Strona 182 z 203 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 811 do 1 820 z 2024

Wątek: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    A ktoś ich powstrzymywał przed przekraczaniem granic?Zgodnie z naszymi normami unijnymi większość z uchodzców miała status nielegalnych zważywszy na brak jakichkolwiek dokumentów tożsamości.W sieci pełno jest materiałów filmowych pokazujących jak tłumy uchodzców dosłownie się przelewają przez "kontrolę graniczną" przy biernej postawie funkcjonariuszy..Służby mundurowe ograniczały się jedynie do utrzymania porządku,udzielania pomocy,aprowizacji i kierowaniu ludzi do środków transportu którymi mieli być dalej przewiezieni.Ten kryzys dobitnie pokazał nieudolność europejskiej wizji ruchu bezgranicznego który ma sens wobec obywateli UE ale tylko i wyłącznie ich a nie obywateli państw spoza federacji.
    Dopiero pózną jesienią zaczęto wprowadzać kontrolę na granicach przy jednoczesnym stawianiu ogrodzeń w kilku państwach europejskich tylko że to się stało kilkanaście tygodni po rozpoczęciu się eksodusu.
    Tylko, że Ci ludzie nie pojawili się nagle, nie przybyli wraz z mgłą. Rządy każdego kraju miały dostateczną ilość czasu, aby zareagować odpowiednio i wzmocnić granicę oraz kierować migrantów do obozów. Tymczasem mieliśmy chaos i nieudolność pod hasłem "niech idą dalej".

Nic się nie wyklucza a już tym bardziej się kłóci ze sobą.Kraje których włądze postanowiły zabezpieczyć swoje granice ogrodzeniami dbały o swój interes i pomimo początkowej krytyki Brukselii z czasem okazało się że wybrały najlepsze z możliwych rozwiązań ograniczając liczbę uchodzców a nawet zmuszając ich do szukania nowej drogi tranzytowej do krajów docelowych.Jedynym krajem który podrzuca uchodzców jest Turcja która umiejętnie na tym problemie zarabia ekonomicznie a także politycznie (chociaż po nieudanym puczu wizja członkostwa w UE oddaliła się na ładnych parę lat).
    W żaden sposób mury nie ograniczyły liczby uchodźców, którzy pragnęli się dostać do Europy. Co najwyżej wyznaczyły nowe łatwiejsze trasy, którymi się kierowali. Mury były zagraniem populistycznym, aby pokazać, że rząd coś robi.

IX.2015 Węgry

Węgrzy postawili już mur na odcinku kilkudziesięciu kilometrów, ponad 100 km zagrodzili zasiekami, ale ich granica z Serbią jest nieszczelna, bo uchodźcy i imigranci znaleźli w niej wyrwę. To linia kolejowa prowadząca z Belgradu do Budapesztu - donosi reporter TVN24 Michał Tracz, który śledzi sytuację przybyszów z Bliskiego Wschodu w tym kraju.
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ry,576501.html

XII.2015 - Ceuta, Afryka - pokonali 7-metrowy mur z drutem kolczastymhttp://www.tvp.info/23328256/migranc...szpanska-ceute

https://www.tygodnikpowszechny.pl/wi...w-polsce-30172

Chciała Merkel mieć tanią siłę roboczą i perspektywę wpłacanych składek na emerytury wciąż starzejącego się niemieckiego społeczeństwa to niechaj się sama teraz o nich martwi.My mamy dość swoich własnych obywateli którym należy poprawić pespektywy życia w ich kraju.
    Znaczna część naszych obywateli i tak już robi za tanią siłę roboczą. A Europa właśnie dzięki tej taniej sile robocze się rozwinęła. Drzwi dla migrantów ekonomicznych otworzyły się już w latach sześćdziesiątych. Zresztą nie da się ich skutecznie zamknąć chyba, że ktoś znajdzie sposób, aby Europa oddaliła się od Afryki lub też przestała być złudzeniem poprawy życia dla Afrykańczyków.

I bardzo dobrze gdyż to był jeden z warunków postawionych przez nasze władze w sprawie uchodzców.Dopiero po tragicznych wydarzeniach się okazuje kto wykorzystał ruch imigracyjny dla swoich celów (co zresztą było do przewidzenia dla każdego) wykorzystując całkowitą swobodę przemieszczania się bez dokumentów tożsamości.W tej sprawie naiwność eurokratów jest gorsza od naiwności kilkuletniego dziecka...
    Eurokratów? Nie przypominam sobie, aby Bruksela w jakiś sposób wywierała naciski na rządy krajów przez, które szli migranci, aby ich przepuszczali samowolnie.

Póki co to Niemcy zwaliły imigracyjny problem na pozostałe kraje czlonkowskie UE lub starają się poprzez perswazję oraz inne dyplomatyczne grozby wymóc na nich posłuszeństwo w tej kwestii.
    To jest też problem Włoch, Grecji, Francji czy też UK, które tak samo chcą, aby podzielić pomiędzy inne kraje migrantów, którzy są w obozach.

Zatem pozostają dwie drogi:albo nic się nie zmieni i dalej będziemy im płacić haracz oraz przyjmować uchodzców lub ewentualnie przestać im płacić i...dalej przyjmować uchodzców bo o likwidacji przyczyn ich migracji możemy sobie pomarzyć.
    Na szczęście fala migracji powoli spada i (oby) utrzyma się pewnie na dość niskim poziomie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Szkoda gadać ... ja osobiście ważam, że każdy może mieć swoją wiarę, ale takie narzucanie jej innym jest czymś strasznym

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Niby zawarto jakieś tam zawieszenie broni a Jankesi już szaleją swoimi samolotami.Oficjalnie się tłumacząc iż "nieumyślnie" zbombardowali syryjskie oddziały stacjonujące tuż pod Deir Ezzor:

http://www.newsjs.com/url.php?p=http...regime-forces/
    https://www.almasdarnews.com/article...es-deir-ezzor/

To kogo wreszcie oni tam wspierają skoro sami islamiści zaraz po nalotach ruszyli do ataku?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No to w końcu Asad jest w ofensywie czy w defensywie, bo z tego propagandowego jazgotu rosyjsko-syryjskiego ciężko już cokolwiek złapać... Poza tym śmieszne wydają się padające w mediach społecznościowych słowa oburzenia na ten wynik pomyłki/celowego ataku (niepotrzebne skreślić) w ustach tych którzy twierdzili (czy sami w to wierzyli to już oni sami to wiedzą) że ataki na armię Asada i jej infrastrukturę to norma od początku nalotów. Patrzę na ich kalendarz i licząc tylko naloty na terenie Syrii: to już trwa (2 lata) więc skąd ten nagły lament? Niekiedy wpada się we własną pułapkę

Tak przy okazji: dawno nic nie wrzucałem w temat a więc straty lotnictwa syryjskiego raptem w trakcie 40-tu letnich dni:

19 czerwca tuż po starcie z bazy Hama do kolejnej misji bojowej w MiG-u 21 prowadzonym przez mjr. Ayhama Khadra doszło do awarii silnika. Po odrzuceniu bomb pilot próbował lotem ślizgowym wrócić na lotnisko startu i awaryjnie lądować, jednak jego samolot rozbił się w dzielnicy mieszkalnej Al-Nasr, w odległości ok. 1km od progu pasa. W katastrofie zginął pilot samolotu oraz 2 osoby postronne.

27 czerwca w rekonie Bir Qasab niedaleko Damaszku został trafiony rakietą ziemia-powietrze śmigłowiec szturmowy Mi-25. Pilotowi udało się doprowadzić ciężko uszkodzoną maszynę do międzynarodowego portu lotniczego w Damaszku, gdzie śmigłowiec awaryjnie wylądował. W ataku rebelianci z ugrupowania Jaysh Al-Islam wykorzystali mobilny zestaw p-lot 9K33 Osa o daleko większych możliwościach obserwacji i przechwycenia celu (na pułapie do 10km) niż wyrzutnie naramienne (pułap 5-6km).

27 czerwca w górach Qalamoon doszło do niewyjaśnionej katastrofy samolotu MiG-23BN pilotowanego przez płk. Nadera Ramadana. Pilot nie zdołał opuścić spadającego samolotu i zginął w szczątkach maszyny.

1 lipca w okolicy Jeirood rozbił się (najprawdopodobniej z przyczyn technicznych) szturmowy Su-22M3 z bazy Dmeir. Pilot samolotu, mjr. Nawras Hasan, zdołał się bezpiecznie katapultować, lecz po wylądowaniu został schwytany przez rebeliantów ze skrajnie islamistycznego ugrupowania Dżajsz Al-Islam i po przesłuchaniu zastrzelony.

Również 1 lipca trafiony został pociskiem z ręcznej wyrzutni p-lot śmigłowiec szturmowy Mi-25, który wystartował z bazy w Blai. Maszyna spadła w rejonie gór Qalamoon, grzebiąc w swoich szczątkach trzyosobową załogę w składzie: gen. bryg. Mohammad Badr Mahmmoud Hasan (pilot), kpt. Zein Nayef Khallof (operator uzbrojenia) i płk Adnan Munir Al-Salem

3 lipca w rejonie East Ghouta doszło do katastrofy śmigłowca Mi-8, w której zginęło trzech syryjskich oficerów: gen. bryg. Muhammad Ayoub, por. Sohail Saqr i Ghadeer Assaf, a czwarty członek załogi Yusuf Nayef dostał sie do niewoli. Informacje na temat przyczyn rozbicia się śmigłowca są sprzeczne.

Kolejną, na razie niepotwierdzoną stratą syryjskiego lotnictwa jest raportowany jako zestrzelony 4 lipca samolot MiG-23. Maszyna miała spaść niedaleko Maydaa w rejonie East Ghouta, a jej pilotem miał być gen. bryg. Ali Shawkat Suleiman, który rzekomo zginął. Jednak poza twierdzeniami internetowymi nie ma na razie dowodów w postaci fotografii szczątków samolotu lub ciała pilota, a siły powietrzne nie opublikowały zwyczajowego nekrologu.

14 lipca Syryjczycy stracili samolot MiG-21 wraz z pilotem, płk. Maherem Jaberem Akecaourem. Maszyna rozbiła się z nieustalonych przyczyn blisko bazy lotniczej w Deir EzZour.

Również 14 lipca w pobliżu Baytariyah na południe od Damaszku zestrzelony został śmigłowiec Mi-8 (lub Mi-17) z dwoma nieznanymi z imienia członkami załogi na pokładzie, którzy ponieśli śmierć. Najprawdopodobniej śmigłowiec transportowy przewoził części zamienne dla uszkodzonych Mi-25 (w tym podwieszoną belkę ogonową), stąd jego szczątki mogą być mylnie identyfikowane jako należące do maszyny szturmowej.

Do bojowych strat należy również zaliczyć szkolno-bojowy samolot L-39ZO Albatros (n/b 2099), który został zestrzelony 20 lipca na wschodzie Hama. Obaj członkowie załogi, płk Salman Suleiman i ppor. Ghadir Eid, zginęli.

Zestawienie lipcowych strat zamyka MiG-23ML, w którym 28 lipca zginął mjr Mohammad Suleiman Ismail. Samolot rozbił się w górach Qalamoon, niedługo po starcie z lotniska Nasriyeh do nocnego lotu treningowego, który stanowił element szkolenia do operacji bojowych po zmroku. Z racji niewielkiego doświadczenia pilota w tego typu zadaniach za główną przyczynę wypadku uważa się utratę orientacji w przestrzeni.

Tempo godne podziwu. Co byłoby gdyby ta sama koalicja wspierająca ISIS zaczęła polowanie na lotnictwo syryjskie w powietrzu (przecież atakowała syryjską armię na ziemi) ....

Dodatkowo Rosjanie mniej więcej w tym samym czasie stracili:

8 lipca zestrzelono w okolicy Palmiry
    Mi-35M. Załoga w składzie płk. Riafagat Chabibulin i płk. Jewgienij Dołgin zginęła. Pikanterii dodaje fakt początkowego wmawianiu przez kremlowski MON że był to syryjski Mi-25 "oblatywany przez Rosjan po przeglądzie" (niestety dla Kremla, filmik obnażył to kłamstwo https://www.youtube.com/watch?v=8_j3WrFx-J4 ). Zamalowanie gwiazd czasem nie wystarczy

1 sierpnia w pobliżu Saraqib w prowincji Idlib zestrzelono Mi-8AMTSz. Wszystkich 5 członków załogi i pasażerów zginęło.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 18-09-2016 o 02:51

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Niby zawarto jakieś tam zawieszenie broni a Jankesi już szaleją swoimi samolotami.Oficjalnie się tłumacząc iż "nieumyślnie" zbombardowali syryjskie oddziały stacjonujące tuż pod Deir Ezzor:

http://www.newsjs.com/url.php?p=http...regime-forces/
    https://www.almasdarnews.com/article...es-deir-ezzor/

To kogo wreszcie oni tam wspierają skoro sami islamiści zaraz po nalotach ruszyli do ataku?
    Friendly fire...?

Islam jest bez wątpienia najbardziej toksyczną religią, zresztą sam założyciel był pustynnym rzezimieszkiem i gwalci celem. Trafił na podatny grunt, zaoferował prosty dla ciemnych mas przekaz: walczyć i zginąć w walce po czym teleportować się do raju. Ich ohydne "prawo" zwane shariatem pozwala żenić się z małoletnimi dziewczynami, karać jeśli kobieta zostanie zgwałcona. Inne podobne bzdury na poziomie struktur z okresu jaskiniowców. Islam trzeba wysmiewac i mówić otwarcie że jest to chory twór, trzeba wytykac wyznawcom ich głupotę. Osobiście wierzę w "false flag" ale to nie zmienia faktu że zamachy wykonywane są rękoma muzułmanów nawet jeśli odgórnie planowane są przez USRAEL to nie pomniejsza ich winy. Mam poglądy lewicowe ale wstyd mi za europejską lewicę która pobłaża uchodźcom w ich "integracji".Nie mogę zrozumieć dlaczego walcząc o laickosc na własnym podwórku pozwalamy dzikim hordom w praktykowaniu barbarzyńskich praktyk. Jeśli miałbym decydować których uchodźcow wpuszczać, byliby to zdelkarowani ateiści albo ludzie chętni do apostazji. Żadnych meczetów, burek, hidżabów itp.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    @ Islam jest bez wątpienia najbardziej toksyczną religią, zresztą sam założyciel był pustynnym rzezimieszkiem i gwalci celem.@
    Islam jest religią typowo średniowieczną jeżeli mogę to tak ująć. I co gorsza nie doczekał się nowej interpretacji. W Koranie, który w zasadzie jest dość chaotycznym zbiorem przypowieści i sentencji znaleźć można prawie wszystko, także zapisy nie odbiegające od idei chrześcijańskich. Tyle, że interpretacja jest taka jaka jest a do tego dochodzi sunna. I razem daje to to co mamy. Najgorsze w tym jest to, że nic nie zapowiada aby to miało się zmienić.

A co do naszych problemów, to muzułmanie nie stanowią problemu z racji terroryzmu ale odmienności kulturowej. Terroryzm to wąski margines (choć widoczny) będący pochodną owych różnic kulturowych. Problem w tym, że z tymi różnicami walczyć jest trudno - przykład mamy w obecnej Turcji. Po I wojnie podjęto wysiłki by Turcję zeuropeizować i częściowo przyniosły one pozytywny skutek (czyli - da się), ale tylko częściowo. I teraz wraca stare. To jest prawdziwy problem a nie terroryzm, który można stosunkowo łatwo zwalczyć. Z różnicami kulturowymi już tak łato nie jest.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Cytat Zamieszczone przez Bartolomeo Zobacz posta
    Friendly fire...?

Islam jest bez wątpienia najbardziej toksyczną religią, zresztą sam założyciel był pustynnym rzezimieszkiem i gwalci celem. Trafił na podatny grunt, zaoferował prosty dla ciemnych mas przekaz: walczyć i zginąć w walce po czym teleportować się do raju. Ich ohydne "prawo" zwane shariatem pozwala żenić się z małoletnimi dziewczynami, karać jeśli kobieta zostanie zgwałcona. Inne podobne bzdury na poziomie struktur z okresu jaskiniowców. Islam trzeba wysmiewac i mówić otwarcie że jest to chory twór, trzeba wytykac wyznawcom ich głupotę. Osobiście wierzę w "false flag" ale to nie zmienia faktu że zamachy wykonywane są rękoma muzułmanów nawet jeśli odgórnie planowane są przez USRAEL to nie pomniejsza ich winy. Mam poglądy lewicowe ale wstyd mi za europejską lewicę która pobłaża uchodźcom w ich "integracji".Nie mogę zrozumieć dlaczego walcząc o laickosc na własnym podwórku pozwalamy dzikim hordom w praktykowaniu barbarzyńskich praktyk. Jeśli miałbym decydować których uchodźcow wpuszczać, byliby to zdelkarowani ateiści albo ludzie chętni do apostazji. Żadnych meczetów, burek, hidżabów itp.
    Tu się zgadzam, na początku tego bałaganu twierdziłem że uchodźcom potrzebna jest pomoc i dalej tak uważam w odniesieniu do rodzin które uciekły z strefy wojny. Takim osobom nadałbym status uchodźcy, a imigranci zarobkowi ( oczywiście ci chętni na socjal), fanatycy religijni mogliby pracować jako wykrywacze min, albo w podskokach wracać do siebie. Ci którzy otrzymaliby status uchodźcy musieliby oczywiście zrozumieć że są gośćmi a wiadomo jak trzeba się wtedy zachowywać. Jeśli nie to wykrywacze min mile widziani. Jedynie nie zgodzę się co do kwestii wiary. Jeśli ktoś wierzy sam dla siebie nie szkodząc innym to spoko, a jeśli chce iść w drugą stronę no cóż...... wykrywacze min mile widziani
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Bartolomeo Zobacz posta
    Friendly fire...?
    To okreslenie byłoby trafne gdyby celem bombardowania stali się islamiści lub jak się ich tam ładnie okresla "moderate rebels" a nie żołnierze "reżimu syryjskiego prezydenta.Na tych pierwszych to częściej spadają skrzynie z zaopatrzeniem lub ulotki ostrzegające o planowanych nalotach.Wiem że nauka geografii w USA leży i kwiczy ale w dobie powszechnej oraz totalnej elektroniki nawet ślepy by rozróżnił kogo obiera sobie za cel zwłaszcza że ów już nim był w grudniu zeszłego roku.
    Biedulka ma więcej żalu za wczesną pobudkę aniżeli za śmierć kilkudziesięciu osób:

We wczorajszym nalocie brali także udział Australijczycy:
    http://www.abc.net.au/news/2016-09-1...n-army/7855610

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Cześnik Awatar Bartolomeo
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    62
    Otrzymał 58 podziękowań w 39 postach
    Swego czasu mieszkałem w Oslo, Londynie, Mediolanie, Neapolu I jeszcze kilku innych miejscach gdzie pełno było wyznawców islamu. Z obserwacji własnych wyciągnąlem jeden wniosek : nie ma szans na integrację. Na Gronladzie w Oslo, Norweg boi się pojawiać po zmierzchu, całe tabuny młodych szukali szwędają się czychając na łatwy łup. Kradną I handlują haszyszem. O
    Pracują na ogół tylko wtedy jak już dostaną warunek od państwa. Oni nie chcą się integrować, traktują kraje europejskie jakie ziemie do zdobycia i odrabiania. Raz będąc w Bergamo widziałem wielką bójke pomiędzy Algierczykami i Marokinczykami, oni przenoszą swoje domowe problemy do Europy i za nic maja to ze są w kraju cywilizowanym. W Turynie koło dworca kolejowego stała cała horda Marokinczyków ale kiedy szukaliśmy na szybko człowieka do pracy zgodził się tylko jeden starszy, młodzi nie mieli ochoty. Wypuszczenie takiej masy ludzi bez żadnego pomysłu co dalej z nimi robić doprowadziło do tego że utworzyli oni małe miasta dżungle gdzie kwitnie handel narkotykami oraz żywym towarem. Kpią sobie z prawa, kradną i dają socjal ile się da. W Licoli k. Neapolu grupka uchodźców z Afryki robiła mini protest bo nie mieli dostępu do WiFi....

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    ale w dobie powszechnej oraz totalnej elektroniki nawet ślepy by rozróżnił kogo obiera sobie za cel
    Bzdura podparta wiedzą z hollywood. A w realu? Choćby kwestia lotu MH17. Tak już się cieszyli a tu bałagan na cały świat. W dobie powszechnej elektroniki ta jest na tyle awaryjna że nawet w tak istotnych kwestiach (po 11 września) jak loty dyżurne myśliwców jest wymogiem potwierdzenie wzrokowe celu. Przy płynnym froncie, z przebierańcami różnej maści na miejscu (Kurdowie, rosyjscy "ochotnicy", irańscy strażnicy rewolucji, Hezbollach, armia rządowa wśród której wyposażony jednolicie pododdział to perełka, islamiści różnej maści kończąc na rebeliantach i operatorów sił specjalnych tak samo się nie wyróżniających z oczywistych powodów) to dziwię się że ostatni raz wypadek przy pracy był w grudniu. 8 miesięcy nalotów wymierzonych w armię Assada i zero trafienia? Komedia rodem z Mosfilmu. No ale przyjmując tę wizję, to znaczy że to nie był przypadek: http://wyborcza.pl/1,75399,20436381,...k-w-syrii.html więc skąd ten płacz i lament? To nie gra tylko wojna. Tym razem "wiórami" byli sołdacy Asada.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 182 z 203 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192 ... OstatniOstatni