Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
Znowu porównania typu słoń ma trąbę, trąba ma kształt dżdżownicy, więc jest to to samo. Więc chochliku, nie teoria naukowa Darwina nie ma absolutnie nci do tego o czym mówimy. A na pytanie odpowiedziałem, nie wiem czego jeszcze chcesz. Boże daj mi sił. Nie zdejmwoanie krzyży z chrześcijańskiego jakby nie patrzeć kraju nie jest tym samym co absolutnie obcy kulturowo islam (meczet), i śmiganie po ich przybytkach. Symbol a miejsce kultu to jest jak Wisła a kałuża. Do skrajności typu wypędzenia świadków jehowy nawet się nie odniosę bo jest to taka nadinterpretacja moich słów że mi więdną uszy z żalu.
Nie, nie odpowiedziałeś, bo całkowicie pominąłeś jego sens nadal powołując się na wolność wyznania. I nadal czekam - Czym jest dla Ciebie przekroczenie progu miejsca innego kultu? Bo nadal odnoszę wrażenie, że indoktrynacją, na którą powoływali się tamci rodzice. Tym samym jest nauczanie o teorii Darwina, Wielkim Wybuchu, ewolucji życia na planecie dla kreacjonistów, którzy uznają, że Bóg to wszystko zrobił. Weganie powinni być chyba w takim razie zwolnienie zajęć praktycznych jeżeli robiona byłaby sekcja jakiegoś zwierzęcia ( na podobny przykład powoływał się Volomir - rzeźnia).
To, że kraj jest chrześcijański ( konstytucja póki, co jeszcze nic nie mówi o takim charakterze) nie oznacza jeszcze, że ktoś ma prawo wieszać z publicznych miejscach symbole swojej wiary, bo mogą one indoktrynować (idę tropem Twojego myślenia, a propo pójścia do meczetu). Miejsce kultu też jest symbolem - Golgota - miejsce kultu i symbol, Ściana Płaczu, Al -Kaba itd.
Nie musiałbym bawić się w interpretację Twoich słów i snuć domysły, gdybyś łaskawie raczył odpowiedzieć na wyłuszczone pytanie.
Skoro trąba ma dla Ciebie kształt dżdżownicy i nie widzisz dalej niż domniemany kształt to nie pozostaje Ci nic innego, jak dalsze więdnięcie uszu.

Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
Jeszcze jakby to były jakieś zabytkowe meczety to byłbym w stanie zrozumieć, ale takich w Niemczech raczej nie ma.
Uczeń miał poznać orientalną sztukę i styl architektoniczny, a większość meczetów stylizowanych jest na te budowane w Oriencie. W programie nauczania było też poznanie stylu życiu oraz pokazanie konfliktu islamu z zachodem na przykładzie zasad równości płci.

Naprawdę proponuję się zapoznać z tym linkiem - https://karatetigerblog.wordpress.co...utsche-eltern/ Nawet wklejałem odpowiedni cytat odnoszący się do programu nauczania, a użycie google tłumacza nie boi, a pomaga.