PDA

Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna wersja 1.5

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

ReistPL
31-08-2012, 23:48
Mógłbyś dokładnie napisać gdzie on jest?
Póki co sprawdziłem główny folder, datę i text i nie ma go tam.

01-09-2012, 07:02
Mógłbyś dokładnie napisać gdzie on jest?
Póki co sprawdziłem główny folder, datę i text i nie ma go tam.
http://img443.imageshack.us/img443/8983/schowek02t.jpg
Jak go nie masz, to coś źle po instalowałeś.

ReistPL
01-09-2012, 17:36
Nie ma tego, a tak w ogóle istnieje jakiś patch/fix do 1.5 poza tym ang. patchem/fixem dodającym ang. napisy?

01-09-2012, 18:10
ReistPLMasz tutaj post
viewtopic.php?p=237760#p237760 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?p=237760#p237760)
Nikt w strefie łacińskiej językowej nie gra w wersję rosyjską zangielszczoną, bo są na kompach problemy, używa się wersji prze-konwertowanej przez Gigantusa, anglojęzycznej w 100 procentach, łącznie z głosami itp itd...

Merakross
19-09-2012, 12:36
Wie ktoś może jak usunąć spawn armii w Rage of... 1.5.1? /głupio grać z armiami które nie zostały zwerbowane przez npc -_- to takie nie logiczne,już wolę żeby mieli multum kasy + rozwinięte miasta na full niż te głupie spawny.Niby wiem że to się jakoś edytuje w skrypcie o nazwie campaign_script lecz kompletnie nie rozumiem co tam pisze.Jak ktoś ma jakiegoś wyedytowanego gotowca lub jakieś wskazówki które części usuwać to byłbym wdzięczny.

Herod
20-09-2012, 09:32
Te "spawnujące" z lasów armię są najbardziej logiczne i poprawne, jeżeli tylko wiesz coś o Lore tego Uniwersum. ;)

Dagorad
21-09-2012, 21:13
O Uniwersum za wiele nie wiem ale fakt że te armie znikąd należą do państwa które potrafi całkiem nieźle się rozrosnąć chyba się z nim nie zgadza. Gdyby te bestie pojawiały się, plądrowały, paliły, ale miast nigdy na dłużej nie okupowały byłoby dużo lepiej. Swoją drogą za silne to one nie są, takie masy samej piechoty łatwo się rozbija, niestety AI sobie z nimi nie radzi.

Araven
23-09-2012, 09:28
Bandy zwierzoludzi Chaosu są typowe dla tego Uniwersum, szczególnie w okolicach lasu Drakwald i frakcji Middenlandu, zwierzoludzie to nie jest państwo a raczej luźne Hordy, mają robić zamieszanie, są dodatkiem do inwazji Chaosu zjednoczonego, krasnoludów Chaosu, ataków nieumarłych z Sylvanii, czy Orków lub Mrocznych Elfów. Wg mnie twórcy moda świetnie oddali klimat świata, a tekstury wielu jednostek i potworów to mistrzostwo świata po prostu. Pozdrawiam.

VergilSparda
23-09-2012, 17:13
Witam. Chciałbym zapytać czy to normalne że podczas bitwy po upadku generała naszego bądź wroga jest wyświetlana ta informacja, ale niestety bez artu? W praktyce u mnie wygląda to tak że jest wiadomość "enemy general fallen", a po rozwinięciu imię generała, nazwa frakcji i niżej puste białe pole. Czy powinny być arty i u mnie się coś skopało, czy jest tak jak powinno być?

Araven
23-09-2012, 18:13
No ja mam także art z wizerunkiem zabitego. Masz wersję Gigantusa z poprawkami? Może tylko w jednej bitwie tak jest. Pograj więcej i zobacz co i jak. Pozdrawiam.

VergilSparda
23-09-2012, 19:27
Tak mam wersje Gigantusa, tam bodajże wyszły 3 poprawki + patch i to wszystko mam. Niestety występuje to za każdym razem gdy mój lub wrogi generał pada niezależnie od frakcji. O dziwo przy wiadomościach że padła brama lub jednostki uciekły z pola bitwy to wszystko jest na miejscu, tylko tam jakieś białe plamy.

Araven
23-09-2012, 20:31
Ja mam wizerunki zabitych generałów tak w custom battle jak i kampanii. Luzik, jak ogólnie Ci nie wywala i jest ok to graj dalej ew. zainstaluj ponownie jak Ci to przeszkadza.

VergilSparda
24-09-2012, 08:15
Nie potne się z powodu ich braku, niemniej jednak szkoda zwłaszcza że arty w tej grze są świetne.

24-09-2012, 08:19
Nie potne się z powodu ich braku (...)
... A wracając do tematu, ile wagowo-wielkościowo ma twój mod po instalacji? I masz taki ich wygląd jak na screenie u góry mego postu?
edit:
tam bodajże wyszły 3 poprawki + patch
Na pewno 3 poprawki? Ja naliczyłem cztery :roll:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st11097051 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=11097051#post11097051)

VergilSparda
24-09-2012, 10:22
No tak w sumie 4, to pierwsze policzyłem jako patch. Waży 8,86 GB. Co do screena to po prostu pod imieniem generała powinien być art a jest czysta biała plama.

24-09-2012, 10:37
No tak w sumie 4, to pierwsze policzyłem jako patch. Waży 8,86 GB. Co do screena to po prostu pod imieniem generała powinien być art a jest czysta biała plama.
Wagowo masz dobrze
Ja bym zrobił tak, a ty zrobisz jak uważasz ;)
mods\Rage_of_dark_Gods\data\ui\
przeniósł bym z folderu UI
battle.sd
strategy.sd
shared.sd
też się odbudują
--------------
z folderu
mods\Rage_of_dark_Gods\data\text\
wywaliłbym wszystkie pliki z rozszerzeniem bin, one się potem odbudują :)
na końcu zlikwiduj
sławetne map.rwm
i spróbuj od nowa grę
ciekawym jest efektu, napisz :roll:

Araven
24-09-2012, 11:25
Eutyches dobrze prawi. Ale te pliki z sd to usuń na amen ale wcześniej zrób ich kopię, się odbudują przy starcie gry (A jak się nie odbudują to będziesz miał ich kopię). map.rwm jest w katalogu base a pliki binarne z text usuń jak radzi Kotołak, też się odtworzą. Mój mod ma 8,81 a 8,88 gb na dysku mam Win7 64 bitowy.

VergilSparda
24-09-2012, 13:17
Zastosowałem się do waszych rad, niestety efekt zgoła odmienny od zamierzonego. Artów jak nie było tak nie ma, do tego podczas gdy frakcje chaosu oddają ruch nie mam ich herbów u góry, a po wejściu do dyplomacji zamiast ich 4 herbów sa 4 jedynki (1). Popatrzyłem potem po folderach i zauważyłem że te pliki sd nie "powróciły".

Araven
24-09-2012, 13:28
Tu masz link do mich plików sd http://www.sendspace.pl/file/ba598570c98d612e444179a wgraj je, potem usuń map.rwm z katalogu base moda i odpal kampanię. Jak to nic nie da. Usuń całego moda, zdefragmentuj dysk i zainstaluj moda ponownie. Może zamiast plików sd usunąłeś pliki z sd w nazwie ale mxl wysłałem Ci 6 i sd i mxl wgraj je do data/ui moda i zrób jak napisałem wyżej.

VergilSparda
24-09-2012, 15:36
Te pliki mxl zostawiłem.
Chciałem Ci bardzo podziękować ze te pliki które mi podesłałeś, po podmianie wszystko jest teraz jak należy. Zabieram się do dalszej gry, a Tobie Araven jeszcze raz dziękuje za te pliki :)

Araven
24-09-2012, 15:41
Luzik. Dobrze, że działa napisz czasem jakiegoś posta o modzie. Pozdrawiam.

VergilSparda
25-09-2012, 14:29
Mod jest super, pograłem ok. 70 tur wysokimi elfami i gra się naprawdę nieźle. Denerwują nieco te spawnujące się co 2 tury armie mrocznych elfów ale jest do przeżycia. Przy okazji mam pytanie Chaos się zjednoczył, czy jest możliwość żeby znów się rozpadł ?

Araven
25-09-2012, 14:36
Jedyna opcja by Chaos sie nie zjednoczył, to grać jedną z frakcji Chaosu, na ile mi wiadomo. W innym wypadku się jednoczy w wyniku eventu i wchłania istniejące w momencie zjednoczenia frakcje poszczególnych Bóstw Chaosu.

VergilSparda
25-09-2012, 16:11
Istnieje możliwość by się rozpadł po tym zjednoczeniu? Bo jak nie to będzie lekka lipa tymi moimi elfami, póki bili się między sobą i okazjonalnie mnie atakowali to było w miarę ok, mogłem rozwijać i wojsko i gospodarkę, ale jak ta cała chmara ruszy na mnie to się raczej nie wybronię.

Araven
25-09-2012, 17:22
Cała chmara na Ciebie nie ruszy, dużo zależy jakie masz zdobyte ziemie, po kilkudziesięciu turach od Inwazji można ich stopniowo wypierać, niekiedy szybciej, ale ręczne bitwy konieczne. Na VH lekko nie ma. :mrgreen: Chaos zjednoczony uderza w kilkanaście miejsc w Imperium. Jeśli istnieje sposób na rozpad frakcji Chaosu Zjednoczonego to ja go nie znam. Wg mnie to niemożliwe.

VergilSparda
25-09-2012, 18:11
Jak uderza w kilka miejsc to pół biedy, myślałem że zbiorą się wszyscy razem i po kolei podbijają. Na ten moment mam podbitą dolną część tego półwyspu gdzie startujemy elfami. 2 prowincje już padły ale na szczęście nie idą dalej na mnie.

Smart James
05-10-2012, 15:47
Da się zagrać w multiplayer ? Nie tylko bitwy a Wielką Kampanię. Nigdy nie grałem w multi w medievalu i nie mam pojęcia jak to wygląda.

EDIT: Chodzi o grę hot seat ale na dwóch kompach.

Grandal
16-10-2012, 11:11
Co do hotseat to na 1.5.1 biorąc Dark Elves wywala do pulpitu. Wie ktoś o co biega?

Araven
16-10-2012, 13:25
Co do hotseat to na 1.5.1 biorąc Dark Elves wywala do pulpitu. Wie ktoś o co biega?
Masz wersję Gigantusa mam nadzieję z fiksami? A nie wersję od Rosjan?

U mnie Hotseat działa, odpaliłem jedną frakcję Choasu i Mroczne Elfy. Ten mod tak ma, że czasem wywala najczęściej pzry pzrewijaniu tury. po ponownym wczytaniu zwykle jest ok. Ale ma taki czadowy klimat i grafikę, że mimo ctd co jakiś czas to jeden z najlepszych modów w jakie grałem. Kilka savów rób pod róznymi nazwami. I walcz w imię Sigmara, czy kogo tam chcesz.

VergilSparda
17-10-2012, 09:32
Jak zwiększyć kulturę w danym regionie? Wyrzynam ludność z podbitych terenów bo myślę że dzięki temu zasiedlają ją ludzie wyznający moją kulturę. Do tego rozbudowałem na maxa świątynie i na każdym z tych terenów trzymam kapłana. Po 180 turach nigdzie nie mam kultury większej niż 50 %. Tych kapłanów trzeba trzymać w miastach czy mogą stać gdzieś obok?

Araven
17-10-2012, 09:53
Kapłani mogą stać obok miast. Wybijaj heretyków i wiedźmy. Rekrutacja jednostek nie jest uzależniona od kultury, można grać z niską. To chyba założenie moda, ciągłe spiski kultów Chaosu powodują, że mało jest prawdziwych wyznawcó Sigmara.

VergilSparda
17-10-2012, 10:16
Sam nie wiem jak to jest. W jednych miastach mogę rekrutować bez przeszkód, inne posiadam co najmniej 100 tur i nic tam nie mogę nająć prócz kapłana. Heretyków wybijam na bieżąco. Ok dzięki za pomoc.

Araven
17-10-2012, 13:39
Rekrutacja zależy od wielu rzeczy. Trzeba budować także płatnerzy Leather tanner to pierwszy potem blacksmiths, armourer itd. Tam to jest czesto powiązane - jak masz koszary a nie masz płatnerzy nic nie zrekrutujesz, nawet przy wysokiej kulturze. Jest masa ulepszeń, ale płatnerze sa jednymi z najwazniejszych budynków. Trzeba tez Watchtower w miastach budować. Przydają się pola treningowe i obozy najemników. Sprawdź w export_descr_buildings ale raczej poziom religii na to nie wpływa, co możes rekrutować, a bardziej ilość i poziom budowli związanych z płtnerstwem, koszar, strzelnic, stajni i budynków od artylerii. Napisz czy pomogły coś moje rady.

U niektórych nacji np. Elfów poza w/w warunkami konieczne jest posiadanie portu i raz na ileś tur mamy prawo rekrutacji. przy Chaosie niektóre świątynie pozwalają zdaję się co nieco rekrutować.

Grandal
17-10-2012, 22:13
Masz wersję Gigantusa mam nadzieję z fiksami? A nie wersję od Rosjan?
Mam od Gigantusa z wszystkimi fixami.

U mnie Hotseat działa, odpaliłem jedną frakcję Choasu i Mroczne Elfy.
Ogólnie mogę na hotseat grać Mrocznymi Elfami + wszystkie frakcje jeśli nie wybiorę do tego Elfów. Np. hotseat na 2 graczy Mroczne Elfy + Elfy i mam CTD. :|
No cóż, może nie jest mi dane z bratem braterskiego pojedynku elfów strzelić na tym modzie.

VergilSparda
18-10-2012, 13:14
U niektórych nacji np. Elfów poza w/w warunkami konieczne jest posiadanie portu

No to wyjaśnione czemu nie mogę rekrutować bo akurat gram elfami, a te prowincje nie mają dostępu do morza. Dość mocno mi to psuje plany ekspansji bo chciałem dojechać orków którzy się bardzo rozrośli, a ściąganie armii przez 3/4 mapy będzie średnio opłacalne.

Araven
26-10-2012, 17:26
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138 na stronie pierwszej jest nowy fix z dnia 23.10.2012 do wersji Gigantusa w postaci poprawionego campaign_scriptu. Instalacja: katalog moda, data/world/maps/campaign/imperial_campaign i nadpisać. Potem data/world/maps/base i usunąć plik map.rwm i zacząc nową kampanię. Powinien poprawić stabilność.

Xaurus
26-10-2012, 20:34
super, dzięki za informacje. Nie wiesz czy Rosjanie planują w niedługim czasie jakiś update?

Araven
30-10-2012, 19:13
Nic i nie wiadomo o planach Rosjan ale czekam na wersję 2.0 tego moda z leśnymi elfami, Skavenami i różne takie.

Ensis
31-10-2012, 17:01
http://s14.radikal.ru/i187/1110/45/788e83591aa4.jpg
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=31729

Tłumaczenie:
http://translate.google.pl/translate?sl ... ic%3D31729 (http://translate.google.pl/translate?sl=auto&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fempiretw.ru%2Fboard%2Findex.php%3Fs howtopic%3D31729)

Rhaegrim
04-11-2012, 19:11
Bretonia nie mogę się doczekać :D .Ciekawe jak zrobią tekstury miast królów grobowców i skavenów. Świetnie by było gdyby zrobiliby jeźdźców na pegazach.Nie wiem tylko kim są ci yascherloudowie

Ensis
05-11-2012, 10:34
Na jakiej wersji najlepiej obecnie grać? Bo chyba wrócę do modyfikacji. :D

Araven
05-11-2012, 10:46
Obecnie to na Gigantusie 1.5 + jego patch 1.5.1 i fixy (3 albo 4 są). Wszystko podane w temacie o wersji Gigantusa. Link http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138

Ensis
08-11-2012, 12:23
Dziwna sprawa, jak grałem w 2011 jednostki Kislevu jako unit cart posiadały szkice i tym podobne, a obecne niektóre jednostki mają screeny z gry. Ta zmiana spowodowana jest prawami autorskimi, czy nagłą utratą gustu?

Były takie, od 2,52.
[youtube:1yu5cm26]http://www.youtube.com/watch?v=aveWKwUfvn4[/youtube:1yu5cm26]

Araven
08-11-2012, 16:28
Raczej patchem 1.5.1 ta zmiana jest spowodowana. Ale zabić się nie dam.

Chaak
09-11-2012, 22:00
Yascherloudowie to na 110% będą Lizardmeni, tylko translator temu nie podołał :D. Jak wyjdzie to trzeba będzie pograć, bo za tego moda jeszcze się nie brałem, właśnie z braku Lizaków.

Araven
26-11-2012, 14:55
Jest kolejny fix do wersji Gigantusa z 23.11.2012 tym razem battle_models oto link: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138
Fix jest na stronie nr 1.

Rhaegrim
21-12-2012, 18:28
Cóż z tego co widziałem to następną wersją będzie 1.6. Mam nadzieję,że dodadzą nie tylko skavenów ale też leśne elfy

Reno
28-12-2012, 10:52
Jak to sciagnac pytam bo sciagnac nie moge mam blokady na serwerach???

Araven
28-12-2012, 15:49
Z torrenta, albo alternative download, wszystko na stronie nr 1 na TWC, link podawałem w poprzednim poście.

mojaksywa26
02-01-2013, 18:48
Witajcie

Przejrzałem kilka stron tego tematu, lecz nie znalazłem rozwiązania nękającego mnie problemu; Otóż gdy w mapie kampanii ma rozpocząć się bitwa widok przybliża się na generałów, wyświetla się ekran ładowania i... Wywala mnie do windowsa , wyświetlając komunikat o nieznanym błędzie. Co robić?
Zainstalowałem wszelakie fixy gigantusa.

Araven
02-01-2013, 19:04
Obniż wymagania grafiki, zdefragmentuj dysk np. deffraglerem. Najnowsze sterowniki grafiki zainstaluj. Czasem wywala w bitwach, ale na fiksach jest stabilny dosyć w bitwach i kampanii.

Edit: Tu masz link do 3 programów do poprawy wydajności kompa: viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404)

mojaksywa26
06-01-2013, 14:14
Ok, jest git, gdy obniżam jakość grafiki. Dzięki za poradę. :)

Merakross
03-02-2013, 19:58
Pytanko: czy jest już zawołaj po młotek 2.0?

Araven
03-02-2013, 21:12
Nie ma. Najnowsza wersja to 1.5.1 od Giganusa najlepiej.

kszysztofix
24-02-2013, 14:55
ja mam pytanie, gram tzeenchami i w custom battle maja tam magów jak mozna ich rekrutowac? wiem ze jak zjednocze cały chaos to dostane tych na dyskach,a co z tymi drugimi?

Coolecka
24-02-2013, 15:48
Wyznawcy Tzeentcha polegają na jednostkach strzeleckich. Więc polecam iść w tym kierunku:) Magicy czasami sami się pojawiają. Jest chyba jakaś procentowa szansa na to. Raz miałem elfami w 2 turze maga:)

Araven
24-02-2013, 16:17
Powinno być info, że otrzymujesz magów, mozliwe, że musisz zapłacić, ale warto. Jak grasz frakcją Chaosu, to nie wiem czy dojdzie do jego zjednoczenia.

kszysztofix
24-02-2013, 19:02
w zjednoczeniu chodziło mi o podbicie :P wtedy sie tworzy chaos niepodzielny, w cow 1.4.4 było ze dostałem magów na dyskach, ale ni widu ni słychu tych drugich :P zastanawiałem sie czy cos zmienili w 1.5

ReistPL
09-03-2013, 15:13
Witam, nie dawno temu postanowiłem po formacie i zmienieniu sterowników zainstalować po raz kolejny zainstalować ROG. Mógłby ktoś powiedzieć jak zainstalować patcha? Nie chcę grzebać w plikach a w google nic nie ma. I czy jest to możliwe, aby po inst. patcha znów pojawił się window mode znienawidzony przeze mnie? U mnie niestety nie ma w ctf_flag czy jakoś tak plików(dawno się w to nie bawiłem) false0/true1 by to zmienić, a po zainstalowaniu patcha pod SS niestety to się stało.

Araven
09-03-2013, 18:40
Masz wersję Gigantusa mam nadzieję, to link do niej http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138 na stronie nr 1 masz wszelkie fiksy i patch oraz kolejność ich instalowania.

ReistPL
09-03-2013, 20:00
Nie chodzi mi o kolejność, tylko w jakiej lokalizacji zainstalować patcha oraz czy może mi się po instalacji zmienić na tryb w okienku, którego nie mogę zmienić ( u mnie w SS tak się stało)
EDIT: ehhh... po raz kolejny zapomniałem napisać ten post w pomocy technicznej...

Araven
09-03-2013, 20:08
O ile pamiętam jak klikniesz na plik exe od patcah on sam wykryje miejsce instalacji, jak nie to poda ścieżkę jaką proponuje, zobacz czy się zgadza. Nie pamiętam na 100% ale patche Gigantusa i jego instalki wykrywają same prawidłowe miejsca instalacji, po prostu sprawdź.
Edit: Sprawdziłem patch się instaluje do głównego katalogu Medka, ja mam M:\Gry\SEGA\Medieval II Total War i tam instalowałem kiedyś patcha.

ReistPL
09-03-2013, 20:16
Dzięki, Bóg zapłać, wreszcie będę mógł zjechać Sylvanię bez crashy przy samym kliknięciu na przycisk "rozpocznij bitwę,,

Kreon
10-03-2013, 09:39
Rage of dark Gods zawiesza mi się na 4% przy instalacji 3 parta. Co mam zrobić.
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Araven
10-03-2013, 09:57
Poczekaj kilka minut, jak dalej stoi (ponad 10 minut) pobierz ponownie 3 part, mam nadzieję, że to wystarczy.

ReistPL
10-03-2013, 10:20
Nie musisz, mi też tak się działo, po prostu poczekaj jakiś czas.

Coolecka
10-03-2013, 12:28
To fakt :D ja 3 razy instalowałem. Stało na tych 4 % i stało, aż zostawiłem na 30 minut. Wracam i jest :D Podstawowa zasada to nie wchodzić na odnośniki do patchy Shreedera. Pobierać z głównej od Gigantusa, tam jest wszystko^^

ReistPL
15-03-2013, 19:49
Pograłem dłuższy czas, i się zastanawiam, w jaki sposób za pomocą compaing_scipt wywalić parę armii? Krew mnie zalewa, grając dla próby Sylvanią, dosłownie w drugiej turze 4 armie z pełnymi 2 paskami zaczęły oblegać moje miasta, podczas gdy moja armia to żałosne mięso armatnie, i w dodatku jest jest beznadziejnie mała ( 3 paski mięcha to nic takiego, 4 tysiące orków nie dało rady 900 krasnolodom, mimo że armie nie różniły się zbytnio statystykami). Może mi ktoś powiedzieć, która linijka dotyczy Stirlandu, Wissendlandu oraz niezbalansowanych krasnoludów?

Coolecka
15-03-2013, 19:55
Miałem ten sam problem, to jedna z trudniejszych frakcji na początku, bo później ma kozackie jednostki, ale drogie. Właśnie jakiś chętny by mógł usunąć tylko te jednostki, które się pojawiają w drugiej turze i zamieścić plik. Oczywiście z zachowaniem generałów czy tam postaci wyjątkowych. To można skasować, ale trzeba poszukać gdzie jest dodawanie w drugiej turze armii. Chociaż zwierzoludzi wypada zostawić.

Edit: Możliwe, że trzeba czekać i trzymać duży garnizon, aż przeciwnicy się trochę wybiją. Pewnie za te dodatkowe armie mają mega koszty utrzymania.

Araven
15-03-2013, 21:51
W descr_strat można sprawdzić która nacja jak się nazywa. Radzę zrobić kopię campaign_scriptu. Potem zrobione zmiany wkleić do oryginalnego campaign_scriptu wcześniej zaznaczając jego treść przez ctrl + a. I wkleić skróconą treść po zmianach. To podobno konieczne, by działało. Potem usuń map.rwm i zobacz czy zmiany działają.

Arroyo
29-03-2013, 20:15
Witam, mam pewien problem. Od jakiegoś czasu zacząłem grać w Call of Warhammer od Gigantusa, lecz pojawiają mi się już w 2-iej turze ogromne armie wrogów, chcę się ich pozbyć bez pozbywania się rekrutacji najemników takich jak Wilki Ragnara. Mógłby mi ktoś więc przesłać plik campaign_script przerobiony bez wydarzeń z inwazjami/wsparciem dla elfów i spawnu armii krasnoludów i innych frakcji?

misiek1205
29-03-2013, 21:10
Jak by mi ktoś podesłał plik descr mount to bym ulepszyl szarze jazdy, tak ze kawaleria podczas uderzenia w piechote badz jazde wroga bedzie wjezdzala glebiej (tzw mieszanie szeregow). Kto gral w mojego submoda na BC 6.3 badz TA ten wie o co chodzi.

Araven
29-03-2013, 23:21
Proszę Misiek1205: http://www.sendspace.pl/file/0a3a0f6f741309de2327f54

misiek1205
29-03-2013, 23:31
A tak ogólnie Araven powiedz mi czy ten mod rowna sie z TATW albo BC, bo jeszcze w niego nie grałem.

Araven
30-03-2013, 00:04
To całkiem inny mod, ale graficznie super. Klimat i muza też czad. Spolszczenie na wysokim poziomie dzięki Kolegom Coolecka i Gerdhartowi. Polecam.

Wonsz
30-03-2013, 09:38
A ja głupi gram w wersje od rosjan co chwile wnerwiony crashem... Za chwile pobieram wersje od Gigantusa.

Gustaw00
08-04-2013, 17:41
Witam was, mianowicie mam taki problem z modem, usunąłem ikonkę skrótu moda i teraz nie wiem jak go uruchomić. Znalazłem parę stron wcześniej, że ktoś podrzucił plik, który tworzy taki skrót, jednak link wygasł.

Araven
08-04-2013, 19:17
Wejdź do katalogu mods ( katalogu głównym Medka II jest) potem do moda Rage_of_dark_gods i utwórz skrót do pliku Executable, skrót wklej na pulpit ew. dodaj ikonkę do skrótu i graj.

Husarz1993
24-04-2013, 19:56
Witam. mam problem z Rage of dark Gods a dokładnie to żadna bitwa w kampanii sie nie włączy tylko wyrzuca mnie na pulpit :evil:
http://pokazywarka.pl/us75e4/

Araven
24-04-2013, 20:09
Usuń plik map.rwm z katalogu data/world/maps/base z moda. Wszystkie fiksy i patch zainstalowałeś? I Masz wersję Gigantusa?

Husarz1993
24-04-2013, 20:48
to wersja gigantusa ściągłem zainstalowałem 3 patche i nie chodzi usunołem plik i dalej nic

Araven
24-04-2013, 21:04
viewtopic.php?f=368&t=8917 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=8917) tu poczytaj gdzie zainstalowałeś? do głównego katalogu Medka II ?

Husarz1993
24-04-2013, 21:09
tak do główniego zainstalowało sie samo wyszukało tak jak pisałeś szybciej że samo wyszukuje zobacze zainstaluje go jeszcze raz bo jak zakończyłem instalacje to wyskoczyło mi że nieby jakiś błąd ale dra poszłe tylko bez bitew

Araven
24-04-2013, 21:27
Jaki system masz, podaj dokłądną lokalizację moda litera dysku itd (precyzyjnie). Ile ci zajmuje folder z modem?

Husarz1993
24-04-2013, 23:14
przeinstalowałem jeszcze raz już bez błędów ale dalej nic usunełem ten plik co pisałeś
windows 07
D:\Gry\Medieval II\mods

rozmiar 10,3 GB (bajtów: 11 073 030 144)

Arroyo
25-04-2013, 06:47
Witam ponownie w tym temacie, mam tym razem mały problemik, który chcę rozwiązać i przy okazji uatrakcyjnić sobie grę.
Ostatnio zacząłem grać w Sundering: Powstanie Wiedźmiego Króla (czy jakoś tak, bazuje na polskim tłumaczeniu z Battle March). W tym modzie był możliwy werbunek magów. W Call of Warhammer tego brakuje mi, więc nasuwa mi się pytanie: jak mogę zrobić, by możliwy był werbunek magów np. magów Imperium?

PS. Ostatnio mam wrażenie, że twórcy moda pracują już nad wersją 1.6 moda, czyżby w tej wersji była możliwa gra armia Skavenami?

Araven
25-04-2013, 07:15
przeinstalowałem jeszcze raz już bez błędów ale dalej nic usunełem ten plik co pisałeś
windows 07
D:\Gry\Medieval II\mods

rozmiar 10,3 GB (bajtów: 11 073 030 144)

Husarz 1993, Mod w wersji Gigantusa zajmuje około 8,83 GB (ze spolszczeniem) moja lokalizacja F:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods\Rage_of_dark_Gods, z rozmiaru wygląda, że masz zabugowaną wersję rosyjską, a nie wersję GIGANTUSA, która mniej zajmuje i jest stabilniejsza. Link do wersji Gigantusa: viewtopic.php?f=368&t=12131 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=12131) Zmień na wersję Gigantusa i ją zainstaluj.

DMageA, raczej się da rekrutować magów, trzeba dopisać ich rekrutację w export_descr_buildings, najpierw ustal w export_descr_unit jak się nazywają magowie imperium, pomyśl nad budynkiem z którego ich można rekrutować i ja to dopiszę. Nie przesadź z ich ilością, jak sam będziesz to robił, to bardzo silna jednostka. Normalnie są tylko z eventu, ale to dobry pomysł by ich rekrutować, jak wojna w Imperium po zmianie plików? Prosiłem byś mi zapodał na sendspace, zmieniony przez Ciebie descr_strat. Jak możesz wstaw na sendspace.pl. W razie jakbyś nie dał rady z tymi magami, to pisz. Nad 1.6 pracują od dawna, poczekamy zobaczymy.

Arroyo
25-04-2013, 10:25
Dokładniej chodzi mi o werbunek magów np. magowie chaosu Tzeencha na dysku, magów jasnego kolegium czy chociaż (to teraz nie magowie) czołgi i łowców czarownic. Na PW ci wyślę link z plikiem descr_strat zmienionym, jak na tym nie da, to może być na mediafire?

Husarz1993
26-04-2013, 07:46
ok już działa nie zainstalowałem z files Patch 005.zip dla tego nie poszło ale już chodzi dzięki wielkie a to jest wersja gigantusa bo z tej samej strony ściągłem co mi wysłałeś link dzięki wielkie i pozdro

Mitusonator
04-05-2013, 12:30
Hej
Niedawno ściągnąłem moda i zastanawiam się co zrobić zrobić żeby frakcja imperium przeszła na chaos
Pytam bo stron tematu jest em ... dużo

Araven
04-05-2013, 12:55
Nie wiem czy da się dobrowolnie zmienić wyznanie, raczej nie. Czasami frakcje kompa losowo tak czynią, ale to w wyniku herezji ich władców, po ich śmierci frakcja wraca na łono Sigmara. Spróbuj, może jak Wielki Teogonista cię ekskomunikuje to się da przejść na Chaos, ale wątpię.

Mitusonator
05-05-2013, 19:57
Zobaczę dzięki

Araven
06-05-2013, 10:07
Daj znać czy to możliwe by przejść frakcją Imperium na Chaos i jak długo to trwa, czy tylko do śmierci Władcy jaki przeszedł na Chaos ?

Xaurus
24-05-2013, 16:43
Witam, chciałbym zmodyfikować dyplomacje tak żeby usunąć skrypt który odnawia sojusze. Chodzi mi o to ze jak gram np frakcja dobra i rozwalę już wszystkich złych fajnie byłoby wypowiedzieć wojnę tez tym dobrym :twisted: . Niestety odnawiający się co turę sojusz trochę to utrudnia bo trzeba go co turę zrywać i nie można przeprowadzić żadnego oblężenia :/
Czy da się to jakoś łatwo zmodyfikować?

Co daje nam krucjata grając imperium? bo nie widzę żadnych dodatkowych jednostek do rekrutacji itp :/
Waaagh za to jest bardzo fajny bo armie będące na krucjacie staja się free unkeep :D

Arroyo
24-05-2013, 20:12
Wśród frakcji Imperium krucjata daje większą lojalność wobec Wielkiego Teogonisty. W diplomacy_script moda wystarczy pozmieniać niektóre wartości, nie trudne.

Sirrath
04-06-2013, 08:34
Witajcie mam pytanie gram Krasnoludami zajmuję sobie miasto w księstwach granicznych wcześniej zajęte i niestety nie mogę rekrutować jednostek- zaznaczam że budynki wymagane do rekrutacji czyli Sale Wojowników itp mam wybudowane , moje pytanie brzmi dlaczego tak się dzieje?

Araven
04-06-2013, 09:18
Niekiedy trzeba nieco poczekać, niektóre jednostki są w górach albo wymagają eventu. Sprawdź inne budynki może w nich da radę coś rekrutować dla krasnoludów.

Arroyo
05-06-2013, 05:38
Czasem jest też posiadanie wymaganych budynków/wys. wskaźnika kultury krasnoludów i jego religii w danej prowincji.

Wkrótce (nieznana jest data wydania) pojawi się patch 1.6 dający m.in. frakcje Skavenów czy Tomb Kings, czyli jest na co czekać, oto zdjęcia:
http://media.moddb.com/cache/images/mods/1/12/11923/thumb_620x2000/Rat_Rock_2.jpg
http://media.moddb.com/cache/images/mods/1/12/11923/thumb_620x2000/image4.1.jpeg
http://media.moddb.com/cache/images/mods/1/12/11923/thumb_620x2000/4ApSk80.jpg
http://media.moddb.com/cache/images/mods/1/12/11923/thumb_620x2000/SqVXMdk.jpg

Myślę nad tym, czy poprawią również błędy i niedociągnięcia związane m.in. z opisami niektórych jednostek/budynków i doda nową, lepszą muzykę do Krasnoludów Chaosu.

Araven
05-06-2013, 07:30
I jeszcze jedno poza koszarami, stajniami i strzelnicami buduj płatnerzy, bez nich nie da rady prawie nic rekrutować. Im cięższa i lepsza jednostka tym wyższy poziom płatnerza jest wymagany.

bart3k_PL
15-06-2013, 09:58
Cześć ,
mam pytanie ,czy zauważyliście ,że grając krasnoludami ich strzelcy są praktycznie bezużyteczni? Chodzi mi o jednostki z bronią palną .W wojskach Imperium , gdy oblega Cię wróg , jednostki z muszkietami znajdujące się na murach prowadzą równy ogień ,a z całego oddziału krasnoludów ogien otwiera zaledwie kilku strzelców i to też nie zawsze .Wydaje mi się ,że jest to błąd ,ale nigdzie nie znalazłem fixa...

Arroyo
15-06-2013, 10:17
Pewnie będą robić poprawki w 1.6 poza nowymi frakcjami. Prace idą wolno, ale cierpliwości...

Delanos
15-06-2013, 21:52
Może głupie pytanie ale czy można odtworzyć jakoś tą muzykę z moda (fajna jest) albo jak nie, to czy mógłby ktoś podać tytuły chociaż kilku kawałków (niektóre znam ale większości nie bardzo.

Arroyo
15-06-2013, 22:12
Zapytaj użytkownika "wino" o to na PW, sam dostałem plik, ale go przez pomyłkę usunąłem, jeśli ściągniesz, to poproszę o wysłanie mi PW z linkiem do pliku :)

Lwie Serce
15-06-2013, 22:26
http://www.twcenter.net/forums/download ... file&id=32 (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=32)
Pobierz to, wypakuj gdzieś, następnie skopiuj extract_sounds oraz xidx do katalogu sounds moda, teraz kliknij w extract sounds i będziesz miał wypakowane wszystkie kawałki z możliwością odsłuchania ;)

Delanos
15-06-2013, 23:06
Dzięki! Masz u mnie plusa;)
Edit
Przy okazji. Dlaczego nie mogę nikomu wysłać PW? Już z drugim użytkownikiem mi się to zdarzyło a skrzynki nie mam zapełnionej, po prostu pisze że wybrani użytkownicy nie istnieją, a tak nie może być bo klikam na ich profile i naciskam wyśli PW

michal3588
22-06-2013, 12:49
W moda ostatni raz grałem jakiś rok temu i mam pytanie. Czy nadal wszystko w tym modzie jest takie czasochłonne? W zamku mogłem co 7 tur zrobić jednego Wojownika Khorna, który buduje się 2 tury... W tym czasie krasnoludy i Wojownicy Tazanetha co 1-2 tury wypluwały praktycznie pełne armie mając ledwie kilka miast.
Mam ochotę pognębić imperium truposzami albo orkami ale nie chce mi się znowu edytować połowy pliku units i buildings.

Arroyo
22-06-2013, 13:34
Niestety, ale nie ma, musisz pogrzebać w plikach gry. Sam mod został skoncentrowany na kilka ostatnich lat XXV w. po Sigmarze, przed inwazją Archaona. Dlatego 1 tura to 1/3 zimy lub 1/5 lata...

PS. Nie Tazanetha, a Tzeencha (mini błąd, a jednak istotny)

Coolecka
22-06-2013, 13:55
Michał Mod jest fajny i uczy szanowania doświadczonych jednostek. Kiedyś też mnie raziła jego trudność, ale właśnie dzięki temu jest fajny. Trzeba dobrze wykorzystywać słabsze jednostki, a te elitarne oszczędzać. Później wrogowie mają za duże armie i się zadłużają, tak że najgorszy i najtrudniejszy jest początek gry. Grając Sylvanią po podbiciu połowy mapy gra już stała się mega łatwa i straciła urok, ale przyjemnie było testować na spokojnie wszystkie jednostki.

michal3588
23-06-2013, 23:13
Dlaczego grając krasnoludami sojusze są zawierane bez mojej wiedzy:/? Pominę już fakt, że gdy księstwom granicznym zostało jedno miasto to musiałem rekrutować dyplomatę bo raptem okazało się, że jesteśmy w sojuszu. Teraz gdy zaczynam już "podgryzać" frakcje imperium to każda armia musi mieć dyplomatę bo co tura odnawia się sojusz ze wszystkimi ludzkimi frakcjami i zanim kogokolwiek zaatakuję muszę anulować te sojusze, na które nigdy nie wyrażałem zgody...

michal3588
24-06-2013, 00:15
Jest nawet lepiej... Zdobywać imperialne miasta mogę tylko ze sprzętem oblężniczym w składzie. Zwykłe oblężenie nie działa po po zakończeniu tury znowu mam sojusz i przerywa mi budowanie machin:/. Zgaduję, że odpowiedzialny jest za to jakiś skrypt uniemożliwiający takie "niehistoryczne" wojny. Czy ktoś mógł by mi pomóc wywalić to w diabły?

Arroyo
24-06-2013, 05:53
Nie lepiej zająć miasta Imperium, gdy Archaon zrobi wlew wielka armią Chaosu? Wtedy Imperium jest tak osłabione, że nietrudne będzie pokonanie tej frakcji. Ja najczęściej grając krasnoludami z Karaz Ankor atakowałem Orków i Mrocznych braci (Krasnali Chaosu). A za te niehistoryczne bitwy odpowiada ten skrypt. Tylko, że ja jak eksperymentowałem, to nie było żadnej wiadomości, żadnych najemników itd.

michal3588
24-06-2013, 12:18
Mi nie chodzi o to, żeby imperium było osłabione. Chodzi mi o to, że jakiś skrypt co turę odnawia mi z całym imperium sojusze i przerywa oblężenia. Co więcej nawet jak przy pomocy katapult w 1 turę zajmę miasto to nic się nie dzieje bo w następnej znowu się kumplujemy jak by nigdy nic:/.
Jeśli ktoś wie o jaki skrypt chodzi i jak to(i tylko to) usunąć bo był bym wdzięczny za pomoc;].

Arroyo
24-06-2013, 13:19
Nie jestem pewien, ale pewno chodzi o pliki diplomacy.txt lub pliki diplomacy_alliance.tga . Jeśli to nie to, to nie mam pojęcia.

Xaurus
24-06-2013, 15:19
tez miałem z tym problem jakiś czas temu. za rada z forum przeszukałem plik ze scryptami ale nie znalazłem nic co mogłoby to zmienić chociaż nie mam dużego doświadczenia w modowaniu wiec mogle to oczywiście pominąć :/
Zdecydowanie przydałaby się jakaś modyfikacja dyplomacji bo grając imperium bywa czasami nudno.

Chociaż ostatnio grając hochlandem, najpierw podbiłem spora cześć ostenmarku bo stali się heretykami. Potem jak już się trochę rozwinąłem ok 60 tury pojawiły się orki. Po ok 7 turach odparłem je z południa imperium oraz przejąłem kilka po orkowych miast na terenach wisenlandu i averlandu. Wylałem wojska na ponowne szkolenie aby wzmocnić się przed wizyta archaona i nagle moja frakcja stała się heretykami... Południowe miasta straciłem błyskawicznie bo garnizony się dopiero budowały. Cześć północnych miast tez padło bo miało tylko małe free unkeep garnizony. A potem nadszedł chaos i pozamiatał resztę. Próbowałem się jeszcze bronic ale bylem totalnie na to nie przygotowany i zważywszy na straty doznane przez orki potem przez masowy atak imperium ze wszystkich stron i fale chaosu odpuściłem sobie. Ale przyznam ze klimat gry przez te kilka tur był naprawdę rewelacyjny.
Takich sytuacji powinno być więcej niestety ten scrypt znacznie to ogranicza.

Arroyo
24-06-2013, 15:27
Jak chodzi o Skrypt, gdyby w świecie Warhammera doszło do secesji podobnie jak z Marienburgiem było, to by było głupio, przynajmniej dla mnie. Ma jednak ten skrypt dobre strony:
+herezja (wojna do czasu upadku dowódcy frakcji)
+zjednoczenie (Elfy, Krasnoludy, Kislev i Imperium muszą działać razem, inaczej logiczne, że upadną).
Zresztą, głupie by było natarcie na inny land Imperium tylko za to, że zajął te i owe miasto przed tobą. Abstrachując, przy natarciu Grimroga i Archaona jest rzeczywiście piekło wojny i emocje. Mod jest ogółem zrobiony dla "zawodowców" i lubiących wyzwania. Najważniejsze jest to, by mieć przed 70 turą spore i silne państwo.

Araven
25-06-2013, 10:52
Michał3588 kawaleria dla krasnoludów, są dwa sposoby. albo użyjesz ogrów jako jej substytutu, albo zmienisz np. konnych najemników np. venots od Volanda w export_descr_unit dopisując frakcję poland czyli krasnoludy. A potem w export_descr_buildings w obozach najemników camp coś tam dasz np. taki wpis recruit_pool "venators" 1 0.2 2 2 requires factions { poland, }
To powinno działać i na sava.

Arroyo
25-06-2013, 11:41
Ostatnio zauważyłem pewien problem. Grając jedną z frakcji elfów np. Elfami z Ulthuanu nie przybywają mi nowi ludzie zza morza, a Druchii przybywają.
Jak to możliwe? Podejrzewam, że to wina jakiegoś skryptu, lecz nie wiem, którego. Niby to daje emocje podczas gry, ale jest też trochę niesprawiedliwe. Proszę więc o pomoc.

Araven
25-06-2013, 14:54
Tak to wina skryptu, ja odblokowałem rekrutację Druchii także na lądzie (bez konieczności posiadania portu i eventu), kilka minut roboty w export_descr_buildings. Odblokuje też Wysokie Elfy ale to w kolejnej kampanii. W campaign_script nie radzę grzebać, mogą się wszystkie skrypty zablokowac w razie ręcznych zmian, ten mod tak ma. Pewnie da się to obejść, ale ja skryptów nie ruszam, z nimi jest ciekawie.

Arroyo
25-06-2013, 15:19
Co do tej zabawy w pliku export_descr_buildings, nie za bardzo wiem, która linijka tekstu wspomina o rekrutacji jednostek elfów tylko w miastach portowych. Czy to jest ta linijka "not event_counter winter 1"?

Araven
25-06-2013, 15:33
Baraki na przykładzie Druchii frakcja (mongols,) rozszerzenie rekrutacji na prowincje lądowe:
Jest tak:
recruit_pool "Dark Elf Spearmen" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, } and building_present_min_level castle_port c_port and not event_counter winter 1
recruit_pool "Dark elfs Warriors" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, } and building_present_min_level castle_port c_port and not event_counter winter 1
Dodajesz identycznie jak wyżej ale bez pogrubionych zapisów
recruit_pool "Dark Elf Spearmen" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, }
recruit_pool "Dark elfs Warriors" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, }

Po wszystkim ma być:

recruit_pool "Dark Elf Spearmen" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, } and building_present_min_level castle_port c_port and not event_counter winter 1
recruit_pool "Dark elfs Warriors" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, } and building_present_min_level castle_port c_port and not event_counter winter 1
recruit_pool "Dark Elf Spearmen" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, }
recruit_pool "Dark elfs Warriors" 1 0.15 2 0 requires factions { mongols, }
Czyli w portach będą rekrutować szybciej, a na lądzie wolniej. Tych zapisów z niepełnymi wartościami 0.07 0.99 nie ruszaj. W każdym budynku to pozmieniaj, używaj wyszukiwania po nazwie frakcji.

Arroyo
25-06-2013, 16:47
Dzięki, wszystko działa, jak należy.

michal3588
25-06-2013, 18:05
Araven wiesz może, które wartości odpowiadają za szybkostrzelność u strzelców? Znalazłem tylko wartość "Min delay between attacks" ale każdy strzelec jakiego sprawdziłem ma to na 0 a jednak atakują z różną częstotliwością.

Araven
25-06-2013, 19:57
Kama2150 spytaj o tą szybkostrzelność.

Szpon01
26-06-2013, 12:35
Cześć mam pytanko.Gdy grałem sobie Sylvanią i walczyłem ze Stirlandem zauważyłem że mieli oddział czarodzieji ognia którzy miotali kulami ognia w moje armie i rozgromili ją.Potem zacząłem grać Stirlandem ale nie było ich nigdzie rozbudowałem swoje miasta na maxa i nadal ich nie było.Więc mógłby ktoś powiedzieć mi co trzeba żeby można było ich rekrutować? Jestem nowy w tym modzie i ledwo go jeszcze ogarniam

T&D TWC
26-06-2013, 13:15
W pewnej turze ich dostajesz i nie można ich rekrutować jeżeli już to odnowić w świątyni.
Co do AI to lepiej się przyzwyczaj że będa mieli wyczesane jednostki.

Arroyo
26-06-2013, 13:17
http://www.sendspace.com/file/uzite3 tu masz linka z plikiem umożliwiającym rekrutację magów u wielu frakcji, u Imperium i Sylvanii też. Wystarczy nadpisać go w folderze data moda. I nie trzeba usuwać map.rnv

@Turumbar and death - nie całkiem, można dokonać edycji tekstu w pliku export_descr_buildings, dzięki czemu można tworzyć magów i wiele innych. Czyni to grę bardziej realistyczna i lepszą.

michal3588
26-06-2013, 13:26
Warto dodać, że jeśli zmieniał coś w tym pliku to niech kopię zrobi bo mu wszystko cofnie;].

T&D TWC
26-06-2013, 13:28
Warto dodać, że jeśli zmieniał coś w tym pliku to niech kopię zrobi bo mu wszystko cofnie;].
Czyli komuś tu cofnęło...:P

Szpon01
26-06-2013, 14:12
Dziękuję zadziałało i mam jeszcze jedno pytanie.Jak wykonuje jakomś akcje np wysyłam zabójce, rozpoczynam bitwe, kończe bitwe,kończe ture itd to często mam crashe da się coś zrobić żeby usunąć crashe lub żeby było ich mniej a najlepiej bardzo mało?Do tego jak kończe ture to te ruchy innych frakcji wooolno idą i się nudze czekając na swoją kolej ale nie chodzi o to że frakcji jest bardzo dużo tylko po zakończeniu tury jak wykonują ruchy to jakby gra tnie i to bardzo wooolno idzie

Coolecka
26-06-2013, 14:18
Sprawdź czy grasz na gigantusie, wtedy mod ma wielkość prawie 9 GB. Ja na Rosjanach miałem crashe, a teraz nic. Jeszcze możesz spróbować z wgraniem Fixów i być może coś z ustawieniami grafiki.

Arroyo
26-06-2013, 14:27
Ja używam wersji Gigantusa, fixów i spolszczenia pana powyżej i gra się nie tnie. Przed dodaniem spolszczenia wychodziło co chwilę, więc polecam pobrać spolszczenie Coolecki.

Szpon01
26-06-2013, 14:30
A co to ten gigantus?Jeśli chodzi o patch to mam wgrany.A grafika to nie wiem chyba mam najwyższe ustawienia graficzne ale mam bardzo dobrą karte graficzną i nie było w innych grach/modach z tym problemu

michal3588
26-06-2013, 14:43
Czy po inwazji chaosu będą jeszcze jakieś duże eventy? Moja najdłuższa gra to było około 200 tur. Jeśli przetrwam do ~110-120 tury to już z powodzeniem odpieram chaos, staję się hegemonem i niestety gra zaczyna być nudna. Ale może później dzieje się coś co ma jeszcze większe pier**niecie niż chaos przez co warto zbierać siły i grać dalej;]?

T&D TWC
26-06-2013, 15:05
nie wydaje mi sie

Szpon01
26-06-2013, 15:09
To powie ktoś jak usunąć crashe albo je bardzo zminimalizować?

Arroyo
26-06-2013, 15:13
Jeśli ściągnąłeś rosyjską wersję CoW, to radzę usunąć ją i zainstalować wersję Gigantusa, potem fixy i spolszczenie Coolecki, wtedy będzie ci działać o wiele lepiej i mniej crashy będzie.

Szpon01
26-06-2013, 15:46
ściągnąłem tą wersje co jest na tym forum mógłbyś mi podać link do gigantusa fixów i spolszczenia?

Arroyo
26-06-2013, 15:53
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... stallation (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?525138-RodG-1-5-Easy-and-painfree-Installation) tu masz torrenta z grą + fixem. Znajduje się on w drugim poście Gigantusa w tym temacie. Natomiast spolszczenie znajdziesz na chomiku Coolecki (nie trzeba płacić).
http://chomikuj.pl/kulka189/Spolszczeni ... _Warhammer (http://chomikuj.pl/kulka189/Spolszczenie_Call_of_Warhammer) na razie jest wg mnie ok. 91% ukończone, ale grywalne jest.

Odejdźmy od tematu fixów itp.
Na jednym z kont facebookowych gracza figurkowego WFB znalazłem kilka zdjęć z jednostkami Leśnych Elfów z Call of Warhammer, którzy pojawią się w 1.6:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/546633_465572753457044_232628756_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/545592_465572383457081_1248215979_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/205375_465572500123736_1947927342_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/553384_465572590123727_1922602024_n.jpg

Jednostki z wyglądu niemal znakomite, wkurza mnie jedynie wygląd co niektórych twarzy tejże frakcji, ale ogółem to spoko jest. Ciekawi mnie jednak, jak mają zamiar upchać tę frakcję do gry? Dodadzą może Bretonnię i Lustrię? A może będziemy też mieli możliwość grać frakcjami Ulthuanu oddzielnie jak w Sunderingu? Albo czas się w grze wydłuży, zrobi się kilkaset więcej wydarzeń i możliwość grania wojskami Emira Arabii (gdzie były krucjaty Imperium)?

Coolecka
26-06-2013, 16:34
Co do Bretonii to opisy jednostek już są w modzie, a zapewne mają być w lewym dole mapy. Tak samo leśne elfy, które mają swój las od razu za tymi górami co blokują dostanie się do tego obszaru.

Możliwe, że po spolszczeniu bitwy tak nie crash-ują, bo brakowało kilka linijek dotyczących bitwy, które wkleiłem z polskiej wersji, a wg mnie powinny być.

Szpon sprawdź wielkość swojego moda i porównaj. Jeśli ma ponad 10 GB to na 100% masz od Rosjan.

Szpon01
26-06-2013, 16:55
Mam od Gigantusa i patcha ale zapomniałem o quickfixach one pomogą w tym żeby nie było crashów?czy lepiej ich nie wgrywać

Araven
26-06-2013, 17:22
Koniecznie wgrywaj fixy, po to są by eliminować ctd.

Szpon01
26-06-2013, 18:09
fixy mi bardzo pomogły dziękuje za pomoc

michal3588
26-06-2013, 19:40
- Czy da się jakoś odblokować zwierzoludzi?
- Od czego zależy ilość darmowych jednostek w zakładce najemników grając Sylvania? Od regionu jak to z najemnikami? Fajnie(i sensownie) by było, żeby ich dostępność rosła wraz z jednostkami ginącymi na danym obszarze. Każdy pokonany wróg wzmacniał by moje nieumarłe armie;]. Nawet przy wczytywaniu pojawia się cytat. "Służ mi za życia albo bądź niewolnikiem po śmierci". Raczej nierealne ale bajer był by to świetny:D.

Arroyo
26-06-2013, 19:57
Zwierzoludzi odblokować można, za pomocą pliku descr_strat, ale są oni ciężcy do pokierowania. Złoto w dziesiątkach tysięcy na minusie.
Tak. Jak z najemnikami. Chciałbym, by ten bajer pojawił się w 1.6, ale kto wie.

Coolecka
26-06-2013, 20:15
O ile się nie mylę to po każdej bitwie jednostki nieumarłych się odnawiają o poległych przeciwników :)

michal3588
26-06-2013, 20:23
Czy da się jakoś sprawdzić przez którą linijkę w plikach gra nie chce się odpalić? Nie pojawia się plik z logiem. Po prostu na chwilę pojawia się logo i gra się wyłącza i jedyny ratunek to wklejenie starych kopi plików. Po dokonaniu zmian NIE DA się znaleźć tego jednego malutkiego znaku w złym miejscu przez który granie chce się odpalić. Kilka razy edytowałem pliki od nowa i mam już taką paranoję, że co kilka zmienionych znaków zapisuję i próbuję odpalić grę :D.
Dobrze było by wiedzieć jaka linijka lub chociaż plik wykrzacza grę.

Szpon01
26-06-2013, 21:01
Mam kolejne 2 pytania (sory no ale mod bardzo mi się podoba i się ciekawie). Jak zrekrutować ogry i tą drugą jednostke (nie pamiętam nazwy) czasami pojawi mi się w miastach w rekrutacji że moge ale piszę że nastąpi to za 1 ture lub więcej ale już po jednej turze możliwość ich rekrutacji znika.Apropo tych zwierzoludzi - znalazłem jakiś plis descr_strat w plikach ale tam są wszystkie frakcje grywalne do odblokowania i niegrywalne w grywalnych z podstawki ( turcja , aztecy , państwo papieskie itd.) prosiłbym żeby ktoś powiedział gdzie jest odpowiedni descr_strat gdzie można przenieść zwierzoludzi do frakcji grywalnych z góry dziękuję

Arroyo
26-06-2013, 21:08
Ogry pojawiają się raz na jakiś czas (co prawdopodobnie 5 tur). Druga jednostka to jak podejrzewam Trolle Chaosu, czyż nie? Co do zwierzoludzi, radzę sprawdzać co kolejną frakcję dopisaną do descr_strat. Jeśli dana frakcja będzie Zwierzoludźmi, to udało się. Ale nie polecam, jak dla mnie słaba frakcja, tylko Minotaury są jakimś... ekhem... wyzwaniem.

Szpon01
26-06-2013, 21:25
Ale chodzi mi o to że są w rekrutacji ale nie są dostępni do rekrutowania i pisze np że będą za 1 ture no to klikam klepsydre nowa tura wchodze w rekrutacje i nie ma ich

michal3588
26-06-2013, 23:20
Wejdź w descr_buildings i sprawdź czy nie ma jakichś konkretnych wymagań do ich rekrutacji. Niektóre jednostki w pewnych okolicznościach mają limit dostępnych oddziałów ustawiony na 0.99. Może to o to chodzi. Bo zakładam, że postawiłeś obóz najemników.

Araven
27-06-2013, 05:36
Szpon01 jaką nacją chcesz te Ogry? Oni są jako najemnicy, mercenary camp obóz najemników trzeba zbudować by byli.

Szpon01
27-06-2013, 09:58
chodzi o ten obóz psów wojny czy jakoś tak co się w mieście buduje? mam go zbudowanego na najwyższy poziom i co ileś tur są w mieście te ogry ale pisze że następny dostępny oddzial będzie za jedną ture to klikam jest następna tura i już nie są dostępni w rekrutacji

Araven
27-06-2013, 10:56
Niektóre nacje nie moga mieć ogrów, albo event musi być i musisz nająć ogry Volfvaga Ludożercy czy coś takiego i wtedy powinny być i zwykłe ogry i te od Ludożercy.
Co do grywalnych zwierzoludzi, to niby się da. Trzeba w descr_strat pzrenieść egypt do playable, dorobić warunki zwycięstwa dla Egiptu w pliku descr_win_conditions (można grać bez nich). Ale jak pisał Dmage, mają wielki minus i deficyt, by nimi grać trzeba by im podnieść sakiewkę króla i najlepeij o połowę obniżyć koszty żołdu ich wojsk i dodać im minotaury do rekrutacji. To wg mnie. Ja tego nie robiłem, wolę ich jako wrogów. Testuję nowe ai, zobaczymy czy będzie lepsze od oryginału.
Mercenary camp to obóz psów wojny.

Szpon01
27-06-2013, 12:12
gram teraz Kislev i po iluś turach chyba w stolicy było pokazane ogry do rekrutacji ale pisało że będą dostępne za jedną ture no to robie następną ture i ich nie ma

michal3588
27-06-2013, 12:20
A to aby na pewno nie chodzi o coś takiego?
recruit_pool "High Elf Spearmen" 0 0.07 0.99 0 requires factions { england, } and not event_counter winter 1
W zimę niby będę ich miał w okienku rekrutacji i będę widział za ile tur staną się dostępni ale nie będę mógł ich rekrutować bo limit jednostek wynosi mniej niż 1.

Arroyo
27-06-2013, 12:48
Szpon, taki urok moda, lepiej czekać na event z tymi najemnikami od Volfvaga Ludożercy. Ewentualnie pobaw się w plikach export_descr_buildings z obozem psów wojny. Ale nie polecam, lepiej poczekać :)

Takie pytanie do osób siedzących dużo w książkach i wszystkim związanym z WFB: wie ktoś, gdzie leży Tilea? Może mi ktoś pokazać mapkę, gdzie ona się znajduje? Bo mnie zainteresowali najemnicy z tamtego regionu.

Azeft
27-06-2013, 13:54
Tilea graniczy z bretonią i lasem Athel Loren który jest za górami obok Nulun

Mapa na której jest zaznaczona Tilea: http://www.gitzmansgallery.com/maps/Map ... rld-12.jpg (http://www.gitzmansgallery.com/maps/Map-The-Old-World-12.jpg)
A to mapa Tilei: http://www.gitzmansgallery.com/maps/Map ... -Color.jpg (http://www.gitzmansgallery.com/maps/Map-Tilea-1-Color.jpg)

Araven
27-06-2013, 14:45
Tilea to coś jakby średniowieczne włoskie miasta państwa, świat Warhammera jest wzorowany na Europie + fantasy oczywiście.
Michał3588 ten wpis oznacza, że możesz tylko uzupełniać istniejące jednostki tego typu, jak nie ma zimowych sztormów. Nie możesz zaś szkolić nowych.

Arroyo
27-06-2013, 14:54
No to ciekawie. Aż mnie korci, by pojawili się w 1.6 (jeśli tak, to w końcu przekonam się o ich sile i potędze ^^).
A inna sprawa, mógłby mi ktoś dać link do oficjalnej strony wydawców moda? Chcę bardzo wiedzieć, jak przebiega praca nad 1.6 (bo te info, co znajduję to niewiele).

michal3588
27-06-2013, 20:08
A mod nie jest przypadkiem rosyjski? Jeśli nie czytasz cyrylicy to raczej ich strony domowej nie odszyfrujesz;]. Może na angielskim forum total war będą aktualne informacje.

Arroyo
27-06-2013, 20:21
Znalazłem coś:
Main changes from 1.6 patch(from what is done):
1. Three new fractions: Norsca, Scaven and Tomb Kings(not completely ready);
2. New Waaaagh! invasion script. If not destroyed in time and Middenheim is fallen, greenskin hordes will be spawn(too many stacks). Means game over
3. New United Chaos script(when playing chaos). If you after unification of chaos do not conquer target settlements, Chaos gods will abandon you and chaos fractions will raise again.
4. New units(mercenaries include)
5. New concept of hire captains. Now mercenaries will come without any cost(except Ricco), but containment will be expensive. Number of squads is increased all with maximum exp. You cannot hire new sqads but you can retrain them each turn.
6. Now if you return native settlements to an ally, a big contribution will be gained and in some cases units.
7. New general portraits/
8. Population growth is removed. Now big cities and capitals became much more valuable.
9. For most of bright allianse fractions removed ability to build their buildings in most of native evil settlements(example: scaven lairs, orc camps, chaos citadels etc.)
10. Scaven lairs will be difficult to hold because of tunnel network from wich scavens will attack randomly and without warning.
11. Night Goblins are playable now. Trolls, Ogres and all "green" mercenaries are added to them.
12. New garrison script.
13. Dwarves have their own priests now.
14. Beastmen will no longer spawn near lairs that do not belong to them.
15. When playing dwarves you will own from start one of norsca karaks.
16. New provinces and landscape on stratmap.
17. New icons and infopictures for fractions.
18. New stratmodels of ships and settlements.
...
Łącząc z informacjami o Leśnych Elfach z Athel Loren to będzie mega patch, 1.5 dodał tylko frakcję Krasnoludów Chaosu, a tu widocznie będzie mnóstwo nowych, przy czym te leśne elfy to pikuś. Grywalne Nocne Gobliny (tylko kto będzie nimi chciał grać? Są ciency), Skaveni i Tomb Kings, ale martwi mnie co nieco o Norsce (cóż to za frakcja będzie? Wiem, że to barbarzyńcy z Norski, ale jak będzie z wykonaniem). Osobiście czekam na Bretonię, Lustrię i Tileę. Ale najlepiej by było, gdyby przerobiono tego moda na cały świat Warhammera z ziemiami od Naggaroth do samej Kalmintany.

Azeft
28-06-2013, 05:32
Dobrze że beastmeni nie będą się pojawiać na nie swoich terenach, bolało jak widziałeś cały swój teren a tu nagle pojawia się 2 pełne armie obok stolicy.

Zna ktoś skrypt dodający więcej losowości na mapie kampanii ?

Arroyo
28-06-2013, 06:33
W Campaign script chyba, ale ostrzegam: naruszanie równowagi tego pliku powoduje brak wydarzeń, jednostek wroga na mapie i fabuła idzie w chu...

Wkurzają mnie piosenki dla Krasnoludów Chaosu (wzięte wszystkie z Medieval 2), nie mogli popracować trochę nad tą frakcją? Nie dość, że muzyka do kitu dla tej frakcji, to jeszcze niedopracowana frakcja, wrzucona w pośpiechu.

Szpon01
28-06-2013, 10:46
O świetnie nareszcie będą skaveni :D bardzo chciałbym tą frakcją zagrać.Jeśli będą tak zrobieni jak jest w Warhammerze to napewno będą mieli świetną artylerie

michal3588
28-06-2013, 11:06
Myślę, że ze skavenów powinni zrobić dosyć słabą armię ale atakującą z zaskoczenia. Skavani podróżowali chyba tunelami pod ziemią i kanałami niż otwarcie polem. Mogli by im dać może jakąś niewidzialność i duży zasięg ruchu ale koszem siły armii. Skoro AI grając szczurami miało by przeprowadzać losowe ataki tunelami to my grając nimi też powinniśmy mieć taką możliwość. Tyle, że ataki były by pewnie trochę mniej losowe;].

Arroyo
28-06-2013, 11:36
Lepiej dla Skavenów byłoby atakowanie z zaskoczenia (losowe, nagłe ataki). Skaveni mieli dość ciekawą jednostkę w Mark of Chaos - mowa tu o szczurograch i Działach Spaczeniowych (ciekawi mnie jego wygląd ataku, bo działa u Mrocznych Krasnoludów (czyt. Krasn. Chaosu) miały u mnie tendencje do niespodziewanego wyjścia z gry).

I tak najsłabsze są Gobliny Nocne...

Azeft
28-06-2013, 12:27
Myślę że skaveni będą dość trudni jeśli chodzi o ekspansję z powodu tego że w świecie warhammera są tylko trzy siedliska skavenów w okolicy imperium i to porozrzucane.

Arroyo
28-06-2013, 12:37
Niby dość trudni, a jednak jeśli szybko się rozbudują, to ekspansja przyjdzie łatwo (zależy, jakie dochody i straty będą).

Coolecka
13-07-2013, 08:29
Z tego co wyczytałem pierw ma być wersja 1.6 w której jeszcze nie będzie Skavenów. Głosy są podzielone, jedne informacje mówią, że projekt upadł, a inne, że chłopaki dalej pracują, ale znani są z tego, że jak już o czymś informują to jest to gotowe. Tak, że nic nie wiadomo. Chociaż widziałem, że betatesterzy zdają relacje o błędach do wersji 1.6, ale nie wiem czy to wersja twórców moda czy też innej grupy osób.

Na tej stronie jest galeria SHREDDERA gdzie widać jakie już mają tekstury. Ostatnie zdjęcia są z 18 maja, więc nie tak dawno je zamieścili. Wielce możliwe jest, że ciągle pracują nad tą modyfikacją. http://www.moddb.com/mods/call-of-warha ... eaters-165 (http://www.moddb.com/mods/call-of-warhammer-total-war/images/khemry-corpse-eaters-165)

Można wywnioskować, że planują dodać Leśne elfy, 3 różne klany Skavenów, Królów Grobowców, ale w jakiej kolejności to się dopiero zobaczy.
Poza tym mają nowsze tekstury dla już istniejących jednostek, że na pierwszy rzut oka o wiele lepiej się prezentują.

Mitusonator
17-07-2013, 18:34
Hej . Co trzeba zrobić żeby podczas strzałów z broni palnej powstawało więcej dymu ?

Azeft
17-07-2013, 20:50
Mini mapa z zaznaczonymi frakcjami z 1.6
http://i.imgur.com/PG01foV.png

Dodatkowo informacje o kilku jednostkach tomb kings

-warsphinx-dunno not planned that far yet;
-bonegiants(already done but in some kind of customization now or will be redone);
-nercropol knights - planned, but more likely will not be mounted on snakes, in progress;
-sepulcar stalkers - dunno some hard animation involved, maybe not
actually tomb kings is under the ordinance of our talanted team member: DragonOfWar
Skaveni prawdopodobnie dostaną doomwheel i rat tanks

Araven
17-07-2013, 20:57
Dym zależy może od pogody, albo po prostu tak zrobili, że mało go jest. Popatrz w bitwach w różnych warunkach, czy jest go kiedyś więcej.

Arroyo
18-07-2013, 06:39
Azeft, jakoś ta mapa się niezbyt zmieniła, jak chodzi o wielkość, ale widzę, że będzie frakcja barbarzyńców z Norski (może być ciekawie). Szkoda, że jeszcze nie będzie Bretonii, bądź Tilei. Ciekawi mnie natomiast ta frakcja nad Kislevem, wie ktoś, jak się ta frakcja nazywa?

EDIT: Sam odkryłem, Skaveni.

Dagorad
18-07-2013, 07:04
Ta mapa raczej nie ukazuje wszystkich terenów (już w tej chwili jest bardziej wysunięta na południe). Jednak fakt iż wcisnęli na nią Księstwa Graniczne znaczy raczej iż frakcje pokazuje wszystkie.

Fajnie że będzie Tomb King. Podbijanie świata nieumarłymi jest przynajmniej sensowne, no i ci (z tego co się orientuję) nie mają "nad sobą" wampirów. Ciekawie też będzie jeżeli zdąży się przygotować inwazję na Impreium i zacząć ją w miarę równocześnie z Chaosem.

Azeft
18-07-2013, 07:24
Tylko jakie jednostki dadzą barbarzyńcą z norski.

Arroyo
18-07-2013, 08:36
Barbarzyńcom z Norski pewnie dadzą Walkirie, jednostki, które są najemnikami w miastach portowych (berserkerzy, te kobiety z włóczniami i chyba huskarli, pewnie jeszcze od groma ich będzie).

Tomb Kings nie są zwierzchnikami wampirów, jak wampirze imperium w okolicy Lustrii czy Sylvania.

Coolecka
18-07-2013, 11:47
Na chomika wrzuciłem dwa zmodyfikowane pliki do cowa. Można się tam dostać przez temat spolszczenia.

Plik Campaign_script ma usunięte wszystkie spawnujące się armie. W tym te z wydarzeń oraz inwazji, aby zachować cały czas łatwą i sielankową rozgrywkę. Sama rozgrywka przebiega o wiele wolniej, co widać na pierwszy rzut oka i jest łatwiejsza. Plik jest przeznaczony dla słabszych graczy, którzy nie radzą sobie w normalnej wersji gry, aby także mogli czerpać radość z modyfikacji.

Plik Export_descr_buildings otrzymałem od Aravena i pozwala na rekrutację elfów przez cały rok, a także w miastach które nie mają dostępu do morza. Wg. mnie wręcz jest obowiązkowy jeśli się chce podbić całą mapę.

Instalacja jest wytłumaczona w opisach pliku na chomiku.

Araven
18-07-2013, 11:52
Ten plik poprawia rekrutację także wampirom, Mrocznym elfom i ludziom odnośnie magów i jednostek elitarnych jak łowcy czarownic i kapłani Sigmara czy Ulryka. Po zmianie campaign_script, należy usunąć map.rwm z katalogu base. pamiętajcie o kopii plików przed podmianą. Nowa kampania konieczna po zmianie campaign_scriptu.

Arroyo
18-07-2013, 12:24
Coolecka, mam rozumieć, że nie będzie w modzie po poprawce twojej inwazji Archaona i całkowicie zniszczone frakcje wampirów Sylvanii?

Araven, mam problem z jednostką najemników - przeklętą kompanią Richtera Kreugara. Pojawili mi się oni jako najemnicy za darmo, ale jak zbuduję obóz psów wojny to ich rekrutować nie mogę. Czyżby zaś coś nie tak w plikach gry?

Wys. Elfy w ogóle się nie ruszają - stoją i czekają na oklaski.

Azeft
18-07-2013, 13:04
DMageA tej jednostki nie da rady rekrutować i chyba odnawiać ale tego nie jestem pewien.

Arroyo
18-07-2013, 13:21
Racja, nie da, ale można tam pogrzebać w pliku descr_building i potem się ma, tylko nie mogę znaleźć tej jednostki. Musiałbym zaś grzebać w pliku descr_unit.

Coolecka
18-07-2013, 14:01
DMageA będzie Archaon, ale sam bez armii, tak samo będą wszystkie eventy i inne postacie. Po prostu wszystkie spawnujące się armie zostały uszczuplone do samego generała, a obce wrogie frakcje nie dostają już miast na start. Nie da się zostawić armii z eventów, ponieważ zakłóciłyby balans. Ogólnie to jak ktoś chce eventów i inwazji to musi zagrać w normalną wersję, a jak ktoś chce spokoju i swobody to w tą przerobioną.

Przeklętą kompanię można odnawiać i werbować w miastach, które posiadają cmentarz poziomu 2. DMageA pobierz sobie darmowy notepad++, tam zawsze możesz szybko wyszukać pożądane słowo, to jest taki imba notatnik :D

Azeft
18-07-2013, 15:50
Czy w wersji gigantusa kompania Richtera Kreugara po zniszczeniu pojawia się w tym samym miejscu w którym ją dostaliśmy grając Ostermarkiem?

Coolecka
18-07-2013, 16:50
Nie grałem Imperium, ale raczej się ją traci na zawsze. Z tego co w evencie napisali autorzy to po zabiciu Kreugara traci się możliwość werbunku jego oddziałów.

Araven
18-07-2013, 17:02
Jak grałem którąś frakcją Imperium to się mi pojawiła pod miastem ponownie, chyba.

Arroyo
18-07-2013, 20:59
Takie pytanie, te jednostki:
http://i.imgur.com/GpWmuEF.jpg

To do jakiej frakcji należą? Bardzo chcę to wiedzieć.

Dagorad
18-07-2013, 23:33
Jestem niemal całkowicie pewien że do Tomb King. Są to jakieś przerośnięte skarabeusze.

chochlik20
19-07-2013, 09:14
Mam nadzieje, że najnowsza wersja poprawi frakcje krasnoludów chaosu, dodając im możliwość rekrutacji szpiegów czy zabójców :twisted: Szkoda, że nie dali Bretanii tylko barbarzyńców z płn :( przy takim natłoku gra którąś z frakcji w tamtym rejonie będzie bardzo ciężka, chyba, że pojawią się nowe prowincje :)
A tak na marginesie czemu Sylvania może przechodzić w hordę, zostać zniszczona a potem znowu się objawić po x turach? Prędzej spodziewałbym się tego chociażby po Nocnych Goblinach czy Orkach.

Arroyo
19-07-2013, 11:39
Sylvania jest tak jakby nieśmiertelna, zresztą to prędzej pytanie do twórców moda.
Jak już to Bretonii (w WFB jest Bretonia, nie Bretania)

Ensis
19-07-2013, 13:16
Istnieje jakiś patch lub sub-mod poprawiający muzykę Sylvani? Bo obecna całkowicie psuje klimat, wręcz uniemożliwia przyjemną rozgrywkę.

Araven
19-07-2013, 13:19
Nie znam takiego niestety, muza Sylvanii ok jest wg mnie. A odzywki nieumarłych super. Do poprzedniej wersji CoW 1.4.4 był chyba patch muzyczny Heroda, na TWC się rozejrzyj. Ale pewien nie jestem.
Chochlik20 Sylvania ma skrypt powodujący jej odradzanie się.

Xaurus
19-07-2013, 17:23
Orki też potrafią się odrodzić, jeśli dobrze pamiętam to coś koło 120tury.

Jest już może jakieś info odnośnie daty premiery wersji 1.6?

chochlik20
19-07-2013, 18:10
Dzięki za info :)
Myślałem o Bretonii a napisałem Bretania :D

Arroyo
19-07-2013, 19:23
Xaurus, data wyjścia wersji 1.6 jest dotąd nieznana, ale obstawiam, że do końca tego roku będzie.
Ja tam bardziej czekam na ruch w stronę zangielszczenia ze strony Gigantusa.

Ensis
20-07-2013, 15:02
Nie znam takiego niestety, muza Sylvanii ok jest wg mnie. A odzywki nieumarłych super. Do poprzedniej wersji CoW 1.4.4 był chyba patch muzyczny Heroda, na TWC się rozejrzyj. Ale pewien nie jestem.
Chochlik20 Sylvania ma skrypt powodujący jej odradzanie się.

U mnie w czasie własnej bitwy leciała muzyka Kislevu.

Dagorad
20-07-2013, 20:33
Wychodzi na to że w nowej wersji będzie zmieniony system przyrostu populacji. Będzie on niemal "zamrożony". Ciekawe jak to ostatecznie wyjdzie. Oczywiście ma to sens biorąc pod uwagę przedział czasowy, tyle że wydaje mi się że jeżeli niemal zamrożona zostaje przyrost populacji to to samo powinno dotknąć pieniędzy i wojsk.

Andrij Marszałek
23-07-2013, 11:41
Znalazłem to i postanowiłem wrzucić na stronę http://www.moddb.com/mods/call-of-warhammer-total-war/images/faction-16

Araven
23-07-2013, 12:45
Dzięki ale radze korzystać z linku od Gigantusa, w temacie Pobierz... czyli tu: viewtopic.php?f=368&t=12131 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=12131)

Arroyo
23-07-2013, 13:10
Znalazłem to i postanowiłem wrzucić na stronę http://www.moddb.com/mods/call-of-warhammer-total-war/images/faction-16

http://i1.ryjbuk.pl/4cf438f06d3d26617618f8cdc4c3385445d8aab9/jokec-bije-ci-brawo-gif

To już było dawno wrzucone. Widać, że pewnie będą 3 frakcje Skavenów, strzelam, że jednym z nich będzie Skryre.

chochlik20
29-07-2013, 09:27
Mam pytanko - od czego zależą eventy powodujące dostanie najemnego generała i jego świty?

Arroyo
29-07-2013, 09:32
Eventy z najemnikami są losowe, z tego co wiem, to nic nie ma na to wpływu.
Tak samo jest z magami Imperium, Łowcami wiedźm, Kapłanami Sigmara i Ulryka czy chociaż Lodowymi Magami Kislev.

Araven
29-07-2013, 09:42
Możesz co najwyżej odrzucać najgorsze oferty, licząc, że za jakiś czas dostaniesz lepsze.

chochlik20
29-07-2013, 09:56
Jak mam dużo kasy biorę wszystko jak leci :) zawsze się przydadzą :)

rybaxxx78
01-08-2013, 10:26
Witam spytam o kolejność instalacji
1. RodG 1.5 (5,03 GB)
2.Patch 005 - (version 1.1.00) - 223MB + wszystkie quickfixy
3.Patch 1.5.1 + fix
Czy to dobra kolejność czy coś opuściłem

A może opuścić instalację 2 -go punktu i instalować od razu trzeci po pierwszym

Araven
01-08-2013, 15:10
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138 post nr 1 i 2 masz kolejność instalacji i fiksy. Tego się trzymaj.
Edit: W pomocy technicznej na stronie 8 podawałem co o gdzie instalować, ew. poszukaj sobie oto link: viewtopic.php?f=368&t=8917 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=8917)

rybaxxx78
01-08-2013, 19:31
Araven dalej nie wiem jaka kolejność instalacji patchy czy pierwsze patch 005 czy od razu patch 1.5.1

Araven
01-08-2013, 20:00
Patch 005 zawiera w sobie 1.5.1.

rybaxxx78
07-08-2013, 12:14
Witam może mi ktoś podać linka żeby oglądnąć jakie jednostki ma poszczegolna frakcja

Araven
07-08-2013, 13:06
Spróbuj tu: http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... 8-Previews (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?1388-Previews)
Edit: Najlepiej zainstaluj wersję Gigantusa i pograj w Custom battle to zobaczysz.

Arroyo
07-08-2013, 16:21
Póki co najmniej jednostek ma jak dla mnie frakcja Leśnych Elfów, a szkoda, mogliby jakoś ją dorobić, bo z tych preview to Leśne Elfy mają najmniej do pokazania.

rybaxxx78
08-08-2013, 06:22
Jakie warunki trzeba spełnić żeby móc rekrutować czarowników grając chaosem. Np. grajac high elfami są z drugiego poziomu jakiejś tam wieży magii. Pozdrawiam

Araven
08-08-2013, 12:43
Chyba III poziom Ołtarza przywołań jak dobrze pamiętam.

Wilczur2012PL
08-08-2013, 18:23
Ale dzisiaj miałem przygodę w TW. Gram sobie imperium i szturmuje zamek Sylvani. W wąskiej uliczce 6 oddziałów halabard a za nimi reszta wojska. Patrze a Sylvania wysyła kontra mnie jeden oddział ( chyba smoczych wojowników nie pamiętam) i myśle sobie ale łatwizna mija 15 minut ja mam 0 żołnierzy a on w tym oddziale ani jednego nie stracił ;_;. Ale na szczęście następnym razem już nie było tego trololo ze strony gry :)

Arroyo
09-08-2013, 08:52
Rycerze Krwawego Smoka są jednymi z najlepszych jednostek w zwarciu, więc czego się spodziewałeś?

PS. Nie wiem czemu, ale Wys. Elfy mają skrypt - po wyeliminowaniu zamieniają się w hordę, zresztą jak Mroczne Elfy i Sylvania.

Wilczur2012PL
09-08-2013, 08:57
Rozumiem że najlepsi ale wybili mi całą armie nie tracąc ani jednego żołnierza (ponad 2000 żołnierzy) :D Potem wczytałem grę i szturmowałem od nowa i już nie zabili mi całej armii .

chochlik20
10-08-2013, 18:45
Spotkaliście się kiedyś by Nocne Gobliny skopały Krasnoludów Chaosu o zajęły im stolice? Nie dość, że odbiły jeden ze swoich twierdz to jeszcze udało im się zdobyć Urzulak :shock:

Araven
10-08-2013, 20:44
Wow, jakieś modyfikacje plików robiłeś, jaki poziom i kim grasz? Zwykle Nocne są masakrowane.

chochlik20
11-08-2013, 09:15
Nic nie modyfikowałem, dodałem tylko plik pozwalający na rekrutacje jednostek elfów bez portów. Gram sobie Wielkim Księstwem Stirlandu, na poziomie m/m.
Kurde miałem dzisiaj jakiegoś buga - broniłem miasta przed 2 hordami zwierzoludzi - wybudowali 3 tarany i jedną wieżę. Obroniłem się przed jedną armią, moje wieże zniszczyły 2 tarany, i walka rozegrała się na murach. Obroniłem się, potem wyszedłem i zniszczyłem ostatni taran i wierzę oblężniczą, a mimo to nadal leciał mi czas :shock: gdybym grał bez niego przegrałbym. Przecież po zniszczeniu jego machin powinna wyskoczyć moja victoria.

Arroyo
11-08-2013, 12:22
chochlik, ja miałem tak, że jedną średnią armią Reiklandu rozgromiłem 2 pełne armie Zwierzoludzi (AI to jakiś żart) bez niszczenia machin i bez czasu, nie był to problem. W sumie 1.5.1 jest póki co siedzibą bugów. Wystarczy szczekać na 1.6.

Araven
11-08-2013, 16:46
Chyba nie grałeś we wcześniejsze wersje. 1.5.1 Gigantusa jest bardzo stabilny w porównaniu do wersji poprzednich.

Arroyo
11-08-2013, 17:17
Akurat grałem w tą od Gigantusa i jest u mnie mały problem, gdzieś go już tu opisałem, ale to nic, bo spolszczenie Coolecki mi to naprawiło.

rybaxxx78
12-08-2013, 15:06
Dlaczego grając np high elfami i wchodząc w menu miasta zanim się wybuduje dany budynek (dokładnie chodzi mi o magów w każdej frakcji) widać że będą oni rekrutowani jak wybuduje 2 poziom ołtarza. A grając kislevem czy chaosem tego nie widać i nie wiem co dokładnie mam wybudować żeby ich rekrutować np. Lodowych magów.

Araven
12-08-2013, 15:16
Plik export_descr_buildings był zmieniany, tak by niektóre nacje, zwłaszcza Elfy, miały poprawioną rekrutację. Na oryginalnym pliku gracz nie mógł w ogóle magów rekrutować, dostawał ich z eventu. Akurat Lodowi Magowie w moim pliku nie są chyba dodani dla Kislevu. Ice Mage się chyba nazywają, sprawdź w export_descr_buildings wpisy o ich rekrutacji w wklej tu, to zobaczę czy Gracz ich może rekrutować, czy tylko ai. To można zmienić nawet w kampanii, działa na savy.

rybaxxx78
12-08-2013, 15:24
OK na razie siedzę w pracy ale jak wrócę wieczorem to wrzucę ten plik wolę żebyś ty sprawdził bo ja na pewno coś namieszam aha i jak mógłbyś to sprawdź też rekrutację magów dla chaosu. Pozdrawiam
Znalazłem np. taki wpis
recruit_pool "ICE mage" 0 0.05 0.99 1 requires factions { russia, } and event_counter kisli 1
recruit_pool "ICE mage" 1 0.05 1 1 requires factions { russia, } and event_counter kislev_ai 1 and event_counter kisli 1
Usunąłem to co jest na czerwono i na razie jest ok.

Araven
13-08-2013, 10:01
Usunięcie tych wpisów na czerwono spowoduje, że Magowie kolegium Lodu będą wszędzie dostępni w budynku w jakim jest ten wpis.
Magowie Chaosu TZ mage, dodaj 4 wpisy jakie dałem niżej i powinni być w III poziomie świątyni chaosu. Dla chaosu zjednoczonego wpis będzie chyba: recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { denmark, }, też go dałem niżej.

temple_3_chaos requires factions { nord_culture, aztecs, }
{
capability
{
recruit_pool "Gor spear" 1 0.75 5 3 requires factions { egypt, }
recruit_pool "Gor" 1 0.4 3 1 requires factions { egypt, }
recruit_pool "Bestigor" 1 0.2 1 0 requires factions { egypt, }
recruit_pool "minotaur" 0 0.1 1 0 requires factions { egypt, } and event_counter Ogres 1 and event_counter free_company 1 and event_counter free_company_archers 1
recruit_pool "TZ mage upg" 0 0.05 0.99 0 requires factions { lithuania, } and event_counter magidiska 1
recruit_pool "TZ mage upg" 1 0.05 1 0 requires factions { lithuania, } and event_counter chaos_ai 1 and event_counter magidiska 1
recruit_pool "NU mage" 0 0.05 0.99 0 requires factions { novgorod, } and event_counter nurgl 1
recruit_pool "NU mage" 1 0.05 1 0 requires factions { novgorod, } and event_counter chaos_ai 1 and event_counter nurgl 1
recruit_pool "TZ mage" 0 0.05 0.99 0 requires factions { lithuania, } and event_counter tzin 1
recruit_pool "TZ mage" 0 0.05 0.99 0 requires factions { teutonic_order, } and event_counter slaan 1
recruit_pool "TZ mage" 0 0.05 0.99 0 requires factions { novgorod, } and event_counter nur 1
recruit_pool "TZ mage" 0 0.05 0.99 0 requires factions { norway, } and event_counter khor 1
recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { lithuania, }
recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { teutonic_order, }
recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { novgorod, }
recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { denmark, }
recruit_pool "TZ mage" 1 0.05 1 0 requires factions { norway, }

chochlik20
31-08-2013, 18:03
Mam pytanko, ukończyłem kampanie Mrocznymi Elfami na poziomie m/m i co mnie dziwiło przez całą grę to kilka rzeczy:
1 - brak morskiego handlu, na lądzie widzę przemieszczające się karawany
2 - zarazy w miastach - upierdliwe jak nie wiem co, pojawiające się co kilka tur w różnych prowincjach - twórcy mogli by dodać jakiś budynek odpowiedzialny za premię do zdrowia. W Nuln nie przerwanie od 20 tur mam wyskakującą co jakiś czas zarazę nie pozwalającą mi na przeszkolenie oddziałów. Raz spotkałem się po raz pierwszy w czasie gry z ciekawą rzeczą, mój generał złapał jakiegoś bakcyla, który przeniósł się na cała armię stojąc na moście. Widać stał w przeciągu...
3 - jeźdźcy na zimnokrwistych - albo ja źle ich wykorzystuję albo są tak słabi. Pomimo iż w cechach mają, że mogą wystraszyć konie to jakoś nie widzę tego efektu :x podczas oblężenia Birki przez wojska Nordlandu, dwóch moich generałów zaatakowało z boku stojącą gwardię generała(jazdę) - pierwszy generał, który uderzył stracił praktycznie 3/4 swoich sił, gdyby nie uderzenie drugiego oddziału zapewne by poległ. Ale co było najśmieszniejsze poniosłem dość spore straty by zniszczyć jednostkę generalską liczącą ponad 20 ludzi. :shock: Podobnie z oddziałami pieszymi, jazda na jaszczurach w ogóle się nie nadaje do takich ataków. I tu też mam nadzieje, że następna wersja zmieni coś.
4 - co mi się podoba natomiast - to fakt, że mogę wykorzystywać budynki chaosu, a nawet orków ( :shock: ) by móc trenować nowe siły :)

Arroyo
31-08-2013, 18:12
Mam pytanko, ukończyłem kampanie Mrocznymi Elfami na poziomie m/m i co mnie dziwiło przez całą grę to kilka rzeczy:
1 - brak morskiego handlu, na lądzie widzę przemieszczające się karawany
2 - zarazy w miastach - upierdliwe jak nie wiem co, pojawiające się co kilka tur w różnych prowincjach - twórcy mogli by dodać jakiś budynek odpowiedzialny za premię do zdrowia. W Nuln nie przerwanie od 20 tur mam wyskakującą co jakiś czas zarazę nie pozwalającą mi na przeszkolenie oddziałów. Raz spotkałem się po raz pierwszy w czasie gry z ciekawą rzeczą, mój generał złapał jakiegoś bakcyla, który przeniósł się na cała armię stojąc na moście. Widać stał w przeciągu...
3 - jeźdźcy na zimnokrwistych - albo ja źle ich wykorzystuję albo są tak słabi. Pomimo iż w cechach mają, że mogą wystraszyć konie to jakoś nie widzę tego efektu :x podczas oblężenia Birki przez wojska Nordlandu, dwóch moich generałów zaatakowało z boku stojącą gwardię generała(jazdę) - pierwszy generał, który uderzył stracił praktycznie 3/4 swoich sił, gdyby nie uderzenie drugiego oddziału zapewne by poległ. Ale co było najśmieszniejsze poniosłem dość spore straty by zniszczyć jednostkę generalską liczącą ponad 20 ludzi. :shock: Podobnie z oddziałami pieszymi, jazda na jaszczurach w ogóle się nie nadaje do takich ataków. I tu też mam nadzieje, że następna wersja zmieni coś.

http://memy.pl/ajax/generImg.php?insbox1=&insbox2=Mroczne+Elfy&insbox3=22572&fin=1

Lecz do rzeczy, zarazy są, ale mam nadzieję, że w 1.6 ich tak dużej częstotliwości nie będzie. Co do morskiego handlu, o ile mi wiadomo, Mroczne Elfy go chyba nie stosowały w tym uniwersum. Skoro jednak nie stosowały, to ciekawe, czemu im przybywają oddziały z Naggaroth i to drogą morską? A jeźdźcy na zimnokrwistych i ich niedziałająca cecha, pewnie jakiś bug, albo błąd twórców.

W ogóle pewnie popoprawiają sporo błędów gry i poza nowymi frakcjami zaczną poprawiać to, co spaprali :)

chochlik20
31-08-2013, 18:28
Mogli by dodać także jakieś potworki do armii elfów zarówno tych wysokich jak i mrocznych - hydry i smoki. Jestem ciekawy czy w przypadku mrocznych elfów jest ten sam bug co przy wysokich elfach czyli przetrwanie frakcji bez generała :x musiałem się męczyć ok 30 tur by zbuntować miasto chaosu, aby móc zatopić flotę elfów, która została zablokowana w zatoce :D po czym jak nastąpiła zmiana kolorku w prowincji okazało się, że miasto obsadza - 8 oddziałów trolii, plus jakaś piechota :shock: nastąpiło wtedy monotonne czekanie, aż trolle rozpoczną kanibalizm by zredukować ich liczebność praktycznie o połowę. :D

LordDWM
23-09-2013, 14:29
Wie ktoś kiedy ma być patch 1.6 ? Czy nie zapowiada się narazie ?

Burn.
29-09-2013, 11:42
Trochę głupie pytanie ale jak uruchamiam utorrent i chce zapisać gdzie ma zostać ściągnięte to w jakim folderze? W medieval2/mods? Czy może w jakimkolwiek folderze a potem tak jak w instrukcji uruchomić pliki exe?

Araven
29-09-2013, 11:47
Wg mnie zapisz gdziekolwiek i instaluj wg instrukcji. Pobierasz wersję Gigantusa mam nadzieję?

Burn.
29-09-2013, 11:57
Tak

Burn.
29-09-2013, 18:51
Można jakoś zwerbować dyplomatę? A jak nie to jak zawierać sojusze?

Arroyo
29-09-2013, 19:06
Zależy jaką frakcją grasz...
Imperium ma od początku 1 dyplomatę - sojusze można zawierać z Wysokimi Elfami i Krasnoludami z Karaz-Ankor
U Chaosu np. Slaanesha jest tak, że po wiadomości o chęci sojuszu od Mrocznych Elfów (jeśli się zgodzisz) - to dostaniesz dyplomatę.

Ale tak czy siak, nie ma się co łudzić, w tym modzie są oni potrzebni, jak Orkom pokój (czyli w ogóle).

chochlik20
30-09-2013, 09:16
Zależy jaką frakcją grasz...
Imperium ma od początku 1 dyplomatę - sojusze można zawierać z Wysokimi Elfami i Krasnoludami z Karaz-Ankor
U Chaosu np. Slaanesha jest tak, że po wiadomości o chęci sojuszu od Mrocznych Elfów (jeśli się zgodzisz) - to dostaniesz dyplomatę.

Ale tak czy siak, nie ma się co łudzić, w tym modzie są oni potrzebni, jak Orkom pokój (czyli w ogóle).
Tylko szkoda, że jak dostajemy automatycznie z kimś sojusz jak Mroczne Elfy z Slaaneshem czy Krasnoludy Chaosu z Orkami bądź też Wojownikami Khorna nie dostajemy praw handlowych ani dostępu wojskowego tylko sam sojusz. Mam nadzieje, że zmieni się to w nowej odsłonie.

Burn.
30-09-2013, 09:17
Gram Księstwami Granicznymi i chciałbym mieć sojusz z krasnoludami.

Araven
30-09-2013, 11:51
Uważaj na eventy. Będzie event z pytaniem czy chcesz przystąpić do kolegium Światła, czy coś w ten deseń. Zaakceptuj. Wtedy dostaniesz dyplomatę i sojusz z krasnoludami i Imperium i chyba z Wysokimi Elfami.

Burn.
30-09-2013, 14:47
Czy jakbym zaakceptował przystąpienie do kolegium Światła to mógłbym ich potem podbić?

Araven
30-09-2013, 15:03
Tak mógłbyś. Ew. będziesz musiał wysłać do nich dyplomatę i wypowiedzieć sojusz. Ale tu tylko wtedy jak nie da rady zaatakować bez tego manewru.

Profesor
19-10-2013, 08:50
Hmmm, niektóre linki do quickfixow nie działają... Dało by radę wrzucić gdzieś descr_strat i campaign_script? :)

Araven
19-10-2013, 10:05
Proszę: http://www.sendspace.pl/file/f5b40641c3fbaa4ad4a9ece

Profesor
19-10-2013, 11:30
Dziękuję bardzo! :)

Arroyo
20-10-2013, 15:39
Ostatnio przeglądałem sobie stronę twcenter w związku z CoW 1.6 i zaciekawiły mnie nowe screeny z aktualnie robionej 1.6 moda (choć robią tę wersję już chyba rok/dwa...). Oto one:
[spoiler:3olpkody]http://i.imgur.com/1egsdhj.jpg http://i.imgur.com/HMQJWaO.jpg http://i.imgur.com/ZSIhOzZ.jpg
http://i.imgur.com/16rKpmQ.jpg http://i.imgur.com/OzvL0Edl.jpg http://i.imgur.com/9ITXBtcl.jpg[/spoiler:3olpkody]
Ogółem widać, że pracują nad słabo rozbudowanymi armiami Krasnoludów Chaosu i robią poprawki co do wyglądów miast na mapie kampanii. Oby poprawili optymalizację. Wie ktoś może, kiedy będzie wydany 1.6 patch do CoW?

Profesor
23-10-2013, 19:38
A ja mam inne pytanie: czy to normalne, że generałowie się nie starzeją? :P

Arroyo
23-10-2013, 20:55
Nie, w grze jest zaledwie kilka lat przed inwazją Archaona, więc nie ma tu starzejących się generałów.

chochlik20
27-10-2013, 10:07
Jakoś mi widzą mi się czarno-żółte krasnoludy chaosu, tracą przez to swój mroczny klimat :( ale cieszę się bo jeśli się nie mylę dostaną swoich magów, co w połączeniu z genialną artyleria zrobi z ich wrogów latające flaki :)

Arroyo
27-10-2013, 10:37
Magów raczej wątpię - oni szybko kamienieli, bardziej to jacyś... ogniomistrzowie, czy coś takiego. Fajnie by było, jakby dali bycze centaury i lamasu - też ofiary mocy Chaosu.

chochlik20
27-10-2013, 14:21
Magów raczej wątpię - oni szybko kamienieli, bardziej to jacyś... ogniomistrzowie, czy coś takiego. Fajnie by było, jakby dali bycze centaury i lamasu - też ofiary mocy Chaosu.
Ciekawa opcja, tylko, żeby nie było jak w przypadku trolli chaosu, które to znikały to się pojawiały i ciężko było by je rekrutować. Ja bym ucieszyl się bardziej z opcji szkolenie szpiega :) czy choćby kupca. Gra początkowo tą frakcją jest bardzo trudna, ale zarazem bardzo ciekawa, czekam z duża niecerpliowścia by po raz kolejny poprowadzić złych brodaczy na podbój :)

Arroyo
27-10-2013, 14:39
Chaos i kupcy? Wątpię, osobiście co do trolli Chaosu spróbuję ich dodać do gry, ale jeszcze pewne nie jest - zresztą to tylko parę machów w plikach gry. :) Skoro bez problemu można było dodać magów w Kislev i Imperium w ustawieniach, to dodanie innych jednostek to będzie nic ;)

chochlik20
27-10-2013, 15:01
Skoro orkowie, gobliny czy wampiry mają swoich kupców to czemu nie chaos?