Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2044

Wątek: Co aktualnie czytacie?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Spoiler: 
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Christian-Georges Schwentzel Kleopatra

Janusz Ledwoch Polizei panzer

Stanisław Witkowski Kleopatra

Widzę, że "wzięło" Ciebie tez z Kleopatrą? Ja mam bekę z serialu o niej, widziałem trailer, to co było memem staje się serialowo- kinową rzeczywistością^^. Czekam na nowe odsłony Aleksandra Wielkiego^^ i innych. Moim zdaniem pomysłodawcy zamiany koloru skóry etc. robią sobie krzywdę, a znani aktorzy wbrew temu, co się sądzi są przeciwni takiemu postępowaniu. Tym bardziej, zawsze to powtarzam w necie i w realu - ja wiem, ze ty to wiesz - ludzie w każdej kulturze i kolorze skóry mają swoje wybitne, często genialne jednostki, co potrafiły zmieniać historię. Ja podejrzewam, że trafiło na Kleo, bo to nośne imię, postać, co nawet nie interesującym się historią, coś mówi.

Polecam tym, co w dobie poprawności wszelkich i niemożliwych zapominają, że np. Songhaj wciągał nosem niejedno znane z historycznego pijaru mocarstwo. W tym reportażu/ powieści fajnie to pokazane jest z naszej perspektywy.
    Jeszcze są inne pozycje, napisane przed erą internetowego kopiuj, wklej i wytnij.
    Polecam, o ile ktos dostanie, np.

Załączone obrazki Załączone obrazki
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

2. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny: