Matko Bosko, co to za średniowieczne metody!?Wiem że wciągazmienianie granic regionu to trochę wyższa szkola jazdy do tego służy plik map_regions w folderze World - maps - base. Musisz mieć program do otwierania formatu tga, ja używam infran view. Otwierasz plik tym programem i zapisujesz koniecznie w formacie BMP na pulpit, otwierasz paintem i edytujesz, każdy region posiada określony kolor i nie można go zmienić (znaczy można ale narobisz sobie kłopotów) plus kolor niebieski to morze i czarne kropki to położenie miast na mapie. Musisz uważać żeby przy edytowaniu granic nie zrobić na raz za dużo zmian bo potem jakieś miasto wyjdzie Ci nagle na obcej jednostce w grze i będziesz się głowił o co chodzi (ach, moje początki mi się przypominają
)
Tego wcześniej nie rozumiem, chcesz zmienić ogólnie jednostkę generalską czy jednostkę generalską konkretnego generała?![]()
O Geomodzie nie słyszeli? Tam zabawa w zmiany mapy i mnóstwo innych to czysta bajka![]()
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Odpowiedz z cytatem