Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potop Total War

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

Kamil z Częstochowy
31-12-2014, 14:02
Misiak;319544']Jestem podobnego zdania. Jest dobrze tak, jak obecnie to wygląda. Odzwierciedla to w jakiś sposób problemy z brakiem wojska, jakie miała Rzeczpospolita wiosną 1648 roku.
Ok, wszystko ładnie tylko żeby była możliwość tej armii wzmocnienia. Było nie było już w 1650 roku Rzplita dokonała zaciągu ok. 50 tysięcy żołnierzy na sejmie grudniowym. Była to badajże największa armia zaciężna w jej całej historii. Pod Beresteczkiem siły polskie szacuje się na nawet 64 000 żołnierzy i ok. 90 dział. Cholernie dużo nawet wziąwszy pod uwagę armię oponentów liczącą ok 90-100 tys. według niektórych szacunków.
Mówiąc krótko: "Jeszcze nie pobity świetny okręt Rzeczpospolitej"

Piter
31-12-2014, 14:02
hie, hie, to chyba twórcy nie docenili mojego AI, bo z tego co słyszę tylko Kozacy są specjalnie silni, a reszta frakcji nie dostaje darmowych armii, a i tak nie idzie sobie poradzić po pobiciu kozaków. Co do RP, to była ona silna w momencie wybuchu powstania Chmeilnickiego, ale nastąpiła tu katostrafa, która jest splotem wielu nieszczęśliwych przypadków, jak np. bezkrólewie, przypomnijmy tylko, że mimo walki na 3 frontach ze Szwecją, Brandenburgią, Rosją i Kozakami pod Beresteczkiem 50000 naszych pokonało koło 120 000 kozaków i tatarów tracąc kilkuset ludzi, a oni kilkadziesiąt tysięcy, mimo wyniszczenia kraju długą wojną potrafiliśmy wystawiać ogromne armie. Szwedzi również nie osiągnęliby tak wiele gdyby nie to, że większość polskich elitarnych sił przeszła na ich stronę chcąc ich króla zamienić za Jana Kazimierza. Gospodarczo RON również mógł przeżywać jakieś kryzysy ale w momencie rozpoczęcia się akcji moda była jednym z najbogatszych krajów w europie, to dopiero ta seria wojen ją wyniszczyła. Robienie RON słabym na początku to patologia, bo jeśli wtedy byliśmy słabi, to nie wiem jacy byliśmy w czasie III wojny północnej :D Jacy jesteśmy dzisiaj... Jakby porównać naszą pozycję w Europie wtedy to dziś ma może podobną Francja, nie jest dominująca w Europie ale należy do ścisłej czołówki najważniejszych państw z Niemcami i Anglią. Żeby kozacy zmiatali RON niemal co kampanię... żart :)

Jeśli RON powinien mieć problemy to nie z biedy czy słabej armii, bo przeciwko Kozakom przypomnijmy pod Piławcami zgromadziliśmy świetną armię, która przegrała z wiadomych przyczyn.

Artem.pl
31-12-2014, 14:06
Co do budynków i ich cen to właśnie je poprawiam, tak samo z wymogiem określonego poziomu religii w regionie do ich budowli. Poprawiam także rekrutacje jednostek (w niektórych krajach nie można szkolić regimentów muszkieterów itd.)

Wonsz
31-12-2014, 14:16
Wypadałoby poprawić gospodarkę Rzplitej, na samym początku musiałem połowę sił rozwiązać, bo traciłem na turę 4000 złota. Jak pisał Piter, dopiero po wojnie z Chmielnickim i spółką, RON stał się biedny.

Mitusonator
31-12-2014, 14:36
Czy tylko ja mam tak że kiedy kliknę na dwie różne "tarcze" w panelu wyboru państwa to wywala mnie z gry bez żadnej informacji o błędzie ?

ordenus22
31-12-2014, 14:41
Dodałem tytuły dla Francji i Hiszpanii:

http://przeklej.org/file/BzoYAG/tytuly.dla.Hiszpanii.i.Francji.rar

Podmienić pliki, na wszelki wypadek zróbcie kopie zapasową obecnych plików.

Artem.pl
31-12-2014, 14:45
Czy tylko ja mam tak że kiedy kliknę na dwie różne "tarcze" w panelu wyboru państwa to wywala mnie z gry bez żadnej informacji o błędzie ?
Nie nie tylko ty, jak już pisałem mod jest niestabilny i będą zdarzać się takie kwiatki.

Wonsz
31-12-2014, 14:57
A ja nie mam żadnych krzaków, jedyny crash jaki mi się zdarzył, jest "naturalny" ,bo nie wolno wejść w panel własnej bitwy a potem wielkiej kampanii ;). Taki błąd występuje w 99%modyfikacji także nie płaczę :).

Kamil z Częstochowy
31-12-2014, 16:06
G Robienie RON słabym na początku to patologia, bo jeśli wtedy byliśmy słabi, to nie wiem jacy byliśmy w czasie III wojny północnej :D Jacy jesteśmy dzisiaj... Jakby porównać naszą pozycję w Europie wtedy to dziś ma może podobną Francja, nie jest dominująca w Europie ale należy do ścisłej czołówki najważniejszych państw z Niemcami i Anglią. Żeby kozacy zmiatali RON niemal co kampanię... żart :)

Cóż może nie tyle co najbogatsze państwo w europie bo koszty wystawienia armii o której wspomniałem pochłonęły 80% budżetu Rzplitej.
Co prawda w czasach o których mówimy 60-70% budżetów dużych państw europejskich przeznaczanych było na utrzymanie armii. Tyle że budżet Francji w drugiej połowie XVII wieku wynosił w przeliczeniu na złote polskie 360 000 000 a budżet RON-u między 12 000 000-15 000 000. W okersach szczytowego okresu mobilizacyjnego nasze państwo przeznaczało na armię 10 000 000-11 000 000zł Problem z RON-em polega na tym że nie było scentralizowane. Większość bogactwa kraju znajdowała się we własności mieszkańców (szlachty) i z tego miejsca pochodziła jego potęga... niestety trudna do oszacowania. Wszak oprócz armii koronnej i litewskiej mamy też odziały magnackie (prywatne) oraz pospolite ruszenie które po poewnym przeszkoleniu mogło stać się dosć znaczącą siłą przykładem niech będzie bitwa pod Beresteczkiem.
Kolejnym ważnym faktem jest to że nasza armia wyróżniała się dobrym morale i niezwykła bitnością oraz stawianiem na jakość nie na ilość.
Może warto by dodać możliwośc rekrutowania polskiego pospolitego ruszenia także w polu na ziemiach polskich jak najemników (w dużej skali)... względnie rozważyć system ala krucjata w formie mobilizacje na którą zgodę wyraża sejm...

k.m.
31-12-2014, 16:59
Może warto by dodać możliwośc rekrutowania polskiego pospolitego ruszenia także w polu na ziemiach polskich jak najemników (w dużej skali)... względnie rozważyć system ala krucjata w formie mobilizacje na którą zgodę wyraża sejm...
O ile się nie mylę to najemników można przypisać dla danej religii tzn. catholic / orthodox itp. W praktyce oznaczałoby to, że polskie pospolite ruszenie mogły by wynajmować zachodnie państwa.
Jest inne rozwiązanie (tylko dla gracza - ai by sobie z tym nie poradziło) - na czas wojny rekrutacja pospolitego ruszenia z osad. Trzeba by było zwiększyć limit szkolenia jednostek na turę (można dać tu jakiś budynek) a takiemu oddziałowi dać np. małe (jeśli nie zerowe) koszty zaciągu i wysokie koszty utrzymania na turę.
Polska miała by wystarczającą siłę na odparcie agresorów, ale po okresie długich wojen skarbiec świeciłby pustkami.

Inną kwestią jest to, że magnaci kresowi posiadali prywatne armie, np. Wiśniowiecki w 1648 miał 6-8 tys. prywatnego wojska. Może dla niektórych osad warto by było dać budynek np. latyfundium Wiśniowieckich / Zasławskich. W takim przypadku w tej osadzie część jednostek (z prywatnych wojsk; mały replenish, dostępni już od początku gry) miała by darmowe koszty utrzymania, a poza nią zwiększone. W założeniu armie te miałyby głównie ochraniać określoną prowincję.

PS. Brakuje kolejnego pliku - descr_regions_and_settlement_name_lookup

Dymitr
31-12-2014, 17:01
Wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzącego sylwestra, szczęścia i pomyślności w nowym roku życzę twórcą modyfikacji. A przy okazji zadam pytanie czy dalej planujecie rozwijać Potop?

Kamil z Częstochowy
31-12-2014, 17:07
O ile się nie mylę to najemników można przypisać dla danej religii tzn. catholic / orthodox itp. W praktyce oznaczałoby to, że polskie pospolite ruszenie mogły by wynajmować zachodnie państwa.
Jest inne rozwiązanie (tylko dla gracza - ai by sobie z tym nie poradziło) - na czas wojny rekrutacja pospolitego ruszenia z osad. Trzeba by było zwiększyć limit szkolenia jednostek na turę (można dać tu jakiś budynek) a takiemu oddziałowi dać np. małe (jeśli nie zerowe) koszty zaciągu i wysokie koszty utrzymania na turę.
Polska miała by wystarczającą siłę na odparcie agresorów, ale po okresie długich wojen skarbiec świeciłby pustkami
PS. Brakuje kolejnego pliku - descr_regions_and_settlement_name_lookup
O tych najemnikach i religii nie wiedziałem... pomysł nietrafiony...
Co do utrzymania to podążając za historycznością powinno być odwrotnie tzn. wysokie jeśli nie bardzo wysokie koszty werbunku a stosunkowo niskie koszty utrzymania. W armii RON-u zdarzały się chorągwie które walczyły bez wypłaconego żołdu 6-7 lat, jednak gdy ojczyzna była w potrzebie a król prosił to mimo to ruszali do walki...

sadam86
31-12-2014, 17:07
Plany są, a czy podołamy to się okaże:) Dzięki za życzenia.

Kamil z Częstochowy
31-12-2014, 17:09
Plany są, a czy podołamy to się okaże:) Dzięki za życzenia.
Cóż myślę że wszyscy dołączamy się do złożonych życzeń. Powodzenia nad pracą z modem... i małego kaca po sylwestrze!

Artem.pl
31-12-2014, 17:11
Rekrutacja pospolitego ruszenia w czasie wojny, ze specjalnego budynku to według mnie najlepsze rozwiązanie, tylko nie wiem czy możliwe.

Piter
31-12-2014, 17:21
Cóż może nie tyle co najbogatsze państwo w europie bo koszty wystawienia armii o której wspomniałem pochłonęły 80% budżetu Rzplitej.
Co prawda w czasach o których mówimy 60-70% budżetów dużych państw europejskich przeznaczanych było na utrzymanie armii. Tyle że budżet Francji w drugiej połowie XVII wieku wynosił w przeliczeniu na złote polskie 360 000 000 a budżet RON-u między 12 000 000-15 000 000. W okersach szczytowego okresu mobilizacyjnego nasze państwo przeznaczało na armię 10 000 000-11 000 000zł Problem z RON-em polega na tym że nie było scentralizowane. Większość bogactwa kraju znajdowała się we własności mieszkańców (szlachty) i z tego miejsca pochodziła jego potęga... niestety trudna do oszacowania. Wszak oprócz armii koronnej i litewskiej mamy też odziały magnackie (prywatne) oraz pospolite ruszenie które po poewnym przeszkoleniu mogło stać się dosć znaczącą siłą przykładem niech będzie bitwa pod Beresteczkiem.
Kolejnym ważnym faktem jest to że nasza armia wyróżniała się dobrym morale i niezwykła bitnością oraz stawianiem na jakość nie na ilość.

II poł XVII wieku to okres wojen i po wojnach w wyniku których zginęła 1/2 mieszkańców kraju (Szwedzi zajęli i zrabowali większość kraju nim osiągnięto te szczyty wysiłku mobilizacyjnego). W dodatku jeśli chodzi o polską armię, to taka husaria otrzymywała jedynie żołd, całe drogocenne zbroje, niezwykle drogie konie, bronie i pochołków szlachta kupowała/utrzymywała sama. Więc masz rację trudno to oszacować ale akcja moda zaczyna się jeszcze przed tą wojną, nie po. Przeciwko kozakom Polska potrafiła wystawić kilkadziesiąt/naście tysięcy najemników na początku wojny, którzy to byli elitą każdej armii w tamtym czasie.

Kiedy Hiszpania chciała nająć w Polsce żołnierzy (kiedys czytałem o tym artykuł), to gdy wystawiono im rachunki licząc wszelkie uzbrojenie itd, to nawet dla nich te sumy były kolosalne, a jako, że RON zdecentralizowany, to szlachta zbroiła się sama i to często nie najgorzej, miało to wiele wad ale i trochę zalet (decentralizacja).

Co do moda to nie wiem jak było w 1648 roku, ale wiem, ze w 1670 najbardziej ludnym maistem Polski był Gdańsk, potem Lwów, w modzie najludniejsza jest Warszawa, a Lwów to lekkie zadupie, można by to zmienić? W dodatku to medieval i nie ma co się napalać na super historyczność, na pewno niehistoryczne jest to, że RON upada w niemal każdej kampanii, a w Rzeczywistości stanowił główną siłę w regionie (przed 1648)

k.m.
31-12-2014, 17:35
Co do utrzymania to podążając za historycznością powinno być odwrotnie tzn. wysokie jeśli nie bardzo wysokie koszty werbunku a stosunkowo niskie koszty utrzymania. W armii RON-u zdarzały się chorągwie które walczyły bez wypłaconego żołdu 6-7 lat, jednak gdy ojczyzna była w potrzebie a król prosił to mimo to ruszali do walki...
Wiem, tylko że w takim przypadku to co by zmuszało gracza do rozwiązania pospolitego ruszenia skoro już raz je powołał?:D
A tak, to po wojnie defensywnej nie opłacałoby się dłużej ich utrzymywać...

Rekrutacja pospolitego ruszenia w czasie wojny, ze specjalnego budynku to według mnie najlepsze rozwiązanie, tylko nie wiem czy możliwe.
Niekoniecznie w stanie wojny, po prostu chodziło mi o budynek specjalny dla RON, który umożliwiał by rekrutować pospolite ruszenie w dowolnym momencie (dający dodatkowe miejsca rekrutacji)

Również życzę wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku:D

Piter
31-12-2014, 17:38
Wiem, tylko że w takim przypadku to co by zmuszało gracza do rozwiązania pospolitego ruszenia skoro już raz je powołał?:D
A tak, to po wojnie defensywnej nie opłacałoby się dłużej ich utrzymywać...

Również życzę wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku:D

Najlepiej po prostu zrobić z RON'u solidną frakcję i takie ciekawostki historyczne dodać do opisów jednostek, a koszty i jakość zrobić tak żeby odzwierciedlić siłę RON'u, żeby balans frakcji był historyczny, bo to po prostu medek i nie da się tego tak dokładnie odwzorować :)

Również życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku :)

Piter
01-01-2015, 12:39
Smoleńsk należał do Polski w 1648... :)

Artem.pl
01-01-2015, 13:47
Poprawimy to. Pospolite ruszenie, budynek można budować tylko w Warszawie:

http://i60.tinypic.com/2v8j1wm.jpg

http://i57.tinypic.com/wisp3o.jpg

Kamil z Częstochowy
01-01-2015, 13:50
Wow nie spodziewałem się tak szybkich zmian w szczególności zaraz po sylwestrze kiedy wszystkich męczy kac.

Wonsz
01-01-2015, 13:58
900utrzymania o.O. Przecież oni nie reprezentują żadnej wartości bojowej, a utrzymaniem dorównują Husarii?

Artem.pl
01-01-2015, 14:01
Przeczytaj poprzednie posty, to się dowiesz dlaczego mają takie utrzymanie.

Kamil z Częstochowy
01-01-2015, 16:23
Ale trochę przesadziliście z ich tchórzliwością. Jak się dziś okazuje to w wielu bitwach (np. Korsuń)stchórzyły oddziały prywatne a nie jak się zwykło sądzić pospolite ruszenie.

Wonsz
01-01-2015, 16:54
A zdajecie sobie sprawę, że przy takiej słabej wartości bojowej i tak dużym koszcie utrzymania nikt nie będzie ich werbował? :D.

sadam86
01-01-2015, 16:56
Ale oni mają być tylko doraźną pomocą w razie zmasowanego ataku, szkoleni szybko i w dużych ilościach za bezcen, drodzy w utrzymaniu. Mają odrzucić przeciwnika i zostać rozwiązani.

Kamil z Częstochowy
01-01-2015, 20:49
Ale oni mają być tylko doraźną pomocą w razie zmasowanego ataku, szkoleni szybko i w dużych ilościach za bezcen, drodzy w utrzymaniu. Mają odrzucić przeciwnika i zostać rozwiązani.
Wytłumaczenie akceptowalne... Czasem się zastanawiam czy ewentualnych problemów Rzplitej z pieniędzmi nie wystarczyłoby załatwić za pomocą budynku z globalnym perkiem obniżającym dochody z podatków o powiedzmy te 20-30% albo więcej.
Tyko takiego budynku nie można by było zburzyć samodzielnie.

goro496
02-01-2015, 12:11
Czasem się zastanawiam czy ewentualnych problemów Rzplitej z pieniędzmi nie wystarczyłoby załatwić za pomocą budynku z globalnym perkiem obniżającym dochody z podatków o powiedzmy te 20-30% albo więcej.
Tyko takiego budynku nie można by było zburzyć samodzielnie.

Jak byśmy myśleli identycznie :P
Wiadoma jest że Rzeczpospolitej trudno jest skarbiec ocenić, przez jak to było wyżej wymienione szlachte która miała "własne zaplecze finansowe"
Można by coś uczynić na kształt Trybunału Skarbowego (może nie tyle odwzorować 1 do 1, ale żeby po wybudowaniu dość znacząco pomagał :P )
Strasznie też mnie irytuje ten czas rekrutacji i budowania... Może też jakiś budynek (ogromnie drogi :D) co by skracał ten czas ? :D

Być może Panowie moderzy znają te strony ale nie szkodzi wrzucić :P Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć ;)
http://forum.historia.org.pl/topic/11699-krolewskie-skarbce-prywatne-majatki-wladcow-za-czasow-ron/
http://histmag.org/Funkcjonowanie-skarbu-nadwornego-Rzeczpospolitej-w-latach-1587-1632-3594

Artem.pl
02-01-2015, 12:13
Czas rekrutacji i budowania da się skrócić bez specjalnego budynku, zresztą właśnie się tym zajmuje.

goro496
02-01-2015, 12:19
Czas rekrutacji i budowania da się skrócić bez specjalnego budynku, zresztą właśnie się tym zajmuje.

aha... Po prostu myślałem, że czas rekrutacji zostaje taki jak jest i już, nie wiedziałam że planujecie zmianę ;)

kaziu11
02-01-2015, 15:51
1GB pobiera mi się 3 godzinki z tego kotshara :confused:

Straszny Kniaź
02-01-2015, 17:52
Jako że to mój pierwszy post to wypadałoby się przywitać, więc cześć ;) Mam do Was pytanie- czy też macie problemy z częstym wywalaniem gry podczas oblężenia...? Ja muszę wszystkie rozgrywać automatycznie bo inaczej się nie da, po prostu wywala do windy... Trochę to frustrujące, nie powiem, ale chciałbym wiedzieć czy to wina mojego sprzętu czy po prostu tak jest...? Aaa, no i kiepem byłbym gdybym Waszmościom za ów zacny mod nie podziękował i owej tytanicznej pracy nie pochwalił... ;)

sadam86
02-01-2015, 18:04
Witam, a co do wywalania to trochę problem stabilności, a trochę losowy. Jeśli medek Ci śmiga i inne mody to raczej nie wina sprzętu.

F10nemo
02-01-2015, 20:23
Straszny Kniaź, u mnie też wywala gre bardzo często podczas bitew, nie tylko przy oblężeniu. Ba, czasami wywali mi w przeciągu 20 minut gry 3-4 razy, a później 30 minut bez problemowo. Czasami całkowicie wyłącza gre, a najczęściej wyskakuje błąd, znika obraz (jest czarny), słychać muzykę.
To nie jest wina sprzętu, tylko niestabilnego moda.

Wonsz
02-01-2015, 22:29
Ja nie miałem żadnego crasha przez godzinę ;). Nigdy nie zaliczyłem poza tym crasha.

Artem.pl
02-01-2015, 23:29
Bunty postaramy się usunąć. Rekrutacje jak już pisałem poprawiamy. Nowe budynki w tym np. opera są dodawane , a tym które już istnieją usuwamy limit religii i trochę na wyrost dodany przez attylę wymóg posiadania kilku budynków do zbudowania np. targowiska.

waldii0203
03-01-2015, 09:06
a tam wszystko da sie przeżyć, załatwiłem kozaków, prusaków,zwasalizowałem tatarów, a teraz car wielki buty mi liże na vh.........Bezcenne;D

Straszny Kniaź
04-01-2015, 01:09
Jako że jestem miłośnikiem "Trylogii" zauważyłem pewien błąd którego wam odpuścić nie mogę... ;) Podczas ładowania gry pojawia się cytat, początek "Ogniem i Mieczem". Brzmi on: Rok 1647 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia.
Wy za to przeskoczyliście rok do przodu... ;)

sadam86
04-01-2015, 10:53
Pojawianie się cytatów jest losowe, ten z 1647 może i wyskoczyć w 1670, na to wpływu nie mamy.

sadam86
04-01-2015, 14:01
Jeśli to po bitwie, to często ginie od ran i nie się dokończyć adopcji, w podstawce i innych modach też to jest.

sadam86
04-01-2015, 17:59
Zdarza się, to mocno losowe, albo był stary, albo chory to też jest możliwe. Jak inni też to zaraportują zaczniemy się martwić:)

Zarrr
04-01-2015, 21:32
Ja kiedyś jak grałem Moskwą też tak miałem, wszyscy dowódcy z adopcji lub małżeństwa ginęli natychmiastowo (co się działo z członkami rodu którzy osiągnęli dojrzałość nie pamiętam), w końcu wymarł mi cały ród.

sadam86
04-01-2015, 21:33
Dzięki za cynk, znaczy coś jest na rzeczy.

Kamil z Częstochowy
05-01-2015, 21:20
Dzięki za cynk, znaczy coś jest na rzeczy.
Po prawdzie gdy ja grałem to też mi się to zdarzyło ale myślałem że do tego czasu sami to wychwyciliście i załatwiliście problem... wychodzi na to że mogłem raportować wcześniej :/

Artem.pl
06-01-2015, 09:44
Możliwe że w nadchodzącym patchu znajdą się nowe okręty, ale nic nie obiecuję. Co do podświetlania oddziałów, to mi wszystko działa. Czy inni też mają ten błąd?

ordenus22
06-01-2015, 13:26
U mnie ten błąd nie występuje.

Dymitr
07-01-2015, 13:23
Możecie mi napisać czy używaliście geo moda i bare geomod do zrobienia potopu czy bardziej tego poradnika
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?2991-Poradnik-moddera
byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź ponieważ próbuję teraz stworzyć własną modyfikacje pod kingdomsów i nie wiem czy lepiej robić ją od podstaw czy użyć geo modów??

Ardas
11-01-2015, 19:31
Co do "czystek carskich" - u mnie występuje dziwny bug z Mołdawią. Po 49 turze umiera Hospodar i pomimo dziedzica, przegrywam(wygasa dynastia). To zamierzone, czy bug?

sadam86
11-01-2015, 19:32
Raczej bug, podobne sygnały mamy co do Rosji.

LennoxLewis
28-01-2015, 22:57
Witam
Jeśli potrzebujecie grafika ( 2d nie 3d :) ) to chętnie pomoge ,ewentualnie w jakiś prostych rzeczach tez mogę się przydać.
Pozdro :)

ordenus22
31-01-2015, 07:01
LennoxLewis może byś spróbował obczaić ten problem z kamerą podczas bitew?

Cziwochel
14-02-2015, 22:55
Witam, niedawno pobrałem sobie tego moda i muszę przyznać, że zdaje się być całkiem fajny. Mam, jednakże jeden problem gra często wyłącza się i wraca do pulpitu. Dodam, że nie pobierałem łatek, ponieważ nie wydaje mi się, aby miały one jakiś wpływ na ten problem. Byłbym wdzięczny, za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Cadet3377
15-02-2015, 08:26
Witam no niestety mod na tej fazie jest nie dopracowany i wywala, mnie też wywalało i dla tego aby się nie zniechęcać do tego moda bo jest na prawdę fajny poczekam na poprawki a te łatki to warto pobrać bo zawsze coś wnoszą
Ja lubię ten okres burzliwych dziejów Europy a zwłaszcza Polski więc warto poczekać aż wejdą konkretne poprawki

Wonsz
21-02-2015, 16:59
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=396461817 Myślę iż to nie wymaga komentarza...

k.m.
22-02-2015, 13:40
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=396461817 Myślę iż to nie wymaga komentarza...

Bez obaw, następna wersja mapy będzie bardziej zagęszczona osadami w obszarze środkowo-europejskim (zgodnie z faktycznym rozwojem osad w tamtym czasie). RON to już nie będzie jakaś popierdułka...

Wonsz
22-02-2015, 15:24
Przede wszystkim kozacy nie mogą mieć 3 pełnych armii ew. Rzplita powinna mieć co najmniej 2.

goro496
22-02-2015, 17:43
Bez obaw, następna wersja mapy będzie bardziej zagęszczona osadami w obszarze środkowo-europejskim (zgodnie z faktycznym rozwojem osad w tamtym czasie). RON to już nie będzie jakaś popierdułka...

k.m możesz podać jakieś szczegóły :P

k.m.
22-02-2015, 19:42
k.m możesz podać jakieś szczegóły :P

Może jutro wrzucę mały preview z rozkładem prowincji :cool:

ordenus22
23-02-2015, 19:00
I jak z tą prowincją Kudak, k.m. zlikwidujesz ją? Dajcie spokój żeby tworzyć taką prowincję. Kudak jako forteca jestem za, ale jako prowincja bez przesady.

Ja nawet nie mam pojęcia jaki urząd zrobię do czegoś takiego.

Betoniarka
26-02-2015, 00:04
Można wrzucić moda na coś innego niż kotszer? Link do części drugiej nie działa :confused:.

Artem.pl
26-02-2015, 08:39
http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+do+Medieval+2+TW+Kingdoms/Potop+Total+War/Potop+Total+War+beta+has*c5*82o+-+potop

Betoniarka
26-02-2015, 09:42
To widziałem wcześniej ale nie nie próbowałem wpisywać hasła :P.

Kamil z Częstochowy
26-02-2015, 13:36
Tak, z ciekawości spytam, bo sporo mówi się o Rzeczpospolitej a co z innymi frakcjami? Nowe budynki/jednostki? Jakieś większe poprawki? Nie ukrywam że interesują mnie Tatarzy i Osmanie. W szczególności ci pierwsi mnie ciekawią.

sadam86
26-02-2015, 14:42
Nie no wszystkich tajemnic nie zdradzimy, ale poprawki to nie tylko RON, a raczej globalne działania:)

Wonsz
26-02-2015, 17:05
Dacie Husarii możliwość rozwalania pikinierów? Podobno istnieje możliwość zrobienie cechy tego typu jak np: Bardzo długie włócznie. No i uporządkujcie wojska we własnej bitwie, bo obecnie nawet Husarii nie ma w roosterze, są za to afrykańscy żołdacy (lol), no i przydałoby się usunąć placeholdery.

Majak
28-02-2015, 16:14
Mógłbyś dać inny link do part.2? Ten pisze, że jest awaria jednego z systemów... ;/

Artem.pl
01-03-2015, 08:41
http://chomikuj.pl/waldii0203/Gry/KINGDOMS+tw+pl/potop+tw+beta+2014

doro92
16-03-2015, 17:01
A coś poza płatnym chomikiem się da? Proszę.

Proszę pisać po polsku.
Lew

sadam86
16-03-2015, 17:06
W pierwszym poście masz linki na catsher.

doro92
16-03-2015, 18:39
Można wrzucić moda na coś innego niż kotszer? Link do części drugiej nie działa :confused:.

Mógłbyś dać inny link do part.2? Ten pisze, że jest awaria jednego z systemów... ;/

W pierwszym poście masz linki na catsher.

-.-

To, że mam nabite dwa posty nie znaczy, że jestem nieogarem i pierwszy raz w internetach. Ale i tak dziękuję za zwrócenie uwagi :)

sadam86
16-03-2015, 18:51
Tak, ale to były chwilowe problemy, starczy kliknąć samemu na link i sprawdzić, że teraz działa

doro92
16-03-2015, 19:37
Sprawdziłem, nie działa. Oba pozostałe bez problemu ściągnąłem, a tego gdy wpiszę captche to strona się odświeża i ani nie pobiera, ani nie ma przycisku 'pobierz'.
Prośba o reupload dalej aktualna :)

sadam86
16-03-2015, 19:43
Ok coś serwer fiksuje, raz odpala raz nie, coś pomyślimy w tej kwestii, ale pewno trochę to potrwa

Edit: part 2 http://catshare.net/jvsV1Yklwe3yaqWV/PART 2.zip

Jolly
22-03-2015, 22:08
Ja to nie lubie jak jest nawał prowincji.Mam nadzieję,że ten mod odpędzi moją awersje do nadmiernego prowincjowalizmu.

sadam86
22-03-2015, 22:10
Obecna wersja nie ma maxa możliwych, kolejna tu Cie rozczaruję wykorzysta limit

Wonsz
23-03-2015, 15:35
O ile nie ma natłoku prowincji jak w OiM 2, jest dobrze :)

sadam86
23-03-2015, 15:41
199 na całą Europę, płn. Afrykę i wschód Ameryk ładnie się rozłoży

goro496
04-04-2015, 16:26
Wesołych Świąt Panowie,
Jak prace idą ? :)

sadam86
04-04-2015, 16:29
Dzięki i wzajemnie, idą, nowa mapa jest, nowe miasta są, nowe jednostki będą na dniach, poprawione opisy też jakoś niedługo, nowe grafiki to troszkę dłużej potrwa, ale ciągle do przodu, raz szybciej raz wolniej.

goro496
04-04-2015, 16:32
dzięki za odp. i powodzenia na przyszłość :)
można liczyć na jakieś screeny :P

sadam86
04-04-2015, 16:33
Mapa jest w temacie o Zmianach na mapie, to sporo zdjęć więc to paczki do pobrania.

Mitusonator
05-04-2015, 17:05
Powinniście założyć temat na Total War Center (jeśli dobrze się orientuje to jeszcze takiego nie zrobiliście) bo bardziej między narodowa społeczność na pewno pomoże wam w pracy, a to trafi się ktoś do pomocy, a to ktoś dostarczy wam źródeł na temat różnych regionów. Z tego co zauważyłem i to nie tylko po totalwarach najlepsze są mody z dużą i aktywną społecznością ;)

I jeszcze jakby dało się użyć w nazwach miast alfabetu łacińskiego (tzn nazwy dalej są oryginalne ale zapisane naszym alfabetem) bo dla osoby która nigdy nie uczyła się cyrylicy nazwy rosyjskich miast wyglądają bardzo podobnie i utrudnia to bardzo grę, nie wiem czy zrozumiecie co mam namyśli ale porostu ciężko jest przeczytać nazwę miasta i powiązać ją w głowie z danym regionem, sytuacją :P

EDIT: Jeszcze wpadły mi pomysł do głowy myśleliście może o wykorzystaniu głosów postaci z Empire i Napoleona ? Można by też zamienić kolory palatynatu i Niderlandów :P

(przy okazji fajną daliście ikonkę szczególnie że często we wczesnych wersjach modów są pomijane takie smaczki wizualne :P )

k.m.
05-04-2015, 17:53
Powinniście założyć temat na Total War Center (jeśli dobrze się orientuje to jeszcze takiego nie zrobiliście) bo bardziej między narodowa społeczność na pewno pomoże wam w pracy, a to trafi się ktoś do pomocy, a to ktoś dostarczy wam źródeł na temat różnych regionów. Z tego co zauważyłem i to nie tylko po totalwarach najlepsze są mody z dużą i aktywną społecznością ;)

I jeszcze jakby dało się użyć w nazwach miast alfabetu łacińskiego (tzn nazwy dalej są oryginalne ale zapisane naszym alfabetem) bo dla osoby która nigdy nie uczyła się cyrylicy nazwy rosyjskich miast wyglądają bardzo podobnie i utrudnia to bardzo grę, nie wiem czy zrozumiecie co mam namyśli ale porostu ciężko jest przeczytać nazwę miasta i powiązać ją w głowie z danym regionem, sytuacją :P

EDIT: Jeszcze wpadły mi pomysł do głowy myśleliście może o wykorzystaniu głosów postaci z Empire i Napoleona ? Można by też zamienić kolory palatynatu i Niderlandów :P

(przy okazji fajną daliście ikonkę szczególnie że często we wczesnych wersjach modów są pomijane takie smaczki wizualne :P )

Wszystkie nazwy miast przetłumaczyłem na język polski (linki do previewów są w temacie o zmianach w mapie - pierwszy post). Dziwna to była sytuacja jak nazwy miast były w alfabecie rosyjskim/greckim a nazwy fortów w angielskim czy innym. Część forumowiczów pewnie by przeczytało po rosyjsku, ale greckiego to już nie ogarniam:P
Poza tym pierwotna wersja wymagała by przetłumaczenia miast marokańskich na język arabski chyba...
Pozostałości tłumaczeń pozostaną, bo np. Wrocław to był wtedy Breslau, Bratysława = Preszburg itd.
W przyszłości, jeśli taka będzie wola ekipy, to możemy wrócić do poprzedniej koncepcji.

Co do miast/prowincji to dla większości znalazłem informacje co do ilości populacji czy tam poziomu rozwoju wykorzystując głównie Wikipedię w wersji polskiej, angielskiej i ostatnio nawet wziąłem się za przeglądanie w innych językach. Ale niektóre prowincje typu Konigsberg czy Nowogród Wielki to już tylko moje własne wyobrażenia czy sugestie innych użytkowników. I tak Konigsberg został dużym, bogatym miastem a Nowogród Wielki - miastem (zasugerowałem się masakrą mieszkańców pod koniec 16 wieku i chyba spadkiem znaczenia tego miasta). Także ewentualna konsultacja historyczna w przyszłości się przyda.

Mitusonator
05-04-2015, 18:42
Ok nie wiedziałem że już to zmieniliście ;)
Jeszcze jedna sprawa wiecie że jest możliwość żeby w jednostkach z bronią palną strzelały wszystkie rzędy ?

k.m.
05-04-2015, 18:45
Ok nie wiedziałem że już to zmieniliście ;)
Jeszcze jedna sprawa wiecie że jest możliwość żeby w jednostkach z bronią palną strzelały wszystkie rzędy ?

Tak wiemy, to dosyć proste;) ale czy wtedy jednostki strzelające by nie były zbyt mocne?:hmm:

sadam86
05-04-2015, 18:47
Tylko strzelanie całym oddziałem jest ahistoryczne;)

Mitusonator
05-04-2015, 19:09
Chciałem się tylko upewnić i wiem że raczej w XVII w. tak nie strzelano ale jednak jednostki z bronią palną wydają mi się za słabe ;) (a strzelające wszystkimi rzędami za silne)

Wonsz
06-04-2015, 14:43
Jestem za strzelaniem wszystkimi szeregami. A co! Osłabić im mocno ostrzał i będzie w porządku. :D. Wygląda to zdecydowanie bardziej epicko.

celtic1888
14-04-2015, 17:59
Cześć.
Można prosić o nowe linki do łatek albo hasło do chomika z pierwszego posta?

fart123
19-04-2015, 14:33
Witam
Właśnie skończyłem MWII TW podstawową kampanię. Nie mogę się doczekać aż ukończycie Potop to będzie coś niesamowitego móc pograć w renesansie.
Czytałem po łebkach lecz prośba do was pamiętam z książki ogniem i mieczem o twierdzy-miasteczku Zamość która oparła się siłom Chmielnickiego w przeciwieństwie do twierdzy Bar. Fajnie byłoby o pamięć o Zamościu nowoczesnej twierdzy to samo Jasna Góra także była świetnie przygotowana na odpór Szwedów. Co do Turków to najważniejszy jest Kamieniec. No i nie wiem czy daliście ale około roku 1650 Prusy Wschodnie (Dzisiejszy Obwód Kaliningradzki) przeszedł we władanie niedużej Brandenburgii Protoplasty Niemiec. Ważna jest także Saksonia na południe od Brandenburgii świetna bogata monarchia absolutna z nowoczesną armią w Uni personalnej z Polską gdzieś od roku 1701. Przydałyby się dwa potężne najazdy Szwedów tzw 1 i 2 Potop Szwedzki. Po drugim już się nie podnieśliśmy. Rosja w XVII i XVIIIw ukierunkowała swoje dążenia ku Estonii(dostęp morze bałtyckie) i Krymowi (dostęp morze czarne). Tatarzy chylący się ku upadkowi po 1655 roku zaczynają na poważnie być jednymi z najwierniejszych sojuszników I RP to samo Turcja po gongu Wiedeńskim a właściwie po kampanii Mołdawskiej Sobieskiego. Ważne jest także aby Król Władysław IV miał z 7 gwiazdek jego następca Kazimierz z 5 Michał Korybut Wiśniowiecki zero Sobieski z 8 z perkami na husarię a August II i III po 1 maksymalnie 2 gwiazdki. Czerń dla Kozaków powinna być maksymalnie tania mieli jej chyba z kilkaset tysięcy!!!

A tego pewnie się na pewno nie da lecz na porządku dziennym były w tamtych czasach szańce. Fajnie byłoby także bowalczyć z Chmielnickim jak uformował tabor chyba pod Beresteczkiem to było. I nie wiem czy się da ale z uwagi na zamarzające morze bałtyckie w zimie powinna być strzałka zielona z Upsali do Szczecina takie ułatwienie dla Szwedów. A i Szczecin był wtedy Szwedzki. No i to tyle Mistrzowie.

sadam86
19-04-2015, 14:39
Co do miast i państw to już jest tak jak proponujesz, części rzeczy nie da się zrobić gdyż jest to losowe działanie gry oraz np. unia z Saksonią może nie wyjść bo Saksonii już nie będzie wtedy, podobnie z najazdem Szwedów jak nie rozwiną gospodarki to danie im armii, którą zrobią najazd nie wzmocni ich tylko zabije.

Szańce też nie są możliwe, silni gry pozwala albo na stałe forty albo właśnie pokombinowanie z szańcami niestety.

adriankowaty
19-04-2015, 19:26
Sadam - a nie dałoby rady dać niektórym jednostkom opcję stawiania szańców (na kształt zaostrzonych pali dla łuczników z długimi łukami w wersji podstawowej gry)?

sadam86
19-04-2015, 19:29
Radę by dało, ale ktoś musiałby nowy model zrobić, a z tym ciężko, w planach jest zastąpienie pali kobylicami, ale czy się uda to nie wiem.

fart123
19-04-2015, 19:53
Wiecie Pany mam taki pomysł. Może niech będzie jedna frakcja królestwo Szwecji a inna frakcja "Potop Szwedzki", "Armia Szwedzka" lub jakaś wasza inna nazwa. Rozumiecie dwie różne frakcje. Ta druga frakcja w stylu Mongołów czy Tatarów z podstawki. Nie wiem czy to możliwe w grze ale jakbyście chcieli i jak udałoby się zdobyć stolicę Szwecji w ciągu 7 pierwszych lat gry to "Armia Szwedzka" w 1655r byłaby odwołana tak samo z tym drugim "Potopem". Jako cel frakcji "Potop" atak na Jasną Górę i/lub Warszawę. Tak samo można zrobić z Chmielnickim dodać go jako frakcję najeźdźców "Powstanie Chmielnickiego" sprzymierzone z frakcją Kozaków z celem obranym na Warszawę i w momencie startu najazdu frakcja Kozaków wypowiada wojnę Polsce. Wtedy wasza gra naprawdę nazywałaby się Potop. To samo z "Gongiem Wiedeńskim" jakaś trzecia frakcja o tych samych jednostkach co Turcja cel Wiedeń a dla Polski Misja "Odsiecz Wiedeńska" coś w stylu "szykuje się wielka wojna z Cesarstwem Austriackim w naszym interesie jest przetrącić kręgosłup wojskom agresorów Tureckich ponieważ zagrażają naszym ziemiom".

Pytanie jeszcze czy możecie zdefiniować przymusowe zawieranie koalicji przez Państwa do głowy przychodzą mi co najmniej trzy koalicje 1. Po Potopie wtedy wszystkie Państwa najechały nasz kraj. 2. Ta była chyba przed Potopem Polska + Brandenburgia + Dania przeciw Szwecji na terenach Danii słynne Czarniecki cofnął się przez Morze". 3 Koalicjia Wenecja + Austria + Polska przeciw Turcji po "Gongu Wiedeńskim" 4. Koalicja 3 czarnych Orłów około 1740 roku jako zapowiedź Rozbiorów i nasza misja pokonania trzech Państw chociaż pewnie i tak moja husaria byłaby w Londynie :D.

sadam86
19-04-2015, 19:57
Takie sztywne ustalenia sprawdzą się tylko na początku potem AI zgłupieje, niestety to tylko gra a nie 100% odwzorowanie historii. Nie da się wszystkiego zrobić i sprawić by działało sprawnie.

wino
20-04-2015, 19:01
Korzystacie z programików sprawdzających błędy? Ja użyłem kilku do przetrzepania Bellum Crucis - istna stajnia Augiasza tam panuje i cała masa błędów, chyba makaroniarze ich nie użyli. Polecam u zerknąć: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?580314-M2TW-Index-of-Modding-Tutorials-Resources-amp-Tools. Szczególnie polecam świetny ATVTW - Trait/Ancillary Validator, EDB Validator v1.2.8 i kombajn TW Text Editor, Cleaner & Validator.

A tak poza tym powodzenia w pracach:)

k.m.
20-04-2015, 19:58
Wiecie Pany mam taki pomysł. Może niech będzie jedna frakcja królestwo Szwecji a inna frakcja "Potop Szwedzki", "Armia Szwedzka" lub jakaś wasza inna nazwa. Rozumiecie dwie różne frakcje. Ta druga frakcja w stylu Mongołów czy Tatarów z podstawki. Nie wiem czy to możliwe w grze ale jakbyście chcieli i jak udałoby się zdobyć stolicę Szwecji w ciągu 7 pierwszych lat gry to "Armia Szwedzka" w 1655r byłaby odwołana tak samo z tym drugim "Potopem". Jako cel frakcji "Potop" atak na Jasną Górę i/lub Warszawę. Tak samo można zrobić z Chmielnickim dodać go jako frakcję najeźdźców "Powstanie Chmielnickiego" sprzymierzone z frakcją Kozaków z celem obranym na Warszawę i w momencie startu najazdu frakcja Kozaków wypowiada wojnę Polsce. Wtedy wasza gra naprawdę nazywałaby się Potop. To samo z "Gongiem Wiedeńskim" jakaś trzecia frakcja o tych samych jednostkach co Turcja cel Wiedeń a dla Polski Misja "Odsiecz Wiedeńska" coś w stylu "szykuje się wielka wojna z Cesarstwem Austriackim w naszym interesie jest przetrącić kręgosłup wojskom agresorów Tureckich ponieważ zagrażają naszym ziemiom".
Mamy jeszcze tylko 2 wolne frakcje...
Co do najazdu Chmielnickiego to raczej myślałem nad pomysłem b. tanich najemników dla Kozaków - głównie pokroju czerni, jednostki o dość śmieciowej wartości bojowej, typowego mięsa armatniego, która miała by być dostępna głównie w południowo-wschodnich prowincjach. Jedna prowincja by np. odpowiadała jednemu okręgowi rekrutacyjnemu, co skutkowało by tym, że kozacy idąc na zachód zyskiwaliby coraz to nowe odziały (=rozprzestrzenianie się powstania, moża do tego dorzucić trochę kozaków grodowych, kozaków rejestrowych itp.). Oczywiście ich ilość by była ograniczona, także po wytraceniu tych najemników powstanie stopniowo traciłoby impet... Niestety nie wiem czy ai chętnie rekrutuje najemników...

Jeśli chodzi o Wiedeń, czy Kamieniec Podolski to moim zdaniem idealnie się tu wpasowuje opcja krucjaty/dżihadu. Jako cele zarówno dżihadu jak i krucjaty można by ustawić tylko Wiedeń, Kam.Podolski, Candię (Iraklion) dzięki czemu faktycznie pod te osady będą się zbierały ogromne siły. Po zdobyciu tych miast przez np. Osmanów będzie można zwołać krucjatę w celu ich odzyskania...

Pytanie jeszcze czy możecie zdefiniować przymusowe zawieranie koalicji przez Państwa do głowy przychodzą mi co najmniej trzy koalicje 1. Po Potopie wtedy wszystkie Państwa najechały nasz kraj. 2. Ta była chyba przed Potopem Polska + Brandenburgia + Dania przeciw Szwecji na terenach Danii słynne Czarniecki cofnął się przez Morze". 3 Koalicjia Wenecja + Austria + Polska przeciw Turcji po "Gongu Wiedeńskim" 4. Koalicja 3 czarnych Orłów około 1740 roku jako zapowiedź Rozbiorów i nasza misja pokonania trzech Państw chociaż pewnie i tak moja husaria byłaby w Londynie :D.

Nie wiem jak to wygląda ze skryptami ale jak dla mnie to od początku powinny być jakieś sojusze. Tak bym proponował:
a) sojusze, które muszą istnieć od początku (oprócz tych, które są już w grze np. Osmanie/Tatarzy):
- Austria - Wenecja - z przyczyn logistycznych (sojusz daje Wenecji możliwość przejścia przez austriackie terytorium - do obrony wybrzeża dalmatyńskiego)

b) sojusze, które by mogły istnieć:
- RON - Austria (do końca 17.wieku mieliśmy dobre relacje, poza tym dzięki bezpiecznej granicy Austria i Polska mogły by się skupić na swoich głównych agresorach)
- z przyczyn technicznych np. Portugalia - Francja, obydwa te państwa toczyły wojny z Hiszpanią, poza tym Portugalia by nie była od razu zgnieciona...

Ktoś ma jakieś inne propozycje sojuszy?

celtic1888
22-04-2015, 17:39
Podbijam prośbę o wgranie jeszcze raz łatek na serwer.
Z góry dzięki za pomoc.
864

losewos
04-05-2015, 10:59
Dzisiaj zakończyłem pobieranie i chwilę zagrałem w tego moda. Na początek wziąłem Hiszpanie (wiem najłatwiejszy kraj ale chciałem bez stresu sobie testować)
Moje osiągnięcia podczas krótkiej gry: zaprowadzenie porządku w państwie, udane półtoraroczne oblężenie Lizbony i Porto, ogołocenie wschodniej granicy z wojska i utrata 3 prowincji na korzyść francuzów (no dobrze to jest fail nie osiągnięcie)

Ale do rzeczy: gra wysypała mi się 1 raz (bardzo dobrze jak na moda) Był to błąd podczas wczytywania bitwy, zdarza się on czasem w czystym Medievalu więc pretensji nie mam, tym bardziej, że po wczytaniu drugi raz wszystko ruszyło.

Tury przechodziły dość płynnie i nie napotkałem żadnych błędów w poruszaniu się postaci czy też z budynkami/wojskami.

Rzeczy, które uważam za konieczne do dopracowania:
- usunięcie dziwnych napisów z podstawki (typu w opisie Mediolanu kusznicy, czy w przypadku jazdy: może rzucać oszczepami przed atakiem)
- pojawienie się floty odpowiedniej dla czasu akcji (mam bujną wyobraźnię ale muszkieterów na kogach sobie nie wyobrażam)
- przydałaby się jakaś wojna o kolonie w Ameryce (szczególnie Północnej, najlepiej dać tam jakieś buntownicze osady i dać zarówno Francuzom, Anglikom i Hiszpanom je jako warunek zwycięstwa)
- oczywiście dopracowanie wydarzeń i skryptów (wiem, że nad tym cały czas intensywnie pracujecie)

Na dzień dzisiejszy modyfikację oceniam bardzo dobrze na jakieś 8/10 (jak to dopracujecie chłopaki to będzie najlepszy mod do Medieval II)

k.m.
09-05-2015, 21:33
Podbijam prośbę o wgranie jeszcze raz łatek na serwer.
Z góry dzięki za pomoc.

Wybacz, ale nie wiem czy ktoś z nas jeszcze ma te stare pliki.

- przydałaby się jakaś wojna o kolonie w Ameryce (szczególnie Północnej, najlepiej dać tam jakieś buntownicze osady i dać zarówno Francuzom, Anglikom i Hiszpanom je jako warunek zwycięstwa)
Ameryka ma osiem prowincji rozdzielonych między Francję, Anglię, Niderlandy i Hiszpanię.

losewos
10-05-2015, 11:09
A u mnie są tylko jakieś 4 prowincje w Ameryce i wszystkie należą do Hiszpanii.

sadam86
10-05-2015, 11:22
Bo masz jeszcze wersję nr 2, takie zmiany będą w wersji nr 3, która mamy nadzieję ukaże się niebawem.

goro496
10-05-2015, 12:41
Panowie, a myśleliście może o zmianie (o ile to możliwe) głównego menu moda ? Chodzi mi o to, że podstawowy styl, szablon jest praktycznie w każdej innej modyfikacji, jest taki za bardzo znany :)

sadam86
10-05-2015, 12:44
Zmiana jest jak najbardziej możliwa np. takowa jest w EB II, może coś uda się z tym zrobić, ale gwarancji nie daję.

goro496
18-06-2015, 15:02
jak tam Panowie prace idą ? i kiedy można by się spodziewać nowej wersji bo się doczekać nie mogę :D

k.m.
23-06-2015, 16:02
jak tam Panowie prace idą ? i kiedy można by się spodziewać nowej wersji bo się doczekać nie mogę :D

Muszę jeszcze zająć się jednostkami, ich rekrutacją i jakoś zbalansować frakcje i kampanię.

Wersja beta - prawdopodobnie 19 lipca

Swoją drogą to wolicie skupić się na kampanii w Europie, czy na podboju kolonii?

goro496
23-06-2015, 18:09
Muszę jeszcze zająć się jednostkami, ich rekrutacją i jakoś zbalansować frakcje i kampanię.

Wersja beta - prawdopodobnie 19 lipca

Swoją drogą to wolicie skupić się na kampanii w Europie, czy na podboju kolonii?

Jeśli o mnie chodzi to Europa :D ( z naciskiem na wschodnią ;) ) :D :D :D

k.m.
24-06-2015, 01:51
Jeśli o mnie chodzi to Europa :D ( z naciskiem na wschodnią ;) ) :D :D :D

Zagęściłem Europę Wschodnią prowincjami, dzięki czemu nie ma tam takich pustek na mapie i będzie z kim walczyć:D Rosja jest w piątce największych frakcji (pod względem ilości prowincji)

chcemgracwpotop
24-06-2015, 17:31
Niestety nie mogę pobrać 2 partu:(
wyskakuje ze podany plik został usunięty
http://catshare.net/o6DyjeyAZHZWBtXT/PART_2.zip

sadam86
24-06-2015, 18:10
19 lipca k.m. zapowiedział nową wersję

Spróbuj pobrać z chomika lub poczekaj na nową odsłonę.

HellVard
05-07-2015, 13:13
Wiecie, że jakiś Chińczyk zamieścił na TWC temat o Potopie? :)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?693658-Potop-total-war

sadam86
05-07-2015, 13:31
Czego to ludzie w necie nie znajdą xD ale z drugiej strony fajnie że inne nacje śledzą Orga :D

falchion
09-07-2015, 23:01
Panowie, jest taka strona na facebooku "Husaria przed pałac" i tam często udostępniają bardzo ładne obrazy Mirosława Szeiby przedstawiające husarię.

Nie wiem, czy widzieliście te obrazy, ale moim zdaniem świetnie nadają się jako grafiki w ekranie ładowania w waszym modzie.
Wiecie, o co mi chodzi- ładowanie bitew, savów, etc.

kilka dla przykładu:

10391040104110421043

tutaj strona artysty: http://www.szeib.pl

W wielu modach, np w Stailess Steel pokazują tematyczne obrazy w ekranach ładowania.

Nie wiem jednak, czy obrazy tegoż artysty można od tak sobie użyć do takich celów, to tylko sugestia.

losewos
18-07-2015, 09:26
Mam pytanie: nowa wersja wyjdzie zgodnie z zapowiedzią czy przesunie się?

k.m.
19-07-2015, 11:01
Mam pytanie: nowa wersja wyjdzie zgodnie z zapowiedzią czy przesunie się?

Niestety przesunie się.

losewos
19-07-2015, 12:13
To normalne przy tak dużym projekcie :)

wallenstein
07-08-2015, 04:38
Myślicie7 może, że Baldwin nie żyje? Jego ostatnia odpowiedź, sprzed roku, jest taka ,,Wszystkich przepraszam za milczenie ale dopadło mnie straszne choróbsko. Od rana kaszlę jak wariat a łeb tak boli, że nie jestem w stanie nic zrobić... W każdym razie na chwilę zatrzymałem się..." i jeszcze to ,,Na początek przepraszam za milczenie. Mam teraz kłopoty i w pracy i rodzinne, więc i czasu na zabawę było tyle co nic. Nie ukończyłem prac nad jednostkami. Co do eventów, to przyznam się, że mam..."

Wonsz
07-08-2015, 11:42
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY....Nie? Życie prywatne i tyle.

goro496
13-08-2015, 06:24
Panowie Moderzy, takie pytanko, czy następna wersja moda wyjdzie przed końcem wakacji :)

k.m.
13-08-2015, 16:31
Panowie Moderzy, takie pytanko, czy następna wersja moda wyjdzie przed końcem wakacji :)

Wakacji letnich czy wakacji studenckich? ;)

goro496
13-08-2015, 19:18
Wakacji letnich czy wakacji studenckich? ;)
miałem na myśli letnich...aczkolwiek jest mi to obojętne :D

Ragnar Lodthbrok
19-08-2015, 13:47
Moglibyście wstawić te wszystkie łatki i naprawione własne bitwy na inne serwery niż przeklej.org? Po kliknięciu pobierz plik wywala do strony startowej Przeklej i pliki się nie pobierają. Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam

k.m.
25-08-2015, 13:23
miałem na myśli letnich...aczkolwiek jest mi to obojętne :D
Napewno nie w sierpniu, szykuję niespodziankę dla fanów gry Szwecją i Rosją (lub ich przeciwnikami:D) także termin się przesunął.

Moglibyście wstawić te wszystkie łatki i naprawione własne bitwy na inne serwery niż przeklej.org? Po kliknięciu pobierz plik wywala do strony startowej Przeklej i pliki się nie pobierają. Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Naprawione własne bitwy:
http://www.speedyshare.com/ahubb/naprawione-wlasne-bitwy.rar

*ta wersja ciągle jest niestabilna, część jednostek powoduje ctd podczas bitwy...

MisterKali
04-09-2015, 21:56
Czy jest jeszcze szansa na odświeżenie linków? zwłaszcza tego, który modyfikuje frakcje: Kozaków i Osmanów...z góry dziękuję za odpowiedź.

Dymitr
12-09-2015, 19:11
ekhm, link nie działa do drugiego parta, na jednym chomiku party mają różną wielkość z tymi z darmowego pobierania więc nie wiem czy można je ściągać na przemian a na drugim chomiku mod jest chroniony hasłem - myślę że powinniście coś z tym zrobić bo dystrybucja nie jest najlepszą stroną tego moda(mam nadzieje że opłacało się wydać na doładowanie do chomika żeby go pobrać). Gdyby twórcy Potopu:TW nie słyszeli o takiej stronie http://www.moddb.com/games/medieval-ii-total-war-kingdoms/mods to możecie tam zajrzeć.

Edit:

Zmiana warunków zwycięstwa dla kozaków: http://przeklej.org/file/7kLcBA/desc...conditions.zip
Poprawka zmniejszająca armię Szwecji, Kozakom i Imperium Osmańskiemu: http://przeklej.org/file/1OgPaI/descr.strat.zip
Naprawione własne bitwy: http://przeklej.org/file/dEL3M5/descr.sm.factions.txt

te linki też nie działają w takim wypadku zastanawiam się czy ten projekt nie jest martwy?

k.m.
13-09-2015, 13:22
Czy jest jeszcze szansa na odświeżenie linków? zwłaszcza tego, który modyfikuje frakcje: Kozaków i Osmanów...z góry dziękuję za odpowiedź.
Nie wiem, ja już raczej nie posiadam tych plików, nasze zmiany są zbyt daleko posunięte. Pozostali członkowie ekipy też mogą nie mieć bo w ciągu tych kilku miesięcy były nanoszone zmiany i uaktualnialiśmy swoje pliki.

ekhm, link nie działa do drugiego parta, na jednym chomiku party mają różną wielkość z tymi z darmowego pobierania więc nie wiem czy można je ściągać na przemian a na drugim chomiku mod jest chroniony hasłem - myślę że powinniście coś z tym zrobić bo dystrybucja nie jest najlepszą stroną tego moda(mam nadzieje że opłacało się wydać na doładowanie do chomika żeby go pobrać).

Wersja beta lub 1.0 będzie wydana na serwerze bez opłat za pobieranie. Nie warto inwestować w chomika. Portal ten jest o tyle dobry, że nie trzeba się przejmować, że linki np. po 30 dniach znikną oraz że nie jest rozpowszechniony wśród graczy z innych krajów.

Gdyby twórcy Potopu:TW nie słyszeli o takiej stronie http://www.moddb.com/games/medieval-ii-total-war-kingdoms/mods to możecie tam zajrzeć.
To odpowiem w stylu twórców modów z twcenter (odnośnie daty wydania moda) - jak będzie to będzie.

te linki też nie działają w takim wypadku zastanawiam się czy ten projekt nie jest martwy?
Nie, nie jest. Na niektóre mody z twcenter czeka się kilka lat, w naszym przypadku od wydania alfy minęło zaledwie kilka miesięcy.

Dymitr
14-09-2015, 19:34
A to spoko ;) tylko nie miejcie mi za złe tego postu, po prostu prawie żaden link już nie działa i musiałem pobierać z chomika. To prawda że na mody z TWC czeka się długo ale tam linki działają no i jakość tych modyfikacji jest też na bardzo wysokim poziomie, zastanawia mnie jednak czemu nie umieściliście moda na którejś z przeznaczonych do tego stron takich jak mod db, nexus mods czy game watcher tam nie pojawiają się problemy z wygasającymi linkami. No cóż nie zostaje nic innego jak życzyć powodzenia w dalszych pracach :P

falchion
21-09-2015, 14:01
Zbliża się koniec również wakacji studenckich, jak stoicie z modem?

Już trochę długo to trwa.

MisterKali
22-09-2015, 17:23
Bardzo mnie cieszy, że Panowie nie porzucili tego moda :) teraz wiem, że nie czekam na marne i czekam z niecierpliwością na nowsze wersje :D ...a w międzyczasie musze nacieszyć się tym co mamy...

PS: daliście najlepszy soundtrack do moda jaki mogliście dać :D ...mam nadzieję, że jeszcze jakaś klimatyczna nutka pojawi się w dalszych częściach moda. Życzę powodzenia!

Arkanz223
26-09-2015, 19:16
Czy mógłby mi ktoś podesłać wszystkie fixy ? Bo z przeklej pobrać nie mozna ;/

sadam86
26-09-2015, 19:24
Raczej nikt ich nie ma, po prostu i mapa uległa zmianom i kilka innych rzeczy więc fixy zostały nadpisane, a podesłanie tego co jest obecnie rozwali dostępną wersję moda.

Wonsz
24-10-2015, 14:54
Jakieś postępy?

ordenus22
26-10-2015, 19:01
Prace nad modem trwają, możliwe że za ok. miesiąc projekt będzie już gotowy. A dla niecierpliwych wrzuciłem submod do OiM2 1.0 kampania globalna:

http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?12543-Submod-do-OiM2-1-0

goro496
04-12-2015, 10:03
Panowie coś tu bardzo cicho ostatnio... :/
Jak idą pracę ? :)

sadam86
04-12-2015, 11:50
Ano cicho bo k.m. i artem.pl podrzucili dwie spore łatki i teraz trwa szlifowanie plików.

Ardas
04-12-2015, 23:33
Czyli będę miał w co grać na święta. :)

k.m.
05-12-2015, 13:14
No właśnie - przydałoby by się trochę "świeżej krwi" - potrzebujemy:
- grafika 2D, który zająłby się portretami dla nowych postaci historycznych i dla generałów dla kultury wschodnioeuropejskiej; dopracowałby ikony dla nowej frakcji Republika Angielska oraz wstawił tła za mapy radarowe (wymiary mapy nam się zmieniły),
- skryptera - by trzeba było wstawić i dostosować skrypty z innych modów, propozycję skryptów już mamy
- tekściarza - do poprawienia / uzupełnienia opisów frakcji, konsultacji historycznych, poprawienia drobnych błędów w plikach tekstowych (zbiór imion i nazwisk dla generałów poszczególnych frakcji).

EDIT: - osobę, która dokona rozpoznania w wydobyciu surowców i towarach handlowych w tamtym czasie (dla poszczególnych prowincji)

JPRambo
10-12-2015, 13:04
Jeżeli interesowałaby Cię pomoc takiego... gó****rza jak ja to mogę pomóc z tekstami. Ostatnio dużo kuję XVII wiek, więc myślę, że mam predyspozycje abym mógł poświęcić trochę swojego skromnego czasu na opisy itd. Jeśli chcesz, rzecz jasna. :P

Sulejman I
10-12-2015, 13:23
Również chętnie pomogę jako "tekściarz". :)

k.m.
10-12-2015, 22:15
W końcu jakaś odezwa...:) Wrzucam link do części plików tekstowych:
http://www.speedyshare.com/Y9Wuj/pliki-tekstowe-POTOP.rar

Lista rzeczy do zrobienia:
1. poprawić (literówki)/uzupełnić opisy frakcji,
2. usunąć z pliku "names" dublujące się imiona i ich tłumaczenia (dany wpis typu "{Iwan}Iwan" może być użyty tylko raz lub co gorsze - nie może być sytuacji z kilkoma tłumaczeniami tego samego imienia/nazwiska "{Iwan}inne_tłumaczenie"
3. uaktualnić imiona i nazwiska w pliku descr_names (usunąć takie anachronizmy jak np. "Chrosciszko" itp.), ale uwzględnijcie imiona i nazwiska w descr_strat -> każde imię z pliku descr_strat musi być obecne w descr_names)
4. uaktualnić plik "descr_names_lookup" (powiązany z plikiem "names") - przyznam się, że w pewnym momencie to zaniedbałem. Pliki tego typu rzekomo przyspieszają ładowanie się kampanii...
5. Opierając się na faktach - przygotować listę mocnych i słabych stron frakcji. Potrzebne nam to jest zarówno do poprawienia opisów (mocne i słabe strony w menu wyboru kampanii) jak i do urealistycznienia rozgrywki daną frakcją
Przykłady:
RON:
- bunty wewnętrzne
- brak floty
- słaba siatka wywiadowcza
- mała ilość artylerii
...

