PDA

Zobacz pełną wersję : DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15

SaperHeart
17-05-2018, 21:51
Nie zgodzę się z wami Panowie, ponieważ dla mnie osobiście danie dwóch LL i czterech jednostek to jest mało. W poprzednich dodatkach otrzymaliśmy tych jednostek znacznie więcej.

ares354
17-05-2018, 23:14
Grace potwierdziła że tą niezapowiedzianą, tajemniczą jednostkę mrocznych elfów otrzymają tylko właściciele tego DLC, więc to nie jest FLC. https://forums.totalwar.com/discussion/218885/you-need-the-dlc#latest

Wraz z nowym DLC ma też trafić do gry nowy LL(niezależny od DLC) do Wysokich elfów, jeżeli na tej samej zasadzie to żadnego FLC CA nie dało a jedynie naiwniakom z angielskiego forum zamydlili oczy.

Swoją droga pamiętam na tym forum pewną osobę która była pewna że wraz z dwójką Leśne Elfy otrzymają Ariel. To DLC było najlepszą okazją by to zrobić ale cóż. Widać tylko od dwójki rasy dodane w DLC będą miały 4 LL. Zapewne zrobią wyjątek tam gdzie to nie będzie możliwe. Osobiście myślałem że właściciele WE czy Zwierzaków dostaną zaległych Lordów. Hojność CA nie zna granic. Leśne Elfy są ofiarą bycia rasą dlc pierwszego Młotka.

Ituriel32
18-05-2018, 06:07
Tym nowym lordem będzie Alith Anar i będzie mieć własną wersje wojowników cienia.

O dodatkowej jednostce nie wiedziałem. Zobaczy się co to będzie. Chociaż ja wolę sytuacje kawa na ławę, a nie jakieś partyzantki.

A co Ariel, to było wielka szansa by się pojawiła. Szkoda że nie wykorzystana. Ale z drugiej strony Alarielle będzie bardzo ciekawa skoro będzie hybrydą wojskową wysokich z leśnymi elfami, będzie mogła werbować driady, drzewce i drzewne bractwo.

nazgool
18-05-2018, 08:21
Tutaj można kupić nowe DLC za 19 zł z groszami
https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/total-war-warhammer-ii-the-queen-the-crone-za-1938-zl-w-2game/

IrasArgor
18-05-2018, 11:31
2809

Taka tabela przed chwilą pojawiła się na facebuku

ares354
18-05-2018, 11:56
Cena nie jest wygórowana, ale naprawdę dopłacił bym te 20 zł gdyby dodali leśnym coś, lub dodali więcej jednostek Elfom czy Mrocznym, takich jak Meduza.

Mist
18-05-2018, 15:51
Cena nie jest wygórowana, ale naprawdę dopłacił bym te 20 zł gdyby dodali leśnym coś, lub dodali więcej jednostek Elfom czy Mrocznym, takich jak Meduza.

Co jak co ale po takiej ciszy od TK to teraz i tak sporo tego wychodzi :P więc nie ma co narzekać na nasze "kochane CA" jak wrócą z Norską i regimentami to może wreszcie wrócą na prostą.

Jutrzenka
19-05-2018, 13:28
Przez ten dodatek coraz bardziej mnie kusi zakup Młotków... i to obecnie bardziej dwójki niż jedynki.

Turek
19-05-2018, 16:21
Dzieki Nazgool za info. DLC w cenie 3.5 funta? Od razu kupiłem :) Szkoda, że zero informacji o Imperium :/

Arroyo
19-05-2018, 19:18
"Jak grać..." zaktualizowane o nowe jednostki i przywódców.

Tamudzin
20-05-2018, 05:59
Kupiłem ten dodatek za 20 zł, nie szkoda mi kasy, obecnie i tak gram kilka kampanii jednocześnie. Choć mroczne elfy są jak narazie jedyną rasą, która nie wykonałem nawet jednego ruchu ani nie zagrałem żadnej bitwy. Natomiast wysokie elfy narazie są rasą, która najprzyjemniej mi się gram i charakter ich amii najbardziej mi odpowiada.

Kuba95
21-05-2018, 21:20
Mam zamiar kupić ten dodatek "Queen and the Crone". Wie ktoś może czy zawartość z dlc zostanie dodana do trwającej kampanii czy muszę zaczynać od nowa. Gram wysokimi elfami.

Ituriel32
21-05-2018, 21:25
Trzeba zacząć od nowa.

Kuba95
21-05-2018, 21:42
Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie pewnie sobie daruję to dlc.

Arroyo
21-05-2018, 22:12
Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie pewnie sobie daruję to dlc.
To, czy kupisz, czy nie, to właściwie nie jest ważne. Bo i tak trzeba by było od nowa zacząć kampanię, bo elementy z tego DLC automatycznie się ładują przy darmowym patchu, który wychodzi niezależnie do gry.

Tamudzin
23-05-2018, 09:28
Po zakupie dodatku Queen and the Crone, postanowiłem jeszcze kupić Rise of the Tomb Kings, tym bardziej, że na GOLu znalazłem ofertę tego dodatku za 30 zł z groszami. Po opłaceniu wszystkiego i odebraniu kodu, bardzo się zdziwiłem, ponieważ steam nie chciał mi aktywować gry z uwagi na fakt, że był to kod do Queen and the Crone. Po kontakcie z sklepem dali mi odpowiedz, że kod mam sobie zachować a pieniądze mi zwrócą. Z tego co się orientuje na steami nie można aktywować jednocześnie dwóch takich samych produktów, więc drugi kod do dodatku powinien być aktywny. Jeśli otrzymam zwrot pieniędzy, wówczas pierwszej zainteresowanej osobie mogę podać kod za darmo. Jeśli ktoś ma ochotę to niech piszę.

Il Duce
23-05-2018, 10:41
DLC wygląda nie najgorzej,strasznie mnie śmieszy krzyk że to mało* :D. Mało to było w the grim and the grave gdzie nawet nie uraczono nas dodatkowymi pozycjami startowymi,tutaj jest standard,do tego Alith-Anar jako flc czym jestem miło zaskoczony. Jeszcze tylko Malus Darkblade albo Lokhir Fellheart i jeśli chodzi o obie elfickie nacje będę usatysfakcjonowany. Bardzo chciałem zobaczyć Tileę i Estalię(może też jako flc?) ale w obliczu całkowitego olania WH1 kosztem koszmarnie wyglądającego i słabo zoptymalizowanego ME czekam na to zdecydowanie mniej. Poza dwoma lordami FLC (do lizaków i mrocznych) jestem ciekaw co jeszcze dostaniemy od CA w ramach darmowej zawartości.

*Chyba że chodzi o mało jak na tą cenę,tylko że z tym się można zgodzić w stosunku do wszystkich poprzednich DLC.

Tamudzin
23-05-2018, 12:23
Kod już dałem, wiec nie aktualne.

Turek
24-05-2018, 15:23
Pokazali Alith Anara:

https://store.steampowered.com/app/794110/Total_War_WARHAMMER_II__Alith_Anar/

Hadvar
24-05-2018, 18:03
Steam przetłumaczył ,,The Queen and the Crone'' na ,,Królowa i Starucha'' XDD To brzmi tak perfekcyjnie :D

Chaak
24-05-2018, 18:23
Z tego co kojarzę, to "Starucha" jest chyba oficjalnym spolszczeniem przydomku Hellebron, więc za dużego wyboru, w tym wypadku, nie mieli.

Hadvar
24-05-2018, 18:31
Z tego co kojarzę, to "Starucha" jest chyba oficjalnym spolszczeniem przydomku Hellebron, więc za dużego wyboru, w tym wypadku, nie mieli.

Ale i tak moim zdaniem brzmi co najmniej śmiesznie :)

Ituriel32
25-05-2018, 05:43
Tak patrzę na opis Alith Anara na steamie i wydaje mi się że powtórzy się sytuacja z pierwszego młota. Czyli narzekanie na starych legendarnych lordów, że są przestarzali i dużo słabsi od tych nowych.

Tylko tu narzekanie będzie na mechaniki, że starzy ll są identyczni w prowadzeniu gry.
Bo spójrzcie na bliźniaków Tyriona i Teclisa którzy poza miejscami na mapie, bufami dla frakcji za bardzo nie różnią się w graniu. A teraz nowi
Alith anar

Cechy i zdolności

Rozgrywka Alithem Anarem skupia się na wykorzystaniu prędkości i ukrycia. Postać ta oferuje skrócony globalny czas werbowania jednostek, duży zasięg ruchu, premie do zasadzek oraz znacznie zmniejszone koszty utrzymania jednostek Stąpających w Cieniu.
Kraina Cieni: Alith Anar potrafi poruszać się po mapie kampanii niczym cień, nie ryzykując przechwycenia.

Duch zemsty: Tryb zasadzki staje się domyślnym trybem wszystkich armii Nagarythe.

Przeznaczony na śmierć: Co jakiś czas pewna grupa postaci zostaje przeznaczona na śmierć. Eliminowanie tych celów zapewnia przeróżne nagrody, jak choćby wpływy, dzięki którym można kupować lordów lub zdobywać przychylność na dworze.

Zwodzenie: Ta zdolność bojowa pozwala Alithowi Anarowi stworzyć na polu bitwy magiczną imitację samego siebie i ukryć się w cieniu.

Inwokacja Morai-Heg: Ten nowy, unikalny rytuał pozwala Anarowi przyzywać sługę w postaci Namiestnika Korony Cienia. Ten elitarny Wojownik Cienia potrafi ze stuprocentową skutecznością zamordować każdy cel, jaki wskaże mu Alith Anar. Gdy wykona rozkaz swego pana, bohater ten powraca do Krainy Cienia.

Wieczna królowa Alarielle

Z lordem tym łączy się ponadto unikalna mechanika kampanii o nazwie „Obrończyni Ulthuanu”. Świętym obowiązkiem królowej jest dopilnować tego, by tak wewnętrzne, jak zewnętrzne tereny ojczyzny elfów wysokiego rodu pozostały wolne od wrogiej okupacji. Póki obszary te nie są zajęte przez nieprzyjaciela, elfy wysokiego rodu mogą czerpać z nich ogromne korzyści. Jeżeli jednak najeźdźcy splugawią Ulthuan swą obecnością, zaufanie Asurów do Alarielle spadnie, co wywoła szereg negatywnych skutków.

Alarielle ma dostęp do unikatowego obrzędu: Inwokacji Lileath. Dokonany obrzęd przynosi szereg korzyści Przybocznym, Siostrom Avelornu i Driadom.

Tu chodzi o to że taki gracz jak ja prawie zawsze będzie wybierać do zabawy lorda który najbardziej się różni i ma najwięcej zmian do gameplayu.
Nie żebym się nie cieszył na nowych LL.

Arroyo
25-05-2018, 06:41
Nie byłbym do końca taki pewny. Taki Tyrion nadrabia dużą tężyzną fizyczną i Sercem Avelornu, który przywraca mu jeszcze trochę HP. Raczej nie będzie to sytuacja z WH1. Patrz też choćby na Malekitha, a Hellebron czy Skrolka, a Tretcha.

durfey
26-05-2018, 12:35
Wow! Jestem normalnie w szoku. Nowe jednostki elfów + regimenty które mają wyjść 31 maja... To jest już przegięcie... Łucznicy z przebiciem pancerza+ magiczne i ogniste ataki + zasięg 180 + atak w zwarciu 43 + obrona w zwarciu 51. Nowa Straż Feniksa z regimentów i smoczy książęta, którzy mają bonus do dużych przeciwników + ogniste ataki... Chyba w multi zobaczymy tylko wysokie i mroczne elfy... Ci łucznicy to już przesada, jeżeli mają taki dmg to powinno się to "odbić" na zasięgu ostrzału, a okazuje się jednak że się nie odbije... Mam wrażenie, że te wszystkie elfy są strasznie faworyzowane przez CA. Ja osobiście nie przepadam za nimi, ale chyba będę musiał zacząć "przepadać" ze względu na ich siłę jednostek.

Pyrrus89
26-05-2018, 14:14
Jakiś czas temu Janet i Gobbo King stworzyli listę proponowanych zmian, które mogą uratować multi. Za kilka dni się okaże, czy CA traktuje poważnie tę grupę graczy.

durfey
26-05-2018, 14:20
Moim zdaniem dobrą opcją w multi byłaby możliwość ustalania limitu jednostek w swojej grze. Załóżmy ktoś nie lubi spamu artylerii, a dużo osób po prostu psuje zabawę taką grą gdzie spamuje sporą ilością artylerii czy też innymi jednostkami typu Kholek itd. Rozumiem jakaś tam taktyka, ale ja mam swoją grę i ja ustalam swoje zasady, bo jeżeli piszę RULES to i tak za przeproszeniem wszyscy mają to w du*ie. Brakuje mi czegoś takiego jak gram drużynowo.
Pyrrus89 czy mógłbyś wrzucić tutaj tą listę? Z chęcią bym zobaczył jakie zmiany chcieliby wprowadzić.

Pyrrus89
26-05-2018, 14:32
Jestem teraz w pracy i mam zablokowanego youtuba. :/ Wejdź sobie na kanał Janet Occasion lub The Gobbo King i powinieneś bez problemu znaleźć podcast w którym dosyć szczegółowo omawiają proponowane zmiany.

Turek
05-06-2018, 17:17
Wyszedł nowy blog podsumowujący prace CA ->klik (https://www.totalwar.com/blog/what-the-teams-are-working-on-june-2018)

A w nim dwa teamy pracujące nad Warhammerem:

1) Pracuje nad nowym Campaign Packiem. Czyżby powrót do starej treści jak w Call of the Beastmen czy jednak formuła jak w Tomb Kingach? Kogo obstawiacie? Moim zdaniem wybór jest pomiędzy Koloniami Nowego Świata, a Arabią.

2) Pracuje nad trzecią częścią Warhammera 3. Świadczy o tym gra słów: "..and it’s taking them to some dark, dark places. We fear they may never return – not with minds and souls intact, at least.". Nawiązanie do Dark Lands, terenów położonych na Wschód od Gór Końca Świata. Czyli tak jak przewidywaliśmy wszyscy :)

Pyrrus89
05-06-2018, 17:27
Mocno się zdziwię, jeśli następny w kolejności nie pojawi się lord pack dla Jaszczuroludzi i Skavenów.

Turek
05-06-2018, 19:58
Sorki, ale nie rozumiem. Dlaczego się zdziwisz, skoro oficjalnie i bezpośrednio napisali, że pracują nad Campaign Packiem, a nie Lord Packiem?

Zauważyłem tez, że napisali "Not only that but we also breathed some life into older factions. This time we focused on the Dwarfs". Ciekawi mnie to "this time". Wcześniej była Bretonia, teraz krasie, może następnym razem doczekamy się zmian w Imperium? CA daje nam taką nadzieję.

Ituriel32
05-06-2018, 20:25
Dla mnie to bez znaczenia.
Wolałbym lord pack z jaszczurkami i szczurkami bo nie lubię nie równowagi. A teraz elfiaki mają za dużo.

Choć kampanio pak też może być dobry bo nie oczekiwany. Teb czy arabia to moi głowni kandydaci.

Co do 3 części to jeszcze bym jej nie chciał, bo z dwójką jeszcze sporo mi zostało.

A co do starych ras to mogliby w końcu zrobić coś z Imperium bo to aż wstyd. Choć nie pogardziłbym drobnicą dla leśnych i zwierzaków.

Pyrrus89
05-06-2018, 20:58
Sorki, ale nie rozumiem. Dlaczego się zdziwisz, skoro oficjalnie i bezpośrednio napisali, że pracują nad Campaign Packiem, a nie Lord Packiem?

Bo wystarczy mi analogia do pierwszej części, żeby wysnuć taki wniosek. Idąć Twoim tokiem rozumowania trójka też będzie przed wspomnianym Lord Packiem, skoro wyraźnie wspomnieli, że już nad nią pracują. ;) Podejrzewam, że do dwóch miesięcy zobaczymy lord pack dla jaszczurek i skavenów, który albo już jest gotowy, albo na ukończeniu.

Turek
05-06-2018, 21:18
Chodzi mi o to Pyrrus, że wyraźnie napisali co będzie następne :) -> As for what we’re up to next: what we can say is that we’re working on the next campaign pack for Total War: WARHAMMER II, but it’s a little while off yet. Znając CA to będzie miesiąc ciszy, a potem nagle zacznie się burza i pokażą nam od razu wszystko :D

Bawiąc się w słowa to użyli dziwnego zdania " We fear they may never return – not with minds and souls intact, at least.". Premiera w maju za 11 miesięcy? xD

smooqu
06-06-2018, 08:27
Ja trzymam kciuki za frakcje ludzkich kolonii i darmowy update dla Imperium w ME.

Chociaż dla mnie postępowanie CA jest nielogiczne, bo też wolałbym aby teraz wydali lord packa dla jaszczurek i szczurków.

Gram teraz kampanię jako Har Ganeth i te frakcje radzą sobie słabo.

Jsatrzab
06-06-2018, 10:50

Starucha to "poprawne" tłumaczenie słowa Crone.

Następne DLC - Campaign Pack, premiera pewnie sierpień/wrzesień. Dwaj oczywiści kandydaci to Arabia i New World Colonies, i w obu tych przypadkach mogą ruszyć imperium.

Jeśli chodzi o Warhammera 3, to ja bym się bardziej skłaniał, że "..and it’s taking them to some dark, dark places. We fear they may never return – not with minds and souls intact, at least." odnosi się do Chaosu. Nie jestem fanem teorii, że to Chaos będzie focusem w W3, ale wydaje mi się że ta "zapowiedź" wyraźnie wskazuję w tym kierunku. Szczególnie jej ostatnie zdanie. Jeśli chodzi o premierę to skoro dopiero zaczynają fazę preprodukcyjną to wydaje mi się że premiera w Maju 2019 jest zbyt optymistyczna :]

pioruni
07-06-2018, 21:42
a moim zdaniem prawie na pewno nie będzie arabi nie ma gdzie ich wsadzić moga tez zrobic taki myk ze zrobio dlc to królestw południowych i dadzą te dlc do warhammera 1 jak i 2 :D

Kijkowaty
08-06-2018, 00:56
Tilea nadciąga najpewniej.
Najsensowniejsze co mogą dać to kolonie nowego świata i może w gratisie dostaniemy do tego klasyczne prowincje w Starym Świecie.

Arabia to zbyt dużo pracy dla zbyt małego obszaru. O ile wszystkie frakcje są w kilku miejscach na mapie, tak Arabia jest w jednym i tyle. Ciasno się tam robi, mały ma to sens niestety.
Szkoda, bo liczyłem na Arabie. Pozostaje czekać na mody dodające Arabie.

piotrkamyczek
08-06-2018, 07:53
A tam mało miejsca za dużo pracy, elfy leśne są tylko w jednym miejscu na mały obszarze i zrobili to i arabie zrobić mogą ;)

pioruni
08-06-2018, 12:12
ale lesne elfy miały swój oficjalny armybook wiec nie musieli tworzyc od nowa caly roster jednostek bardziej porównał bym to do norski ale tez nie za bardzo bo norska miała ogrom terenu

Turek
08-06-2018, 15:50
Arabia ma swoje jednostki w warmasterze, systemie bitewnym stworzonym przez GW, ale mniej popularnym. Tak naprawde i Kolonie i Arabia są tak samo możliwe :)

SaperHeart
09-06-2018, 06:30
Jeżeli chodzi o W3 to sądzę, że CA zrobi to tak: Focus na Chaos, Wojownicy Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurg), Demony Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurgl), Krasnoludy Chaosu + Ogry + Kislev. Z tym, że cała część i konflikt będą się opierały o Demony Chaosu + Krasnoludy Chaosu (dwie złe) vs Ogry + Kislev (dwie dobre). WoCh pewnie będzie tylko rozszerzony. Możliwa jest jeszcze opcja, że Chaos będzie połączony w jedną całość, razem z demonami ale mało jest to prawdopodobne.

Co do nowego DLC to robi się w końcu dużo Ciekawiej. Jeszcze zrobią sensowny balans oraz dadzą Skavenom i Jaszczurkom RoRy i będzie dla mnie finish 2 ;)

Arroyo
09-06-2018, 10:18
Umm... nie - ogry to przede wszystkim rasa neutralna.
Co do jednostek z WH2 - to raczej nie do końca finish. Zacznijmy od tego, że takie Mroczne Elfy dostały lorda czarodzieja - Wysokie Elfy nie. Dlaczego nie zrobili tak, że daliby i jednej i drugiej stronie lorda maga? Nie pasuje mi to. Dolicz do tego jeszcze braki u DE i HE - nadal nie ma Meduz, tych nieszczęsnych latających rydwanów, u TK mamy tylko jeden typ lorda... no trochę tego będzie, nie sądzisz?

EDIT: Co do listy braków, oto ona:
DE:

LEGENDARNI LORDOWIE:
-Malus Mroczne Ostrze
-Lorkhir Fellheart
-Ostrze Cienia
-Kouran z Czarnej Straży
-Tullaris z Har Ganeth
-Rakarth Władca Bestii

LORDOWIE:
-Wysoki Władca Bestii
-Mistrz Floty Czarnych Ark

BOHATEROWIE:
-Mistrz
-Czarodziejka (Magia Niebios, Życia, Metalu, Światła)

WIERZCHOWCE:
-Mroczny Pegaz (Mroczny Lord)
-Rydwan Zimnokrwistych (Mroczny Lord)

RYDWANY:
-Scourgerunner Chariot

MONSTRA:
-Meduza
-Kharibdyss

OŁTARZ:
-Bloodwrack Shrine

HE:

Legendarni Lordowie:
-Eltharion
-Caradryan
-Korhil
-Imrik

Lordowie:
-Pomazaniec Asuryana
-Arcymag

Bohaterowie:
-Morski Hełm z Lothern
-Smoczy Mag z Caledoru
-Mag (Magia Śmierci, Magia Ognia, Magia Metalu, Magia Bestii)

Wierzchowce:
-Gryf (Książę, Księżniczka, Szlachcic)
-Rydwan z Tiranoc (Książę, Szlachcic, Mag)
-Słoneczny Smok (Księżniczka)
-Księżycowy Smok (Książę)

POJAZDY:
-Lwie Rydwany z Chrace

LATAJĄCE JEDNOSTKI:
-Przecinacz Niebios z Lothern

TK:

Lordowie:
Lord Lisz-Kapłan

Bohaterowie:
Herold Grobowca

Jednostki:
Grobowy Rój
Z czego na trzecią listę braków wziąć należy paragraf, bo nie uwzględniałem w niej z przyczyn wiadomych bohaterów imiennych.

EDIT 2: Co do nowej rasy - raczej będzie to Tilea. Arabia, jeśli chodzi o aktualną postać, to jest to po prostu grupa nomadów. Kolejnej hordy raczej nie wrzucą z ludzi, tym bardziej, że Tilea ma dużo więcej do przedstawienia. Czyt. Borgio Oblężyciel, Lukrecja Belladonna, Pirazzo i jego Zaginiony Legion.

Krwawy_Baron
09-06-2018, 11:06
Jeżeli chodzi o W3 to sądzę, że CA zrobi to tak: Focus na Chaos, Wojownicy Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurg), Demony Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurgl), Krasnoludy Chaosu + Ogry + Kislev. Z tym, że cała część i konflikt będą się opierały o Demony Chaosu + Krasnoludy Chaosu (dwie złe) vs Ogry + Kislev (dwie dobre). WoCh pewnie będzie tylko rozszerzony. Możliwa jest jeszcze opcja, że Chaos będzie połączony w jedną całość, razem z demonami ale mało jest to prawdopodobne.

W takim wypadku, wraz z Kislevem musi być Imperium, które mogłoby zostać przy okazji części trzeciej przebudowane w kwestii mechanik. Byłaby też okazja aby wreszcie dać grywalny Middenheim z Borysem Todbringerem. Ogrom w sumie zależy tylko aby sobie podjeść, więc nie bardzo nadają się do schematu "obrońców świata"

Kijkowaty
09-06-2018, 11:32
Miałem sen proroczy...

3 Warhammer będzie mieć nacje:
Ogry, Grand Cathay, Kingdom of Ind, oraz Nippon.
Krasnoludy Chaosu jako Fraction Pack, demony jako Fraction Pack

W ten sposób CA odda nam cały świat Warhammera.
I z powodów kasowo marketingowych jest to całkiem możliwe, że właśnie tak będzie wyglądała 3 część.

Jsatrzab
09-06-2018, 11:41
Twój sen proroczy był już głoszony wieki temu, przez co najmniej dwie osoby.

Co do Tilei i ewentualnie Estali, to problem jest taki że nie mogą tego zrobić tylko do Warhammera 1, nie bardzo mogą zrobić to tylko do Warhammera 2, a zrobienie tego do Warhammera 1 i 2 to dwa różne projekty także koszt drastycznie skacze w górę. Ja bym celował że zrobią Kolonie Nowego Świata, i dodadzą Estalie do ME.

Jutrzenka
09-06-2018, 14:38
DLC mogą zrobić zawsze tylko do ME, tak jak choćby system kucia u krasnoludów, które w samej dwójce są niegrywalne jak nie posiada się jedynki. :P

Jsatrzab
09-06-2018, 14:45
DLC mogą zrobić zawsze tylko do ME, tak jak choćby system kucia u krasnoludów, które w samej dwójce są niegrywalne jak nie posiada się jedynki. :P

System kucia dla krasnali nie jest częścią żadnego DLC, jest częścią zwykłego patcha.

SaperHeart
09-06-2018, 16:00
@Arroyo
Uważam, że w tym przypadku teraz przesadzasz. Te braki w tym przypadku są moim zdaniem uzasadnione. Po pierwsze Lord Mag do Elfów nie jest zbytnio potrzebny, ponieważ Elfy mają teraz dwóch bardzo potężnych Lordów Magów, którzy są bardzo Tani (W rozsądnym złożeniu do 2000 ptk.). W Przypadku Mrocznych musiałeś mieć budżet powyżej 2500 żeby złożyć sensownie Matkę lub Syna. Dodatkowo, nie oszukujmy się ale Mroczna Magia nie jest aż tak mocna żeby nią grać Lordem Czarodziejem. Dla Malekitha jest ona wręcz idealna ale dla Morathi ? Teclis i Alarielle moim zdanie w zupełności wystarczą na tą chwilę.
Co do TK sytuacja jest ta sam co u Wysokich. Masz dwóch bardzo dobrych Lordów Magów, którzy zamykają swoją cenę 2000 pkt.

Wszystkie części Warhammera opierały się na walce 2 dobrych vs 2 złe. To, że Ogry są neutralne to nie znaczy, że nie będą wrzucone do sił porządku. IMO CA nie ma za bardzo tutal pola manewru aby coś innego wrzucić niż: Demony, Krasnoludy Chaosu, Ogry i Kislev. Tilea za bardzo tutaj nie pasuje do tej kompozycji, a Cathayu nie dadzą, ponieważ wypuszczają 3 Królestwa i to moim zdanie by się zbytnio gryzło. Cathay jest i będzie pobożnym życzeniem póki.
Jeszcze przychodzi mi do głowy taka koncepcja, że dadzą Middenland + Kislev na Demony + Krasnoludy, a Ogry będą DLCkiem jak TK.

Tak jak napisałem, dla mnie 2 się zamknie jak dadzą DLC do Jaszczurek i Szczurków. Bo tak na dobrą sprawę jednostki, których brakuje nie są aż tak istotne w obecnej rozgrywce. Co do tej niespodzianki ze strony CA do Mrocznych Elfów spodziewam się Lorkhir Fellheart i Kharibdyss lub Medusy. W ten sposób CA zamknie listę 4 LL u Mroczniaków. Napewno nie będzie niespodzianką, że w końcu u Skavenów zobaczymy Thanquol jako 4 LL.

Chaak
09-06-2018, 16:39
Osobiście wolałbym Lokhira, ale wydaje mi się, że Malus Darkblade jednak zostanie ostatnim LL emo-elfów. Jest bardziej popularną postacią na świecie, ma też serię (podobno niezłych) książek o sobie, które są chyba niedostępne w naszym języku.
U Lizaków chciałbym na pewno LL skinka, najbardziej Tetto'eko. Niby w bitewniaku występował jako bohater, nie lord, ale takie sytuacje już się zdarzały w grze (Izka, Helman). Poza nim może być też Tehenhauin. Do tego nowy dinozaur - troglodon, bohater - skink wyrocznia i jednostki - razordony, salamandry, ripperdactyle. Jako drugiego LL widziałbym Chakaxa, zawsze lubiłem ta postać.
Dla Skavenów jedyną słuszną opcją jest Ikit Claw i klan Skryre, ale obawiam się, że dostaniemy Thanquola.

Uważam, że w tym przypadku teraz przesadzasz. Te braki w tym przypadku są moim zdaniem uzasadnione. Po pierwsze Lord Mag do Elfów nie jest zbytnio potrzebny, ponieważ Elfy mają teraz dwóch bardzo potężnych Lordów Magów, którzy są bardzo Tani (W rozsądnym złożeniu do 2000 ptk.). W Przypadku Mrocznych musiałeś mieć budżet powyżej 2500 żeby złożyć sensownie Matkę lub Syna. Dodatkowo, nie oszukujmy się ale Mroczna Magia nie jest aż tak mocna żeby nią grać Lordem Czarodziejem. Dla Malekitha jest ona wręcz idealna ale dla Morathi ? Teclis i Alarielle moim zdanie w zupełności wystarczą na tą chwilę.
Co do TK sytuacja jest ta sam co u Wysokich. Masz dwóch bardzo dobrych Lordów Magów, którzy zamykają swoją cenę 2000 pkt.
Dla mnie nie ma żadnego uzasadnienia w brakach. Ta gra to nie tylko multi, a w singlu koszty ulepszania lordów nie istnieją. Poza tym, w kampanii, mamy kilka armii i jeśli chciałbym magicznego lorda u HE to jest problem, bo Teclisa sobie nie rozmnożę. Wolę dostać w pełni kompletną rasę, a niepotrzebnych jednostek, w najgorszym wypadku, nie użyję online.

SaperHeart
09-06-2018, 16:59
@Chaak
A no widzisz, mamy różne punkty widzenia. Szczerze po przejściu kilku kampanii na Legendzie znudziło mi się granie w singla. We wszystkich grach był ten sam schemat gry. Co prawda muszę przyznać, że jedynym problem jaki mi sprawiła gra w kampanii to było dowodzenie Queekiem i jego pozycja startowa. Tak to dla mnie osobiście kampania jest dodatkiem, a multi głównym celem.

Osobiście jestem tego zdania, że jak coś wprowadzają nowego/uzupełniają to powinno mieć to praktyczne zastosowanie. A szczerze Ci się dziwię, ponieważ zwykły Lord Mag w Kampanii to strata slota.

Chaak
09-06-2018, 17:11
Może starta złota, ale lubię w kampanii pograć sobie bardziej fabularnie/klimatycznie zamiast bawić się w powergaming, od tego mam multi. W Rome, na przykład, każdy mój legion miał w sobie jakąś część auxilii ze swojego regionu pochodzenia, niezależnie od tego czy mogłem w ich miejsce lepsze jednostki wcisnąć. Także, dla mnie, spoko jest mieć roostery jak najbardziej zgodne z pierwowzorem.

Hadvar
09-06-2018, 17:50
@Chaak
A no widzisz, mamy różne punkty widzenia. Szczerze po przejściu kilku kampanii na Legendzie znudziło mi się granie w singla. We wszystkich grach był ten sam schemat gry. Co prawda muszę przyznać, że jedynym problem jaki mi sprawiła gra w kampanii to było dowodzenie Queekiem i jego pozycja startowa. Tak to dla mnie osobiście kampania jest dodatkiem, a multi głównym celem.

Osobiście jestem tego zdania, że jak coś wprowadzają nowego/uzupełniają to powinno mieć to praktyczne zastosowanie. A szczerze Ci się dziwię, ponieważ zwykły Lord Mag w Kampanii to strata slota.

Branie Maga-Lorda wcale nie jest stratą slota, zwłaszcza jak możemy wziąć do niego mocnego wierzchowca (np. Smoka), wtedy różnice między lordem-wojownikiem i lordem-magiem zacierają się (może nie do końca, ale różnice są niewielkie). Poza tym, popieram to co napisał Chaak, w kampaniach Total Warów kluczem do odniesienia największej przyjemności z rozgrywki jest wczuwanie się w klimat gry i frakcji.

Warhammer jest grą zdecydowanie nastawioną na kampanię. Można to z łatwością zaobserwować poprzez to, jak beznadziejnie działa multiplayer i jak słabo jest rozbudowany.

SaperHeart
09-06-2018, 20:20
Branie Maga-Lorda wcale nie jest stratą slota, zwłaszcza jak możemy wziąć do niego mocnego wierzchowca (np. Smoka), wtedy różnice między lordem-wojownikiem i lordem-magiem zacierają się (może nie do końca, ale różnice są niewielkie). Poza tym, popieram to co napisał Chaak, w kampaniach Total Warów kluczem do odniesienia największej przyjemności z rozgrywki jest wczuwanie się w klimat gry i frakcji.

Warhammer jest grą zdecydowanie nastawioną na kampanię. Można to z łatwością zaobserwować poprzez to, jak beznadziejnie działa multiplayer i jak słabo jest rozbudowany.

To, że słabo działa multi to nie tylko widać na Warhammerze. Ogólnie CA nie za bardzo wie jak się za to zabrać.

Chaak
09-06-2018, 20:54
Niech popatrzą na Szoguna 2 to się dowiedzą :)

Arroyo
10-06-2018, 01:03
@Arroyo

Akurat nie znam się na tych całych zasadach bitewniakowych. Ot po prostu uważam army booki za po prostu rozciągnięcie uniwersum, tyle. Z tego powodu uważam, że najlepiej by było, jakby cały roster dali z bitewniaków i tyle. Bez robienia debilnych wycięć, sorki, ale muszę tego słowa użyć.

Jutrzenka
10-06-2018, 12:35
System kucia dla krasnali nie jest częścią żadnego DLC, jest częścią zwykłego patcha.
Ale patcha do dwójki, który w jedynce nie działa, tak? Tak samo jak zianie smoków i tych latających maszkar wampirzych. Chodzi mi o to, że możecie zapomnieć o DLC, FLC, czy też patchach do jedynki. Jeśli już coś będą dodawać z terenu Starego Świata to do ME (lub tej ostatniej kampanii łączącej 3 części - bo w chwili wyjścia trójki, skończą się patche, FLC i DLC także do dwójki).

estiam
11-06-2018, 23:43
hej ma ktos ochote pograc przez siec kampannie?

Elbutcher
12-06-2018, 06:59
A co myślicie o pomyśle, iż następną grywalną frakcją będzie Tilea (+Estalia)? Grając sobie ostatnio Norską, zauważyłem, iż w drzewku technologicznym jest do wybadania technologia do walki z każdą grywalną rasą plus właśnie jedyną niegrywalną czyli Tilea. Pamiętam, iż w momencie wydania Norski również ta umiejętność była dostępna, lecz nie było w drzewku uwzględnione przyszłych ras jak np. HE czy TK, a mimo to po aktualizacji dodającej nowe rasy, zostawili również Tilee?

Jsatrzab
13-06-2018, 10:34
Ale patcha do dwójki, który w jedynce nie działa, tak? Tak samo jak zianie smoków i tych latających maszkar wampirzych. Chodzi mi o to, że możecie zapomnieć o DLC, FLC, czy też patchach do jedynki. Jeśli już coś będą dodawać z terenu Starego Świata to do ME (lub tej ostatniej kampanii łączącej 3 części - bo w chwili wyjścia trójki, skończą się patche, FLC i DLC także do dwójki).

Dlatego nie ma co liczyć że wydadzą DLC z frakcją, której nie ma na mapie kampanii Wiru.

Turek
13-06-2018, 17:50
A jak myślicie, doczekamy się jakiejś frakcji jako FLC w WHII? Tak jak dostaliśmy Bretonię do 1?

Draken
13-06-2018, 17:51
Pytanie kogo dać, niby można chyba jedynie Kolonie dać, bo średnio cokolwiek innego pasuje

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Turek
13-06-2018, 19:24
Arabią bym nie pogardził :D Można super kampanie z tego zrobić. Araby żyją sobie obok Nehekhary, wątek jedynego państwa ludzi, który zawsze opierał się "pradawnej cywilizacji" i jakoś w to wplątać wyprawy krzyżowe Bretonii. Po coś w końcu dali te zakony w Southlands. Miejsce na kampie kampanii w Mortal Empires jest, a ponadto to byłoby to ciekawe wypełnienie zachodniego Soutlands.

Macie tutaj fotkę Arabii z warmastera (poniżej). No kurde, mnie to strasznie kręci. Spiczaste czapki, wielbłądy, słonie, latające dywany, dżiny :D

https://i.imgur.com/bGkrIIY.jpg

pioruni
16-06-2018, 21:20
no nawet fajnie to wygląda a tak wogole czym sie wyróżniała arabia w grze figurkowej od innych armi ??:)

Draken
17-06-2018, 00:02
Takie luźne przemyślenia patrząc na mapę ME i samego W2.
Obecny lord pack dał nam HE i DE, a dodatkowo HE dostały LL w FLC. Więc kolejny lord pack na 99% to będą jaszczury i Skaveni. Obecnie ilość lordów to - HE 4, DE 3(pewnie FLC idzie), Skaveni 3, Jaszczury 2, TK 4.

Duże DLC, Arabia, którą Turek sugeruje ma sporo racji bytu, ale poza względami czysto fabularnymi i zgodnością z lore trzeba też liczyć się z kwestiami finansowymi i tym jak to się sprzeda. I obecnie coś bardzo inspirowane kulturą arabską może stanąć w gardle pewnej grupie klientów. Chciałbym, żeby zrobili takie dlc, ale rozsądek sugeruje, że lekko przerobią Lustrie i będziemy mieli jakichś kolonistów jako nowe dlc.

Inna sprawa, patrząc po W1 to będziemy mieli pewnie jeszcze jeden duży pack i pewnie jeszcze jeden lord pack, na lord pack tutaj aż się proszą krasnale, które siedzą w Lustrii z Orkami do kompletu. Tak, wiem, że krasnale są w W1, ale to chyba będzie miało największy sens.

Sent from my SM-T815 using Tapatalk

Turek
30-01-2019, 00:15
Ciekawe ile bedziemy jeszcze musieli czekać na naszego Lord Packa ze skavenami i jaszczurkami :(

Ituriel32
30-01-2019, 17:36
No tak ze 2-3 miesiące. Bo do premiery 3 królestw nic nie zrobią, a i później dadzą jakiś czas wyłączności.
Ewentu lutowego nie będzie, chodzi o ten ewent gdzie gry Segi ścierały się ze sobą. Raz że młotek go wygrywał rok w rok, a dwa że inne gry po prostu są w dołku.
Właśnie dlatego dostaliśmy pacz Festag.

Hadvar
01-02-2019, 02:26
Dodatek będzie dopiero po Three Kingdoms, niestety.

Ituriel32
24-02-2019, 23:11
Jako że przekładają premierę 3k, a premiera dlc do młota się nie zmieni więc można założyć że wyjdzie ono na przełomie marca/kwietnia.

Ogólnie mamy wtedy dostać 2 lizaki (dlc i flc), 1 szczura i 1 reworka starej rasy. To przy założeniach że będą się trzymać schematu.

Z lizaków ja chcę, znaczy najbardziej bym chciał zobaczyć/zagrać Gor-roka bialego lizaka i Soteka. Dobrze by było by jeden zaczynał w mieście Itza tak by Lustria powróciła pod panowanie lizaków. Nie wiem dlaczego youtuberzy podają Nakai the Wanderer jako wyraźnego pewniaka (chodzi o to że jest Kroxigorem i nie ma za bardzo modelu, więc CA może zrobić z nim wszystko.)

Z szczurami u mnie sprawa jest oczywista Thanquol lub Ikit Claw, zaś miejscem startu na połączonej mapie byłaby Piekielna odchłodzi lub skavenblight. Przy czym były byto bardzo wymagające lokacje. Tu cokolwiek innego dla mnie będzie wielkim rozczarowaniem.

No i w sumie najważniejsze czyli rework starej rasy. Tu kandydatów nie brakuje (orkowie i gobliny, Imperium, Zwierzaki i leśne elfy). Ale mnie bardziej interesuje czy będzie to mała zmiana jak u Bretonii/Krasnoludów czy może jednak coś dużego jak u Vampirów.
- Najbardziej chciałbym tu jednak zmian dla orków i goblinów. Przeniesienie chociaż Azhaga na północ (jeśli grywalna stanie się piekielna otchłań to zrobi się ciekawie na północy), choć po prawdzie to obaj Azhag i Grimgor nie powinni być tam gdzie są teraz. I to co najważniejsze zmiany w mechanice Whaaaa. Bo w tym stanie w jakim jest teraz działa przeciwko orkom i jest to główny powód dlaczego nie tykam tej zielonej hołoty od roku. Twórcy ponoć lubią orków więc może być dobrze, ale nie jest to poziom pełnej miłości do wampirów.
- Standardowo Imperium które nie ma nic. Nawet miłości nie stwierdzono. Brak dodatkowej lokacji startowej, brak unikalnej mechaniki. Ogólnie nuda, ale można nimi grać spokojnie i bez problemów.

Chaak
25-02-2019, 00:14
Z Sotekiem to może być słabo, bo jest jednym z Przedwiecznych, którzy zniknęli dawno temu :) Gor-Roka to tak nie bardzo bym chciał, bo to trochę bardziej podpakowany oldblood, a Nakai fabularnie mi na LL nie pasuje. Ciekawy mógłby być Chakax ze swoimi zdolnościami, ale on też na LL się nie nadaje. Jako, że ma to być w klimacie Lizaki vs. Skaveni to stawiam na Tehenhauina, który dowodził przy okazji takiego konfliktu. Poza nim chciałbym Tetto'eko, ale obawiam się, że dwóch skinków nie dostaniemy, chociaż z drugiej strony mały wybór jest więc może się doczekam.

U Skavenów interesuje mnie tylko Ikit Claw, bo klan Skyre jest ich najfajniejszym klanem.

Ituriel32
01-03-2019, 19:26
Pojawił się nowy blog.

https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www/wp-content/uploads/2019/03/01144210/Snippet.png

As we said in the last what the teams are working on blog, the Fantasy New Content Team is powering away at a Lord Pack DLC – which we can confirm will be the next content released for the Total War series!
You may have noticed that we sometimes include Old World Updates alongside our DLC releases, and this DLC is no exception as we are working on a bespoke new feature for one of the WARHAMMER I races that’ll have you bending the knee.

Na obrazku kielich który od razu kojarzy się z bretonią. Pytanie więc jest czy tyczy on się dlc, flc czy reworku. Jak reworku to trochę słabo bo Bretka miała już jeden drobny (z technologiami). Ale z drugiej strony zmiany bardzo by im się przydały, ponieważ bretka cierpi na syndrom armii 1.0, bardzo bliskiego sąsiedztwa i boli ich regeneracja własnych jednostek.

Turek
29-03-2019, 18:54
Gdzie są nowości :mad:

Ituriel32
30-03-2019, 22:52
W przyszłym tygodniu raczej turniej oficjalny i chyba podczas jego trwania coś powiedzą.

The Everchosen returns! Announcing the Spring Invitational, to take place on 6th and 7th April.

We’ll have more information soon but for now, mark the dates in your diaries – and if you’re interested in a first look at the new, unannounced WARHAMMER II DLC then tune in…

Co nie zmienia faktu że celują z premierą na Wielkanoc.

Osgiliath
01-04-2019, 13:45
Co nie zmienia faktu że celują z premierą na Wielkanoc.

To było do przewidzenia, w końcu wstrzelą się w świąteczne wolne, więc będą mogli krótko pociągnąć temat DLC, aby potem już skoncentrować się w pełni na 3K z miesiącem do premiery.

Ituriel32
03-04-2019, 22:40
Po nowej informacji jest raczej pewne który Szczur będzie w dlc.
Wielki zielony grzyb spaczenioowy. --->Ikit Claw.

Tamudzin
04-04-2019, 12:50
Witam, widzę, że w końcu forum wróciło z niebytu. Ostatnio dużo gram w multi i związku z tym zacząłem się zastanawiać nad taką sprawą. Przykładowo mam LL Queka, który walczy z Wulfrikiem na mamucie i wówczas jego cecha skuteczny przeciw dużym działa? Bo jest jeszcze cecha fechmistrz, która daje bonusy do walki z bohaterami, czy fechmistrz działa w przypadku gdy przeciwnik jest na smoku czy mamucie, czy wówczas odpowiada cecha skuteczny przeciw dużym. Może jest tak, że obie cechy: fechmistrz i skuteczny przeciw dużym dają bonusy? Czy rydwan-dzwon do skavenów jest traktowany jak duży przeciwnik? Według mnie powinien, ale nie jestem do końca pewien.

Presidente
04-04-2019, 13:46
Jak masz opis jednostki to przy ilości modeli masz rozmiar jednostki (po lewej od ilości zabitych), jak się na to najedzie to pokazuje się też czy jest duża czy mała. https://i.redd.it/9iugqdetclgz.png. Masz tylko 2 rozmiary duży i mały. Fechmistrz działa na zasadzie, że dmg jest skupiony na jednym celu i jest tylko mały atak obszarowy. Nie daje to generalnie bonusu do siły broni jak w przypadku cechy przeciwko dużym i przeciwpiechotnej.

Także jak klepiesz Wulfrika na mamucie to masz aktywny bonus przeciwko dużym i jak masz rozkaz atakować Wulfrika to atakujesz głównie jego a jednostkom dookoła zadajesz dość mały dmg.

Ituriel32
04-04-2019, 16:37
No to mamy już dlc
https://www.youtube.com/watch?v=Yi2eHPKjW9k

https://store.steampowered.com/app/965220/Total_War_WARHAMMER_II__The_Prophet__The_Warlock/

Presidente
04-04-2019, 17:00
Za 3 dychy dwóch lordów i parę jednostek? Ja na razie podziękuję

Czy tylko mi to przypomina scenę z Predatora?

Turek
04-04-2019, 17:14
Ale Presidente, takie ceny z takim contentem są już od dwóch-trzech lat w Warhammerze xD Ja na pewno kupię :) Cieszę się, że w końcu będzie można pograć ciekawie w Lustrii, bo zawsze omijałem ten kontynent z daleka. Ciekawe czy dostaniemy do tego jakiegoś darmowego LL?

Ituriel32
04-04-2019, 17:15
W sumie olać to.

Ważniejsze są zmiany dla Bretki, szczórów i jaszczurek.

W końcu będzie pod imperium dla szczurów.

The great Serpent-God Sotek may sleep, but Tehenhauin – his most devoted prophet – does not. The time has come for the foul Skaven to pay the butcher’s bill for their plague-spreading acts, and pay they will – with their very lives! Tehenhauin marshals his fellow Red Crested Skinks: there will be sacrifice. Vast, crimson sacrifice. Only when the temple-city altars are drenched with Skaven blood will the Serpent-God become manifest and enact his divine wrath… But the Skaven do not sit idly by while Tehenhauin plans his crusade. Scenting great Warpstone deposits in the jungles of Lustria, the arch Warlock Engineer Ikit Claw has claimed The Star Tower in the name of Clan Skryre: a staging post from which to delve deep into the continental interior. With the Forbidden Workshop at his disposal, Ikit Claw will bend the raw stuff of chaos into his twisted designs, forging ingenious and cataclysmic weapons… and placing the Warlock Engineer on a collision course with the Prophet of Sotek!
THE CAMPAIGN PACKThe Prophet & The Warlock includes:

Two powerful new Legendary Lords with new quest chains, legendary items, and skill trees
Play as Clan Skryre (Skaven) or the Cult of Sotek (Lizardmen) with unique new campaign mechanics
Two new additional Lord types
Nine new battlefield units and variants including the bullet-spewing Ratling Gun Weapons Teams and the fearsome Ripperdactyls
Unleash ultimate devastation with the Clan Skryre Doomrocket or summon an aspect of the very Serpent-God himself into battle with the Great Invocation of Sotek!
New Regiments of Renown to unlock, recruit, and field

For full details on all you’ll get in this Lord Pack, head over to Steam to read more (and get 10% off if you pre-order).
FAQWHEN WILL THE PROPHET & THE WARLOCK BE RELEASED?The Prophet & The Warlock will be released on Wednesday the 17th of April 2019. A Wednesday, we hear you say? You read correctly! It’s the Good Friday bank holiday here in the UK that week, so to ensure there are developers on hand to address any unforeseen issues we’re releasing a day earlier than usual. Happy Easter!
IS THERE A PRE-PURCHASE DISCOUNT?If purchased through Steam, you’ll get a 10% discount if you pre-order before The Prophet & The Warlock is released – the time is now, yes-yes. Otherwise, please check with your favoured retailer for details.
WILL THE NEW LEGENDARY LORDS BE FIGHTING FOR CONTROL OF THE VORTEX?Both Tehenhauin and Ikit will fight for the control of the Great Vortex with their new unique faction mechanics, which can be experienced in both this campaign and Mortal Empires.
WILL THE NEW LEGENDARY LORDS BE AVAILABLE IN THE BOTH THE EYE OF THE VORTEX AND MORTAL EMPIRES CAMPAIGN?Yes, The Prophet & The Warlock will be available to play in both the Eye of the Vortex and Mortal Empires Campaign.
WHAT NEW UNITS WILL BE IN THE PROPHET & THE WARLOCK?There will be new units to bolster both the Lizardmen and Skaven lineups. For full information on which specific units, check out The Prophet & The Warlock Steam page.
WHAT’S THE FREE CONTENT THAT WILL BE RELEASED ALONGSIDE THE DLC?We have a lot of free content in the chamber that will be available to everyone who owns Total War: WARHAMMER II regardless of whether you buy The Prophet & The Warlock or not. There’s never been a better time to go back and play the game – especially if you’re a Skaven or Lizardman fan.
Yes, there will be a new free Legendary Lord to play as, but also coming alongside this DLC will be the Doomsayers Update for all players. A refresh of the Skaven and Lizardmen factions with an overhaul of Bretonnia in the Mortal Empires Campaign, this update could easily be our most extensive yet.
We’ll be getting into all the details soon, but here’s a quick taster of what’s in store for both Bretonnia as well as an insidious new feature, the Skaven Under-Empire.
The Under-Empire is a new feature coming to all Skaven Legendary Lords on The Prophet & The Warlock release day.
Following the release of the Vampire Coast faction, we saw a lot of fans calling out for something similar for the Skaven – and we listened! The pirate coves mechanic in Curse of the Vampire Coast laid the foundations for this feature, but it’s much more in-depth and allows all Skaven factions to build a secret base of operations known as an Under-City deep beneath any settlement through conquest or the use of agent actions.
Once established, a whole host of building options will be available including wealth, resources, and corruption buildings. Under-Cities also support the ability to either summon a verminous army to rise up and attack the settlement above or (if you’re playing as Clan Skyre) to detonate a Doomsphere device which, if not detected, can blow the settlement above to ruins.
Remaining hidden is key to developing the Under-Empire to its fullest, but with each addition to the tunnels and warrens the risk of being spotted grows ever greater.
If spotted, Under-Cities can of course be destroyed (a little bit of rat poison goes a long way) by those that rule the settlements above ground. Discovering whether a verminous nest lies beneath a settlement can be achieved through the construction of specific buildings, deploying heroes in close proximity to search for the Ratmen, or for the Skaven to blow their cover by building too much.
This makes the Under-Empire a truly cat-and-mouse feature, where settlement owners above ground can be blissfully unaware of the activity below until it’s all too late…
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/04/04150818/Kroak.jpg
Additionally, all Lizardmen Legendary Lords will be able to unlock a quest chain to seek out Lord Kroak – the last of the first generation Slann.
Although technically dead, his spirit remains, and still exerts its power over the living world.
Once Kroak is found he will join the player’s faction as an immortal hero, boasting a completely unique skill tree and devastating campaign map abilities.
WHAT’S IN THE FREE OLD WORLD UPDATE THAT WILL BE RELEASED ALONGSIDE THE DLC?Bretonnia will be getting a number of updated features.
One of these is the Vow system, available to all Bretonnian Legendary Lords, Lords, Prophetesses, and Paladins. Replacing the existing Vow skills, each character will need to pledge themselves to a Vow and undertake a task to demonstrate their devotion.
Upon taking up their pledge, the character will receive a trait linked to the conditions of the task, which could be anything from defeating enemies in battle to constructing certain buildings in their home region.
Upon completion of the task, the Vow will be granted and the character will be able to progress onto subsequent Vows. Once completed, each Vow will grant the character a selection of buffs and benefits, such as upkeep reduction for specific units, increased armour, or even immortality.
Beyond the brand-new Vows system, Bretonnia have also received a load of other updates which include:

New Technologies
A new Trident of Manann weapon for Alberic
A new confederation dilemma
All Bretonnian Lords start the game mounted in campaign by default
Free Peasant Mob upkeep when not exceeding the Peasant Economy cap
General Bretonnian garrison improvements
Increased turn duration for the Green Knight
Unlimited Green Knight uses when reaching level 5 of the Chivalry bar

WHEN WILL THE FREE CONTENT BE AVAILABLE?Also on the release day of the DLC – the 17th of April 2019.
WILL THE PROPHET & THE WARLOCK BE RELEASED ON MACOS AND LINUX?This will be coming shortly after the release of The Prophet & The Warlock – stay tuned!

Ituriel32
04-04-2019, 17:25
Ale Presidente, takie ceny z takim contentem są już od dwóch-trzech lat w Warhammerze xD Ja na pewno kupię :) Cieszę się, że w końcu będzie można pograć ciekawie w Lustrii, bo zawsze omijałem ten kontynent z daleka. Ciekawe czy dostaniemy do tego jakiegoś darmowego LL?

Tak będzie jeszcze darmowa jaszczurka.

Ale to nie zmiania faktu że w sumie będą 3 minireworki. Dla szczurów podimperium, dla jasczurek Lord Kroak i rework bretki.

A co za tym idzie do gry wchodzą legendarni bohaterowie.

Presidente
04-04-2019, 17:40
Ja tam wolę poczekać aż za połowę ceny będzie. Za każdą z części z DLCkami wychodzi po jakieś 4 stówki za każdą. Na promocji to można się zamknąć w takim budżecie za wszystko WH1+WH2+DLC - co i tak jest w... dużo

Tamudzin
04-04-2019, 22:39
Mam słabość do Skavenów, wiec już dodatek zakupiony przez stema. Tym bardziej, że interesował mnie klan skavenów, który zostanie wprowadzony w DLC. Nie długo będzie trzeba sprawdzić ich w multi. Kilka dni temu kupiłem DLC z piratami i dopiero dzisiaj zagrałem 4 tury w singlu. 27 zł to nie jest jakaś duża kasa, tym bardziej, że gram tylko w totale i obecnie R6 siegae a inne gry z doskoku.

Ituriel32
05-04-2019, 06:29
Tu widać progres podczas tworzenia, i w porównaniu do poprzednich lord paków ten daje najwięcej. Co nie zmianie faktu że można czekać do przecen.

To co tu zmotywowało mnie dodatkowo to te minireworki/ lub wprowadzenie dodatkowych mechanik do ras już istniejących. W poprzednich dlc nic takiego nie było.
Po premierze królowej i staruchy przestałem grać starymi LL ponieważ stali się nudni (no i miałem ich już mocno ogranych).

A tu proszę obie rasy dostaną swoje aktualizacje. Więc znowu zagram wielką żabą, ale teraz celem będzie wskrzeszenie/pozyskanie Lorda Kroaka, czyli zdechłą żabę.

- - - - - - - - - - -
A co do reworku Bretki to chyba moje oczekiwania były za duże, ale wiele punktów dobrze przewidziałem.

- Misje dla Lordów. (ale dodali też do tego bohaterów) więc może być to ciekawe.
- Nowe technologie (oby były te na regeneracje armii).
- Nowy Trózjąb dla Alberica - Ale tu jest pytanie czy zmienią mu po prostu efekt broni? Czy też zmienią mu model (bo debil walczy miecze...) i dadzą bonus przeciw pancerzowi/dużemu wrogowi?
- Nowe dylematy konfederacji. - Tu w zasadzie może być cokolwiek i będzie dobrze bo stary system po prostu się nie sprawdzał, ponieważ większość frakcji była martwa zanim gracz opracował technologię i nabił odpowiednie stosunki dyplomatyczne.
- Zmiana garnizonów.
- Zielony rycerz będzie dłużej wezwany,

Zmiany których mniej się spodziewałem to.
- Darmowi chłopi dopóki nie przekroczymy limitów.
- Wierzchowce dla wszystkich lordów od razu dostępne.

Presidente
05-04-2019, 09:07
Oczywiście, że trzeba czekać na przeceny. Już Ci mówiłem Ituriel, że za WH1+WH2+wszystkie DLC jakie są teraz wychodzi tysiąc złotych polskich (bez promocji)

Maniek116
05-04-2019, 13:15
Czemu robią rework Bretki skoro Imperium tego reworka potrzebuje najbardziej? Oni się już droczą z graczami czy jak?

nazgool
05-04-2019, 13:55
Moim zdaniem czekają z tym do premiery WH3.

Ituriel32
05-04-2019, 16:59
Są podane miejsca startu.
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/04/05114312/Main-Imagemap.jpg

https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/04/05114248/Main-Image1.jpg

Wynika z nich że obaj lordowie będą przeniesieni na inne miejsca na mapie połączonej.

Hadvar
06-04-2019, 12:00
Rework dla Imperium to będzie przełom. Myślę że wolą nie śpieszyć się z tym, gdyż to będzie prawdopodobnie największy rework ze wszystkich, dla którego powstanie pewnie osobna aktualizacja.

Ituriel32
07-04-2019, 11:13
W sumie jak to czytam jeszcze raz to wychodzi mi na to że czeka nas dodanie nowych budynków (i być może nowego skila dla bohaterów) dla każdej rasy.

SaperHeart
10-04-2019, 08:09
Ciekawy materiał z nowymi jednostkami i porównaniem ich:

https://www.youtube.com/watch?v=JfX-bQX-9L0

Ituriel32
10-04-2019, 15:16
Lordem darmowym będzie Tiktaqto czyli skink na latajce. Osobiście jestem troszkę zawiedziony bo chciałem białego jaszczura i miasto Itza. (tiktaqto zaczyna nad łowcą głów, dowodzi pomarańczowym klanem w kampanii wiru.

Wybór tego LL nie podoba mi się też z innego powodu. Aby się dobrze bawić armią latającą jesteśmy zmuszeni kupić dlc (gdzie jest latajka walcząca w zwarciu).
- - - - - - -
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/go/7nfss6dlj3ep.jpg

No i w tym momencie jestem całkowicie załamany. To miejsce startu nie podoba mi się wcale. Bo zabiera potencjalne miejsce Arabii i Bretończykom. Dodatkowo jakoś nie ma za dużo wspólnego z lore (ja wiem że mapa jest bardzo wykrzywiona i jaszczurki jak najbardziej są poniżej ale to są tereny arabii/królów grobowców...).

Chyba najbardziej smuci mnie że miasto Itza dalej pozostaje puste.

- - - - - - - - - - - -

Ca ponoć zmieniło trochę wygląd mapy w regionie startowym Tik taka, i podobno ma nie być aż tak tragicznie jak wygląda to na tym obrazku.

Chaak
11-04-2019, 06:06
Dla mnie spoko, że dali skinka na LL, chociaż wolałbym Tetto'eko, no ale Tiktaq'to też może być. Co do miejsca startowego, to w Kampanii Wiru ujdzie, bo tam mogą nagiąć lore do swoich potrzeb, gorzej że w ME też będzie siedział w Southlands zapewne. Szkoda, też że nie dostaniemy troglodona i skinka-wyroczni, trochę liczyłem, że będą przy okazji tego DLC, a tu lipa i raczej w przyszłości słabe perspektywy na nich są.

SaperHeart
11-04-2019, 11:35
A Ja osobiście uważam, że będzie to bardzo dobra opcja na Multi. Tani, latający Lord. Przede wszystkim bezpieczna opcja :) Mi nadal brakuje żeby w końcu dodali tego biednego Borisa i Red Diuka...poza tym ma kość może dostęp do Patch Note ?

Ituriel32
11-04-2019, 16:32
Pacz nota jeszcze nie ma, a szkoda bo będzie sporo zmian związanych z podziemnym imperium szczurów.

Tutaj trochę mi szkoda ca. Bo jak na nich (znaczy na leni) to zrobili naprawdę sporo roboty (jak na nich). Ale całkowicie zawiedli podczas dawkowania informacji.

Nowa poprawiona mapa startu.

https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/80/jdeocteybdsg.jpg
Jakoś wielka pustynia Arabii się stale kurczy.

Co ważne imperium chyba też się zmieniło.

https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/h5/at6hnikymuu6.jpg

Nowy las/góry na środku bretonii, dawne ziemie Paravonu.

Nowy region z lewej strony mapy w lustrii.
.

Hadvar
12-04-2019, 12:57
A moim zdaniem TikTak to będzie kiepska opcja na multi. To będzie coś takiego jak Alith Anar dla HE, albo Lokhir dla DE - całkiem spoko lord ale za słaby na tle innych LL żeby był sens go brać.

SaperHeart
12-04-2019, 17:37
A moim zdaniem TikTak to będzie kiepska opcja na multi. To będzie coś takiego jak Alith Anar dla HE, albo Lokhir dla DE - całkiem spoko lord ale za słaby na tle innych LL żeby był sens go brać.

IMO nie masz racji, ponieważ AA jest tylko na piechotę co sprawia, że jest zbyt łatwym celem dla innych, a Lokhir ustępuje miejsca Malekithowi. TikTak będzie najtańszym LL u Lizaków, w dodatku z opcją latającego wierzchowca co sprawia, że będzie bezpieczny. Poza tym wyobraź sobie go w obstawie Braci Kaczyńskich.

Hadvar
13-04-2019, 13:12
IMO nie masz racji, ponieważ AA jest tylko na piechotę co sprawia, że jest zbyt łatwym celem dla innych, a Lokhir ustępuje miejsca Malekithowi. TikTak będzie najtańszym LL u Lizaków, w dodatku z opcją latającego wierzchowca co sprawia, że będzie bezpieczny. Poza tym wyobraź sobie go w obstawie Braci Kaczyńskich.

Ale po co Ci taki bezużyteczny lord? Możesz wiąć Kroq'Gara który jak by nie patrzeć jest dosyć bezpieczny i do tego sieje niezłe spustoszenie. Tak samo Mazdamundi z siateczką. TikTak może być lepszy tylko pod tym względem że trochę lepiej będzie unikał pociski od artylerii, ale i tak będzie miał sporo mniej hp, co oznacza że mniej pocisków artyleria musi trafić by go zabić niż takiego Kroq'Gara czy Mazdamundiego. Poza tym będzie raczej mało użytecznym lordem na polu bitwy, porównując do innych jaszczurek. Wystawienie w powietrzu też ma swoje minusy. Jak oponent weźmie sobie grając np. Bretonnią armię pełną pegazów to zmiecie te jaszczurki w kilka chwil. A np. Imperium aż się rwie do ostrzeliwania celów latających armatami, arkami czy chociażby srebrnymi kulami, których damage tak ładnie wchodzi przy załączonej siateczce.

Ituriel32
15-04-2019, 17:04
Nove regiony

https://www.youtube.com/watch?v=3manfval6iE

Turek
15-04-2019, 19:17
Super zmiany. Pewnie coś szykują (może na Halloween?) do Mordheim i dlatego już za wczasu dodali tą miejscówkę :D Nowa miejscówka LL Lizaków trochę niszczy marzenia o Arabii, ale nadal na nich liczę :(

Ituriel32
15-04-2019, 20:27
Ja się teraz zastanawiam kim zacząć. Znaczy Soteka i Pazura wykluczam od razu (no może parę turek), a to dlatego że na bank będą najprzyjemniejszymi lordami swoich ras.

Tak więc mój wybór waha się między darmowym (kolor), bretką (testowanie zmian) i Vladem (podój rozbudowanych prowincji).

- - - - - - - - -

Swoją drogą gra Belegarem staje się jeszcze bardziej hardkorowa. Nowa wojna ze szczurami gdy mają atomówki).

Presidente
15-04-2019, 20:47
Trochę śmiesznie wygląda ta "dżungla" na pustyni.

Magnus Pobożny
16-04-2019, 15:36
A ja myślałem,że dadzą lorda Kroxigora, byłby niezły koks na multi a tak znowu gówniana latajka. Wie ktoś czy LB będą nieśmiertelni?

SaperHeart
16-04-2019, 17:18
Patch Note

https://www.totalwar.com/blog/total-war-warhammer-ii-patch-notes-the-doomsayer-update/

SPELL AND UNIT BALANCING
GENERAL
Rebalanced all vortex, breath, wind and explosion abilities, as a bug that was making them use a reduced radius for area of effect was fixed

SUMMONING CHANGES
Summoned units are no longer unbreakable. Undead summons now also crumble in addition to unbinding
Adjusted power cost of some summon spells
Redesigned unbinding to apply for a set duration, with a first phase of light damage and a short second phase of lethal damage. Now summons will expire after a set and predictable duration

NEW UNBINDING TIMES AND POWER COSTS
Tomb Blade of Arkhan: 82 seconds
Realm of Souls: 92 second
Transformation of Kadon (Manticore): 96 seconds, 13 power cost
Transformation of Kadon (Varghulf): 77 seconds, 13 power cost
Denizens of the Deep: 71 seconds, 12 power cost
Drowned Dead: 88 seconds
Captain Roth’s Moondial: 88 seconds
Drowned Dead Upgraded: 121 seconds
Ghosts of the Past: 93 seconds
Savage Dominion: 101 seconds, 15 power cost
Maternal Instinct: 180 seconds
Awaken from the Grave: 86 seconds
Awaken from the Grave Upgraded: 117 seconds
Staff of Corruption: 91 seconds
Spirit-Essence of Chaos: 91 seconds
Feral Cold Ones: 80 seconds
Raise Dead: 134 seconds. Cooldown increased to 39 seconds. Cost to 4
Raise Dead Upgraded: 80 seconds. Cooldown increased to 39 seconds. Cost to 6
Vermintide: 67 seconds
Menace Below: 67 seconds
Pestilent Birth: 73 seconds
Eagle Sanctuary: 78 seconds
Rats Emerge: 99 seconds
Lord of Undeath: 139 seconds
Command the Unliving: 85 seconds
Command the Unliving Upgraded: 77 seconds

UNITS
DARK ELVES
Hydra: +10 armour
Chill of Sontar: +10 armour
Kharibdyss: +10 armour
Knights of the Ebon Claw: -2 melee attack, -1 melee defence, -50 cost
Crone Hellebron (foot, dark steed, manticore): +3 melee defence
Cold One Knights: -2 melee attack, -1 melee defence
Cold One Dread Knights: -2 melee attack, -1 melee defence
Cold One Chariot: -10 charge bonus, -2 melee defence
Khainite Assassin: added Vanguard deployment, +2 run speed. Projectile now applies poison contact effect.
Bolt Fiends: -50 mp cost
Black Ark Corsairs: +1 bonus vs infantry

HIGH ELVES
Loremaster of Hoeth: -5 charge bonus, -150 cost.
Noble – Chariot: -10 charge bonus, -2 melee defence
Princess – Moon Dragon: +10 armour
Alith Anar: increased projectile accuracy, +25 ap projectile damage, +7 base projectile damage.
Swordmasters of Hoeth: +5 leadership
Moon Dragon: +10 armour
Frostheart Phoenix: -2 charge bonus, +1 melee attack, +30 ap melee damage, +10 base melee damage.
Sun Dragon: +10 armour
Ellyrian Reavers: -50 cost
Loremaster of Hoeth: -150 mp cost

EMPIRE
Volkmar the Grim – foot, warhorse, barded warhorse: +5 melee defence
Volkmar the Grim – War Altar of Sigmar: +15 bonus vs infantry, -50 mp cost
Helblaster Volley Gun: increased accuracy.
Witch Hunters: Accusation is now a hex. No longer deals direct damage. Instead reduces armour by 30, melee defence by 26 and missile resistance by 22 for 35 seconds.
Steam Tank: +2 melee attack.

GREENSKINS
Fixed animation issue that was increasing Wyvern flying melee attack interval by seconds.
Grimgor: +400 health
Skarsnik: +400 health
Giant: +3 run speed
Doom Divers: +115 ap projectile damage, -105 projectile damage.
Venom Queen: +14 bonus vs large
Arachnarok Spider: +14 bonus vs large

DWARFS
Belegar: +400 health
Thorgrim Grudgebearer: +2 melee attack, +400 health, +5 ap melee damage, +45 melee damage, +5 armour.
Ungrim: +400 health, +4 melee defence.
Grombrindal: -50 cost.
Runelord: +50 cost
Hammerers: +1 melee defence
Peak Gate Guard: +1 melee defence
Gyrocopters (Brimstone Guns): +11 ap projectile damage, +4 base projectile damage, slight accuracy increase
Giant Slayers: -50 cost

VAMPIRE COAST
Count Noctilus – foot: -10 armour, -500 health.
Mournguls: -10 armour, -2 melee attack
Night Terrors: -10 armour, -2 melee attack
Mourngul Haunter: -10 armour, -2 melee attack
Zombie Gunnery Mobs (all): -2 health per entity, -1 melee defence
Zombie Gunnery Mob (Handcannons): -1 ap projectile damage, +1 base projectile damage.
Lamprey’s Revenge: +100 mp cost

VAMPIRE COUNTS
Vargheists: +4 charge bonus, +10 melee damage
Devils of Swartzhafen: +4 charge bonus, +10 melee damage
Cairn Wraiths: +2 melee attack
The Tithe: -50 cost
Zombies: -50 cost
Varghulf: +20 ap melee damage, +10 base melee damage.

TOMB KINGS
Hierotitan: +4 melee attack
Skeleton Chariots: +6 charge bonus, -50 mp cost
Skeleton Archer Chariots: +6 charge bonus
Khatep – Casket of Souls: -50 mp cost
Nehekhara Warriors: -50 mp cost
Carrion: +50 mp cost
Sepulchral Stalkers: +3 bonus vs large
Casket of Souls: +4 explosion damage, +8 ap explosion damage.
Bone Giant: +20 ap projectile damage, +13 base projectile damage.

WOOD ELVES
Treekin: -2 charge bonus, +5 melee attack, -3 melee defence.
Glade Riders (basic): -25 cost
Glade Riders (Hagbane Tips): +3 ap projectile damage, -3 base projectile damage, deals magical damage.
Glade Guard: -50 cost
Glade Guard (Hagbane Tips): +3 ap projectile damage, -3 base projectile damage, deals magical damage.
Wardens of Cythral: +50 cost
Waywatchers: +1 base reload time.

LIZARDMEN
Primal Instincts: Activation threshold reduced to 20% health left. Now also buffs charge bonus by +16% and melee attack by +8.
Horned Ones: -2 melee attack, -1 melee defence
Cold One Spear Riders: -2 melee attack, -1 melee defence
Cold One Riders: -2 melee attack, -1 melee defence
Kroq-gar – foot: +136 health, added charge defense vs large, +8 bonus vs large.
Kroq-gar – Cold/Horned One: +8 bonus vs large.
Skink Chief on Terradon: now has a stronger drop rocks projectile. Increased mass for Terradon.
Skink Priest on Terradon: now has a stronger drop rocks projectile. Increased mass for Terradon.

BRETONNIA
Pegasus Knights: +3 charge bonus
Royal Pegasus Knights: +3 charge bonus
Men-at-arms (Polearms): -25 mp cost, +1 bonus vs large.
Beastslayers of Bastogne: +5 bonus vs large
Companions of Quenelles: -100 mp cost

SKAVEN
Skaven Assassin: added Vanguard Deployment. Now uses Assassin’s Trophy instead of Queek’s unique Trophy Heads ability. -50 cost.
Summoned Plague Monks: corrected entity health to match Plague Monks.

WARRIORS OF CHAOS
Sigvald: +5 melee attack
Forsaken: +2 charge bonus
Daemonspew: +2 charge bonus
Marauder Horsemasters: +2 ammo
Marauder Horsemen (javelins): -2 ammo
Chaos Spawn: +2 melee attack
Wyrdspawn: +2 melee attack
Swords of Chaos: -100 mp cost

NORSCA
Marauder Horsemasters: now uses same melee weapon as Chaos Horsemasters. +2 ammo
Marauder Horsemen (javelins): -2 ammo
Armoured Skin Wolves: -50 cost
Maws of Savagery: -50 cost
Feral Mammoth: +100 cost
War Mammoth (Warshrine): -100 cost

BEASTMEN
Minotaurs (basic version): +2 melee attack
Chaos Spawn: +2 melee attack

ABILITIES
Primal Instincts: Reduced the hitpoint percentage at which rampage triggers from 50% to 20% When triggered, the affected unit also benefits from +8 melee attacks and +16% charge bonus
Shem’s Burning Gaze: +20 explosion damage, -5 ap explosion damage, -2 projectile damage, -7 bonus vs large per projectile
Shem’s Burning Gaze Upgraded: +40 explosion damage, +40 ap explosion damage, -4 base projectile damage, -11 bonus vs large per projectile
Hand of Gods: +20 explosion damage, -5 ap explosion damage, -2 projectile damage, -7 bonus vs large per projectile
Vindictive Glare: -95 explosion damage, +25 ap explosion damage, -15 ap projectile damage, 30 base missile damage, -22 bonus vs large per projectile. Power cost to 4
Vindictive Glare Upgraded: -95 explosion damage, +25 ap explosion damage, -15 ap projectile damage, 30 base missile damage, -22 bonus vs large per projectile. Power cost to 8
Gaze of Mork: -95 explosion damage, +25 ap explosion damage, -15 ap projectile damage, 30 base missile damage, -22 bonus vs large per projectile.
Gaze of Mork Upgraded: -95 explosion damage, +25 ap explosion damage, -15 ap projectile damage, 30 base missile damage, -22 bonus vs large per projectile. Increased velocity to help projectiles reach at max range
Gaze of Nagash: +30 explosion damage, -15 ap explosion damage, -2 ap projectile damage, +6 bonus vs large, -3 base projectile damage per projectile
Gaze of Nagash Upgraded: +30 explosion damage, -15 ap explosion damage, -2 ap projectile damage, +6 bonus vs large, -3 base projectile damage per projectile. Power cost to 15
Comet of Casandora: +648 ap projectile damage (the actual comet, not the explosion)
Comet of Casandora Upgraded: +648 ap projectile damage (the actual comet, not the explosion)
High King: Removed requirement for targeted units to be above 50% morale
Beloved Son of Bretonnia: Removed requirement for targeted units to be above 50% morale.
Warp Shard Armour: added -5 melee defence debuff
Dwarf Gouger: Added +26 melee attack. Reduced duration to 36 seconds
Slaughterer’s Call: now buffs melee attack by +9
Revence Incarnate. Removed max num uses, removed leadership increase. Duration changed to 33 seconds
Van Horstmann’s Speculum: changed radius from 40 to 30 meters
Star of Avelorn: -10% less health healed per second
Dreaded Thirteenth Spell: Improved targeting UI. Changed detonation speed. Added +12 ap explosion damage
Drop Rocks ability for Characters: Explosion damage 36 -> 54 , AP explosion damage 18 -> 36

GENERAL BUGFIXES
Alith Anar’s The Shadow Crown mission now triggers correctly
Fixed several instances where braziers would appear sunken into the ground on battle maps.
Punitive trait now correctly decreases enemy missile resistance
Crone Hellebron now enters the battle with the correct fatigue level based on her Death Night meter
Flagellants now receive the correct buffs from lord skills
Swords of Chaos now receive the correct buffs from lord skills
Tomb King veteran infantry now correctly applies its bonuses to Tomb Kings infantry Regiments of Renown
Settra’s unique skills now correctly apply their bonuses to Khepra Guard
“Morai Heg the Crone” technology now correctly gives physical resistance rather than ward save
Lokhir Fellheart now benefits from the techs “Master of Murder” and “Hardship & Cruelty”
Vampire Coast Captains will now modify public order without the need to have a point placed in spread public order
“Scavengers of the New World” technology now applies to Vampire Coast settlements
Wight King now has access to Barded Steed mount
“Hates Tomb Kings” trait now gives fear attribute when fighting against Tomb Kings
Targeted spells and abilities are no longer cancelled when units rout off the battlefield
Projectiles with a fuse should now detonate correctly on Hel Fenn battle map
“Ambush Failed” text will no longer be displayed when you choose to fight during a sea encounter
Chaos transport ship’s boat row animation should now play correctly
Crone Hellebron’s “Amulet of Dark Fire” quest now triggers at rank 2
Lokhir Fellheart’s “Red Blades” quest now triggers at rank 2
Recruit Rank now displays correctly when utilising lots of +Recruitment Rank effects
Night Goblin Fanatics’ sphere chain is now properly connected to the Night Goblin Fanatic’s hands
The Skaven Corruption button now highlights when triggered with the shortcut key
The Treasure Maps and Pieces of Eight panels now close when using the shortcut key
Fixed an instance where diplomacy and advisor voice over could trigger at the same time.
Crypt Horrors are now gripping their weapons correctly during move orders
The dainty paws of the crewmember on the back of the Doomwheel now line up correctly with the handle they are pumping
Pirate coves are no longer visible by the other player in multiplayer head to head campaigns.
Warlock Engineers now start with Warp Lightning spell
Reflections on Mirror Guard’s and Sigvald’s shields will now display correctly
Lokhir Fellheart’s ship should now animate correctly
Lords and Heroes should now appear as the correct faction colour in event messages
Fixed a rare issue where the infamy list would only display one entry
The Oathgold skill now generates more gold per turn for Runesmiths and Runelords
Armies with multiple heroes embedded will no longer lag during movement
Fixed a rare issue that could cause the UI to be blank during the pre-battle screen
Har Ganeth Executioners can now be recruited from Black Arks
Hero emblem is no longer low resolution when playing in 4k
Intervention cost text no longer overlaps panel in 4k.
Fixed some issues with numbers appearing in a small font in 4k
Diplomacy options will now display correctly onscreen in lower resolutions
Fixed some instances where the event images for puzzles would not disaply their colours correctly
Fixed instances where units were showing incorrect weapons as part of the model, particularly with dual wielders
Helman Ghorst’s and Vlad Von Carstein’s lord effects should now apply when confederated
The Red Duke’s Barded Nightmare look is now consistent in campaign and battle
Event messages will no longer close when the cursor is moved between the picture and text
Wight Kings now have Barded Skeletal Steed in their campaign skill tree
Ungrim Ironfist now has a victory condition to defeat Chaos.
Fixed an issue that could cause a crash when pressing escape too frequently during the Tomb Kings intro movie
Port Elistor will no longer appear partially submerged when the Royal Garrison building is constructed
The Geomatic Web information will no longer appear over buttons surrounding the end-turn button lower resolutions
The arrow showing the direction of the Star-Metal harpoon quest location will no longer turn into a square when the building browser is open
The button for the quest location inside the Star-Metal Harpoon mission panel will no longer overrun when playing in 4k resolution
Demolishing the Royal Menagerie will now correctly remove the building rather than lower the level.
Temple Training Grounds technology no longer has a duplicate entry for Sisters of Slaughter in the tooltip
The trait “Hates Vampire Coast” now has effects
Black Pyramid of Nagash now has building available for construction when occupied by Wood Elves
Vampire Coast Mutineers will now have more variety in their armies when spawned
Durthu’s “Eldest of Ancients” lord trait now applies to Forest Dragons and Branchwraiths.
Vampire Counts can no longer engage in diplomacy with Warriors of Chaos
Khemri is no longer listed twice in Count Noctilus’s victory conditions

Ituriel32
16-04-2019, 22:45
Na redicie ludzie z CA (Rich i Grace) pisali że dla młota2 będzie jeszcze coś z lordpaków ale nie będzie na pewno kampanio paka. Czyli żegnaj moje mini życzenia o TEBie jako 4 frakcjach...

Magnus Pobożny
17-04-2019, 09:03
Taa jasne Lord Pack do W2 to ja się pytam ile było Lord Packów dla W1, porównujemy dwójkę do jedynki. Teraz to oni przygotowują się do W3 i może skapną coś jako DLC do 3 jak było z Chaosem, czy Norską i ja stawiałbym raczej na rasę( w Campan Packu) Demonów Chaosu-4LL; albo będą w podstawce 3-ki?

Turek
17-04-2019, 18:21
I teraz rozkmina czy campaign pack = race pack jak była nazywana Bretonia? Skoro w części pierwszej dostaliśmy całą frakcje z trzema LL za darmo to moim zdaniem teoretycznie w whII też powinniśmy dostać jakąś frakcje za darmo. I tutaj właśnie celowałbym w ostatni racepack w postaci TEBu lub Arabii i potem już tylko wh3.

Magnus Pobożny
18-04-2019, 06:16
Turek wątpliwa sprawa za mało czasu do premiery Chin, pózniej DLC będą dla Chin, a następnie DLC do W3 i sam W3.

Ituriel32
18-04-2019, 06:33
Jeśli dobrze zrozumiałem wypowiedzi ludzi z CA to czekają nas 2 lord paki do drugiego młota i bardzo możliwe że będą to trochę inne niż te co mieliśmy.

Jeden raso pak ta teoretycznie szanse jako preorder do 3 części, wzorem norski.

- - - - - - - - -

Nową bretka gra się lepiej, zwłaszcza garnizony mi się podobają. Dodali nową funkcje do mapy świata. Teraz przy miastach z unikalnymi budynkami wyświetla się obelisk, a jak się na niego najedzie to pisze która rasa taki chce.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1715291028
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1715291028

Magnus Pobożny
18-04-2019, 09:01
Ty to masz szczęście: mi się jeszcze pobiera. Co do DLC dla W2, zakładając,że W3 wyjdzie w pazdzierniku to tak: Chiny-koniec maja, drugie DLC dla Chin lipiec/sierpień, DLC do W3 i sam W3 pazdziernik. Nie wiem czemu zawsze jestem pesymistą, ale często wychodzi na moje,więc....

Hadvar
18-04-2019, 13:50
Jedno jest póki co pewne, balans na multi legł w gruzach. Ratlingi i snajperki od szczurków są praktycznie nie do pokonania. Przeprowadziliśmy wiele testów, z których wynika że tylko nieliczne jednostki są w stanie wyrządzić większą szkodę snajperkom, już nie mówiąc o pokonaniu ich. Wielkie działo przegrywa sromotnie, Strażnicy Ścieżek również, jak i Ushabti z Wielkimi Łukami. Kiedy ustawi się lorda za cel, robią mu bardzo duże obrażenia, a strzałów tych praktycznie nie da się uniknąć, biorąc pod uwagę celność i zasięg. Ratlingi wypadają trochę gorzej, ale również są niezwykle mocną jednostką.

Magnus Pobożny
18-04-2019, 19:46
Może i tak, ale Obdzieracze nie dorównują kołom- szybko padają i mają niską dyscyplinę.

Presidente
04-05-2019, 14:13
W sumie to przy tym DLC i paczu brakuje mi dodania do gry Felixa i Gotreka :). Jako agentów bardzo dobrze wykrywających podmiasta szczurów. Mogliby być dodawani do frakcji, która akurat posiada Nuln przykładowo.

Chaak
04-05-2019, 18:26
CA dosyć mocno odwaliło fuszerkę z imiennymi bohaterami, więc skoro nawet tych bardzo ważnych nie dali to raczej nie ma co liczyć na pobocznych.

Presidente
04-05-2019, 20:15
No, ale jakichś dali - duszki u Angrund, Lord Kroaq. Jest nadzieja w związku z tym

Ituriel32
04-05-2019, 20:34
Tylko z tego co wiem to Lord Kroak był Lordem, ale go zdegradowali. A Tiktak był bohaterem ale go awansowali...

Magnus Pobożny
10-05-2019, 11:25
Jak dla mnie polujące Salamandry są beznadziejne, a jaka jest wasza ocena?

Hadvar
10-05-2019, 14:12
Jak dla mnie polujące Salamandry są beznadziejne, a jaka jest wasza ocena?

Nie są jakieś wystrzałowe, ale jeżeli uważasz by nie dostały zbyt dużego Dmg (mają bardzo mało hp) to mogą zrobić niezłą sieczkę tymi swoimi pociskami. W kampanii na prawdę spoko jednostka.

Magnus Pobożny
10-05-2019, 16:47
Jak dla mnie nie bo te pociski nie mają przebicia pancerza

Turek
10-05-2019, 19:36
Marketing tego DLC został zalany przez Three Kingdoms. Ciekawe jak sprzedaż w porównaniu z innymi DLC

Magnus Pobożny
11-05-2019, 07:15
Gdyby puścili miesiąc wcześniej to- uważam; na pewno więcej by sprzedali. Dla mnie miodzio za: starożytną salamandrę- atak strzelecki, plus dobra w zwarciu, plus umiejka aktywna; skinki z wielką bronią-przebicie pancerza, niski koszt utrzymania, duża szybkość; pterorozpruwacze- przebicie pancerza, dość dużo HP jak na latajkę; Ogólnie o wiele lepsze DLC niż pierwszy Lord Pack.

Ituriel32
11-05-2019, 08:00
Niestety za jakieś 3-4 miesiące gdy wyjdzie nowy pacz, to wszystkie jednostki z tego dlc dostaną nerfy bo są mocno przekokszone.

Pierwszy lord pak to ponury i grobowy dla Imperium i Wampirów. Który z racji tego że był pierwszy to za bardzo nie ma co go tu porównywać do standardów jakie są obecnie. :)

Magnus Pobożny
12-05-2019, 17:07
Jak wynerfują Prastarą Salamandrę z poziomu Prastarego Stegadona do poziomu Stegadona to będę mocno wkurzony to samo tyczy się z nerfienia kulomiotów i retliganów. Miałem na myśli pierwszy Lord Pack do W2

Asuryan
12-05-2019, 19:37
Ja bardziej czekam na patch rozwijający nieruszone rasy z 1-ki do Mortal Empires niż na nowe DLC (choć za takowe też bym się nie obraził). Krasnoludy dostały kuźnię i zabójców gigantów. Wampiry pocałunki krwi i możliwość werbowania potężnych lordów z 4 różnych linii krwi oraz w końcu przenieśli Liszmistrza do osobnej frakcji. Bardzo ułatwili grę Bretonnią. Imperium, Zielonoskórzy, Leśne Elfy, Wojownicy Chaosu, Zwierzoludzie oraz Norska niestety leżą całkowitym odłogiem.

Chaak
12-05-2019, 19:50
Imperium to chyba najgłębiej leży, do tej pory nie dostali żadnej grywalnej podfrakcji, a możliwości akurat sporo u nich na to jest.

Poza tym fajnie by było gdyby w kampanii ME zmodyfikowali warunki zwycięstwa, bo obecnie, żeby ją wygrać to trzeba zbyt długo nad nią siedzieć, ja wole zagrać kilka mniejszych kampanii niż cały świat podbijać. Zwłaszcza, że niektóre frakcje już takie mają, np krasnoludy z Karak Kadrin, na krótkie zwycięstwo, wystarczy że ogarną swoją okolicę.

Asuryan
12-05-2019, 19:57
Co do osiągnięcia warunków zwycięstwa, to chyba najłatwiejsze są w kampaniach co-op, ME też to dotyczy.

Magnus Pobożny
13-05-2019, 08:14
Moim zdaniem takie są najważniejsze braki:
Imperium- brak pod frakcji dla każdego z LL, brak grywalnego 4-ego LL w ME, brak łuczników i zakonów: wilka, pantery; brak nowych mechanik; brak różnych pozycji startowych dla LL
Orki- brak Wiwern, różnych gatunków Trolii, zmiany w systemie Waagh
Leśne Elfy- brak 2-óch LL, brak dodatkowych mechanik, więcej prowincji w Lesie;
Zwierzoludzie- brak dodatkowych mechanik, brak jednostek: gorgony,jabberslythe
Norska- brak 2 grywalnych LL
Mroczne Elfy- brak Meduz
Wysokie Elfy- brak: 2 - óch rodzajów rydwanów, oraz powietrznych rydwanów
Chaos- brak 1 LL-a grywalnego, braki w jednostkach, nowych mechanikach.
To tak na szybko.

Ituriel32
13-05-2019, 17:56
Braki nie braki tu bardziej chodzi o przyjemność gry starymi rasami.
1. Imperium. Unikalne miejsca startu + Borysek. Mechanika z religiami i mechanika z lektorami. Plus zakony rycerskie. Imperium boli najbardziej start tylko w Altdorie. Amie mają świetną, ale w zasadzie nie mają mechanik w kampanii.
2. Orkowie i gobliny. Tu do przeróbki musi iść mechanika Właaaa. Braków w jednostkach, bohaterach czy lordach jest sporo, ale moim zdaniem zieloni mają i tak największy roster do wyboru (co prawda w później grze na placu boju zostają tylko Czarne orki, Wielki pająk i olbrzym, no może Debeściaki dzikich orków jeszcze.)
3. Leśne elfy. Tu brak LL i miejsc startu poza lasem. Mechaniki to reworku to bursztyn i posterunki (one były dobrze zrobione pod część 1, ale w 2 nie mają żadnego sensu). Dodatkowo można by im dodać 2 nowe mechaniki: pierwsza do zwiększania puli wiatrów magii. Druga to korzenie drzewa (takie teleporty po większych lasach na świecie).
4. Zwierzaki. Tu to w zasadzie wszystko. Brak 1 LL, jednostek, wybrakowane mechaniki. Tu przydałby się podział na na 4 bogów chaosu.
5. Chaos. Właściwie to samo co zwierzaki, czyli podział na armie 4 bogów (ja chce grać Nurglem...) i rozdzielenie lordów.

A teraz wracamy do braku raso paka dla młota dwa.
1. GW nie chce promować żadnej z tych pomniejszych ras które zostały na mapie wiru.
2. Kłamstwo o oddzielnych zespołach. Niestety CA nie jest na tyle duże by mieć takie nadwyżki pracowników i tak naprawdę (według mnie) te oddzielne zespoły to kilku do 20 ludzi maks. I teraz główny skład zajmuje się 3K i młotem3. Dlatego są takie długie przerwy między dlc.
3. Norska. Jak pokazała Norska ludzie z CA nie poradzili sobie z osobnym tworzeniem i następnie wprowadzaniem tego równolegle. Dlatego nie będzie raso paka jako preorder do 3 części (chyba że część 3 jest już gotowa).

Magnus Pobożny
13-05-2019, 19:05
Moje przemyślenia:
1. Co do imperium- nie wierzę w dodanie do ME grywalnego Boryska- musieliby dodać Czerwonego Diuka do Wampirów. co spowodowałoby odrealnioną ilość LL dla jednej frakcji. Co do mechanik widać,że twórcy nie przepadają za Imperium, więc choćby jedna będzie sukcesem.
2. Co do orków- muszą zrobić przeróbkę mechaniki Właaa jest w ogóle nie przydatna. Co do jednostek, podział trolli jest - moim zdaniem; możliwy- w końcu zrobili go dla krasnoludzkich zabójców.
3.
Co do Leśnych- na bank 2 LL i chociaż poprawa mechaniki bursztynów
4. Zwierzaki 1 LL na jednostki chyba nie ma co liczyć, bo musieliby wyrównać braki w pozostałych frakcjach, co -znowu moim zdaniem; zrobią najwcześniej jako DLC z jednostkami do trójki.
5. Chaos- no tutaj wszystko okaże się po premierze trójki

nazgool
14-05-2019, 14:56
Wydaje mi się, że Imperium będzie przerabiane pod kątem W3. Olewanie tej frakcji przez tak długi czas, gdy inne coś tam dostają nie jest normalnym zachowaniem. To nie są jakieś pomniejsze frakcje. Coś knują i wydaje mi się, że idzie to w tym kierunku. Przecież takie zagranie z automatu zwiększy im sprzedaż o graczy zainteresowanych frakcją rozbudowanego imperium. A że nie będzie to eleganckie? Cóż, na koniec dnia liczy się stan konta i ilość sprzedanych sztuk. Ja już dawno straciłem złudzenie że jest inaczej.

Magnus Pobożny
14-05-2019, 18:49
Możliwe, ale zmian w ME potrzebują- moim zdaniem najbardziej: leśne elfy, zwierzaki, norska, chaos; Jeśli chodzi o norskę, chaos to muszą coś dać w W3; możliwe,że dadzą też coś-choćby 1 LL; zwierzakom;
Ja martwię się,że najbardziej ucierpią LE-a to moja ulubiona rasa.

Asuryan
14-05-2019, 19:12
Norska, jeśli w ogóle coś dostanie, to moim zdaniem dopiero na samym miejscu - jako że była ostatnim DLC do jedynki, dostała nowy roster (wcześniej miała typowy Wojowników Chaosu) i unikalną mechanikę (polowania i możliwość zajmowanie poza Norską tylko portów). A i tak widać, że nie dali do jedynki wszystkiego co mieli zamiar dać, na przykład Miragliano ma miejsce na specjalny budynek dla "Południowych Królestw" (czyli Tilei i Estalii), których w końcu nie zrobili.

Magnus Pobożny
14-05-2019, 20:11
Nie liczyłbym na Tilee i Estalia najbardziej prawdopodobne były kiedy dodawali ostatnią rasę. Teraz to chyba jak jakieś zbiorcze DLC po trójce

Asuryan
14-05-2019, 21:18
I pewno tylko do olbrzymiej kampanii łączącej wszystkie 3 części. Tak jak teraz, niestety zmiany które wprowadzają dotyczą tylko ras z jedynki do kampanii ME. W jedynce już nic nie zmieniają (nawet nie dodali smoczych zionięć). Pozostaje tylko czekać aż wyjdzie 3 część i kolejne patche oraz DLC.

Magnus Pobożny
15-05-2019, 07:14
Tak się zastanawiam, czy aby na pewno wyjdą jakieś DLC zbiorcze- do jedynki i dwójki; po wydaniu trójki; wychodzi mi, że najbardziej prawdopodobne jest to,że po DLC do trójki skończą wspierać Warhammera i kolejne DLC zobaczymy jak ostatnie DLC do Roma 2 czyli po paru latach od trójki- obym się mylił.

Chaak
15-05-2019, 12:13
Przy okazji następnego patcha, Imperium w ME dostanie ametystowego czarodzieja (magia śmierci).

https://www.totalwar.com/blog/the-amethyst-update/

https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/05/14150846/Amethyst_Wizard_Poster-724x1024.jpg

Turek
15-05-2019, 13:44
Więcej magów jeszcze dla Imperium xD Ale zawsze to coś :D

Ituriel32
15-05-2019, 16:50
A ja nie jestem zadowolony bo to jest flc na odwal się. Bo maga śmierci powinny dostać jeszcze wszystkie elfy i jaszczurki.

Na plus zmiana nazwy dla ostanio dodanej prowincji (i regionów w niej się mieszczących) tych od Tika taka.

SaperHeart
15-05-2019, 17:02
A Ja osobiście uważam, że ten Patch jest z Bardzo dużym nerfem dla VC. IoN teraz tylko obejmuje 4 jednostki...Jestem Ciekaw jak to będzie rozwiązane jak w obszarze działania czaru znajdzie się więcej oddziałów. Jak komputer będzie przydzielał działanie wskrzeszenia/regeneracji...CA już tak kombinuje, że zaraz sama się pogubi...

Asuryan
15-05-2019, 20:51
Ja jestem zadowolony. W końcu w Altdorfie jest 8 kolegiów magii i tyleż powinno być rodzajów magów w Imperium.

Ituriel32
15-05-2019, 21:31
A ile powinno być u elfów czy jaszczurek? (znaczy rodzajów magii)

Chaak
15-05-2019, 22:28
Jak dobrze pamiętam to dla Slannów powinno być 8 podstawowych + Wysoka Magia, u Skinków jest ok. Z elfami nie jestem do końca pewien, ale HE też raczej 8 + Wysoka, a Emoelfy 8 + Mroczna.

Ituriel32
16-05-2019, 06:22
A mają? I leśniaki powinny mieć 8+ wysoka i mroczna.

Magnus Pobożny
16-05-2019, 07:56
To wszystko fajne, ale Imperium przede wszystkim potrzeba mechanik + pod frakcje+ pozycje startowe; maga mogą dać pózniej. I ki diabeł im podpowiedział,żeby wydawać FLC z jednym czarodziejem - zawsze były z jakimś DLC-no chyba ,że pamięć szwankuje.

Chaak
16-05-2019, 09:00
Nie mają i raczej nie nastawiał bym się, że kiedykolwiek dostaną. A taką magię życia u Lizaków to chętnie bym przygarnął.

Magnus Pobożny
16-05-2019, 09:24
Serrio uważasz,że nie dostaną: mechanik, pod frakcji, czy pozycji startowych? Mi się zdaję,że w trakcie rozwoju trójki muszą je dodać. No na razie nie da się grać Imperium w ME.

Chaak
16-05-2019, 09:33
Imperium raczej doczeka się aktualizacji, jak nie w tej części, to w następnej. Mi chodziło, żeby nie nastawiać się na pełny rooster magów u elfów i jaszczurek.

Magnus Pobożny
16-05-2019, 10:18
Tak co do magów zgoda, śmiem wątpić czy kiedykolwiek będzie ich pełny roster- tak jak pełny roster jednostek do Imperium;

Asuryan
16-05-2019, 14:39
U leśnych elfów tylko 8, a wysoka dodatkowo dla ich lordów, o mrocznej w ogóle nie ma mowy. U jaszczuroludzi skinki w zasadzie powinny mieć uboższą wersję 8 - tylko 1 czar, a slanowie normalne 8 + wysoka i telepatyczne dzielenie się czarami z innymi slanami w armii. Tak przynajmniej było w 4 i 5 edycji WFB, może kolejne coś pozmieniały.

Chaak
16-05-2019, 16:48
W ósmej edycji, u Lizaków, tylko Slannowie mieli dostęp do wszystkich podstawowych rodzajów magii + wysokiej, Skinki mogły wybrać domenę bestii albo niebios. Dodatkowo Slann mógł rzucać czary-pociski przez Skinka, nie wiem tylko czy wszystkie, które znał, czy tylko z domeny Skinka-pośrednika (raczej stawiał bym, że wszystkie).

U elfów nie pamiętam który lord/bohater jakie domeny mógł brać, wiem tylko o ogólnym dostępie domen dla HE i DE.

Zmiany w kolejnych edycjach na pewno były, bo nawet w siódmej inaczej to wyglądało, przynajmniej dla Lizardów.

Magnus Pobożny
16-05-2019, 17:49
Moim zdaniem to ta cała magia w grze jest tylko dodatkiem do kożucha

Asuryan
16-05-2019, 18:13
W pewien sposób na pewno, choć jest kilka bardzo silnych czarów mogących znacząco zmienić przebieg bitwy. Chyba najbardziej jaskrawym przykładem tego jest pijawka użyta na dowódcy armii (podpakowana za pomocą 2 lpm).

Co do ametystowego maga - to nie jest FLC, tylko najnowszy patch.

Magnus Pobożny
16-05-2019, 20:30
Często najmocniejszą bronią maga jest wierzchowiec szczegòlnie dinozaury

Chaak
16-05-2019, 22:51
Ja tam mam wrażenie, że dobrze dobrana magia, taka, która uzupełni braki armii albo jeszcze bardziej wzmocni zalety, przy odpowiednim użyciu jest bardzo mocna. Bardziej celujemy w specjalistę niż ziomka od wszystkiego, żeby nie przepłacać za niepotrzebne umiejętności. Np. mój aktualnie ulubiony mag - skink-priest z magią bestii na terradronie. Biorę mu czar bursztynowa włócznia, czasem przyzwanie mantykory do tego i mam trudnego do złapania, dobrze pozycjonującego się i taniego snajpera, który, w razie potrzeby, może wyłączać strzelców bezpośrednim atakiem.

Presidente
17-05-2019, 09:54
Zależy na czym gramy. Jak na singlu gdzie walczymy czasem przeciwko kilku biedaarmiom królów grobowców, gdzie komputer lubi się zbić w kupę to wszelkie wiry wchodzą idealnie

Asuryan
17-05-2019, 15:26
No to fakt, ja ogólnie na TW od Szoguna 2 patrzę przede wszystkim na tryb pojedyńczego gracza, bo w multi gram w 99% kampanie co-op.

Asuryan
19-05-2019, 19:02
A Ja osobiście uważam, że ten Patch jest z Bardzo dużym nerfem dla VC. IoN teraz tylko obejmuje 4 jednostki...Jestem Ciekaw jak to będzie rozwiązane jak w obszarze działania czaru znajdzie się więcej oddziałów. Jak komputer będzie przydzielał działanie wskrzeszenia/regeneracji...CA już tak kombinuje, że zaraz sama się pogubi...
Z tego co się orientuję to wskrzeszanie/regeneracja jest w magii wampirzej (u wampirów i nekromantów), a nie w magii śmierci. W domenie śmierci są czary ofensywne (duchowa pijawka, purpurowe słońce Xereus), buffy (aspekt strasznego rycerza) i debuffy (fatum i ciemność). IoN jest w domenie wampirzej.

SaperHeart
19-05-2019, 22:53
Z tego co się orientuję to wskrzeszanie/regeneracja jest w magii wampirzej (u wampirów i nekromantów), a nie w magii śmierci. W domenie śmierci są czary ofensywne (duchowa pijawka, purpurowe słońce Xereus), buffy (aspekt strasznego rycerza) i debuffy (fatum i ciemność). IoN jest w domenie wampirzej.

Chodzi mi o Patch, a nie maga. Wiem jakie są czary w danej domenie. Jeżeli przeczytasz uważnie jeszcze raz to zrozumiesz, że chodzi mi o działanie. Wcześniej IoN działała na wszystkie jednostki objęte obszarem.

Asuryan
19-05-2019, 23:00
Mag jest częścią patcha, ale ok, już rozumiem o co Ci chodzi.

Magnus Pobożny
20-05-2019, 20:11
Rozumiem,że tylko mag. Troszkę mało nowej zawartości,ale rozumiem,że to nie przy okazji nowego DLC będzie wydany.

Asuryan
21-05-2019, 05:29
Już jest "wydany" jak i cały patch.

Magnus Pobożny
21-05-2019, 06:46
ok. czekamy na następne

Ituriel32
21-05-2019, 14:55
Mag jak i paczem są związani z wydarzeniem warhammera które się już skończyło. Każda z gier objętych tym wydarzeniem dostała jakąś małą aktualizacje.

https://store.steampowered.com/sale/skulls/

Asuryan
21-05-2019, 15:28
Ech, Ituriel, nie rozwiewaj nadziei Magnusowi. Niech czeka, może coś jeszcze kiedyś dadzą za darmo frakcjom z jedynki do ME http://www.zaginiona-biblioteka.pl/images/smiles/devil.gif

Magnus Pobożny
21-05-2019, 16:18
Mój wielki kirnol wyczuwa sarkazm. Nadzieja umiera ostatnia...

Ituriel32
21-05-2019, 17:08
Wszystko rozbija się o to jak będzie wyglądał nowy Lord pack. A dokładniej jakie rasy będą chcieli w nim umieścić.

Problem jest inny: główny ekipa CA robi teraz przy 3K i/lub młocie3. No i pozostaje jaszcze ta nieszczęsna licencja siła wyższa pod postacią GW. Tak że ja spodziewam się nowego dlc za 3-4 miesiące dopiero.

Chaak
21-05-2019, 18:32
Panowie, nie ma co tracić nadziei. Ja z Iturielem doczekaliśmy się Numidii w Romku 2 po jakiś pięciu latach od premiery (to jak wyszła to druga sprawa), więc trzeba wierzyć do końca :mrgreen:

Ituriel32
21-05-2019, 19:51
Wyszła (Numidia) tak że już więcej w roma nie gram... Ale nie rozdrapujmy ran na mym sercu.

Właściwe pytanie brzmi jak ma wyglądać połączona mapa po wyjściu 3 części. Czy będzie to tak jak szperacze wykopali, że połączona mapa poszerzy się tylko trochę w prawo (i być może w górę).
2939
Bo jak tak to trochę mało terenu przybędzie, a wstawić będzie trzeba coś koło 20 lordów (4 rasy po 4 sztuki i jakieś dlc raso pakowe)
Czy jednak zdecydują się na całkowicie nową wersje.

Bo w zależności który wariant wybiorą to inaczej (w innej kolejności) będą dodawać rasy/ legendarnych lordów ze starych części (w tym wszystkich ras z 2 części).
Znaczy oczywiste jest że mniejsza osobna mapa dla ras z trójki będzie (czyli coś jak kapania wiru).

No i zostaje pytanie na ile lat zaplanowali sobie wspieranie (wydawanie) młota. Bo na bank 3 część będzie dopiero w 2020 roku i to tak w połowie lekko licząc, zakładając jeszcze 2 lord paki do drugiej części.
A później czy GW pozwoli na dodanie fanowskich AB.

Magnus Pobożny
22-05-2019, 06:39
Nie wierzę w kolejne Lord Packi do dwójki przed wydaniem trójki. Trójkę wydadzą pod koniec tego roku-moim zdaniem oczywiście.

Ituriel32
22-05-2019, 15:10
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/f4/z9cw6lhzba9h.png

https://www.youtube.com/watch?v=JJnxC8T47d4

Był jeszcze coś ale nie chce mi się szukać.

Ogólnie do 2 części będzie jeszcze co najmniej 1 lord pack (lub 2 bo jest s na końcu) i dopiero wtedy będzie 3 część.

Magnus Pobożny
22-05-2019, 15:35
To jeszcze nie przesądza sprawy kolejnych Lord Packów, CA wielokrotnie pisała, że zajmuje się jakimiś dodatkami DLC, a pózniej okazywało się to pre newsem do nowej gry studia- obym się mylił....

Il Duce
22-05-2019, 15:35
W tym roku na 200% nie wydadzą trójki. Ostatnie info było jak zespół znajdował się jeszcze w fazie preprodukcji(szkice koncepcyjne,rys fabularny,zawartość gry itd.),a to znaczy że prace nad grą tak na dobrą sprawę jeszcze nie ruszyły pełną parą. Myślę że stanie się to dopiero po premierze 3K,wtedy zespół który pracował nad tą grą zostanie przesunięty do WH3 i dopiero wtedy prace nabiorą tempa. Podejrzewam że najwcześniej trójka wyjdzie w drugiej połowie 2020,może na E3 doczekamy się jakiegoś teasera albo zwiastunu ale na datę premiery bym nie liczył.

Co do Lord Packów to nie bardzo wiem co mogliby wydać żeby nie zaburzyć balansu między frakcjami,chyba że tym razem wydadzą jedno duże DLC obejmujące wszystkie główne frakcje z Nowego Świata.

Asuryan
22-05-2019, 16:48
Co do Lord Packów to mają bardzo sporo możliwości w rasach Starego Świata. Choćby Leśne Elfy czy Norska mają tylko 2 LL. Imperium ma tylko 3. Nie do pogardzenia były by 4 małe rytuały dla każdej rasy, takie jakie mają frakcje z Nowego Świata w kampanii Wiru i w ME.

Il Duce
22-05-2019, 17:41
Nie sądzę żeby był Lord Pack do dwójki dla starych ras,to by był trochę cios poniżej pasa bo żeby takie dlc funkcjonowało to trzeba by mieć i WH1 i WH2 co nie tylko znacznie zawęża pole odbiorców ale i jest przydatne tylko w ME. Dla mnie nie miałoby to sensu ale kto wie co tam CA przyszło do głowy.

Asuryan
22-05-2019, 17:46
Wysokie, Mroczne, Jaszczury i Skaveni mają już po 4 LL, tak samo TK i VC. Jeśli dać im po jeszcze jednym... a było by z czego wybierać, bo sporo jeszcze brakuje - to rasy z jedynki w ME będą jeszcze biedniejsze w porównaniu z rasami z dwójeczki. Już teraz nie dość że nie wszystkie mają po 4 LL, to brak im jeszcze małych rytuałów.

Il Duce
22-05-2019, 17:50
Niestety,bardzo biednie wyglądają rasy z ME1...Pozostaje nadzieja w dodatkach do ME i WH3 że wszystko się wtedy jakoś wyrówna.

Asuryan
22-05-2019, 17:57
Nie wszystkie, taką Bretonnię czy Wampirzych Hrabiów fajnie zmienili, krasnoludów niestety nieco gorzej (bo kuźnia to jednak nieco mało, choć klimatyczna). No ale reszta leży i kwiczy.

Ituriel32
22-05-2019, 18:06
Tylko w sumie zastanawiał się ktoś co zmienią w 3 części? I jak to wpłynie na całość?

Asuryan
22-05-2019, 18:12
Skoro mają być Królestwa Ogrów, to trójka powinna obejmować wschód, tak jak dwójka zachód. A to oznacza sporą szansę na Krasnoludów Chaosu i hordę hobgoblinów. Może przy okazji Kislev.

Magnus Pobożny
22-05-2019, 18:46
Czyli doszliśmy do wniosków: zero DLC, 3 w 2020 roku, no nie źle się to zapowiada, nie ma co mòwić

Presidente
22-05-2019, 18:50
Jak masz za dużo pieniędzy to możesz mi dać :) Zawsze można się bawić w mody

Magnus Pobożny
23-05-2019, 05:12
Nie aż tak dobrze nie jest. Ale braki w LL do W1 dobrze by było zapełnić

Magnus Pobożny
24-05-2019, 20:04
Dochodzę do tych samych wnioskòw, że gra klanem Skyre jest nudna. Szczegòlnie te nowe obrotòwki robią miazgę z bliska, a poza tym nie ma kogo bić w starym świecie

Turek
12-06-2019, 22:35
Gdzie są moje DLCeki do Warhammera II :( Tak naprawdę Race Pack z Piratami był trochę niewypałem, bo mały hype był na niego, a Lord Pack szybko się znudził.

Magnus Pobożny
13-06-2019, 06:23
Rozumiem do kogo pijesz, ale pamiętaj,że apetyt rośnie w miarę jedzenia-dali legendarnego bohatera to niech dają następnych

Ituriel32
16-07-2019, 18:59
W tym miesiącu dostaniemy tylko FLC, niestety ma nam to wystarczyć aż do września...

https://www.reddit.com/r/totalwar/comments/cdxp3o/total_war_three_kingdoms_eight_princes_reveal/etwzopz/

O

FLC ma być jeszcze w tym tygodniu
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/21/ic7u1qvx3gla.png

Lord_Legionista
17-07-2019, 16:33
https://steamcdn-a.akamaihd.net/steamcommunity/public/images/clans/28300675/e7d80e0bcb79dbb7490222b209f3bc953809e071.jpg

Ituriel32
17-07-2019, 17:29
Ta rozkopiska jest aktualna do wydania następnego dlc, czyli technicznie do września. Później mają dodać nowe podpunkty.

Tak więc jutro będziemy mieć albo tylko 1 nowego LL. Albo LL i rework.

W sumie jak widzę "some old friends", to się zaczynam zastanawiać nad tym czy CA się uczy na własnych błędach? Czy raczej nas (graczy) teraz troluje.

Jak dokładnie widać zmieniła się polityka flc. Z będzie razem z dlc na "O panie chłopi siem buntuja, trza na pozarcie tej hołocie coś dać".
A tak na poważnie to widać że planują mocną ofensywę 3K, póki chińczyki biorą. Ale nie wolno zostawić nowych/starych fanów młotka samym sobie.

Trochę słabo wygląda to że mamy tempo 1 dlc na 6 miesięcy.

Chaak
17-07-2019, 17:46
I tak nie jest źle ze wsparciem starszych gier, bo TW jakby rozbiła się na trzy serie (historyczną, warhammerową oraz sagę) i w każdej coś tam, szybciej lub wolniej, niezależnie od pozostałych działa, czy to jakieś DLC, czy patche. Wcześniej nowa gra z serii praktycznie zabijała poprzednią, a teraz jakoś koegzystują. Chociaż wolałbym, żeby zwolnili tempo wydawania i bardziej skupiali się na uzupełnieniu maksymalnie danego tytułu, a potem branie się za następny.

Asuryan
17-07-2019, 20:26
Mnie z mających nadejść najbardziej interesuje "old world update" - bo tam jest sporo do zrobienia.

Eutyches
18-07-2019, 09:29
Sam bym chciał zobaczyć Gotreka i Felixa z cyklu powieściowego ;)

Asuryan
18-07-2019, 13:58
Gotrek i Felix to mi pasują raczej do "some old friends", bo to tak samo nierozłączna para jak Liszmistrz z Krellem :mrgreen:

Ituriel32
20-07-2019, 19:28
Ja to tak nie za bardzo chcę Gotreka i Feliksa, ponieważ to raczej fajna ekipa książkowa (mam kupione parę tomów ale nie mam 1 więc czeka aż i on dołączy).

Co do "old world update" to jak wybiorą cokolwiek z tej czwórki: Orkowie i gobliny, Imperium, Leśne elfy, Zwierzaki to będzie dobrze.

Natomiast ja mam nadzieje że zmienią trochę balans sił między rasami, bo nie da się grać kampanii. Teraz rasy destrukcji są zbyt pasywne i szybko niszczone, co ma paskudny wpływ na grę.
Jak wybierzesz tych złych (szczury, orków i gobliny, wampiry, zombi wampiry, norska, mroczaki) to szybko kończysz walcząc z całym światem.
Dla tych dobrych to też wcale nie jest dobre rozdanie. Ponieważ ci źli znikają z mapy w 50 tur, a to co pozostanie tworzy sieć super sojuszu. Tak że nie ma co podbijać.

Przydałoby się też aby dodali mury lub specjalny budynek dla startowego miasta Vlada, bo teraz to on zajmuje miejsce Estalii jako frakcji niszczonej w 10 tur.

Il Duce
21-07-2019, 10:08
Imperium jest silne ale jego problem polega na tym że jest po prostu...Nudne. I jako jedyna frakcja w grze nie ma dwóch pozycji startowych(Chaosu nie liczę). Mimo to zgodzę się z Iturielem że najbardziej palącym problemem jest rework Orków i Zwierzoludzi. Orkowie nie mają żadnych szans z krasnoludami już od WH1 i w niemal każdej kampanii są po prostu wchłaniani przez brodacze którzy w efekcie mają kilkadziesiąt prowincji i są niepowstrzymani...Hordy Zwierzoludzi z kolei nie potrafią zrobić dosłownie nic i już przetrwanie przez nich kilkunastu tur i spalenie jednej(!) osady należy poczytywać w ramach sukcesu. Leśne elfy miały ciekawą mechanikę ale ta zupełnie nie pasuje do zmienionych zasad WH2 i tego że teraz każdy może podbić dowolne terytorium,z tego powodu kosmetycznych zmian wymaga również Norska.

Zgodzę się też z tym że Vlad musi dostać specjalny budynek albo powinni przenieść jego pozycję startową do zamku Templehof. Inaczej faktycznie ta frakcja nigdy nic nie zdziała i jej istnienie nie ma najmniejszego sensu. Żałuję też że osłabiono Mousillon bo teraz Bretonnia ma po prostu za łatwo i nie ma przeciwnika z prawdziwego zdarzenia. Niestety wątpię żeby ten update objął więcej niż jedną frakcję na raz ale zobaczymy czym CA nas zaskoczy.

Ituriel32
21-07-2019, 10:45
Chodzi o to że ostanie dlc (to z Prorokiem Soteka i Ikitem) zmieniło zachowanie wszystkich frakcji wampirów na super pasywne i wyłączyło premia dla armii którą dowodzi LL. Dlatego tempelhof potrafi przetrwać do 100 tury. Zaś czerwony i Kemmler nie ruszają się wcale z miasta startowego.
Co nie pomogło też reszcie. I tak Bretka oraz Krasnoludy rozjarzają orków (którzy w kampanii i tak są słabi kiedy kieruje nimi si).
Gram z modem który pozwala mi zwerbować pokonanych lordów mojej nacji. Wybrałem Skarsnika i sam zniszczyłem bretonie (bo teraz rycerze to masakra prawie tak samo wielka jak wysokie elfy), najlepsze jest to że w 15 turze mogłem już zwerbować pozostałych LL Orków (Grimgora, Azhaga i Szamana) bo ich nacje zostały zniszczone przez krasnoludy.

Vlad musi mieć mury od początku, ponieważ w 10-15 tur wymazują go z mapy. A z wszystkich wampirów akurat jego było najciężej zabić.

Dodatkowo wyłączenie bonusów za legendarnych lordów nie pomaga. Nacje takie jak Itza, Barak Var, zieloni królowie grobowców stają się postrachem. A Archaon dostaje po tyłku już w Kislevie.

Co do zwierzaków to czytałem lub widziałem filmik który mówił że problem tej nacji jest to że jest nieśmiertelna (i ma licznik czasu po którym się odrodzą), dlatego kiedy kieruje nią si to ma tendencje do popełniania samobójstwo.
Co nie zmienia faktu że Ca się w ogóle nie przyłożyła do sztucznej inteligencji kierującą hordą. Ale z drugiej strony, zwierzaki z ukrytym obozem i atakiem zasadzkowym byłyby nie do zniesienia jakby komp nią lepiej grał.

Siilion
21-07-2019, 15:49
Ja mam trochę inna sytuację. Na około 10 kampanii ME ( różne poziomy trudnosci) to po 100 turze (najsilniejsza inwazja Chaosu) Imperium, WE i Bretonia tylko raz przetrwały. Ale w Starym Świecie miałem 3 armie i z 6 szlachciów luzem do zabijania herosów, ataków na jednostki itd. Imperium w 120 turze i tak padło. Robiła je jedną że zbudowanych armii Zdobywcy Vashnaara ma prawie 40 prowincji ( będąc 35 w siłę na około 50-60 istniejących frakcji ). Mieli więcej ale Chaos całą północ Imperium ( do Altdorfu) zniszczył.
W pozostałych kampaniach Orki lub Vampiry ( Manfred lub Vlad) w 60-80 tur kończyli z Imperium. Krasnoludy jakos sie trzymają ale są na ogół w środku stawki.
Może u was to wynika z modów? Ja mam czysta wersję A z płatnych DLC tylko ten z Alarielle i Hellborn.

Il Duce
22-07-2019, 09:55
Nie sądzę żeby to była kwestia modów,ja gram tylko na dwa,nie wpływające na rozgrywkę(lepsza kamera i bardziej klimatyczna mapa). Może to wynika z poziomu trudności? Ja w ME grałem tylko na VH.

Vlad musi mieć mury od początku, ponieważ w 10-15 tur wymazują go z mapy. A z wszystkich wampirów akurat jego było najciężej zabić.

Mury mogą nie wystarczyć,Mousillon w WH1 to była solidna przeciwwaga dla Bretonni natomiast w WH2 ta frakcja nic nie zdziałała mimo że ma specjalny budynek który te mury gwarantuje.

Dodatkowo wyłączenie bonusów za legendarnych lordów nie pomaga. Nacje takie jak Itza, Barak Var, zieloni królowie grobowców stają się postrachem. A Archaon dostaje po tyłku już w Kislevie.

Myślę że tu jest pies pogrzebany,wyłączyli te bonusy ale nie dali nic w zamian państwom które go miały przez co te które były słabe już wcześniej teraz są jeszcze słabsze...Najbardziej to widać właśnie po wampirach,wcześniej często tworzyły potężne państwa a teraz nie są w stanie wyjść na dłużej poza startową prowincję...

Co do zwierzaków to czytałem lub widziałem filmik który mówił że problem tej nacji jest to że jest nieśmiertelna (i ma licznik czasu po którym się odrodzą), dlatego kiedy kieruje nią si to ma tendencje do popełniania samobójstwo.
Co nie zmienia faktu że Ca się w ogóle nie przyłożyła do sztucznej inteligencji kierującą hordą. Ale z drugiej strony, zwierzaki z ukrytym obozem i atakiem zasadzkowym byłyby nie do zniesienia jakby komp nią lepiej
grał

Kwestia odpowiedniego balansu. Na pewno powinni coś zrobić z tym żeby zwierzoludzie nie byli tak bezużyteczni jak są na ten moment. To już nawet te "rogue armies" są dużo groźniejsze od nich...

Turek
23-07-2019, 14:55
Nie miało być czasem jakieś info o nowym FLC? Czy CA chodziło tylko o nową infografikę z dalszymi FLC?

Ituriel32
23-07-2019, 17:14
1. Dali grafikę.
2. Powiedzieli że te 3 nowe punkty (nowy legendarny lord, update old world, some old friends) mają wyjść do czasu nowego lord paka lub razem z nim.
3. Nowy LP będzie we wrześniu.
4. Później czekają nas kolejne nowe punkty.

Jak na CA to jest to całkiem sporo. Tylko jest problem 2 miesięcy czekania, chyba że tego nowego darmowego LL dają wcześniej (znaczy jeszcze przed premierą LP).

Ituriel32
28-08-2019, 16:32
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/d0/rt51ch857sr5.jpg

Czyli wygląda mi to na imperium, na łowczego Markusa Wulharta.

Turek
28-08-2019, 17:08
Jakby nie było tego Reiklandu to myślałbym, że TEB :(

Ituriel32
28-08-2019, 17:21
Pytanie jest inne. Czy to jest część dlc czy flc? A jeśli tak to która rasa obok imperium. Czy będzie to dlc krzyżowe"?

Turek
28-08-2019, 17:53
Moim zdaniem ten LL z Imperium będzie miał questy na polowania jak Ci z Norski. A jego przeciwnikiem będzie jakiś zwierzoludz. Będzie to idealna okazja do pozostania tostery zwierzakow. Jaberslythe będzie idealny jako cel polowania :D

Asuryan
28-08-2019, 18:06
Z jednej strony wygląda na Imperium - marszałka łowczych Markusa Wulharta, z drugiej zaś wzmianka o dżungli może wskazywać na ulotkę rekrutacyjną Dogs of War. Jeśli to Imperium i znów Reikland... to trochę słabo, bo szykuje się następny startowy LL bez własnej podfrakcji.

Presidente
28-08-2019, 18:43
A może to będzie frakcja imperium gdzieś w Lustrii skoro podali, że dżungla

SaperHeart
28-08-2019, 20:49
Macie herb dzika w koronie i z dwoma strzałami. Trzeba sprawdzić i będzie wszystko wiadomo. Sądzę, że będzie to DLC do Imperium i Zwierzoludzi. CA dosyć sensownie teraz postępuje z uzupełnieniem Frakcji. Przykładem tego są Jaszuroludzie i Skaveny.

Kondrat
29-08-2019, 11:02
Tylko raczej będzie to FLC bo nie będą raczej sprzedawać DLC do warhammera 1

Asuryan
29-08-2019, 14:00
To nie jest do jedynki tylko do dwójki, a dokładniej do kampanii Mortal Empires.

SaperHeart
29-08-2019, 14:10
O której będzie jakieś info ?

Ituriel32
29-08-2019, 15:10
https://store.steampowered.com/app/1074320/Total_War_WARHAMMER_II__The_Hunter__The_Beast/

Ituriel32
29-08-2019, 15:25
Jest Gor-rak jako flc, Gelt dostaje nową miejscówkę.

Przeróbka mapy, skoncentrowana głownie na terenach imperium.

Nie ma urzędów, a zamiast tego będzie inne coś. Nowe konfederacje.

The Hunter & The Beast is the latest Lords Pack for Total War: WARHAMMER II. Introducing two rival Legendary Lords from the world of Warhammer Fantasy Battles, each with their own objectives, mechanics, units and playstyle, for use in both the Eye of the Vortex and Mortal Empires campaigns, and custom/multiplayer battles.The Hunter & The Beast includes:

Two richly themed new Legendary Lords: Markus Wulfhart leads the Huntsmarshal’s Expedition (Empire), and Nakai the Wanderer opposes him as the leader of the Spirit of the Jungle (Lizardmen)
Two new Lord types: Hunter Generals and Ancient Kroxigors
Four new unique Hero units for Empire (see Wulfhart’s Hunters)
New unique faction mechanics, quest chains, legendary items, skill trees and campaign narrative (Vortex Campaign only)
New units for the Empire: Archers, Huntsmen and War Wagons
New units for the Lizardmen: Dread Saurians, Sacred Kroxigors and Razordon Hunting packs
New Regiments of Renown for both the Empire and the Lizardmen

For full details on all you’ll get in The Hunter & The Beast, head over to Steam to read more (and get 10% off if you pre-order).
FAQWHEN WILL THE HUNTER & THE BEAST BE RELEASED?The Hunter & The Beast will be released on the 11th of September 2019.
IS THERE A PRE-PURCHASE DISCOUNT?You’ll get a 10% discount if you pre-purchase The Hunter & The Beast via Steam before its release.
WILL THE NEW LEGENDARY LORDS BE FIGHTING FOR CONTROL OF THE VORTEX?Both Markus Wulfhart and Nakai will be playable in the Eye of the Vortex campaign, but our new Legendary Lords have their own destinies to fulfil and do not fight for control of the Vortex itself.
WILL THE NEW LEGENDARY LORDS BE AVAILABLE IN THE BOTH THE EYE OF THE VORTEX AND MORTAL EMPIRES CAMPAIGN?Yes, The Hunter & The Beast will be available to play in both the Eye of the Vortex and Mortal Empires Campaign.
WHAT NEW UNITS WILL BE IN THE HUNTER & THE BEAST?The Hunter and the Beast will feature the following new units for the Empire: Archers, Huntsmen and War Wagons and Dread Saurians, Sacred Kroxigors and Razordon Hunting packs for the Lizardmen.
For the full details on these and to see them in action, keep an eye on our YouTube and Twitch announcements.
WHAT NEW MECHANICS WILL MARKUS WULFHART BRING TO THE HUNTER & THE BEAST?Markus Wulfhart will bring with him the following brand-new mechanics:
WULFHART’S HUNTERS
Scattered throughout Lustria are four of the finest Hunters that ever lived. Wulfhart may attempt to track them down and acquire their services to aid in the expedition’s success, and subsequently developing each Hunter’s unique attributes and learning the tales of their past deeds.

Jorek Grimm is a brilliant Master Engineer. Shunned for his eccentric ideas, he has struck out alone to seek his fortune in Lustria…
Rodrik L’Anguille was once a renowned Paladin. Disgraced and exiled however, he is haunted by a past he cannot escape…
Hertwig Van Hal, a skilled physician and Witch Hunter, has travelled far from home on his quest for ultimate vengeance…
Kalara of Wydrioth, the eminent Waystalker, has traded the forests of Avelorn for the jungles of Lustria in pursuit of redemption…

EMPEROR’S MANDATE
Wulfhart’s campaign progress is measured by how effectively he fulfils the Emperor’s Mandate. Expansion, successful military operations, and other campaign activities increase his Acclaim, which is tracked on the Emperor’s Mandate bar.
This will dictate the quality of units available to Wulfhart via the Imperial Supplies system, which dispatches higher quality units that can be recruited. As the Mandate bar fills, he will also unlock bonuses to further improve these units, plus higher tiered recruitment buildings not initially available to Wulfhart’s faction. This also increases diplomatic tension and resentment from the Lizardmen.
In the Eye of the Vortex campaign, filling the Emperor’s Mandate bar will cause Nakai the Wanderer to issue a final challenge to Markus Wulfhart! With Mortal Empires being a sandbox experience, we like to leave how you complete the campaign up to you.
HOSTILITY
Wulfhart’s plundering will inevitably stir up hostility and prompt retaliation from the natives. Prolonged aggressive activities, such as military actions and raiding, can raise Hostility through five levels. Conversely, a more passive approach to the campaign will cause Hostility to fall.
Each level has a negative effect on Wulfhart’s campaign, but Hostility is also a measure of his aggression against the local inhabitants. As he ascends through the Hostility levels, reinforcements are dispatched more frequently via the Imperial Supplies system. The strength of these reinforcements is still dictated by the Emperor’s Mandate bar.
When peak Hostility is reached, a variety of penalties will be imposed on Markus along with the dispatch of a special Lizardmen taskforce with the sole aim of defeating the expedition. He will instantly receive an Imperial Supplies drop and will need to survive for a number of turns before the Hostility bar resets.
WHAT NEW MECHANICS WILL NAKAI THE WANDERER BRING TO THE HUNTER & THE BEAST?Nakai the Wanderer will bring with him the following brand-new mechanics:
WARMBLOOD INVADERS
In the Eye of the Vortex campaign, Nakai must fight to keep Lustria in the rightful hands of the Lizardmen. Several Empire colonies have been established, and each is encroaching on the jungle. They must be dealt with!
Four extremely dangerous Hunters co-ordinate the efforts of the warmbloods. Hunt them down to draw out their leader, then defeat them all in a final, epic confrontation (Vortex campaign only)!
NEW HORDE MECHANICS
Nakai’s faction, the Spirit of the Jungle, offers a unique variation on Horde gameplay. Each army in his faction, when placed in the Encampment stance, may develop its settlement infrastructure much as a standard settlement would. That infrastructure is preserved when the horde moves off, and may be further developed during future periods of Encampment. If a horde is destroyed in battle, all its infrastructure is lost along with the army.
However, only Nakai’s personal horde can unlock units for recruitment. Other hordes in his faction may then recruit unit types Nakai has unlocked using the Global Recruitment option. These ‘minor’ hordes still have their own infrastructure and building trees, though some of these are focused on reducing Global Recruitment times rather than unlocking units.
These changes are designed as a quality of life improvement for horde gameplay. Unifying recruitment-building choices under Nakai saves the repetition, cost, and time that would otherwise be required to construct the same recruitment buildings across multiple hordes.
DEFENCE OF THE GREAT PLAN
Nakai begins play with a vassal faction called the Defenders of the Great Plan – the caretakers of the great Temple Cities. When one of Nakai’s armies captures a region, it may be gifted to the Defenders. When a region is gifted thus, Nakai must choose which Old One that region’s temple should be dedicated to.
As more temples are dedicated to a specific Old One, the more powerful the rewards bestowed upon Nakai and his faction.
These temples generate a unique resource called Old Ones’ Favour. Nakai may expend this Favour to provide assistance to his vassals through unique Rites, boost the income the vassals provide and visibility over them, and recruit Blessed Spawning units or Heroes and Slanns at higher ranks.
UNIQUE RITES
Nakai has a selection of new Rites focused around his units, faction mechanics and campaign focus.

Rite of Allegiance: Performing this Rite will cause attrition to the enemies of Nakai’s vassals – the Defenders of the Great Plan – when in their regions
Rite of Rebirth: This Rite spawns an army for Nakai’s vassals – the Defenders of the Great Plan – at their capital to help protect the Lizardmen
Rite of Mastery: This Rite increases the recruitment rank of Kroxigors, Sacred Kroxigors and Kroxigor Ancients, while improving their weapon strength and armour

WHAT’S THE FREE CONTENT THAT WILL BE RELEASED ALONGSIDE THE DLC?The free content that will be released alongside The Hunter & The Beast DLC includes the Lizardmen Legendary Lord Gor-Rok, a campaign map region rework for Mortal Empires, Empire Fort Battles, a new starting position for Balthasar Gelt and an Old World update for the Empire. Keep an eye on our social channels in the coming weeks for more info.
WHAT’S IN THE FREE OLD WORLD UPDATE THAT WILL BE RELEASED ALONGSIDE THE DLC?CAMPAIGN MAP REGION REWORKS
Various parts of the Mortal Empires campaign map have been reworked and improved, focused mainly on the regions within the Empire.

New provinces (Solland) and regions have been added within the boundaries of the Empire
New mountain pass regions have been added between the Empire and its neighbours, complete with all new Empire Fort settlement battlefields similar to High Elf gates
New province and regions have been added for Albion
New Greenskins and Wood Elves factions have been added in the Drakwald and Wasteland area of The Empire

NEW EMPIRE FORTS
New spectacular settlement battlefields exclusively for the new forts added in the mountain passes on the borders of the Empire.
NEW START POSITION
Balthasar Gelt has a new starting position of Solland in the south of the Empire and a new faction – The Golden Order to command.
EMPIRE CO-OP CAMPAIGN
Empire co-op campaign is now available.
EMPIRE OLD WORLD FEATURE UPDATE
The Empire Office system is being replaced with the new Elector Counts system. This new political feature will make it possible to confederate the Empire without going to war with the other counts if you play your cards right.

New resources of Prestige and Imperial Authority will be used to improve Fealty with other Elector Counts via Electoral Machinations and imperial dilemma’s and to exert your command over the Empire
13 Elector Count positions to command (Includes the Wastelands and Sylvania)
Unique rewards (Runefangs) and exclusive units when commanding a state’s capital
THE PREVIOUS OFFICER SYSTEM IS NOW DEFUNCT IN ALL OLDER SAVES

WHEN WILL THE FREE CONTENT BE AVAILABLE?On the release day of The Hunter & The Beast – the 11th of September 2019.
WILL THE HUNTER & THE BEAST BE RELEASED ON MACOS AND LINUX?This will be coming shortly after the release of The Hunter & The Beast – stay tuned!

Home (https://www.totalwar.com/) › Blog (https://www.totalwar.com/blog/) › Total War: WARHAMMER II – The Hunter & The Beast FAQ

Magnus Pobożny
29-08-2019, 15:31
Tak na szybko:
-wreszcie zaczęli uzupełniać stare rasy- raczej nie zobaczymy już nowych zakonów dla imperium
-jaszczury i wampiry z największą ilością LL w Warhammer
- parę wymyślonych jednostek dla jaszczur

MeroX
29-08-2019, 16:41
Szkoda tylko że imperium nie dostało rytuałów.

Il Duce
29-08-2019, 16:46
Na papierze zapowiada się to bardzo interesująco,marzeniem by było zobaczyć jako FLC Borysa i Middenland z Zakonem Ulryka ale i tak nie ma co narzekać. Równie ciekawe jest to że dostaliśmy do dwójki DLC z rasą z jedynki co daje potencjał na kolejne DLC na przykład Zielonych ze Skavenami albo Elfy i Krasnoludy.

Magnus Pobożny
29-08-2019, 17:10
Wg. możliwe,ale jako DLC przed trójką.

Ituriel32
29-08-2019, 17:22
Mi akurat Nakai tak średnio pasuje, ale skoro dostane jeszcze do tego Gor-Raka więc jest kapitalnie. W sumie teraz Lizaki mają najwięcej LL w grze bo 6, kto by się tego spodziewał... Następną rasą w dlc na 105% będą wampiry.:P

W sumie ciekawie jak ta jego (Nakaia) horda będzie działać. Na pewno Lustria będzie teraz straszna. Jak wcześniej narzekałem że na tym kontynencie nie ma LL Jaszczurek, to teraz będzie ich aż 3. Ciekawe czy w ME też będą w Lustri skoro przebudowują albion.
Co do jednostek to są ok, ale te sztuczne Kroxigory to chyba jednak dla mnie za dużo.

Za to łowczy to trochę szaleństwo. Widać że biorą pomysł na niego z dlc do Attyli gdzie mietliśmy ekspedycje do wyprawy i z tego co pamiętam wielu ludziom przypadło to do gustu.
Tylko Ci 4 unikalnych łowczych nie przypadło mi do gustu. 1 ekspedycje mogę jakoś przełknąć, ale 5 to jednak trochę za dużo. No i tak średnio w sumie pasuje mi pomysł wysłania łowczego tak daleko od domu.

Co do jednostek to wydają się trochę przesadzone, zwłaszcza nowy lord mnie drażni bo wolałbym zwykłych lordów magów... Ale to tylko ja.

Bardzo chciałbym już zobaczyć tą nową przebudowaną mapę, zwłaszcza te nowe forty imperium.
Jeśli nowa mechanika elektorska będzie tak dobra jak zmienione przysięgi Bretki to to będzie bajka.

No i w sumie nie zapowiedzieli jeszcze starego przyjaciela, więc więcej info czeka nas wkrótce.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
No i pozostaje jeszcze jedno pytanie dotyczące jaszczurek.
A gdzie rework Slanów???

Dwa dlc w pół roku i jeszcze tego nie ruszyli?

Asuryan
29-08-2019, 18:13
Nie "starego przyjaciela", a "starych przyjaciół". Dla mnie bomba, w końcu Empire dostało podfrakcję, choć też liczyłem bardziej na Todbringera i zakon Białych Wilków.

Chaak
29-08-2019, 20:13
Mi pomysł z Wulfhartem i ekspedycją do Lustrii bardzo się podoba. Nowe jednostki też fajnie się zapowiadają.
Gorzej z Lizakami, bo znowu gwałcą im lore. O ile Nakai, jako przywódca hordy, w której są tylko kroxy i inne zwierzaki z małą domieszką skinków (mam nadzieję, że saurusów nie dostanie) jeszcze ujdzie, to zrobienie lorda z kroxigora jest tak samo racjonalne jak w naszym świecie generała z konia...

SaperHeart
29-08-2019, 22:33
Mi pomysł z Wulfhartem i ekspedycją do Lustrii bardzo się podoba. Nowe jednostki też fajnie się zapowiadają.
Gorzej z Lizakami, bo znowu gwałcą im lore. O ile Nakai, jako przywódca hordy, w której są tylko kroxy i inne zwierzaki z małą domieszką skinków (mam nadzieję, że saurusów nie dostanie) jeszcze ujdzie, to zrobienie lorda z kroxigora jest tak samo racjonalne jak w naszym świecie generała z konia...

Akurat się z Tobą tutaj nie zgodzę, ponieważ Nakai jest jednym z większych wymiataczy u Jaszczuroludzi. CA idzie według fluffu tutaj ale bardziej dziwi mnie, że dwóch LL dla Jaszczuroludzi, a tylko jeden dla Imperium. Troszkę kiepsko. Osobiście liczyłem na Imperium i Zwierzaki, ponieważ Bestie są bardzo biedne. Znowu teraz wszystko jest możliwe, ponieważ była tendencja do robienia 4 LL...jak nowy DLC pokazuje będzie inaczej...

Asuryan
29-08-2019, 22:52
zrobienie lorda z kroxigora jest tak samo racjonalne jak w naszym świecie generała z konia...
Kapłana i senatora się dało :mrgreen: Gdyby nie śmierć cesarza, to Incinatus został by konsulem.

Ituriel32
29-08-2019, 23:15
A ja jestem w sumie ciekawy jak wyjdzie testowanie nowej hordy, tak jak zatoki testowały podmiasto.
Jednym z największych minusów grania taką frakcją było natychmiastowa odbudowa osad przez sztuczną inteligencje. A tu będziemy oddawać je frakcji wasala. To może wypalić, ale przed oczami mam WŁAA, gdzie komp zawsze wypowiada wojnę im a nie frakcji gracza.

No i uciekło mi to że Leśne elfy i orkowie zostaną dodani na terenie imperium, więc teoretyczna kampanie Borysa wiele by na tym zyskała. W zasadzie tyczy się to całego Imperium, czyli Gelta też a będzie on startował w Sollandzie.

Chaak
29-08-2019, 23:16
Akurat się z Tobą tutaj nie zgodzę, ponieważ Nakai jest jednym z większych wymiataczy u Jaszczuroludzi. CA idzie według fluffu tutaj ale bardziej dziwi mnie, że dwóch LL dla Jaszczuroludzi, a tylko jeden dla Imperium. Troszkę kiepsko. Osobiście liczyłem na Imperium i Zwierzaki, ponieważ Bestie są bardzo biedne. Znowu teraz wszystko jest możliwe, ponieważ była tendencja do robienia 4 LL...jak nowy DLC pokazuje będzie inaczej...
Jest wymiataczem, ale w lore nie jest dowódcą i walczy sam. We wszystkich wzmiankach pojawia się w krytycznym momencie bitwy samemu, pokonuje wrogów i znika. Część jaszczuroludzi postrzega go nawet bardziej jako manifestację sił natury niż rzeczywistą postać. Także baaaardzo naciągana postać na dowódcę, powinien działać jako specjalny bohater dodawany do armii na jakiś czas (jak np Green Knight). A jeśli już ma się pojawić z armią, to nie powinien mieć dostępu do niczego więcej niż zwierzaków i ewentualnie paru skinków, to jeszcze, od biedy, by uszło.

Kapłana i senatora się dało :mrgreen: Gdyby nie śmierć cesarza, to Incinatus został by konsulem.
Akurat jeśli chodzi o polityków to koń raczej nie byłby gorszym wyborem, a może nawet i lepszym :D

Ituriel32
29-08-2019, 23:38
Niestety największą wadą tego nowego dlc jest to że zamyka mocno perspektywy dla DoW, szkoda, bo naprawdę liczyłem że pojawią się oni jako preorder do 3 części. tak jak zombi piraci zabili piratów z Sartosy. A nowy start Gelta kosi szanse Elspeth von Draken.

- - - - - - - - - - - - - - - -

W sieci pojawił się taki obrazek, ale nie wiem skąd jest wzięty.

https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/bc/ibwheaip60cu.jpeg
Czyli imperium doczeka się unikalnych jednostek powiązanych z prowincjami, ale chyba tylko w kampanii.

- - - - - - - - - - - - - - -

https://us.v-cdn.net/5022456/uploads/editor/no/9qv3bvdl1802.png

Presidente
30-08-2019, 05:49
A może coś jeszcze dadzą w updejcie dla wszystkich przy okazji tego DLC.

Magnus Pobożny
30-08-2019, 06:17
Zobaczymy, ja się pomyliłem,myśląc,że nie będzie we wrześniu DLC, a jest ciekawi mnie kim będzie stary przyjaciel LL, LB? - i dla jakiej rasy.

Eutyches
30-08-2019, 08:51
Ja bym chciał dodatek z postaciami z początku jak tworzyło się Imperium - np. Sigmar i inni, fajnie się czyta powieści; tamten świat zobaczyć w jakimś dlc dodatku?

Ituriel32
30-08-2019, 16:14
mamy pozycje startu

Bestia
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/08/22141139/Vortex_map_Nakai.jpg
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/08/22141048/MortalEmpires_Nakai.jpg

Łowczy
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/08/22141110/Vortex_map_Markus.jpg
https://content.totalwar.com/total-war/com.totalwar.www2019/uploads/2019/08/22141023/MortalEmpires_Markus.jpg

Efekty
Wędrowiec
FACTION EFFECTS

Nakai’s horde unlocks units, while other hordes use global recruitment to get access to them
Nakai’s vassals occupy the settlements conquered. More settlements controlled come with increasing rewards
Recruit rank: +3 for Kroxigor Ancients

LORD EFFECTS

Melee defence: +5 for Kroxigor and Sacred Kroxigor units (Lord’s army)
Recruitment cost: -10% for Kroxigor and Sacred Kroxigor units (Lord’s army)

MOUNT

A beast riding a beast? Not this Kroxigor… Nakai the Wanderer is his own mount

UNIQUE ITEMS

Golden Tributes (Quest Item)
The Ogham Shard (Quest Item)

Łowczy
FACTION EFFECTS

Limited Roster: Only basic units are immediately recruitable
Reinforcements from the Empire bring powerful units to bolster your armies
Hostile actions will result in retaliation from local factions, but will also empower your own armies
Recruit rank: +3 for Huntsman Generals
Diplomatic relations: -40 with Lizardmen

MOUNT

Markus Wulfhart has no mount option and prefers to remain on foot while firing at his enemies

LORD EFFECTS

Ambush defence chance: +50% (Lord’s army)
Ambush success chance: +50% (Lord’s army)
Upkeep: -50% for Archers and Huntsmen units (Lord’s army)

UNIQUE ITEMS

Amber Bow (Quest Item)

- - - - - - - - - - - - -

Na połączonej mapie widać że Albion ma teraz chyba 3 regiony.
2 nowe prowincje koło Nortlandu (Leśne elfy i Orkowie).
Niziołki stały sie osobną prowincją.
Wisenland podzielił się ziemiami z Solandem.

Na lewo od Albionu powstała chyba nowa wyspiarska prowincja.

SaperHeart
30-08-2019, 20:01
A kiedy Patch Note ?

Il Duce
31-08-2019, 09:27
Na początku byłem mocno zaskoczony tym że Markus dwa razy znalazł się w Lustrii a Nakai w ME trafił aż do Albionu ale po namyśle stwierdzam że to dobrze bo gdyby trafił do pustkowi Imperium jak niektórzy spekulowali to nieco by kolidował z Borysem a tak na tego są wciąż szanse :). Z niecierpliwością czekam na gameplay obu panów i na pełny opis zmian,miło by było gdyby przy okazji nieco odświeżyli drzewko technologii Imperium.

Nie jestem co prawda specem od lore Warhammera ale myślę że da się to jakoś wytłumaczyć. Jakby nie patrzeć Saurusy to też nie są tytany intelektu a CA wprowadza nowy gatunek "starożytnych" kroxigorów więc nie mówimy tu o ich mniej szlachetnych i inteligentnych krewnych. Można więc założyć że owe starożytne kroxigory również mają bardziej rozwinięte mózgi,przynajmniej w stopniu pozwalającym na zarządzanie armią,inne wytłumaczenie jest takie że wciąż są głupie ale bezpośrednio kierują nimi pradawni...Nie wiem czy to możliwe ale przyznasz że nie brzmi to już tak bezsensownie ;).

Ituriel32
31-08-2019, 10:24
Lizaki wyglądają tak.
Slany - przywódcy z olbrzymią mocą magiczną.
Skinki - małe cosie od wszystkiego, względnie inteligentne.
Saurosy - wojownicy. Walka to wszystko co umieją i są w tym genialni, ale inne rejony działania są im obce.
Kroxigory - to czysta siła robocza. Jest to odpowiednik wołu (krowy lub konia) w ludzkim świecie. Inteligencja szczątkowa. Coś jak pies, są wstanie zrozumieć proste komendy typu: idź, podnieś, przenieś. Natomiast w bitwie to inna sprawa... są tak tępe że jak im dasz pałkę to i tak ją upuszczą i spróbują zaatakować pazurami lub kłami. Zrobienie generała z czegoś takiego to nonsens.
Jedynym wyjątkiem jest wędrowiec. Ale nie jest on inteligentny. raczej wola starożytnych wszczepiła mu instynkt, który każe mu iść w miejsca gdzie będzie potrzebny.
Dużo lepiej by było jakby ten dowódca został bohaterem.

Ca przesadza teraz trochę z nowymi typami lordów, wolałbym by obaj byli nowymi bohaterami niż liderami armii, tym bardziej że obu rasom brakuje lordów magów.

Magnus Pobożny
31-08-2019, 10:31
Imperium nie brakuje lordów magów bo mają Magnusa-pół maga; i Baltazara- maga; im potrzeba wojownika. Co Lizaków zgoda.

Ituriel32
31-08-2019, 12:16
Wracając do tego dlc to to jest naprawdę olbrzymie pole testowe CA. Im więcej o tym myślę to tym więcej rzeczy testują.

Nowa horda.
- Zdolności werbunkowe zależą od 1 lorda. W przypadku zwierzaków i chaosu ten element był bardzo słaby bo nowa horda zaczynała od zera, czyli z dostępem tylko do maruderów i potrzeba było masę czasu by stała się w pełni funkcjonalna. A teraz od razu będzie miała dostęp do wszystkiego co będzie wybudowane u wędrowca.
- Małe możliwości testowania. Grając hordą miałeś bardzo ograniczone pole rozwoju z powodu czasu i wzrostu, dlatego dążyło się do tego budynku który dawał najlepszą jednostkę i na takie Harpie czy psy nie było miejsca. Dodatkowo po kilkunastu turach początkowe jednostki stawały się bezużyteczne w starciu z elitą. A teraz być może będzie większe pole manewru.
- Samowystarczalność. Ciekawe czy te inne hordy będą miały infrastrukturę gospodarczą? Skoro za werbunek odpowiada tylko Nakai.
- Przekazywanie regionów...
- Wasal który zajmuje podbite tereny. Natychmiastowa odbudowa spalonych regionów podczas kampanii Chaosu, zwierzaków czy norski doprowadzała mnie do szału.

Przy łowczym pewnie też coś testują. Ale poza limitacją oddziałów nic za bardzo nie przychodzi mi do głowy.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Co do pozycji startu (przy założeniu że Gor-Rak będzie startował w mieście Itza) to naprawdę bardzo mi się podobają. Zwłaszcza Wędrowiec w Albionie (przy założeniu że jego wasal będzie mieć ten albion). To jest bardzo dobre urozmaicenie dla imperium i bretonii. Leśne elfy i orkowie wewnątrz imperium powinno wpłynąć tak samo jak dodanie białych orków w betce. A teraz dodatkowo z północy będzie atakować Norska i Jaszczurki.

Presidente
31-08-2019, 13:48
- Samowystarczalność. Ciekawe czy te inne hordy będą miały infrastrukturę gospodarczą? Skoro za werbunek odpowiada tylko Nakai.
Chyba będą miały budynki, ale nie do werbunku. Werbunek tylko od Nakaia. Chyba :)

Il Duce
01-09-2019, 09:32
Lizaki wyglądają tak.
Slany - przywódcy z olbrzymią mocą magiczną.
Skinki - małe cosie od wszystkiego, względnie inteligentne.
Saurosy - wojownicy. Walka to wszystko co umieją i są w tym genialni, ale inne rejony działania są im obce.
Kroxigory - to czysta siła robocza. Jest to odpowiednik wołu (krowy lub konia) w ludzkim świecie. Inteligencja szczątkowa. Coś jak pies, są wstanie zrozumieć proste komendy typu: idź, podnieś, przenieś. Natomiast w bitwie to inna sprawa... są tak tępe że jak im dasz pałkę to i tak ją upuszczą i spróbują zaatakować pazurami lub kłami. Zrobienie generała z czegoś takiego to nonsens.
Jedynym wyjątkiem jest wędrowiec. Ale nie jest on inteligentny. raczej wola starożytnych wszczepiła mu instynkt, który każe mu iść w miejsca gdzie będzie potrzebny.
Dużo lepiej by było jakby ten dowódca został bohaterem.

Ca przesadza teraz trochę z nowymi typami lordów, wolałbym by obaj byli nowymi bohaterami niż liderami armii, tym bardziej że obu rasom brakuje lordów magów.

Ale ja to rozumiem że tak wygląda struktura społeczeństwa lizaków tylko nie wiem czemu nie dopuszczacie myśli że starożytne kroxigory mogą posiadać intelekt na poziomie saurusów? Grałem swego czasu w bitewniaka i GW też lubowało się w dodawaniu co edycję nowych wynalazków więc nie wydaje mi się aby to była aż tak straszna herezja.

Chyba będą miały budynki, ale nie do werbunku. Werbunek tylko od Nakaia. Chyba :)

Będą miały budynki do boostowania swojej globalnej rekrutacji,odblokowywanie jednostek tylko u Nakaia.

Chaak
01-09-2019, 13:03
Wielcy Przedwieczni stworzyli wszystkie odmiany jaszczuroludzi w jakimś celu. Slannowie są władcami, Skinki podstawą społeczeństwa, a reszta jest narzędziem, które ma wykonywać konkretny cel i nie zostało "zaprogramowane" do innych czynności. Taki kroxigor ma być "wołem", a nie zamieniać się z wiekiem w filozofa.
To, że GW, jako twórca settingu, robiło w nim zmiany i dodawało nowości, nie usprawiedliwia CA, do wymyślania takich bzdur, jakie wychodzą w przypadku WH2, bo, po prostu, za bardzo oddala się to od oryginału.

Magnus Pobożny
01-09-2019, 15:36
Tak? To czemu w AB jest kroxigor LL-em?

Chaak
01-09-2019, 16:06
A to ciekawe, może zatem oświecisz nas który z kroxigorów, i w którym armybooku został LL-em, pomijając już fakt, że w bitewniaku nie było czegoś takiego jak LL.
Ja w żadnym z czterech oficjalnych AB do jaszczuroludzi, ani w rozszerzeniu "Lustria" nie znalazłem żadnego bohatera, ani lorda, który był kroxigorem. Jedynie Nakai się pojawił jako postać w fabule, ale nie otrzymał żadnych zasad, więc nie dało się nim grać.

PS
Co do starożytnych kroxigorów (kroxigor ancient) to w bitewniaku były tylko championami oddziałów z dodatkowym atakiem.

SaperHeart
01-09-2019, 19:45
A to ciekawe, może zatem oświecisz nas który z kroxigorów, i w którym armybooku został LL-em, pomijając już fakt, że w bitewniaku nie było czegoś takiego jak LL.
Ja w żadnym z czterech oficjalnych AB do jaszczuroludzi, ani w rozszerzeniu "Lustria" nie znalazłem żadnego bohatera, ani lorda, który był kroxigorem. Jedynie Nakai się pojawił jako postać w fabule, ale nie otrzymał żadnych zasad, więc nie dało się nim grać.

PS
Co do starożytnych kroxigorów (kroxigor ancient) to w bitewniaku były tylko championami oddziałów z dodatkowym atakiem.

Ja bym osobiście się tego nie czepiał, ponieważ czasem zdarzają się wyjątki. Dobrym przykładem masz tego Throgga. Niby troll ale na tyle inteligentny wśród swoich, że jest w stanie prowadzić armię. Mi się podoba ta opcja. Mi nie pasuje to co zrobili Krellem, ponieważ mógłby być tak zrobiony jak Green Knight i nikt by nie narzekał, a tak to jest bezużyteczną kupą na polu walki.

Chaak
01-09-2019, 20:04
Tyle że trzeba rozróżnić to, co dodało GW i uzasadniło fabularnie (Throgga to chyba bogowie Chaosu ulepszyli), a radosną twórczość CA, która zaprzecza temu, co oryginalnie było w książkach. Zwłaszcza, że w grze, przez takie zabiegi, jaszczuroludzie są zupełnie inną rasą niż ta w oryginale i, z każdym DLC, coraz bardziej oddalają się od pierwowzoru.

SaperHeart
01-09-2019, 22:33
Czy Ja wiem. Z tego co pamiętam to Jaszczuroludzie są szczątkową pozostałością po wielkiej cywilizacji tzw. "Old Ones". Nawet Ci Slannowie którzy zostali to marna pozostałość po wielkich przodkach, dlatego nie szukałbym dziury w całym. Pamiętaj, że po wielkim kataklizmie wszyscy prawie cofnęli się do wieku kamienia łupanego przez wielką inwazję chaosu. Moim zdaniem CA popełnia błędy ale napewno nie takie jakie robiło GW. Dużo rzeczy robi dosyć fajnie, choć mogliby zrobić to Dużo lepiej. Ogólnie, póki co, to najlepiej zachowany Fluff jest u wampirów. Wszystko trzyma się kupy ale i tutaj jest jedna wtopa.

Ituriel32
02-09-2019, 16:54
Czy Ja wiem. Z tego co pamiętam to Jaszczuroludzie są szczątkową pozostałością po wielkiej cywilizacji tzw. "Old Ones". Nawet Ci Slannowie którzy zostali to marna pozostałość po wielkich przodkach, dlatego nie szukałbym dziury w całym. Pamiętaj, że po wielkim kataklizmie wszyscy prawie cofnęli się do wieku kamienia łupanego przez wielką inwazję chaosu. Moim zdaniem CA popełnia błędy ale na pewno nie takie jakie robiło GW. Dużo rzeczy robi dosyć fajnie, choć mogliby zrobić to Dużo lepiej. Ogólnie, póki co, to najlepiej zachowany Fluff jest u wampirów. Wszystko trzyma się kupy ale i tutaj jest jedna wtopa.

Ci tak zwani "Old Ones" stworzyli też Elfy, Krasnoludy czy Athel Loren (las plus drzewne duchy) i chyba jeszcze ogry (ale tego nie jestem pewien). Tak więc szczątkowych pozostałości jest całkiem sporo :)
Bogowie przodkowie krasnoludów mogli zostać bogami tylko dlatego że byli pierwszymi krasnoludami stworzonymi przez Old Ones. W zasadzie wszystkie te rasy są teraz zdegradowane do marnych resztek.

Trogg jest specyficzny dzięki swojej mutacji. Normalnie mutacje chaosu powodują wyrośnięcie macki, dodatkowej paszczy lub łapy. Natomiast jego mutacja spowodowała wzrost inteligencji. I dzięki czemu w pełni może korzystać ze swojej mocy (jako troll) oraz potrafi dowodzić wojskiem, czy wymyślać plany. Natomiast Kroxigory nie mają nawet 1 przykładu inteligentnego przedstawiciela swojego gatunki.

CA po prostu nie chciała zmarnować pracy jaką włożyła w stworzenie łowczego i Nakaia. Ale ja powoli chciałbym by zamiast nowych LL zaczęli dawać też paru nowych bohaterów i legendarnych bohaterów.
Bo taka Izabela, Gorst, Krell, Nakai, czy Biały Krasnolud Grombrindal bardzo dobrze spisaliby się też jako Hero.

Chaak
02-09-2019, 17:17
Natomiast Kroxigory nie mają nawet 1 przykładu inteligentnego przedstawiciela swojego gatunki.
Tu nie wiadomo jak jest z Nakaiem. Może być po prostu chodzącą wolą Przedwiecznych (skłaniam się ku temu, bo zawsze pojawia się kiedy potrzeba, pokonuje przeszkody Wielkiego Planu i znika), a może też robić to wszystko z własnej woli. Ogólnie ciężko jednoznacznie stwierdzić, bo pojawia się on jedynie w trzech czy czterech kilkuzdaniowych wzmiankach, które skupiają się tylko na tym co zrobił, pomijając całą otoczkę, motywy itp.

Ituriel32
03-09-2019, 16:44
Mamy szybki pokaz gry łowczym. To co najważniejsze to nowe drzewko technologi. Pytanie jest jedno czy jest one wspólne dla całego imperium? Czy tylko dla łowczego?
https://www.youtube.com/watch?v=a4odMDtsbgQ

W zasadzie to aż się płakać chce podczas oglądania. 62 tura a czarny ma aż 4 poziom, a w armii same darmowe szkielety + 3 wilki...
,

SaperHeart
03-09-2019, 19:18
Ci tak zwani "Old Ones" stworzyli też Elfy, Krasnoludy czy Athel Loren (las plus drzewne duchy) i chyba jeszcze ogry (ale tego nie jestem pewien). Tak więc szczątkowych pozostałości jest całkiem sporo :)
Bogowie przodkowie krasnoludów mogli zostać bogami tylko dlatego że byli pierwszymi krasnoludami stworzonymi przez Old Ones. W zasadzie wszystkie te rasy są teraz zdegradowane do marnych resztek.

Trogg jest specyficzny dzięki swojej mutacji. Normalnie mutacje chaosu powodują wyrośnięcie macki, dodatkowej paszczy lub łapy. Natomiast jego mutacja spowodowała wzrost inteligencji. I dzięki czemu w pełni może korzystać ze swojej mocy (jako troll) oraz potrafi dowodzić wojskiem, czy wymyślać plany. Natomiast Kroxigory nie mają nawet 1 przykładu inteligentnego przedstawiciela swojego gatunki.

Akurat w tym miejscu się mylisz. Nie stworzyli tylko sprowadzili na planetę. Ogólnie "Old Ones" zmienili orbitę planety i zrobili dogodne warunki dla siebie oraz innych ras tworząc sobie takie wielkie ZOO. Orkowie zostali stworzeni przez Old Ones ale jak się okazało był to nieudany eksperyment, którego nie udało się im wymazać. Co do Ogrów to nie jestem pewien ale po zniknięciu Old Ones dopiero się pokazali. Czyli wynika z tego, że są po części mutacja chaosu. To właśnie Ogry doprowadziły do upadku pradawnych Olbrzymów.

Magnus Pobożny
04-09-2019, 07:11
Wycofuje się ze stwierdzenia,że Kroxigor nadaję się na LL, ale pozostaje pytanie w zamian kto się nadaję?

Chaak
04-09-2019, 09:55
Tetto'eko ewentualnie, a tak to wszyscy już są.

Magnus Pobożny
04-09-2019, 10:50
W takim razie Jaszczury-po wydaniu DLC; będą najpełniejszą rasą- pod każdym względem; Tym bardziej jeśli porównamy to z Elfami:wysokimi, mrocznymi

SaperHeart
04-09-2019, 13:09
Z tego co widzę u streamerów to DoW zostało wrzucone do Imperium jako RoRy. Z jednej strony to fajnie, ponieważ Imperium będzie miało najwięcej jednostek RoR w grze i będzie to dosyć klimatyczne ale z drugiej strony nie zobaczymy ani Estalii ani Tilei jako osobnych DLC...

Magnus Pobożny
04-09-2019, 16:47
Mam pytanie: czy pradawne kroxigory będą jednostką bojową czy lordem u jaszczuròw?