Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
Pisałem cały czas o sytuacji we Francji i ogólnie o Islamie. Ty sobie dorobiłeś resztę. Ja Cię nie nauczę czytać ze zrozumieniem.
A ja nie nauczę Cię, że powinieneś pamiętać co piszesz.
Co? To jakimi standardami mamy ich oceniać? Ich standardami? Tam gdzie współżycia z dziećmi nie poddaje się krytyce, gdzie kobiety nie mają praw a innowiercy mają być zabijani? Nie boję się wrzucać ich do jednego worka, bo jak ktoś chce przestrzegać praw zawartych w ich świętej księdze to spokojnie mogę go nazwać oszołomem
Od tego postu zaczęła się nasza dyskusja. Gdzie jest wspomniane, że ograniczyłeś się do Francji
Wcześniej wrzuciłeś tylko komentarz francuskiego dziennikarz.

Mylisz się, ale to i tak nie rozwiązuje problemu. Właściwie nie robi nic. Zamachowcy z 11 września mogli zrobić kurs pilotażu, to uważasz, że inni nie nauczą się języka? Że nie zdają testu? Poza tym nadal - problemem jest ekspansywny islam, takie rozwiązanie przed nim nie zabezpiecza.
Tutaj wchodzi w grę wywiad, który ma zwalczać takie zagrożenia. Równie dobrze pilotami z 11 września mogli być członkowie sekty. Dla Twojego przypomnienia za zamachami w Tokio stała właśnie sekta.

Ale tu nie chodzi tylko o kobiety. Czy u nas lata się po ulicach w kominiarkach? Tak czy inaczej przymusu nie powinno być, a jak wprowadzi się szariat to będzie to przymus.
Chcesz decydować za kobietę jak ma się ubierać? Póki co nie mamy szariatu i rozmawiamy o hipotetycznej sytuacji, która jest dla Ciebie strasznie realna.

XD nie wiem jak to skomentować, jak mówiłem, także nie podałeś danych
Jak widzę dopadł Cię wirus Zakapior - san. On również prosił mnie o podanie czegoś, o co sam wcześniej prosiłem.

Czyli mamy kolejny powód do zakazania Islamu.
Heavy metalu też?

Nie prawda. Nawet umiarkowani wyznawcy chcą szariatu. Poza tym ile masz tych wyznawców w Polsce? Serio CHochliku, pomyśl czasem a nie ślepo trzymasz się swojej teorii. Logiczne jest, że marginalna grupa muzułmanów nie będzie szaleć. Jakiś profesor fajnie o tym pisał. Jak muzułmanów jest mało (ileś procent) to mówią o miłości. Jak ich jest więcej to pojawiają postulaty ustępstw. Potem pojawia się terroryzm i żądania.
Ja myśle, bo znowu opierasz się na jakiś danych. Ja np. nie wiem ilu umiarkowanych muzułmanów chce wprowadzenia szariatu w Europie.
W Polsce jest od 15 do 25 tys. wyznawców islamu. http://ekai.pl/wydarzenia/ekumenizm/...anie-w-polsce/ I jak rozumiem 25 tys. to liczba graniczna, a po której zaczynają się już żądania?

nie
Bo

A to jest tak śmieszne! Masakra jakaś! Jaka obrona honoru? Człowieku! Podporządkowanie kobiety mężczyźnie a nie obrona honoru. Poza tym co jest dobre w tym, że za wyjście samej grozi uderzenie kamieniem? Albo co jest dobrego w tym że kobieta może być molestowana na każdym kroku? Czy u nas kobieta idąca sama ulicą musi się martwić o to, ze każdy facet będzie chciał ją zgwałcić? Absurd! Wybór ubrań - śmiechłem, po prostu śmiechłem. Czy ty nie widzisz, że to jest zabranianie wszystkiego? Totalne podporządkowanie religii? A zdajesz sobie sprawę czym grozi nieprzestrzeganie tego? To nie będzie pogrożenie palcem...
Bardziej śmieszny jest fakt, że tak mało wiesz na temat islamu i jak muzułmanie postrzegają kwestie honoru. Patrzysz na nich z perspektywy Europejczyka nie starając się nawet odrzucić norm jakie przyjąłeś, by starać się pojąć i zrozumieć ich normy i zachowanie. Oceniasz ich pod względem, że czegoś zabraniają a sam ze strachu chcesz im czegoś zabraniać, chociaż żyją tak od wieków. Co jest chore, to jest chore, ale Ty wrzucasz wszystko do jednego worka. Człowiek najbardziej boi się nieznanego, poznaj trochę kulturę islamu i może wtedy wrócimy do tej rozmowy.