PDA

Zobacz pełną wersję : Third Age 1.4.1

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Krzyzak
09-03-2010, 15:25
No właśnie, a jest taki mod, który zmienia wygląd tych miast choć trochę na bardziej podobne do tych Tolkienowskich ? :D

Bzyqusek
09-03-2010, 15:28
Z tego co mi wiadomo nie :P

apollo7100
09-03-2010, 17:33
ale gdzies jest mozliwosc rozgrywania pojedyńczych bitew w "prawdziwych" miastach ale nie wiem gdzie ...takie cos trzeba sciagnac z TWC i wklejic w odpowiednim folderze..

Krzyzak
09-03-2010, 19:01
Hmm... ok, poszukam tego na TWC i jeśli coś znajdę to będę szczęśliwy :D Póki co mam kolejne pytanie ... Czy w grze pojawia się kiedyś Sauron ? Np, jako wyczekiwany bohater, albo coś takiego ? :D

Bzyqusek
09-03-2010, 19:06
Hmm... ok, poszukam tego na TWC i jeśli coś znajdę to będę szczęśliwy :D Póki co mam kolejne pytanie ... Czy w grze pojawia się kiedyś Sauron ? Np, jako wyczekiwany bohater, albo coś takiego ? :D

Marzenie :lol:
A jeśli by był to cała armia by mu rady nie dała :lol: :lol:

tracer10
09-03-2010, 22:43
Mam problem mam Medka w wersji 1.03 kingdoms w wersji 1.05 i zainstalowałem TA później patch 1.1b ale patcha 1.2 nie mogę zainstalować bo wyświetla się komunikat Invalid data a jak próbuje włączyć TA to taki komunikat występuje Medieval II Total war encountred an unspecified error and will now exit co z tym zrobić dodam że Kingdoms jest spolszczony

Faramir
10-03-2010, 01:05
tracer coś musiałeś pokiełbasić instalowałeś oba party TA?
A jak tak to jak to wgrywasz w sensie jaki ustawiasz folder docelowy

Krzyzak
10-03-2010, 12:04
Dziś po południu wróci do mnie komp, więc zdam relację z gry o ile ją w ogóle odpalę :roll:

apollo7100
10-03-2010, 15:27
Mam problem mam Medka w wersji 1.03 kingdoms w wersji 1.05 i zainstalowałem TA później patch 1.1b ale patcha 1.2 nie mogę zainstalować bo wyświetla się komunikat Invalid data a jak próbuje włączyć TA to taki komunikat występuje Medieval II Total war encountred an unspecified error and will now exit co z tym zrobić dodam że Kingdoms jest spolszczony

albo cos zle pobrales najlepiej stad: http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war i potem jeszcze raz instaluj TA...

Mafarus
10-03-2010, 16:29
Mam taką prośbę czy ktoś mógłby napisać gdzie się rekrutuje specjalne jednostki najemne (teren) i jaką frakcją dane jednostki mogą dołączyć do nas.
Chodzi mi o spis dotyczący wersji 1.4 z RC+RR.

tracer10
10-03-2010, 19:44
Hah ale ze mnie noob nie zainstalowałem parta numer 2 ale i tak nie mogę zainstalować patcha 1.2

Krzyzak
10-03-2010, 20:22
Tracer, a zainstalowałeś, albo czy przynajmniej pobrałeś patcha 1.1 ? ;)

Faramir
11-03-2010, 13:47
Poza tym jak zainstalowałeś party w złej kolejności to musisz od nowa

ps
a który masz part patcha 1.2? bo są dwa i może to być uwarunkowane tym że chcesz zanistalować drugi part patcha 1.2.......

tracer10
11-03-2010, 17:45
WSZYSTKO JEST GIT MAM JUŻ ZAINSTALOWANEGO PATCHA 1.4 TERAZ SPOLSZCZENIE ŚCIĄGNĘ

Faramir
11-03-2010, 21:43
Spoko że działa :D napisz co było nei tak

vlad77
11-03-2010, 21:49
Ja gram na angielskiej, o wiele dla mnie ciekawiej grać na oryginale, że się tak wyrażę, niż na polskiej wersji, której miałem full w Medku podstawie i Kingdooms'ach :)

jastrzebie71
13-03-2010, 07:47
Mam pytanie do znawców twórczości Tolkiena:
Czy orkowie podobnie jak elfy są w zasadzie nieśmiertelne (nie umierają ze starości ale w wyniku ran). Jak wiemy orkowie to dawne elfy zmienione przez Morgotha

MateuszKL
13-03-2010, 08:32
To jedno z najbardziej kontrowersyjnych zagadnień. Wielu uważa, że musieli być nieśmiertelni, gdyż pochodzą od elfów, a więc zabranie im śmiertelności byłoby zmianą statusu ontologicznego tych stworzeń. Ja raczej twierdzę, że na Śródziemie należy patrzeć jako na świat mityczny i wydaję mi się, że utrata - razem z dobrem i pięknem - śmiertelności, nie będzie niczym dziwnym. Sądzę, że orkowie są śmiertelni.

Podobno Christopher Tolkien rozwiał z resztą wątpliwości, wyjaśniając, że orki są śmiertelne, a te dużej żyjące, pełniące ważną rolę i dowodzące armiami orków, to upadli Majarowie (!!!).

Bzyqusek
13-03-2010, 09:54
A czy w Third Age nasi Elficcy generałowie są nieśmiertelni ? Bo jak ja grałem to żaden mi ze starości nie umarł i ani podczas walk :D

vlad77
13-03-2010, 10:44
Raczej napewno nie, jeszcze Elrond mi ze starości nie umarł, ale oni z reguły żyją b. długo (1rok=4tury) ok. 100lat, fajnie by było gdyby byli nieśmiertelni, ale wtedy samych gienków na mapie mielibyśmy 500 :D
Co do kwestii orków, też myślę, że są śmiertelni, aczkolwiek mogą żyć b. długo, jeżeli ich swój lub wróg nie potnie.

Bzyqusek
13-03-2010, 11:11
Mi Thranduil przeżył 90 lat i walczyłem nim w wielu walkach i nie poległ o dziwo :)

A co do orków może mogli być nieśmiertelni ale prędzej czy później i tak by zginął tak jak vlad pisał :lol:

Markusaxe
13-03-2010, 16:42
Na początek cześć wam.

Mam trzy pytania.
1. Czy można i jak zmienić, żeby w orszaku mogło być więcej niż ośmiu doradców, itemów itp ?
2. Czy jeśli posiadam miecz +1 do ataku to ma on wpływ tylko na oddział generała czy na całą armię ?
3. Czy jeśli posiadam dwa miecze to bonusy do ataku się sumują ?

Jeszcze raz proszę:

"Mam taką prośbę czy ktoś mógłby napisać gdzie się rekrutuje specjalne jednostki najemne (teren) i jaką frakcją dane jednostki mogą dołączyć do nas.
Chodzi mi o spis dotyczący wersji 1.4 z RC+RR."

Bzyqusek
13-03-2010, 18:38
Z tego co wiem do rekrutowania w dolinie Anduiny mamy Beorningów dla każdej (dobrej ?) nacji. I dla leśnych elfów w Fangornie mamy entów i z tego co mi wiadomo to wszystko

vlad77
13-03-2010, 19:01
Z tego co mi wiadomo :) mamy jeszcze najemników z dale, na całym ich terenie (do Dorwinionu i Rhovanionu) dla krasnali, i jak jest inwazja to wszystkie złe mogą najmować jakieś jednostki orków.

Bzyqusek
13-03-2010, 19:16
A no zapomniałem o kawalerii z Dale i ochotnikow rhovanionu :oops: :oops:

Mafarus
13-03-2010, 21:54
Moja zabawa w battle ;]
http://img705.imageshack.us/img705/6897/gondor.jpg -może orki nie miały najlepszych jednostek (1x heavy inf.,2x heavy halabard,masa gundabar orc chyba 7x i 5x goblin inf.)
i dowód na to że elfy zabiją wszystko i to bez entów :twisted: (też battle) http://img189.imageshack.us/img189/3107/beztytuuqrh.jpg
Wiem że zrobiłem sobie super hiper armię ale te straty ;] a i liczebność orków:bodyguards 1x,4x guard barad dur,5x urks no i 10x orc raider ;].Dodając że gdy tylko włączyłem walkę elfy zaczęły od razu strzelać dało mega masakrę :twisted:.Tam gdzie leciały strzały robił się cały obszar czerwony od krwi orków...

Krzyzak
13-03-2010, 22:18
Teraz jak patrzyłem na tych screenach na elfów, to nawet powiem , że są nieźle wykonani graficznie :D

Już się nie mogę doczekać, aż po raz kolejny zagram w TA, bo znów miałem małą wpadkę z kompem, i myślę, że w tym tygodniu już , a właściwie DOPIERO zagram :D

Vedymin
15-03-2010, 18:17
Mam taki małe pytanko, jaka jednostka znajduje się w tym mieście Saurona na północy? Tak włączyłem kod toggle_fow by zobaczyć gdzie jest to miasto :D
Niestety nie widać tego oddziału

Jimmy
15-03-2010, 20:54
panowie mam problem,
zainstalowałem wszystko do wersji 1.4
mój kolega zainstalował dokladnie tak samo jak ja, a gdy chcemy rozegrać bitwe lan to pisze ze gra jest niekompatybilna...
macie jakies pomysly?

Faramir
16-03-2010, 13:22
hmmmm a któryś z was wgrywał spolszczenie/bugfixera??

Jimmy
16-03-2010, 22:00
obydwaj tylko spolszczenie

Grand Admiral Thrawn
16-03-2010, 23:24
Mam taki małe pytanko, jaka jednostka znajduje się w tym mieście Saurona na północy? Tak włączyłem kod toggle_fow by zobaczyć gdzie jest to miasto :D

Zedytuj descr_strat i dodaj papal states jako grywalną nację i zacznij nową kampanię nimi i możesz grać Sauronem ;)

Fumanchu
17-03-2010, 03:27

Zedytuj descr_strat i dodaj papal states jako grywalną nację i zacznij nową kampanię nimi i możesz grać Sauronem ;)
To żart pewnie,zapodaj screena jak on wygląda i jakby stamtąd wylazł jak wszędzie mur.Poza tym tam pewnie jacyś łucznicy mogliby być,dowolna nawet najsłabsza jednostka bo tylko o to biega że coś,ktoś musi być technicznie do ogłaszania krucjat.Właśnie jak Rzym i papież.

Iconiusz
18-03-2010, 22:09
Mam pytanie czy da się jakoś w łatwy sposób wyłączyć to przybywanie jednostek podczas oblężenia miasta? Z innego wątku dowiedziałem się ,że to nazywa się garnison coś tam ale nie mogłem już odszukać tego tematu.

vlad77
18-03-2010, 23:51
Garnison Mod
Poszukaj gdzieś wśród tych 80 stron, bło tu opisywane jak wyłączyć wszystkie dopalacze dla kompa.

Ensis
19-03-2010, 07:11
Czy TA 1.4.1 nadal potrzebuje tu
:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data
swojego folderu ui?

Faramir
19-03-2010, 11:12
Ensis przy instalacji ustawiasz tylko ścieżkę do samego Medka, a bugfixer sam sie wgra do właściwego folderu

Ensis
19-03-2010, 12:39
Faramir- dzięki, ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie.

Faramir
19-03-2010, 15:48
hmmm o ile wiem nie co do właściwej odpowiedzi

Ensis
19-03-2010, 17:27
Czy TA 1.4.1 nadal potrzebuje tu
:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data
swojego folderu ui?

Dodam ze przy 1.2 trzeba było mieć, teraz się zastanawiam czy nadal trzeba?

19-03-2010, 23:08
Ukazał się preview Eriadioru i Arnoru
Wygląda fantastycznie :shock:

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=343032

vlad77
20-03-2010, 08:48
Zaiste jednostki, jak tylko ukaże się patch z nimi, odrazu gram eriadorem i przechodzę w Arnor.

Bzyqusek
20-03-2010, 10:59
Wyje**** :!: Ja to samo co vlad gdy tylko ściągnę patcha od razu odpalam eriador i biore arnor :!: :!: :twisted:

vlad77
20-03-2010, 11:22
Ogólnie mało powiedziałem, wziąłbym Arnor z jednego powodu, jednostki wyglądają dokładnie tak samo jak podczas bitwy o dagoland i na stokach Orodruiny. Te skrzydełka na chełmach są wsprost genialne, nie mówię już o jednostkach rycerzy z Annuminas :)

Bzyqusek
20-03-2010, 11:44
Teraz tylko zostało czekać na tego patcha :D

Lukis
20-03-2010, 12:34
WOW teraz Eriador można nazwać frakcją a nie tak jak wcześniej :D a Arnor tak samo zajebiaszczy ;p

Mafarus
20-03-2010, 19:24
Jak się wezmę za Arnor to Sauron będzie mógł tylko portkami trząść ze strachu przed moimi Knights of Annúminas :twisted: :twisted:

EDIT:Kurczaczki będę musiał ściągać jeszcze raz TATW bo mam RCRR ;//

Biniu
21-03-2010, 08:53
Jak wyjdzie ten patch to wracam do Third Age :) . Zapowiada się super! Oby tylko King Kong znów nie wpadł na jakiś "cudowny" pomysł... A wie ktoś kiedy łatka ma się ukazać?

Herod
21-03-2010, 09:34
hmmm... No noooo... ładny ten Eriador... myślałem, że nie dożyję przeróbki tej nacji. :)
O ile ktoś nie wpadnie na jakieś pseudo-genialne pomysły to z pewnością zagram w tego moda dla tej nacji (zresztą tak jak ostatnio).

Krzyzak
21-03-2010, 09:44
Mam rozumieć, że ta łatka to będzie osobny patch ? Czy jakiś dodatek do patcha 1.4 ? ( bo 1.5 chyba nie wyszedł ... )
P.S Sorry, za głupie pytania, ale ja nie jestem wtajemniczony w te sprawy :D

vlad77
21-03-2010, 10:20
Znając naszych kochanych wydawców w postaci KK, to najbliższy patch nie dość, że może wyjść za miesiąc, to jeszcze oprócz jednostek eriadoru wniesie za sobą, masą śmieci, które nam nie pomogą, a utrudnią grę, ale bądźmy dobrej myśli...

Lukis
21-03-2010, 14:04
no miejmy nadzieję że nie wprowadzą jakichś śmieci np. jakieś smoki do goblinów

vlad77
21-03-2010, 14:13
Lukis ze smokami sobie poradzisz, Balrogów wytłuczesz, trolle też można zabić. Gorzej o wiele będzie jeśli, np. spadnie ilość podatków, dochód z rolnictwa, górnictwa i handlu, wzrosną ceny budynków i rekrutacji, to wszystko będzie miało stałe odbicie w kampanii, a jednostki to sprawa na jedną bitwę :)

Mafarus
21-03-2010, 14:40
No to teraz można prowadzić znowu debaty co tym razem KK wymyśli za głupotę :evil: ... mam już dla niego pomysł na jego poziomie-może gdy gracz zdobędzie czarną bramę niech przy Barad pojawi się Sauron z całą najlepszą armią +10 armii pełnych prowadzonych przez kapitanów :?...albo jak zaatakujemy Isengard to się pojawi armia mająca 10000 najlepszych Uruk-hai prowadzona 1000 berserkerów :x .Niech tylko dodadzą Eradion i Arnor i skończą z "ulepszaniem" moda...

Mam pytanie nie na temat :czy TATW ingeruje w pliki medka i czy można mieć dwa mody zainstalowane na raz ,i czy mod o Warhammer ingeruje w pliki medka.

Lukis
21-03-2010, 15:09
w medku jest folder mods czyli pewnie możesz mieć więcej modów niż jeden

iluminat1990
21-03-2010, 15:57
Knights of Annúminas - totalna zajebioza! juz wiem ze to moja ulubiona jednostka:D

Kessair
21-03-2010, 17:44
Ja wiem co on zrobi!! Autor doda Froda Baginsa jako zabójcę dla Eriadoru/Arnoru. Będzie trzeba dotrzeć nim do prowincji Barad-dur i dokonać akcji "sabotażu" na budynek o nazwie Wieża Saurona. Jeżeli Frodo będzie mieć pierścień to +10 do skilla agenta.

Krzyzak
21-03-2010, 18:04
Przecież zwykły hobbit, nie dałby rady zburzyć Wielkiej Wieży Saurona ... :D Lepiej już zrobić, zadanie o nazwie "Zniszcz Jedyny Pierścień". I trzeba doprowadzić daną postać do Góry Przeznaczenie, a następnie wygrać tam bitwę, albo coś takiego :D xD ...
Ja bym chciał te jednostki widzieć u siebie na kompie, ale to raczej w dalekiej przyszłości, bo na razie cały czas zmagam się z odpaleniem Kingdomsa :D A te jednostki na pewno nie będą pod patcha 1.3 ...

rafcio11
21-03-2010, 20:25
Świetnie wygląda ta frakcja Eriadoru pomysł z Arnorem bardzo mi się podoba a szczególnie modele arnoru :D . Nie wiem czemu kilka osób (parę stron temu) rzucało się że w następnym patchu ma być wojna o pierścień. Co z tego że przechodziliście ją już kupę razy i wam się znudziła, ale są tacy ludzie którzy mogą rozegrać bitwę na polach pellenoru czy o helmowy jar nawet i 100 razy, Jestem tylko ciekawy jak oni to zrobią, szczególnie samą drużynę, z modelami raczej nie będzie problemu, ale przecież Medieval II nie pozwala na pojedyncze odziały. Mam nadzieję, że kingkongowi to wyjdzie dobrze (w przeciwieństwie do balrogów) ;P
No i ciekawe ile nam przyjdzie czekać bo pracy w tym patchu zapowiada się niemało.

Kessair
21-03-2010, 23:24
Pytanie do was drodzy panowie : Czy wy macie grając Gondorem tego najstarszego syna namiestnika, Imlardira czy jakoś tak - kameleona? Tzn. ma zmienny avatar. Raz jest zamkiem, raz żołnierzem a raz samym namiestnikiem.

Tak samo ten namiestnik Denethor I się chyba nazywa ma 65 lat a jest rok 2080. Czyli wynika z tego, że podczas bitwy o pierścień musiał mieć około 105 lat? Nieźle ;].

Fumanchu
22-03-2010, 00:12
Mi się pałętał ten kameleon zanim zginął.Myślałem że to tylko mój bug.

iluminat1990
22-03-2010, 00:12
sciagnij sobie bugfixer
a tak na marginesie Imrahil to nie syn namiestnika tylko jego szwagier

Kessair
22-03-2010, 09:43
Ale w THIRD AGE zrobiono z niego jego syna, jakoby najstarszego... siedzi w Dol Amroth, więc to ten sam, który był jego szwagrem. Czyli KK popełnił błąd.

Krzyzak
22-03-2010, 13:35
A ja mam pytanie . Czy w Third Age, jak zabijemy generała z pierścieniem to ten pierścień automatycznie przechodzi na generała naszego, czy jest to nadal wybierane losowo ? ;)

ZANIEK
22-03-2010, 13:41
Ale w THIRD AGE zrobiono z niego jego syna, jakoby najstarszego... siedzi w Dol Amroth, więc to ten sam, który był jego szwagrem. Czyli KK popełnił błąd.

Nie popelnil bledu, medieval II to nie simsy gdzie masz realistyczne drzewo genelogiczne.
Domyslam sie ze ze wzgledu na bliskie pokrewienstwo miedzy denethorem a imrahila zakwalifikowal go jako jego syna.
A czepiacze i tak sie doczepia -.-

Te skiny jednostek z eriadoru sa cudne, warto bylo czekac ;)

Faramir
22-03-2010, 14:20
hmmm u mnie imrachil nei jest synem Denethora choć należy do lini królewskiej....

vlad77
22-03-2010, 15:15
Faramir nie synem Denothora tylko pierwszego namiestnika Echteliona, ale w RRRC ten problem jest naprawiony, a z resztą panowie to jest mod, a nie gra, w której wszystko musi być na ost. guzik dopracowane.

devil162
22-03-2010, 15:46
mam kilka pytań co do tego modu ;)

1. kim najlepiej sobie na początek zagrać ?? kiedyś zacząłem Mordorem ale oni na początku mają strasznie dużo miast/zamków

2. w jakiej nacji są najlepsi łucznicy w grze ?? ogólnie jednostki strzelające ;) łucznicy , kusznicy

3. czy w tym modzie chodzą kody ?? jak normlanie w medku 2 ??

4. na jakiego pactcha najlepiej sciagac moda ?? najnowszego 1.4 ?

Lukis
22-03-2010, 15:58
1.Nie bardzo wiem kim by tylko Gondorem grałem ;p ale jeśli chcesz dobrych łuczników i zagraj Silvan Elfami albo Wood Elfami ;p

2.Tak jak w pytaniu pod numerem 1

3.Tak działają tak samo jak w medku

4.Hmmm tu bym proponował patcha 1.3 bo patch 1.4 to wielkie nic. Niewiele wprowadza a więcej szkodzi (tak mi się wydaje) może inni koledzy z forum Ci zaproponują lepiej bo dawno nie grałem w medka z powodu tego patcha i ciągle czekam na 1.5.

iluminat1990
22-03-2010, 16:39
Imrahil w grze jest szwagrem Denathora. prosze sobie przeczytac ceche pt." biografia" u Imrahila to zobaczycie ze mam racje a miejsce jakie zajmuje w drzewie genealogicznym jest po prostu uproszczeniem.

devil162
22-03-2010, 16:58
a moda mam ściągnąć z tego linku http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 1&t=253976 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?s=db24b45f018001d5e876e34bdea42181&t=253976) ?? i tam po kolei to wszystko co jest w download ?

Krzyzak
22-03-2010, 18:38
Devil, dokładnie tak ;)

Kessair
22-03-2010, 19:23

Nie popelnil bledu, medieval II to nie simsy gdzie masz realistyczne drzewo genelogiczne.
Domyslam sie ze ze wzgledu na bliskie pokrewienstwo miedzy denethorem a imrahila zakwalifikowal go jako jego syna.
A czepiacze i tak sie doczepia -.-

Te skiny jednostek z eriadoru sa cudne, warto bylo czekac ;)

Każdy się czegoś czepia. Tak samo można nazwał pół społeczności Third Age, bo przecież "czepili się tego, że jest oddział 10 balrogów". Mógł być 1 ale dla uproszczenia zrobił z nich 10. Więc przepraszam, ale małe doczepienie się do czegoś nie robi większego burdelu. Każdy doczepi się do problemu, który go zdenerwuje. Jednemu będzie przeszkadzać Balrog, drugiemu Nazgul, trzeciemu, że chłop ma 5 obrona a nie 3, a czwartemu rodzina Denethora.

Głównie chodziło mi o to, czy wy macie taki sam błąd z Imrahilem, że nie ma jednolitego avka. Jak widać - większość ma.

vlad77
22-03-2010, 20:08
Każdy się czegoś czepia. Tak samo można nazwał pół społeczności Third Age, bo przecież "czepili się tego, że jest oddział 10 balrogów". Mógł być 1 ale dla uproszczenia zrobił z nich 10. Więc przepraszam, ale małe doczepienie się do czegoś nie robi większego burdelu. Każdy doczepi się do problemu, który go zdenerwuje. Jednemu będzie przeszkadzać Balrog, drugiemu Nazgul, trzeciemu, że chłop ma 5 obrona a nie 3, a czwartemu rodzina Denethora.

Głównie chodziło mi o to, czy wy macie taki sam błąd z Imrahilem, że nie ma jednolitego avka. Jak widać - większość ma.

Ja jeszcze czekoś takiego nie widziałem u mnie wszystko gra.
Co do tych balrogów, to poprawnie rzecz ujmując może być ich nawet pięciu. Służyli Morgothowi właśnie w tej ilości, więc tu nie widzę problemu. Ja rozumiem, że dibeł tkwi w szczegółach, ale czemu nie możecie się cieszyć grą tylko narzekacie, owszem ja też narzekam, ale już na zupełnie inne aspekty gry (takie jak ekonomia).

devil162
22-03-2010, 21:23
kurcze mod ma ponad 1,5 gb :/ znalazlem tam link do torrenta

"###A torrent link containing 1.0 and all 4 patches!
http://www.gameupdates.org/details.php? ... hp&id=3989 (http://www.gameupdates.org/details.php?returnto=/mytorrents.php&id=3989)

*Please note that the "hotfix" isn't required as it is already a part of the 1.1 patch.*

Thanks to ZeXorG for the upload & link. "

ale nie wiem o co chodzi :/ czy tam jest wszystko co trzeba do grania czy czegos brakuje

vlad77
22-03-2010, 21:27
Tak jest tam wszystko czego potrzebujesz.

iluminat1990
22-03-2010, 21:49
taka pierdola a tyle gadania.
pisalem juz aby sobie sciagnac bugfixera ktory naprawia miedzy innymi ten bug z portretem.
znajac zaradnosc niektorych z Was oszczedze wam cierpien uzywania google i koniecznosci pytania po sto razy skad to sciahnac: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=334386

apollo7100
23-03-2010, 13:42
kurcze mod ma ponad 1,5 gb :/ znalazlem tam link do torrenta

"###A torrent link containing 1.0 and all 4 patches!
http://www.gameupdates.org/details.php? ... hp&id=3989 (http://www.gameupdates.org/details.php?returnto=/mytorrents.php&id=3989)

*Please note that the "hotfix" isn't required as it is already a part of the 1.1 patch.*

Thanks to ZeXorG for the upload & link. "

ale nie wiem o co chodzi :/ czy tam jest wszystko co trzeba do grania czy czegos brakuje

sciagnij stad... http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war tu jest wszystko...

Kessair
23-03-2010, 16:10

Ja jeszcze czekoś takiego nie widziałem u mnie wszystko gra.
Co do tych balrogów, to poprawnie rzecz ujmując może być ich nawet pięciu. Służyli Morgothowi właśnie w tej ilości, więc tu nie widzę problemu. Ja rozumiem, że dibeł tkwi w szczegółach, ale czemu nie możecie się cieszyć grą tylko narzekacie, owszem ja też narzekam, ale już na zupełnie inne aspekty gry (takie jak ekonomia).

Właśnie o tym mówię - każdy ma swoje pole do narzekania ;).

Derwish
23-03-2010, 20:24
Jak grałem Rhunem, wyskoczył mi komunikat że Dark Lord of Mordor sobie zginął i wybrano nowego!
Wstukałem toggle_fow a tu tam gdzie jest ta siedziba Saurona stał... Kardynał! Normalny Kardynał z Medka, miał na imię Sauron i miał Orkowy obrazek.
Normalnie mnie zatkało...

Amrod
23-03-2010, 20:27
Taki trochę niepodobny.

Krzyzak
23-03-2010, 21:33
Bo to jest zdjęcie Uruk - Hai :P A zatem, jest tutaj tak jak w zwykłym Medku, umiera papież - Sauron, potem jest nowy tyle, że z innym obrazkiem, a tym samym imieniem ...

vlad77
24-03-2010, 08:27
A może poprostu Sauron zdjął zbroję i tak naprawdę wygląda :D :D :D

Kessair
24-03-2010, 11:38
Dokładnie miałem taką samą sytuację na 1.2. Sauron powinien żyć wiecznie, ale czasami jakiś bug lub błąd powoduje, że jego nieśmiertelność zmienia się na grubo po 60-tce, przez co szybko umiera i zostaje wybrany nowy. Błąd błędem, trochę śmieszny, gdy widzimy orka jako władcę. Ale zdarza się.

Krzyzak
24-03-2010, 13:56
A ten bugfixer czy coś takich głupich błędów nie naprawia ?

Faramir
24-03-2010, 14:35
Z Sauronem to nie bug tak jest normalnie bo inaczej sie nie da więc mamy każdego nowego Dark Lorda Saurona...
Bugfixer naprawia bugi nnp z Imrahilem

Kessair
24-03-2010, 16:58
Oj mi się wydaje, że nie. Zawsze mam tak, że Sauron jest jeden z wiekiem "unkown"[i dlatego pewnie nie śmiertelny], nie ma innych kardynałów ani kapłanów. Tylko raz mi się zdarzył wybór nowego.

Krzyzak
24-03-2010, 16:59
Skoro tak, to mógłby mieć tylko tą jedną fotkę, a nie Uruk-Hai :D

Kessair
24-03-2010, 20:35
Jak grałem Rhunem, wyskoczył mi komunikat że Dark Lord of Mordor sobie zginął i wybrano nowego!
Wstukałem toggle_fow a tu tam gdzie jest ta siedziba Saurona stał... Kardynał! Normalny Kardynał z Medka, miał na imię Sauron i miał Orkowy obrazek.
Normalnie mnie zatkało...

Skoro tak, to mógłby mieć tylko tą jedną fotkę, a nie Uruk-Hai :D

Do Krzyzaka :
Wyraźnie pisze, że ZGINĄŁ. Więc został wybrany ksiądz jakiś, ew. jego generał ze skinem orka. Gdy Sauron żyje to normalnie ma tą swoją zbroję. Tylko gdy umiera Sauron [ten oryginalny] i wybierany zostaje nowy - wtedy się pokazuje morda Uruka.

Derwish
24-03-2010, 21:02
A potem jeszcze zdażyło mi się dwa razy, że zginął i został wybierany nowy. Inni też mieli obrazek Orka tylko inny

Ambro
25-03-2010, 15:50
Witam, mam problem, być może pojawił już się na forum, ale jest tu około 80 stron i niespecjalnie widzi mi się wszystko przeglądać. Thirda Age zaktualizowałem do wersji 1.4 i wgrałem buxfixera. Niestety po wybraniu frakcji w kampanii, i po załadowaniu się paska (miecza) wyrzuca mnei do pulpitu bez żadnego komunikatu. Dodam że własne bitwy działają normalnie. Mógłby ktoś jakoś zaradzić? :)

Mafarus
25-03-2010, 16:08
Ja mam pytanie co zrobić aby podczas oblężenia osada nie dostawała (za free od KK....) wsparcia np. że atakuję osadę ma trzy oddziały a w następnej rundzie już ponad 10.Jest to bardzo denerwujące...

Dzięki

Derwish
25-03-2010, 16:51
Ja mam pytanie co zrobić aby podczas oblężenia osada nie dostawała (za free od KK....) wsparcia np. że atakuję osadę ma trzy oddziały a w następnej rundzie już ponad 10.Jest to bardzo denerwujące...

Dzięki

Musisz wejść w : (przykładowo)

C:\Program Files\SEGA\Medieval II\mods\Third Age\world\maps\campaign\imperial campaign i tam jest plik campaign_script
Stamtąd musisz znaleść linijke gdzię będzie Garrison Script Version 1.3 (to skrypt dot. właśnie uzupełniania wojska AI) i jedziesz kasując wszystko do końca skryptu (nie pliku) gdzie będzie pisać end_monitor (to też kasujesz) i będzie pisać MONEY SCRIPT (czy coś w ten deseń)
tego MONEY SCRIPT już nie kasujesz, chyba że chcesz bo to jest odpowiedzialne za dawanie kasy kompowi.

apollo7100
25-03-2010, 18:17
Witam, mam problem, być może pojawił już się na forum, ale jest tu około 80 stron i niespecjalnie widzi mi się wszystko przeglądać. Thirda Age zaktualizowałem do wersji 1.4 i wgrałem buxfixera. Niestety po wybraniu frakcji w kampanii, i po załadowaniu się paska (miecza) wyrzuca mnei do pulpitu bez żadnego komunikatu. Dodam że własne bitwy działają normalnie. Mógłby ktoś jakoś zaradzić? :)

mialem tez taki problem... minal jak zainstalowalem poprawnie TA, wiec: instalujesz najpierw TA 1.0 (najpierw Part 1, potem Part 2 i na koncu hoftix) nastepnie kolejne patche: patch1.1 , patch1.2 , patch1.3 , patch 1.4...to powinno rozwiazac problem. Pamietaj tez ze TA jest pod Krolestwa w wersji spatchowanej do 1.5.

Derwish
25-03-2010, 20:07
A ja niewiem. Ja nie patchowałem Kingdoms do 1.5 a wszystko normalnie zainstalowałem i chodzi :lol:

trolkamil
26-03-2010, 13:38
moze mi ktos powiedziec gdzie zmienic czas oczekiwania na kolejan jednostke?

Saltas
26-03-2010, 15:02
Gdzie można kupić trolle grając mordorem?

vlad77
26-03-2010, 15:17
Od patcha 1.3 (chyba) tylko w rejonach górskich, czyli nie możesz ich rekrutować np. w edoras.

Saltas
26-03-2010, 15:26
Ale nigdzie nie mogę kupić budynku do ich rekrutacji

vlad77
26-03-2010, 15:33
Trzeba mieć albo pierwszy kaminny mur, albo zamek (tu nie jestem pewien nie gram Mordorem) i jeżeli nie grasz na RRRC to poczekać jakiś czas na możliwość rekrutowanie (chyba Recruitment Report, tu też nie jestem pewien.

Mafarus
27-03-2010, 10:50
Jeżeli nie masz RCRR to musisz czekać bardzo długo na trolle ;/

Krzyzak
28-03-2010, 10:22
W końcu zagrałem i moja kampania w skrócie wygląda tak :
Na początku zdobyłem Isengard, przez 5 tur go broniłem, a następnie wyruszyłem Theodenem na Duneard. Tam rozegrałem 2 bitwy, w których zginęli władcy Isengardu, tak więc wyeliminowałem tą frakcję:P Następnie ruszyłem na północny wschód gdzie starłem się z Nazgulem, jego armia zabiła mi króla Thengela, jednak zadałem im bardzo duże straty . W tym samym czasie odparłem inwazję na Edoras i ruszyłem na Morię :P Wygrałem bitwę 6 tys orków na moich 1,500 ludzi :shock: Zdobyłem Morię i aktualnie jest ona oblegana przez orków z gór mglistych . Gondor jest o dziwo najlepszym królestwem i rządzi w wojnie z Mordorem :D Następna relacja już niedługo xD :D

iluminat1990
28-03-2010, 17:02
zarzuc jakimis screenami z bitew i mapy kampanii;) u mnie Gondor zawsze dostawal lomot gdy gralem inna frakcja wiec masz ciekawie

Krzyzak
29-03-2010, 17:21
Gram na swoim kompie a na necie jestem u siostry więc chwilowo screena nie dam :P

Opis kampy część 2 :D
No więc teraz razem z Gondorem zaatakowaliśmy Mordor. Czarna Brama po moim 9 turowym oblężeniu . Król Eogar ( mój król ) wraz ze swym synem rozwala nadchodzące armie orków przy Gondorskim Minas Ithil, i być może wkrótce wyruszę na Obóz Orków ( Durthand i Czarna Brama już są moje ) . Raz Gondor się zapuścił na Barad Dur to w następnej turze nie mieli na terenie Mordoru żadnej armii xD :D Mam do rozegrania jeszcze dużo bitew w Mordorze i niektóre postaram się w miarę możliwości opisać . Póki co narka szparka xD :D

Brave
30-03-2010, 23:00
Witam,

Byłby ktoś chętny zagrać bitwe multipalyer na TATWie, o ile wgle można?

Jak tak to piszcie mi na PW lub moje gg: 6410876

Desperado32
01-04-2010, 10:07
Pozdrowionka,forumowicze.Wie ktoś kiedy wkońcu będzie patch 1.5?

rafcio11
01-04-2010, 11:39
Nic mi o tym nie wiadomo, wiem tylko że frakcja Eriadoru i Arnoru jest gotowa, a więc jeszcze do tego patcha muszą skończyć kampanie "War of The Ring"

Krzyzak
01-04-2010, 17:21
Jakie macie sposoby na Olog-hai grając Gondorem ? ;) bo gram frakcją Białego Drzewa i te trolle mi spore kłopoty stwarzają :D A tak w ogóle mam brak kasy i ze wszystkich stron jestem atakami zasypywany :x Rzecz jasna oprócz Rohanu, który dostaje małe baty od Isengardu ...

vlad77
01-04-2010, 18:52
Atakuj kawalerią im w plecy ewentualnie z flanki bo inaczej nie dasz rady gondor nie ma kusz, które mogly by wykończyć trolle.

Faramir
01-04-2010, 20:10
Ja polecam wykorzystanie włóczników - strażników cytadeli i fontanny, pokonują oni Olog-Hai przy stratach 25-30%, kawalaria w plecy też jest dobra na nich

Krzyzak
02-04-2010, 08:51
Gondorska konnica chyba wystarczy nie ? :P Jak udzerzę im w plecy Generalską strażą przyboczną i Gondorską konnicą ? :D
A tak na marginesie, mniej więcej w jakiej turze będzie można rekrutować Rycerzy Łabędzia ? Albo kiedy pojawi się możliwość zbudowania stajni z możliwością ich rekrutowania ? :P

P.S Czy na patchu 1.3 są Faramir i Boromir ? Bo ja ich kurde nie mam, a słyszałem, że są gdzieś w forcie :(

Bzyqusek
02-04-2010, 09:11
Zależy jak szybko rozbudujesz miasto, ja nie pamiętam dokładnie ale jak grałem Gondorem to około 60-80 tury miałem odblokowany pierwszy oddział :)

Faramir jest w przednim forcie na polach obok Minas Tirith a Boromir w przejściu w górze ale to z 1.4 nie wiem czy w 1.3 oni występują ;)

Saltas
02-04-2010, 11:15
Jak to jest właściwie z tymi barlogami? Jak można ich kupić i ile można mieć oddziałów?

Krzyzak
02-04-2010, 19:23
Rozumiem, że tych Rycerzy Łabędzi można rekrutować tylko w Dol Amroth czy Minas Tirith też ? :P Bo Dol Amroth od frontu z Mordorem trochę daleko :D Więc fajnie by było jakby można też ich rekrutować w Białym Mieście ...

Bzyqusek
02-04-2010, 19:57
Tak samo jak Strażnicy Fontanny są tylko dostępni w Minas Tirith tak Rycerze Łabędzia są tylko dostępni w Dol Amroth ;)

Desperado32
03-04-2010, 08:24
Trolle można wykończyć skoncentrowanym ogniem łuczników.Tak ze cztery oddziały Łuczników Gondoru na oddział trolli powinny wybić większość bestii zanim dobiegną do szeregów armii.Ja tam staram się również gdzie się da dołączać do armii katapulty,bardzo się przydają na wszelkie ewentualności :twisted:

Desperado32
03-04-2010, 08:28
Czekanie na lepsze jednostki można wyłączyć,wystarczy zedytować maleńki pliczek w grze.Krzyzak,poszukaj w poście było o tym.

Desperado32
03-04-2010, 08:33
Forumowicze,mam prośbe; Czy ktoś mógłby mi podać linka do działającej wersji Divide and Conquer? Mam z tym submodem wielki problem część pierwsza rozpakowuje się wporzo,ale drugiej części za cholerę nie da się rozpakować,ani 7zip,ani winrar tego nie biorą,wyskakuje mi błąd.7zip pokazuje,że nie może otworzyć pliku jako archiwum a winrar,że archiwum jest uszkodzone.Ściągałem ten plik z serwera Megauploadu już kilkakrotnie i za każdym razem jest to samo,pliku nie można wypakować.O co tu biega do wszystkich diabłów... :evil:

Brave
03-04-2010, 10:14
Powiedzcie mi, czy jak mam wersje 1.o i chę zainstalować patcha 1.3 to mogę od razu, czy najpierw musze zainstalowac 1.1 i 1.2?

vlad77
03-04-2010, 10:26
Forumowicze,mam prośbe; Czy ktoś mógłby mi podać linka do działającej wersji Divide and Conquer? Mam z tym submodem wielki problem część pierwsza rozpakowuje się wporzo,ale drugiej części za cholerę nie da się rozpakować,ani 7zip,ani winrar tego nie biorą,wyskakuje mi błąd.7zip pokazuje,że nie może otworzyć pliku jako archiwum a winrar,że archiwum jest uszkodzone.Ściągałem ten plik z serwera Megauploadu już kilkakrotnie i za każdym razem jest to samo,pliku nie można wypakować.O co tu biega do wszystkich diabłów... :evil:

Nawet jakbyś i milion razy ściągnął, to nadal będziesz miał uszkodzony, bo nadal na serwie uszkodzony będzie leżał, ktoś źle spakował. Szukaj na innym serwie.

Powiedzcie mi, czy jak mam wersje 1.o i chę zainstalować patcha 1.3 to mogę od razu, czy najpierw musze zainstalowac 1.1 i 1.2?

Musisz brave instalować wszystko pokolei bo inaczej nie będzie działać.

03-04-2010, 10:30
Pełna wersja spolszczenia dostępna!
Dziękuje wszystkim którzy wsparli nasz projekt polonizacyjny i zgłaszali błędy.

Lukis
03-04-2010, 11:00
Trzeba po kolei instalować wszystkie patche !! Tyle razy było tu już pisane ;/

Saltas
03-04-2010, 12:04
Jak to jest właściwie z tymi balrogami? Jak można ich kupić i ile można mieć oddziałów?

Krzyzak
03-04-2010, 13:11
Czy wy też tak macie, że Rhun zawsze jest pierwszy rozwalony ? :D U mnie prawie zawsze tak jest, a ostatnio w jednej armii mieli wszystkich generałów i w jednej bitwie rozwaliłem całą frakcję :P A potem ich tereny zajęło Dale :)

uriziel
03-04-2010, 14:17
Witam czy obecny RR RC jest kompatybilny z poprawkom 1.4.1

vlad77
03-04-2010, 15:12
Czy wy też tak macie, że Rhun zawsze jest pierwszy rozwalony ? :D U mnie prawie zawsze tak jest, a ostatnio w jednej armii mieli wszystkich generałów i w jednej bitwie rozwaliłem całą frakcję :P A potem ich tereny zajęło Dale :)

Ja tak nie mam, u mnie Easterlingowie są poprostu masakrzyści, gdybym nie dał dale jednej prowincji to by zgineli, ale teraz ich krasnoludy poważnie rozwalają :)

Witam czy obecny RR RC jest kompatybilny z poprawkom 1.4.1

Tak, ale trzeba dobrze zainstalować, bo jak coś źle stanie to gra przestanie chodzić. To w sumie tak jak zwykle :)

Kessair
03-04-2010, 18:53
Jak to jest właściwie z tymi balrogami? Jak można ich kupić i ile można mieć oddziałów?

O Balrogach slyszałem tyle, że pojawiają się tylko wtedy, gdy atakujemy Morię. Wtedy podobno jest event o tym, że znaleziono Balroga i jego oddział się pojawia. Ale to tylko słyszałem, gdzieś w tym temacie pojawiło. I wiem jeszcze tyle, że kosztują około 5300 [custom battle]. Jeśli podsumować, to ty w kampanii Balrogiem grać nie możesz, ale niech się ktoś bardziej doświadczony wypowie, bo ja preferuję grę idąc na południe i wschód, prawie nigdy nie atakuje Orków Mglistych czy tych na północnym zachodzie mapy, tylko w stronę Mordoru/Gondoru :D.

Mafarus
03-04-2010, 20:42
Balrog pojawia się gdy atakujemy morię (z oddziałem 10 innych balrogów- w sumie 11 :P).

PROSZĘ ŻEBY KTOŚ ZAJRZAŁ TU viewtopic.php?f=31&t=247 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=31&t=247)

Wsadziłem tutaj ten link ponieważ mody regionalne są rzadko przeglądane a mam problem z modem i nie wiem jak go rozwiązać

Faramir
03-04-2010, 21:44
PROSZĘ ŻEBY KTOŚ ZAJRZAŁ TU viewtopic.php?f=31&t=247
a po co tu zaśmiecasz o innym modzie?

Fakt trzeba zaatakować morię bay pojawiły się balrogi( będzie event ) ale ich ilość zależy od rozmiarów oddziałow jakie ustawiłeś

apollo7100
04-04-2010, 09:02
Jakie macie sposoby na Olog-hai grając Gondorem ? ;) bo gram frakcją Białego Drzewa i te trolle mi spore kłopoty stwarzają :D A tak w ogóle mam brak kasy i ze wszystkich stron jestem atakami zasypywany :x Rzecz jasna oprócz Rohanu, który dostaje małe baty od Isengardu ...

olog-hai zwykle przepychaja sie przez wlasne oddzialy i atakuja pierwsze wiec mozna ustapic troche pola, przyjac ich atak na piechote, w tym czasie zajsc ich od tylu kawaleria, nastepnie wycofac z walki piechote(bo olog-hai zawsze walcza w srodku) aby dac teren do szarzy im w plecy kawaleria. Tak zwykle kilka padnie, a manewr mozna powtarzac bo reszta armii jest zwykle daleko w tyle.

uriziel
04-04-2010, 12:06
Właśnie przeglądałem informacje na temat 1.5 i arnoru , nie wiem czy dobrze zrozumiałem bo angielskiego nie znam a translator wiecie jak tłumaczy , ale chyba arnor pojawi się dopiero w 1.6
nie chcę straszyć a więc lepiej niech ktoś potwierdzi tą informację

Jimmy
04-04-2010, 12:08
panowie powiedźcie mi czy działają bitwy LAN w najnowszej wersji czyli chyba 1.4.1 kiedyś próbowałem z kolegą połączyć się, obydwoje mieliśmy takie same patche i pisało niekompatybilność, potem obydwoje wszystko odinstalowaliśmy i zainstalowaliśmy do wersji 1.3 i bitwy lan działają

Faramir
04-04-2010, 13:15
oj urziel wszyscy wiedzą zę arnor będzie w 1.5. Patha tak długo niema bo jeszcze robią kampanie "war of the ring" co z resztą było nie dalej jak strone dwie temu.
wiesz apollo lepszą metodą na olog hai jest wzięcie ich w kleszcze włócznikami, mają mniejsze straty niż jazda, sam pamiętam jak wybili mi połowę rycerzy łabędzia

uriziel
04-04-2010, 14:13
Dlatego napisałem żeby ktoś to potwierdził ,
no ale na szczęście informacja się nie potwierdziła
morze ktoś opisać jak to dokładnie z tym arnorem będzie i z pachem ,
bo kiedyś było gdzieś pisane że będą te pache sprowadzone do jednego tak by można za jednym razem
zainstalować całość ,

Radowid Srogi
04-04-2010, 15:52
Jak zrobią jeden instalator to na ostateczną wersję kiedy uznają dalszą pracę za niepotrzebną

vlad77
04-04-2010, 18:38
Tak i będzie on ważył 3GB. Ludzie ogarnijcie się, niech lepiej będzie tak. Ludzie i tak mają problemy z pobraniem, a jak włożą to w takiej wersji to już nikt nie ściągnie :)

Lukis
04-04-2010, 18:56
No to podzielą to na party i wrzucą na rapidshare i po problemie :D

Threeth
04-04-2010, 23:09
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=323812

Ciekawy submod. Dzieli krasnoludy na dwa(erebor i Ered-Luin z całkiem nowymi jednostkami) Elfy na dwa(Galahadrim(nowe jednostki) i Mirkwood(nowe jednostki)) i Dunland.

Krzyzak
05-04-2010, 06:57
A jest jakiś RR+RC na patcha 1.3 który dodaje Faramira i Boromira do Gondoru ? :D A przynajmniej Faramira :P

Lukis
05-04-2010, 08:47
Tak, jest.

Bzyqusek
05-04-2010, 10:18
Od kiedy orki jeżdżą na koniach ? :shock:

http://img687.imageshack.us/img687/116/orknakoniu.jpg

Fumanchu
05-04-2010, 10:35
Bo to dowódca pewnie jest i dlatego bez przyłbicy.

Bzyqusek
05-04-2010, 10:47
Pierwszy raz mi się tak zdarzyło ;)

uriziel
05-04-2010, 11:13
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=323812

Ciekawy submod. Dzieli krasnoludy na dwa(erebor i Ered-Luin z całkiem nowymi jednostkami) Elfy na dwa(Galahadrim(nowe jednostki) i Mirkwood(nowe jednostki)) i Dunland.

Podzielenie frakcji to dobry pomysł tylko szkoda że niema do tego RR RC bo po 10 turach elfami dałem
sobie spokój ale moim zdaniem KK powinien wprowadzić co poniektóre zmiany do podstawowej wersji
tak jak tu 3 nacje elfów krasnoludów też powinno być 3 -co do dunlandów nie wiem czy to ma sens
no i poza istniejącymi arnor i agmar oczywiści to co z nich zostało no i przebudować niektóre prowincje
niektóre nacje mają miasto na mieście a u innych obszar pomiędzy osadami jest tak olbrzymi że spokojnie można by dołożyć w skali całego świata kilka nowych nie robiąc wielkiego zamętu

Bzyqusek
05-04-2010, 14:30
Ja gram na tym submodzie i normalnie mi leci, już mam prawie cała mroczną puszcze i tylko jeden raz miałem oblężone miasto, wcale nie jest tak trudno bo wokół pełno dobrych nacji ;)

PS : gram elfami z mrocznej puszczy :)

uriziel
05-04-2010, 15:34
Nie twierdzę z trudno ale czegoś brakuj temu submodowi takie mam odczucia co do niego
morze to dlatego że zawsze grałem z RR RC bo i podstawka nie bardzo podchodzi mi bez tych zmian

Jimmy
05-04-2010, 16:58
gra tu ktoś w ogóle online? czy cały czas klepiecie z kompem...

Krzyzak
05-04-2010, 17:02
A mógłby mi ktoś podać stronę z której owego RR+RC można ściągnąć ? :D

Bzyqusek
05-04-2010, 17:36
Bardzo wyrównana bitwa obu przywódców nacji dopóki jeden nie zginął :twisted:

http://img682.imageshack.us/img682/7216/bitwapoddolguldur.jpg

Mafarus
05-04-2010, 17:44
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259833
to masz krzyżak RCRR

Faramir
05-04-2010, 23:06
ja powiem tak - do tej pory świetnie mi sie grało bez RR/RC i jestem zadowolony,
ktoś tam przebąkiwał o Angmarze - jego być nie powinno bo został zniszczony przez elfy i odsiecz z gondoru.
Gundabad był pod kontrolą orków z gór mglistych

Krang
06-04-2010, 01:23
Ściągnąłem moda z linka podanego na początku tego tematu. Niestety po zainstalowaniu go w folderze "data" przy próbie odpalenia wyskakuje mi taki komunikat: "System Windows nie może odnaleźć pliku kingdoms.exe. Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie." Proszę o pomoc. ;)

Krzyzak
06-04-2010, 08:43
Mafarus, ja prosiłem o link RR+RC do patcha 1.3, a nie 1.4 :P Więc na 99 % ten by mi nie odpalił. Ale dzięki za dobre chęci ;)
Krang, zapewne masz ten sam problem co ja kiedyś . Albo nie masz kinga zainstalowanego, albo kiedyś miałeś potem usunąłeś folder z program files, i teraz już tak masz . Spróbuj kinga jeszcze raz instalnąć ;)

Bzyqusek
06-04-2010, 09:26
Krang tego moda się instaluje do głównego folderu medka :P

Krzyżak zdaje mi się, że do 1.3 nie ma RR+RC jest tylko do 1.4 :P

Krang
06-04-2010, 11:13
Alleluja! Wielkie dzięki Bzyqusek. Teraz wszystko działa. :D

Bzyqusek
06-04-2010, 14:27
Nie ma za co ;)

Tym dłużej gram w tego moda tym bardziej mnie do siebie zniechęca.

np: jeden oddział trolli górskich rozpier**** mi oddział beorningów włóczników elfickich i do tego oddział lekkich łuczników ... ten sam oddział trolli zabrał się za tych co rzucają oszczepami, ledwo co na nich wbiegli i 120 elfów ucieka :roll:

I jeszcze na dodatek 2 oddziały trolli robia tak z cała moją armią :lol: :lol: :lol: :lol:

Wszyscy zaczęli uciekać w popłochu :roll:

Chociaż, że zwykłe orki już padały to niezniszczalne trolle rozjechały całą armie wraz z generałem :lol:

No bez przesady żeby cała flaga elfów nie dała rady motłochowi orków to jest coś nie tak :roll:

uriziel
06-04-2010, 14:36
ja powiem tak - do tej pory świetnie mi sie grało bez RR/RC i jestem zadowolony,
ktoś tam przebąkiwał o Angmarze - jego być nie powinno bo został zniszczony przez elfy i odsiecz z gondoru.
Gundabad był pod kontrolą orków z gór mglistych

Jak wspomniałem , to co po nich zostało , angmar przegrał ale jak się okazało arnor na dłuższą metę
chyba też , chociaż wegetował kilka stuleci upadek był nieuchronny ale skoro ma być możliwość
wskrzeszenia arnoru to i powinna być możliwość odbudowy angmaru bo chociaż przegrali ich fortece i
miasta doprowadzone do ruiny to zawsze ktoś przeżyje i może zacząć od nowa budowę imperium .
Mało prawdopodobne by elfy gondor i arnor byli tak skrupulatni i wycieli angmar co do jednego
to tylko gra i tu to nie powinno to stanowić większego problemu

Lukis
06-04-2010, 14:50
Krang tego moda się instaluje do głównego folderu medka :P

Krzyżak zdaje mi się, że do 1.3 nie ma RR+RC jest tylko do 1.4 :P

Do 1.3 jest RR+RC tyle że ja jakoś na tamtym angielskim forum nie umiem znaleźć tego submoda ;p ale na pewno ktoś podał linka w tym temacie do tego RR+RC musicie tylko poszukać ;p

Krzyzak
06-04-2010, 15:21
Pytanie tylko czy w tym RR+RC jest postać Faramira :P Bo głównie o to mi chodzi ... A czy w patchu 1.4 ale bez RR+RC są Eomer, Boromir i Faramir, czy te same postacie co w 1.3 ?

Desperado32
06-04-2010, 15:43
Forumowicze,mam pytanko; jest jakieś spolszczenie do real combat/real recruitment? Ps.Divide and conquer da się zainstalować,trzeba obie części spakowane wrzucić do jednego folderu i kliknąć rozpakuj w 7zip pierwszy rar.Automatycznie rozpakuje się wszystko.Wiem bo mi jeden gościu podpowiedział na total war center :) Ale sam mod to jakiś niewypał,tylko kilka nowych jednostek i prowincji,porąbane raporty jakieś przy początku kampanii(niestety mój angielski zdrowo kuleje,więc ciężko mi się w nich połapać) i cholerstwo działa na niepełnym ekranie(???????).W sumie chyba nie warto w toto grać.Lepiej pozostanę przy real combat,który sam sobie przerobiłem....

Lukis
06-04-2010, 16:46
Pytanie tylko czy w tym RR+RC jest postać Faramira :P Bo głównie o to mi chodzi ... A czy w patchu 1.4 ale bez RR+RC są Eomer, Boromir i Faramir, czy te same postacie co w 1.3 ?

Raczej jest ;p Nie pamiętam zbyt dobrze bo bardzo daaaawnooo grałem na patchu 1.3 i to jeszcze z RR+RC

Krang
06-04-2010, 17:32
Nie ma za co ;)

Tym dłużej gram w tego moda tym bardziej mnie do siebie zniechęca.

np: jeden oddział trolli górskich rozpier**** mi oddział beorningów włóczników elfickich i do tego oddział lekkich łuczników ... ten sam oddział trolli zabrał się za tych co rzucają oszczepami, ledwo co na nich wbiegli i 120 elfów ucieka :roll:

I jeszcze na dodatek 2 oddziały trolli robia tak z cała moją armią :lol: :lol: :lol: :lol:

Wszyscy zaczęli uciekać w popłochu :roll:

Chociaż, że zwykłe orki już padały to niezniszczalne trolle rozjechały całą armie wraz z generałem :lol:

No bez przesady żeby cała flaga elfów nie dała rady motłochowi orków to jest coś nie tak :roll:

Grając krasnoludami większych problemów z nimi nie mam. :)

Bzyqusek
06-04-2010, 18:02
No tak bo krasie mają tam jakieś morale i walczą do ostatniego a te przepiękne elfy uciekają z pola bitwy wtedy kiedy nadarzy się jakaś okazja :roll:

co do pytania krzyżaka w 1.4 Boromir i Faramir są a Eomer w bodajże 8 roku życia ;)

iluminat1990
07-04-2010, 16:45
trudno sie dziwic ze uciekaja skoro dajesz sobie generala ubic. ja na ich miejscu tez bym spierzal gdzie pieprz rosnie :D

vlad77
07-04-2010, 17:00
No tak bo krasie mają tam jakieś morale i walczą do ostatniego a te przepiękne elfy uciekają z pola bitwy wtedy kiedy nadarzy się jakaś okazja :roll:

co do pytania krzyżaka w 1.4 Boromir i Faramir są a Eomer w bodajże 8 roku życia ;)

Co do tych elfów, widocznie w DaC masz staty zwalone, ja na RRRC wybijam do dwóch oddziałów trolli zanim te dojdą do moich linii :)

Bzyqusek
07-04-2010, 18:09
Generał nie zdechł :roll:

Generał gdy został sam to go wycofałem bo nie będę tracił dowódców, mam ich tylko 3 bo utrzymuje czystą krew ;)

Krang
07-04-2010, 21:57
Jaki znacie najlepszy sposób na mumakile, bo muszę przyznać, że lekko z nimi nie jest. :)

Bzyqusek
08-04-2010, 06:15
Marynarze z Pelargiru i inni harcownicy no i oczywiście katapulty i trebusze bo jak jeden dostanie to reszta panikuje i rozjeżdża wszystko co ma na drodze :twisted:

apollo7100
08-04-2010, 10:45
Jaki znacie najlepszy sposób na mumakile, bo muszę przyznać, że lekko z nimi nie jest. :)

konni harcownicy rohanu, dla mnie to najlepsza jednostka , masaktuja ogolnie kazdy rodzaj konnicy a szczegolnie mumakile..

Krang
08-04-2010, 15:15
Patent z artylerią działa. :D

Krzyzak
08-04-2010, 21:07
A ja dzisiaj 2 oddziałami Olog-Hai rozjechałem 17 oddziałów piechoty Gondoru :shock: Gdy wbiłem się w ich szeregi rozbiłem im całą pierwszą linię obrony, a kto potem był tak odważny i stawił czoło moim bestiom został przez nie zgładzony :D

marchlew
09-04-2010, 13:38
Witam mam problem z instalacja spolszcznia ,chodzi o to ze mam wszystko zainsalowane tak jak powinno i dalej jezyk angielski ???????? moze gdzies indziej trzeba dac te spolszczenie prosze opomoc i dziekuje

marchlew
09-04-2010, 15:24
i jeszcze jedno mozna zmienic czas oczekiwana na elitarne jednostki ??/

09-04-2010, 15:26
Witam mam problem z instalacja spolszcznia ,chodzi o to ze mam wszystko zainsalowane tak jak powinno i dalej jezyk angielski ???????? moze gdzies indziej trzeba dac te spolszczenie prosze opomoc i dziekuje

a jaką ścieżkę instalacji podałeś? bo najprawdopodobniej podałeś złą...

Krzyzak
09-04-2010, 16:50
Dołączam się do pytania Marchlewa ;)
P.S Ja tam zainstalowałem spolszczenie do patcha 1.4 na 1.3 i wszystko działa . Podmień poprostu pliki i gites ;) A mam pytanie czy jest jakaś wersja spolszczenia, w której opisy niektórych jednostek i budynków są po Polsku ? :P

marchlew
09-04-2010, 16:58
a moglbys podac cala sciezke gdzie trzeba to zainstalowac <dziekuje

kretu19955
09-04-2010, 17:07
I jednostki też po polsku? Bo niedługo (przy dobrym szczęściu) zainstaluję znowu TATW, a patch 1.3 był najlepszy ze wszystkich(moim zdaniem)

09-04-2010, 17:10
I jednostki też po polsku? Bo niedługo (przy dobrym szczęściu) zainstaluję znowu TATW, a patch 1.3 był najlepszy ze wszystkich(moim zdaniem)

Pełne spolszczenie to pełne spolszczenie :lol:

a mógłbyś podać cala sciezke gdzie trzeba to zainstalowac <dziekuje

A w instalatorze podanej nie ma? czytałeś informacje przed wybraniem ścieżki? radzę się z tym zapoznać bo niewiele osób ma trudności ze zrozumieniem tego.

marchlew
09-04-2010, 17:15
pisze ze mam zainstalowac do folderu gry ,niestety gdy tak robie nic sie nie zmienia

09-04-2010, 18:14
pisze ze mam zainstalowac do folderu gry ,niestety gdy tak robie nic sie nie zmienia

ale tu chodzi o ścieżkę, :roll: znowu to samo trzeba wyjaśniać
dla przykładu moja ścieżka wygląda tak
E:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War

jeśli taka idealnie taka samą umieszczę w ścieżce instalacji, spolszczenie się u mnie zainstaluje...proste nie?

oczywiście to zadziała jeśli instalowałem TATW i wyszstkie patche tak jak domyślnie trzeba było to zrobić. Chodzi o to aby mieć
folder
mods
a w nim
Third_Age

marchlew
09-04-2010, 18:38
moze jestem jakis inny choc watpie ,mam wszystko tak jak powinno ale po polsku ani widu ani slychu ???????

Derwish
09-04-2010, 19:30
Ja nie wiem.
Ściągłem patcha 1.4, zainstalowałem
Następnie 1.4.1 Bugfix (pisało żeby mieć zainstalowane to mam :P )
I Spolszczenie v1.0 do katalogu medievala (D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War i instaluje)

I mi wszystko działa po Polsku oprócz opisu i nazwy Troll-Man of Harad

apollo7100
09-04-2010, 19:45

ja kiedys mialem cos podobnego tyle ze czesc sie przetlumaczyla a czesc nie...problem rozwiazalem w bardzo dziwny sposob, mianowicie: otworzylem pliki spolszczenia i tam porozdzielalem spacja teks po polsku od nazwy calego tekstu czyli tego co jezt na poczatku linijki i to mi pomoglo...

marchlew
09-04-2010, 20:03
powiedzcie mi jaki macie rozmiar tego spolszczenia bo moze mi czegos brakuje ??? dzieki za info

Derwish
09-04-2010, 20:22
U mnie spolszczenie waży 5,08 Mb

marchlew
10-04-2010, 09:44
to wszystko mam jak trzeba wiec nie rozumie ...masakra

marchlew
10-04-2010, 17:06
Witam wszystkich :) moje pytanie brzmi ,jak zmniejszyc czas oczekiwana na elitarne jednosstki z gory dziekuje

marchlew
11-04-2010, 11:21
jest mozliwosc rekrutacji entow albo tylko jako najemne wojsko ( jaki jest limit)

vlad77
11-04-2010, 12:36
Jaki jest limit nie wiem (1jednostka/x tur), można je najmować w Fangornie tylko nacjami elfów.

Krzyzak
11-04-2010, 14:49
Oni są jako najemnicy, czy jednostka do zwerbowania w mieście ?

Bzyqusek
11-04-2010, 15:21
Jak grałem to miałem ich w mieście

marchlew
11-04-2010, 17:49
ale mozna ich werbowac pozniej w miescie ????

Bzyqusek
11-04-2010, 17:51
ale mozna ich werbowac pozniej w miescie ????

Nie rozumiem twojego pytania :roll:

marchlew
11-04-2010, 21:02
chodzi o to czy jak bede mial fangorn to bede mogl ich rekrutowac tak jak wojownikow elfow ?????? albo tylko jako najemnikow po wyjsciu z miasta generalem

Krang
11-04-2010, 22:50
Będziesz mógł ich rekrutować jak każdą inną jednostkę, tylko że wyłącznie w Fangornie. :)

marchlew
12-04-2010, 02:15
a czy sa jeszcze jakies jednostki najemnikow ktore mozna rekrutowac grajac frakcjmi ludzi ????? wiem ze enty dla elfow i jeszcze sa jacys drwale dla wszystkich a sa jeszcze jakies inne

vlad77
12-04-2010, 14:11
Napewno konnica z dale dla krasnoludów
Orkowie z Gundabandu dla OoMM
Beoringowie dla wszystkich (chyba)
Dla wszystkich "złych" frakcji są dostępne oddziały po przystąpieniu do inwazji.

trolkamil
15-04-2010, 21:18
wie moze ktos kiedy dokladnie wyjdzie arnon zmieniajacy eriadon wchodzacy w sklad path 1.5 ???

iluminat1990
16-04-2010, 16:36
ostatnie informace jakie do mnie dotarly to takie ze wyjdzie dokladnie wtedy kiedy wyjdzie wiec cierpliwosci kiedys sie doczekamy:D

Markusaxe
19-04-2010, 09:55
Czy ktoś zna odpowiedzi na poniższe pytania.

1. Czy można i jak zmienić, żeby w orszaku mogło być więcej niż ośmiu doradców, itemów itp ?
2. Czy jeśli posiadam miecz +1 do ataku to ma on wpływ tylko na oddział generała czy na całą armię ?

apollo7100
19-04-2010, 19:32
Czy ktoś zna odpowiedzi na poniższe pytania.

1.nie wiem...
2.tylko na generala
3.tak sumuja sie

ble444
19-04-2010, 19:56
Czemu w momencie kiedy atakuje wrogą osadę, przeważnie komputer dostaje w tym mieście/twierdzy olbrzymi zastrzyk wojska? A gdy on atakuje mój garnizon to jest on dokładnie taki jak miałem. Jak to zlikwidować? Może było to poruszane na forum (jeżeli tak to sorry)

apollo7100
19-04-2010, 20:47
to bug gdzies w tym forum bylo powiedziane jak go zlikwidowac..

Krang
19-04-2010, 21:39
A mógłby ktoś podać rozwiązanie, bo poszukać mogę, ale z przewertowaniem 86 stron tekstu będzie gorzej. :(

trolkamil
19-04-2010, 22:41
C:\Program Files\SEGA\Medieval II\mods\Third Age\world\maps\campaign\imperial campaign i tam jest plik campaign_script
Stamtąd musisz znaleść linijke gdzię będzie Garrison Script Version 1.3 (to skrypt dot. właśnie uzupełniania wojska AI) i jedziesz kasując wszystko do końca skryptu (nie pliku) gdzie będzie pisać end_monitor (to też kasujesz) i będzie pisać MONEY SCRIPT (czy coś w ten deseń)
tego MONEY SCRIPT już nie kasujesz, chyba że chcesz bo to jest odpowiedzialne za dawanie kasy kompowi.

Krang
19-04-2010, 23:04
Dzięki za pomoc. Zrobiłem wszystko co kazałeś. Później napiszę czy pomogło. :D

Lucius
23-04-2010, 13:33
Witam. Mam pytanie, jest tu 86 stron, nie mam siły przez to przejść. Miałem wersję podstawową którą kiedyś zainstalowałem i musiał być u mnie zainstalowany hotfix, bo w trakcie bitwy nie widziałem menu bitwy. Nie zrobiłem tego i przestałem grać. Teraz są już 4 pacze. Czy jak je zainstaluję to nie będzie trzeba tego hotfixa? Ewentualnie skąd można go dostać?
I czy pacze trzeba instalować wszystkie po kolei, czy 1.4 zawiera wszystkie pozostałe?
Dzięki z góry za odpowiedź. Być może znajduje się już ona na tym forum, jednak wyszukiwarka jest tu beznadziejna.

Ps. odnośnie "zastrzyku wojska" pamiętam że miałem tak jak oblegałem krasnoludami Morię. Ale tak było niby po książkowo/filmowemu - zaczęły z głębi wyłazić gobliny itd. Tak samo jest w modzie na RTW.

Fumanchu
23-04-2010, 13:48
Nie trzeba hotfixa,jak patchujesz po kolei 1.0part1 1.0part 2 1.1b_patch 1.2patch potem 1.3 przynajmniej ja tak robię i działa.A czy patchować do aż 1.4 niewiem,nieciekawa ta poprawka.

Lucius
23-04-2010, 14:11
Dzięki Fumanchu za szybką i merytoryczną odpowiedź. W nagrodę skopałbym Ci tyłek w Tekkena :D

Fumanchu
23-04-2010, 16:48
To podaj psn id a Cię znajdę. Nie jestem wymiataczem ale lubię pograć.

trolkamil
23-04-2010, 17:35
ja gram na hard/very hard imusze powiedie ze:
1. niepodoba mi sie system bonifikat dla kompa- wiem zeto bot niemyslacy ale jak sie atakuje taki mordor to kolejno :
-w kazdym miescie wewnatrz mordoru pojawia sie garnizon znikad, zazwyczaj to okolo 15 jednostek nie byle jakich;
i znacznie uszczupla to nasza armie; niech i gracz tak ma jak atakuja moje miasto to to mi garnizony przybywaja;
2. Skad komp ma tyle kasy na armie nie mam pojecia to jest jakis absurd, i tu przytocze prosty przyklad -graja elfami do 100- 120 zajalem eriadon, orkow,iisengard i prawie caly Rohan, zostawiajac im jedno miasto i jedna armie - okola 20 jednostek razem z tymi w miescie,ku mojemu zaskoczeniu( ciagle obserwujac informacje o stanie konta kompa-Rohanu po 20-30 tur ma ustawianych 3 pelne armie dookola miasta- komp zawsze tak robi jakmu jedno miasto zostanie; tak samo mialem z dale i rhunem w pozniejszym etapie gry; to jakas kpina;
3. ja zajawszy tereny od morza do mrocznej puszczy + Rohan przy 3 armiach mialem 15 tys na ture; tyle samo gondor ktory nie roszyl sie z mniejsca ponadto dysponowal armiami niebyle jakimi; mialem prawie najwyzsze unowoczesnienia - 2 kamienny mur w wiekszosci miast, 4fortece, 3 zamki i kilkamnieszych miast ;
4. Komp dostaje zawsze ogromna ilosc kasy jak zajmiemu mu miasto tak wiec moze cos tam dorekrutowac ;
jak my stracimy tez dostajemy;
5. takie frakcje jak elfy wysokie i mroczne sa nieslusznie potraktowane(co zazwyczj zmienizm w configu) - maja za malo jednostek w teamie; nie pojmuje tego; nie moge ogarnac czy to jakieś utrudninie czy cos w tym stylu?
mimo to - to najpotezniejsza armia w srodziemiu;
6. a i te punkty ataku czy tez obrony czy szarzy to se mozna wiecie gdzie wsadzic!!!;
atkauja 2 jednostkami "eldarskich jezdzcow" ku mojemu zdziwieniu (porownywalne paramerty) moi przeciwnicy "jezdzcy labedzia" rzna moich az zal na to patrzyc;
zadna nacjaich nie powinna pokonac i jeszcze nigdy bynajmniej u mnie to nie nastapilo - elfow;
najlepsi lucznicy - eldarscy 8 w armi potrafi wybic 50-60% jednostek zanim dobiegna do naszj linii; przy tym niezla abrona;
same orki na armie elfow to nawet dziecko wygra ze stratami do 10-20% dla swoich; rzeznia poprostu;
co innego tyczy sie krasnali to waleczny rod i zawsze lepiej miec ich jako zaufanego sojuszniak-zawsze daje im prowincje za sojusz to sie oplaca; i nie pozwolic im zajac morii; i przekupic te tereny na zachodzie - to bez 3 najlepszych odzialow jakie maja sa slabsi -duzo; -szara straz czy pogramcy smokow, czy tez gwardia khaza-dum to najlepsza piechota w grze , ciezkozbrojnych elfickich wlocznikow tluka az zal; a i ciezko ich zabic lucznikami;
ogolnie krasie sa najbardzie odporni na atak lucznikow; ginie ich najmniej; najlepiej z jazdy w plecy; bo majac jakkolwiek piechote beda niezle tluc- kazdy typ; moi ulubiency - topornicy z erebornu (i z topora);

*Dale i Eriadon to chłopcy do bicia; maja samych chłopów zamiast jakiś dobrych jednostek nawet jednych;(no maja moze dobrych lucznikow -Bardianie w dale sa nieźli i strażnicy w Erandiorze (możne pomyliłem nazwę)); Dale ma w pozniejszym etapie ale to za pozno jakas tam piechote lepszejsza i konnice nawet niezla; o dziwo do 100 zazwyczaj sie bronia, a pozniej daja niezla lekcje rhun;
* Orkowie z gor mglistych to najslabsza nacja slabsza niz eriadon - a co tu mowiac grajac elfami -zero jakiegokolwiek oporu;
no moze od czasu do czasu jak tam uda im sie trola zrekrutowac;
*Isengard - ma duzo jednostek w teamie; ale slaba pozycje startowa(srodek mapy trzeba zajac rohan a i elfow pilnowac);
ale niezli kusznicy; dobra piechota-(jest ich duzo); jezdzcy wargow to jakies nieporozumienie to boty;
*ROHAN - BEZNADZIEJNA PIECHOTA; beznadziejni lucznicy - helmingow boty co nic nie potrafia ubic; no ale jazda to zajebista jest; oszczepnicy na mamueaki i drzewa to podstawa - pamietajcie;
*RHUN -zal na poczatku tez; jakas tam poiechota na poczatku gry;
pozniej dobzi lucznicy; zjaebista jazda; no piechota w miare - ale nie na krasnali z ktorymi przyjdzie nam sie zmierzyc;
to moje zdanie; nie gralem nimi ale zawsze krasie ich tluka w bitwach przy malych stratach swoich i ostatecznie ich podbijaja;
*GONDOR - TO jest prawdziwy hardcor dla prawdziwych graczy na very hard; dobzi wlocznicy ta milicja na poczatku to slaba; ale z czasem gondorscy wlocznicy to stabilna piechota; no w pozniejszym etapie mamy rycerzy labedzia -sa swietni;
konnica tez w miare nie liczac tej milicji konnej czy jaki im tam z poczatku gry; pozniej najlepsza jazda - elitarni jezdzcy labedzia(zajebista szarza ale strasznie drodzy sa); no i trebeusze mamy - szyciej niszcza mury i wiekszy zasieb maja;
tak jak tu ktos pisal nalepiej bronic sie do lepszych jednostek i pozneij zlikwidowac ognisko zla -BARA DUR;
na wysokimpoziomie gra sie ciezko bo trzeba conajmniej 2 armir utrzymywac tylko w ogronie i liczyc na cud ze isengard przegra z rohanem(hehehheh);
* HARAD - procz dobrych mamueakow i jazdy chroniacej generalow nie maja nic ciekawego; dobra lokalizacja, ale beznadziejni wlocznicy;jazda jakas tam w miare; lucznicy - slabi; o ich siel stanowia mamueaki 4500 - rekrutacjamowi sama za siebie;jedna katapultka i papa mamueaki;
* mordor - chmara bezmysnie slabych orkow; ale to ich sila jest ich duzo i jak przeamia szyk to niezle lupia;
o sile wojs komgoru stania trole i trolowe katapultki;
tu rada : nie wiezcie ludzia ktorzy pisali wcesniej- lucznicy ich zabija;jak takie cos czytam to sie smieje i mysle ze spadn z krzesla;
zgodze sie o ile beda stali przez dluzszy czas w miejscu i eldarscy lucznicy troche se do nich postrzelaja; no ale tak zazwyczaj nie ma i zazwyczaj trole atakuja pierwsze i to flanki; jak wpadaja na lucznikow to jacy by nie byli tluka ich;
jak sie gra bitwe z mordorem najkorzystnie ustawic ich za plecami piechoty - mniejsze straty;
zwyklych troli to jako tam wmiare sie ich bije, ale ci ulepszeni to juz klopot- przyklad: jedni wpadli z jednej strony drudzy na druga flanke; ku mojemu zdziwieniu padl caly odzial wlocznikow eldarskich po kazdej ze storn i trole prą dalej; dlatego warto miec w obwodzie piechote i zaatakowac ich odrazu 2 oddzialami badz konnica w placy;
trolowa katapulta - jedna konnica w plecy i trole leza;

*w bitwie jak straca generala to jednostki odrazu uciekaja(zazwyczaj);
dlatego tezwarto go ostrzeliwac lucznikami jak se gdzies stoi;

jedne nacje maja lepiej inne gorzej ;
uwazam ze najcieze grac rohanem i gondorem ze wzgledu, na mordor i krucjaty i lokalizacje;
dale i eriadon, orkowie z gor tez(z 3 stron ich napierniczaja chlopaki, a juz krasie to ni ma sans) nie watro grac;
mordor i harad maja niezle - dobre warunki startowe na mapie;
wysokie elfy najlepiej, no ale trza se eriadon zabic;
krasie dobra piechota ale ta lokalizacja to srednio mi siepodobala;
polecam ciekawy submodzik ktory dzieli ich na dwie frakcje;
automatycznie to nie wiem jak dobra musze dac armie kompowi i jak dobry general bo nawet taki z 6 gwiazdkami zazwyczaj przegrywa albo ponosi duze straty na poziomie do 50%( oczywiscie armie porownywalne);

Krzyzak
23-04-2010, 20:15
Do mojego poprzednika :
Jak umiesz grać to każym wygrasz . A Dale nie ma takiej słabej piechoty wcale ... Gwardia Lordów, może naprawdę przetrzebić ci szeregi kawalerii Rohanu ... A strażnicy ogniska mogą skutecznie związać walką Twoich ludzi i jednocześnie zajść wroga od tyłu - jeśli taką taktykę wykorzystujesz w bitwach . A Rohan ma łatwą kampanię . Rozwalenie Isengardu, potem potyczki z Mordorem na wschodzie. Robisz armie wyprawiasz sie do Malgalad, potem Czarna Brama i do Mordoru . Przedtem podpisując soja z Leśnymi Elfami i Eriadorem . Po rozwaleniu Mordoru, bierzesz się za Wysokie Elfy, pomagasz Eriadorowi w wojnie z nimi ( bo raczej tak jest ) i tyle . Jednocześnie można rozwalać orków z gór . A Gondorem to przede wszystkim umocnić Linhir, odbijać tam ataki Haradu, a na wschodzie wysyłając siłę ofensywną na Mordor, rozwalając go możesz atakować Harad. Potem idziesz na Rhun, o ile jeśli istnieje i tyle . Eriador - cóż, jednostki słabe, fabuła fajna ... Ogólnie bardziej od nich kręcą mnie krasie i długouchy. Ale fajnie jest czasem rozwalić takimi chłopami dobrą armię elfów, czy krasiów a nawet Rohanu czy Gondoru . Daję Ci to samą satysfakcję i ogólnie .
Podsumowując ... W swoim poście częściowo masz rację ale nie oceniaj jeśli nie grałeś dłużej niż 40 tur, bo wtedy gra się rozkręca . A nie, że grasz 5 tur i stwierdzasz, że do dupy bo tamto i tamto ... Trolle można rozwalić szarżą kawalerii od tyłu, lub ( ja tak robiłem ) ściągając ich do piechoty a łucznikami walić im w plecy . Olog Hai i trolle jaskiniowe są dużym ulepszeniem frakcji orków, które bez nich były by całkowitym dnem tak więc za to fajny plus . ;)

trolkamil
23-04-2010, 21:05
przeszedlem conajmniej 10kampani roznymi frakcjami na hard i very hard i wiem jak jest; i lekroc dochodzilem do dale, eriadoru czy rohanu zawsze latwo ich podbic;
elfow trudniej; mordor z trolami tez;
gondor nie jest ciekawy dla mnie bo nielubie sie bronic iczekac na atak,to ja wypowiadam wojne i ja podbijam;
jesli komp mnie zaatakuje to zazwyczaj zawieram pokoje z frakcjami ktorymi obecnie tocze wojne i rozwala to co mnie zaatakowala;
co do gwardii lordow no pisaem ze jakas tam jednostke lepszejsza dale ma, ale slaba;
jeden jeszcze mankament - za malo prowincji;

Do mojego poprzednika :
Jak umiesz grać to każym wygrasz . A Dale nie ma takiej słabej piechoty wcale ... Gwardia Lordów, może naprawdę przetrzebić ci szeregi kawalerii Rohanu ...
no powiedzmy ze sie zgodze

A strażnicy ogniska mogą skutecznie związać walką Twoich ludzi
dla mnie to najbardziej beznadziejna jednostka do niczego!!!
i jednocześnie Olog Hai i trolle jaskiniowe są dużym ulepszeniem frakcji orków, które bez nich były by całkowitym dnem tak więc za to fajny plus . ;)
ale ile na te trole trza czekac?

Edytuj posty... i jak możesz to zacznij używać polskich liter. Kyuzo

Darth Nihlus
23-04-2010, 22:19
ja nie widzę problemu ;) Ja zmieniłem u siebie statystyki wszystkich jednostek co do jednej i muszę powiedzieć, że udało mi się zrobić je idealnie. Tzn. są prawie takie same jak w tolkienowskiej powieści, czy w filmie. Dwoma oddziałami łuczników elfów potrafisz się obronić przed 1000 orków i tak właśnie było, patrz: Hermowy Jar. Trole też są destruktywne, a o mumikalach już nie wspomnę. Wystarczy posiedzieć nad tym jeden dzień i gra się o wiele lepiej. Poszukam tego pliku, bo zgrywałem go kiedyś na pena, więc jakbyś chciał to moge ci je przesłać ;]

vlad77
23-04-2010, 23:31
Aż mnie po tej "recenzji" zatkało :D
Powiem tak. Zgadzam się z krzyżakiem, można wygrać w każdej sytuacji. Co do tego, że nie da rady rozwalić Olog-Hai do czasu dojścia do naszych linii to bzdura. 2-4 oddziały łuczników elfickich i te nieszczęsne trolle leżą trupem przed liniami. trolkamil, wygląda na to, że zamiast czerpać jakieś zadowolenie z gry to ty na siłę szukasz w niej błędów, mi się też nie podobają skrypty (patrz garnizon i kasa), ale to wszystko jakoś przynajmniej utrudnia grę, a nie tak jak w podstawce, masz wojnę z 10 krajami, czarną ospę, bunty, a i tak każdy od ciebie po dupie dostaje. Właśnie na tym polega tu zabawa, masz do pokonania gościa, który ma nieograniczony zasoby, a ten kto chce znajdzie sposoby na skrypt garnizonowy. Co do statów jednostek, to polecam pobranie RRRC, tam jest to już zrobione i w miarę dobrze zrobione. Nie ma prawda tak, że 150 elfów położy 1k orków, ale jest bardzo podobnie :)

apollo7100
24-04-2010, 11:44
ja nie widzę problemu ;) Ja zmieniłem u siebie statystyki wszystkich jednostek co do jednej i muszę powiedzieć, że udało mi się zrobić je idealnie. Tzn. są prawie takie same jak w tolkienowskiej powieści, czy w filmie. Dwoma oddziałami łuczników elfów potrafisz się obronić przed 1000 orków i tak właśnie było, patrz: Hermowy Jar. Trole też są destruktywne, a o mumikalach już nie wspomnę. Wystarczy posiedzieć nad tym jeden dzień i gra się o wiele lepiej. Poszukam tego pliku, bo zgrywałem go kiedyś na pena, więc jakbyś chciał to moge ci je przesłać ;]

no wlasnie tak tez i ja zrobilem i gra jest miodzio , kazdy ma inne wymagaie wiec edytacja jednostek pod siebie jest bardzo trafnym posunieciem....

uriziel
24-04-2010, 11:54
Problem z grą leży po stronie twórców MT2 nastawiona na grafikę i wygląd zapomniano o innych
aspektach dobrej zabawy zrobiono grę dala małolatów którym w głowie tylko jak najlepsza grafika
a resztę olać , gdy zagrałem w pierwszego MT to przez ponad 9 miesięcy żadna inna gra nie zawitała
na moim kompie MT2 pozostał tyko góra 2 , teraz tyko takie mody jak ten mogą sprawić bym zagrał w
TW na niej i dodatku zakończyłem zakup produktów TW .
Jest to oczywiście moja ocena bo moim zdaniem grze zabrakło taktyki strategi a nastawiono na
masową sieczkę [ może w kolejnej odsłonie twórcy opamiętają się i dostaniemy wspaniałą grę strategiczną i taktyczną ]

trolkamil
24-04-2010, 14:04
Co do statów jednostek, to polecam pobranie RRRC, tam jest to już zrobione i w miarę dobrze zrobione. Nie ma prawda tak, że 150 elfów położy 1k orków, ale jest bardzo podobnie
pobralem okolo 3 dn temu i jestem pozytywnie zaskczony, chc nadal brakuje mi troche roznorodnoci dla elfow; taki dodatek ktory dzielil lesne na 2 nacje jest spoko, ale nie dziala na RRRC; no i wreszcie elfy ktore sa tak potezne kosztuja troszeczke; np; wlocznicy ci najlepsi (normalny rozmiar jednostek), 40 w odziale 2500 budzi szacun;
nie pisalem ze gra jest zla;
jedna z lepszych jakie ostatnio zagralem, ale niektore nacje maja za latwo, w RRRC takim Dale gra sie zajebiscie, no i wiecej jednostek;
co do orkow nie udaje mi sie ich ubic jak gram elfami zanim dobiegna do przedniej formacjii; nie wiem czemu, gdyz nie raz spotkalem sie z opinia ze to banalnie proste, przeciez od czego sa poterzne dzrzewce;

trolkamil
24-04-2010, 14:55
a co do ustawień typu: 150 eldarskich lucznikow kontra 1000 orkow; i podają orki a łucznicy wygrywają to jest bezsensowne;
lepiej juz obnizyc pkt ataku wowczs gra jest bardziej wyrownana i ciekawa;

marchlew
24-04-2010, 15:08
PRZEPRASZAM ALE MOZNA WIEDZIEC CO TO TE RRRC I GDZIE TO MOZNA POBRAC ?

im większe tym LEPSZE ? Następne takie posty 'polecą'... Kyuzo

uriziel
24-04-2010, 16:08
PRZEPRASZAM ALE MOZNA WIEDZIEC CO TO TE RRRC I GDZIE TO MOZNA POBRAC ?

RRRC to poprawione statystyki i kilka zmian w modzie moim zdaniem lepiej grać z RRRC
ale zdania są podzielone , http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259833

trolkamil
24-04-2010, 16:21
lepszy bilans jednostek,
ciekawe zróżnicowanie ilości ludzi w jednostkach w zależności od ich możliwości;

a i mimo, ze elfy są strasznie drogie i tak dają łomot reszcie;

marchlew
24-04-2010, 17:01
a jak to zainstalowac ?? i juz znikam grac ;) dziekuje za pomoc

Krzyzak
24-04-2010, 17:06
Fakt, to, że elfi łucznicy pokonują 1k orków jest dość dziwne. Ale nie można zapominać, że elfowie to mistrzowie łucznictwa w Śródziemiu . A gdy przeciwnik naciera na Ciebie w grupie bardzo łatwo jest go śmiertelnie trafić . A trolle w Mordorze, pojawiają się jakoś około 25 tury, chyba, że wcześniej wybudujesz klatkę trolli i nie pamietam już czy budowle dla piechoty też muszą być wysokie . Ale w Minas Morgul miałem je około 25 tury i bez problemów wygrywałem bitwy, które praktycznie były od początku przegrane ...
P.S Łucznicy elfów są bardzo skuteczni przeciwko orkom, natomiast już z krasnoludami idzie gorzej, bo krasnoludy mają ciężkie i dobre zbroje, przez co trudno je zabić . A najłatwiej robić to od tyłu ( u mnie elfi łucznicy byli bardziej skuteczni przeciwko nim w walce mieczem niż łukiem :D ) .

trolkamil
24-04-2010, 17:20
w RRRC balistami nie można atakować murów i bram + totalna porażka;

Andrus
24-04-2010, 18:09
Mam problem otóż mam zainstalowany mod z all patchami i hotfixem czy jakoś tam i nie mogę grać w kampanie dodam również że mapki nie ma w lewym dolnym rogu ale w custom battle mogę grać i ok działa.
Kiedyś rok temu to mi działało a teraz nie proszę o pomoc bo mnie szlag trafia że tyle się naściągałem i nie działa mi kampania :evil:

trolkamil
24-04-2010, 18:13
a masz podstawke kongdoms; oczywiscie do path 1.5;

mam pytanko jak zrobic aby balisty mogly atakowac mury i bramy;
bawie sie juz z tym troszeczke ale nie wychodzi;
??
:|

apollo7100
24-04-2010, 18:16
a ty sobie myslales ze dluga dzida mur rozwalisz?! przeciez tak jest prawdziwie. strzelajac z balisty do muru mozesz co najwyzej odskrobac troche mchu z muru...

Mam problem otóż mam zainstalowany mod z all patchami i hotfixem czy jakoś tam i nie mogę grać w kampanie dodam również że mapki nie ma w lewym dolnym rogu ale w custom battle mogę grać i ok działa.
Kiedyś rok temu to mi działało a teraz nie proszę o pomoc bo mnie szlag trafia że tyle się naściągałem i nie działa mi kampania :evil:
pewnie cos zle zainstalowales ja tak mialem i po powprawnym zainstalowaniu dziala wszystko dobrze dobrze jest takze instalowac na swiezym medku.

eda.. edi... edycja ! Kyuzo

Andrus
24-04-2010, 18:19
Medieval jest świeży w środę instalowałem.
Dlatego nie znoszę instalek ściąganych...

apollo7100
24-04-2010, 18:41
Medieval jest świeży w środę instalowałem.
Dlatego nie znoszę instalek ściąganych...

a skad sciagales?

trolkamil
24-04-2010, 18:54
a ty sobie myslales ze dluga dzida mur rozwalisz?! przeciez tak jest prawdziwie. strzelajac z balisty do muru mozesz co najwyzej
odskrobac troche mchu z muru.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

sie usmialem, zgadzam sie, ale to gra; :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrus
24-04-2010, 19:04
Z Moddb.com

apollo7100
24-04-2010, 19:42
ja tez tu pobieralem wiec powinno dzialac, zrob tak: zainstaluj kolejne party z podstawowej wersji(part1 potem part2), nastepnie hoftix ktory byl razem z tymi partami, dalej kolejne patche(patch1.1 nastepnie patch1,2 potem patch1,3 i na koncu patch1.4) po takim zainstalowaniu nie powinno byc roblemow a przynajmniej mi dziala.

uriziel
25-04-2010, 08:31
a ty sobie myslales ze dluga dzida mur rozwalisz?! przeciez tak jest prawdziwie. strzelajac z balisty do muru mozesz co najwyzej
odskrobac troche mchu z muru.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

sie usmialem, zgadzam sie, ale to gra; :lol: :lol: :lol: :lol:

To nie znaczy że wszystko w grze można wywrócić do góry nogami ,
szczególnie prawa fizyki ,

marchlew
25-04-2010, 09:32
udzieli mi ktos odpowiedzi jak i gdzie zainstalowac RRRC bardzo dziekuje za jakies info

uriziel
25-04-2010, 10:30
udzieli mi ktos odpowiedzi jak i gdzie zainstalowac RRRC bardzo dziekuje za jakies info

Po prostu zmień pliki w modzie z tymi w katalogu z RRRC
oczywiście najpierw rozpakuj

Fumanchu
25-04-2010, 11:24
Dobrze żeś taki napalony na to rrrc ,już sobie pograsz,zobaczysz jak się czeka na jakąś zwykłą cienką chłopską milicję 20 -30 tur a wróg u bram - powodzenia :lol: Na rrrc się nie gra tylko robi tury i czeka szczeka szczeka jak zudzony mops. Chała jakich mało.

Seban
25-04-2010, 11:37
witam mam problem takowy- zainstalowalem tatw patrche 1.2 3. 3 ( bez 1.1) i grdzaial tylko do czasu wyczytwania kampanii - potem kraszuje wdo windy. i tu pytanie czy to wina nie zainstalowania pierwszego pacza? dziwne bo przy instalatorze 1.2 nic nie pisalo ze wymaga wczsniejszego. jesli nie to co to moze byc> zaznaczam ze jak iedys gralem w tate wszystko dizalao pawidlowo...

trolkamil
25-04-2010, 11:45
raczej to wina tego brakujacego patha - kazdy nastepny moze zawiera male poprawki poprzedniego, no ale nie zawiera go w calosci, zapewne cos jest niezainstalowane;

uriziel
25-04-2010, 12:33
Dobrze żeś taki napalony na to rrrc ,już sobie pograsz,zobaczysz jak się czeka na jakąś zwykłą cienką chłopską milicję 20 -30 tur a wróg u bram - powodzenia :lol: Na rrrc się nie gra tylko robi tury i czeka szczeka szczeka jak zudzony mops. Chała jakich mało.

Przynajmniej RRRC zapewnia jakąś strategie bo bez to tępa masakra
chorągiew za chorągwią nawet czasu niema na przegrupowanie wojsk
to jak gra w zwykłego RTS,a

Seban
25-04-2010, 12:37
jesl choidzi o mnie to wsyzskto juz naprawione.
mam kolejne pytanie czy ktos sie pral gra eriadorem? jakie sa warunki przemiany w arnor czy jakkolwiek to wyglada bo widzialem ze w 1.4 jest arnor...

vlad77
25-04-2010, 14:07
Arnor będzie dostępny dopiero w 1.5 (chyba :D)
Co do tego czy grałem to tak :) Grałem jeszcze wtedy bez RRRC więc grało się delikatnie łatwiej, ale myślę, że i tak można pograć, ogólnie ciekawa frakcja bardzo, tanie, ale słabe jednostki, przypomina to trochę "dobrą" frakcję orków, ale jest ciekawie :)

Andrus
25-04-2010, 15:33
Ja usiebie za to wiem co jest nie tak zawsze jest problem z wypakowaniem ostatniego pliku world map czy jako. Muszę jeszcze raz wszystko ściągać a potrzebuje tylko part 2 ehhh.

Sade69
25-04-2010, 18:29
Witam.
Mam małe pytanko - czy możliwa jest zmiana typu jednostki (trolli) z piechoty na kawalarię ? Właściwie udało mi się to zrobić, tyle, że modele jednostek zamieniły się na enty... Pozdrawiam

Andrus
25-04-2010, 20:02
No działa zreinstalowałem i jest ok powiem wam jedno Dalia to hardkor ale jak pokona Rhun to Mordor prosi mnie o sojusz muhahha :twisted:

trolkamil
25-04-2010, 21:57
a ja sobie sciagnalem submodzik dzielacy elfy i krasnale na 2 frakcje;
jedne elfy usunalem i dalem im prowincje tych usunietych; bo i fajniejsze jednostki i wreszcie elfy z puszczy maja kawalerie;
ano jeszcze modzik dodaje jakas zla frakcje;
zmiana lokalizacji miast, zamkow, nieraz zmiana zamku na miasto; + okolo 5 nowych prowincjii;

Seban
25-04-2010, 22:45
nie ma arnoru jescze?> ehh szkoda slyszlame ze mial byc i screeny widzialem... szkoda
w kadym razie jak gralem 1.0 czy 1.1 bylo trudniej- eriador ( arnor) to maja ulubiona nacjai teraz w tym patchu o zgrozo jest silniejsza niaz byla i powiem szczerze ze do 33 tury vh vh nie ma isengardu, co dziwne rohanbardzo dobrze sobie poczyna i gdy ja loilem isengard on zajal sobie 2 jego miejscowy wcinajac sie w moje zdobycze... i nawet odparl krucjate na edoras... dziwnie silna nacja w 1 ,1 dobru nei szlo tak latwo ;)

Desperado32
26-04-2010, 10:04
Dysponuję własną wersją RR/RC,o czym zresztą pisałem wcześniej.Jest to wersja posiadająca wszystkie zalety RR/RC,ale mająca system rekrutacji jak w normalnym 1.4.A do tego w większej części spolszczona.Pozmieniełem staty jednostek,zwiększyłem niektóre oddziały(głównie orków) aby urealnić rozgrywkę.Zainteresowanym mogę to moje "dzieło" udostępnić.Przetestowane przeze mnie w ciągu wielu tur.Polecam kampanię leśnymi elfami,nic ich nie powsztrzyma....Ps. Możecie o tym poczytać na wcześniejszych stronach forum,sporo o tym pisałem.

trolkamil
26-04-2010, 11:36
mozesz wrzzucic ten plik ? ( chodzi mi o export_desert_unit)
ciekawi mnie twoje rozwiazanie chociaz wysokie elfyy sa znacznie silniejsze od lesnych;
a i czy wiesz gdzie w ustawieniach zmienic tak aby mozna bylo balistami atakowac wiezyczki( o murach juz nie mowiac), bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz;
mozesz podac link do spolszczenia; bo jak wgralem to do wersji 1.4 to niestety nie chodzilo;

zamiencie sobie na mapce eriadon z dale;( troszeczke zabawy z configiem); da rade bo juz kiedys tak mialem;
to rhun szybko sie rozrasta; masakra bije eriadon; a ty grajac inna fakcja masz dogodne tereny do zajecia; apropo dale w tej lokalizacji swietni sie nimi gra; ( na RRRC);

Andrus
26-04-2010, 12:18
Wkurza mnie tylko że Dalia musi walczyć z Rhun i ich podbić. A ja nie znoszę iść na południe w Third age bo im dalej to tym więcej orków harad itd.
Wolałbym iść na północ gdzieś albo walczyć z goblinami z gór mglistych z krasnoludami .)
---------
A jak wyjdzie patch 1.5 z Eriadorem to będę nim grać ale nie będę przekształcać go w Arnor bo ma głupie jednostki wielkie puchy.