Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Sam Fisher Zobacz posta
    Odniosę się tylko do tego linka. Cała reszta jest godna politowania. Nie uwierzysz w ich faszystowskie upodobania nawet jak zawiesi portret Hitlera w Parlamencie...
    Co do linka. Pominąłeś jeden wyraz, który trochę zmienia retorykę. Nie mam nic do tego, że Ukraińcy w ogóle bronią swego kraju. Popierałbym ich wszelkie działania gdyby nie to, że odbywa się to kosztem historii. No cóż...innych "bohaterów" mieć nie będą. Podpowiem. Użył słowa "inhuman" (w pierwszej wersji tego tekstu użyto "subhumans")
    Godna politowania to jest Twoja umiejętność rozumienia tego co przedstawia obrazek i czytania ze zrozumieniem. Cały czas mówisz o faszystowskich upodobaniach, okey tylko powiedz mi gdzie Ty te upodobania widzisz na tych zdjęciach co wkleiłeś? Podkreślę po raz enty bo nie dociera widzę, zdjęcia to nie dowód tego, że ktoś wykonywał faszystowskie pozdrowienie bo jak ktoś się uprze to fotografię można tak wykonać czy przerobić żeby faktycznie tak to wyglądało. Widać ewidentnie, że jest to jeden ze sposobów jaki politycy używają w celu wykonania gestu machania ręką w stronę tłumu (spójrz delikatne zgięcie grzbietowe dłoni gdzie naziści mieli rękę wyprostowaną całą jak decha)....popatrz sobie na filmy z przemówień przed wyborczych w USA, w Polsce gdziekolwiek to zauważysz, że politycy czasem wykonują podobny gest. Wszelkie wątpliwości powinien rozwiać filmik, gdzie jest przedstawione rzekome pozdrawianie z uniesioną ręką bo tylko tu widać całą sytuację i kontekst, ale chyba się nie doczekam a prosiłem o niego. Podaj dowód w postaci filmiku to wtedy pogadamy.
    nie wiem gdzie Ty widzisz "inhuman/subhuman" aż po raz któryś przeczytałem ten tekst i tego słowa się doszukać nie mogę. Znowu dochodzimy do sytuacji, że jasne i klarowne dowody przeinaczasz tak by Tobie to pasowało i nie przedstawiasz ich tak jak to wygląda. Czytanie ze zrozumieniem się kłania, właściwy sens wypowiedzi masz w moim poście kilka wyżej.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Gaius Julius za ten post: