PDA

Zobacz pełną wersję : DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Strony : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ituriel32
18-07-2016, 08:27
Prawdę mówiąc teraz wolę sobie tego nie wyobrażać.
1. Bo jak rostery będą tak nie pełne jak ten u zwierzaków, że od razu nachodzi myśl czy tego nie uzupełnią lord pakiem?
2. Mini kampania trochę większa od samouczka innych części, to wolałbym by było to rozbite na raso paka i mini kampanie (ceny tak po połowie). Tak bym mógł kupic to co mi pasuje, bez żalu, czy uczucia wydymania.

O ile to że nie kupię zwierzaków nie boli mnie tak bardzo, ale jak podobnie byłoby z leśnymi elfami czy szczurkami (to są moje ulubione rasy i je raczej i tak bym kupił)...

royal1410
18-07-2016, 11:26
Chciałbym zauważyć, że między nowymi rasami-w DLC, są przerwy, nie zdziwiłbym się, gdyby to były miejsca na Lord Packi z brakującymi jednostkami, Lordami itd. do właśnie wydanej nowej nacji. No przynajmniej chciałbym żeby tak było. Jak wy sądzicie?

Ituriel32
18-07-2016, 13:37
DLC do DLC, w cenzuralnych słowach może być ciężko wyrazić co sądzę o takim pomyśle, więc nawet nie będę próbował.

Ja przebiłem się przez 10 stron Q/A do tego dlc. Co cieszy większość komentarzy jest nie przychylna, głownie dotyczą:
- Braku 3 unikatowych jednostek rasy.
a) Część wyrażała jednak zrozumienie dla trudności i nadzieje że po premierze mrocznych elfów uzupełnią ten roster o harpie.
b) Dużą krytykę i obawy że skoro w jednej z najmniejszych armii (ras) w świecie młotka wycieli unikalne jednostki, to jak będą wyglądać następne dlc.
- Mini kampanii:
a) że sam pomysł tylko 1 rasy do gry jest głupi, bo mini kampanie głównie ludzie grali na multi: w trybie łeb w łeb lub po naszemu przeciw sobie.
b) Borysie i Middenland - co by go dodać dodać do tej mini kampanii, a najlepiej też do głównej + 2 dodatkowe (chociaż reskiny) jednostki dla Middenlandu.
- Ceny.

Nadzieje że jakoś ruszy to CA mam nikłe, ale zawsze może się powtórzyć sytuacja (choć to mało prawdopodobne) z sprzeciwem o płatny chaos.

Arroyo
18-07-2016, 13:47
Co do jednostek to mam nadzieję, że po premierze Mrocznych Elfów dadzą Harpie do Zwierzoludzi też, na Gorgony i Dżaberslytów nawet nie ma co liczyć idąc tym tropem.
A co do minikampanii to lepiej byłoby dać do niej Borysa z Middenlandem jako grywalnych z specjalnie misjami na ekwipunek.

Aryann
18-07-2016, 14:49
Na ultima.pl jest trochę taniej - 63 zł. Zdecydowałem się właśnie na zakup. Podzielę się wrażeniami w okolicach premiery czy warto było wydać na to kasę.

royal1410
18-07-2016, 19:42
Ja bym się jednak nie obraził -DLC do DLC; w końcu jeśli mają dawać LL to do istniejących ras, a nie tych co jeszcze nie wydali, więc i tak będzie DLC do DLC. Poza tym niech w końcu uzupełnią wszystkie frakcje- chociaż pojedynczymi, jednostkami. Zastanawia mnie co innego, czemu tak mało ludzkich frakcji w starym świecie-jeśli potwierdzą się info. z przecieku; będziemy mieli dwie frakcje chaosu, dwie truposzy i zakładając,że Bretonia wyjdzie; tylko dwie ludzkie.

Chaak
18-07-2016, 19:50
Zamiast płacić za DLC do DLC wolałbym, żeby uzupełnili roostery przy okazji większych rozszerzeń, bo w sumie i tak każdemu powinni coś dorzucić w przypadku dużego dodatku.
W tych przeciekach było coś o Tomb Kingach może, bo coś mi świta, ale w tym wieku to już pamięć nie ta:D?

Arroyo
18-07-2016, 19:52
będziemy mieli dwie frakcje chaosu, dwie truposzy i zakładając,że Bretonia wyjdzie
Przecież na 100% Bretonnia wyjdzie. Po co mieliby dać ich już w premierę gry do bitew i trybu multi?

Chaak
18-07-2016, 20:09
A tak w ogóle, zastanawia mnie jak wyglądać będzie granie głównej kampanii Leśnymi Elfami (zakładając, że wyjdą). Z tego co się orientuję to nie opuszczają one swojego lasu, a do tego za bardzo w głąb też chyba nie mogą się pchać. W Athel Loren nie da rady upchnąć więcej niż jednej prowincji, więc widzę ich raczej tylko w jakiejś mini kampanii i multi.

Asuryan
18-07-2016, 20:29
Athel Loren to największe skupisko leśnych elfów, ale przecież nie jedyne. W Bretonni chyba jeszcze siedzą w jakimś lesie i w kilku na terenie Imperium.

Arroyo
18-07-2016, 20:33
To prawda, ale w Warhammer TW jakby nie było nie ma wiele lasów w Imperium i w Bretonnii, które można byłoby zamienić na nowe prowincje. Tutaj jak dla mnie jest pies pogrzebany.

Sanvone
18-07-2016, 23:41
Cena DLC mnie zbulwersowała :O.
Tym bardziej bo przeglądając te DLC widzę, że coraz bardziej robione są po łebkach.
Gdzie się podziały czasy takich DLC jak RoS czy Ikko-Ikki pack :(?

Chaak
19-07-2016, 05:30
Jak dla mnie, w Romku 2 i Attyli większość DLC była spoko, zarówno kampanie (zwłaszcza ta Scypiona i Belizariusza), jak i dodatkowe kraje. Pozostaje mieć nadzieję, ze Warhammer ma po prostu zły start i później będzie ok.

Ituriel32
19-07-2016, 07:12
Pozostaje mieć nadzieję, ze Warhammer ma po prostu zły start i później będzie ok.

Albo że jest to test, ile ludzie mogą zapłacić za tak niewiele(według mnie to dlc daje dużo mniej niż te z poprzednich gier).

royal1410
19-07-2016, 07:25
Co do oceny DLC, chyba lepiej poczekać na Race Packi i Lord Packi, wtedy można będzie całość ich warhammerowskiej polityki ocenić. Teraz mamy tylko jedną kampanie- z (prawdopodobnie) jedną grywalną frakcją; i trudno jest ocenić ich politykę wydawniczą. Miejmy tylko nadzieję, że Race i Lord Packi to nie będzie skok na kasę i będą miały ciekawą i obszerną treść.

Il Duce
19-07-2016, 11:19
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_WARHAMMER_Future_Content_Blog

Zgodnie z powyższą rozpiską na pierwszy ogień dali "campaign packa",co by nie mówić zawartość zgadza się z podanymi wcześniej założeniami...Szkoda tylko że jak już się na to zdecydowali to nie zrobili tej kampanii porządnie.

Ituriel32
19-07-2016, 11:37
To co jest dla mnie jednak najgorsze (poza samą koncepcją tego "samouczka") w tej mini kampanii jest to że nie daje ona nic dla już istniejących ras w grze. Bo mogli w nią zachęcić też wielbicieli Imperium np. Nowym LL Borysem i np. 1-2 nowymi jednostkami.

FLC traktuje tu jako coś całkowicie osobnego.

royal1410
19-07-2016, 12:57
Zobaczymy, czy nie będzie- jednostek LL; w Lord Packach i Race Pakach.

Il Duce
19-07-2016, 13:10
To co jest dla mnie jednak najgorsze (poza samą koncepcją tego "samouczka") w tej mini kampanii jest to że nie daje ona nic dla już istniejących ras w grze. Bo mogli w nią zachęcić też wielbicieli Imperium np. Nowym LL Borysem i np. 1-2 nowymi jednostkami.

FLC traktuje tu jako coś całkowicie osobnego.

Gdyby zrobili jak mówisz i dali do tego DLC - grywalny Middenland z Borysem,rycerzami Pantery,Markusem Wulfhartem i łucznikami to by zupełnie inaczej wyglądało,ale widocznie to było za dużo pracy dla ludzi z CA...

royal1410
19-07-2016, 14:04
Może jednak dadzą Wulfharta- jak pisał Arroyo. No dzisiaj mają przyjść nowe info. o futrzakach.

Arroyo
19-07-2016, 14:15
Mówiłem o Bohaterze i Ścieżce Magii z Bohaterem, nie o LL'u. LL'a podałem jedynie jako przykład możliwości co do tamtego listu, którego zawartość się wyjaśniła... widać, że umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika na równi z samodzielnością...

royal1410
19-07-2016, 14:18
Dobra, dobra. dochodzi za to czepiadztwo i brak uprzejmości.

Chaak
19-07-2016, 14:23
Albo że jest to test, ile ludzie mogą zapłacić za tak niewiele(według mnie to dlc daje dużo mniej niż te z poprzednich gier).

Szkoda, ze to "niewiele" jest jedną z moich ulubionych ras w WFB:curve:. Normalnie, gdyby dali prawie każdą inną frakcję, poczekałbym na promocję, ale Beastmenów muszę mieć.

Ituriel32
19-07-2016, 14:27
Ja się boje o moje leśne elfy, bo mogą podzielić ten los. Np. nie darzą np. drzewców bo za drogo wyjdzie im robić dla nich nowy szkielet (stuka w niemalowane drewno), bo to jest moja nacja którą kupię na bank.

Zawsze pozostaje Ci recenzja, gdzie możesz wypisać żale i dać minusa. Niby nie wiele bo i tak kupiłeś, ale możesz wyjaśnić że to Twoja ukochana rasa i inne tak wydanie nie mają co szukać drogi do Twojego portfela.

Chaak
19-07-2016, 15:33
Niestety, obecnie niezadowolenie części odbiorców rzadko ma wpływ na politykę twórców/wydawców.
A co do Leśnych Elfów to, moim zdaniem, ich głównym atutem będzie mini kampania. Jednak z drugiej strony, w ich przypadku, może być na prawdę dobra.

Arroyo
21-07-2016, 19:41
Podsumowanie z mojej strony co do tego DLC. Wyłącznie z tych wieści i tego, co przejrzałem o Zwierzoludziach.
Plusy:
+Nowa rasa Zwierzoludzi, w tej grze najlepiej dopracowana (jak to interpretować? W Warhammer TW nie jest dopracowana, lecz na przestrzeni wszelkich modów do Medka 2 i gier z Warhammer Fantasy (tylko komputerowych) jest najlepiej dopracowana - w Call of Warhammer na ten przykład mamy tylko Gory, Ungory z Włóczniami, Bestigory, Minotaury i teraz Centigory, a to bardzo mało. W Dark Omen, Shadow of the Horned Rat i Mark of Chaos ta rasa w ogóle się nie pojawia)
+Dodatkowa kampania, która pozwala nam oswoić się w kampanii z tą rasą.
+Ulepszona wersja hordy Chaosu
+Magia Bestii i Dzika Magia
+Z tego, co zauważyłem w najnowszym filmie, ma być odpowiednik podziemnych bitew.
Minusy:
-Stanowczo za drogie DLC, cena nieadekwatna do zawartości
-Naciągane dodanie magii śmierci dla Zwierzoludzi (wg mnie winna być tylko magia bestii i dzika magia)
-Brak 8/10 LL'ów, dwóch trzecich lordów, Harpii, Gorgon i Dżaberslytów.
-W minikampanii możemy zagrać tylko po stronie Zwierzoludzi
-Brak nowości dla Imperium w tym DLC (FLC nie liczę, bo to co innego. Liczyłem na Teutogenów, Synów Ulryka, bądź Rycerzy Białego Wilka. Te dwie pierwsze jednostki są co prawda z Storm of Chaos, ale jednak winny być w grze)
-Do tego dziwne tłumaczenie się z tego, że nie dano Harpii, Gorgon i Dżaberslytów...

Il Duce
21-07-2016, 19:46
Dodanie magii śmierci to nie minus,w AB też ją mają,brakuje im jeszcze domeny cienia...Z resztą plusów i minusów się zgadzam poza tym że ta minikampania(wyglądająca jak prolog) nie może być uznana za plus.

Arroyo
21-07-2016, 19:53
Wiesz, co do tej minikampanii to plusem jest to, że coś jest dodanego, problem w tym, że jest ona tak słabo pod względem wyboru frakcji, wprowadzeń dla Imperium itd. wykonana. A co do magii, mimo że jest w bitewniaku tak to mi to przeszkadza, bo mamy już Wampiry z magią śmierci, Chaos, Zielonoskórych (Azhaga), a tu jeszcze by dla Imperium pewnie doszła, dla Zwierzoludzi to już w ogóle. Wg mnie za dużo tej najsilniejszej z magii, jaka w tej grze jest.

Il Duce
21-07-2016, 19:58
To wina CA że ta magia jest najsilniejsza nie lore,jakoś w bitewniaku potrafili w miarę zbalansować domeny...Osobiście uważam że nie można czegoś uważać za plus tylko dlatego że jest,jak dla mnie tak niedorobiona kampania wymaga piętnowania na każdym kroku bo to po prostu wstyd sprzedawać coś takiego ludziom.

royal1410
21-07-2016, 21:21
"Do tego dziwne tłumaczenie się z tego, że nie dano Harpii, Gorgon i Dżaberslytów".
-Jakie było to tłumaczenie?

Arroyo
21-07-2016, 21:28
Naprawdę tak trudno przetłumaczyć sobie z tej strony?
https://forums.totalwar.com/discussion/180618/quick-q-a-call-of-the-beastmen

royal1410
22-07-2016, 06:55
Dobra już przetłumaczyłem. Rzeczywiście bardzo kosztowne dla nich chyba. Szczególnie harpie, mają naprawdę bardzo rozbudowany model. Nie mówiąc już o tym,że każda jednostka jest "wyjątkowa". Ha, ha, ha. Z pięć wersji minotaura, różnice się bronią, a oni piszą o wyjątkowości jednostek,żenada i jaka cena.......

Arroyo
25-07-2016, 15:02
Pomijając już dyskusję o Zewie Zwierzoludzi, przejdźmy do typowania kolejnego DLC.
Na początku, jak wiemy, mieliśmy Wojowników Chaosu w DLC, potem z FLC o Krwawych Rycerzach dostaliśmy Krew w DLC. Teraz mamy DLC ze Zwierzoludźmi, w FLC Magów Bursztynowego Zakonu i Mistrza Inżyniera od Imperium. Teraz najbliższe FLC to Legendarny Lord, o którym wiemy już, że to będzie Krell dla Wampirów. W związku z tym najprawdopodobniej wyjdzie DLC z LL'ami - od razu możecie wyrzucić pomysł, że najbliższym DLC będą Leśne Elfy, do kosza. Raczej będą przy FLC z Bretonnią.
I teraz co do DLC z LL'ami: wg mnie będą do Imperium, Krasiów, Zielonoskórych, Wojowników Chaosu, bądź Zwierzoludzi (uwzględniam DLC do DLC) - czemu nie ma Wampirów? Bo tam już nic nie ma do dodania. Izabella, Vlad i Konrad już nie żyją i nie pojawiają się w aktualnej tj. 8 edycji (nie uwzględniam zardzewiałego End Times i skażonego Age of Sigmar). Poza tym Imperium i Wojownicy Chaosu są właśnie najbardziej pociętymi frakcjami. Brakuje obu frakcjom połowy rosteru, Chaos tym bardziej na to cierpi, bo w bitewniaku był bardzo mocno rozbudowany, mieliśmy Molochy Khorna i Wojowników Khorna na nich, inne monstra równie brutalne co Pomioty Chaosu, Ogry Chaosu, Maruderów na Rumakach Slaanesha itd., a do tego mieliśmy możliwość rozwinięcia maruderów, wojowników i wybrańców do wyboru jednego z czterech Mrocznych Bogów.
Po tym żałosnym tłumaczeniu się CA z braku Dżaberslytów, Harpii, Gorgon i 2/3 Lordów oraz 8/10 LL'ów, tym bardziej wierzę, że będzie DLC do DLC.

Chaak
25-07-2016, 15:43
Ja bym się nie spodziewał LL dla Wojowników Chaosu, bo DLC do DLC nie byłoby dobre z marketingowego punktu widzenia. Na uzupełnienia do płatnych frakcji nastawiam się przy okazji dużych dodatków, bo jak dla mnie, to usprawiedliwia powycinane roostery.
Teraz LL, moim zdaniem, dostanie Imperium razem z jakimiś jednostkami zakonów rycerskich. Budynki dla nich już są w grze. Ewentualnie Orkowie mogą goblińskiego Lorda dostać z jednostkami squigów.
Co do Krella to nie pasuje mi na samodzielnego dowódcę. Żeby było zgodnie z lore, bez wampira lub nekromaty w armii powinien się rozsypać.

Arroyo
25-07-2016, 15:46
Wiesz, niekoniecznie. Krell po tym, jak Nagasha Sigmar zabił, błąkał się po Imperium, a dopiero Sigmar potem mu śmierć przyniósł. Wcale nie potrzebuje jako indywiduum nekromanty lub wampira, by go utrzymać przy życiu. Krell na 100% będzie LL'em z FLC.

Chaak
25-07-2016, 16:08
Tyle, że w AB nie ma dla niego wyjątku w tej kwestii. Pierwszy raz wskrzeszał go sam Nagash, więc raczej zrobił to solidniej niż Kemmler. Poza tym, według zasad, dowódcą armii musi być czarodziej, więc mamy kolejny czynnik, który powinien eliminować Krella. Z drugiej strony CA pewnie go wypuści, bo i tak z zasadami wampirów trochę już namieszali.

Arroyo
25-07-2016, 16:10
Z tym, że mechanika w grze bitewnej i komputerowej, a historia świata Warhammera, nazywana lore'em, to dwie inne rzeczy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dać go jako LL'a. Tym bardziej, że obrazek z FLC "New Legendary Lord" sugeruje na Wampiry, a Vlad, Izabella i Konrad nie żyją i nie wrócą.

Ituriel32
25-07-2016, 16:12
Arroyo nie pisz że coś będzie na pewne na 100%, pamiętaj że masz kolorek przy niku i wypada pisać tylko sprawdzone rzeczy. Chyba pamiętasz tego szamana orków?

Prawdę mówiąc tą kampanią do zwierzaków trochę wybili moje domysły.
Ale też stawiam lord paka, może nawet dwa, a dopiero na święta elfy leśne w mini kampanii i Bretka jako darmowa rasa.

Arroyo
25-07-2016, 16:17
Arroyo nie pisz że coś będzie pewne na 100%, pamiętaj że masz kolorek przy niku i wypada pisać tylko sprawdzone rzeczy.

Z tym, że wypada mi pisać też to, do czego mogę sam dojść, poprzez interpretację obrazów, filmów itd. A skoro obraz wokół napisu "New Legendary Lord" wskazuje na Wampiry, a Izabella, Vlad i Konrad nie żyją i nie mają żadnego prawa wracać nagle, skoro wyjaśniono, jak zginęli i rozrzucono ich prochy na wiele stron świata, to tylko Kemmler jest możliwy z nowych edycji. Tym bardziej, że nagłe dawanie mimo tak logicznego wyjaśnienia tego, co stało się z tą trójką, tych właśnie trzech LL'ów do gry, jest tak naciągane jak twór Matthew "TW Smerf" Warda, zwany End Times.

Ituriel32
25-07-2016, 16:19
To inaczej dobieraj słowa. Bo na "100% pewne" jest tylko to co zapowie CA na swoich oficjalnych stronach.

Przy czym nie piszę że nie masz racji. Bo ja Izabelli, Vlada i Konrada spodziewam się tylko w mini kampanii (coś jak imperialna da roma2).

Arroyo
25-07-2016, 16:22
To inaczej dobieraj słowa. Bo na "100% pewne" jest tylko to co zapowie CA na swoich oficjalnych stronach.

Interpretacja i to trafna też może być w 100% realna w pewnym sensie. Lecz wróćmy do tematu. Ja spodziewam się DLC z LL'ami do Imperium z Kurtem Helborgiem i Volkmarem. Z kolei w FLC Krella, a to, kto ma rację, dowiemy się pewnie wkrótce.

Chaak
25-07-2016, 16:22
Wiadomo, że wszystkiego 1:1 nie przeniosą do gry, ale podstawowych zasad definiujących rasę nie powinni zmieniać. Armia nieumarłych (zarówno Wampiry, jak i TK) to, w większości, bezwolna masa ożywieńców kontrolowana i utrzymywana w kupie magią przez jednostkę posiadającą jakąś świadomość. A obecnie Krell nie ma chyba nawet wolnej woli, nie mówiąc już o zdolnościach magicznych. Jedyną sensowną opcją, która będzie w miarę zgodna, to danie mu przymusu posiadania w armii nekromanty lub wampirzego bohatera.

Arroyo
25-07-2016, 17:43
http://wiki.totalwar.com/w/Upcoming_Free_Content_Update Najnowszy patch 28 lipca, a w nim Mag Bursztynowego Zakonu z gryfem jako wierzchowiec, 4 mapy do trybu multiplayer: Rzeka Stir, Grimminhagen, Upadek Ludzi oraz Kelp & Koldust. Do tego Sarthorael Wszechwidzący do bitew multiplayer dołącza, a także Ścieżka Bestii, a także... większe modyfikowanie bohaterów i lordów w trybie multi. Oraz rebalans.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13717239_1113341942074338_5641372002731067497_o.jp g
Czarodziej Bursztynowego Zakonu

Ituriel32
25-07-2016, 18:30
Dalej żadnego info o tym mistrzu inżynierze dla imperium, co Arroyo zapewniał na 100% że będzie.

Polemajos
25-07-2016, 18:36
Sarthorael dostępny w bitwach własnych i multiplayer, ale dopiero po odblokowaniu.

Arroyo
25-07-2016, 19:13
Dalej żadnego info o tym mistrzu inżynierze dla imperium, co Arroyo zapewniał na 100% że będzie.
Widocznie będzie w kolejnym patchu, skoro był w trailerze to możliwe, że potem będzie.

royal1410
25-07-2016, 19:40
Ja myślę, że w dadzą DLC z doładowaniem do Zwierzoludzi. Po każdej dodanej frakcji w DLC będą usuwać braki w Lord Packach. Tak chyba było by najlepiej, bo i tak są jeszcze w temacie poprzedniego DLC z frakcją.

Asuryan
25-07-2016, 21:00
Z tym, że wypada mi pisać też to, do czego mogę sam dojść, poprzez interpretację obrazów, filmów itd. A skoro obraz wokół napisu "New Legendary Lord" wskazuje na Wampiry, a Izabella, Vlad i Konrad nie żyją i nie mają żadnego prawa wracać nagle, skoro wyjaśniono, jak zginęli i rozrzucono ich prochy na wiele stron świata, to tylko Kemmler jest możliwy z nowych edycji. Tym bardziej, że nagłe dawanie mimo tak logicznego wyjaśnienia tego, co stało się z tą trójką, tych właśnie trzech LL'ów do gry, jest tak naciągane jak twór Matthew "TW Smerf" Warda, zwany End Times.
Pozostają jeszcze: Dieter Helsnicht, Melkhior, Walach, Neferata.

Arroyo
25-07-2016, 21:02
Asuryan, lecz Warhammer TW jest na podstawie 7 i 8 edycji, więc na wyżej wymienionych raczej nie ma co liczyć, a szkoda :(

royal1410
25-07-2016, 21:38
Jeśliby zaczęli dodawać- w Lord Packach; brakujących LL dla frakcji z podstawki + jedna jednostka brakująca z rosterów AB-wych + jakieś wymyślone elitarne wersje już istniejących jednostek; też bym się nie obraził. Jednak wolałbym taką politykę wydawniczą: Race Pack/ Campan Pack, Lord Pack- uzupełniający braki (chciałoby się żeby zawartość związana była z tą która się najczęściej pojawia w narzekaniach, ale wiem, że to nie możliwe) w wydanej wcześniej rasie; dalej rasa uzupełnienie itd. Na koniec Lord Packi do frakcji z podstawki- wliczam w te rasy również chaos. Wiem,że to może nie logiczne, ale z mojego punktu widzenia najuczciwsze. Dobranoc.

Dałem swoją propozycję o następnym DLC jak prosił Arroyo, a jak odpowiedzi nie był tak nie ma. Co tym razem jest nie tak?

Arroyo
26-07-2016, 15:28
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Update_2
Ponownie rebalans poza tym, co napisałem wyżej.

bukson98
26-07-2016, 19:28
Mam pytanie-czy CA powiedziało gdzieś, który z legendarnych lordów zwierzoludzi pojawi się na mapie i gdzie, gdy gramy inną frakcją? Khazrak w Estalii, Malagor w Złych Ziemiach czy może obaj?

Arroyo
26-07-2016, 19:36
Gramy tą samą frakcją, ale gdy wybierzemy Khazraka, to zaczniemy w Estalii i będziemy w jego hordzie po wykonaniu określonego celu przez niego zwerbować Malagora. Z kolei jak zaczynasz Malagorem to zaczynasz prawie na samym dole i by zgarnąć Khazraka, musisz wykonać jego cel.

bukson98
26-07-2016, 19:52
Tak, to wiem. Chodziło mi o to, gdzie pojawią się Zwierzoludzie, gdy gramy np. Imperium-w Estalii czy Dzikich Ziemiach.

royal1410
26-07-2016, 19:59
Teraz ja po komentuję. Czy pytania o tym gdzie w kampanii zwierzoludzi, zaczynają LL są na miejscu- w tym temacie? Przecież jest temat o kampanii " oko za oko", ewentualnie gdy mowa o futrzakach w Wielkiej Kampanii, to można by popisać w dyskusji ogólnej.

bukson98
26-07-2016, 20:06
royal1410
Moje pytanie dotyczyło kwestii niepotwierdzonej oficjalnie, dotyczącej niewydanego DLC-dlatego umieściłem je w wątku o spekulacjach na temat DLC.

royal1410
26-07-2016, 20:13
Przepraszam bardzo, mógłbyś to również umieścić w temacie kampanii "oko za oko", bo są tam też posty z treścią o niewydanym jeszcze DLC- dobra umieściłeś gdzie umieściłeś; ja mam bardziej pretensje,że purysta Arroyo się nie czepia; moje posty na temat DLC regularnie olewane- nie tylko przez Arroyo.

Ituriel32
26-07-2016, 20:19
Spokojnie panowie.

A co do treści pytania to ja stawiam że zwierzaki zaczną w Estali podczas gry inną rasą. Bo wydaje mi się że Khazrag jest lordem ważniejszym, czyli przywódcą nacji.
Choć najpewniej dowiemy się tego dopiero po premierze. A to już tylko dwa dni, więc szybko minie.

bebecho
27-07-2016, 08:37
Co do zwierzaków to mam nadzieję, że będzie więcej hord sterowanych przez komputer, powinny jakieś łazić po imperialnych lasach i w Bretonii. Wracając do patcha nr. 2, to nie tylko rebalans, ale wiele ważnych zmian zarówno w kampanii jak i w multi. Z mojej perspektywy zmiany w multi są kluczowe. Szybkie bitwy dostaną 2 ważne zmiany. Na sztywno ustawiono wielkość jednostek na duże oraz wprowadzono reset czasu odliczania przy zmianie frakcji w lobby. Dzięki temu multi stanie się bardziej cywilizowane i przyjazne dla graczy. Daje to też nadzieję, że CA nie zapomniało całkiem o multi i zamierza dopieszczać ten element gry.

bukson98
27-07-2016, 09:03
Też mam nadzieję, że hord będzie więcej. Khazrak z Estalii ma wszędzie daleko, za to Malagor mógłby fajnie urozmaicić grę Orkami.

royal1410
27-07-2016, 11:43
Mogliby- w którymś z patchów zwiększyć czas trwania bitew.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 15:12
Mam pytanie - czy wchodzący w FLC dla Chaosu lord Sarthorael Wszechwidzący nie jest przypadkiem tym samym ptaszorem jednookiego dziadka-doradcy, którego Tzeench nasyła na Nas w kampanii?

Arroyo
27-07-2016, 16:30
Tak, to ten sam koleś.

A co do royala - może jeszcze frytki do tego? O ile wiem, to przedłużenie czasu trwania bitew jest niemożliwy już w tej części. Raczej czekaj na kolejnego TW i miej nadzieję, że tam będą dłuższe bitwy.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 16:49
Hm, skoro tak to ciekawi mnie jak twórcy zamierzają rozwiązać problem dostępności Sarthoraela w kampanii... Zdobędziemy go po tym jak go pokonamy, czy też nie będzie on w ogóle dostępny do najęcia? O tym przekonamy się jutro.

Royal1410- zwolnij trochę z tym spamem swoich pytaniań, bo biorąc pod uwagę w jakim tempie odbiłeś od około 100 postów do tych 426 to do końca roku będziesz miał ich więcej, niż wszyscy użytkownicy tego forum razem wzięci. Co zaś do Twojego pytania - obawiam się, że w coraz to nowszych Total Warach bitwy będą coraz krótsze, dlaczego? Seria Total War jest strategią dosyć angażującą, a wielu ludzi gra wieczorami po 8, a często nawet i więcej godzinach roboty + czasem przeznaczonym na czynności domowe. Im krótsze bitwy, tym gracz szybciej zakończy kampanię i przejdzie do następnej. Wtedy gra mu się nie znudzi, a jak przejdzie wszystkie kampanie to szybciej kupi DLC z nową nacją. Jeżeli nie wyjdzie jakiś mod do Warhammera, który zrebalansuje walkę to nie licz na dłuższe bitwy.

Arroyo
27-07-2016, 16:57
Gdy pobijemy Sarthoraela wpadnie nam achievka nowa o tym i wtedy dostaniemy go w custom battles i multiplayer.

Shiroyasha
27-07-2016, 17:13
Co zaś do Twojego pytania - obawiam się, że w coraz to nowszych Total Warach bitwy będą coraz krótsze, dlaczego? Seria Total War jest strategią dosyć angażującą, a wielu ludzi gra wieczorami po 8, a często nawet i więcej godzinach roboty + czasem przeznaczonym na czynności domowe. Im krótsze bitwy, tym gracz szybciej zakończy kampanię i przejdzie do następnej. Wtedy gra mu się nie znudzi, a jak przejdzie wszystkie kampanie to szybciej kupi DLC z nową nacją. Jeżeli nie wyjdzie jakiś mod do Warhammera, który zrebalansuje walkę to nie licz na dłuższe bitwy.

Wydaje mi się, że mody od Radiousa wpływały na szybkość toczenia bitew, gdyż był tam rebalans morale, czyli było ciężej łamać jednostki, a co za tym idzie bitwa sama trwała dłużej.

royal1410
27-07-2016, 17:24
Dobra, dobra. Oprócz wersji - której nikt nie skomentował. Miałbym jeszcze jedną zachciankę. Mianowicie, jeśli gra obejmuje stary świat, to z założenia powinni dać jak najwięcej frakcji które nie występują na innych kontynentach tzn. ludzkich: Kisielv, Tilea itd. Ale to chyba kolejna utopia?

Krwawy_Baron
27-07-2016, 17:34
Dobra, dobra. Oprócz wersji - której nikt nie skomentował. Miałbym jeszcze jedną zachciankę. Mianowicie, jeśli gra obejmuje stary świat, to z założenia powinni dać jak najwięcej frakcji które nie występują na innych kontynentach tzn. ludzkich: Kisielv, Tilea itd. Ale to chyba kolejna utopia?

Kislev kiedyś na pewno dojdzie grywalny, kiedyś podrzucałem w tym wątku linki o ukrytych w encyklopedii TW:Warhammer wpisach na temat Kislevu. Jeżeli przeciek o DLC jest prawdziwy, to najprawdopodobniej Kislev dojdzie jako jedna z nacji udostępnionych wraz z dodatkiem skupionym na Chaosie, zwłaszcza że to państwo to swoiste przedmurze cywilizacji i jest pierwszą linią obrony przed wyznawcami mrocznych bogów - plus do tego wielu ludzi jest "podjaranych" wizją kawalerii na niedźwiedziach bojowych (mimo że w materiałach oficjalnych miśka ujeżdża tylko Car Borys). Możliwe że Tilea dojdzie jako ludzka nacja grywalna wraz z dodatkiem o Elfach i Jaszczuroludziach, zwłaszcza że z tego co pamiętam to ma unikalny budynek w swej stolicy, nie wspominając o oficjalnym Army Booku.

Arroyo
27-07-2016, 17:39
Tyle, że w Kislevie w oficjalnym rosterze nie ma jakiegokolwiek oddziału z niedźwiedzimi jeźdźcami, jedynie "Sfora niedźwiedzi" - coś jak Ogary Chaosu. Jedynym ujeżdżającym niedźwiedzia panolkiem jest ojczulek Lodowej Królowej Kateriny.
A z kolei co do Tilei to mają niby "Dogs of War" Armybooka, ale musieliby oprzeć swą armię tylko na rosterze najemników jak Strzelcy z Miragliano czy Republikańska Gwardia Ricco.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 17:42
Wiesz to wcale nie jest takie bezsensowne - wśród podstawowych jednostek Tilea miałaby mięcho armatnie, a resztę najmowaliby w oddzielnym okienku tak jak Wampiry wskrzeszają nieumarłych - przy czym tutaj byłyby te wykokszone jednostki, które fajnie gdyby działały na podobnej zasadzie co najemnicy w Culture Packu do Rome II "Piraci i Najeźdźcy" - najemników bralibyśmy za grosze, ale koszty utrzymania byłyby stosunkowo wysokie.

