Kilka uwag - szczególnie dla nowych graczy:

1. Każda runda trwa tydzień, w trakcie tej rundy trzeba rozegrać 2 mecze, po 2 bitwy każdy, czyli razem 4 bitwy. W challonge macie rozpiskę 7 "Rounds", co oznacza, że:
a. w pierwszym tygodniu gracie mecze z Rundy 1 i Rundy 2,
b. w drugim tygodniu gracie mecze z Rundy 3 i Rundy 4,
c. w trzecim tygodniu gracie mecze z Rundy 5 i Rundy 6,
d. w czwartym tygodniu gracie mecz z Rundy 7.

2. Kolejność rozgrywania meczów w ramach danego tygodnia nie ma znaczenia. Czyli np. w pierwszym tygodniu możecie zagrać najpierw mecz z Rundy 2, a potem mecz z Rundy 1. Np. ja mam w Rundzie 1 mecz z Mistem, a w Rundzie 2 mecz z Grandem - mogę jednak najpierw zagrać z Grandem a potem z Mistem.

3. Pierwszy nację i mapę wybiera gracz wyżej w rozpisce danej Rundy. Np. w Rundzie 1 Mist jest rozpisany wyżej niż ja, więc on pierwszy wybiera, a w Rundzie 2 ja jestem rozpisany wyżej niż Grand, więc ja wybieram pierwszy. Założenie jest takie, żeby zbliżoną ilość razy wybierać jako pierwszy i jako drugi (w praktyce, równość tutaj jest niemożliwa, bo mamy 7 meczów).

4. Obowiązuje eliminacja nacji, więc co do zasady w danym sezonie możecie wykorzystać daną nację maksymalnie raz - wyjątek to nacje Moracne (tutaj odsyłam do regulaminu).

5. Przeczytajcie jeszcze raz uważnie Regulamin przed rozegraniem pierwszego meczu, w ten sposób unikniecie wielu potencjalnych problemów.