Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 138

Wątek: Dyskusja ogólna

Podczaszy Awatar Nikczemnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    280
    Otrzymał 109 podziękowań w 70 postach
    Ja jestem za.
    Można też zrobić ankietę na ten temat.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Jeżeli będą tutaj zdania odrębne, to zrobimy.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Ja bym wolał bez tej eliminacji frakcji, choć zależy ile będzie trwał sezon. Jakoś nigdzie nie mogę się doczytać.
    Eliminacja ma sens jeżeli nie będziemy mieć kilkunastu meczy. Przy większej ilości meczy eliminacja nacji tylko odbiera radość z gry.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Ligi będą albo 8, albo 10-osobowe. Czyli 14 albo 16 bitew na sezon.

Ja sobie nie wyobrażam grania bez eliminacji nacji, bo po prostu ludzie się nie będą rozwijać, bo po co szukać, jak coś im w miarę wychodzi.

Podczaszy Awatar hdshovcase
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    124
    Otrzymał 42 podziękowań w 30 postach
    Ja też jestem za eliminacją.
    "Kto pierwszy wykół zabójcze ostrze musiał mieć duszę z twardej stali"
    Poprzedni nick: Idh

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Zmieniłem Regulamin zgodnie z uwagami. Zerknijcie jeszcze proszę, czy nie ma gdzieś przypadkiem kolejnych błędów.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Kilka uwag - szczególnie dla nowych graczy:

1. Każda runda trwa tydzień, w trakcie tej rundy trzeba rozegrać 2 mecze, po 2 bitwy każdy, czyli razem 4 bitwy. W challonge macie rozpiskę 7 "Rounds", co oznacza, że:
    a. w pierwszym tygodniu gracie mecze z Rundy 1 i Rundy 2,
    b. w drugim tygodniu gracie mecze z Rundy 3 i Rundy 4,
    c. w trzecim tygodniu gracie mecze z Rundy 5 i Rundy 6,
    d. w czwartym tygodniu gracie mecz z Rundy 7.

2. Kolejność rozgrywania meczów w ramach danego tygodnia nie ma znaczenia. Czyli np. w pierwszym tygodniu możecie zagrać najpierw mecz z Rundy 2, a potem mecz z Rundy 1. Np. ja mam w Rundzie 1 mecz z Mistem, a w Rundzie 2 mecz z Grandem - mogę jednak najpierw zagrać z Grandem a potem z Mistem.

3. Pierwszy nację i mapę wybiera gracz wyżej w rozpisce danej Rundy. Np. w Rundzie 1 Mist jest rozpisany wyżej niż ja, więc on pierwszy wybiera, a w Rundzie 2 ja jestem rozpisany wyżej niż Grand, więc ja wybieram pierwszy. Założenie jest takie, żeby zbliżoną ilość razy wybierać jako pierwszy i jako drugi (w praktyce, równość tutaj jest niemożliwa, bo mamy 7 meczów).

4. Obowiązuje eliminacja nacji, więc co do zasady w danym sezonie możecie wykorzystać daną nację maksymalnie raz - wyjątek to nacje Moracne (tutaj odsyłam do regulaminu).

5. Przeczytajcie jeszcze raz uważnie Regulamin przed rozegraniem pierwszego meczu, w ten sposób unikniecie wielu potencjalnych problemów.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    3. Pierwszy nację i mapę wybiera gracz wyżej w rozpisce danej Rundy. Np. w Rundzie 1 Mist jest rozpisany wyżej niż ja, więc on pierwszy wybiera, a w Rundzie 2 ja jestem rozpisany wyżej niż Grand, więc ja wybieram pierwszy. Założenie jest takie, żeby zbliżoną ilość razy wybierać jako pierwszy i jako drugi (w praktyce, równość tutaj jest niemożliwa, bo mamy 7 meczów).
    Nie wiem panie Pirxie jak to możliwie że w "rundzie 2" jesteś rozpisany wyżej ode mnie . Swoją drogą jedziemy na tym samym wozie, ponieważ wybieramy 2 razy jako pierwsi i 5 razy odpowiadamy na przeciwnika, Mist 4 do 3, nie widziałem kogoś kto wybiera pierwszy 5 razy. Istnieje tylko jedna możliwość że Jesteś pierwszy ze mną masz inna tabelę rozgrywek .

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    O proszę, fakt. No to challonge się nie popisał. Jak kiedyś robiłem rozpiskę na zasadzie ligi, to system tak ustawiał rundy, żeby gracze byli raz na górze, a raz na dole. Słabo jeżeli ten stosunek jest np. 5 do 2. Ale na szczęście gramy tylko 2 bitwy, więc efekt "przewagi" może być co najwyżej psychologiczny.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    O proszę, fakt. No to challonge się nie popisał. Jak kiedyś robiłem rozpiskę na zasadzie ligi, to system tak ustawiał rundy, żeby gracze byli raz na górze, a raz na dole. Słabo jeżeli ten stosunek jest np. 5 do 2. Ale na szczęście gramy tylko 2 bitwy, więc efekt "przewagi" może być co najwyżej psychologiczny.
    Dopóki nie ma 7:0 lub 6:1 jest ok. Inna sprawa że chyba trzeba byłoby zrobić to ręcznie, los zdecydował . Jeszcze inna sprawa, proszę Zibiego o dodanie mnie do znajomych na czas 1 sezonu SL, ponieważ ja nie mogę . Ewentualnie po "zgrzytnięciu" w QF DMP Rome 2, proszę o anulowanie na steamie "Zablokuj wszelką komunikację" dla mojej osoby od strony Zibiego

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów