Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Putin tego wroga wcale nie musiał szukać. Ten wróg istnieje od czasu zakończenia II wojny światowej.
    Po upadku ZSRR, nikt nie upatrywał wroga w Rosji, wprost przeciwnie cieszono się, że znikło napięcie, rozpoczęto handel i inwestycje z Rosją. Nikt nie tworzył retoryki, że nowa Rosja jest wrogiem. Nikt nie czepiał się Rosji, gdy pacyfikowała Czeczenie. Postawa zmieniła się, gdy Rosja uderzyła na Gruzję i wmieszała się w konflikt, ale później o tym szybko zapomniano. Rosja jako zagrożenie pojawiła się po Krymie i po separatystach. Więc jak Putin może mówić, że ten wróg ciągle istniał?

Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Tak samo jest w Polsce.
    Polskę zamieszkują takie grupy etnograficzne:
    - Łęczycanie i Sieradzanie - Łęczycanie, Sieradzanie
    - Małopolanie - Babiogórcy, Borowiacy Sandomierscy, Górale krośnieńscy, Górale pienińscy, Górale sądeccy, Górale żywieccy, Czarni Górale, Kliszczacy, Krakowiacy, Lachy Sądeckie, Lasi, Lasowiacy, Orawiacy, Pichacze, Podhalanie, Posaniacy, Sandomierzacy, Spiszacy, Zagórzanie, Lubliniacy, Rzeszowiacy
    - Mazowszanie - Bojarzy Międzyrzeccy, Księżacy łowiccy, Kurpie, Mazurzy północni, Mazurzy (właściwi), Poborzanie, Podlasianie (Mazurzy podlascy)
    - Mazurzy i Warmiacy - Mazurzy (pruscy) (†), Warmiacy
    - Pomorzanie – nazwa własna Kaszubi - Borowiacy Tucholscy, Bylacy, Chełminiacy, Dobrzyniacy, Gochowie, Kociewiacy, Kościerzacy, Kosznajdrzy (†), Krajniacy, Krubanie, Lasacy (Lasowiacy), Lesacy, Lubawiacy, Morzanie, Nadwiślacy, Słowińcy (†)
    - Ślązacy - Bytomiacy, Górale czadeccy, Górale śląscy, Jacki jabłonkowskie, Górzanie, Krawaki, Lachy śląskie, Morawcy, Opolanie, Raciborzanie, Wałasi
    - Wielkopolanie - Bambrzy, Biskupianie, Borowiacy Kujawscy, Hazacy, Kaliszacy, Kujawiacy, Mazurzy wieleńscy, Pałuczanie, Porzeczanie (†), Poznaniacy, Taśtacy, Wielkopolanie północni, grupa babimojsko-międzyrzecka (Chwalimiacy)
    - Grupy kresowe - Dolinianie (†), Pogórzanie, grupa lwowsko-tarnopolska, grupa chełmska, grupa wileńska, grupa przemyska

Podobnie jest też w innych państwach europejskich. Z Twojego wywodu wynika więc, że cała Europa jest nacjonalistyczna. Skoro tak chcesz twierdzić, to Twoja sprawa.
    Z całego mojego wywodu wynikło tylko tyle, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ja nie wiem, jakim cudem udało Ci się wysnuć tak idiotyczny wniosek, że istnienie grup etnograficznych i innych narodów w obrębie danego państwa świadczy o tym, że cała Europa jest nacjonalistyczna? Ja nawet jestem gotowy sugerować, że nie przeczytałeś całego mojego postu tylko wyciąłeś jego kawałek a następnie napisałeś pod niego tak durny wniosek.
    Nie będę pisał po raz kolejny, jak Putin buduje jedność Federacji Rosyjskiej, bo na pewno nie jest to jedność oparta na demokracji, bo i tak pewnie nie zrozumiesz. Skoro pasuje Ci Rosja, odwołująca się niczym ZSRR do wroga zewnętrznego by zjednoczyć strachem ludność to już Twoja sprawa.

Ilekroć czytam Twoje posty, to coraz bardziej mnie one osłabiają. Wygląda to tak jakbyś na siłę szukał argumentów, dzięki, którym mógłbyś zaprzeczyć postawionej tezie, nie odwołując się w ogóle do niej, tylko krążąc na jej obrzeżach. I tak coś na koniec tej naszej dyskusji. Pampa zakończył naszą rozmowę na temat niewolnictwa, ale znalazłem specjalnie dla Ciebie pewien prezent - http://www.polka1.pl/artykuly/jak-al...ie-czescia-usa Nie musisz kwapić się by odpisywać na to, jestem tylko ciekaw jakim cudem wysnułeś tak idiotyczny wniosek ( a propo nacjonalistyczne Europy), bo mnie to ciekawi.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny: