Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PBF CZARNE KRÓLESTWA (realia Wiedźmina) 18+!

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7]

Rhaegrim
30-07-2015, 17:12
Aedan

Zatem niech tak będzie. Uśmiechnął się i trzymał Virę za rękę jeszcze przez minutę po czym puścił i usiadł na najbliższym wolnym miejscu.

Techniczny
Także jestem za kontynuacją. Jestem jednak wcześniej, wszystko załatwiłem szybko i bez problemów.

Kot
30-07-2015, 17:32
Techniczny:

Ja tam jestem za kontynuacją na pustyni. Skoro mieliśmy ten emirat odbijać to lecim dalej. :P

PerWerka
30-07-2015, 17:54
Techniczny

Ja jestem za kontynuacja, obojętnie czy na pustyni czy na północy.....

Araven
30-07-2015, 18:13
Hanza pomału wracała do sił, z pomocą magii Eutychesa i Angusa w około 7 dni bylibyście wyleczeni magią.
Aedan odkrył, że nie może się zmieniać w smoka dowolnie, klątwa jednak nie została złamana całkowicie. Ludzie z miasta zaczynają wracać do normalnego stanu. Są w wielkim szoku odnośnie tego co się z nimi i ich przodkami działo przez ostatnie kilkaset lat.

Niektórzy chcą opuścić miasto, ale na zewnątrz są Czerwone Turbany. Co im ew. mówicie? Czy ignorujecie tę sprawę?

sadam86
30-07-2015, 20:48
Kielon

Przydałoby się wyciągnąć ile się da z tej wizyty, no i udać się do tych Czerwonych Turbanów trza, musimy im powiedzieć o upadku Czerwonej Wieży

Rhaegrim
30-07-2015, 20:57
Aedan

​Pewnie nie uszło to ich uwadze, ale można.

Asuryan
30-07-2015, 21:29
Angus:

Do Jumy nie mamy co wracać, nie wykonaliśmy zadania. Wszystkie artefakty miasta przykryły gruzy Czerwonej Wieży. Róbcie co chcecie, ja wracam na północ. Myślę to uczynić w ptasiej postaci, omijając Czerwone Turbany. Ktoś ma chęć udać się wraz ze mną tym samym sposobem?

Techniczny:

Powrót na północ w postaci dużego drapieżnego ptaka, wraz ze wszystkimi chętnymi poza Virą. Sama zakazała druidowi używania na Niej mocy. No chyba, że jakoś fabularnie cofnie ten zakaz.
Jestem za kontynuacją na północy.

Kot
30-07-2015, 21:39
Haakon:

Taa... Może i lepiej, że Juma nie dorwie tego co tam było skoro te bydle tam urzędowało.

PerWerka
30-07-2015, 21:54
Selmana

Podeszła do Agnusa.... Nigdy nie byłam na północy, a propozycja jest kusząca. Zresztą nie po to odnalazłam szczęście przy Twoim boku, by teraz je zgubić... Lecę z Tobą...
Przytuliła druida.

Asuryan
30-07-2015, 21:56
Angus:

Przytulił Selmanę i spojrzał na resztę hanzy.

Rhaegrim
30-07-2015, 21:57
Aedan

​W sumie, mam na północy kilka spraw do załatwienia. Tam na pewno skryta jest moja przeszłość. ​

Il Duce
30-07-2015, 22:26
Techniczny
Jeśli kontynuacja na północy to bez mojego BG.....

Lwie Serce
31-07-2015, 10:15
Vira

Angusie, możemy porozmawiać w cztery oczy? Selmana może być też przy nas, jeśli tego chcesz.

Techniczny

Też jestem za północą.

Asuryan
31-07-2015, 10:54
Angus:

Tak, możemy w sześć.

Lwie Serce
31-07-2015, 11:04
Vira

Wiesz zapewne, że skoro Aedan wyrusza na północ to ja muszę i za nim, bez względu... Westchnęła - bez względu na Hasana. Taka chyba ma powinność jako Zerrikanki... Mógłbyś i mnie przemienić w ptaka, bym mogła polecieć z wami? Zrozumiem jak odmówisz, w końcu rozstaliśmy się w nienawiści.

Asuryan
31-07-2015, 11:17
Angus:

Nie czuję Viro do Ciebie nienawiści, tylko pewien żal na sposób w jaki zdecydowałaś się ze mną zerwać. Z drugiej zaś strony jestem Ci wdzięczny, gdyż wyszło mi to tylko na dobre spojrzał wymownie na obejmowaną przez Niego Selmanę. Co z zakazem używania na Tobie mej mocy? Tym z królestwa Tanady.

Lwie Serce
31-07-2015, 11:21
Vira

Nam obojgu wyszło na dobre, po prostu... Nie było to przeznaczenie jak sądziliśmy. Ale nieco miłych chwil było - uśmiechnęła się lekko. Mówisz o tym zakazie, kiedy mi wyleczyłeś magią kaca? Mówiłam to w złości, nie bierz na poważnie tego.

Asuryan
31-07-2015, 11:25
Angus:

Ech, tylko z powodu tego zakazu nie rzuciłem na Ciebie niewidzialności w portowym miasteczku. Przemienię Cię, a co do smoka w sumie dobry węch miałem. Pomyliłem tylko płeć roześmiał się.

Lwie Serce
31-07-2015, 11:28
Vira

Dziękuję. Życzę wam szczęścia - co rzekłszy odwróciła się i wróciła do Hasana. Chwyciła go za dłoń i spytała starając się nie zdradzić wiekszych emocji - wyruszysz ze mną na północ?

Il Duce
31-07-2015, 11:30
Hasan

Jakże mogę to zrobić - rzekł zbolałym głosem nie potrafiąc tak jak ona ukrywać swych emocji - jak mogę porzucić coś o co walczyłem całe życie przed największym sprawdzianem i walką? Zostań ze mną doprowadźmy ją do końca a potem wyruszę z Tobą choćby na kraniec świata.

Lwie Serce
31-07-2015, 11:35
Vira

Nie, nie mogę. Tak jak ty walczysz o emirat, tak ja odnalazłam wreszcie to, czego w życiu poszukuje każda Zerrikanka. Jak teraz zostanę, to stracę to... Smok, złoty smok... Oczy jej zalśniły jak na każdą myśl o tym.

Il Duce
31-07-2015, 11:38
Hasan

A więc on znaczy dla Ciebie więcej niż ja - rzekł coraz bardziej rozgoryczonym głosem,powoli cofając się od niej i systematycznie uwalniając swoją rękę z jej uchwytu.

Lwie Serce
31-07-2015, 11:44
Vira

Ach nic nie pojmujesz, wy mężczyźni nie zrozumiecie nigdy, czym smoki są dla Zerrikanek. Powodzenia w walce o emirat, niech los będzie dla ciebie łaskawy. Ciekawe, czy twój emir byłby w stanie poświęcić się dla ciebie tak jak ty dla niego - puściła rękę Hasana i odeszła porozmyślać w samotności.

Il Duce
31-07-2015, 11:49
Hasan

Patrzył za odchodzącą ukochaną z krwawiącym sercem,nie mógł pojechać za nią choć bardzo tego chciał. Poczucie obowiązku cenił bowiem ponad wszystko inne zwłaszcza że emir nie był tylko monarchą zarządzającym wszystkim z oddali tylko człowiekiem którego oprócz szacunku darzył również przyjaźnią. Rozczarowała go ta grupa ludzi która przy pierwszej nadarzającej się okazji postanowiła dać nogę i uciec na swój kontynent. Ale czy mógł ich winić? Byli tylko grupą najemników trzeba by im mamoną przed nosem poświecić by się w coś zaangażowali fizycznie a obietnice o godziwej zapłacie mogły w tym momencie wydawać się mrzonką. Do odchodzącej Viry powiedział tylko - Ja....,chyba rozumiem,poprzednia reakcja była jedynie przejawem mojej zazdrości myślałem że czujesz do niego coś więcej......, rozejdźmy się w zgodzie najwyraźniej nie jest nam pisane być razem, a czy byłby w stanie? - po krótkiej chwili dodał jakby do siebie - To nie ma znaczenia,nie ma znaczenia....

Lwie Serce
31-07-2015, 12:13
Vira

Wróciła się do mameluka i spojrzała mu w oczy - zastanów się raz jeszcze... Nie musimy się rozstawać a ile dobrego czeka nas na północy... Nie mam do nich, kurwa, siły. Cholerni mężczyźni, zawsze mi w życiu problemów robią a ja... Ehhh...

Il Duce
31-07-2015, 12:18
Hasan

Myślisz że jest mi łatwo? - rzekł odwzajemniając spojrzenie i obejmując ją mocno ale nie na tyle by sprawić jej ból tylko w sposób wyrażający jego silne uczucie - Nigdy nie spotkałem kogoś takiego jak Ty.....,i darzę Cię szczerą i prawdziwą miłością. Ale jak mógłbym spojrzeć potem na własne odbicie? Jak? - przy ostatnim pytaniu potrząsnął nią lekko.

Lwie Serce
31-07-2015, 12:20
Vira

Mówiłam ci już, zrobiłeś wystarczająco wiele całe życie poświęcając, teraz zrób coś dla siebie - odparła.

Il Duce
31-07-2015, 12:26
Hasan

I teraz mam porzucić cały ten trud? - rzekł wpatrując się w nią przenikliwie jednak jego głos był bliski rozpaczy.

Lwie Serce
31-07-2015, 12:31
Vira

Ejże zaraz mi się tu rozpłaczesz... Ja też ale mniejsza o to. Zachowuj się hehe. Zrobisz jak uważasz, może chwile spędzone beze mnie pomogą ci podjąć decyzję. Po tych słowach delikatnie wyrwała się z objęć i pozostawiła Hasana samego ze swoimi myślami.

Kot
31-07-2015, 12:32
Haakon:

Mag stoi i przygląda się tej całej sytuacji nie wiedząc co zrobić. Musiał wybrać północ, albo Hasana... Podszedł w końcu do niego i powiedział - Jesteś pewien? Już i tak wiele zrobiliśmy by pomóc twemu emirowi. Powinien zrozumieć, że wybrałeś swą miłość jeżeli postanowisz odejść... Chyba?

Il Duce
31-07-2015, 12:37
Hasan

Patrzył na odchodzącą wybrankę,kochał ją bardzo mocno ale czy mogło to przeważyć trud jego całego życia? Zwłaszcza że niepokoił go jej stosunek do smoka...., z zamyślań wyrwał go głos maga,westchnął ciężko i powiedział - Wiele zrobiliśmy,to prawda,ale godzina wielkiej próby jeszcze nie nadeszła. To pierwszy raz kiedy stoję przed tak trudnym wyborem.....

Kot
31-07-2015, 12:45
Haakon:

Rozumiem... Przemyśl tę sprawę. Vira i ja chętnie widzielibyśmy Cię z nami razem na północy.

Il Duce
31-07-2015, 12:48
Hasan

Wiem - odparł kładąc mu dłoń na ramieniu i idąc w ustronne miejsce gdzie będzie mógł na spokojnie pobić się z myślami.

Kot
31-07-2015, 13:11
Haakon:

Podszedł do Viry i zaczął do niej mówić szeptem - Eh... Stawiacie mnie pod murem wszyscy jak i jego. Chcę opuścić emirat i te cholerne pustynie, bo mam ich już dosyć, a z drugiej strony nie chcę zawieść Hasana. Polubiłem go i szkoda by było go tracić... Jeżeli nie pójdzie z nami to prawdopodobnie mój wybór będzie jasny - podążam za wami...

Lwie Serce
31-07-2015, 13:35
Vira

Każde z nas dokonuje wyborów, Hasan też musi. Też nie jest mi łatwo, wiem że go zawiodłam ale smok... - odszepnęła.

Kot
31-07-2015, 13:36
Haakon:

Ano musi... Tak, rozumiem o co chodzi z tym smokiem - ​odszepnął.

sadam86
31-07-2015, 14:52
Kielon

Angusie i ja wrócę na północ, ale gdy tam dotrzemy pożegnam Was, wrócę do Mahakamu, chyba pora się ustatkować, nudzi mnie już ta tułaczka

Araven
31-07-2015, 15:26
Techniczny
Hasan wcale nie musi zostać na Południu. To zależy od Il Duce, skoro Vira i Selmana płyną tam z orientalnymi rysami, to może i śniady Hasan płynąć. Odbicie emiratu nastąpi fabularnie i jesteś wolny.

Może czas na Trędowatego Rycerza, czy tam inne PBF-y bo nie wiem co teraz ma być, a od Wieśka przerwa na razie. Co myślicie?

Il Duce
31-07-2015, 15:33
Hasan

Mają rację,muszę za nią podążyć, wychodzi na to że to kobieta mojego życia,nie mogę wypuścić jej z rąk - pomyślał,po czym z mocnym postanowieniem ruszył poszukać ukochanej. Nie trwało to długo kiedy znalazł siedzącą w samotności Virę i powiedział głosem starającym się tym razem nie zdradzać emocji - Przemyślałem sobie to wszystko,możemy porozmawiać?

Techniczny
Jestem za, ale najpierw chcę Virę potestować więc proszę Cię żebyś się jeszcze z tym wpisem wstrzymał chwilę ;D

Lwie Serce
31-07-2015, 15:52
Vira

Skinęła mu głową tylko, jej mina zaś wyrażała zaciekawienie.

Il Duce
31-07-2015, 15:56
Hasan

Dosiadł się do niej mocno ujął jej dłoń obiema rękami po czym chwilę posiedział tak w ciszy jak by zbierając myśli po czym przemówił zdecydowanym ale i spokojnym głosem - Nie będę ukrywał że jesteś kobietą mojego życia....,wyruszę z Tobą na północ ale mam dwa warunki,choć może lepsze słowo to rzeczy do przedyskutowania. Pierwszy będzie dla Ciebie łatwiejszy dla zaakceptowania. Otóż chcę żebyśmy nie mieli przed sobą tajemnic.Nigdy.I w żadnej sprawie nawet najbardziej bolesnej. Zgadzasz się? - zapytał patrząc przenikliwie w jej oczy.

Lwie Serce
31-07-2015, 15:59
Vira

Dobrze... Na początek, straciłam cnotę mając 15 lat, nie wiem tak naprawdę z kim, nie znam jego imienia, twarz miał zakrytą, a ja byłam pijana. Drugi warunek?

Il Duce
31-07-2015, 16:09
Hasan

A ja w wieku 16 z jakąś kurtyzaną - rzekł nieco roześmianym głosem,jednak szybko wrócił do poważnego tonu i dodał - A drugi....,drugi jest dużo trudniejszy,widzisz ja staram się zrozumieć że Wy czcicie smoki ale....., no chciałbym żebyś nie okazywała mu zbytniej czułości ani no.......,ani nie robiła z nim.....,no nie uprawiała seksu. Rozumiem że chcesz za nim podążyć,akceptuję Waszą przyjaźń i cieszy mnie to że jego obecność daje Ci szczęście ale nie chciałbym żeby to wyszło po za to... - mówił z wyraźnym trudem stawiając tak trudny dla Zerrikanki warunek,gdy skończył zastygł w wyczekiwaniu wpatrując się jej w oczy.

Lwie Serce
31-07-2015, 16:11
Vira

Co!? Skąd takie podejrzenie, u was to wyznawcy z bóstwami robią czy co? Roześmiała się głośno.

Il Duce
31-07-2015, 16:13
Hasan

Odetchnął z wyraźną ulgą i powiedział - Czyli zgadzasz się na oba i przysięgasz na wszystko co Ci drogie i święte że ich dochowasz?

Lwie Serce
31-07-2015, 16:15
Vira

Tak, przysięgam. Ehhh zatem mój plan nie wypalił, znów coś za coś...

Il Duce
31-07-2015, 16:18
Hasan

Zeszło z niego całe napięcie i nic już nie mówiąc natychmiast złączył się z nią w namiętnym pocałunku,wiedząc że w ten sposób przekaże jej więcej swoich uczuć niż zwykłymi słowami.

Kot
31-07-2015, 16:46
Haakon:

Wyruszam z wami - ​powiedział do druida.

PerWerka
31-07-2015, 17:26
Selmana

Ciekawe co dalej przyniesie los? Tyle czasu marzyłam by się wyrwać z tego miejsca, którego już serdecznie mam dość, a teraz kiedy mam okazję jakoś nie jestem pewna. Może to obawa przed nieznanym, czymś niezrozumiałym...

Jak jest na Północy? -zapytała Druida.

sadam86
31-07-2015, 21:27
Techniczny

Jutro po południu może mnie nie być, ale w sumie to nie istotne, tak więc zakończenie dogrywajcie ewentualnie beze mnie

Asuryan
31-07-2015, 21:27
Angus:

Zdecydowanie zimniej niż tu, ale pewno nie o to pytasz. Kobiety tam nie muszą zasłaniać swych obliczy, więc tego nie czynią. Tam, tak samo jak tu, lepiej by nikt nie odkrył Twej prawdziwej natury. A tak odważny strój jak Twój noszą nie tylko kurtyzany, ale także magiczki.

Wypij za mnie kolejkę Bracie, albo dwie, gdy osiądziesz na stałe w Ojczyźnie.

PerWerka
31-07-2015, 21:37
Selmana

Moją prawdziwą naturę skrzętnie ukrywałam tu, więc i na północy sobie poradzę.
Mówisz, że tam jest zimniej? No cóż, będziesz zatem musiał mnie jakoś ogrzewać. Uśmiechnęła się zalotnie.

Asuryan
31-07-2015, 23:06
Angus:

Na to Ukochana możesz zawsze liczyć uśmiech rozjaśnił Jego oblicze.

Araven
01-08-2015, 10:58
Porozumienie z Czerwonymi Turbanami pozwoliło odeprzeć atak nomadów opłaconych przez Emira Al-Haik jaki nastąpił wkrótce.
Król Yuma zawarł sojusz z Gazal, podobnie Amazonki.

Dwa miesiące później wojska Emira A-Haik uległy powstańcom w 3 walnych bitwach, stolica została zdobyta, sam emir stracony z rodziną i sojusznikami. Nowy Emir, ze starej i prawowitej dynastii objął władzę, doradza mu Szkarłatny Generał i Bastis.

Otrzymaliście po 3 tysiące novigradzkich koron, a Hasan 5 tysięcy. Statkiem Sigurda docieracie na Północ.

Koniec.

Techniczny
Dziękuję Graczom za grę. Jak się grało?

Lwie Serce
01-08-2015, 11:54
Techniczny

I ja dziękuję MG za grę. Przygoda była ciekawa, zaskoczył mnie finał, myślałem że Amalryk załatwi bestię. Ogólnie fajny motyw z tym Gazal, zachęca do zgłębienia się w uniwersum Conana. :cool:

Il Duce
01-08-2015, 12:48
Techniczny
Ja również dziękuję za grę,grało się całkiem przyjemnie tylko strach pomyśleć co na nas na północy naślesz skoro półboga udało się załatwić :)

Asuryan
01-08-2015, 13:34
Techniczny:

Co tam półbóg, wcześniej załatwiliśmy avatara boga :D
Także dziękuję za grę. Szerze powiedziawszy mi grało się średnio od spotkania z Jumą - z powodu znajomości lektury, na podstawie której była prowadzona przygoda. Ale ze mną jest ten problem, że mało znajdzie się fantasy, którego nie czytałem.

Kot
01-08-2015, 14:13
Techniczny:

Także dziękuje za grę. Nawet dobrze mi się grało, ale szkoda, że wątek emiratu nie poszedł jeszcze dalej. :P No ale cóż, zobaczymy co będzie na kontynencie.

PerWerka
01-08-2015, 18:07
Techniczny

Ja ze swej strony również dziękuję zarówno MG jak i Graczom za miłą atmosferę, świetnie spędzony czas, oraz dużą dawkę dobrego humoru.
Jednocześnie pragnę przeprosić za;; czasami zbyt dużą ilość Redsa a czasem za zbyt małą ilość :P.Sadamowi szczególne podziękowania za BG... oraz za to, że Kraś nie wyrwał jej ząbków. ;)
Czekam z niecierpliwością na kolejną przygodę.

Rhaegrim
01-08-2015, 18:30
Techniczny
Dziękuję za grę, było miło. Czekam na następną przygodę.

Araven
01-08-2015, 18:41
Dzięki za opinie. Dziś idę szaleć w PRL-u lokal na rynku we Wrocławiu, znaczy mniej pić a bardziej potańczyć sobie. :cool:

sadam86
01-08-2015, 18:42
Techniczny

Udanej zabawy:D

Asuryan
01-08-2015, 19:36
Techniczny:

Nawet fajny lokal nawiązujący nie tylko nazwą, ale i wystrojem do słusznie minionych czasów.
Że tak się z pewna nieśmiałością ;) spytam - PD-ki? :mrgreen:

PerWerka
01-08-2015, 20:25
Techniczny

Hehhh, w zeszłym tygodniu byłam we Wrocku. W zasadzie w Zoo ale i rynek zahaczyłam. Jednak PRL-ki nie widziałam, a szkoda bo bym pewnie weszła w to ;)

Asur.. PD-ki pewnie jak nogi po tańcach przestana boleć xD

Araven
02-08-2015, 09:16
Techniczny
Balowałem 2 dni i w piątek i w sobotę, PD-ki jakieś będą, po południu pomyślę, wstałem niedawno.., i tak szybko jak na 2 dni tańców. W razie bytności Kogoś we Wrocku w jakiś weekend można jakieś piwo wypić.

Khem PD-ki dam, ale jestem muszę wrócić do pełni formy, w tygodniu zarzucę PD-ki.

Araven
05-08-2015, 19:14
Ok to wszyscy po 7 PD, niech stracę.
Veronika z Cintry 3.

Asuryan
05-08-2015, 19:25
Techniczny:

Wiedza (Zwierzęta) na 3 za 6 pkt
Wiedza (Istoty magiczne) na 1 za 1 pkt
Zostaje 0 pkt.

Il Duce
15-08-2015, 17:44