Strona 85 z 127 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Przeczytaj jeszcze raz co pisałem o poradniach psychologiczno-pedagogicznych i orzeczeniach, bo już nie mam sił się kolejny raz powtarzać, naprawdę.
    Teraz przedstawiasz kolejny argument za tym, aby osoby z nawet niewielkim upośledzeniem przeznaczać do specjalnych szkół. Jak rozumiem zbadałeś wszystkie przypadki, że masz prawo tak twierdzić, czy tylko Twoja opinia to rezultat uprzedzeń?

Edit
    Pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi jest fałszywe - ta dziewczyna miała porażenie mózgowe w stopniu upośledzającym jej ciało, nie umysł, nie była upośledzona umysłowo.
    Ciekawe, gdzie jest kłamstwo? Napisałem ogólnie - upośledzone w nieznacznym stopniu. Wskazałem, o jakim mowa?

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Otoz nauczyciel ma 45 minut na przekazanie dzwudziestokilku osobowej grupie uczniow materialu.Niestety ale nie moze sobie pozwolic na skoncentrowanie sie tylko i wylacznie na jednym przypadku kosztem reszty klasy i to nie dlatego ze uczen nie jest zbyt bystry lecz,niestety,odstaje intelektualnie od calej reszty.Wowczas dochodzi do sytuacji w ktorej nauczyciel nie przekazal swojej wiedzy uczniom przez co on sam nawet nie moze jej wyegzekwowac w formie sprawdzianu.Cala sprawa skonczy sie rodzicielskimi pretensjami wobec dyrekcji oraz nauczyciela gdyz w imie dobrych intencji programu integracji wszyscy na nim traca.
    Wlasnie w tym celu sa utworzone szkoly specjalne ktorych pracownicy moga a nawet musza poswiecac czas indywidulanie z kazdym uczniem.
    Podałeś przykład, który można spokojnie podciągnąć pod normalnego, zdrowego na ciele i umyśle ucznia, który ma same jedynki i dwójki. Nauczyciel również nie ma czasu zajmować się taką osobą osobno, bo traci na tym reszta klasy. I co związku z taką osobą? Mamy też skierować ją do specjalnej szkoły? Nauczyciel ma tylko przekazać wiedzę oraz ją sprawdzać, od tego jak ta wiedza zostanie przyswojona zależy od:
    a) dziecka - czy przyjdzie i odrobi pracę domową, powtórzy materiał ze szkoły
    b) rodziców - czy pomogą dziecku w nauce, czy sprawdzą jego postępy w niej na bieżąco
    Wystarczyłoby utworzyć tak naprawdę mniej liczne klasy, nie 30-osobowe jak mamy do tej pory tylko klasy po 15 uczniów. Wówczas nauczyciel ma więcej czasu na każdego ucznia i łatwiej mu opanować chaos, który potrafi zapanować w liczniejszej klasie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Teraz przedstawiasz kolejny argument za tym, aby osoby z nawet niewielkim upośledzeniem przeznaczać do specjalnych szkół. Jak rozumiem zbadałeś wszystkie przypadki, że masz prawo tak twierdzić, czy tylko Twoja opinia to rezultat uprzedzeń?

Ciekawe, gdzie jest kłamstwo? Napisałem ogólnie - upośledzone w nieznacznym stopniu. Wskazałem, o jakim mowa?

Podałeś przykład, który można spokojnie podciągnąć pod normalnego, zdrowego na ciele i umyśle ucznia, który ma same jedynki i dwójki. Nauczyciel również nie ma czasu zajmować się taką osobą osobno, bo traci na tym reszta klasy. I co związku z taką osobą? Mamy też skierować ją do specjalnej szkoły? Nauczyciel ma tylko przekazać wiedzę oraz ją sprawdzać, od tego jak ta wiedza zostanie przyswojona zależy od:
    a) dziecka - czy przyjdzie i odrobi pracę domową, powtórzy materiał ze szkoły
    b) rodziców - czy pomogą dziecku w nauce, czy sprawdzą jego postępy w niej na bieżąco
    Wystarczyłoby utworzyć tak naprawdę mniej liczne klasy, nie 30-osobowe jak mamy do tej pory tylko klasy po 15 uczniów. Wówczas nauczyciel ma więcej czasu na każdego ucznia i łatwiej mu opanować chaos, który potrafi zapanować w liczniejszej klasie.
    1. Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Twoja tendencyjność do insynuacji i wkładanie mi w usta słów, których nie powiedziałem, przestaje być zabawne, naprawdę.
    2. Jakbym nie znał Twojej intencji.
    3. Kiedyś szkoły były niekoedukacyjne, a klasy liczyły po 40 osób i jakoś większego problemu z dyscypliną nie było.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    1. Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Twoja tendencyjność do insynuacji i wkładanie mi w usta słów, których nie powiedziałem, przestaje być zabawne, naprawdę.
    2. Jakbym nie znał Twojej intencji.
    Ja coś insynuuję i wkładam słowa, których nie napisałeś, Ty za to wiesz co ja miałem na myśli

3. Kiedyś szkoły były niekoedukacyjne, a klasy liczyły po 40 osób i jakoś większego problemu z dyscypliną nie było.
    Kiedyś były kary cielesne i uczeń nie mógł nawet pisnąć na lekcji.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Podałeś przykład, który można spokojnie podciągnąć pod normalnego, zdrowego na ciele i umyśle ucznia, który ma same jedynki i dwójki.
    Bzdura!Podalem wyraznie przyklad osoby chorej(fizycznie lub umyslowo) a nie edukacyjnego lessera.Jezeli tego nie rozrozniasz dalsza polemika nie ma sensu gdyz bedziemy sie bawic w nieskonczone maglowanie tego samego zdania co uwielbiasz robic w wielu tematach.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Zajac - osoba niepełnosprawna umysłowo ma mentalność dziecka przez całe życie. To nie tylko głupota. To całkowita niezdolność do myślenia i dojrzałego zachowania. Ty opisałeś zwykłego nieuka, jak zauważył chochlik.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Ja coś insynuuję i wkładam słowa, których nie napisałeś, Ty za to wiesz co ja miałem na myśli

Kiedyś były kary cielesne i uczeń nie mógł nawet pisnąć na lekcji.
    Trzeba mieć problem z czytaniem, żeby nie dostrzec w Twoich zabiegach przy konstruowaniu wypowiedzi tendencyjności do przeinaczania czyichś słów i wyciągania fałszywych wniosków - pytanie tylko czy robisz to specjalnie, czy taka Twa natura.

A co do kar cielesnych - klaps wychowawczy jeszcze nikomu na złe nie wyszedł. I mam tu na myśli klaps w pośladek, a nie katowanie dziecka z pięści w głowę, bo zaraz byś pewnie napisał, że jestem za biciem bezbronnych.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Zapominasz o jednej rzeczy. Agresja pobudza agresję. Dziecko potraktowane nawet klapsem będzie się chciało wyżyć, odreagować. Z reguły w takich sytuacjach obrywa nazajutrz słabszy kolega w szkole.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    No tu się nie zgodzę z tobą Adriankowaty. Na swoim własnym przykładzie wiem że u mnie agresja ojca nie pobudzała agresji tylko wiej nienawiści i chęci zemsty oraz poczucie braku sensu w postępowaniu rodzica a w szkole to ja byłem zawsze na pozycji słabszego.Choć pewnie jestem wyjątkiem od reguły ale uważam że mówienie takich frazesów wobec osób takich jak ja no cóż czasem trzeba zweryfikować niektóre ,,dogmaty'' .
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Mówię to z własnego doświadczenia, Piner. Też byłem od czasu do czasu bity, a moi tzw. "koledzy z klasy", którzy mnie terroryzowali za Autyzm i Aspergera też obywali w domu, a następnego dnia obrywałem jeszcze bardziej. Praktycznie całe gimnazjum nie miałem życia z tego powodu. Brat też obrywał, lubił mnie gnębić i bić w szkole w ramach odreagowania.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Zwracam honor.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Strona 85 z 127 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni