Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Chodziło mi tylko o to, że trudno jest dostać umowę o prace, (być może użyłem złych słów) zwłaszcza jeśli jest mowa o ludziach po 40 z dzieckiem na głowie. (a jak już dostaje to za minimalną ~1100 zł + VAT) Teraz wymaga się wykształcenia i doświadczenia, a w przeszłości często było tak, że kończyło się podstawówkę i do pracy, ew. zawodówka.
    W obecnym stanie masz tak, że jest duża konkurencja o prace, ale sami pracodawcy jakoś się nie palą do zatrudniania. Różnica taka, że młodzi po niepowodzeniach po prostu wyjeżdżają za granice.
    W obecnych czasach osoba po zawodówce ma większe szanse znaleźć pracę niż osoba po studiach.
    Po drugie - zawsze jest konkurencja o pracę, nie ma tak, że jej nie ma.

Korwin jest komunistą, nazistą czy może monarchistą?
    Psioczycie zawsze, że chce być krulem, rządy absolutne i w ogóle, a teraz robicie z niego dyktatora, żeby się zgadzało... nie przypominam sobie, aby w monarchii fałszowano wybory. (śmiesznie brzmi)
    Korwin łagodnie mówiąc jest człowiekiem oderwanym od rzeczywistości.

A ja pisałem, że w kraju gdzie są umowy śmieciowe i umowy o prace nie da się zobaczyć zalet braku płacy minimalnej. (czyli umów śmieciowych)
    To tak jakby puścić do wyścigu Ferrari, które ciągnie za sobą tira i fiata. Niby to pierwsze wydaje się lepsze, ale nie może pokazać całego swojego potencjału. (takie porównanie na spontanie. mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi)
    Ech, nie rozumiesz, że u nas teoretyczny brak płacy minimalnej równoważony jest przez umowę śmieciową - umowę zlecenie, umowę o dzieło. Pracodawca dysponując takimi "narzędziami" może i zatrudniać nawet i po 1000 osób jeżeli chce, i jeżeli są chętni dostawać poniżej obecnego wynagrodzenia minimalnego.

Nie zauważam tego.
    To już nie mój problem.

Porównanie odnosiło się do ludzi, którzy obecnie zasiadają w sejmie.
    To i tak oni coś robią. Sam fakt, że zgłosił ustawę można przyznać mu za plus, ale to robią też inni posłowie.

Jeszcze nie miałem okazji zgłaszać przestępstwa, ale był przypadek kiedy dzwoniłem w sprawie interwencji.
    11 kilometrów jechali godzinę(!).

Należy po prostu wymienić ludzi, którzy dają takie wytyczne - nabijania jak największej ilości mandatów, aby budżet się zgadzał. (bo obecnie to tak działa)
    To, że działają źle (policja) nie znaczy, że nie będę zgłaszał u nich czegoś w razie potrzeby. W końcu moi rodzice płacą podatki, a ja pośrednio i muszę czegoś oczekiwać, nawet jeśli uważam ich działania za złe.
    Oni nie mają zasilać budżetu tylko mają określone normy, które muszą wyrabiać, by w statystyki pokazały ich skuteczność. Muszą pokazać efekty swojej pracy, a to, że normy są wyśrubowane to już inna kwestia.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny: