Strona 86 z 127 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pampa
    Gość
    Gimnazjum to specyficzne miejsce ,,dostosuj się albo giń", ja nie miałem z tym problemów, ba nawet dobrze wspominam. Chodzi o to że w tym okresie kary od rodziców i skarżenie się u nauczycieli wprawia jeszcze większy młyn, ale we wcześniejszym okresie kara cielesna jest jak najbardziej słuszna. Ojciec tylko raz mnie ustawiał do pionu i od tamtego czasu byłem posłuszny. BTW dzieci nie wyżywają się na sobie bo rodzice im coś zrobili, od zarania dziejów na każdym podwórku był ktoś gnębiony ,,z urzędu" i nawet nie było mowy żeby nie został zniszczony chociaż raz dziennie.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Bzdura!Podalem wyraznie przyklad osoby chorej(fizycznie lub umyslowo) a nie edukacyjnego lessera.Jezeli tego nie rozrozniasz dalsza polemika nie ma sensu gdyz bedziemy sie bawic w nieskonczone maglowanie tego samego zdania co uwielbiasz robic w wielu tematach.
    Jak widzę nerwy Ci puszczają, już nie tylko w tamtym temacie, ale też w tym masz rację nie ma sensu na prowadzenie z Tobą dalszej rozmowy. Takie same kryteria można podciągnąć pod słabszego ucznia, bo nauczyciel nie ma zwyczajnie czasu by zająć się każdym z osobna.

Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Trzeba mieć problem z czytaniem, żeby nie dostrzec w Twoich zabiegach przy konstruowaniu wypowiedzi tendencyjności do przeinaczania czyichś słów i wyciągania fałszywych wniosków - pytanie tylko czy robisz to specjalnie, czy taka Twa natura.
    Ciekawe, w którym momencie przeinaczyłem Twoje słowa? Podaj mi z łaski swojej przykład, bo jak napisałem wcześniej ja insynuuje (podobno), Ty zaś wiesz co miałem na myśli.

Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    A co do kar cielesnych - klaps wychowawczy jeszcze nikomu na złe nie wyszedł. I mam tu na myśli klaps w pośladek, a nie katowanie dziecka z pięści w głowę, bo zaraz byś pewnie napisał, że jestem za biciem bezbronnych.
    Chodziło mi o kary cielesne w szkole. Sądziłem, że skoro wiesz co myślę skoro znasz moje intencje to się domyślisz. Jak widzę byłem w błędzie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Kuce już robią aferę z powodu tego odcinka-reżimowa propaganda w publicznej TV, ośmieszają prezesa, ale tej siły już nic nie zatrzyma .
    https://www.youtube.com/watch?v=dRfzMuHHe9g
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Biedny Korwinreich. Wszyscy go atakują. Syndrom oblężonej twierdzy?
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    "Najpierw cię ignorują, później..."

Zbliżają się wybory i podobnie jak przed wyborami do PE zaczyna się naśmiewanie z Korwina, później będą się śmiać z partii. Na pewno nie zabraknie tematu Hitlera, kobiet i homoseksualistów.
    Telewizja powinna być bezstronna, a tutaj ewidentnie próbują ośmieszyć prawice - nieudolnie zresztą. Samo wykonanie też badziewne. (mówię o poziomie serialu, już nie zważając na tę scenę)

Nie oglądam TV od dłuższego czasu, chyba nic nie straciłem.

Już sobie wyobrażam tą gównoburzę, gdyby ktoś publicznie napluł na Komoruskiego albo Kopacz. Phi, nic nie trzeba sobie wyobrażać. Korwin wiele razy nawiązywał do osób z lewicy i zawsze był z tego niepotrzebny szum.

PS. Wipler
    Koledze urodziło się dziecko. Pytam: chłopak czy dziewczyna? On żartuje: "wybierze samo jak dorośnie". Ten żart z "Sensu życia" Monty Pythona powstał 31 lat temu i bawił do dzisiaj, gdy stał się rzeczywistością. PO z posłami lewicy i połową PSL przyjęło konwencję, zgodnie z którą płeć nie ma charakteru biologicznego tylko kulturowy i jest kwestią... wyboru. Głosowałem przeciw.
    Przyznać się bez bicia - kto o tym słyszał?
    Niedługo sprzedadzą Polskę Niemcom i nie będziemy o tym słyszeli. Wiwat PO!

Po co ta agresja w wypowiedzi. Komoruski? Kto to? I słownictwo też popraw. Reżimowy Pampa
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    To teraz mi powiedz co Korwin i spółka zrobili aby pozyskać zaufanie wyborców? Co zrobili aby Polacy zauważyli nową szansę dla chorej polskiej prawicy? Dołożyli kolejną chorą komórkę! A co do tematu konwencji uchwalonej przez Sejm to dałem linka w temacie ,, Problemy wojny i pokoju'' oraz swą opinię na ten temat możesz się zapoznać.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

7. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    "Najpierw cię ignorują, później..."

Zbliżają się wybory i podobnie jak przed wyborami do PE zaczyna się naśmiewanie z Korwina, później będą się śmiać z partii. Na pewno nie zabraknie tematu Hitlera, kobiet i homoseksualistów.
    Telewizja powinna być bezstronna, a tutaj ewidentnie próbują ośmieszyć prawice - nieudolnie zresztą. Samo wykonanie też badziewne. (mówię o poziomie serialu, już nie zważając na tę scenę)

Nie oglądam TV od dłuższego czasu, chyba nic nie straciłem.
    Ponoć scenarzysta tego serialu jak i jeden z aktorów(sekretarz prezesa) są związani z KNP i z KOLIBREM, zatem to raczej wewnętrzna wojenka na prawicy, a nie nagonka reżimowych mediów jak sugerują wyznawcy prezia.
    ewidentnie próbują ośmieszyć prawice
    Ależ polskiej prawicy nie trzeba ośmieszać, sama to robi wystarczająco dobrze
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    A co zrobili obecni rządzący, aby pozyskać zaufanie wyborców? Nic. Widziałeś ty, żeby Tusk albo Kaczyński brali udział w publicznej konwersacji? Na argumenty?
    Mimo wszystkich afer związanych z PO ludzie nadal na nich głosują. Przecież to jest chore.

Korwin głosi zdrowe postulaty, ale postkomunistycznego społeczeństwa nie da się łatwo przekonać. Wymieniać tego za czym on dąży nie będę, bo już to tutaj wałkowałem.
    Mądre i zdrowe społeczeństwo powinno głosować na kogokolwiek spoza obecnego sejmu, ale trudno taką łatkę przypisać obecnym Polakom, którzy wybierają pomiędzy PO i PiS, albo głosują na panią Ogórek - bardzo znaną panią polityk.

Po co ta agresja w wypowiedzi. Komoruski? Kto to? I słownictwo też popraw. Reżimowy Pampa

W którym momencie jestem agresywny?

Rozumiem, że "Korwinreich" w wypowiedzi nade mną już ci nie przeszkadza. :x
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    A co zrobili obecni rządzący, aby pozyskać zaufanie wyborców? Nic. Widziałeś ty, żeby Tusk albo Kaczyński brali udział w publicznej konwersacji? Na argumenty?
    Jedynym argumentem jaki zawsze przedstawia Korwin - to są złodzieje. Ciężko jest dyskutować z kimś kto nie umie przedstawić merytorycznych argumentów jak uzdrowić kraj, tylko rzuca hasłami.

Korwin głosi zdrowe postulaty, ale postkomunistycznego społeczeństwa nie da się łatwo przekonać. Wymieniać tego za czym on dąży nie będę, bo już to tutaj wałkowałem.
    Mądre i zdrowe społeczeństwo powinno głosować na kogokolwiek spoza obecnego sejmu, ale trudno taką łatkę przypisać obecnym Polakom, którzy wybierają pomiędzy PO i PiS, albo głosują na panią Ogórek - bardzo znaną panią polityk.
    Jak rozumiem sam nie należysz, do tego postkomunistycznego społeczeństwa? Jeszcze nikt nie głosował na panią Ogórek, bo ciężko byłoby to zrobić z racji faktu, że jeszcze nie brała udziału w żadnych wyborach.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Tak NexaT, termin "Cesarstwo Korwina" jest niezwykłym powodem do wybuchu gniewu. Znajomość podstaw niemieckiego się kłania.
    A do tematu - partie związane z ruchem konserwatywno-liberalnym popadają w typowe dla młodych i słabych partii walki wewnętrzne. To nic nadzwyczajnego, ale wiele dobrego o stronnictwie korwinistycznym nie można pomyśleć dzięki temu.
    Edit:
    Sugeruję zmianę nazwy tematu. Korwin-Mikke ma teraz partię KORWiN.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Strona 86 z 127 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni