Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Stosunek Polaków do Żydów na przestrzeni wieków

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Nezahualcoyotl Zobacz posta
    Oto mi jedynie chodzi.
    Należy przeprowadzić jedną i konkretną ekshumację z udziałem obydwu stron oraz niezależnych ekspertów aby raz na zawsze ustalić co się wydarzyło w Jedwabnem a przede wszystkim kto ponosi główną odpowiedzialność za tą zbrodnię.Wieloletni sprzeciw strony żydowskiej tylko sprzyja powstawaniu różnym teoriom...
    Też nie mam nic przeciw ekshumacji, choć dla mnie sprawa jest mnie więcej jasna, a przeczytałem ntt chyba wszystko co się da(z obu stron barykady) łącznie z ostatnią monumentalna pracą Chodakiewicza, który przyznaje, że jakaś grupa miejscowych brała udział w zbrodni, ale wg niego, to były jakieś lokalne menty, sugeruję też, że prawdopodobnie zostali zmuszeni przez Niemców lub kierowała nimi chęć odwetu za kolaboracje części społeczności żydowskiej z sowieckim okupantem w latach 1939-1941, absolutnie nie antysemityzm a przede wszystkim stara się odpierać zarzuty jakoby mieli jakiś związek ze środowiskiem narodowym(bo tak wynika np ze śledztwa IPN) którego autor jest sympatykiem, z czym się nie kryję.
    Cytat Zamieszczone przez Wespazjan Zobacz posta
    Nie jestem antysemitą, lecz ciekawi mnie to dlaczego Żydzi tak zaciekle wzbraniają się przed ekshumacją. Czyżby boją się by wyszły jakieś niewygodne fakty? Przecież prawda ucięłaby wszelkie spekulacje.
    Tłumaczą to względami religijnymi.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 07-10-2021 o 23:44
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Uprawnienia umieszczania postów