Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Co Ty za głupoty piszesz? UPA to Ukraińska Powstańcza Armia, która była kierowana przez OUN-B. To OUN jest organizacją w której istniały 3 obozy i to obóz Bandery czyli OUN-B jest odpowiedzialny za rzeź wołyńską. Czystki na Wołyniu były zgodne z ideologią organizacji, którą stworzył Bandera i nie ma znaczenia czy w tym czasie był w więzieniu czy nie. To Bandera jest odpowiedzialny za rzeź wołyńską.
    W Katyniu polscy żołnierze dostawali kulkę w tył głowy. To humanitarna śmierć. Na Wołyniu doszło do bestialskiego mordu, którego ofiarami nie byli żołnierze, ale cywile - kobiety, dzieci. Za Katyń przepraszał Jelcyn. A Tymoszenko jeździ na Wołyń i wykrzykuje: "Wołyń ziemia ukraińska, OUN-UPA nasi bohaterowie". I mendy z polskiego sejmu jeżdżą na Majdan i popierają Tymoszenko. To nie są przedstawiciele polskiego narodu. To są zdrajcy.
    Ja Rosji nie popieram w tej wojnie. Ja popieram przyjaciół Polski ze wschodu Ukrainy bo oni walczą z wrogiem polskiego narodu. Ja popieram Janukowycza, który jest wrogiem banderowców, a więc przyjacielem Polski.
    Doucz się historii.
    Poczytaj sobie trochę kolego,Bandera siedział w obozie, nawet nie miał jak kierować UPA! Znajdź mi rozkaz na piśmie podpisany przez Banderę nakazujący mordować Polaków po wkroczeniu Niemiec. Zdziwisz się bo go nie ma. Kto inny odpowiada akurat za śmierć Polaków na Wołyniu, kto inny wydał rozkaz. Nawet to nie Bandera powołał UPA
    UPA mój Drogi Nieuku wywodzi się z OUN - Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów, którą stworzył Jewhen Konowalec i kierował nią do swej śmierci w 1938r. Potem organizację przejął Bandera, który kierował nią aż do momentu swego aresztowania w 1941r. Potem zastąpił go właśnie Suchewycz, który wydał rozkaz mordowania Polaków.
    Nawet coś takiego jak wikipedia o tym wspomina:
    Roman Szuchewycz, jako główny dowódca UPA ponosi bezpośrednią odpowiedzialność za zaakceptowanie rzezi wołyńskiej jako taktyki UPA przeciwko Polakom i przeprowadzenie ludobójczej czystki etnicznej w Małopolsce Wschodniej na polskiej ludności cywilnej[1], których ofiarą padło do 100 tys. osób[2], z czego na Wołyniu zginęło 40-60 tys. Polaków, w Małopolsce Wschodniej od 20-25 do 40 tys., zaś na ziemiach współczesnej Polski od 6 do 8 tysięcy Polaków[3].
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Szuchewycz
    Jeżeli chcesz mogę Ci nawet zeskanować jego rozkaz z roku 44r.

Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    W Katyniu polscy żołnierze dostawali kulkę w tył głowy. To humanitarna śmierć.
    Kurcze, nie wiedziałem, że śmierć może być humanitarna, zwłaszcza kulka w głowę. Hitlerowcy, którzy rozstrzeliwali cywili z km również byli humanitarni bo nie zagarnęli ich do gazu?

A propo Tymoszenko. Jakieś 2 miesiące temu (mogę się mylić) była afera z pewnym pomnikiem radzieckiego generała w pewnym mieście. Ów generał zasłużył się tym, że bardzo przykładnie i dokładnie zwalczał polska partyzantkę. Radni PiS chcieli pomnik usunąć co spotkało się z oburzeniem ambasadora rosyjskiego, który stwierdzić, że ośmielamy się ruszać pomnik bohatera wojennego. Na Białorusi Łukaszenko stawia pomnika NKWD. A Ty chcesz abyśmy popierali ludzi, których współczesne metody prowadzenia polityki niczym się nie różnią od polityki ich poprzedników.

