Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
Na chwile obecna tematem tabu w naszym kraju jest rzez wolynska,UPA,bandera oraz odradzajacy sie za przyzwoleniem wladz ukrainskich kult dwoch ostatnich pojec.Ani nasz rzad,prezydent i parlament nie wypowiadaja sie negatywnie na temat tego zjawiska a wrecz,jak zauwazyl wczesnie Ball-Merkat,trwa swoisty wyscig lizusostwa polskich politykow a takze mediow dla sprawy kwitnacego banderyzmu.
Popierasz dzialanie Ukrainy zapominajac o dokonaniach obecnej ekipy rzadzacej w falszowaniu(Oswiecim) oraz zamykaniu niewygodnych faktow z historii(Wolyn)?
Kwitnie banderowym, no cóż w Rosji kwitną pod bokiem Putina organizacje odwołujące się jawnie do faszyzmu i jakoś nikt problemu nie widzi. Ja popieram działania państwa, którego integralność terytorialna została brutalnie naruszona, a którą Rosja miała szanować podpisując się pod tym. Co do Oświęcimia, czy mamy do czynienia z fałszowaniem? w Armii Czerwonej nie służyli sami Rosjanie, zresztą ta sama armia, która wyzwoliła Oświęcim, po zajęciu Niemiec na terytorium NRD sama wykorzystywała dawne obozy hitlerowskie. Zresztą Rosja za Putina też zamknęła niewygodne fakty lub przeinaczyła je na swój sposób.

Teraz z checia bedzie go brac zwlaszcza ze dostanie wegiel "na kreske" bez wzgledu na jakosc a co najwazniejsze dzieki tym dostawom znikna,na razie,problemy naszych kopaln...z zalegajacymi haldami na skladzie bo z kasa dalej bedzie krucho.Juz kopalnie z RPA sie przekonaly jak solidnym odbiorca jest Kijow.
Czy biorą na kreskę czy też płacą to już nie wiem.

Wegrzy biora za to kase w przeciwienstwie do nas.
Wiesz to, czy też są to Twoje przypuszczenia.

Uchuchuu...Zatem cala ukrainska oligarchia powinna z miejsca isc za kraty z Poroszenko na czele.Przypomnij za co piekna Julia podziwiala swiat zza zelaznych firanek do czasu kiedy Zachod postanowil przeobrazic ja ze zlodziejki w ofiare "rezimu" Janukowicza.
Niech idą mi to nie przeszkadza.

Otarty chochlikowy txt o "logicznym mysleniu" lub "niezrozumieniu zapoznanego materialu" tak chetnie szafowany praktycznie w kazdym topicu przez mojego kontrdyskutanta co nie mam Jemu za zle.Chochlik twierdzenie ze przez ponad pol roku miasta i wsie Donbasu byly ostrzeliwane przez rebeliantow jest zwykla hipokryzja polaczona z absurdem.
Co do lotnictwa zaskocze Cie gdyz niedawno nawet odnioslo spory sukces pomimo ze zostalo przetrzebione w zeszlym roku:

http://uatoday.tv/news/ukrainian-for...et-405455.html
http://112.ua/glavnye-novosti/minobo...ov-180235.html
http://www.rp.pl/artykul/1137772,117...lotnictwa.html
Po pierwsze - nie twierdzę, że Ukraińcy nie ostrzeliwali miejscowości czy Doniecka, zwłaszcza, jeżeli stamtąd padały strzały na ich pozycję. Mamy dowód w postaci filmiku, gdzie separatysta strzela z klatki schodowej.
Po drugie - w sprawie ostrzelania autobusu w Doniecku, separatyści na początki twierdzili, że dokonały tego ostrzał z haubic, potem, że moździerze. Gdy okazało się, że odległość jest zbyt dużo pojawiłą się teoria o moździerzu na samochodzie, który został od razu znaleziony. Jak rozumiem o tak partyzanci pro-ukraińscy jeździli nim sobie po wrogim terenie?
Po trzecie - mam uwierzyć w bajeczkę, że artylerzyści ukraińscy mieli tak złe koordynaty, że ostrzelali własne miasto
Po czwarte - gdzie masz napisane w tych 3 linkach, że użyto lotnictwa Maszyny zostały zniszczone na ziemi. Nie ma mowy, że ich zniszczenia dokonano wyniku nalotu.

Na dlugo nim ktokolwiek slyszal o Majdanie.
Czyli nie można ich wliczyć do tego mln

No to prawie ze sa w domu
Cieszy Cię fakt, że zostali przymusowo wywiezieni tam?

Zatem powinnismy brac przyklad z USA gdyz ich inwestycja w wysokosci 5mld zielonych juz na samym poczatku zaczela przynosic profity.Zloto,kontrakty na dozbrojenie i modernizacje armii ukrainskiej oraz przemyslu energetycznego(zwlaszcza jadrowego),koncesje na probne odwierty i eksploatacje lupkow,posady w najwiekszych korporacjach a nawet fotel glowy ukrainskiej bankowosci.
Nam pozostaje dziesiecioletnie wyczekiwanie na rozpoczecie splaty 100 mln pozyczki i wiara ze moze embargo na polskie produkty zostanie zniesione.Poki co wyszlismy jak Zablocki ma mydle...
A USA coś już zarobiły czy tylko nadal mają tylko podpisany papierek?

Nie potrzebuje papieru zeby rozroznic wyrostka od doroslego faceta.Moze kiedys to zalapiesz
O kurcze, patrzysz na człowieka i już widzisz ile ma lat. Normalne jasnowidz jesteś. Szacun.

Zatem mylisz sie w swojej probie analizy moich uczuc wobec tych dwoch panstw.Podalem dane statystyczne ile na Ukrainie sie wydaje na zbrojenia a Ty wyjezdzasz z glodujacymi ruskimi.Co mnie obchodza i jedni i drudzy?Spojrz lepiej ile gloduje nad Wisla.
Jeżeli Cię to nie interesuje po co o tym piszesz?

Ktory punkt tegoz porozumienia mowi o zakazie dostarczania broni oraz ludzi?
http://en.wikipedia.org/wiki/Minsk_Protocol
Czyli fakt, że dostarczono uzbrojenie nie ma znaczenia dla pokoju w regionie?

To tragedia w dodatku podwojna gdyz przez ostatnie pol roku nikt nawet nie wspominal o najmlodszych w Donbasie.
Rosja jakoś za bardzo nie przejmuje się tym i nie próbuje wygasić konfliktu. Tylko cynicznie mówi - nas tam nie ma.