Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 157

Wątek: Dostępność broni w Polsce

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Gdyby każdy potrafił tak sprawnie składać i rozkładać karabin i strzelać, to byłby przydatniejszy, ale dyskutowanie o tym nie ma sensu, bo zaraz wyczytam, że uznaje takie dziecko równe żołnierzowi.
    W wojsku - owszem, na własną rękę - nie.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podstoli Awatar arcyżużel
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
    Masz tutaj link do relacji na ile przydał się poborowy+ dowództwo do dupy http://kresy24.pl/55830/zdrada-kule-...ich-zolnierzy/
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Jak to się niby ma do dyskusji o przydatności wyszkolonego cywila na polu walki? Wyczytałem jedynie, że oddział tego poborowego był ostrzeliwany przez własną armie. (albo żem ślepy) Moja wina, że Ukraińcy nie rozróżniają swoich od ruskich?

Porównujesz cywila, który nigdy nie miał broni w ręku, nie strzelał i nie przeszedł szkolenia przed wyruszeniem na front do osoby, która szkolenie przeszła i strzelała z broni. Zresztą, nie widzę też powodu dla którego takie przeszkolenie obywateli nie miałoby się odbywać nawet raz/dwa do roku.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Zresztą, nie widzę też powodu dla którego takie przeszkolenie obywateli nie miałoby się odbywać nawet raz/dwa do roku.
    Już widzę miny ich szefów jak dają im wolne na te szkolenia. Rozumiem, że to w ramach urlopu?

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Jestem zwolennikiem posiadania broni pod warunkiem że taka osoba przejdzie najpierw raz testy psychologiczne, dwa szkolenie. Osobiście wolę używać noży do rzucania a na szablę polską typu IIb zbieram forsę.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Jestem zwolennikiem posiadania broni pod warunkiem że taka osoba przejdzie najpierw raz testy psychologiczne, dwa szkolenie. Osobiście wolę używać noży do rzucania a na szablę polską typu IIb zbieram forsę.
    Już widzę jak osoba chora psychicznie przyznaje się do swoich chorób psychicznych. Myślisz, że to trudno je ukryć? Takimi testami to się będzie można co najwyżej podetrzeć
    A ja osobiście wolę użyć gazu pieprzowego, poczęstuję napastnika raz i spokój. Tylko profesjonalnie przeszkoleni osobnicy są w stanie jako tako sprostać odczynowi alergicznemu, kaszlowi i łzawieniu już nie mówiąc o zwykłych gagatkach.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=i-FFx7Xy0Uo

Pozdrawiam przeciwników wolnego dostępu do broni.
    Szkoda, że ci paryżanie ich gazem pieprzowym nie potraktowali.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Jeszcze z bliska postrzelił! Ludzki pomiot z fekaliowego rodu!

Słowa... ostrzeżenie ustne. Pampa

To słowo fekalia jest przekleństwem?

Obrażanie mniejszości narodowych jest. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 08-01-2015 o 10:50

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=i-FFx7Xy0Uo

Pozdrawiam przeciwników wolnego dostępu do broni.
    Szkoda, że ci paryżanie ich gazem pieprzowym nie potraktowali.
    Człowieku to był policjant i był uzbrojony, po drugie, gdyby broń była legalna według twoich standardów to Ci zamachowcy mieli by jeszcze łatwiejszy dostęp do broni. Poszliby do najbliższego sklepu i kupiliby ją. Chociaż znając Twoje wypowiedzi w tym temacie, co osoba, która to kręciła powinna wyciągnąć za tapczanu broń i urządzić im krwawą jatkę niczym w jakieś grze komputerowej.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pampa
    Gość
    Najlepsze jest to że większość z was którzy piszecie o dostępie do broni nie miało jej nawet w rękach. Mówię o broni szturmowej a nie śmiesznych pistolecikach. Nawet sobie nie wyobrażacie jak ciężko jest pociągnąć za spust do innego człowieka. Także o obronie własnej możecie sobie wsadzić między bajki bo większość i tak by się nie odważyła tego zrobić. No chyba że jest się totalnym socjopatą. Tyle ode mnie w tym temacie.

11. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów