PDA

Zobacz pełną wersję : Third Age 1.4.1

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

uriziel
11-12-2009, 15:41
Wie ktoś które pliki odpowiadają za doświadczenie oddziałów , a dokładnie to chciałbym zmienić sposób w jaki awansują odziały
i dodać im gwiazdki po zdobyciu 9 poziomu , pamiętam że w pierwszej części medievala nie tylko generałowie dostawali gwiazdki
moim zdaniem to w jedynce wiele rzeczy było lepiej rozwiązane chociaż i dwójka ma kilka usprawnień

kretu19955
12-12-2009, 00:06
Mam do was pytanie drodzy znawcy gatunku. Co właściwie daje ten RR_RC?
P.S.
Czy można coś zrobić, aby inwazje nie były tylko, wyłącznie i cały czas na Edoras?

vlad77
12-12-2009, 08:27
RR/RC zmienia staty wojsk, pomaga to bardzo, bo już nie ma tak, że wchodzisz w przeciwnika jak nóż w masło, zmienia też ceny tych jednostek i tak np. elfowie muszą bulić krocie za swoich, a orki z gór mglistych mają wojo tanie jak woda :D. Zmienia też ceny budynków. Ma w sobie około 20 submodów, które wpływają na rozgrywkę (głównie wygląd).

Żeby zmienić kierunek inwazji zagraj Gondorem i popilnuj orków w np. E. Osgiliath, w końcu tak się wkurzą, że pójdą na ciebie :D

Galik
12-12-2009, 10:12
Hej. Dawno tu nie zaglądałem i jeśli ten temat był poruszany, to z góry przepraszam.
Widzieliście to? Helm Deep w takim zarysie jest już wspaniały. Fajna sprawa i szkoda tylko, że w custom battle. Może zniechęcać brak ostrzału z wież ale za to jaki klimat ;) Instalować wg podanego na stronce opisu.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=277430
nast. jest już od kiedyś kiedyś dostępne ale niestety jeszcze nie instalowałem
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=281868
Miejmy nadzieję, że takie prace wejdą w kampanie.

Hmmm drogi Numaku ściągnołem tego sub moda jednak no ostro się zawiodłem,nie znalazłem tam wysokich murów widocznych na screenach tylko małe mury a na dodatek oprócz pierwszej wrażej armii pozostałe respią się gdzieś w górach i nie mogą ruszyć....Może coś źle zrobiłem...?

A to pytanie do wszystkich kolegów forumowiczów :-).
Mianowicie czy znacie jeszcze inne sub-mody podobne do cytowanego powyżej...? Byłybym wdzięczny taki który dodałby Minas Tirith albo Edoras czy Rivendell...:-).

Chciałbym także wiedzieć, czy jest jakiś mod[pasujący do tego] dzięki któremu nasi bohaterowie np.Aragorn są pojedyńczą jednostką walczącą dzielnie i ostro na polu walki jak oryginał? Lub Gandalf ze swoimi spellami? :D Znanymi bardziej z Bitwy o Śródziemie niż filmu :-).

P.S
Drogi moderatorze sorry za błędy wiem że są podkreślane ale na przykład nie wiedziałem co źle piszę w słowie ,,ściągnołem"
P.S2

Dzięki wszystkim którzy odpowiedzą :-).

kretu19955
12-12-2009, 10:56
RR/RC zmienia staty wojsk, pomaga to bardzo, bo już nie ma tak, że wchodzisz w przeciwnika jak nóż w masło, zmienia też ceny tych jednostek i tak np. elfowie muszą bulić krocie za swoich, a orki z gór mglistych mają wojo tanie jak woda :D. Zmienia też ceny budynków. Ma w sobie około 20 submodów, które wpływają na rozgrywkę (głównie wygląd).

Żeby zmienić kierunek inwazji zagraj Gondorem i popilnuj orków w np. E. Osgiliath, w końcu tak się wkurzą, że pójdą na ciebie :D
Tylko o to chodzi, że ja lubię grać Rohanem. I dzięki za info o RC_RR

vlad77
12-12-2009, 12:14
Tylko o to chodzi, że ja lubię grać Rohanem. I dzięki za info o RC_RR
Rohanem akurat możesz grać w ten sposób: jak ci idzie inwazja, to wychodzisz z miasta, byle kto to miasto przejmuje, a ty później (inwazja po zdobyciu się przecież kończy) po prostu odbijasz Edoras, ale ogólnie łatwo jest obronić, wystarczy 5-8 łuczników najlepiej z Helmowego Jaru, tyle samo piechoty, coś co może ustawić palisady (stawiasz przed bramą i jak gienek wroga siedzi na koniu, to już go nie ma i bitwę masz w kieszeni :D), napewno trzeba w pierwszych turach zbudować wieże z balistami, może nawet jakąś oblężniczą wtedy sfajczysz.

kretu19955
12-12-2009, 14:12
Na razie bronię się skutecznie, tylko trochę mnie to denerwuje :evil: :evil:

Numak
12-12-2009, 15:41
Hej. Dawno tu nie zaglądałem i jeśli ten temat był poruszany, to z góry przepraszam.
Widzieliście to? Helm Deep w takim zarysie jest już wspaniały. Fajna sprawa i szkoda tylko, że w custom battle. Może zniechęcać brak ostrzału z wież ale za to jaki klimat ;) Instalować wg podanego na stronce opisu.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=277430
nast. jest już od kiedyś kiedyś dostępne ale niestety jeszcze nie instalowałem
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=281868
Miejmy nadzieję, że takie prace wejdą w kampanie.

Hmmm drogi Numaku ściągnołem tego sub moda jednak no ostro się zawiodłem,nie znalazłem tam wysokich murów widocznych na screenach tylko małe mury a na dodatek oprócz pierwszej wrażej armii pozostałe respią się gdzieś w górach i nie mogą ruszyć....Może coś źle zrobiłem...?

A to pytanie do wszystkich kolegów forumowiczów :-).
Mianowicie czy znacie jeszcze inne sub-mody podobne do cytowanego powyżej...? Byłybym wdzięczny taki który dodałby Minas Tirith albo Edoras czy Rivendell...:-).

Chciałbym także wiedzieć, czy jest jakiś mod[pasujący do tego] dzięki któremu nasi bohaterowie np.Aragorn są pojedyńczą jednostką walczącą dzielnie i ostro na polu walki jak oryginał? Lub Gandalf ze swoimi spellami? :D Znanymi bardziej z Bitwy o Śródziemie niż filmu :-).

P.S
Drogi moderatorze sorry za błędy wiem że są podkreślane ale na przykład nie wiedziałem co źle piszę w słowie ,,ściągnołem"
P.S2

Dzięki wszystkim którzy odpowiedzą :-).

Drogi Galiku ;)
Na tamtym forum jest jak byk napisane w jaki sposób to zainstalować. Troszkę chęci i zrozumienia. Nie wszystko można mieć podane na tacy... no ale idą święta :lol: Jak przeciwnik siedzi gdzieś wysoko w górach to najnormalniej źle załadowałeś tą mapę. Ma to tak wyglądać:
[C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age\data\world\maps\battle\custom] Jak oczywiście sam się domyślisz masz utworzyć folder "battle" nast. "custom" i tam wkleić folder BattleforHelmsDeep_2.
Co do wyglądu mapy... jest świetna i wspaniale, że są moderzy, którym się chce nad tym pracować. Widać, że prace idą w dobrym kierunku. Powodzenia ;)

Galik
12-12-2009, 16:00
Drogi Numaku wielkie dzięki :-). Ja myślałem że opis jest skopany bo ja miałem od razu custom bez battle teraz już kumam :-).
Myślałem że o tego Custom'a chodzi :-).
A znasz może jakieś podobne sub-mody odzwierciedlające Minas Tirith ?
I dzięki jeszcze raz za odpowiedź w życiu bym na to nie wpadł z modami mam tyle wspólnego co pobierz-> wypakuj->wklej->graj :-).

kretu19955
12-12-2009, 16:15
Galiku znalazłem coś takiego: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=281944

Galik
12-12-2009, 16:46
Kretu a to do tego moda jest tak ? Pytam się na wszelki wypadek :-). Nawet jak nie to wielkie dzięki za chęci :-).

Kessair
12-12-2009, 19:05
A co powiecie o tym, że Aragorn ma syna i żonę? Trochę to głupie jest. Z drugiej strony gdyby Arguś zginął to cała frakcja by runęła, a comp robiłby bez przerwy adopcje i nie miałby prawowitych potomków. Tak więc gra się dziwnie Eriadorem, ale pod względem patrzenia na drzewko. Jednostki są ok.

Grand Admiral Thrawn
12-12-2009, 21:18
Jest zapowiedź patch'a 1.4 - mam z deczka mieszane uczucia co do niego. Zmiany mechaniki miast mi się nie podobają i dodanych będzie tylko 5 nowych regionów. Jakby nie można wykorzystać submoda dodającego ich 50.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=316916

Andzia
12-12-2009, 21:51
Czyli znów trzeba będzie od nowa kampanie zaczynać :x

Robimy zakłady ile będzie ważył patch :lol: :?: Stawiam że 350MB-400MB

vlad77
12-12-2009, 22:16
Myślę że koło 350MB, dużo nowych jednostek, nowe tekstury na mapie, zmiany, zobaczymy co na to RR/RC, podoba mi się pomysł z Pelenorem.

Kessair
12-12-2009, 22:37
WOW! Fajnie zrobił KK Minas Tirith i ten zewnętrzny mur, tzn. pola Pellonoru.

Ale mi się te dwa cosie nie podobają
Pół Trolle Haradu
Strażnicy Orthancu

Co to jest ? Przepraszam, ale takich stworzeń chyba nie było.
No cóż, z drugiej strony, nie będę grać w 1.3 dopóki 1.4 nie wyjdzie, bo bym musiał new kampanię zrobić.

Stawiam na 200-300mb wielkości.

uriziel
13-12-2009, 08:46
Strażnicy Orthancu mogą być gdzieś w książce o nich wspomniano co do tych drugich to można było lepszy oddział wymyślić

Grand Admiral Thrawn
13-12-2009, 09:40
Półtrole są wspomniani w trylogii a strażnicy gdzieś indziej ale też są. Książki powinny być najważniejszym wykładnikiem w tym modzie, dopiero potem filmy.

Wiliam Wallace
13-12-2009, 10:53
Spodziewałbym się raczej pół orków z Isengardu. A z tymi pół trollami mi się coś przypomina.

[IG] Misiak
13-12-2009, 11:18
no cóż widzę, że trzeba będzie dokączyć kampanie krasnoludami i cekać na patcha:] CZas zacząć grę albo Gondorem albo Isengardem 8-)

Kessair
13-12-2009, 12:34
Albo zabawić się Trollami i Mumakilami Haradem :)

Kajcio
13-12-2009, 18:48
A ja powiem że cały nowy patch mi się podoba..Strażnicy co prawda mogli by być Uruk Hai no ale trudno :P Balrog będzie i to się liczy, pół ludzie pół trolle to ciekawa jednostka, fajny pomysł z Pellenorem..ogólnie git :D

Kessair
13-12-2009, 19:33
Ciekawe czy Balrog będzie jednostką czy bohaterem, i czy będzie rebeliantem czy na usługach orków z gór. Chociaż fajnie by sobie było pograć bohaterem Balrogiem. A jakby miałbyć jednostką to żeby przynajmniej staty miał b. dobre. A jakby był bohaterem kraju to żeby był władcą :D

Wiliam Wallace
13-12-2009, 19:52
Gobliny miały swojego króla więc odpada- to A. B- orkowie uciekali przed Balrogiem z Morii.

PS. Marzy mi się oddział krasnoludzkich młociarzy <3

Haller
13-12-2009, 20:49
Wiadomo może kiedy mniej więcej wyjdzie ten patch? Bo zapowiada się świetnie! :D

Kessair
13-12-2009, 20:56
Ale chyba nie zrobią Balroga jako rebelianta? Zostałby zniszczony po kilku turach...

lordwiesiek10492742
13-12-2009, 21:22
W książce Fangorn po podboju Isengardu mówi, że samej wieży strzegli ludzie i oni to mieli tam domy z zapasami i fajkowym zielem gdzie stołowali się Pipin i Merry gdy czekali na Aragorna i resztę, którzy szli spod Rogatego Grodu.

Lukis
13-12-2009, 22:07
hah patche i patche a ja jeszcze ani razu kampanii nie ukończyłem :D:D chyba se poczekam aż dokończą tego moda tak bardzo jak tylko się da i potem se pogram :D

Mefisto7
13-12-2009, 22:24
Czemu wy ciągle mówicie "orkowie z gór".. przecież to Gobliny, dziwne że tak nie zostali nazwani.

Marzy mi się ZUPEŁNY RESKIN Minas Thirith, co to za zmiana co tam jest? nie mam postawy roszczeniowej ale jakby to byłoo pawdziwe minas thirith czy helmowy jar to to BY BYŁO GIT! :)

kretu19955
13-12-2009, 23:47
Czemu wy ciągle mówicie "orkowie z gór".. przecież to Gobliny, dziwne że tak nie zostali nazwani.

Marzy mi się ZUPEŁNY RESKIN Minas Thirith, co to za zmiana co tam jest? nie mam postawy roszczeniowej ale jakby to byłoo pawdziwe minas thirith czy helmowy jar to to BY BYŁO GIT! :)
To by było zbyt piękne, żeby prawdziwe ;)

Kessair
14-12-2009, 14:49
Ciche, acz nierealne marzenie - zrobić z Orków z Gór dwie frakcje : północ ich nazwać jako Gobliny ze stolicą w Angmarze, a południe zrobić orków [poddanych Balroga] ze stolicą w Morii. Fajnie by było. I normalnie, na północny w Angmarze rządzi król goblinów, a na południu orkowie - poddani Balroga. Może nie zbyt uzasadnione książkowo, ale skoro już czepiamy się drobnych szczególików ;)

Wiliam Wallace
14-12-2009, 17:52
Gobliny i orkowie według "Bestiariusza Tolkienowskiego" to to samo. Z kolei hob gobliny to zastępcza nazwa uruków.

vlad77
14-12-2009, 18:45
Nie do końca mogę się z tobą zgodzić William, w książce jest podanych dużo różnic między tymi stworzeniami, oba gatunki są pomiotem Morgotha, ale to nie znaczy, że są takie same tak na przykład gobliny są znacznie drobniejsze od orków, bardziej jeszcze niż orkowie nie znoszą światła, są raczej zwiadowcami, a nie wojownikami, w hobbicie to właśnie gobliny, a nie orkowie zostali wysłani w pogoń za krasnoludami i Gandalfem w jaskiniach Gór Mglistych.

Wiliam Wallace
14-12-2009, 19:05
Leciałem z pamięci, zaraz sięgnę do książki. Cytuję: "Gobliny- stworzenia nazywane teraz przez ludzi goblinami to mieszkańcy ciemności, spłodzenia dla złych celów. Wcześniej zwano je ORKAMI. W żyłach plemienia goblinów płynie czarna krew, oczy maja czerwone, a przepełnieni są nienawiścią..." Fragment do własnej interpretacji, pozostaje też fakt, że jest jest to bestiariusz stworzony przez fana, a nie samego Tolkiena.

owczy
14-12-2009, 19:45

To by było zbyt piękne, żeby prawdziwe ;)

i jest prawdziwe ;)

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=281944

tylko ze trzeba "custom battles" :)

ale Helmowy Jar dosyc ciekawie wyglada jak rowniez Minas Tirith polecam

Total Epic Wars tylko jakby to dodali jeszcze do Kampanii

lopez7
15-12-2009, 10:37
Czy mogę się doprosić dokładnej instrukcji instalacja tego moda krok po kroku mam zainstalowanego : medka v1.2 kingdoms v 1.4 i po kolei instalowałem w głównym katalogu z medkiem tego moda v1.0 part 1 i part 2 , v 1.1 , v1.2 i po próbie odpalenia pojawia sie czarne tło i jakies info że bakuje jakiegoś pliku .... kingdoms czy jakoś tak prosiłbym bardzo o pomoc

Threeth
15-12-2009, 15:03
Może musisz mieć patch kingdoms v1.5?

Galik
15-12-2009, 15:05
Medka podstawę musisz mieć do najnowszego patcha a kingdoms chodzi na 1.3 patchu z małymi błędami na 1.4 wcale a na 1.5 śmiga :-).

owczy
15-12-2009, 17:37
Instalacja

1 instalacja Medievala2
2 patch 1.02. (powina byc na plycie cd 1 Kingdoms folder Update 2)
3 patch 1.03(powina byc na plycie cd 1 Kingdoms folder Update 3)
4 instalacja Dodatku Kingdoms 1 czesc (do wyboru)
5 patch 1.05 Kindoms* (jesli nie dziala na 1.4 sciagnac patch "Non Gold version 1.05 Kingdoms+download" w googlach)
6 patch 1.0 part1 Third age do folderu medevala (nie dodatku)
7 patch 1.0 part2 Third age do folderu medevala (nie dodatku)
8 patch 1.1b Third age do folderu medevala (nie dodatku)
9 patch 1.2 Third age do folderu medevala (nie dodatku)
10 patch 1.3 Third age do folderu medevala (nie dodatku)
11 nastepnie RR+RC oct 30. do folderu mods/Third Age
12 HOTFIX do do folderu mods/Third Age

i powinno dzialac :)

podczas gry Third Age polecam ustawic na low wszystkie opcje i Shaders na 2v
wtedy mozna grac z wojskiem rozmiaru Huge - po 250 ludu , na duzych (+5000 jednostek) bitwach bez wiekszych problemow
przynajmniej u mnie smiga chodz nie mam az takiego wypasionego komputerka polecam , oczywiscie im lepszy komputer mozna sobie pozwolic na lepsze ustawienia :)

Galik
16-12-2009, 06:38
A jakie ustawienia polecasz dla:
Procesor 2.6Ghz jedno rdzeniowy
karta graficzna Geoforce 7800
1,5GB Ram ddr2

Bo u mnie jakoś dziwnie niema różnicy czy mam na low czy high grafike tak czy siak tnie po około 5tys jednostek...

Mefisto7
16-12-2009, 14:26
Moglibyście podać bezpośredni link do hotfixa 1.3, bo nie znalazłem..

owczy
17-12-2009, 00:08
Moglibyście podać bezpośredni link do hotfixa 1.3, bo nie znalazłem..

submod : http://www.filefront.com/14791267/TATW_ ... _FINAL.7z/ (http://www.filefront.com/14791267/TATW_RR_RC_1.3_OCT25_FINAL.7z/)
hotfix : http://www.megaupload.com/?d=GLSHYP2X

wystarczy czytac strona 31-32

@Galik

jak ci komputer nie bedzie sie zacinac u mnie smiga ostatnio bitwe mialem 7400~

i tylko przy bramie troszeczke scinalo ale na 2x z oddaleniem nawet dobrze szlo na 1x elegancko ofc odsuniete od bramy kamere mialem :)

Galik
17-12-2009, 07:32
No cóż Owczy wielkie dzięki. I przypominam się z pytaniem:
Czy znacie moda co dodałby pojedyńcze jednostki bohaterów? Dajmy na to takiego Aragorna siejącego postrach na polu bitwy...:D.
Albo chociaż coś w deseń że można drużynę pierścienia skompletować...:-).
Bo wiem że podobno jest całkiem inny mod który takie bajery ma ale jest pod Rome:total war a on ma brzydszą graję...:D.
Z góry dzięki za odpowiedź :D.

Kessair
17-12-2009, 15:00
Myślę, że jakby zrobili super Aragorna jako jednostkę to i tak by przegrał z milicją, powód? Milicja nie dałaby Aragornowi zaatakować, więc albo ciągle by się bronił, albo by ciągle dostawał.

owczy
17-12-2009, 17:21
bohater nie bedzie bez swojej ochrony. Nie wiem jak to bedzie w patchu 1.4 z Balrogiem ale pewnie zrobia z niego jednostke max 1 przy wszystkich opcjach rozmiaru wojska i max 1 w calej grze , teoretycznie mozna wymyslac a jak bedzie w praktyce to sie okaze za jakis czas.

w Filmiku na youtube widzialem saurona(bohatera) mozna sciagnac ale nawet on nie jest sam , bylo ich 4 ;p , 1 jako glowny bohater i 3 jako ochrona ,walczyli podobnie jak Trole sila ogromna zycie tez ale zeby go zabic trzeba tez miec nieumarlych (tak bylo w tym filmiku) chodz i tak gineli nieumarli przy sauronie :P

Sa rowniez Nazgule latajace wszyscy bohaterowie trzeba ich tylko poszukac na modach

Pomysl z Aragornem jako jednostka nawet dobry :) tylko co jak aragorna zabija np. trole ?? Nie zapominajcie ze to Medieval , a Third Age to mod na silniku medka, zeby bylo wszystko tak jak w filmie/ksiazce trzeba oddzielna gre stworzyc.

@Galik

ciesze sie ze moglem pomoc z opcjami :) , mozesz sprobowac wylaczyc synhronizacje pionowa w karcie graficznej i ustawic karte tak jak pod counter-strike czyli wszytko off/low przynajmniej ja tak mam. I tez wszystko dziala z innymi grami :)

Galik
17-12-2009, 17:33
Kessair nie koniecznie musiałoby tak być mogli by mu wymyślić uniki lub po prostu stworzyć drużynę pierścienia jako oddział :D.
Mogliby mieć trochę podciągnięte atrybuty, aby atakowali trochę szybciej niż zwykli żołdacy i jakieś bonusowe umiejętności bo nie podejrzewam aby Gandalf pogodził się z brakiem czarów xD.

P.S
Jak można dodać muzyczkę odtwarzaną w czasie custom battle lub kampanii?

Kessair
17-12-2009, 18:46
O to chodzi - silnik medka nie jest przestawiony na 10-20 wojska tylko 1000-2000. Ta gra odgrywa większe bitwy i jest pod nie robiona. Nie chciałbym widzieć ogromnej mapy gdzie się leje Aragorn z Nazgulem. Właśnie - chodzi tu o taktykę z średnią ilością oddziałów. Zresztą byłby bug. Sauron padnie od katapulty, bo katapulta niszczy wszystkie jednostki [tzn. płonąca kula]. Tak samo gdyby Słoń stratował Saurona, nie wyobrażam sobie jak spada i wstaje i dalej walczy. Zresztą musiałaby powstać nowa gra. Też nie wiem jak to wyjdzie z Balrogiem, ale patch wszystko wyjaśni ;) .

kretu19955
17-12-2009, 18:49
Bartog może iść sam jak trole, tylko czy da rade tak zrobić?

Soul of Night
18-12-2009, 17:47
Da. Skoro w starszym Romie Nazgule bez problemu latały?
Potrzeba tylko paru dobrych, kapniętych ludzi - w niektórych modach pod Medieval występują pojedyńcze podpakowane jednostki z innymi teksturami i silnik działa.

Krzyzak
20-12-2009, 21:49
Mam takie pytanie . Czy Third Age jest może do pobrania na torrentach ? Z góry dzieki za odp ;)

Soul of Night
20-12-2009, 22:06
Mam takie pytanie . Czy Third Age jest może do pobrania na torrentach ? Z góry dzieki za odp ;)

Kiedyś był na .orgach, ale usunięty został jakiś miesiąc po wydaniu. Poszukaj na mininovie, albo gdzieś w tym temacie, bo pojawiał się już tutaj link.

Cibul93
21-12-2009, 14:41
http://www.mininova.org/tor/2530577
Na przyszłość polecam przejrzeć temat

Krzyzak
21-12-2009, 16:07
Ale ta strona jest pusta :D Przynajmniej u mnie ... :roll:

Cibul93
21-12-2009, 17:20
Hmm dziwne jakieś 3 tygodnie temu wszystko było ok.
No tak ostatnio jakieś serwis już nie pamiętam który usuwał wszystkie materiały pirackie i to chyba była mininova także musisz mi wybaczyć

Soul of Night
21-12-2009, 18:12
Hmm dziwne jakieś 3 tygodnie temu wszystko było ok.
No tak ostatnio jakieś serwis już nie pamiętam który usuwał wszystkie materiały pirackie i to chyba była mininova także musisz mi wybaczyć

TO by mininovy nie było już... Myślisz, że np: NFS jest legalny na mininovie?
Odsiebie zostało wyeliminowane przynajmniej chwilowo.

Cibul93
21-12-2009, 18:21
Tak masz racje to było OdSiebie w każdym bądź razie link jest nieaktywny

kretu19955
21-12-2009, 19:22
Krzyżak mogę wrzucić na torrenty.org jak tak bardzo ci zależy.

Haller
22-12-2009, 10:01
na torrenty.org jest płatna rejestracja :lol:

Wiem coś o tym :lol: :lol: :lol: :lol:

kretu19955
22-12-2009, 11:00
Rejestracja płatna, ale potem wszytko free :D Ściągasz ile wlyzie :D

Krzyzak
22-12-2009, 11:31
Kretu jak możesz to wstaw na te torrenty i daj linka ;) Będe Ci bardzo wdzięczny .

Kessair
22-12-2009, 15:45
Wie ktoś, na kiedy przewidywany jest patch 1.4?

Andzia
22-12-2009, 16:08
Wg. niektórych źródeł będzie w ciągu najbliższych paru dni (jako prezent świąteczny), inne źródła mówią że w Styczniu.

Lukis
22-12-2009, 16:10
lepiej żeby był jako prezent :D a nie dopiero w styczniu :D

owczy
23-12-2009, 00:49
Wie ktoś, na kiedy przewidywany jest patch 1.4?

jak zrobia to bedzie , na pewno bedzie glosno na forum , wystarczy sledzic :) tak jak na sledziku hyhy

Ronin
26-12-2009, 00:08
Wszyscy czekamy na ten patch-uś ciekawe czy się nie zawiedziemy jak przy ostatnim :?

Lukis
26-12-2009, 15:42
ja chce już tego patcha !! :D

Mefisto7
26-12-2009, 16:03
Ludzie,, co robić jak w bitwach pojawia się na dole to białe?

pawelus0508
27-12-2009, 16:45
Cześć.
Mam problem jak włączam thirda to mam błąd: System Windows nie może odnaleźć pliku "kingdoms.exe".Upewnij się,że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam

Świętowit
27-12-2009, 17:04
Cześć.
Mam problem jak włączam thirda to mam błąd: System Windows nie może odnaleźć pliku "kingdoms.exe".Upewnij się,że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam

masz zainstalowanego Kingdomsa?

Lukis
27-12-2009, 18:38
wiadomo kiedy wyjdzie ten patch?

pawelus0508
28-12-2009, 14:24
Ale kindgodms kto ten dodatek do media czy jakis program?

vlad77
28-12-2009, 14:42
Kingdoms to oczywiście dodatek do Medka :) Wystarczy że masz przynajmniej jedną kampanię zainstalowaną.
Co do tego błędu to myślę, że nie zainstalowałeś tam gdzie trzeba, a trzeba bezpośrednio do folderu, w którym Medek jest.

rafbike
28-12-2009, 20:03
A ja mam takie pytanko, od niedawna gram w tego moda i gdy dochodzi do bitwy (Gondor&Mordor) bitwa sie wczytuje jest ok, wyskakuje opcja czekaj i rozmieść jednostki, kiedy daje rozmieść jednostki gra się wyłacza, najważniejsze jest to że tylko przy dużych bitwach obie strony mają ponad 1000 jednostek , przy mniejszy bitwach nic sie nie dzieje. Moze mi ktoś pomóc w tym ?

Kajcio
28-12-2009, 20:14
Za słaby komp, po prostu komp nie wytrzymuje tak dużych bitew na twoich ustawieniach graficznych, zmniejsz je albo upgrade kompa Cię czeka ;P
Pozdro

mario84
28-12-2009, 22:52
Czy moze ktos wrzucic spolszczenie 0.65 bo na rapidzie wygaslo i nigdzie nie moge sie go doszukac

kretu19955
28-12-2009, 23:54
Psze bardzo ;) http://www.filefront.com/15237213/Third ... e%200.6.7z (http://www.filefront.com/15237213/Third%20Age%20Total%20War%20-%20Spolsczenie%200.6.7z)

rafbike
29-12-2009, 15:08
Za słaby komp, po prostu komp nie wytrzymuje tak dużych bitew na twoich ustawieniach graficznych, zmniejsz je albo upgrade kompa Cię czeka ;P
Pozdro

Raczej to nie jest tym , słabego kompa jeszcze aż tak nie mam, odkryłem teraz że dzieje się to tylko w kampanii, bo gdy stworzyłem sobie bitwe jeszcze z większym odzialem nic sie nie działo. Coś mi sie zdaje ze bede musiał jeszcze raz wszytko zainstalować .

Ingen175
29-12-2009, 15:54
No to może i ja zaprezentuje wynik, poziom kampanii to Very hard, a bitew hard.
http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/th_EriadorVictoria.jpg (http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/EriadorVictoria.jpg)

Nie wiem czemu ale cpu tak głupio się zachował ale co tam - jedną armią musiał wyjść z obleganej twierdzy (Dunland) a od tyłu zaatakowały mnie posilki, to pokaleczyłem nieco konnymi łucznikami główną armię (która stała) a na klate przyjąłem posiłki.
I teraz najlepsze - posiłki podeszły, zobaczyły armię i zwiały na drugi koniec mapy.
Tymczasem podeszła armia z twierdzy, rozbiłem ją a posiłki już potem nie stanowiły problemu.
Ogólnie gra przyjemna, ale komp jest przygłupi - sojusznicy nie atakują (np. elfy d... grzały jak napadły mnie orks of misty mountains ), przeciwnicy za to jednoczą się bardzo sprawnie i pod Bree potrafił zawitać Isengard z Orkami z Misty Mountains.
Natomiast Rohan ładnie sobie bije Sarumana, jak dałem im 15000 to z miejsca wypędzili Isengardz własnych ziem. Teraz tylko ulecze armię i zajmę Orthank.

Andre de Vendee
29-12-2009, 18:06
Powiedzcie mi, jak dajecie sobie w ogóle radę grając Eriadorem? Kiedyś pograłem trochę i nie dawałem rady z Orkami z Gór Mglistych, Krasnoludami i Isengradem. Eriador ma zresztą najgorsze jednostki w całym Śródziemiu... a szkoda bo fajnie byłoby poprowadzić ich do zwycięstwa... zwłaszcza Aragornem i Gandalfem;]

vlad77
29-12-2009, 18:44
Ja grając bez żadnych submodów skończyłem kampanię bez problemów, wystarczy dogadać się z krasnoludami i już mogę skierować podbój na OoMM i Isengard, każdego rozwalam powoli nie spiesząc się, najważniejsze to mieć sporo łuków i konnych (dobrze szarżować), licząc na to jakie morale mają orki u mnie bitwa kończyła się po zabiciu ich gienka jedną szarża przybocznych.

Ingen175
29-12-2009, 19:00
Eriador wcale nie jest słaby, owszem nie ma khazad guardów albo Uruk-hai ale odpowiednie proporcje sił pozwalają z każdym wygrać - patrz : fotka wyżej. I to wszystko jeszcze bez pierwszego poboru XD
Z krasnoludami też raczej problemów nie miałem, raz podeszli (zanim doszli do moich oddziałów 60 % leżało we krwi), dostali po głowie i od tej pory sojusz.

Natomiast nie wiem jak wam idzie krasnalami, ale dla mnie są strasznie trudne - co z tego ,że sporo wytrzymają skoro muszą gonić łuczników i oszczepników. Co pobije jakiś oddział w oblężeniu to wraca za chwilkę ze środka - Eriadorem miałm kawalerię i zawsze 1-2 oddziały wyłapywały uciekinierów. W tej chwili gonię po mapie za łucznikami i po prostu można zwariować.

Czy wy też tak macie ,że krasnale szarżują (zwykle tak mam przy ataku na łuczników), po czym z 10 dobiega a reszta w miejscu staje i nie chcą iść dalej - nie ma tego impetu i wgniatania, 10 krasnali walczy a pozostali podchodzą po kilku, to tylko zwiększa straty u mnie.

kretu19955
29-12-2009, 19:51
A ja mam takie pytanko na rozgrzewkę. Czemu nie mogę robić bitew większych niż 4000? W empire bez problemu grałem większe bitwy na high detale. Medieval ma znacznie mniejsze wymagania i ludzi na bitwie też mniej. Co mogę zrobić bo chciałbym pobić duże armie mordoru, a nie tylko takie paru orków w oddziale.

farin
29-12-2009, 20:36
Eriador wcale nie jest słaby, owszem nie ma khazad guardów albo Uruk-hai ale odpowiednie proporcje sił pozwalają z każdym wygrać - patrz : fotka wyżej. I to wszystko jeszcze bez pierwszego poboru XD
Z krasnoludami też raczej problemów nie miałem, raz podeszli (zanim doszli do moich oddziałów 60 % leżało we krwi), dostali po głowie i od tej pory sojusz.

Natomiast nie wiem jak wam idzie krasnalami, ale dla mnie są strasznie trudne - co z tego ,że sporo wytrzymają skoro muszą gonić łuczników i oszczepników. Co pobije jakiś oddział w oblężeniu to wraca za chwilkę ze środka - Eriadorem miałm kawalerię i zawsze 1-2 oddziały wyłapywały uciekinierów. W tej chwili gonię po mapie za łucznikami i po prostu można zwariować.

Czy wy też tak macie ,że krasnale szarżują (zwykle tak mam przy ataku na łuczników), po czym z 10 dobiega a reszta w miejscu staje i nie chcą iść dalej - nie ma tego impetu i wgniatania, 10 krasnali walczy a pozostali podchodzą po kilku, to tylko zwiększa straty u mnie.
Tak Krasnoludy mają przerąbane. Najlepszą taktyką jest szybkie dojście do kuszników(Irytuje mnie to, że Kusznicy mają mniejszy zasięg niż łucznicy Elfów. Ba! gdzieś mi śmignęli łucznicy nie Elficcy a z większym zasięgiem.). Tudzież na łuczników wynajęcie kawalerii.
Plusem jest, to że podczas walki prawie się nie męczą. Dużym minusem, jest mała szybkość i to, że nie mają lekkiej piechoty która byłaby wstanie doścignąć jednostki strzelnicze. Osobiście uważam, że Krasnoludy są najbardziej zrobione na odwal się.
Jeszcze jedna dygresja: Dlaczego jako rasa, która w sumie jest ekspertem w wytwarzaniu pancerza itp. rzeczy(tzw. wojenne rzemiosło). Mają gorsze statystyki obronne(głównie chodzi o pancerz ale nie tylko) od np. Elfów ?

Na koniec dodam, że tak zdarza się to dość często, ta szarża tylko 10 chłopa.

Grand Admiral Thrawn
29-12-2009, 21:28
A ja mam takie pytanko na rozgrzewkę. Czemu nie mogę robić bitew większych niż 4000? W empire bez problemu grałem większe bitwy na high detale. Medieval ma znacznie mniejsze wymagania i ludzi na bitwie też mniej. Co mogę zrobić bo chciałbym pobić duże armie mordoru, a nie tylko takie paru orków w oddziale.

Tutaj jednostki są bardzo szczegółowo zrobione więc i komputery czasami się buntują i mają problem ze zbyt dużymi armiami. U mnie np zawsze bitwa się strasznie przeciąga gdy dochodzi do oblężenia i komp atakuje bramę. Frame Rate spada na łeb na szyję a jak nie daj boże rozwalę im tarany to wbiegają na wieże oblężnicze i dopiero mam przerąbane.

kretu19955
29-12-2009, 21:34
Ale w zwykłym medku jest to samo :evil:

lucas01
29-12-2009, 22:51
Witam

Da się jakoś ustawić żeby w obleganym mieście wroga nie pojawiała się nie wiadomo skąd cała armia przeciwnika ??

vlad77
30-12-2009, 00:00
Na koniec dodam, że tak zdarza się to dość często, ta szarża tylko 10 chłopa.
Z tą szarżą mam podobnie, ale nie tylko u krasnali.

Ale w zwykłym medku jest to samo :evil:
Kretu ogólnie Empire to jedna wielka "wojna klonów", u mnie komp się męczy tylko przy strzelaniu wapniem i zapalającymi, a tak działa jak marzenie, no bo czego chcieć jak w obu armiach stoi naprzeciw siebie 3k piechoty o tym samym wyglądzie :D
Medek jest bardziej pod tym względem dopracowany, ja też nie mogę wyskoczyć poza 4k woja bo się zaczyna pocić sprzęt.

Witam
Da się jakoś ustawić żeby w obleganym mieście wroga nie pojawiała się nie wiadomo skąd cała armia przeciwnika ??

Da się musisz poszukać gdzieś w tych postach było opisane jak to wyłączyć, ale ja mam na to inny sposób:
komp zwykle robi takie głupstwo, że jeden oddział (czasem więcej), stoi luzem obok miasta, atakuję ten oddział z miasta dochodzą posiłki, w ten sposób niszczę garnizon i wchodzę do niestrzeżonej twierdzy w tej samej turze (udało się tak kolejno z Minas Morgul, tą twierdzą między Morgulem, a Czarną Bramą i Barad Dur).

Ingen175
30-12-2009, 00:22
No niestety ta szarża to straszny problem. A pogoń za uciekinierami to już bez komentarza pozostawię. I gdyby chociaż odpowiednia była ilość konnych z Dale ale tych udaje mi się rekrutować raz na kilka tur.
Mam taką książkę o WP i tam są zasięgi różnych broni, kusza jest za łukami ale tylko elfickimi (i Numenorejskim ale takich to już nie ma, no chyba że Dunedainowie ich używają).
Swoją drogą, twardość krasnali jest niestety mało ważna, tacy super twardzi są po kilka jednostek w armii a reszta to normal, a późniejsze zaawansowanie (kusze czy super łuki elfów) wybijają krasnale nim dojdą. Ten powolny ruch to bzdura, wystarczy poparzeć jak Gimli grzał za Legolasem i Aragornem (a on jeszcze pancerz miał).
Chyba wrócę do gry Eriadorem bo jest dla mnie taki strasznie klimatyczny.
W nowym patchu móglby dać jeszcze kilka jednostek (coś na kształt strażników jak Obieżyświat), no i bohaterów jak Merry czy Pippin (fajnie by wyglądąła taka gwardia, jak by byli w jakichś pancerzykach - podobne mogły by być jak u Merry'ego czy coś).

kretu19955
30-12-2009, 00:35
Ja mam nadzieję, że w najnowszym patchu będzie Eomer. Lubię jego postać sam nie wiem czemu. I dzięki za info odnośnie liczb ;)

Ingen175
30-12-2009, 01:56
A mój komp niemalże zgona zaliczyl, medek tak jak inne totki ma niegoraniczony napływ posiłków dla wrogów ( a moi muszą grzać d.. na granicy). Po tej bitwie stanowczo stwierdzam ,że krasnale są twarde ale beznadziejne, super że wytrwały godzinny ostrzal 3 armii ale późniejsza pogoń to była tragedia, jedne oddziały wrog a się zebrały a inne nie, więc dałem potem end battle zamiast continue aby nie przeciągać tego na 3 już godzinę (tak tak, przy lagach kontratak i pogoń trwały również godzinkę).
Tym bardziej ,że przeciwnikowi nie weszły 3 oddziały wargów i utknęły na granicy (po 3-4 gości stało za linią i oddzial nie mógł wejść a ja go w związku z tym zabić) , miałem taki problem w empire i niestety nie dało się bitwy wygrać, bo co z tego że wszyscy zwiala skoro "wchodzą" oddziały. Zresztą popatrzcie sami na minimapkę u dołu foty, pogoń za tym co zostało to by masakra była :
http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/th_DwarfsVictoria.jpg (http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/DwarfsVictoria.jpg)

Aha, no i na Bree ogłoszono krucjatę, więc z racji tego że cała moja wschodznia i płd. granica jest oparta na rzece, obstawilem mosty ^^
http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/th_debilizm.jpg (http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/debilizm.jpg)
Komp jest na tyle głupi ,że stoi i czeka (a ,że w armii był witch king jako przywódca to assassini go obsiedli i zgona zaliczył, teraz czaje się na jego następcę bo jest w tej samej armii). No i kto mi powie ,że Eriador nie jest przegięty ^^

vlad77
30-12-2009, 14:36
Ładna bitwa ;)
Mój komp zdechłby przy rozstawianiu tych 12k jednostek, co do tego wchodzenia, to twoi też mogą się przelewać tylko musisz dać władzę nad nimi kompowi.
Screen z kampanii też ładny, na TWC jest temat http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=300390, masz w pierwszym poście opisane mniej więcej jak będzie wyglądał "nowy" Eriador i jest tam też napisane, że można będzie sobie go na odrodzony Arnor przerobić, zapowiada się świetnie, to będzie moja pierwsza kampania na 1.4 :D

classix
30-12-2009, 15:44
Potrzebuje pomocy, mianowicie posiadam medievala 2 ANGIELSKĄ wersje zainstalowanego juz, bez zadnych modów itp.(jeste spolszczenie ściągnięte z neta) no i posiadam tez medieval 2 kingdoms POLSKĄ wersje której nie umiem zainstalowac poniewaz jak wiecie wymaga polskij wersji :? . Czy ktoś umie mi powiedziec jak to obejśc i zainstalowac bo bardzo chciałbym zagrac w Thirtd Age, ale to wymaga dodatku. :cry: Help!!

PS: wujek g00gle nie pomógł:/

Wiliam Wallace
30-12-2009, 15:46
Ale powiedz mi- w jaki sposób w 45 turze masz tak rozbudowane miasta? Duneard, Tharbad i Argond? Przecież na początku gry są to kolejno miasteczko, wieś i drewniany zamek?

Krasnoludami dobrą taktyką jest werbowanie dużej ilości kuszników, są dosyć dobrzy w zwarciu, wybijają wrogich strzelców, a do tego nie trzeba ich osłaniać od frontu przed szarżami wargów. Zauważyliście też, że na podstawce miotacze toporów rzucają ze strasznymi odstępami. Każdy rzuca kiedy chce i to powoduje, że są bezużyteczni. Dopiero RR/RC to jako tako naprawia.

PS Zasobny skarbiec :roll:

Lukis
30-12-2009, 16:15
Taa bardzo zasobny ten skarbiec na pewno na kodach jedzie kolo :D:D

Ingen175
30-12-2009, 16:41
No przyznam się, że jak na płd. szedłem to potrzebowałem kasy na zrobienie baz wypadowych (jak chcesz to mogę ci fotę tych bardziej zacofanych też wkleić, a zapewniam że jest ich większość - rozbudowałem tylko 3 na płd granicy i Bree żeby mnie żadna krucjata nie zjadła). Teraz rozbiłem połączone siły rhunu i mordoru i bez kasy nie dało by się.
A kasy powiem uczciwie i tak nie potrzebuję, to są środki na podtrzymywanie sojuszników - elfy leśne zostały z 1 prowincją, a jak im 70k dałem to zaraz odżyły, tak samo rohan czy gondor który minas tirith stracił.

A co do komenta powyżej, że dwarfy na odwal się były zrobione to co dopiero Eriador, przecież tu są tylko nieco mocniejsi , przekolorowani chłopi, chłopi z motykami i tarczami oraz bandyci. Krasnale mają w porównaniu z tym cuda, ba nawet rohan jest super.
A wiadomo jak to będzie wyglądało, to przekształcenie ? Zostaną mi stare jednostki ? Bo nie chcę ,żeby wyszło tak że staję się Arnorem i nagle nie mogę rekrutować Greenway Guardsmen czy tych kryjących się wszędzie Eriador Scouths. Chciałbym ,aby było tak że do puli obecnie rekrutowanych odziałów dołączają jednostki arnoru. Po prostu nie chciałbym tracić tej klimatycznej, na odwal się zrobionej bandy . To mi się najbardziej podoba, Eriador w porównaniu do krasnali czy gondoru ma klimat.

Kessair
30-12-2009, 16:53
Gra na kody to gra na kody, nawet na kasę. Osobiście tylko stosuję Toggle_fow żeby wiedzieć gdzie jest jakie miasto [tak bym błądził armią przez kilka tur] i co najwyżej przejrzeć jak rozrosły się wrogie frakcje. Chyba patch nie wyjdzie przed nowym rokiem, a może wyjdzie super jajko niespodzianka :D.

Wiliam Wallace
30-12-2009, 17:08
Będziesz miał do wyboru dwie ścieżki rozwoju- możesz odbić prowincje Arnoru i odbudować królestwo, ale to zajmie trochę czasu i środków, albo budować potęgę Eriadoru jako kraiku hobbitów i innych wieśniaków ;D. Poczytaj na TWC.

Ingen175
30-12-2009, 17:12
Hmmm, mam nadzieję ,że jednak chociaż część jednostek zostanie zachowana, albo mod wyjdzie pozwalający na grę wszystkimi jednostkami. Bo przecież aby odbudować Arnor potrzebny jest silny Eriador.

A tak w ogóle to czy takie rzeczy są normalne ? Zaraz sprawdzę jak oni z tego wychodzą XD
http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/th_lewitacja.jpg (http://i777.photobucket.com/albums/yy56/Ingen175/lewitacja.jpg)

Wiliam Wallace
30-12-2009, 19:28
Ty się chyba o silny Eriador nie powinieneś martwić, masz na to swoje sposoby :twisted:

PS. To znany bug.

Ingen175
30-12-2009, 20:00
Aaaa tam, wcześniej grałem bez cheatów krasnalami czy high elfami.
Raz sobie skarbiec zapełniłem ale już więcej tego nie robię. Hmm, zresztą całą kasą się podzieliłem z sojusznikami, śmieszne to jest ale grzałem przez całą mapę aby ratowac Dale, teraz przekupuję armie Rhunu by do domu poszły.
A ogólnie to mi o klimat chodzi, lubię dużo różnych , udziwnionych jednostek - dlatego znudził mnie gondor czy elfy gdzie cały czas jest ten sam schemat.
Bug znany ale jak się biłem o inne forty to mi tak nie cięło, a tutaj przeciwnik ma ledwie 2krotną przewagę i miałem pokaz slajdów w zwolnionym tempie.

Wiliam Wallace
30-12-2009, 20:39
Dla fanów serii Elder Scrolls i Władcy Pierścieni :P

http://merpmod.ning.com/

Zapowiada się zajebiście!

Ingen175
30-12-2009, 21:00
haha, dobrze że obliviona nie usuwałem, tego mi brakowało bo za WP jako mmo nie miałem zamiaru płacić.
A dodatki są potrzebne ? Bo wszystkie mam.

Wiliam Wallace
30-12-2009, 22:37
Mam nadzieję, że nie.

PS Patch 1.4 już jest.

http://www.filefront.com/15252043/TATW_1.4_Patch.exe/

Hehe.

Threeth
30-12-2009, 23:20
Ehh, i znowu kampania Haradem od nowa, ale będą pół-trole i będzie ciekawiej. Wie ktoś kiedy będzie nowy Eriador?

Biniu
30-12-2009, 23:21
Błagam, opisz ktoś grę Arnorem!

Ingen175
31-12-2009, 00:38
Już pobieram
44 minuty zostały mi.
Chiba do rana posiedzę, tylko mi szkoda arnoru ale brat ma fajnie bo ledwo haradem zaczął.
Argh, żeby ten net tak szybciej działał.

A arnor to w tym patchu ma być ? Myślałem że jeszcze ale jak tak to fajnie.
Co do tych mutantów połtrololudzi to jakaś bzdura, paskudnie to wygląda ai harad nie zasłużył bo ma już mumakile i ogólnie dużo jednostek.

W potyczce nic nie ma nowego, przeglądałem kilka ras i same bzdury - isengard czy moria dostały nowej jednostki, żadnych zmian u wolnych ludów. Zaraz zaczynam zabawę Eriadorem. I tu coś dziwnego, czy u was też w Eriadorze (w potyczce , w przeglądzie jednostek ) są dunedain rangers, obok ikonka chlopów z roma i też podpis dunedain rangers (te same staty), co to może znaczyć ?

No cóż, tak po wejściu to zauważyłem że jest więcej wiosek (Hobbiton) i Aragorn ma teraz świtę złożoną z Dunedain Rangers

No i super wielka bzdura - puste wsie, niby fajnie bo za darmo zdobywamy teren ale nie tutaj - Eriador ma z... i nie mam jak ich zająć, w efekcie Isengard nie wiadomo jak powiększył się 3krotnie a ja teraz latam po mapie za ochłapami. Oby elfy czy krasnale siedziały spokojnie bo już krwawo o płd się będe musiał bić.

Biniu
31-12-2009, 08:15
Patcha oceniam słabo - za dużo nowych rzeczy nie wprowadza, nowe jednostki jakoś mi do gustu nie przypadły, nadal nie ma music patcha (!), Arnor dopiero w następnej poprawce, a reszta zmian jest w zasadzie niewidoczna. Wracam do Call of Warhammer...

Grand Admiral Thrawn
31-12-2009, 10:05
Ja tam gram na 1.3
Bo to już się robi nudne, wprowadził KK raptem 5 regionów (a mógł skorzystać z submoda dającego ich blisko 50), znowu zmniejszył zwiększanie populacji, kolejne 'zajefajne wprowadzające atmosferę miłego grania' kłody dla graczy w stylu gorsze happiness, law, podatki, a komp pewno dostał kolejne bonusy. Teraz będzie trzeba walczyć 20 razy tą samą bitwę z rzędu i martwić się, żeby miasto się nie zbuntowało.

Dobrze, że jest Call of Warhammer

Ingen175
31-12-2009, 10:37
Czyli Arnor będzie w 1.5 ? No to do lutego !
A z tym ,że nic nie wnosi macie rację, aż szkoda że instalowałem - ponad 700 MB niczego, ehhh, a mógł chociaż 1-2 jednostki dodać.

Andzia
31-12-2009, 11:59
http://www.megaupload.com/?d=7YHZZUVB

Tutaj macie linka do patcha 1.4 na MegaUpload (sponsorowany przez Bibliotekę Modów pod Kingdoms)

lucas01
31-12-2009, 12:05
Nie mogę zainstalować tego patcha 1.4
Nie instalowałem innych dodatkowych modów.

Podczas instalacji nie ma pliku reached_helms_deep.bik

vlad77
31-12-2009, 14:12
nie masz w instalce filmu z eventem jak do helmowego jaru dojdziesz, prawdopodobnie krzywo ściągnięta instalka ściągnij jeszcze raz

Wiliam Wallace
31-12-2009, 16:33
Jakie 700 mb? Ja mam 350 ;D E tam, dobrze jest.

kretu19955
31-12-2009, 17:03
Ściągnąłem tego patcha 1.4. Z jednostek wizualnie najbardziej podobają mi się te Isengardu. Jeśli chodzi o kampanię, to wydaje mi się iż gra się trudniej niż na 1.3. Trolo ludzie tak jak kolega wyżej napisał wyglądają okropnie no i jeszcze jest Barlog(a właściwie to 4 Barlogi) też fajnie zrobieni.

Orzel93
31-12-2009, 17:14
Ja dzisiaj zainstalowałem sobie tego moda i muszę przyznać że świetny
Kompletna mapa śródziemia i dopracowane jednosti robią na prawde duże wrażenie

iluminat1990
31-12-2009, 17:39
witam.
ja sciagnalem ten patch i gdyby nie te balrogi i pol-trolle to bym napisal ze jest calkiem udany.
czy ktos moglby mi pomoc i napisac czy mozna jakos te 2 jednostki zablokowac albo wykasowac aby nie wystepowaly w kampanii???
wedlug mnie te balrogi zażynaja ta gre jako strategie. fakt ze mozna dodac te wszystkie latajace nazgule smoki Valarow balrogi itp itp. tylko co to bedzie mialo wspolnego z gra strategiczna gdy jeden oddzialek tych "cudow" bedzie rozpierniczal cala wroga armie? brakuje tylko aby ktos wpadl na "genialny" pomysl dodania Saurona jako jednostki i dojdziemy do takiego groteskowego momentu gdzie jedna jednostka podbije cale srodziemie. ot taka moja refleksja.^^

Ingen175
31-12-2009, 17:50
Tak to się chyba nie da, a te trole to sobie można odpuścić, jak gondorczykami dałem radę (milicją) pobić je (co prawda to była obrona zamku i miałem duże straty - czy raczej ja utraciłem 40 % a oni wszystko co mieli, plus egzekucje).
Ale Balrogi to jst masakra, nie do zabicia, na to to chyba tylko najtwardze krasnale albo mumakile.

William, plik ma 300 coś mb, ale po rozpakowaniu jest 700 mb, zresztą przy wyborze elementu docelowego do instalki pisze ,ze potrzeba 730 mb.

Ja powiem tylko tyle ,że Eriadorem nie gram by mi się nie znudził, bo jeszcze arnorem nie zagram i teraz wspieram mężnych gondorczyków. Za Eckteliona i Elendila !

kretu19955
31-12-2009, 18:23
Z tym, że baltrogi to masakra kompletna muszę się zgodzić. Rozwaliłem nimi te 2 nowe jednostki Isengardu, tracąc 1 osobnika na vh :lol:

Elay
31-12-2009, 18:33
A ja się na grę Arnorem napaliłem a tu dupa:(

Co do balroga wolałbym żeby był jako generał a nie jednostka do rekrutacji.

P.S. Nie wie ktoś czy w przyszłości nie ma planu zrobienia moda z kampanią w Beleriandzie?

Ingen175
31-12-2009, 19:59
Gdybym wiedział co to napewno bym odpowiedział :D

Dla mnie w ogóle przesadza, zlo dostaje hordy monstrów , tak że grając wolnymi ludami jest coraz ciężej. Eriador w ogóle to teraz bida bo czym zabijesz balroga ? Łucznicy prawie nic im nie robią a w szarży masakrują piechotę np. halabardników.
I to 10 Balrogów !!! Hardcorem była by cała armia z tego paskudztwa, przecież nawet mumakili jest mniej niż balrogów.
Sry ale to co ten gość wyrabia to są jakieś bzdury, oczywiście jestem mu wdzięczny za moda i podziwiam pracę ale czasem mógłby pomyśleć nad niektórymi decyzjami i przestać czytać bałwochwalcze kommenty, bo z góry wiadomo że napiszą : Great work, u are fantastic, amazing work, more more etc. etc.
A tak w ogóle to co to za pomysł z tymi półtrolo-haradrimami ? Było coś takiego ? Czytałem książkę i nic nie było na ten temat.
Nie dość że paskudne to jeszcze wyciągnięte pewnie z samych odmentó książki.
Zrobiłby lepiej Sarumana, więcej Elfów i skończył ten arnor a nie zajmował się takimi bzdurami bo to szkoda gadać.

iluminat1990
31-12-2009, 23:26
no wlasnie. ja przeczytalem wszystko co tylko tylko dotyczylo srodziemia( WP, Silmarilion, Hobbit, niedokonczone opowiesci,dzieci hurina, atlas srodziemia) i w zadnej z tych ksiazek nie bylo nawet pol zdania o tych paskudztwach. mogli juz zrobic jakies pol-orki czy cos co mialoby jakakolwiek racje bytu a nie TO.
Balrog wizualnie tez mi sie nie podoba. takie czarna lysa brzydota ktora w bitwie wyglada smiesznie z tymi swoimi skrzydelkami:D i jeszcze ta morda wyglada jak maska karnawalowa.
teraz orki z gor maja i trole i balrogi co jest mocnym przegieciem. jak juz to powienien byc generalem orkow. zabiloby sie go w bitwie i byloby po problemie...

Ingen175
01-01-2010, 00:46
Ja tam balroga w kwestii wyglądu nie czepiam się, wiem jak to z grafiką w domu jest trudno coś zrobić, dobrze że w ogóle go zrobił ale oddział ? W takiej ilości, toż to jeden znany przetrwał do 3 ery, większość padła od Valarów jeszcze w I erze, przy upadku Morgotha. Kilka uciekło i schroniło się a ten jako jedyny został odkryty przez krasnale, nazwany zresztą Zgubą Durina.
To się koledze kongowi coś pomyliło.
W każdym razie wracam do gry Gondorem, po paru drinkach i szampanie będzie fajnie, teraz racze się tonikiem z Ginem a wam drodzy forumowicze
Życzę Szczęśliwego Nowego Roku
Zawodowej satysfakcji
Prywatnej również
Arnoru w niedługim czasie
Przemyślniejszych rozwiązań konga i ekipy
I w ogóle czego tam sobie życzycie, drodzy forumowicze !
Pozdrawiam znad Morii ! :D :D

Dagorad
01-01-2010, 01:58
Ja dzisiaj dopiero w moda grać zacząłem (1.2 ze względu na spolszczenie) a tu widzę tego samego dnia 1.4 wyszło Po komenatch widzę że raczej nie warto instalować, zarzucił by ktoś screenami?

Kessair
01-01-2010, 02:12
Zainstalować czy tak czy tak warto bo jak wyjdzie fajny 1.5 to 1.4 i tak będziesz musiał instalować. Lepiej być na bieżąco, chyba, że naprawdę kaszana wyjdzie. W moda zacznę grać dzisiaj ;). Pytanie do forumowiczów : Balrogi to oddział dający się normalnie zrekrutować?

Dagorad
01-01-2010, 02:25
Jak kaszana to poczekam aż wydadzą patcha poprawiającego poprzednie patche (coś w stylu twórców podstawek a nie modów :roll: ) i dopiero wtedy wszystkie po kolei zainstaluję :D (w końcu spolszczenie ważna rzecz). Mam nadzieję że te Balrogi zostaną zlikwidowane w 1.5 w końcu napisane, określone fantasty też już nie daje pełnej swobody twórcom modów do robienia tego co chcą.

Jak wyłączyć pojawianie się znikąd jednostek w obleganych przez nas miastach/zamkach?

lucas01
01-01-2010, 09:34
Sorry Grand Admiral Thrawn.
Już nie ma. Chciałem tylko pomóc no ale to niech poszuka sam.

Grand Admiral Thrawn
01-01-2010, 09:57
Byłoby fajnie tak na przyszłość, że jeżeli kopiujesz czyjegoś całego posta to mógłbyś dać go jako cytowanie bo o ile pamięć mnie nie myli to mój post słowo w słowo przekopiowany z października. Taki niesmak jest teraz. :roll:

EDIT
Toż nie musiałeś usuwać całkowicie. Chodziło mi tylko, żeby na przyszłość było wiadomo do kogo należy oryginalny post.

vlad77
01-01-2010, 11:15
Zainstalować czy tak czy tak warto bo jak wyjdzie fajny 1.5 to 1.4 i tak będziesz musiał instalować. Lepiej być na bieżąco, chyba, że naprawdę kaszana wyjdzie. W moda zacznę grać dzisiaj ;). Pytanie do forumowiczów : Balrogi to oddział dający się normalnie zrekrutować?

Po zwalonym 1.3 miał wyjść fajny 1.4 ;)

Co do tej dyskusji o jednostkach:
Półtrolle z Haradu - w książce była mowa tylko nie o jako półtrollach, a jako o bardzo dużych ludziach, dokładnie fragmentu nie przytoczę bo nie znajdę teraz, wg jedynym ograniczeniem powinno być to, że muszą być dostępni tylko dla zadupia w haradzie (tam w rogu mapy). Tak ogólnie to jednostka wzięta z LOTR: Total War
Balrog - ogólnie KK poszedł na to, że jedną jedn. łatwo zabić, jeszcze z czteroma w oddziale mogę się zgodzić bo historycznie było ich 4 albo 5, do trzeciej ery prawda dożył tylko 1 spod Kharadrasu, ale w święta cuda się zdażają ;). Samo jego występowanie w armii OoMM jest kontrowersyjne, pon. gobliny uciekały od niego gdzie pieprz rośnie (i tu chociażby scena z filmu).

Tak podsumowując KK zmierza do tego, że każdy przeżuci się na "złe" frakcje, bo prędzej czy później gra dobrymi będzie tylko taką walką z wiatrakami, zabijesz dwie armie przeciwnika - pojawią się następne, jak już dodaje jednostki nowe, to niech robi jakiś balans z tego, bo pakowanie w Isengard, Harad, Mordor, uniemożliwia grę. Tym bardziej, jak już ktoś wyżej wspominał, że jeszcze bardziej został obniżony przychód z handlu, z plonów, zadowolenie, itp. Jeśli to nie zostanie naprawione, to gra stanie się nie do przejścia...

lucas01
01-01-2010, 11:49
Ja to na razie zostaje przy patchu 1.3. Co do 1.4 to niby mapa ciekawa i parę filmików dodane ale to za mało żebym go zainstalował. Do tego nowe jednostki to już przesada spora.

Krzyżowiec90
01-01-2010, 12:22
Ma ktoś może listę wszystkich zmian patcha 1.4 ?

Jak dla mnie to siły zła są zbyt dopakowane ,nie dość że jest ich kilka razy więcej to na dodatek są lepsze w walce od np. początkowych jednostek gondoru, milicja gondoru nie ma szans w walce z ciężką piechotą orków :/ Denerwujące są też morale orków których nie idzie złamać ,nawet gdy są okrążeni ze wszystkich stron to walczą prawie do końca ,ich morale słabnie dopiero po zabiciu ich wodza.

Denerwuje mnie też słaba konnica np. atakuje odział orków 3 oddziałami generalskimi z 3 stron i ich szarża praktycznie nic nie robi orkom i dochodzi do walki "pozycyjnej" to jest wręcz żenujące że 3 doborowe odziały jazdy nie mogą rozbić w pył orkowej zgrai.

Przydałoby się jakoś zrównoważyć siły i wtedy gra byłaby ciekawsza ,bo trochę nudzące jest staczanie po kilka bitew na turę ,z której to od każdej bitwy zależy nasze być albo nie być

vlad77
01-01-2010, 12:34
Ma ktoś może listę wszystkich zmian patcha 1.4 ?

Masz na TWC

ich morale słabnie dopiero po zabiciu ich wodza.

U mnie jest tak tylko z gienkiem jak mająkapitana, to wystarczy jedna szarża i oddział w odwrocie :)

Denerwuje mnie też słaba konnica np. atakuje odział orków 3 oddziałami generalskimi z 3 stron i ich szarża praktycznie nic nie robi orkom i dochodzi do walki "pozycyjnej" to jest wręcz żenujące że 3 doborowe odziały jazdy nie mogą rozbić w pył orkowej zgrai.

Coś chyba masz nie tak z grą, u mnie szarża wchodzi ładnie w piechotę, nigdy nie atakuję frontalnie, bo to nie ma sensu, atak z flanki rozbija każdąformację i wcale nie potrzeba do tego aż trzech przybocznych.

Wiliam Wallace
01-01-2010, 12:39
Jakby ludzie nie mający co robić w sylwestra nie spamowali im jaki to cudowny patch, to może by coś zmienili. Ale fakt, że i tak wielki szacunek dla KK i ludzi, bo poświęcają SWÓJ wolny czas. A mogliby robić co innego :D

OskarX
01-01-2010, 12:40
Póki co nie ściągnę 1.4 bo nie mogę, ale mam pytanie czy wreszcie zrobili "historyczne budowle" np Isengard jest okrągły ,a w środku wieza, czy ciagle zwykły zamek? Czy zaszły jakies zmiany oprocz tych barlogow? Np latające bestie, HE i krasie nie stoją przez 100 tur w miejscu i nie pomogą nikomu, przez całą gre inwazję sa zwoływane tylko na rohan itp...

Kessair
01-01-2010, 12:55
Zauważyłem, że czas gry z 2953 przeniesiono na 2980. Dziwne to to, że nagle taka zmiana czasu, ale no nic, może lepiej. Nie grałem, ale mam nadzieję, że teraz Aragorn, Witch King i reszta dożyje wojny o Pierścień.

Lukis
01-01-2010, 14:19
hmmm co do tych trolli z Haradu to mi się podobają fajnie wyglądają i zarąbisty mają głos :D :D ale te Balrogi to kompletna porażka ;/ lepiej żeby ich zmniejszyli do rozmiaru trolli i zrobili z nich jakieś sługi tego prawdziwego Balroga (jego pomioty czy coś w tym stylu) lub żeby go zrobili jako Generała a tak to jest lipa lub jakby nic z tego nie wyszło to w ogóle ich usunęli

nie wiem jak wy ale ja zanim zacznę kampanie na tym patchu to poczekam aż wyjdzie do niego RR+RC :)

Wiliam Wallace
01-01-2010, 14:25
Z generałem lipa, bo były jakieś kłopoty.

Argaleb
01-01-2010, 19:40
AAA...występuje mi błąd pobierania przy 98%...już drugi raz. Eh chyba sprzedam kompa:D

Andzia
01-01-2010, 21:47
AAA...występuje mi błąd pobierania przy 98%...już drugi raz. Eh chyba sprzedam kompa:D

Spróbuj może z Megaupload ściągnąć ;) Link jest na stronke wstecz lub o dwie ;)

Ingen175
01-01-2010, 22:15
Też tak mam co kolega wyżej, morale orkowie mają przegięte - 250 gości to dużo, ale teraz przy szarży kawalerii zginie powiedzmy 100 więc powinno się chociaż morale żółte zrobić, ale gdzie tam - orkowie twardzi są i zwykle wieją mi jak jest ich ok. 40 co jest bzdurą. W zwykłym medku szybciej wiali ludzie, a tu orkowie mają morale wyższe od ludzi i jeszcze więcej ich. A oni przecież za dnia nie maszerowali więc można by ich jakoś osłabić w tym morale - każdy ork osłaniał się przed słońcem jak mógł, Sauron ukrył mordor w chmurach, gobliny z Misty Mountains opuszczały góry tylko w nocy (no chyba że stało się coś ważnego, jak śmierć ich króla przed bitwą pięci armii). A trole górskie to w ogóle się w kamień zamieniały.
Mógłby chociaż w takim razie zrobić ,że mają niższe morale czy coś w tym stylu. No naprawdę czasem można zwariować, a jeszcze większość ich jednostek ma włócznie i Rohanem czy inną kawalerią jest ciężko z nimi walczyć.
Mordor wcale taki słaby nie jest. A przecież te włócznie nic nie zrobiły rohańczykom w bitwie na polach pelenoru.
Wiem, że gość boi się że mordor będzie za słaby ale teraz jest wręcz odwrotnie - CPU ma wciąż niezmierzone armie ,które mają wysokie morale. Z patcha na patch jest coraz ciężej.

Kessair
01-01-2010, 22:32
Grałem Rhunem, wyłączyłem grę po 15turach. Powód ? Otóż mam tylko miasta, i gdy atakuję jedyną fortecę, nagle milion pięćset sto dziewięćset panów z Dal atakuje mnie. Ja we wszystkich miastach mogę rekrutować TYLKO oszczepników, w jednym kawalerię i piechotę - ale co mi po tym jak Dal tyle wojska ma, a ja większość armii mam złożoną z oszczepników? To samo w Orkach z gór. Nie mogę nawet piechoty zrekrutować, muszę czekać aż jedno z niewielu miast zdobędzie chyba 3500 albo 7000 i będę mógł rekrutować normalną piechotę... tak tylko oszczepnicy, a nimi dużo zrobię... masakra. Czasami jest przegięcie, że 5miast Dali ma więcej armii niż 10miast Rhunu. Oni mają różnorodną armię od włóczników, infranty aż po strzelców i kuszników - a ja? Tylko oszczepnicy i 1 na 20 piechota czy kawaleria. To trzebabyłoby zmienić. Mam siedzieć i czekać aż mi odblokują w 35turze piechotę do walki czy czekać do 25tury aż łaskawie jakieś miasto się na tyle rozmnoży, aż będę mógł wybudować baraki z piechotą.

Lukis
01-01-2010, 22:59
Żal... ten patch to jakaś ściema przecież Eradior żadnych nowych jednostek nie dostał WTF?

kretu19955
01-01-2010, 23:25
Ściema, ściema!!! Nie dość, że inwazje tylko i wyłącznie nie skończyły się to jeszcze bardzo się nasiliły. Wszystkie frakcje "Melkorskie" (prócz Troli) Wysłały po 2 pełne armie na moją stolice. Wspaniale umoralnieni i liczni orkowie w liczbie 20 jednostek dowodzeni przez 10 gwiazdkowego nazgula. U innych podobnie. Postanowiłem to wypierprzyć w diabły i zainstalować do wersji 1.2

vlad77
01-01-2010, 23:28
Co do wypowiedzi o morale jedn. KK rzeczywiście przesadza, już w 1.2 było ciężko pokonać armie zmieżające na Anduinę przez Cair Andros i Osgiliath, teraz jest jeszcze "ciekawiej", nie pozostaje nam nic innego jak czekanie na wydanie RR+RC bo inaczej nie damy rady bitwy wygrać, a wszystko w imię tego "żeby komputer miał równe szanse"... śmieszne po prostu.

Lukis co do jednostek i w ogóle reskinu Eriadoru, czekamy na 1.5 inaczej nie da rady :D

Kretu nie irytuj się, spokojnie poczekaj na submod wymieniony u góry i graj na zdrowie na 1.4, RR+RC poprawia też morale bardzo i co najważniejsze w kampani można sobie wybrać, żeby nie trzeba było czekać aż się jedn. odblokują.

Grand Admiral Thrawn
01-01-2010, 23:29
Grałem Rhunem, wyłączyłem grę po 15turach. Powód ? Otóż mam tylko miasta, i gdy atakuję jedyną fortecę, nagle milion pięćset sto dziewięćset panów z Dal atakuje mnie. Ja we wszystkich miastach mogę rekrutować TYLKO oszczepników, w jednym kawalerię i piechotę - ale co mi po tym jak Dal tyle wojska ma, a ja większość armii mam złożoną z oszczepników? To samo w Orkach z gór. Nie mogę nawet piechoty zrekrutować, muszę czekać aż jedno z niewielu miast zdobędzie chyba 3500 albo 7000 i będę mógł rekrutować normalną piechotę... tak tylko oszczepnicy, a nimi dużo zrobię... masakra. Czasami jest przegięcie, że 5miast Dali ma więcej armii niż 10miast Rhunu. Oni mają różnorodną armię od włóczników, infranty aż po strzelców i kuszników - a ja? Tylko oszczepnicy i 1 na 20 piechota czy kawaleria. To trzebabyłoby zmienić. Mam siedzieć i czekać aż mi odblokują w 35turze piechotę do walki czy czekać do 25tury aż łaskawie jakieś miasto się na tyle rozmnoży, aż będę mógł wybudować baraki z piechotą.

Hmmm...to ten patch zmienił drzewo rozwoju Rhun? Bo ja wciąż gram na 1.3 kampanią Rhunem i z tego co sobie teraz sprawdziłem to pierwszą, najbardziej u nich powszechną jednostką są Balchoth Tribesmen, którzy są oszczepnikami robiącymi (przynajmniej u mnie) sieczkę z Dale. Jest u mnie tura 117 a ja wciąż ich używam w połączeniu z Variag Riders i łucznikami i robię masakry jedna po drugiej. Postaraj się mieć w każdej swojej armii po 8-10 odddziałów konnych łuczników (4-5 po lewej stronie, 4-5 pod prawej, reszta armii w środku a komp nie będzie wiedział o co chodzi). Łucznicy nawalają wroga a to co podejdzie obrywa oszczepami i pozamiatane.

Ten patch zmniejsza siłę łuczników. Może ktoś mnie oświecić w jaki sposób? Bo na TW jeszcze się nikt nie wypowiedział. Z góry dziękuję za odp.

Ingen175
02-01-2010, 00:08
Zmienia ? Jak dla mnie nic się nie zmieniło, elfy zmiatają jak zmiatały, eriador też swoimi potrafi mocno dokopać więc chyba nic.
No wiecie, miałem oblężenie osgiliath wschodniego - 20 jednostek z czego 5 poszło na mury a resztę w bramie utrzyłay !!uwaga!!! 3 jednostki , strażnicy fontanny i 2 milicji gondoru, milicja zaatakowała tak że wybiegła przed straż i jak pierwsi padli to już reszta wsparcie włóczni dostała i w sumie straciłem w każdym odziale po 20-30 gości. A teraz najlepsze , stale ostrzeliwywani z tyłu (ładnie brama była ukształtowana, tak że z muru w plecy się fajnie strzelało), zalewani olejem trzymali się aż do stanu 40-60 jednostek na oddział, wiem bo potem goniłem ich kawalerią która wyszła z innej strony. To są jakieś żarty, jak bym dostawał z każdej strony to bym wiał gdzie pieprz rośnie.

A rhunem grałem ale mało jednostek ma i ogólnie na początku strasznie głupio jest jak się walczy tylko oszczepnikami.

Grand Admiral Thrawn
02-01-2010, 00:27
Na wypadek gdyby ktoś jeszcze nie wiedział.

Każdy poziom trudności bitwy podnosi sztucznie statystyki morale dla SI (tak było w podstawce tak jest w każdym modzie). Ma to rekompensować głupotę komputerowych wojsk. Jedyną różnicą między podstawką a tym modem jest to, że tutaj KK z każdym kolejnym patchem daje więcej bonusów dla kompa a, że na TW większość stanowią poprawni politycznie młotkowi to jest on w przeświadczeniu, że to co robi jest dobre bo nikt nie śmie go skrytykować. Ot i koło się zamyka. Dobrze, że jest Call of Warhammer.

Ingen175
02-01-2010, 00:50
Ehhh, jak nic nie zostanie to zawsze będe mógł pograć w MW 2 albo starego assassins creed'a (nowy już w drodze :D )

No ekstra, odkryłem że teraz automatycznie jak atakujemy morię to wyskakuje BALROG - niby ostatni został odnaleziony i filmik, z tego powodu musiałem odstąpić od oblężenia elfami, ale posiłki idą i spuszczę im w......
Mam nadzieję ,że przez 9 tur oblężenia jakiś paskudny balrog padnie. Ale to jest przegięcie, 4 jednostki gobasów a tu nagle wyskakuje balrog.
Mam nadzieję ,ze potem nie będą mogli już ich rekrutować.
EDIT:
Jeszcze lepiej, miałem oblegać morię gdzie są 4 jednostki goblinów i balrogi, ale w trakcie oddawania tury niewiadomo jaki i skąd wyskoczyło dodatkowe 10-12 jednostek, dobrze że save'a miałem bo by mi Celeborn zginął. Sry bardzo ale co to jest, oblegam 4 to 4 , balrogi jeszcze przeżyje, w końcu jest oblężenie ale to co innego gdy w tej samej turze co przystąpiłem do oblężenia dostają za darmo 12 jednostek i atakują. Ja też tak chce, jak mi stolicę będą oblegać to chcę dostać 12 ciężkich włóczników i 8 łócznikó Galadrimów a nie utrzymaj się z tego co masz. To już KK przegiął pałke.

Aha, jeszcze jedno - zdobyłem morię (jednostki znów dostali ale balrogi się wyniosły gdzieś na północ) i po 9 turach wybrałem eksterminację ludności, no bo co mi po goblinach. Zburzyło również ważne budowle - most khazad dum i komnatę mazarbul (czy jakoś tak) , komnata dawała bonus do handlu i to jest mniej ważne, ważniejsze jest to że most obniżał koszty ponownego przeszkolenia o 40 % - teraz te budynki znikły i nie mogę ich znów postawić. No sorry ale to chyba żart jest, o to powinien zadbać KK.

Fumanchu
02-01-2010, 09:01
Obejrzyj strony 18-22 tam wątku.Gdzies to jest (na 19? Może). Wywal Garrison CPU Mod.Reszte oszustw czyli kasę, pale przeżyję ale spawnowanie jednostek mnie na półtora miecha od gry odrzuciło a po to miedzy innymi kupiłem nowego kompa.
Wkleiłbym Ci plik zmieniony ale jest za duży.

Grand Admiral Thrawn
02-01-2010, 10:14
Co do specjalnych budynków to od patcha 1.2 za każdym razem gdy wychodzi nowy to piszę na TW, że powinny one być niezniszczalne przez dodanie wyrazu 'hinterland' przed nazwą tychże budynków (tak u siebie zrobiłem). Widać to dla niego za trudna robota. Ale dziś postaram się to zrobić raz jeszcze, może spróbuję większą czcionką i jakimś bardziej widocznym kolorem. :roll:

herion
02-01-2010, 10:50
Heloł, próbował już ktoś grać może Gondorem? Jestem ciekawy jak sie sprawuje dodatkowa obrona dla Minas TIrith w postaci Rammas Echor, czyli tegoż : http://img101.imageshack.us/img101/1919/zxfh75w2.jpg (http://img101.imageshack.us/i/zxfh75w2.jpg/)

Według mnie to jest chyba jedna z niewielu zmian in plus w ramach tego patcha ... ogólnie to chyba najgorszy ze wszystkich jest. Balrogami pewnie chciał KK zdobyć sobie jeszcze większą popularność wśród tłuszczy na tw.center, ale cóż z tego gdy są przepakowani... oczywiście powstają tematy o Balrogach gdzie są narzekania, ale lecą odpowiedzi w stylu "Zasypujcie ich piechotą to wygracie" albo "Nie narzekaj, podejmij wyzwanie" . Nie zdziwiłbym sie jakby kolejne patche dodały armię nieumarłych...
Nowe jednostki dla Isengardu cieszą, owszem, kampania zrobiła się o wiele bardziej "miodna", tylko, jak już ktoś mądry przede mną wspomniał, dawno już twórca tego moda zapomniał o balansie .... Elfy wciąz mają mało jednostek, a z czego sobie przypominam to Silvan nie posiadają nawet regionalnych jednostek z Lothlorien, Rohanowi przydało by się trochę zmian.
Osobna sprawa... wiem, że jeszcze gdzieś za czasów patcha 1.2 Garrison Mod już funkcjonował, ale chyba tylko w przypadku oblegania stolic. Teraz deczko się zdenerwowałem, próbując oblegać twierdzę Rohanu w Westfoldzie, nagle znikąd wyskoczyło kilkanaście dodatkowych jednostek dla Rohanu -_-. Co do podwyższania morale to potwierdzam. Często oddziały Riders of Rohan, nawet jak ich zostanie 2 ludków to potrafią jeszcze zawrócić i sie rzucić na mnie. Gdzie w tym sens ?

Ingen175
02-01-2010, 11:14
No właśnie zaraz poszukam jak to się robiło aby jednostek dodatkowych nie było.

A możesz mi drogi Admirale Thrawn'ie powiedzieć gdzie są pliki z budynkami i jak się to robi ?

Grand Admiral Thrawn
02-01-2010, 11:33
Szukasz pliku export_descr_buildings w głównym folderze. Na samym końcu pliku są UNIQUE BUILDINGS i musisz mieć coś takiego

building hinterland_great_gates
{
levels great_gates
{
great_gates castle requires factions { sicily, } and hidden_resource minas_tirith
{
capability
{
gate_strength 3
gate_defences 3
}
material wooden
construction 6
cost 6000
settlement_min large_city
upgrades
{
}
}

}
plugins
{
}
}
building hinterland_great_walls
{

etc., przy każdym budynku wpisujesz hinterland_ po czym zapisujesz zmiany.
Następnie szukasz descr_strat i ponownie szukasz tych budynków i ponownie wszędzie dopisujesz hinterland_

building
{
type hinterland_elrond_house elrond_house
}
building

Przy sprawnym wpisaniu zajmuje to 5-7 minut. Nie rozumiem czemu wielki KK nie może poświęcić tych kilku chwil dla tych moim zdaniem bardzo ważnych zmian.

Aha, najprawdopodobniej trzeba będzie zacząć kampanię od nowa.

mario84
02-01-2010, 12:12
Czy wy tez macie problem ze po 9 turze gra wysypuje podczas ruchu Orkow z gor mglistych ? Gram eridorem. na 1.3 nie mialo to miejsca. Moze ktos sprawdzic seva ? czy moze to problem tylko u mnie...

http://rapidshare.com/files/329185363/Autosave.sav.html

moja save

Kessair
02-01-2010, 12:21

Hmmm...to ten patch zmienił drzewo rozwoju Rhun? Bo ja wciąż gram na 1.3 kampanią Rhunem i z tego co sobie teraz sprawdziłem to pierwszą, najbardziej u nich powszechną jednostką są Balchoth Tribesmen, którzy są oszczepnikami robiącymi (przynajmniej u mnie) sieczkę z Dale. Jest u mnie tura 117 a ja wciąż ich używam w połączeniu z Variag Riders i łucznikami i robię masakry jedna po drugiej. Postaraj się mieć w każdej swojej armii po 8-10 odddziałów konnych łuczników (4-5 po lewej stronie, 4-5 pod prawej, reszta armii w środku a komp nie będzie wiedział o co chodzi). Łucznicy nawalają wroga a to co podejdzie obrywa oszczepami i pozamiatane.

Ten patch zmniejsza siłę łuczników. Może ktoś mnie oświecić w jaki sposób? Bo na TW jeszcze się nikt nie wypowiedział. Z góry dziękuję za odp.

Wiem, ale co mi po oszczepnikach rzucających na 2-3 metry, kiedy wroga armia ma 10oddziałów łuczników i z moich oszczepników zostaje połowa armii. Twoją taktykę b. chciałbym wykorzystać, ale to raczej po 30-50 turze. Bo jak wspomniałem, jedno miasto mi może produkować konnicę i to tylko co 2 tury. Tak więc musiałbym do 20tury siedzieć i produkować wojsko, które przy okazji będzie ginąć ze względu na to, że Dal mnie maltretuje wojskami w liczbie ogromnej.

OskarX
02-01-2010, 12:31
To juz po 1.4 jak by byl dobry sub mod to napiszcie. Powinnismy zrobić subforum dla TA bo tu juz 50 stron:) jaką frakcje najbardziej lubicie? Ja oczywiście Eriador za położenie (odrazu wojna z orkami) słabe jednostki (nie opancerzena słaba, lekka piechota, średni łucznicy wsparci hobbitami, lekka konnica, duzo gienków i fajne osady. Do tego znajomi bohaterowie np Aragorn, Gandalf, Frodo, Samwise i dobra droga do podbojów przez isengard potem mordor i wspomaganie sił dobra;)polecam

Grand Admiral Thrawn
02-01-2010, 13:05
Wiem, ale co mi po oszczepnikach rzucających na 2-3 metry, kiedy wroga armia ma 10oddziałów łuczników i z moich oszczepników zostaje połowa armii. Twoją taktykę b. chciałbym wykorzystać, ale to raczej po 30-50 turze. Bo jak wspomniałem, jedno miasto mi może produkować konnicę i to tylko co 2 tury. Tak więc musiałbym do 20tury siedzieć i produkować wojsko, które przy okazji będzie ginąć ze względu na to, że Dal mnie maltretuje wojskami w liczbie ogromnej.

To może znowu nieomylny KK dodał kolejne pojawiające się armie. Bo u mnie czegoś takiego nie było, ale ja sobie dorzuciłem submod dodający 50 nowych regionów więc może dlatego też tego u mnie nie było bo komp poszedł podbijać nowe prowincje.

kretu19955
02-01-2010, 13:19
Przepraszam za mój ostatni post w stylu rozwydrzonego, rozpieszczonego bachora. Co do kampanii grałem Rohanem i Rhunem 30 i 20 tur i przy żadnej turze Goblinów mnie nie wywaliło.

Fumanchu
02-01-2010, 13:25
Heloł, próbował już ktoś grać może Gondorem? Jestem ciekawy jak sie sprawuje dodatkowa obrona dla Minas TIrith w postaci Rammas Echor,
Gram Gondorem właśnie na H/H i nie dopuściłem do tego muru Mordoru,choć po zdobyciu W i E.Osgiliath każdą bitwę muszę rozgrywać ręcznie żeby mnie hordy Orców wychodzących z Mordoru nie zjadły żywcem,nie mówiąc o wysłaniu jakiejś armii na byle jakie miasto buntowników.Nie stać mnie na to, ale pogram dalej i obejrzę czy dam radę.

WieszKto
02-01-2010, 13:29
Witam

Nigdy nie grałem w mody więc mam kilka pytań na początek mam nadzieje że nie śmiesznych.

1. Czy po zainstalowaniu tego moda można dalej grać w oryginalną wersję gry Medieval 2 Kingdoms czy tylko już w moda?

2. Czy w tego moda da się zagrać w trybie multiplayer - same bitwy???

Dzięki za odpowiedzi. :)

Ingen175
02-01-2010, 14:07
Tak, możesz grać dalej - to się instaluje jako dodatek w folderze mods
2) Chyba w multi można było grać, jakiś mod na to był czy coś ale już zapomniałem.

A co do tej porady, Admirale , napewno skorzystam ale po 1.5 bo teraz to nie chcę po raz 3 gry zaczynać od nowa.
A jeszcze takie pytanko, u was też nie otwiera się TW center ? Wyskakuje mi błąd nr. 503 - " 503 - Service Not Available"
Ki diabeł ? Mam tak od 2-3 dni i się dostać nie mogę.

Krzyżowiec90
02-01-2010, 14:59
Heloł, próbował już ktoś grać może Gondorem? Jestem ciekawy jak sie sprawuje dodatkowa obrona dla Minas TIrith w postaci Rammas Echor,
Gram Gondorem właśnie na H/H i nie dopuściłem do tego muru Mordoru,choć po zdobyciu W i E.Osgiliath każdą bitwę muszę rozgrywać ręcznie żeby mnie hordy Orców wychodzących z Mordoru nie zjadły żywcem,nie mówiąc o wysłaniu jakiejś armii na byle jakie miasto buntowników.Nie stać mnie na to, ale pogram dalej i obejrzę czy dam radę.

Ja pykam Gondorem ,najdziwniejsze jest to że gdy bronię się w mieście mam większe straty niż w walce w polu,po prostu orki masakrują mnie na murach . Gdzieś co 2 tury odbijam oblężenie ,ale najlepsze mam z Haradem ,otóż zaatakowali mnie od południa 2 miasta padły bez walki i za kilka tur czeka mnie obrona Dol Amroth chociaż szanse na obronę są znikome

Mam pytanie czy dałoby się zrobić coś takiego że w czasie oblężenia obrońca mógłby wystawić swoje wojska przed mury?

Ingen175
02-01-2010, 15:02
Nie,
a ja nadal czekam na odp. w sprawie tw center

Wiliam Wallace
02-01-2010, 15:13
Zaznaczasz armię z miasta i atakujesz siły oblegające, proste.
A TWC też mi nie działa.

Ingen175
02-01-2010, 15:54
Jak się popsuli i nie znikną wszystkie mody to dopiero będzie, nie mówię nawet o wstawieniu plików ale całem te dyskusje na temat poprawek czy coś , dopiero by było.

A co do Entów, jak dla mnie odrobinkę przysłabi, tak bym staty jeszcze powyższył XD
A tak tak poważnie to masakrują wroga, na 4 jednostkach śródziemie podbijam ale dziwi mnie ,że jak przechodzą po jakimś oddziale to go nie zabijają - balrogi czy mumaki nie mają z tym problemów a oni jak zrobią spacer po orkach to wszyscy wstają.

DaviVitaundes
02-01-2010, 16:49
Witam.
Pogrywam sobie w moda 1.4 i dochodzę do następujcego wniosku.
Mumakile, trole, enty i balrogi sa OK...
... ale musi być zredukowane ich ilośc.
Wszystkie staty i koszty moga zostać ale balans otrzyma się redukujac ich ilośc przynajmniej do 1/3 pocztatkowej wartości: np: 1 oddział Balroga - 3 jednostki. :) przy kosztach rekrutacji daje do myslenia a dobry strateg będzie umiał wykorzystać te 3 jednostki.

i tu moja prośba:)

w którym pliku/ wierszu/ etykiecie jest zapisana ilość jednostek w oddziale???

dziękuję za pomoc.

Lukis
02-01-2010, 17:20
Jak się popsuli i nie znikną wszystkie mody to dopiero będzie, nie mówię nawet o wstawieniu plików ale całem te dyskusje na temat poprawek czy coś , dopiero by było.

A co do Entów, jak dla mnie odrobinkę przysłabi, tak bym staty jeszcze powyższył XD
A tak tak poważnie to masakrują wroga, na 4 jednostkach śródziemie podbijam ale dziwi mnie ,że jak przechodzą po jakimś oddziale to go nie zabijają - balrogi czy mumaki nie mają z tym problemów a oni jak zrobią spacer po orkach to wszyscy wstają.

Mylisz się, jak balrogowie i mumaki przejdą po jednostkach to ich nie zabijają

Grand Admiral Thrawn
02-01-2010, 17:52
Witam.
Pogrywam sobie w moda 1.4 i dochodzę do następujcego wniosku.
Mumakile, trole, enty i balrogi sa OK...
... ale musi być zredukowane ich ilośc.
Wszystkie staty i koszty moga zostać ale balans otrzyma się redukujac ich ilośc przynajmniej do 1/3 pocztatkowej wartości: np: 1 oddział Balroga - 3 jednostki. :) przy kosztach rekrutacji daje do myslenia a dobry strateg będzie umiał wykorzystać te 3 jednostki.

i tu moja prośba:)

w którym pliku/ wierszu/ etykiecie jest zapisana ilość jednostek w oddziale???

dziękuję za pomoc.

Nie da się bo to są ich minimalne liczby przy rozmiarach jednostek HUGE. Przynajmniej tak twierdzą twórcy moda i w tym wypadku raczej nie owijają w bawełnę.

DaviVitaundes
02-01-2010, 18:01
Gdzieś czytałem że można edytować pliki *.pack jakimś edytorem Db Editor V1.7
i tam jest wiersz w którym mozna zmieniać ilości jednostek w oddziale.

niestety nie wiem jak uruchomić ten edytor gryż to są tylko jakieś pliki *.asp

może ktoś wie o co biega???

DaviVitaundes
02-01-2010, 18:04
a oto i link:

viewtopic.php?f=143&t=2697&start=0 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=143&t=2697&start=0)

ktoś wie co można z tym zrobić?

kretu19955
02-01-2010, 19:12
To jest głównie do empire. Znam się na podstawach i umiem zmienić ilość ludziów w oddziale.Nie wiem jednak czy to zadziała na innej grze niż ETW

DaviVitaundes
02-01-2010, 19:32
Możesz w skrócie powiedzieć co i jak? Spróbuję czy działa na TW:TA

Fumanchu
02-01-2010, 19:58
Normalnie ledwo żyje ledwo stoję ,weszłem do Mordoru po chyba 20tu bitwach a tam czarno,czerwono i nieprzyjemnie.
http://img697.imageshack.us/img697/1919/herov.th.jpg (http://img697.imageshack.us/i/herov.jpg/)
Tam zaś następne 10 bitew i może Sauron pozwalnia tych swoich niedołegów i da mi jaki pierścień,ogólnie ciężko się gra.
http://img697.imageshack.us/img697/9937/mordor.th.png (http://img697.imageshack.us/i/mordor.png/)
Tylko te bitwy oczywiście odwrotnie.

Haller
02-01-2010, 21:16
Przecież ilośc ,,ludziów'' w oddziałach da się ustawic w medku ;)
Wystarczy wejśc do folderu: export_descr_units

Tam są wszytkie typy jednostek np:

type Mounted Sergeants
dictionary Mounted_Sergeants ; Mounted Sergeants, ep
category cavalry
class light
voice_type Light
banner faction main_cavalry
banner holy crusade_cavalry
soldier Mounted_Sergeants, 24, 0, 1
mount heavy horse
mount_effect elephant -4, camel -4
attributes sea_faring, hide_forest, can_withdraw, can_formed_charge
formation 2, 4.4, 3, 6, 4, square
stat_health 1, 0
stat_pri 5, 7, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 45, 1
stat_pri_attr no
stat_sec 5, 6, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 45, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 3, 3, 4, leather
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 5
stat_ground 0, -2, -2, 0
stat_mental 8, normal, trained
stat_charge_dist 20
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 325, 225, 100, 75, 325, 4, 110
armour_ug_levels 1, 2
armour_ug_models Mounted_Sergeants, Mounted_Sergeants_ug1
ownership france, hre, milan, venice, papal_states, sicily, knights_templar, jerusalem
era 0 france, hre, milan, venice, papal_states, sicily, knights_templar, jerusalem
era 1 france, hre, milan, venice, papal_states, sicily, knights_templar, jerusalem
recruit_priority_offset -15

Jeśli w TA znajdziecie Barloga bo nie wiem czy jest, nie szukałem to w linijce:

soldier Mounted_Sergeants, 24, 0, 1

Zmienic 24 (zależy od typu jednostki) na np 100 albo 200 (można pewnie mniej dac niż 24)
Po zmianie powinno działac (ale tylko na skali jednostek small)

PS: Nie wiem czy dokładnie o to wam chodzi
PS2: Nie mam tego patch i nie wiem czy przy skale small balrogów nadal jest 4
PS3: Nie mam pojęcia jak zrobic aby działało takie coś na dużej skali jednostek
PS4: jeśli już próbowaliscie ten sposób to innych nie znam :D

Ingen175
02-01-2010, 23:26
Próbować nie będe, bo nie chcę znów zaczynać kampanii od nowa ale może jak ktoś się skusi i okaże się że działa to w 1.5 jak najbardziej.

A co do kolegi co foty z bitew dał, ładnie ale weź wgrywaj na photobucket'a , z imaga tyle to trwa że można zwariować a photo jest zresztą łatwiejszy w obsłudze.

lucas01
03-01-2010, 01:22
Wy macie opisy frakcji w trakcie ich wyboru ??

Sorry ale napisałem post nie w tym temacie co trzeba :twisted:

kretu19955
03-01-2010, 01:26
Tak. Ze spolszczeniem nawet po "lacku" ;)

Argaleb
03-01-2010, 01:36

Spróbuj może z Megaupload ściągnąć ;) Link jest na stronke wstecz lub o dwie ;)

Nie mogę go znaleźć. A i jeszcze coś. Mi nie chodzi o patcha tylko ogólnie o mod third age:D

Andzia
03-01-2010, 10:25
Ludzie, patrzcie do bibliotek modów, ja zawsze gdy zobaczę że jest nowa wersja/patch to natychmiast ściągam i uploduję na MegaUpload, więc biblioteki modów są na bieżąco :roll:

:arrow: Wersja 1.0

http://www.megaupload.com/?d=KN7UNITO
http://www.megaupload.com/?d=GRRP4PAM
http://www.megaupload.com/?d=AI0XKOQV
http://www.megaupload.com/?d=J0W8HPCD

:arrow: Patch 1.1

http://www.megaupload.com/?d=FRPRBZ5J

:arrow: Patch 1.2

http://www.megaupload.com/?d=7EXFW6WD
http://www.megaupload.com/?d=8ZXKXTXI

:arrow: Patch 1.3

http://www.megaupload.com/?d=WDQ2LR1C

:arrow: Patch 1.4

http://www.megaupload.com/?d=7YHZZUVB

DaviVitaundes
03-01-2010, 11:45
Zmniejszanie ilości jednostek w oddziale nie działa... mod się wysypuje.
a więc pozostaje po prostu zmniejszenie wytrzymałości premiowanych jednostek przy zachowaniu ich ataku.
Oto moja propozycja:

REDUKCJA PANCERZA O 50%
MORDOR:
Mountain Trolls, Battle Trolls, Dismounted Nazgul
HARAD:
Mumakil
ORCS OF THE MM:
Cave Trolls, Cave Trolls_BG, Balrog Elephant,
SLAVES:
Cave Trolls2, Balrog, Balrog2
SILVER ELF:
Ents Elephants,

ps. Wraca miodność gry, już sprawdziłem. Jednostki dalej tłuką niemiłosiernie ale i są bardziej wrażliwe na ciosy.
Myślę iż w tym kierunku powinien dążyć KK.
może mu ktoś to zasugeruje? a mnie słaby english...

RappaR
03-01-2010, 12:58
Popieram pomysł stworzenia dla TA oddzielnego subforum.
Choćby dlatego, że mod ten ma wiele submodów.

Argaleb
03-01-2010, 17:48
Tak. To nie jest wcale zły pomysł tylko kto się tym zajmie.

DaviVitaundes
03-01-2010, 17:59
jakie polecacie submody oprócz RR?

Dagorad
03-01-2010, 18:15
Zmniejszanie ilości jednostek w oddziale nie działa... mod się wysypuje.
a więc pozostaje po prostu zmniejszenie wytrzymałości premiowanych jednostek przy zachowaniu ich ataku.

Nie lepiej po prostu jednostkę usunąć z gry jeżeli przeszkadza, w końcu ona nawet klimat psuje ponieważ 1 Balrog mógłby być co najwyżej w Mori po tym jak podbije ją jakaś frakcja i nie powinien mieć obstawy ponieważ nawet ci źli się go bali. Zresztą ja i tak gram na 1.2 :twisted: i pasują mi te prawidłowe armie np. Mordoru złożone tylko z orków i troli :mrgreen: .

Mógłby ktoś dać linka tego moda co zmienia ilość prowincji i RR wersji kompatybilnej z 1.2?

Grand Admiral Thrawn
04-01-2010, 12:11
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=290305

49 regionów kompatybilny z 1.3 (innego submoda z taką ilością nie ma więc chyba musisz ulepszyć swoją wersję)

Dagorad
04-01-2010, 20:10
Dzięki. Czy krasnoludy i elfy kiedy się uporają z Orkami z gór atakują resztę złych czy zaczynają się tłucz między sobą? Czy u was też 4 frakcje nie mogą sobie poradzić z tymi jednym orkami? Można zniszczyć Saurona? Jak całkowicie wyeliminować frakcję (u mnie mimo zniszczenia Isengardu nadal on jest i ma tylko 1 zabójcę)?

owczy
05-01-2010, 11:32
poczytalem co piszecie i moim zdaniem redukcja pancerza hmm nie wiem czy to dobry pomysl kazda jednosta ma swoje wady i zalety tak bedzie i nic tego nie zmieni

instaluje wlasnie 1.4 mam nadzieje ze nic sie nie wysypie itd. wiecej bede mogl sie wypowiedziec jak troszke pogram w nowa wersje

ktos napisal ze zmniejszono handel , z farm itd to mozna sobie wg wlasnych potrzeb zmnienic
w pliku export_descr_buildings trzeba odnalesc:

x to liczba ktora mozna zmienic dowolnie 1-1000 i wiecej oczywiscie to dziala rowniez na nasza niekorzyc im wiecej tym wiecej zarabiasz ty i wrogie frakcie polecam rozwage i zrobienia kopii zapasowej orginalnego pliku
ja osobiscie zwiekszylem sobie 2x zostawilem tylko flote handlowa na podstawa i w miare dobrze sie zylo :)

trade_base_income_bonus bonus x - bonus z handlu , farm , portow , guildi handlowej , marketu i innych
trade_fleet x - dostepna flota handlowa przy portach lub dokach
mine_resource xx - wydobywanie surowcow dodaje kasiorki z kopalni

przy kopalniach moze byc troszeczke gorzej bo na danym regionie musza byc odpowiednie surowce w 1.3 spotkalem sie z 3 miastami ktore mogly miec wybudowane kopalnie ale nie mialy surowcow i nic z tych kopalni nie przychodzilo

Lukis
06-01-2010, 19:48
Wiadomo kiedy wyjdzie RR+RC do patcha 1.4?

apollo7100
06-01-2010, 22:28
Panowie, jezeli Wam az tak przeszkadzaja statystyki jednostek(glownie sila Barloga a raczej Barlogow) to mozecie sobie przeciez to zmienic... Wystarcz otworzyc kolejne foldery aby dojsc do "data" ( C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age\data ) i tam otworzyc plik "export_descr_unit"... W nim mozna edytowac statystyki jednostek (atak, premia szarzy, obrone, cene itp) Dla przykladu:

type Axemen of Lossarnach
dictionary Axemen_of_Lossarnach ; Axemen of Lossarnach
category infantry
class heavy
voice_type Heavy
banner faction main_infantry
banner holy crusade
soldier Varangian_Guard, 60, 0, 1
officer gondor_captain_early_flag
mount_effect horse +1, camel +1, elephant -4
attributes sea_faring, hide_forest, hardy, can_withdraw, free_upkeep_unit
formation 1.2, 1.2, 2.4, 2.4, 4, square
stat_health 1, 3
stat_pri 8, 6, no, 0, 0, melee, melee_blade, slashing, axe, 25, 1
stat_pri_attr ap
stat_sec 0, 0, no, 0, 0, no, melee_simple, blunt, none, 0, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 6, 4, 0, metal
stat_heat 2
stat_ground 0, -1, 0, -2
stat_mental 12, normal, trained
stat_charge_dist 15
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 470, 200, 75, 75, 470, 4, 100
armour_ug_levels 1, 2
armour_ug_models lossarnach, lossarnach_ug1
ownership sicily
era 0 sicily
era 1 sicily
era 2 sicily
recruit_priority_offset 5

stat_pri 8, 6, no, 0, 0, melee, melee_blade, slashing, axe, 25, 1 -atak, tutaj "8" atak normalny , "6" premia szarzy, mozna wiec sobie to dostosowac do wlasnych potrzeb...zamieniajac cyfry...

stat_health 1, 3 -punkty zycia jak zamienisz "1" na 10 to Axemen of Lossarnach beda mieli 10pkt zycia, nie wiem co zmienia to drugie...

stat_pri_armour 6, 4, 0, metal -obrona, pierwsze to umiejetnosci w obronie, drugie pancerz, trzecie tarcza...

...wiec kazdy moze poprobowac....

Threeth
07-01-2010, 12:52
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=267865

Co sądzicie o tym submodzie?

Ingen175
07-01-2010, 14:08
A on już wyszedł ? I jeśli tak to do którego patcha jest ? Chyba 1.3 a więc musiałbym 1.4 odinstalować i znów wszystko od początku zaczynać.

A co do samego sub moda wydaje się być fajny ale ocenić mógłbym tylko po pograniu tą frakcją.

A tak naprawdę szczytem moich marzeń jest mod o 1 erze, czyli to co jest w Silmarilionie opisane.
Tyle królestw noldorów, pierwsze krainki ludzi, krasnale w czasach gdy dopiero się rozwijały. I w ogóle cała ta wojna - walki o Gondolin czy nawet Valinor (ale by były jaja jak by Valarowie byli frakcją i to grywalną).

apollo7100
07-01-2010, 20:32
Jesli ktos chce usunac Barlogi z gry to poprostu wystarczy je skasowac...tzn. w pliku "Data" ( C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age\data ) otwieramy "export_descr_unit" i tam szukamy Barlogow ( "Balrog Elephant" , "Balrog Infantry" i "Balrog Infantry"- sa dwa "Balrog Infantry" ) zaznaczamy wszystko co ich dotyczy czyli:

type Balrog Elephant
dictionary Balrog_Elephant ; Balrog Elephant
category cavalry
class heavy
voice_type Heavy
banner faction main_cavalry
banner holy crusade_cavalry
soldier Elephant_Crew3, 4, 2, 1
mount balrog
mount_effect horse +4, camel +2
attributes hide_forest, very_hardy, can_withdraw, frighten_foot, frighten_mounted, no_custom
move_speed_mod 0.6
formation 10, 10, 15, 15, 4, square
stat_health 1, 6
stat_pri 45, 30, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 0, 1
stat_pri_attr ap, area, launching
stat_sec 25, 20, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 0, 1
stat_sec_attr ap, area
stat_pri_armour 5, 7, 0, metal
stat_sec_armour 25, 20, flesh
stat_heat 0
stat_ground 0, 1, -6, -1
stat_mental 20, impetuous, untrained, lock_morale
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 2400, 0, 900, 400, 2400, 1, 520
armour_ug_levels 2
armour_ug_models Elephant_Crew3
ownership hre
era 0 hre
era 1 hre
era 2 hre

type Balrog
dictionary Balrog ; Balrog Infantry
category infantry
class heavy
voice_type Heavy
banner holy crusade
soldier balrog2, 4, 0, 150
attributes very_hardy, can_withdraw, frighten_foot, frighten_mounted
move_speed_mod 0.8
formation 5, 5, 8, 8, 1, horde
stat_health 6, 3
stat_pri 38, 20, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 0, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 24, 18, 0, leather
stat_heat 0
stat_ground 0, -1, -2, -1
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 3200, 1000, 400, 400, 3200, 1, 520
armour_ug_levels 2
armour_ug_models balrog2
ownership hre
era 0 hre
era 1 hre
era 2 hre

type Balrog2
dictionary Balrog2 ; Balrog Infantry
category infantry
class heavy
voice_type Heavy
banner holy crusade
soldier balrog2, 4, 0, 150
attributes very_hardy, can_withdraw, frighten_foot, frighten_mounted, no_custom
move_speed_mod 0.8
formation 5, 5, 8, 8, 1, horde
stat_health 6, 3
stat_pri 38, 20, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, sword, 0, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 24, 18, 0, leather
stat_heat 0
stat_ground 0, -1, -2, -1
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 3200, 0, 400, 400, 3200, 1, 520
armour_ug_levels 2
armour_ug_models balrog2
ownership hre
era 0 hre
era 1 hre
era 2 hre

... i kasujemy, zmiany zapisac i to wszystko...

Argaleb
07-01-2010, 21:19
A tak naprawdę szczytem moich marzeń jest mod o 1 erze, czyli to co jest w Silmarilionie opisane.
Tyle królestw noldorów, pierwsze krainki ludzi, krasnale w czasach gdy dopiero się rozwijały. I w ogóle cała ta wojna - walki o Gondolin czy nawet Valinor (ale by były jaja jak by Valarowie byli frakcją i to grywalną).

Taa...Silmarillion Total War to by było coś. Ale to musiało by diametralnie zmienić rozgrywkę. Poza tym jak umieszczono by w grze Smoki? I jak wyglądali by Valarowie? Każdy wyobraża to sobie inaczej, myślę że stworzenie takiej gry zniszczyło by klimat książki. Zresztą to dzieje się na przestrzeni bodajże 600 lat...chociaż mogliby wykorzystać masę sytuacji. Zamiast krucjat zrobili by wyprawy Elfów z Valinoru do Śródziemia:D Eventy też mogły by być niezłe (przybycie Feanora, jako zbawcy ciemiężonych przez Morgotha narodów:D)

Ingen175
07-01-2010, 21:41
Ta i mordercy współplemieńców - zarówno w Valinorze jak i na morzu.
Stoczyłbym bitwę nieprzeliczonych łez, mordowałbym krasnale ktore złupiły królestwo króla Thingola , ocaliłbym Gondolin tiaaaa
Taki mod byłby niesamowity, co do smoków to po co one? Balrogi by wystarczyły, zwykle walczył zresztą tylko 1 smok, dopiero na Valarów poszły wszystkie.
A co do samych Valarów - taki Sauron tylko z 0,5 metra wyższy, zbroja skrząca światłami Valinoru, otaczająca ich mgła i świetlista poświata. Coś koło tego myślę.

Ale jak to mówią : Aure entuluva !

A orientuje się ktoś w końcu co z tym submodem ?

Threeth
07-01-2010, 22:10
Jest skończony w 97%(tak pisze)

Argaleb
08-01-2010, 00:07
Jak właściwie zainstalować patcha? Wiem że to idiotyczne pytanie :? Więc, wypakowuję plik, daję taką oto ścieżkę żeby go zainstalować:

E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age

Co właściwie robię źle? Patch się instaluje daję exit, i nie ma nic nowego w grze...macie jakieś rady?

Ingen175
08-01-2010, 06:35
Bo ty pewnie otwierasz grę przez zwykły skrót, a teraz na pulpicie masz ikonkę z pierścieniem i podpis "third age total war".
Moda otwierasz przez tę ikonkę.

Threeth
08-01-2010, 06:36
Pathe do instaluje się do folderu głównego, nie do folderu moda

Świętowit
08-01-2010, 11:33
Powiedzcie mi chlopaki jak wylaczyc te zrypane skrypty ktore znikąd daja AI cala flage w miescie gdy to jest oblegane?

Ingen175
08-01-2010, 14:53
Nie ma po co, 2-3 strony temu o tym było więc poczytaj.

korona191
08-01-2010, 16:22
Mam pytanie, jak to jest z tymi miastami(zamkami) w Custom Battle? Jak wybieram mapę i poziom fortyfikacji to wyskakuje wszystko od fort do citadel , jak klikam fort to zmienia się nagle na none ale możliwa jest zmiana kultury osady i wtedy jakiej mapy bym nie wybrał to jest fort a jeśli kliknę cokolwiek innego np. fortress czy nawet town to wywala mnie z gry , więc nie wiem w końcu , można tworzyć bitwy z miastami czy nie ? Mam Patch 1.3 bez submodów.

Threeth
08-01-2010, 18:13
Musisz wybrać fort i zmienić kulturę na ludzi u wtedy się da(nie pamiętam dokładnie)

korona191
08-01-2010, 18:58
Zrobiłem tak jak radziłeś , wczytało , zacząłem bitwę ale zamek był z Medievala nie z TA

Biniu
08-01-2010, 19:20
Jeszcze nikt nie wykonał modeli i tekstur do miast z TA:TW. Może tego jeszcze nie zauważyłeś, ale na mapie kampanii każde miasto jest z podstawki (łącznie z Minas Tirith i Helmowym Jarem). Wykonanie nowych modeli i dopasowanie ich do AI komputera to naprawdę trudne zadanie. Pozostaje czekać

MaciekSoad
08-01-2010, 21:17
gdzies czytalem o zmienianiu wygladu mias w mtw2 i tak mi sie zdaje ze silnik gry "blokuje" zmienianie tych tekstur albo nie ma odpowiednich narzedzi do tego w przeciwienstwie do roma ;) chyba ze cos sie smienilo od tamtego czasu

Argaleb
08-01-2010, 21:37
Wydaje mi się że jednak to tekstury to blokują jak napisał kolega wyżej. Ale można zapytać specjalistów.

Ingen175
08-01-2010, 22:40
A wiadomo jak jest z Empirem ?
Może gość dałby sobie spokój z patchem 1.6 czy co tam chce po 1.5 i zabrał się za nowego moda już pod empire ?
W końcu miałby znacznie lepsze możliwości jeśli chodzi o grafikę a i walka była by fajniejsza, nie tylko obleganie miast ale różne wioski, klimat by w Rohanie był czy Eriadorze. Bitwy morskie flotą gondoru (ahhh jednak 1 czy 2 era by była najlepsza, białe okręty Telerich czy przeklęta flota Numenoru Ar-Faraza plynącego do Valinoru, tym by się mógł zająć) z piratami z Umbaru.
Myślę ,że pora na zmiany.
Jak myślicie, jak to wygląda ze zmianą budynków w Empire ?

MaciekSoad
08-01-2010, 22:54
w empire wgl modeli nie mozna zmieniac bo moderzy nie maja odpowiednich wtyczek/narzedzi. CA prawdopodobnie narzedzia modderskie udostepni po premierze napoleona i nie wiadomo tez czy beda dzialaly pod empire.

Wiliam Wallace
08-01-2010, 23:01
A wiadomo jak jest z Empirem ?
Może gość dałby sobie spokój z patchem 1.6 czy co tam chce po 1.5 i zabrał się za nowego moda już pod empire ?
W końcu miałby znacznie lepsze możliwości jeśli chodzi o grafikę a i walka była by fajniejsza, nie tylko obleganie miast ale różne wioski, klimat by w Rohanie był czy Eriadorze. Bitwy morskie flotą gondoru (ahhh jednak 1 czy 2 era by była najlepsza, białe okręty Telerich czy przeklęta flota Numenoru Ar-Faraza plynącego do Valinoru, tym by się mógł zająć) z piratami z Umbaru.
Myślę ,że pora na zmiany.
Jak myślicie, jak to wygląda ze zmianą budynków w Empire ?

Oszalałeś? Ta gra jest podporządkowana realiom XVIII wiecznym...

MaciekSoad
08-01-2010, 23:20
w zasadzie jak bd mozna edytowac modele jednostek to mozna by bylo zrobic takiego moda tylko ze ludzie latali by tylko z mieczami i wloczniami -.- bo ruchow do inncyh rodzajow broni wystepujacych w TA nie ma ;D bd trzeba czekac na kolejny tytul TW i zobaczyc co przyniesie.

Ingen175
08-01-2010, 23:24
Co z tego ,że realiom XVII w ? A mało to modów jest z jednostkami walczącymi wręcz ? Choćby taki Ottoman Realism mod gdzie 1/3 wszystkich jednostek to piechota walcząca wręcz.
Łócznicy są, pikinierzy są, topory nie mam pewności czy są ale Dżemaci mają duże miecze więc może coś z tego da się zrobić, a tak to masz jeszcze zwykłych chłopów, Baszybuków, Ghurków, Arabskich mieczników i całe bandy indian.
Nie jestem modderem ale wg. mnie to miałoby sens.

A teraz inne pytanie, wiadomo kiedy kong chce wyeliminować takie wady jak :
- 2 rodzaje mieczy u średnich łuczników elfickich , jedne własne ale drugie są z gondoru
- pancerze elfów z mithlondu - nie wiem jak u was ale u mnie połowa ma naramienniki i hełmy od gondorczyków
- to samo u noble elfow (bodyguardzi generała).

Świętowit
09-01-2010, 13:36
Nie ma po co, 2-3 strony temu o tym było więc poczytaj.

Nie znalazlem niestety... Moglby ktos chociaz linka do strony podac? Bo prawie caly temat juz przelecialem i zadnej konkretnej odpowiedzi nie bylo. Blagam zalezy mi na czasie bo dzis wieczorem ruszam ze znajomymi KO na tym modzie a caly dzien musze z Dzieciakiem siedziec i brak czasu na kompa :(

Fumanchu
09-01-2010, 15:04
22 strona,podziękuj Thrawnowi : (poszukałem bo mnie to też wpierniczało)

Skrypt OBLĘŻEŃ

M2TW/mods/Third_Age/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt

Trzeba odszukać linię
;#################### Garrison Script Wersja 1.3 #####################
I usunac wszystko na co się znajduje pod nia aż dojdzie się do linii
;########################### MONEY SCRIPT #################### ##########
Zmiany zapisać

Skrypt pieniędzy

M2TW/mods/Third_Age/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt

Trzeba odszukać linię
;########################### MONEY SCRIPT #################### ##########
;########################### SLAVE zdobywców #################### ##########
Zmiany zapisać

Skrypt darmowych ARMII

Trzeba odszukać linię
;########################### SLAVE zdobywców #################### ##########
;########################## DODATKOWE Nazguls ##################### #########
Zmiany zapisać

Skrypt PALI OBRONNYCH

Trzeba odszukać linię
;########################## Germanicu5 #################### skrypt Stakes #######
; Zachować skrypt unfinised czasu zakończenia kontroli ostatnio
Zmiany zapisać

Wszystkie te nie Zmiany Są kompatybilne z zapisanymi stanami gry ze względu na zmiany ważnym gry w pliku.
Ale ja na Waszym miejscu bym się wstrzymał z tym. Przy dobrych wiatrach jeszcze w ten weekend Będzie nowy patch 1.3
I jesli już robić Zmiany tego typu to po nim. Usunąłem Osobiście jedynie dodatkowe armie dla kompa (herosów zostawiłem), pale obronne i kasę. Skrypt obrony miast zostawiłem ale tylko dlatego, Że chciałem tylko pousuwać niektoré miasta (stolice nietknięte pozostawić chciałem). Ale, jestem Że człekiem leniwym do nici z tego wyszły

Same te bonusy dla kompa w zamierzeniu twórców moda Miały dać rozgrywce większego kopa. Ale tu zdania Są Podzielone wśród graczy. Zobaczymy co będzie dalej.

Ingen175
09-01-2010, 15:17
Ty niedobry ty, właśnie to samo mialem wrzucać , zamgazynowałem parę info o tym a ty byłeś szybszy, ah ty POTWORZE.

A ciekawe kiedy pierwsze info o nowym patchu będą, kiedy kk ujawni co planuje.

Kessair
09-01-2010, 16:55
...Pewnie zrobi zrobi 10 Aragornów, 10Sauronów, 10Golummów i 10Skrzydlatych Bestii... :D

Fumanchu
09-01-2010, 17:42
Ty niedobry ty, właśnie to samo mialem wrzucać , zamgazynowałem parę info o tym a ty byłeś szybszy, ah ty POTWORZE.
Nie przymilaj się ROBACZKU bo jestem hetero i żonaty już dawno :)
Poza tym głowa mnie boli :D

Ingen175
09-01-2010, 18:10
To dobrze ,że żonaty - mniejsza konkurencja u pań XD A mi się kolejny diament pojawił i teraz szlifuje. Ehhh kobiety

Taa, nie 10 a 100 Frodów będzie i każdym trzeba będzie do Góry Przeznaczenia dojść i pierścień wrzucić, jak zginie to game over

Ja liczę na ten przeklęty Arnor i nowe jednostki dla elfów oraz ich mały reskin.

kotylion
09-01-2010, 20:11
Wie ktoś może do którego katalogu są robione screeny?

Lukis
09-01-2010, 23:18
Wiadomo kiedy będzie RR+RC ?

Argaleb
10-01-2010, 02:49
Wie ktoś może do którego katalogu są robione screeny?

Medieval II Total War/tgas bodajże...

Grand Admiral Thrawn
10-01-2010, 10:24
Fumanchu --> czemu tam jest tyle literówek?? ;) :cry:

Co do skryptu pali obronnych to on uległ zmianie w 1.3 (te porady przetłumaczyłem z TW do 1.2) bo doszły jakieś dodatki od Germanicusa odnośnie armii konnych ale już się w to nie bawiłem. A teraz wyszedł ten kiepski 1.4. Coraz bardziej mi to przypomina robienie gry nie do przejścia i grania tylko jedną słuszną stroną konfliktu :roll: (i jeszcze łuczników w jakiś sposób przyciął)

Świętowit
10-01-2010, 11:21
Dziekuje za pomoc chlopaki! :)

10-01-2010, 16:31
Kolejna wersja spolszczenia v0.70 zapraszam do testów i zapoznania się z zmianami:

viewtopic.php?f=45&t=2851&p=52412#p52412 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=45&t=2851&p=52412#p52412)

iluminat1990
12-01-2010, 12:36
siema
jak to jest z tymi miastami jak Minas Tirith itp.? piszecie ze jest to trudne do wykonania ale rozumiem ze daloby sie. to skoro moderzy nie daja rady to dlaczego by nie zatrudnic jakiegos zawodowego programisty do tego? zrobilo by sie forumowa sciepe gdzie kazdy dalby po 5 euro na przyklad i by sie zebralo ladna sumke ktora mozna bylo by przeznaczyc na ten cel. ja sie tam nie znam ale wydaje mi sie to logiczne. pzdr.

Bulbozaur277
12-01-2010, 16:42
Mógłby mi ktoś przetłumaczyć wiarygodność frakcji i stosunki pomiędzy państwami? Na przykład 'reliable' to lepiej niż 'mixed'(tak mi się wydaje)? I jeśli by ktoś miał czas i chęci to poprosiłbym o uszeregowanie tych poziomów od najlepszego do najgorszego(może być na odwrót :P )

[IG] Misiak
12-01-2010, 17:23
siema
jak to jest z tymi miastami jak Minas Tirith itp.? piszecie ze jest to trudne do wykonania ale rozumiem ze daloby sie. to skoro moderzy nie daja rady to dlaczego by nie zatrudnic jakiegos zawodowego programisty do tego? zrobilo by sie forumowa sciepe gdzie kazdy dalby po 5 euro na przyklad i by sie zebralo ladna sumke ktora mozna bylo by przeznaczyc na ten cel. ja sie tam nie znam ale wydaje mi sie to logiczne. pzdr.

takie wypowiedzi sprawiają, że czuję się radośniejszy od razu. :lol: Chłopie tu jest Polska :P

iluminat1990
12-01-2010, 17:44
to fajnie.:D ale mowilem o tym forum na tw center
wiem ze to utopijna wizja ale co szkodzi czasem sie w marksa zabawic:D

ZANIEK
12-01-2010, 19:29
Nawet profesjonalny zawodowy programista nic nie poradzi. Ich tez tycza sie ograniczenia silnika gry. :D
Wedlug mnie powinni skupic sie na balansie frakcji, niech dodadza nowe jednostki tez do "dobrych" frakcji.

Lukis
12-01-2010, 20:33
A po co się męczyć z Medievalem ?? niech lepiej zrobią nowego LOTR-a podobnego do Medievala a nie xD że też bedą tam takie armie i jeszcze do tego stwory takie jak Balrog i temu podobne :D

Fumanchu
13-01-2010, 03:12
Zobiłem próbną bitwę OoMM vs. Mordor czyli Balrogi kontra opancerzone Trolle i trochu innej hałastry po obu stronach tyle ile kasy starczyło i Balrogi przegrały,zdziwiłem się.Trolle trzymały się nieźle,sporo ich zostało.

apollo7100
14-01-2010, 18:35
Czy moglby ktos podac linka do submoda dodajacego nowe prowincje.......

uriziel
15-01-2010, 15:42
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=290305

na razie jest tylko do 1,3

kuroi
15-01-2010, 16:13
Czy warto zagrać w tego moda nawet, jeśli nie jestem fanem Władcy Pierścieni?

Ingen175
15-01-2010, 16:37
Tak, jeśli chcesz grać złymi (może prócz easterlingów) to nie ma problemów, jak chcesz dobrymi to jest trochę gorzej (elfami jeszcze nie ale krasnale bez kawalerii są) , bo przeciwnikowi o wiele szybciej robią się jednostki.
Ogólnie moda polecam gorąco, jeśli tylko kk przemyśli kilka spraw i wpadnie na jakiś ciekawy pomysł to wracam a narazie ...
Jeśli chcsz wrażeń , trudu etc. etc. to zdecydowanie dla ciebie jest Call of Warhammer, Third age jest o niebo łatwiejszy - tu nie masz w 6 turze wielkiego spawnu 3 armii pod miastem (można nawet stolicę stracić już na początku) ale jak wystartujesz takim middenlandem i obronisz stolicę to dalej jest super gra.
A i graficznie call prezentuje się nieco lepiej. Choć ma sporą wadę bo dużo rzeczy po rusku jest i jak zangielszczenia do tego nie znajdziesz to może być czasami nieciekawie, większe zdarzenia są oczywiśie przetłumaczone ale różne zaślubiny czy coś w tym stylu już nie.

Lukis
15-01-2010, 17:27
Forumowicze jest już może RR+RC do 1.4?

apollo7100
15-01-2010, 18:08
dzieki...

mrowa2442
15-01-2010, 19:31
Czy trzeba dodatek kingdoms żeby mod działał ??

Giboś
15-01-2010, 19:31
mam problem.
Zainstalowałem ładnie Medievala II.
Zainstalowałem:
TATW_1.0_Part1
TATW_1.0_Part2
TATW_1.1b_Patch
2009-08-01-TATW_1.2_Patch

Jak chcę uruchomić Third Age - Total War wyskakuje komunikat, że nie można odnaleźć kingdoms.exe.
Co z tym zrobić?

15-01-2010, 19:39
mam problem.
Zainstalowałem ładnie Medievala II.
Zainstalowałem:
TATW_1.0_Part1
TATW_1.0_Part2
TATW_1.1b_Patch
2009-08-01-TATW_1.2_Patch

Jak chcę uruchomić Third Age - Total War wyskakuje komunikat, że nie można odnaleźć kingdoms.exe.
Co z tym zrobić?

pewnie zły folder instalacji wskazałeś

Giboś
15-01-2010, 19:40
Główny folder z grą.
Gra musi być zpatchowana?
Bo właśnie coś wyczytałem o patchu 1,5??

Przemysł II
15-01-2010, 19:47
Główny folder z grą.
Gra musi być zpatchowana?
Bo właśnie coś wyczytałem o patchu 1,5??
MOże to co powiem jest głupie, ale czy zainstalowałeś Medka II: Kingdoms?? Oczywiście to tylko pomocnicze pytanie :)

Giboś
15-01-2010, 19:56
To ja chyba sobie wyjdę.
A tak szczerze to nie wiedziałem, że coś takiego istnieję :(

Jakoś nie zajarzyłem.

Ingen175
15-01-2010, 20:04
czasem każdemu się może zdarzyć gorszy dzień, idź do najbliższego empiku i tam pewnie za ok. 50-60 zł jest full reedycja (o ile w ogóle chcesz w ten mod pograć - jak by nie patrzeć 60 zł na samego moda to dużo więc od razu na wstępie powiem ,że kingdoms jest niezłe, zwłaszcza kampania w ameryce - zwłaszcza indianami np. majami czy innymi ).

Giboś
15-01-2010, 20:10
Może kiedyś.
Teraz mam dość wydatków

mario84
15-01-2010, 20:12
Jak dla mnie mod 9/10. Fajnie sie gra tylko strasznie denerwuje mnie podpakowanie kompa. Jakim cudem Tworza sie te armie w obleganych miastach ? Taki Isengard z 3 miast pompuje na mnie po 1-2 pelne armie na ture? Jak to powylaczac ? Wiem ze trzeba usunac w plika campain script ale nic nie pomaga dalej cuda sie dzieja. Moze ktoś pomoze ?

lucas01
15-01-2010, 20:21
mario84

Na poprzedniej stronie masz to opisane jak powyłączać spawn armii.

kuroi

Warto zagrać. Ja nie polecam moda Call to warhammer jak dla mnie jeszcze nie jest dopracowany. A spawn 3 armii przy twoim mieście to nic fajnego a wręcz jak dla mnie głupie. Na razie czekam na poprawę. A po za tym jeszcze nie jest całkowicie zangielszczone.

Argaleb
16-01-2010, 00:47
No panowie, powoli dobijamy do 1000 postów w tym temacie:D A żeby nie robić off-topa to wie ktoś czy trwają już jakieś prace nad patchem 1.5?

lucas01
16-01-2010, 02:34
Jest nowy TATW_RR_RC_1.4_Dec16

Lukis
16-01-2010, 09:57
Jest nowy TATW_RR_RC_1.4_Dec16

Daj linka :D

uriziel
16-01-2010, 12:58
Tu jest tylko z 17 grudnia i to do 1.3 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259833
nie widzę nigdzie do 1.4

Lukis
16-01-2010, 13:13
lol lucas01 po co nas okłamujesz ??