Więc póki siedzisz w szkole poucz się lepiej historii bo piszesz bzdury o których nie masz pojęcia.

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    To wystarczy zeby ostrzeliwac miasto.
    Mogę poprosić obliczenie, na których się oparłeś by stwierdzić, że artyleria, którą posiadają ma taką donośność.

Tak,tak...Kijowskie bajduzenie o BUKach,czolgach,skrzyniach z uzbrojeniem przewozonych na kamazach i tym podobne bzdety sa bardziej wiarygodne i nie ocieraja sie o ponadnaturalne zdolnosci.
    Nie wspomnę kto tutaj ma takie, i pisze tak jakby tam był i widział.

Z pewnoscia tyle samo razy co strona przeciwna.
    A masz możliwości wywrzeć presję na Rosję by stosowała się do prawa? Bo na Ukrainę można wywrzeć taka presję.

To nowosc.Jakies zrodlo?
    Poszukaj w temacie. Wrzuciłem.

Przynajmniej rezuny nie wyrznely ludnosci Donbasu jak Polakow 70 lat temu.Prawidlowa reakcja strony rosyjskiej ratujaca zycie swoich rodakow na Ukrainie.Z faszystami trzeba postepowac jak ze wscieklymi kundlami.
    To samo twierdzili komuniści. Z kapitalistami trzeba jak z wściekłymi kundlami. Pewnie dla tego weszli we wrześniu 39r by chronić ludność na wschodzie.

Wlasnie to robie na tym Forum o co przez pewne osobniki jestem juz posadzony o kremlowska agenture
    Wystarczy prześledzić Twoje posty by stwierdzić w którą stronę kieruje się Twoja sympatia. Cała Ukraina bez wschodu to banderowcy, reszta to ludzie miłujący demokrację.

Kibicuje jednej druzynie pilkarskiej.Natomiast ciezko jest mi postrzegac konflikt zbrojny w kategoriach rozgrywek sportowych.Obydwie strony od dnia podpisania porozumienia minskiego je lamia kazdego dnia wzajemnie sie ostrzeliwujac i oskarzajac.
    Na tej wojnie masz dwie strony konfliktu, dwie drużyny. I to separatyści po podpisaniu w Mińsku rozejmu stwierdzili, że nie będą go przestrzegać bo go nie podpisali(podobno)!

Kolejnym dowodem bestialstwa banderowcow?Raczej trzeba sie zlitowac nad osobnikami ich popierajacych.Na szczescie odpowiednie organizacje pracuja juz od dluzszego czasu gromadzac material dowodowy bojownikow o jednosc siczy kijowskiej:
    http://professorsblogg.com/2014/08/1...es-in-donbass/
    Ach, te czyste rączki separatystów, oni w ogóle są święci, więc nie ma co zbierać o nich informacji. Jakbyś był tak bezstronny za jakiego pragniesz uchodzić pod linkiem powinien się znaleźć drugi mówiący o zbrodniach separatystów i Rosji.

Do czego to doszlo ze obywatele kraju pamietajacego nazistowskie pieklo wspieraja wnukow katow wlasnych Rodakow w imie wyimaginowanego niebezpieczenstwa ze strony kraju postepujacego wprost przeciwnie do "polskiego rzadu" w trosce o los swoich rodakow?
    Pogratulować Zajac właśnie poparłeś i usprawiedliwiłeś wszystkie wojny jakie miały miejsce i jakie mogą mieć, przy okazji usprawiedliwiłeś działania Stalina - 17 września, aneksja krajów bałtyckich i Hitlera - rozbiór Czechosłowacji.
    Polacy są gnębieni na Białorusi i na Litwie, mam nadzieje, że wrócisz do kraju i wstąpisz do wojska i ruszysz by ich wyzwolić spod jarzma.
    Ciekawe kto również popiera katów naszych rodaków? ale zaraz Rosja to nie ZSRR więc nie mają ze sobą nic wspólnego.
    Należy się tylko cieszyć, że nie rośnie liczba Rosjan na naszym terenie.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 21-09-2014 o 16:47
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI