Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna wersja 1.5
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
Winszuję. :)
Uważaj na nieumarłych. Oni wrócą do Sylvanii. Nieumarłych nie da się pokonać na stałe. :P
Mamy nowy dział! Tylko dla Warhammera!
WielkodusznyBezduszny
05-08-2011, 23:10
Chyba najlepszy mod fantasy w jakiego grałem ;D. Tekstury jednostek są miodzio( ale niestety musiałem zmniejszyć kilka opcji w grafice, bo tylko Warhammer:MOH gorzej chodził, lol).Gram sobie Reiklandem(tak się to pisze?) jestem bodajże w 6 turze, przejąłem miasto tych Bestii, pomogłem temu niebieskiemu królestwu( nie pamiętam nazwy ;/) w obronie, ale niestety wyskoczyła mi czerwona pętla, w której 2 flagi Orków do mnie zmierzały i mimo heroicznej walki padło moje miasto najbardziej wysunięte na płd-wsch. Wgrałem sobie te AI od germanicusa, ale dałem to ręcznie, bo wyskakiwał error z folderem elephant. Nie wiem czy coś schrzaniło się przez to, bo podczas jednej bitwy Bestie stały a ja mogłem ich spokojnie ostrzeliwać przez co wygrałem ;d No ale zdarza się tak, że np. elita ochrania tyły podczas walki na ulicach w mieście, a druga walczy na froncie co dla mnie jest plusem.
I mam pytania:
1.Od czasu wyskoczy mi okienko, że 1 z królestw potrzebuje pomocy i warto to przyjmować?
2.Tych inwazji z czerwonym pętlami to dużo jest?
3.Kiedy Chaos się złącza w 1 frakcję?
Za Karla Franza i Imperium!
1.Od czasu wyskoczy mi okienko, że 1 z królestw potrzebuje pomocy i warto to przyjmować?
2.Tych inwazji z czerwonym pętlami to dużo jest?
3.Kiedy Chaos się złącza w 1 frakcję?
Za Karla Franza i Imperium!
Ad1. Tak wiąże się to z dostaniem dodatkowej armii która z marszu przystępuje do bitwy (masz sojuszników) z samej bitwy możesz się wycofać (armia zostanie). Z tego co mi się wydaje to te okienka nie są jakoś mocno zaskryptowane i jest pewna losowość. Ktoś by musiał to potwierdzić bo pewności nie mam.
Ad2. Nie.
Ad3. Powyżej 60 tury.
1. Owszem, należy przyjmować wszelkie bitwy ze skryptów. Tak czy siak dostaniesz armie - to plus. Gorzej iż nie masz nieograniczonych funduszy - to minus. Jedynym sposobem na utrzymanie się na plusie jest albo podbój, albo rozformowanie, albo odpowiednie wykrwawienie, najlepiej z wykrwawieniem wroga. Każdy wróg ubity teraz to mniej do zabicia później.
2. W samej grze takich bitew jest dużo, wystarczy poczytać plik o eventach. Jednakże frakcje z reguły nie mają przypisanych ich wiele, a ich ilość zależy od frakcji. Reikland... jako iż to stołeczny land to najpewniej 3-4. Sylvania już ma tylko 1-2.
Pytanko czy po inwazji chaosu będą jeszcze jakieś (mój główny generał jest gorszy od samego Archaona... Eric the Lord of Terror... Cecha Warlord of terror xD) ciekawe evetnt/inwazje? Bo boje się, że potem nie będzie wyzwań. Nie chodzi o konkretny, acz o odpowiedź tak lub nie (nie zależy mi na spoilu).
Ja osobiście tego nie wiem. Moja najdalsza kampania to 104 tura, gdy spotkałem CTD. Na pewno był zaplanowane dwie fale orków i chaosu.
Być może powinieneś spróbować przejąć władzę. Skoro twój Eryk jest pogromcą Archaona, a nie jakiś Franz czy inny księciunio to ci się należy. Zerwać sojusz dyplomatą i podbijać, póki Imperium nie uzna nowego Imperatora! ;)
W takim razie cię przegoniłem moja liczy 105 turę :D
Fakt teraz zdobył tytuł Eric the Might... Chyba większego herosa (nie spotkałem innego generała z takimi cechami... Czempion Sigmara jest tylko jeden) w imperium niema, ale, co to za frajda ewentualnie rządzić tak wielkimi ziemiami samemu. Ja wolę małe ziemie, ale, za to z armią, która pokonuje trzony inwazji ;)
Poczekam jeszcze parę tur i, wtedy pomyślę o podboju i o zjednaniu starego świata pod rządami nowego imperatora Eryka :twisted: Ewentualnie zacznę grę od początku i może tym razem Nordland (na samym początku padli, więc muszą mieć ciekawie) i mam nadzieję, że chaos, mroczne elfy oraz sylvania nie padną po 12 turach (inwazja, która nawet nie przeszła przez Nordland oraz Hochland pfff)... Tak czy inaczej poczekam jeszcze max. 50 tur.
http://www.youtube.com/watch?v=htYkloSmxiw&feature=related
Filmik z pewnego submoda. Warto zwrócić uwagę na jednostki latające. Niestety, nie odnalazłem linku do niego, taki tam panuje burdel.
LTen mod jest na ruskiej stronie wiem bo sprawdzałem z translatorem...:P
LTen mod jest na ruskiej stronie wiem bo sprawdzałem z translatorem...:P
Witam. A link odnalazłes do tego submoda? jak tak to podziel sie z bliźnimi. :mrgreen:
Mówię tylko, że widziałem tam temat na razie mod ten nie wyszedł jeszcze.Jest robiony przez ziomka z TWC(Izraelczyk...) Feinar.
http://translate.google.pl/translate?js ... 23&act=url (http://translate.google.pl/translate?js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fempiretw.ru%2Fboard%2Findex.php%3Fs howforum%3D73%23&act=url)
Submod-ostatnia wojna by Feinar:
http://translate.google.pl/translate?js ... 23&act=url (http://translate.google.pl/translate?js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fempiretw.ru%2Fboard%2Findex.php%3Fs howforum%3D73%23&act=url)
Tak jak szlachetny Turumbar and death polecił w submodach, bez tego gra jest mniej nastrojowa :) Gram orkami i bez tego submoda sobie nie wyobrażam, a także innymi nacjami:
[spoiler:4zni44re]News:
-added unique voice for Nurgle faction for strat map
-added voice for chaos core troops for battle map
Previous changes.
-added strategic map unique voice for Khorne faction (temporary added them for all Chaos factions, later other Chaos factions have their own sounds)
-added vanilla M2TW voices for battle map for Kislev and Border Princes faction
-added vanilla M2TW voices for battle map for most of mercenaries
-added new accent for Northmen mercs.
-reduced sounds volume for strat map for Khorne and Orks.
-added reworked vanilla M2TW accents to strategic map. Tempoprary empire factions have german accent, dwarves - scottish, high elves - english, dark elves - mongolian, kislev, border princes, sylvania - east european.
-added vanilla M2TW battle map voices to empire core troops. Most of empire units tell their name now.
-added unique voices for Orks and Goblins for battle map and strat map[/spoiler:4zni44re]
zapraszam do korzystania z niego :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=414225
Czyli submod ulepsza muzykę i różne odgłosy? Muszę spróbować. Dzięki za info. :mrgreen:
Zdecydowanie Orkowie modlący się do Allaha nie byli ani trochę klimatyczni.
Nie polecam tego modu. Jak mi żołnierze imperium zaczęli gadać Kaize! Ja, ja... To mi się po prostu słabo zrobiło...
Dzięki Andrus bo mialem instalować tego submoda na nowe dźwięki w warhammerze, może jakieś inne opinie Ktoś zainstalowal i jednak warto zaryzykować? Bo na razie Andrus mnie zniechęcił do instalacji :mrgreen:
Warto :lol: Aravenie :)
Cytuję wypowiedź jednego z Orków:
warghhhhhhhhhhhhhhhhhh :D
-----------------------------------
Tam są dwie metody instalacji tego submoda z dźwiękami, dokładnie trzeba zrobić, bo inaczej to kupa z tego wychodzi, wiem bo tak miałem :)
Opłaca się, ale grając tylko i wyłącznie orkami, bo reszta leży. Są również problemy z dźwiękami typu kliknięcia, odgłosy miasta, natury (mimo poprawnej instalacji). Naprawdę nie warto się z tym bawić, co to za frajda, kiedy pokonujesz wroga a on gada bez przerwy po niemiecku a inny po mongolsku (elfy)...
----
Przy okazji jak zdobyć te najlepsze jednostki imperium (tarczownicy w full płytach, greatswords również w pełnych płytach z takimi piórami) które widziałem na screenach? Bo koszary oraz miasto rozwinięte na maks a wciąż nie mogę mieć porządnych elitarnych jednostek (od nowa gram już 2 raz więc trochę się denerwuje) :evil:
Andrus próbuj budować kuźnie:P
Submoda na dźwięki jednak zainstalowałem. Ma pewne braki, jak zauważył Andrus. Teraz, żałuję, że jednak go nie posłuchałem bo orkami to ja nie zagram raczej, a inne frakcje na kolana mnie nie rzuciły w tym submodzie jeśli o dźwięki chodzi. No nic, jak nie wyjdzie jakaś poprawka submoda to będę się zastanawiał czy zostawić submoda i się do niego przyzwyczaić, czy robić reinstall Warhammera. 8-)
Edit: Spróbuje, jeszcze drugiej metody instalacji, może to coś poprawi... (w mordę jeża nie zrobiłem backupu podmienianych plików).
Witam
Dwókrotnie już ściągałem wersję 11 partową i dwókrotnie już dostawałem raport od 7zip'a, że plik jest uszkodzony.
Czy ktoś z was też miał taki problem? Czy są jakieś inne źródła niż te 3 podane w temacie z instalacją (na torreńcie i megauploadzie jest przerażająco tragiczna prędkośc pobierania)
Witam
Dwókrotnie już ściągałem wersję 11 partową i dwókrotnie już dostawałem raport od 7zip'a, że plik jest uszkodzony.
Czy ktoś z was też miał taki problem? Czy są jakieś inne źródła niż te 3 podane w temacie z instalacją (na torreńcie i megauploadzie jest przerażająco tragiczna prędkośc pobierania)
Tylko, że wersji 11 partowej sie nie otwiera 7-zipem ani winrarem ani żadnym innym programem tego typu. Klikasz 2 razy na jeden z 11 plików ten z czaszką - instalator i on sam instaluje.
viewtopic.php?f=368&t=8904 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=8904) link do opisu instalacji. Jest w temacie.
1. Pobieramy mod Call of Warhammer.
2. Wypakowujemy, najlepiej w jakimś nowo utworzonym folderze. Powinno nam się pojawić 7 nowych ikonek - 1 to ikonka aplikacji, którą uruchamiamy instalator (waży 3,5 mb), 6 to pliki z właściwą treścią (po 700 mb), więc absolutnie ich nie usuwamy.
W instrukcji jest napisane, aby rozpakowac. Z tych 11 plików wszystkie są spakowane i żadna nie ma "czaszki" i nie jest instalatorem.
Part1 to instalator - kliknij na niego 2 razy i poczekaj, ten 3,5 mb on sam wszystko wypakuje a potem zainstaluje. (11 partów ma być w jednym katalogu).
Zrobiłem tak jak napisałeś i dostałem komunikat widoczny na zdjęciu.
http://www14.speedyshare.com/files/2999 ... C5%82u.bmp (http://www14.speedyshare.com/files/29998316/download/bez%C2%A0tytu%C5%82u.bmp)
http://img823.imageshack.us/img823/5278/20110823155824.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/823/20110823155824.png/)
Tak jest w moim folderze. To co masz to na moje oko spakowany instalator, który należy wypakować (z tego co pamiętam też to miałem i wypakowałem winrarem. Miałem też błąd, ponieważ jeden czy dwa party źle mi pobrało i musiałem je jeszcze raz pobrać) i ma ci się ukazać to co w moim folderze, instalator gotowy do działań.
Jeżeli nie chcesz pobierać tej wersji to w pierwszym poście tematu "Pomoc techniczna" jest taka wersja ze stosowną adnotacją, którą ewentualnie możesz pobrać.
Spróbuj najlepiej winrarem i daj zdjęcie z tym komuniktem.
Ok z tego co widzę to muszę ściągnąc jeszcze raz part 6 i 7 dam znac jak to zrobię.
Dziękuję bardzo za mpomoc :)
Żaden problem. ;) - Martin von Carstein
Ja tam ufam tylko torrentom...
Nie instalujcie tego moda ja kilka dni temu zainstalowałem go co się skończyło zepsuciem warhammera (przez co już go nie mam na kompie).
Witam ponownie
Wszystko mi się pięknie zainstalowało, usunąłem to co było napisane w instalacji i kiedy chcę włączyc grę otrzymuję komunikat:
Unspecified error. The game will now exit. Wiecie może od czego to?
Duczek jaka wersje medka 2 masz??
Wydaje mi się, że najnowszą (1.3) i dodatek kingdoms (działa mi SS 6.2 RR 1.3).
Jako, że już mi działa (nareszcie :D) to mam pytanko jaka frakcja ma najlepszych strzelców, a jeżeli są to elfy to jakie są druga, trzecia.
1. Elfy Wysokie.
2. Elfy Mroczne (samopowtarzalne kusze).
3. Imperium (Hochland, Wissenland, Ostland, Stirland [ci łuki, bo są biedni]).
4. Krasnoludy (kusze).
5. Orkowie (łuki), Księstwa Graniczne, Kisslev (chyba, że szukasz strzelców konnych).
6. Sylvania.
7. Chaos.
Dziękuję bardzo za pomoc :)
W czasie dzisiejszej gry naszło mnie jeszcze jedno pytanie.
Czy dało by się, sprawic, aby jednostki wroga i nasze były bardziej skłonne do ucieczki? Jeżeli tak to w jaki sposób? Chodzi mi mniej więcej o morale jak w RTW.
Nie wiem jak wy, ale jak dla mnie jeżeli podstawowi włócznicy walczą mimo szarży z przodu, z tyłu i z boku 3 ciękich kawalerii i straty 90% ludzi to jest to lekkie przegięcie.
Czyi to włócznicy?
Można poszperać w plikach decr_unit i pozmieniać morale, chociaż jeżeli przed tobą nie uciekli ci Imperialni Pikinierzy to coś sknociłeś z tym atakiem. :P A może to orkowie?
Dokładnie to byli włócznicy bestio ludzi? (beastman :D) to jest ich podstawowa piechota, staty ma żałosne, a mimo to walczy prawie do ostatniego jak spartanie.
P.S. Przypomniało mi się, że słyszałem gdzieś, że można zmienic ?impet/masę? konnicy i piechoty, aby cieżkozbrojne jednostki wręcz zmiatały jednostki przeciwne?
Troszkę to mało epicko wygląda jak ciężka konnica wbija się w lekką piechotę i przebija się ledwo co przez pierwszy szereg -.-
Kiedyś było tak iż konnica przebijała się przez wszelkich włóczników jak przez masło. Oprócz orkowych. Teraz tak kończą szkielety, gobliny, i (w moim przypadku) wszelkie małe gory. Dla mnie to jest plus, przeciwnicy głównie bawią się piechotą, więc bitwy nie trwają kilka sekund... ale na VH konnica wroga nadal ma mocny impet.
Jeżeli chcesz, aby coś zmiotło coś innego to w tym pliku o którym ci pisałem możesz im zawsze dopisać trochę (dużo) punktów do szarży, potem do obrony.
Okej wielkie dzięki za odpowiedzi :) z tego co sobie przejżałem ten plik to wydaje mi się, że większośc jedostek ma bardzo wysokie morale i przez to nie chcą wiac.
To na razie koniec z pytaniami :)
Wyjaśnijcie mi coś. Zastanawiałem się nad grą jedną z prowincji imperium i przejżałem sobie stan początkowy (włączyłem kampanię i sprawdziłem sobie jakiem mają jednostki, budynki i jakie jednostki mogą rekrutowac) Hochland'u i Wissenland'u. Ku mojemu zdziwieniu do rekrutacji były tylko wielkie miecze w jednym mieście, 2 różne oddziały zakonów rycerskich w innym i wszędzie szpiedzy, mnisi i kupcy. Moje pytanie brzmi dlaczego mając od początku w miastach odpowiednie budynki (koszary/stajnie) i inne wymagane do rekrutacji (np. gośc od skórzanych pancerzy, czy zbrojmistrz) prowincje imperium nie mogą nic rekrutowac?
Czy trzeba coś zrobic, aby było to możliwe, lub odczekac ileś tur?
Wystarczy odczekać już od drugiej tury powinni być do rekrutacji (kilka tur wystarczy jak masz odpowiednie budynki).
Okej dzięki za szybką odpowiedź :)
-------------------------------------------
Delikatny offtopic, ale mam nadzieję, że się nie obrazicie.
Poszperałem trochę w necie i nie mogę znaleźc odpowiedzi na pytanie co dokładnie daje umiejętnośc spearwall/mur włóczni.
Edit. Spoko na przyszłośc tak będę robił :)
Premię do walki z wroga konnicą to napewno, a czy coś jeszcze to nie pamiętam. poszukaj w grodzie albo podzamczu coś napewno znajdziesz o umiejętnościach jednostek w Medku II.
P.S. Zamiast pisać post pod postem, zedytuj swojego ostatniego posta i dopisz np. kolejne pytanie. ;)
Mur z tarcz daje premię do obrony, kosztem ataku.
Mur z włóczni premię do ataku i walki z konnicą, kosztem obrony.
Dziękuję za odpowiedzi :D
Ostatnio przetestowałem jednostki prochowe imperium - strzelców ręcznych i strzelców Hochlandzkich i jestem całkowicie zdziwiony.
Nie dośc, że te jednostki są droższe niż łucznicy i kusznicy to do tego w bitwie testowej strzelcy Hochalndcy zabili o połowe mniej niż łuki i kusze, a zwykli strzelcy zabili jedynie jedną trzecią tego co jednostki nie prochowe. Czy ja ich źle używam, czy one są po prostu takie beznadziejne i bez użyteczne? Słyszałem, że strzelcy z muszkietami przerażają wrogów i sprawiają, że nawet najsilniejsze jednostki uciekają. Cóż 3 oddziały strzelców Hochlandzkich rozciągniętych w 2 linie z podniesionym przeze mnie atakiem strzeleckim do 15 punktów nie było w stanie zmusic do ucieczki nawet 1 z 3 oddziałów maruderów (wróg miał 3 oddziały a moi strzelcy strzelali cały czas tylko w 1 z nich).
Z góry dziękuję wszystkim którym się będzie chciało przeczytac mój post :lol:
Jednostki prochowe są skuteczne, ale nie pobiją kuszy. Przeciwnik, fanatyczny zazwyczaj, nie wystraszy się jakiejś salwy - istoty chaosu są o wiele, wiele straszniejsze. Broń prochową stosuje się w małej ilości na najciężej opancerzonych, do zabijania maruderów wystarczą łucznicy.
Wada muszkietów polega na tym, iż mogą oni tylko strzelać na wprost, natomiast kusze i łuki mogą kontynuować ostrzał zza pleców jednostek walczących wręcz a prochowce nie. Acz jednostkami używającymi broni palnej po rozpoczęciu walk można zajść wroga od tyłu i go wystukać i, wtedy naprawdę szybko morale mu padają (moja indywidualna strategia na bezmyślne hordy piechoty walczącej w zwarciu ;)|.
Moda ściągam jeszcze raz i nie instaluje więcej żadnych sub psujów. I tak mi się nudzi, więc nic do stracenia i przy okazji mam pytanko wiadomo, kiedy wyjdzie następny patch?
rutex1515
28-08-2011, 09:28
Czy konnica w tym modzie ma być taka przepotężna? :roll: Czy tylko u mnie się jakoś zmutowała? :lol:
No wg mnie konnica wcale taka potężna nie jest. Jak sie używa ponawianych wielokrotnych szarż to nieźle można nią namieszać. Ale frontalna szarża np. na Bestigory czy jakichś ludzkich mieczników jakiejś masakry nie czyni. dal mnie mogłaby byc nawet ciut silniejsza. Ale to moja opinia. :mrgreen: Ja gram na AI bitewnym Germanicu5.
Konnica BYŁA wszechpotężna. W najnowszej wersji, z submodem germanicusa na AI, na najwyższym poziomie trudności należy jej używać umiejętnie, inaczej pójdą do piachu w czasie krótszym niż zajęło mi napisanie tego tekstu. :P
Chyba, że to Krwawe Smoki....
Patche tutaj wychodzą jak twórcy skończą. Wszelkie terminy nie wchodzą w grę, bo i tak ich nie przestrzegają.
Sam stosuję tą strategię ze wszelkimi strzelcami... przynajmniej, gdy wroga konnica i rezerwy są zajęte/zdechły.
No i jak nikt chyba nie gra? Mod fajny, ma klimat. ja gram teraz na alternatywnyej wersji od Gigantusa (mniej zajmuje, jest stabilniejsza i łatwiej ją zainstalowac oraz ma dodatkowe bajery - nowe tekstury miast i zamków np. poprawiony campaign_script i inne takie - link w pomocy technicznej w poście nr 1. Generalnie jest nieco za łatwo, Imperium szybko odzyskuje tereny stracone po inwazji chaosu odrodzonego. Muszę to zmienić może wywalę co nieco armii dla krain imperium by trudniej im było przegnać Chaos. W wersji od Gigantusa Inwazja Chaosu zjednoczonego następuje po 60 turze nie zaś po 120 jak w wersji od Rosjan. Pierwsza inwazja tych złych (orki i inne takie) zaś po 30 turze. Fajnie się gra Sylwanią, zajebiste odzywki generałów i odgłosy jednostek - to może też być zasługa wersji Gigantusa bo dzwięk też nieco poprawił. Jak wymyślę sposób na utrudnienie gry to zagram napewno jeszcze kilka kampanii w CoW.
Mi osobiście nie chce się chwilowo grać w CoWa. Grałem przez 1,5 roku. Po 100 turze mod zasadniczo oferuje już niewiele (chyba, że się gra Sylvanią/Orkami/ Innymi złymi, wówczas zmagasz się z wielkimi ilościami armii Imperium). Można co prawda sztucznie podtrzymywać grę, atakując inne nacje Imperialne ale czy będą jakieś nowe eventy, wydarzenia? To jest główna słabość tego moda - bardzo dużo akcji na początku i bardzo mało potem.
Mi osobiście nie chce się chwilowo grać w CoWa. Grałem przez 1,5 roku. Po 100 turze mod zasadniczo oferuje już niewiele (chyba, że się gra Sylvanią/Orkami/ Innymi złymi, wówczas zmagasz się z wielkimi ilościami armii Imperium). Można co prawda sztucznie podtrzymywać grę, atakując inne nacje Imperialne ale czy będą jakieś nowe eventy, wydarzenia? To jest główna słabość tego moda - bardzo dużo akcji na początku i bardzo mało potem.
Prawda potem jest nudno dlatego warto poczekać na następną wersje.
Osobiście zalecałbym poczekać na jakiegoś większego submoda. Z tego co widzę to nowy patch, oprócz kilku nowych jednostek, teksturek i nowej frakcji Krasnoludów Chaosu nie doda nic ciekawego. Osobiście nigdy nie widziałem sensu w wielkiej liczbie jednostek w modach (o ile nie są historyczne). Ja w większości przypadków używam raptem kilku, większość traktuje jako uciążliwe ciekawostki. Grafika też na dłuższą chwilę mnie nie przykuje do moda. Mod musi, ale to musi mieć to coś. Ile razy można odbierać/brać udział w tej samej, oskryptowanej inwazji? Mod jest na ekstremalnie 150 tur, nawet bohaterzy nie zdążą umrzeć śmierci naturalną.
Gdyby zamiast dalej brnąć w burzę Chaosu wzięli się za wcześniejszą epokę, choćby Trzech Cesarzy... wojna domowa, dyplomacja, czasami jakaś oskryptowana inwazja (Sylvanii, Orków). By się to jakoś toczyło, istniałaby szansa iż za każdym razem będzie inaczej, ciekawiej. A tak to ja widzę właściwie cztery strony, którymi należy zagrać (i się pozna mod w całości): Imperium i sprzymierzeńcy, łącznie z Księstwami Granicznymi,Chaos, Orkowie, Nieumarli. I wszytko wiesz, wszystko widziałeś, a szkoda - bo świat Warhammera ma potencjał.
Z fantasy bardziej niż na patch do CoWy czekam na Westeros:TW, Ghotic:TW i nowy patch do TA:TW (nigdy nie ukończyłem tego moda, więc jako mod jest dla mnie terra incognita). Póki nikt nie zrewolucjonizuje CoWa i nie zrobi czegoś, aby po odparciu inwazji nie zionęło nudą (rozpad sojuszy, potrzebni są też dyplomaci)... sama grafika i nowe animacje mi nie wystarczają.
Krystoforos
19-09-2011, 18:29
Witam,
Jedną z nowości w COW 1.4.5 będą rozbudowane misje/questy. Ma to znacznie wzbogacić warstwę fabularną i wciągnąć w klimat. Obecnie wielu członków zespołu COW oraz testerów wymyśla nowe questy. Myślę, że ten element plus nowa frakcja, nowe jednostki, animacje i kilka drobniejszych rzeczy spowodują, że będzie warto wrócić do COW chociażby na jedną kampanię. Osobiście także uważam, że znacznie spowolnili tempo rozwoju moda, ale nie ma co się dziwić skoro Isendil usunął się w cień, Hick prawie zniknął, Shredder i Timofrays też rzadko się pojawiają. Nie wspominając o Yeomanie, który znów ich olał. Obecnie wróciłem do COW aby przetestować AI Germanicusa.
Pozdrawiam ;)
Klierowski
30-09-2011, 04:45
Martin olewa cow ? co się dzieje !?! :D.
Dla mnie ten mod to zbawienie - gram w niego już około 2 lat i nie nudzi się... pogrywam jeszcze w shoguna i DVL'a i to mi starcza ;].
Witam. Nim link wygasł około 10 osób pobrało alternatywne AI do COW jakie dałem wyżej w jednym z moich postów, jakieś wrażenia z gry? Grało sie trudniej i lepiej niż na oryginalnym? Czy niekoniecznie? Może w weekend zagram jakąś kampanię. Pozdrawiam.
Co ja poradzę iż CoW stało się dla mnie trywialne. Chociaż Warhammera bardzo lubię, to to jest jak odgrywanie jednej i tej samej przygody kilkaset razy. Się może przejeść. Chociaż bitwy multi, jak mi się zdarzą, bardzo lubię.
http://www.speedyshare.com/files/307699 ... _ai_db.rar (http://www.speedyshare.com/files/30769968/descr_campaign_ai_db.rar) to kolejne AI jakie sprawdzilem w Warhammerze. To jest bardzo "chaotyczne" i świetne pasuje do tego świata jest najlepsze z tych jakie sprawdziłem do wczoraj. Mam 200 turę zdrady są na porzadku dziennym i tak ma być w tamtym świecie przesiąknietym chaosem, bo imperium nie bylo monolitem. Gram Middenlandem - 180 tura i nadal mi się nie nudzi. Walczę z ludzkimi sąsiadami, chaosem. odrodzonymi bestiaami. Był moment, że Wielki Teogonista oglosił krucjatę na moją stolicę, od północy uderzył chaos, bardzo silnie. Równocześnie zaatakowali mnie Orkowie i bestie. Oj krew się lała rzekami. Generalnie polecam to AI znudzonym cukierkowym AI z podstawowej wersji moda, gdzie ludzie się szanują i rzadko zdradzają walcząc dzielnie z chaosem i innymi złymi. Na tym AI, nie znasz dnia ani godziny. Nawet w obliczu inwazji chaosu ludzkie państwa walczą ze sobą nawzajem i z innymi (elfami i krasnoludami oraz Sylwanią i innymi). Generalnie sam się zdziwiłem jak super mi sie grało i gra. Normalnie po 120 turze była nuda. Teraz po 200 nadal mam ciekawie. Chaos osłabiony ale nadal groźny. Bestie mają jeszcze okolo 5 armii. Walczę z niektórymi ludzkimi sąsiadami. Takie powinno być AI w tym modzie. Jak to które dałem do pobrania. pozdrawiam i wracam do Miasta Białego Wilka (Midedenheimu naczy :twisted: ). Gram na wersji Gigantusa jak pisałem, bardzo stabilna (MA poprawiony dźwięk i wiele innych) - o wiele LEPSZA WG MNIE niż wersja Rosjan. Czekam na jakieś opinie. ZaGram na tym AI Sylwanią. GRAFICZNIE TEN MOD JEST przecudny, dlatego cieszę się, że mam sensowne AI, dzieki któremu mogę sobie dalej w niego pograć. :mrgreen:
Pozwólcie, że i ja wtrące swoje 3 grosze. Mod jest baaaaardzo fajny, w szczególności dla mnie po 2 latach siedzenia w Warhammerze Online :) Ma jedną wadę- za dużo frakcji do wyboru, od 2 dni nie mogę sie zdecydować którą grać :)
Witam. To daj znać jak już wybierzesz i jak Ci poszla kampania? Masz wersje od Rosjan czy tą od Gigantusa? Pozdrawiam.
Im bliżej inwazji dana frakcja ma prowincję tym trudniej. Ostland, Ostermark, Nordland - te będą trudne.
Wybieraj tą rasę, którą najbardziej lubisz. ;)
Mam wersję 1.4.4 ze strony http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=472832 . Padło na Averland i powiem szczerze, że troche nudno jest :) Jedna inwazja Zielonych wprost na moją stolicę zakończyła się kuriozalnie-> dwie armie szturmowały mój zamek, od północy i południa, zobaczywszy, że mają trebusze + jakąś goblinią artylerię, ściągnąłem całą moją armię na centralny plac. Orki zgłupiały i stały przez całą bitwę pod murami. Po powrocie na mapę kampanii orków już nie było :) Teraz zwołałem Krucjatę na Sylvanię i do tej pory nic innego sie nie działo, pomimo walk z minotaurami.
Wielki plus dla moda za najemników i ich historyjki! Przy Braganza Besiegers i ich kapitanie Luce uśmiałem się do łez :)
Czyli masz Gigantusa. To dobry wybór, wszystkie 4 patche i unit wgrałes? Poczekaj, tak koło 60 tury zacznie być mniej nudnie. A jak chcesz bardziej ekstremalnych wrażeń to wrzuć sobie to AI STRATEGICZNE do data moda jakie dałem kilka postów wyżej. Jest na nim dużo trudniej. Sojusznicy bardziej zdradzają, przez co nikomu nie możesz ufać. I świat jest taki bardziej warhammerowski i chaotyczny. :mrgreen:
Jeżeli chcesz lepszego AI na mapach bitewnych to musisz zainstalować Germanicusa (NIE jest to to samo co Gigantus, tylko submod na AI. Osobny). Innego wyboru nie masz.
Germanicus radykalnie zmienia postępowanie komputera na mapie bitewnej.
Tak, nuda (a raczej rutyna) bywa największą bolączką tego moda. Wszystko się toczy wokół dwóch inwazji, prawdopodobnie jeszcze Gorgutza w sile 13 armii nie miałeś, a Chaos uderzy na północy w sile 30 armii. Averland jest jedną z najłatwiejszych frakcji, nawet sąsiedni Stirland ma trudniej (a najlepiej wziąć Sylvanię, która jest dosłownie otoczona przez wrogów). Ostatnio zamierzam obejrzeć sobie wersję Gigantusa z tym nowym AI, które Araven proponuje. Zawsze to coś i być może nie potnę się z nudów.
Oczywiście najpierw obejrzę jedno ze starych i dobrych Warhammerowych dzieł. Z czasów gdy PC był czymś egzotycznym.
Jak skontrować ciężką piechotę Chaosu?
Ja używam pikinierów, czasem ogrów najemników, generalnie jednostek piechoty z bronią drzewcową. Super koszą ich strzelcy z bronią palną, tak piesi jak i konni. Znaczy co docisnęli Cię?
no masakra ;( a już na tych różowych (SIC!) chosenów to ni cholery ani kusze, ani greatswordsmani nie działają... imperial spearmen też padają jak szmaty;/ a co do broni palnej to 3 salwy i juz trzeba uciekać :)
No twarde są sukinkoty, znaczy armie chaosu. Konni strzelcy są bardzo użyteczni. Chaos ma wiele elitarnych jednostek. Spróbuj lepszymi pikinierami. działa nieźle daja radę. Ale ja artylerii raczej nie używam. Preferują walki na broń bialą. Magowie strasznie wymiatają ale dostaje sie ich tylko jeden oddział. I trzeba ich pilnować. A te demony o jakich wspomniałeś są niesamowite.
Odpieranie drogiej piechoty Chaosu za pomocą taniej imperialnej piechoty jest banalnie proste. Wystarczy poczytać trochę książek o Imperium, np. "Rotę" i już się wie jak należy ustawić poszczególne jednostki. Wszystko zależy od odpowiedniego ustawienia, a gwarantuję ci iż połączone siły pikinierów* i halabardników, tych podstawowych, w odpowiedniej formacji obronnej wytrzymają każdy atak na tyle długo iż będzie można nieprzyjaciela zajechać z flanki ciężką kawalerią. Działało nawet w multi. Artyleria jest też bardzo użyteczna, do zmiękczania wroga i zabijania jego ciężkich jednostek, czyli np. najbardziej złośliwej kawalerii chaosu, na której należy koncentrować cały ostrzał (wcześniej tylko Działa Chaosu).
*Półpikinierzy zwani włócznikami.
Chciałem sobie zainstalować modka wraz z AI które polecał Araven. Problem polega na tym, że nie jestem pewien co instalować. W pierwszym poście widzę tylko kilka obrazków :P
Podobno jest wersja ang, która jest bardziej stabilna niż ruska, tylko cholera nie wiem, która to na TWC :/
Czy ona jest jako submod czy ta główna okraszona w tej chwili 1.4.4 to ta właśnie Gigantusa ?
Instrukcja instalacji: viewtopic.php?f=368&t=8904 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=8904)
Chciałem sobie zainstalować modka wraz z AI które polecał Araven. Problem polega na tym, że nie jestem pewien co instalować. W pierwszym poście widzę tylko kilka obrazków :P
Podobno jest wersja ang, która jest bardziej stabilna niż ruska, tylko cholera nie wiem, która to na TWC :/
Czy ona jest jako submod czy ta główna okraszona w tej chwili 1.4.4 to ta właśnie Gigantusa ?
Tak ta stabilniejsza i mająca dużo fajnych dodatków to wersja Gigantusa. A AI jakie polecalem po prostu wrzucasz do data moda. Oto link do wersji Gigantusa http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=472832 pobierz ja np z torrenta albo po kawałku. Naprawde warto. potem proponuje na to wrzucić AI bitewne Germanicu5 wesja 5.1.3 manualna - znaczy manual instalation a potem moje AI strategiczne o ile link nie wygasł. Co do AI bitewnego Germanicu5 jak cos moge zapodac do pobrania wersje do "ręcznej" instalacji. Czytaj i instaluj zgodnie z opisem Gigantusa, na koncu plik unit wrzuć z ich strony. instalacja wersji Gigantusa jest znacznie prostsza niż wersji od Rosjan do jakiej link podal zacny Ensis. Grałem na obu, z całego serca radzę wersję Gigantusa pobrac.
Torrent odpalony za jakieś półtorej godzinki powinienem wszystko mieć. To AI to było to:
http://www.speedyshare.com/files/30769968/descr_campaign_ai_db.rar to kolejne AI jakie sprawdzilem w Warhammerze. To jest bardzo "chaotyczne" i świetne pasuje do tego świata jest najlepsze z tych jakie sprawdziłem do wczoraj. Mam 200 turę zdrady są na porzadku dziennym i tak ma być w tamtym świecie przesiąknietym chaosem, bo imperium nie bylo monolitem. Gram Middenlandem - 180 tura i nadal mi się nie nudzi. Walczę z ludzkimi sąsiadami, chaosem. odrodzonymi bestiaami. Był moment, że Wielki Teogonista oglosił krucjatę na moją stolicę, od północy uderzył chaos, bardzo silnie. Równocześnie zaatakowali mnie Orkowie i bestie. Oj krew się lała rzekami. Generalnie polecam to AI znudzonym cukierkowym AI z podstawowej wersji moda, gdzie ludzie się szanują i rzadko zdradzają walcząc dzielnie z chaosem i innymi złymi. Na tym AI, nie znasz dnia ani godziny. Nawet w obliczu inwazji chaosu ludzkie państwa walczą ze sobą nawzajem i z innymi (elfami i krasnoludami oraz Sylwanią i innymi). Generalnie sam się zdziwiłem jak super mi sie grało i gra. Normalnie po 120 turze była nuda. Teraz po 200 nadal mam ciekawie. Chaos osłabiony ale nadal groźny. Bestie mają jeszcze okolo 5 armii. Walczę z niektórymi ludzkimi sąsiadami. Takie powinno być AI w tym modzie. Jak to które dałem do pobrania. pozdrawiam i wracam do Miasta Białego Wilka (Midedenheimu naczy :twisted: ). Gram na wersji Gigantusa jak pisałem, bardzo stabilna (MA poprawiony dźwięk i wiele innych) - o wiele LEPSZA WG MNIE niż wersja Rosjan. Czekam na jakieś opinie. ZaGram na tym AI Sylwanią. GRAFICZNIE TEN MOD JEST przecudny, dlatego cieszę się, że mam sensowne AI, dzieki któremu mogę sobie dalej w niego pograć. :mrgreen: Tak?
Jeśli tak to już ten plik mam :]
Mam nadzieję, że przyciągnie mnie na dłużej niż Bellum - bo jednak w zbyt wiele modów grałem "poprawiających" Medka aby mnie na dłużej wciągnęło. Ważne abym został zainteresowany do wydania TATW 3.0 :]
Nie używaj wersji manualnej Germanicusa, lecz użyj instalatora. Tak radzi autor. Nie będziesz musiał niczego scalać, ryzykować błędów, a AI będzie działać bo Germanicus przygotował wersję dedykowaną CoW 1.4.4. Chyba, że się gryzie z wersją Gingantusa... aczkolwiek nie powinno.
Niby tak Martin, ale u mnie manualna instalacja AI bitewnego Germanicu5 zawsze działa, a ta automatyczna rozwaliła mi kilka modów, może to przez Win7. Tak czy tak najpierw niech Farin ściagnie CoW.
Edit: Tak Farin to jest to AI jeden niewielki plik. ;)
Możliwe. Mi tam póki co automat nie rozwalił ani jednego moda, a dostaje je każdy. :P Podobnie jak manualna. Z tym, ze manualna to i tam upośledza, a po tym jak Germanicus osobiście krzyczał, aby tego nie wrzucać (no, przyznam iż co innego manualna, mozolna integracja linijka po linijce bo to przekuwanie skuteczne, chociaż dłuuuuugie) na chama bo wszystko nie będzie działać. Chyba w temacie o tym submodzie na forum jest nawet link do stosownego tematu z kazaniem.
PS. też mam Wina 7. Prawda, niech ściągnie. Najlepiej Gigantusa, bo mniejsza.
Kurcze, podstawka się już ściągnęła, a poprawki ręcznie musiałem bo przez torrenta nic nie ruszyło- także już instaluję. Dzięki wielkie za pomoc :]
No i jak tam Farin ? Zainstalowałeś wersję Gigantusa z patchami i poprawkami i zagrałeś? Jakieś wrażenia mile widziane. ;)
Zainstalowałem(aczkolwiek przy AI skorzystałem jednak z instalatora).
Zagrałem oczywiście Krasnoludami ! kilka tur i oprócz zachwytów(co jak co ale modele postaci są lepsze niż te w TATW), szybko kampanię zakończyłem. Przeraziłem się ździebko, że tak blisko są osady/zamki między sobą. Ja tu na goblinów od razu poleciałem, a tu z jednej strony kościotrupy, a z drugiej informacja o inwazji zielonych, plus na zachodzie zwierzoludzie zastukali do mych bram :]
Ogólnie szybki restart kampanii(tym razem VH/H - co jak co ale za pierwszym razem mając ustawione VH/VH, jak zobaczyłem, że moja wyborowa ciężka piechota nie radzi sobie z włócznikami szkieletów to trochę zmiękłem :P ) i tym razem trochę dłuższe zastanowienie się co i jak oraz bliższe poznanie własnych jednostek i jak na razie opieram zielonych jak i podziemnych najazd goblinów :P
Trochę zmartwiło mnie zachowanie się zwierzoludzi podczas zdobywania murów. Otóż ku mojemu zdziwieniu jak tylko pierwszy oddział z drabinami znajdzie się na murach, reszta armii porzuca wszystkie inne "narzędzia" do zdobywania fortyfikacji i pcha się na te jedyne 4 drabinki :/
Orkowie na szczęście nie mają oporów z wykorzystywaniem wszystkich sposobów aby dobrać się do mojej skóry :]
Oprócz Krasnoludów Chaosu, wspartych Hobgoblinami szykuje się jeszcze jedna nowa frakcja (coś konkretnego):
First units of fraction Asrai - wood elves
Asrai scouts
[spoiler:1uhlntr2]http://s004.radikal.ru/i208/1111/22/103bf9fc8d07t.jpg (http://radikal.ru/F/s004.radikal.ru/i208/1111/22/103bf9fc8d07.jpg.html)
http://s56.radikal.ru/i153/1111/d7/f719ae28c579t.jpg (http://radikal.ru/F/s56.radikal.ru/i153/1111/d7/f719ae28c579.jpg.html)
http://s41.radikal.ru/i094/1111/20/4202ea47a124t.jpg (http://radikal.ru/F/s41.radikal.ru/i094/1111/20/4202ea47a124.jpg.html)[/spoiler:1uhlntr2]
and Gladeguards
[spoiler:1uhlntr2]http://s017.radikal.ru/i401/1111/5d/f9a0121029c3t.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i401/1111/5d/f9a0121029c3.jpg.html)
http://i058.radikal.ru/1111/e3/2977b4c29e2bt.jpg (http://radikal.ru/F/i058.radikal.ru/1111/e3/2977b4c29e2b.jpg.html)
http://i055.radikal.ru/1111/be/324766fb40a5t.jpg (http://radikal.ru/F/i055.radikal.ru/1111/be/324766fb40a5.jpg.html)
http://i072.radikal.ru/1111/40/d118f0d1cdc2t.jpg (http://radikal.ru/F/i072.radikal.ru/1111/40/d118f0d1cdc2.jpg.html)
http://s008.radikal.ru/i305/1111/b4/1b0738e1e153t.jpg (http://radikal.ru/F/s008.radikal.ru/i305/1111/b4/1b0738e1e153.jpg.html)
http://s017.radikal.ru/i425/1111/9a/d6b98c4a02c6t.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i425/1111/9a/d6b98c4a02c6.jpg.html)
http://s017.radikal.ru/i408/1111/fb/b15b2ca440b4t.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i408/1111/fb/b15b2ca440b4.jpg.html)
http://i014.radikal.ru/1111/52/b84d2a53dfd1t.jpg (http://radikal.ru/F/i014.radikal.ru/1111/52/b84d2a53dfd1.jpg.html)
http://s52.radikal.ru/i137/1111/82/390b20bc5b5et.jpg (http://radikal.ru/F/s52.radikal.ru/i137/1111/82/390b20bc5b5e.jpg.html)[/spoiler:1uhlntr2]
Preview:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=495729
__________________________________________________ __________________________________________
Twórca tych jednostek zapowiedział dodanie nie dość że nowej mapy to jeszcze nowych frakcji, oprócz leśnych elfów - Bretonię rycerską i Szczuroludzi, zwanych Skavenami.
Nowa jednostka:
[spoiler:1uhlntr2]http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i165/1111/12/3fbefafafb47.jpg.html[/spoiler:1uhlntr2]
[spoiler:1uhlntr2]
Eternal guards
http://s010.radikal.ru/i311/1111/0c/626a9cae2a88t.jpg (http://radikal.ru/F/s010.radikal.ru/i311/1111/0c/626a9cae2a88.jpg.html)
http://s006.radikal.ru/i214/1111/e1/f5ef264b0fedt.jpg (http://radikal.ru/F/s006.radikal.ru/i214/1111/e1/f5ef264b0fed.jpg.html)
http://i025.radikal.ru/1111/4a/cfc788336f16t.jpg (http://radikal.ru/F/i025.radikal.ru/1111/4a/cfc788336f16.jpg.html)
http://s002.radikal.ru/i197/1111/0f/d97f0f2b1301t.jpg (http://radikal.ru/F/s002.radikal.ru/i197/1111/0f/d97f0f2b1301.jpg.html)
http://s017.radikal.ru/i419/1111/d0/42e2138128fdt.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i419/1111/d0/42e2138128fd.jpg.html)
http://s59.radikal.ru/i165/1111/12/3fbefafafb47t.jpg (http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i165/1111/12/3fbefafafb47.jpg.html)
http://s017.radikal.ru/i403/1111/ef/2027b0129a90t.jpg (http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i403/1111/ef/2027b0129a90.jpg.html)
http://s013.radikal.ru/i323/1111/4b/3c061b1e9779t.jpg (http://radikal.ru/F/s013.radikal.ru/i323/1111/4b/3c061b1e9779.jpg.html)
http://s47.radikal.ru/i115/1111/8a/028424ddd469t.jpg (http://radikal.ru/F/s47.radikal.ru/i115/1111/8a/028424ddd469.jpg.html)
http://s46.radikal.ru/i112/1111/54/261ad344c178t.jpg (http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i112/1111/54/261ad344c178.jpg.html)
http://i069.radikal.ru/1111/02/e5c8256de4dft.jpg (http://radikal.ru/F/i069.radikal.ru/1111/02/e5c8256de4df.jpg.html)[/spoiler:1uhlntr2]
Super brzmi chętnie zagrałbym i Lesnymi Elfami i Skavenami, do tego rozszerzona mapka. Brzmi ciekawie. Mam nadzieję, że zmienią podejście do dyplomacji między frakcjami. :P
edit: A coś o dacie wydania patcah tp wiadomo?
No nie bardzo. Pewnie moglibyśmy obstawiać święta, ale Yeomen to nie super-man. Za jakość się płaci, więc sobie poczekamy... może do ferii? Ja tam ani jednego szczura czy skavena nie widziałem, a rostery tychże frakcji są całkiem spore. Zwłaszcza skavenów, bardzo zróżnicowana nacja.
Zmiany dyplomacji to ja bym nie oczekiwał ze strony twórców. Ale bardzo bym chciał. Przyznam szczerze iż praca Yeomena nieco przywróciła mi nadziei co do tego moda, w który już zwątpiłem. :P
I oto warhammer 1.5:
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936
Ja pobieram :)
Akurat gdy pobrałem 1.4.4, wersję ulepszoną. Mogli chociaż dzisiaj lub wczoraj uprzedzić, że patcha wydadzą na dniach. Bo na TWC zastuj.
Zaktualizuję temat, pobiorę i będzie news na pierwszej stronie.
PS. Proszę się nie napalać na tą wersję gry. Znając twórców bez patcha 1.5.1 lub lepiej 1.5.2 sobie komfortowo nie zagracie. ;)
Poza tym trzeba czekać chociaż na wersje angielską.
I oto warhammer 1.5:
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936
Ja pobieram :)
Super. Ja poczekam aż Gigantus zrobi instalkę z j. angielskim dla 1.5. :mrgreen:
Najpierw będzie musiała się zebrać ekipa zangielszczająca. Potem będą musiały wyjść patche twórców. Gigantus zrobi swą wersję najpewniej na końcu. Ja tam jestem fanatykiem i zagram w wersję tą, co jest. Po rosyjsku. :P
To daj znać co i jak. Też jestem ciekaw zwlaszcza Leśnych Elfów. Nie wiem normalną instalkę mam ale chyba jednak poczekam na Gigantusa. :mrgreen:
autor: isilendil
Changes of the 1.5 patch:
New Faction – Chaos Dwarfs.
New provinces on the strategic map.
New units, including: the Knights of Origo, Deserters, Anakonda’s Amazons, Golfang Maneater’s Ogres, the Black Mountain Boyz,
Notlob's Orc Artillery, Mudat’s Half-Orcs, Dragon Company, Dark Lands Marauders, Shield Maidens,
Chaos Ogres, Chaos Trolls, Stone Trolls, Norsca Dwarven Warriors, Norsca Dwarven Crossbows,
Forest Goblin Spears, Forest Goblin Archers, Oglah Khan's Wolfboyz, Anvil of Doom, Earthshaker Cannon ,
Death Rocket, Vidovdan Guard, Cataphracts, Raiders, Triumphalists, Minotaurs,
Various Hobgoblins
Chaos Warriors and Marauders reskinned into the colours of their Dark Gods. Slaaneshi Warriors revamped.
New battle AI, ReallyBadAI by Germanicu5
New settlement strat models
New general strat models
New unique generals for some factions
New scripts, including:
- Conclave of Light factions cannot fight each other;
- new scripted battles fol all factions (except Elves and Chaos);
- new interesting quests with various powerful rewards;
- AI armies strengthened, boasting more unique and elite units;
- settlements change names when captured by another faction;
- scripted alliance between Chaos Dwarfs and Chaos or Orc factions;
- new mercenaries and unique units scripts.
- new Crom invasion script, closer to fluff.
Tons of new videos – new mercenaries, unique troops and events.
New and expanded texts and descriptions.
New units cards and info pictures for some factions.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320935
Te 5GB to jest cały mod czy tylko patch? O.o
Prawdopodobnie cały mod, ale po rozpakowaniu zajmować będzie jeszcze więcej.
PS: Rosjanie potrafią kompresować pliki.
Installing.
1. The Mod is installed over M2TW Kingdoms version 1.5
2. Unzip the archive with the Mod, launch the installer (file with extention EXE) and install the Mode into the folder Medieval II Total War\mods\
3. Get sure that there has appeared a new folder Call_of_Warhammer in the folder mods!!! If it is not there, search for it in the folder \Program Files, maybe the path of installment was given in a wrong way. When you find it, drag the folder Call_of_Warhammer int your folder Medieval II Total War\mods\ . In this case you will also need to edit the path in the tag into correcnt one.
5. The mod is started by the shortcut on the desktop, or by the file \mods\Call_of_Warhammer\warhammer.bat
6. Play.
Tak Amrodzie. Samodzielny.
Piękna wiadomość, mimo braku czasu- jestem daleko z przygodami Gotreka i Felixa, i jak nigdy zagram krajanami Gotreka :)
edit:
ściągam :)
Szybko tego nie pobiorę. Drażni mnie ta waga moda. Czego mogli tyle nawalić? Bo lista zmian i dodatków nie wskazuje na taką wagę -kilkanaście jednostek, nowa frakcja, nowe prowincje (dla krasnoludów chaosu)... najwidoczniej to te nowe Video... mam wielką nadzieję, że tym razem ktoś doświadczony i znający się na rzeczy wziął się za to, bo niektóre papierowe efekty (Filmik Krucjaty)... ale w sumie niech i będzie.
Ja sobie odpuszczę na razie cyrylica mnie przerasta...
Ja sobie odpuszczę na razie cyrylica mnie przerasta...
Nie ma takiej opcji, masz do wyboru przy instalacji 2 języki- rosyjski, albo angielski :)
Ściagałem z linka dwuczęściowego, co zapodał stronę Martin von Carstein, po pewnym czasie, to nawet sprawnie to poszło, niestety, czasami może się któryś ściągnąć z błędem, i trzeba od początku. Mod po instalacji ma 12 giga w porywach :)
edit:
żart z ich strony :?: , bez wzgledu czy wybierzesz opcje angielska czy rosyjska instalacji, masz grę z cyrylicą...Ja rosyjski trochę znam, ale dla nieobeznanych to mordęga, spróbuję jeszcze raz zainstalować, hmmmm
Ta wersja czeka na zangielszczenia nadzieja między innymi w naszym rodaku, że z innymi to ruszy, bo cyrylicy nie widać w menu kampanii, są puste, miejsca, dopiero jak sie dalej w chodzi wszystko jest po rosyjsku...Cóż zagram, zobaczę co tam wymyślili :)
Już zaczęło się :lol: :lol: :lol:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=512664
English_Menu
edit:
Tradycyjnie- niestabilny próbowałem długobrodymi chwila i wywaliło...Z dwa razy, możliwe,że chwilowy błąd, jednostki mówią po rosyjsku, mi tam nie przeszkadza hehe, podejrzewam ze wersja zangielszcona będzie jak poprzednio bardziej stabilna, nie chce mi się pod jednego moda kombinować z ustawieniami systemu itp...łącznie z grą, ale to co zobaczyłem na początku...Pierwszy cytat podczas ładowania, to słowa Gotreka :)Martin von Carstein się domyśla bo to krótkie zdanie, co często powtarzał krasnolud hehe...
-----
oczywiście że jeszcze spróbuję :)
jednostki mówią po rosyjsku
Będę musiał więc wykastrować moda (wydzierając to i owo w sounds). To jest Warhammer. Niemiecki - tak (Staroświatowy). Angielski - tak. Rosyjski? Jak będę grał Kislevem to tak. Inaczej - zdecydowanie nie.
Twórcy notorycznie, od dwoch lat starają się wzbudzić ninawiść potencjalnych fanów (którzy nie żyją na krańcu świata), niechęć do ich produktu. Proszę bardzo. Jak im nie zależy - nie bronię. TA:TW pokazuje klasę, a też dzieło rosjan (?) chyba.
Więc prawdopodobnie wszyscy, jak jeden mąż, poczekamy na wersję Gigantusa. Na stabilną, lekką, usprawnioną wersję. Po angielsku.
edit:
żart z ich strony :?: , bez wzgledu czy wybierzesz opcje angielska czy rosyjska instalacji, masz grę z cyrylicą...Ja rosyjski trochę znam, ale dla nieobeznanych to mordęga, spróbuję jeszcze raz
To było przecież wiadomo bo instalatory często są w wielu językach, Rosjanie mają to do siebie że najpierw przejmują się o swoich rodaków i chwała im za to. Szkoda ze u nas germanizacja( w końcu angielski jest językiem germańskim) ciągle tak szybko postępuje. Niestabilność wersji rosyjskich na polskiej wersji gry wynika głównie z błędów stworzonych przez producentów M2TW, ponieważ gra ma problemy z cyrylicą i trzeba czekać na pełną wersje angielską lub polską, żeby na naszych wersjach gra działała stabilnie.
jednostki mówią po rosyjsku
Będę musiał więc wykastrować moda (wydzierając to i owo w sounds). To jest Warhammer. Niemiecki - tak (Staroświatowy). Angielski - tak. Rosyjski? Jak będę grał Kislevem to tak. Inaczej - zdecydowanie nie.
Twórcy notorycznie, od dwoch lat starają się wzbudzić ninawiść potencjalnych fanów (którzy nie żyją na krańcu świata), niechęć do ich produktu. Proszę bardzo. Jak im nie zależy - nie bronię. TA:TW pokazuje klasę, a też dzieło rosjan (?) chyba.
Więc prawdopodobnie wszyscy, jak jeden mąż, poczekamy na wersję Gigantusa. Na stabilną, lekką, usprawnioną wersję. Po angielsku.
Różnorodność w tym przypadku jest ciekawa i każda nacja powinna mówić językiem jak najbardziej pokrewnym, niestety Anglicy robią tylko po angielsku, a Rosjanie tylko po rosyjsku.
Z miłą chęcią się więc dowiem w jakim pokrewnym języku mówi chaos, elfy, krasnoludy, orkowie, gobliny, zwierzoludzie...
Z miłą chęcią się więc dowiem w jakim pokrewnym języku mówi chaos, elfy, krasnoludy, orkowie, gobliny, zwierzoludzie...
Oczywiście ze w niektórych przypadkach zostaje jedynie modulacja głosu itp.
Udało mi się chwilę pograć :) Tutaj link do screenów
http://imageshack.us/g/3/0063sq.jpg/
przepraszam za wielkości, ale niepotrzebnie optymalizowałem obrazki :)
, mod jak zapewne wszyscy wiedzą ma ogromny potencjał, ale dopiero wersja Gigantusa pokaże całą swoja okrasę :)
------------
Jeszcze parę godzin i będzie Wesoło :D
Screeny bardzo zacnie prezentują moda i robią ochotę na pobieranie, lecz ja czekam na wersje angielską lub polską. Jak wygląda sprawa ze stabilnością i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?
Screeny bardzo zacnie prezentują moda i robią ochotę na pobieranie, lecz ja czekam na wersje angielską lub polską. i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?
Jak wygląda sprawa ze stabilnością
Tragedia, można zmienić tryb zgodności na inny niż ma się normalnie, ja z win 7 na xpeka pack 3, chwile się pogra, wywali, ale co ciekawe, jak jest save idzie dalej pograć :) Muzyka inna, nie pamiętam dokładnie poprzedniej wersji, ale ta robi wrażenie.
i jakie według ciebie są największe nowości w tej wersji?
AI kompa zachowuje się tak, jak przystało na te Universum, podobnie jak na submodzie barona pod
TA, źli to źli itd....
nowości w tej wersji
Jako fanatyk Zapomnianych Krain, sympatyk Midkemii, Śródziemia, dla mnie najważniejsze, a krótko grałem- jest klimat jaki ma ten mod, pal licho tekstury... ilości zmian, widać już na mapie kampanii....ale ma to coś w sobie, co mnie przykuło do fotela, zamiast iść sobie i wziąć piwo z lodówki :D
Nie wiem czy tyle wystarczy, ale za krótko grałem, pokombinuję jeszcze by stabilniej chodził, ale widzę na ichnim forum że wiele osób nie mających cyrylicy ma kłopoty...Nadzieja w z angielszczeniu
pozdrawiam
A ja w instalatorze znalazłem coś fajnego:
Rage of Dark Gods: Battle for the Empire.
To jest nowa nazwa moda. Jak widać Games Workshop usiadła na twórcach i wymusiła zmianę w tej kwestii. ;)
Jest tragicznie. Nawet nie ze względu na ich jakość czy rosyjskość. Wampiry, książęta i hrabiowie mają kwestie orków. Zabawne... zwłaszcza jak słyszę WAAAAAAAAAAAAAGH w ustach Manfreda von Carsteina. Ja już wolę wersję 1.4.4, takiej kpiny nie było.
Ale muzyka, którą dobrałem jest.
Ja zaś w oczekiwaniu aż zacny Gigantus przerobi wersję 1.5 na grywalną i angielską i pozbawioną bugów, gram sobie na wersji Gigantusa 1.4.4 ale z AI z wersji Warhammera 1.5. Na razie zagrałem 20 tur tylko i ciekawie jest. Zobaczymy jak nowe AI startegiczne będzie dowodziło kolejnymi inwazjami, Mrocznych Elfów (ta już trwa), Orków i potem Chaosu zjednoczonego.
Ja wróciłem do wersji Gigantusa, ta za często mi wywalała, i wyjątkowo po raz drugi w swej przygodzie z różnymi grami rozgrywam cokolwiek krępymi brodaczami z Gotrekiem i jego krajanami :)
I have eventually managed to download and install the Russian version. THP has given me some basic text files so I have an idea what is going on. I haven't started the game yet as I am somewhat preoccupied with my own mod at the moment.
Once I will get some breather I will have a look into it.
Słowa gigantusa z poniedziałku.
Ja tez czekam na wersję z angielszczoną, bo idzie w wersji 1.5 pograć Gotrekiem i jego kompanem na dzień dobry :) Za mocno wywala by spokojnie prowadzić rozgrywkę, zrobiłem co się dało, przeorałem internet i niestety, zawsze ich rosyjskie wersje będą miały tę przypadłość, to nie pierwszy mod, który dopiero po dobrym zangielszczeniu i kompresji chodzi po łacińskiej części Europy poprawnie...Jak w TA rozwalam te długobrode świętoszki to tutaj aż miło maluchami dowodzić :)
pozdrawiam
Grand Admiral Thrawn
12-01-2012, 20:43
A ja w instalatorze znalazłem coś fajnego:
Rage of Dark Gods: Battle for the Empire.
To jest nowa nazwa moda. Jak widać Games Workshop usiadła na twórcach i wymusiła zmianę w tej kwestii. ;)
GW nie ma nic wspólnego z tą zmianą, bo gdyby miało to nie domagałoby się zmiany nazwy tylko zaprzestania jakichkolwiek prac i rozpowszechniania gry. Zabiliby ten projekt po prostu.
Co do zangielszczenia to (pomimo przypadkowego dowiedzenia się, że jest nowa wersja tydzień po jej premierze) jest już prawie skończone. Ja swoją część zrobiłem, THP musi jeszcze tylko dokończyć 2 pliki (jeśli będzie mi się chciało to go wyręczę ale jestem wykończony psychicznie tym i robotą w pracy więc nic nie obiecuję).
Jeżeli chcecie to mogę Wam tutaj podesłać link do pobrania ale ostrzegam, że plików nie sprawdzałem (nie mam zainstalowanego moda ani nawet M2 więc tłumaczenie robiłem na ślepo). Sami musielibyście posprawdzać pliki pojedynczo. Jakby co to dajcie znać.
W kwestii GW napisałem tylko to co pół roku temu wyczytałem w jednym z tematów na TWC.
Dzięki za twój trud. Ja chwilowo jednak podziękuję (sesja, sesje wfrp powodują, że czasu grać nie mam, a na brak warhammera nie narzekam. Najchętniej poczekam, choćby i kilka miesięcy, na wersję Gigantusa.)
Grand Admiral Thrawn
12-01-2012, 21:25
A pamiętam, tam się ludzie dziwili czemu ta zmiana...na rosyjskiej stronie o ile dobrze pamiętam (choć pamięc już nie tak co dawniej) było chyba nawet głosowanie odnośnie nowych nazw. Dla mnie to był/jest/będzie Call of Warhammer - tak samo jak nie robią na mnie wrażenia zmiany nazw nowych Hirołsów czy też Shoguna 2.
Dla mnie to się może nawet nazywać "Zemsta Hefalumpa z Zatoki Świn". To dla mnie nie jest istotne. Grunt, że traktuje o Starym Świecie. ;)
__________________________________________________ ______________________
Gigantus
I have been looking into the new version - but I am still too occupied with my own mod to have the necessary time. I have removed about 1.5GB file size of the installed size by removing duplicated and vanilla files and resizing super sized textures (eg 4MB for a strat character is now 400KB). This will require some testing if I messed up somewhere.
I haven't found any 'format' errors in the script or files with Cyrillic letters (that can make installation difficult on 'Western' OS) - that's a great improvement already.
Until a complete translation is available I won't release anything anyhow. So it might still be a while.
Dla mnie też się może nazywac jak tam chce dla mnie to Call of Warhammer, a widzę, że Gigantus przyspieszył i jest nadzieja, że za jakiś czas będzie mozna zagrac w 1.5 na wersji stabilnej i po angielsku. Ja tam cierpliwy jestem, byle bylo stabilnie. :mrgreen:
Grand Admiral Thrawn
14-01-2012, 22:18
Taaa....a jak Wam te hefalumpy i muminki wyskoczą na ekran to ciekawe czy też będziecie się dobrze bawic ;)
Anyhow...przerobiłem dwa kolejne pliki i pozostały już tylko dwa (nazwy regionów i historyczne eventy - mam nadzieję, że HP szybko się z nimi upora)
Nazwa jest mi obojętna, ale skoro zrobili to z własnej woli to jest to dziwne posunięcie. Może uznali że Warhammer to zbyt ogólna nazwa, ale tytuł "Bitwa o Imperium" w czasie kiedy dodają i planują dodawać państwa spoza niego niezbyt pasuje, lepiej by walnęli coś w stylu Warhammer: Battle of the Old World.
Jakby ktoś nie wiedział to wyszła wersja beta zaangielszczenia.
Grand Admiral Thrawn
15-01-2012, 13:44
Oficjalna wersja powinna się ukazać w ciągu doby (mam nadzieję przynajmniej wielką). Wczoraj zainstalowałem M2 i CoW więc obecnie jestem na etapie sprawdzania w praniu tłumaczenia i jak narazie wszystko jest dobrze bez problemów.
mam zainstalowanego moda w wersji 1.44 od gigantusa i po 2 miesięcznej przerwie chciałem go znowu odpalić ale usunąłem przypadkiem skrót... W plikach z grą nie widzę nic czym można to otworzyć ale nie wykluczam ze plik exe też gdzieś wyparował...
Byłby ktoś tak miły i podał ścieżkę dostępu?? :D
Kurde ze 20 minut szukałem tego działu bo szukałem CoW-a a nie Rage of dark Gods... zdecydowanie wolałem CoW.
mam zainstalowanego moda w wersji 1.44 od gigantusa i po 2 miesięcznej przerwie chciałem go znowu odpalić ale usunąłem przypadkiem skrót... W plikach z grą nie widzę nic czym można to otworzyć ale nie wykluczam ze plik exe też gdzieś wyparował...
Byłby ktoś tak miły i podał ścieżkę dostępu?? :D
Kurde ze 20 minut szukałem tego działu bo szukałem CoW-a a nie Rage of dark Gods... zdecydowanie wolałem CoW.
Xaurusie, poniżej masz plik do odpalenia Gigantusa 1.4.4, wypakuj go a potem wgraj do katalogu z CoW utwórz do niego skrót, skrót daj na pulpit i dodaj sobie tą zajefajną ikonkę z czaszką jest też w CoW.
Jakby komuś było za łatwo mogę dać mój descr_strat z niebankrutującym Chaosem zjednoczonym co oznacza, że jest on o wiele groźniejszy niż obecnie. Chyba podpakuje finansowo też inne złe nacje, Sylvanię napewno ale to jak będę miał nieco czasu, może w weekend to potestuje.
dzięki wielkie, już wszystko działa. Trzeba poprzypominać sobie co i jak zanim pojawi się grywalna wersja 1.5 :>
Ktoś w tym temacie wspominał o zmianie mapy, nowych nacjach ( skaveny, bretka) czy wiadomo coś kiedy wyjdzie ten patch?
Już dawno wyszedł, ale obecnie niestety jest stabilny jedynie z rosyjską wersją gry.
Tak wiem, że wyszedł patch 1.5 z chaos dwarfami ale chodzi mi o to:
... twórca tych jednostek zapowiedział dodanie nie dość że nowej mapy to jeszcze nowych frakcji, oprócz leśnych elfów - Bretonię rycerską i Szczuroludzi, zwanych Skavenami.
Pewnie nie prędko będzie można się spodziewać kolejnej tak dużej aktualizacji?
Tak. Na to przyjdzie nam jeszcze poczekać. Podejrzewam, że na święta bożonarodzeniowe.
Grand Admiral Thrawn
28-01-2012, 11:47
Oficjalne tłumaczenie już jest do pobrania. Holy Pilgrim nie zdołał przetłumaczyć historic_events bo ma jakieś błędy. Z tego też względu umieściłem wersję tego pliku przetłumaczoną przez Proxo w swoim poście na pierwszej stronie tematu o tłumaczniu.
Miłego grania
jakiekolwiek błędy w tłumaczniu proszę zgłaszać PMkami.
Dziękuję za wiadomość, to dobra nowina - przybliża to nas bowiem to wersji Gigantusa. ;)
Szlachetny Grand Admiral Thrawn :D umieścił poprawione zangielszczenie z eventami historycznymi...Kawał dobrej roboty, znam trochę rosyjski, więc wiem jaki ogrom pracy wykonano, ale weź się przez to wszystko przekop :oops:
Wersja póki co stabilna jest i chodzi zgrabnie, na pewno szybciej od BC 6.2 :)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=415508
drugi post od góry :D
Marcinus
02-02-2012, 18:59
Witam Wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Ściągnąłem COW wersję 1.5 i mam mały problem. Nie chodzi o crashowanie, to też, ale ujdzie w tłoku. Problemem są nie zbalansowane jednostki w tej wersji, chodzi gównie o nowe Ogry, Minotaury, Trolle itp, generalnie wszystkie oddziały, które mają wytrzymałość 10 i szarżę 40+. Moim zdaniem są za silne, szarża 55!!!!, niezniszczalne w walce bezpośredniej. Trochę po testowałem.
Przykład.
Wystawiłem najlepsze działo imperialne Hellblaster i oddział takich kafarów: Ogrów. Ustawiłem ich naprzeciw luf i zacząłem bitwę, Do skończenia amunicji, działo zabiło 3 z 7 ogrów, potem doszło do walki wręcz i było pozamiatane.
Oddział najlepszych elfickich strzelców nic nie zrobił ogrom, tak samo jak najlepsza kawaleria Imperium.
Nie da się grać w kampanię, ponieważ, wszystkie armie inwazyjne posiadają jeden lub dwa takie wykoksane jednostki.
Pytam się czy jest możliwość zmniejszenia ich statyk? Czy ktoś już to zroł? A jeśli tak to jak zrobić coś podobnego u siebie?
Dodatkowo intryguje mnie lewy dolny róg głównej mapy kampanii – czemu jest niezagospodarowany??!!!
Bo to ziemie Leśnych Elfów i Bretonii. Tych frakcji jeszcze nie ma.
Oczywiście, że można samemu poprawić statystyki. To też zalecam zrobić (bo jak Piekłomiot nie zmiata oddziału ogrów to co nie gra. Zwłaszcza ten ulepszony, przerażająca machina śmierci). W dacie, w pliku export_decr_units. Na samym początku po angielsku masz wytłumaczone co i jak, co odpowiada za co. Myślę, że na początek nie głupio by było zmniejszyć wartość HP tych istot (dlatego nie giną od ostrzału PM, inna kwestia to łucznicy elficcy).
ściągam właśnie. torrentem :D
ciezko sciagnąć 5gb z prędkoscią 30kbs w 5 partach.
tej wersji 1.5 nie znam, ale wcześniejsza była świetna :)
kurde. czemu to się odpala w oknie..?
jak to zmienic? gdzie?
glacaZnajdź taki plik, wejdź w niego notatnikiem z opcją edytuj
warhammer.cfg
[video]
windowed = 1
borderless_window = 1
movies = 1
show_banners = 1
grass_distance = 6400
----
zmień zaciemnione z 1 na zero
zerknij do pliku cfg, samej podstawki zobacz jak tam jest, też popraw, jak pomoże to napisz
dzięki Eutyches ;)
hmm... gram sobie sylwanią i takie pytanie:
czy oni powinni miec duzo eventów? jesli zgineli moi poczatkowi bohaterowie (poczatkowe tury są truuudnee.. ;) ) to nic nie przeszkadza w grze..?
wspaniała modyfikacja- ocieka klimatem :D nawet ruskie głosy postaci nie przeszkadzają ;p
Komu nie przeszkadzają temu nie przeszkadzają. :P
Zasadniczo nie, to ci nie powinno przeszkadzać. Gra może swobodnie się toczyć dalej, chociaż główne postacie jak Manfred lub jego następca dają ci istotne bonusy podczas bitwy. Ja cierpliwie czekam na wersję Gigantusa.
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________
http://www.youtube.com/watch?v=sfvBH99gx9s&feature=player_embedded
W moim odczuciu ten filmik to dno, nie oddające klimatu Warhammera nawet w ćwierci. Epik to w TA:TW, nie w Starym Świecie, gdzie włos się jeży na głowie na myśl o rozmaitych zarazach, ucisku feudalnym, bezradności i bezsilności w obliczu bogów czy nawet możnych tego świata. Rozpacz, gniew, nienawiść. Mam nadzieję, że sam mod nie idzie w kierunku "więcej epik więcej funu oneoneone1111" bo będzie bidno. Ale filmik z 2011, czerwca i do tego to zapewne tylko interpretacja jakiegoś gracza DoWa, który świat Warhammera zna (i to bardzo kiepsko) tylko z gry.
Eutyches, ja ci z książek w klimacie Warhammera, takim prawdziwym to polecam "Wewnętrznego%20Wroga". Może znajdziesz na chomiku, kupić tego już dawno nie kupisz. Mało walki, dużo matactw przewrotnego chaosu. ;) "Zabójcy" to niestety bardziej heroiczny epik niż dark fantasy.
Mam nadzieję, że sam mod nie idzie w kierunku "więcej epik więcej funu oneoneone1111" bo będzie bidno.
tak w ogóle to wersja 1.5 nie jest jeszcze wersją ostateczną..? Bo jak dla mnie to prawie ideał gry :)
rosyjscy moderzy stworzyli właściwie nową grę, która wydana mogłaby pobić w sprzedaży wszystkie oficjalne 'e-granizacje' warhammera.
i nie ma co się martwić o kierunek- eventy, ilustracje, opisy- to wszystko warhammer jak w mordę strzelił :D
Chociaż przydałoby się więcej takich skryptów o jakich piszesz- zarazy, korupcja itd, bo gra imperium po ustabilizowaniu sytuacji w granicach swojego panstwa robi się trochę zbyt łatwa.
Jeszcze będzie 2.0 na pewno, z Bretonią i Leśnymi elfami. ;)
Mi cholernie brakuje takich oczywistych skryptów jak Wojna domowa w Imperium po śmierci Imperatora (powiedzmy w bitwie) tudzież Rozpad Chaosu na poszczególne frakcje po zatłuczeniu Archaona. Całe drugie tysiąclecie istnienia Imperium, i większość tych 500 lat to też pasmo wojen domowych o tron, nawet w obliczu Inwazji Wampirów lub Chaosu lub Skavenów trudno było połączyć wszystkie siły w jedno. Tutaj Imperatora trafia szlag i wszystko cacy, nikt się nie skarży, wszyscy zadowoleni, że ktoś z Reiklandu obejmuje tron. Nie ma nawet systemu wolnej elekcji w grze, gdzie Elektorzy (władcy poszczególnych kraików) mogliby wybierać spośród swego grona następce, chociażby tytularnego. Jak papieża w medku II. Niewykorzystany potencjał.
witam ponownie :)
po przejściu tej gry w przeszłości długouchami chciałbym sie zapytać czy jest już ta wersja 1.5 w angielskim jezyku? Na stronie jest do ściagnięcia ale pisze, że narazie tylko w cyrylicy.
I naprawdę tam jest bloodtrister? super, a czy np. dodali smoki?
pozdrawiam
Tak, jest Krwiopijca. Nie, nie ma smoków.
Jest też zangielszczenie, link w temacie, na ostatnich stronach.
co to/kto to Krwiopijca..? ;)
co to/kto to Krwiopijca..? ;)
Taki przesympatyczny Demon, ciężka waga, taki Kliczko wśród demonów :) O ile się nie mylę, bo googlami nie sprawdzałem :)
http://www.google.pl/imgres?q=bloodthirster&um=1&hl=pl&tbm=isch&tbnid=oXMYxjPCb6Dk1M:&imgrefurl=http://www.dakkadakka.com/gallery/51996-.html%3Fm%3D2&docid=vVNksvjnwSXhIM&imgurl=http://images.dakkadakka.com/gallery/2009/9/7/51996_md-Daemons,%252520Khorne,%252520Warhammer%252520Fanta sy.JPG&w=800&h=600&ei=pUE6T5-7IY7dsgbGmJ3KBg&zoom=1&iact=hc&vpx=694&vpy=2&dur=605&hovh=194&hovw=259&tx=123&ty=66&sig=107869954966360303008&page=3&tbnh=137&tbnw=188&start=48&ndsp=28&ved=1t:429,r:17,s:48&biw=1333&bih=603
Zmutowana krowa, ze skrzydłami. Taki Większy Demon
Da się jakoś skasować (bądź zmniejszyć liczbę) spawnujące się co 10 bądź mniej tur inwazyjne armie bestii i innych ras np. nocnych goblinów. Mi to przeszkadza, bo nie mogę się ani rozbudować ani uzupełnić armii co prawda jakoś sobie radzę najczęściej wczytuje zapis przed takim głupkowatym spawnem 2 full armii, bo mnie to nuży. Dobra jest w porządku w moim państwie, ale reszta imperium leży trzymają się jedynie w pełni Ostermark, Averland no i oczywiście ja Wissenland (zagrałem nimi, bo najszybciej padali). Dla mnie to bezsensu jaki jest sens grania dalej, skoro połowa imperium należy do bestii? Co z tego, że gracz sobie radzi, skoro komputer sobie nie radzi. Bezsens jak chaos i orkowie zaczną te swoje inwazje prawdziwe to będą się zmagać jedynie z bestiami a wciąż do tego czasu pozostało 50 tur. BA już tak jest orkowie i bestie biją się nawzajem o Altdorf...
kauczuk999
28-02-2012, 13:14
witam
nie bylo mnie tu troche i widze ze jest troche zmian
moze mi ktos wytlumaczyc i wskazac co to jest wersja - submod gigantusa i skad go moge wziasc
i czy jest lepszy niz oficjalna 1.5 ? albo czym sie rozni?
witam
nie bylo mnie tu troche i widze ze jest troche zmian
moze mi ktos wytlumaczyc i wskazac co to jest wersja - submod gigantusa i skad go moge wziasc
i czy jest lepszy niz oficjalna 1.5 ? albo czym sie rozni?
Różni? Jest przystosowany do komputerów zachodnich bez systemów opartych na cyrylicy, i mniejszy objętościowo, przez to lepszy dla starych komputerów....Reszta zmian w linku....
-------------------------------------------------------------------------------
Teraz jest wersja Gigantusa, jak przy poprzedniej wersji,wierzyć komentarzom- kawał bardzo solidnej roboty :D
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11092857 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11092857#post11092857)
Ja pobierałem w nocy około 8 godzin i się nie pobrało, brakuje mi jeszcze sporo około 3 godzin pobierania. Wznowię pobieranie dziś. Do jutro może mi się pobierze. Ale pewności nie mam. Długo czekałem na tą wersję Gigantusa. :mrgreen:
Ja pobierałem w nocy około 8 godzin i się nie pobrało, brakuje mi jeszcze sporo około 3 godzin pobierania. Wznowię pobieranie dziś. Do jutro może mi się pobierze. Ale pewności nie mam. Długo czekałem na tą wersję Gigantusa. :mrgreen:
Uff udało się, w końcu, po tylu godzinach, dawno czegoś takiego nie widziałem. Ale goście są jak pasożyty, ściągną, albo ograniczają na maksa udostępnianie...
Wersja tamta u mnie w miarę dobrze chodziła, poprzerabiałem głosy, ale to nie to...Tym bardziej że i balans pozmieniali i jeszcze kilka rzeczy jak głosy, skinny itp...
I wcale mały mod nie jest nawet po konwersji Gigantusa :)
-------------
edit:
Znalazłem chwilę, zainstalowałem. :roll:
Pierwsza uwaga, instalator(y) głównej części gry plus patch które są dołączone w poście niżej na subforum Gigantusa, widzą same, podkreślam same, gdzie macie zainstalowaną grę :D
Druga uwagą, trzecia część moda instaluje się bardzo powoli, staje na 4%, trzeba poczekać, nie kombinować, bo wywala :), pamiętać o paczu i podmianie plików w dat, co wspominałem o tym wcześniej ;)
Trzecia uwaga, w sumie nic nowego Gigantus jest swoistym fenomenem... :mrgreen:
Teraz wrzucę opis tego co jest w dołączonym readme przez Gigantusa, warto się z tym zapoznać, bo pozwala zacisnąć zęby i to ściągać, zawsze zmotywuje. W sumie podobna treść jest na jego subforum ale info nigdy za mało.
----------------------------
Comments:
Reduction in size on disk - 2.92GB (present = 9062MB)
Reduction in installer size - 0.24GB (present = 5140MB)
The installer has to be in three parts because more then 2GB size is not supported by the installer program.
Recommendation:
To avoid problems with future patches and other modding related problems apply this tutorial from step 3 onward.
Steam Users - please read this tutorial before installing: Creating a World - Mod Install for Steam
Installation:
1. Download and extract the torrent file
2. Run the torrent file with your preferred torrent client
3. Run the EXE of part1 (DO files will be installed automatically)
4. Run the EXE of part2 (DO files will be installed automatically)
5. Run the EXE of part3 (DO files will be installed automatically)
6. Download and install the patches (once we have some )
7. Start the game
Remarks for installation:
It should not be necessary to change the install directory unless it shows 'MyProduct' in the path. This means that the registry entry could not be found - either the registry is faulty or you are running a 64 bit system.
If ‘MyProduct’ shows in the path, point the installer to the main directory of M2TW, not the mods directory!
Do not cancel the installation unless you get an error message or your hard drive light has stopped flickering – some files are very big and it might appear that the installer is frozen.
Click here for support at Total War Center
Error reporting
1. General = Due to a drain on resources the error log has been set to 'error' - the lowest setting. To find errors that are not obvious in the 'error' log, kindly set your log to 'trace' and then compress and attach the error log after a crash.
2. Finding the log = it will be in the ...\Medieval II Total War\logs folder
3. Setting the log to trace = open Configuration.cfg (in the Rage_of_dark_Gods main folder) with Notepad. In the [log] section, remove the hash ( # ) in front of the trace line and add a hash in front of the error line, save. The log will become rather big, but compressing will reduce it to approximately 5-10% of it's original size.
4. Provide details what happens, when it happens and which version (see option screens, 'Gig version number') you are running
Version history: 1.0.00
- Added userpro's 'Hide UI' script
- Reworked strat map ground textures
- Added Galloper's 'English Voices for CoW 1.5'
- Added English text by Beregond, Grand Admiral Thrawn, The Holy Pilgrim and Poxo
- Added Timorfeys Unit pics
- Added Kahvipannu re-skinned settlements (beta)
- Removed 'vanilla' files
- Replaced blockset\textures files with my reduced set from CoW 1.4.4 (where not covered by Kahvipannu's reduced work)
- Major reduction in strat model texture sizes
- Major size reduction of ui\unit_info folder by using the 'info_pic_dir' entry in EDU
- Enlarged 'empty' settlement symbols
- Detailed faction maps
- Corrected minor formatting typos in text\export_units and text\names
- Enlarged radar maps for better details
Another fine work by Gigantus
Marcinus
01-03-2012, 18:26
Cóż wersja Gigantusa rozczarowuje, jeśli chodzi o balas jednostek. Nie chodzi tylko o mega trolle, ogry, czy minotaury, bo ich staty można zmienić, ale jeśli mam się zmierzyć z czarodziejami chaosu, szamanami, to nie mam szans. Ich czary są wstanie zniszczyć najlepszą kawalerię, jednym strzałem.
Takie jednostki jak: Sorceser Tzezntch, Orc Shaman (875 zasięgu!!!!), Flamers of Tzezntch, Drak Elf Sroceser i tym podobne (również po stronie dobra), powinny być mocno ograniczone.
W 65 turze wchodzi Sztorm Chaosu, gdzie natknąłem się na armie z 3 oddziałami takich koksów. Tylko bitwą komputerową dało się wygrać stosunkiem 6/1. Straciłem wtedy 4 doświadczone armie z generałami, gdzie najmniejszy miał 6 gwiazdek.
Ktoś ma pomysł jak osłabić te jednostki?
Cóż wersja Gigantusa rozczarowuje, jeśli chodzi o balas jednostek. Nie chodzi tylko o mega trolle, ogry, czy minotaury, bo ich staty można zmienić, ale jeśli mam się zmierzyć z czarodziejami chaosu, szamanami, to nie mam szans. Ich czary są wstanie zniszczyć najlepszą kawalerię, jednym strzałem.
Takie jednostki jak: Sorceser Tzezntch, Orc Shaman (875 zasięgu!!!!), Flamers of Tzezntch, Drak Elf Sroceser i tym podobne (również po stronie dobra), powinny być mocno ograniczone.
W 65 turze wchodzi Sztorm Chaosu, gdzie natknąłem się na armie z 3 oddziałami takich koksów. Tylko bitwą komputerową dało się wygrać stosunkiem 6/1. Straciłem wtedy 4 doświadczone armie z generałami, gdzie najmniejszy miał 6 gwiazdek.
a to sobie wrzuciłeś, jakoby balans zmienił, na razie jest ciężko, ale krasnale jakoś sobie radzą :mrgreen:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11106912 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11106912#post11106912)
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11097051 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11097051#post11097051)
----------
edit:
parę screenów na zachętę :)
[spoiler:35ocz54c]http://img638.imageshack.us/img638/8605/2012030100001l.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/7493/2012030100002r.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/9070/2012030100008.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/4530/2012030100009.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/9357/2012030100003n.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/2080/2012030100004.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/5246/2012030100005.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/5866/2012030100006.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/32/2012030100010.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/6844/2012030100011.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/8555/2012030100012.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/2163/2012030100013.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/5015/2012030100014.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/4509/2012030100015.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/2498/2012030100016.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/7757/2012030100017.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/7581/2012030100018.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/3709/2012030100019.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/2147/2012030100020.jpg[/spoiler:35ocz54c]
Ten mod ma potencjał. Ja tam wierzę w wersję Gigantusa 1.5 - grałem i czasami gram nadal w wersję Gigantusa 1.4.4. jutro pobiorę mam nadzieję 1.5, wtedy napiszę coś więcej.
Jak wrócę do Krakowa to ośmielę się pobrać Gigantusa, zagram VC i się wypowiem. Mimo wszystko cieszę się iż już jest.
Pobrałem i zainstalowałem wersje 1.5 od Gigantusa. Cóż mogę powiedzieć, ten Gość jest geniuszem. Pograłem ze 40 tur Elfami Wysokimi, dla mnie bomba. Nareszcie ten świat jest oddany jak należy, już 2 frakcje Ludzi stały się heretykami, źli cisną dobrych. Chaos odciska piętno na Starym Świecie i to widać w grze. Odzywki i głosy dla Wysokich Elfów są rewelacyjne jak dla mnie. Walczyłem do tej pory z buntownikami i Bestiami w tym z nowymi w grze Minotaurami, twarde bestie. Naprawdę warto pobrać tą wersję. Wrzuciłem patcha i pliki z poprawkami i miodzio. Pozdrawiam.
Grand Admiral Thrawn
04-03-2012, 21:51
Jego zamiarem nie było mieszanie nic w EDU. To jest podstawka tyle, że spakowana. Jeśli chcesz zmienić zasiąg czarów to możesz to zrobić w EDU (co do zasięgu szamanów to zapewne chłopaki 'zaimplementowali' stopę Gorka - mający najdalszy zasięg z czarów Dużego Waaahg!). Siłę czarów można zmienić w pliku projectiles i po kłopocie (ja tam sobie magów ognia ulepszyłem bo jakoś tak mało zabijali kometami) :D
Zainstalowałem właśnie 1,5 gigantusa (z obydwoma patchami) i chciałem przetestować nowej jednostki, stworzyłem bitwę dwarf - chaos dwarf głownie na nowych jednostkach ale mam CTD i ciekawy komunikat :>
Sigma preserve us, Chaos has taken over!
Closing the gates to save our souls!
Zapewne to nowe jednostki wywołują jeszcze jakieś błędy?
Edit: sprawdziłem większość nowych jednostek ale wywala tylko przy anvil of doom - a szkoda bo właśnie tym najbardziej chciałem się pobawić :/
z innych ciekawostek to w jeśli w czarodziejach tzenecha damy generała to chłopak ma dysk na wysokości pasa i lewituje w powietrzu :>
Faktycznie wszelkiego rodzaju czarodzieje są mocni ale raczej w kampanii rzadko spotykani. Ale nawet na nich znajda się jakieś sposoby.
Jest patch nr 3 do wersji Gigantusa z 13.03.2012. Eliminuje błędy z tą jednostka na jakiej Ci zależało. Gigantus jest wytrwały i ustabilizuje tego moda. Na to liczę, bo 1.5 jest super, ma poprawiony balans i zachowanie Ai w stosunku do 1.4.4. :mrgreen:
U was tez jest źle dopasowana muzyka?
Mam wersje od Gigantusa.
Mam wersje od Gigantusa.
Witam. Patche 1, 2 i 4 (bez 3) wgrałeś? U mnie muza jest ok. Ale na razie grałem tylko Wysokimi Elfami. I co dokładnie rozumiesz pod pojęciem źle dopasowana muza? Pozdrawiam.
po tym najnowszym patchu działają save'y? bo szkoda mi mojej kampanii Reiklandu 8-)
ogólnie mod jest super, ale ciekawi mnie jak można sobie poradzić grając takimi nacjami jak krasnoludy czy chaos... da się..? zwykle po 10-15 turach jestem na skraju upadku ;]
Zgadzam się mod jest super. Co do savów. Powinny działać z nowym patchem znaczy z 4, ale mnie się po 3 patchu coś kilka savów popsuło (Teraz Gigantus usunął link do tego patcha, bo on miał coś popsute jednak, kilka tekstur co czasami ctd powodowało). Więc jak masz niedaleko do końca, to nie ryzykuj i graj kampanię dalej. A najnowszy patch wgrasz po jej zakończeniu. Pewnie będą kolejne patche i fixy, ale Gigantus wersję 1.4.4 doprowadził do takiego stanu, że praktycznie nie wywalała. Na to samo liczę przy wersji 1.5, bo jest dużo lepsza niż poprzednia i zachowania AI wg mnie lepiej oddają realia świata Warhammera. Pozdrawiam.
Mam wersje od Gigantusa.
Witam. Patche 1, 2 i 4 (bez 3) wgrałeś? U mnie muza jest ok. Ale na razie grałem tylko Wysokimi Elfami. I co dokładnie rozumiesz pod pojęciem źle dopasowana muza? Pozdrawiam.
Podczas własnej bitwy na przykład Goblinami mam muzykę słowiańską.
Wgrałem 1,2, hotfix, 3 i teraz wgrałem 4.
Melodie w bitwach to są dobrane wg preferencji Rosjan. Gigantus na ile się orientuję, dodał tylko głosy angielskie. Ale nie ingerował w ścieżkę muzyczną moda. Tak uważam. :mrgreen:
Zgadza się, Rosjan (to chyba normalne) od początku robią tego moda pod siebie... ze wszelkimi tego konsekwencjami.
GERDHARD
18-03-2012, 13:48
Witam odświeżyłem sobie modka 1.5 i gra się super jednak mam pytanie , czy wy także nie macie krat oddziałów , w większości pokazuję mi chłopa i tyle , opisy są i statystyki jednak obrazków brak:(
Ja mam praktycznie 99% ikonek. Masz wersję Gigantusa? Czy od Rosjan? Patche powgrywaleś?
Nawet zwykła wersja ruska nie sprawiłaby takich problemów. Spaprana instalacja? Z tego wynika iż nie masz we folderze tychże ikonek (albo mod nie potrafi ich znaleźć) i Medieval II stosuje zamiennik.
GERDHARD
18-03-2012, 15:49
Kurde bele wklepałem Gigantusa 1.5 patch 1,2 4 zainstelowałem English voice i dałem Warcray 1.5 mod Killerowskiego. Hmm myślicie abym jeszcze raz przeinstalował???
Tak, ale olej Warcraya. Może to on ci zawinił.
Jest patch nr 3 do wersji Gigantusa z 13.03.2012. Eliminuje błędy z tą jednostka na jakiej Ci zależało.
Dzieki wielkie, zainstalowałem i jest super :>
Dla mnie najfajniejsza zmiana jest dodanie opcji hot seat w kampanii, rozegrałem kampanie jednocześnie kislevem i dwarfami:>
GERDHARD
18-03-2012, 16:45
Herod a jak wygląda balans u Gigantusa? Dalej nie da się zabić Trolli i Gigantów?
Kurde bele wklepałem Gigantusa 1.5 patch 1,2 4 zainstelowałem English voice i dałem Warcray 1.5 mod Killerowskiego. Hmm myślicie abym jeszcze raz przeinstalował???
Zdecydowanie przeinstaluj wg mnie. Gigantus, patch 1,2, 4 i fix najnowszy. Balans jest poprawiony - dla mnie Gigantus i jego wersja to podstawa. Ciężko ubić w/w jednostki ale da radę.
jest tu mowa o patchu od niejakiego gigantusa, mam rozumiec ze jest on stabilniejszy i sa nie rosyjskie glosy? :D jesli tak to z kad moge pobrac to? jeszcze raz z gory dzieki! I SALUT!!!!
nie ma ruskich głosów i wszystko jest poprawione. taka wersja dla zachodu ;p
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11092857 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11092857#post11092857)
To właśnie wersja Gigantusa, linki do niej podał Eutyches na stronie 70 tego tematu. Ja na niej gram i wiele innych Osób. Pozdrawiam.
aha, bueno :) ale mam problem albo jestem nobkiem albo elektronika mnie wykiwa... mniejsza.. jak mam pobrać ta wersje gigantusa? sciągam zarchiwizowany plik który wazy kilka mega i jest torentem?? co mam z tym małym plikiem zrobić? skubany przeciwstawia się mojej woli :D
nie wiesz jak używać torrentów..?
1. ściągnij program np. http://www.utorrent.com/intl/pl/
2. odpal torrent gigantusa.
akurat z tego typu "bajerem" sie pierwszy raz spotykam :D dzięki, teraz tylko czekać aż się ściągnie
Link do wersji gigantusa jest też w temacie "instalacja". ;)
GERDHARD
24-03-2012, 08:15
Panowie gdzie znajdę plik z kartami jednostek , próbowałem wszystkiego i dalej zamiast kart mam , randomowe przedstawiające chłopa?
a co instalowałeś? bo na pewno nie czystą wersję gigantusa ;p
GERDHARD
24-03-2012, 10:50
Gigantus i głosy angielskie . Tyle kurde jak to nie duży plik może ktoś by się nim podzielił ???
Gigantus i głosy angielskie . Tyle kurde jak to nie duży plik może ktoś by się nim podzielił ???
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11092857 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11092857#post11092857) To link do opisu wersji Gigantusa. 3 party mają 5,03 GB + Patche to i tak około 2 gb mniej jak w wersji Rosjan. Lepszy balans, lepsza grafika i angielskie głosy i opisy - i systematycznie wydawane patche. Dlatego wg mnie warto mieć wersję Warhammera 1.5 od Gigantusa.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11092857 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11092857#post11092857) wyszedł patch 1.5.1 do warhammera 1.5. A Gigantus wydał patch nr 5 do swojej wersji. Patch Gigantusa zawiera w sobie patch 1.5.1 dostosowany do wersji Gigantusa w jaką gram. Patch jest dość duży ponad 200 mb i ma dwa party właśnie pobieram. patch nr 5 do wersji Gigantusa zawiera wszystkie popzrednie fixy i poprawki. Patch 5 podnosi wersje Gigantusa z poprzedniej do 1.1. To stan na 22 maja 2012.
LISTA zmian:
1.1.00 - 22nd May 2012
- Combined all previous patches and quick fixes
- enabled battle editor
- Added adapted patch 1.5.1 as follows:
fix CDT and weakens the minotaurs, ogres and trolls
Eliminates the problems with broken saves.
mortar crew shall not perish from their own shots.
Weak some magicians.
The error with impossibility to build camp of mercenaries in native cities of orks is corrected.
Fixed bug with general's trait Sylvania - Necromancer.
Steam-tank now alone in the squad.
Introduced the antipathy between the captains of mercenaries. Now it is impossible to collect all accessible mercenaries in one campaign.
New strategic model-orc settlements and citadels of the gods of Chaos.
New models of ships on the strategic map.
Added a strategic model Morgan Bernhard (removed from the Empire's strategic model of Warrior Priest Sigmar/Ulric).
New models of DE-Sorceress (compare with the old) and Valkia The Bloody (thanks Kahvipannu).
New textures for the Warrior Priests of Sigmar, Witch Hunters, Knights and Warriors of Chaos (thanks Kahvipannu).
New models of Empire Archers (thanks Parmizan).
New icons and descriptions for buildings of Kislev, and added missing description for the building of Chaos.
Updated the strategic map. Now you can swim out to Sea of Claws to Sea of Chaos. Added a navigable river, which flows to the Uzkulak.
Reworked script combining AI Chaos. Now all the provinces and the armies of the four gods at the time of unification, the depart Chaos Undivided.
Removed the torches on the tactical map in units of undead and demons (thanks Galloper).
The new unit of Norska - Berserkers is added (thanks FakeTwin).
Notlob's added a new weapon - Mangonel.
Updated textures Seekers of Slaanesh and now they do not like sweet pink Pokemon.
Icons of units of some factions are updated.
Now, most of the unique units, after their arrival can be hired (except for all the magicians, engineers, steam tank).
Added diplomats all factions that can make alliances (as long as no new strategic models).
Added scripts capture the rebel settlements at the start of the campaign, factions of the Empire and Kislev.
Updated ReallyBadAI specifically for fashion (thanks Germanicu5).
Changed the bodyguard Bronzino’s, now it is the protection of the cavalry.
A new roller of hiring of Harbot.
kauczuk999
27-05-2012, 21:49
a niechcesz tego moda gigantusa wrzucic gdzies do sciagnicia nie z torrentu?
bo na torrencie siedzi i nic nie idzie
Ja pobierałem z torrenta. Używałem "bitcomet" czy coś takiego. Pozwala wznawiać pobieranie. Nie mam możliwości wrzucić tego moda do pobrania bo jest za duży. Pozostaje torrent tylko (ale sprawdzę czy nie ma alternatywnego downloadu).
kauczuk999
27-05-2012, 22:00
ja od tygodnie nie moge sciagnac ponad 85% bo nikt nie udostepnia. to skoro masz to moze wskocz tam i udostepnij do sciagniecia?
ja od tygodnie nie moge sciagnac ponad 85% bo nikt nie udostepnia. to skoro masz to moze wskocz tam i udostepnij do sciagniecia?
http://www.infracta.de/wbb/forum/index. ... Item&id=25 (http://www.infracta.de/wbb/forum/index.php?page=DatabaseItem&id=25) to alternatywny link do downloadu wersji Gigantusa 1.5 - można je pobrać w normalny sposób nie z torrenta, potem pobierz najnowszy patch i fiksy i będzie ok. Pozdrawiam.
Edit: Na moje oko masz pobrać wszystkie pliki (party). :mrgreen:
Mam problem. Instaluję moda pod Steam, instaluję patche oraz quick fix. Dodaje moda w Launcher ... i kiedy chcę wystartować wyświetla mi się komunikat ... Medieval II suffered fatal error. Any idea?? :(
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=410461 to jest poradnik jak instalowac tego moda dla użytkowników steam. Może tam coś wyczytasz.
Edit: Tylk zamiast call of warhammer ma być Rage_of_dark_Gods
No zagrałem dziś 80 tur Middenheimem, no wszyscy na kolana. Po patchu 1.5.1 i poprawkach Gigantusa mod stabilny. Czasem wywali ale rzadko. Wiekszość bitew toczę ręcznie no odlot. Zwierzoludzie na rozgrzewkę nieco Orków a teraz ciężkie walki z chaosem, a te jednostki to mistrzowstwo świata. Sporo fajnych rzeczy dodał ten patch. Wracam do kampanii.
Zainstalowalem sobie w koncu tego moda zrobil na mnie duze wrazenie, ale troche brakuje mi tu rasy Skaven. Ma ktos moze jakies info czy ta rasa zostanie moze dodana w przyszlych patchach ? Czy raczej jej nie bedzie ?
Skaveni mają być w wersji 2.0 a mod jest super.
Witam wszystkich fotumowiczów!
Mam straszny problem z działaniem MTWIIKingdoms (wałkowany w necie "wrong disc inserted"), i zastanawiam się, czy mogę w Rage of Dark Gods z niedziałającymi kingdomsami (acz zaistalowanymi na kompie), czy też mod jest na tyle integralną częścią gry, że taka sytuacja nastąpić nie może?
{wybaczcie jeżeli to pytanie jest jakieś kompletnie debilne, ale jeśli chodzi o mody do gier jestem kompletnie zielony :oops: }
Musisz mieć zainstalowane Kingdoms 1.5 i oryginalną oraz nieuszkodzoną płytę (jak jest mocno porysowana to niekiedy komp uznaje oryginał za podróbę). Bez płyty z Kingdoms w napędzie nie odpali raczej. Wymień nośnik albo kup nową płytkę są coraz tańsze poniżej 30 pln napewno kupisz.
Kingdomsy 1.5 mam zainstalowane, płyta jest nówka. Chodzi mi o to, czy te kingdomsy muszą działać - czy jest możliwa sytuacja, że mam zaisnstalowane kingdomsy 1.5, mam oryginalną płytę, którą moja stacja dysków normalnie odczytuje jak wejdę w mój komputer (błąd pojawia się dopiero prze próbie uruchomienia kingdomsów), nie mogę grać w kingdomsy, ale mogę grać w moda?
Dziwne, ja mam z 10 modów w tym ten i mogę grać w podstawkę i kampanie Kingdoms ale nie gram bo gram tylko w mody. :mrgreen:
Kingdomsy 1.5 mam zainstalowane, płyta jest nówka. Chodzi mi o to, czy te kingdomsy muszą działać - czy jest możliwa sytuacja, że mam zaisnstalowane kingdomsy 1.5, mam oryginalną płytę, którą moja stacja dysków normalnie odczytuje jak wejdę w mój komputer (błąd pojawia się dopiero prze próbie uruchomienia kingdomsów), nie mogę grać w kingdomsy, ale mogę grać w moda?
Przeinstaluj jeszcze raz Królestwa zgraj łatkę 1.5 odpal najpierw bez moda jak odpali to wgraj dopiero moda i zobacz wtedy czy możesz grać. :)
KrystianBorys
19-06-2012, 21:23
Siemka, na czym polega nekromancja w Sylvanii i jak prowadzić tą frakcję?
Nie jestem ekspertem od Sylvanii, ale to jedna z trudniejszych nacji, wszyscy ich atakują. Ale obecnie w wersji Gigantusa da sie nią grać. Ratunkiem dla ekonomii są kupcy w Sytlvanii, ja ich na złoza gromrilu wysyłam. Co do tego jak grać za wiele Ci nie pomogę, bo dopiero zacząłem nimi grać a do piątku nie mam mojego kompa. Na początek poziom Medium Ci polecam i wgraj wszystkie patche i fiksy od Gigantusa.
Nekromancja polega na tym iż po bitwie wygranej nasze oddziały wychodzą prawie bez strat. Tzn. Im bardziej plewny oddział tym lepiej się regeneruje. Widoczne jest to zwłaszcza u szkieletów i zombie. Niestety elitarne jednostki czegoś takiego już prawie nie mają. Czyli w bitwie zalewasz wroga padliną, a ataki chirurgiczne wykonujesz np. zgrupowaniami Black Knightów.
Jak grać na mapie strategicznej? To jest trudne. Najpierw należy się przygotować na atak Imperium (krucjaty) i zniszczyć je na swej ziemi. Zająć pobliskie buntownicze prowincje. A potem to zalecam powolny marsz w kierunku Blood Keep, w celu zajęcia południa Imperium (ale bez pośpiechu, przyjdzie Waaagh Grimgora, niech się powyrzynają nieco wrogowie),.
KrystianBorys
20-06-2012, 20:51
Ok, dzięki, takiej odpowiedzi oczekiwałem :-) To jaka frakcja jest najlepsza na początek, taka na zapoznanie się z modem, bo CoW bardzo się różni od modów w które grałem wcześniej
Zagraj Middenlandem, spróbuj szybko zdobyć Marienburg.
Reikland(uzbroisz pewne prowincje) potem jedziesz i niszczysz osiedla baestmenów i rebeliantów koło Hochlandu, a z sił zła Khorne.
jak dla mnie wszystkie są dość trudne... no może część imperium na zachodzie ma łatwiej, bo jest z dala od orków i chaosu. Trzeba tylko rozwalać pojawiace sie armie beastmanów.
największym problemem są właśnie te skryptowane armie ;/
No fakt, Reikland na początek jest lepszy niż Middenland, znaczy łatwiejszy. Co do zaskryptowanych armii, to fakt jest ciężko, ale to oddaje klimat Starego Świata dobrze. Ciągłe zagrożenie z róznych źródeł (zwierzoludzie, orki i gobliny, chaos, Sylvania, heretycy, Druchii, Nocne Gobliny czy krasnoludy Chaosu). Na ostatnich patchach Gigantusa zwłaszcza tym co wprowadza patch 1.5.1 jest dobry balans wg mnie. Jest ciężko ale można wygrać. Pozdrawiam.
Księstwa Graniczne to mym zdaniem najłatwiejsza frakcja. Drobne najazdy Orków i Chaosu i tyle, nie trzeba się zbytnio martwić o północne granice, o zachodnie. Słowem cisza i spokój (a nawet nuda).
Wydaliby już to EB II. :P
Próbowałem grać Kislevem i powiem, że całkiem prosto, tyle że za dużo bugów podczas bitew... Ciągle się wyłączają itp. straciłem cierpliwość po 15 turze. Szczerze nie polecam... Czy, żeby rekrutować porządną piechotę znaczy się reiksguard trzeba mieć ten cholerny zamek w Reiklnad? Niema innej możliwości? Osobiście na najnowszym patchu gigantusa próbowałem grać wpierw Stirland (jedna z moich ulubionych frakcji), ale teraz Sylvania jest przekoksana. Po 10 turze mają 10 pełnych pasków a osobiście gram na vh/m i wszystkie armie atakują mnie a ja mam jedną cholerną armię... Bezsensu nawet z pomocą krucjaty nie da się ich zatrzymać. Wiecie jak zmniejszyć liczbę spawnujących się armii bestii? Bo to nie jest główny przeciwnik w grze a jedynie dodatek, więc jest stanowczo za silny.
Teoretycznie w campaign_scrip by można ograniczyć spam bestii ale, coś ten mod jest oporny na takie zmainy. W poprzedniej wersji mi sie nie powiodło. Może w obecnej zmainy by zadziałały, w tygodniu jak znajdę chwile może popróbuje coś, ale uwazam, że z patchem i ostatnimi fiksami z 13.06.2012 balans jest ok. Stirlandem nie grałem.
Mi beastmeni tez bardzo utrudniali grę i faktycznie jest ich za dużo wiec po prostu obniżyłem im statystyki :P to jest ok 10 minut roboty w edycji tego pliku export_descr_unit.
Andrus, by zmniejszyć liczbę spamujących armii Bestii, wejdź do data/worl/maps/campaign/imperial_campaign i skopiuj sobi gdzies campaign_script. Następnie pracuj na jego kopii otwórz campaign_script na skrypcie 17. Ja wkleiłem tylko jego poczatek, najlepiej wycinać po kilka jednostek z środkowej części armii, zaznaczyłem na zielono, co ja bym ew. usunął. Nie usuwaj, end, ani innych wpisów, tyklko same jednostki. potem zapisz zmiany, wgraj plik jak wyżej i usuń map.rwm oraz zacznij nową kampanię - teoretycznie w nowej kampanii armie bestii winny byc odchudzone o tyle ile usuniesz im jednostek. Nie usuwaj jednostek bodyguard. Pozdrawiam.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;17. Beastmans. Isilendil;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
monitor_event PreFactionTurnStart FactionIsLocal
generate_random_counter beastmans_1 1 6
generate_random_counter beastmans_2 1 6
generate_random_counter beastmans_3 1 6
generate_random_counter beastmans_4 1 6
generate_random_counter beastmans_5 1 6
generate_random_counter beastmans_6 1 6
generate_random_counter beastmans_7 1 6
generate_random_counter beastmans_8 1 6
generate_random_counter beastmans_9 1 6
generate_random_counter beastmans_10 1 6
if I_EventCounter beastmans_1 = 1
and RandomPercent < 6
add_events
event emergent_faction egypt
date 0
end_add_events
spawn_army
faction egypt
character random_name, named character, x 28, y 64, battle_model Bestigor, family
traits LoyaltyStarter 1 , Loyal 4 , zver 1
unit Bestigor bodyguard exp 9 armour 0 weapon_lvl 0
unit Bestigor exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit minotaur exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Gor spear exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Gor exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Gor exp 2 armour 0 weapon_lvl 0
end
end_if
if I_EventCounter beastmans_1 = 2
and RandomPercent < 6
add_events
event emergent_faction egypt
date 0
end_add_events
spawn_army
faction egypt
character random_name, named character, x 28, y 64, battle_model Bestigor, family
traits LoyaltyStarter 1 , Loyal 4 , zver 1
unit Bestigor bodyguard exp 9 armour 0 weapon_lvl 0
unit Bestigor exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
end
Sam dzisiaj do tego doszedłem, ale tak czy siak dzięki. Przynajmniej inni również będą wiedzieli :)
Napisz proszę za jakiś czas czy zadziałało. Myślę, że podobnie można ograniczyć spam Sylvani przeciwko Stirlandowi - ja jednak zostanę raczej przy oryginalnym skrypcie. Pozdrawiam.
Działa wszystko działa i szczerze polecam zrobienie tego wszystkim losowym spamom wrogich armii złych, bo bez tego gra niema sensu. Póki co nie gram, bo gra na Gigantusie ciągle mi się wyłącza i już szlang jasny mnie trafił.
map.rwm z katalogu base usunąłeś? zrób defragmentację oprócz usunięcia map.rwm. Moze coś pomoże i zacznij nową kampanię.
Tia... I znowu ściąganie :(
HellVard
09-07-2012, 14:18
RoDG mi się nie włącza, ciągle wyskakuje komunikat "no disc inserted". Płytka jest trochę porysowana, ale kampanie z kingdoms chodzą mi normalnie, zainstalowałem DLV i też śmiga. Nową płytę mam kupować? :/
Skoro po wielu próbach nie widzi płytki z Kingdoms to albo wymienisz w CD projekt, albo kupisz nową plytkę. I mam nadzieję, że pobrałeś wersję od Gigantusa?
HellVard
09-07-2012, 17:11
Jasne, sporo dobrego o niej poczytałem, zresztą grałem w nią kiedyś, ale niestety tylko przez kilka dni, bo miałem awarię kompa. Chciałem znowu wypróbować, bo uniwersum diabelnie ciekawe, a tak świetnie zrobionych jednostek chyba żaden inny mod pod M2 nie ma. A tu kicha :/
Da się przekabacić z powrotem na Sigmara zdradzieckich heretyków, którzy przeszli na stronę Chaosu (w moim przypadku Nurgla... Averland cholerne)?
Witam
Juz dosc dlugo nie gralem w moda, mam zamiar go sciagnac gdy bedzie chwilka czasu. Jednak mam pytanie, czy mod dale jest tak bardzo niestabilny? Wyszla wersja 1.5 z patchem, pamietam, ze na 1.4.4 ciagle wyrzucalo z gry. Naprawili to?
EDIT: Bach, poczytalem teraz pare stron wczesniej, ponoc gra w miare stabilna ;) Teraz pytanie, czy zaimplementowali w koncu hotseata? Ew. hottseat Holy Pilgrima dziala na zwyklym warhammerze?
Mod w miare stabilny po wszystkich patchach i fiksach. Można spokojnie grać.
Edit:
Andrus co do heretyków, to po śmierci ich władcy wracają na łono Sigmara. Dyplomatycznie nie wiem czy to można zrobić, a zabijać wrogiego wąłdcy tez nie zabijałem nigdy bo miałem zwykle inne problemy, Chaos i inne takie. Ale jak napisałem umrze władca, wyrzekną sie herezji.
nie wiem jak w wersji rosjan ale w wersji gigantusa 1,5 jest hotseat i całkiem fajnie się gra. Jakis czas temu skończyłem kampanie imperium grając wszystkimi prowincjami naraz :D
Wszystkimi landami naraz? Musiales byc niezle zdesperowany ;) Ale gratuluje zapalu :D
Mod sciagniety. Mam za soba juz jakies 4 tur. Pierwsze co sie rzuca w oczy to obnizony poziom trudnosci w stosunku do poprzedniej wersji. Po 40 turach grajac kislevem pozbylem sie juz niemal calego chaosu (zostal jedynie nurgle, khorne ma zaledwie jedna badz dwie prowincje) oraz chaos dwarfow. A teraz problemy. Najwiecej roboty jest z zabijaniem wszelkich trolowatych. Ktos ma jakies tipy jak sie pozbyc tego patłajstwa nie angazujac w to polowy armii? Na odleglosc zastrzelac nie ma szans, szarza kawaleryjska, nawet dwustronna tez niewiele pomaga. Ze wszystkich kislevickich jednostek jedynie krasnoludy radza sobie z nimi dobrze, ale zajmuje im to najczesciej cala bitwe, w dodatku trolle sa szybsze, i czesto sie od nich "odrywaja" i uciekaja.
Ogolnie 1.5, przynajmniej w wersji Gigantusa, moze w koncu ubiegac sie o miano najlepszego moda. Bardzo malutko crashy, wszystko w koncu dopracowane, brak bugow (przynajmniejna nie nie trafilem ;) ).
Poczekaj na Inwazję Chaosu zjednoczonego, powinno być nieco trudniej. :mrgreen:
akurat chaos undivided kislevowi bardzo nie szkodzi bo szybko przemieszcza się na tereny imperium. Ogólnie dość łatwo grało mi się imperium za to najtrudniej wampirami.
Miałem trochę wolnego czasu to się pobawiłem :> początki były bardzo ciężkie i długo się schodziło z każda tura ale jak frajda jest rządzić całym imperium :D
endriu135
18-07-2012, 16:49
Na wstępie witam wszystkich.
Mam straszny problem z działaniem MTWIIKingdoms (wałkowany w necie "wrong disc inserted"), i zastanawiam się, czy mogę w Rage of Dark Gods z niedziałającymi kingdomsami (acz zaistalowanymi na kompie), czy też mod jest na tyle integralną częścią gry, że taka sytuacja nastąpić nie może?
{wybaczcie jeżeli to pytanie jest jakieś kompletnie debilne, ale jeśli chodzi o mody do gier jestem kompletnie zielony :oops: }
pozwoliłem Sobie zacytować, bo miałem dokładnie ten sam problem. Płyty kupione 3 dni temu (polskie wersje, extra klasyka), zainstalowane i podstawka i dodatek bez problemów. Samo medivial ruszyło, nawet bez płyty, ale przy próbie uruchomienia dodatku (lub tego moda) mam info, abym włożył oryginalną płytę kingdoms. w moim przypadku pomogło wyszukanie w sieci "no cd-crack" do wersji 1.5 kingdoms. dziwne to trochę ściągać crack do oryginałki, ale ważne, że pomogło i zaczęło śmigać. teraz działa mi zarówno dodatek jak i modzik
Na wstępie witam wszystkich.
pozwoliłem Sobie zacytować, bo miałem dokładnie ten sam problem. Płyty kupione 3 dni temu (polskie wersje, extra klasyka), zainstalowane i podstawka i dodatek bez problemów. Samo medivial ruszyło, nawet bez płyty, ale przy próbie uruchomienia dodatku (lub tego moda) mam info, abym włożył oryginalną płytę kingdoms. w moim przypadku pomogło wyszukanie w sieci "no cd-crack" do wersji 1.5 kingdoms. dziwne to trochę ściągać crack do oryginałki, ale ważne, że pomogło i zaczęło śmigać. teraz działa mi zarówno dodatek jak i modzik
Wystarczyło tu poszukać, ale to ostatnio u cd projektu normalne, że im tak oryginały wychodzą :)
viewtopic.php?f=98&t=7081 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=98&t=7081)
Mam 2 problemy z modem.
1. Otóż przy większych bitwach (3+tyś) wszystko działa dobrze ale gdy skończę bitwę gra wywala do pulpitu z tym komunikatem o zamykaniu bramy;]. Drażni mnie to, że już kilka razy wywaliło mnie po moich heroicznych walkach i zależnie od wyniku walki po ponownym odpaleniu musiałem rozgrywać ją automatycznie z pomocą cheatów;/. O ile do tej pory to nie był zbyt duży problem to teraz gdy chaos się zjednoczył i leci na mnie pewnie z 20 pełnych armii to czekają mnie tylko takie duże bitwy a gra straci sens jeśli będę je wszystkie rozgrywał automatycznie. Szczególnie, że AI jest potwornie głupie skoro ja jestem wstanie wygrać bitwy gdzie automat nie widzi żadnych szans.
2. Czy da się wyłączyć mgłę wojny na moich terenach? Z tego co pamiętam to w podstawce mgła była tylko na wrogich terenach a na swoich widziałem wszystko. Może chodziło o realizm ale niezbyt to realne, że ABSOLUTNIE nikt nie zauważył całej hordy orków dopóki ta nie nie zapukała to bram stolicy;/.
Z bitwami czasem wywala, ale mnie zwykle na początku, ale udaje się rozegrać ponad 90% bitew. Fiksy wszystkie wgrałeś?
Co do mgły wojny na twych terenach to zależy od ich wielkości dalej od miast jak nie masz agentów to nic nie widzisz, część armii Orków i bestii, w zasadzie większa część pojawia się dzięki skryptom, jakby z powietrza. Niektórzy po pojawieniu maszerują gdzieś, a niektórzy od razu uderzają na miasta.
Szukam muzyki uzytej w modzie. Ma ktos linka do spisu utworow? Szukalem na twcenter i ruskim empiretw, ale nigdzie nie znalazlem niczego takiego :/ Kojarze jedna bardzo fajna nutke grajac na mapie kislevem, ale niemam pojecia co to. A muzyka w CoW jest ekstra ;)
Mógłbyś spróbować otworzyć sobie folder z muzyką. Byłoby szybciej. W instrukcjach "jak modować" jest poradnik.
endriu135
02-08-2012, 16:30
Mi natomiast problem z wywalaniem z bitwy przytrafił się tylko w wersji gigantusa, szczególnie zaobserwowałem to przy próbach strzelania z earthshaker cannon (wykrzacza się w momencie w którym właśnie ma wystrzelić) , co raczej mocno utrudnia grę krasnoludami chaosu, z drugiej strony w oficjalnej wersji moda wywala mnie przy probie zakończenia drugiej rundy (gra innymi frakcjami nie ma generalnie takiego problemu) więc przyjdzie mi chyba poczekać na dalsze patche :)
Irytują mnie tez trochę te skryptowane armie, wiem jak wywalić cześć inwazji z kosmosu beastmenów, ale nie mam pewności czy tak samo moge tam osłabić to zjawisko z innymi rasami. Wiem że to nie klimatyczne i że ułatwia rozgrywkę, ale nie jestem typem hardcorowego gracza i nie rajcuje mnie fakt nagłego pojawienia sie 2 pełnych zestawów night goblinów a kodu na kasę nie chcę wpisywać. Jak w niecie znalazłem czyjaś wersje tego pliku (pan gameplaya nagrał na jołtubie) to gra mi się wieszała do czasu przywrócenia starego skryptu.
Dlatego chcę sam pogrzebać troszkę bardziej w tym skryptowym pliku, ale nie widzę (lub nie uważnie szukałem) wpisów z innych armii nagle sie pojawiających tak jak to jest w skrypcie beastmenów (wydaje mi się że tylko u nich jest to wpisane jako event, ale mogę się mylić), a nie chce wywalić niczego z początkowego składu armii (czy stan na starcie to skrypt 2. Help to different factions. Hick ?). głównie mi chodzi o orki (skrypt 6?)gobaski (25?) z resztą jakoś dam radę (no i będe juz wiedzial że analogicznie w razie co tez da radę) bo przynajmniej można się obronić za pomocą przenoszenia sił, co jest nie możliwe gdy armia nagle u bram wskakuje.
pozdrawiam i mam nadzieje, że nie jest to opisane zbyt chaotycznie :)
Trociu07
02-08-2012, 19:04
Jak odblokować jednostki w folderze units takie jak skaveni czy smoki?
Z tego co się orientuję to nie ma w ogóle w tym modze smoków,Skavenów ;f Więc raczej nie da rady odblokować czegoś czego nie ma.
No i sprawa nr 2. Mod jest masakrycznie kapryśny,raz działa 2-3h bez zarzutu,a raz "wybiera" sobie co mogę a czego nie mogę. I tak np. chce zagrać na szybko 2-3 bitwy i co?:d i pulpit,no to odpalę raz jeszcze i pogram kilka tur kampanii,tez nie bo tym razem przy tej opcji wywala do pulpitu ;)
Jako wampiry broniłem zdobytego przed chwilą Nuln,2 armie Reiklandu odbiły sie z hukiem (szkielety z pancerzami na maxa miałem,a do tego "elita" Imperium zablokowała sie na murze hehe),już się heroic szykował i znów w nagrodę pulpit ;)
Do tego dziwna moim zdaniem ekonomia,Kislevem mam na minusie 2 koła,koniec tury,zaczyna się kolejna mam już 4 koła na plusie a nic nie zrobiłem ;) Dalej nic nie robię i już 1k na minusie... Zajmuje miasteczko,klikam Okupację i zamiast dostac 40 monet dostaje 11k,które magicznym sposobem znika w następnej turze ;D
Nie mniej jak ktoś ten klimat to warto zainstalować i poświęcić temu modowi troszkę czasu.
Trociu07
02-08-2012, 21:11
W wersji 1.5 w folderze units istnieją utworzone tekstury do tych jednostek. ktoś pisał wcześniej na tym forum że można je odblokować.
@Araven. Czy to trudniejsze AI, które kiedyś wstawiłeś działa z wersją 1.5?
Nie pamiętam o jakie AI Ci chodzi? O bitewne Germanicu5 czy jakies strategiczne? (Za dużo Ai wstawiam, to juz się sam gubię :mrgreen: ). Z tym odblokowaniem to nie wiem, ale trzeba to obczaić.
Trociu07
03-08-2012, 08:25
Bo w plikach data jest niemiłosiernie dużo tekstur i plikow do odjazdowych jednostek. AI zwiekszajace trudnosc kampanii imperium zdrady etc.
Nie sprawdzalem tamtego AI w 1.5. Powinno działać raczej. Zrób kopie pliku descr_campaign_ai_db i sparwdź. Ważne co jest "ukryte" w pliku export_descr_buildings i czy to działa, znaczy jakieś jednostki typu smoki itp.
Istnieje jakaś inna możliwość ściągnięcia moda niż podana przez Gigantusa? Bo w torrenty nie zamierzam się bawić, by później przy 99% ściąganie mi się skończyło, a z tym regularnym transferem można się pociąć, ściągając ponad 5 GB z szybkością mniejszą niż 100kbs (u mnie skacze od 20 do 80, mimo że z chomika śmiga mi do 800).
Ja nie znam innej. Zostaw kompa na noc i może się uda pobrać.
jak zmienić kolor na mapie WYSOKICH ELFÓW ??
z białego na np niebieski ?
2 pytanie
jaka rasa jest najlepsza najsilniejsza z rodzaju ludzi
Medievl 2 Egipt???? chyba lub Krzyżowce cala mapa
W SS6.2 grałem małym miastem Krzyżowców Temple Knight bardzo silni ale początek bardzo trudny 2 miasta vs 10 egipt cala mapa vs 10 karvezimian
w Third age Mialem High Elfy cala mapa 90%
kim tu grac??
godzinę testuje frakcje i na początku mało widać ;/ i KOMPLETNIE NIE WIEM A W Third age juz po 10 min wiedziałem ze HIGH ELFY będą wymiatały a tu to :shock: :shock: :shock:
Gram sobie Kislevem, jak zawsze robię to tak żeby było klimatycznie, nie ma więc mowy żeby Kislevici nagle zaczęli zamieszkiwać pustkowia chaosu albo zaczęli osiedlać się po drugiej stronie gór, tyle słowem bezcelowego wstępu.
Nie mogę pojąć czemu mapa jest taka niedokładna, rzuca mi się w oczy kilka rzeczy:
- Niektóre "Karak *******" mają tereny nawet nie wyżynne, wątpię (po części z powodu innych błędów) żeby w uniwersum było powiedziane że tereny takie były na stałe do danego regionu należne, tereny takie powinny według mnie należeć do sąsiedniej "nizinnej" prowincji.
- Ukształtowanie gór na północy jest dziwne, tam gdzie powinien być przesmyk a nawet mniej (Karak Kadrin z tego co wiem powinien blokować drogę a jest to chyba forteca w środku góry) jest całkiem spore przejście.
- Granica pomiędzy Ostemarkiem a Kislevem patrząc na tą mapę http://windsofchaos.com/wp-content/uplo ... ark_v2.jpg (http://windsofchaos.com/wp-content/uploads/maps/emp_col/Ostermark_v2.jpg) powinna być ładnie oparta na rzecze, chyba większego ułatwienia być nie może. Tymczasem nawet granice Vitebska sprawiają wrażenie że to ziemia Imperium nie Kislevu, choć to ten drugi potrzebuje jej do zwycięstwa.
Mogliby według mnie dać lepsze granice prowincjom między Norską a Kislevem (zakładając że większość graczy grając tym drugim podbija Troll Country), takie żeby dało się je ładnie zaokrąglić.
Shiniami
24-08-2012, 17:30
Witam,
Otóż ściągnąłem moda Call of Warhammer v 1.5, zainstalowałem i podczas włączania gry skrótem najpierw włącza się ekran wczytywania zwykłego "Medievala 2" po czym wyskakuje taki błąd: http://imageshack.us/f/201/screenhunter02aug24arno.jpg/
Mam zainstalowane "Kingdoms" w v. 1.5 i zwykły "Medieval" + każdy dodatek działają normalnie. Wiecie co można na to poradzić?
Moda ściągałem z: http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936
Próbowałem włączyć grę przez: Warhammer.bat jest identyczny problem.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11092857 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11092857#post11092857) tu masz link do wersji Gigantusa. Jest o wiele lepsza od wersji Rosjan. Jest też patch i fiksy do wersji jaką zrobił Gigantus, co powoduje, że mod jest dość stabilny. Dlatego odinstaluj pobierz Gigantusa z patchem i fiksami i graj.
Shiniami
25-08-2012, 14:21
Zainstalowałem wersję Gigantusa, wszystko pięknie działa! Dzięki Wielkie :))
Witam w temacie.
Po Zniszczeniu Mordoru i pierścienia władzy, chciałbym zerknąć na tego moda.
Mam 2 prośby.
- pierwsza to jakieś skriny z aktualnej wersji. ze szczególnym uwzględnieniem mapki
- druga to informacja ile prowincji w sumie ma mapkaoraz jej orientacyjna wielkość w odniesieniu np do podstawki. W TATW trochę mapa była za mała jak dla mnie.
z góry dzięki
pozdr
Mapa z pierwszej strony czyli ta :
http://imageshack.us/photo/my-images/84/imperiumi.jpg
jest ciągle aktualna więc możesz sobie porównać ,że jest średniej wielkości.
Ale nie powinno to nikomu przeszkadzać bo im większa mapka tym bardziej kolosalne odległości z miasta do miasta jak to miało miejsce w modzie Third Age.
Mapa z pierwszej strony czyli ta :
http://imageshack.us/photo/my-images/84/imperiumi.jpg
jest ciągle aktualna więc możesz sobie porównać ,że jest średniej wielkości.
Ale nie powinno to nikomu przeszkadzać bo im większa mapka tym bardziej kolosalne odległości z miasta do miasta jak to miało miejsce w modzie Third Age.
Chodziło mi o mapę z podziałem na prowincje...
Ale ok.
Mnie właśnie zależy na mapie gdzie SĄ kolosalne odległości, czyli po prostu na takiej która byłaby przynajmniej z 30% większa od podstawki.
A co do TATW to się nie zgodzę. Odległości między miastami spore - zgoda. Ale sama mapa nieduża. Jest znacznie mniejsza gdy ją porównać z podstawką Medka
pozdr
-=Azrael=-
30-08-2012, 11:39
Siemka !
Mam pytanko, a mianowicie czy tylko mi sie wydaję że wersja 1.51 jest banalnie prosta ? Jak grałem we wcześnieszą wersje moda ( nie pamietam którą ) to każda bitwa była ciężka. Dużo strat, orki były bardzo wytrzymałe, pełno mocnych siedlisk bestii chaosu i co chwila inwazje chaosu oraz przechodzenie na ich strone co niektórych marchii. Powodowało to iż gra był ciekawa bo teraz to prawie wszytkie siedliska bestii padaja w 3 turze. Da się jakoś zwiększyć poziom ?
To zależy kim sie gra i na jakim poziomie trudności. Zwiększ mocno sakiewke króla i startową kase Chaosowi zjednoczonemu i ew. innym Złym to będziesz maił trudniej. albo zagraj Sylvanią np. na VH.
-=Azrael=-
31-08-2012, 01:59
Gram mrocznymi elfami na poczatku przez chyba 3 tury nie moglem robic jednostek, potem bylo ok a teraz znowu nie jestem w stanie :/
Elfy Wysokie tez tak mają, trzeba mieć porty i oczywiście koszary i inne takie. U elfów tylko co jakiś czas można rekrutować, to symuluje przypływanie statkami rekrutów z ich ziem ojczystych. Ale spoko da radę tak grać.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jaki jest sposób na crashe oraz co mam zrobić żeby gra się nie uruchamiała w okienku?
EDIT: Tak tak, wiem, to nie ten dział, nie zauważyłem tego przed napisaniem tego posta.Ale czy mógłby ktoś powiedzieć gdzie ten notatnik w którym jest cgf windowed?
Jedyny sposób na crashe to wgrać wersję Gigantusa i wszystkie fiksy i patche. Czasem i tak wywala.
Plik związany z wyświetlaniem gry w okienku nazywa się Configuration jest w katalogu moda. Pisze przy nim plik CFG, zmień na windowed = 0 i powinno być ok.