Kwitnie banderowym, no cóż w Rosji kwitną pod bokiem Putina organizacje odwołujące się jawnie do faszyzmu i jakoś nikt problemu nie widzi. Ja popieram działania państwa, którego integralność terytorialna została brutalnie naruszona, a którą Rosja miała szanować podpisując się pod tym. Co do Oświęcimia, czy mamy do czynienia z fałszowaniem? w Armii Czerwonej nie służyli sami Rosjanie, zresztą ta sama armia, która wyzwoliła Oświęcim, po zajęciu Niemiec na terytorium NRD sama wykorzystywała dawne obozy hitlerowskie. Zresztą Rosja za Putina też zamknęła niewygodne fakty lub przeinaczyła je na swój sposób.
Czy biorą na kreskę czy też płacą to już nie wiem.
Wiesz to, czy też są to Twoje przypuszczenia.
Niech idą mi to nie przeszkadza.
Po pierwsze - nie twierdzę, że Ukraińcy nie ostrzeliwali miejscowości czy Doniecka, zwłaszcza, jeżeli stamtąd padały strzały na ich pozycję. Mamy dowód w postaci filmiku, gdzie separatysta strzela z klatki schodowej.
Po drugie - w sprawie ostrzelania autobusu w Doniecku, separatyści na początki twierdzili, że dokonały tego ostrzał z haubic, potem, że moździerze. Gdy okazało się, że odległość jest zbyt dużo pojawiłą się teoria o moździerzu na samochodzie, który został od razu znaleziony. Jak rozumiem o tak partyzanci pro-ukraińscy jeździli nim sobie po wrogim terenie?
Po trzecie - mam uwierzyć w bajeczkę, że artylerzyści ukraińscy mieli tak złe koordynaty, że ostrzelali własne miasto
Po czwarte - gdzie masz napisane w tych 3 linkach, że użyto lotnictwaMaszyny zostały zniszczone na ziemi. Nie ma mowy, że ich zniszczenia dokonano wyniku nalotu.
Czyli nie można ich wliczyć do tego mln
Cieszy Cię fakt, że zostali przymusowo wywiezieni tam?
A USA coś już zarobiły czy tylko nadal mają tylko podpisany papierek?
O kurcze, patrzysz na człowieka i już widzisz ile ma lat. Normalne jasnowidz jesteś. Szacun.
Jeżeli Cię to nie interesuje po co o tym piszesz?
Czyli fakt, że dostarczono uzbrojenie nie ma znaczenia dla pokoju w regionie?
Rosja jakoś za bardzo nie przejmuje się tym i nie próbuje wygasić konfliktu. Tylko cynicznie mówi - nas tam nie ma.