Prusy:
- posiada jedną z najgorszych konnic w Europie
- zachodnie prowincje spustoszone w trakcie wojny 30-letniej
+ dobra piechota w późnym okresie

itp.

6. opracowanie konceptu roosterów frakcji z zachodniej Europy, średnio rozpoznałem ten temat - czy którymś państwom dać ograniczenia w rekrutacji jednostek konnicy (ilości i różnorodności) tak jak Prusom, Niderlandom oraz Anglli ; artylerii itp.

7. zgłębienie historii księstw niemieckich i stwierdzenie czy taka frakcja jak Palatynat Reński ma rację bytu.

8. SUROWCE i TOWARY EKSPORTOWE - to jest jedna z pilniejszych spraw ;
- lista rozlokowania towarów i surowców kopalnych - w jakich prowincjach, w jakich rejonach.
Proponuję surowce:
- zboże
- drewno
- futra
- wino
- żelazo / metale
- węgiel
- niewolnicy
- tkaniny
- sól
- broń
- przyprawy
- ryby
- owce
- inne o których zapomniałem, których ikonki (modele strat na mapie kampanii) są obecne w kingdoms

Zasięg mapy i rozkład prowincji tu znajdziecie:

0) map_regions
http://www.speedyshare.com/tFBJ3/map-regions.jpg
1) Wyspy brytyjskie
http://www.speedyshare.com/dnhqw/0000.jpg
http://www.speedyshare.com/jmKzd/0001.jpg
http://www.speedyshare.com/RhEyH/0002.jpg
http://www.speedyshare.com/XMCPa/0003.jpg
2) Ameryka
http://www.speedyshare.com/DexUu/0004.jpg
http://www.speedyshare.com/kqyGr/0005.jpg
http://www.speedyshare.com/WQkJP/0006.jpg
http://www.speedyshare.com/ENWp4/0007.jpg
http://www.speedyshare.com/Ht45A/0008.jpg
3)Afryka
http://www.speedyshare.com/CwH3g/0009.jpg
http://www.speedyshare.com/eESPY/0010.jpg
4) Płw. Iberyjski
http://www.speedyshare.com/pbJWe/0011.jpg
http://www.speedyshare.com/5Re4c/0012.jpg
http://www.speedyshare.com/yTFEZ/0013.jpg
5)Italia
http://www.speedyshare.com/kqyRr/0014.jpg
http://www.speedyshare.com/m5Dan/0015.jpg
http://www.speedyshare.com/wyte6/0016.jpg
6)Francja
http://www.speedyshare.com/KDfqh/0017.jpg
http://www.speedyshare.com/Mkw59/0018.jpg
http://www.speedyshare.com/jmKQd/0019.jpg
7)Niderlandy
http://www.speedyshare.com/CwHDg/0020.jpg
8)Niemcy
http://www.speedyshare.com/TAjNG/0021.jpg
http://www.speedyshare.com/pbJwe/0022.jpg
http://www.speedyshare.com/xSXA8/0023.jpg
http://www.speedyshare.com/rJZjx/0047.jpg
9)Bałkany
http://www.speedyshare.com/kqySr/0024.jpg
http://www.speedyshare.com/fxvsN/0025.jpg
http://www.speedyshare.com/wytX6/0026.jpg
http://www.speedyshare.com/A3mq7/0027.jpg
http://www.speedyshare.com/Vv7pW/0028.jpg
10)Skandynawia
http://www.speedyshare.com/UP9uK/0029.jpg
http://www.speedyshare.com/G7drM/0030.jpg
http://www.speedyshare.com/CwHvg/0031.jpg
http://www.speedyshare.com/JVGPS/0032.jpg
http://www.speedyshare.com/Fjsw2/0033.jpg
http://www.speedyshare.com/QaqMp/0034.jpg
11)RON
http://www.speedyshare.com/Dexbu/0035.jpg
http://www.speedyshare.com/ncuRy/0036.jpg
http://www.speedyshare.com/PpraD/0037.jpg
http://www.speedyshare.com/m5Dsn/0038.jpg
http://www.speedyshare.com/huNet/0039.jpg
12)Chanat
http://www.speedyshare.com/Mkwz9/0040.jpg
13)Rosja
http://www.speedyshare.com/jmKBd/0041.jpg
http://www.speedyshare.com/CwHng/0042.jpg
http://www.speedyshare.com/sKbPR/0043.jpg
http://www.speedyshare.com/8UaWs/0044.jpg
http://www.speedyshare.com/pbJ9e/0045.jpg
http://www.speedyshare.com/xSXV8/0046.jpg

Cały preview:
http://www.speedyshare.com/pbJVe/PTW...24.11.2015.rar (http://www.speedyshare.com/pbJVe/PTW-map-preview-24.11.2015.rar)

JPRambo
11-12-2015, 10:12
Zależy co rozumiesz przez "rację bytu". Palatynat wciąż istniał, jednakże utracił część terytorium na rzecz Bawarii, ale palatyn reński wciąż był elektorem.

Artem.pl
11-12-2015, 18:19
Chodzi o to, czy Palatynat był wtedy na tyle silnym państwem, w porównaniu z innymi, żeby można go było zostawić w modyfikacji.

Muzg
13-12-2015, 11:20
5. Opierając się na faktach - przygotować listę mocnych i słabych stron frakcji. Potrzebne nam to jest zarówno do poprawienia opisów (mocne i słabe strony w menu wyboru kampanii) jak i do urealistycznienia rozgrywki daną frakcją
Przykłady:
RON:
- bunty wewnętrzne
- brak floty
- słaba siatka wywiadowcza
- mała ilość artylerii
...

Prusy:
- posiada jedną z najgorszych konnic w Europie
- zachodnie prowincje spustoszone w trakcie wojny 30-letniej
+ dobra piechota w późnym okresie

itp.

Niderlandy:
+ Dobra piechota (podczas wojny 80-letniej pokonywali hiszpańskie tercio)
+ Silna flota
+ Słynęli z produkcji broni palnej (słynne zamki niderladzkie)
- Zdecentralizowana władza

Carstwo Rosyjskie:
+ Spora baza mobilizacyjna (duże państwo)
+ Strzelcy moskiewscy
- Brak dostępu do morza (chodzi o te które nie są zamarznięte przez 3/4 roku)
- Wszystkie szlaki handlowe do Rosji prowadzą przez RP, więc jak ta embargo walnie to...

Imperium Osmańskie:
+ Podobnie jak Moskwa duża baza mobilizacyjna
+ Formacje janczarskie oraz ogółem silna kawaleria
+ Mocna artyleria
+ Monopol na handel wschodnimi towarami (jedwab itp.)
- Duża przepaść w wyszkoleniu pomiędzy jednostkami podstawowymi (azabowie) a elitarnymi (janczarzy)
- Słabo zurbanizowana część azjatycka

Siedmiogród:
+ Wielonarodowa armia (duży wachlarz jednostek)
+ Dość fajne (wg mnie) położenie (taka tam dolinka między górami:D)
- Mała armia
- Brak dostępu do morza

Dania:
+ Położenie geograficzne (ściągali cła z cieśnin)
- Słaba armia (szczególnie kawaleria)

To tak od siebie. Jeśli chodzi zaś o poszczególne kraje niemieckie to powinni dać nobla temu kto je wszystkie ogarnie. Jednostki w poszczególnych landach różniły się zazwyczaj tylko barwą i może sposobem rekrutacji.

goro496
20-12-2015, 09:24
Panowie, jak idą prace ? :) można by liczyć na prezent na święta ? :D

ordenus22
20-12-2015, 17:39
Raczej nie, większe prawdopodobieństwo że w 2016 roku wyjdzie, ale czy na początku roku też raczej wątpię.

goro496
21-12-2015, 06:17
ok, dzięki za odpowiedz :)
A można by liczyć na jakieś dodatkowe screeny czy ciekawostki, czy wolicie jednak nie uchylać rąbka tajemnicy i trzymać w niepewności :D

harvat64
12-01-2016, 10:10
how to download free. and where.

Jak i gdzie wypompować .Bezpłatnie mód.

Piter
12-01-2016, 14:54
Jak i gdzie wypompować .Bezpłatnie mód.
beta
Linki:
http://catshare.net/bBl0EwStgkvXbA7d/Part_1.zip
http://catshare.net/kItQWs4nhEnMeEV9/Part_3.zip

http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta (http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+do+Medieval+2+TW+Kingdoms%28mody%29/Potop+Total+War/Potop+Total+War+beta)

http://chomikuj.pl/waldii0203/Gry/KI...p+tw+beta+2014 (http://chomikuj.pl/waldii0203/Gry/KINGDOMS+tw+pl/potop+tw+beta+2014)

Naprawione własne bitwy:
http://przeklej.org/file/dEL3M5/descr.sm.factions.txt
http://forum.totalwar.org.pl/attachm...3&d=1419701497 (http://forum.totalwar.org.pl/attachment.php?attachmentid=523&d=1419701497)

harvat64
12-01-2016, 15:18
Dziękuję bardzo .Ale tam jest płatna.a bezpłatnej opcji nie ma ?Bardzo szkoda...

Piter
12-01-2016, 15:37
Dziękuję bardzo .Ale tam jest płatna.a bezpłatnej opcji nie ma ?Bardzo szkoda...

Bezpłatne.

Wybierz: "Wolne pobieranie" i odczekaj 60 sekund.

Potem przepisujesz tekst z obrazka, naciskasz "pobierz"

harvat64
12-01-2016, 17:19
Pobieranie tylko z chomika. a tam odpłatne. szkoda.Może jest inna opcja..(beta
Linki:
http://catshare.net/kItQWs4nhEnMeEV9/Part_3.zip) Plik usunięty

sadam86
12-01-2016, 17:22
W weekend postaram się wrzucić (może k.m. nie zabije mnie za wrzutę nowej choć nie do końca dopracowanej wersji, ale starszą nadpisałem i innej nie mam), niestety catsher pomimo reuploadu coś kasuje pliki. Ewentualnie napisz do RockMiguela o darmowy transfer.

Piter
12-01-2016, 17:41
Pobieranie tylko z chomika. a tam odpłatne. szkoda.Może jest inna opcja..(beta
Linki:
http://catshare.net/kItQWs4nhEnMeEV9/Part_3.zip) Plik usunięty

U mnie działa ten 3 link :/

RockMiguel
12-01-2016, 17:50
Napisałem do tego Anglika w tej sprawie - udostępniłem mu transfer. Niestety mam go mało.

PS. Proszę polecić mi jakiś darmową stronę do przechowywania plików, a Wam z chomika przerzucę właśnie tam.

k.m.
12-01-2016, 18:08
Łatka - poprawiony plik EDU (bez nowych jednostek, ale powoduje mniej błędów):
http://www.speedyshare.com/jf2ud/export-descr-unit.txt

harvat64
12-01-2016, 18:16
bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!

k.m.
12-01-2016, 18:45
RockMiguel (http://forum.totalwar.org.pl/member.php?6140-RockMiguel) - mógłbyś wrzucić alfę na np. dysk google?

Cadet3377
13-01-2016, 08:54
O tak Dysk gogle każdy ma dobra propozycja i super że mod będzie bo nie mogę się doczekać :D
Dzięki i pozdrawiam

harvat64
13-01-2016, 13:39
Mod ciekawy. swoisty.Podobało mi się .Dzięki od wszystkich Rosyjskich fanów.DZIĘKUJĘ.

ordenus22
13-01-2016, 16:43
horvat64, rozmawiałem z współtwórcą moda OiM2 Shredderem i w zamian za wykorzystanie pewnych elementów z ich moda, wrzucę nasz mod na waszą stronę http://totalwars.ru tylko na razie prace trwają.

harvat64
13-01-2016, 19:48
Pozdrawiam cię przyjacielu.Sam planuję zrobić poprawić strategiczną mapę.(agenta .miasta ), zgodnie z epoki i kultury.(dla siebie). ale jeśli komuś się spodoba. podzielę się.!!!!

Przepraszam.Tłumaczenie ze słownikiem.

ordenus22
13-01-2016, 20:01
Zobaczyłem na waszej stronie że z daleka jesteś :) Szukamy skryptera, może znasz się na pisaniu skryptów?

Wonsz
16-01-2016, 22:31
Ajajaj, chciałem pobrać a part drugi na catshare coś nie działa :( . A chomika nie mam jak pobrać.

harvat64
17-01-2016, 06:15
http://imtw.ru/topic/41509-potop-total-war/

Piter
17-01-2016, 10:25
Smoleńsk na początku grybędzie należał do Polski czy Rosji?

sadam86
17-01-2016, 10:44
Smoleńsk podlega RON

k.m.
17-01-2016, 12:21
Smoleńsk na początku gry będzie należał do Polski czy Rosji?
Aktualny rozkład zawsze znajdziesz tutaj, w pierwszym poście (końcówka):
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?11265-Zmiany-na-mapie

Piter
17-01-2016, 13:06
Cudownie :) Nie mogę się doczekać wydania moda :)

sadam86
17-01-2016, 13:07
Piter nadal poszukujemy skryptera i ogólnie ludzi obeznanych z modowaniem, może chcesz dołączyć skoro czekasz na wersję finalną?

Piter
17-01-2016, 13:49
Piter nadal poszukujemy skryptera i ogólnie ludzi obeznanych z modowaniem, może chcesz dołączyć skoro czekasz na wersję finalną?

Nie mam za bardzo czasu ostatnio, a w skryptach mocno nie siedzę :/

pawel34
17-01-2016, 14:00
Naprawione własne bitwy:

czy mogę prosić o wrzucenie tego pliku jeszcze raz bo mi pisze że został skasowany i niemożna pobrać

a bez niego mi nie działają własne bitwy (wyrzuca do windowsa ) działa tylko kampania

RockMiguel
17-01-2016, 14:36
http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+do+Medieval+2+TW+Kingdoms/Potop+Total+War/Potop+Total+War+beta

ordenus22
17-01-2016, 17:01
Piter, a potrafisz napisać skrypt na spawn army w czasie kampanii? Uratowałoby to nam życie.

Piter
17-01-2016, 17:31
Piter, a potrafisz napisać skrypt na spawn army w czasie kampanii? Uratowałoby to nam życie.

Umiałbym. Oskryptowaliście jakoś HRE? To po prostu luźne frakcje czy mają jakieś mechaniki?

Na PW napisz dokładnie co to za spawny mają być :)

harvat64
17-01-2016, 17:45
1348

mapę skończyłem.pozostali agenci.

http://imtw.ru/topic/41509-potop-total-war/page__st__120

ordenus22
17-01-2016, 20:39
harvat64, widzę też że pozmieniałeś wygląd miast i zamków, pięknie to wygląda. Podrzuć pliki do podmiany.
(Замки и города тоже выглядывают красиво. Отправ нам файлы с изменениями)

k.m.
17-01-2016, 21:31
Naprawione własne bitwy:

czy mogę prosić o wrzucenie tego pliku jeszcze raz bo mi pisze że został skasowany i niemożna pobrać

a bez niego mi nie działają własne bitwy (wyrzuca do windowsa ) działa tylko kampania
Proszę:
http://www.speedyshare.com/Anxg7/descr-sm-factions.txt

harvat64
18-01-2016, 02:52
oto. skończę do końca pracy.i koniecznie osobiście ci dam. poczekaj maksymalnie 10 dni.

ordenus22
18-01-2016, 03:12
Potrafisz może przenieść fortyfikacje bastionowe (podczas bitwy) z moda 1648 - wojna 30 letnia do naszego moda?
(Ты умеешь перенести фортификации бастёновэ (бой) с мода 1648 к нашего мода?)

harvat64
18-01-2016, 10:00
Gdy skończę pracę.później.Postaram się.

http://forum.totalwar.org.pl/attachment.php?attachmentid=1349&stc=1

КАЗАКИ

Upominam, że nie piszemy postu, pod postem w przeciągu paru minut. Używaj opcji edytuj.

harvat64
18-01-2016, 17:49
1350
Казаки

k.m.
19-01-2016, 07:08
Potop TW wersja alfa (grudzień 2014):
Part 1:
http://www.speedyshare.com/3cS5z/Part-1.zip
Part 2:
http://www.speedyshare.com/ZCgpX/PART-2.zip
Part 3:
<jutro rano>

Piter
19-01-2016, 08:34
No nie, to jest najgorszy serwer na świecie ;) 30kb/s

k.m.
19-01-2016, 16:59
No nie, to jest najgorszy serwer na świecie ;) 30kb/s
Daj propozycję innego to 3 part wrzucę na inny:D

Piter
19-01-2016, 17:15
Daj propozycję innego to 3 part wrzucę na inny:D

Popatrz na serwery na które wwmwe 3 wrzucałem, wszystkie były darmowe. WWMWE 3 który swoją drogą jest genialnym modem byłby jednym z najlepszych istniejących gdyby znalazł się ktoś kto potrafiłby popracować nad ustabilizowaniem moda i naprawie eventów historycznych.

http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10658-Where-West-meets-with-East-3-0-Pobieranie
(http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10658-Where-West-meets-with-East-3-0-Pobieranie)

k.m.
19-01-2016, 17:42
Popatrz na serwery na które wwmwe 3 wrzucałem, wszystkie były darmowe. WWMWE 3 który swoją drogą jest genialnym modem byłby jednym z najlepszych istniejących gdyby znalazł się ktoś kto potrafiłby popracować nad ustabilizowaniem moda i naprawie eventów historycznych.

http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10658-Where-West-meets-with-East-3-0-Pobieranie
(http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10658-Where-West-meets-with-East-3-0-Pobieranie)
Dzięki, a wiesz może jak długo plik jest dostępny na tych stronach (od czasu ostatniego pobrania)?
Dla przeklej.pl to jest 2 tygodnie (więc odpada i zawsze mam problemy z pobieraniem stamtąd), speedyshare - 30 dnie, a jak inne?

Piter
19-01-2016, 17:57
Dzięki, a wiesz może jak długo plik jest dostępny na tych stronach (od czasu ostatniego pobrania)?
Dla przeklej.pl to jest 2 tygodnie (więc odpada i zawsze mam problemy z pobieraniem stamtąd), speedyshare - 30 dnie, a jak inne?

Mod był dawno wrzucony, a tylko na fileshark wygasło (http://fileshark.pl/pobierz/559706/3d472/setup-7z-002)

k.m.
20-01-2016, 23:45
Part 3 można ściągnąć z catshare, więc nie będę go wrzucał na inny serwer, chyba, że na kogoś życzenie...

Wonsz
21-01-2016, 11:48
Ja Potop pobrałem z tej Rosyjskiej strony. Yandex disc jest naprawdę w porządku. :P

ordenus22
21-01-2016, 13:04
To pobierałeś?:

https://yadi.sk/d/-Cj57SXonPG68

Wonsz
21-01-2016, 15:10
Nie ma tam nic o.O . Wszedłem na Rosyjską stronę i linki do pobierania. 3 party.

Cadet3377
21-01-2016, 16:20
Tak masz tu link http://imtw.ru/topic/41509-potop-total-war/
A tak poza tym to mam pytanie ja dawniej grałem w betę tylko jak ona powstała ale mnie często wywalało a gdzieś wyczytałem albo mi się coś w głowie powaliło że coś tam zostało poprawione i nie wywala tak PRAWDA
Mogę zassać to od nowa i zagrać bez wywalania ?
Dzieki i Pozdrawiam

k.m.
21-01-2016, 23:57
Jeśli chcesz mieć działające własne bitwy to pobierz pliki custom_locations , descr_sm_factions , export_descr_unit. Cofnij się do max.paru stron wstecz to znajdziesz linki. Za ctd odpowiadają błędy w pliku battle_models, ja niestety nie zajmuję się już poprawą tych błędów tylko dodaję po prostu jednostki z OiM i Renesansu. W RON napewno wystrzegaj się piechoty węgierskiej

harvat64
22-01-2016, 08:45
http://forum.totalwar.org.pl/attachment.php?attachmentid=1356&stc=1
sweden

http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta poprawiłem błędy https://yadi.sk/i/HtMUgi8jnZC9G

(https://yadi.sk/i/HtMUgi8jnZC9G)Nie dubluj postów tego samego dnia, upominam
Sadam86

HellVard
22-01-2016, 16:05
Świetna grafika :ok: Ale nazwa jednostki powinna zostać zmieniona, kogi wyszły już wtedy z użycia :)

harvat64
25-01-2016, 16:43
https://yadi.sk/d/OAPPfz8ZniRSt
beta wersja sub moda.1.2 na http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta

Cadet3377
25-01-2016, 19:56
LOL to jakiś dodatek do potopu a co on wprowadza? może jakiś mały opis Proszę:D

preussen6
25-01-2016, 20:45
Z tego co było na rosyjskim forum to wprowadzał nowy wygląd agentów.

harvat64
26-01-2016, 05:06
Zmiana modeli na mapie globalnej.interfejs .trochę kartek jednostek dodał .poprawiłem trochę błędów.

http://imtw.ru/topic/41509-potop-total-war/

goro496
27-01-2016, 14:44
Panowie, czy ta ostateczna wersja moda to będzię jakieś połączenie potopu z ogniem i mieczem ? bo z tego submoda ni jak nie mogę się wyznać :eek: (chociaż muszę przyznac że modele bardzo ładne ;) )

k.m.
27-01-2016, 18:00
Panowie, czy ta ostateczna wersja moda to będzię jakieś połączenie potopu z ogniem i mieczem ? bo z tego submoda ni jak nie mogę się wyznać :eek: (chociaż muszę przyznac że modele bardzo ładne ;) )
Z braku grafików skorzystamy zapewne z modeli miast i agentów/postaci z OiM2, chociaż pewnie ta ich łatka będzie w formie submoda - nie wiemy czy mają pozwolenie na używanie grafik z OiM (zapewne nie).
Jednostki mamy autorstwa Attyli, korzystamy również z jednostek OiM2, Renesansu, moda XVIIcentury, FKaC.
Na jednostki rosyjskich moderów mamy pozwolenie...

Wonsz
27-01-2016, 20:45
Czy mógłby ktoś zaktualizować linki do "plików dodatkowych" w głównym poście? Głównie o te naprawione własne bitwy i mniejsze armie dla Ottomanów i Kozaków (szczególnie tych pierwszych, bo o ile ja daję jakoś radę, tak inne państwa niezbyt). Ponadto zauważyłem, że dyplomacja w grze jest absurdalna czasami, może jakiś force diplomacy mod? (Krym na granicy upadku, nie chce zaakceptować "white peace", Turcy dostający ostry łomot a mimo to dalej chcą walczyć) No i trochę zwiększyć ogólny poziom porządku publicznego, bo bunty bunty i bunty :P.

ordenus22
27-01-2016, 21:05
Wonsz, a Ty pobrałeś ten submod od harvata64? Masz tam te wszystkie nowe modele miast itp?

Wonsz
27-01-2016, 22:23
Pobrałem, ale jest jeden zasadniczy problem: Mod jest po Rosyjsku :P. Choćbym coś rozumiał, mój medek nie daje rady z cyrylicą i nie wyświetla żadnych napisów. A jakbym nawet próbował coś na ślepo, to i tak na próżno, bo wywala przy menu single player :D.

harvat64
28-01-2016, 04:30
w plikach tekstowych zmian nie ma. folder tekst nie zmieniaj.zostaw swoją(polski)

Wonsz
28-01-2016, 14:01
Dziękuję, już działa :). Wygląda to przezacnie, zwłaszcza miasta wschodnioeuropejskie, bo mają osobny, oryginalny model na mapie kampanii ;).

harvat64
29-01-2016, 02:44
Potrzebuję plik (descr_strat.tхt)

Vornar
29-01-2016, 03:03
Linki do łatek nie działają. Prosze o reup.

Ponadto mod nie działa z wersją steamszuka "kingdoms.exe" tymczasem tego pliku już chyba nie ma. Jest jakaś rada?

Edit:

Wystarczy wrzucić pliki z folderu "potop" do innej oficjalnej kampanii, przedtem jednak usuwając pliki tam się znajdujące.

Mam za to inny problem, przy wyborze danej nacji przy starcie kampanii, gra wywala do pulpitu, podobnież gdy próbują zagrac we własną bitwę. Jest jakieś lekarstwo?

Wonsz
29-01-2016, 11:53
http://speedy.sh/wDHF6/descr-strat.txt - Link do descr-strat

harvat64
29-01-2016, 12:25
СПАСИБО!!!!!!!!! dziękuję!!!!!

harvat64
01-02-2016, 07:01
Tryby, w którym igrayu.Papku niezmienny tekst. https://yadi.sk/d/-lRC3Jwuo3iNt

Wojtas
03-02-2016, 17:44
Nie działa link do PART 2

ordenus22
03-02-2016, 17:49
Masz tutaj czystą wersję BETA, jest to wersja nieaktualizowana przez nas, zresztą to co jest w partach to też ta sama wersja:

http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta

Wojtas
03-02-2016, 17:52
Masz tutaj czystą wersję BETA, jest to wersja nieaktualizowana przez nas, zresztą to co jest w partach to też ta sama wersja:

http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta

Niestety nie mam transferu na chomiku

Wonsz
03-02-2016, 18:46
Hm, gram na wersji, którą dał Harvat i mam kilka dziwnych zgrzytów
1. Nie mogę wybudować gigantycznego kamiennego muru
2. Niektóre flagi się psują i na przykład Chanat Krymski ma flagę Szwajcarii lub Prusy mają flagę Safanidów.
3. Polskie regimenty muszkieterów (te zachodnie, które można werbować w miastach jak Gdańsk czy Wrocław) to placeholdery

ordenus22
03-02-2016, 18:54
Nie odpowiadamy za to co wrzucają koledzy z Rosji. Na chwilę obecną, mówię tu o sobie, nie sprawdziłem co wrzucił harvat gdyż nasza wersja nie jest kompatybilna z ich poprawkami, oni bazują na wersji beta, nasza wersją jest już inną wersją.

Wonsz
03-02-2016, 22:30
Rozumiem, myślałem że to jakaś taka grywalna wspólna wersja tymczasowa a że Yandex jest dużo lepszym serwerem niż taki speedyshare to jest wrzucona na teraz :)

harvat64
04-02-2016, 07:23
I mogę dostać wersję.?

Wonsz
04-02-2016, 11:08
https://yadi.sk/d/OAPPfz8ZniRSt
beta wersja sub moda.1.2 na http://chomikuj.pl/RockMiguel/Mody+d...Total+War+beta

Grałem na tym, zgodnie z Twoją instrukcją, podmieniłem plik text z Rosyjskiego na Polski.

harvat64
04-02-2016, 11:12
Maud które .govoryat staryy.Ya o nowych sprashival.Est?

preussen6
04-02-2016, 15:08
harvat a mógłbyś tak zrobić by mieć we własnych bitwach frakcje ?

k.m.
04-02-2016, 18:03
harvat a mógłbyś tak zrobić by mieć we własnych bitwach frakcje ?
Nie łaska spojrzeć parę stron wstecz?

Naprawione własne bitwy:http://przeklej.org/file/dEL3M5/descr.sm.factions.txt

Proszę:
http://www.speedyshare.com/Anxg7/descr-sm-factions.txt

harvat64
05-02-2016, 18:04
1367

harvat64
05-02-2016, 18:05
1367

1368

MisterKali
10-02-2016, 22:37
Panowie, mam do was pytanie. Czy te kolory RoN'u i Rosji można zmienić na bardziej wyróżniające się? stare kolory (czerwony i zielony) były nawet dobre. A poza tym, czemu RoN nie ma na starcie ani jednego oddziału husarii...to jest 1648...

hubert
10-02-2016, 22:51
Weźcie wrzućcie łatki jeszcze raz ,bo na przeklej piszą że zostały skasowane.

Wonsz
11-02-2016, 12:23
Oczywiście że ma. Tyle że jeden, bo koszty utrzymania zamordowałyby twoją gospodarkę i i tak musiałbyś ją rozwiązać.

MisterKali
11-02-2016, 15:59
Przepraszam, biję się w pierś...jest jedna jednostka (nie licząc generałów) w armii hetm. Potockiego. włączyła mi się jakaś starsza wersja. Rozumiem w najnowszej wersji tego moda RoN ma kolor czerwony z białą obwolutą a Rosja ciemny zielony z żółtą? bo już się pogubiłem w tych wersjach.

k.m.
11-02-2016, 19:45
Przepraszam, biję się w pierś...jest jedna jednostka (nie licząc generałów) w armii hetm. Potockiego. włączyła mi się jakaś starsza wersja. Rozumiem w najnowszej wersji tego moda RoN ma kolor czerwony z białą obwolutą a Rosja ciemny zielony z żółtą? bo już się pogubiłem w tych wersjach.
Ostatnio podrzuciłem plik descr_sm_factions z naszymi aktualnymi kolorami frakcji. W stosunku do alfy zmieniły się kolory Niderlandów, Palatynatu, RON (na wyraźny ciemnoczerwony kolor, dzięki czemu Rzeczpospolita jest bardziej widoczna) i Moskwy (zielony; jak macie inne propozycje to piszcie, dałem im taki kolor bo w OiM taki sobie przypisali).
W obecnej wersji jest 9 oddziałów husarii (choć ta liczba pewnie ulegnie zmniejszeniu) - doliczyć trzeba jeszcze do tego oddziały przyboczne (blisko 30 postaci). Oczywiście część z nich (np. Bogusław Radzwiłł, Zasławski, Grodzicki) nie będzie miała husarii jako przybocznych tylko rajtarię lub inną jednostkę...

MisterKali
11-02-2016, 19:59
Dobrze, dzięki za odpowiedź ;) a jest szansa jeszcze na ten plik zmieniający liczebność Kozaków i kogoś jeszcze?

k.m.
11-02-2016, 20:06
Dobrze, dzięki za odpowiedź ;) a jest szansa jeszcze na ten plik zmieniający liczebność Kozaków i kogoś jeszcze?
Nie, nie mam już tego pliku. Wrzuć obecny (ten plik to "descr_strat") to zmienię ich ilość...

MisterKali
11-02-2016, 23:20
http://www.speedyshare.com/gh4SV/descr-strat.txt
Proszę. Jeżeli się da jakoś odtworzyć ten stary plik to proszę bardzo :) za pewne nie tylko ja bardzo bym się ucieszył z jego ponownego uploadu, bo widziałem, że kilka osób tez o to pytało.

Wonsz
12-02-2016, 11:58
Ja nieco go zmieniłem. Zamiast obniżać ilość wojsk Kozaków, zwiększyłem wojska RON i nieco podwyższyłem sakiewkę Króla. W końcu Rzeczplita nie była w tym okresie jeszcze ruiną, tylko jednym z najpotężniejszych państw w Europie ;)

MisterKali
12-02-2016, 14:23
Dzięki wielkie ;)
A gdzie można ten zmieniony plik pobrać?

Wonsz
12-02-2016, 14:25
Jak na razie: Nigdzie, nie udostępniałem go.

MisterKali
12-02-2016, 23:54
A jeszcze takie pytanie do twórców...czy jest szansa, aby kiedyś w przyszłości zamienić dźwięk trąby generała na np: ten z Ogniem i Mieczem przed szarżą husarii?

Ardas
14-02-2016, 00:16
Mam pytanie. Jak postępy prac?

k.m.
16-02-2016, 18:09
http://www.speedyshare.com/gh4SV/descr-strat.txt
Proszę. Jeżeli się da jakoś odtworzyć ten stary plik to proszę bardzo :) za pewne nie tylko ja bardzo bym się ucieszył z jego ponownego uploadu, bo widziałem, że kilka osób tez o to pytało.
"Nieco" zmieniony descr_strat, na Waszą starą wersję. Zwiększyłem ilość wojsk RON, podniosłem sakiewkę króla i zmniejszyłem ilość jednostek u niektórych frakcji.
http://www.speedyshare.com/VPdMW/descr-strat.txt

SolniczkaPieprzniczka
16-02-2016, 19:49
Dałoby radę wrzucić linki na taki mediafire? bo z tamtego okropnie długo to trwa, a tutaj ukraińcy internet kradną.

MisterKali
17-02-2016, 00:36
Dzięki wielkie za modyfikacje tego pliku ;)

Wonsz
21-02-2016, 14:09
Wszystko super, ale przeinstalowałem Medievala , chcę pobrać moda a tu lipa :P. Na catshare 2 partu nie ma (zresztą 1 i 3 pobierają się w tempie galopującego żółwia) a na chomiku trza płacić. Ma ktoś jakąś dobrą stronę z której można to zassać?

k.m.
21-02-2016, 21:03
Wszystko super, ale przeinstalowałem Medievala , chcę pobrać moda a tu lipa :P. Na catshare 2 partu nie ma (zresztą 1 i 3 pobierają się w tempie galopującego żółwia) a na chomiku trza płacić. Ma ktoś jakąś dobrą stronę z której można to zassać?
Na stronie 119 masz linki do partu 1 i 2...

Wonsz
22-02-2016, 15:17
10 godzin- jeden part? Naprawdę?

HellVard
22-02-2016, 19:55
Czemu wrzucacie te pliki wiecznie na strony ze słabym transferem, które w dodatku po jakimś czasie je kasują? :) Wrzucilibyście na mega.co, google disk, albo dropboxa.

k.m.
23-02-2016, 17:16
Party 1, 2, 3:

1часть https://yadi.sk/d/3uQEQjSLmrUtA (http://imtw.ru/go.php?go===QQ0Vlctx0UqFVRRV3MvQ2LrNnLpRWY59yL6MHc 0RHa)

2часть https://yadi.sk/d/twjdja6omrV5M (http://imtw.ru/go.php?go===QT1Ylct9mNhpGZqdHdvQ2LrNnLpRWY59yL6MHc 0RHa)

3часть https://yadi.sk/d/RHjYBlHemrV77 (http://imtw.ru/go.php?go===wN3YlctVGSsJUWqhkUvQ2LrNnLpRWY59yL6MHc 0RHa)

Wonsz
24-02-2016, 16:27
Nie działa:\

goro496
28-02-2016, 15:06
Panowie, prace trwają idą jakoś w przod ? podzielcie sie paroma informacjami... :)

falchion
19-03-2016, 23:51
Przykro mi to pisać, ale ten wątek to jeden totalny burdel. Trzeba się nagrzebać przy tych wszystkich ponad stu stronach żeby się cokolwiek dowiedzieć. Nic nie wiadomo, jaka wersja jest w tej chwili aktualna, bo nawet ich nie nazywacie. Na pierwszej stronie nie wiadomo, czy linki są w ogóle aktualne. Gracz szukający moda powinien mieć na pierwszej stronie wszystko jasno i czytelnie. Pliki wrzucacie w partach na serwery, które zaraz je usuwają albo pobiera je się kilkanaście godzin.
Wrzucacie jakieś submody nie wiadomo co w samym środku dyskusji, zamiast aktualizować główny post. Wrzucacie milion łatek w środku dyskusji.

Czy wy macie jakąś sektę, dla której w kółku wzajemnej adoracji robicie moda? Bo nie wygląda, żeby ten mod był publiczny i robiony dla wszystkich. Zero porządku. Z całym szacunkiem do efektu, który może jakiś osiągnęliście (bo nie mam pojęcia skąd wziąć aktualną wersję i jaka ona jest), ale to jest niepoważne podejście.

Grałem chyba w pierwszą wersję moda i chociaż był we wczesnej fazie to mi się podobał, mod ma potencjał, ale co z tego, skoro w niczym nie da się połapać na forum. Ciekawe, ile osób przeglądających ten wątek machnęło ręką i postanowiło pieprzyć ten mod, bo w niczym nie mogli się połapać.
Nie widziałem też na innych forach, by twórcy modów bombardowali ludzi milionami łatek, zamiast je od razu zaaplikować do wersji danej do ściągnięcia.

Weźcie zaprowadźcie jakiś porządek w tym wątku, bo to jakiś absurd, żeby aktualnych linków szukać nie na głównej stronie, a na paru stronach od końca.

ordenus22
20-03-2016, 11:59
Spokojnie, nie jest to wszystko uporządkowane dlatego że czekamy na wrzucenie plików przez k.m. które mają uzupełnić mod, czyniąc go w znacznej części grywalnym modem. Jak mod będzie gotowy to wrzucimy go na pierwszą stronę, to co jest teraz dostępne jest starą wersją. k.m. obiecał że jakoś przed świętami wrzuci aktualizacje, ale jak na razie z jego strony nie mam żadnych sygnałów jakichś poślizgów. Zresztą od jakiegoś czasu nie mam w ogóle od niego, jak i reszt ekipy, jakichkolwiek sygnałów, co niestety nie napawa mnie optymizmem w kontekście dalszych prac:confused:, ale trzeba być dobrej myśli.

MisterKali
25-03-2016, 00:18
Tylko nie mówcie, że tak dobrze zapowiadający się mod zostanie od tak porzucony :/