Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Dostępność broni w Polsce

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    https://www.youtube.com/watch?v=zP1Ma2wNGwo#t=499
    Tutaj kilka przykładów użycia broni w samoobronie. Nie widzę szczególnego uszczerbku psychicznego tych osób i śmiem twierdzić, że gdyby mogli cofnąć czas to postąpiliby tak samo.
    Nie jesteś chyba psychologiem, by oceniać takie rzeczy.

I co to niby miało mi przedstawić?
    Polska jako kraj była rozbrajana po IIWŚ, obecnie nic się pod tym względem nie zmienia. Pisząc o naszych sąsiadach cały czas pragnę zauważyć, że mimo większej ilości broni nie ma mordobicia na ulicy.
    To miał być taki przykład. Wyszedłeś z założenia, że jeżeli oni mają to my też powinniśmy mieć. Dlatego użyłem takiego dziwnego porównania.
    Dwa - w jakim sensie byliśmy rozbrajani?
    Trzy - poproszę statystyki policyjne z tamtych krajów mówiące o napadach i rozbojach w których użyto broni, dla porównania te same statystyki, ale bez broni.

Wspominałem w tym temacie, że kwestia posiadania broni w Polsce jest bardzo utrudniana. Nie dość, że musimy wstawić sobie sejf, to jesteśmy strasznie kontrolowani w późniejszym czasie. To jest patologiczna sytuacja, w ogóle nie warta komentowania. To tak jakby pozwolić kupować samochody, ale zakazać jeżdżenia nimi.
    To wskaż mi odpowiednie miejsce na trzymanie broni.
    Dwa - najpierw trzeba byłoby się dowiedzieć czy panom policjantom chce się w ogóle sprawdzać takie rzeczy w naszym kraju. Przepis przepisem a życie swoje.

Podpunkt c) znowu pokazuje, jak wielkim ignorantem jesteś.
    Świetnie, idź przeprowadź test i spróbuj nabyć licencje na broń. Zdaj raport, jak ci się uda. (tłumaczyć po raz "x" mi się nie chce. Może doświadczenie zapamiętasz na dłużej)
    Przykład wujka X skutecznie mnie zniechęcił.

Podawałem wielokrotnie linki i filmy (co oczywiście było wyśmiewane, mimo zawarcia bibliografii pod opisem czy statystyk - bo w końcu statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi - jakby to w ogóle mało jakikolwiek związek ze statystykami dotyczącymi przestępstw), ale jak wspominałem chyba nie wszystkie posty zostały przeniesione, bo tutaj ich nie widzę.
    A ja wielokrotnie prosiłem byś podał statystyki, czy abyś przedstawił jak wygląda sytuacja w innych krajach pod względem dostępności do broni. Doczekałem się tego? Nie.

Jeszcze nawiążę do tego filmiku - ktoś tutaj kilkakrotnie wypominał mi, że większość napadów jest przeprowadzana gdy nikogo nie ma w pomieszczeniu. Cóż za ironia losu.
    Pisałem o włamaniu do domu.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 11-01-2015 o 10:11
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Uprawnienia umieszczania postów