Zapowiada się nawet intrygująco.Walki z Arabami oraz z Brytolami i (tak jak podejrzewałem wcześniej) pożegnamy Ragnara:
Zapowiada się nawet intrygująco.Walki z Arabami oraz z Brytolami i (tak jak podejrzewałem wcześniej) pożegnamy Ragnara:
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Jak dla mnie, to już bez różnicy, tak jak w 1 i 2 sezonie był naprawdę interesującą postacią tak teraz jest tylko ćpunem, zakochanym w Athelstanie z poważnymi usterkami psychicznymi.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Najkrócej jak to jest tylko możliwe:wyborny scenariusz,perfekcyjna rezyseria,genialne aktorstwo a to wszystko daje notę 9.5/10.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
A oglądał już ktoś "Stranger Things"? Nowy serial Netflixa? Bo słyszałem parę pochlebnych opinii.
W dwa wieczory zeszło, bardzo mnie zaskoczył ten serial. Każdy odcinek mnie mocno wciągnął, a po ostatnim odcinku czułem mały niedosyt ale ponoć już mają pomysły na następne sezony. Jak dla mnie klimat(lat 80 coś jak mix X-files i Miasteczka Twin Peaks) i muzyka na wielki plus.
Ps: Weee dwutysięczny postNawet nie zauważyłem kiedy to zeszło.
Wygrane KO: Ameryka 2, Krzyżacy 45 i 43, Krucjata 8, Brytania 38 i 41.
Znakomity serial, skrzyżowanie Z Archiwum X z... E.T. ale i dużo więcej nawiązań do klasyki gatunku. Muzyka może się wydawać wręcz archaiczna, ale to kolejne nawiązanie i puszczenie oka dla starszych kinomanów. Gorąco polecam!
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Ta muzyka, w całej swojej archaicznosci, jest i tak nowocześniejsza niż to co leci w radiu i tv. Dawno nie słyszałem takiego dobrego soundtracku w serialu! Zresztą cały serial to bomba!
A teraz oglądam taki mini-serial Black Mirror. I aż się dziwię, że nie widziałem tego, mimo że pierwszy sezon powstał w 2011 roku. Technicznie to 3 odcinki w pierwszym i 3 w drugim sezonie. Trzeci sezon ma być na jesień z 12 odcinkami XD. Tak czy inaczej to wizja przyszłości, niedalekiej albo trochę dalszej, ale nie na tyle żeby nie można było się z nią identyfikować. Każdy odcinek dotyczy jakiegoś innego problemu naszego świata, pokazuje je w krzywym zwierciadle - nasze Black Mirror. Powiem tak, nie wiedziałem o czym jest ten serial, slyszałem że szokujący i sci-fi. I z takim zamiarem trzeba to oglądać! Nie oglądać zapowiedzi, nie czytać o tym tylko obejrzeć! Pierwszy sezon to sztos 12/10. Pierwszy odcinek szokujący od początku do końca. Drugi smuci bo w takim keirunku idzie nasz świat... I trzeci, trzeci to mistrzostwo świata! Prosta historia, niezbyt nachalna przyszłość i... trzeba obejrzeć! Serio polecam, odcinek to tylko 45 minut, warto chociaż spróbować, a zapewniam że po pierwszym odcinku będziecie chcieli więcej.
Już za kilka dni kolejna porcja opowieści z dreszczykiem:
Ragnar i reszta wikińskiej kompanii powróci pod koniec...listopada
Jestem świeżo po obejrzeniu pierwszego odcinka następnego sezonu Lucifer - czyli diabła na wakacjach w Los Angeles. Niestety tak się zakończył, że teraz z niecierpliwością oczekuję następnego odcinka![]()