Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
Zamienianie jednego bata na drugiego bata jakoś mnie nie kręci
Ja tam wolę "dostać słowem" niż kamieniem... ale naprawdę kto co lubi, nie mam nic do Twoich skłonności.

Po za tym powtarzam, nie ma czegoś takiego jak "nowożytne państwo katolickie" i nigdy nie będzie, natomiast państwa z prawem szariatu są i jako, że muslimy dalej są w natarciu (nie chodzi mi o wojny, tylko demografię) grozi to innym krajom...

Kończę też po raz kolejny dialog z Tobą, bo jak Ty naprawdę nie widzisz różnicy w śmierci, gnębieniu kobiet itd. a tym co mamy w PL to nie mam więcej pytań i nie widzę sensu dalszej pisaniny.

Przykład z policją jest świetny. Bo w końcu policjant w przypadku kiedy powinien użyć broni aby odstrzelić w kryzysowej sytuacji niebezpieczną osobę powinien móc uznać że jest to sprzeczne z jego poglądami. Czekam na deklarację wiary policjantów.
Chrześcijanie dopuszczają takie coś jak wojny sprawiedliwe (bardzo pojemne pojęcie...) i obronę życia.... tak samo de facto nie ma przykazania "nie zabijaj", a powinno być "nie morduj", ale to już pewnie wiedzą tylko nieliczni, nie wiem po co to wypaczenie.