Cytat:
Nie widzę sprzeciwu, więc czytam to jako "potwierdzam".
Ale mam zaprzeczać czemu? Twierdzeniu jakobym uważał wszystkich Ukraińców z wymienionych przez Ciebie służb za banderowców nie są moimi słowami, więc czemu mam zaprzeczać, imputacji?
Cytat:
Ok, ale odlicz Indie. Oni już powoli stają się stabilnym sojusznikiem USA w grze z Chinami.
Doraźne sojusze między silnymi państwami w obszarach wspólnych interesów są naturalne, ale zawsze występuje mozliwość wystąpienia napięć, gdy na jakiejś płaszczyźnie iteresy tych państw się zderzą.
Cytat:
Bez pokrycia byłyby gdyby nie był aktualnym wicepremierem, a Rosja nie miała tych kilku na chodzie Tupolewów Tu-160. Ale że to frustracje-pełna zgoda.
No dobrze, ale czy aktualny wicepremier ma możliwość użycia bombowców strategicznych?
Cytat:
Obecność najemników tworzy nowy aspekt sytuacji. Do tej pory to Rosja korzystała z sytuacji w której gdyby się nie powiodło -to nie nasi żołnierze ( i to tylko w pierwszych dniach na Krymie. Później było lepiej niż się spodziewali, więc wyszło to jak chuchanie na zimne), teraz to najemnicy są tymi, co w razie czego powie się światu - to nie nasi żołnierze. Ewentualnie obywatele tego czy tamtego kraju.
Wszyscy i tak wiedzą o co chodzi, zupełnie jak w przypadku rosyjskich żołnierzy bez oznaczeń.
Cytat:
Oznacza to, że Arabia Saudyjska gotowa jest zrekompensować ewentualne braki ropy naftowej na rynkach europejskich wynikające z działań Rosji.
Co to znaczy "mogą zrekompensować ewentualne braki"? Zwiększą wydobycie czy nie, bo mi ostatnio 98 podrożała, a marzy mi się jak w USA 3 zł za litr :)
-------------------------
Cytat:
Porównujesz działania w Syrii - użycie gazów bojowych, do groźby Rogizina o bombowcu?
Skup się. Porównuję groźbę wypowiedzenia wojny przez USA Syrii do wpisu Rogozina na twitterze.
Cytat:
Zachód jest bogatszy, bardziej zjednaczony niż tamte kraje, i to bogatszy bądź potężniejszy dyktuje warunki.
To w czym problem na Ukrainie? Silniejszy, jak na razie Rosja, rozdaje karty i dyktuje warunki. Zachód ma większą siłę przebicia, ale zjdednoczony wcale nie jest.
Cytat:
Mogła lub nie. Nie wiadomo, tak naprawdę. Być może Rosji zależało właśnie na podziale kraju?
Mogła. Od czasu "pomarańczowej rewolucji" do marca tego roku Rosja nie używała tak radykalnych metod walki o swoje interesy.
--------------
Cytat:
Mam w związku z tym pytanie: CO JEST WAŻNIEJSZE?
Prawo Narodów do samostanowienia
czy
Nienaruszalność granic?
Prawo narodów do samostanowienia u naszych wrogów i nienaruszalność granic u naszych sojuszników.
---------------------
Cytat:
Skoro juz otwieramy europejskie salony dla banderowcow wypada cos wziac w zamian.
No co Ty opowiadasz, przecież Kijów zastanawia się, czy znieść ambargo na naszą wieprzowinę. To mało!?