Arroyo
27-07-2016, 17:44
Chodziło mi raczej o to, że ci "najemnicy" byliby jedyną armią tej frakcji, innej nie mają, o ile mi wiadomo. W czasach samego Borgio Oblężyciela, blisko aktualnego czasu gry, praktycznie swoje bitwy wygrywał tylko najemnikami.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 17:49
Chodziło mi raczej o to, że ci "najemnicy" byliby jedyną armią tej frakcji, innej nie mają, o ile mi wiadomo. W czasach samego Borgio Oblężyciela, blisko aktualnego czasu gry, praktycznie swoje bitwy wygrywał tylko najemnikami.
Wiesz, nie miałem nigdy w swoich rękach "Dogs of War" więc nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja tileańskiej zbrojeniówki, tym niemniej z logicznego punktu widzenia - jakieś poborowe chłopstwo czy milicję powinni oni mieć, chociaż by po to aby zamykać bramy miejskie

royal1410
27-07-2016, 17:51
No dobrze, a jak oceniacie dodanie grywalnych nacji np. Któreś z księstw elektorskich?

Krwawy_Baron
27-07-2016, 17:54
Poza niezależnym Marienburgiem (dobrze pamiętam, czy jakoś inaczej nazywa się ta frakcja?) wszystko inne jest częścią Imperium, które w TW:Warhammerze ograniczone jest do domeny cesarza więc jeśli jakieś szanse na Hochland czy Ostmark są, to są one stosunkowo niewielkie - zwłaszcza że jednostki to kopiuj/wklej od domeny Karla Franza

royal1410
27-07-2016, 17:57
Szkoda, bo czym więcej frakcji nacji tym gra ciekawsza.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 18:02
Niekoniecznie - w Rome II wkurzał przesyt nacji greckich, podczas gdy nie było kilku istotnych frakcji barbarzyńskich: Eduów, Lugiów, Cherusków czy Kaledończyków oraz orientalnych: Medii Atropatene, Numidii oraz Saby - jeśli idzie o poszczególne księstwa imperialne, gameplay w nich byłby kalką od Imperium, przy czym dodatkowo byłyby braki w jednostkach i legendarnych lordach.

royal1410
27-07-2016, 18:09
To może i tak. Ale w Romie było kilka frakcji kopiuj, wklej np. Nerwiowie. Dla mnie w Warhammerze zaskoczyła mnie inność jeśli chodzi o jednostki. Dlatego, jeśli uzupełnią rostery już istniejących frakcji to dla mnie bomba. I mam tutaj na myśli głównie jednostki, ale pozostałe postacie też mogłyby się pojawić.

Krwawy_Baron
27-07-2016, 18:20
Tylko że dodanie grywalnych księstw imperialnych czy bretońskich mijałoby się trochę z domyślnym celem gry Imperium i Bretonnią, które co prawda muszą tylko wypełnić swoje cele i powstrzymać Chaos, ale nie jako przy okazji gracz jednoczy te państwa z rozbicia dzielnicowego.

Chaak
27-07-2016, 19:56
Z frakcji ludzkich chciałbym Arabię zobaczyć. Jeśli dostaniemy Tomb Kingów to tereny arabskie też powinny się załapać. Poza tym Arabia występowała w którymś z oficjalnych bitewniaków GW (tym z mniejszymi figurkami i większymi armiami, nie pamiętam nazwy), także będzie na czym oprzeć rooster.
Do tego marzy mi się Cathay, ale na praktycznie nie ma na niego szans. Chyba nigdy się Chińczyków w serii TW nie doczekam:(.

Asuryan
27-07-2016, 21:26
Wiesz, nie miałem nigdy w swoich rękach "Dogs of War" więc nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja tileańskiej zbrojeniówki, tym niemniej z logicznego punktu widzenia - jakieś poborowe chłopstwo czy milicję powinni oni mieć, chociaż by po to aby zamykać bramy miejskie
Jakiś tam drabów do zamykania bram miejskich pewno mają - do zamykania bram, pilnowania porządku w mieście, a nie walk poza nim. Armia republik tileańskich składa się z najemników.

Ituriel32
27-07-2016, 22:05
I mogła by to być bardzo ciekawa nacja. Wprowadzająca mechanikę najemników. Z miast byłyby tylko milicje, a tak to limitowani najemnicy.

Tamudzin
28-07-2016, 23:38
W ostatniej aktualizacji dali dla imperium bursztynowego czarodzieja. Walczyłem tym bohaterem na multi i jak narazie jest to chyba najsilniejszy czarodziej w grze. Ma świetny czar przywołania manticory, pozostałej zaklęcia również wydają się być bardzo silne. Do tego dochodzi jego wierzchowiec, który również robi świetne wrażenie, tylko jego cenna zakupu na multi jest prawie taką samą jak Karla Franza ( możliwe, że jest nawet droższy, dokładnie teraz nie pamiętam). Myślę, że będę brał go prawie do każdej bitwy.

Polemajos
29-07-2016, 14:30
Nowy odcinek bloga od CA poświęcony językowi Zwierzoludzi: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Dev_Blog:_Speaking_In_Beast_To ungue

Tamudzin
29-07-2016, 19:15
Jaki jest warunek, żeby otrzymać nowego lorda chaosu? Tego przeciw, któremu gra się w głównej kampanii, coś ala ptak. Musze kupić dlc zwierzo ludzi by otrzymać tego LL?

Polemajos
29-07-2016, 19:28
Mi zaraz po uruchomieniu spatchowanej gry odblokował się Sarthorael za zwycięstwo w kampanii sprzed miesiąca.

Asuryan
29-07-2016, 21:18
Wystarczy wygrać główną kampanię - obojętnie jaką nacją. Można nim grać tylko w bitwach.

( ͡º ͜ʖ ͡º)
29-07-2016, 22:07
Musi być kampania single, czy multi też może być?

Asuryan
29-07-2016, 22:54
Mi zaliczyło za singla. Wątpię by zaliczyło za multi, bo żeby wygrać singla, to i tak trzeba tego "ptasiora" pokonać.

royal1410
30-07-2016, 10:50
Ciekawe co teraz i kiedy- DLC, bo FLC będzie miało małą zawartość?

Tamudzin
30-07-2016, 11:58
Myślałem, że "ptasior" występuje tylko podczas kampanii chaosu. Narazie chaosem mam około 260 ture, imperium na wykończeniu, tylko krasnoludy pozostały by do wyeliminowania. Chaosem strasznie powoli kampania idzie, armia zostanie uszkodzona i muszę stać 2-4 tury, w przypadku zniszczenia armii muszę ją ponownie mozolnie odbudowywać, żeby mieć jednostki, które będą miały szanse z armiami przeciwnika. Kampanie zaczynałem grać każdą nacją, ale zawsze jakieś problemy stawały na drodze by ją zakończyć.

royal1410
02-08-2016, 08:02
Ciekawe, czy twórcy ochłonęli?

Jsatrzab
02-08-2016, 11:12
Myślałem, że "ptasior" występuje tylko podczas kampanii chaosu. Narazie chaosem mam około 260 ture, imperium na wykończeniu, tylko krasnoludy pozostały by do wyeliminowania. Chaosem strasznie powoli kampania idzie, armia zostanie uszkodzona i muszę stać 2-4 tury, w przypadku zniszczenia armii muszę ją ponownie mozolnie odbudowywać, żeby mieć jednostki, które będą miały szanse z armiami przeciwnika. Kampanie zaczynałem grać każdą nacją, ale zawsze jakieś problemy stawały na drodze by ją zakończyć.

W mojej kampanii Wampirów, Ptasior się pojawił i zamiast walczyć z Chaosem to wyglądało na to że do niego dołączył :] Swoją drogą Ptasior poruszający się po górach na mapie kampanii to jakaś masakra :]

I call upon the BANHAMMER!!!!!!!!

http://i.makeagif.com/media/12-20-2014/Lo3Taj.gif

Ituriel32
02-08-2016, 11:18
Ptasior pojawia się w każdej kampanii po 100 turze. Jest on częścią wojsk chaosu. Tylko kiedy my gramy chaosem to tylko wtedy tworzy on odrębną nacje.

Il Duce
02-08-2016, 13:39

Ciekawe kiedy się wreszcie nauczysz by nie pisać bezsensownych postów nie wnoszących absolutnie nic do dyskusji? Ostrzeżenie.

Sara Temer
03-08-2016, 10:02
Recenzja Call of the Beastmen mojego autorstwa, zapraszam do czytania ;) (link w obrazku :P )

http://i.imgur.com/FpW04ER.png (http://www.totalwar.org.pl/index.php/entries/view/5114)

Ituriel32
03-08-2016, 10:07
Do czytania?

Sara Temer
03-08-2016, 10:49
Wiem, wiem, że ty Ituriel tylko na film czekasz, łap :P

Xu2qYbms7mI

Asuryan
03-08-2016, 14:11
Przede wszystkim, tragiczny stosunek zawartości do ceny. Za 17,49 euro (około 75 zł) dostajemy frakcję, która poza rosterem i dwiema ścieżkami magii jest kalką już istniejących frakcji oraz mini kampanię, która sprawia wrażenie samouczka.
Jedną ścieżką magii. Druga i bez tego DLC jest dostępna dla Imperium (wraz z magami bursztynowego kolegium).

Sara Temer
03-08-2016, 14:24
Jeszcze lepiej (zaraz to poprawię), swoją drogą, ciekawostka, gdy nie posiada się tego DLC to brak obu ścieżek magii w tej rozpisce czarów o.O

Arroyo
04-08-2016, 18:22
Hotfix do najnowszego patcha. Lista zmian:
Re-balanced the Devolve spell in Call of the Beastmen.
Fixed a crash when some players opened the Custom / Multiplayer Battle lobby, after the Call of the Beastmen / Patch 2 Update.
Fixed a case where the game would become unable to End Turn during the Chaos Invasion when playing on save games started before the Call of the Beastmen/Patch 3 update.
Fixed a Multiplayer Campaign crash in the Event Feed, when opening the faction overview panel or completing a Multiplayer Campaign.
Fixed a battle hang, where in very specific instances, the battle may become stuck, and the player can only move the camera but not interact with the units or menus.
Trees will no longer be missing from battlefields suffering from Chaos Corruption, loaded through the "An Eye For an Eye" Call of the Beastmen Campaign map.
Players who do not own Call of the Beastmen can now see the Lore of Beast and Lore of the Wild in the spell browser. For example when using the Free Amber Wizard unit (who has access to Lore of beasts).
Updated the Victory conditions in "An Eye For an Eye" Call of the Beastmen Campaign:
Replaced the Major victory “raze 30 regions” with an objective to destroy Carroburg and Cult of Ulric.
Lowered the raiding requirements slightly, making it slightly easier to meet the raiding requirements.
Added "Destroying Middenheim" as an Ultimate Objective.

Ituriel32
11-08-2016, 06:56
Trochę zawiodłem się po tym dodaniu zwierzaków. Jakoś nie mają one takiego impetu jak chaos, norska i skealingowie. Teraz pytanie jest takie czy jest to spowodowane tym że są okrojeni, bo nie kupiłem tego dlc? Czy po prostu są tak słabi? Czy może sztuczna inteligencja w przypadku hordy leży i kwiczy?

Jako że chwilowo gram prawie na czystej wersji (tylko mod na większy zasięg ruchy, choć wydaje mi się że on nie działa), więc widzę jak ona działa.
Imperium dalej jest chłopcem do bicia, tak krasnoludy dzięki konfederacjom stały się potęgą. Brakuje czegoś co blokowałoby, zagrażałoby ich zachodnim osadom. Bo niestety lokalni zieloni są dużo słabsi, zaś chaos s.a. i zwierzaki skupiają się na ludziach.
Tak więc ja już chcę swoje leśne elfy i niech rozpocznie się zabawa.

- - - - - - - - - - - - -

Biorąc poprawkę na gwizdkę i przewidywane duże dlc z rasą leśnych elfów i darmową bretkę, wychodzi na to że zmieszczą tylko 1 dlc i chyba będzie to lord pack. Który nawet pasuje bo z rozpiski flc wychodzi teraz nowy Legendarny Lord. Przy czym szkoda że połączyli bohatera z domena magi (bursztynowy czarodziej). A niestety mamy jeszcze dostać 2 domeny magi a koło nich są 2 bohaterowie. Jeśli zrobią tak samo to z 10 flc zrobi sie już tylko 7. A przecież nic nie stoi na przeszkodzie by domenę połączyć z darmową nacją...
Tak że z wielkiej rozpiski robi się zaskakująco mało elementów.

Memnon[pl]
11-08-2016, 10:56
Info na temat nowego DLC kotre pojawi sie "soon".
http://wiki.totalwar.com/w/Regiments_of_Renown

Jak zapowiada CA pojawi sie ok 18 "nowych" oddzialow.Nad nowym DLC pracuje chyba Lusted bo widze olbrzymi ogorm pracy wlozony na 2 screenach dla imperium.Np-nowe dziala-nie roznia sie zupelnie niczym od wielkich dzial poza tym ze sa zlote:wall:.Nawet nie sa wieksze ani ludzie nie wygladaja zupelnie inaczej-po prostu dziala sa koloru zlotego i tak oto mamy nowa jednostkeo.OTo samo tyczy sie nowej elitarnej jednostki gryfow-gryfy sa szare-i tyle na tym-reszta to 0 zmian.Rycerze,zbroje a nawet bron-wszystko to samo.Bravo CA-"swietna" i napewno ciezka robota:curve::clap:

Ituriel32
11-08-2016, 11:32
Z rzeczy ważnych, dojdzie nowe okno rekrutacje tak ze będziemy chyba mieli 3: rekrutacja z prowincji, globalna/wskrzeszanie u truposzy i ten nowy niby najemniczy.

In the Grand Campaign, these grizzled vets are recruited instantly into an army (rather like mercenaries in previous Total War games) from the new Regiments of Renown recruitment menu

Aby z tego skorzystać, Lord musi osiągnąć jakiś poziom.

the recruiting Lord needs to achieve a certain rank before Regiments become available for hire.

Co do wyglądu to co mogę napisać, nawet nie spodziewałem się czegoś więcej niż zmiany kolorów, choć po cichu liczyłem że chociaż zmienią im kolorki na właściwe dla prowincji z jakiej oddział się wywodził.

W najnowszym dlc będzie 18 takich jednostek w tym 9 dla 1 nacji a pozostałe 9 (nie mogę tego rozczytać "another") więc albo dla drugiej (wtedy obdarzone porządnie będą 2 rasy) lub rozdzielone między pozostałe (wtedy każda pozostała dostanie po 1-2).

The first Lords Pack will ship with 18 of them – nine for one of the core playable races, and nine for another.

- - - - - - - - - - -

Swoją drogą jeśli w tej paczce pojawi się Borys Totcośtam, to mogę ze śmiechu nie wytrzymać. Choć patrząc z drugiej strony to przy tym dlc mają dać darmowego Legendarnego lorda, Borysek w zasadzie jest już gotów.

Aryann
11-08-2016, 11:41
Jeśli rzeczywiście to dlc sprowadza się tylko do tych kolorków i dania tym jednostkom +10 do ataku to nie kupię tego nawet za 0,99 euro. Nie będę wynagradzał lenistwa i chamstwa.

Ituriel32
11-08-2016, 11:47
Zapominasz o 1 nowej normalnej jednostce, 2 lordach i 2 legendarnych lordach.

Jestem już skrzywiony bo nie potrafię się powstrzymać przed szukaniem dziury w całym, albo miejsc gdzie coś może pójść nie tak.

Arroyo
11-08-2016, 14:09
Pomijając już wygląd, to zastanawiam się, skąd oni te jednostki wzięli... w żadnej edycji bitewniaka ich nie ma. Lenistwo + głupota CA sięgnęła zenitu.

Ituriel32
11-08-2016, 14:14
Jakieś tam książki podawali i coś o 8 edycji.

The Royal Altdorf Gryphites are the finest of the Knightly Orders’ inner-circle of cavalrymen, and may be familiar to those of you who’ve read the Black Library novel (or played TT campaigns based on) Sigmar’s Blood.

Each regiment is inspired by the time we’ve spent pawing through the many rule, army and campaign books from 8th Edition Warhammer Fantasy Battles, so table top players especially may see some familiar names in there.

Arroyo
11-08-2016, 14:22
W 8 edycji na nic takiego nie natrafiłem. Książek do 8 edycji tj. End Times itd. nie czytałem. Raczej wolałbym, gdyby to CA naprawdę się postarało i dało nam m.in. wszystkie zakony rycerskie: Rycerzy Krwi Sigmara, Wiekuistego Światła, Kruka, Białego Wilka etc. niźli zwykłe zmiany farbek...

Aryann
11-08-2016, 14:31
Pewnie każdy by wolał, ale coś czuję że "prawdziwy zespół" już mocno pracuje nad Warhammerem TW 2. Inny robi mini-kampanie. Inny jeszcze to lenie, którym powiedziano, by po kosztach zrobili dlc i nie angażowali się aż nadto nad jednym dlc tylko wydali ich jak najwięcej. Oczywiście to tylko moje domniemania, bo naprawdę zawiedli tym razem.

bebecho
11-08-2016, 16:28
Prawdopodobnie to dlc będzie oparte na tej książce - https://new.vk.com/doc86451882_437476267?hash=39fa6722d55638798c&dl=18fe623316f08ce7de - obie jednostki, które do tej pory widzieliśmy pochodzą właśnie stamtąd. A przynamjniej 9 jednostek imperium + Volkamar jako LL. Pozostałe jednostki byłyby wtedy dla nieumarłych. Nie pasuje to trochę do flc z LL wampirów. Dlatego myślę, że drugi lord w dlc będzie od krasnali, a pozostałe podstawowe frakcje dostaną po 3 jednostki. Może to zbyt optymistyczne myślenie, ale wydaje mi się, że jako flc dostaniemy obu brakujących LL od wampirów i orków, nowego bohatera i nową magię. Tak by pasowało z rozpiski, szczególnie, że pod koniec roku zapowiedzieli Bretonię no i ostatnie w tym roku dlc z elfami.

Arroyo
11-08-2016, 16:46
Prawdopodobnie to dlc będzie oparte na tej książce - https://new.vk.com/doc86451882_437476267?hash=39fa6722d55638798c&dl=18fe623316f08ce7de - obie jednostki, które do tej pory widzieliśmy pochodzą właśnie stamtąd. A przynamjniej 9 jednostek imperium + Volkamar jako LL. Pozostałe jednostki byłyby wtedy dla nieumarłych. Nie pasuje to trochę do flc z LL wampirów. Dlatego myślę, że drugi lord w dlc będzie od krasnali, a pozostałe podstawowe frakcje dostaną po 3 jednostki. Może to zbyt optymistyczne myślenie, ale wydaje mi się, że jako flc dostaniemy obu brakujących LL od wampirów i orków, nowego bohatera i nową magię. Tak by pasowało z rozpiski, szczególnie, że pod koniec roku zapowiedzieli Bretonię no i ostatnie w tym roku dlc z elfami.
Zastanawiam się zatem, czemu po prostu nie walnęli jednostek z Dogs of War... dają nam po prostu jakieś głupie przeróbki tych jednostek, co mamy w grze. Dla mnie to niestety tragedia, nie DLC.

EDIT: Choć może nie do końca - w tej książce mamy m.in. Rycerzy Gorejącego Słońca, czyli jeden z brakujących zakonów. Do tego ścierwowóz dla Wampirów, Jeźdźców Drakwaldu (?), Opuszczony Legion itd. Pokładam nadzieję na to, że dostaniemy te jednostki.

Ituriel32
11-08-2016, 17:13
Na tym ich forum natrafiłem na taki obrazek z interpretacją darmowych dlc:

http://i.4cdn.org/vg/1470719212312.jpg

Przy czym nie znam się i nie wiem czy to może przejść.

royal1410
11-08-2016, 19:06
Co by to nie było w końcu zobaczę gryfy w formacji, yes, yes,yes

Ituriel32
12-08-2016, 08:13
Z tą rozpiską mam pewne problemy.
Po pierwsze jest ona tylko do końca roku, więc na 2017 chyba pojawiła by się nowa.
Drugim jest to że flc pojawia się raczej razem z dlc w jednej aktualizacji. Co sugerowałoby 2 paczki lordów przed leśnymi elfami.

royal1410
12-08-2016, 12:02
Coś mi mówi,że dzisiaj dowiemy się więcej....

Jsatrzab
13-08-2016, 14:19
Przecież o tym czym będą Regiments of Renown wiadomo od bardzo dawna. Nie wiem dlaczego się tego czepiacie teraz. Mają to być z założenia "historyczne" wersje istniejących oddziałów i pomysł jest naprawdę fajny, zakładając że tego nie zepsują np możliwością rekrutacji kilku sztuk tego samego Regimentu... Do tego RoR są tylko dodatkiem do nowych LL i ma ich być aż 18! szczerze mówiąc to spodziewałem się może 4.

Il Duce
13-08-2016, 16:52
Wszystko zależy od ceny,w Napoleonie czy Empire elitarne oddziały też różniły się kosmetycznie od podstawowych jednostek,tylko że tamte DLC kosztowały po kilka euro a tutaj obawiam się że CA znów trzaśnie zaporową cenę w okolicach 10 euro i wtedy takie DLC będzie kolejnym policzkiem wymierzonym klientom.Jednak jeśli cena będzie niższa to uważam że nie ma tragedii zwłaszcza że to nowe okno rekrutacji wydaje się potencjalnie bardzo ciekawym pomysłem.

royal1410
13-08-2016, 19:06
Co by to nie było zawsze fajnie się gra jednostkami z własną historią.

Jsatrzab
13-08-2016, 23:01
Cóż Race Packi kosztują 7,49€(o ile Chaos nie będzie tu wyjątkiem), Campaign Packi 17,49€, Lord Packi patrząc na ich rozpiskę powinny być najtańsze ale coś mi się wydaję że będą kosztować 7,49€...

Il Duce
14-08-2016, 10:30
Ideałem było by 5-6 euro ale nie sądzę by zeszli tak "nisko" i faktycznie cena może być podobna do race packa. Choć u zwierzoludzi też nikt nie przewidywał takiej ceny więc może CA znów nas jakoś "miło" zaskoczy...

royal1410
14-08-2016, 18:22
Mnie tam interesuje co innego, czemu zamiast dawać 18 historycznych oddziałów nie dali uzupełnienia do rosterów. No, ale lepsze to niż nic....

Jsatrzab
15-08-2016, 11:07
Bo te 18 oddziałów to tylko dodatek do DLC a nie jego core? Jak by mieli dodać nowe jednostki w ilości powiedzmy 5+ to cena tego DLC by się podwoiła. Te historyczne oddziały to tanie i proste w realizacje urozmaicenie rozgrywki. Puki DLC nie wyszło i nie widzieliśmy jak zrealizują ta mechanikę nie ma się czego czepiać.

Kijkowaty
15-08-2016, 11:10
Zauważcie proszę, że do tej pory trzymają się polityki "każdy większy patch lub DLC to jakaś darmowa jednostka dodana do gry".

Arroyo
15-08-2016, 12:32
Akurat niekoniecznie. Z drugim DLC tj. z Call of the Beastmen mieliśmy New Lore of Magic i do tego specjalnie New Hero, czyli Domenę Bestii i Bursztynowego Czarodzieja.

Asuryan
15-08-2016, 12:48
Śmiałbym się jakby Regiment of Renown wyszedł z mini kampanią "Sigmar's Blood" i kosztował te 17,49€. W takim przypadku było by to pierwsze DLC do Młotka, którego bym nie kupił :mrgreen:

Arroyo
15-08-2016, 12:53
W to raczej wątpię, to będzie na bank Lord Pack i te regimenty z "Sigmar's Blood" to będą tylko regimenty dodatkowe.

Ituriel32
15-08-2016, 12:57
A ja w sumie to mam farta, bo do końca roku dojdą dwie nacje na które najbardziej czekam: Bretonia flc i Leśne Elfy (one na 90%). Lewa strona mapy będzie w zasadzie zakończona, bo zwierzaki do gry i tak dodali, więc nie trzeba ich od razu kupować.

Przy Bretce wiele już nie zrobią, tylko dodadzą 2-3 jednostki i LL, mam nadzieje na Morgane i będzie git. Osobną sprawą pozostanie flota, na którą przyjdzie mi poczekać na drugiego młotka.

W przypadku leśnych mogą spaprać dużo więcej, ale na razie liczę że nie będzie tak mega, super tragicznie.

Jsatrzab
15-08-2016, 14:14
Trzymają się ustalonego planu FLC a DLC są zgodne z tymi 3 typami, które opisali czyli LL Pack, Race Pack i Campaign Pack. Do nadchodzącego LL packa powinniśmy dostać za darmo LL. Co do Leśnych Elfów to mam nadzieję że będzie to Race Pack a nie Campaign Pack.

Ituriel32
15-08-2016, 16:32
Tu Cię akurat rozczaruje bo w przypadku Leśnych Elfów spodziewam się mini kampanii, bo jest to rasa najbardziej stacjonarna i oni prawie wcale się z lasu Athel Loren nie ruszali. Tak więc by przybliżyć tą rasę dla zwykłego zjadacza chleba raczej dadzą tą mini kampanie, tym bardziej jeśli wymyślą im jakąś unikalną mechanikę.

Mi się wydaje że tu raczej nie uświadczymy zwykłych raso-paków, chyba że coś z gamy Kislev, Tilea, Estalia czy Księstw Granicznych, choć stawiam że jedno z nich trafi do puli 2017 jako darmowa rasa.

royal1410
15-08-2016, 19:28
Chyba najuczciwiej byłoby gdyby zrobili jako pojedyncze jednostki te które nie zostały ujęte w rosterach. Mogliby wtedy pokombinować ze strojami dodatkami do precyzującymi skąd się wywodzą- ujętymi w nazwie.

Ituriel32
16-08-2016, 07:20
Zawsze pozostaje opcja że wraz z premierą następnej dużej część dodadzą po 1-2 jednostkach dla ras z podstawki, tak przynajmniej jest w wersji karcianej, i dlatego mogą trzymać ich nie pełne rostery.

royal1410
16-08-2016, 08:47
no właśnie będą dodawali jako FLC jednostki które powinny być w podstawie rosterów i jeszcze będą się tym szczycić. Z drugiej strony może spowodować to, że w serii powstaną najbardziej kompletne rostery i chwała im za to- jeśli tak się stanie.

Jsatrzab
16-08-2016, 11:12
Szanse na to są praktycznie zerowe. Lista FLC dla tego tytułu jest pełna i raczej bym nie liczył że coś do niej jeszcze dojdzie. FLC dla kolejnych części gry będą najprawdopodobniej dotyczyć tamtych części. Innych DLC niż te wymienione w blog poście też raczej nie będzie. Jedyne nowe jednostki na jakie można liczyć to te które dochodzą razem z LL Packami. Ten nadchodzący najprawdopodobniej doda coś do Imperium.

PS Royal wymień mi jakie to wspaniałe unikalne jednostki "powinny być w podstawie rosterów" bo chciałbym się pośmiać :]

royal1410
16-08-2016, 12:00
Choćby Rycerze Gorejącego Kręgu. Jeśli nie masz z kogo się pośmiać to zacznij od siebie.

Arroyo
16-08-2016, 12:11
Rycerze Gorejącego Kręgu
Pierwsze słyszę o takiej jednostce. Jedyne, jakie mi się kojarzą to Rycerze Gorejącego Słońca i Rycerze Wewnętrznego Kręgu.

Prawda jest taka, że z FLC będzie tak, że dla kolejnych "części" będą osobne listy z FLC'kami i coś czuję, że będzie ich stosunkowo mniej niż do pierwszej części. Zakony Rycerskie dla Imperium to owszem, materiał na FLC, ale twórcy najwidoczniej mają na ten temat inne zdanie...

A przy okazji prośba do Jsatrzaba i royala - dajcie sobie na wstrzymanie wszelkie kłótnie, to już nie pierwszy raz, odkąd tu jestem. Dalsze tego typu dyskusje będą karane ostrzeżeniem/upomnieniem.

Jsatrzab
16-08-2016, 12:12
Ja jestem raczej mało śmieszny, ale zawsze mogę na ciebie liczyć. Z tych wszystkich okradzionych biednych rosterów wymieniłeś aż jedną i to nie istniejącą jednostkę, która byłaby innym wariantem kolorowym istniejącej już konnicy. Jedziesz dalej.

Il Duce
16-08-2016, 13:04
Jako że najbardziej znam się na imperium to wymienię jego braki i "pojadę dalej" :

- arcylektor
- arcymag
- wielki mistrz zakonu
- inżynier
- brakujące kolegia magii(imperium zna wszystkie 8 domen)
- milicja
- łucznicy
- wojenny ołtarz
- celestial hurricanum
- biczownicy

Jeżeli to dla kogoś nie jest poważne okrojenie rostera to ja nie mam więcej pytań.

PS: Braków może być nawet więcej,to są te które wymieniłem na szybko z pamięci.

Arroyo
16-08-2016, 13:42
Dodam więcej:
-Zakony Rycerskie, zarówno te z dodatków do 8 edycji, jak i z poprzednich oraz z różnych dodatków typu Uniforms & Heraldry of the Empire itd.
-Różnego rodzaju wynalazki Gildii z Nuln
-Wolne kompanie (zarówno piechota jak i łucznicy)
-Unikatowe jednostki każdej części Imperium, werbowane w osobnych unikatowych miastach i prowincjach np. Carroburgskie Wielkie Miecze, Kapłani Ulryka
-Reszta Legendarnych Lordów: Huntmarschall, Huss, Volkmar, Wielki Kapłan Kościoła Ulryka, Kurta Helborga i Ludwiga Schwarzhelma.

Ituriel32
16-08-2016, 13:50
Mi w sumie brakuje tych wolnych kampanii (myśli głownie o księstwach granicznych), a o resztę dbam trochę mniej. Ale to głownie dlatego że nie za bardzo lubię imperium.

A swoją drogą ociągają się z ogłoszeniem tego Lord-paka. Jak tak dalej pójdzie to przeciągnie się to do końca miesiąca. Bo ja sobie jakoś obstawiłem dwa lord paki (w sierpniu i październiku) i na koniec w grudniu Bretka z leśnymi.

Jsatrzab
16-08-2016, 14:09
@Il Duce
Specjalnie pisałem do Royala, bo co drugi post o to płacze, a płacze tylko i wyłącznie dlatego bo ktoś gdzieś kiedyś napisał, że okrojone. Sam nie ma pojęcia jak wygląda gra bo "kupi dopiero jak będą rozdawać za darmo", a o brakujących jednostkach nic nie wie bo jest zbyt leniwy żeby poszukać w google roster z tabletopa .
Co do wymienionych przez ciebie braków, połowa to bohaterowie a bohaterowie są i będą dalej dodawani. Dlatego prosiłem jedynie o jednostki w sensie oddziały.
Spora część jednostek, które nie pojawiły się w grze sąjest odpowiednikiem czegoś co już jest (Zakony Rycerskie). Milicja raczej się nie pojawi bo Swordsmeni i Spearmani są praktycznie jako taka traktowani. Łuczników rzeczywiście trochę brakuje choć obecni w grze Kusznicy właściwie mają więcej wspólnego z Łucznikami niż Kusznikami. Oczywiście większa różnorodność by się przydała, ale tak na prawdę i tak większości tych "brakujących" jednostek nikt by nawet raz nie użył w normalnej bitwie. Przynajmniej jeśli mieli by je dodawać do tego "balansu" jednostek który obecnie mamy.

Kilka nowych jednostek na pewno jeszcze zobaczymy bo w każdym LL packu ma być jedna, a LL packów zapowiada się co najmniej kilka.

Arroyo
16-08-2016, 14:28
http://www.pcinvasion.com/total-war-warhammer-silliest-tabletop-units-add Oczekiwane jednostki przez graczy.

royal1410
16-08-2016, 18:01
Jstrzab
Ciekawe, a co Cie to obchodzi czy mam grę czy nie? Kiedy do jasnej ciasnej o tym pisałem, że kupie kiedy będzie za darmo. Dalej, co cię to obchodzi, czy wiem coś o jednostkach czy nie- zresztą nawet jeśli tak to kiedy o tym pisałem. Chcesz dostać nagrodę na najbardziej chamski post, czy co? Widzę po prostu,że nie masz się kogo czepić, więc czep się Kaczyńskiego. Odwal się od mnie i zajmij się lepiej tematem, a nie uwagami ad personam.

Jsatrzab
16-08-2016, 21:30
@royal1410
Celuje raczej w nagrodę dla najbardziej chamskiego usera. Napisałeś kilkukrotnie, że grę kupisz dopiero kiedy będzie na dużej przecenie razem ze wszystkimi DLC. To że niewiele wiesz o jednostkach widać czytając twoje "pytania". Z osób, które czepiają się najmniejszych pierdół, Ty jako jedyny nie kupiłeś gry(a przynajmniej jako jedyny o tym napisałeś). Czepiasz się gry w którą nie grałeś. Równie dobrze ja mógłbym wejść na forum fanów Wieży Eiffla i pisać jaka to ona zardzewiała, jak by to mogli ją pomalować na różowo, a najlepiej to jak by ją podnieśli jeszcze z 20 metrów, mimo że nigdy nie byłem w Paryżu a Wieże Eiffla widziałem jedynie na zdjęciach i filmach.

PS Kaczyńskiego się już nie czepiam publicznie bo jedna wizyta ABW w domu mi wystarczy.

@Arroyo
Gobliny na Squigach biegających slalomem i zżerających co popadnie chętnie bym zobaczył. No i ta niedorzeczna machina krasnali <3

Asuryan
16-08-2016, 23:58
Prywatne wycieczki, jeśli naprawdę musicie, to urządzajcie sobie na PW. Skoro jedno ostrzeżenie nie pomogło, idzie następne - a to już się wiąże z 2 miesiącami odpoczynku od forum.

Poczwaros
17-08-2016, 07:34
I tylko jeden ban polecial ? Troche niesprawiedliwe, bo przynajmniej Jastrzab gral w te gre i moze naocznie ja oceniac a nie po gameplayach...

Do komentowania decyzji moderatora służy PW. Na razie tylko upomnienie.
Asuryan

royal1410
17-08-2016, 07:49
Skoro jedno mamy już załatwione, to ciekawi mnie, ile w tym roku wyjdzie jeszcze Packów- Bretkę to FLC; Leśne Elfy to będzie druga DLC-owska rasa- pytanie tylko, czy Race czy Campain, co może mieć duży wpływ na zawartość. Zostają jeszcze Lord Packi i tu jest problem. Mianowicie puścili pierwsze zapowiedzi, a teraz- moim zdaniem; wycofują się rakiem. Stąd wniosek, że jednak nie szybko go wydadzą. Dalej czy zostanie im czasu na następny/e Lord Packi- do końca roku, nie do końca przerwy między Warhammerami. Z jednego w każdym razie się wycofuję- wszystkie jednostki z tego DLC na pewno nie będą tyczyły tylko Zwierzoludzi.

Ituriel32
17-08-2016, 08:06
Ja liczę na dwa lord-paki, przed Bretonią i leśnymi elfami które będą w grudniu.

Tak tylko przypomnę że Lord-pak zawiera:
- 2 Legendarnych Lordów - Tu będą na pewno dwie rasy i jedną z nich jest imperium.
- 2 Lordów (czyli generałów naszych armii) -
- 1 Nowa jednostka -
- Reskiny - Tu 18, w tym 9 dla ludzi.

A dlaczego liczę na aż 2 lord paki?
Ano dla tego by panowała równowaga w sile kiedy do gry wejdą nowe rasy.

royal1410
17-08-2016, 08:15
No zobaczymy ile będzie. Ciekawe też komu dadzą tą nową jednostkę. Mi się wydaję,że chyba imperium zasługuje na nową jazdę.

Arroyo
17-08-2016, 08:23
Imperium przede wszystkim zasługuje na wszelkie wycięte jednostki, zarówno z Army Booków, jak i spoza nich (tj. z Uniforms & Heraldry, książek z Black Library do poprzednich edycji i czasopism "White Dwarf"). Doliczmy do tego braki u Chaosu - bestie, Maruderzy na Rumakach Slaanesha, rozwijanie pieszych i konnych jednostek Chaosu na wybór jednego z czterech mrocznych bogów, 3 domeny magii Chaosu - Domena Tzeentcha, Nurgle'a i Slaanesha itd., braki u Orków - Snotlingi, większa liczba jednostek dla Nocnych Goblinów (Paszczaki, Hop Gobliny tj. jazda Nocnych Goblinów na Paszczakach, tropiciele Paszczaków), balisty, większa liczba bohaterów, Wielkie Pająki, Wielkie Jaskiniowe Paszczaki, Legendarni Lordowie, braki u Zwierzoludzi - przewijało się to, braki u Krasnoludów: balisty, strażnicy Krasnoludów, wynalazek Makaissona, osobny roster dla Krasnoludów z Norski (przekolorowanie go), braki u Wampirów - szkieletowa jazda, duchy, Tron Sabatów, Upiorny Relikwiarz. Mamy wtedy co najmniej kilka DLC.

Ituriel32
17-08-2016, 08:30
A w przypadku zwierzoludzi Lord-paki nie są zamkniętymi drzwiami, nawet jeśli osoba nie ma dlc zewu zierzoludzi. Bo nowy lord zostałby przepisany do nowego plemienia zwierzaków i dręczył by gracza na mapie kampanii.

royal1410
17-08-2016, 08:31
Chcąc zamieścić wszystkie jednostki których brakuje i licząc, że Lord Pack=jedna nowa jednostka możemy się spodziewać przynajmniej 16 Lord DLC:P

Arroyo
17-08-2016, 08:35
Modderzy na ten przykład za friko to zrobili. Wg mnie winny powstać jeszcze DLC na Kislev, Estalię i Tileę, bo to też są jednak frakcje, które winny mieć całkowicie osobne rostery. Z tym, że za każdym razem SEGA walnie zapewne zaporową cenę...

royal1410
17-08-2016, 08:42
Kolejne ludzkie frakcje? Chciałoby się? Ale z tego co widać po przecieku- jeśli wszystko się sprawdzi; to jednak kolejnych frakcji ludzi nie będzie w DLC

Arroyo
17-08-2016, 08:46
Wiesz, tu raczej chodzi o usunięcie powtarzalności u frakcji ludzkich. Kislev na ten przykład winien mieć całkowicie osobny roster - zwróć uwagę, że nawrzucali tych jednostek po podręcznikach do Warhammera (4 edycja Imperium, osobna broszura w 6 edycji, roster w Mordheim, Warmaster: Armies, a nawet osobna domena magii, do której w RPG'u się doczłapali). Następnie Tilea - u nich to mamy Dogs of War + podstawową milicję. Estalia z kolei wg mnie mieszanka tego, co nawrzucali w III Edycji bitewniaka, fanowski AB 8 edycji, część najemników z Tobaro i mamy materiały na DLC.

Materiałów na DLC/FLC mają po prostu od groma, ale wolą iść po najmniejszej linii oporu, co widać po Warriors of Chaos, gdzie nawet Ogry Chaosu zabrali. Rozumiem, że tak znana marka jak Warhammer Fantasy/40.000 (żeby nie było, to 2 osobne uniwersa) to maszynka do zarabiania pieniędzy, ale jeśli podpisali umowę na wydanie gry o tym, to winni to wykonać przynajmniej w zadowalający dla graczy sposób. A tymczasem mamy nie dość, że wybrakowane rasy z jednostek, to do tego chamską politykę wydawania DLC nie tylko wybrakowanych, ale też ograniczających gracza pod względem grywalnych frakcji i w końcu za całkowicie przesadzoną cenę.

royal1410
17-08-2016, 09:01
Ano dobra. Moim zdaniem winna jest cała koncepcja Lord Packów; powinni dać 2LL, 2 Lordów, 5 jednostek- do normalnej rekrutacji, a nie jako najemników; z jednej frakcji i to by było rzeczywiste wzmocnienie/uzupełnienie frakcji.

Ituriel32
17-08-2016, 09:05
Ja na początku miałem teorie że inne frakcje ludzi będą w kampanio-pakach, a teraz zmieniłem na albo flc albo raso-paki.
Przy czym zakładam że na przyszły rok dostaniemy nową rozpiskę flc (oczywiście raczej mniejszą) która będzie obowiązywać do czasu wydania Warhammera2. Celem tych flc byłoby uzupełnienie ras z DLC np. zwierzoludzi i następnych które się pojawią. Bo jako flc może pojawić się pojedyncza jednostka.

Arroyo
17-08-2016, 09:08
Ja na początku miałem teorie że inne frakcje ludzi będą w kampanio-pakach, a teraz zmieniłem na albo flc albo raso-paki.
Przy czym zakładam że na przyszły rok dostaniemy nową rozpiskę flc (oczywiście raczej mniejszą) która będzie obowiązywać do czasu wydania Warhammera2. Celem tych flc byłoby uzupełnienie ras z DLC np. zwierzoludzi i następnych które się pojawią. Bo jako flc może pojawić się pojedyncza jednostka.
Sam pomysł zły nie jest, bo:
1. Nie widzę powodów, by tak nie było.
2. Na ten przykład w Lustrii pojawiają się też Amazonki, osada Norsów (Skeggi), co chwila inwazje Estalii, by zasiedlić Lustrię ludźmi, do tego też Tilea się tam wyprawiała. W sumie ciekawie by wyszło ewentualne dowalenie Amazonek, Norski i Estalii z Tileą do FLC/DLC.

Polemajos
17-08-2016, 16:21
http://wiki.totalwar.com/w/Gorebull_Blog

Odcinek blogu poświęcony Zwiastunowi Rzezi.

Arroyo
17-08-2016, 16:47
http://wiki.totalwar.com/w/Gorebull_Blog

Odcinek blogu poświęcony Zwiastunowi Rzezi

Szczerze liczyłem na Zwiastuna Zagłady do lordów, szkoda, że nie ma nic o nim w grze :(

royal1410
17-08-2016, 19:14
Czyli będzie nowy Lord dla zwierzaków- Minoturopodobny; tak?

Arroyo
17-08-2016, 19:20
Nie, to już jest jednostka bohatera, która jest już w grze. Lorda, jakiego brakuje to Zwiastun Zagłady i w końcu Wielki Szaman.

Polemajos
19-08-2016, 19:14
Już za tydzień otrzymamy informacje o nowym FLC dodającym do gry nieznanego nowego lorda oraz mapę bitewną Warpstone Mine, której screen znajdziecie poniżej.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14068089_1134548533287012_595685574671758048_n.jpg ?oh=7dd6171cad2426ee738365cb05f6cc41&oe=585AE91F

Arroyo
19-08-2016, 19:18
Kopalnia Spaczenia, czyli jak widzę nowa mapa dla graczy multiplayer. Już mi się zaczyna podobać :)

royal1410
19-08-2016, 21:26
Taa i z pewnością FLC pojawi się ze swoim większym braciszkiem....

Arroyo
22-08-2016, 14:41
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14068338_1137586546316544_7087324161602000767_o.jp g
Pytanie, kim jest Gravelord?
Z możliwych FLC obstawiam, że Krell.

Il Duce
22-08-2016, 14:57
To the Gravelord,

I hope the carrier bird was successful in delivering you this message. Under normal circumstances I would have communed with you via arcane means. The risk of interception (blurred) in this case. It seems the Witch Hunters continue (blurred) disrupt such spells. So to keep our plans covert I have put blood to paper (this is blurred but what it looks like).

As you predicted he has given chase. My brothers and I will lead him a merry dance around the Old World if we have to. While he is drawn towards my mischief your own plans will be unshackled (I think its unshackled). I hope this proves beyond doubt that I am your worth servant and that the secret knowledge you promised to impart will at last be mine.

I dare not say too much more in case the Witch Hunters, using more mundane methods, intercept this letter and this missive finds its way into their hands. Yet I feel this last warning must be given - I hear whispers that another who bears your name is abroad once again. If such rumors do not prove false, then we must prepare. It will be the ring that has brought him back - therein lies the source of his powers.

Your obedient servant,

Komuś na facebooku jakimś cudem udało się odczytać w przybliżeniu treść listu :)

royal1410
22-08-2016, 20:04
Wszyscy pamiętamy, czym podobne pismo, się ostatnio skończyło...

Arroyo
22-08-2016, 20:06
Wyciek DLC - The Grim of the Grave. 7.50 euro.
Volkmar - Wielki Teogonista z:
-Arcylektorem (Lord)
-Biczownikami
-Rycerzami Gorejącego Słońca
-Wolną Kompanią

LL Wampirów - Helman Ghorst (Sigmar's Blood - w modzie pewnie w Templehof zaczynać będzie) z:
-Strigoi (Lord)
-Ścierwowozem
-Upiornym Relikwiarzem

+18 Sławnych Regimentów - 1/2 tutaj:
http://wiki.totalwar.com/w/Grim_Grave_Regiments

W FLC:
-Dodatkowy LL (jeszcze nie zapowiedziany) i 5 map na multi (jedna już wiadoma - Kopalnia Kamieni Spaczeniowych).

Dzięki, Ituriel, za cynk :)

https://forums.totalwar.com/discussion/183096/trailer-for-the-new-dlc-leaked

Ituriel32
22-08-2016, 20:31
Regimenty też już są, ale na razie tylko dla imperium.
http://wiki.totalwar.com/w/Grim_Grave_Regiments

Asuryan
22-08-2016, 21:03
W tej formie owe regimenty moim zdaniem to nic innego jak sztuczne podbicie ceny DLC. Z tego powodu, choć biczownicy i zakon rycerski bardzo mnie kuszą, poczekam z jego zakupem do obniżki :D

Ituriel32
22-08-2016, 21:05
Ja ślinię się do tej milicji... Reszta imperium nawet nawet.

Natomiast wampiry słabiutko. Tylko Strigoi mnie ciekawi. Za to LL tragiczny, naprawdę nie wiem skąd go wytrzasnęli. Kolejne dwa pojazdy...

Ale ostateczne pytanie jest takie czy z tymi LL poszli drogą zwierzaków i dali im inne miejsca startowe (tu chodzi o truposza), czy jednak wybrali łatwiznę.

Bo będzie to dla mnie główny czynnik decydujący o zakupie.

Zapomniałem napisać że ilością jednostek jestem pozytywnie zaskoczony. pytanie tylko 1 czemu u zwierzaków też na takie coś się nie zdecydowali... Boris przepadł w ten głupi sposób.

Arroyo
22-08-2016, 21:06
Również poczekam, po Civilization VI zaopatrzę się z chęcią w te DLC, ale nie dla tych regimentów, a dla jednostek dla obu ras.

Ituriel, z tym, że te 2 pojazdy się różnią. Zakładam, że pierwszy będzie regenerować oddziały w okolicy działania wozu, a Upiorny Relikwiarz będzie artylerią jak ta od Nekromantów z Heroes VI-VII.

Ituriel32
22-08-2016, 21:20
Również poczekam, po Civilization VI zaopatrzę się z chęcią w te DLC, ale nie dla tych regimentów, a dla jednostek dla obu ras.

Ituriel, z tym, że te 2 pojazdy się różnią. Zakładam, że pierwszy będzie regenerować oddziały w okolicy działania wozu, a Upiorny Relikwiarz będzie artylerią jak ta od Nekromantów z Heroes VI-VII.

Ale to mi psuje obraz gry truposzami, jako tymi bez strzelców i artylerii...

Teraz pytanie co dadzą jako dlc? Samego LL i dla kogo? Bo z obrazka wyglądał mi na truposza.
Czy też dadzą lore magii dla imperium?

Drugą sprawą jest to że będzie potrzeba drugiej paczki lordów dla brodaczy i orków i to jeszcze przed premierą bretki i leśnych.

Arroyo
22-08-2016, 21:24
LL'a i chyba dla Wampirów znowu.

royal1410
23-08-2016, 06:48
Bardzo dobrze. Choć zamiast tych upiornych relikwiarzy mogli dać duchy, ale może kiedy indziej dojdą.........

Ituriel32
23-08-2016, 07:29
Trochę słabo to wygląda z agentami. Bo tak imperium jak i wampiry mają ich najwięcej (dodatkowo różnią się zastosowaniem), a dostaną jeszcze następne sztuki...

Czy innym rasom (poza imperium) brakuje jakiejś ścieżki magii? Bo jakoś nie podoba mi się założenie że następne dwa flc domeny magii też będą dla imperium.

A wracając do tych reskinów to nie podobają mi się, bo aż 3 to artyleria. Trzeba poczekać na truposze, może one będą mieć coś ciekawego.

Arroyo
23-08-2016, 07:44
Trochę słabo to wygląda z agentami. Bo tak imperium jak i wampiry mają ich najwięcej (dodatkowo różnią się zastosowaniem), a dostaną jeszcze następne sztuki...

Czy innym rasom (poza imperium) brakuje jakiejś ścieżki magii? Bo jakoś nie podoba mi się założenie że następne dwa flc domeny magii też będą dla imperium.

A wracając do tych reskinów to nie podobają mi się, bo aż 3 to artyleria. Trzeba poczekać na truposze, może one będą mieć coś ciekawego.
Akurat to nie agentów dostaną, a generałów. Arcylektor to Lord, tak samo Strigoi ;)

Ituriel32
23-08-2016, 07:52
Gubię się z tym podziałem LL, lord i bohater. W takim wypadku to ten Alrcylektor to może być to. Natomiast u wampirów wybór nekromanty straci już całkowicie podstawy racjonalności.

Arroyo
23-08-2016, 07:53
Akurat Strigoi nie należą do Wampirów czarujących, z tego co wiem. Raczej będzie walczyć w zwarciu.

Aryann
23-08-2016, 09:55
Jak dla mnie, czyli osoby, która jeszcze nawet jednokrotnie nie przeszła kampanii wszystkimi rasami to to dlc nie ma wiele do zaoferowania. Wcale jeszcze nie grałem Imperium, więc i tak będę wolał zagrać Franzem. Wampirami na razie drugi raz nie zagram, bo są jeszcze Chaos, Imperium i Zielonoskórzy do ogrania. Te słynne regimenty to dla mnie parodia. Wniosek: wcale mi się nie śpieszy z tym zakupem. Albo kupię bardzo późno na jakiejś przecenie albo może dadzą to kiedyś za free do jakiejś edycji cesarskiej. ;)

Ituriel32
23-08-2016, 10:16
Nie ma potwierdzenia ale tak ma się ponoć prezentować ten dlc.

Empire:

- Volkmar the Grim
- Arch Lector
- Flagellants
- Knights of the Blazing Sun
- Free Company militia

The Royal Altdorf Gryphites (Demigryph Knights)
The Hammer of the Witches (great cannon)
the sunmaker (Hell storm rocket)
Zintler's Reiksguard (Reiksguard)
Sigmar's sons (swordsmen)
The silver bullets (handgunners)
The Tatiersouls (flagellants)
Stirlands revenge (free company militia)
The templehof luminark (luminark of Hysh)

VC:

- Helman Ghorst
- Strigoi Ghoul King
- Corpse Cart
- Mortis Engine

The Feasters in the dark (crypt ghouls)
the direpack (dire wolves)
the konigstein stalkers (skeleton warriors)
the tithe (zombies)
the devils of swartzhafen (Vargheists)
the chillgheists (Hex Wraiths)
Verek's reavers (Black knights)
the sternsmen (skeleton spearmen)
The claw of Nagash (mortis engine)

Nie ma jeszcze potwierdzenia dla części dotyczącej reskinu truposzów.

Arroyo
23-08-2016, 10:20
Tej ostatniej jednostki się spodziewałem (po tym, co przeczytałem w tym Sigmar's Blood).

royal1410
23-08-2016, 11:09
Ale dali słynne regimenty dla truposzy, nie ma co:curve:. Prawie same silniejsze wersje dla najsłabszych jednostek -zoombie,szieletory wojownicy, szkielety włócznicy, upiorne wilki.
Jeszcze jedno: oczywiście nie wiadomo jak dokładnie zawartość Lord Packa będzie miała wpływ na rozgrywkę, ani jak ją urozmaici, jednak znając zawartość- domniemaną; czy mógłby ktoś porównać Lord Packa z Campain Packiem- co do zawartości i ceny obu dodatków.

Chaak
23-08-2016, 16:06
Trochę pojechali z Ghoul Kingiem jako lordem. Według lore dowódcą nieumarłych musi być mag.
Z tego całego DLC najbardziej ciekawią mnie te elitarne zombie:lol:.

Ituriel32
23-08-2016, 16:34
Już oficjalnie jest:
https://www.youtube.com/watch?v=1yI1LVCGNpc
http://store.steampowered.com/app/404013/
Primera 1 września. Cena 7,49 (rabat dla zakupu pre-orderowego 6,74 euro)

Total War: WARHAMMER – The Grim & The GraveThe Grim & The Grave is the first Lords Pack for Total War: WARHAMMER. Bolstering the forces of both The Empire and The Vampire Counts, it introduces famous rival characters and new iconic units from the world of Warhammer Fantasy Battles to your campaigns and battles.

Two new Legendary Lords…
…with new quest chains, magic items and skill trees
Two new additional Lord types
Five all-new battlefield units plus variants
Five new battlefields for custom battles and multiplayer battles
18 elite Regiments of Renown

Ever-devious and ever-ruthless, the Unliving Aristocracy summons forth horrifying new threats to unman the forces of The Empire. Smelling blood on the tainted air, the Strigoi Ghoul Kings stir from their stale catacombs, while Mannfred’s darkest student, Helman Ghorst, pauses in his damnable studies and readies the Corpse-Carts for battle.

But the proud men of The Empire do not stand idly by in the face of such unholy threats. Even now the call goes out, and all eyes turn to Volkmar The Grim, Grand Theogonist of The Cult of Sigmar. Pious and forbidding, Karl Franz’ staunchest ally calls forth his Arch Lectors and rides into battle on the War Altar of Sigmar, a sight to strike terror even into the unbeating hearts of The Undead.

Man versus vampire: legend versus legend.

The Grim and The Grave.New Legendary Lords
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/Lords_Banner.png?t=1471965252

Volkmar The Grim
Volkmar The Grim is the Grand Theogonist, the head of the Cult of Sigmar and the most powerful religious leader in the Empire. He is a pious and foreboding man who is utterly devoted to the destruction of Chaos in all its forms. When he accompanies an army into battle, he typically rides atop the resplendent War Altar of Sigmar, inspiring the soldiers around him to great acts of heroism as he strikes the followers of evil down with powerful blows and words of divine force. Volkmar is a holy terror on the battlefield, a man who fights with the fury of Sigmar himself. It is said that his soul is forged of steel, and he fights the malign influence of Chaos with every fibre of his being.

Campaign bonuses
When Volkmar leads a Grand Campaign, any Flagellant you recruit into his army will gain improvements to their weapon damage and charge bonus stats, and will be cheaper to recruit.

Quests
Volkmar may embark on quests to earn his Legendary items. The Jade Griffon provides a passive augment that regenerates Volkmar’s health, while the Staff of Command brings a number of improvements to Volkmar’s combat skills, public order management and post-battle loot income.

Battle prayers
Volkmar can unlock three Grand Battle Prayers to utter in combat, improving the offensive and defensive capabilities of himself and those around him.

Unique mount
When Volkmar has unlocked his Battle Prayers, he gains access to the War Altar of Sigmar, a resplendent fighting platform replete with a vast bronze Griffon bearing Ghal Maraz.

Unique Skills
Volkmar has the unique skills Para Bellum Aeturnus and Heretic Hunter, which improve the abilities of Flagellants and Warrior Priests in both battle and campaign.

Helman Ghorst
Helman Ghorst was once a man, yet that life was ripped from him. The loss of his father and brothers to plague sent Ghorst into an obsessive madness; he began studying the black arts in the hope of returning his lost kin to life. Coming to the attention of Mannfred von Carstein, the Count taught him necromancy, transforming Helman into something beyond the grief-maddened man from Templehof. Now, he is carried through the night on a bone-ridged cart, pulled not by horses, but by the brothers he so desperately wished to save – each a once-handsome farrier restored to a mockery of life, forced to stumble along at the head of their brother’s unloving host.

Campaign bonuses
When chosen to lead a Grand Campaign, Helman Ghorst confers a bonus to the casualty replenishment rate of all Vampire Counts armies. In addition, all units in Helman Ghorst’s army gain poison attacks.

Quests
Helman may embark upon a quest for The Liber Noctus, a legendary tome which weakens his enemies in battle, and enables him to use special abilities more frequently.

Unique Mount
Helman may unlock The Brothers Ghorst Corpse Cart. Drawn by the undead remnants of his brothers, this unique mount vastly improves his weapon strength and damage output.

Unique Spell
Awaken from the Grave, Helman’s unique spell, summons a unit of Grave Guard or, when upgraded, a Wight King to fight for him.

Unique Skills
Helman has the unique skill Leading from the Front which improves abilities of the plague-bearing Corpse Carts and the phantasmal Mortis Engine.New Lords
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/Strigoi_Banner.png?t=1471965252

Arch Lector
The High Priest of the Cult of Sigmar is the Grand Theogonist, and beneath him are his two Arch Lectors - grim, imposing figures, both on and off the battlefield. It is the duty of Arch Lectors to protect the populace and cast out evil. They epitomise the warrior courage of Sigmar himself, leading from the front where they manifest the power of the gods and inspire whole armies to acts of heroism.

Battle prayers
Arch Lectors can learn three Grand Battle Prayers to aid their armies in combat. Hammer of Sigmar improves the Arch Lector’s melee attack skill. Shields of Faith is an area-effect augment for nearby allies, improving their damage resistance. Soulfire is a large area-effect offensive power, causing mass magical damage to enemy units.

Strigoi Ghoul King
The pallid creatures known as Ghoul Kings are in fact once-proud Strigoi Vampires forced into a troglodytic existence. Though all Strigoi descend from the same ancient lineage of Ushoran, they have devolved to become something far fouler and more hate-filled than their brethren. The Ghoul Kings spend their days creeping through the hidden places of the world, but under cover of night, they wreak their vengeance at the head of a shambling army of Undead.

Powerful warriors and spellcasters, Strigoi Ghoul Kings wield a mixed lore combining spells from the Lore of Vampires and the Lore of Death, and may unlock and ride Terrorgheists into battle.

Unique Spell
Command of The Unliving, the Strigoi Ghoul King’s unique spell, summons a unit of Crypt Ghouls or, when upgraded, a unit of Crypt Horrors to fight for him in battle.New Units
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/MORTIS_Banner.png?t=1471965252

Corpse Cart
Drawn by shambling zombies, Corpse Carts act like magnets for Dark Magic, drawing their power from the land itself and re-animating the dead around them. Sometimes a Corpse Cart is hung with a great bell, the clapper of which is a fell lodestone of eldritch provenance. When necromantic magic is thick in the air, the bell tolls and ripples of Dark Magic emanate from the Corpse Cart.

As a magical support chariot, the Corpse Cart projects a magical aura known as the Vigor Mortis. This confers regeneration on the corpse cart and raises the melee attack of nearby undead units. With the Balefire upgrade, the Corpse Cart confers an increased chance to miscast on nearby enemy wizards. With the Unholy Lodestone upgrade, the Corpse Cart confers an area-effect regeneration augment on nearby friendly undead units.

Mortis Engine
The remains of Necromancers and Liche Lords are sometimes enshrined within a Mortis Engine, a cage of fused bone surrounded by trappings of grandeur, and borne to war by a host of spirits bound to the infernal device. Heavy with evil magics and painstakingly illuminated, the Blasphemous Tome the Mortis Engine bears has been crafted with such care that their creator's souls have passed into the leaves of human skin that form its pages. These books can be a boon to the twisted practitioners of necromancy.

As a magical support chariot, the Mortis Engine Regenerates hitpoints for itself and nearby friendly undead units, and causes magical damage to nearby enemy units within the same radius. The attendant Blasphemous Tome also increases the owner’s Winds of Magic power reserve. Upon destruction, the Mortis Engine explodes in a cataclysm of arcane energy, causing widespread damage to nearby friends and foes.

Free Company Militia
While state troops form the mainstay of the Empire’s military forces, its armies are often bulked out by ad-hoc regiments of militia who are recruited to fight as and when required. No one can foretell how many will turn up at the muster, or what their fighting quality will be. After all, these irregular troops receive no formal training or discipline.

Free Company Militia are dual-role hybrid troops. Armed with both short-range pistols and swords, the can fight as the situation demands. With the Vanguard Deployment ability, they can be deployed deep in the field.

Flagellants
When battle is joined, bands of crazed Flagellants beat themselves into a frenzy before charging headlong towards the enemy. They throw themselves into the fray without hesitation, against the most hopeless of odds. With howls of doom on their lips and visions of martyrdom in their thoughts, Flagellants fight with wild ferocity, swinging their flails at their enemies and leaving trails of blood and woe in their wake.

Flagellants are both Frenzied and Unbreakable. Their Strength of the Penitent special ability super-charges their fighting skills, conferring enhanced splash attack power and armour-piercing damage.

Flagellants are both Frenzied and Unbreakable. Their Strength of the Penitent special ability super-charges their fighting skills, conferring enhanced physical resistance and melee defence.

http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/KOTBS_Banner.png?t=1471965252

Knights of The Blazing Sun
The Templar order of The Blazing Sun pride themselves on learning the very arts and sciences of war. Resplendent on their armoured mounts, they fight in the name of Myrmidia, the very goddess of warfare. For generations they have fought devoutly for the honour and sanctity of the Empire.

Powerful shock cavalry akin to the famous Reiksguard, the Knights of The Blazing Sun carry glinting shields which blind those wishing to cause them harm. This confers a certain resistance to magical damage. Their righteous zeal also grants them flaming attacks.Regiments of RenownThese are elite units – legendary within the annals of the Old World – whose statistics are much-improved over those of their standard counterparts. They can be unlocked for recruitment when the Lord under your command has attained the sufficient skill level, and are instantly recruited from the special Regiments of Renown recruitment menu into his army. In this respect they differ from standard units, which spend at least one turn in the recruitment queue.
Alongside enhanced stats, each Regiment of Renown also has one or more special abilities its standard-roster counterpart does not.

Please note: unit abilities and details subject to change.Empire
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/Volkmar_Banner.png?t=1471965252

The Tattersouls - Flagellants
Increased unit size

This brotherhood of zealots is led by the crazed prophet Gerhard The Worm, who fought alongside Volkmar in the war against The Everchosen. Little remains of his personality now but the raw fervour which drives his men.

Stirland’s Revenge – Free Company Militia
Stalk, armour piercing missiles, immune to psychology

A shower of growling ne’er-do-wells, the ragged militia of Stirland’s Revenge are always spoiling for a fight. What they lack in personal hygiene, they more than make up for in their thirst for vengeance against the undead.

Hammer of The Witches – Great Cannon
Enhanced physical resistance, shells cause magical damage

A single regiment is all that remains of Fort Oberstyre’s once-formidable batteries. The Hammer of The Witches earned its name in service of the town of Gortansford, tearing The Grey Hag to shreds with hastily-improvised grapeshot-rounds of horseshoes.

Sigmar’s Sons - Swordsmen
Unbreakable

Sigmar’s Sons originally served in The Red Masquers, a regiment that fought alongside Volkmar against the Norscans. They are Veteran warriors and merciless killers to a man, fearless in the face of evil.

Silver Bullets – Handgunners
Stalk, bullets deal magical damage

Prior to battle, their foul-mouthed quartermaster Curser Brecht hands each of these marksmen a single silver bullet, granting them proof against whatever Sylvania may throw against them. Whether real or imagined, these good-luck charms seem to work…

The Sunmaker – Helstorm Rocket Battery
Flaming attacks, Increased number of missiles per volley

The final invention of the scatterbrained Talabheim alchemist Jurgen Bugelstrauss before his untimely demise, The Sunmaker fires specialist phosphoric rockets that burn with a blinding brilliance.

The Templehof Luminark – Luminark of Hysh
Encourage, Net of Amyntok

Crafted by Jovi Sunscryer, most experienced of the White Wizards, The lenses of the Templehof Luminark are ground to perfection and offer an unmatched degree of focus.

The Royal Altdorf Gryphites – Demigryphs
Cause terror

At the head of the Drakwald Riders, the Royal Altdorf Gryphites are among the finest of The Order’s inner-circle of cavalrymen.

Zintler’s Reiksguard – Reiksguard
Vanguard Deployment

Led by the Reiksmarshal Hans Zintler, the long and oft-storied history of this proud order has given them a peerless positional perspective. Masters of the flanking manoeuvre, their enemies find themselves under savage assault before the battle has been joined in earnest.Vampire Counts
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404013/extras/Helman_Banner.png?t=1471965252

The Feasters in The Dusk – Crypt Ghouls
Stalk, vanguard deployment

Most Crypt Ghouls are only too eager to pound towards their foes for the meal they represent. The Feasters in The Dusk are uncharacteristically measured in their approach, preferring to advance in stealthy fashion before lunging at their prey from the shadows.

The Devils of Shwartzhafen – Vargheists
Vanguard Deployment

These once-handsome sons of the Von Carstein dynasty, trapped for long years in the warpstone-tainted caverns below Castle Swartzhafen, bear no trace of their former intellect. Now, they haunt the night at Mannfred’s behest, tearing his opponents to bloody rags.

The Direpack – Dire Wolves
Bonus VS large, increased mass and size

Uncommonly ferocious, these grossly muscled fiends eschew smaller targets in favour of foes large enough to satisfy their ravenous appetites.

The Sternsmen – Grave Guard
Regeneration

In life, these cursed warriors were the honour guard of Verek The Blade, First Castellan of Sternieste. In death, they fight with an unholy zeal which resists the blows of their foes.

The Tithe – Zombies
Increased size and physical resistance

These once-proud fighting men of Sylvania, now reduced to shambling servants of The Midnight Aristocracy, are physically superior to ‘civilian’ zombies in every way

The Chillgheists – Hexwraiths
Magical Resistance, slowing aura

Guardians of the Necropolis of Vargravia, The Chillgheists draw power from the cursed land and instil a blasphemous resolve in their cold-hearted brethren.

The Claw of Nagash – Mortis Engine
Magical Resistance, slowing aura

It is said that the huge ironbone reliquary of this Mortis Engine contains the withered but still-moving hand of Nagash himself, lending it the unholy power to ward off enemy magics.

Verek’s Reavers – Black Knights
Regeneration

Cursed to fight for the Wight King Verek The Blade, these cavalry are seemingly unstoppable, their limbs reattaching and shattered bones remade before their opponents’ startled eyes.

The Konigstein Stalkers – Skeleton Warriors
Poison Attacks, improved armour

Even veterans of conflict with the clacking hordes of Sylvania are unprepared for the poisonous onslaught of the Konigstein Stalkers.

Ituriel32
23-08-2016, 16:50
Feeling grim? Feeling grave? It's time for the unholy rivalry of Volkmar the Grim and Helman Ghorst... Watch: https://www.youtube.com/watch?v=1yI1LVCGNpc (steam://openurl/https://www.youtube.com/watch?v=1yI1LVCGNpc)

The Grim & The Grave brings you two new Legendary Lords, with new quest chains, magic items and skill trees, as well as two new additional Lord types - the Vampire Counts receive the fearsome Strigoi Ghoul King, and the Arch Lector, mightiest of all warrior priests, joins the Empire.

Pre-order here (and get 10% off!): http://store.steampowered.com/app/404013/ (steam://openurl/http://store.steampowered.com/app/404013/)

Vlad von Carstein will also be joining the battle - for free! And there'll be five new battle maps for all players.

Back to the DLC - both the Empire and Vampire Counts unit rosters are being expanded with two brand new units each. The Knights of the Blazing Sun, the zealous Flagellants and versatile Free Company Militia join the ranks of the Empire, while the vampire counts will see their undead hordes imbued with dark magic by the gruesome Corpse Cart and volatile Mortis Engine.

There's also five all-new battlefield units plus variants and 18 elite Regiments of Renown.

And don't forget - he'll be Vlad to meet you...

Nie i Vald podzielił los Borisa...
To jest tragedia.

Chyba że źle to czytam? I Vald będzie też normalnie dostępny w kampanii?

Arroyo
23-08-2016, 18:29
Trochę pojechali z Ghoul Kingiem jako lordem. Według lore dowódcą nieumarłych musi być mag.
Z tego całego DLC najbardziej ciekawią mnie te elitarne zombie:lol:.
Wiesz, Strigoi to też wampir, a przypomnę, że Strigoi też magii używają, więc mogą być lordami.

A co do kampanii o Wojnach Imperium z Wampirami to właściwie nie możemy tego jeszcze skreślić. Zostają Izabella i Konrad von Carsteinowie. Więc wszystko jeszcze jest możliwe ;) A co do tego, że "podzielił los Borisa" - raczej nie tylko jego, ale to wiedzą głównie gracze, co kampanię przeszli i pykło im jednego LL'a do multi więcej ;)

Aryann
23-08-2016, 18:57
Fajny trailer. Zawartość jednak nie jest mi obecnie potrzebna, więc wezmę na wyprzedaży.

royal1410
24-08-2016, 07:41
Z tego co widać spekuluje,że do zakończenia roku czekają nas jeszcze dwa Lord packi: jeden- najbliższy z uzupełnieniami do Orków i Krasnali, a drugi do Chaosu i Zwierzaków.

Ituriel32
24-08-2016, 07:59
Gdzie znalazłeś takie spekulacje? Chodzi mi głównie o chaos i zwierzaki.

Bo z tego co ja wyszperałem to są na razie dwie koncepcje:
a) 1 dlc leśne elfy (+Bretka) do końca roku, ll-pack dla orków i krasnoludów w przyszłym.
b) 2 dlc: Leśne elfy i LL-pack dla orków i krasnoludów (+ bretka).
I tu mniej więcej ludzie są zgodni, kierują się tamtym wyciekiem gdzie zwierzaki miały być 3dlc, a elfy leśne 5ym. Bretkę umieszczają do ostatniego dlc w tym roku.

Natomiast nie spotkałem się z propozycją lord paku (może pojedyncze posty) dla chaosu i zwierzaków, w myśl zasady że ma nie być dlc do dlc...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Choć po namyśle doszedłem do wniosku że w Młotku CA wprowadzi dlc do dlc, bo inaczej rasy dodane w dlc będą po prostu biedne w stosunku do starych ras (czyli tych z czystej wersji).

Krwawy_Baron
24-08-2016, 09:55
Natomiast nie spotkałem się z propozycją lord paku (może pojedyncze posty) dla chaosu i zwierzaków, w myśl zasady że ma nie być dlc do dlc...

Przecież ewentualne braki w Chaosie i Zwierzoludziach mogą wyjść jako FLC (chociażby przy okazji dodatku z Elfami) - pamiętajmy, że dopiero przy Age of Charlemagne Attyla doczekał się poprawnych jednostek Alanów.

Co zaś do Vlada von Carsteina i Todbringera - myślę że prędzej czy później trafi się jakiś mod, który doda ich do kampanii.

Ituriel32
24-08-2016, 10:08
Los Vlada jeszcze nie jest pewny do końća.

Na razie pewne jest tylko to że jest darmowym LL w bitwach multi. CA unika odpowiedzi na pytania czy będzie on też dostępny w kampanii. Na forach zdania użytkowników są podzielone. Możliwe że przychylą się do zdania większości.

Mi nie podoba się ograniczenie tylko dla multi, bo to zawsze jest ograniczenie potencjału.

- - - - - - - - - - - - -

Joey z CA napisała:

Hey guys, I think it's important to clarify as I know we've mentioned 8th edition before but as a whole Total War: WARHAMMER is Pre-end times by way of the narrative but as far as the army rosters go we focus more on 8th edition as it's the most up to date. Hope that makes sense

Krwawy_Baron
24-08-2016, 10:23
Podzielam Twój punkt widzenia. O ile brak Sarthoraela w kampanii da się jeszcze wytłumaczyć tym, że to główny badass w kampanii Chaosu, o tyle już brak Borysa woła o pomstę do nieba.

royal1410
24-08-2016, 12:30
Sam spekuluje. Mogę się mylić- co często w tym temacie się zdarza; ale patrząc na kolejność wydań:sierpień- zwierzaki; wrzesień- Lord Pack- ludzie i wampiry; łatwo dojść do wniosku,że następnie będzie: pazdziernik-Lord Pack- krasnoludy i orkowie; listopad-Lord Pack- chaos i zwierzaki; grudzień: Campain Pack- Leśne Elfy; FLC- Bretonia.

Arroyo
24-08-2016, 12:42
Zaktualizowano listę DLC i FLC.

Ituriel32
24-08-2016, 12:46
Ja nie mówię że nie, Ale na razie CA jakoś opiesząło te dlc wydaje.

Przy czym zostaje nam jeszcze z flc: czarodziej, Legendarny lord zielonoskórych, nowa rasa (bretka) i czarodziej. I to wszystko do końca roku. Najpewniej te flc będą zblokowane po dwa.

Więc ja też daje jeszcze jedno dlc (lord-pak dla zielonych i brodaczy) przed Leśnymi i bretką.

Arroyo
24-08-2016, 12:55
Albo czarodziej, magie dwie tj. Cienia i Śmierci dla Imperium, Wurrzag, Bretka i mag z wiatru Ghyran (Życia) ;)

Ituriel32
24-08-2016, 13:13
A tak z innej strony, to powoli zaczynam myśleć że biedne zwierzaki padły ofiarą chłodnej kalkulacji i świadomej polityki dlc.

Z racji tego że jest to raczej mała rasa, która nie ma dużej grupy fanów (choć na naszym forum jest bardzo popularna). Dlatego została wydana jako pierwsza kiedy gra jest jeszcze bardzo świeża, przez co dużo ludzi ją kupi z czystej ciekawości. Natomiast całe dlc zostało celowo tak słabo zrobione by następne (wydane w późniejszym czasie od premiery, kiedy zainteresowanie grą będzie maleć) wydawały się większe/lepsze, a dodatkowo zawierać będą popularniejsze rasy.

royal1410
24-08-2016, 13:44
Wszystko, możliwe z tym, że po Leśnych mogą dać Lord Pack z uzupełnieniami dla chaosu i zwierzaków.

Ituriel32
24-08-2016, 14:37
Rally Pint z nowym dlc
https://www.youtube.com/watch?v=URX21pDclOo

Popisali się, 3 bitwy zadaniowe łącznie... (2 dla Volkmar i 1 dla Helman Ghorst). Obaj zaczynają w standardowych lokacjach.

.

Arroyo
24-08-2016, 15:48
Lecz z tego, co widziałem to mam wrażenie, że Vlad też będzie w kampanii.

Polemajos
24-08-2016, 16:28
No a kogo by zasłaniali :P

royal1410
24-08-2016, 19:23
Dziwne to było, gdyby jako FLC dawali LL tylko do gry wieloosobowej.

Ituriel32
25-08-2016, 09:38
Joey z CA napisała:

Commissar_G (https://forums.totalwar.com/profile/Commissar_G) said:
@Joey CA (https://forums.totalwar.com/profile/Joey%20CA) Why did you put the "nothing to see here" for Vlad? We know he's coming, it's not like you're spoiling it.

Because he needs his own reveal. He's Vlad, and Vlad is rad.

Czyli Vlad dostanie własny filmik zapowiadający.

royal1410
25-08-2016, 11:04
No to mamy Draculę w Total Warach.

Arroyo
25-08-2016, 12:41
Joey z CA napisała:

Czyli Vlad dostanie własny filmik zapowiadający.
A tak narzekałeś :D
Więc na liście nadal są:

Neferata (raczej przy Królach Grobowców)
http://vignette3.wikia.nocookie.net/warhammerfb/images/7/76/Gykutyk.jpg/revision/latest?cb=20150819082313
Czerwony Diuk
http://whfb.lexicanum.com/mediawiki/images/thumb/5/5c/3680834-7576258789-Reddu.jpg/300px-3680834-7576258789-Reddu.jpg
Zachariasz
http://whfb.lexicanum.com/mediawiki/images/thumb/1/19/54848.jpg/300px-54848.jpg
Izabella
http://whfb.lexicanum.com/mediawiki/images/thumb/a/ad/Von_Carstein,_Isabella.jpg/300px-Von_Carstein,_Isabella.jpg
Konrad
http://vignette2.wikia.nocookie.net/warhammerfb/images/c/cf/Konrad_von_Carstein.PNG/revision/latest?cb=20150823072856
Krell
http://vignette1.wikia.nocookie.net/warhammerfb/images/3/3a/Krell.jpg/revision/latest?cb=20160510020254
Luthor Harkon (raczej przy dodatku z Elfami i Jaszczurami)
http://whfb.lexicanum.com/mediawiki/images/thumb/1/10/Harkon2.jpg/300px-Harkon2.jpg

Ituriel32
25-08-2016, 13:02
Chciałbym by przy następnych lordach coś zmienili w mechanice LL. Najlepiej byłyby inne miejsca startowe. Może zgrupowanie LL w grupy po 2-3.
A nalepiej jakby łołączyli oba pomysły.
I tak na przykład w Sylvani byliby von Carsteinowie. W Bretoni Czerwony Diuk i Lichmistrz. Neferata i Zachariasz tworzyliby osobną grupę wolnych wodzów.

W przypadku Imperium mógłby być podział na lojalistów i separatystów (Boris).

Bo niestety dalsze pakowanie LL do startowych miast nie daje tak wiele.

Arroyo
25-08-2016, 13:10
Jeszcze Luthor Harkon - ten od walk z Jaszczurami by mógł tworzyć osobnego wodza. Wg mnie problemem jest raczej to, że twórcy ograniczają ilość frakcji do "najważniejszych", przez co z tymi Lordami jest tłok.

Ituriel32
25-08-2016, 13:14
Tłok to dopiero będzie ale za rok kiedy pojawi się więcej paczek z Legendarnymi Lordami czy mini kampaniami (pod warunkiem że one też będą dodawać nowych LL).

Polemajos
25-08-2016, 14:55
http://wiki.totalwar.com/w/Volkmar_the_Grim

Blog o Volkmarze.

Arroyo
25-08-2016, 15:49
Czy ja dobrze widziałem, czy Volkmar dostanie Wojenny Ołtarz Sigmara? Jeśli tak, to Arcylektor też zapewne będzie go mieć jako wierzchowca ^^

royal1410
26-08-2016, 18:27
Skoro Vlad ma umiejętność zwiększonego zasięgu ruchu na mapie kampanii to to chyba dowód,że będzie w kampanii dla pojedynczego gracza. Chyba, że czegoś tu nie rozumiem....

Polemajos
26-08-2016, 21:07
No nareszcie jakiś Wampir z krwi i kości (:lol:), a nie nekromanta... Myślę, że idealnie się nada do blitzkriegów.

Ituriel32
27-08-2016, 09:42
Skoro Vlad ma umiejętność zwiększonego zasięgu ruchu na mapie kampanii to to chyba dowód,że będzie w kampanii dla pojedynczego gracza. Chyba, że czegoś tu nie rozumiem....

Vlad będzie w głównej kampanii i to jest pewne na 99%, właściwie czekamy na oficjalny filmik zapowiadający, najbardziej prawdopodobny termin to poniedziałek.

royal1410
27-08-2016, 10:36
To świetnie czyli tak: Imperium- 3 LL w GK+ 1LL w MB; Orkowie: 2LL; Krasnoludy: 2LL, Chaos: 3LL+ Ptasior w MB, Wampiry: 4LL, Zwierzaki: 2LL

Zakładając, że wyjdzie- jeszcze w tym roku Lord Pack- do Krasnali i Orków; i będzie wyglądał tak jak ten z 01.09 br to dostaniemy w nim: 1LL dla Krasnali ogrodowych, 1LL dla Orków- DLC, 1LL dla Orków- FLC.
Rozkład LL pewnie- na koniec roku będzie wyglądał tak:Empire-3+1,Orkowie-4,Krasnale-3, Chaos-3+1, Wampir-:4, Zwierzaki-2LL

Idąc dalej tym tokiem stwierdzam, że: zło w GK będzie miało przewagę nad dobrem (sorry,ale jakoś do zła zaliczam wampiry-nie mogę się powstrzymać), najbardziej poszkodowaną w ilości LL w GK będą zwierzaki.

PS. Nie wliczam Bretonii, bo z wcześniej nie pokazali jak będą tworzone frakcje FLC, więc nie ilu jeszcze dojdzie dla niej LL.

Arroyo
27-08-2016, 11:16
http://wiki.totalwar.com/w/Vlad_von_Carstein na FB za to 12 sekund filmiku z nim.

Akurat Ptasior jest tylko na bitwach multi, nie w kampanii multi. To samo Boris Todbringer.

royal1410
27-08-2016, 13:58
Poprawione. Coś mi się wydaję, a ponoć mam szósty zmysł, że jeszcze będzie jedno DLC-Lord Pack; oraz jeden Pack z leśnymi i Bretonią i koniec z DLC i FLC, bo biorą się za Lustrię.

Krwawy_Baron
28-08-2016, 18:34
Poprawione. Coś mi się wydaję, a ponoć mam szósty zmysł, że jeszcze będzie jedno DLC-Lord Pack; oraz jeden Pack z leśnymi i Bretonią i koniec z DLC i FLC, bo biorą się za Lustrię.
Gdybyś royalu1410 rzeczywiście miał ten szósty zmysł to uniknąłbyś całej awantury z użytkownikiem Jstrzab i wszyscy szczęśliwie postowaliby na tym forum - no, ale nie mnie oceniać słuszności czyichś banów.

W każdym razie, przechodząc do rzeczy, ostatnimi czasy zastanawiałem się nad możliwymi frakcjami startowymi w nadchodzących expansion packach. W tym nadchodzącym będziemy mieli na bank 3 frakcje: Wysokie i Mroczne Elfy i Jaszczurki, jednakże to chyba trochę zbyt mało. Patrząc jednak na politykę DLC przy serii Total War twórcy zawsze pakują jakiś smakowity PRowy kąsek (tak wręcz smakowity, że powinno to się znaleźć w bazowej grze) do pre-orderowego DLC. W Rome II były to frakcje greckie, w Attyli Nordycy a przy premierze TW:Warhammer Wojownicy Chaosu. Na łamach tego tematu pojawiały się pewne wskazówki, że Tilea i Kislev dojdą kiedyś tam jako nacje grywalne. Z marketingowego punktu widzenia to ciekawy mógłby być Albion (w końcu kto nie kocha prenormańskiej Brytanii?), którego póki co nie ma na mapie - jednak nie wykluczone że w jakiejś formie się pojawi. Na niekorzyść tej nacji przemawia jednak brak oficjalnego armybooka.

Ituriel32
28-08-2016, 19:00
Równie dobrze może być tak że grywalne będą tylko elfy Wysokie i Mroczne, a Jaszczurki w pre-orderze.
Innym pytaniem jest jak zamierzają prowadzić dlc, czy tylko do nowej części, czy też coś do podstawki też dorzucą? W końcu według zapowiedzi poszczególne części mają się łączyć dając jedną dużą mapę.

Krwawy_Baron
28-08-2016, 19:02
Chyba tylko będą pracować nad nową częścią - wszak skoro ktoś będzie miał nową i starą, to i tak będzie to wszystko miał. No chyba, że Attyla doczeka się tej ostatniej nacji - Armenii/Herulów/Bułgarów to wtedy odpowiedź może być bardziej skomplikowana.

Ituriel32
28-08-2016, 19:07
Nie napisałem wyraźnie: chodzi o dlc do młota1 kiedy wyjdzie Młot2. Czy tylko do młota2.

Albo inaczej czy potraktują to jako całość. Czy też raczej jak osobne części. Jeśli wezmą to jako całość to wtedy pewniejsze są nacje takie jak Kislev, Tilea, czy Estalia.

royal1410
28-08-2016, 19:16
No cóż, ja przynajmniej dalej nie jątrzyłem tematu.
Nie no kiedy wydadzą WTW2 to już chyba nie będą wydawać DLC do jedynki. Jeśli rzeczywiście będą się trzymać tylko tego co przedstawili w rozpisce FLC to niestety będziemy mieli 3 DLC - Lord z dodatkami do Orków i Krasnali, Race/Campain z Leśnymi Elfami; no i trzeci chyba Lord Pack z dodatkami do zwierzaków i chaosu- zostało jeszcze 6 FLC,więc 6/2=3.

Aryann
29-08-2016, 08:26
Z tymi sequelami to w sumie mają problem z marketingowego punktu widzenia. Danie w drugiej części tylko Wysokich i Mrocznych Elfów i Ulthuanu jako terenu działaniu wypada blado przy Imperium, Orkach, Krasnoludach i Wampirach. Ktoś im zarzuci, że gry nie trzeba było dzielić na trylogię, tylko już w drugiej części dać wszystkie pozostałe rasy. Nie wiadomo oczywiście jaka dokładnie będzie zawartość Warhammer 2, ale muszą uważać żeby to objętościowo nie był expansion pack.

royal1410
29-08-2016, 17:13
No,no,no CA się spóznia, albo dadzą od razu filmiki z r.g.s i bohaterem dla wampirów.

Asuryan
29-08-2016, 18:09
Danie w drugiej części tylko Wysokich i Mrocznych Elfów i Ulthuanu jako terenu działaniu wypada blado przy Imperium, Orkach, Krasnoludach i Wampirach.
Na 100% będzie Lustria - nie wiadomo czy sama, czy z Ulthuanem, czy z Naggaroth (czy z oboma). Z Jaszczuroludźmi mają dać elfy, nie podali jednak jakie (czy wszystkie, czy tylko Mroczne, Wysokie lub Leśne).

Jan z Czarnolasu
30-08-2016, 17:39
Z tymi sequelami to w sumie mają problem z marketingowego punktu widzenia. Danie w drugiej części tylko Wysokich i Mrocznych Elfów i Ulthuanu jako terenu działaniu wypada blado przy Imperium, Orkach, Krasnoludach i Wampirach. Ktoś im zarzuci, że gry nie trzeba było dzielić na trylogię, tylko już w drugiej części dać wszystkie pozostałe rasy. Nie wiadomo oczywiście jaka dokładnie będzie zawartość Warhammer 2, ale muszą uważać żeby to objętościowo nie był expansion pack.

A kto powiedział, że nie mogą dać nacji, które będą już obecne w podstawce?

Obok Wysokich Elfów, Mrocznych Elfów i Jaszczuroludzi mamy Skavenów, którzy żyją wszędzie. Do tego mogą dać kawałek Arabii i Southlands, a tam mogą dać zarówno Wampiry, ludzkie księstwa, Tomb Kingów i Zielonoskórych. Do tego Wojowników Chaosu oraz Demony Chaosu na północ od Naggaroth oraz demony na południowych pustkowiach. Tyle, że skala mapy byłaby zupełnie inna...

Asuryan
30-08-2016, 17:44
Skaveni mają być w drugim dodatku, tym z Ogrami.

Chaak
30-08-2016, 17:58
Tak patrząc na formę obecnego Lord Packa następny pewnie będzie pewnie w tematyce Dwarfy vs Zieloni. Przy tej okazji fajnie byłoby, w końcu, dostać do krasnali Runelorda jako dowódcę armii, na LL mógłby wtedy wpaść Thorek. U orków mógłby dojść Wurzaag, ewentualnie Skarsnik, zwłaszcza że nie mamy LL goblina.

Aryann
30-08-2016, 20:00
A kto powiedział, że nie mogą dać nacji, które będą już obecne w podstawce?

Nie, tego nie zrobią. Przynajmniej nie jako zastępstwo dla nowych ras. Społeczność zarzuciłaby im recykling i odgrzewanie kotletów. Ras to oni mają pełno do dodania, ale sądzę, że chciwość weźmie górę i zamiast dać cztery w drugiej części na start, dadzą 2-3 a resztę w dlc.

royal1410
31-08-2016, 15:01
Ciekawe, czy w ogóle ten cały relikwiarz będzie w czymś skuteczny....
...poza wydawaniem mamony na rekrutację?

royal1410
01-09-2016, 10:52
Coś takiego:
New Content Team – Total War: WARHAMMER DLC and Free-LC
Having recently released ‘Call of the Beastmen’, one of our best-selling Total War DLCs to date, the New Content Team are just now launching ‘The Grim & The Grave’ today (likely to hit after 4pm BST).

It’s still a very busy time in the team, as they pull out all the stops to fulfil our vision of lots of free-LC and DLC content to support the huge trilogy of WARHAMMER titles we have planned. In fact, across the various members of the team, three different DLC and Free-LC releases are at different stages of development with design work underway, concept art being created or animations being put together.

And that’s not to mention the very early planning and conversations we are having around an early adopter bonus and the DLC and free content plans for the second WARHAMMER game.

Ituriel32
01-09-2016, 12:13
Nie jest dobrze gdy tak słabe i drogie dlc jest jednym z najlepiej sprzedających się dlc. Inną sprawą jest chyba fakt że pokazuje to że młotek sam w sobie jest chyba ich największym sukcesem kasowym.

A nawiązując do posta nad moim to: 1 zespół zajmuje się leśnymi elfami, drugi bretką, a trzeci Lord pakiem dla zielonych i brodaczy. Lub bretka i elfami zajmuje się jeden zespół, lordpkiem drugi, a trzeci zajmuje się następnym dlc.

royal1410
01-09-2016, 12:59
Może, więc po dwóch następnych Warhammerach kupią licencje na kolejne kilka odsłon i pokażą np. bitwy morskie.

Kijkowaty
01-09-2016, 13:13
Do bitw morskich musieliby kupić dodatkową licencje.
Inna sprawa, że tytuł na tyle dobrze się sprzedaje, że kto wie... może się pokuszą o nią i w 2-3 części trylogii dodadzą bitwy morskie.

A tak na marginesie, skoro Warhammer ma być podzielony na 3 części, dostaliśmy jedną, to jakie są dwie pozostałe? Mówicie o Lustrii i elfach, ale to sporo na raz. Raczej obstawiałbym 2 część nowy świat/lustria, 3 część królestwo elfów. Bo jeśli dadzą lustrie i elfy jednocześnie to co z ostatnią częścią? Arabia to za mało, na kitaj raczej też bym nie liczył.

Ituriel32
01-09-2016, 13:19
Są dwie teorie w sprawie 3 części.
1. Stawia na Chaos rozity na poszczególnych bogów. A dodatkowo duże zmiany w mechanikach pozostałych ras.
2. Stawia że w 3 części mają być Szczurki i ogry.

A licencja na bitwy morskie jest chyba i tak potrzebna do części z elfami.

Asuryan
01-09-2016, 13:55
3 część to Królestwo Ogrów i Skaveni. Było już o tym kilka razy wspominane.

Arroyo
01-09-2016, 15:31
Do bitw morskich musieliby kupić dodatkową licencje.
Inna sprawa, że tytuł na tyle dobrze się sprzedaje, że kto wie... może się pokuszą o nią i w 2-3 części trylogii dodadzą bitwy morskie.

A tak na marginesie, skoro Warhammer ma być podzielony na 3 części, dostaliśmy jedną, to jakie są dwie pozostałe? Mówicie o Lustrii i elfach, ale to sporo na raz. Raczej obstawiałbym 2 część nowy świat/lustria, 3 część królestwo elfów. Bo jeśli dadzą lustrie i elfy jednocześnie to co z ostatnią częścią? Arabia to za mało, na kitaj raczej też bym nie liczył.
Nie, nie jest to za dużo. Całość to zachód (tj. Ulthuan, Naggaroth i Lustria), drugi dodatek z kolei to albo Skaveni i Ogry - czyli południe i wschód, albo Chaosu na części.

Krwawy_Baron
02-09-2016, 21:14
Południe (nie liczę tego co mamy - czyli ziem należących do Zielonoskórych) nie jest zbytnio przerobione przez Games Workshop poza Królami Grobowców - zdaje się że o Arabii jest tylko wspomniane w jakimś scenariuszu do bitewniaka, a póki CA nie zajmie się mniejszymi nacjami takimi jak Kislev czy Tilea to nie za bardzo wiemy na ile mogą sobie pozwolić z rozwijaniem "pobocznych regionów" (czy będą ortodoksyjni czy też pozwolą sobie np. na własnych legendarnych lordów/tych z nieoficjalnych army booków). Bo nie wyobrażam sobie zdobywania El Haikk gdzie Araby mieliby przypisaną armię Tomb Kingsów bądź Imperium. Przypuszczam, że jeśli Arabia się pojawi to co najwyżej jako zarys wybrzeża z portami handlowymi (takimi jak w Empire czy Napoleonie). Jeżeli zaś mapa będzie poszerzona o północ i wschód to na korzyść tej ewentualności przeważają Krasnoludy Chaosu jako potencjalne DLC - w końcu pojawili się w 4 lub 5 edycji WFB.

Arroyo
02-09-2016, 21:18
Południe nie jest zbytnio przerobione przez Games Workshop poza Królami Grobowców - zdaje się że o Arabii jest tylko wspomniane w jakimś scenariuszu do bitewniaka, a póki CA nie zajmie się mniejszymi nacjami takimi jak Kislev czy Tilea to nie za bardzo wiemy na ile mogą sobie pozwolić z rozwijaniem "pobocznych regionów" (czy będą ortodoksyjni czy też pozwolą sobie np. na własnych legendarnych lordów/tych z nieoficjalnych army booków). Bo nie wyobrażam sobie zdobywania El Haikk gdzie Araby mieliby przypisaną armię Tomb Kingsów bądź Imperium. Przypuszczam, że jeśli Arabia się pojawi to co najwyżej jako zarys wybrzeża z portami handlowymi (takimi jak w Empire czy Napoleonie). Jeżeli zaś mapa będzie poszerzona o północ i wschód to na korzyść tej ewentualności przeważają Krasnoludy Chaosu jako potencjalne DLC - w końcu pojawili się w 4 lub 5 edycji WFB.
Akurat o Południowych Ziemiach trochę wiemy:
1. Znajdują się tam zepchnięci do prymitywnego życia Jaszczuroludzie
2. Dzicy Orkowie
3. Skaveni
4. Królowie Grobowców i Arabia
5. Dawna forteca Krasnoludów - Karak Zorn.
Ogółem trochę tam jest do dodania, a GW trochę już i tak poruszyło w poszczególnych Army Bookach. Co do rostera Arabian - posłużyć się mogą na ten przykład Warmaster - Armies.

Krwawy_Baron
02-09-2016, 21:37
Wiesz Arroyo, nie twierdzę że południe to jedna wielka dziura, biała plama na mapie WH. I mówiąc o południu mam na myśli to dalsze południe - z Arabią i dalej - te tereny raczej nie wejdą - najbardziej wysunięta na południe będzie moim zdaniem Nehekhara- i to możliwe, że nie cała.

Asuryan
02-09-2016, 22:15
Przy 3 części, czyli Skavenach i Ograch, według mnie mapa będzie rozszerzona na wschód, a nie na południe.

Krwawy_Baron
02-09-2016, 22:27
Przy 3 części, czyli Skavenach i Ograch, według mnie mapa będzie rozszerzona na wschód, a nie na południe.

Tylko kwestią dyskusyjną jest jak daleko na wschód ją poszerzą - czy granicą mapy będą Góry Mourn czy też Ogry będą zmuszone występować jako horda gdzieś na zachód od nich. W każdym razie, tak jak napisałem - dodanie wschodu to zawsze dodatkowa kasa dla twórców w postaci DLC z Krasnoludami Chaosu.

Arroyo
02-09-2016, 22:41
Dobra, ale zamiast patrzeć tak daleko, zerknijmy na najbliższe FLC. New Hero - czyżby ktoś dla Imperium? Skoro dla Imperium to albo połączą z magią nową, albo dadzą nam Inżyniera ;)

Asuryan
02-09-2016, 22:58
Raczej nowy mag, w końcu kolegiów jest 8. Choć magię śmierci zabrali, a z metalu dali tylko LL - to i tak jeszcze 2 brakuje, tych środkowych:
http://vignette2.wikia.nocookie.net/warhammeronline/images/f/fd/Wizard_npcs.jpg/revision/latest?cb=20071011202054
Pewno z DLC Leśnych Elfów (pasuje jadeitowa magia).
Następnie DLC z jakimś LL krasnoludówi vs LL orków + 1 dodatkowy LL dla zielonoskórych za darmo.
Nowa rasa to pewno Bretonnia.
Na koniec ostatni mag kolegium (szara magia).

Ituriel32
03-09-2016, 06:51
Ten Lord-pack upewnił mnie że tym typem dlc raczej nie ma sensu sobie nimi głowy zawracać. Za mało treści. Gra wampirami pod przewodnictwem nowych LL nie zmieniła się wcale. Bo niestety na mapie kampanii najlogiczniej jest rozwijać się po staremu czyli na zachód i południe.
U Imperium jest lepiej bo dochodzą 2 jednostki niższego szczebla i chociaż walka jest bardziej urozmaicona.

Pewnie tego lord-paka zielonych tez kupię bo prawdopodobnie będzie w nim LL goblin i paszczaki (zębacze).
Ale inne już raczej są wątpliwe.

royal1410
03-09-2016, 07:47
Moim zdaniem, w FLC zobaczymy leśne elfy nie bretonie- motyw lasu mnie o tym przekonuję.

Ituriel32
03-09-2016, 08:03
Mogę Cię zapewnić że to Bretonia będzie FLC a Leśne elfy DLC.
Bretonia jest już w 60/70 procentach gotowa. Ma większość jednostek i 1 LL. Ma juz swoje budynki. Więc niewiele więcej zostało. Do tego ich jednostki korzystają z modeli/szkieletów ludzi i koni.
W sumie jestem zdziwiony że mając tak dużo już zrobione nie zrobili jej jako dlc do pre orderu, a chaos daliby do grywalnych. Ale pewnie chodzi po prostu o pieniądze.

A przy Elfach mogą powiedzieć że:
- przeróbka mapy była droga.
- Że modele potworów były drogie.
- Nowa magia też swoje kosztowała
I dlatego cena jest wysoka...

Krwawy_Baron
03-09-2016, 10:52
A przy Elfach mogą powiedzieć że:
- przeróbka mapy była droga.
- Że modele potworów były drogie.
- Nowa magia też swoje kosztowała
I dlatego cena jest wysoka...

Zapomniałeś dodać o nagraniu nowych dźwięków i zrobieniu nowych obrazków przy zdarzeniach ;)

royal1410
03-09-2016, 11:13
Zobaczy się w grudniu. A teraz czekamy na nowe DLC, a w szczególności jego zawartość. Mogę się mylić,ale w pazdzierniku powinniśmy dostać kolejnych Lord Pack- oby wyciągnęli odpowiednie wnioski z tego Lord Packa. Ja bym tylko chciał, żeby ograniczyli ilość regimentów elitarnych- i poprawili już istniejące (w szczególności możliwość nabywania belek doświadczenia); na rzecz uzupełnienia rosterów Krasnali, a w szczególności Orków. Bo o zmniejszeniu ceny, chyba możemy zapomnieć...

Asuryan
03-09-2016, 12:21
Póki co słynne regimenty (to nie zupełnie to samo co elitarne) są tylko dla ludzi i wampirów. Pora by takie dodać krasnoludom i orkom.