Zobacz pełną wersję : Third Age 1.4.1
Strony :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
http://img24.imageshack.us/img24/7035/thirdagetotalwarbannerc.jpg
W tym temacie zamieszczamy swoje opinie i uwagi o modzie Third Age.
Instalacja i download
- potrzebny nam Medival 2 wraz z dodatkiem Kingdoms najlepiej w wersji 1.5
- następnie instalujemy po kolei TATW 1.0 (part 1 i part 2),
- TATW patch 1.1
- 1.2
- 1.3
- 1.4
- 1.4.1
Download (http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war/downloads)
Opis moda
Third Age jest modem, który działa pod Kingdoms. Przenosi nas do świata Władcy Pierścieni.
Twórcy stworzyli zupełnie nową mape kampani oraz 12 grywalnych nacji.
http://img183.imageshack.us/img183/4966/iconsm.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/1472/4500x35006.jpg
Screeny
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1155
Subforum na twcenter.net
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=654
Ogólnie jeden z najlepszych modów do Medka. KingKong z ekipą się postarali. Ja gram od premiery i mi się nie nudzi. Mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze parę patch'y bo narazie gra ma parę rzeczy, które mi sięnie podobają, ale gdybym miał oceniać t odałbym 9/10.
Rafal90gg
28-08-2009, 13:02
Brave jeśli możesz zamieść w pierwszym poście jakiś krótki opis moda, pare screenów, i linki do sub modów tak żeby to jakoś wyglądało :)
Też mi sie podoba bardzo, ale jak gram to tylko custom battle. Kampania mnie jakoś nie rajcuje.
Spolszczenie by się przydało, ale przez to wszystko chyba prace staneły ;)
Tutaj macie link do forum na TWC:
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=654
Do screenów:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=254877
A tu lista wszystkich SubModów:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=263135
Właśnie zasysam patch 1.2, który daje nowe jednostki, a w tym Enty.
1.2 daje głównie większe zrównoważenie frakcji komputerowych, teraz mordor nie leci przez cały gondor, a zaczyna walczyć w okolicach Anduiny, jak dla mnie to nadal za mocny jest Rhun, ale to też zależy od gry, ja na miejscu twórców zrobiłbym coś z tym, że dobre frakcje walczą ze sobą, to jest głupie trochę.
heraldyk
28-08-2009, 14:11
Przetłumaczyłem w jakiś 99% plik battle.txt dzięki czemu mam w czasie bitwy opis po polsku. Utknąłem na tłumaczeniu menu (kompletny brak czasu) niemniej jednak jak ktoś chce mieć bitwy z językiem polski to mogę się podzielić :)
Rhun jest silny, ale jednostki ma drogie. I tak najbardziej lubie Harad ;)
Ja swojej ulubionej frakcji nie mam, ale trzy najlepsze to wys. elfy, rohirimowie i krasnoludy
tylko jakby krasnalom jakąś lepsza cave dali, to byłby git.
Taa na jakichś kucykach by zasuwali :D
Nie na kucykach, ale np. jakąś najemną cave xD
Mi schodzi i taka, ja z cav grając krasnoludami nie korzystam kusze wszystko załatwiają:D
Grałem krasiami ale nie zabardzo mi się podobało, natomiast gra Isengardem to istna bajka :D
Ale Isengard na customach jest niewygodny. No ale te kusze, co koszą wszystko.
Ja Isengardem nie mogę ni jak zacząć wogóle nie idzie mi złymi frakcjami grać nie wiem czemu.
Mod jest świetny, jednak nie uważacie, że miasta są za bardzo oddalone od siebie? Moim zdaniem psuje to trochę grę, osady są bardzo daleko od siebie, a punkty ruchu armii są małe. Powinni jedną z tych rzeczy zmienić.
Ja kampani nie gram, ale jak grałem to to faktycznie przeszkadza. A na multi ktoś zagra? xD
Ja mogę grać KO, ale to będzie mój pierwszy raz więc będę potrzebował instrukcji, a na multi w bitwach nie gram.
Też mogę zagrać w KO Third Age :D więc jak coś to proszę o informacje ;)
3 osoby (vlad, Kajcio, ja) to niestety za mało. Żeby kampania miała sens, powinniśmy znaleźć conajmniej ośmiu graczy.
Ja mógłbym ale czy mod ingeuje w inne albo podstawke
Nie, mod nie ingeruje w inne ani podstawkę ;)
Andsztal
28-08-2009, 20:52
Ja mam takie pytanie. Z jakiej racji Eregion (region, wybaczcie ale nie pamiętam nazwy miasta) w pewnym momencie ni z gruchy i ni z pietruchy przechodzi na rzecz Orków z Gór Mglistych?
Co do samego moda. Dla mnie jest to jeden z najlepszych modów na Medievala (nie ważne czy z Kingdoms czy bez). Jednostki miodzio i widać, że do mapy twórcy też się przyłożyli, choć faktycznie można mieć zastrzeżenia co do wielkości prowincji. Na ten czas moja ulubiona nacja to Silvan Elves. Masakrowanie orków za pomocą łuczników idealnie poprawia mi humor 8-)
TATW to dla mnie najlepszy mod pod Medka, ale Warhammer też może byc niezły.
Ja lubie masakrować orków ale entami xD
Płakać mi się chce, jak pomyślę ile ton wypowiedzi miał ten mod na tamtym forum, szkoda, bo było wiele odpowiedzi i ciekawych spostrzeżeń. Widzę jednak, że powoli wszystko wraca do normy...Niestety KK potraktował Isengard po macoszemu, a najnowszy RR+RC , tez mnie nie przekonuje. Jednak mimo że ma swoje wady, to jest jak na razie najbardziej klimatycznym modem, jak na mnie...Szkoda, że King Kong, nie dogadał się z twórcami LOTR-a pod Rome, tam jest lepiej tolkienowsko....Mimo pewnych problemów, karzełki z Eriadoru i hodowcy koniny, maja ciepło :lol: :lol: :lol: :lol: Emotikony mnie dobijają :evil:
Sam Fisher
29-08-2009, 09:16
Od paru dni gram w TATW i nie mogę się nadziwić, że tak dobrze im wyszło.
Gram Gondorem i chyba jest to najtrudniejsza frakcja (przynajmniej na początku). Od razu wojna z Mordorem, Harad próbuje zrobić desant na wyspę i na część lądową Gondoru. Rhun jest neutralny na starcie, ale próbuje wykorzystać szansę, gdy Czarny Pan zwołuje inwazję na Osgiliath. Więc mamy od południa Harad, od wschodu Mordor i od północy Rhun. Można także dołączyć Isengard z zachodu. Też wysyłają armie na inwazję. Nie wydaje mi się, żeby gracz CPU sam by sobie poradził. Więc to chyba dobrze, że zagrałem Gondorem, bo reszta miałaby przewalone ;]
PS
Walę w bramy Mordoru, ostatnia ich twierdza ;] Czarna Brama :P
PS 2
Trolle ssą pauke
PS 3
naprawdę nienawidzę ich
rafamalk
29-08-2009, 09:39
Z tego co czytam tutaj i na forum twcenter to nie mogę się już doczekać kiedy w końcu w to zagram :D
Andsztal
29-08-2009, 09:53
Gondor faktycznie do łatwych frakcji nie należy. Jest tak nawet gdy Mroczny Lord zwołuje inwazję nie na Osgiliath jak u Kakashiego ale na Edoras (tak jest u mnie). Mordor na początku zalewa nas armiami a nasze jednostki niby są lepsze ale to nie Elfy co orków masakrują jak chcą i kiedy chcą. Ja zastosowałem w stosunku do armi którą Mordor wystawił na początku małą sztuczkę. Mieli zdobyte Wschodnie Osgiliath a ja Zachodnie. Przy wschodnim stała ich spora armia zrobiłem więc tak: zacząłem oblężenie Wschodniego, równocześnie stojąc na moście który oddziela obie części Osgiliath. Orkowie zaatakowali stojącom pod miastem armią moje wojska które stały na moście: mogło być pięknie, był tylko jeden mały szkopuł. Orków była wraz z posiłkami z miasta jakieś 4000 a moich 1500. Orkowie to w TATW twarde chłopaki więc mimo lepszej pozycji jedna trzecia moich żołnierzy poległa. Ale z armi orków nic nie zostało :twisted: Żeby było śmieszniej tak jakoś dwie tury później na horyzoncie ukazała się druga taka armia. Od tego czasu Witch-King przejawia niezwykła chęć odebrania mi wschodniej części Osgiliath. Średnio co dwie tury muszę łamać oblężenie.
Mnie osobiście wkurza to, że inwazje są zwoływane ciągle na stolicę rohanu, a to szczególnie kiedy gram rohirimami niesamowicie wkurza, bo zawsze mam jedną armię wiązaną pod Edoras.
Jeden z najlepszych modów do Kingdoms, każda nacja (no, może prócz Goblinów z Gór Mglistych) jest dopracowana (można już chyba to stwierdzić po patchu 1.2) i klimatyczna. Co prawda chciałbym, by np. Isengard wyglądał mniej filmowo (ach, ci półorkowie nad Iseną :<), ale co do takiego Gondoru czy Rhun zastrzeżeń mieć nie można, szczególnie że w tej drugiej frakcji umiejętnie "wymieszano" filmowy wygląd jednostek z tym książkowym. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że kolejne patche dodadzą nowe frakcje ( Dunland, Beorningowie) i sprawią, że gra stanie się naprawdę zbalansowana. Szczęśliwie wciąż pojawiają się nowe mody do TA.
PS: Mumakile ssą bardziej od trolli ;p
Mam tylko jedno pytanie, czy miasta/zamki wygladaja jak te z MTW2, czy są robione od podstaw, które przypominaja np. Minas Tirth, Minas Morgul, Czarna Brama...
PS. Chodzi mi oczywiscie o ich wygląd na bitwach.
Zgadzam się co do beoringów jest mod, który dodaje tą frakcję tyle, że nie został jeszcze skończony, ale myślę, że wyjdzie razem z pachem 1.3
rafamalk
29-08-2009, 13:19
Do Apacza: Są nowe ;)
Ale chyba tylko na mapie kampanii, bo na screenach z bitew widziałęm zwykłe fortece i zamki (nawet budowle Azteców) z Medievala
Eeeee, to szkoda... :( Ale moda i tak sciagne :)
Na TWC jest mapa edoras do custom battle, ale bez muru, jest też mapa Orodruiny (Góry przeznaczenia).
Ponoć w patchu 1.3 mają dodać parę "filmowych" miast
rafamalk
29-08-2009, 14:05
A wiadomo kiedy patch 1.3 ma wyjsć?
Patrząc na to jak wychodziły ostatnie to myślę że najpóźniej na początku października.
Sam Fisher
29-08-2009, 14:53
Ej, powiedzcie jak to jest z krucjatami w M2TW. Mam taką sytuację, że zebrało mi się przy wschodnim Osgiliath 5-6 wrogich armii, ale nie atakują miasta. Czy jeśli CPU nie będzie atakował to inwazja w końcu sama upadnie? Czy muszę wybić wszystkie armie?
Inwazja zostaje zakończona niepowodzeniem po upływie koło 30-40 tur nie wiem dokładnie ile.
mam nadzieję że patch 1.3 szybko wyjdzie ;p;p
Sam Fisher
29-08-2009, 15:12
Inwazja zostaje zakończona niepowodzeniem po upływie koło 30-40 tur nie wiem dokładnie ile.
No to ładnie :/ Poczekam jeszcze 10-15 lat ;<
ja gram Gondorem i powiem że nie jest zbyt trudno ani zbyt łatwo ;p
No ,a ja mam taki problem....musze miec to na torrentach. Kiedys byl Third Age tam, ale i tak bez patcha nie da sie grac. Moglby ktos dac mi linka do Third Age na torrentach i wrzucic tam patche? Bym byl wdzieczny bardzo....."pozostaly czas- 15 godzin 33 minuty" nie moge tyle czegac na to. Dzięki
No ,a ja mam taki problem....musze miec to na torrentach. Kiedys byl Third Age tam, ale i tak bez patcha nie da sie grac. Moglby ktos dac mi linka do Third Age na torrentach i wrzucic tam patche? Bym byl wdzieczny bardzo....."pozostaly czas- 15 godzin 33 minuty" nie moge tyle czegac na to. Dzięki
Masz może nerwostradę? Bo nie rozumiem jak z normalnego linka idzie tak wolno, a z torrenta szybciej?
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:13
Ja grałem Mordorem ale znudziło mi się wysyłanie tysięcty mięsa orkowego. Obecnie gram Rhunem. I mam nadzieję że wkońcu będzie można zrobić oblężenie Minas Morgul albo Barad-dur a nie jakichś zwykłych fortec. Tylko ciekawe jak twórcy rozwiążą szturm na Morię albo na jakieś miasto krasnali. Po za tym mam nadzieję że nowy patch da np najemników z Rhun dla Mordoru albo da Witch-Kinga i innych Nazguli na latających bestiach choć z tym drugim trochę roboty by było...
Zagraj Isengardem 8-)
Uruk-Hai zniszczy wszystko ;)
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:37
Isengard to spoko frakcja, ale dla mnie są za łatwi. Orkowie polegają tylko na masie albo na trollach. Tymczasem Easterlingowie z Rhun to odpowiednik Rohanu po stronie zła
PS Fajnie wyglądają bersekerzy uruk-hajów- doskonała piechota szturmowa :)
Zagraj Isengardem 8-)
Zgadza się!!!Biała Dłoń dzierży losy Śródziemia ;) Jak pięknie, gdy blondaski o spiczastych uszach podwijają ogonki i zjeżdżają do szarej Przystani, by zniknąć, gdzieś tam.....
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:40
Zgodze się z tobą Eutyches niech elfy służą Valarom, śródziemie należy do wyznawców Saurona. Ale wszyscy muszą mi przyznać rację że eriador jest zrypany! Powinni dać jakąś ciężką piechotę ala strażnicy Fornostu
PS Ale mogli by wstawić saurona. Wymiatał by jak w Bitwie o Śródziemie II :D :D :twisted:
Sam Fisher
30-08-2009, 19:43
Zagraj Isengardem 8-)
Zgadza się!!!Biała Dłoń dzierży losy Śródziemia ;) Jak pięknie, gdy blondaski o spiczastych uszach podwijają ogonki i zjeżdżają do szarej Przystani, by zniknąć, gdzieś tam.....
Elfy o wątpliwej reputacji to rzeczywiście mogą opuścić Śródziemie. Ale wtedy pojawia się srebrny miecz Gondoru w chwale i stalowa zbroja mężnych żołnierzy pod wodzą Ecthelionów, spowitych soczystym dźwiękiem potężnego rogu. Isengard i całe plugastwo Śródziemia stosuje wtedy francuską taktykę :mrgreen:
Ale wszyscy muszą mi przyznać rację że eriador jest zrypany!
Sam byłem zainteresowany Eriadorem. Ale po tym co zobaczyłem w custom battle...bez słów.
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:46
Oj niestety chwała armii gondoru przeminie bo harad wyśle na nich mumakile a tymczasem Minas Tirith padnie pod naporem setek orków
PS Zresztą nawet armia umarłych nic by nie zdziałała jak by do bitwy osobiście dołączył Sauron. Zrobił by ziomkom Isildura powtórkę rzeźi z góry przeznaczenia!
Zgodze się z tobą Eutyches niech elfy służą Valarom, śródziemie należy do wyznawców Saurona. Ale wszyscy muszą mi przyznać rację że eriador jest zrypany! Powinni dać jakąś ciężką piechotę ala strażnicy Fornostu
Mała poprawka , uczeń przerósł Mistrza...Bezsilny Sauron dogorywał w swojej wieży, gdy genialni Uruk-hai zajmowały jego domeny...Nie trzeba było tyle gaworzyć przez palandir :lol:
Eriador, te karły wymieszane z bezwłosym gatunkiem ludzi, i tak maja szczęście, chociaż mają niezły smak...Tak niby mówią, ci od Sarumana....A tak poważnie, zerknijcie na najnowszy RR+RC, już te staty są ciut lepsze 8-)
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:50
A zresztą jak by Sauron pojmał Froda i zarypał mu pierścionek to Saruman i jego dzielni Uruk-Hai całowali by go po stopach a raczej po żelaznych butach
PS A Valarowie musieli by przybyć osobiście aby pokonać Saurona Władcę Ciemności i Mordoru. A zresztą jak by Saruman się nie ukożył to co najmniej miliard orków ruszył by na Isengard
PS2 A czy to prawda że w najnowszym patchu jest Gandalf?
A zresztą jak by Sauron pojmał Froda i zarypał mu pierścionek to Saruman i jego dzielni Uruk-Hai całowali by go po stopach a raczej po żelaznych butach
PS A Valarowie musieli by przybyć osobiście aby pokonać Saurona Władcę Ciemności i Mordoru. A zresztą jak by Saruman się nie ukożył to co najmniej miliard orków ruszył by na Isengard
Tu masz submoda, spróbuj
THE LORD OF THE RING
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=281015
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A tutaj wspomniany submod
RC+RR for TATW 1.2 Beta (August 29)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259833
Mateusz18121995
30-08-2009, 19:57
Jutro pobiorę to sprawdzę bo tera będą przeciążone serwy ale muszę przyznać prezentuję się smakowicie ;)
Grand Admiral Thrawn
30-08-2009, 21:06
Ej, powiedzcie jak to jest z krucjatami w M2TW. Mam taką sytuację, że zebrało mi się przy wschodnim Osgiliath 5-6 wrogich armii, ale nie atakują miasta. Czy jeśli CPU nie będzie atakował to inwazja w końcu sama upadnie? Czy muszę wybić wszystkie armie?
Też tak miałem. Spróbuj zaatakować każdą armię oddzielnie. Mi się tak udało chociaż nie było łatwo (ale przecież o to chodzi) i Sauron się wkurzył na swoich ziomków. Miejmy nadzieję, że w nadchodzącym patchu 'dobre' nacje będą mogły organizować 'jihad' i przytną trolle (chociaż to to każdy może samemu zrobić).
Mateusz18121995
30-08-2009, 21:08
Też tak miałem. Spróbuj zaatakować każdą armię oddzielnie. Mi się tak udało chociaż nie było łatwo (ale przecież o to chodzi) i Sauron się wkurzył na swoich ziomków. Miejmy nadzieję, że w nadchodzącym patchu 'dobre' nacje będą mogły organizować 'jihad' i przytną trolle (chociaż to to każdy może samemu zrobić).
Tylko ciekawe jak go nazwą? "kampania" czy "rekonkwista"
Masz może nerwostradę? Bo nie rozumiem jak z normalnego linka idzie tak wolno, a z torrenta szybciej?
Nie, ale mam słabą radiówkę........chodzi o to ,ze na torrentach moge sobie sciagnac 20% jutro wlaczyc to do 40% i tak az sobie sciagne ,a w "zwyklym linku" jak sciagne jeszcze raz to znow od 0 :/
Grand Admiral Thrawn
30-08-2009, 21:23
Mateusz18121995 --> jak to nazwają to już ich problem, ale dla zbalansowania rozgrywi powinni coś takiego wprowadzić. U mnie za każdym razem np Rohan zostaje bardzo szybko podbity przez Isengard. W kampanii, którą teraz rozgrywam od prawie początku Isengard ma najlepszy dochód ze wszystkich nacji (mając cały czas początkowe prowincje!). Za bardzo wzmocnili tych 'złych' i nie poprawili (chyba, że się nie da) dyplomacji. Po kilku turach mam okropne stosunki z każdą nacją, z którą dopiero co podpisałem umowę handlową i dałem trochę kaski, co by się podniecili a o sojuszu to mowy nie ma. Ale i tak zagrywam się w to cudo cały czas.
Ja myślę że nie ma sensu robić "odpowiedzi na inwazję" :), wystarczy, że jeszcze lepiej zbalansują nacje i będzie git. Chociaż, gram rohirimami, i teraz na h/h gra mi się łatwiej niż wcześniej na m/m, więc nie wiem czy warto.
Grand Admiral Thrawn zainstaluj 1.2 tu bilans jest już niezły, co do dyplomacji to ja rohirimami mam z każdym złe, ale po tym jak zająłem eregion oddałem wys. elfom za soj i trochę kaski, to samo z morią dla krasnoludów, dało mi to zabezpieczone tyły i ukierunkowało rozwój na stepy easterlingów.
Szczerze to gra mnie już troszki przynudza (gram od premiery tylko w to), ściągnołem moda Terra - the new beginning, też fantasy, a jak się znudzę tym to skoczę z powrotem na TA :D.
Grand Admiral Thrawn
30-08-2009, 21:47
Gram z patchem 1.2. Ogólnie nie podoba mi się np, że wszystkie jednostki strzeleckie mają atrybut 'daleki zasięg' plus kilka pomniejszych rzeczy, z którymi się już uporałem po przez edycję kilku plików (teraz dyplomaci mają duuuży zasię).
Sam Fisher
30-08-2009, 21:52
U mnie za każdym razem np Rohan zostaje bardzo szybko podbity przez Isengard.
Dlatego ja zmniejszyłem koszty jednostek Rohanu. Dzięki temu Rohan się dobrze trzyma, jednak nikt nie ma przewagi. 100 tura i żadna z nacji chyba nie zdobyła/nie zdołała utrzymać wrogiego zamku/miasta. Dzięki temu Isengard jeszcze nie zajął się mną. I całe szczęście, bo walczyć z Rhunem i Haradem to już zmora (Mordor już praktycznie nie istnieje, oblężam ostatnią ich twierdzę- Czarną Bramę), a co dopiero z Isengardem. Na Zachodzie nie mam żadnych armii.
Andsztal
30-08-2009, 22:28
Ja teraz gram głównie Gondorem. Wojownicy spod znaku Minas Tirith gromią bezmyślnych sługusów Saurona i plugawych zdrajców rodzaju ludzkiego, Haradrimów. Tylko właśnie inwazja poszła na East Osiliath i szykuje się długie odpieranie szturmujących armii. Na pewno pomoże mi w tym fakt, że kilka moich jednostek dorobiło się już złotych belek no ale jak Mordor ciągle wysyłał armię na moje włości to nie ma się co dziwić, orków dużo, w pościgu doświadczenie leci aż miło :twisted:
Jest tylko jeden szkopuł. Jest już zaawansowany czas gry i tylko patrzeć jak szczury południa przytargają mumakile... będzie ostro.
Oj niestety chwała armii gondoru przeminie bo harad wyśle na nich mumakile a tymczasem Minas Tirith padnie pod naporem setek orków
PS Zresztą nawet armia umarłych nic by nie zdziałała jak by do bitwy osobiście dołączył Sauron. Zrobił by ziomkom Isildura powtórkę rzeźi z góry przeznaczenia!
hehe ale nie zapominaj o dzielnych i szybkich jak strzała Legolasa :D:D jeźdźcach Rohanu którzy ( może i z trudem ) ale zdołali poradzić sobie z mumakilami ;p
mam pytanko czy elficcy genkowie itp żyją dłużej od np gondorskiego genka?
BlackKuma
30-08-2009, 23:13
Wybaczcie, ze zadam możliwe, ze głupie pytanie, ale mam wątpliwości pewne:)
Na początku jak mi się gra włącza wyświetla się tytuł i pod spodem jest, chyba wersja gry 1.0
Instalowałem jednak patche 1.1 i 1.2( w tym samym folderze, czyli w folderze moda Third Age). Czy dobrze je zainstalowałem? Jeżeli źle to gdzie je zainstalować?
Sam Fisher
30-08-2009, 23:19
Wybaczcie, ze zadam możliwe, ze głupie pytanie, ale mam wątpliwości pewne:)
Na początku jak mi się gra włącza wyświetla się tytuł i pod spodem jest, chyba wersja gry 1.0
Instalowałem jednak patche 1.1 i 1.2( w tym samym folderze, czyli w folderze moda Third Age). Czy dobrze je zainstalowałem? Jeżeli źle to gdzie je zainstalować?
W domyślnym ustawieniu instalatora jest główny folder z grą C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War. Ja tam instalowałem i wszystko jest OK.
BlackKuma
30-08-2009, 23:24
Ktoś tu wspominał o Entach. U mnie ich nie ma. Pewnie, wiec coś źle zainstalowałem:/
EDIT: Kakashi, jaką masz wersje podaną na samym początku pod tytułem??
BlackKuma
30-08-2009, 23:57
Czyli jednak coś sknociłem:/ Próbuję od nowaXP
EDIT: Już wszystko w porządku:) Po prostu trzeba było zainstalować w głównym folderze medka, a nie w folderze ThirdAge, jak to robiłem wcześniejXD
Sam Fisher
31-08-2009, 00:15
Ktoś tu wspominał o Entach. U mnie ich nie ma. Pewnie, wiec coś źle zainstalowałem:/
EDIT: Kakashi, jaką masz wersje podaną na samym początku pod tytułem??
Loading screen masz na myśli? Pisze 1.2
W custom battle któraś z nacji elfów ma enty ;]
EDIT: Już wszystko w porządku:) Po prostu trzeba było zainstalować w głównym folderze medka, a nie w folderze ThirdAge, jak to robiłem wcześniejXD
Czyli tak jak pisałem ;] główny folder m2tw ;]
BlackKuma
31-08-2009, 00:22
Tak, żeby podyskutować trochę:) ja na razie mało obeznany ze światem modów do medka. Wiadomo co zmieni nowy patch do tego moda??
Na razie sobie przeglądałem tylko i mod jest zrobiony super. Teraz przekonam sie jak jest w praktyce grajac w kampanie:)
Czyli tak jak pisałem ;] główny folder m2tw ;]
Myślałem po prostu, że trzeba w folderze z tym modem instalować, ale od teraz będę wiedział, że w głównymXD
Nic narazie nie wiadomo na temat patcha 1.3, ale mam nadzieję, że wyjdzie :D
A tak ogólnie to skoro już się przechwalamy to mistrzowie koni ścierają nieprzyjazne kraje wschodnie na proch (bo Isengard już starty :D), moi jeźdźcy przechodzą kawalkadą przez stepy easterlingów tak samo jak przez Gorgoroth.
Mateusz18121995
31-08-2009, 07:04
Ale moim skromnym zdaniem w następnym patchu powinni dać mordorowi jako generałów zamiast tych orków to pozostałe upiory, które dochodzą chyba po jakimś czasie oraz rzecznika saurona jako generała czarnej bramy.
A tym czasem podbiłem przed chwilą całe Dale :D i zamierzam teraz rozwalić krasnoludów z Ereboru i przepędzić ich tak jak przepędził ich barlog z moriii :lol: :twisted:
lordwiesiek10492742
31-08-2009, 09:20
Mod jest całkiem dobry choć mało Tolkienowski dlaczego...
1.Podział frakcji.
Nie rozumiem dlaczego Elfy są podzielone na dwie frakcje wg mnie powinny być jedną frakcją lub trzema tzn tak jak w LoTR:TW
Nie podoba mi sie frakcja Eriador na tym terenie mieszkali po prostu banici i inni.
Nie rozumiem po co istnieje frakcja banitów czy jakoś tak ta z tym wilkiem...
2.Dziwne ramy czasowe nie rozumiem czemu w Gondorze rządzi Ecthelion II a Saruman w Isengardzie ma Uruk-Hai przecież wojna o pierścień zaczęła się w 3018.
3.Mało punktów ruchu i skopana dyplomacja powinno być nie możliwe żeby Rohan walczył z Gondorem a Elfy Leśne z Wysokimi...
Osobiście wolę LoTR:TW choc jest gorszy graficznie a jeśli gram w TA gram na modzie Second Age.
Jeszcze jedno w LoTR:TW bylo więcej bohaterów generałów takich jak Elrond, Legolas, Gandalf itp.
PS Szkoda, że TA nie czerpie tego co dobre z LoTR:TW
Grand Admiral Thrawn
31-08-2009, 09:23
Imiona powinni im zmienić na kanonowe (odp. odmiana wyrazu?) bo teraz są dosyć zabawne. Coś ostatnio czytałem, że jakieś zmiany są w zamyśle ale co wyjdzie to jeszcze nie wiadomo.
rafamalk
31-08-2009, 10:18
Ja wczoraj sobie zacząłem w to grać.
Całkiem fajnie, ale spodziewałem się czegoś troszkę lepszego ;-)
Orkowie z mordoru są tak słabi, że na ich 3 oddziały wystarczy jeden oddział milicji miejskiej Gondoru.
Dlaczego można rekrutować tlyko jeden oddział strażników fontanny? Kiedy będzie można zrekrutować drugi?
Jak zwiększyć zasięg dyplomaty? Dostałem od rady polecenie wysłania go gdziećw 5 tur. Samo dojście zajmie mu tam 7 :| Jak to można zmianić?
Czy w wersji 1.2 dobre frakcje też walczą ze sobą? Jak na razie mam ze wszystkimi sojusz, ale jak np proszę Rohan o pomoc w walce z Mordorem to zawsze odmawiają :|
Gdzie można mienić koszt poszczególnych jednostek?
Strażników fontanny dostajesz w 1.2 za misje po cztery oddziały. Koszt jednostek w export_descr_unit, w linijce stat_cost, wygląda to tak:
type Axemen of Lossarnach
dictionary Axemen_of_Lossarnach ; Axemen of Lossarnach
category infantry
class heavy
voice_type Heavy
banner faction main_infantry
banner holy crusade
soldier Varangian_Guard, 60, 0, 1
officer gondor_captain_early_flag
mount_effect horse +1, camel +1, elephant -4
attributes sea_faring, hide_forest, hardy, can_withdraw, free_upkeep_unit
formation 1.2, 1.2, 2.4, 2.4, 4, square
stat_health 1, 3
stat_pri 9, 6, no, 0, 0, melee, melee_blade, slashing, axe, 25, 1
stat_pri_attr ap
stat_sec 0, 0, no, 0, 0, no, melee_simple, blunt, none, 0, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 6, 4, 0, metal
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 2
stat_ground 1, -1, 2, 1
stat_mental 12, normal, trained
stat_charge_dist 15
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 470, 200, 75, 75, 470, 4, 100
armour_ug_levels 1, 2
armour_ug_models lossarnach, lossarnach_ug1
ownership sicily
era 0 sicily
era 1 sicily
era 2 sicily
recruit_priority_offset 5
stat_cost 1, 470, 200, 75, 75, 470, 4, 100
Pierwszy wynik to czas trwania rekrutacji, drugi wynik koszt w kampanii, trzeci utrzymania, czwarty ulepszenia broni, piąty ulepszenia zbroi, szósty to koszt w custom battle.
Co do walki dobrych frakcji między sobą, to nie w 1.2(przynajmniej u mnie).
Dlaczego można rekrutować tlyko jeden oddział strażników fontanny? Kiedy będzie można zrekrutować drugi?
oddział strażników fontanny to elitarny odział a lepsze jednostki można dopiero rekrutować po kilkunastu turach ale w patchu 1.2 twórcy moda dali do tych filmowych miast ( takich jak Minas Tirith, Czarna Brama i Edoras ) specjalne budynki których nie można budować gdzie indziej i dlatego na początku gry Gondorem można zrekrutować 1 oddział strażników fontanny potem bedzie ich mozna rekrutowac po kilkunastu turach ( hyba w 70 turze o ile dobrze pamietam ;p ) i nie martw się komputer też na początku gry nie może tych lepszych jednostek rekrutować ;p
lordwiesiek10492742
31-08-2009, 11:27
Na jakich sub-modach gracie gdzie jest najlepszy balans...
ja nie gram na żadnych sub-modach i fajnie mi się gra ;p
I tak najlepsze uczucie jest wtedy jak zdobywasz Krasnoludami Khazad - Dum i możesz rozwalać orkowe łby Gwardią ;pp. Mam nadzieje że im nie dodadzą kucyków jak to niektórzy proponują xD
Dobra widze ,że mi nikt nie pomoze z tymi torrentami, jest moze jakis sposob zeby "zatrzymac" sciaganie, znaczy sie sciagam z mozilli np. 20% wylaczam kompa. Wchodze sobie za 10 godzin i moge sobie dalej sciagnac, zebym od nowa nie musial. Help :|
lordwiesiek10492742
31-08-2009, 13:12
Free Download Manager albo Bit Comentem można też ale nie wiem czy z FileFronta się da zatrzymać i z powrotem potem włączyć...
Soul of Night
31-08-2009, 13:14
Wtyczka: "DownThemAll!" do Firefoxa. Umożliwia pobieranie plików z przerwami (tylko często dl skacze na niej np: ze 120kb/s -> 15kb/s -> 110kb/s itd. itp., więc idzie trochę wolniej niż normalnie). Po zainstalowaniu wtyczki wystarczy kliknąć prawym klawiszem na link i nacisnąć: tekst przy którym będzie ikonka DownThemAll'a. U mnie działa ;)
Dobra widze ,że mi nikt nie pomoze z tymi torrentami, jest moze jakis sposob zeby "zatrzymac" sciaganie, znaczy sie sciagam z mozilli np. 20% wylaczam kompa. Wchodze sobie za 10 godzin i moge sobie dalej sciagnac, zebym od nowa nie musial. Help :|
http://www.mininova.org/tor/2530577
Ale szok :shock: . Pojechałem na wakacje, wracam a tu nowe forum. A do tego jeszcze patch 1.2 i najnowszy RC + RR do TATW. No to czas zabrac sie za nowa kampanię. Poprzednio skończyłem Wysokimi Elfami wiec teraz czas na lesne Elfy. Widzę w custom ze mają Enty więc chyba orkowe mięsko będzie latać w powietrzu, oj bedzie latać naprawde wysoko :twisted:
jest jakis inny link? tu mi sie na 700mb zatrzymało i poszło sie jebaxc
BlackKuma
31-08-2009, 16:55
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co się dzieje?
Za każdym razem jak chcę rozegrać bitwę krasnoludami to wyskakuje mi błąd i wywala do windowsa:(
Zajrzyj do biblioteki modów, tam masz z rapida w kilku częściach.
tu masz linki z biblioteki
http://rapidshare.com/files/226205197/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/226205197/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/226205195/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/226205195/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/226205290/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/226205290/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part3.rar)
http://rapidshare.com/files/226205561/M ... .part4.rar (http://rapidshare.com/files/226205561/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part4.rar)
http://rapidshare.com/files/226205562/M ... .part5.rar (http://rapidshare.com/files/226205562/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part5.rar)
http://rapidshare.com/files/226218473/M ... .part6.rar (http://rapidshare.com/files/226218473/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part6.rar)
http://rapidshare.com/files/226218625/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/226218625/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/226218642/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/226218642/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/226219183/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/226219183/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part3.rar)
http://rapidshare.com/files/226219205/M ... .part4.rar (http://rapidshare.com/files/226219205/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part4.rar)
Arrow Patch 1.1
http://rapidshare.com/files/233596128/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/233596128/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.1_Patch.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/233607789/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/233607789/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.1_Patch.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/233616965/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/233616965/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.1_Patch.part3.rar)
Arrow Bugfix nr.1 - instrukcja w archiwum
http://rapidshare.com/files/238508633/M ... gfix_1.rar (http://rapidshare.com/files/238508633/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.1_bugfix_1.rar)
Arrow Patch 1.2
http://rapidshare.com/files/267439572/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/267439572/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.2_Patch.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/267447170/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/267447170/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.2_Patch.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/267454457/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/267454457/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.2_Patch.part3.rar)
http://rapidshare.com/files/267460299/M ... .part4.rar (http://rapidshare.com/files/267460299/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.2_Patch.part4.rar)
Póki co wszystkie biblioteki są wtrakcie odbudowy więc na reszte modów musicie czekać ;)
BlackKuma
31-08-2009, 17:22
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co się dzieje?
Za każdym razem jak chcę rozegrać bitwę krasnoludami to wyskakuje mi błąd i wywala do windowsa:(
CO jeszcze do mojej wypowiedzi. Jak wywali mnie do windowsa to pojawia się to:
Medieval2: Total War encountered an unspecified error and will now exit
Tak samo robi mi się gdy gram w moda "Kingdoms Grand Campaign Mod". Nie ważne jaką frakcją, wiec podejrzewam, że i w Third Age z innymi frakcjami też tak będzie:/
Wie ktoś może co jest nie tak? Proszę o pomoc:(
andziu a czemu jest taki dziwnie ponumerowane "1 2 3 4 5 6 1 2 3 4"?
Bo instalka podstawy (1.0) jest w dwuch częściach.
CO jeszcze do mojej wypowiedzi. Jak wywali mnie do windowsa to pojawia się to:
Medieval2: Total War encountered an unspecified error and will now exit
Tak samo robi mi się gdy gram w moda "Kingdoms Grand Campaign Mod". Nie ważne jaką frakcją, wiec podejrzewam, że i w Third Age z innymi frakcjami też tak będzie:/
Wie ktoś może co jest nie tak? Proszę o pomoc:(
Radzę zrobić reinstal gry.
BlackKuma
31-08-2009, 18:06
Pomoże?? To będę musiał dwa mody odinstalować:(((
Czy pomoże nie wiem :D, jak masz instalki do modów to w czym problem :D
BlackKuma
31-08-2009, 19:06
W tym problem ,że nie wiadomo, czy pomoże:) Instalki mam, więc to nie problem ,ale czy będzie potem działać tak jak powinno?:/
Nie zaszkodzi spróbować :D u mnie chodzi normalnie więc powinno zadziałać.
BlackKuma
31-08-2009, 19:19
Dzieki, spróbuje , bo wkurzyło mnie ze nie mogę sobie pograć w tego modka na spokojnie:/ Szczególnie, że zacząłem grac moją ulubioną rasą z universów fantasy - krasnoludami:D
Dzięki, mam juz third age 1.0 ale jak wiadomo, nie da się grac :/ Przez ten bialy pasek jak sie walczy.......wiec mozesz wstawic 1.1 i 1.2 na torrenty? Był bym bardzo wdzięczny....
Dzięki, mam juz third age 1.0 ale jak wiadomo, nie da się grac :/ Przez ten bialy pasek jak sie walczy.......wiec mozesz wstawic 1.1 i 1.2 na torrenty? Był bym bardzo wdzięczny....
Masz tu z torrenta hotfix niwelujący te błędy...
http://www.mininova.org/tor/2539317
Tu masz linka do programu, którym i ja ściągam, przeczytaj opis
Menadżer pobierania, pozwalający znacznie skrócić czas potrzebny na pobranie plików z Internetu (nawet o 500% - 16 połączeń jednocześnie). Program potrafi ponownie połączyć się z Internetem w razie zerwania połączenia i ponownie rozpocząć pobieranie w razie wystąpienia kłopotów z łączem., zainstaluj, a nawet radiówka odżyje, chyba, że tam coś jest zwalone, inne programy wspomagające jak masz wywal, i możesz przerywać zaczynać, a prędkości są zawrotne, jak u mnie....
http://www.pobieralnia.pl/plik-287-inte ... nager.html (http://www.pobieralnia.pl/plik-287-internet-download-manager.html)
Witam, wie ktoś jakie warunki trzeba spełniac żeby móc rekrutować warriors of mithlond? Mam w/w prowincję i budynek militia drill square (maksymalnie rozbudowany i maksymalny poziom miasta), był też event o moblilizacji (tura ~70) a mimo to nie mam ich nawet na liście dostępnych jednostek.
Dziwne... ale nic nie tracisz, ciężkimi miecznikami możesz przejść łatwo kampanię i bez tych wojowników, dość prawdopodobne, że poprostu możesz je budować tylko w mithlondzie (chociaż wcześniej tak nie było).
Tak naprawe to faktycznie nic nie tracisz bo Elfom wystarczą spearmen, archers i kilka sztuk kawalerii generalskiej zeby zawojować świat. Ale jesli koniecznie chcesz Mithlondów to powiedz najpierw jaką masz wersję tzn czy podstawke czy jakiegoś submoda typu RC + RR?
Sam Fisher
01-09-2009, 17:51
Tak naprawe to faktycznie nic nie tracisz bo Elfom wystarczą spearmen, archers i kilka sztuk kawalerii generalskiej zeby zawojować świat. Ale jesli koniecznie chcesz Mithlondów to powiedz najpierw jaką masz wersję tzn czy podstawke czy jakiegoś submoda typu RC + RR?
Jak patrzyłem na statystyki piechoty krasnoludów to raczej bym nie powiedział, że to wystarczy ;] Może po prostu panikuję, ale zabójcy smoków imponują mi :shock: :o
lordwiesiek10492742
01-09-2009, 18:45
Czy mógłby mi ktoś opisać submoda Second Age
Wiem, że nie są niezbędni do przejścia kampanii. Chciałem po prostu mieć ich w armii. Wersję mam gołą 1.2. dzięki za odpowiedzi btw.
Sam Fisher
01-09-2009, 21:14
http://www.bankfotek.pl/image/376528.jpeg
:shock: Prawdopodobnie najlepszy generał w Śródziemiu. Od dawna śledzę poczynania Rohanu i zawsze Egbert na linii frontu.
Czy mógłby mi ktoś opisać submoda Second Age
Tak ;) Najkrócej, bo po co przedłużać...Nie ma Isengardu, granice są takie, jak przed nieszczęśliwą przegraną pierwszą- Saurona, to nadaje inny ton rozgrywki...Mankamenty z Thirg Age, tutaj niwelują się, rozgrywka zyskuje na zasadności...np Furiackie ataki Złych sił, debilny sojusz bezwłosych dwunożnych, spiczastouchych i karłów grotołazów....Czy tyle wystarczy?
Jak patrzyłem na statystyki piechoty krasnoludów to raczej bym nie powiedział, że to wystarczy ;] Może po prostu panikuję, ale zabójcy smoków imponują mi :shock: :o
Zanim by doszli do Elfów to wyglądaliby jak jeżozwierze. Tak by ich naszpikowali strzałami :twisted:
Fumanchu
02-09-2009, 09:40
Zanim by doszli do Elfów to wyglądaliby jak jeżozwierze. Tak by ich naszpikowali strzałami :twisted:
Nikt nie jest niepokonany.Do Elfów nie trzeba dochodzić tylko dobiec w podskokach i sru z topora..
A w zasadzie nie warto tracić sił na wojny miedzy krasnalami a elfami. Najlepiej mieć koalicję i trzepać brudasow nazywanych orkami :) Ja teraz chyba podejmę mission impossible. Jestem hardcorem i zagram Eriadorem :D .
Eriadorem grać nie tak ciężko ja miałem armie złożone z hobbickich łuczników konnicy z bree i piechoty chyba town militia i jadę każdego jak chcę :D
co wy tak narzekacie na ten Eradior?;p pewnie nie jest z nim aż tak żle
[IG] Misiak
02-09-2009, 18:40
kurcze Eustyches i inni zaznajomieni Koledzy jak to jest z tym patchetm 1.2? Bo do końca nie wiem czy jest on w miarę ok czy jest do kitu? instalować go? a jeśli tak to czy balans jest lepszy niż w 1.1?
Balans jest o wiele lepszy niż w 1.1 ogólnie gra jest po tym o wiele lepsza niż wcześniej, teraz już nie walczysz przeciwko wszystkim złym sam, ale możesz nawet liczyć na żołnierzy Gondoru, którzy stawiają czoła Mordorowi i Haradrimom, chociaż nadal nie podoba mi się, że dobre frakcje walczą ze sobą, liczę na to, że dodadzą więcej prowincji i jakieś nowe państwa.
Misiak]kurcze Eustyches i inni zaznajomieni Koledzy jak to jest z tym patchetm 1.2? Bo do końca nie wiem czy jest on w miarę ok czy jest do kitu? instalować go? a jeśli tak to czy balans jest lepszy niż w 1.1?
Jeżeli chodzi, o mniamniuśkich tzw. dobrych, to jest lepiej, dużo poprawy, dzięki presji twórców submodów, niestety, moja nacja została olana.....Generalnie, instaluj ;)
Nie tylko dobrzy nadal walczą między sobą. Testowałem Mordor i po kilku / kilkunastu turach byłem zmuszony zdecydować czy popieram Harad przeciwko Rhun (od początku Mordor jest w sojuszu z oboma). U dobrych standard to wojna Krasnoludów z Eriadorem; w każdej kampanii jaką rozgrywałem do tej pory był to stały element.
Właśnie dlatego moim zdaniem nie warto grać w "czystego" moda. Akurat ja korzystam z RC + RR + Lore Edition. Ten ostatni stwarza od początku sojusz dobrych przeciwko zlym. Ale jeśli ktos nie lubi utrudnień w stylu Real Recruitment to na pewno znajdzie na twcenter jakis submod poprawiający tylko i wyłącznie dyplomację.
[IG] Misiak
03-09-2009, 12:14
ok czyli instalować 1.2 ;) mógłbym jakiegoś linka prosić do tego patcha? byłbym wdzięczny;)
P.s mam zainstalowanego 1.1 i RR+RC.... rozumiem, że wystarczy zainstalować 1.2 by również RR+RC nadpisać tak? Nie trzeba nic innego robić?:D
BlackKuma
03-09-2009, 13:47
Ludzie, przecież jakby istniał sojusz dobrzy przeciwko złym to gra byłaby bez sensu:P
Byłoby nudno i od początku na neutralne prowincje trzeba by się rzucać jak muchy na kupę.
Jest dobrze jak jest, dobrze, ze dobrzy mogą ze soba walczyć. Nie ma to jak krasnoludy klepiące tyłki elfom.
Eutyches o jaką frakcje ci chodzi??
Misiak]ok czyli instalować 1.2 ;) mógłbym jakiegoś linka prosić do tego patcha? byłbym wdzięczny;)
P.s mam zainstalowanego 1.1 i RR+RC.... rozumiem, że wystarczy zainstalować 1.2 by również RR+RC nadpisać tak? Nie trzeba nic innego robić?:D
Nie. Wyszedł juz najnowszy RC specjalnie pod patch 1.2. Poprzedni nie bedzie działal na najnowszym patchu.
BlackKuma
03-09-2009, 14:15
Co to ten RR+RC?? Jestem stosunkowo zielony jeśli chodzi o mody do medka.
Co to ten RR+RC?? Jestem stosunkowo zielony jeśli chodzi o mody do medka.
W skrócie, lista zmian jest imponująca, i akurat w niego gram, ale...do rzeczy....
Powodowany, dziwną manierą King Kong twórca jakby nie patrzeć osławionego SS, robi dziwne balanse , mówią ci którzy grają tzw. Dobrem, za mocne złe jednostki itd...Bitwy nie tak, jak by nie którzy chcieli itp...czyli Medievalowa nawalanka....
Człowiek znany z wielu modyfikacji Point Blank, głównie AI kompa, wziął na warsztat statystyki, zachowanie nacji na mapie kampanii, podrasował zachowanie niektórych rodzajów wojsk itp...itd....To wielki skrót , ale nim zainstalujesz, zrób sobie kopie nawet całego moda, i zawsze możesz wrócić do poprzednich ustawień....Submody są i różne, i ich wiele, ale lepiej mieć kopie plików, niektóre są w mocnej fazie beta...Czy tyle wystarczy :?:
link
[IG] Misiak
03-09-2009, 15:49
No właśnie więc czy 1.2 wystarczy czy lepiej zainstalować RR+RC. Pytam, ponieważ nie mam zbytnio czasu na testy czy lepiej "z" czy może "bez".
Misiak]No właśnie więc czy 1.2 wystarczy czy lepiej zainstalować RR+RC. Pytam, ponieważ nie mam zbytnio czasu na testy czy lepiej "z" czy może "bez".
Najpierw zagraj sobie wersja 1.2 ulubiona nacją, a jak zaczniesz widzieć, że to do @##$, to zrób sobie kopie tamtego i savy i zainstaluj tego submoda, ale są też i inne, ja miałem ubaw, jak grałem Entami jako nacją ;) http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=285598
[IG] Misiak
03-09-2009, 16:59
Misiak]No właśnie więc czy 1.2 wystarczy czy lepiej zainstalować RR+RC. Pytam, ponieważ nie mam zbytnio czasu na testy czy lepiej "z" czy może "bez".
Najpierw zagraj sobie wersja 1.2 ulubiona nacją, a jak zaczniesz widzieć, że to do @##$, to zrób sobie kopie tamtego i savy i zainstaluj tego submoda, ale są też i inne, ja miałem ubaw, jak grałem Entami jako nacją ;) http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=285598
musiałeś mieć pewnie niezły ubaw. Ja tam nie mam dużych wymagań. Wystarczy by statystyki jednostek były porządnie zbalansowane i heja:D
Misiak]
[quote="[IG] Misiak":34ngk2ud]No właśnie więc czy 1.2 wystarczy czy lepiej zainstalować RR+RC. Pytam, ponieważ nie mam zbytnio czasu na testy czy lepiej "z" czy może "bez".
musiałeś mieć pewnie niezły ubaw. Ja tam nie mam dużych wymagań. Wystarczy by statystyki jednostek były porządnie zbalansowane i heja:D[/quote:34ngk2ud]
To do boju!!!, niech spiczastouche blondaski pojmą w końcu gdzie jest ich miejsce :lol:
BlackKuma
03-09-2009, 21:18
Mam małe pytanie, czy Wildlands ma jakieś miasto? Ta ogromniasta prowincja na samej górze. Jeżeli ma to jeżeli się nie wie, gdzie jest to jest niczym szukanie One piece na Grand Line:P
MateuszKL
03-09-2009, 21:44
Być może chodzi Ci o to schowane za górami razem z Sauronem...
Mam małe pytanie, czy Wildlands ma jakieś miasto? Ta ogromniasta prowincja na samej górze. Jeżeli ma to jeżeli się nie wie, gdzie jest to jest niczym szukanie One piece na Grand Line:P
Gry nie opowiadam ;) , nie lubię kodów, ale niech tam..., kliknij na konsole, podczas gry naciśnij klawisz ~, wpisz to:
toggle_fow - pokaże całą mapa
BlackKuma
03-09-2009, 22:12
Mnie tylko chodzi o to czy jest tam miasto/zamek, bo jak tak to nie będę niepotrzebnie przeszukiwał.
Jeszcze raz powtórzę, chodzi mi o prowincje Wildlands nad Górami Szarymi. CHcę tylko wiedzieć, czy to poustka taka, czy jakieś miasto tam jest. Tylko to.
Co do kodu to go nie użyję, bo nie chcę psuć sobie zabawy z innymi prowincjami:)
Tak jest tam miasto tyle że nie można go zdobyć bez kodów :D - jest ono za górami w których nie ma przejścia, z założenia prowincja powinna zostać niezdobyta.
BlackKuma
04-09-2009, 12:17
Ach wielkie dzięki:D o to mi chodziło. Opłaca się zdobywać to miasto??
Mam nadzieję, że w nowym patchu w niektórych miejscach dodaliby jakieś prowincje:]
Tego miasta bez cheatów nie zdobędziesz bo nie można do niego dojść wojskiem
Zerknij niżej :lol:
tu masz linki z biblioteki
http://rapidshare.com/files/226205197/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/226205197/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/226205195/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/226205195/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/226205290/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/226205290/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part3.rar)
http://rapidshare.com/files/226205561/M ... .part4.rar (http://rapidshare.com/files/226205561/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part4.rar)
http://rapidshare.com/files/226205562/M ... .part5.rar (http://rapidshare.com/files/226205562/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part5.rar)
http://rapidshare.com/files/226218473/M ... .part6.rar (http://rapidshare.com/files/226218473/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_1.part6.rar)
http://rapidshare.com/files/226218625/M ... .part1.rar (http://rapidshare.com/files/226218625/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/226218642/M ... .part2.rar (http://rapidshare.com/files/226218642/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part2.rar)
http://rapidshare.com/files/226219183/M ... .part3.rar (http://rapidshare.com/files/226219183/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part3.rar)
http://rapidshare.com/files/226219205/M ... .part4.rar (http://rapidshare.com/files/226219205/Mod_-_Kingdoms_-_Third_Age_Total_War_1.0_-_Part_2.part4.rar)
pogrubione tez musze sciagać?
Tak bo 1.0 jest w dwóch częściach.
dacie mi jakas instrukcje jak zainstalowac tego moda? nmigdy zadnego nie instalowałem
BlackKuma
04-09-2009, 20:07
Aha:D o ta frakcje chodzi:] a czego w niej brakuje według ciebie, bo jeszcze nie miałem przyjemności grac Isengardem:)
dacie mi jakas instrukcje jak zainstalowac tego moda? nmigdy zadnego nie instalowałem
Mam ściągniętego modka w dwóch czesciach, fixa no i dwa patche.
Najpierw instalujemy modka, potem fixa, a następnie aktualki po kolei. Są to normalne instalki, wiec nie ma tu większej filozofii.
Przypomnę tylko tyle, ze wszystko trzeba instalować w głównym folderze medka.
Aha:D o ta frakcje chodzi:] a czego w niej brakuje według ciebie, bo jeszcze nie miałem przyjemności grac Isengardem:)
Tak w skrócie, powiem tak, ja grałem tą nacją od początku, od pierwszej wersji, krótki przerywnik Entami, i Mordorem.... podoba mi się, że zamysł King Konga był taki by stworzyć moda, o trzeciej erze, w świecie Tolkiena, z całym tego "bagażem" sił pomiędzy nacjami, balansem jednostek itd...Ale te wszystkie poprawki, nanoszone stwarzają Medkową kotłowaninę...Sytuację ratuje,mimo wcześniejszej moich wypowiedzi RR+RC, ale muszę edytować staty jednostek, oczywiście, że nie wszystkich, teraz nie kombinowałem, jak mam chwilę pogrywać w moda ver.1.2 z tym submodem, i jestem lekko zaniepokojony..np...Uruk-hai, nie mieli problemów z rozmnażaniem się, czy to w filmie, czy książce, od razu Saruman, miał możliwość do stwarzania każdego rodzaju wojsk, a tutaj? Medek wyszedł...ufff...Bardzo klimatyczna nacja, poważnie....
pozdrawiam
BlackKuma
04-09-2009, 20:43
Ja tam mam nadzieję na poprawki mimo wszystko.
Bardzo skrzywdzono tutaj rasy "orkowe", że tak to ujmę;) Co z tego, że mają dużo jednostek w oddziałach? Są strasznie słabe, nawet te lepsze.
W statach niestety nie pogrzebie, bo nie umiem, a wolę też nic nie namieszać.
Ja sie zdziwiłem najbardziej tym jak zrobili Eriador:/ Przecież niziołki nie miały z nimi nic wspólnego i w sumie ich frakcja wygląda jak ku kluks klan, bo wszyscy zakapturzeni:P Przecież to królestwo było podobne do Gondoru.
To nie było królestwo Eriador to kraina w krórej było położone królestwo Arnoru. Sami hobbici mieli coś wspólnego z Arnorem i tymi ich łucznikami pon. wysłali ostatniemu królowi północy garstkę łuczników na wojnę z angmarem, a tak ogólnie Eriador jest dość ciekawą frakcją (grałem) ich jednostki mimo że są lekkie to świetnie walczą z orkami i uruk-hai.
BlackKuma
04-09-2009, 21:46
To nie było królestwo Eriador to kraina w krórej było położone królestwo Arnoru. Sami hobbici mieli coś wspólnego z Arnorem i tymi ich łucznikami pon. wysłali ostatniemu królowi północy garstkę łuczników na wojnę z angmarem, a tak ogólnie Eriador jest dość ciekawą frakcją (grałem) ich jednostki mimo że są lekkie to świetnie walczą z orkami i uruk-hai.
Oj, mój błąd:D faktycznie to Arnor:)
Co do tego ,że świetnie ich jednostki walczą z orkami to moi krasnale też ich tłukąXD
Generalnie wszyscy tłuka orków dopóki nie pojawią się trole. Jak grałem Elfami to wiecej problemów sprawili mi orkowie z Misty Mountains (mający juz trole) niz Uruki Sarumana. Na wszystkie trole trzeba bowiem zuzyc mnóstwo amunicji i jeszcze nie zawsze daje to efekt. A Isengard byl jedyna frakcja z którą właściwie nie walczyłem wręcz bo na każdego Uruk-hai starczyło strzał :D. Jedyną jednostką Isengardu której na początku się obawiałem to byli Warg Raiders. Potem okazało sie ze zupelnie niepotrzebnie bo stanowili dość srednie zagrożenie tylko dla konnicy. Odniosłem wrażenie jakby naszykowano tą jednostkę tylko do walki z Rohanem. Moim zdaniem to błąd bo Warg Raiders powinni być uniwersalną jednostką do walki z wszystkimi typami jednostek przeciwnika.
Generalnie wszyscy tłuka orków dopóki nie pojawią się trole. Jak grałem Elfami to wiecej problemów sprawili mi orkowie z Misty Mountains (mający juz trole) niz Uruki Sarumana. Na wszystkie trole trzeba bowiem zuzyc mnóstwo amunicji i jeszcze nie zawsze daje to efekt. A Isengard byl jedyna frakcja z którą właściwie nie walczyłem wręcz bo na każdego Uruk-hai starczyło strzał :D. Jedyną jednostką Isengardu której na początku się obawiałem to byli Warg Raiders. Potem okazało sie ze zupelnie niepotrzebnie bo stanowili dość srednie zagrożenie tylko dla konnicy. Odniosłem wrażenie jakby naszykowano tą jednostkę tylko do walki z Rohanem. Moim zdaniem to błąd bo Warg Raiders powinni być uniwersalną jednostką do walki z wszystkimi typami jednostek przeciwnika.
ja gram Gondorem i boje sie dopiero jak Mordor mnie atakuje tymi uzbrojonymi trolami te które nie maja pancerza to można jeszcze je pokonać 1-2 batalionami elitarnej piechoty ale z tymi uzbrojonymi jest troche ciężej ;p
Każdego trolla pokonać jest dziecinnie łatwo:
-dla krasnoludów to 2-3 oddziały kuszników;
-dla reszty to jakiś lepszy oddział kawalerii, który zajeżdża z tyłu i tak łoży całą jednostkę orków :D
A co do Olog-Hai (te ze zbroją) trzeba by ze dwa razy zaszarżować żeby był efekt ale też da radę.
na arzie mam third age 1.0 bez niczego i instaluje je w domyslhym miejscu (sega/medieva/mods) czy dobrze? jak wlacxzam to mam wszytko jak ze zwyklego medka jedynie intro jest z third age
edit
i czy czarna brama/jakies inne ważne/filmowe miasta maja jakiś bonus do obrony? lub trudniej je zdobyc?
Instaluje się w głównym folderze medka nie w mods!
Bonusy obronne i tak dalej masz w 1.2
H:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War tu dobrze? wystrzczy po prostu zainstalowac? nie trzeba nic podmienizac/kasowac
Soul of Night
05-09-2009, 13:20
Nie. Od razu zainstaluj tez patch 1.1 i 1.2. Bez nich gra nie ma sensu moim zdaniem.
a bugfixta tez? gra mi działa jupiii! kim sie najfajniej gra? lubie arczerów, jakies nietypowe jednostki (cos jak naffatun z podstawki) oraz dobra konnice ;p
Jak instalujesz odrazu 1.1 i 1.2 to hotfix niepotrzebny. Jak łucznicy to Elfy jak konni to rohirimowie, ewentualnie easterlingowie
http://img186.imageshack.us/img186/7118/3era.th.jpg (http://img186.imageshack.us/i/3era.jpg/) moja 2 ga bitwa ;p osgiliath wczesnije rozgromiłem na tym samym moscie ponad 1k orków mod super
Witam,
Ja gram w tego Moda od kilku dni i moim skromnym zdaniem to najlepsza modyfikacja pod MTW II. Oczywiście autorzy nie ustrzegli się błędów, ale spokojnie można przypuszczać, że MOD będzie jeszcze długo rozwijany i drobne wtopy zostaną usunięte.
Co się jednak rzuca w oczy to fakt, że DOBRE frakcje są zbudowane na bazie kultury Islamskiej z podstawki, przez co co chwilę mamy do czynienia z krucjatami (czyli Inwazjami). Mordor mobilizuje cały ZŁY świat przeciwko Rohanowi i ten ma po prostu przesrane. Najbardziej dostaje Edoras i to na jego obronie trzeba się skupić od samego początku. Ja gram Elfami z północnego zachodu, bo lubie jak grad strzał dziesiątkuje wroga... :oops:
Trzeba przyznać, że balans pomiędzy frakcjami jest mocno zachwiany na korzyść ZŁYCH. Co chwilę inwazje na Rohan, a Isengard I Orkowie z Gór Mglistych robią dużo mięsa i latają po mapie siejąc zniszczenie... Jeszcze zabójcy włażą do miast... Dobrzy nie mogą nawet dobrze zamieszać i sabotować więc kiszka...
Moje osiągnięcia to na początku zajęcie rebelianckich wioch i podpisanie sojuszy z Eriador'em, Gondor'em i Rohan'em oraz Krasnalami (:lol:)... Wszędzie mam mocną dyplomację więc reaguję szybko i bezlitośnie - ze wszystkimi praktycznie prawo dosępu wojska oraz relacje najwyższe z możliwych. Gdy tylko Rohan zaczął upadać (a jak wiadomo w Creative Assebley do dzisiaj nie wpadli na pomysł, żeby sojusznicy sobie POMAGALI - jak to ma miejsce w Europa Universalis), to bawię się w swoiste NATO w Śródziemiu i musiałem pędzić wojskami na południe na pomoc Rohanowi, który już miał ciężką lipę... Przypłaciłem to utratą Elronda (zginął w bitwie z Orkami... Niestety...), ale co tam - mam lepszych dowódców... Pfff... ;)
W tym momencie jestem po ciężkich walkach z Isengardem (o ile można to tak nazwać bo w jednej bitwie 2000 Elfów kontra ponad 4000 Uruk-Hai doszło do masakry w wyniku której zmiotłem całą armię Isengardu tracąc... 300 ludzi...). Niestety ofensywa traci impet i już stojąc u bram Sarumana zostało mi mało woja aby utrzymać oblężenie - bez posiłków się nie obędzie. Odbiłem kilka prowincji Isengardu i oddałem je Rohanowi, do którego pierwotnie należały. Oczywiście najpierw grzecznie zarządałem od Isen. ich zwrotu - no ale nie chcieli więc teraz wiele Orkowskich matek myjąc zady w błocie opłakuje swoich "synków", których ciała muchy i inne robale zjadają na stepach śródziemia. :lol: 8-)
Zamierzam obronić Rohan, oddać im kilka provów i powstrzymać "Krucjaty" Mordoru zanim te dotrą do Rohanu, bo po prostu idzie to lawinowo. :) Ja miłuję pokój, ale jak mnie kto wkurzy to od razu 4 pełne armie Elfów na statek i jesień średniowiecza... :twisted:
MOD KOZAK! Grajcie ludzie bo nie ma piekniejszego widoku niż szarża piechoty Orków w liczbie 4000, która po pierwszej salwie moich łuczników staje w miejscu, a po drugiej ostatnie 2000 przy życiu zaczyna się zastanawiać "po co w ogóle tu przylazło..." - hehehe! :mrgreen:
Pozdro
--
EMPI
[IG] Misiak
07-09-2009, 14:02
Oczywiście najpierw grzecznie zarządałem od Isen. ich zwrotu - no ale nie chcieli więc teraz wiele Orkowskich matek myjąc zady w błocie opłakuje swoich "synków", których ciała muchy i inne robale zjadają na stepach śródziemia. :lol: 8-)
taka jedna uwaga: uruki i orki raczej się wylęgają niż rodzą z mamusiek;) :lol:
Tak patrząc na twoje użalanie się na balans to grasz w podstawkę? Jak tak to instaluj 1.1 i 1.2 - mocno poprawia balans, co prawda dalej inwazje walą na Meduseld, ale teraz Rohan broni go i nawet niszczy przeciwników :D.
ja mam okolo 20 ture isengard nie ma wojny z rohanem ja tępie mordor i harad (gram gondorem) i na razie nie było żadnej inwazji
Soul of Night
07-09-2009, 14:36
ja mam okolo 20 ture isengard nie ma wojny z rohanem ja tępie mordor i harad (gram gondorem) i na razie nie było żadnej inwazji
I to jest definicja poziomu: łatwy/łatwy ;)
Tak patrząc na twoje użalanie się na balans to grasz w podstawkę? Jak tak to instaluj 1.1 i 1.2 - mocno poprawia balans, co prawda dalej inwazje walą na Meduseld, ale teraz Rohan broni go i nawet niszczy przeciwników :D.
No właśnie gram na 1.2, ale bez SUB-Modów więc może jeszcze ew. ktoś zrobił lepszy balans. Ja nie mówię oczywiście o zależnościach między jednostkami, ale ogólnie OBOZAMI DOBRA i ZŁA. Źli się po prostu mnożą jak wirus grypy. Rozwalasz jedną armię a z tyłu idzie druga i trzecia. Może to dlatego, że gram na HARD kampania. Nauczony jednak doświadczeniem nie daję VERY HARD bo wtedy komputer robi przekręty. :?
MateuszKL
07-09-2009, 15:12
Jak już pisałem na starym forum, zacząłem od gry Mordorem. Stwierdzam, że grało mi się... lipnie. W wypuszczaniu nowych armii orków z Minas Morgul, we wszystkie strony świata, nie było zbyt wiele ciekawego. Ostatecznie skończyłem w okolicach 100 tury ze zdobytym całym Haradem, wschodnim Rhun, Gondorem i Rohanem. Prowadziłem w tym momencie kampanie przeciwko Lorien i Mrocznej Puszczy oraz na zachodzie Eriadorowi i Wysokim Elfom, mało powiedzieć, że Fornost i Szara przystań już należały do mnie. Pomimo tego, że natrafiłem wreszcie na frakcję, której chciało się ze mną ostro walczyć (Eriador) zakończyłem grę, bo po prostu bez jazdy i innych bajerów nie wytrzymuję. ;)
No i zacząłem grać Gondorem. Tu gra rewelacyjna. Zebrałem całą armię i przed Mordorem zająłem zarówno Cair Andros jak i obydwa Osgiliathy (Osgiliath Wschodni był oblegany przez Mordor - przerwałem oblężenie, zwyciężyłem pierwszą walkę, pomimo tego, że w walce udział wzięło tylko kilku moich genków, którzy, po zdobyciu Cair Andros, byli jedyną armią mogącą zrobić odsiecz). Tuż potem zająłem dwa pozostałe miasta w okolicy Ithilien i wrogowi poza Dol Guldur, w tym momencie, pozostała tylko plugawa kraina Mordor... Stoczyłem już kilka bitew i niby nic trudnego, nie raz, pomimo, niby, najwyższego poziomu trudności, atakując dwukrotnie mniejszą armią, wygrywało się ze stratami rzędu 3-5%, bo jazdą na flankach i tyłach można działać bezkarnie i zmusić wroga do odwrotu. Problemy zaczęły się, gdy postanowiłem zająć Minas Morgul. Zaatakowałem jakieś dwa oddziały stojące obok i Czarnoksiężnik z Angmaru, stacjonujący w twierdzy, przyłączył się do zabawy. Miałem dwa razy mniej żołnierzy, ale nieporównywalnej z wrogiem jakości i do tego rekordowe, jak na ten mod, ilości jazdy. Wróg miał to, czego pokonałem już wiele - orków. "Ale nie dowodził nimi herszt bandy orków, o nie", dowodził nimi Czarnoksiężnik z 10 gwiazdkami, tak więc bitwa była niesamowicie zaciekła i do ostatniego orka. Nie dało się skutecznie manewrować, bo co próbowałeś wroga z flanki, to pojawiali się tam przyboczni wodza-wroga - no po prostu niezniszczalni byli! Moja jazda ugrzęzła pomiędzy orkami - myślałem, że zawaliłem sprawę totalnie i mnie zniszczą, ale jakimś cudem przełamałem linię wroga i udało mi się walkę sprowadzić do etapu, gdzie niedobitki orków broniły się (jakże dzielnie walczyły o swoją Ojczyznę! :D) z gondorską piechotą, a jazda w całości walczyła z Witch Kingiem. No ja nie wiem czemu, ale na jednego czarnego człowieka z Westernesse przypadało gdzieś 3 moich kawalerzystów i choć nadal miałem pewnie ze 200 kawalerzystów (wróg 60) to w tym momencie zastanawiałem się, czy zwycięstwo na pewno jest w kieszeni. Mogło być różnie, na całe szczęście, gdy wrogowi zostało jeszcze 30 gwardzistów, padł Czarnoksiężnik. Niedobitki wroga poszły pod miecz i armia Gondoru wkroczyła do niebronionego Minas Morgul (w przeciwnym razie pojawiłoby się tam 4 tysiące orków? Dobrze mówię?). W tej chwili moja armia wlała się do Mordoru. Idę drogą Froda, najpierw na północ, gdzie mam zamiar zająć Czarną Bramę i to co po drodze, a potem lecę do Barad-Dur. Tak jak mówiłem, Gondorem gra się ciekawie, bardzo ciekawie.
I to jest definicja poziomu: łatwy/łatwy ;)
vh/vh ;) tura 31 mordor wzywa inwazje na edoras. w tego moda gra mi sie lepiej niz w podstawke ;p
W tym momencie jestem po ciężkich walkach z Isengardem (o ile można to tak nazwać bo w jednej bitwie 2000 Elfów kontra ponad 4000 Uruk-Hai doszło do masakry w wyniku której zmiotłem całą armię Isengardu tracąc... 300 ludzi...).
W mojej kampanii rozegrałem przedostatnia bitwę mając 2000 elfów kontra ponad 6 tys. hołoty z Mordoru. Zebrali wszystko co im zostało i spotkalismy się pod ostatnim z ich miast. Mieli w swojej ekipie 5 jednostek Olog-Hai a ja same jednostki ze złotymi szewronami. Straciłem 800 ludzi (tzn Elfów) a czarnych wybilem prawie do ostatniego. Poziom vh plus oczywiście mój ukochany Real Combat.
Ja gram teraz leśnymi, gra się zajefajnie moi łucznicy kasują każdego orka zanim dojdzie do moich linii, ale jak już dojdzie to po chwili daje nogę :D. Lubię korzystać z konnych łuczników, mają mało strzał, ale mogą podskakiwać do wroga przed tym jak dojdzie w zasięg pieszych. Myślę, że elfowie mogliby mieć zamiast tak dużego ataku (10, 11), ciś koło (8, 9), ale za to atrybut efektywny przeciwko pancerzom, bo w tej chwili żeby "zastrzelić" oddział trolli potrzebuję 2-3 łuczników, to wkurza.
Soul of Night
08-09-2009, 17:02
Ja gram teraz leśnymi, gra się zajefajnie moi łucznicy kasują każdego orka zanim dojdzie do moich linii, ale jak już dojdzie to po chwili daje nogę :D. Lubię korzystać z konnych łuczników, mają mało strzał, ale mogą podskakiwać do wroga przed tym jak dojdzie w zasięg pieszych. Myślę, że elfowie mogliby mieć zamiast tak dużego ataku (10, 11), ciś koło (8, 9), ale za to atrybut efektywny przeciwko pancerzom, bo w tej chwili żeby "zastrzelić" oddział trolli potrzebuję 2-3 łuczników, to wkurza.
Musi być trochę realizmu... Łuk to nie kusza ;)
Poza tym pomyśl, że zawsze to Ty możesz się znaleźć po drugiej stronie łuku... ;)
Złymi nie lubię grać :D więc raczej nie. Z drugiej strony jeżeli chcę mięć równą walkę troll vs. strzelec to trzeba grać krasnalami, tam 1 oddział kusz = 1 oddział trolli :D.
Soul of Night
08-09-2009, 17:40
Złymi nie lubię grać :D więc raczej nie. Z drugiej strony jeżeli chcę mięć równą walkę troll vs. strzelec to trzeba grać krasnalami, tam 1 oddział kusz = 1 oddział trolli :D.
Dobra bez komentarza... ale jest coś takiego jak poziom jednostki i jego odpowiednik w każdej nacji. To chyba dobrze, że chłopami nie można czołgu zniszczyć od razu...? Tu chodzi, żeby troszkę się wysilić, a nie grając na Vh/Vh wybijać podstawowa jednostką wszystkie inne... Moim zdaniem powinni wzmocnić jednostki ciemnych, bo to już się paranoja robi, że praktycznie nie mają szans. No, albo zrealizować genialną myśl i stworzyć prawie darmowe jednostki takie jak podstawowy ork (0 kosztu utrzymania - żywi się z tego co złapie) i umożliwić rekrutację maksymalnego paska rekrutacji w jednej turze. Wtedy było by bardziej realnie i w końcu trzeba by się wysilić, żeby przejść kampanię. No i, żeby była możliwość przegrania jej, bo teraz taka opcja jest na poziomie zerowym :/
Wiesz to wtedy powinni tak mieć wszyscy, bo w rezultacie dobre frakcje znów dostawały by w tyłek tak jak w 1.1 lub 1.2.
Albo druga wersja wraz z obniżką kosztów dla złych, powinni też mieć obniżoną wartość bojową (szczególnie tych słabszych), a zostawić tych potężniejszych, wtedy balans będzie lepszy, ale dalej nie to co trzeba.
omg dobrze jest jak jest mnie juz czasen nudzi jak rozwalam xxx armie z praktycznie 0 stratami a w automacie przegrywam ;/
Soul of Night
08-09-2009, 20:18
No właśnie... orkowie nie chodzili w grupie po 2 tysiaki. Tutaj powinny chodzić armie po 10-12 tysięcy na raz. Wtedy by było ciekawie przynajmniej :)
No i zacząłem grać Gondorem. Tu gra rewelacyjna. Zebrałem całą armię i przed Mordorem zająłem zarówno Cair Andros jak i obydwa Osgiliathy (Osgiliath Wschodni był oblegany przez Mordor - przerwałem oblężenie, zwyciężyłem pierwszą walkę, pomimo tego, że w walce udział wzięło tylko kilku moich genków, którzy, po zdobyciu Cair Andros, byli jedyną armią mogącą zrobić odsiecz). Tuż potem zająłem dwa pozostałe miasta w okolicy Ithilien i wrogowi poza Dol Guldur, w tym momencie, pozostała tylko plugawa kraina Mordor... Stoczyłem już kilka bitew i niby nic trudnego, nie raz, pomimo, niby, najwyższego poziomu trudności, atakując dwukrotnie mniejszą armią, wygrywało się ze stratami rzędu 3-5%, bo jazdą na flankach i tyłach można działać bezkarnie i zmusić wroga do odwrotu. Problemy zaczęły się, gdy postanowiłem zająć Minas Morgul. Zaatakowałem jakieś dwa oddziały stojące obok i Czarnoksiężnik z Angmaru, stacjonujący w twierdzy, przyłączył się do zabawy. Miałem dwa razy mniej żołnierzy, ale nieporównywalnej z wrogiem jakości i do tego rekordowe, jak na ten mod, ilości jazdy. Wróg miał to, czego pokonałem już wiele - orków. "Ale nie dowodził nimi herszt bandy orków, o nie", dowodził nimi Czarnoksiężnik z 10 gwiazdkami, tak więc bitwa była niesamowicie zaciekła i do ostatniego orka. Nie dało się skutecznie manewrować, bo co próbowałeś wroga z flanki, to pojawiali się tam przyboczni wodza-wroga - no po prostu niezniszczalni byli! Moja jazda ugrzęzła pomiędzy orkami - myślałem, że zawaliłem sprawę totalnie i mnie zniszczą, ale jakimś cudem przełamałem linię wroga i udało mi się walkę sprowadzić do etapu, gdzie niedobitki orków broniły się (jakże dzielnie walczyły o swoją Ojczyznę! :D) z gondorską piechotą, a jazda w całości walczyła z Witch Kingiem. No ja nie wiem czemu, ale na jednego czarnego człowieka z Westernesse przypadało gdzieś 3 moich kawalerzystów i choć nadal miałem pewnie ze 200 kawalerzystów (wróg 60) to w tym momencie zastanawiałem się, czy zwycięstwo na pewno jest w kieszeni. Mogło być różnie, na całe szczęście, gdy wrogowi zostało jeszcze 30 gwardzistów, padł Czarnoksiężnik. Niedobitki wroga poszły pod miecz i armia Gondoru wkroczyła do niebronionego Minas Morgul (w przeciwnym razie pojawiłoby się tam 4 tysiące orków? Dobrze mówię?). W tej chwili moja armia wlała się do Mordoru. Idę drogą Froda, najpierw na północ, gdzie mam zamiar zająć Czarną Bramę i to co po drodze, a potem lecę do Barad-Dur. Tak jak mówiłem, Gondorem gra się ciekawie, bardzo ciekawie.
TAAKK!! GONDOR GÓRĄ !! ;p;p
No właśnie... orkowie nie chodzili w grupie po 2 tysiaki. Tutaj powinny chodzić armie po 10-12 tysięcy na raz. Wtedy by było ciekawie przynajmniej :)
No i czasem chodzą. Trzy, cztery pełne armie koło siebie z jednostkami w skali huge i masz pełnoprawny korpus orkowy :)
Soul of Night
09-09-2009, 14:36
No i czasem chodzą. Trzy, cztery pełne armie koło siebie z jednostkami w skali huge i masz pełnoprawny korpus orkowy :)
Mówiłem tutaj o skali Normal :P
Ja gram jak Soul of Night na normalu czasem na large bo u mnie to przy 4k żołnierzy w bitwie zaczyna się komp pocić :D.
Soul of Night
09-09-2009, 19:21
Ja gram jak Soul of Night na normalu czasem na large bo u mnie to przy 4k żołnierzy w bitwie zaczyna się komp pocić :D.
U mnie nie, ale nie rozumiem sensu posiadania oddziałów po 250 jednostek. Tracę przy tym przyjemność z ręcznej bitwy, a wiadomo jak jest na automatach w TATWie.
BlackKuma
09-09-2009, 20:51
Ja też gram na normalu:) bo inaczej komp by nie wyrobiłXD
Mam dwa zastrzeżenia najpoważniejsze do tego moda.
1. Złe orkowe frakcje. Nie wiem jak to jest z jednostkami Haradu i Rhun, ale orkowie są strasznie słabi, nawet elita nie jest zbyt silna(nie mówię tu o trollachXD). np. pikinier Isengardu ma bardzo słaby atak i obrone, wiem ,że to pikonier, ale mimo wszystko słabiutko.
Jednostki dobrych frakcji są dobrze zrobione i zbalansowane, gorzej właśnie z orkami na ich niekorzyść. Nudno sie gra jak oddziałem 300 można rozchukać 1000 orków:P
2.Graficzka. Chodzi mi tu o wygląd jednostek. Grałem na razie tylko krasnoludami i jest parę zastrzeżeń. Topory i kiloy wnikające w ramiona, dziwny atak halabardników( żal totalny) jakby chcieli ogródek kopać:P no i podczas ataku jednostki krsnolódów co jakiś czas(każda z osobna) dostają Ludzkich rozmiarówXP jak zgina w takim stanie to też tak zostaje na polu bitwy.
heraldyk
10-09-2009, 00:27
Dla mnie dość kłopotliwe są odległości na mapie kampanii. O ile nie przeszkadza mi to w przypadku przemieszczania armii to w przypadku przemieszczania dyplomatów, szpiegów, zabójców itp. jest to kłopotliwe. Zrobiłem mały eksperyment i podniosłem takim jednostkom punkty ruchu. Efekt - moje elfy razem z Mordorem tłuką Rohan i Gondor (zasługa dyplomacji).
Myślę, że kłopotliwa jest nie tyle odległość, a rozmiar prowincji. Są cholernie duże! Przejście wojem z jednej do drugiej zajmuje 2tuty i jak tu grać blitzkrieg :D.
Myślę, że kłopotliwa jest nie tyle odległość, a rozmiar prowincji. Są cholernie duże! Przejście wojem z jednej do drugiej zajmuje 2tuty i jak tu grać blitzkrieg :D.
Mod pod Rome, ma mniejszą mapę, tam z kolei, kiedyś były problemy, że mapa za mała....Czy szlachetni przedmówcy pisząc, o rozmiarach Śródziemia, wiedzą jaki obszar zajmował? Jaki się przyjmuje? Dlatego odległości są dobre, no może nie wszędzie ;)
heraldyk
10-09-2009, 10:17
Ja osobiście wolę duże mapy, bo wtedy trzeba grać zarówno armiami jak i dyplomacją. Ale uważam że dyplomacja w takim przypadku musi być kilkakrotnie bardziej mobilna. Duża mapa (jak ma to miejsce w tym modzie) powoduje że trzeba przewidywać ruchy na kilka tur do przodu. A blitzkrieg nadal jest możliwy choć w nieco innym wymiarze czasowym.
W kwestiach zaskoczenia proponuję przeczytać http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Wie ... C5%BCnicza (http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Wie%C5%BCa_obl%C4%99%C5%BCnicza) (środkowy akapit)
Mod pod Rome, ma mniejszą mapę, tam z kolei, kiedyś były problemy, że mapa za mała....Czy szlachetni przedmówcy pisząc, o rozmiarach Śródziemia, wiedzą jaki obszar zajmował? Jaki się przyjmuje? Dlatego odległości są dobre, no może nie wszędzie ;)
Widziałem mapę tego moda, no ale cóż to było za czasów Rome :). Co do rozmiarów śródziemia, to mam atlas i wiem jak ono wygląda na tle całego Tolkienowskiego Świata, to nie pępek ziemi :D. Całe Śródziemie zajmuje mniej-więcej tyle co Europa. Może kolega przedmówca ma racje niech wojsko rusza się tak samo, ale dyplomaci muszą ruszać się szybciej, bo zanim ja dojdę dyplomatą z północy na południe, to miejsce docelowe może 4razy zmienić właściciela :D.
czy jest jakiś aktywny link do patcha 1.2 gdyż ten na str1 niedziała
Edit: już znalazłem jeśli ktoś chce ściągnąć to
http://www.ausgamers.com/files/details/html/46920
rokita6661
12-09-2009, 00:23
Witam Szanownych Kolegów
Gram Elafami i mam problem z Entami ktore mozna zrekrutowac na zasadzie najemników. Otoz jezeli Enty sa w skladzie armii i probuje rozegrac bitwe, to w czasie wczytywania mapy gra wywala sie do windowsa. Nie dzieje sie tak gdy bitwa jest rozgrywana automatycznie... Czy ktos z Kolegów napotkal podobny problem?? Podkreslam ze sytuacja ta dotyczy tylko bitwy z udzialem Entow i to niezaleznie czy sa one same czy z innymi jednostkami...
Reinstaluj grę. Ja osobiście nie mam takiego problemu, więc pewnie coś masz krzywo zainstalowane.
Witam Szanownych Kolegów
Gram Elafami i mam problem z Entami ktore mozna zrekrutowac na zasadzie najemników. Otoz jezeli Enty sa w skladzie armii i probuje rozegrac bitwe, to w czasie wczytywania mapy gra wywala sie do windowsa. Nie dzieje sie tak gdy bitwa jest rozgrywana automatycznie... Czy ktos z Kolegów napotkal podobny problem?? Podkreslam ze sytuacja ta dotyczy tylko bitwy z udzialem Entow i to niezaleznie czy sa one same czy z innymi jednostkami...
Szlachetny Kolego, mój Szanowny Kolega, przedmówca - trafnie zauważył, że wywalanie wynika, chociażby z faktu złego zainstalowania, i że trzeba jeszcze raz zainstalować. Wywal, tzn odinstaluj moda, i sprawdź na zwykłej kampanii, z podstawki, czy jak wejdziesz w Kampanię, zaczniesz grać nacją, czy ci nie wywala, to samo spróbuj z jedną z Kampanii. Piszę z własnego doświadczenia, mi po prostu Medek walnął, przesadziłem z modami, zdarza :lol: , poniosło, mnie :D
pozdrawiam
Mam taki problemik. Jak walczę elfami w mordorze, to mnie wywala na pulpit, przy czym nie zawsze tak się dzieje. Wiecie jak zaradzić, czy może to jest bug, który wymaga łatki?
Mam taki problemik. Jak walczę elfami w mordorze, to mnie wywala na pulpit, przy czym nie zawsze tak się dzieje. Wiecie jak zaradzić, czy może to jest bug, który wymaga łatki?
W jaka wersję moda grasz? Na submodach itp...?
Czysta 1.2 submody tylko te co są z dodatkiem.
Czysta 1.2 submody tylko te co są z dodatkiem.
Niezbyt rozumiem :roll: , bez submodów, patch 1.2?
Jeżeli tak, to instalowałeś te fixy?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=284357
Jeżeli nie, to zainstaluj, skasuj map.rwm...I spróbuj ;)
Zainstalowałem oba ale z tej listy bugów nie widziałem mojego problema D:
To ze złymi państwami miałem już wcześniej, jak odpalę gierkę to zobaczę narazie spadam.
Dzięki za pomoc.
Czy mod podnosi wymagania sprzętowe ?
Hej.
Mam ten sam problem co Vlad77 z tym, że oprócz patcha 1.2 mam jeszcze RC+RR TATW1.2. Na początku wszystko działało ok ale gdy zmieniam turę (na ikonie Mordoru - wielkie oko) wywala do pulpitu z napisem ze gra napotkała błąd. Ma ktoś jakieś pomysły?
Mod super, ale jak zwykle nie pasują mi enty i mumakile :twisted: Ale dobra, najgorsze dla mnie jest to ,ze prowincje są bardzo daleko oddale [Rosja come back :evil: ] Przez co odechciewa się grać [język ang da się znieść :twisted: ] Super by było, jak by zrobili mapę w stylu SS, odrazu by było lepiej, bo tak jakos nudno 2 tury zeby gdzies dojsc i w sumie zawsze toczy sie bitwa o kilka zamkow. Wkurza mocno nie poprawność co do miast Tolkienowskich [mam nadzieję ,że w 1.3 mocno to naprawią] Np. Isengard. Mówić prosto to była przewysoka wieza, otoczona okrągłym murem, a w praktyce na 1.2 jest to normalny zamek :evil: :evil: Oczywiście 1/2 to buntownicze osady :evil: :evil: Sytuacja orków w Mordorze....katastrofa !!! Przeciez tam bylo miliony orków, a nie 1000 na wszystkie twierdze. Drodzy, slabi. Powinny byc na poczatki 3 regimenty slabych, tanich orkow. Mogli by zmiejszyc koszt orkow, zrobic takie slabsze po 200 florenow :twisted: wtedy by bylo sprawiedliwie, bo tam na prawde bylo ich mass. No ale co tu więcej mówić, te odleglosci najgorsze i malo prowincji, ale mod i tak super ;)
Fumanchu
13-09-2009, 16:20
Czy mod podnosi wymagania sprzętowe ?
Tak,armie są większe i o ile MII mi uciągło to w TATW przycina.Czekam do 10 X na nowy piecyk.
Macie tutaj sub-moda który dodaje bardzo dużo dodatkowych prowincji, nie wiem czy ktoś go tu podał bo nie czytałem wszystkiego :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=290305
Zapraszam do Kampani Online na modzie Third Age total war ;) potrzebuujemy gracza na Mordor :twisted:
Możecie mieć problem żeby kogoś znaleść. Mordor to słabizna totalna :D . Chociaż trolle nieco podnoszą poziom.
Możecie mieć problem żeby kogoś znaleść. Mordor to słabizna totalna :D . Chociaż trolle nieco podnoszą poziom.
takiś chętny to prosze viewtopic.php?f=3&t=856&start=40 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=856&start=40)
proszę mi niepisać że niezrozumiałem :roll:
W chwili obecnej nie mam własnego komputera,który jest w naprawie (płyta główna :| ) i mogę tylko siedzieć na starożytnym laptopie,
serfować po necie i ściągać mody na pendrive :D
Edit: Ściągam Third Age,żeby mieć wszystko gotowe jak dojdzie komp i szukam jednego submoda.
Dodawał chyba nową muzykę (która w Third Age cały czas się powtarzała).
I tu pojawia się problem na TW Center wszelkie linki do moda zostały wykasowane.
Ktoś może wstawić na RapidShare albo chociaż wytłumaczyć o co chodzi?
[IG] Misiak
13-09-2009, 20:01
Nie.
Generalnie rzecz biorąc wielkość prowincji nie jest zła, zważywszy na to, że w śródziemiu nie było miast co 10 km ;) co do tego, że nie ma zabudowy "tolkienowskiej" podczas oblężeń....to bardzo dużo roboty, bo trzeba robić miasta na nowo...może się doczekamy. Mod jest dobry i do SS nie można go porównywać, ponieważ to inna bajka ;)
A jeżeli koniecznie ci to przeszkadza, to jest submod dodający więcej prowincji - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=290305. Osobiście jeszcze nie testowałem.
A jeżeli koniecznie ci to przeszkadza, to jest submod dodający więcej prowincji - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=290305. Osobiście jeszcze nie testowałem.
Dokładnie to samo napisałem prę postów wyżej. x_X
Misiak]
Nie.
Generalnie rzecz biorąc wielkość prowincji nie jest zła, zważywszy na to, że w śródziemiu nie było miast co 10 km ;) co do tego, że nie ma zabudowy "tolkienowskiej" podczas oblężeń....to bardzo dużo roboty, bo trzeba robić miasta na nowo...może się doczekamy. Mod jest dobry i do SS nie można go porównywać, ponieważ to inna bajka ;)
Zgadzam się z tobą misiak, ale ja pisałem w tym poście o wymaganiach :D. Tak dla przykładu, między białą wieżą i osgiliath było około 5 staj to nie takie hop siup:D, między ujściem Anduiny, a Minas Tirith było 50 staj, między doliną Morgulu, a pelenorem około 20 więc to nie takie małe odległości. Jest dobrze tak jak jest, przynajmniej większość bitw jest w polu, dzięki czemu nie siedzimy w ciągłym oblężeniu.
Mod super, ale jak zwykle nie pasują mi enty i mumakile :twisted: Ale dobra, najgorsze dla mnie jest to ,ze prowincje są bardzo daleko oddale [Rosja come back :evil: ] Przez co odechciewa się grać [język ang da się znieść :twisted: ] Super by było, jak by zrobili mapę w stylu SS, odrazu by było lepiej, bo tak jakos nudno 2 tury zeby gdzies dojsc i w sumie zawsze toczy sie bitwa o kilka zamkow. Wkurza mocno nie poprawność co do miast Tolkienowskich [mam nadzieję ,że w 1.3 mocno to naprawią] Np. Isengard. Mówić prosto to była przewysoka wieza, otoczona okrągłym murem, a w praktyce na 1.2 jest to normalny zamek :evil: :evil: Oczywiście 1/2 to buntownicze osady :evil: :evil: Sytuacja orków w Mordorze....katastrofa !!! Przeciez tam bylo miliony orków, a nie 1000 na wszystkie twierdze. Drodzy, slabi. Powinny byc na poczatki 3 regimenty slabych, tanich orkow. Mogli by zmiejszyc koszt orkow, zrobic takie slabsze po 200 florenow :twisted: wtedy by bylo sprawiedliwie, bo tam na prawde bylo ich mass. No ale co tu więcej mówić, te odleglosci najgorsze i malo prowincji, ale mod i tak super ;)
przecierz odległości są dobre co wy chcecie?? i jestem ciekawy kiedy wyjdzie patch 1.3 :D:D
Sam Fisher
14-09-2009, 07:31
przecierz odległości są dobre co wy chcecie?? i jestem ciekawy kiedy wyjdzie patch 1.3 :D:D
A wiadomo coś o zmianach w kolejnym patchu?
Na twc z tego co ja czytałem to jeszcze nic za bardzo nie pisze zobaczymy jak się pierwszy preview pojawi to zostaną jakieś 1-2 tygodnie do premiery.
mam nadzieje że moderzy poradzą sobie z odwzorowaniem tolkienowskich miast i twierdz bo Minas Tirith jako taki zwykły zamek nie bardzo mi się podoba
Sam Fisher
14-09-2009, 16:18
mam nadzieje że moderzy poradzą sobie z odwzorowaniem tolkienowskich miast i twierdz bo Minas Tirith jako taki zwykły zamek nie bardzo mi się podoba
Kij z tym. Ważniejszy jest jednostka latającego Nazgula :mrgreen: Ktoś pisał o tym :lol: Wszystkiego mieć nie można niestety :P
Taaaak tego można już tylko chcieć :D, jeżeli zaczną sobie radzić z odwzorowaniem tolkienowskich miast, to wystarczy, że będę miał Minas Tirith i już nie będę mógł przegrać kampanii :D. Ja mam na kompie model Białej Twierdzy, wykonany przez kogoś z twc, ale to nie oznacza, że może to być zrobione tak na hop siup, przecież muszą zrobić nowe tekstury murów, budynków, wież etc. Jeżeli zrobią to w 1.4 albo 1.5 też będę zadowolony, jak narazie w pełni styka mi to, że mod się rozwija.
Jednostka latającego nazgula to nie fikcja - taki model był w Lotr:Total War (działający na Rome), a także Sauron(zabijający tak jak w filmie),armia nieumarłych i wiele innych.
Co do modelu Minas Tirith to wie ktoś czy taki powstaje? Wiem,że Lotr:Total War był gotowy nawet,ale cały plan wziął w łeb,bo komputer nie umiał znajdywać ścieżek w mieście. A że Medieval 2 jest na zmodyfikowanym silniku Rome,więc...
Dobrym pomysłem dla mnie jest natomiast wprowadzenie do gry nowych budynków, tak żeby miasta bardziej wyglądały na Gondorskie,Elfickie,Krasnoludzkie. Mod na Lotr był super i znacząco podnosił klimat gry.
[IG] Misiak
14-09-2009, 19:43
mógłby ktoś mi wyjaśnić w którym pliku można zmienić szybkość poruszania się dyplomatów(tylko dyplomatów) :D
oo wrócił stary wygląd super :D :D
[IG] Misiak
15-09-2009, 21:41
a no wrócił:D a co z moim zapytaniem?:D
Sam Fisher
15-09-2009, 23:07
Jednostka latającego nazgula to nie fikcja - taki model był w Lotr:Total War (działający na Rome), a także Sauron(zabijający tak jak w filmie),armia nieumarłych i wiele innych.
>:0
I ten model latał? Nie spadał jak Ikar? :D Ma ktoś screeny tego cuda?
heraldyk
16-09-2009, 00:42
Proszę bardzo. Właśnie podziwiałem te latające stwory :)
http://www.imagic.pl/files//14491/LOTR/c.JPG
http://www.imagic.pl/files//14491/LOTR/b.jpg
http://www.imagic.pl/files//14491/LOTR/a.jpg
WOW kapitalny ten nazgul :D :D
Pamiętam że sam Sauron to był olbrzymi piechur którego za nic nie dało się ubić. A te Nazgule dało się wystrzelać dość łatwo. King Kong mógłby wrzucić te latające monstra w przyszłym patchu. Byłoby bardzo klimatycznie. Tylko czy jest to wykonalne pod silnikiem Medievala 2?
Jest wykonalne. Modyfikacja jaką jest call of warhammer ma jednostki latające. Popatrz na ich screeny i na filmy tej produkcji ; )
Soul of Night
16-09-2009, 12:52
Pamiętam że sam Sauron to był olbrzymi piechur którego za nic nie dało się ubić. A te Nazgule dało się wystrzelać dość łatwo. King Kong mógłby wrzucić te latające monstra w przyszłym patchu. Byłoby bardzo klimatycznie. Tylko czy jest to wykonalne pod silnikiem Medievala 2?
Jakby się dogadał z twórcami moda pod RTW, to by wrzucił... ale ludzka pycha...
Zależy jak łatwo, na którym poziomie. Dobrze wyekspiony mógł zabić bez problemu parę setek żołnierzy. Ale i tak są za słabe.
Kurde to nie temat do tego ! Te nazgule na fell beast'ach latają troche za nisko, i nie wiem czemu nazgul ma wygląd człowieka 8-)
A raczej orka :D. Latają nisko bo model nie pociągnął by za wysoko, a do tego nie dosięgnął by do woja, bo nową animację robi się długo i trzeba mieć sprzęt, może oni go po prostu nie mieli...
Soul of Night
16-09-2009, 18:11
A raczej orka :D. Latają nisko bo model nie pociągnął by za wysoko, a do tego nie dosięgnął by do woja, bo nową animację robi się długo i trzeba mieć sprzęt, może oni go po prostu nie mieli...
Dodaj, ze jest to mod na Roma... OskarX, Przelicz sobie jego silnik i stwórz coś podobnego sam, a potem krytykuj ;)
Fakt, żeby krytykować trzeba coś umieć...
Mod pod Rome, choć grafika już nie ta, ma świetną grywalność, duży wybór jednostek. Natomiast mod pod Medka, też jest super ale po przejściu kampanii Gondorem i Wysokimi Elfami, zaczekam, aż panowie spece bardziej go rozwiną ;)
[IG] Misiak
17-09-2009, 11:03
mod się bardzo dobrze rozwija i- co ważne- nie ma żadnych przesłanek by nagle miał zostać zawieszony. Cieszmy się i czekajmy cierpliwie na to , co wymyślą moderzy. teraz jest nieźle a może być tylko lepiej:D
Izabelin
17-09-2009, 12:54
A skoro temat zszedł na moda Lotr Total War to może jacyś wybitni znawcy opisaliby różnice między tymi modami. Wiadomo, że graficznie lepszy będzie mod pod medka, ale chodzi mi o inne niuanse. Mocne i słabe strony, podobno Lotr ma lepszy klimat. . . ale dlaczego ? chodzi o eventy ? Jak ma się sytuacja z lokacjami w lotrze i czy występują w nim wojny między dobrymi nacjami ? Ciekawi mnie także poziom trudności lotra no i jeśli już jesteśmy przy temacie to zauważylem, że jest jeszcze jeden mod pod rome, a mianowicie fourth age total war - czy ktoś mógłby coś o nim rzec ?
A skoro temat zszedł na moda Lotr Total War to może jacyś wybitni znawcy opisaliby różnice między tymi modami. Wiadomo, że graficznie lepszy będzie mod pod medka, ale chodzi mi o inne niuanse. Mocne i słabe strony, podobno Lotr ma lepszy klimat. . . ale dlaczego ? chodzi o eventy ? Jak ma się sytuacja z lokacjami w lotrze i czy występują w nim wojny między dobrymi nacjami ? Ciekawi mnie także poziom trudności lotra no i jeśli już jesteśmy przy temacie to zauważylem, że jest jeszcze jeden mod pod rome, a mianowicie fourth age total war - czy ktoś mógłby coś o nim rzec ?
Mod jest tutaj ;)
viewtopic.php?f=57&t=374 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=57&t=374)
Kończąc offtopa, jest lepiej i dokładniej dopracowany, i wychodzi na to, że bardziej oddaje realia zawarte w Śródziemiu
eventy...Mam na myśli oba wspomniane mody...
O Czwartej Erze, tutaj ;)
viewtopic.php?f=57&t=455 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=57&t=455)
Izabelin
17-09-2009, 15:07
Poszukać tematy to jednak umiem sam, w każdym bądź razie nie znajdę tam odpowiedzi na pytania, które zadałem albowiem chodzi mi o jakieś kompleksowe porównanie tych modów. Czym się różnią, jakie mają słabe i mocne strony. To nie jest offtop tylko pytanie porównawcze gdzie punktem odniesienia jest Third Age. .. tzn. jak tamte mody mają się do TA i nawzajem do siebie.
Na twc napisane jest dosłownie tyle:
jak będzie gotowe to będzie gotowe (1.3):D
Ale czekam i wiem że KK nie zawiedzie, jeżeli patch będzie jak 1.2 to gra wyprzedzi poprzedniczki na sto procent!!
[IG] Misiak
17-09-2009, 21:48
eh...ponawiam po raz drugi moje pytanie...możliwe, że w toku tej burzliwej dyskusji przepadło w otchłani:D
w którym pliku mogę zmienić dystans, jaki mogą pokonać dyplomaci w ciągu jednej tury?:D
kamildos
18-09-2009, 12:22
Czy wie ktoś kiedy wyjdzie wkońcu ten patch 1,3??
Czy wie ktoś kiedy wyjdzie wkońcu ten patch 1,3??
Trzeba czytać zanim się coś napisze dwa posty nad tobą jest o tym info.
Joopiter
18-09-2009, 17:25
Misiak]eh...ponawiam po raz drugi moje pytanie...możliwe, że w toku tej burzliwej dyskusji przepadło w otchłani:D
w którym pliku mogę zmienić dystans, jaki mogą pokonać dyplomaci w ciągu jednej tury?:D
Nie wiem jak sie zwieksza dystans, ale zmodyfikowalem (na potrzeby KO) plik desc_strat i umiescilem wszystkich dyplomatow na wyspie Tafalas (u ujscia Anduiny). Prosze:
http://www.filefront.com/14555941/descr_strat.txt
Trzeba wrzucic do folderu: Medieval II - Total War\mods\Third_Age\data\world\maps\campaign\imperi al_campaign
Wczesniej warto zrobic backup pliku.
E: No i z tego co wiem to nie bedzie to dzialac na juz rozpoczetych kampaniach, trzeba zaczac od nowa.
E2: Jest to zrobione dla wersji 1.2 ;)
Grand Admiral Thrawn
18-09-2009, 18:07
1 - żeby zrobić specjalne budynki niezniszczalnymi to dodajemy 'hinterland' przed nimi w descr_strat oraz export_descr_buildings. Powinno to wyglądać tak:
building
{
type hinterland_ecthelion ecthelion
}
building
{
type hinterland_great_gates great_gates
}
building
{
type hinterland_great_walls great_walls
Wszystkie budynki specjalne są łatwe do znalezienia na końcu drugiego wymienionego pliku.
2 - żeby zwiększyć/zmniejszyć ruch dla dyplomatów (albo innych characters) otwieramy plik desc_character i w starting_action_points wpisujemy liczbę większą/mniejszą niż ta, która tam jest.
3 - żeby zmniejszyć koszt stawiania nowych wież obserwacyjnych otwieramy descr_cultures, szukamy watchtower_cost i modyfikujemy koszt i powtarzamy aż wszystkie linie zostaną zmienione.
4 - żeby zwiększyć HP bram otwieramy descr_walls, szukamy gates --> full_health i zwiększamy liczbę na ile chcemy (ale nie przesadzajmy).
5 - żeby zmniejszyć korupcję otwieramy descr_settlement_mechanics.xml, szukamy <factor name="SIF_CORRUPTION"> i liczbę pod nim zmieniamy na np. 0.5 (to zmniejsza korupcję o 50%)
6 - żeby zmniejszyć zły wpływ oddalenia od stolicy na miasta otwieramy descr_settlement_mechanics.xml, szukamy <factor name="SOF_DISTANCE_TO_CAPITAL"> i liczbę przy <pip_max value> zmieniamy na np. 8 (czyli zmniejszamy o 50%)
7 - i jeszcze jeśli kogoś denerwują zbyt mocne trolle to może je zmodyfikować w export_descr_unit (osobiście, zmniejszyłem im pancerz i siłę o 4 a cena i utrzymanie poszły do góry bo za bardzo mi to przypominało WFB i mocne oraz tanie jak barszcz jednostki wampirów czy demonów chaosu).
Mam nadzieję, że nikogo nie zanudziłem i porady komuś się przydadzą. Słowo ostrzeżenia na koniec. Nie daję gwarancji, że te zmiany są w 100% kompatybilne z zapisanymi stanami gier.
No, w końcu doczekałem się :lol: :lol: :lol: Wcześniej było w małym modzie, a teraz jest w najnowszym Real Combat + Recruitment for TATW 1.2 released SEPTEMBER 18
http://img15.yfrog.com/img15/7816/beztytuuqk.jpg
Eutyches zauważyłeś jaki są warunki wygranej? Przy długiej kampanii musisz zdobyć tylko 4 regiony :D
Eutyches zauważyłeś jaki są warunki wygranej? Przy długiej kampanii musisz zdobyć tylko 4 regiony :D
Tak, a dalej jest napisane, co mam wyeliminować :lol: Ludzików ;) Czyli trochę się dzieje, jak na razie powoli się wszystko rozwija :evil:
Eutyches do żeby osiągnąć warunki zwycięstwa jest jakiś limit czasowy ??(czyli ilość tur)
Eutyches do żeby osiągnąć warunki zwycięstwa jest jakiś limit czasowy ??(czyli ilość tur)
Tak. W tym przypadku 400tur, ale to najmniejszy problem, wystarczy datę przesunąć w pliku, z drugiej strony, tury narzucają nam jakieś ograniczenia, zawsze trudniej... :lol:
[IG] Misiak
19-09-2009, 08:16
wow. testować Panowie i pisać jakie zmiany, jaki balans itd. :mrgreen: sam niestety nie mam czasu na testy a jestem żywo zainteresowany rozwojem moda:D
JEŻELI DOBRZE WYCZYTAŁEM to ten rc będzie można używać już na bierzącym sejwie ale trzeba coś pogrzebać taa?
Jest wyraźnie napisane: "New campaign recommended" ;)
Czytałem,że można grać w stare sejwy,ale większość opcji będzie dostępna od nowej kampanii.
[IG] Misiak
19-09-2009, 17:36
taaak nie wiem czy to sciągać :? bardziej chyba jestem ciekaw patcha 1.3. Więc poczekam...poczekam:D