Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 229

Wątek: Pytania początkujących graczy

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ile trybów poruszania mają zieloni?
    U mnie tylko 5: zwykły, forsowny, zasadzka, obóz i podziemny. Nigdzie nie widzę łupienia?
    Mam wgranego moda na lokalizacje LL.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Cześnik Awatar Defungor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    48
    Otrzymał 33 podziękowań w 21 postach
    Z tego co kojarzę to obóz jest łupieniem.
    Jam jest Defungor, Pierwszy co Żubra wypił, Władca Pastwisk i Żubrów Wszystkich, Zrodzony z Puszki Wielkiej, Przyjaciel Wszystkich Prażubrów, Jedyny Gazowany i Niepasteryzowany, Obrońca Pijanych, Pogromca Trzeźwych.....

Wojski Awatar Tamudzin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    Szybkie pytanie, jak mój oddział walczy w zwarciu z przeciwnikiem, a oddział przeciwnika jest obstrzeliwany przez mych strzelców to czy część obrażeń otrzymuje również mój oddział? Wcześniejszych częściach zdaje mi się, że było to jaśniej pokazane.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Podbijam pod pytaniem, chodzi oczywiście o sytuację, kiedy nasi strzlecy są bezpiecznie schowani za naszymi oddziałami. W innych totkach było to widać wyraźnie a tutaj ciężko mi stwierdzić.

Wojski Awatar Tamudzin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Wychodzi, że nasze oddziły otrzymują część obrażeń.
    Grając chaosem, gdy naszą horda zostanie zniszczona, to poponownym zrekrutowaniu bohatera i utworzeniu nowej hordy będę musiał odkrywać budynki od nowa czy będą na poziomie przed zniszczeniem?

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Tamudzin Zobacz posta
    Szybkie pytanie, jak mój oddział walczy w zwarciu z przeciwnikiem, a oddział przeciwnika jest obstrzeliwany przez mych strzelców to czy część obrażeń otrzymuje również mój oddział? Wcześniejszych częściach zdaje mi się, że było to jaśniej pokazane.
    Zależy od sytuacji i jednostek strzeleckich jakich używasz. Jeśli twoi strzelcy są na równym poziomie z twoją piechotą i za jej plecami to ofiary własne będą spore, jeśli strzelcy używają broni palnej to jeszcze większe. Najlepiej po związaniu piechoty walką przerzucić strzelców na inne jednostki bądź przesunąć na plecy wrogiej piechoty niech sobie postrzelają jak gestapo :]
    Si vis pacem, para bellum

Wojski Awatar Tamudzin
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Dzięki za odpowiedź. Natomiast już sprawdziłem jak jest z hordą po zniszczeniu, trzeba wszystko budynki odkrywać od nowa. Teraz mam kłopot w kampanii, bo atakują mnie dwie armia chaosu, którymi dowodzi "ptak" jedną armie pokonuje, ale druga niszczy mojego głównego lorda i będę musiał poświęcić ponownie wiele rur by ją odbudować, nacje z miastami pod tym względem mają łatwiej.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    niewiem czy zauwazyliscie ze jak bierze sie konfederacje to nie dostaje sie wiecej kasy za budynki nowych miast
    wzialem z krasnoludami i mieli 0 armii. po konfederacji moj dochod nie wzrosl

innym razem spadl bo mial sojusznik wcielony armie.
    to chyba blad nie?

Wojski Awatar [EotH]ZiggyDeMiki
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    Raczej jest to kwestia tego,że każda frakcja ma jakiś tam podstawowy dochód, i zanim ich wcieliłeś do swojego państwa mieli tyle wojska itd. że im kasy wystarczało, a teraz ty musisz im opłacać te armie, a nie masz tego ich bonusowego dochodu więc możesz być z 1000 w plecy.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez ZiggyDeMiki[ChR] Zobacz posta
    Raczej jest to kwestia tego,że każda frakcja ma jakiś tam podstawowy dochód, i zanim ich wcieliłeś do swojego państwa mieli tyle wojska itd. że im kasy wystarczało, a teraz ty musisz im opłacać te armie, a nie masz tego ich bonusowego dochodu więc możesz być z 1000 w plecy.
    ja mysle ze to blad. wcielilem 5 miast. mieli 0 armi. i nie dostalem zadnego dochodu ekstra z miast. to jest niemozliwe bo dochod jest zawsze jak niema armi. nie sadzisz?

Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów