Strona 88 z 368 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Asuryan
    Gość
    Royal, te czasy skończyły się bezpowrotnie przy Szogunie 2. Już tam były DLC na frakcje (klany). Wracając do tematu, zdziwiłbym się gdyby nie dali tego legendarnego lorda krasnoludów za jakiś czas normalnie do nabycia na steam. Pozostaje tylko kwestia czasu i ceny.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    No to już niedługo dojdzie do tego,że będzie jedna jednostka=jedno DLC.

Asuryan
    Gość
    Już do tego doszło, choć w 40 k. Co prawda to seria innej firmy (Relic), ale również współpracującej z GW.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie można porównywać jednego bohatera do DOW2 z bohaterem w WH,prędzej jeden lord do dow2 retribution to na realia TW odpowiednik jednej frakcji,oczywiście cena dalej za wysoka jak za zawartość(10 juro) ale nie nazywajmy tego jedną jednostką...
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    Dla mnie najzabawniejsze jest to, że robią DLC około półtorej miesiąca i nie mogą go dobrze dopracować- Call of Beasteamans: braki w rosterach, tylko jedna grywalna nacja w mini kampanii, mało jednostek najwyższego poziomu: sorry, ale dla mnie Minotaury nawet w trzech odmianach to bardzo, bardzo ubogo w porównaniu na przykład z odświeżonymi wampirami, ogólnie mała zawartość tego DLC; Żeby jeszcze cena była tego przyzwoita, no ale ciemny lud to kupi....
    ...no i kupił. Bez refleksji, bez myślenia. Nastawiłem się na te zwierzaki, ale po kupieniu podstawki na pewno nie kupie zwierzolców- no chyba,że uzupełnią braki w rosterach. Jeśli tak odwalą Leśne Elfy, to potwierdzą,że mają klientów w nosie...

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Cytat Zamieszczone przez royal1410 Zobacz posta
    Dla mnie najzabawniejsze jest to, że robią DLC około półtorej miesiąca i nie mogą go dobrze dopracować- Call of Beasteamans: braki w rosterach, tylko jedna grywalna nacja w mini kampanii, mało jednostek najwyższego poziomu: sorry, ale dla mnie Minotaury nawet w trzech odmianach to bardzo, bardzo ubogo w porównaniu na przykład z odświeżonymi wampirami, ogólnie mała zawartość tego DLC; Żeby jeszcze cena była tego przyzwoita, no ale ciemny lud to kupi....
    ...no i kupił. Bez refleksji, bez myślenia. Nastawiłem się na te zwierzaki, ale po kupieniu podstawki na pewno nie kupie zwierzolców- no chyba,że uzupełnią braki w rosterach. Jeśli tak odwalą Leśne Elfy, to potwierdzą,że mają klientów w nosie...
    szczerze jeśli chodzi o politykę DLC we wszystkich grach to rozchodzi się głównie o jedną rzecz jeśli chodzi o porównywanie tego na nasze realia ..... a mianowicie przelicznik na zł ! bo jeżeli ktoś miałby zapłacić załóżmy te kilkanaście zł za jakieś dodatek do jakieś gry to pewnie nie było by narzekania ale po przemnożeniu tego przez 4,xx to już wychodzi znaczna cena i ludzie mają wtedy ciężki problem czy coś kupić czy lepiej nie bo może lepiej jakaś całą gierkę sobie w tej cenie poszukać.

co do samego jęczenia w temacie TW;W to nie za bardzo rozumie teksty w stylu: "no to w takim razie mają klienta mniej" komiczne to za mało powiedziane, 1 sprzedana kopia ba nawet kilka setek/tysięcy to pewnie nic a Ty myślisz, że ktoś się tam przejmie jak zamiast sprzedaży xxxxxx2 będzie xxxxxx1 normalnie nie wiem, kto w takim razie jest bardziej nie poważny, wasz znienawidzone CA/SEGA czy wy(narzekający ludzie).

co do czasu przygotowania kompletnego DLC to nie wiem trzeba by było mieć opinię kogoś kto się zna na tym procesie, bo niektórzy to chcieli by chyba mieć DLC raz na 2 tygodnie do tego ma być super ze "wszystkim" co dusza zapragnie i w dodatku jeszcze cena musi być dobra bo nie kupie tego gniota .

Tak wiem, może to jest wypowiedź fanboya czy jakoś tak(choć nie wydaje mi się żebym nim był), wręcz przeciwnie gram sporo głównie w multi ale o to chodzi porównuje sobie ile osób gra i to jest dramat, ludzie wolą sobie pisać na forach niż aktualnie zagrać. (chodzi mi o sceną multi)

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mist Zobacz posta
    co do czasu przygotowania kompletnego DLC to nie wiem trzeba by było mieć opinię kogoś kto się zna na tym procesie, bo niektórzy to chcieli by chyba mieć DLC raz na 2 tygodnie do tego ma być super ze "wszystkim" co dusza zapragnie i w dodatku jeszcze cena musi być dobra bo nie kupie tego gniota .
    Wiesz, jest różnica między wydaniem całego rosteru, który był w bitewniaku, a wydanie niepełnego, do tego słabego na multi gniota, tak? Takim właśnie przykładem są Zwierzoludzie - brakuje im 80% LL'ów, 2 Lordów, jednego bohatera, dwóch lataczy, rydwanu, gorgony itd. Jeśli to nie jest argumentem na to, że CA tak naprawdę wydaje gniota, któremu brakuje części rosteru, to nie wiem.
    Co do wydawania jednak DLC w okresie co 2 tygodnie - to w ogóle już byłaby klęska, bo wtedy to takie frakcje wydawane miałyby jeszcze większe braki.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Bo multi na młotku ssie.

Zwykła kampania singla nudzi się błyskawicznie. A na multi jest słabo. Tym lenią nie chciało się zrobić choć dwóch startówek na rasę.

Kampania multi to regres gigantyczny. Na dzień dzisiejszy tylko 6 ras z czego sensownych kombinacji jest może 5. Wampiry nie łączą się z nikim, zwierzaki tylko z chaosem.
    Ludzie mają daleko do reszty. A brodacze i zieloni to wrogowie.

Kolejność wciągania w multi dla zwykłych graczy wygląda tak:
    - Zwykła solowa kampania.
    - kampania multi w co-opie, która w młotku leży i kwiczy.
    - Kampania przeciw sobie.
    - Zwykłe bitwy multi.

Do końca roku sytuacja sie trochę poprawi bo dojdzie Bretka i Leśne elfy.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Wiesz, jest różnica między wydaniem całego rosteru, który był w bitewniaku, a wydanie niepełnego, do tego słabego na multi gniota, tak? Takim właśnie przykładem są Zwierzoludzie - brakuje im 80% LL'ów, 2 Lordów, jednego bohatera, dwóch lataczy, rydwanu, gorgony itd. Jeśli to nie jest argumentem na to, że CA tak naprawdę wydaje gniota, któremu brakuje części rosteru, to nie wiem.
    Co do wydawania jednak DLC w okresie co 2 tygodnie - to w ogóle już byłaby klęska, bo wtedy to takie frakcje wydawane miałyby jeszcze większe braki.
    No tak ja nie twierdzę że DLC besti to jest hit, moim zdaniem też nie jest dobre i mogli by dać więcej za to, ale musimy też patrzeć na to że tą grą mają doić kasę z graczy jeszcze przez znaczny okres czasu .... 2 "duże" dodatki, pełno DLC i FLC więc jednak coś musi tam być. Jak wszystko by dali na początek to potem praktycznie nie było by robić z grą z ich strony. Zresztą popatrzmy na takiego Roma 2, którego tak wszyscy ostatnio chwalicie nie wiem czy pamiętacie jaki był start tej gry nie dało się grać, frakcji jest dużo ale to też teraz po wszystkich DLC i pakietach. W skrócie chodzi mi o to, że jednak WH nie jest taki zły jak go przedstawiacie a z czasem "contentu" dojdzie i prawdopodobnie będzie lepiej.

A co do multi Ituriel to nie zgadzam się, że ludzi przyciągta kampania singla itd .... to jest zupełnie co innego problemem jest do dupy ranking który jest słaby, żeby nie powiedzieć że go nie ma ... i brak genialnego avatara który dawał poczucie rywalizacji i że można coś robić tam jednak z shoguna 2 !!!

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A Ty tez trochę nie rozumiesz. Rankingi są dla wyjadaczy. Natomiast kampania jest wstępem dla solowych graczy.

Tak głupio napisze a kto pamięta o avatarze? Przecież to było lata temu i CA już dawno postawiła na takim trybie krzyżyk. A ludzi którzy chcą taki tryb to kropla m morzu całości graczy.

Im się nawet nie chce zrobić dobrze normalnych kampanii współpracy czy przeciw sobie, więc o trybie avatara można zapomnieć.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 88 z 368 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów