Strona 16 z 127 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    http://www.tvp.info/15295847/polskie...pieczna-polske
    W drugiej części masz oświadczenie Korwina - o politykach i o kradzieży - min. 26. Proponuje wysłuchać jednak całej dyskusji by nie było, że manipuluję. Opieram się na jego słowach. Więc to nie ja myślę stereotypowo.

Zresztą nie tylko tu padały jego stwierdzenia o politykach i złodziejach, sam Korwin jest politykiem, jaką więc mam pewność, że on nie będzie robił tego samego.

W 2011r w Legnicy zapowiedział, że jeżeli jego partia zdobędzie poniżej 3% poparcia to wycofa się z polityki. Zdobyła 1,06%. Wycofał się? I tyle o jego dotrzymywaniu słowa.
    http://www.wykop.pl/ramka/662017/jan...olityki-jesli/

Jak czytam program KNP odnoszący się do gospodarki to włos mi się jeży na głowie. Dodając do tego to co on powiedział w TVP to jego działania doprowadziłby do bankructwa nawet najbogatszego państwa.
    http://korwin-mikke.pl/strony/wolnos...zarys_programu

Dla porównania wrzucę program partii, gdzie Korwin też był liderem - Platformy JKM:
    http://prawica.net/node/436

Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 22-05-2014 o 17:36
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    http://www.tvp.info/15295847/polskie...pieczna-polske
    W drugiej części masz oświadczenie Korwina - o politykach i o kradzieży - min. 26. Proponuje wysłuchać jednak całej dyskusji by nie było, że manipuluję. Opieram się na jego słowach. Więc to nie ja myślę stereotypowo.

Zresztą nie tylko tu padały jego stwierdzenia o politykach i złodziejach, sam Korwin jest politykiem, jaką więc mam pewność, że on nie będzie robił tego samego.
    Różnica polega na tym że obecne elity to BEZ WĄTPIENIA złodzieje więc na 100% nie warto na nich głosować. Korwin jeszcze nie kradł więc nie masz żadnego moralnego prawa osądzać go. W każdym sądzie najpierw trzeba udowodnić winę a potem zapada wyrok. Masz myślenie czekisty-troglodyty, który strzelał do bogatych bo jak bogaty to wiadomo- kradł. Masz identyczną paranoję na temat polityków.
    Jak czytam program KNP odnoszący się do gospodarki to włos mi się jeży na głowie. Dodając do tego to co on powiedział w TVP to jego działania doprowadziłby do bankructwa nawet najbogatszego państwa.
    Dno dna populizmu. Tylko dla zasady spytam- które postulaty KNP doprowadzą do bankructwa państwa?
    Ps: Korwin nie jest u władzy a państwo zadłużone na bilion złotych. Przypadek? A może to właśnie przez to, że obecnie w Europie realizuje się biegunowo odległą od Korwinowskiej politykę gospodarczą Grecja zbankrutowała a my mamy takie długi?

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Różnica polega na tym że obecne elity to BEZ WĄTPIENIA złodzieje więc na 100% nie warto na nich głosować. Korwin jeszcze nie kradł więc nie masz żadnego moralnego prawa osądzać go. W każdym sądzie najpierw trzeba udowodnić winę a potem zapada wyrok. Masz myślenie czekisty-troglodyty, który strzelał do bogatych bo jak bogaty to wiadomo- kradł. Masz identyczną paranoję na temat polityków.
    Dokładnie. JKM może nie będzie spełniał żadnych obietnic wyborczych. Może "sprzeda się" jak POPiSy, itp. i będzie brał ciężką kasę za gadanie i nic więcej. Za to aktualnie zasiadające w Sejmie partie robią to cały czas i na pewno będą robić dalej. Pan Janusz jest już w podeszłym wieku, w dodatku jest zamożnym człowiekiem. Miałby się teraz nagle połasić na kasę? Mógł już dawno np. do PiSu wstąpić.

Dno dna populizmu. Tylko dla zasady spytam- które postulaty KNP doprowadzą do bankructwa państwa?
    Ps: Korwin nie jest u władzy a państwo zadłużone na bilion złotych. Przypadek? A może to właśnie przez to, że obecnie w Europie realizuje się biegunowo odległą od Korwinowskiej politykę gospodarczą Grecja zbankrutowała a my mamy takie długi?
    Też chciałbym zobaczyć konkretne przykłady tych postulatów.

Od siebie dodam jeszcze tyle: Owszem, JKM ma niewyparzony język, naprawdę powinien się czasem dwa razy zastanowić, zanim coś powie. Kto posiadł niezwykle rzadką w dzisiejszych czasach zdolność czytania i słuchania ze zrozumieniem będzie wiedział, że wcale nie popiera on Hitlera, ani nie uważa, że gwałty to nic złego, ale większość po wysłuchaniu programu pani Olejnik uwierzy w medialną papkę o faszyzmie Korwina. Możemy ostatnio zaobserwować wielką nagonkę medialną na KNP, a z czego ona wynika? Obecny estabilishment nie chce zmiany układu. Teraz jest im wygodnie. PO wie, na co stać PiS, Kaczyńskie wie, czego może się spodziewać po Tusku. Millera wszyscy znają na wylot, a i on doskonale sobie radzi w tym układzie. Do tego partia-ladacznica w postaci PSL, która chętnie przyleci jak mucha do gó***do każdej partii, która załatwi im kilka stołków w rządzie. A jak się jakiś Palikot do Sejmu dostanie? Też dobrze, pajac wywoła od czasu do czasu jakąś aferę i będzie temat zastępczy na tydzień lub dwa. JKM od dawna mówi o radykalnych zmianach, a to im zwyczajnie nie pasuje, chcą siedzieć na swoich ciepłych posadkach, załatwiać robotę swoim kumplom, udawać, że się strasznie spierają i że są między nimi jakieś wielkie różnice. Zniechęcają ludzi do interesowania się polityką i do chodzenia na wybory, bo jest im to na rękę, największe wrzody w postaci PiSu czy PO i tak się dostaną do parlamentu. SLD też ostatnio cienko przędzie, jeszcze dojdzie do tego, że powstanie u nas system dwupartyjny, jak w USA i te karaluchy będą się zamieniać stołkami co kilka lat. W sumie już to robią, ale na razie są jeszcze pozory jakiegoś pluralizmu.
    Nie jestem fanatykiem, nie uważam wcale, że KNP czy sam JKM to ideały. Ale to wciąż lepszy wybór, niż POPiS. Media lubią pokazywać Korwina, robić z niego wariata i w ten sposób ośmieszać cały KNP. Większość Polaków nie zna nikogo z tej partii, poza jej prezesem, nie wie, że jest w niej wielu młodych i inteligentnych ludzi. Miejmy nadzieję, że to się wkrótce zmieni

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Nie mam paranoi, napisałem, że odnoszę się do słów Korwina na temat polityków. Skoro politycy kradną to jaką mam pewność, że on nie zrobi tego samego. Każdy polityk ma dwie twarze - jedną na użytek wyborców, drugą na użytek siebie. Korwinowi jako politykowi mogę dać co najwyżej kredyt zaufania, ale jakoś nie mogę mu zaufać.

Choćby zakazanie działalności gospodarczej państwa czy gminy.

Jak rozumiem spółki, których pakiet kontrolny znajduję się w rękach państwa, zostanie sprzedany ponieważ stworzy on zakaz działalności gospodarczej. Kto po sprzedaniu ich w prywatne ręce nie zagwarantuje np., że trafią w ręce innego państwa?
    Państwo w jego rozumieniu ma się opierać na kilku filarach w tym na - prywatności. Zabroni on sprzedania ich komuś innemu?

Deficyt budżetowy będzie zakazany - istnieje państwo, które nie posiada czegoś takiego jak deficyt? Nie da się przecież tak rozplanować wydatków, by kasy starczyło na cały rok.

Zniesienie ceł - z czego mają płynąć pieniądze do budżetu? Jak w obecnych czasach uchronimy naszych przedsiębiorców po zniesieniu ceł i zalaniu naszego rynku towarami tańszymi?
    Zniesienie subsydi - jak w razie problemów, któraś spółka lub podmiot gospodarczy poradzi sobie bez pomocy państwa? Jeżeli w danym regionie będzie wysokie bezrobocie to jak bez pomocy finansowej będzie można sobie z tym poradzić?

Jak słuchałeś debaty to słyszałeś Korwina na temat gazu - dogadamy się z Putinem i będzie on nam sprzedawał go taniej, bo nie będziemy w UE...

Proszę Cię, to mają być postulaty, które mają wyprowadzić Polskę na prostą? Dla mnie jakbyśmy to wprowadzili jeszcze bardziej zrujnowalibyśmy gospodarkę. Korwin opiera się na całkowicie wolnym rynku bez żadnych narzędzi ochronnych dla naszej gospodarki. W obecnym czasie i przyszłym nasze firmy przegrałyby konkurencje jeżeli chodzi o rynek polski.

Cytat Zamieszczone przez HellVard Zobacz posta
    Dokładnie. JKM może nie będzie spełniał żadnych obietnic wyborczych. Może "sprzeda się" jak POPiSy, itp. i będzie brał ciężką kasę za gadanie i nic więcej. Za to aktualnie zasiadające w Sejmie partie robią to cały czas i na pewno będą robić dalej. Pan Janusz jest już w podeszłym wieku, w dodatku jest zamożnym człowiekiem. Miałby się teraz nagle połasić na kasę? Mógł już dawno np. do PiSu wstąpić.
    Proszę Cię, to jest partia jednoosobowa? Wcześniej było stwierdzone, żeby nie patrzeć tylko na prezesa, teraz znowu mam patrzeć na niego. Co mi po tym, że jest bogaty i stary? Wszyscy w jego partii są tacy?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Nie da się przecież tak rozplanować wydatków, by kasy starczyło na cały rok.
    Naprawdę się nie da, czy po prostu nawet się nie próbuje? A zwykły obywatel musi, ze o właścicielach firm nie wspomnę...

Stolnik Awatar HellVard
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    95
    Otrzymał 158 podziękowań w 102 postach
    Proszę Cię, to jest partia jednoosobowa? Wcześniej było stwierdzone, żeby nie patrzeć tylko na prezesa, teraz znowu mam patrzeć na niego. Co mi po tym, że jest bogaty i stary? Wszyscy w jego partii są tacy?
    O cóż Ci chodzi, sam piszesz przede wszystkim o samym Korwinie i do tego się odniosłem. Owszem, ktoś inny z jego partii mógłby się połasić na kasę. Tylko co z tego? Może profilaktycznie wsadźmy do więzienia wszystkich polityków i urzędników? Póki nic nie ukradli, są niewinni i tyle.

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Jak rozumiem spółki, których pakiet kontrolny znajduję się w rękach państwa, zostanie sprzedany ponieważ stworzy on zakaz działalności gospodarczej.
    Póki przynoszą zyski nie należy sprzedawać.
    Choćby zakazanie działalności gospodarczej państwa czy gminy.
    Przez to upadnie państwo? Prędzej firmy- krzaki kolesi urzędników którym załatwia się lewe przetargi oraz ciepłe posadki.
    Deficyt budżetowy będzie zakazany - istnieje państwo, które nie posiada czegoś takiego jak deficyt? Nie da się przecież tak rozplanować wydatków, by kasy starczyło na cały rok.
    Nie ośmieszaj się, wiem, że Rostowski nie potrafił obliczyć deficytu ale to żaden przykład sensownego ekonomisty. W swoim domu też nie potrafisz obliczyć budżetu, masz stale deficyt i powiększasz zadłużenie?
    Jak w obecnych czasach uchronimy naszych przedsiębiorców po zniesieniu ceł i zalaniu naszego rynku towarami tańszymi?
    Znosząc podatki dochodowe i bariery biurokratyczne by to nasi produkowali taniej?
    Zniesienie subsydi - jak w razie problemów, któraś spółka lub podmiot gospodarczy poradzi sobie bez pomocy państwa?
    Spółki nierentowne i źle zarządzane mają bankrutować a nie tworzyć nieuczciwą konkurencję biorąc dotacje od kolesi polityków.
    Jak słuchałeś debaty to słyszałeś Korwina na temat gazu - dogadamy się z Putinem i będzie on nam sprzedawał go taniej, bo nie będziemy w UE...
    To chyba ty źle słyszałeś- gaz będzie tańszy jeśli ściągnie się z jego ceny podatki...
    Proszę Cię, to mają być postulaty, które mają wyprowadzić Polskę na prostą?
    Dokładnie tak.

Korwin opiera się na całkowicie wolnym rynku bez żadnych narzędzi ochronnych dla naszej gospodarki.
    Narzędziem ochronnym dla naszej gospodarki będą niskie pozapłacowe koszty pracy i prosty system podatkowy. To dzisiaj jesteśmy niekonkurencyjni- właśnie ze względu na horrendalne koszty pracy, strasznie rozbudowaną biurokrację i zawiłe przepisy.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Chochlik gratuluje! Prawie przekonałeś mnie do głosowania na KNP XD

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Niedługo się dowiemy, czy te 12%, jest realne

http://naszeblogi.pl/46722-12-procen...ene-polityczna
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Strona 16 z 127 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni