Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta

Mogą jak najbardziej pozyskiwać gaz z Polski, jeśli ich na to stać. W co wątpię, w końcu Ukraina to bankrut. Ale znając hojność polskich władz, pewnie dostaną go na kredyt (czyt. za darmo). W końcu za nasze pieniądze będą modernizować elektrownie węglowe, by można w nich spalać polski węgiel. Zapewne też uzyskany "na kredyt". Jak to dobrze, że Polska to bogaty kraj, który na wszystko stać.
    I tak już jest reeksport gazu z UE w tym Polski na Ukrainę. Nawet prorosyjskie Węgry wznowiły jego dostawę. Byłem i nadal jest ciekaw opinii Zajaca na ten temat, skoro skrytykował fakt, że gaz ma pochodzić z UE. A co do węgla, to przypominam, że wcześniej Ukraina nie chciała go kupować ze względu na jakość. Przypuszczam, że jego dostawy związane są z niedawnym i ciągle aktualnym problemem polskich kopalń. Dostawy węgla mają dostarczyć brakujących funduszy.

Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Te "jedynie 13 %" to w przeliczeniu na jednego mieszkańca trzy razy tyle co w Polsce. Problemem może być natomiast nie najlepsza wydajność. Ale nic to. Jak się okazuje Francja, Włochy, Dania, Holandia i Belgia miały się już porozumieć (lub są w trakcie negocjacji) z Moskwą w kwestii eksportu wieprzowiny do Rosji. Sawicki bredził coś o "europejskiej solidarności". Chyba najwyższy czas żeby zakute łby zrozumiały, że interesy zawsze są na pierwszym miejscu. Przynajmniej w krajach, w których prowadzi się politykę pragmatyzmu a nie altruizmu.
    W Polsce mamy 60% takich gruntów, więc nie sądzę by wynik na jednego mieszkańca aż tak bardzo odbiegał od rosyjskiego.
    Jesteśmy solą w oku Putina i pewnie duże ustępstwa w polityce zagranicznej sprawiłyby, że Putin znów weźmie od nas wieprzowinę czy jabłka.

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Gdzie w zamieszczonym artykule znalazles wzmianke o strachu przed bandera?Poki co to nasze elity rzadzace sraja pod siebie na dzwiek jego personaliow.Za komuny nie mozna bylo a teraz tez temat tabu.Wstyd ze glowa innego panstwa pokazuje naszej kto nosi spodnie.
    Nie wiedziałem, że spodnie czynią kogokolwiek mężczyzną nie wiem, jaki temat tabu Jeżeli Ty budujesz politykę zagraniczną na wydarzeniach z przeszłości to powinieneś się wstydzić. Czemu?
    Popierasz działania Rosji zapominając o dokonaniach Putina w fałszowaniu oraz zamykaniu niewygodnych faktów z historii.

A coz biedaczysko uczynil ze beda go scigac?
    Sprzeniewierzenie funduszy państwowych?

Tak,tak i jeszcze lotnictwem poprawiali ostrzal artyleryjski...Ciekawe ze od kiedy wykurzyli ukropow z lotniska i okolic nic juz nie spada na Donieck a nawet paradoksalnie na sam Mariupol.Poroszenko i spolka czekaja czy swiat lyknie kolejna historyjke o ludobojstwie.
    Widzę, że ciężko z myśleniem logicznym. Ciekawe jak separatyści mogliby obwinić Ukraińców o ostrzał osiedli jeżeli te nie znajdowałby się w zasięgu artylerii.
    Poproszę dowód, że Ukraina znów używa lotnictwa.

Ok moj wielblad z tym milionem to suma laczna uchodzcow zas cwierc miliona to juz nie liczba uchodzcow tylko pracujacych w Rosji.W tym przypadku sam jestes sobie winien.
    Liczba pracujących... przed tym jak Rosja rozgrzała Ukrainę czy też po tym?

Ludzie predzej kierowali sie w strone gdzie mieszkaja ich rodziny lub krewni ewentualnie znajomi a nie pogladami politycznymi.Wyjatkiem sa Tatarzy krymscy ktorzy zatrzymali sie az...w Polsce.
    Z tego co słyszałem to część Tatarów aż zatrzymała się na Syberii, po tym jak dostali bilet w jedną stronę.

Zatem kiepsko zainwestowalismy bo go... co z tych pieniedzy mamy w zamian.Zarowno gospodarczo i politycznie.Nawet juz nas wykopali z salonow negocjacyjnych "bracia" zza Sanu.Wplywy to moze i mamy na upainie ale gazu a niedlugo i wegla za free oczywiscie.
    Jeżeli liczysz od razu na wyniki to już nie mój problem.

Szczerze nie wiem.Podrzuc link ewentualnie screenshot.
    http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...aratystow.html

Pominales pierwsze zdanie w zacytowanym przez siebie samego artykule.
    http://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/...blem-uchodzcow
    A to ja pisałem o mln. Ukraińców w Rosji

Jakos nie moge zauwazyc gowniarzerki pomiedzy rebeliantami a materialow video na YT jest pelno.
    Przykro mi, że nikt na YT nie lata z dowodem na wierzchu by pokazać ile ma lat.

Co zawartosc ruskiej lodowki ma wspolnego z wydatkami upainskiego budzetu na zbrojenia?
    Widzę u Ciebie dwa silne, przeciwstawne uczucia do Ukrainy. Z jednej strony miłość i troska o zdrowie przeciętnego Ukraińca z drugiej zaś nienawiść. Coś tu nie gra...
    Rosjanie mogą nie jeść, ale ważne by z fabryk wychodziły nowe maszyny, zatroszcz się więc też może o inny bratni naród Słowiański.

Dobry jest.Najpierw oglasza wszem i wobec rozpoczecie ofensywy a nawet grozil wybiciem zebow a kiedy po kilku dniach spostrzegl ze to jego gieroje biegaja z przestawionymi szczekami zaczal pogrywac golabka pokoju.Zas na potwierdzenie utrzymania porozumien minskich ataman wyskakuje z propozycja:
    http://wiadomosci.onet.pl/swiat/w-uk...agresora/j9e7m
    Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że realizacja porozumień z Mińska zależy od Rosji Przecież to nie Dziadek Mróz dostarcza broń i ludzi.

Wnuk Stalina o Putinie:
    http://fakty.interia.pl/swiat/news-w...al,nId,1596649
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 26-01-2015 o 20:32
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI