Korwin zdziwiony słabymi wynikami swojej partii:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Samorzad...img#BoxWiadTxt
Mnie to jakoś nie dziwi akurat.
Korwin zdziwiony słabymi wynikami swojej partii:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Samorzad...img#BoxWiadTxt
Mnie to jakoś nie dziwi akurat.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Ja słabym wynikiem nie nazwałbym tego:
- emigranci z państw Europy Zachodniej, wśród których KNP zwyciężyło w wyborach do PE, nie mogli brać udziału w tych wyborach,
- większość studentów pozostała w akademikach, a właśnie wśród nich jest największy odsetek sympatyków KNP,
- większość sympatyków Nowej Prawicy czeka na o wiele ważniejsze wybory, czyli za rok do Parlamentu, bo tam tylko można obalić socjalizm, w samorządach chodzi wyłącznie o synekury,
- komitety lokalne, <bezpartyjne> odebrały kilkaset tysięcy głosów, i także nie przekroczyły progu wyborczego,
- KNP nie startował we wszystkich gminach i powiatach.
Pomimo tych utrudnień, na partię Korwina oddało głos o ok. 100 tys. więcej Wyborców niż w wyborach do europarlamentu. To świadczy o rosnącym poparciu dla KNP, co wyjdzie na plus w przyszłorocznych wyborach
A tak wogóle zastanawiający jest wynik PSLu- 17 %. Pochodzę ze wsi i jakoś nikt nie głosuje tu na PSL, raczej na PIS. Nie wierzę, że urzędasów, pociotków i ich rodzin jest aż tyle... Wogóle najlepszy wynik PSL ma znowu w woj. mazowieckim...
Pierwszy argument pokazuje, że KNP nie ma poparcia w kraju, tylko wśród emigrantów, drugi jest wzięty chyba z powietrza, trzeci pokazuje zaś, że chcecie zmienić kraj pomijając jego najniższe szczeble.
Fakt, że komitety nie związane z żadnymi partiami zdobyły po kilkaset tysięcy głosów pokazuje tylko, że potencjalny wyborca gotowy jest zagłosować na osobę nie związaną z żadną partią polityczną.
Jedyne co rośnie to poparcie dla samego Korwina a nie dla partii, bo jest on magnesem, który przyciąga ludzi i równocześnie ich odpycha. Ostatnio oprócz "biednego" Wiplerka, nie pokazujecie nikogo innego ze swoich szeregów. Waszym głosem jest i pozostanie sam Korwin, który nie ma zamiary jak widać podzielić się władzą i blaskiem w szeregach własnej partii. Zresztą do tej pory czekam aż Korwin pokaże nam absurdy UE, bo póki co zajął się budowaniem poparcia w samym PE, nic po za tym nie robiąc.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
W kraju na niego głosowało ponad 4 % i 100 tys. więcej niż w wyborach do PE więc oczywiste kłamstwo (odnosząc się oczywiście do podanych z PKW niepełnych danych).Pierwszy argument pokazuje, że KNP nie ma poparcia w kraju,
Nie jest wzięty z powietrza- w wyborach do sejmu czy PE można wybrać zaświadczenie z gminy i głosować gdzie się chce, w wyborach samorządowych już nie. A nikt nie będzie jechał nieraz kilkaset kilometrów w jedną stronę dla wyborów i to tych co akurat najmniej znaczą.drugi jest wzięty chyba z powietrza
Żeby zmienić najniższe szczeble trzeba najpierw zdobyć władzę na górze. Co z tego że np. będzie wójt z KNP skoro podatków, zasiłków, MOPSów, GOPSów itd. nie może zlikwidować bo są narzucane ustawą sejmową?trzeci pokazuje zaś, że chcecie zmienić kraj pomijając jego najniższe szczeble.
Phi, zobaczymy za rok przy wyborach parlamentarnych gdy będą kandydaci KNP we wszystkich okręgach i dojdzie zagranica. Na Twoim miejscu nie dzieliłbym tak szybko skóry na żywym niedźwiedziu...Jedyne co rośnie to poparcie dla samego Korwina a nie dla partii, bo jest on magnesem, który przyciąga ludzi i równocześnie ich odpycha. Ostatnio oprócz "biednego" Wiplerka, nie pokazujecie nikogo innego ze swoich szeregów. Waszym głosem jest i pozostanie sam Korwin, który nie ma zamiary jak widać podzielić się władzą i blaskiem w szeregach własnej partii. Zresztą do tej pory czekam aż Korwin pokaże nam absurdy UE, bo póki co zajął się budowaniem poparcia w samym PE, nic po za tym nie robiąc.
Ps: Tak poza tym coś jest majstrowane przy wynikach wyborów. Dalej nie ma oficjalnych, pełnych wyników, dalej system się wiesza (kolejny epokowy sukces UBekistanu). Aż dziw bierze jak się widzi wynik PSLu i to najlepszy mają w mazowieckim. Tam same filcoki mieszkają? Na wsi zresztą nikt nie głosuje na PSL, prędzej na PIS. PSL to tylko pociotki z rodzinami z KRUSu, ANR, ARR ale z wtykami w komisjach wyborczych...
Jedyna dobra wiadomość z tych wyborów to fakt iż Ruj Móch zaliczył drugą klęskę![]()
A zdobyliście gdzieś stołek? Ktoś z partii, gdzieś się dostał?
Czyli Wasz elektor to lenie, które nie potrafią się zmobilizować?
By zdobyć szczyt nikt nie leci na niego helikopterem, tylko wspina się od samego dołu. Te wybory pokazały, że lokalnie nie jesteście liczącą się siłą, która ma siłę przebicia. W kraju wasze poparcie będzie zapewne oscylować wokół 6-7%. W końcu lud się znudzi Korwinem i poparcie Wam spadnie. Bo jak do tej pory, to nie zrobiliście nic konstruktywnego. Zresztą co widać po sondażach, gdy o Korwinie cicho poparcie leci do 4-5%.
Jeżeli pojawi się na listach Korwin, to na pewno zdobędziecie jedno miejsce, bo póki co to nie macie żadnych znanych twarzy w partii, nie licząc Wiplera, który zgrywa jakiegoś profesora przed kamerami z tą swoją dykcją
Czyli słaby wynik to nie wina partii tylko systemu?
Jak widać lajki nie przełożyły się na wyniki.
Komentarz prezesa. Czyli jak robić dobrą minę do złej gry(wyników):
http://youtu.be/y76nTQIGml8
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Osobiście stwierdzam, że tak naprawdę straciliście (wy, Korwiniści) grunt pod nogami i jak każdy tonący brzytwy się chwytacie. Wczorajsze wybory tylko udowodniły, że jesteście partią ideologicznie radykalną (zresztą TR, RN czy PiS tak samo) i nie macie większego poparcia społecznego. Wasze reakcjonistyczne - żeby nie powiedzieć: ademokratyczne, wręcz totalitarne - poglądy dt. praw wyborczych ogółu obywateli, jak i brak szacunku w stosunku do wszelakich mniejszości zamieszkujących nasz kraj sprawiają, że wasz wynik był do przewidzenia. BTW "Rój" pisze się przez "ó", a "Much" przez "u". Twój zabieg ortograficzny sugeruje, że de facto jesteście ignorantami.
A propos wyborów - wynik PO i PiS też był do przewidzenia. PO się przeżywa (przypominam, ta partia rządzi 2-gą kadencję, co jest ewenementem na skalę polską), a PiS jak zwykle gra na niskiej frekwencji u konkurencji (54% w Bloku Wschodnim, 42% na Zachodzie) i wysokiej u siebie. Zresztą, te 4% to nie taka katastrofa - i tak PiS jest akoalicyjny z definicji.
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
Tu nawet nie chodzi, o ich radykalizm, ale fakt, że nie umieli przedstawić wyborcom w swoim okręgu niczego co pozwoliłoby rozwinąć,uleczyć ich miasto, miasteczko, gminę. Same hasła radykalne na jakich zdobyli poparcie do PE pokazały, że nie sprawdzają się lokalnie. Przypomnę choćby pomysł KNP z Lublina - wprowadzenie własnej jednostki monetarnej i banku by oddłużyć miasto... Nie wspomnę już o wystawieniu Wiplera na kandydata na prezydenta W-wy ( i jego kompromitację z nagraniem), pomijam już fakt, że jako poseł reprezentuje kraj i powinien umieć się zachować i prezentować godnie. A tymczasem przynosi tylko wstyd, co pokazują jego zdjęcia z następnego dnia, które mówią same za siebie:
http://www.se.pl/multimedia/galeria/...wipler/?full=1
http://i.iplsc.com/swiadek-posel-wip...8Q4B9-C102.jpg
Do grzechów Wiplera doliczę również taksówkę za 9 tys. - koszt za rok 2013r.
http://www.wprost.pl/ar/480213/Kombi...y-z-Wiejskiej/
Godnych reprezentantów ma KNP...
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
A co w tym dziwnego? Wiele razy stosowano taki zabieg i przynosił on wzrost gospodarczy. Dobre efekty kończyły się zazwyczaj jak rząd centralny przymuszał do powrotu do waluty krajowejPrzypomnę choćby pomysł KNP z Lublina - wprowadzenie własnej jednostki monetarnej i banku by oddłużyć miasto...![]()
Stary nick:kujon333
A skąd mam wiedzieć, przecież system nadal zawieszonyA zdobyliście gdzieś stołek? Ktoś z partii, gdzieś się dostał?
Uwielbiam te porównania. A zboża nie powinno się kosić kombajnem tylko sierpem.By zdobyć szczyt nikt nie leci na niego helikopterem, tylko wspina się od samego dołu.
A co KNP mogło zrobić skoro nie jest przy władzy? Jedynie Wipler póki co może działać i głosuje przeciw wszystkim ustawom podnoszącym podatki.kraju wasze poparcie będzie zapewne oscylować wokół 6-7%. W końcu lud się znudzi Korwinem i poparcie Wam spadnie. Bo jak do tej pory, to nie zrobiliście nic konstruktywnego.
Żałosne, w którym miejscu chwytam się jakiejś brzytwy?Osobiście stwierdzam, że tak naprawdę straciliście (wy, Korwiniści) grunt pod nogami i jak każdy tonący brzytwy się chwytacie.
Nie nadymaj się tak bo ci pocieknie. Z totalniactwem akurat zły adres.Wczorajsze wybory tylko udowodniły, że jesteście partią ideologicznie radykalną (zresztą TR, RN czy PiS tak samo) i nie macie większego poparcia społecznego. Wasze reakcjonistyczne - żeby nie powiedzieć: ademokratyczne, wręcz totalitarne - poglądy dt. praw wyborczych ogółu obywateli, jak i brak szacunku w stosunku do wszelakich mniejszości zamieszkujących nasz kraj sprawiają, że wasz wynik był do przewidzenia.
Dzięki za uświadomienieTW "Rój" pisze się przez "ó", a "Much" przez "u".
Ojej, teraz płacz bo na zachodzie mała frekwencja... A podobno wschód to ciemnogród. To jak to jest, kto bardziej dorósł do demokracji? Ci co poszli do wyborów (wschód) czy ci co nie poszli (zachód)A propos wyborów - wynik PO i PiS też był do przewidzenia. PO się przeżywa (przypominam, ta partia rządzi 2-gą kadencję, co jest ewenementem na skalę polską), a PiS jak zwykle gra na niskiej frekwencji u konkurencji (54% w Bloku Wschodnim, 42% na Zachodzie) i wysokiej u siebie. Zresztą, te 4% to nie taka katastrofa - i tak PiS jest akoalicyjny z definicji.
J/w nie wszędzie startowano. Poza tym j/w na szczeblu samorządu niewiele można zdziałać. Ewidentnie Twoja wiedza o samorządzie jest znikoma inaczej nie paplałbyś bele czego.Tu nawet nie chodzi, o ich radykalizm, ale fakt, że nie umieli przedstawić wyborcom w swoim okręgu niczego co pozwoliłoby rozwinąć,uleczyć ich miasto, miasteczko, gminę.
Co ma PE do samorządów? Inne wybory inne hasła.Same hasła radykalne na jakich zdobyli poparcie do PE pokazały, że nie sprawdzają się lokalnie.
Straszne. Dobrze, że nie jest ministrem spraw zagranicznych lub marszałkiem sejmu. Na tym stanowisku dopiero ludzie w PL się kompromitują...Nie wspomnę już o wystawieniu Wiplera na kandydata na prezydenta W-wy ( i jego kompromitację z nagraniem), pomijam już fakt, że jako poseł reprezentuje kraj i powinien umieć się zachować i prezentować godnie. A tymczasem przynosi tylko wstyd, co pokazują jego zdjęcia z następnego dnia, które mówią same za siebie:
A tutaj dwa filmiki- najpierw jak koleś wypełnia karty wyborcze a drugi jak sprawdza wyniki:
https://www.youtube.com/watch?v=SuDiUd7Ua28
https://www.youtube.com/watch?v=g1wB4Rz_UTs
Takich filmików dzisiaj sporo wypłynęło na Youtube. Wziąłem pierwszy z brzegu. I jak nie ma fałszowania?