Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kasquit
28-04-2016, 11:11
4. Mroczne Elfy czczą mrocznych bogów Wysokich Elfów i Khaina. Nie kojarzę, by wyznawali Slaanesha mimo, że są im bliscy nieco. Owszem wojownicy Slaanesha mogą pomagać czasem Druchii, ale wyznawcy Khorna ich szczerze nienawidzą. Np. bitwa pod Ghrond.

Kas protestuje!!!
http://whfb.lexicanum.com/wiki/Morathi

Arroyo
28-04-2016, 11:12
Kas protestuje!!!
http://whfb.lexicanum.com/wiki/Morathi
Kult rozkoszy to jedyny wyjątek od tej zasady. Sami ogółem wierzą głównie w Khaina i mroczne bóstwa Wysokich Elfów np. w zazdrosną kuzynkę/siostrę Asuryana.

royal1410
28-04-2016, 11:15
1. No dobrze, ale ja patrze z perspektywy całego świata którego częścią jest stary świat, który nawet jeśli padnie, to nie oznacza,że chaos zapanuje nad całym światem
w punkcie trzecim mojego poprzedniego postu napisałem,że szczury walczą z każdym który im przeszkadza w osiągnięciu spaczenia, więc go osłabiają nie zależnie od intencji, jakoś z chaosem nie walczą, więc go nie osłabiają

Arroyo
28-04-2016, 11:17
Nie tyle osiągnięciu spaczenia, co łask Rogatego Szczura to raz. Dwa - akurat Imperium bez obrony od północy może czuć się zagrożony - już i tak ma przerąbane przez Wampiry i Orków z południa. Jeśli nawet by Imperium upadło, to zostają Krasnoludy i Bretonnia.

royal1410
28-04-2016, 11:21
Ale Imperium poprzez siłę księstw elektorów ma siłę, aby (samo) przez krótki czas powstrzymać Chaos, a Krasnale i Bretonia są za słabe- liczebnie, magicznie. Poza tm jeśli Imperium padnie Chaos pożywi się na terenach Imperium i przynajmniej w Starym świecie nikt nie będzie wstanie się utrzymać

Arroyo
28-04-2016, 11:26
Nie do końca się z tym zgadzam.

Kasquit
28-04-2016, 12:27
3. Chaos- niezależnie od przedstawiciela- ci zli[/COLOR]

Źli-źli, ale Kasa zdaniem to trupaki są największym-najgorszym złe na świecie-świecie!!!
Gdybyśmy my nie zabili straszno-cosia Nagasha, straszno-coś Nagasg zniszczył-uśmierciłby wszystkich-wszystko!

Arroyo
28-04-2016, 13:33
Ale Imperium poprzez siłę księstw elektorów ma siłę, aby (samo) przez krótki czas powstrzymać Chaos, a Krasnale i Bretonia są za słabe- liczebnie, magicznie. Poza tm jeśli Imperium padnie Chaos pożywi się na terenach Imperium i przynajmniej w Starym świecie nikt nie będzie wstanie się utrzymać
Wracając - nie do końca się z tym zgadzam. Bretonnia też jest podzielona na diukostwa, też boryka się z problemami jak np. przeklęta baronia Mousillon, najazdy Druchii, Orków i korsarzy z Norski, ale daje sobie radę i to dobrze. Ba, chyba nawet Mordreda ubił Louen, z tego, co gdzieś na lexicanum czytałem. Krasnoludy z kolei szykują się do krwawej wojny z Orkami.

Także parafrazując - ostateczny widok DLC z rasami wg mnie:
dodatek jeden - 3 rasy Elfów + Jaszczuroludzie:
DLC Demony Chaosu i FLC Zwierzoludzi
dodatek dwa - Skaveni + Ogry:
DLC Królowie Grobowców i FLC Krasnoludy Chaosu.

Arroyo
29-04-2016, 11:36
News krwistoczerwony jak Khorne:
DLC Wojowników Chaosu będzie darmo dla tych, co w pierwszym tygodniu od premiery zakupią grę.

Kobrax
29-04-2016, 12:18

Ja ci dam Krasnale słabe! Może twoje. Moje zniszczą wszystko co im rozkażę :P

royal1410
29-04-2016, 12:34
No na pewno nie są mobilne.

Arroyo
29-04-2016, 12:34
Brak mobilności można bez problemu zastąpić siłą - przykładowo Słowianie w Attyli. Argument do kosza.

royal1410
29-04-2016, 12:36
Ale tylko w obronie w ataku słabe. Żyro nie trudno zestrzelić.

Arroyo
29-04-2016, 12:38
Taaa? To przekonajmy się za miesiąc, jak już wydadzą grę. Dla mnie Krasnoludy są mocne tak czy siak.

Jsatrzab
29-04-2016, 12:39
No to CA ładnie dzisiaj posypało, Chaos Warriors DLC Pack za darmo dla wszystkich, którzy kupią grę do 18 GMT 31 Maja, czyli nie tylko pre-ordery ale wszyscy, którzy kupią w pierwszym tygodniu po premierze. Ciekawe na co teraz będą ludzie narzekać :]

Ituriel32
29-04-2016, 12:44
Na to że w ciu... ich zrobiono? Bo chaos miała być "nagrodą" za zakup w ciemno...

A tak o prawdzie to dobrze że będzie można go pobrać przez ten tydzień za darmo, bo bez mocnego chaosu to nie to samo.

Sara Temer
29-04-2016, 13:00
royal1410, z przyjemnością spotkam się w takim razie z tobą na polu bitwy, przekonasz się o sile Krasnoludów!

Co do newsa, tak właściwie, to po prostu oficjalnie tym razem ogłosili to co było w przypadku Attili, gdzie tydzień, dwa po premierze dalej można było dostać pre-order DLC kupując grę ;)

royal1410
29-04-2016, 14:01
Ok, ale ja gram wampirami. Aha i nie szybko, bo poczekam, aż gra ze wszystkimi dodatkami- do podstawki; będzie kosztować 59,99- za 2/3 lata.

Jsatrzab
29-04-2016, 17:17
Ale tylko w obronie w ataku słabe. Żyro nie trudno zestrzelić.

Biorąc pod uwagę siłę ich artylerii to każdą bitwę w polu można sprowadzić do obrony. Bo w tym im raczej nikt im nie dorówna, i żadna rozsądna, broniąca się armia nie pozwoli się wiecznie ostrzeliwać.
Jeśli chodzi o atak na miasto, to nie zdziwiłbym się gdyby Krasnale były najsilniejsza frakcją. Silna piechota do zdobywania murów i mnóstwo artylerii.

PS Co do DLC to z jednej strony naprawdę świetny ruch, nikt im nie zarzuci, że Chaos tylko dla tych co kupią w ciemno, z drugiej jako człowiek, który kupił grę w ciemno, czuję się trochę oszukany :] Możliwość pre-loadu dla pre-orderujących to dla mnie za mało, szczególnie, że grę kupiłem w pudełku, więc z pre-loadu nici. Jest nadzieja że pudełka trafią do sklepów dużo wcześniej tak by wszyscy pre-orderujący dostali je już w poniedziałek 23 Maja.

royal1410
29-04-2016, 18:08
Dobra z tym DLC to już chyba, przegięli tzn do 30 maja, a potem co? nie będzie w sprzedaży?

Arroyo
29-04-2016, 18:10
Będzie, ale płatny. Tak to do 7 dni od premiery darmowi są.

royal1410
29-04-2016, 18:20
czyli po 2/3 latach będzie darmowy w jakieś tam edycji?

Arroyo
29-04-2016, 18:21
:lol2: NIE, Póki co nie wiadomo. Raczej nie będzie.

Krwawy_Baron
08-05-2016, 19:32
czyli po 2/3 latach będzie darmowy w jakieś tam edycji?

Biorąc pod uwagę to, że Greków wrzucono do "Spartańskiej edycji" Rome II, a Przodkowie wikingów doszli do "Total War: Attila Kings & Tyrans" to myślę że i Chaos kiedyś tam dojdzie, choć oczywiście mogę się mylić - Nostradamusem nie jestem.

DrChenio
17-05-2016, 21:28
Zadam zatem pytanie takie. Po tych perturbacjach (zresztą słusznych) jaki jest sens kupowania pre-ordera skoro CA nie ma zamiaru ( a może ma jeśli ktoś coś wie to ciekaw jetem) dać czegoś dodatkowego ludziom kupującym pre-ordera. Myślicie że są na to szanse jakiekolwiek?

Jsatrzab
18-05-2016, 00:27
Kto miał kupić pre-ordera to już dawno kupił, jeśli kupiłeś wersje cyfrową to dostaniesz opcje pre-loadu gry. Niestety wersje pudełkowe będą pewnie wysyłane dopiero 23 więc z pre-loadu dla mnie raczej nici :[

Shiroyasha
18-05-2016, 09:12
No właśnie, nie zgodzę się z Tobą. Na 3/4 zamówionych preorderów z muve.pl, były dzień przed premierą u mnie. Być może to nie u wszystkich i nie jest regułą.
Były to wszystkie wersje pudełkowe.

Jsatrzab
18-05-2016, 09:28
Miałem raczej na myśli resztę świata, czyli jakieś 98% pre-orderów. W przypadku wersji pudełkowej zamawianie dzień przed premierą nie ma zresztą większego sensu, lepiej kupić w sklepie. Zresztą ostatnimi czasy zamawianie pudełkowych pre-orderów w ogóle straciło sens. Kiedyś zamawiając pre-order dostawałeś grę 1-2 dni przed premierą i mogłeś grać. Pamiętam jak dostałem Gothica 3 jakieś 3 dni przed premierą i zdążyłem go przejść zanim się pojawił na sklepowych półkach :]. Teraz niestety pudełkowe pre-ordery dochodzą najczęściej w dzień premiery a nawet dzień po, podczas gdy sklepy typu MediaMarkt potrafią wystawiać gry na półki dzień lub dwa dni przed premierą...

Ituriel32
18-05-2016, 09:49
Niestety pudła już dawno straciły swoją atrakcyjność, zbieram jeszcze tylko przy niektórych grach z sentymentu, bo miałem "na półce" cały cykl.

royal1410
27-05-2016, 14:03
Ilu LL mają orkowie(nadal 2 czy 3)? Ciekawe kiedy wydadzą pierwszy FLC? Powinni szybko, bo dotyczy jednostek wampirów. O których mówili, już podczas prezentacji rosteru.

Arroyo
27-05-2016, 14:04
Dwóch LL'ów. Kup lepiej tę grę, bo wg mnie pytasz ciągle o najdrobniejsze rzeczy gry.

royal1410
27-05-2016, 14:29
To zle? sorry 169 zł drogą nie chodzi. Jak już pisałem nie zamierzam wydawać prawie 200 zł na podstawkę z jednym DLC.

Arroyo
27-05-2016, 14:32
Złe jest to, że o najdrobniejsze rzeczy w grze pytasz ;)

royal1410
27-05-2016, 17:25
To przepraszam bardzo o co mam pytać?

Arroyo
27-05-2016, 17:29
Zerkać na filmy i przyglądać się grze. Poza tym zbierać hajs na grę. Rozumiem, że możesz się pytać o coś ważnego, ale o najdrobniejsze rzeczy?

royal1410
27-05-2016, 18:01
Już pisałem, dlaczego teraz nie kupię.

Ituriel32
28-05-2016, 21:36
Oglądam właśnie filmiki Remixa z kampanii chaosem i północ jest olbrzymia. Nie wyobrażam sobie że zostawią tyle tereny niegrywalnym, na oko wielkością dorównuje imperium.

Eftar
28-05-2016, 21:55
Oglądam właśnie filmiki Remixa z kampanii chaosem i północ jest olbrzymia. Nie wyobrażam sobie że zostawią tyle tereny niegrywalnym, na oko wielkością dorównuje imperium.
Ja krasnoludzikami mam problem z wielkością południa. A tu proszę. :D

Już pisałem, dlaczego teraz nie kupię.
To proponowałbym pytać się o DLC itp. w okresie poprzedzający zakup. ;) Niepotrzebnie sobie smaka robisz.

Aryann
30-05-2016, 12:45
Były może jakieś informacje albo przecieki jakie płatne dlc najpierw wypuszczą?

Arroyo
30-05-2016, 21:11
Myśląc jeszcze raz o FLC wpadł mi do głowy pewien pomysł - może właśnie zamiast Krella dostaniemy Walacha Harkona, przywódcę Krwawych Rycerzy? W sumie możliwe, skoro w pierwszym FLC mogą być Krwawi Rycerze ;)

Chaak
30-05-2016, 21:39
Ja tam bym z LL chciałbym zobaczyć Wulfrika Wędrowca i jego maruderów Khorna rzucanych na plecy przeciwnika, ale raczej Chaos ma już komplet lordów.
A z tych bardziej realnych to mam nadzieję na szybkie zakony dla Imperium, bo budynki już mamy gotowe w sumie.

Arroyo
30-05-2016, 21:44
Sądzę, że prędzej w DLC Norski będzie ;)

Arnold
31-05-2016, 21:31
Moje osobiste typy na DLC (oczywiście, w ramach obecnej mapy; pomijam to co trafi się po rozszerzeniu mapy [a jak docelowa mapa będzie wyglądać jest już znane - wygrzebano w plikach gry ;) ]):

1. Bretonia - z oczywistych względów.
2. Wood Elfy.
3. Skaven.

Powyższe nacje zagospodarują przede wszystkim zachodnią cześć mapy, która obecnie leży odłogiem i nawet nie ma sensu (a nawet i czasu) się tam wybierać.

4. Kislev - swego czasu mieli swoja odrebną armię w bitewniaku, lore jest dość spory, a i pozycja startowa dość interesująca, więc jak znalazł na kolejną nację.

I to tyle jeśli o pewniaki idzie w moim przekonianiu.

5. Ogry - ale to tylko w formie zbliżonej do hordy albo analogicznie do Orków, obecna mapa terenu królestswa Ogrów nie obejmuje. Lokalizacja startowa - góry na wschodzie.
6. Beastmen - też jako horda, w sojuszum z Chaosem. Lokalizacja startowa jest problematyczna, gdyż nacja ta głównie powiązana jest z lasami. Duże skupiska niby w okolicach Bretoni mieszkają, wiec może tam?

I nacje, w których pojawienie się wątpię:

7,8,9. - Estalia, Border Princes, Tilea - zasadniczo by się przydały celem zagospodarowania południowo-zachodniej części mapy, ale wątpię w to. Znikomy lore, szczątkowo obecne w bitewniaku, tak naprawdę to CA musiałoby te nacje na potrzeby gry stworzyć, czego pewnie licencja od GW nie obejmuje.
10. Demony Chaosu - kalka do obecnego Chaosu, a poza tym byłaby to raczej sztucznie funkcjonująca armia, widziałbym raczej jako uzupełnienie Chaosu.
11. Armie Chaosu poświęcone poszczególnym bogom - prawdopodobnie zbyt mało róznorodne by wprowadzić do gry z jednej strony, a z drugiej patrz pkt 10.

Inne:

12. Mousillon - jako alternatywna lokalizacja startowa dla Vampirów z nowym legendarnym lordem.
13, 14 - pomniejsze klany Orków/Kransoludów z lordami jako alternatywne lokalizacje startowe.

Obecne problemy geolokalizacyjnego TWW widzę w tym, że:
1. Najbardziej wyekspoatowanym terenem w grze jest obszar Imperium, gdzie w zasadzie dochodzi do styku 4 z 5 obecnych nacji (poza krasnoludami), gdy znaczna część mapy jest nieużywana (cały Zachód i w zasadzie północ).
2. Spore ograniczenia wnosi tu sam bitewniak, tam po prostu problem tego, gdzie dochodzi do starcia między armiami nie istnieje (a lore'm można manipulować). Gdy dojdzie do poszerzenia mapy w kolejnych częściach, to prawda jest taka, że Tomb Kingsi raczej nie bedą mieli sposobności powalczyć z kimkolwiek innym niż Orkowie i Krasnoludy (którzy i tak są dość daleko od ich startowej lokalizacji), a sam Nowy Świat będzie dość pustawy (obejmuje tylko Dark Elfy i Lizardmen), no chyba, że zostanie zapełniony Beastmen, Chaosem i alternatywnimi lokalizacjami innych nacji (głównie mam tu myśli Vampiry i Imperium), z High Elfami gdzieś pomiędzy jednym, a drugim.

Arroyo
31-05-2016, 21:34
Elfy + Jaszczury będą w 1 dużym dodatku, a Skaveni + Ogry w drugim. Więc z Twoich typów należy usunąć od razu Leśne Elfy i Ogry i Skavenów. Z kolei Bretka za darmo będzie.

Arnold
31-05-2016, 21:54
Elfy + Jaszczury będą w 1 dużym dodatku, a Skaveni + Ogry w drugim. Więc z Twoich typów należy usunąć od razu Leśne Elfy i Ogry i Skavenów. Z kolei Bretka za darmo będzie.

To w zaistniałej sytuacji nie ma czego dodawać, bo w praktyce wyczerpano już nacje, jakie przewiduje bitewniak. ;)

Na obecnej mapie z nowych frakcji (poza tymi, które wskazałeś, że mają się pojawić w innym czasie) dodać można tylko Kislev i Beastmen. Co skłania do refleksji, iż potencjalne DLC ograniczyć sie mogą tylko do nowych jednostek/lordów, ew. alternatywch lokalizacji startowych obecnych nacji. Z racji uśmiercenia WFB zastanawia mnie, jak dalece CA może ingerować w lore? Bo jeśli niespecjalnie (a znając GW - tak właśnie jest), to nie ma co sobie złudzeń robić na wiele nowych frakcji.

Skąinąd info o tym, co będzie w którym znacznym dodatku to jest oficjalne? Mi tylko znana jest pełna, docelowa mapa, która wskazywałaby na to, iż nalezy się spodziewać jeszcze Tomb Kingsów (bo po co innego wielka pustyna na południu? nacji Araby raczej CA niewprowadzi) i Chaos Dwarfy (bo w zasadzie ma mapa zostać rozszerzona o część tzw. Darklands), a Nowy Świat już został powyżej omówiony.

Arroyo
31-05-2016, 22:08
Przypominam, że Arabia była w Warmasterze, Krasnoludy Chaosu są w Tamurkhan (oficjalny), a do tego mamy fanowskie frakcje Eliassona (Estalia, Kislev - rozwinięty bardziej niż w bitewniaku oraz Norskę), a Tilea jest jako Psy Wojny.

A skoro GW i tak już zniszczyło uniwersum End Times'em i Age of Sigmar. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać fanowskie AB.

Asuryan
31-05-2016, 22:15
I nacje, w których pojawienie się wątpię:

7,8,9. - Estalia, Border Princes, Tilea - zasadniczo by się przydały celem zagospodarowania południowo-zachodniej części mapy, ale wątpię w to. Znikomy lore, szczątkowo obecne w bitewniaku, tak naprawdę to CA musiałoby te nacje na potrzeby gry stworzyć, czego pewnie licencja od GW nie obejmuje.
Akurat Tilea jest bardzo dobrze opisana w dodatku Dogs of Wars do 5 edycji bitewniaka. Spokojnie można by dać własny roster:

LL: Borgio Oblężyciel / Lucrezzia Belladonna / Lorenzo Lupo

- Braganza's Besiegers (kusznicy z pawężami)
- Voland's Venators (średnia kawaleria)
- Leopold's Leopard Company (pikinierzy)
- Bronzino's battery of galloper guns (lekkie działa zaprzężone do koni)
- Marksmen of Miragliano (doskonali kusznicy)
- Vespero's Vendetta (pojedynkowicze, uzbrojeni w miecz i sztylet z płaszczem przerzuconym przez ramię traktowanym w walce wręcz jako tarcza)

Tylko że na obecnej mapie w grze Tilea jest bardzo okrojona (samo Miragliano i Luccini). Brak Sartosy, Remas, Tobaro, Trantio, Pavony, Verezzo, Monte Castello (które też mają swoje słynne oddziały). To już nawet Bretonnia została lepiej odzwierciedlona w grze, mimo że połączyli zupełnie odrębne diukostwa w pary.

Arroyo
31-05-2016, 22:17
Do tego wycinając wielu lordów np. Diuka Tankreda nie zastałem chyba i diuka z jeszcze jednego diukostwa.

Ituriel32
01-06-2016, 06:43
Ja po zastanowieniu się wytypowałem nacje w ten sposób (* to moje pewniaki):
- Bretonia jako darmowa jako przeciwwaga dla imperium. (Będzie się też łączyć z drugą grupa).
- Północ - Czyli Norska*, Kislev* i demony chaosu (opcjonalnie) - Nie wyobrażam sobie by zostawili tak dużo terenu bogatego w regiony tak słabo zagospodarowanego, teraz tylko chaos może się tam bawić.
- Zachód - CZyli Estalia i Tilea - Przydały by się obie (ze zmianami na mapie dodającymi nowe regiony), ale tu mogą poczekać na ten drugi duży dodatek pudełkowy.
- Księstwa graniczne - ja bardzo bym je chciał, ale kampania nimi byłaby bardzo hardkorowa, chyba tylko Kislev miałby gorzej.
- Zwierzoludzie* - Będzie to kolejna horda i w zależności od tego jak będą planowa kolejne dlc to mogą dać ich wszędzie, ale spodziewam się ziem bretonii.
- Szczurki i Leśne Elfy - to pewniaki w następnych częściach.

Problemem mojej wizji jest południe w którym zostaną tylko zieloni + Księstwa i brodacze. Ale to zobaczy się jak powiększą mapę.

@)Arnolda mógłbyś dać linka do tego infa co wygrzebali w plikach?

Arroyo
01-06-2016, 07:07
Na Księstwa Graniczne bym nie liczył. Demony Chaosu to dla mnie pewniak jako DLC do pierwszego samodzielnego dodatku. Zwierzoludzie z kolei jako FLC do tego dodatku ;)

royal1410
01-06-2016, 07:13
Na pewno chciałbym Norskę i Kislev

Arroyo
01-06-2016, 07:33
Przypomnę tylko, jakie DLC możemy oczekiwać (typy):

Lord Packs

Themed on a specific rivalry or conflict from the Warhammer Lore, Lord Packs contain brand new Legendary Lords and supporting units and characters for existing playable races. They typically include:
• 2 new playable Legendary Lords with their own narrative quest chains, campaign bonuses and quest items.
• 2 new Lords to serve as generals.
• A new unique Unit.
• New elite Units of Renown*.
‘Units of Renown’ are elite versions of otherwise already existing units. They might have upgraded stats, different arms or armour, or an unusual ability or two. Typically they’ll reflect the theme of the Pack, probably having been instrumental in the conflict. Given their power and rarity, you might only be able to field one unit of them at a time, or they may be subject to other restrictions.
Race Packs

Race Packs introduce a new playable Race to the game, either as a first appearance, or adding a full Unit roster, Heroes, Lords and playable Legendary Lords to non-playable existing races in the core game. They might typically include:
• A new playable Race added to the Grand Campaign and Multiplayer game.
• New Legendary Lords with their own narrative quest chains, campaign bonuses and quest items.
• New Lords to serve as generals.
• New Race-specific Heroes (where applicable).
• New magic items and mounts.
• Race-specific unique Units.
• Race-specific building, technology and skill trees.
Campaign Packs

A supercharged version of a Race Pack, Campaign Packs not only contain a brand new Race for use in the Grand Campaign and Multiplayer, but also add a new Challenge Campaign to the game. Themed on an epic event from the Warhammer Lore, these self-contained Campaigns will present a distinct and challenging scenario. Contents might typically include:
• A new Challenge Campaign featuring the Pack’s new Race; a self-contained mini-campaign, with a set of escalating victory conditions to suit both new and very experienced veteran players alike.
• Adds a new playable Race to the Grand Campaign and Multiplayer game.
• New Legendary Lords with their own narrative quest chains, campaign bonuses and quest items.
• New Race-specific Heroes.
• New Lords to serve as generals.
• New magic items and mounts.
• New Race-specific, unique Units.
• New Race-specific building, technology and skill trees.

Także poza pewnym DLC z Krwią (pewno też animacjami, bo z czegoś żyć muszą ;D) dostaniemy DLC z LL'ami, Rasami i Kampaniami. Osobne tłumaczenie:

Lord Packi:
2 nowych LL'ów
2 nowych Lordów
dodatkowa unikatowa jednostka
nowe elitarne sławne jednostki

Race Packi:
Nowa rasa do kampanii i multi
Nowi LL'owie
Nowi Lordowie
Nowi przystosowani do danej rasy Bohaterowie
Nowe Magiczne itemy i wierzchowce
Nowe jednostki
Specyficzne dla danej rasy budynki, technologie i drzewko umiejętności

Campaign packi:
Nowa Kampania, zawierająca nową rasę, mniejsze kampanie
Nowa Rasa do kampanii i multi
Nowi LL'owie
Nowi Lordowie
Nowi Bohaterowie
Nowe Magiczne itemy i wierzchowce
Nowe jednostki
Nowe budynki, technologie i umiejki

Aryann
01-06-2016, 07:33

Sądzę, że dlc z nową rasą jest zbyt łakomym kąskiem, by wszystko ciekawe zostawili na duże dodatki.
Precyzowali gdzieś co za elfy mają być w drugiej części? Moim zdaniem będą to tylko HE i DE bo leśne niespecjalnie są na Ulthuanie potrzebne. Dadzą je obok Brettonii i prawdę powiedziawszy czułbym się zawiedziony, gdyby teraz w dlc sprzedawali tylko nowe unity (których na sztuki raczej nie kupię, bo wszystkie wyjdą drożej niż sama gra). Natomiast Estalia, Tilea i innej tej rangi państewka myślę że interesują tylko hardkorowych fanów Warhammera i nikt tego nie kupi.

Ituriel32
01-06-2016, 07:37
Nie do końca się zgadzam, z tymi hardkorowymi fanami, gracze TW chcą różnorodności.

Arroyo
01-06-2016, 07:37
Sądzę, że dlc z nową rasą jest zbyt łakomym kąskiem, by wszystko ciekawe zostawili na duże dodatki.
Precyzowali gdzieś co za elfy mają być w drugiej części? Moim zdaniem będą to tylko HE i DE bo leśne niespecjalnie są na Ulthuanie potrzebne. Dadzą je obok Brettonii i prawdę powiedziawszy czułbym się zawiedziony, gdyby teraz w dlc sprzedawali tylko nowe unity (których na sztuki raczej nie kupię, bo wszystkie wyjdą drożej niż sama gra). Natomiast Estalia, Tilea i innej tej rangi państewka myślę że interesują tylko hardkorowych fanów Warhammera i nikt tego nie kupi.
Będą - na pewno na TWCenter wystarczy zajrzeć na pierwsze strony. Ale zakładam, że wiesz to lepiej niż twórcy tej gry...
Na pewno będą Elfy (nie sprecyzowano jakie, ale sądzę, że dodadzą WE też, z tym, że do Starego Świata, poszerzając mapę początkową). Estalia jest fanowska, co prawda, ale już Tilea nie - to oficjalna frakcja ludzka, która jest znana pod nazwą Dogs of War. A z kolei Kislev ma sporo "fanów", więc nie ma się co dziwić, jeśli ich dostaniemy. A i nie mów za wszystkich, bo to tylko o Ciebie chodzi.

Poza tematem - boję się, że jeśli dostaniemy Campaign Pack o np. Wielkiej Wojnie z Chaosem czy o Krucjatach do Arabii to dostaniemy frakcję Imperium z zakonami rycerskimi i na single i na multi, co powodowałoby dwie różne armie dla Imperium zarówno dla graczy single'a, jak i dla multi. Poza tym Lords Pack mnie nieco zastanawia - jak zapewne widzieliście, na Lord Packi mają składać się: 2 Legendarni Lordowie z bitwami swoimi, broniami i magią etc. 2 Lordowie jako generałowie, jakaś unikatowa jednostka np. dla Wullfharta jego łucznicy i nowe elitarne sławne jednostki (na myśl przychodzą mi najemnicy z Psów Wojny i jakieś zakony rycerskie).

Ituriel32
01-06-2016, 08:01
Dla mnie pakiet LL to będzie odpowiednik paczki z jednostkami z Roma2.

• 2 new playable Legendary Lords with their own narrative quest chains, campaign bonuses and quest items.
• 2 new Lords to serve as generals.
• A new unique Unit.
• New elite Units of Renown*.

Czyli 2 różnych LL, dwie jednostki bohaterów (agentów), parę do kilku jednostek i parę (od 1 do 3) jednostek wywyższonych, czyli ciut pod pakowanych elit (ale ograniczonych w liczbie).

Arroyo
01-06-2016, 08:21
Dla mnie pakiet LL to będzie odpowiednik paczki z jednostkami z Roma2.

Czyli 2 różnych LL, dwie jednostki bohaterów (agentów), parę do kilku jednostek i parę (od 1 do 3) jednostek wywyższonych, czyli ciut pod pakowanych elit (ale ograniczonych w liczbie).
Tyle, że tam jest Unit, nie Units ;) Także jedną unikatową i kilka elitarnych sławnych regimentów, przy czym można myśleć albo o zakonach, albo o najemnikach z Psów Wojny.

Ituriel32
01-06-2016, 08:24
To jeszcze gorzej, bo na takim pakiecie skorzystają tylko osoby grające z modem na lokalizacje LL.

Arroyo
01-06-2016, 08:29
Moim zdaniem nie ma co aż tak przesadzać. Załóżmy, że będzie to Lord Pack dla Krasnoludów. Dostalibyśmy zapewne:
Josefa Bugmana
Thoreka Żelazną Brew
Zabójcę Smoków
Zabójcę Demonów
Krasnoludzkich Strażników/Balistę
Wojowników Bugmana i Piratów Dronga Drągala z Psów Wojny.

Biorąc pod uwagę, że obaj LL'owie mieliby własne bitwy zadaniowe, umiejki itd. to na pewno byłoby dużo lepiej niż we wszystkich unit pack'ach do poprzednich części TW ;)

EDIT: Iturielu, wg mnie nie do końca. Przykład? Skorzystają też na tym gracze multi i Ci, co chcieliby przejść kampanię daną rasą jeszcze raz.

Ituriel32
01-06-2016, 08:34
Nie wiem dlaczego ale takie paczki nie pasują mi jako rasowe. Powodów jest kilka:
- Wyobraź sobie paczkę dla każdej rasy by każda miała po 4 lordów... Wiesz ile by to kosztowało.
- Liczba agentów na rasę była by kosmiczna.

Bardziej by mi pasowało jakby było by to mieszane tak by równomiernie wszystkie rasy coś dostały.

Arnold
01-06-2016, 08:42
Przypominam, że Arabia była w Warmasterze, Krasnoludy Chaosu są w Tamurkhan (oficjalny), a do tego mamy fanowskie frakcje Eliassona (Estalia, Kislev - rozwinięty bardziej niż w bitewniaku oraz Norskę), a Tilea jest jako Psy Wojny.

A skoro GW i tak już zniszczyło uniwersum End Times'em i Age of Sigmar. Więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać fanowskie AB.

Zapisy umowy licencyjnej (których nie znamy) mogą stać na przeszkodzie. ;)
Na fanowskiej rozwiazania to nawet nie ma co liczyć.

Akurat Tilea jest bardzo dobrze opisana w dodatku Dogs of Wars do 5 edycji bitewniaka. Spokojnie można by dać własny roster:

Problem z Dogs of War był taki, że to po prostu dodatek będący zbiorem najemników. A nie powiesz mi, że lore dotyczących tych nacji jest tak rozbudowany jak ten odnoszący się do głównych nacji?
Skąinąd, w grze nie ma w ogóle najemników (raz się na tym w kampanii ostro przejechałem, dopiero wtedy ten brak odnotowałem). Czyżby to też miał być materiał na osobne DLC?

@)Arnolda mógłbyś dać linka do tego infa co wygrzebali w plikach?

Pojawił się taki wątek na oficjalnym forum parę dni po premierze. Nie jestem w stanie tego wygrzebać obecnie.
Acz jak sobie w grze odpalisz strategic overview to odnotujesz, że część mapy jest wycięta, tj. wschód i południe ma wyłącznie postać konturową (i to o ten teren mapę roszerzą) oraz jest pozostawione miejsce pod New World, do którego będzie dość blisko zresztą ze Starego Świata.

Arroyo
01-06-2016, 08:56
Zapisy umowy licencyjnej (których nie znamy) mogą stać na przeszkodzie. ;)
Na fanowskiej rozwiazania to nawet nie ma co liczyć.

Nie wykluczajmy od razu fanowskich AB. Jeśli nie pojawią się w formie DLC to na 100% modderzy coś zrobią. Nie ma nigdzie napisane, że na 100% nie będzie fanowskich AB - przypominam o wywiadzie portalu z pracownikiem CA.
Tilea na pewno będzie w formie DLC. Nie wymyślaj mi tu proszę bzdur takich, że ich nie będzie. Tym bardziej, że jak mówiłem - świat Warhammera już nie istnieje, bo został rozwalony przez durną politykę GW.

Aryann
01-06-2016, 10:07
Nie do końca się zgadzam, z tymi hardkorowymi fanami, gracze TW chcą różnorodności.

Tak, ale myślę, że jednak więcej ludzi czeka na większą różnorodność, czyli właśnie kompletnie nowe rasy - Elfy wszelkiego rodzaju, Tomb Kings, Chaos zamiast odłamów ludzi. Wydaje mi się, że krainy typu Kislev czy Tilea pełnią jednak rolę buforowych zapychaczy, tak jak w poprzednich częściach TW pomniejsze, nie dające się kontrolować państwa-miasta. Mogę się oczywiście mylić choćby dlatego, że łatwo im będzie zrobić taką Tileę, bo mają już gotowe modele ludzkie z Imperium, które wystarczy trochę inaczej pokolorować, tu dodać piórko, tam szabelkę i mamy nową grywalną rasę. Oczywiście trzeba będzie dodać parę jednostek.

Arnold
01-06-2016, 10:13
Nie wykluczajmy od razu fanowskich AB. Jeśli nie pojawią się w formie DLC to na 100% modderzy coś zrobią.

Wątek dotyczy DLC i pochodnych, więc nie mieszałbym w to modów - zupełnie inna sfera.

Tilea na pewno będzie w formie DLC. Nie wymyślaj mi tu proszę bzdur takich, że ich nie będzie. Tym bardziej, że jak mówiłem - świat Warhammera już nie istnieje, bo został rozwalony przez durną politykę GW.

To stwierdzenie "na pewno" to brzmi jakbyś był insiderem. ;)
W pozostałym wypadku pozostaje mi skwitować, żeby się nie okazało (ze szkodą dla graczy), iż stwierdzenie, że Tilea będzie na pewno, jest bzdurą. ;)

A z tą durną polityką to bym nie przesadzał. Community też samo sobie winne. WFB potrzebował gruntownej zmiany i mimo wszystko wydaje mi się, że AoS jest lepszym rozwiązaniem, niż dogłębna ingerencja w WFB. A ile wtedy byłoby płaczu...

Aryann
01-06-2016, 10:15
Będą - na pewno na TWCenter wystarczy zajrzeć na pierwsze strony. Ale zakładam, że wiesz to lepiej niż twórcy tej gry...
Na pewno będą Elfy (nie sprecyzowano jakie, ale sądzę, że dodadzą WE też, z tym, że do Starego Świata, poszerzając mapę początkową). Estalia jest fanowska, co prawda, ale już Tilea nie - to oficjalna frakcja ludzka, która jest znana pod nazwą Dogs of War. A z kolei Kislev ma sporo "fanów", więc nie ma się co dziwić, jeśli ich dostaniemy. A i nie mów za wszystkich, bo to tylko o Ciebie chodzi.

Mam prośbę - nie pusz się tak, tylko dlatego, że ktoś ma odmienne zdanie. Naprawdę. Zabrakło chyba tylko w tym poście "nie mierz innych swoją miarą". Po co to? Zakładam, że to luźna rozmowa dla hobbystów a nie ludzi, którzy muszą mieć oblatane wszystkie fora i dyplom z poznania Army Booków. Nie ma takiej potrzeby.
Jak wyżej wspomniałem nie bazuję na AB tylko innych grach z tego uniwersum w które miałem przyjemność zagrać i obstawiałbym jednak, że Ulthuan to przede wszystkim Wysokie Elfy + Mroczne Elfy. Jeśli przesuniemy Wysokie na kontynent to co będą na Ulthuanie robiły Mroczne?
Jeśli chodzi o mniejsze państwa ludzkie, możesz mieć oczywiście racje i one się ukażą. Tym bardziej tak się może stać znając politykę wydawniczą SEGI. Widzę to jednak tak jak wspomniałem - z jakiegoś powodu GW przestał wydawać te armie i stawiałbym raczej na brak zainteresowania niż ich lenistwo lub brak wyobraźni jak te armie pociągnąć. Woleli się skupić na "dużych" graczach niż tych zapychaczach. To tylko moje zdanie.

EDIT:

Jeśli chodzi o durną politykę GW i zniszczenie Warhammera to sytuacja zaczęła się odbijać od dna. Kto miał się wykruszyć już to zrobił dawno temu. Teraz napłynęło trochę nowych graczy. Zmiana się bierze po pierwsze z agresywnego wydawnictwa GW Age of Sigmar - poświęcają więcej uwagi AoS niż 40k, może oprócz "gier planszowych". Druga sprawa, że de facto przyznali się do błędu i niebawem opublikują nowe zasady podzielone na 3 grupy - casual, gra turniejowa i coś trzeciego, chyba kampania. To zaspokoi tych co narzekali na brak punktów i balansu.

Arroyo
01-06-2016, 10:45
Dlatego zostaje nadzieja, że CA da fanowskie AB mimo wszystko. Bo Kislev, Tilea i Estalia jako rostery Imperium to zwykłe lenistwo i traktowanie graczy jak idiotów. Mam prawo wyrazić swoje zdanie odnośnie tego, bo mam po prostu szerokie pojęcie na temat świata Warhammera i lata mi koło nosa, że CA nie dopracowało tego w szczegółach. Mam tę grę oryginalną, wymagam zatem, by była najlepiej wykonana nawet, jeśli dostaniemy fanowskie AB i rostery z nich.
Dalej - na pewno dostaniemy Wysokie Elfy, Leśne Elfy, Mroczne Elfy i Jaszczuroludzi. W FLC Zwierzoludzi, a w DLC Demony Chaosu. Potem Skavenów i Ogry - w DLC Królów Grobowców i w FLC Krasnoludy Chaosu. Jak to wyjdzie? Zobaczymy.

Co do bycia Insiderem w CA - nie, nie jestem. Dlaczego? Bo obowiązywałaby mnie zmowa milczenia i jakbym coś pisnął, to dostałbym od razu pewnie bana. Dlaczego powiedziałem "na pewno"? Bo sądzę, że skoro mamy Tileę w Psach Wojny opisaną w miarę ok, do tego większość regimentów stamtąd jest z poszczególnych państw-miast Tileańskich - wg mnie to mówi samo za siebie. A skoro mają póki co roster Imperium to wszystko może się zmienić.

PS. Aryann - uwagę tą puszczam sobie mimo uszu ;) I co do AoS to uważam, że zniszczyło lore Warhammera. I właśnie lore uważam za coś, co nie powinno się psuć. Już to End Times zrobiło i gardzę ogólnie Matt Wardem, który tę herezję wypuścił. Punkty i balans mnie nie dotyczą, bo nie znam mechaniki bitewniaków i nie mam zamiaru jej znać. Dla mnie ogólnie Age of Sigmar to zwykła herezja. Na tym koniec tematu o AoS.
A odnośnie modów - mogę o tym mówić. Dlaczego? Bo zwykle mody naprawiają to, co twórcy "zapomnieli" dodać. Oczywiście o ile nie dodają czegoś, co w ogóle jest całkowitym łamaniem praw lore'a np. Czarni Orkowie z łukami....

PS.2. Dla mnie ogólnie świat Warhammera skończył się na 7 edycji, ósmą edycję spoglądam ot tak, gdy chcę coś dobudować do 7 edycji i nadal czekam na emocjonujące zakończenie, w którym nie ma coming out'ów np. Kemmler sługą Tzeentcha czy Harkon sługą Khorne'a (dla mnie coś takiego jest właśnie psuciem uniwersum, które znam).

Aryann
01-06-2016, 11:12
PS. Aryann - uwagę tą puszczam sobie mimo uszu ;)

Bardziej w porządku by było, żeby ktoś, kto w jakiś sposób zarządza tym forum słuchał swoich forumowiczów, a nie mówił im, że ma ich tam gdzie nie wypada mieć.

I co do AoS to uważam, że zniszczyło lore Warhammera. I właśnie lore uważam za coś, co nie powinno się psuć.

Z perspektywy czasu mogę się z Tobą zgodzić. Co prawda GW teraz intensywnie pracuje nad tym, żeby ten świat był przyciągający, ale zbyt wiele poświęcili. Za 10 lat nie będzie śladu w pamięci młodych graczy o Kislevie, Sylvanii czy Pustkowiu Chaosu.

A odnośnie modów - mogę o tym mówić. Dlaczego? Bo zwykle mody naprawiają to, co twórcy "zapomnieli" dodać. Oczywiście o ile nie dodają czegoś, co w ogóle jest całkowitym łamaniem praw lore'a np. Czarni Orkowie z łukami....

Tak, ale to jednak treść bonusowa, nie główna. Niepewna. Równie dobrze może powstać mod dla Kislevu co Gwiezdnych Wojen. Albo Siedmiu Królestw. Wszystko zależy od tego czym uzdolnieni programiści będą akurat zainteresowani. Nikt nie będzie oceniał tej gry za to jaka stała się z modem, tylko za to co wyszło spod paluchów programistów z CA.

Ituriel32
01-06-2016, 11:16
Nacje ludzi takie jak Bretonia, Kislev, Estalia, Tilea i Ksiestwa są bardzo łatwe do przygotowania przez twórców. W sumie bez znaczenia jest czy mają czy nie mają swoich AB. Cały ich urok polega na tym że mają lokalny klimat np. Bretka to średniowieczna Francja/Anglia, Kislev to taka ruś/kozacy/ruscy/Rosjanie. Estalia i Tilea to włochy i Hiszpania.
Więc każdy znajdzie swój profil ludzkich armii.

Co ważne można je zrobić bardzo małym kosztem i są idealną zapchajdziurą dla mini kampanii. Jak do tej pory żadna mała kampania nie podbiła mojego serca i zawsze wracam do normalnej, tak w romku czy attyli.

Arroyo
01-06-2016, 11:17
Bardziej w porządku by było, żeby ktoś, kto w jakiś sposób zarządza tym forum słuchał swoich forumowiczów, a nie mówił im, że ma ich tam gdzie nie wypada mieć.

Z perspektywy czasu mogę się z Tobą zgodzić. Co prawda GW teraz intensywnie pracuje nad tym, żeby ten świat był przyciągający, ale zbyt wiele poświęcili. Za 10 lat nie będzie śladu w pamięci młodych graczy o Kislevie, Sylvanii czy Pustkowiu Chaosu.

Tak, ale to jednak treść bonusowa, nie główna. Niepewna. Równie dobrze może powstać mod dla Kislevu co Gwiezdnych Wojen. Albo Siedmiu Królestw. Wszystko zależy od tego czym uzdolnieni programiści będą akurat zainteresowani. Nikt nie będzie oceniał tej gry za to jaka stała się z modem, tylko za to co wyszło spod paluchów programistów z CA.
Wpis, że uwagę puszczam sobie mimo uszu, to chodzi mi o to:

Mam prośbę - nie pusz się tak, tylko dlatego, że ktoś ma odmienne zdanie.
Mam w końcu prawo wyrazić swoje zdanie o wszystkim, nawet jeśli się komuś ono nie będzie podobać, w końcu tego regulamin nie zabrania.

Drugie zdanie - właśnie o to mi chodzi - usuwając jedno, rzucają się na drugie. Co to powoduje? Że uniwersum, nad którym pracowali 20-30 lat po prostu ot tak idzie sobie w przepaść, bo ktoś tam zadecydował, by tak było. Choć w sumie dopóki są ludzie, którzy "pielęgnują tradycje wspominania o tym uniwersum" dopóty to uniwersum nie zginie ;)

Co do trzeciego - no cóż, jak mówiłem, mam nadzieję, że jednak pojawią się na forum CA ludzie, którzy w końcu zrobią taki bunt, że CA nie będzie miała wyboru i pododaje wszystko, co było do czwartej edycji do ósmej bez zbędnego płacenia za wszystko jak za chleb za komuny ;)

EDIT: Ituriel, ale takie Księstwa Graniczne nie mają swojego AB, a jedynie drobne zdania w AB Bretki z 5 edycji i w RPG'u co nieco jest. Poza tym roster, jaki by u nich pasował to mieszanka podstawowych jednostek Imperium i Bretonnii.
Poza tym też uważam, że CA jako szanowana przez tam jakiś procent graczy winna w końcu pogodzić prośby znawców tego bitewniaka i fanowskich AB i dać konkretną grę. W końcu biorą się za poważny i bardzo opłacalny projekt. Jeśli chcą, by wyszła z tego potężna trylogia to muszą pogodzić obie strony i uwzględnić najlepiej wszystkie edycje od czwartej do ósmej, a nie robić wała z klientów.

Asuryan
01-06-2016, 11:37
Czyli 2 różnych LL, dwie jednostki bohaterów (agentów)
Nie bohaterów (hero), a zwykłych lordów (generałów). Na resztę postów odpowiem jak wrócę z pracy.

Arroyo
01-06-2016, 13:34
Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska

royal1410
01-06-2016, 20:36
Mnie to na przykład ciekawi kiedy pojawią się informacje o pierwszym DLC, starego świat. W przyszłym tygodniu, czy pózniej. Jak myślicie?

Defungor
01-06-2016, 20:46
Oby jak najszybciej, bo bez krwi nie da się praktycznie grać :P

Asuryan
01-06-2016, 22:39
Precyzowali gdzieś co za elfy mają być w drugiej części? Moim zdaniem będą to tylko HE i DE bo leśne niespecjalnie są na Ulthuanie potrzebne.
Nie precyzowali. Na dobrą sprawę nawet nie wiadomo czy dodadzą Ulthuan w tym zapowiadanym dodatku lub/i Naggaroth. Nawet Lustria nie jest pewna, bo mogą dać jaszczury daleko na południu Czarnego Lądu, które zapuściły się tam w pogoń za skavenami. Mogą dać tylko HE, tylko DE lub tylko WE - tym bardziej że Loren już jest w grze, tylko że jak na razie jako teren niedostępny (lity las do którego nie można wejść). Spokojnie można dać tam jakąś 2-3 regionową prowincję.

Nie wiem dlaczego ale takie paczki nie pasują mi jako rasowe. Powodów jest kilka:
- Wyobraź sobie paczkę dla każdej rasy by każda miała po 4 lordów... Wiesz ile by to kosztowało.
- Liczba agentów na rasę była by kosmiczna.
Nie, nowi agenci byli by tylko do nowych ras grywalnych. Np paladynów i kapłanki Pani Jeziora dla Bretonni. Przecież danie im agentów Imperium by było zupełnie bezsensowne (zabijające klimat). Skrytobójców/mnichów plagi/mistrzów stad dla skavenów, etc.

Załóżmy, że będzie to Lord Pack dla Krasnoludów. Dostalibyśmy zapewne:
Josefa Bugmana
Thoreka Żelazną Brew
Zabójcę Smoków
Zabójcę Demonów
Krasnoludzkich Strażników/Balistę
Wojowników Bugmana i Piratów Dronga Drągala z Psów Wojny.
Bugman to tylko dowódca regimentu, a nie król. Nie nadaje się na generała całej armii, czyli LL. Ale wraz ze swoimi wojownikami na unikalną jednostkę już jak najbardziej. Co innego taki król Kazador (co z tego, że to król istniejącego w grze Karak Azul, skoro dali do krasnoludów Ungrima, faktycznie króla Karak Kadrin...) czy mistrz gildii inżynierów Burlok Damminson, lub nawet lord run Kragg Ponury (dane mam z 4 edycji, więc te stanowiska może już piastować ktoś inny, choć taki krasnoludzki cyborg ;) jako generał byłby fajny. Zamiast zabójców jako zwykłych lordów mogą dać mistrzów gildii inżynierów i lordów run (u wampirów jako agenci są między innymi wampirzyce i nekromanci, a jako generałowie lordowie wampirów i mistrzowie nekromanci).

Dalej - na pewno dostaniemy Wysokie Elfy, Leśne Elfy, Mroczne Elfy i Jaszczuroludzi. W FLC Zwierzoludzi, a w DLC Demony Chaosu. Potem Skavenów i Ogry - w DLC Królów Grobowców i w FLC Krasnoludy Chaosu. Jak to wyjdzie? Zobaczymy.
Na pewno to dostaniemy w pierwszym dodatku kampanii jakieś elfy (nie wiadomo jakie i czy wszystkie) i Jaszczuroludzi. W drugim kampanii Skavenów i Ogry. Wielce prawdopodobne, że dostaniemy wcześniej FLC rasy Bretonni. Reszta to tylko nasza gdybanina i mniej lub bardziej pobożne ;) życzenia :D

royal1410
02-06-2016, 06:43
Jedno jest pewne, pierwszym FLC będzie dla Wampirów, miejmy nadzieję, że jak najszybciej. Choć moim zdaniem to FLC powinno być wydane wraz z premierą, w końcu info. o nim znalazło się już przy rosterze wampirów, więc powinni to potraktować jako zawartość już przygotowaną na premierę.

Arroyo
02-06-2016, 09:22
Bugman to tylko dowódca regimentu, a nie król. Nie nadaje się na generała całej armii, czyli LL. Ale wraz ze swoimi wojownikami na unikalną jednostkę już jak najbardziej. Co innego taki król Kazador (co z tego, że to król istniejącego w grze Karak Azul, skoro dali do krasnoludów Ungrima, faktycznie króla Karak Kadrin...) czy mistrz gildii inżynierów Burlok Damminson, lub nawet lord run Kragg Ponury (dane mam z 4 edycji, więc te stanowiska może już piastować ktoś inny, choć taki krasnoludzki cyborg ;) jako generał byłby fajny. Zamiast zabójców jako zwykłych lordów mogą dać mistrzów gildii inżynierów i lordów run (u wampirów jako agenci są między innymi wampirzyce i nekromanci, a jako generałowie lordowie wampirów i mistrzowie nekromanci).

Na pewno Kazadora nie dostaniemy, raczej albo Thoreka (Mistrza Kowali Run z Karak Azul), albo Belegara - króla Karak Osiem Szczytów.

Krwawy_Baron
03-06-2016, 13:25
Patrzcie co znalazłem: http://whenc.totalwar.com/#/faction/wh_main_ksl_kislev

Czyżby pierwszym DLC frakcyjnym był Kislev?

Il Duce
03-06-2016, 14:51
Jak Ty to znalazłeś? Jak się wchodzi w rasy to Kislevu brak...

Krwawy_Baron
03-06-2016, 15:10
Zaczęło się od tego, że przez google'a szukałem Bretonni na warhammerowej encyklopedii - znalazłem link (poniżej) na jakimś forum. Wtedy też pomyślałem, że może CA zaczęła już coś grzebać na encyklopedii więc zacząłem kombinować z różnymi frakcjami analogicznie do istniejących już stron - najpierw próbowałem z Norską ale nic nie wyszło. Drugi poszedł Kislev

Niżej macie działającą Bretonnię (choć oczywiście strona jest póki co okrojona w porównaniu np. do Chaosu czy Imperium)
http://whenc.totalwar.com/#/faction/wh_main_brt_bretonnia

Estalii i Tilei póki co nie ma

Arroyo
03-06-2016, 17:41
Albo Kislev, albo Lords Pack będzie pierwszy. Ew. krew.

Krwawy_Baron
04-06-2016, 14:02
Albo Kislev, albo Lords Pack będzie pierwszy. Ew. krew.

Myślę że pierwsza wejdzie krew - pytanie tylko czy w związku z mnogością animacji dojdą ucinane kończyny i dekapitacje. Z tym jest chyba najmniej roboty. Lords Pack wyjdzie pewnie jak już będzie kilka DLC z frakcjami - Beasts of War i Daugthers of Mars z Rome II też pojawiły się dopiero po jakimś czasie. Na Kislev możemy jeszcze trochę poczekać: skoro Bretonnia ma swoje miasta to i Kislev na takowe zasługuje, do tego jeszcze potrzeba zaprojektować nową mechanikę i skrypty w kampanii (a biorąc pod uwagę rozmiar frakcji oraz jej historię w Warhammerze, myślę że kampania będzie typowo defensywna) plus do tego nowych bohaterów i legendarnych lordów ze swoimi zdolnościami plus (mam nadzieję) całe nowe drzewko jednostek - choć zastanawia mnie czy w przypadku Kislevu zdecydują się na recykling niektórych modeli (np. twarzy) ze Slavic Nations z Attyli.

Chaak
04-06-2016, 14:40
Ciekawe, czy przy okazji Warhammera CA zacznie wypuszczać DLC do DLC. Chaos na przykład ma ewidentne braki w roosterze i zastanawia mnie jak zostaną one uzupełnione. Jeśli nie to wydaje się, że frakcje z DLC będą biedniejsze od podstawowych przez braki w LL i jednostkach specjalnych.

Aryann
05-06-2016, 18:53
Chaak
Akurat Chaosu nie traktowałbym do końca jako dlc, ale jednak jako korzyści dla kupujących wcześniej i dla mnie jest to pełnoprawna, podstawkowa rasa. Oczywiście ile osób tyle opinii, ale jeśli chodzi o dlc do dlc posługując się tą terminologią (zresztą chyba oficjalnie to też jest nazywane dlc) to mam nadzieję... że tak. Inaczej jak sam zauważyłeś chaos będzie jakimś niepełnoprawnym dodatkiem do gry. Jakkolwiek mierzi mnie pomysł kupowania pojedynczych jednostek za kwoty akceptowalne dla ludzi z zachodu ale nie dla średniozamożnego Polaka o tyle uważam, że jeśli w ogóle się w to bawić, to wszystkim po równo. Tyczy się to również ras przyszłych w tym, tych mniejszych jak Kislev czy Norska czy co tam zrobią grywalnego.

oddball85pl
05-06-2016, 21:57
Ktoś wie / przypuszcza kiedy pojawi się pierwsze DLC?

Arroyo
05-06-2016, 22:09
Przypuszczam, że w tym/w następnym tygodniu coś zapowiedzą.

Il Duce
05-06-2016, 22:12
Myślę że mogą odczekać trochę dłużej,przy Attyli dość szybko ogłosili longbeards culture pack i ludzie strasznie ich za to objechali ;)

nowygracz
08-06-2016, 20:38
a co z elfami?

Asuryan
08-06-2016, 20:44
Elfy to odległa sprawa (za rok lub dwa) - są zapowiedziane w dużym dodatku, być może nawet samodzielnym.

rkplus
15-06-2016, 11:54
znalazłem dzisiaj w internecie coś takiego
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98739

Arroyo
15-06-2016, 12:07
Czyli Demony Chaosu w drugim rozszerzeniu :(

royal1410
15-06-2016, 12:17
Mam nadzieję, że dadzą Bretonie w FLC- jako pierwsza z nowych frakcji.
Gdyby, tak puścili zapowiedzi co do FLC to mało kto by zwrócił na to info uwagę. A tak, dalej nie wiadomo co w trawie piszczy. Ile to ma jeszcze trwać !? - Arroyo nie przekonuje mnie, twoja opinia,że robią patch. Mogą sobie robić, między pierwszą zapowiedzią,a wydaniem jest przecież sporo czasu,nie?

Arroyo
15-06-2016, 12:26
1. Przecież Bretka będzie w FLC...
2. Robią patch, ale długo to pewnie potrwa.
3. Naucz się pisać z poprawną interpunkcją :P

Ituriel32
15-06-2016, 12:29
DLC 3: Beastmen (podfrakcje: Redhorn Brayherd, Khazrak Herd, Brayherd Skrinderkin, Brayherd Jagged Horn, Skrinderkin Ripper Horn, Brayherd Shadowgor, Brayherd Rredhorn);
DLC 5: Leśne Elfy (podfrakcje: Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth);
DLC 8: Królowie Grobowców;
DLC 10: Skaven;
DLC 13: Krasnoludy Chaosu;
DLC 15: Królestwa Ogrów;
Rozszerzenie 1: mapa powiększona o Ulthuan i Nowy Świat; nowe frakcje: Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie;
Rozszerzenie 2: skupi się na Chaosie; cztery nowe frakcje związane z różnymi bogami Chaosu.

W sumie to takie postawienie sprawy mogło by być, ale tylko przy założeniu że ludzie (Kislev, Estalia, Tilea) trafiliby do kupki FL lub kampanijnych.

W rozpisce brakuje dlc z LL i kampanijnych. I widać że te z nacjami skaczą o 2 oczka (dwa dlc z LL lub mini kampaniami). Wydaje się po tym że do zwiezoludzi i leśnych elfów są już częściowo rozpisane (znaczy już przy nich dłubią).

Ale wtedy drugie rozszerzenie to o chaosie staje się takie se.

Pytanie jest teraz takie na ile te info nadal będzie aktualne?

royal1410
15-06-2016, 12:57
Patch, czy nie patch, zawsze mogą zapowiedzieć FLC i wydać za dwa miesiące.

Ituriel32
15-06-2016, 13:03
W sumie mogli by już zapowiedzieć jakieś dlc, zwłaszcza że Krew jest pewna.

Chaak
15-06-2016, 14:14
Jestem ciekawy, gdzie upchną tyle leśnych elfów. Do tego zastanawia mnie, jak będzie wyglądać rozgrywka nimi, bo raczej nie powinny wychodzić ze swojego lasu.
Poza tym, miło że Tomb Kingi mają się załapać do gry.

Il Duce
15-06-2016, 14:52
Nie brał bym za pewnik tego newsa,o ile się nie mylę to do Rome 2 też miała być cała masa DLC,między innymi bodajże coś z Boudicą i Numidią a jak to się skończyło dobrze wiemy ;)

Asuryan
15-06-2016, 22:10
DLC 5: Leśne Elfy (podfrakcje: Anmyr, Arranoc, Argwylon, Atylwyth, Cavaroc, Cythral, Durthu, Eorgovann, Fyr Darric, Modryn, Tirsyth, Talsyn, Wydrioth);
Bardziej te "podfrakcje" wyglądają mi na imienia generałów i agentów.

DLC 3: Beastmen (podfrakcje: Redhorn Brayherd, [...], Brayherd Rredhorn)
Serio, nie spostrzegliście że to ściema?

Arroyo
15-06-2016, 22:14
Akurat już sama "podfrakcja" Durthu pokazuje, że to ściema. Durthu to w końcu jeden z drzewców Leśnych Elfów. Jako frakcja niemożliwe.

Krwawy_Baron
15-06-2016, 22:15
Przeglądając pliki Rome I i Barbarian Invasion też można natrafić na ślad contentu, który wprowadzono dopiero w Rome II (Cezar w Galii, Hannibal {choć pierwotnie był tu Scypion}, Ilyria) i w Attyli (Biali Hunowie). A co się tyczy Numidii i kampani Boudyki - pewnie wejdą one w Rome III za jakieś 15 lat :P

Uważam, że Chaos powinien być dopieszczony już w podstawce, w końcu to wizytówka Warhammera. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała rozgrywka Krasnoludami Chaosu - czyżby powtórka z Nowej Hiszpanii w Americas Campaign (niewielkie, wykokszone oddziały uzupełniane mięchem armatnim)?

Asuryan
15-06-2016, 22:19
Jak dotąd nikt oficjalnie nie zapowiedział że frakcja Krasnoludów Chaosu pojawi się w grze. Co więcej jako zwykłe DLC, bez rozszerzenia mapy na wschód, wręcz niemożliwe (tak samo jak Królestwa Ogrów).

Arroyo
15-06-2016, 22:19
Uważam, że Chaos powinien być dopieszczony już w podstawce, w końcu to wizytówka Warhammera. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała rozgrywka Krasnoludami Chaosu - czyżby powtórka z Nowej Hiszpanii w Americas Campaign (niewielkie, wykokszone oddziały uzupełniane mięchem armatnim)?
Akurat to info z GOL'a to ściema. Przede wszystkim już sama nazwa Durthu jest tutaj wyznacznikiem tej ściemy. Sam Durthu to prastary Drzewiec od WE.

Krwawy_Baron
15-06-2016, 22:34
Być może macie rację, dzięki za czujność i zwrócenie mi uwagi - wielkim ekspertem od lore Warhammera nie jestem. Poza podstawowymi armiami i paroma szczególnymi wypadkami (Kislev, Krasnoludy Chaosu) to rozeznanie mam niewielkie. Nie zmienia to jednak faktu, że Chaos mógłby być bardziej rozbudowany i uwzględniony jako 5 podstawowa frakcja, a nie DLC.

royal1410
16-06-2016, 07:17
Jedno jest pewne: jeśli dalej nie będzie zapowiedzi, to pojawią się kolejne spekulacje które będą mylić tropy.

oddball85pl
17-06-2016, 08:07
Myślę, że na zapowiedź i premierę nowego dodatku przyjdzie nam trochę poczekać. W przyszłym tygodniu zaczyna się letnia wyprzedaż i nie jest to dobry czas na ogłaszanie a tym bardziej wypuszczanie nowych rzeczy. Nawet jeśli chodzi tylko o DLC.

royal1410
20-06-2016, 15:35
Narzekania ciąg dalszy. Jak będą robić takie długie przerwy między wydaniami FLC to nie wydadzą połowy do wydania następnego kontynentu. Chyba,że ich strategia wydawnicza jest taka: mamy już część FLC/DLC, ale nie wydajemy, bo zaczekamy, aż sprzedaż zacznie spadać. Wtedy wydamy pierwsze DLC z FLC- za darmo i tak w koło do następnego kontynentu.

Asuryan
20-06-2016, 20:10
Wydają szybko - źle, Wydają wolno - też źle. Naprawdę ciężko dogodzić graczom (także potencjalnym). A FLC już od Rome 2 były wydawane przeważnie w tym samym czasie co płatne DLC.

Ituriel32
20-06-2016, 20:51
Mogę odpowiedzieć tylko w jeden sposób bo to taka cecha narodowa, w innych dziedzinach mama podobnie.

1542

A tak na poważnie to dlc na tydzień-dwa po premierze mówię nie, ale już po miesiącu to jak najbardziej.

royal1410
20-06-2016, 20:53
Nie. Wydać mogą za miesiąc,wystarczy,żeby zapowiedzieli na kiedy. Rozumiem,że ,jeśli chodzi o Warhammera zostałem zaszufladkowany jako nie gracz i przy każdym moim poście będzie mi to wypominane.

Kasquit
21-06-2016, 15:06
Martwię się, że naszym przywódcą będzie Thanquol, a fluffowo niezbyt go lubię, bo w końcu lubię nieco Chaos i Zielonoskórych...
Bardzo chciałbym, żeby naszym przywódcą był Verminlord. :)

Asuryan
21-06-2016, 16:11
Każda nowa grywalna rasa raczej będzie miała minimum 2 LL.

Krwawy_Baron
22-06-2016, 00:22
Nie wiem na ile poniższe rzeczy będą prawdziwe, ale w tym temacie na TW Center: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?732794-Total-War-WARHAMMER-What-factions-are-waiting-for-us-information-leak-about-the-upcoming-DLC-and-addons ludzie dokopali się do ciekawych rzeczy - oczywiście to, na ile jest to prawdziwe przekonamy się już wkrótce. Możliwe jednak że ten ruski leak nie był do końca wyssany z palca

Pozwoliłem sobie zamieścić poniżej wszystkie znaleziska

Niejaki Gebilde znalazł kolejny dowód na to że Kislev będzie grywalny http://whenc.totalwar.com/#/building/wh_main_special_bokha_palace

Materiały wygrzebane przez forumowicza axicup
1544 1545

Odnośniki do przyszłych DLC znajdujące się zdaniem użytkownika agnes69 w pliku startpos.esf

wh_main_brt_bretonnia wh_dlc03_bst_mini_redhorn_brayherd wh_main_brt_carcassonne wh_dlc10_ska_skaven wh_dlc03_grn_black_pit wh_main_grn_scabby_eye_waaagh wh_main_nor_baersonling wh_dlc05_wef_mini_anmyr wh_dlc05_bst_mini_morghur_herd_rebels wh_main_grn_bloody_spearz_waaagh wh_dlc05_wef_mini_torgovann wh_dlc05_brt_mini_carcassonne wh_main_teb_border_princes_rebels wh_main_chs_chaos_separatists wh_main_teb_estalia wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd_separatists_brayher d wh_main_grn_teef_snatchaz_waaagh wh_dlc05_bst_mini_morghur_herd_separatists wh_main_chs_chaos wh_main_brt_bordeleaux wh_main_emp_talabecland wh_dlc05_wef_wood_elves wh_main_grn_greenskins wh_main_vmp_vampire_separatists_master_necromancer wh_main_emp_wissenland wh_main_nor_aesling wh_main_dwf_zhufbar wh_main_vmp_rival_sylvanian_vamps wh_dlc05_grn_mini_greenskin_rebels_waaagh wh_main_emp_marienburg wh_main_teb_tilea wh_main_teb_tilea_separatists wh_dlc08_tmb_tomb_kings wh_dlc03_bst_mini_skrinderkin_brayherd wh_main_nor_bjornling wh_main_nor_norsca_separatists wh_main_emp_middenland wh_dlc05_grn_mini_deff_grindaz wh_dlc05_bst_mini_morghur_herd wh_dlc05_grn_mini_deff_grindaz_waaagh wh_main_dwf_dwarf_rebels wh_main_ksl_kislev_rebels wh_dlc13_chd_chaos_dwarfs wh_main_dwf_karak_kadrin wh_main_nor_norsca_rebels wh_dlc05_wef_mini_fyr_darric wh_main_dwf_dwarf_ai_separatists wh_main_grn_orcs_of_the_bloody_hand wh_dlc03_grn_greenskin_separatists wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd_rebels_brayherd wh_dlc05_grn_mini_skullsmasherz wh_dlc05_grn_mini_greenskin_separatists_waaagh wh_main_teb_estalia_separatists wh_main_vmp_waldenhof wh_main_emp_empire_rebels wh_dlc03_bst_mini_jagged_horn wh_main_dwf_karak_ziflin wh_main_dwf_dwarf_separatists wh_dlc03_emp_hochland wh_dlc03_bst_mini_skrinderkin wh_main_grn_skullsmasherz_waaagh wh_main_grn_bloody_spearz wh_dlc03_bst_mini_ripper_horn_brayherd wh_main_grn_black_venom wh_main_teb_border_princes_separatists wh_main_chs_chaos_separatists_sorcerer_lord wh_main_dwf_kraka_drak wh_dlc05_brt_mini_bretonnia_separatists wh_main_teb_tilea_rebels wh_dlc03_bst_mini_shadowgor_brayherd wh_main_chs_chaos_rebels wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd wh_main_grn_broken_nose_waaagh wh_dlc03_emp_empire_separatists wh_dlc03_brt_bretonnia_qb1 wh_dlc03_brt_bretonnia_qb2 wh_main_grn_greenskins_qb1 wh_main_dwf_karak_azul wh_main_grn_greenskins_qb2 wh_main_grn_greenskins_qb3 wh_dlc03_bst_mini_jagged_horn_brayherd wh_dlc05_grn_mini_greenskin_separatists wh_main_grn_greenskins_qb4 wh_main_dwf_barak_varr wh_dlc05_brt_mini_bordeleaux wh_dlc03_bst_beastmen_qb3 wh_main_dwf_karak_izor wh_dlc03_bst_beastmen_qb2 wh_dlc05_grn_mini_skullsmasherz_waaagh wh_dlc03_bst_beastmen_qb1 wh_dlc03_emp_marienburg_rebels wh_main_vmp_vampire_separatists wh_exp1_def_dark_elves wh_main_grn_greenskin_separatists_waaagh wh_dlc05_wef_wood_elves_rebels wh_dlc03_grn_gloomy_woods wh_main_nor_varg wh_dlc03_grn_greenskin_rebels_waaagh wh_main_dwf_karak_norn wh_main_dwf_karak_hirn wh_main_nor_sarl wh_dlc03_bst_mini_ripper_horn wh_main_grn_necksnappers wh_exp1_hef_high_elves wh_dlc03_bst_beastmen_rebels wh_main_grn_black_venom_waaagh wh_main_nor_norsca_separatists_sorcerer_lord wh_dlc03_emp_empire_qb3 wh_dlc03_emp_empire_qb2 wh_dlc03_emp_empire_qb1 wh_main_grn_crooked_moon wh_dlc03_emp_empire_qb4 wh_main_grn_top_knotz_waaagh wh_main_brt_lyonesse wh_main_grn_skull-takerz_waaagh wh_dlc03_emp_wissenland_qb1 wh_dlc03_emp_wissenland_qb2 wh_dlc03_emp_wissenland_qb3 wh_main_emp_nordland wh_dlc03_emp_wissenland_qb4 wh_main_brt_bastonne wh_dlc05_grn_mini_greenskin_rebels wh_main_nor_graeling wh_main_emp_averland wh_main_grn_red_fangs_waaagh wh_main_emp_hochland wh_dlc05_wef_mini_modryn wh_dlc05_wef_wood_elves_separatists_durthu wh_dlc05_wef_mini_atylwyth wh_main_emp_empire_rebels_qb1 wh_main_teb_estalia_rebels wh_main_emp_stirland wh_main_nor_skaeling wh_exp2_kho_khorne wh_main_brt_bretonnia_rebels wh_main_grn_skull-takerz wh_dlc03_emp_middenland_qb1 wh_dlc03_emp_middenland_qb2 wh_main_brt_parravon wh_dlc05_wef_wood_elves_separatists wh_dlc05_brt_mini_bretonnia_rebels att_fact_red wh_dlc15_ogr_ogre_kingdoms wh_exp2_nur_nurgle wh_main_grn_greenskin_ai_separatists_goblin_shaman wh_dlc05_brt_mini_gisoreux wh_main_dwf_dwarfs_qb3 wh_main_dwf_dwarfs_qb2 wh_main_dwf_dwarfs_qb1 wh_dlc05_brt_mini_quenelles wh_main_dwf_dwarfs wh_dlc05_brt_mini_brionne att_fact_blue wh_dlc05_brt_mini_parravon wh_main_vmp_vampire_counts wh_dlc03_bst_mini_shadowgor wh_dlc03_grn_gloomy_woods_waaagh wh_main_grn_greenskin_separatists_goblin_shaman wh_exp1_lzd_lizardmen wh_main_vmp_vampire_rebels wh_dlc05_brt_mini_montfort wh_main_brt_bretonnia_separatists wh_dlc05_wef_mini_cythral wh_main_grn_greenskin_ai_separatists_waaagh wh_main_nor_norsca_qb1 wh_dlc05_brt_mini_bastonne wh_dlc05_wef_mini_talsyn wh_main_nor_norsca_qb3 wh_dlc05_wef_mini_wydrioth wh_main_nor_norsca_qb2 wh_exp2_sla_slaanesh wh_dlc03_bst_mini_redhorn wh_dlc05_wef_mini_argwylon wh_main_grn_broken_nose wh_main_grn_red_fangs wh_main_grn_greenskin_separatists wh_dlc05_wef_mini_cavaroc wh_dlc05_wef_mini_tirsyth wh_main_grn_red_eye_waaagh wh_main_teb_border_princes wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd_rebels wh_dlc03_emp_empire_rebels wh_dlc05_brt_mini_aquitaine wh_main_ksl_kislev wh_main_vmp_vampire_ai_separatists wh_main_emp_empire_qb1 wh_main_vmp_vampire_ai_separatists_master_necroman cer att_fact_yellow wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd_separatists wh_main_grn_greenskins_rebels wh_main_emp_empire_qb3 wh_main_vmp_mousillon wh_main_emp_empire_qb2 wh_main_chs_chaos_qb1 wh_main_chs_chaos_qb2 wh_main_chs_chaos_qb3 wh_main_emp_empire_ai_separatists wh_main_grn_greenskin_ai_separatists wh_main_grn_greenskins_waaagh wh_dlc03_grn_greenskin_separatists_waaagh wh_dlc03_emp_marienburg wh_main_brt_artois wh_main_emp_empire wh_main_grn_greenskins_rebels_waaagh wh_dlc03_bst_mini_khazrak_herd_brayherd wh_main_emp_ostermark wh_main_grn_orcs_of_the_bloody_hand_waaagh wh_dlc03_grn_black_pit_waaagh wh_exp2_tze_tzeentch wh_dlc05_wef_mini_arranoc wh_main_emp_empire_qb_intro wh_main_grn_teef_snatchaz wh_main_vmp_vampire_counts_qb2 wh_main_brt_bretonnia_qb1 wh_main_vmp_vampire_counts_qb3 wh_main_brt_bretonnia_qb3 wh_main_vmp_vampire_counts_qb1 wh_main_brt_bretonnia_qb2 wh_main_grn_scabby_eye wh_main_grn_top_knotz wh_main_emp_ostland wh_main_emp_marienburg_rebels wh_main_grn_necksnappers_waaagh wh_main_grn_red_eye wh_dlc03_bst_beastmen_separatists wh_dlc03_grn_greenskin_rebels wh_main_grn_crooked_moon_waaagh wh_dlc03_bst_beastmen wh_main_emp_empire_separatists wh_main_ksl_kislev_separatists wh_dlc03_emp_middenland wh_main_grn_skullsmasherz wh_main_vmp_schwartzhafen rebels

royal1410
22-06-2016, 07:09
Każde nowe informację, przez mnie będą mile widziane. Powód: brak jakichkolwiek od CA.
PS. Niech sobie wydadzą- pierwsze DLC/FLC; za pół roku, ale niech to w końcu zapowiedzą!!!!!!!

Ituriel32
22-06-2016, 07:30
Kislev podobnie jak Bretonia ma dodatkowy specjalny budynek na 5 poziomie (dający ład, dochody i + do jazdy i chyba powiększający garnizon) i razem z Tileą mają inny (swój) wygląd stolicy.

- Bretonia - http://images.akamai.steamuserconten...0BF104A6484B9/ (http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/270595013857183619/C00B469C68AD7857D29FE13C7410BF104A6484B9/)
- Kislev - http://images.akamai.steamuserconten...0197B2C5A501F/ (http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/270595013857183905/AD4B37020E7CBB129C4F5EF6AC10197B2C5A501F/)
- Tilea - http://images.akamai.steamuserconten...C59EE9B93349C/ (http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/270595013857183224/5CF81B81CB32B0A050400007213C59EE9B93349C/)

Ja chcę już jakieś FLC do Bretonii bo ostatnio odpaliłem sobie własną bitwę by zobaczyć co ona ma ciekawego i jak policzyłem to łącznie ma 8 lub 9 jednostek wszystkich formacji dla porównania powiem że tyle to mają krasnoludy i zieloni w samej piechocie...

Arroyo
24-06-2016, 13:17
Tak odnośnie DLC:

New Content Team – Total War: WARHAMMER DLC and Free-LC
Game Director - Jack Lusted
After a very busy couple of years making content for ROME II and ATTILA, the New Content team has moved on to support WARHAMMER DLC and Free content. As we announced when we first revealed the game, Total War: WARHAMMER will be supported by a programme of free and paid for content alongside the three games that will make up this epic trilogy.

The first WARHAMMER DLC and Free-LC are just being prepared for launch with final testing underway. The majority of the team are already working on the second DLC, and have been for a while as it is considerably bigger than the first.

Aryann
24-06-2016, 17:35
Imho piszą to co chciałby przeczytać gracz. Nie to, że już dawno zrobili kilka dlc,tylko że właśnie do tego siadają i robią to odpowiedzialnie po zakończeniu prac nad poprzednimi grami. Zaczekali chwilkę od premiery by to jakoś wyglądało. Może i będę im w stanie uwierzyć jeśli wrzuca w te pierwsze dlc jakieś pierdoły. Jak wrzucą jakąś grubą zawartość typu nowa rasa to fajnie że ogarnęli, zaprojektowali i zbalansowali temat w miesiąc.

royal1410
24-06-2016, 21:02
No to sobie poczekamy. Dobrze,że jest HOI IV, bo nie byłoby w co grać

Ituriel32
25-06-2016, 07:28
Po zastanowieniu się to DLC z chaosem nie było specjalnie duże, biorąc pod uwagę że z dużej części korzystają tez plemiona północy. W zasadzie to chyba tylko dorobili dla nich LL i wykroili część jednostek. Oddając sprawiedliwość to dodali też technologie (w tym te płatne) i mechanikę hordy.

Więc oczywistym staje się że dołożenie nowej nacji (zwierzoludzie lub elfy leśne) lub przerobienie już istniejącej (Kislev) będzie kosztowało więcej wysiłku.

Przydały by się w sumie najbardziej zwierzoludzie, ponieważ stworzyliby zagrożenie w Bretoni, bo niestety ludzie tam mieszkający są raczej słabi (te jednostki które teraz mają nie dają im za bardzo poszaleć przez co tamte tereny są łatwe do zdobycia i co ważne bezpieczne).

Jak na razie hordy zielonoskurych są szybko tępione i są tylko irytujące, nic ponad to. Więc trochę się obawiam czy zwierzoludzie jeśli będą hordą (a nie wyobrażam sobie stacjonarnych miast dla tej nacji) się sprawdzą.

Polemajos
28-06-2016, 16:06
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13528991_1092305970844602_4553553207812113019_n.pn g?oh=6891dd9f40ac29a61b1fd9cb769b6dda&oe=5807D3A9

CA wstawiło to na swoje zdjęcie w tle na Facebook'u. Ktoś jest w stanie to rozszyfrować albo wysnuć jakieś domysły? :P

Arroyo
28-06-2016, 17:27
Zwierzoludzie lub Norska, w końcu to symbole Chaosu:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13557866_601918979966757_2558012905620419699_n.jpg ?oh=778ac35c41e00eb4ff2a8f89c658ebce&oe=57F3C95A

Il Duce
28-06-2016, 17:34
Wątpię żeby dali Norskę,nie widzę w tym za bardzo sensu,już jest grywalny chaos na północy.

Arroyo
28-06-2016, 18:25
Sam grywalny Chaos nie jest wcale takim znakiem, że nie można dać czegoś podobnego. Nadal masz to, co w RPG'u dali i w fanowskim AB. Mimo wszystko sądzę nadal, że albo Zwierzoludzie, albo Norska ;)

Ituriel32
28-06-2016, 18:28
Przy czym to wcale nie musi być od razu nowa rasa, a na przykład jakiś LL, więc luzik.

Il Duce
28-06-2016, 18:35
Gdzieś czytałem że jedno z tych słów oznacza "krew",więc równie dobrze to może być tradycyjne DLC z krwią ;). Najlepiej poczekać aż CA da więcej informacji.

Krwawy_Baron
28-06-2016, 18:38
Gdzieś czytałem że jedno z tych słów oznacza "krew",więc równie dobrze to może być tradycyjne DLC z krwią ;). Najlepiej poczekać aż CA da więcej informacji.
To wcale nie jest wykluczone, zwłaszcza że za dużo roboty z tym nie ma - wystarczy pewnie przekopiować parę plików i kilka skryptów z Rome II lub z Attyli i mamy działającą krew. Do tego jeżeli rzeczywiście jedno z tych słów oznacza "krew" to przecież nie gryzie się to z runami chaosu - wszak jeden z 4 bogów chaosu, Khorne to bóg krwi

Arroyo
29-06-2016, 11:12
Myślę, że o 15:30 dowiemy się, co to za DLC będzie. Live będzie z tego, także czuwajcie, towarzysze!

royal1410
29-06-2016, 11:42
"A słowo ciałem się stało..."- w końcu

Memnon[pl]
29-06-2016, 14:37
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Update_1
A oto zmiany w 1 patchu i pierwsze FLC

Arroyo
29-06-2016, 14:45
A więc pierwsi w FLC Krwawi Rycerze ^^

Pampa
29-06-2016, 14:46
Ale beka z CA. Macie swoje FLC plebsy - rzekł król CA V ,,Łaskawy". xD Jedna jednostka dla wampirów i nic więcej. Ale żenada. Nigdy więcej żadnego dzieła od CA. PRzecież to wstyd nawet reklamować jako FLC. DLa mnie ta firma to już równia pochyła. Mówiąc bardzo eufemistycznie. ;D

royal1410
29-06-2016, 15:00
Miała być unit to jest unit.

Arroyo
29-06-2016, 15:02
Pampa, widać, że nie śledziłeś działu. Mówili wyraźnie i pokazywali na jednym z obrazków, że będzie w FLC jednostka dla Wampirów, to będzie.

Maniek116
29-06-2016, 15:04
Nie wiem jaki problem z tym FLC, dla mnie całkiem spoko, jak w wiedźminie nam serwowali w FLC rzeczy typu rynsztunek Temerski, czego mało kto w ogóle użył to mimo wszystko się ludzie cieszyli.

royal1410
29-06-2016, 15:15
Czyli teraz pierwszy w kolejce, nowy bohater; no właśnie dla kogo?

Il Duce
29-06-2016, 15:22
Tak patrzę na listę zmian i widzę że osłabili już i tak słabą piechotę Bretonni,no cóż...Co do FLC to owszem fajna jednostka ale trudno się dziwić ludziom bo to pierwszy raz od dawna kiedy CA dodaje w nim takie pierdoły,dotąd dostawaliśmy nacje...

Pampa
29-06-2016, 15:23
Takie FLC to żałośc, żałość i jeszcze raz żałość. ;D

Aryann
29-06-2016, 15:36
Więcej jak jedna (już zresztą gotowa) rasę w postaci Bretonnii to się nie spodziewajcie za free. Mnie to nie dziwi, dla mnie spoko. Będę miał motywację żeby grać dalej Wampirami i po podbiciu Imperium, Bretonnii, Chaosu i Norski skończyć długą kampanię i zniszczyć krasnoludów. :-)

Jsatrzab
29-06-2016, 15:38
No nie wiem ja np bardzo czekałem na nie bo bardzo mi brakowało porządnej konnicy u Wampirów. Co do wielkości to jasno było powiedziane że będzie tylko jeden unit jako pierwsze FLC. Jedyne co może dziwić to to że zazwyczaj FLC były przy okazji DLC. Choć i przy zwykłych patchach się zdarzały.

PS Pamiętajcie że wchodzi też wreszcie Dx12 zawsze to kilka fpsów w górę :]

Ituriel32
30-06-2016, 06:34
A ja jestem zawiedziony że nie zapowiedzieli żadne dlc, nawet krwi...

Jakoś jest mi obojętna ta pojedyncza jednostka konnicy, bo i tak używałem takich śmiesznych duszków. Mam nadzieje że więcej takiego zamieszania robić nie będą bo to szkoda czasu i że szybko zapowiedzą jakieś normalne dlc bo gra zaczyna strasznie nudzić.

bebecho
30-06-2016, 11:55
https://www.youtube.com/watch?v=nqVwkDOYiUQ

Aryann
30-06-2016, 12:09
Zawsze byłem "za" brutalnością w grach ale tu jakoś to trochę komicznie wygląda, szczególnie te chmury krwi przy trafieniu. Robić taki trailer dla takiej popierdółki to przesada.

Ituriel32
30-06-2016, 12:16
Trainer jest dla steama. Co nie zmienia to faktu że wygląda to tak se, a raczej mizernie. W zasadzie to od Roma2 dlc z krwią prezentują się słabo.

Il Duce
30-06-2016, 14:55
Czyli jednak miałem rację co do krwi ;). A szkoda trochę bo jednak dodatkowa nacja była by ciekawszym rozwiązaniem.

Jsatrzab
30-06-2016, 15:24
No ale Blood Knightsi wyglądają w grze świetnie, i z tego co testowałem to jeśli wejdzie im szarża to 1na1 roznoszą Demigryfy.

royal1410
30-06-2016, 16:19
Ciekawe tylko, czy krwiści będą mieli tylko kopie, czy może będzie drugi wariant uzbrojenia dla nich.

Defungor
30-06-2016, 16:31
Jest najlepsze DLC z wszystkich, teraz można znowu zacząć grać a nie lanie się orków z ludźmi bez krwi. DLC z krwią jest według mnie najważniejsze bo bez niego ta gra wygląda jak kupa.

Maniek116
30-06-2016, 17:00
Muszę przyznać, że wizualnie blood knighci są piękni, zresztą tak jak i modele od GW, moim zdaniem najładniejsza konnica w bitewniaku.

PS: Wie ktoś może, czy żeby zmiany z najnowszego patcha zaczęły u mnie działać to muszę nową kampanie zaczynać? Trochę zły dział na to pytanie ale skleję już to na jednego posta, żeby bałaganu nie robić.

Arroyo
30-06-2016, 18:16
Póki co na + to, że nie trzeba mieć DLC, by mieć motyw w menu "Krew dla Boga Krwi" i Krwawych Rycerzy. Do tego tak, jak Jsatrzab napisał, Dx12. Z tym, że też na Dx11 zwiększyło to parę FPS'ów - w tym TW nie można zarzucić optymalizacji ;)

Jsatrzab
30-06-2016, 22:55
Muszę przyznać, że wizualnie blood knighci są piękni, zresztą tak jak i modele od GW, moim zdaniem najładniejsza konnica w bitewniaku.

PS: Wie ktoś może, czy żeby zmiany z najnowszego patcha zaczęły u mnie działać to muszę nową kampanie zaczynać? Trochę zły dział na to pytanie ale skleję już to na jednego posta, żeby bałaganu nie robić.

W mojej starej kampanii wampirów mogę normalnie rekrutować Blood Knightsów, a Banshee ma cechę "Couses Terror" więc wygląda na to że patch działa na starych sejwach.

Ituriel32
08-07-2016, 11:19
Niestety krew w bitwach wygląda słabo, tak jakoś sztucznie i przesadzenie.
Za to pojawiło się kilka ewentów z krwią, tak że teraz nie trafiają się same zaginięcia.
Komunikaty spływają czerwienią.
Młotek z krewią jest dużo przyjemniejszy, choć w bitwach przydałoby się coś więcej.

- - - - - - - - - - - - - - -

Teraz czekam na jakieś normalne dlc z nową rasą bo to już 7 tydzień od premiery i niestety zdążyłem się już mocno znudzić.

Do tego chyba najbardziej chciałbym dlc/flc/pacza z nowymi budynkami, bo na teraz budowanie jest zbyt hermetyczne i na dłuższą metę nudne.
Ciekawie jest tylko u imperium i brodaczy bo oni mogą jeszcze coś z handlu wycisnąć. Za to u zielonych czy wampirów (choć ci przy dużej cierpliwości coś mogą jednak dyplomacją zrobić)jest to w zasadzie bezsens.

royal1410
08-07-2016, 11:45
Ja też bym dużo chciał. A najbardziej, poczytać jakieś ploteczki o przyszłych zawartościach dodatkowych, a nie ta krew, krew....

Jsatrzab
08-07-2016, 16:06
Ja też bym dużo chciał. A najbardziej, poczytać jakieś ploteczki o przyszłych zawartościach dodatkowych, a nie ta krew, krew....

Ja bym np chciał wstać któregoś dnia rano, przeczytać na forum głupi post, spojrzeć na autora i zdziwić się że to nie "royal1410", no niestety nie można mieć wszystkiego...

Teraz czekam na jakieś normalne dlc z nową rasą bo to już 7 tydzień od premiery i niestety zdążyłem się już mocno znudzić.

Do tego chyba najbardziej chciałbym dlc/flc/pacza z nowymi budynkami, bo na teraz budowanie jest zbyt hermetyczne i na dłuższą metę nudne.
Ciekawie jest tylko u imperium i brodaczy bo oni mogą jeszcze coś z handlu wycisnąć. Za to u zielonych czy wampirów (choć ci przy dużej cierpliwości coś mogą jednak dyplomacją zrobić)jest to w zasadzie bezsens.

Na nową rasę pewnie poczekasz sobie jeszcze z 14 tygodni jak nie więcej, więc twoją jedyną nadzieją są mody...

royal1410
08-07-2016, 19:21
A ja bym chciał by "Jsatrzab" nie używał epitetów. Co dla Ciebie jest głupie dla kogo innego, nie jest panu majesz?

Arroyo
08-07-2016, 19:30
Dobra, pośmialiśmy się, lecz radzę wszystkim wrócić do tematu, zwłaszcza royal Tobie zwracam uwagę o komentarze z Twojej strony.

royal1410
08-07-2016, 19:36
Dobra to który mamy dzisiaj tydzień po premierze? I może jeszcze jak to wyglądało z ilością DLC/FLC w Romie 2 w tym samym okresie czasu- po premierze?

Jsatrzab
08-07-2016, 22:54
W podstawówce już chyba uczą liczyć do 10 więc tydzień od premiery sobie policz.
Co do DLC do Rome 2 - https://en.wikipedia.org/wiki/Total_War:_Rome_II

PS można gdzieś głosować o obowiązkowy skan mózgu(czy jest) przy rejestracji na forum??

Arroyo
08-07-2016, 23:18
Co do DLC:
1. DLC wychodzą zawsze z patchem. Skoro patch był niedawno i zmiany, które wprowadził, wymagają od graczy przyswojenia ich w single'u i multi, to trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać.
2. Co ma do rzeczy to, który już tydzień po premierze? Patrz punkt 1.
3. Sprawa z DLC jest o tyle zawiła, że w Rome II terminy wydawania DLC był ok, w Attyli z kolei było to chaotyczne i zbyt szybkie, przez co nagrabili sobie u graczy. Aktualne przerwy między DLC w Warhammerze są wg mnie dobre.
4. Na przyszłość radzę uzbroić się w samodzielność i jednak samemu sprawdzić, co ile DLC wychodziły. Nawet na stronach po angielsku można znaleźć łatwo wszystko.

Defungor
08-07-2016, 23:36
Wątpię żeby w najbliższym czasie pojawiły się jakiekolwiek DLC, myślę że dopiero się pojawi nowa frakcja wtedy, kiedy dostaniemy w FLC uzupełnioną Bretonie. A tak to możemy dostać jakieś DLC z LLordami przed nową frakcją.

Dobra to który mamy dzisiaj tydzień po premierze? I może jeszcze jak to wyglądało z ilością DLC/FLC w Romie 2 w tym samym okresie czasu- po premierze?

Jaki jest sens pytać o rzeczy, które możesz znaleźć w ciągu pięciu minut na google? - "Głupota nie zwalnia od myślenia."

Total War: ROME II - Wrath of Sparta Campaign Pack

Premiera 16 Gru, 2014

Total War: ROME II - Black Sea Colonies Culture Pack

Premiera 20 Lis, 2014

Total War: ROME II - Daughters of Mars Unit Pack

Premiera 15 Sie, 2014

Total War: ROME II - Imperator Augustus Campaign Pack

Premiera 16 Wrz, 2014

Total War: ROME II - Beasts of War Unit Pack

Premiera 17 Lut, 2014

Total War: ROME II - Pirates and Raiders Culture Pack

Premiera 29 Maj, 2014

Total War: ROME II - Caesar in Gaul Campaign Pack

Premiera 17 Gru, 2013

Total War: ROME II - Hannibal at the Gates Campaign Pack

Premiera 28 Mar, 2014

Total War: ROME II - Greek States Culture Pack

Premiera 3 Wrz, 2013

Total War: ROME II - Nomadic Tribes Culture Pack

Premiera 22 Paź, 2013

Total War: ROME II - Blood & Gore

Premiera 31 Paź, 2013

Powyższe dane są ze steam'a.

Asuryan
08-07-2016, 23:44
Proszę o powstrzymanie emocji i dyskusje bez wycieczek osobistych. I o nie karmienie ...

Ituriel32
09-07-2016, 06:34
Ja i tak uważam że nową rasę dostaniemy do 3 tygodni. Bo z tego co pamiętam Bretka miała być do końca roku, a przy założeniu że na gwiazdkę powinno być dobre duże dlc to dadzą ją trochę wcześniej może z jakim pakietem LL.

Jsatrzab
09-07-2016, 13:43
Ja i tak uważam że nową rasę dostaniemy do 3 tygodni. Bo z tego co pamiętam Bretka miała być do końca roku, a przy założeniu że na gwiazdkę powinno być dobre duże dlc to dadzą ją trochę wcześniej może z jakim pakietem LL.

Prędzej bym się spodziewał, że ewentualna nowa rasa wejdzie razem z Bretonią.

Moim skromnym zdaniem kolejnym DLC będzie Lord Pack. Aktualnie brakuje nam czterech LL po jednym dla każdej startowej rasy. Jako FLC mamy zapowiedzianych dwóch LL(2x1), Lord Pack składa się z dwóch LL, co łącznie daje nam akurat czterech. Przypadek??
https://lh3.googleusercontent.com/wGCCqW5q10sYFMKeB9jHZbdRRpNkhnnZZn6Lk8CEW3KJH_Jirs KmCtrltXVAoKjE_2E=w300

royal1410
09-07-2016, 14:27
Dobra. Przestaje pisać na temat Warhammera.
PS. Możecie zacząć świętować.

Jsatrzab
09-07-2016, 14:52
Dobra. Przestaje pisać na temat Warhammera.
PS. Możecie zacząć świętować.

http://cdn.gifbay.com/2013/09/dimitri_dance-87762.gif

Shiroyasha
09-07-2016, 21:45
Przeglądając youtube znalazłem przypuszczalne info ras i dlc do warhammera. Co ciekawe temat ten został poruszony na twcenter. Poniżej link

https://www.youtube.com/watch?v=XnSV3YnFbbM

Jsatrzab
10-07-2016, 01:13
Widziałem to parę tygodni temu i o ile Wood Elfy jako 5 DLC ucieszyły by mnie niezmiernie, to tak jak CA powiedziało są to przestarzałe informacje. Wygląd drugiego dodatku utwierdza mnie w przekonaniu, że są to dane z bardzo wczesnego szkicu gry więc na taki wygląd dodatków i DLC z rasami raczej bym się nie nastawiał.

Aryann
10-07-2016, 18:46
Moim zdaniem uwagi padły w stronę zupełnie niewłaściwej osoby, jeśli już kogoś upominać i to post #402 jest atakiem na kogoś, kto napisał zdanie jakich wiele na tym forum. No i moje ulubione "po co pytać o coś co można sobie znaleźć w google". To generalnie lepiej w ogóle nie rozmawiać na forum, tylko ewentualnie wklejać kolejne posty z hiperłączem w poście. Albo nie, bo przecież to też można sobie było wygooglować. A ja naiwny myślałem, że forum służy wymianie myśli i wzajemnej pomocy...

Arroyo
10-07-2016, 19:22
Moim zdaniem uwagi padły w stronę zupełnie niewłaściwej osoby, jeśli już kogoś upominać i to post #402 jest atakiem na kogoś, kto napisał zdanie jakich wiele na tym forum. No i moje ulubione "po co pytać o coś co można sobie znaleźć w google". To generalnie lepiej w ogóle nie rozmawiać na forum, tylko ewentualnie wklejać kolejne posty z hiperłączem w poście. Albo nie, bo przecież to też można sobie było wygooglować. A ja naiwny myślałem, że forum służy wymianie myśli i wzajemnej pomocy...
Owszem, można rozmawiać. Ale wiele z pytań royala tyczyły rzeczy, które bez problemu można znaleźć na wikii Warhammer TW, a to wcale nie wymaga trudu jakiegokolwiek. Poza tym to nie jest temat co do upomnień, a mianowicie jeśli już to w skargach o tym pisać proszę.
Wracając do tematu - moim zdaniem teraz będzie Lord Pack. Dlaczego? Ano mianowicie dlatego, że jednak Imperium, Zielonoskórzy i Krasnoludy bardzo ich potrzebują.

Il Duce
10-07-2016, 19:33
Ja obserwując natomiast co się dzieje mam wrażenie że ta gra jest strasznie niedorobiona,już nawet nie mówię o tym że brakuje animacji,bitwy są krótkie itd. Nie,chodzi mi o to że CA reklamowało się tak "Damy mało frakcji,ale bardzo rozbudowanych" - A ja powiem szczerze jakoś tych rozbudowanych frakcji nigdzie nie widzę,brakuje wielu jednostek,jest mało budynków,nawet w chaosie który jest jak by nie patrzeć DLC a co gorsza mapa jest malutka przez co mam wrażenie że rozgrywka szybko staje się nudna i monotonna. Więc nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się z faktu że nie wyrzuciłem prawie 200 złotych w błoto tylko mogę spokojnie poczekać aż stanieje a gra zostanie porządnie rozszerzona i spatchowana :).

Aryann
10-07-2016, 19:55
Pewnie wiele zależy od tego kto ile czasu poświęca na grę. Ile może, ile chce. Mam dopiero za sobą małą kampanię wampirów i ponad parędziesiąt tur krasnoludami. Prowadzenie gry jednymi i drugimi jest miażdżąco różne. To zupełnie nowa jakość w serii TW (no może nie licząc hord z poprzednich osłon). Nawet z obecnymi 5 rasami ta gra to dla mnie temat na kilka miesięcy. Jasne, jakbym grał dzień w dzień, na ile praca i rodzina pozwala, to pewnie zamknąłbym się w dwóch, ale lubię też pograć sobie na konsoli chociażby albo pomalować figurki. Wiem, że cała trylogia, jeśli utrzymają poziom, będzie dla mnie grą (serią) na podium najlepszych strategii wszech czasów.

Ituriel32
11-07-2016, 06:35
Moje zdanie pokrywa się z tym co napisał Il Duce.
Budowanie jest nudne. Zobacz sobie budynki gospodarcze: każda nacja (oprócz chaosu) ma te same czyli 1 sztuka od rozwoju, 1 sztuka od dochodu, 1 sztuka do ładu/spaczenia. A najgorsze jest to że budynki surowcowe często zastępują budynki zwykłe. Więc nawet nie mogę zrobić sobie prowincji gospodarczej? Czemu bo mogę postawić tylko jeden budynek generujący dochód (tu wyróżniają się brodacze bo kopalnie w większości są dodatkowym budynkiem i mamy też dostęp do handlowego).
Hahaha jakie to głębokie i rozbudowane.

Jak wygląda sytuacja w budynkach militarnych? Tak samo. 1 od piechoty, 1 od jazdy i 1 od dział, tylko u zielonych jest to bardziej rozbite bo Olbrzymy i trolle mają swój własny.

Do przebudowy byłyby też mury miejskie (bo wszystkie rasy mają takie same), które trzeba wybudować w każdej osadzie.

Budowanie wieje nudą samo w sobie i równie dobrze mogłoby to rozwijać się automatycznie, a gracz jedynie by wybierał czy chce opcje militarną czy gospodarcza. Kolejny element to szybkie tempo rozrostu (ulepszania się) i masz w bardzo krótkim okresie czasu prowincje rozwiniętą na maksa. Która niczym nie różni się od tej obok, bo tamta ma dokładnie te same budynki, jakby ktoś używał opcji ctrl+c i ctrl+v, bo nie ma z czego wybrać.

Jakby się pobawili w ten sposób że np. jedna nacja może w małych osadach stawiać budynki 4 poziomu to byłoby fajnie a tak wychodzi kalka. Np. Ludzie budynki handlowe, a brodacze kopalnie.
Mogę napisać że teraz nie widzę różnic między miastami ludzi a zielonoskórych.
Albo żeby budynki rasy dawały specjalne bonusy związane z gatunkiem. Np. Zieloni rozwój (np. +5 na każdy budynek), truposze spaczenie (ale tylko na najwyższym poziomie), Brodacze złoto, a imperium np garnizon.

W sumie to najlepsze budynki mają krasnoludy.

Skoro budowanie i rozwój prowincji są nudne to człowiek musi skupić się na czym innym np. wojskach i bitwach? A tak wcale nie jest lepiej...

Nie wiem jak to napisać? Pierwsze wrażenie jest niesamowite, ale z każdą minutą/godziną rozgrywki wychodzą kolejne braki i niedoróbki.

Polemajos
11-07-2016, 15:56
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13645209_1102391293169403_7372010180709920891_n.jp g?oh=207d7d868b3b0af5abcac9f6c51c9d40&oe=57ECF0B4

,,Please pay the messenger-boy handsomely for getting this letter into your hands. I made a promise of a few gold crowns to ensure its speedy delivery but did not have the funds on me. The letter is urgent because I have, as you requested, tracked down our prey.

Alas, it is too late for the folk of Mittelwig. I came across the hamlet to find the buildings burnt and no sign of the villagers. They have scattered… or were taken. While that is not conclusive proof in itself of what we fear, on further investigation I found the small Sigmarite shrine desecrated; destroyed beyond any semblance compared to the ruined tavern and smallholdings. Tracks disappeared into the Drakwald. Some prints were from men and women no doubt; others were not.

As dusk came to the empty village, I left, for there was a fell chill about the place. I am now in a coaching inn, a few leagues north, where I write to you by the light of the roaring fire, which offers colder comfort than it should. I suggest we meet here before we move on the threat, three days hence. Seek out the Bloody Moon Inn, and you be the judge whether that name is a dark omen or a good one. For me, it speaks of doom - the locals in this very inn whisper that the father of crows is abroad.

Bring your bow of amber, it will be needed.

Yours
Hergig Kampfer, Imperial Jaeger"

Ktoś coś?

Arroyo
11-07-2016, 16:38
Mógłbym w sumie potłumaczyć. Choć już po paru słowach można zrozumieć jedno:
Opuszczona wioska, Drakwald, Tawerna Krwawego Księżyca - chodzi o: Zwierzoludzi bądź DLC ze Snaglą Grobspitem ;) Dlaczego też o to drugie? Bo Snagla pochodzi z Drakwaldu i leje się z Imperium (sam jest Leśnym Goblinem). Ewentualnie zostaje DLC dla Imperium z LL'ami - Huntmarshall to jeden z LL'ów Imperium.

Ituriel32
12-07-2016, 13:10
By walczyć z monotonią to ja chciałbym indywidualne garnizony niektórych miast. Już tłumaczę o co chodzi. Po prostu część bardziej rozpoznawalnych miast miałaby garnizony trochę inne niż standardowe. Przykłady:
- Karak Kadrin - garnizon powiększony o zabójców (już od 1 poziomu) kiedy miasto jest kontrolowane przez krasnoludy.
- Karak Osiem Szczytów - garnizon składałby się tylko z dużej liczby goblinów (więcej jednostek niż standardowo) i w skład wchodziłby też na wyższych poziomach rozbudowy wódz i szaman goblinów (co rekompensowałoby małe wartości bojowe zwykłych jednostek).
- Złe ziemie - W garnizonach były by dzikie orki.

Z ziemiami ludzi jest dla mnie trochę gorzej ale tu dałbym np.
- Kraina zgromadzenia - Jakaś jednostkę niziołków (jeśli by się pojawiły w grze).
- Jednostki zakonne dla odpowiednich miast. Kiedy zakony pojawią się w grze. Analogicznie ze słynnymi regimentami, kiedy miasto jest kontrolowane przez rodzimą frakcje.

Kiedy takie unikalne miasto zdobywała inna rasa to dostawałaby swój standardowy garnizon, znaczy ta rasa co zdobyła.

Zaznaczam że wcale by mi nie przeszkadzały różnice w sile miast wynikłe z takiego rozróżnienia.

Jakoś nie bawi mnie dodanie dodatkowo jednego unikalny budynek na 5 poziomie rozwoju, powiększający garnizon o 2 jednostki specjalne, to droga lenia... (znaczy to można też dodać tak dodatkowo).

Wolałbym cuś takiego jako pacz, ale jako opcja przy pakiecie z nowymi LL tez mogłoby przejść.

royal1410
13-07-2016, 07:12
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=99194

Polemajos
13-07-2016, 12:46
To w sumie byliśmy w stanie stwierdzić sami, z jeszcze większą ilością opcji, które przedstawił Arroyo.

Ituriel32
13-07-2016, 13:08
W sumie to z rozpiski (tej o darmowych dodatkach) ma być teraz bohater, więc możliwy by był łowczy dla imperium. Choć ja najbardziej bym chciał kogoś do zielonych bo na tych ich trzech agentach się zawiodłem.

Arroyo
13-07-2016, 14:21
Royal, właśnie nie do końca. Zwierzoludzie to jedna z opcji. Dwie inne to: Markus Wulfhart, czyli LL Pack, bądź Snagla Grobspit, czyli LL Pack Zielonoskórych.

Polemajos
13-07-2016, 15:43
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13686556_1103740706367795_6968987885961193770_n.pn g?oh=3255f85703ba26d75b0467fee8f89815&oe=57EC068D

CA podpowiada :)

Arroyo
13-07-2016, 16:08
No to panowie, Zwierzoludzie nadchodzą ^^

Defungor
13-07-2016, 16:09
Yea, w końcu nowa frakcja, oby z nimi uzupełnili Bretonie :)

Arroyo
13-07-2016, 16:10
Bretka będzie uzupełniona, ale za kilka miechów. W najbliższym FLC raczej będzie jakiś lord Imperium, bądź jego bohater, czyli... nadzieja na Arcylektora od Imperium jest.

Maniek116
13-07-2016, 16:32
Jeśli Beastmeni będą frakcją koczowniczą to mam nadzieje, że rozwój poszczególnych obozów będzie bardziej rozbudowany niż w przypadku Wojowników Chaosu, gdzie ograniczaliśmy się do ledwie jednego budynku generującego zasoby i reszty militarnych, które co najwyżej zmniejszały koszty utrzymania.

Arroyo
13-07-2016, 16:35
Raczej w to wątpię. Rasą, a raczej frakcją, bo to ludzka frakcja, która by mogła mieć większą liczbę budynków generujących przychody itd. byłaby Arabia. Zwierzoludzie to rasa Chaosu, co oznacza, że będą mieć jedynie budynki militarne. I tak, Zwierzoludzie to rasa koczownicza.

Memnon[pl]
13-07-2016, 19:03
No to panowie, Zwierzoludzie nadchodzą ^^

To chyba troche przewczesne stwierdzenie.CA jak narazie ani nie potwierdza,ani nie dementuje tego.

Arroyo
13-07-2016, 19:04
Nie jest przedwczesne. Ci, co potrafią te runy Chaosu rozszyfrować i ułożyć z nich pasujące zdanie, wiedzą, że chodzi o Zwierzoludzi.

Memnon[pl]
13-07-2016, 19:22
Nie jest przedwczesne. Ci, co potrafią te runy Chaosu rozszyfrować i ułożyć z nich pasujące zdanie, wiedzą, że chodzi o Zwierzoludzi.

Odsylam na strone 37 tego tematu.Przy poprzednich runach tez byl obstawiany chaos lub zwierzoludzie-a dostalismy krew i jedna jednostke.Jak CA bedzie sie trzymac planu to tym razem dostaniemy LL lub bohaterow i tyle na tym.

Arroyo
13-07-2016, 19:27
Tam była krew. Na bank będą Zwierzoludzie.

Aryann
13-07-2016, 20:16
Przyznam, że jestem zaskoczony. Spodziewałem się bardziej "tradycyjnej" rasy, nie kolejnej hordy. Chyba że mają jakiś ciekawy pomysł na rozwinięcie tej mechaniki.

Asuryan
13-07-2016, 22:15
;410425']Odsylam na strone 37 tego tematu.Przy poprzednich runach tez byl obstawiany chaos lub zwierzoludzie-a dostalismy krew i jedna jednostke.Jak CA bedzie sie trzymac planu to tym razem dostaniemy LL lub bohaterow i tyle na tym.
Jak CA będzie się trzymać planu to dostaniemy darmowego jednego bohatera ("new hero", a nie heroes czy LL) i pewno przy okazji jakieś płatne dlc, być może Zwierzoludzi.

Polemajos
13-07-2016, 22:37
I być może będzie to jutro, gdyż w powyższym liście było coś o ,, 3 dniach odtąd" ;)

Memnon[pl]
14-07-2016, 01:46
Jednak mielsicie racje

https://www.youtube.com/watch?v=Ds1ZsQAISeM

28 lipiec nowe DLC

Ituriel32
14-07-2016, 06:09
To teraz jeszcze leśne elfy/bretka i można się zacząć zastanawiać nad kampanią dwu osobową.

28 lipiec to trochę późno.:(

Mam nadzieje że ich gra jako horda będzie się różnić od gry chaosem.

Arroyo
14-07-2016, 06:32
Iturielu, nie będzie się różnić. Jedyna rasa, a raczej frakcja hordy, która mogłaby mieć inne budynki prócz militarnych to Arabia.

[EotH]ZiggyDeMiki
14-07-2016, 11:23
Ktoś wie może ile takie DLC może kosztować ? Tyle co wojownicy chaosu ?

Ituriel32
14-07-2016, 11:41
Jeśli będzie to sama frakcja to tyle ile chaos, ale są przecieki że ma być to mini kampania co zwiększyłoby cenę podwójnie*. (* taka była polityka przy poprzednich grach,a tu może być różnie).

Powinno się to wyjaśnić 19,07 kiedy będzie steam z gry.

Arnold
14-07-2016, 12:10
Jeśli będzie to sama frakcja to tyle ile chaos, ale są przecieki że ma być to mini kampania co zwiększyłoby cenę podwójnie*. (* taka była polityka przy poprzednich grach,a tu może być różnie).

Powinno się to wyjaśnić 19,07 kiedy będzie steam z gry.

15 euro jest dość prawdopodobne.

Poza tym:
http://worthplaying.com/article/2016/7/13/news/99985/

I wygląda na to, że swego czasu zdementowany plan wydawniczy jednak się spełnia. ;)

Jsatrzab
14-07-2016, 13:00
Wiecie jedna jaskółka jeszcze wiosny nie czyni, to że pierwsze DLC zgadza się z wykopanym planem nie gwarantuje że reszta będzie się zgadzać. Oczywiście mam nadzieje że teraz będą Leśne Elfy, ale wole się raczej na to zbyt nie nastawiać, bo Murphy nie śpi.

Co do ceny to mam nadzieję że będzie to tylko Race Pack. Na minikampanie wydaje mi się że jest jeszcze za szybko.

Ituriel32
14-07-2016, 13:12
Mini kampania też mi się trochę nie podoba, bo nie będzie elfów leśnych, a później ich do niej nie dodadzą (jeśli wyjdą).

Jsatrzab
14-07-2016, 13:43
Minikampanie bym własnie obstawiał że będzie z Elfami Leśnymi. Dostajemy wtedy nowego LL dla Bretonii (i może wampirów), nową rasę, nową magię itp. Beastmeni jak dla mnie nie spełniają wszystkich punktów wymienionych w blogpoście na temat minikampanii.

Arroyo
14-07-2016, 13:51
Zapomniałbym o jednym, w FLC będzie Mistrz Inżynier - wystarczy na trailerze Zwierzoludzi zerknąć na jedno miejsce. Do jednego z Bestigorów strzela gość ze strzelbą powtarzalną. Tą bronią posługują się jedynie Mistrzowie Inżynierowie, bohaterowie Imperium.

Polemajos
14-07-2016, 13:53
Czyli ta broń coś znaczyła.

Arroyo
14-07-2016, 16:17
CA oficjalnie potwierdza, Zwierzoludzie nadchodzą:

Are you ready to answer the Call of the Beastmen?As the Warherds gather in the forests of the Old World, all prepare for the coming of the Cloven Ones. Emerging from their woodland lairs to cast down the Empires of Man, they aim to reclaim that which was once theirs. As relentless as they are brutal, they will not rest until the realms of men are destroyed and the Call of the Beastmen is heard across all of The Old World.
Click here to pre-order now and get 10% off:http://store.steampowered.com/app/404012/ (http://store.steampowered.com/app/404012/)
(Please allow a few minutes for the link to work)
Our new pack will give you the Beastmen as a new playable race and further expands the game with a brand new Story Campaign. A feral, Chaos-tainted horde race, they move like a plague across The Old World, wielding the deadly Lore of the Wild and fielding half-human aberrations and colossal beasts in battle. The Beastmen are playable in the Grand Campaign, custom and multiplayer battles, and in their very own custom Story Campaign, ‘An Eye for an Eye’.
With a uniquely aggressive horde-style campaign game, the Beastmen are masters of unconventional warfare both on and off the battlefield. They feature an array of unique gameplay mechanics, including the ability to travel through overgrown Beastpaths to outmanoeuvre unsuspecting foes and, through a dark bond with Morrslieb, the Chaos Moon, perform twisted acts of faith to gain its favour.
As well as that, we’ve also got a Free-LC update! The free update will introduce a brand new Lore of Magic and an accompanying Hero unit for the Empire. Perhaps the most rarely seen of all Wizards, the solitary Amber Wizards are no less powerful than their more prevalent counterparts. Wielding the deadly Lore of Beasts they are able to perform unique feats of magical power, from enchanting their allies with impenetrable pelts to summoning a manticore from the bowels of the earth.
They’re simply the Beast…

18 euro prawie.

Aryann
14-07-2016, 16:27
Co tu dużo mówić - cieszę się bardzo. :) Nowa rasa i mini kampania An Eye For An Eye (http://store.steampowered.com/app/404012/). Arroyo, bardzo celne spostrzeżenie co do bohatera.
Niecałe 16 euro. Sporo. Nie kupowałem dlc do poprzednich Total Warów, więc powiedzcie mi, czy da się gdzieś taniej wyrwać takie dlc czy tylko Steam?
Tak szybkie dlc oznacza, że muszę zawiesić inne działalności i kończyć szybko krasnoludów. :)Prawdopodobnie wezmę na premierę, w przeciwieństwie do krwi dlc.

grimex
14-07-2016, 17:17
Taniej zazwyczaj jest na g2a

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Arroyo
14-07-2016, 17:21
Co do Mistrza Inżyniera to właściwie wg mnie to na bank będzie hero w najbliższym patchu. Z kolei też dostaniemy nową ścieżkę magii z czarodziejem Bursztynowego Kolegium.

Ituriel32
14-07-2016, 17:30
Mnie ciekawi tylko czy planują jakoś bardziej zalesić mapę główną?
I czy ja dobrze czytam że lordowie zwierzaków będą zaczynać w różnych miejscach?

Arroyo
14-07-2016, 17:31
Tak, Khazrak w Tobaro, a Malagor w Złych Ziemiach u Dzikich Orków.
Mapy głównej nie zalesią raczej, minikampania za to będzie pełna lasów ;)

Jsatrzab
14-07-2016, 17:37
Też byłem pewien że ten półautomat coś znaczy. Co do minikampani to bardzo mi się ten pomysł nie podoba. Za wcześnie i za drogo...

Poczwaros
14-07-2016, 18:30
Sorry, ale gr bo ich powalo z ta cena :/ nigdy tak ubogie dlc tak nie kosztowalo :/ jedna rasa i to na dodatek horda, ech... Musialem pomarudzic bo nie dosc ze byl to najdrozszy TW to teraz mam najdrozsze DLC :)

Bronti
14-07-2016, 18:32
Jak ktoś będzie miał grafikę z herbem Zwierzoludzi to proszę mi podrzucić :)

Polemajos
14-07-2016, 19:31
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404012/ss_7df8297caee7d7ab35a84887f8d87c45eacdb9af.1920x1 080.jpg?t=1468509460

To, co widać na banerze armii Khazraka to jedyna wersja flagi jaką znalazłem.

Maniek116
14-07-2016, 20:26
Cóż, mimo, że dlc zapowiada się nie najgorzej, to ta cena jest horrendalna. Do tej pory w Rome II i Attyli dostawaliśmy 3 frakcję za około 27 zł. a teraz zaledwie jedna nowa frakcja, dodatkowo koczownicza a już chaos z taką mechaniką był nudny w grze (0 ekonomii, 0 dyplomacji, jedynie grabienie i palenie, żeby tylko nie skończyło nam się paliwo w postaci łaski bogów) z jakąś dodaną mini kampanią kosztuje 18 euro w normalnej cenie? Czuje się zrobiony przez CA w konia, planowałem na bieżąco kupować DLC do tej gry ale tym zagraniem zniechęcili mnie do tego totalnie i jedyne co pozostaje to czekać na wyprzedaże, gdzie cena zejdzie o -75%.

Arroyo
14-07-2016, 20:29
Cóż, mimo, że dlc zapowiada się ciekawie, to ta cena jest horrendalna. Do tej pory w Rome II i Attyli dostawaliśmy 3 frakcję za około 27 zł. a teraz zaledwie jedna nowa frakcja z jakąś dodaną mini kampanią kosztuje 18 euro w normalnej cenie? Czuje się zrobiony przez CA w konia, planowałem na bieżąco kupować DLC do tej gry ale tym zagraniem zniechęcili mnie do tego totalnie i jedyne co pozostaje to czekać na wyprzedaże, gdzie cena zejdzie o -75%.
Raczej nie licz na niskie ceny takich DLC, część kasy idzie zapewne w łapy GW. Jakby nie patrzeć tak zwykle jest z grami od GW spod ramienia Warhammer Fantasy. Co innego, jak to są gry z Warhammer 40.000 - te są tanie jak Spellforce'y ;) A na przykład podam Warhammer Online - tak zachęcali, pokazywali potem po wydaniu nawet Skaveny, a tu łup - zamykają serwery...

Shiroyasha
14-07-2016, 21:22
Proszę bardzo, oferta na muve.pl. No cóż nie powiem, żeby to było tanie. Wydaje mi się, że nawet Ostatni Rzymianin i Karol Wielki nie kosztowały na dzień dobry przeszło 70 zł.
https://muve.pl/sklep/digital/dlc-dodatki/total-war-warhammer-call-of-the-beastmen-campaign-pack-pc-pl-digital,253312

Aryann
15-07-2016, 07:54
Do tej pory w Rome II i Attyli dostawaliśmy 3 frakcję za około 27 zł. a teraz zaledwie jedna nowa frakcja,
Można się ze mną nie zgadzać, ale dalej uparcie będę twierdził, że 3 frakcje z Attyli to i tak o wiele mniej niż jedna RASA z Warhammera. 3 frakcje z Attyli to jak Karak Norn, Karak Azul i Karak Hirn a nie Zwierzoludzie, Chaos i Wampiry. Zupełnie inny level różnic między nimi.

Proszę bardzo, oferta na muve.pl. No cóż nie powiem, żeby to było tanie. Wydaje mi się, że nawet Ostatni Rzymianin i Karol Wielki nie kosztowały na dzień dobry przeszło 70 zł.
https://muve.pl/sklep/digital/dlc-dodatki/total-war-warhammer-call-of-the-beastmen-campaign-pack-pc-pl-digital,253312

Dużo. Bardzo dużo. Za dużo.
50 zł wydałbym na to bez zastanowienia. Pewnie i tak wezmę, bo uwielbiam Warhammera, ale w przypadku innej gry prawie na pewno bym podziękował. Może jeszcze gdzieś będzie chociaż z dyszkę taniej. Wystarczy dzień przed premierą zamówić.

Ituriel32
15-07-2016, 08:11
U mnie na dzień dzisiejszy tylko jedna gra ma status "cena nie ma znaczenia" i jest nią Age of Wonders3, ale do niej nie będzie już żadnych dodatków (liczę że wydadzą szybko 4).

Nad zwirzakami się zastanawiam, bo jednak 17,5 (15,5 na promocji) euro to dużo. Przy czym zwierzaki to taki miks chaosu(2.0) z zielonymi. Problem jest taki że chaos to dla mnie najnudniejsza rasa z tych dostępnych. Plusem jest na pewno pozycja startowa *2 (bo CA chyba zauważyła że ludziom podobają się chyba osobne pozycje dla LL i może w przyszłych będą starać się w ten sposób u innych ras), ale szkoda że tylko dwie sztuki LL, bo zwierzaki mają ich naprawdę sporo.
Co do samej mini kampanii to na razie moje zdanie jest takie że zrobili ją tylko po to by legalnie podnieść cenę pakietu. Na razie jest za mało informacji o niej i tu liczę że na tym streamie 19,07 pokażą całą mapę i jakie nacje będą tam do zabawy, oby więcej niż tylko 2 (zwierzaki i łowczy).

Najgorsze jest to że pewnie zwierzaki i tak kupię jak najszybciej, bo będę mieć urlop w czasie ich wyjścia, a pozostałe rasy już zdążyły mnie wynudzić.

Arroyo
15-07-2016, 09:08
Wraz ze streamem otworzę temat z minikampanią "Oko za oko".

KLAssurbanipal
15-07-2016, 09:12
Ciekawie się to zapowiada. Bardzo duża dawka różnorodności. Jednak z cenami przeginają. Wiedzą, że Warhammer to dobrze dojna krowa. Ja pierwszy raz nie mam gry TW od razu po premierze. Kupię go, ale po obniżce z kilkoma DLC.

Bronti
15-07-2016, 10:55
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/404012/ss_7df8297caee7d7ab35a84887f8d87c45eacdb9af.1920x1 080.jpg?t=1468509460

To, co widać na banerze armii Khazraka to jedyna wersja flagi jaką znalazłem.

Chodzi mi właśnie o ten symbol, który widnieje na banerze w formie odrębnej grafiki jeśli wiesz co mam na myśli... ;)

1590

o coś takiego

Asuryan
15-07-2016, 11:04
Nieco na to za wcześnie, jeszcze nie ma tej rasy na oficjalnej wiki :mrgreen:

Ituriel32
15-07-2016, 12:21
Tak trochę się zgubiłem z tym liczeniem tych flc. Bo razem ze zwierzakami mamy dostać darmowego bohatera (tego pana od tej śmiesznej strzelby). I nową ścieżkę magii.
Tylko że w takim wypadku dostalibyśmy 2 bohaterów... tego strzelca i czarodzieje bursztynu (który jest zapowiedziany oficjalnie)?

Tak więc jesteście pewni tego drugiego bohatera? Bo mi to wygląda że dostaniemy nową ścieżkę magii i bohatera który się nią posługuje...

Arroyo
15-07-2016, 12:27
A dlaczego zatem mieliby dodawać do trailera Zwierzoludzi gościa z muszkietem powtarzalnym? Przypomnę, że między New Legendary Lord, a New Unit mamy dwa FLC: Nowy Bohater i Nowa Ścieżka Magii. Przy okazji co do ceny i zawartości Campaign Packa:

Campaign Packi zawierają:
-Nową kampanię-wyzwanie z rasą z danego dodatku
-Nową rasę do single'a i multi
-Nowych LL'ów
-Nowych bohaterów
-Nowych Lordów
-Nowe jednostki
-Nową magię i sprzęt
-Nowe drzewka technologii, budynków i rozwoju postaci
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War:_WARHAMMER_Future_Content_Blog#Campaign_ Packs

Ituriel32
15-07-2016, 12:48
No i dostaniesz zwierzaki jako rasę, z swoimi LL, bohaterami, lordami, jednostkami, magią i sprzętem, drzewka technologii, budynków i rozwoju postaci.

Chyba że jest to rozciągnięte jeszcze w tym przypadku o imperium. Że ono też dostanie nowego LL i bohatera (i może coś jeszcze)

Arroyo
15-07-2016, 12:49
Dostaniesz Campaign Pack + 2 FLC. Jedno ze ścieżką magii i magiem od tej ścieżki magii oraz drugie z bohaterem.

Jan z Czarnolasu
15-07-2016, 14:15
77 zł za DLC z dodatkową rasą w postaci hordy?

Przecież to jest połowa ceny całej gry... kogoś pogięło z ceną.

Arroyo
15-07-2016, 14:37
Z dodatkową rasą, minikampanią. To Campaign Pack, na co liczyłeś?

Polemajos
15-07-2016, 15:03
Oczywiście, że ich pogięło z ceną. 77 złociszy za frakcję z niezbyt kreatywnymi, żywcem zerżniętymi i inaczej nazwanymi opcjami oraz za minikampanię, która jest, żeby się nikt nie przyczepił, że jej nie ma. Creative Assembly weszło na bardziej zaawansowany poziom obrabiania graczy contentem, który kosztuje tyle ile kosztuje, ponieważ jest go więcej niż w race packach. Co lepsze wszystkie campaign packi oprócz FOTS'a i ROTS'a (które akurat na taką cenę zasługiwały ze względu na porządną zawartość) w poprzednich latach sprzedawały się ok. 20 złotych taniej.

Aryann
15-07-2016, 15:25
Prezentacja minotaura.
https://www.youtube.com/watch?v=kaeCyXX3zg0

Arroyo
15-07-2016, 16:38
Chodzi o to, że Campaign Packi od Rome II kosztowały po 60 zł i to była przyzwoita nawet cena. Tutaj wskoczyli wyżej i jak dla mnie za wysoko, bo jednak max 60 zł winny kosztować takie paczki DLC. Oczywiście gdyby kampanii było z trzy, po jednej dla każdego LL'a np. kampania Morghura przeciw Leśnym Elfom (gdyby już byli w grze), bądź daliby nam lepszych LL'ów, bądź trzech, do tego Syna Morrslieba, który ma wierzchowca jako jeden z nielicznych, to cena 77 zł byłaby odpowiednia. Ale tak? No bez żartów.

royal1410
15-07-2016, 16:43
Nie wytrzymałem- że też musiałem składać obietnice na kilka dni przed tą zapowiedzią. Jakie są wasze spekulacje co do jednostek zwierzoludzi. Z tego co widać to będą: dwie wersje minotaura, to coś ze skrzydłami, centaury, a ha i ten gigant z rogami.

Arroyo
15-07-2016, 16:48
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?14005-Gra-Zwierzoludźmi Rany, jak można być tak niecierpliwym...

royal1410
15-07-2016, 17:04
Sorry, jestem ślepy.

grimex
15-07-2016, 18:30
Im to sie bardziej oplaca wydawac Dlc niz nowa gre :D

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Jsatrzab
15-07-2016, 21:54
Cóż należało się tego spodziewać nie dość że Sega to złodzieje to mamy tu jeszcze GW... szkoda że tak szybko po premierze wydają to DLC. Trzeba będzie czekać na jakąś promocję -66%, bo minikampania nie interesuję mnie w ogóle, a za samych Beastmanów 18€ nie zapłacę...

[EotH]ZiggyDeMiki
15-07-2016, 22:08
Ja tak samo...

Defungor
15-07-2016, 22:47
Ja najpierw poczekam na informację co ta kampania nam da, ale też jestem negatywnie nastawiony, a posiadam wszystkie DLC do każdej części TW.

Asuryan
15-07-2016, 22:53
Zupełnie Was nie rozumiem, to DLC już zdążyłem zakupić :mrgreen:

Ituriel32
16-07-2016, 06:22
No cóż ja się waham i to dość mocno. Mini kampania zdecyduje. Jakby odblokowywała do dry jeszcze LL (Borysa) dla ludzi w dużej to bym brał.
Widziałem gdzieś materiał opisujący roster zwierzaków i jest lipa. Jakieś koziołki i Minotaur są na 3 tirach: podstawowy najniższy broń zwykła, wyższy tier to odział ma tarcze lub broń dwuręczna i na na najwyższym ten sam oddział jest ubrany w zbrojach. Tak więc jednostek będzie malutko.

Ciekawe czy u osób które nie kupią tego dlc, zwierzaki też pojawią się na mapie kampanii, ale z okrojonym rosterem (*tak jak chaos)?

Asuryan
16-07-2016, 14:31
Prawdopodobnie nie, skoro to hordy.

Jsatrzab
16-07-2016, 21:16
Ja raczej obstawiam że będzie jak z Chaosem czyli frakcja będzie AI tyle że okrojona.

Arroyo
16-07-2016, 21:43
Ja z kolei w to szczerze wątpię. Choćby przez jedną zależność - przy opisie DLC Wojowników Chaosu było podane, które jednostki pojawią się w wersji bez DLC, a które w wersji z DLC. Myślę, że tutaj tego nie będzie i albo dostaniemy tak, że frakcji w ogóle nie będzie bez zakupu DLC, albo samo DLC będzie działać tylko jako unlocker.

Chaak
16-07-2016, 22:52
Kurde, trochę sobie liczą za tego DLC, ale jak tu nie kupić swojej ulubionej (zaraz po Krasnoludach, Lizardmenach, Orkach i Tomb Kingach:D) frakcji w Warhammerze. Z drugiej strony wolałbym żeby wyszli w Race Packu zamiast razem z kampanią, która, na pierwszy rzut oka, szału nie robi.

Lwie Serce
17-07-2016, 00:33
Ta cena brzmi jak ponury żart, szkoda tylko że to na poważnie. Nie rozumiem, jak można zdzierać tyle kasy za takie DLC... Naprawdę CA się stacza coraz niżej.

Arroyo
17-07-2016, 08:58
Ta cena brzmi jak ponury żart, szkoda tylko że to na poważnie. Nie rozumiem, jak można zdzierać tyle kasy za takie DLC... Naprawdę CA się stacza coraz niżej.
Moim zdaniem to jednak żadna sensacja. Jakby nie patrzeć to CA i GW dobrali się idealnie, obie firmy zdzierają z ludzi zbyt wiele pieniędzy i to za takie DLC. Z czego GW słynie już z tego, co z bitewniakami robi.

royal1410
17-07-2016, 10:13
Ciekawe ile będzie kosztowało DLC z leśnymi uszakami? Zakładając to,że przeciek co do frakcji w DLC jest prawdą, to ciekawi mnie co będzie w DLC o których nie było w przecieku- brakujące numery. Wiadomo,że będą to jakieś Lord packi, tylko jakie oddziały bohaterów, jednostki dodadzą- czy na przykład mogą dodać pozostałe zakony rycerskie dla imperium(jako pojedyncze jednostki). Na co stawiacie?

kamillooss123
17-07-2016, 14:04
https://forums.totalwar.com/discussion/180618/quick-q-a-call-of-the-beastmen
Polecam przeczytać, z tekstu wynika że zwierzoludzie pojawią się w wielkiej kampanii nawet jeśli ktoś nie zakupił DLC z tym że nie będą grywalni.

Jsatrzab
17-07-2016, 16:07
https://forums.totalwar.com/discussion/180618/quick-q-a-call-of-the-beastmen
Polecam przeczytać, z tekstu wynika że zwierzoludzie pojawią się w wielkiej kampanii nawet jeśli ktoś nie zakupił DLC z tym że nie będą grywalni.

No to raczej było oczywiste(przynajmniej dla mnie). Nic nie tracą na dodaniu wszystkim tej rasy jako AI do kampanii, a zawsze to dodatkowa frakcja.

Ituriel32
17-07-2016, 17:00
Na razie wygląda na to że nowa mini kampania będzie na poziomie samouczka (1 rasa do gry)...

Asuryan
17-07-2016, 17:02
Niestety tak, chyba się pośpieszyłem z zakupem. Trzeba było sobie dać na wstrzymanie i kupić dopiero przy okazji promocji na steam...

royal1410
18-07-2016, 07:25
Jakie prognozujecie Lord Packi? Ciekawi mnie jeszcze, jak rozwiążą problem fakcji w kolejnych DLC- zakładając,że info z przecieku są prawdziwe; jaki będzie rozkład wymienionych- w przecieku; frakcji na Campan Packi, a jaki na Race Packi. Co o tym myślicie? Jakie są wasze sugestie?