Ja tam wolę "dostać słowem" niż kamieniem... ale naprawdę kto co lubi, nie mam nic do Twoich skłonności.
Po za tym powtarzam, nie ma czegoś takiego jak "nowożytne państwo katolickie" i nigdy nie będzie, natomiast państwa z prawem szariatu są i jako, że muslimy dalej są w natarciu (nie chodzi mi o wojny, tylko demografię) grozi to innym krajom...
Kończę też po raz kolejny dialog z Tobą, bo jak Ty naprawdę nie widzisz różnicy w śmierci, gnębieniu kobiet itd. a tym co mamy w PL to nie mam więcej pytań i nie widzę sensu dalszej pisaniny.
Chrześcijanie dopuszczają takie coś jak wojny sprawiedliwe (bardzo pojemne pojęcie...) i obronę życia.... tak samo de facto nie ma przykazania "nie zabijaj", a powinno być "nie morduj", ale to już pewnie wiedzą tylko nieliczni, nie wiem po co to wypaczenie.Przykład z policją jest świetny. Bo w końcu policjant w przypadku kiedy powinien użyć broni aby odstrzelić w kryzysowej sytuacji niebezpieczną osobę powinien móc uznać że jest to sprzeczne z jego poglądami. Czekam na deklarację wiary policjantów.

Odpowiedz z cytatem