Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Obecni politycy są bogaci bo zaczęli kraść. Który polityk przed wejściem do sejmu miał taki majątek jak JKM? Gdyby dla pana prezesa zależało na pieniądzach, to zacząłby głosić totalnie lewicowe poglądy jak np. Palikot i wszedłby bez problemu. Przypominam, że ten człowiek wygłasza takie same poglądy od kilkudziesięciu lat, więc jest o wiele wiarygodniejszy od obecnych polityków.
    Wychodzi na to, że bogaci nie kradną, tylko biedni. Korwin jest bogaty, więc nie ukradnie.
    I głosi te poglądy od tylu lat, że już dawno 3/4 Polski by na niego głosowało, a jak pokazują sondaże tak nie jest.

Nie wiem dlaczego odwracasz kota ogonem. Przyczepiłeś się do tego, że JKM nazywa obecnych rządzących złodziejami. Ewidentnie nimi są i nie widzę powodu do dalszej dyskusji na tej płaszczyźnie.
    No chyba, że afera taśmowa jest nie przekonująca dla ciebie.
    Umiesz czytać ze zrozumieniem Chyba jasno napisałem, że taki argument pojawia się, gdy rozmawia o energetyce, gospodarce czy też polityce. Magiczne słowo "złodziej" nie sprawi, że poprawi się stan Polski.

Każdy polityk musi być trochę populistą, bo nie da się swojego programu przedstawić tak dosadnie, żeby inni to zrozumieli i oddali głos. KNP starało się (teraz KORWiN) mówić krótko i zwięźle, żeby zwłaszcza ludzie starszej daty bez problemu to zrozumieli.
    O dziwo zrozumieli, go tylko ludzie dość młodzi, reszta poszła głosować na inne partie.

Korwin wiele razy powtarzał, że podatek dochodowy jest niepotrzebny i kara ludzi za ich prace (a przecież u nas tak jest), a on chciałby go znieść. Mówił o zbankrutowanym NFZ'ie, ZUS'ie i że nie opłaca się tego utrzymywać. Chce dać wolną wole obywatelom, jeśli chcesz się ubezpieczać - robisz to. Nie chcesz - nie robisz. Wielokrotnie powtarzał, że przy obecnym systemie oprócz lekarzy opłacamy urzędników i ministrów, przez co koszty ubezpieczeń są drogie. (coś się nie zgadza?) Sam wklejałem artykuł, który mówił o tym, że prywaciarze leczą taniej. (mogę dać, jeśli chcesz) Wklejałem kiedyś artykuł o jakiejś gminie, która dokonała prywatyzacji któregoś sektora i po kilku latach notują wyższy przychód. (nie chciałem o tym wspominać wcześniej, bo zgubiłem link do tego, więc potraktuj to jako ciekawostkę)
    Ja mogę Ci pokazać, że opieka prywatna kosztuje równie dużo. Ludzie w USA zadłużają się by zapłacić za szpital. Zresztą ten temat był wielokrotnie wałkowany i nie ma sensu do niego wracać. A co do prywatyzacji - Korwin chce by w rękach państwa nic nie zostało, nawet gmina nie może mieć żadnego zakładu, wszystko ma być prywatne. Zastanów się kto skorzysta najwięcej na prywatyzacji takiego majątku. Ty?

Podczas swojej kadencji w sejmie uratował lumpexy i od niego wyszła ustawa lustracyjna + kilka mniejszych projektów.
    To samo można powiedzieć o innych politykach. To nie jest żaden argument.

Znasz innego polityka, który potrafi łamać to wszechobecne tabu i mówić o rzeczach, o których nie mówią w telewizji? Bądźmy teraz obiektywni - JKM ma mądre wpisy i potrafi trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Nie przyznasz racji?
    Nie, nie przyznam Ci racji. Zwłaszcza po tym jak przeczytałem jego wpis o ateistach, którzy mają być wdzięczni Bogu za istnienie

Ten jest równie mądry:
    Wiadomo, że kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. Te głupoty, które p.Nowicka wygaduje, są Jej po prostu biologicznie narzucone.
    http://korwin-mikke.blog.onet.pl/200...karze-smierci/
    Na 73 stronie obaliłem to na podstawie innych linków, jakby co.

Ja jeszcze raz proszę Ciebie i pana adriankowatego o podanie mi recepty na sukces ze strony PO, PiS, SLD i PSL - nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał o tym, że są populistyczni. Jak mniemam - nie są, więc proszę pokazać mi te ich konkretne plany ws. Polski.
    Każda partia jest populistyczna PO, PiS, PSL czy też SLD, bo jak przychodzi co do czego, to okazuję się, że rzeczywistości nie da się nagiąć do ich mrzonek.

Mamy coraz bardziej zestarzałe społeczeństwo, więc ludzi starych jest stosunkowo dużo. Ilość polubień na fejsie nie przekłada się na wynik wyborów, ponieważ są to lajki w większości od ludzi młodych, którzy nie mają praw wyborczych.
    Małe wyniki w sondażach i wyborach nie oznaczają, że ludzie nie zgadzają się z jego planem, tylko po prostu wierzą telewizji, która przecież lubi wszelkie afery związane z tą osobą. Sondaże także wpływają na wybór ludzi, a przecież w każdym obecnym PO i PiS są na czele, a Komorowski wygrywa w pierwszej turze. Śmiecham gromko.
    Wybory lokalne nie były transmitowane czy też nagłaśniane w telewizji a nigdzie, żadnemu kandydatowi nie udało się wygrać czy też wejść do rady miasta, gminy, powiatu. Wytłumaczysz mi fonemem, że w wyborach lokalnych nie udało się przedstawicielom KNP nigdzie wygrać? I to po sukcesie do PE?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Następujących 4 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post: