Strona 22 z 65 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 641

Wątek: Dyskusja ogólne

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Oh wow to, ten system jest jeszcze gorszy niż myślałem :] ggwp
    Zaczynasz mnie wkurzać z tym swoim malkontenctwem. Gdzie byłeś, gdy ustalano zasady? To że Tobie się coś nie podoba, nie znaczy, iż jest złe. Przykro mi, ale świat się nie kręci wokół Ciebie. Miałeś możliwość się wypowiedzieć i przekonać ludzi do własnej koncepcji(w stosownym czasie), ale to olałeś, więc zachowaj obecnie trochę klasy i skup się na meczach, zamiast wylewać żółć na forum.

PS To samo tyczy się Twoich "niesmacznych" wpisów na chacie podczas losowania grup, na co wszyscy patrzyli wręcz z politowaniem. Ewidentnie masz tutaj z kimś swoje osobiste porachunki i zrobisz wiele, aby uprzykrzyć nam zabawę.

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pyrrus89 za ten post:

Podkomorzy Awatar Hadvar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 020
    Otrzymał 332 podziękowań w 224 postach
    Co Ci się nie podoba? Ten system jest zrobiony na tyle dobrze na ile dało radę go zrobić, każdy mógł się wypowiedzieć, a jako że nikt sprzeciwów
    nie składał to takie mamy zasady a nie inne.
    Spoiler: 

Quam dulce et decorum est pro patria mori

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pyrrus89 Zobacz posta
    Zaczynasz mnie wkurzać z tym swoim malkontenctwem. Gdzie byłeś, gdy ustalano zasady? To że Tobie się coś nie podoba, nie znaczy, iż jest złe. Przykro mi, ale świat się nie kręci wokół Ciebie. Miałeś możliwość się wypowiedzieć i przekonać ludzi do własnej koncepcji(w stosownym czasie), ale to olałeś, więc zachowaj obecnie trochę klasy i skup się na meczach, zamiast wylewać żółć na forum.

PS To samo tyczy się Twoich "niesmacznych" wpisów na chacie podczas losowania grup, na co wszyscy patrzyli wręcz z politowaniem. Ewidentnie masz tutaj z kimś swoje osobiste porachunki i zrobisz wiele, aby uprzykrzyć nam zabawę.
    Odpowiedź na twoje pytanie jest bardzo prosta - Zgłaszałem swoją propozycje w odpowiednim temacie. Zdaje sobie sprawę, że było dosyć późno na zmiany, jednak nie było na nie za późno. Do pierwszych meczy było jeszcze kilka dni, a poprzednie zmiany były dokonywane tego samego dnia. Spokojnie można było przedyskutować moją propozycje podczas streamu z losowania grup, na którym było 2-3 razy więcej uczestników turnieju niż wypowiedziało się w temacie zasad, tym bardziej, że moja propozycja spodobała się kilku osobom. Tak się nie stało - bywa, nie zamierzam z tego powodu płakać, rozdzierać szat czy nawoływać do rewolucji, ani tym bardziej "wylewać żółci na forum". Jednak pisanie, że nie mam prawa się odzywać bo "olałem", gdy miałem czas na wygłaszanie opinii jest nie tylko pozbawione "klasy" ale i niedokładne. Nie jest to ostatni turniej organizowany przez to forum dlatego według mnie dyskusja na temat zasad nigdy nie powinna się kończyć.
    Wypowiedziałem się na ten temat tylko dwa razy - w środę gdy zgłaszałem propozycje i dzisiaj gdy doprecyzowałeś zasady, które jak się okazało, źle wcześniej zinterpretowałem (i nie tylko ja). Moim zdaniem "poprawna" interpretacja sprawia, że używanie frakcji z DLC jest karane, dlatego napisałem, że są one według mnie jeszcze gorsze. W obu przypadkach wyraziłem jedynie swoje zdanie (do którego jak najbardziej mam prawo) a do tego własnie służą fora. Nie wiem gdzie w moich postach widziałeś tą żółć i brak klasy, ale skoro uważasz że konstruktywna krytyka, jednej zasady, jednego turnieju jest malkontenctwem to już raczej twój problem (z rozumieniem tego słowa).

Wracając do środowego streamu i moich "niesmacznych" wpisów, to o co ci dokładnie chodzi? O "rasistowskie" żarty z Turka, które zapoczątkował Arroyo, czy running joke z Tostera Arroya, który jest w zasadzie tak stary jak to community? Może poprawianie błędów prowadzącego/moderacji lub odpowiadania na pytania widzów, było niesmaczne?

PS Świat nie kręci się wokół mnie - masz racje. Każdy wie że Świat kręci się wokół płaskiej Ziemi, która spoczywa na plecach wielkiego żółwia...

[EDIT]
    Cytat Zamieszczone przez Hadvar Zobacz posta
    Co Ci się nie podoba? Ten system jest zrobiony na tyle dobrze na ile dało radę go zrobić, każdy mógł się wypowiedzieć, a jako że nikt sprzeciwów
    nie składał to takie mamy zasady a nie inne.
    Jako że zniknął poprzedni temat gdzie dokładniej pisałem co mi się nie podoba, to tutaj napisze tylko pokrótce:
    - pula frakcji "wspólna" dla wielu meczy sprawia, że mecze z poszczególnymi zawodnikami nie są równe, bo tylko w pierwszej rundzie turnieju(+ duży i mały finał) zawodnicy mają dostęp do jednakowych frakcji - równe szanse.
    - resetowanie puli frakcji jedynie po zużyciu wszystkich "podstawowych" frakcji w sytuacji gdy najmocniejsze frakcje w grze to te z WH2 czyli podstawowe, sprawia że użycie frakcji z DLC oddala cię od resetu puli -> ponownego użycia najmocniejszych frakcji.

Lepszym - moim zdaniem - rozwiązaniem, byłoby resetowanie puli po użyciu jakichkolwiek 9 różnych frakcji.
    Dużo lepszym rozwiązaniem - moim zdaniem - byłoby rozwiązanie, które proponowałem w środę (o co spina się Pyrrus) czyli rozpatrywanie każdego spotkania osobno i bany przed każdym meczem w rundzie(po za ostatnim meczem w Best of 5). Przy takim rozwiązaniu każde spotkanie byłoby równe, gracze mogliby eliminować przeciwnikowi frakcje którymi gra najlepiej. W pierwszych rundach widzielibyśmy lepsze mecze bo słabsi gracze, którzy grają dobrze tylko 2-3 frakcjami dalej mogli by ich używać(a przynajmniej części), a w późniejszych etapach turnieju z większą ilością meczy/banów widzielibyśmy praktycznie pełen wachlarz frakcji. Taka była moja propozycja - na ostatnią chwilę więc nie spinam się że została zignorowana.
    Ostatnio edytowane przez Jsatrzab ; 21-11-2017 o 00:25
    Si vis pacem, para bellum

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Po pierwsze, Twoje zdanie poparł(przynajmniej oficjalnie) tylko Tuff, więc nie pisz o kilku osobach. Po drugie, z tym karaniem za DLC to tylko i wyłącznie Twoja opinia. Co do twicha, to dobrze wiesz co pisałeś. A za tekst w stylu: "I tak nagrody zostaną w rodzinie" powinieneś się zapaść pod ziemie. Skoro sugerujesz, że wszystko jest ukartowane i miejsca rozdane zawczasu, to po co w ogóle startujesz? Nie widzę tutaj konsekwencji. Zasady nigdy nie będą sztywne i w tym masz akurat rację.

Ps Śp. Terry Pratchett na pewno by się z Tobą zgodził.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Po pierwsze, Twoje zdanie poparł(przynajmniej oficjalnie) tylko Tuff, więc nie pisz o kilku osobach. Po drugie, z tym karaniem za DLC to tylko i wyłącznie Twoja opinia. Co do twicha, to dobrze wiesz co pisałeś. A za tekst w stylu: "I tak nagrody zostaną w rodzinie" powinieneś się zapaść pod ziemie. Skoro sugerujesz, że wszystko jest ukartowane i miejsca rozdane zawczasu, to po co w ogóle startujesz? Nie widzę tutaj konsekwencji. Zasady nigdy nie będą sztywne i w tym masz akurat rację.

Ps Śp. Terry Pratchett na pewno by się z Tobą zgodził.
    No przejrzałem stream i nie wiem o co ci chodzi dlatego pytam. Na "A za tekst w stylu: "I tak nagrody zostaną w rodzinie" powinieneś się zapaść pod ziemie. Skoro sugerujesz, że wszystko jest ukartowane i miejsca rozdane zawczasu, to po co w ogóle startujesz?" aż mi szkoda odpowiadać, więc po prostu specjalnie dla ciebie w reszcie postu oznaczę żarty, sarkazm itp.

Wydaje mi się, że pod moją propozycją były co najmniej dwa "lajki" nie byłem pewien ile dlatego napisałem "kilka" - teraz nie ma żadnego #spisek(żart). Swoją drogą ta szeroka i wieloletnia(hiperbola) dyskusja nad zasadami w przypadku banowanie vs pula, sprowadziła się (przynajmniej na forum) do dwóch postów za pulą (z czego twój mówił że jeśli Saper znajdzie inne rozwiązanie, które zmusi do gry każdą frakcją to ci pasuje(moje w zasadzie zmusza)), postu Sapera w którym pisał o banowaniu i że trzeba zrobić ankietę, no i mojej propozycji z którą poniekąd zgodził się Tuff. Także rzeczywiście nie było możliwości żeby w trzy dni przedyskutować/głosować moją propozycje(sarkazm).

PS a miałem iść wcześniej spać :[ Przez ciebie będę jutro grał z Arroyem zmęczony i przeziębiony #spisek#illuminati#dajciemibulionu

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    PS a miałem iść wcześniej spać :[ Przez ciebie będę jutro grał z Arroyem zmęczony i przeziębiony #spisek#illuminati#dajciemibulionu
    To bez znaczenia, bo i tak Ci Arroyo jutro skopie tyłek. Przygotuj już sobie zawczasu wymówkę o lagach.

Jeśli byś uważniej przejrzał forum, to byś wiedział, że za eliminacją frakcji wypowiadali się: Duce, Hadvar,Czeremis,Pirx i pewnie jeszcze ktoś by się znalazł, gdyby przeczytać wątek na spokojnie. Siebie z wiadomych względów nie wymieniam.

Swoją drogą szkoda, że nie powstała taka ankieta, bo zapewne straciłbyś "oręż' w powoływaniu się na rzekome poparcie graczy.
    Ostatnio edytowane przez Pyrrus89 ; 21-11-2017 o 03:29

8. Użytkownicy którzy uznali post Pyrrus89 za przydatny:

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach

Miło raz stanąć z boku dużego turnieju i po prostu się pośmiać. Przy każdy tego typu wydarzeniu jest jak w banku że:

-20%-30% meczów nie zostanie rozegranych z racji pełnej bądź częściowej olewki ludzi, którzy się ochoczo zapisali do turnieju (polecam umieszczenie ich na przyszłość na czarnej liście i nieuwzględnianie ich zgłoszeń przy kolejnych wydarzeniach organizowanych przez orga),

- znajdzie się co najmniej jeden gracz, który wyjdzie z założenia iż "moja racja jest najmojsza", z reguły jest ze swoimi rewelacjami spóźniony i będzie cisnął temat nawet pomimo faktu, iż "mleko już rozlane", grunt żeby pokazać jaki to został skrzywdzony przez system.

Dyskutowanie o zasadach w dniu losowania grup? Serio?

A już bez śmiechów, smutne jest swoją drogą, że organizatorom turniejów z reguły dostaje się po tyłku za ich starania. Bardzo fajnie jest patrzeć sobie z boku i pluć.

10. Użytkownicy którzy uznali post Pirx za przydatny:

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Nie kłóćcie się, potraktujcie narzekanie Jsatrzebia z humorem. Będziemy się śmiać jak przegra dzisiaj i odpadnie z grupy A tak na serio to dzisiaj ostatni dzień I rundy, proszę rozgrywać swoje mecze!
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    To bez znaczenia, bo i tak Ci Arroyo jutro skopie tyłek. Przygotuj już sobie zawczasu wymówkę o lagach.

Jeśli byś uważniej przejrzał forum, to byś wiedział, że za eliminacją frakcji wypowiadali się: Duce, Hadvar,Czeremis,Pirx i pewnie jeszcze ktoś by się znalazł, gdyby przeczytać wątek na spokojnie. Siebie z wiadomych względów nie wymieniam.

Swoją drogą szkoda, że nie powstała taka ankieta, bo zapewne straciłbyś "oręż' w powoływaniu się na rzekome poparcie graczy.
    Nie muszę nic przygotowywać. Arroyo przygotowywał się do turnieju, ja nie zdążyłem nawet przejrzeć jednostek nowych frakcji. Ostatni nasz mecz wygrałem strasznym fuksem, także dzisiaj pewnie przegram sromotnie. :[

Gdyby po poście Sapera pojawiła się ankieta to bym nawet nie pisał swojej propozycji, bo uznał bym temat za zamknięty.

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta

-20%-30% meczów nie zostanie rozegranych z racji pełnej bądź częściowej olewki ludzi, którzy się ochoczo zapisali do turnieju (polecam umieszczenie ich na przyszłość na czarnej liście i nieuwzględnianie ich zgłoszeń przy kolejnych wydarzeniach organizowanych przez orga)
    Niestety ale na turniejach trwających kilka tygodni tego nie unikniesz, a czarna lista może spowodować, że na kolejnych turniejach będzie bardzo mało ludzi. Tak przynajmniej jest sztuczny tłok :]

Słowem końca:
    - Nie mam pretensji do organizatorów, to ich pierwszy tak duży turniej, chwała im za to że znaleźli sponsora.
    - Pyrrus, jeśli cie uraziłem to sorry, nie taką miałem intencje krytykując zasady. Gdy mnie ktoś obraża - co ci jak najbardziej wybaczam - to włącza mi się tryb Rocky'ego, nic na to nie poradzę. Także pozdro 600, no hard feelings, peace. Jsatrzab out, idę zrobić herbatkę z miodem bo umieram [*].

Chłop Awatar statkovek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Hej! Czy nadal można się zapisać do turnieju?
    Czy każda choroba nerek może powodować krwiomocz? Przekonaj się.

Strona 22 z 65 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów