Partia ta istniała od dobrych trzech lat, więc ciężko było uznać ją za partię nową, a przed ten czas swojego funkcjonowania do wyborów do PE nie była zbyt wielce aktywna na scenie politycznej. Skok może dziwić, nie oznacza to jednak, że wszędzie w Polsce ludzie na potęgę fałszowali wybory dla PSL-u.
Internet również trzyma władza w garści? Przecież to również należy do mediów.
Zadziwiający jest Twój wywód, iście. Jak do tej pory żaden moderator jakoś nie zwrócił mi uwagi z offtop. Zarzucasz więc złą pracę moderatorom?
Ja też nie jakoś, ale nie jestem zwolennikiem by powtarzać wybory. Tylko, że ta huśtawka wyników może wynikać z faktu, że program był wadliwy.
Chyba ktoś pogubił się w swoich postach, Ja pisałem na początku o demokracji, nie uściśliłem jaka to ma być, Ty zaś uściśliłeś o jaką Ci chodzi tym postem:
Strona 442 tego tematu, post -4417. Ja napisałem wówczas tylko słowo demokracja, Ty dodałeś epitet :devil:Cytat:
Nadal nie wyjaśniłeś na jakiej podstawie zaliczasz Polskę do klasycznych demokracji. W Polsce lud nie rządzi przez swych przedstawicieli bo:
I nie podałem bo nie prosiłeś o państwa współcześnie demokratyczne.
Sam uściśliłeś o jaką demokrację Ci chodzi, teraz masz pretensje. I to nie ja mieszam, bo podałem Ci kryteria demokracji klasycznej, po czym uznałeś, że nadal nie rozumiesz. Znalazłem pdf., gdzie podany został przykład starożytnych Aten, wtedy Ci pasował, teraz nagle nie?
Po drugie w ZSRR możemy mówić o demokracji ludowej, a to nie to samo:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja_ludowa
Ha ha. OJ widzę, że ze złości coś Ci się pomieszało. Poprosiłem o dane ze wcześniejszych wyborów samorządowych, nigdzie nie pisałem nic o obwodach. Ja wrzuciłem np. dużo wcześniej porównanie wyborów 2010 i 2014. Da się?
Mógłbym się zgodzić, gdybym widział, że KNP jakoś lansowało się przez te 3 lata.
Rządził plemieniem Dorów, równie dobrze władce Słowian można uznać za władcę Polski. Poczekam, aż znajdziesz od kiedy to kiedy to została używana nazwa Macedonia dla określenie tamtejszego państwa.
Nigdy nie byłem i nie jestem historykiem, więc mam prawo się mylić i popełniać błędy.
Na stronie 437 skierowałem do Ciebie pytanie, w którym to zawarłem określenie:
Następnie chciałem zauważyć, że przez całą tą dyskusję nie skorygowałeś tego faktu, więc uznałem, że taki jest faktyczny stan rzeczy.
Ok, skoro przyznałeś mi rację, że państwa o innym ustroju niż demokracja również upadały, to nie istnieje idealny system, który pozwoliłby państwom przetrwać. Idąc takim tropem należałoby uznać, że państwa to przeżytek, skoro każdy system rządów jest wadliwy. Więc pozostaje nam ich zaprzeczenie tych form rządów - anarchia - http://pl.wikipedia.org/wiki/Anarchia Zgodzisz się z tym?
Ja tylko stwierdziłem, że tak miało miejsce w Atenach, nie pisałem, że tak mamy postępować teraz. Stwierdziłem tylko:
Najwidoczniej nie zgadzasz się z tym stwierdzeniem. No cóż, wychodzi na to, że wypowiedzenie wojny nic nie znaczy dla przeciętnego obywatele jakim jesteś Ty, za to podwyższenie wieku emergentnego już tak. Zresztą później zapytałem się Ciebie, nad jakimi decyzjami mają debatować obywatele. Nie odpowiedziałeś mi.
Czekaj, ale było Ci już to dane. Ja również mogę przygotować listę pytać, które mnie nurtują a na które nie odpowiedziałeś.