Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    1) W parlamencie UE Korwin nie ma żadnej władzy. Może jedynie wytykać błędy tej organizacji i tak robi. Należy do mniejszości jeśli chodzi o głoszone poglądy w Brukseli i na pewno każdy go zna.
    Jeśli według ciebie jego wypowiedzi nie są konstruktywne, to też nie mam z tobą o czym dyskutować. Korwin mówił o zniesieniu płacy minimalnej, ale go wyśmiali - jak mniemam według ciebie to zła opcja? Idź lepiej przejrzyj kilka jego wystąpień, zanim zaczniesz tutaj pisać o tym, że ktoś jest niekonstruktywny.
    2) Która z tych potrzeb jest/była realizowana przez PO?
    Moje oczy krwawią, jak czytam, że Korwin nic nie wniósł do życia politycznego.
    1 - to po co był te wszystkie szumne zapowiedzi, gdy kandydował?
    2- co jest złego w płacy minimalnej? Ja widzę tak naprawdę same plusy, bo pracodawca zmuszono jest zapłacić swojemu pracownikowi określoną kwotę, poniżej, której zejść nie może. Płaca minimalna
    nie ogranicza podwyżki płacy jeżeli pracodawca tak zdecyduje.
    3 - Korwin wzniósł masę śmiechu do polityki, podobnie jak Palikot

Nie wiem dlaczego, ale ty wyglądasz na taką osobę, która nie chce zmian, bo przecież nic się nie zmieni. Obecni posłowie kradną, to przecież nowi też będą. Obecni działają na niekorzyść państwa, to kolejni też tacy będą.
    To straszne jak Polacy przyzwyczaili się do dymania w tylną część ciała.
    Obecny sejm to postkomunistyczne odpadki i trudno byłoby o takie układy jakie panują obecnie. Zwłaszcza jak w kolejnych latach widzi się tylko wymianę stołków i granie dobry i złych przed wyborami, a później przez kolejne 4 lata wszystko gaśnie.
    Jak dzisiaj przeczytałem o tym, że Polacy mają płacić ofiarom Holocaustu bo nasz kochany sejm to przegłosował, to mnie krew zalewa. (aż dwie osoby były przeciw - opozycja w sejmie)
    Bo w obecnych czasach jedna sitwa zastąpi drugą sitwę, póki do lamusa nie odejdzie pokolenie żyjące mentalnie w postkomunizmie. Zresztą Korwin dla mnie to taka ofiara komunizmu, kolejny człowiek żyjący w swojej własne utopi. Który zapatrzony jest w jakieś tam średniowiecze a ,którego poglądy nie mają odzwierciedlenia w życiu realnym. Nie ma państwa, które powielałoby model Korwina, a ja nigdy na niego nie zagłosuję, bo nie mam zamiaru uczynić z Polski świnki doświadczalnej. Udało nam się coś wypracować po zmianie ustroju i nie mam zamiaru, by ten człowiek zaprzepaścił to w imię swojej idei fix. Gdyby, pokazał model państwa w którym takie coś ma zastosowanie to może bym się namyślił. A tak, to wolę aby takie rzeczy zostały tylko na papierze.
    A co do Holokaustu - to dziennikarzyny nasze oparły się na artykule w gazecie, nie próbując dotrzeć do źródła. Tutaj masz to lepiej napisane - https://marucha.wordpress.com/2014/0...y-i-polprawdy/

Nie powiem kim trzeba być, żeby "wyrosnąć" z poglądów. Palikotem?
    Pragnę przypomnieć, że na KNP nie głosowali ludzie świeżo po 18-stce. Jest masa ludzi starszych popierających tą partię, więc daj sobie spokój z tym argumentem.
    Tutaj masz fajny interaktywne słupki poparcia dla wyborów do PE - http://polska.newsweek.pl/szczegolow...,351948,1.html Im człowiek starszy tym poparcie dla Korwina maleje.

Byłem na tyle miły, że nie napisałem kolejnego postu z prośbą o wskazanie konkretnej minuty w tym godzinnym programie - obejrzałem cały. Straciłem godzinę życia i nie wiem co miałeś na myśli.
    Będziesz taki uprzejmy i wskażesz mi fragment o który ci chodzi?
    Straszne... straciłeś godzinę życia... tylko po to by nie usłyszeć słów złodzieje, bandyci itd.

Nie widać ich, bo nie są pokazywane. Trudno im się wybić, skoro media manipulują sondażami, a Polacy gówno znając się na polityce głosują wedle tego, kto góruje w sondażach. (odsyłam do filmików, które wrzuciłem we wcześniejszym poście)

Ludzie mają ubaw - ja mam ubaw z was. Korwin i członkowie partii są często zapraszani do TV (Polsat), ponieważ zapewniają oglądalność. Nie z powodu tego, że są kontrowersyjni, a z tego, że oglądają to wyborcy tej partii. Inne wystąpienia nie mają takiej popularności, bo i osoby debatujące są nudne i mało znane. (gdzie ci wyborcy PO, SLD, PSL?)

Ubaw to ja bym miał, gdyby Kopacz albo Tusk z kimś debatowali. (np. Bosakiem albo Wiplerem) Wtedy by się cała Polska pośmiała, ale po co oni mają debatować, skoro gówno robiąc i niszcząc kraj nadal mają grubo ponad 30% poparcia.
    Ludzie głosują ze względu na poglądy, a nie słupki poparcia. Gdyby tak było, to 2 - 3 partie rozdzielałyby miedzy siebie poparcie, a tak uwzględniane są mniejsze partie. Dziwne co nie?
    Po drugie - sam jesteś Polakiem i gówno znasz się na polityce - Twój własny argument na temat naszego narodu.
    Ludzie oglądają Korwina bo mają ubaw i tyle. Zwiększa on oglądalność. Zresztą jak rozumiem Ty nie oglądasz jego wystąpień, za to śledzisz wystąpienia innych ludzi z innych partii?

Za co mają się reklamować? Przypominam ci, że partie które są w sejmie dostają pieniądze na swoją reklamę. Idzie to w miliony!
    KORWiN i wcześniej KNP ma reklamę dzięki internetowi i Korwinowi, który ma spory majątek. Jak mają się wybić małe partie?
    Każda partia może brać subwencje na reklamy wyborcze, nie tylko ta co jest w sejmie.

Śmiechu ciąg dalszy. Pisanie o tym, jakoby Korwin nie wychodził do ludzi i nie punktował głupot obecnej władzy. Zastanów się co ty w ogóle mówisz.
    Ja może dzisiaj jestem senny, ale TY to mnie przebijasz. Pisałem to a propo wyborów regionalnych. Jak kiedyś będą próby z klonowaniem człowieka, to niech Korwin zgłosi się jako pierwszy.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post: