Cytat Zamieszczone przez kujon333 Zobacz posta
Rozumiem, że jak oddziały rosyjskie byłyby blisko to byś pistolet czy tam strzelbę wystawił na widoku - genialne
Jak widać nie wiesz po co są oddziały tyłowe lub wywiad.

Cytat Zamieszczone przez kujon333 Zobacz posta
To skoro jesteś taki pewien, że każdy to taka miękka pałka, żeby nie strzelił to dlaczego nie pozwolić na większy dostęp do broni?
Jak rozumiem jesteś taj hardy by wygarnąć do człowieka. Gratulować nerwów ze stali.
Bo może się dostać w niepowołane ręce? Np. dziecka lub osoby chorej psychicznie.

Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
Dobra, przyznaje racje. W końcu uzbrojona ludność i nieuzbrojona... nie ma żadnej różnicy. Jeśli ty tutaj też nie dostrzegasz różnic i możliwości, to ja również nie zamierzam tłumaczyć oczywistości. Uznajesz bezpieczeństwo szwajcarskich obywateli i polskich na tym samym poziomie? Uznawaj dalej.
Czyli co mamy zmienić prawo bo obawiamy się nadejścia Rosjan? Dopiero co w innym temacie twierdziłeś, że należy trzymać z Rosją. To po co mi broń, mam szykować się na wojnę?

Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
Jeszcze raz... mam broń i mam większe szanse, niż gdybym jej nie miał. Co w tym skomplikowanego do zrozumienia?
A kto Ci broni iść kupić sobie broń?
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-...n-3080765.html
Jeżeli potrafisz dobrze umotywować chęć posiadania broni krótkiej dostaniesz broń.