Ty potrafisz czytać? Nie mówię o czytaniu ze zrozumieniem, ale o zwykłym czytaniu? Argumentowałem to bezpieczeństwem i wojną. Wyraźnie napisałem, że to JA jestem za dobrymi relacjami z Rosją, a polski rząd wręcz odwrotnie. (tzn. że wojna jest możliwa, jeśli będziemy tak szczekać w sprawie Ukrainy. wyraźniej się napisać nie da)No to po co argumentujesz chęć posiadania broni wojną?
A jeśli byłem i pytałem się, to co?Byłeś? Pytałeś się? Próbowałeś?
No gdzie tam. To, że ktoś tam na forum dyskusyjnym o tym napisał, to wcale nie jest prawda. Statystyki też kłamią. (właśnie, odpowiecie mi na to pytanie?)Nie, bo to nie jest argument - ktoś za kogoś kto...
To nie prawda. Byłeś, pytałeś? Że niby mam wierzyć, że to prawda, bo napisali w jakimś tam internecie?Uwolnić Pistoriusa od zarzutów!
No ja w takim przypadku, to całkowicie zniósłbym prawo do posiadania broni. Bandyci od razu nie mieliby z czego strzelać, bo pewnie zawsze przychodzili po broń na policje, że niby w celu bezpieczeństwa. W końcu spokojne negocjacje załatwią sprawę. Zabiorą nam telewizor i pieniądze, ale będziemy żyć, a jak się poszczęści, to i może policja odzyska rzeczy?W RPA bowiem przestępczość i włamania są na porządku dziennym
Se moje dziecko by nie wzięło, bo jestem odpowiedzialnym człowiekiem i nie kładłbym takich rzeczy na kredensie. Właśnie taka mentalność - w Polsce ludzi uznaje się za idiotów. Nie wolno dawać broni, trzeba zabrać 80% pieniędzy i wszystko załatwić za obywatela, bo jest idiotom. Jak w Korei.Co do problemów z bronią to co chciałbyś żeby ona sobie leżała na widoku i żeby każden sobie mógł ja wziąć se np twoje dziecko ?
On też pewnie taki nieodpowiedzialny. Jeszcze dodaj do tego 10-cyfrowy kod, a przy napadzie wystarczy znaleźć klucz, kod i szybko będziemy w stanie się bronić!Chyba to normalne ze ja jako obywatel, który np sąsiaduje z takim jegomościem z gnatem, oczekuje ze nim mu się da broń przeprowadzi się żmudne badania żeby miec 100% pewność ze nic mu nie odbije i ze kolo bedzie bron trzymać w szafce pancernej, a klucz do niej przy dupie, by ktos niepowołany aka masakra szkolna w newtown w usa, kiedy matka czubka kupiła broń z której zginęła.![]()

Odpowiedz z cytatem