Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 229

Wątek: Pytania początkujących graczy

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Hmmm... dziwne, a mury miałeś wcześniej poniszczone? Wyszedłeś z miasta czy oni szturmowali?

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar hdshovcase
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    124
    Otrzymał 42 podziękowań w 30 postach
    Oni szturmowali, co do uszkodzeń murów nic mi o tym nie wiadomo. Co prawda stał tam ''wzniosły bohater'' którego próbowałem usilnie zamordować, ale nie otrzymałem żadnych komunikatów o jego akcjach, a przynajmniej tak mi się wydaje.
    "Kto pierwszy wykół zabójcze ostrze musiał mieć duszę z twardej stali"
    Poprzedni nick: Idh

3. Użytkownicy którzy uznali post hdshovcase za przydatny:

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Cytat Zamieszczone przez Idh Zobacz posta
    Imperium, miałem ustawionego Baltahasara Gelta w Altdorfie zaatakowali mnie i tu bitwa w polu
    Jestes pewny ze Balthasar stal w miescie a nie obok miasta?Nie mozliwe zeby bronic Altodrf i miec bitwe w polu.
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Podczaszy Awatar hdshovcase
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    124
    Otrzymał 42 podziękowań w 30 postach
    Niestety pewien tego nie jestem i jest to chyba jedyne rozsądne wyjaśnienie
    "Kto pierwszy wykół zabójcze ostrze musiał mieć duszę z twardej stali"
    Poprzedni nick: Idh

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Wyjścia są dwa, albo stałeś obok miasta - co często się zdarza, albo ty atakowałeś oblegającą cie armie.

BTW jak wygląda sprawa z obleganiem miasta aż się podda? Po upływie wymaganej liczbie tur garnizon rzuca się w heroicznym ataku na oblegających, czy wszyscy giną a ty bierzesz miasto bez walki?
    Si vis pacem, para bellum

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    BTW jak wygląda sprawa z obleganiem miasta aż się podda? Po upływie wymaganej liczbie tur garnizon rzuca się w heroicznym ataku na oblegających, czy wszyscy giną a ty bierzesz miasto bez walki?
    Przy obleganiu są dwa wskaźniki - 1 Liczba ogólnych tur oblężenia oraz liczba tur po jakich obrońcy zaczną dostawać straty. Po określonej liczbie tur głównych, wchodzisz do czystego miasta bez żadnych obrońców.

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Wyjścia są dwa, albo stałeś obok miasta - co często się zdarza, albo ty atakowałeś oblegającą cie armie.

Załóżmy, że miasto może się bronić 12 tur, obrońcy zaczynają ponosić straty dopiero po upływie połowy tego czasu, czyli w tym wypadku 6 turach. Jeżeli garnizon nie jest dostatecznie silny, żeby od razu Cię zaatakować to będzie czekał na odsiecz, jeżeli odsiecz nie nadejdzie to raczej pozwoli się zagłodzić. Z drugiej strony nigdy nie czekałem do samego końca, bo jak już się zaczynają naliczać obrażenia za brak zapasów to w sumie po 2 turach z garnizonu pozostaje niewiele, więc można dać bezpiecznie auto rozstrzygnięcie.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez K A M 2150 Zobacz posta
    Załóżmy, że miasto może się bronić 12 tur, obrońcy zaczynają ponosić straty dopiero po upływie połowy tego czasu, czyli w tym wypadku 6 turach. Jeżeli garnizon nie jest dostatecznie silny, żeby od razu Cię zaatakować to będzie czekał na odsiecz, jeżeli odsiecz nie nadejdzie to raczej pozwoli się zagłodzić. Z drugiej strony nigdy nie czekałem do samego końca, bo jak już się zaczynają naliczać obrażenia za brak zapasów to w sumie po 2 turach z garnizonu pozostaje niewiele, więc można dać bezpiecznie auto rozstrzygnięcie.
    Wiem, też tak robię, dlatego pytam co dzieje się po pełnych "12 turach" bo z tego co pamiętam to na przestrzeni wszystkich TW było różnie.
    Si vis pacem, para bellum

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam Mam pytanie odnośnie rankingów. Rozegrałem kilka meczy "Bitwa dla wielu graczy", ale po wejściu w ranking i moją pozycję pokazuje się biała karta.
    Czy jest jakaś wymagana liczba meczy do rozegrania, żebym mógł śledzić swój wynik?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Szybkie bitwy musisz rozgrywać, nie bitwy dla wielu graczy.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów