Strona 256 z 287 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 551 do 2 560 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Pampa
    Gość
    A ja się odczepię jak zaczniecie toczyć dyskusję na poziomie, a Tobie chochliku nie wypada pisać w ten sposób jako moderatorowi. Tyle ode mnie.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    To co piszesz to jakiś stek insynuacji, nadmiernych interpretacji i domysłów. Wkładasz mi w usta coś czego nie napisałem, programujesz sobie w głowie wizję człowieka, który wypomina Ukraińcom Wołyń i wyszukujesz na bazie jakiś poszlak tez, których nie stawiam. Nie napisałem, że nie było akcji odwetowych. Napisałem, że zamordowanie siekierami niemowląt i rodziny pół polskiej- pół ukraińskiej przez Polaków to silne odwrócenie wektorów dla złagodzenia zbrodni Ukraińców i Ty dobrze o tym wiesz, więc taką gadaninę uznaję tylko za zaczepki równie bezczelne od np. zwyzywania kogoś przekleństwami, tylko, że załatwione w białych rękawiczkach, z klasą, kulturalnie.
    Mógłbym przytoczyć masę Twoich postów, w których nieustannie posiłkujesz się argumentem na temat Wołynia i stosunku Ukraińców do niego. Tylko po, co skoro sam powinieneś doskonale pamiętać, co piszesz. A może jednak nie?
    Postawiłeś tezę na temat Ukraińców w Armii Czerwonej, której potem w żadnym stopniu nie udowodniłeś opierając się o źródła(!). Proponuję, abyś zarejestrowałaś się lub przejrzał polskie forum historyczne - historycy.org i zapoznał się z forma prowadzenia tamtejszych dyskusji. Bo, gdy ktoś prosi się tam o źródło to się je podaje.
    Postawiłeś tezę, że skoro Finowie służyli w SS, to Łotysze i Estończycy muszą mieć z tego powodu czyste rączki. bo nic nie wiesz o ich zbrodniach. Tak samo, jak nie wiedziałeś nic na temat stosunku do nich w dzisiejszej Łotwie i Estonii. A ciężko zaprawdę było poszukać. Teraz stawiasz tezę, że ta scena to ukłon w stronę Ukraińców. Udowodnij to na bazie, jak film został przyjęty wśród nich i czy ta scena jakoś zapadła im w pamięć.
    Brak udowodnienia w następnym poście będzie się równał zakończeniem dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 17-10-2016 o 10:09
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Nie napisałem, że nie było akcji odwetowych. Napisałem, że zamordowanie siekierami niemowląt i rodziny pół polskiej- pół ukraińskiej przez Polaków to silne odwrócenie wektorów dla złagodzenia zbrodni Ukraińców
    Jakby ich rozstrzelali albo spalili w stodole to byłoby ok ?
    Przecież od początku było wiadomo, że w tym filmie będą sceny polskich odwetów, bo w książce Srokowskiego na podstawie której powstawał film takich scen jest jeszcze więcej, a autor był świadkiem tych zdarzeń.Grzegorz Motyka piszę, że był rozkaz AK, żeby oszczędzać kobiety i dzieci w akcjach odwetowych jednak prawie w ogóle nie był przestrzegany.
    Poza tym latem 1941r na Podlasiu ulubionym narzędziem zbrodni Polaków na Żydach też były siekiery,kłonice,kije naszpikowane gwoździami..... itp a wg jednego z zeznań świadków grupa polskich wyrostków bodajże w Wąsoszu miała grać w piłkę głową zamordowanej Żydówki, z tymże tylko jeden świadek tak zeznał, nikt inny tego nie widział.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Zaś w banderowskiej republice piękne pochody z pochodniami oraz tryzubami i setki gierojów z portretami oprawców Polaków z okazji powstania UPA a kilka dni pózniej się biedactwa wystraszyły filmu Smarzowskiego i premiera odwołana do...odwołania.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Mógłbym przytoczyć masę Twoich postów, w których nieustannie posiłkujesz się argumentem na temat Wołynia i stosunku Ukraińców do niego. Tylko po, co skoro sam powinieneś doskonale pamiętać, co piszesz. A może jednak nie?
    Nie rozumiem Cię, przed chwilą wymyśliłeś sobie, że napisałem, że Polacy nie zabijali Ukraińców, a teraz piszesz o posiłkowaniu się tematem Wołynia i stosunkiem Ukraińców do niego. Gdzieś mi się to zagubiła kolejność przyczynowo skutkowa.

Tak samo nie napisałem o czystych rączkach Estończyków i Łotyszy, napisałem, że nic nie wiem o ich zbrodniach, przyznałem się do braku wiedzy, a nie pisałem, że mieli czyste rączki, Ty zakłamana bezczelna .... .

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Odpiszę choć łamię dane sobie słowo zrobię to, aby coś Ci udowodnić.

Nie rozumiem Cię, przed chwilą wymyśliłeś sobie, że napisałem, że Polacy nie zabijali Ukraińców, a teraz piszesz o posiłkowaniu się tematem Wołynia i stosunkiem Ukraińców do niego. Gdzieś mi się to zagubiła kolejność przyczynowo skutkowa.
    Proponuję zerknij sobie na swoje posty i przypomnij mi sobie, co do mnie pisałeś i i na, co odpisywałem.

Tak samo nie napisałem o czystych rączkach Estończyków i Łotyszy, napisałem, że nic nie wiem o ich zbrodniach, przyznałem się do braku wiedzy, a nie pisałem, że mieli czyste rączki, Ty zakłamana bezczelna .... .
    Jak się mówi A to trzeba powiedzieć i B.

Nie wiem jakie zbrodnie i czy w ogóle popełniali je Estończycy z SS, wiem za to jakie robiło Ukraińskie, np. rzezie ludności w czasie powstania warszawskiego. Finowie też walczyli w SS i nic w tym dziwnego biorąc pod uwagę wojnę zimową, a nie dążyli potem do tworzenie faszystowskiej Finlandii. Nie chodzi o bycie w SS tylko o czyny.
    I o Twoim braku wiedzy napisałem w poprzednim poście Postawiłeś mimo tego tezę, że nie każda nacja, która służyła w SS ma na swoim sumieniu zbrodnię porównując Estończyków do Finów w SS. Szkoda, że coś wiesz, ale nie na tyle, aby nie robić wtop. Wystarczyło, aby poszukał genezy powstania formacji, w których służyły te nacje, ale tego nie zrobiłeś. A szkoda. Ponieważ nie jest to odpowiedni temat na poszerzanie wiedzy z tego okresu kończę ten radosny offtop.

Chce pomścić "Motorolę" - ttp://wyborcza.pl/7,75399,20850236,przyjdziemy-do-was-grozil-polakom-teraz-chce-zabic-milion.html#BoxGWImg Jakaś grupa neofaszystowska przyznała się do zamachu, ale ciekaw jestem, co by zrobił "Giwi" gdyby okazało się, że "Motorola" zginął z rąk swoich w ramach walki o wpływy.

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Zaś w banderowskiej republice piękne pochody z pochodniami oraz tryzubami i setki gierojów z portretami oprawców Polaków z okazji powstania UPA a kilka dni pózniej się biedactwa wystraszyły filmu Smarzowskiego i premiera odwołana do...odwołania.
    Tylko, że to nie Ukraińcy odwołali, ale Instytut Polski w Kijowie, który działa przy ambasadzie w oparciu o pismo z ukraińskiego MSW, które usilnie nalegało na to z racji obawy o "porządek publiczny".
    http://www.newsweek.pl/swiat/pokaz-w...,398923,1.html

Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 18-10-2016 o 08:50
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Po drugiej stronie Sanu wciąż bez zmian.Faszystowskie metody czcicieli faszystów.Oni naprawdę są głupi od urodzenia czy to przychodzi im z wiekiem?
    http://film.onet.pl/wiadomosci/ukrai...wolyniu/xtdfjq

Jak widać walka ideologiczna pomiędzy PiS a exPO odchodzi na plan dalszy kiedy chodzi o pomoc dla "bratniego narodu".Kolejny "kredyt" w wieczne oddanie i się 68mln euro na remont 175km dróg (!!!!) poszło...
    http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2188815.html

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Po drugiej stronie Sanu wciąż bez zmian.Faszystowskie metody czcicieli faszystów.Oni naprawdę są głupi od urodzenia czy to przychodzi im z wiekiem?
    http://film.onet.pl/wiadomosci/ukrai...wolyniu/xtdfjq

Jak widać walka ideologiczna pomiędzy PiS a exPO odchodzi na plan dalszy kiedy chodzi o pomoc dla "bratniego narodu".Kolejny "kredyt" w wieczne oddanie i się 68mln euro na remont 175km dróg (!!!!) poszło...
    http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2188815.html

A może przygotowujemy infrastrukturę na przyszłą inwazję?
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Okazuję się, że separatyści z Donbasu też mają faszystowskie ciągoty, co ciekawe panowie z oddziału Rusicz byli niedawno w Polsce na zaproszenie jakiś rodzimych nacjololo

http://bezwodkinierazbieriosz.salon2...wiani-uwaga-21
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Swarżyca to symbol rodzimowierczy i prasłowiański, a autor tekstu to ignorancki katol i mason z Watykanu

A tak na serio, na wschód nie ma co się pchać, tam tylko smoki. Jestem za życzliwym sąsiedztwem, ale wpraszanie się tam? Poza kontaktami biznesowymi i z mniejszością polską należy unikać tych terenów jak ognia. Owszem, popieram Ukrainę, bo im dłużej żrą się o Donbas tym mniej uwagi mogą ruscy poświęcić na nasz kraj (a nie wierzę, że po ostatnich wydarzeniach nie widzą nadziei na wprowadzenie w Polsce jakiegoś małego chaosu).

Strona 256 z 287 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266 ... OstatniOstatni