No ale też o to chodzi! Palpatine czekał 20 lat na rozwiniecie wątku filmowego. Snoke na pewno coś dostanie, książkę, serial, grę, komiks.Palpatine dostał w końcu filmy I-III. Wątek Palpatine'a jest tam przedstawiony całkiem ok, przynajmniej moim zdaniem. Snoke już takiego rarytasu mieć nie będzie. Epizodów "6 i 5/23"; "6 i 4/7" przecież nie nakręcą
Też własnie, mamy szczątki informacji o szkole Luke, mamy to że Nowy porządek powstał na zgliszczach Imperium. Wiemy co się działo 20 lat wcześniej itd. Po prostu oczekiwanie, że wszystko będzie wyjaśnione jest pozbawione sensu. To wątki, z których powstałby kolejny film albo trzyChodzi jednak o to, że tak naprawdę nic nie wiadomo co spowodowało, że galaktyka wygląda tak jak wygląda. W Starej Trylogii gdzieś tam było mówione w tle o Wojnach klonów, zastąpieniu Republiki przez Imperium i narodzinach Dartha Vadera. W I-III jakieś tam wycinki przeszłości też są. Miło przynajmniej, że w VIII wyjaśniło się co Luke robił przez te wszystkie lata.I tak Disney oferuje nam jeden film co roku. Dojdą koklejne historie itd. Zresztą ja jestem bardzo zadowolony, że w Rogue1 ładnie wybrneli z absurdu niszczenia gwiazdy śmierci. Jestem spokojny o tą serię
![]()

Odpowiedz z cytatem