Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna
To Baltic Arena ma byc wzorowana na Allianz :)
Jak dla mnie dla Widzewa za duży 25 do 30 to max, sorki ale tak jak nie wieżę że u nas w Białym będzie przychodzić te 24 tys(komplet będzie ale 3 razy na sezon max) to i tak nie wieżę że w mieście gdzie istnieje tak samo mocny drugi klub będzie 33 tyś, no nic.
Hej poznaniaki będziecie 17 na reprze? bo jbc ja zapewne będę jeszcze nie wiem gdzie czy na sektorach gdzie bilety dostało ozsk czy na innych, jak ktoś będzie i chce się spotkać walić na gg czas się znajdzie bo zamierzamy wcześniej przyjechać aby coś wszamać po podróży, jbc moja banda i ja będziemy stali koło naszej flagi "Mońki" herbu J na niej nie ma więc po tym nie szukajcie , bo na reprę jeździmy jako Promień Mońki a nie jako FC Jagi.
w Chorzowie skandaliczne zachowanie napinaczy ze Scorpiona, wynik wiadomo - nyndza.
Milanos - chętnie bym podbił, ale jeszcze zobaczę czy dam rade.
Dragonit
11-11-2010, 00:44
Znowu Lech 1 połowa fatalna, 0:2 i mogło być spokojnie 0:3, czy nawet 0:4, druga połowa i dwie takie bramy :D
Nie zazdroszczę kibicom Lecha Poznań, i dalej uważam że zwalnianie trenerów, to nie jest rozwiązanie problemów drużyny,w tym wypadku Zielińskiego to błąd.
---------------------------------------------------------------------
Trochę historii, częściowe wyjaśnienie fenomenu dawnego Widzewa i innych polskich drużyn, reprezentacji itd...Niektórzy nasi zawodnicy reprezentujący nasz kraj w reprezentacji powinni czasami z takimi rzeczami się zapoznać, ale czy to coś by dało?
Możejko: - W środku tygodnia zdjęty gips, a w sobotę mecz. Zastrzyk ze znieczuleniem i na boisko. Kiedyś przyjechał trener Andrzej Strejlau, bo chciał mnie powołać do młodzieżówki. Musiałem zagrać. A z bólu ledwo na oczy widziałem, biegałem tylko w linii prostej, bo nie mogłem gwałtownie skręcać. Przy boisku była bieżnia. Sybis ze Śląska puszczał piłkę z jednej strony, a z drugiej po tej bieżni mnie obiegał. Ale się grało, nikt nie narzekał. A teraz piłkarza coś zakłuje i leci do lekarza. Inne czasy. Kiedyś się człowiek ze sobą nie cackał. Pamiętam, jak przed jakimś meczem bandażowaliśmy Wiesia Chodakowskiego, bo miał połamane żebra. Albo taki Mirek Tłokiński, kiedy zeszły mu paznokcie na stopie, to do butów wciskał gąbkę i sprawdzał, czy może nogą poruszać. I grał.
Już wtedy obowiązywała zasada: "Schodzisz z boiska, znaczy masz urwaną nogę".
Więcej... http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,8622 ... z14y2gAAFp (http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,8622304,Dziura_w_nodze_widzewiaka__Pamiatk a_z_Manchesteru.html#ixzz14y2gAAFp)
Dragonit
11-11-2010, 18:35
Już to czytałem i przecież to jest śmieszne :lol: zdrowie najważniejsze, idiotyzm biegać z poważną kontuzją "bo się jest twardym" a potem powikłania i kule, jak zawodnik sobie np. coś skręci to go się zdejmuje i tyle, bo co z tego że rozgrzany jeszcze trochę pobiega, skoro będzie grał i tak 2x słabiej, a potem ciężki uraz i długa pauza? To trochę tak jakby kazać siatkarzom trenować w kółko superdunka i ignorować ból stawów i kolan, bo tylko cioty dbają o to, co z nimi będzie za 5 lat. I kolejny przytyk w stronę naszej reprezentacji, w czym to ma pomóc? Co takiego złego robią na tym polu piłkarze? Jeleń ma przyjechać na zgrupowanie z rozwalonym kolanem z którym nie wiadomo, co się dzieje?
A z bólu ledwo na oczy widziałem, biegałem tylko w linii prostej
Bardzo inteligentne, pewnie bardzo pomógł drużynie.
Szanowny Dragonicie i Kizi :)
Każdy w czytanym tekście dostrzega to, co uważa za stosowne. Ja widzę twardych gości, którzy mieli motywację by coś osiągnąć, bo poza niewątpliwym talentem, mieli też serce do walki itd...I osiągnęli, na przekór temu co napisaliście w swoich postach. ;)
-----------------------------------------
Dragonit
I kolejny przytyk w stronę naszej reprezentacji, w czym to ma pomóc? Co takiego złego robią na tym polu piłkarze?
Widocznie oglądamy różne reprezentacje Polski w akcji, ja uważam że mając w perspektywie tylko i wyłącznie mecze towarzyskie, to nasi zawodowcy nie grają z takim zaangażowaniem, jak potrafią w swoich klubach. Ale nie chcę się kłócić , każdy ma prawa do oceny według własnego doświadczenia i uznania. Może i masz rację, że w 2012 roku, staną się na tyle mobilną i mocną drużyną że nie będzie miało znaczenia jak grali wcześniej. Mam nadzieję, że masz rację ;)
---------------------------------
Ale nie czas żyć tylko historia, zobaczymy naszych z WKS w akcji, co pokażą. :?:
http://www.youtube.com/watch?v=4ryFIz4Hx2g
Panowie ja ma do Was takie małe pytanko. Po co Polacy jeżdżą po całym świecie i graja z murzynami skoro będziemy grać w Polsce i tylko z europejczykami :lol:
Panowie ja ma do Was takie małe pytanko. Po co Polacy jeżdżą po całym świecie i graja z murzynami skoro będziemy grać w Polsce i tylko z europejczykami :lol:
Bo Europa nie chcę z nami grać :(
Bo taniej i łatwiej jest ogarnąć Murzynów w okresie eliminacji do ME.
Bo taniej i łatwiej jest ogarnąć Murzynów
To wystarczyło. ;)
Nie no - normalnie nie ma problemów z ogarnięciem sparingpartnerów z Europy, i wychodzi to lepiej, taniej i wydajniej - nie trzeba daleko latać, czyli mniej czasu się traci i mniej przemęcza piłkarzy podróżami. Ale teraz poza Polską i Ukrainą każdy w Europie tyra eliminacje do ME. Europejczyków da się ogarnąć, ale jest to sporo trudniejsze niż zwykle. Więc idą na łatwiznę i biorą Murzynów.
odi.profanum
12-11-2010, 00:59
Będzie ktoś na meczu Wisły z Legią?
Nie no - normalnie nie ma problemów z ogarnięciem sparingpartnerów z Europy, i wychodzi to lepiej, taniej i wydajniej - nie trzeba daleko latać, czyli mniej czasu się traci i mniej przemęcza piłkarzy podróżami. Ale teraz poza Polską i Ukrainą każdy w Europie tyra eliminacje do ME. Europejczyków da się ogarnąć, ale jest to sporo trudniejsze niż zwykle. Więc idą na łatwiznę i biorą Murzynów.
Dokładnie. A poza tym nikt nie chcę dostać po dupci 5-0 :D
A co sądzicie o Rogere Guerreiro?
Ostatnio nieźle gra a trener chwali go w niebiosa. Ma szansę na grę w reprze?
Jak będzie grał tak dalej to według mnie powinien dostać powołanie.
Ale teraz prawie cała kadra jest inna niż wtedy jak on grał i wątpie czy wpasowałby się w grę naszej drużyny. Tym bardziej jeśli zaczął dobrze grać :D
http://www.youtube.com/watch?v=iVLM7E0B ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=iVLM7E0B1aA&feature=player_embedded)
co jest kur :shock: hehehehe dobrze że to nie realne
Legia przegrywa 3- 0 ja do tej pory :D , a Widzew walczy, zobaczymy jak się to wszystko skończy :cry:
Czyżby Skorża pożegna się z klubem?
Wątpię, to pierwsza porażka od kilku meczów. Raczej za 1 mecz go nie wypieprzą, to nie Polonia. Chociaż szkoda że sędzia ma tak dużą rolę w zaprzepaszczaniu ciężkiej pracy Legii.
Wątpię, to pierwsza porażka od kilku meczów. Raczej za 1 mecz go nie wypieprzą, to nie Polonia. Chociaż szkoda że sędzia ma tak dużą rolę w zaprzepaszczaniu ciężkiej pracy Legii.
Fakt, masz rację, i też nie lubię takiego sposobu sędziowania. :evil:
Zagwizdał karnego gdzie nie powinien, odgwizdał faul przy golu dla Legii którego nie było, jeszcze coś było ale wk*rwiony jestem i jednym okiem oglądam. Kompromitacja. Tak zapier*ol żeby odrobić straty i wszystko w cholerę przez takiego jeb*nego bambusa sędziowskiego. Mam nadzieję że go dopadnie impotencja albo pieprznie samochód, jednego idiotę mniej. Powinien po tym meczu stracić robotę.
No musze przyznac, ze Legie skrzywdzono.
Ciekawy układ meczów w czołówce: Legia pobiła Lecha, Lech Wisłę, a Wisła Legię. Papier-kamień-nożyce.
Dragonit
13-11-2010, 00:29
Fakt, Wisła była lepsza, ale na pewno nie zasłużyła na wygraną 4:0, bo to wynik jak w meczu Barca - Wisła, a porównać tych spotkań nie sposób. Mecz w wielu momentach był wyrównany, Legia miała wiele sytuacji, ale sędzia z dupy, pseudo karny i nie odgwizdanie jedenastki na Manu, która była bardziej ewidentna ... no i trochę pecha Legia miała. Brożek dostał powołanie i 2 bramy oraz asysta :D a zaczął tak niemrawo, że znowu mi się cisnęły na usta "Paweł chybił-trafił". Cracovia dobry mecz, 2 bramki na wyjeździe i remis, pocisnęli :lol:
Borussia nadal wymiata, Piszczek chyba miał asystę, ale nie jestem pewien, dobry występ, Błaszczykowski trochę mieszał, Lewy słabo. 2 bramka dla Dortmundu :lol:
Maharbal
13-11-2010, 10:22
Wygląda na to, że Borussia idzie na mistrza. Szkoda tylko, że znowu Błaszczykowski i Lewandowski zagrali ,,ogony", a tylko Piszczek gra regularnie w pierwszym składzie.
Wie kto z sympatyków Widzewa, co się tam w drużynie dzieje? Z prasowych doniesień wynika to co Nagano napisał, trener nie panuje nad drużyną, przecież nie mają aż tak złego składu, by takie wyniki osiągać :?:
Nezahualcoyotl
13-11-2010, 11:54
1 malo,2 malo,3 malo,4 musiala zadowolic fanow Bialej Gwiazdy :shock: Teraz nie pozostaje nic innego jak wykorzystac porazke legii i wygrac w Kielcach zeby odskoczyc na 5pkt przed Korona i 7pkt przed Wisla ;) Spodziewam sie raczej zachowawczej gry na jedna gora dwie bramki na korzysc Jagi rzecz jasna ;)
Zas jezeli jeszcze Lech dokopie Lechi to bede wielce uradowany z ukladu w "czubie" tabeli Extraklasy ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8654628,13__kolejka__Wisla___Legia_4_0__S krot_meczu.html)
Niestety zatrudnienie Zielińskiego było tylko kaczką dziennikarską.
Przyczyn jest pewnie kilka. Z tych najważniejszych to po pierwsze brak podstawowego składu. Ciągle ktoś wypada za kartki lub kontuzje. Niektórym piłkarzom się kończą kontrakty i chyba zwyczajnie się im nie chce biegać. Mówi się o przejściu Robaka do Legii, Mielcarza i Lisowskiego do Polonii, Sernasa na zachód. Są też plotki o problemach finansowych (tylko skąd się wzięły w klubie, który ma jeden z najwyższych budżetów w lidze? :? ). No i nasz Jose Kretek. Ma taką niewinną facjatę, że powinien juniorów młodszych uczyć piłkę kopać :D Mnie przynajmniej by nie zmotywował do cięższych treningów chociaż nigdy u niego na treningu nie byłem także może się nie będę wypowiadał ;)
Ostatnio oglądanie meczów Widzewa doprowadza mnie do siwienia :P
Dragonit
13-11-2010, 14:46
Widzew ma duży potencjał, sama para napastników o nim świadczy, ale coś jest na rzeczy z tym trenerem, Widzew powinien bić się na luzie o wyższe pozycje w tabeli. No cóż, może sytuacja się jeszcze ustabilizuje.
No nareszcie Lech wygrał pewnie 2:0 :P
MateuszKL
13-11-2010, 21:24
Wielki Śląsk :shock: 3 zwycięstwa z rzędu. Lenczyk przejął klub w stanie rozpadu, z punktami na poziomie Cracovii, a tu proszę...
Ave Silesia!
Nezahualcoyotl
14-11-2010, 11:06
No powiem ze ciekawa inicjatywa i tylko pogratulowac pomyslowosci;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ekstraklasa-pierwszy-taki-przypadek-w-polsce,1,3785597,wiadomosc.html)
Dragonit
14-11-2010, 13:53
Również propsuje inicjatywę, Lechia w tym sezonie gra nieźle piłką, ale jeszcze muszą się trochę zgrać i nabrać doświadczenia, bo siadają psychicznie momentami. Na onecie na tv czytałem artykuł, który mnie rozśmieszył, było tam między innymi że 3 liga włoska jest lepsza od extraklasy, a do serie A kupują polskich obrońców, bo są lepsi niż reszta naszych piłkarzy :lol:
hehe Scyzory z Jagą remisują, już tylko czekałem kiedy wpadnie dla nich brama :D. Drag, nasza extraklasa nie jest zła, to poziom sędziowania jest poniżej krytyki, nawet żółtków sciagaja :shock: zenada z tymi 'sedziami'
a wczoraj ladny meczyk na Bułgarskiej, lechia do 25 minuta nawet ladnie grala, przyjemnie sie mecz ogladalo, gdyby zamiast super sznajpera ciabamby Rundevs miał tą piłe to by bylo 3-0 a tak ? chyba domysla sie co o nim myslimy...wracaj żoel do Areczki.
podczas meczu standardowa porcja napinki ze strony zielonych.
teraz piąc sie w gore tabeli i w zime wzmocnienia.
Dragonit
14-11-2010, 22:09
Sędziowanie jest fatalne, dzisiaj Frankowski idzie i wyprzedza Andradine, ten go łapie i wywraca, a sędzia nic :roll: i dziesiątki innych błędów. A sam mecz dobry, szybkie tempo, dużo fajnych akcji, Jaga i Korona po kilku średnio udanych spotkaniach trochę się przebudziły i grają na swoim poziomie. Tylko mają problemy z wykończeniem akcji, sytuacji dziesiątki, a w całym meczu tylko 2 bramki. Eh, ten strzał Grosika po doskonałym podaniu :roll:
Tych sędziów to do okręgówki, jak mamy ligę gdzie zawodnikom i trenerom płaci się tak grube pieniądze, równie dobrze można wyłożyć trochę grosza na profesjonalnych arbitrów...
Nezahualcoyotl
14-11-2010, 23:34
Korona vs Jagiellonia daly dobry mecz wart obejrzenia szkoda tylko ze spie...y przez sedziowanie :? No coz lepsze 2pkt przewagi anizeli nic ;) ...oj Grosik,Grosik tak wyje...c pilke i tyle akcji zje...c :shock: ;) Obys na craxe celownik mial lepiej ustawiony :!:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8659776,13__kolejka__Korona___Jagiellonia _1_1__Skrot_meczu.html)
http://www.90minut.pl/news/140/news1403 ... ikosu.html (http://www.90minut.pl/news/140/news1403410-Jacek-Gmoch-tymczasowym-trenerem-Panathinaikosu.html) O_O mi się chyba wzrok zje***
http://userserve-ak.last.fm/serve/252/56004.jpg
Haha będę się śmiał jak pogardzany i wyśmiewany w Polsce trener po powrocie do zawodu w Grecji będzie sobie świetnie radził i dobrze poprowadzi zespół :lol: . Swoją drogą to ciekawe, że w Grecji jest legendą i cieszy się powszechnym szacunkiem, a tutaj znamy go głównie ze śmiesznego sposobu mówienia.
Do tego ja pochwalam wybór trenera - trener wybierany na tak krótko i tak nic w drużynie nie zdąży zmienić, potrzebny jest po prostu ktoś, kogo piłkarze będą darzyć autorytetem i szacunkiem, żeby dobrze ich zmotywował - a to Gmoch ma, jakkolwiek nietypowo to może brzmieć :D.
Współczuję piłkarzom z Aten analiz taktycznych na tablicy :D
Nezahualcoyotl
15-11-2010, 17:25
"Wirtualne pilkarzyki" i te Jacka kreski,kreseczki,proste,krzywe i wszelkiego rodzaju strzalki...alez mi tego brakuje na Sky ;) :lol:
Szczerze to jeden(moze jedyny) z najlepszych polskich taktykow.To dzieki Gmocha "bazgrolom" Orly Gorskiego osiagnely to co osiagnely ;)
W Polsce niedoceniany zas w Grecji razem z Warzycha "Guciem" darzony ogromnym szacunkiem ;)
Dragonit
15-11-2010, 17:35
Wg artykułu, został wybrany do top 5 najlepszych trenerów w historii greckiej ligi, i najlepszym ich trenerem lat 80 ;)
Nezahualcoyotl
15-11-2010, 18:23
Kilka przykladow slynnych gier jezykowych "Szczeki":
Tako rzecze Jacek Gmoch:
dwie drużyny z północy Europy - Szwecja i Czechy.
mają bessę, tzn. hossę, tzn. bessę, tzn. źle im idzie.
trener w takiej sytuacji musi dać krok do tyłu i musi, jak to się mówi w naszym zawodzie, trawić żelazne łyżki w żołądku.
bramkarz jak wyjdzie z bramki skraca kąt i bramka jest wtedy malutka
Anglicy mogli wąchać jego pot, jak to się między nami mówi. Bo biegli za jego plecami.
Aż mózg staje
To jest taki piłkarz - jak mu wyjdzie to mu wyjdzie, a jak nie to nie.
Kuyt jest wytrzymały i szybki, to znaczy, że ma dobrą wytrzymałość szybkościową i jest szybki i wytrzymały.
Bramkarz, nie wiem, muchy chyba łapie.
tako rzecze Jacek Gmoch
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Cytaty:Jacek_Gmoch
EDIT:
Czesław Michniewicz został nowy trenerem Widzewa!
Michniewicz, byle by nie było jak z Zagłębiem Lubin jak prowadził pod koniec, może się nauczył że medialność nie najważniejsza. Zresztą ostatni wynik Widzewa mnie wnerwił, a sytuacja w tabeli jest nieciekawa, skład na pewno nie jest na tak niskie miejsce w tabeli. :oops:
razem z Warzycha "Guciem" darzony ogromnym szacunkiem ;)
Warzycha jakby tak grał dla Polskiej Reprezentacji jak grał dla Grecji w klubie to też byłby przez polaków darzony ogromnym szacunkiem.
Ale jakoś nigdy nie błyszczał w kadrze taka jest smutna prawda.
Sam Fisher
16-11-2010, 14:38
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/zaprezentowano-oficjalne-maskotki-euro-2012,1,3787042,wiadomosc.html)
Moim zdaniem porażka ;/
Maharbal
16-11-2010, 14:48
kibice będą mogli wybrać spośród trzech par imion: Slavek i Slavko, Siemko i Strimko, Klemek i Ladko.
Szkoda że nie Żwirek i Muchomorek 8-)
kibice będą mogli wybrać spośród trzech par imion: Slavek i Slavko, Siemko i Strimko, Klemek i Ladko.
Szkoda że nie Żwirek i Muchomorek 8-)
No ja cie Pier... co to jest . A może Gucio i Majko no ludzie to dopiero jest żenada. :twisted:
I tak te maskotki zawsze są pedalskie i nikt się nimi nie przejmuje :P.
W Szwajcarii były już ch*jowe, a te to dopiero padaka. :lol: Imiona też polskie bardzo, mam w klasie samych Slavków.
Dragonit
16-11-2010, 16:26
Normalne, czego się spodziewaliście?
Ze zmiany trenera się cieszę, bo Kretek wyraźnie nie dawał rady.
Powinni zrobić te maskotki realistyczne, zamiast piłek - flaszki.
To już kwiatki w formie maskotki byłyby ładniejsze.
Poza tym mógłby być Reksio, a dla Ukrainy coś od nich, czy wszystko musi być identyczne tylko ze zmiennymi barwami?
Dla nas mogli zrobić flaszeczke, a dla Ukrainy jakąs kobite co to stoja u nas. Flaszeczka i dzieweczka, to bylby hit. :mrgreen:
Dla nas mogli zrobić flaszeczke, a dla Ukrainy jakąs kobite co to stoja u nas. Flaszeczka i dzieweczka, to bylby hit. :mrgreen:
Chodząca po boisku Gorzka - coś pięknego. :mrgreen:
W koncu! Po wielu dobrych meczach w koncu udalo sie wygrac, do tego z bardzo dobrym przeciwnikiem. Bramka Obraniaka to mistrzostwo
Dragonit
17-11-2010, 22:45
Obraniak zabił tą bramką. Lewy poćwiczył wreszcie akcje sam na sam, 2 stówki i 2 bramki. I Matuszczyk, 2 świetne asysty. Na razie nie mam czasu się więcej rozpisywać ;)
To już kwiatki w formie maskotki byłyby ładniejsze.
Poza tym mógłby być Reksio, a dla Ukrainy coś od nich, czy wszystko musi być identyczne tylko ze zmiennymi barwami?
I przyjedzie taki Francuz czy Hiszpan i będzie myślał że POLAK UKRAINIEC DWA BRATANKI większej żenady dawno nie widziałem.
A co do meczu
Jakbym oglądał dwie drużyny które zamieniły się miejscami to my graliśmy jak Wybrzeże Kości Słoniowej a oni jak Polska.
Lewy wreszcie pokazał że potrafi strzelać gole. Oby się wreszcie odblokował także na innych stadionach bo że potrafi strzelać na Lechu to wszyscy wiemy.
Obraniak strzelił gola sezonu. W ogóle było pinknie. :D
Maharbal
17-11-2010, 23:14
Czas ostudzić ten hurraoptymizm :)
Wygraliśmy 3:1 z Wybrzeżem, to prawda. Niektóre akcje były szybkie, całkiem nieźle rozegrane, i co najważniejsze, przyniosły bramki. Lewandowski wykorzystał dwie sytuacje, które wykorzystać powinien, Obraniak zaskoczył. Dobry mecz zagrał Fabiański, przy bramce nie miał niemal żadnych szans obronić takiego strzału. Nieźle szarpał Błaszczykowski.
I w zasadzie główne dobre strony naszego występu tutaj się kończą. Wybrzeże w polu grało lepiej od naszych, i to widać było zarówno w pierwszej jak i w drugiej połowie(choć w tej drugiej już mniej). Zawodnicy tego kraju spokojnie konstruowali kolejne akcje ofensywne, według pewnych wyćwiczonych schematów, podczas gdy nasi kopacze grali bardziej spontanicznie, i niestety, ale w wielu sytuacjach-nerwowo. Mieliśmy wiele strat, mnożyły się niedokładne podania. Najgorzej(jak ostatnio standardowo)-środek obrony. Z całym szacunkiem do Wojtkowiaka(który reprezentuje barwy mojego ulubionego klubu), ale moim zdaniem nie gra na tyle dobrze, aby wskoczyć do podstawowej jedenastki naszej repry. Jodłowiec zagrał jeszcze gorzej. Bramka dla Wybrzeża była tylko i wyłącznie winą ich dwóch; zachowali się skrajnie po amatorsku.
Wreszcie, było widać wysokie umiejętności indywidualne niektórych graczy z Afryki. Taki Keita kilkakrotnie minął paru naszych zawodników, i jeszcze podawał do kolegów.
Nie należy też zapominać, jak duży wpływ na ekipę ,,Słoni" miał brak Drogby, Kalou, Kolo Toure czy Bouboukara Barry'ego(bramkarza, który bronił na ostatnich MŚ).
Reasumując, cieszy wynik, ale gra nie do końca.
Dragonit
17-11-2010, 23:42
No ale w poprzednich meczach było odwrotnie, gra > wynik, więc tak chyba lepiej? Wojtkowiak przede wszystkim dopiero co wrócił po kontuzji, nie jest jeszcze w formie. Boenisch jak się wykuruje będzie solidnym wzmocnieniem, Piszczek będzie szarpał po 1 stronie, po drugiej on, a dzisiaj Sadlok to chyba tylko 1 raz poszedł do przodu i to schematycznie. I ten dobry obrońca z Francji albo Arboleda, skłaniałbym się ku 1 (polskie korzenie), myślę że to + więcej gier jedną formacją obronną zaprocentuje. W końcu dopiero połowa czasu, czy nawet nie, do Euro.
Ciekawe, czy podskoczymy w rankingu za wygraną 3:1 z 19 drużyną.
MateuszKL
17-11-2010, 23:52
Znając te rankingi to jeszcze spadniemy. :lol: :lol:
MEGA PUDŁO :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=fyNdt9yV ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=fyNdt9yVugk&feature=player_embedded)
http://www.youtube.com/watch?annotation ... feature=iv (http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_416738&v=NaX8NTtkllw&feature=iv) ahahah chyba bym naniego zabił
Dragonit
18-11-2010, 17:07
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/smudzie-nie-pogratuluje-to-nie-jego-zasluga,1,3789396,wiadomosc.html) nasz mentor znowu dał genialną wypowiedź :lol: Ten fragment
Były bramkarz kadry zwrócił także uwagę na radość Smudy po strzelonych golach. - A przecież mecze towarzyskie miały nie być ważne, podobnie jak zwycięstwa w nich? Ale Smuda taki jest: na śniadanie ma inną koncepcję niż na obiad, a jeszcze inną na kolację.
Zjada wszystko. Istny geniusz. Dobrze, że Smuda olewa go na razie ciepłym moczem, może w końcu się dowie, że cała Polska śmieje się z biednego byłego bramkarzyny, co się poczuł.
A ta sytuacja w Azji ... miazga, widziałem to wczoraj czy przed wczoraj, obrońca żałośnie, bramkarz żałośnie, napastnik żałośnie :lol: i temu drugiemu z przeciwnej drużyny wiele nie zabrakło, by dobić, ale pewnie myślał, że gol już pewny.
Boruc poczuł się gwiazdą którą nigdy nie był co on osiągnął? Nawet Dudek który nic nie gra teraz ma większe osiągnięcia kariery niż Boruc.
A Fabiański będzie dobrym bramkarzem tylko Smuda musi wreszcie zacząć coś budować bo jak tak dalej pójdzie to zabraknie mu czasu na zrobienie zespołu. A to tylko 1.5 roku zostało.
Wyniki reprezentacji mimo że ostatnia wygrana cieszy wcale nie są dobre. I trzeba wreszcie zacząć coś budować a nie ciągle szukać bo czasu nie przybywa tylko ubywa.
Niech znajdzie najlepszy możliwy skład, a dopiero potem go obuduje.
Oby mu tylko czasu starczyło bo gotowy skład też potrzebuje ogrania a nie 2 czy 3 meczy przed Euro bo to będzie zdecydowanie za mało.
Dragonit
18-11-2010, 19:50
Jeszcze połowa czasu nie minęła, więc spokojnie, skład jest w miarę gotowy prócz obrony, ale jak do zdrowia wróci Boenisch i dołączy Arboleda lub ten niezły Francuz to problem się zmniejszy, zobaczymy też, jaką formę po kontuzji odbuduje Wojtkowiak czy Jodłowiec. Sadlok się nie sprawdził moim zdaniem, a Piszczek jest raczej pewniakiem, więc do 11 brakuje nam 1 obrońcy + zmienników.
Maharbal
18-11-2010, 19:58
Jest rzeczą wiadomą wielu, że Dragonit na naszą kadrę patrzy niemal zawsze ,,przez różowe okulary", jakby na przekór wszystkim głosom krytyki 8-)
Osobiście w naszej obronie na Euro widzę tylko Piszczka-forma Boenisha jest dla mnie niewiadomą, podobnie jak umiejętności tego ,,niby francuza". Sadlok, Jodłowiec i Wojtkowiak moim zdaniem nie grają na tyle dobrze, żeby w tej kadrze grać w podstawowej ,,11", a sprawa nadania obywatelstwa Arboledzie(czemu on nie gra w reprezentacji Kolumbii?) jest na razie w sferze planowania. Słychać zresztą głosy krytyki przeciwko braniu do kadry kolejnego obcokrajowca.
Jak dla mnie nasz blok defensywny to w dalszym ciągu trzy wakujące miejsca.
bez przesady dobre poszukanie i się znajdzie i polski obrońca trzeba tylko dobrze poszukać, a nie za każdym razem jak jakiś czarny lepiej będzie grać dawać mu obywatelstwo naszego kraju, trochę się powinni z tym opanować a nie poddawać się presji tłumu dziennikarzy.
Dragonit
19-11-2010, 00:04
Jest rzeczą wiadomą wielu, że Dragonit na naszą kadrę patrzy niemal zawsze ,,przez różowe okulary", jakby na przekór wszystkim głosom krytyki 8-)
Nie przesadzasz trochę? To, że nie gnoję repry na każdym kroku i staram się być pewną równowagą dla nawału krytyki nie znaczy, że jestem hura optymistą ;)
Osobiście w naszej obronie na Euro widzę tylko Piszczka-forma Boenisha jest dla mnie niewiadomą, podobnie jak umiejętności tego ,,niby francuza".
Boenish grał przyzwoicie, mimo że to były jego pierwsze występy w reprze, ciągnął trochę do przodu jak Piszczek. Francuz jest dobry, ma pewne miejsce w składzie swojego zespołu i w 10 meczach strzelił 3 bramki, jak na obrońcę sporo. Zauważ, że obrona nie musi być naszym atutem, wystarczy, że będzie złożona z przyzwoitych zawodników, którzy się ze sobą zgrają w 10 - 12 meczach, i nie będzie popełniała regularnie popełniała głupich błędów. I tak pomoc ma kluczowe znaczenie, bo dzięki niej strzelamy ostatnio sporo bramek i możemy kontrolować grę, co zmniejsza też szanse na utratę gola (wystarczy zobaczyć, ile bramek traci Borussia grając efektowny, ofensywny football).
Nie martwiłbym się o skompletowanie czwórki dobrych obrońców, bo zanosi się na to, że jednak uda się takowych znaleźć - bardziej martwi mnie fakt, że zapewne kiedy już ich uzbieramy, nie będą mieli dość czasu, by się porządnie zgrać.
Tu się zgodzę że Boenish jest dobry mimo że zagrał kilka meczów zaledwie z Piszczkiem mamy już w zasadzie boki obrony ale środek to wielka niewiadoma.
O jakim to niby Francuzie mówicie ?
Oglądam sobie Legię. Nie ma Makhnowskiego i Kucharczyka, a zamiast nich Skaba z Mezengą... To w sumie dość logiczne, bo Mezenga ostatnio dobrze się prezentował, Skaba podobno złapał mega formę na treningach, do tego po kompromitacji w Krakowie roszady w składzie są wskazane. Ciekawe, co z tego wszystkiego wyjdzie.
Edit: karny kontrowersyjny, ale sędzia miał prawo podyktować.
Edit2: Hahahahahaha, nie wierzę w tego bramkarza Arki, 3 takie szmaty :lol: . Sędzia też niezły, zachowywał się jakby chciał Legii zrekompensować sędziowanie w meczu z Wisłą :D.
Oglądałem powtórki. Bramkarz Arki bronił na poziomie okręgówki :o Karny dla Legii z kapelusza... Skośnookiemu zawęża się pole widzenia :twisted:
MateuszKL
20-11-2010, 09:46
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91839,8690242,14__kolejka__Legia___Arka_3_0__Sk rot_meczu.html)
Normalnie kawał. :D 3:0, a gdyby nie 3 szmaty byłoby 0:0. Najgłupszy karny w historii ekstraklasy. A do tego wszystkiego w Arce właśnie był plebiscyt, w którym bramkarz został wybrany najlepszym piłkarzem. :lol:
Maharbal
20-11-2010, 11:56
Karny, którego nie powinno być i 2 szmaty bramkarza Arki-chyba to będzie najlepszy opis meczu... :?
Nie chce nic mówić ale kolejny mecz gdzie znowu pod L jest sędziowanie może łącznie w tych różnych meczach aż tak dużo jakiś super kontrowersyjnych nie było ale było bardzo wiele na korzyść L gdzie jakby nie było podyktowane nic by sie nie stało bo patrząc mecz z Cracovią, Koroną, Jagą i Arką- 4 kontrowersyjne decyzje , 4 decyzje, które zmieniły przebieg meczu, nie wiem znowu się zaczyna? bo Legia ma być mistrzem i tyle? aby wszyscy w mediach mogli mówić że wszystko wróciło do normy?
Edit oglądałem ich mecz i z Wisła i Arką z Wisła może i dostali 4:0 ale grali o 3 klasy lepiej niż w meczu z Arką
Tu się muszę zgodzić z wami karny z kapelusza, miałem okazję oglądać na żywo to sędziowanie to jakaś parodia nikt nie wiedział o co chodzi :roll: a w karnego nikt nie wierzył dopóki Vrdoljak nie podszedł do piłki... choć oglądając potem powtórki można było znaleźć jakieś min. chociaż wytłumaczenie ;) W meczu z Wisłą skrzywdzono Legię, poziom sędziowania taki jak i cała liga...
Ogólnie mecz fatalny, ale dobrze, że chociaż wygrany nawet w takim stylu i przy pomocy sędziego, ciekawe co byście pisali gdyby to zamiast Legii grała dzisiaj Jaga albo Zdech.
taa hahaha sędziowanie pod L tak strasznie :lol: tak to sobie tłumaczmy najprościej, co było takiego kontrowersyjnego w meczu z Koroną czy Jagą...? :o nawet w meczu z Cracovią w końcu okazało się, że sędzia jednak miał rację
Nezahualcoyotl
20-11-2010, 13:23
Nawet kupiony sedzia nie pomoze gdy bramki beda padaly z bezspornych sytuacji.I takich zycze Jadze dzisiaj przeciwko craxie jak i do konca sezonu...a Mistrz bedzie Nasz chocby caly pzpn stawal na glowie :lol: ;)
P.S.Dzis robimy odskok o 5pkt ;)
Dragonit
20-11-2010, 14:09
Zdech, też mi określenie na klub reprezentujący godnie Polskę w pucharach :lol: co do meczu to wszystko zostało powiedziane, ambitna postawa Arki, żałosny bramkarz i słabiutki sędzia. Legia słabo.
Maharbal
20-11-2010, 14:31
Zdech, też mi określenie na klub reprezentujący godnie Polskę w pucharach :lol
Daj spokój, niech się ponapinają. Ich klub w ostatnich latach kompromitował się prawie za każdym razem, kiedy startował w pucharach europejskich, więc to raczej zrozumiałe, że potrzebują się dowartościować ,,wrzucając" na Lecha, który trzeci rok z rzędu bije się o punkty dla tej Polski, której taka Legia nie potrafi godnie reprezentować :roll:
Karny, którego nie powinno być i 2 szmaty bramkarza Arki-chyba to będzie najlepszy opis meczu... :?
3 szmaty a nie 2.
Nie chce nic mówić ale kolejny mecz gdzie znowu pod L jest sędziowanie może łącznie w tych różnych meczach aż tak dużo jakiś super kontrowersyjnych nie było ale było bardzo wiele na korzyść L gdzie jakby nie było podyktowane nic by sie nie stało bo patrząc mecz z Cracovią, Koroną, Jagą i Arką- 4 kontrowersyjne decyzje , 4 decyzje, które zmieniły przebieg meczu, nie wiem znowu się zaczyna? bo Legia ma być mistrzem i tyle? aby wszyscy w mediach mogli mówić że wszystko wróciło do normy?
Edit oglądałem ich mecz i z Wisła i Arką z Wisła może i dostali 4:0 ale grali o 3 klasy lepiej niż w meczu z Arką
Zgodzę się, że grali z Wisłą lepiej niż z Arką. Ale że sędziowanie zawsze pod Legię? W Krakowie tak sędziowali pod gospodarzy, że ciężko było bardziej wypaczyć mecz...
Zdech, też mi określenie na klub reprezentujący godnie Polskę w pucharach :lol
Daj spokój, niech się ponapinają. Ich klub w ostatnich latach kompromitował się prawie za każdym razem, kiedy startował w pucharach europejskich, więc to raczej zrozumiałe, że potrzebują się dowartościować ,,wrzucając" na Lecha, który trzeci rok z rzędu bije się o punkty dla tej Polski, której taka Legia nie potrafi godnie reprezentować :roll:
Szkoda, że wasz wspaniały Lech piękną passę reprezentowania naszego wspaniałego kraju na arenie międzynarodowej zakończy na tym sezonie, jeśli dalej będzie grać taką padakę w naszej rodzimej lidze :).
Dragonit
20-11-2010, 14:47
Maharbal - rozumiem, ale jeszcze nawiążę:
Szkoda, że wasz wspaniały Lech piękną passę reprezentowania naszego wspaniałego kraju na arenie międzynarodowej zakończy na tym sezonie, jeśli dalej będzie grać taką padakę w naszej rodzimej lidze :)
Tylko że to nie powinno Cię cieszyć (chyba, że lubisz spadki Polski w rankingu), no i co ważne, różnice między przed ostatnim a 3 miejscem są niewielkie, wszystko się może wydarzyć, no i jest jeszcze puchar ;)
Ja po prostu jestem ciekawy, ilu wiernych kibiców zostałoby Kolejorzowi po kilku latach bez sukcesów. Wcale nie życzę mu źle, wrzeszczałem z radości jak głupi przy każdej ich bramce w europejskich pucharach, ale to co się dzieje teraz w tym klubie jest dla mnie równie dziwne, co śmieszne.
Nezahualcoyotl
20-11-2010, 14:57
Z Lechem bedzie najprawdopodobniej tak jak z Jaga w zeszlym sezonie ;) Skonczy rozgrywki w srodku tabeli,wygra PP i tym sposobem znow bedzie grac w LE...no chyba ze Lechici dokonaja niemozliwego i wygraja tegoroczne rozgrywki LE co daje im autumatycznie udzial w przyszlym sezonie :lol: ;) ...
Zdech, też mi określenie na klub reprezentujący godnie Polskę w pucharach :lol: co do meczu to wszystko zostało powiedziane, ambitna postawa Arki, żałosny bramkarz i słabiutki sędzia. Legia słabo.
a jakie to ma znaczenie w kwestii ligowego podwórka...? :roll: i kto to mówi poza tym :lol:
ja zawsze kibicuje polskim klubom w europejskich pucharach nie ważne, czy to jest Lech, Wisła czy Polonia
co do reszty to się zgadzam... mam nadzieję, że dzisiaj Lech vel Amica pokaże wielki futbol i wygra w porywającym stylu bez niczyjej pomocy, żeby nie było żadnych niedomówień
Dragonit
20-11-2010, 15:12
? :roll: i kto to mówi poza tym :lol:
a co ja takiego zrobiłem?
Skonczy rozgrywki w srodku tabeli
Jaga nie była 5 - 6? ;)
O 16 na canal+ Lechia vs Widzew, będzie ogień; solidny zespół rozgoryczony 3 porażkami vs Widzew z Michniewiczem, będący w nieciekawej sytuacji :D
Nezahualcoyotl
20-11-2010, 15:30
Gdyby nie ujemne -10pkt to skonczylaby wlasnie na ktoryms z tych miejsc a tak zajela...11miejsce ;)
Maharbal
20-11-2010, 15:35
Szkoda, że wasz wspaniały Lech piękną passę reprezentowania naszego wspaniałego kraju na arenie międzynarodowej zakończy na tym sezonie, jeśli dalej będzie grać taką padakę w naszej rodzimej lidze :).
Przynajmniej będzie co wspominać po latach, i to piękne, zwycięskie mecze, jak ten z ManCity, a nie porażki z klubami z Danii czy Białorusi, to po pierwsze. A po drugie, jak już zajac wspomniał-jest jeszcze PP, także spokojnie. Na LM w tej chwili nie kwalifikuje się żaden nasz zespół, ale Liga europejska może być.
Ja po prostu jestem ciekawy, ilu wiernych kibiców zostałoby Kolejorzowi po kilku latach bez sukcesów.
Zostaliby ci, którzy kibicują klubowi z sympatii, niezależnie od sytuacji. Odeszliby ci, którzy kibicują zwycięzcom czyli tacy, jakich np: Wisła Kraków miała przez ostatnich kilka lat.
Dragonit
20-11-2010, 18:40
Widzew dobrze w 1 połowie, w 2 gorzej ale wcale jakoś dupy nie dał, miał trochę pecha i Robak z Sernasem się wywracali i mało robili, stracili formę. Lechia jak to Lechia, u siebie groźna, 1 gol ze spalonego, ale z drugiej strony wiele razy w tym sezonie sędziowie ją skrzywdzili. Bramka Widzewa nieźle strzelona, z takiego wykroku praktycznie z miejsca.
Borussia co gra, prowadzi 2:1 i rzuca się do przeciwnika jakby grała w finale ligi mistrzów, pięknie rozprowadza piłkę. Lewy znowu strzelił, najlepszy joker w Bundeslidze na chwile obecną, Kuba co odwalił ... http://www.youtube.com/watch?v=hyxHlM4lCmU ale cóż, zdarza się, a znowu byłoby polskie zagranie Borrussi, to jest gol Lewego, Kuby i asysta Piszczka :lol: ciekawe, co tam Niemce skrzeczą w komentarzach.
Co on od poprzeczki chciał na pustą grać? :lol:
Dragonit
20-11-2010, 19:10
Lekko podskoczyła, a on już widział piłkę w siatce i uderzył nonszalancko.
MateuszKL
20-11-2010, 19:17
Oo, widzę, że mają tam tego trenera co kiedyś szalał z Mainz, chyba, że mi się przewidziało. :)
p.s. fajnie muzyka dobrana
Dragonit
20-11-2010, 19:24
To ten sam. Na chwilę obecną Klopp to po prostu geniusz, tak zmotywować i ustawić zespół, że jedzie wszystkich w lidze i w każdym meczu walczy do upadłego ;)
Maharbal
20-11-2010, 20:31
Lech w dalszym ciągu słabo, ale przynajmniej wygrał. No i Jagiellonia 3:0 prowadzi do przerwy.
Dragonit
20-11-2010, 20:53
Już 4:2 :shock: ależ bramek w tej kolejce, miodzio. Pęknie rekord sezonu.
MateuszKL
20-11-2010, 21:28
Podniecajcie się tymi Jagami, Legiami itp., a tymczasem Śląsk ma 4 zwycięstwo pod rząd. Na każdą waszą ulubioną drużynkę przyjdzie teraz pora do złojenia dupska. Wielki Śląsk. :D
Nezahualcoyotl
20-11-2010, 21:52
Podniecamy sie naszymi druzynami podobnie jak Ty swoja :lol: Slask...pamietam dwa razy dostali po tylku od Jagi w zeszlym sezonie ;)
Swietny mecz z craxa ktora walczyla do konca o wynik dzieki czemu kibice mieli co ogladac
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8691861,14__kolejka__Jagiellonia___Cracov ia_4_2__Skrot_meczu.html)
P.S.Wyglada na to ze gospodarze w tej kolejce(jak do tej pory)sa raczej niegoscinni wobec przyjezdnych :lol:
Podniecajcie się tymi Jagami, Legiami itp., a tymczasem Śląsk ma 4 zwycięstwo pod rząd. Na każdą waszą ulubioną drużynkę przyjdzie teraz pora do złojenia dupska. Wielki Śląsk. :D
spoko spoko za 2 tygodnie skończy się piękna passa :p
Dragonit
21-11-2010, 00:21
Gratuluje oczywiście Śląskowi, 0 przegranych w około 7 meczach, 4 zwycięstwa pod rząd, na pewno nie spadną; nie mniej, wątpię, by dali radę Jadze ;) chodź nie wiem, czy grają u siebie, czy na wyjeździe.
Ja po prostu jestem ciekawy, ilu wiernych kibiców zostałoby Kolejorzowi po kilku latach bez sukcesów.
To proste - na pewno wszyscy Ci, którzy urzędują w Kotle.
ahaha romanos :lol: ty to się martw o swoją legie iti
Nezahualcoyotl
21-11-2010, 18:18
MateuszKL co wy tak szalejecie z tymi pilkami :lol:
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=184333 (http://www.ligapolska.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=184333)
Dragonit
21-11-2010, 20:00
Wreszcie rekord sezonu pobity, 26 bramek, czyli ponad 3 na mecz :D Wisła nuuda, ale w Bełchatowie niespodziewanie ciekawie, 3:2, hattrick Nowaka, który miał grać w Polonii :lol: Wojciechowski znowu będzie zamrażał wypłaty, HEHE.
Chyba najładniejszy moment meczu Legii z Arką :):
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1188.snc4/151021_167448863288562_100000703484729_375491_2471 751_n.jpg
Nie wiem co się tak Ultrasi czy to w oprawach na Bułgarskiej czy teraz na Legii uparli na te świecące napisy. Silne oświetlenie stadionów powoduje, że napisy są słabo czytelne.
Przy okazji:
Polscy ultrasi wyłonili 15 najlepszych opraw Października. Przedstawiam pierwszą trójkę.
1. Boże chroń fanatyków - Legia Warszawa - 933 pkt
http://i52.tinypic.com/2j1v769.jpg
2. Twórcy blasku - Jagiellonia Białystok - 630 pkt
http://i51.tinypic.com/s5ee0m.jpg
3. Niebo i piekło - Widzew Łódź - 411 pkt
http://i53.tinypic.com/2cegqqo.jpg
dodam że u nas tak się zabierali za malowanie że zaczęli 2 dni przed meczem i to na ostry odwał a dokańczanie było pod samym stadionem gdzie po części ją porwali :lol: ale nie moje klocki, jak od jakiegoś czasu u naszych ultrasów sporo osób z puściło z tonu i wiele jest robione na odpier gdzie wiele osób się nie angażuje w malowanki to ostro poszło z poziomem jaki kiedyś wypracowali, oby wraz z nowym stadionem wróciły im chęci
EDIT
o to mi się podoba XD
Pół roku więzienia w "zawiasach" za pirotechnikę
Trzech kibiców Górnika, którzy w sobotę wnieśli pirotechnikę na stadion i odpalili ją zostało ukaranych 2-letnim zakazem stadionowym oraz karą pozbawienia wolności na okres pół roku w zawieszeniu na 2 lub 3 lata
Dragonit
24-11-2010, 00:12
widzieliście ten news http://www.ligapolska.eu/index.php?plik ... ku+Byk%F3w (http://www.ligapolska.eu/index.php?plik=wstawki/news_caly&numer=161830&kat=&nazwa=Tshibamba+na+celowniku+Byk%F3w) ? :lol: :lol: :lol: chyba na opał bo zima się zbliża. Cóż, Lech by się wzmocnił i jeszcze dostał za to kasę, nieźle.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lm-dudek-przekazal-kontrowersyjne-rozkazy-mourinho,1,3794541,wiadomosc.html
Dobrę :lol: :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lm-dudek-przekazal-kontrowersyjne-rozkazy-mourinho,1,3794541,wiadomosc.html
Dobrę :lol: :lol:
Idealny przykład myśli szkoleniowej Jose.
Przynajmniej Jurek się im na coś przydaje :D.
Może to tylko taka podpucha, że Jurek cały czas siedzi na ławce, a tak naprawdę jest pomocnikiem Jose.
Może to tylko taka podpucha, że Jurek cały czas siedzi na ławce, a tak naprawdę jest pomocnikiem Jose.
Nie zdziwiłbym się... Dudek (37 lat) jest najstarszym zawodnikiem w kadrze Realu, bliżej mu do Mourinho (47) niż do kadrowej średniej wieku (25) :D.
hahahah http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ekstraklasa-cud-nad-wisla-szokujaca-koncowka-craco,1,3797642,wiadomosc.html)
ale końcówka Cracovi hehehe jeszcze pare lat temu i bym powiedział że mecz na 100 sprzedany
a ja się cieszę, że Cracovia wygrała. mam nadzieje, ze nie spadna. ;)
no za walkę w tym meczy należy in się utrzymanie ;)
Nezahualcoyotl
27-11-2010, 18:20
no za walkę w tym meczy należy in się utrzymanie ;)
Jaja sobie robisz :shock: :?: Extraklasa bedzie o niebo ciekawsza z LKS anizeli z pasiakami.Dwa wygrane mecze na 15...zenada :!:
P.S.Celuj dokladniej z palcami na klawiaturze :lol:
to ja mam propozycje -Cracovia się utrzymuje, ŁKS awansuje, a czerwona zaraza spada ;) z wiadomych wzgledow blizej mi do LKS
Dragonit
27-11-2010, 22:57
Boruc co dzisiaj wyczyniał, Marat potwierdzi, bo na pewno oglądał. z 3 - 4 setki wyciągnął.
Lech vs Korona mecz na śniegu, 0:0, więc fatalnie, chodź nie było takiej padaki jak z Polonią Bytom; Widzew nokautuje, Śląsk znowu bez przegranej, znowu Mila asystuje z wolnego :lol: Borussia znowu gromi (Kuba wreszcie wyszedł w podstawowym składzie).
Brawo Boruc, tak trzymać, może wygryzie Freia, za to Lewandowski w Borussi dziś zagrał 10 minut a jego rywale Barios i Kagawa strzelali, więc ciężko mu będzie dostać się do 1szej 11.
Grunt że Widzew wygrał, w końcu już lepsza gra. :D Byle uciec ze strefy spadkowej ;) W zimę mam nadzieję, że kogoś kupią na pozycje pomocy.
Borubar ( czy też Boruk, jak to wymawiał komentator z transmisji którą oglądałem 8-) ) uratował swoja drużynę przed przegraną, wybronił 3 setki. Fiorentina po za fartowną bramką po rykoszecie, nie stworzyła praktycznie żadnej klarownej sytuacji. Szkoda straconych 2 punktów przez Juventus. Gratulacje dla Artura, ciekawe co na to Smuda.
Górnik zajebiście gra na wyjazdach :lol:
Dragonit
28-11-2010, 17:37
Canal+ znowu wisełkę puścił :roll: jaka nuda. legia, wisła, legia, wisła, a ciekawe spotkania uciekają, znowu 1:0 marne, liczę, że Jaga i Ruch sobie postrzelają, podejrzę na necie.
btw - te śnieżki w Małeckiego :lol:
Sam Fisher
28-11-2010, 17:48
No i nareszcie Chelsea oddała pozycję lidera Manchesterowi United. Oby tak do końca :P
ps chociaż i tak chelsea mogła wygrać różnicą kilku bramek, ale nie wykorzystali swoich szans...
Nezahualcoyotl
28-11-2010, 18:23
Ruch blizej strzelenia bramki anizeli Lider Extraklasy ale generalnie mecz nudny :? Sandomierski jak narazie najlepszym zawodnikiem Jagi ;)
Już jutro Gran Derbi a tu cicho na forum :)
No bo i tak wiadomo, że Barca wygra :P
Edit: Bardziej się na Lecha szykuję i mam nadzieję, że pojadę :D
O nie, nie, nie tym razem :)
Teraz Real wygra :D
Bardziej się na Lecha szykuję
No ja też. Szkoda że nie pooglądam sobie w TV. Pozostaje onet :(
O nie, nie, nie tym razem :)
Teraz Real wygra :D
Bardziej się na Lecha szykuję
No ja też. Szkoda że nie pooglądam sobie w TV. Pozostaje onet :(
Na Nsport w "Zagraj to jeszcze raz" robili porównania meczów tzn akcji obu drużyn i Real wygrał chyba 4:3 ale to dzięki przychylności Jagody :P
Co do Lecha to na TV4 nie możesz ? :P
Moja antena ściąga tego kanału :(
W około mojego domu są same drzewa więc nie powinienem się dziwić :(
Nezahualcoyotl
28-11-2010, 22:45
Barca vs Real...jak dla mnie mecz dwoch Gigantow bez zadnego dreszczyku emocji.Ot mecz gdzies w Europie rozdmuchany przez massmedia dla kolosalnych zyskow z reklam ;) Oczywiscie zasiade jutro i bede ogladal lecz jezeli po 20-30min bede swiadkiem "boiskowych szachow" bez porywajacych akcji to juz wole sobie jakis film zarzucic :lol: ;)
Dzisiaj sie odbylo losowanie 1/4 Pucharu Polski:
Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Lech Poznań - Polonia Warszawa
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Mecze w Marcu przyszlego roku.Jaga bardzo dobre losowanko ;)
ja tylko czekam na to az malecki sie doigra.. patus z rozjechana psycha. podobno woli chlopcow :lol:
Dragonit
28-11-2010, 23:25
Czy ja wiem czy takie dobre losowanie, Lechia potrafi grać w piłkę ;) Jutro będę oglądał Grand Derby, obstawiam Barcę. A w środę ważny mecz, Dawid, przecież na necie będzie pewnie kupa transmisji ;)
ja tylko czekam na to az malecki sie doigra.. patus z rozjechana psycha. podobno woli chlopcow :lol:
Małecki to świr :?
Sam Fisher
29-11-2010, 12:27
A można wiedzieć co się stało? Nie jestem wtajemniczony.
Dawid, przecież na necie będzie pewnie kupa transmisji
No ale mój net nie jest szybki :(
Jak mówiłem będe oglądał czy racej czytał "transmisje na żywo" na onecie.
Sam Fisher
29-11-2010, 16:04
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=32211 (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=32211)
Jeszcze trochę statystyk przedmeczowych :D
Czekałem na ten mecz caly rok. Real wygra!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/jacek- ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/jacek-gmoch-niszczono-mnie-i-podszywano-pod-moje-o,1,4003444,wiadomosc.html) ahaha NA KOLANA CHAMY, gmochunio stworzyl nasza pilke :lol: :lol: dobrze, ze to zawodnicy tamtych lat wszystko wyjasnili.
a dzis jestem za Realem :D
odi.profanum
29-11-2010, 17:58
No widzę wszyscy za Realem. Mam nadzieję, że po tym meczu na Camp Nou będą musieli znowu włączyć zraszacze :lol:
Ja jestem tradycyjnie za Barcą, więc nie tacy wszyscy ;)
Nie wiem jak można kibicować Realowi... ;) mam nadzieje, że chociaż nie zamurują bramki tak jak zwykle i będzie ciekawy mecz
Ja jestem tradycyjnie za Barcą, więc nie tacy wszyscy ;)
Ja również będę trzymał kciuki za Katalończyków. Będę oglądał mecz z kumplem-madrytystą, będzie ciekawie :D.
Nezahualcoyotl
29-11-2010, 18:55
Kto za Barca :?: Kto za Realem :?: Wiec do wyliczanki dodajmy jeszcze strzelanko z wynikiem dzisiejszego "Clash of Titans" :!:
Typuje na 3-2 dla Katalonczykow ;)
Barca 2-0 Real
Messi i Villa :P
Ewentualnie Pedro.
Maharbal
29-11-2010, 22:51
Hehehe, no i 5:0 dla Barcy :D
Real nie ma klasy... klubik z małymi piłkarzykami, to za te faule, przegrywać też trzeba umieć.
Vamos Blaugrana!
w sumie mam to w dupie, ale to wyjasnia kto panuje na jakis czas. juz wiem czemu nie lubie ani tych ani tych - najgorsi psychofani.
Puyol jaki sprint, tylko po to zeby dostac w pysk. :lol:
ladnie ich pojechali ;)
Fajny tydzień dla mnie, najpierw Widzew, a teraz Barca :D . Trochę dziwi bezradność Realu w obronie, ale jeszcze tyle spotkań, że wszystko może się zdarzyć ;)
ThorGal77
29-11-2010, 23:07
Ramos jak ostatni sku***** się zachował... kolega z drużyny a ta menda mu w ryj... żenujący pokaz realu... Vamos Barca ;) Messiemu na koniec to coś było poważniejszego czy tylko "poboli poboli i przestanie" ? Bo nic nie mówili na canal+.
A i jeszcze moim zdaniem Bojan troszke zje**ł sprawe z tymi 2 akcjami na początku ale cóż zdarza się ;)
http://demotywatory.pl/2345744/A-mowilem
Gdzie mozna zobaczyc to zamieszanie miedzy Puyolem a Ramosem?
Hmmm..poszukaj tutaj, bramki już wrzucili ;)
http://forum.rojadirecta.org/showthread.php?108365
Sam Fisher
29-11-2010, 23:41
Spodziewałem się zwycięstwa Barcy, ale nie w takim stylu. Szacun. Jednak nie powtórzę tego co kiedyś ("Barca wygra Ligę Mistrzów w takim stylu"), bo już kiedyś tak powiedziałem i tak się nie stało :D Wygrał Manchester United z Ronaldo na czele :D
odi.profanum
29-11-2010, 23:57
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Dudek by to wyciągnął". Kibicuję Realowi ale dziś nie istniał. Barcelona - na czele z Valdesem w tamtym sezonie pokazała jak się zachować po odpadnięciu z LM, więc skończ chłopie. Z gówna to nawet Mourinho bata nie ukręci ale mam nadzieje, że jak popracuje dłuzej z tym zespołem to uspokoi Barcelonę i środek pola nie będzie wyglądał jak ser szwajcarski. Khedira - kompletna żenada.
Dragonit
30-11-2010, 00:24
ładne lanie, HEHE. real brak klasy niestety.
Kasa nie równa się klasie :). Ładne baty. Real na kolanach.
Maharbal
30-11-2010, 09:13
Po skrócie meczu widzę, że Barca po prostu zdeklasowała Real. A podania przy 1,3 i 4 bramce pierwsza klasa. No a Sergio Ramos powinien kilka meczów kary dostać za ten faul.
No bramki fajne, gratuluję Barce i jej kibicom ;)
A odnośnie zachowania Ramosa... no cóż... zawsze mówiłem, że piłka to sport dużych dzieci. Chłoptasie w obliczu porażki i stresu odstawiają na bok wszelkie pozory i pokazują swój prawdziwy poziom ;) Nic tylko się uśmiechnąć.
No gdyby Barca grała z Lechem Poznań to bym zrozumiał taki wynik, ale Realowi to po prostu nie przystoi. Zero jakiejkolwiek gry i zacięcia, gdy gra się przeciwko najgorszemu wrogowi. Żenada.
Zero jakiejkolwiek gry i zacięcia, gdy gra się przeciwko najgorszemu wrogowi. Żenada.
Pokłosie różnej maści transferów, Real zatracił swój charakter od momentu jak zdobył LM ostatnio...Ciężko utożsamiać się tak różnorodnej ilości ludzi, o zagranicznych korzeniach, z historią i rywalizacją pomiędzy tymi zespołami. W Barce dla przykładu znajdzie się i Katalończyk ;)
Hehe Barca pokazała klasę. Ciekaw jestem co powiedzą zagorzali fani Realu w temacie :D Lub może to przemilczą ;)
Teraz tylko KKS Kolejorz !
Takiego wyniku nawet najstarsi górale nie pamiętają. Realowi długo jeszcze będzie się to na każdym kroku wypominać.
Co do LM to Manchester będzie górą
Z przykrością muszę to przyznać ale niestety Barsa była o wiele lepsza od Realu przynajmniej w tym meczu ;)
Wygrali zasłużenie.
odi.profanum
30-11-2010, 17:54
Ja tam Ramosa lubię. Się nie pierd*** :twisted: Z Messim to zdecydowanie przegiął; jednak szkoda, że Valdesowi nie przyje** albo temu pajacowi Pique, który za dużo szczeka. Puyola mi szkoda - ale sam mówi, że rozumie Ramosa.
Bo jest poprawny politycznie. Już ja widzę jak Puyolowi, Pique i reszcie Barcelony spojrzy w oczy na zgrupowaniu kadry Hiszpanii. Co do Valdesa, to żałuję, że go zatrzymali jak chciał przy*ebać boskiej Krystynce po akcji z Guardiolą :D.
pilkarze nie sa od przyebywania :) to opcja dla ULTRAS SUR
Stawiałem na Barce, bo w przeciwieństwie do Realu jest to drużyna poukładana i stabilna, ale takiego pogromu się nie spodziewałem. Z tego co widzę po statystykach, to Real nie istniał ( cztery strzały, z czego dwa celne i 33% posiadania piłki ). Cóż tu powiedzieć - Hała Madryt !!!
Sam Fisher
30-11-2010, 18:18
Hehe Barca pokazała klasę. Ciekaw jestem co powiedzą zagorzali fani Realu w temacie :D Lub może to przemilczą ;)
Jako fan Realu mogę tylko gratulować wspaniałego stylu gry Barcelony. Stworzyli coś więcej niż skuteczną i ładną piłkę. To coś więcej nawet niż reprezentacja Hiszpanii. Jednak mam nadzieję na lepsze czasy dla Realu w przyszłości i kiedyś taki dzień nastapi. Są wzloty i upadki. Raz na wozie, raz pod wozem.
Jako fan Realu mogę tylko gratulować wspaniałego stylu gry Barcelony. Stworzyli coś więcej niż skuteczną i ładną piłkę. To coś więcej nawet niż reprezentacja Hiszpanii. Jednak mam nadzieję na lepsze czasy dla Realu w przyszłości i kiedyś taki dzień nastapi. Są wzloty i upadki. Raz na wozie, raz pod wozem.
Real mógłby mieć za kilka lat stabilną i silną drużynę trochę na wzór Barcy - trzeba oprzeć się na wychowankach ze szkółki, których Real ma prawie równie dobrych co Barca. Ale z Fiorentino Perezem za sterami to się nie zdarzy :). Mourinho cudotwórcą nie jest, jak wczoraj było widać, ale możliwe że coś z tym Realem osiągnie... Tylko co z tego? Jak nie będzie wygrywał to go zwolnią. A jak będzie wygrywał to odejdzie, bo ten koleś po sukcesie w danym klubie zawsze szuka nowych wyzwań. Tak czy inaczej, za długo tam miejsca nie zagrzeje.
Sam Fisher
30-11-2010, 19:27
Real mógłby mieć za kilka lat stabilną i silną drużynę trochę na wzór Barcy - trzeba oprzeć się na wychowankach ze szkółki, których Real ma prawie równie dobrych co Barca. Ale z Fiorentino Perezem za sterami to się nie zdarzy :). Mourinho cudotwórcą nie jest, jak wczoraj było widać, ale możliwe że coś z tym Realem osiągnie... Tylko co z tego? Jak nie będzie wygrywał to go zwolnią. A jak będzie wygrywał to odejdzie, bo ten koleś po sukcesie w danym klubie zawsze szuka nowych wyzwań. Tak czy inaczej, za długo tam miejsca nie zagrzeje.
Tym bardziej, że powoli kończy się okres panowania sir Alexa :( Dziwne jest to, że Pep Guardiola też jest jakoś łączony z Manchesterem United ^ ^
Dragonit
30-11-2010, 20:02
Mourinho jest prawie cudotwórcą, więc jak popracuje ten sezon i kolejny, to na pewno zbuduje bardzo silny zespół i może wygrać ligę mistrzów.
Nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu (chyba, że przełożą go na czwartek), dziwnie to brzmi, ale chyba Lech jest faworytem, Juve jakoś super zmotywowane nie jest, ma przetrzebiony skład, niska temperatura będzie dla nich chyba bardziej uciążliwa. No i przede wszystkim Lech gra w Poznaniu przy 40 tysiącach kibiców. Marat, wiesz coś o tych 17 i 18 latkach, którzy przylecieli do Polski?
Bessieres
30-11-2010, 22:33
Tak słabej gry Realu się nie spodziewałem, nie spodziewałem się również tak dobrej gry Barcy :evil:
Liczyłem na zwycięstwa Realu, albo chociaż remis. Wierzę, że w kolejnym El Clasiqo pójdzie nam lepiej 8-)
Mourinho nie radzi sobie na Camp Nou, ale u siebie może i wygra. Pięć wygranych GD Barcy, pięć goli w ostatnim. Po jakimś wywiadzie, chyba z Guardiolą, liczba "Pięć" stała się nieoficjalnym hasłem/symbolem kibiców FCB służącym do demonstrowania wyższości swojego klubu nad Realem :).
A dla Ramosa tylko jedna kara, czyli minimum za czerwonej kartki. IMO to trochę skandal, bo za bezpośrednie, umyślne ataki na innych piłkarzy nie będące wynikiem daje się z reguły sporo czasu odpoczynku i karę finansową, ale najwyraźniej hiszpański związek piłki nożnej traktuje rywalizację Rrealu z Barcą ulgowo. Za atakowanie przeciwnika z premedytacją chyba ze 2 sezony temu Pepe z Realu dostał 10 meczów kary, tu może nie było aż takiego chamstwa bo Ramosa oczywiście poniosły emocje - przecież zaatakował swoich kolegów z reprezentacji, z którymi był zawsze w niezłych stosunkach, zwłaszcza jak na piłkarzy tak mocno rywalizujących klubów... Nawet uderzony w twarz Puyol przyznał, że trochę rozumie Ramosa, bo chociaż zachowanie było chamskie, to zrobił to tylko przez frustrację. Pomimo tego wszystkiego uważam, że potraktowali go zbyt łagodnie, bo niezależnie od okoliczności takiego czegoś nie powinno się puszczać płazem.
Oglądałem podsumowanie gry Boruca z Juve. Bronił genialnie - fakt, że bramkę strzelili mu w sposób zawsze dość upokarzający dla bramkarza, ale nie można mieć do niego zarzutu, bo strzał był bardzo trudny, a i tak interweniował przy nim dość poprawnie... Po prostu nie dosięgnął piłki, co jest zrozumiałe, skoro chwilę wcześniej zlapał kontuzję ręki. Ale na szczęście nic poważnego mu się nie stało, możliwe, że będzie mógł nawet normalnie kontynuować treningi bez zaburzenia ich regularności.
Ktoś orientuje się, z kim mierzy się Borussia w tej kolejce Ligi Europejskiej? Bo obejrzał bym występ naszych rodaków, skoro podobno tak dobrze sobie tam ostatnio poczynają :).
Dragonit
01-12-2010, 14:48
Tym bardziej, że Lewy prawdopodobnie wybiegnie w 1 składzie ;)
Młodzi w Juve? Prosze bardzo.
http://www.solojuve.com/artykuly/poznaj ... mavery.php (http://www.solojuve.com/artykuly/poznajmy_debiutantow_z_primavery.php)
Tylko Sorensen nie jest dla mnie anonimowy, bo pograł trochę w pierwszym składzie z powodu plagi kontuzji i trzeba przyznać, że jeżeli chodzi o obronę, to jest to bardzo obiecujący zawodnik. Reszta grała z Salzburgiem ale nic wielkiego nie pokazała, tak jak i cała drużyna zresztą.
Nezahualcoyotl
01-12-2010, 18:52
Lech oslabiony lecz juve jeszcze bardziej wiec jest szansa na 3pkt i bezposredni awans bez sledzenia drugiego spotkania ;) Dokopcie makaroniarzom i zlozcie zyczenia swiateczne :lol:
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=185058 (http://www.ligapolska.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=185058)
Sytuacja kadrowa Juve ( post z polskiego forum )
Sytuacja kadrowa, nie wygląda najlepiej:
BRAMKA: w LE występuje Manninger a w Serie A Storari, także ten 1 zagra mimo iż dopiero co wrócił po kontuzji i nie jest w formie meczowej ...
OBRONA: nie mogą zagrać boczni obrońcy którzy grają w Serie A Grosso oraz Salihamidzić (nie zostali zgłoszeni do LE) , natomiast kontuzje mają Grygera ,De Ceglie oraz Motta, także boki obrony będą kosmiczne, lewa obrona Traore (kontuzjowany od początku sezonu zagrał przez 45 min z Roma i strasznie się motał ) - prawa obrona Pepe (nominalny pomocnik) lub Camilleri (gracz Primavery nigdy nie grał w 1 drużynie Juventusu), dobrze że przynajmniej stoperzy są z podstawy Chiellini oraz Bonucci.
POMOC: tutaj oczywiście nie może zagrać Aquillani który grał już w tej edycycij LE w Liverpoolu. Na środku zagrają Marchisio oraz Sissoko ( Melo najprawdopodobniej odpocznie na ławce bo ostatnio często gra) skrzydła to oczywiście Krasić oraz Pepe / ( jak cofną go na obronę zagra Lanzafame )
ATAK: kontuzje ma Amauri , natomiast Quagiarella nie może grać (grał w Napoli w tej edycji LE) od początku wybiegnie Alex Del Piero oraz Iaquinta.
Juventus (4-4-2): Manninger - Pepe /Camilleri, Chiellini, Bonucci, Traore - Krasić, Sissoko, Marchisio, Lanzafame - Iaquinta, Del Piero
na ławce sama młodzież z Primavery + Felipe Melo.
Fatalna sytuacja kadrowa, mimo to liczę na wygraną Juventusu, ale bardziej realny jest remis, a i przegrana mnie nie zdziwi.
PS: Dodam, że Juve nie przegrało meczu od 13 kolejek.
Ktoś orientuje się, z kim mierzy się Borussia w tej kolejce Ligi Europejskiej?
O ile się nie mylę to zagrają z Karpaty Lwów ;)
EDIT: LECH prowadzi 1:0 po pierwszej połowie :D
Bessieres
01-12-2010, 23:01
Lech remisuje z Juve i mamy awans. Szkoda tej bramki w 84 minucie ale najważniejsze, że mamy Kolejorza w 1/16 LE.
ManC wygrywa 3:0, wychodzi na to że z grupy wyjdzie Lech i Manchester City.
Nezahualcoyotl
01-12-2010, 23:01
Arivedeci czy jakos tak makaroni :lol: Swietny mecz Kolejorza.Gratulacje za awans do 1/16 LE ;)
Wróciłem z pracy, a tu taka niespodzianka. :lol: Gratulacje dla Lecha i jego kibiców.
Haha, włączyłem końcówkę meczu, nie mogę z tego śniegu. Włosi będą cholernie mocno narzekać. Dobrze że w Lechu mają ten stadion nowoczesny, bo na jednym z tych starych trzeba by było chyba przerwać spotkanie :D. A tak to nie mogą Włosi obwiniać infrastruktury, tylko stary zachodni stereotyp, że Polska to śnieg, kiełbasy i hydraulicy.
Maharbal
01-12-2010, 23:20
Brawa i gratulacje dla Lecha, nawet mimo to, że przez ten remis straciłem ostatnie pieniądze u bukmachera :P
Warunki do gry bardzo ciężkie, i stąd wynikało tyle chaosu w grze obu ekip. Ponownie Juventus wykorzystał dwa swoje mocne atuty: stałe fragmenty gry i szybkość Krasicia. Do zwycięstwa zabrakło niewiele, ale remis też dał Lechowi awans i to bardzo cieszy.
PS-już widzę tych spinających się włoskich dziennikarzy, którzy winą za remis obarczą warunki boiskowe i pogodowe :lol:
Dragonit
01-12-2010, 23:49
Włosi mają za duże ego, jak z tymi 2 bramkami, w których mieliśmy niby farta (ich pierwsze dwie bramki cud malina oczywiście), albo Mancini jak gadał, że Manchester kontrolował calutki mecz z Lechem, ale jakoś dostał 3 bramy :lol: włoscy komentatorzy już się spinają, cóż, to oni odpadają, nie my.
Trochę chaosu było z obu stron, Juve grało głównie Krasicem, Djurdevic najlepszy defensywny zawodnik w meczu, reszta też nieźle, szkoda, że Kiełb nie zagrał. Szkoda sytuacji Kikuta :lol: Bo Stilic wiadomo, że wolny i nie dobiegnie w swojej sytuacji. A Rudnevs głową gra niesamowicie.
ps cena 700 tys. euro odstępnego dla Peszki wydaje się bardzo zabawna ;)
Wiecie że w Sankt Petersburgu było jeszcze gorzej? -18 i jeszcze więcej śniegu :D 3:1 Zenit wygrał
Schemat bramki Barcelony na 2-0 w GD:
http://sport.es/img/gol_clasico.jpg
To już właściwie taktyczna pornografia dla ekspertów w stylu Gmocha :D.
No Lech rozegrał naprawdę przyzwoity mecz. W 1 połowie odważę się powiedzieć, że byli lepsi od Juve, dopiero w drugiej Włosi zaczęli przeważać. Gdyby nie te rajdy Krasica, któremu nie dawał rady Henriquez to kto wie czy nie byłoby 1-0 dla nas. Zgadzam się jak najbardziej z Dragonitem, że Djurdjevic był podporą defensywy w tym meczu, choć Arboleda też nie grał najgorzej. Kikut niestety doskonała sytuacja ale zepsuta. Mimo wszystko cieszy fakt, że KOLEJORZ AWANSUJE :p
makarony już skaczą na uefe że pozwoliła to grać, choć bardzo się można zdziwić gdy się to czyta bo także jadą ostro po juventusie za to że nie mają czym się usprawiedliwiać, kurcze jak tak narzekali na to że twardo się po takim betonie biegało to mogli sobie walnąć z 4 głębsze na szybkiego na pewno i w nogach by było lżej i cieplej od razu, i nie tzreba by było wtedy jakiś dziwacznych ochraniaczy bo to zawsze pomaga
No i przełożono 16 kolejkę na wiosnę... koniec zmagań piłkarskiej ekstraklasy w tym roku. Szkoda, chciałem jeszcze w tym roku zobaczyć jak Widzew aplikuje podmęczonym Lechitom 3 bramki :D Patrząc jednak za okno decyzja jak najbardziej słuszna. Ciężko grać w takich warunkach, a i o kontuzję bardzo łatwo.
To znaczy że nie zobaczę jutro jak Jaga ze Śląskiem Wrocław wygrywa.
http://img.interia.pl/sport/nimg/o/x/Lech_zremisowal_4776272.jpg
I wszystko jasne :D
Historyczny awans po latach nie bytu Polskiej Klubowej piłki na tym szczeblu rozgrywek pucharowych.
MateuszKL
02-12-2010, 14:41
To znaczy że nie zobaczę jutro jak Jaga ze Śląskiem Wrocław wygrywa.
Wiosną też nie zobaczysz.
Przekonamy się ale nie ma co się kłócić bo pewnie obaj jesteśmy lokalnymi patriotami i aż do dnia meczu moglibyśmy to robić
Milanos ma rację, mnie tam po pewnym czasie juz nie pizdzialo :D stare, dobre metody.
hehe i doczekałem sie historycznego sukcesu klubu z ktorym jestem zwiazany od dzieciaka :) doping szedl na pelna pizde, bo nawet pikniki nie chcialy zamarznac
zmiany nie trafiony, mogl wposcic Kielba, a tak to bylo jasne, ze bedziemy sie bronic i pykneli, lini nie widzialem wcale, reszty trybun tez nie :D tylko ejchalismy caly czas rowno. miazdzaco.
Bakero dostanie zakaz stadionowy pewnie za zaslonienie :D
http://img43.imageshack.us/img43/7209/imagebnj.jpg
Marat
http://img839.imageshack.us/img839/783/imagez01.jpg
to co, czekam na wiosne i CHWAŁA WIELKIEMU LECHOWI ;)
edis: i tak do konca jeszcze nie ogarniam, wspaniale uczucie dumy.
Gratuluję i życzę Lechitom wyższego miejsca w ekstraklasie, wkońcu jak na razie jesteście mistrzami Polski.
http://www.ultras-tifo.net/images/stori ... riots1.jpg (http://www.ultras-tifo.net/images/stories/news/2010/birginham-astonvilla/birginham-astonvilla-riots1.jpg)
http://www.ultras-tifo.net/images/stori ... riots2.jpg (http://www.ultras-tifo.net/images/stories/news/2010/birginham-astonvilla/birginham-astonvilla-riots2.jpg)
http://www.ultras-tifo.net/images/stori ... riots3.jpg (http://www.ultras-tifo.net/images/stories/news/2010/birginham-astonvilla/birginham-astonvilla-riots3.jpg)
http://www.ultras-tifo.net/images/stori ... riots5.jpg (http://www.ultras-tifo.net/images/stories/news/2010/birginham-astonvilla/birginham-astonvilla-riots5.jpg)
http://www.ultras-tifo.net/images/stori ... riots7.jpg (http://www.ultras-tifo.net/images/stories/news/2010/birginham-astonvilla/birginham-astonvilla-riots7.jpg)
http://www.youtube.com/watch?v=kOLcAopL ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=kOLcAopLeBk&feature=player_embedded)
co to za mecz? hehehe polska? bałkany? nieee to Anglia Birmingham City- Aston Villa. England welcome back.
Tylko coś cisza w naszych mediach, haahha bo co to mit obalony jak to pięknie a Anglii jak to tam cudnie i wesoło i u nas nigdy tak nie będzie, kur żeby to unas było to same gazety palcem by wskazywały ludzi dla których po 10 lat więzienia, w Anglii widocznie powoli się nudzi rozkazywanie gdzie kto ma siedzieć srać itp jeszcze troche takich ekip z Polski itp tam pojeździ i ich natchnie to może na szerszą skalę zaczną się bawić na meczach bo np takie MC na swoim forum ostro się poruszyło po wizycie Lechitów i z tego co można było wyczytać to jest w ch chętnych aby zacząć znowu normlanie stać na meczach i śpiewać.
Ale race w Anglii to dla mnie szok hehehe Poezja 8-)
Hahahaha najlepsze jest to że po zadymach przy meczu Serbia - Włochy to właśnie Anglicy byli najbardziej oburzeni i narzekali, że Słowianie to najgorsi chuligani, i że Euro 2012 nie powinno odbywać się w Polsce... A spójrzcie teraz na ich samych :).
Nezahualcoyotl
03-12-2010, 05:41
Fakt ze dzialo sie troche na St.Andrew podczas Carling Cup.Lecz nie ma sie czemu dziwic wszak nikt w B'gham nie szanuje "zulu" i klubu ktoremu kibicuja :lol: Villa Boys zaliczyli jeszcze zadyme na ulicach oraz totalna demolke lokalnego pubu i pomimo przegranego meczu z usmiechem wrocili do domow ;)
Z pewnoscia dzieki srodowym wydarzeniom Angole utracili szanse na organizacje World Cup na rzecz Rosji i...Kataru :shock: :?
No i przełożono 16 kolejkę na wiosnę... koniec zmagań piłkarskiej ekstraklasy w tym roku. Szkoda, chciałem jeszcze w tym roku zobaczyć jak Widzew aplikuje podmęczonym Lechitom 3 bramki :D Patrząc jednak za okno decyzja jak najbardziej słuszna. Ciężko grać w takich warunkach, a i o kontuzję bardzo łatwo.
Tradycyjnie na wiosnę Lech będzie lekko zaspany, i Widzew pod wodzą trenera, który ma rachunki do wyrównania z zarządem Lecha, będzie "gryzł" trawę i wygra :lol: Ale żeby to miało miejsce, to Widzew musi wzmocnić linię pomocy, a niektórzy zawodnicy powinni zastanowić się nad zmianą zawodu :lol: Obecna ekipa ma pecha, bo zawsze będzie porównywana do poprzedników, którzy abstrahując od ich umiejętności, zostawiali mnóstwo potu na boisku, nawet po nieudanych spotkaniach ciężko było się przyczepić. Ci co systematycznie kiedyś oglądali ich mecze, wiedzą o czym napisałem...Trochę zły jestem, bo mogli spokojnie siedzieć w środku tabeli :oops:
Ale bez względu na wady klubu, trzymam za nich kciuki, jak wspomniałem sympatyzuję z Widzewem od czasu pierwszego ząbkowania :D
Paniętam ich ostatni mecz z Jagą... No cóż, przegraliśmy i tylko Widzewowi pogratulować można było.
Dragonit
03-12-2010, 20:09
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/widzew-pozyskal-reprezentanta-lotwy,1,4015601,wiadomosc.html)
wydaje się dobry, pomocnik strzelił 16 bramek, reprezentant kraju, na pewno będzie wzmocnieniem.
btw jakiś szmatławiec z Włoch zaczął przebąkiwać o transferze Rudnevsa do Juve :lol: i to za milion euro, za tyle to Salzburg może Czibambe kupić.
Transfer zrobiony szybko i po cichu. Ograny zawodnik, a jednocześnie dosyć młody. W ostatnim okienku taki nieoczekiwany transfer wypalił - Bruno Pinheiro. Trzymam kciuki za naszą zażygałkę ;)
Co do transferu Rudnevsa. Sprzedaż sprowadzonego dopiero w poprzednim okienku zawodnika, który jeszcze szaleje na Europejskich boiskach za 1 mln euro to nieporozumienie :) Myślę, że Lech mógłby wyciułać za niego 4-5 mln ojro.
Rudnevs tyle wart nie jest... Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi gracza na podstawie kilku dobrych spotkań.
makarony trzymac sie z dala od Rudnevsa. za milion to wezcie ciabambe. Rundevs obecnie jest wart najwiecej z naszej ligi.
Dragonit
03-12-2010, 22:43
Rudnevs tyle wart nie jest... Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi gracza na podstawie kilku dobrych spotkań.
bo? zrozum, że wszędzie są transfery po kilka i kilkanaście milionów euro, tylko u nas jest głupie zaniżanie wartości piłkarzy. Gorsi zawodnicy nieraz przechodzili za większe sumy, Rudnevs w lidze europejskiej był lepszy od napastników Juve.
W kilku meczach był lepszy, fakt. Ale nikt na takiej podstawie nie da milionów euro za zawodnika. Niech rozegra chociaż pełny sezon, dwa - wtedy to już co innego. Nawet Lewandowski, będący przez dwa lata gwiazdą i wielkim odkryciem ekstraklasy, po przejściu za te 4 mln Euro do Borussii jest uważany za transfer mocno przepłacony... Więc nie widzę jak ktoś miałby płacić podobną kasę za zawodnika, który z naprawdę dobrej strony pokazał się ledwie kilka razy :).
A transfery za kilkanaście milionów euro to robią największe kluby świata - taki Afellay przechodzi do Barcy za 3 mln Euro, a Ozil kosztował Real 15 mln. Wobec klasy tych piłkarzy płacenie kilka mln za Rudnevsa w tym momencie wydaje się po prostu śmieszne.
Przede wszystkim Juventus się tym bolkiem nie interesuje, to debilny wymysł prasy :lol:
Widzieliście juz skład Polski na mecz 10 grudnia? Przypał i obciach dla Polski moim zdaniem. Zamiast budować normalny skład, ktory by z meczu na mecz byl lepszy (czyli Obraniak, Lewy, Jeleń, Murawski, Błaszczykowski itp) to robi jakies chore eksperymenty. Rozumiem, zeby dac w jakims meczu z 2 innych zawodników zeby ich sprawdzic, np. Kotorowskiego na bramkę :) a nie caly skład inny. Potem bedzie narzekanie na porażkę, remis czy niski wynik
Kto będzie narzekał, to będzie narzekał. Mocne, nie? :D
Widzieliście juz skład Polski na mecz 10 grudnia? Przypał i obciach dla Polski moim zdaniem. Zamiast budować normalny skład, ktory by z meczu na mecz byl lepszy (czyli Obraniak, Lewy, Jeleń, Murawski, Błaszczykowski itp) to robi jakies chore eksperymenty. Rozumiem, zeby dac w jakims meczu z 2 innych zawodników zeby ich sprawdzic, np. Kotorowskiego na bramkę :) a nie caly skład inny. Potem bedzie narzekanie na porażkę, remis czy niski wynik
A czy pan wie że to jest już od dawna zaplanowane że w tym meczu zagrają zawodnicy tylko z polskiej ligi? aby móc się jakoś wykazać bo w innych meczach zbytnio nie mają na to szans bo grają właśnie takie Obraniaki z zagranicy, w wielu reprezentacjach tak się robi.
Dragonit
04-12-2010, 14:29
W kilku meczach był lepszy, fakt. Ale nikt na takiej podstawie nie da milionów euro za zawodnika. Niech rozegra chociaż pełny sezon, dwa - wtedy to już co innego. Nawet Lewandowski, będący przez dwa lata gwiazdą i wielkim odkryciem ekstraklasy, po przejściu za te 4 mln Euro do Borussii jest uważany za transfer mocno przepłacony... Więc nie widzę jak ktoś miałby płacić podobną kasę za zawodnika, który z naprawdę dobrej strony pokazał się ledwie kilka razy :).
Tylko że milion euro dla klasowego klubu to jest nic, za tyle to nawet Legia kupiła Vrdoljaka. Wiadomo, że w przerwie zimowej nie powinien odchodzić, ale po całym sezonie i dobrej grze w lidze europy jego cena powinna być niezła. Lewy został ogłoszony lekkim niewypałem transferowym, bo mało wchodził i strzelał, ostatnio jest trochę lepiej, nie mniej za wcześnie by oceniać. Ten zakup Barcy to wyjątek.
Wiadomo, że naprawdę Juve się nim nie interesuje.
OskaX - łapu capu jak nic, dawno takiego faila nie widziałem :lol:
Maharbal
04-12-2010, 14:53
Taa, szczególnie fragment o Kotorowskim na bramce naszej repry :lol:
W Lechu dopóki nie będzie bramkarza grającego na poziomie europejskim będzie z defensywą przeciętnie. Dolha miał szanse grać na takim pułapie, ale po meczu z Wisłą załamał się nerwowo i nic z tego nie wyszło. Nie głupim rozwiązaniem byłoby po prostu sprowadzenie faceta z dobrej zagranicznej ligi za dużą kasę, ale żeby bronił. I drugi napastnik też by się przydał, bo z ,,Ciabambą" Rudnevs za dobrze nie pogra.
Dragonit
04-12-2010, 14:58
Proszę http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lech-poznan-szuka-wzmocnien,1,4016262,wiadomosc.html) ten murzyn wydaje się niezły, 13 bramek Jesienią, już kiedyś czytałem coś o jakimś piłkarzu z Floty Świnoujście, to pewnie on. Dwójka napastników z Widzewa też była by dobrym wyborem, chodź Widzew strasznie by się osłabił, nawet kupienie tego Łotysza wiele by nie zmieniło. Sernas pewnie zostanie albo pójdzie za granicę, ale Robaka w Lechu bym przywitał.
btw co powiecie na to http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/juventus-zaczyna-wspolprace-z-polskim-klubem,1,4016193,wiadomosc.html)?
Pewnie prezes Juve zmartwił się sytuacją Polonii i postanowił pomóc Wojciechowskiemu na własną rękę :lol:
Bessieres
04-12-2010, 18:14
Za cztery godziny zaczyna się mecz Real Madryt vs. Valencia. Trzeba powstać z kolan i wrócić do gry po klęsce na Camp Nou 8-)
W meczu z Barcą nic nie pokazali, teraz trzeba przełamać niemoc i zniszczyć Valencie :twisted: Ciekawe czy Królewscy poradzą sobie bez Higuaina, Ramosa i Carvalho?
Sam Fisher
04-12-2010, 18:59
Ja będę oglądał mecz i myślę, że mimo wszystko damy radę. Arbeloa i Albiol powinni jakoś dać radę. Problemem jest brak Higuaina. Patrząc na grę Benzemy w reprezentacji Francji można jednak liczyć na jakiś błysk jego geniuszu.
Nezahualcoyotl
04-12-2010, 19:02
"Nietoperze" trzymam za was kciuki ;)
Maharbal
04-12-2010, 19:54
¡Los murciélagos adelante! Mam nadzieję, że i oni dadzą radę Realowi.
Przede wszystkim Juventus się tym bolkiem nie interesuje, to debilny wymysł prasy
ten bolek was od*ebał :lol:
Uważamy na język-Maharbal
Ja tam wolę oglądać Barcelonę :). Ale też oczywiście liczę na wygraną Valencii.
Edit: Po golu Pedro Barca prowadzi 1-0. Fajerwerków nie ma, ale i tak jest dobrze... Barca w swoim stylu, mają piłkę, spokojnie rozgrywają.
Bessieres
04-12-2010, 21:43
Dwadzieścia minut do meczu a na forum prawie wszyscy trzymają kciuki za drużynę z Walencji :(
Ale dzisiejszy mecz należy do Realu. Hala Madrid :!: :twisted:
@edit
Jedenastki potwierdzone:
Real Madryt: Casillas; Arbeloa, Pepe, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Lassana Diarra, Khedira; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo
Ławka rezerwowych: Dudek, Garay, Diarra, Granero, Pedro León, Benzema, Morata
Valencia CF: Guaita; Bruno, Maduro, Ricardo Costa, Stankevicius, Jordi Alba; David Albelda, Tino Costa, Joaquín, Juan Mata; Soldado
Ławka rezerwowych: Saúl, Miguel, Dealbert, Pablo, Domínguez, Banega, Aduriz
źródło: RealMadrid.pl
Lass zamiast Benzemy?!
Messi i 2-0. Kolejny gol po akcji sam-na-sam - ładnie wyprzedził obrońcę i pewnie pokonał bramkarza.
Edit: po chwili Messi pięknie okiwał całą obronę tylko po to, żeby wypuścić sobie piłkę prosto w ręce bramkarza :roll: - ale cisną porządnie tą Osasunę.
Jak ktokolwiek ogląda w necie Real, poproszę o link do przeglądarki lub SopCasta - mecz Barcy już się kończy :).
Edit: Nvm, znalazłem już kanał w SopCasta gdzie leci w dobrej jakości, jak coś to NVS 1 :).
ten bolek was od*ebał :lol:
Co nie zmienia faktu, że jest za cienkim bolkiem na Juventus. Trochę obiektywizmu. Gościowi wyszedł jeden genialny mecz na razie, a ci juz go za 5 milionów chcą niby sprzedawać :lol:
wiesz może nie 5 ale czasami lepiej wydać 2 niż 15(chyba tyle za Diego poszlo jak się nie mylę) i lepiej na tym wyjść
http://rutube.ru/tracks/3841054.html?v= ... &bmstart=0 (http://rutube.ru/tracks/3841054.html?v=a811ecaffd8ae89317a6a743e217e3e2&autoStart=true&bmstart=0) :mrgreen:
http://rutube.ru/tracks/3841054.html?v=a811ecaffd8ae89317a6a743e217e3e2&autoStart=true&bmstart=0 :mrgreen:
Czyli transferowa pedofilia Arsenalu znowu procentuje :). Dobrze, ze wszystkich angielskich klubów w czołówce lubię tylko Arsenal i Liverpool, a nie zanosi się na to, żeby ten drugi wrócił do wielkiej formy.
Nezahualcoyotl
05-12-2010, 15:24
A po jakiego czorta sprzedawac tego zawodnika :shock: :?: Dac mu wiecej i zatrzymac w Lechu na kolejny sezon lub wiecej.Kiedy to sie porabane polskie myslenie skonczy o wyprzedawaniu na Zachod pilkarzy z polskich klubow :?: Znalezc tani i zdolny talent na Wschodzie,kupic go do Polski aby po sezonie go sprzedac za 2-4 razy wiecej na Zachod-zenujace myslenie rodzimych "menagerow".
Z takim podejsciem zawsze bedziemy w ogonie klubowych rozgrywek Europy ;)
Dragonit
05-12-2010, 15:35
Co nie zmienia faktu, że jest za cienkim bolkiem na Juventus. Trochę obiektywizmu.
Jeszcze zobaczymy, co w życiu osiągnie, ale na razie to niech napastnicy Juve pokażą, co potrafią 8-)
Jeszcze zobaczymy, co w życiu osiągnie, ale na razie to niech napastnicy Juve pokażą, co potrafią
Juve ma najwięcej bramek w Serie A, więc się nie martw o ich napastników ;)
wiesz może nie 5 ale czasami lepiej wydać 2 niż 15(chyba tyle za Diego poszlo jak się nie mylę) i lepiej na tym wyjść
No jak patrze na tą pokrakę Amauriego, to wolałbym już Rudnevsa ;) A za Diego dali 25 mln, za 15 to go sprzedali.
ale Krasić jest niesamowity, dobry transfer.
Przy kupowaniu graczy do klubu klasy Juve nie można mieć pewności, czy zawodnik się sprawdzi... Bardzo wielu obiecujących graczy nie zdaje egzaminu, na przykład wspomniany Diego. Niech Artjoms pokaże co umie przez pełny sezon, może dwa, to będzie go można oddać.
A co do przetrzymywania utalentowanych graczy: w przypadku naprawdę utalentowanych (i stosunkowo młodych) od pewnego momentu gra w Ekstraklasie zaczyna hamować ich rozwój, potrzebują grać oni w lepszej drużynie. Spójrz na takiego Błaszczykowskiego - gdyby Wisła nie oddała go w tak młodym wieku, możliwe, że jego kariera potoczyłaby się sporo gorzej. Żurawskiego w Wiśle trzymali u siebie rękami i nogami tak długo, jak mogli - w efekcie odszedł już u schyłku najlepszej formy, rozegrał w Celtiku jeden świetny sezon i oklapł. Mógłby zajść sporo dalej, gdyby wyjechał wcześniej... Za optymalne rozwiązanie dla zawodnika uważam odejście za granicę po dwóch naprawdę dobrych sezonach w Ekstraklasie - po jednym dobrym roku nie powinno się gracza puszczać, bo rzadko kiedy kończy się to dobrze, ale przetrzymywanie go na siłę to już marnotrawstwo talentu. Dlatego IMO Lewandowski odszedł w idealnym momencie.
Nezahualcoyotl
05-12-2010, 21:20
Jaga zgarnela trzy trofea ;)
http://sport.onet.pl/wiadomosci/blaszcz ... omosc.html (http://sport.onet.pl/wiadomosci/blaszczykowski-lech-i-probierz-najlepsi-w-2010-rok,1,4016741,wiadomosc.html)
Najlepszą "Drużyną roku", co nie było niespodzianką, została uznana ekipa mistrza Polski - Lech Poznań :mrgreen:
Najlepszą "Drużyną roku", co nie było niespodzianką, została uznana ekipa mistrza Polski - Lech Poznań :mrgreen:
Nic w tym dziwnego nie ma, że drużyna zdobywająca w danym roku mistrza i wychodząca z grupy w europejskich pucharach zostaje najlepszą drużyną roku. Zasłużone trofeum. Zobaczymy, kto je otrzyma za rok :).
no raczej mistrzostwa nie powtórzą te nasze kopacze. :roll:
Bessieres
08-12-2010, 15:26
Dzisiaj kolejne mecze Ligi Mistrzów. Na Polsacie będzie można obejrzeć mecz Arsenal Londyn vs. Partizan Belgrad 8-)
Sam z chęcią pooglądam spotkanie Real vs. Auxerre, oczywiście jeśli tylko znajdę odpowiedni kanał na platformie Cyfra+
Ostatnio mecze Realu dało radę zobaczyć na kanale 338 - LiderTv.
@edit
No tak. Głupia pomyłka ;)
Dragonit
08-12-2010, 18:10
Raczej ligi mistrzów ;) może jakiś obejrzę, chodź nauki trochę mam na jutro ... ale pewnie tv będzie zajęty, a na kompie o 20 którejś chyba nie będę siedział.
Nezahualcoyotl
11-12-2010, 14:29
Polsat,Cyfra,TVP wysiadacie przy takich komentatorach :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=IMTk_XD8 ... ature=fvwp (http://www.youtube.com/watch?v=IMTk_XD8XsM&NR=1&feature=fvwp)
Dragonit
11-12-2010, 23:59
Koleś wymiata :lol: po 4 golu odpłynął.
http://www.youtube.com/watch?v=AB5vMotqGlU
Trwają kontrowersję kto zdobył gola, Kagawa czy Lewy?
Po wnikliwej obserwacji Ja stwierdzam że to Lewy ponieważ widać jak piłka gdy jest przy jego łepku zmienia wyraźnie tor lotu do bramki.
Oceńcie sami ;)
Ta zmienia tor lotu, ale tak nieznacznie, ze pilka by i tak wpadla. Poza tym Lewandowski byl na spalonym
Sam Fisher
12-12-2010, 10:22
Bramka dla Kagawy moim zdaniem. Tak, dotknął pilkę, a właściwie to lepszym określeniem byłoby "musnął". Minimalny wkład Lewandowskiego w bramkę i lepiej niech nie krzyczy za głośno, bo usłyszy tylko, że był na spalonym :D
Maharbal
12-12-2010, 12:02
jak piłka gdy jest przy jego łepku
O matko moja jedyna :?
Faktycznie ciężko ocenić, bo chociaż Lewandowski dotknął piłki to jednak i bez tego wpadłaby ona do bramki. Przychylam się więc bardziej do wliczenia tego gola Kagawie.