Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nezahualcoyotl
06-04-2010, 21:58
Odnosnie sedziowania w spotkaniu Lechia Gdansk vs Jagiellonia Bialystok nie bede sie wypowiadal...kto ogladal mecz ten wie o co chodzi ;)
Grunt ze JAGA wygrala i jest juz jedna noga w Finale :D :!:

Dragonit
06-04-2010, 23:24
Skubańce, da się to jakoś obejrzeć? Bo chcę zobaczyć, co takiego wyprawiał Messi. Chodzi o bramki, asysty?

Sam Fisher
07-04-2010, 06:47
Lepiej sobie wytrzaśnij skądś powtórkę meczu, bo warto.

http://img338.imageshack.us/img338/8667/ffffffffffffffffuuuuuuu.jpg

Nezahualcoyotl
07-04-2010, 16:12
Skubańce, da się to jakoś obejrzeć? Bo chcę zobaczyć, co takiego wyprawiał Messi. Chodzi o bramki, asysty?
Prosze oto link ;) :
http://www.meczyki.pl/skroty/5190/barce ... al_41.html (http://www.meczyki.pl/skroty/5190/barcelona_arsenal_41.html)

Aquila
07-04-2010, 19:26
No, panowie dziś Bayern vs Manchester. Jestem za Bayernem. Mimo, że Bayern :D

Aquila
07-04-2010, 21:41
Jeeeee!!! Brawo Latający Holdender.

edit: haha żal Ferdinanda foszki :lol: nie podam ci rączki, bo wy niemcy zawsze tak ostro gracie. haha

Sam Fisher
07-04-2010, 21:42
Skubańce. Przegrali, ale zarazem wygrali. Świetny mecz Naniego. Pokazał wreszcie swoją klasę.

Marat
07-04-2010, 21:52
Szkoda Manchesteru, piękna pierwsza połowa, ta czerwona kartka przesądziła. Angielska dominacja złamana !!!

Wydaje się, że Barcelona jest po za zasiegiem wszystkich półfinalistów, no ale póki piłka w grze. Jedno jest pewne, któryś z finalistów będzie na pewno niespodzianką, bo chyba nikt nie stawiał na Bayern, ani Lyon ( choć ten pierwszy personalnie przedstawia się nieźle ). Kibicuje Lyonowi i Barsie w półfinałach.

Aquila
07-04-2010, 21:56
Ale kibice Manu dali dupy po całości, zresztą nie raz. Zamiast do końca dopingować, ci se wychodzili. pod koniec tylko Bawarczycy śpiewali. Zresztą cały czas. Angole, ci co nazywają się fanami tych wielkich drużyn sa z druzyna, tylko gdy sa sukcesy.

Dragonit
07-04-2010, 22:01
Dzięki za filmik, dobra rzecz takie skróty. Nieźle je wpakował, fajnie zaszył tamtemu pod nogami :lol: Btw - czy my nie powinniśmy tych meczy obstawiać?

Barsa
07-04-2010, 22:01
Przegrałem trochę u buka na Man Utd.(już nigdy za duża stawkę zakładów na żywo :P) ale tam... Barca może mieć łatwiej w finale...

Aquila
07-04-2010, 22:02
hehe. Gdyby to Barca grała, to na 3-2 by się nie skończyło, albo by w ogóle było z 5-0. Obojetnie z kim by grali. :)

Marat
07-04-2010, 22:06
Btw - czy my nie powinniśmy tych meczy obstawiać?

My nie, bo obstawialiśmy, Ty tak, bo nie obstawiłeś ;)

Maharbal
07-04-2010, 22:19
Hehehe, dobry mecz. Tak btw, to trafne spostrzeżenie, Aquila. Mienią się ,,najlepszymi na świecie kibicami'', a wychodzą, jak ich pupilki dostają w cztery litery.

Dragonit
07-04-2010, 23:37
My nie, bo obstawialiśmy, Ty tak, bo nie obstawiłeś ;)
Synek, nie ma takiego bicia! Koniec typowania, dziękuje, dobranoc.
Musze skupić się na tym, kiedy są mecze :mrgreen:

Milanos
08-04-2010, 12:04
Hehehe, dobry mecz. Tak btw, to trafne spostrzeżenie, Aquila. Mienią się ,,najlepszymi na świecie kibicami'', a wychodzą, jak ich pupilki dostają w cztery litery.

Hehehehe no ale spróbuj to wytłumaczyć dla Gówno Wartej 8-)

Tak teraz na marginesie jakieś 1- 1,5 roku temu się kłóciłem w kwesti że na zachodzie nie ma porządnego dopingu (no nie licząc niektórych ekip Francji, Niemiec czy Włoch ale mniejsza z tym), i niektóre osoby mnie wyśmiewały z tego że tam to dopiero jest magia ten cały huk niosący się po stadionie, fakt ryknięcie na zamkniętym nowoczesnym stadionie jest fajne , i wielu mówiło że u nas do tego daleko bo gramy na skansenach i nie ważne jak byśmy śpiewali to nigdy do tego poziomu nie dojdziemy(jeżeli np w takiej Anglii jakiś poziom jest bo ja krzyków och i ach do dopingu nie zaliczam), teraz mija ponad rok i no cóż mogę powiedzieć powoli z tych jak to mówiono baraków powstają piękne obiekty które patrząc realnie już za 2-3 lata będą w większości miast w Polsce, to teraz taka mała próbka jak wygląda doping polskich ekip na zamkniętych stadionach z dachem hehehehe
http://www.youtube.com/watch?v=yx8l_F2N ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=yx8l_F2Np70&feature=related)
http://www.youtube.com/watch?v=7G8xpRNicOQ
to tak tylko dla przykładu i dodam że na tym pierwszym to dopiero 25% pojemności a na drugim 50% hehehe i niech mi teraz ktoś powie że w kwesti dopingu nie dorastamy takiej Anglii do pięt.

Barsa
08-04-2010, 13:12
Widzisz drogi Milanosie, ja zdania nie zmieniam, wole piłkę angielską i hiszpańską, tak samo wole styl dopingu angielski i hiszpański(ten drugi bardziej)... nie zniósłbym tego "darcia mordy" w Polsce, zresztą może nie byłem na jakiś wielkich stadionach w PL, a tylko kilka razy na Stomilu, jak jeszcze grał w I lidze, i raz na młodzieżówce, ale to nie są jakieś porywające wspomnienia, ani z boiska, ani z trybun... tak na prawdę to co tylko pamiętam, to to, że o mało nie doszło do bójki z kolesiem, który siedział(a raczej stał) przed mną i mi zasłaniał mecz :P... Dla mnie mecz to jest to samo co dla mojej kobiety teatr, piękna gra, ohy i achy nad zagraniami piłkarzy... cóż takie moje subiektywne zdanie :). Ja bym nie wyszedł oczywiście ze stadionu Barcy przed ostatnim gwizdkiem, ale może gdybym był Socio Barcy lub Realu to inaczej bym do tego podchodził...

Oglądałem ostatnio kilka meczy w polskiej lidze... ludzie, jaki poziom, szkoda gadać, ale nie o to nawet chodzi, że moje oczy tego nie zdzierżą, komentatorzy najlepsi :lol: .. coś co w normalnej porządnej lidze uchodzi za zwykłe zagrania, u nad w Polsce określa się przymiotnikiem "piękne", zagrania typu przerzut na drugą stronę boiska czy jakieś wcale nie dokładne podanie... no po prostu miałem niezłą zlewkę z komentujących.

ps. dziś zobaczyłem taki koment na jednym z blogów:

Jestem kibicem piłki nożnej od roku. Wcześniej była to dla mnie bieganina 22 facetów. Wszystko zmieniło się rok temu po pobycie w Barcelonie. Po meczu na CN, po tym jak usłyszałam te 77tys gardeł śpiewających hymn Barcy, po tym jak zobaczyłam jak naprawdę wygląda mecz "na żywo", po tej atmosferze udzielającej się nawet najmłodszym członkom rodziny, stałam się fanką FCB.
Widać mam coś z kobiety, może wrażliwość na piękno, mnie też ten strasznie pompatyczny hymn elektryzuje i nie dziwie się kobicie, a ciężko mi uwierzyć, że po wizycie na naszym polskim stadionie "wrażliwa kobita" zapałała by miłością do piłki ;)

ps.2 dzięki Milanosie na przypomnienie mi o tym:

http://www.youtube.com/watch?v=rWIbfhMQ ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=rWIbfhMQd-I&feature=related)

kiedyś to słyszałem ale zapominałem nazwy, a teraz często słucham :P, nie chodzi o doping, ale fajna muza po prostu, nawet mojej kobiecie po szkole muzycznej sie podoba hehe,

Dragonit
08-04-2010, 13:40
A ja lubię oglądać Polską ligę, szczególnie mecze Lecha i innych czołowych drużyn (chodź tej 1 kibicuje), i wcale nie widzę żadnych głupich komentarzy. Czasami coś palną, ale to gruba przesada, że niby tak strasznie hiperbolizują.

Barsa
08-04-2010, 13:56
Obejrzyj sobie zagrania w meczach Manchesterów, Arsenalów czy Realów, potem włącz polską ligę i posłuchaj komentatorów jak nazywają poszczególne zagrania... przecież to normalne, że dany komentator musi się "zachwycać" zagraniami, które może w danej lidze uchodzą za "super", "piękne", "nieprzewidywalne" ale dla człeka, który ogląda przeważnie mecze na światowym poziomie(sorry mówicie, co chcecie ale w polskiej lidze takich nie ma, są emocjonujące a jakże, ale to jest poziom polski), komentarz o pięknym zagraniu, gdy widać po prostu udany przerzut na drugą stronę boiska i w meczu Barcy, skwitowane by to było " Xavi podał piłke do Alvesa", a w przypadku polskiej ligi mamy "ależ piękne przerzucenie piłki, widać, że ten piłkarz jest uzdolniony technicznie"(komentarzy wyssany z palca, przykład po prostu) jest dla mnie śmieszne ;) Najbardziej śmiałem się z jednej z bramek Odry, już nie pamiętam z kim, koleś przyjął piłkę byle jak(jak na standardy hiszpańskie), jakoś tam ją kopnął i po rykoszecie wpadła do siaty, a komentator tak wychwalał te zagranie, cała akcje(nic szczególnego na prawdę to nie było, dla mnie), że nie mogłem skupić się na zrobieniu obiadu ;)

Dragonit
08-04-2010, 13:58
Oglądam dużo meczy na szczycie, przecież typuje ligę mistrzów i wiem jak gra Messi czy inni świetni piłkarze. Ale naprawdę nie zauważam tych wielkich zachwytów, nie widzę by po byle podaniu komentator się tak podniecał. Co prawda jakoś specjalnie się nie wsłuchuje, ale pewnie miałeś pecha i trafiłeś akurat na przehajpowane mecze :mrgreen:

Barsa
08-04-2010, 14:09
Mogło być i tak...

Zapomniałem wspomnieć o ekspertach... Ci co pomagają w komentowaniu polskiej ligi też według mnie są nie bardzo, ale przebijają ich Ci z Eurosportu komentujący Bundesligę, a ja myślałem, że Orłowski to słaby komentator(dużo wie, ale czasem wali takie głupoty pod publiczkę, że szkoda gadać), są gorsi.... W ogóle swego czasu narzekałem na Szpaka, ale on mimo swojej niewiedzy o piłce zagranicznej(jak większość Gmochów, Engelów itd.) potrafił choć robić otoczkę... teraz na "n" i polsacie padaka jeśli chodzi o LM.

Milanos
08-04-2010, 15:15
No i bardzo dobrze bo powinny być i takie osoby i takie, właśnie dla takich osób barsa jak ty są te trybuny wzdłuż boiska , lecz ja chciałbym zauważyć że usilnie na świecie idzie do tego żeby każda trybuna tak wyglądała,i to mnie najbardziej wkur, że ktoś powie ja zapłaciłem ja żądam, i taka osoba sobie idzie do takiego ciecia z ochrony i mówi oni mi zasłaniają i tyle, mimo iż głośno jest mówione lub napisane jak wół że na tej trybunie się nie siedzi tylko stoi(chodzi mi o trybunę za bramką).

hehehe co do komentatorów masz racje czasami przesadzają ale przyznaj że ci z Canal + to jednak chyba najlepsi ze wszystkich bo jak się posłucha na n czy tvp to ja tam zawsze z wyłączonym głosem staram się oglądać bo nie mogę XD, i do mnie nie musisz mówić bo wiesz że Europejskie ligi też oglądam heheheh sam nick o tym powinien świadczyć 8-) , ja ci życzę żebyś tak za rok może 2 poszedł na nasz jakiś stadion i zasiadł na nowoczesnym stadionie bo takie powstają i obejrzał dobry spektakl, hehehe bo te na których byłeś czyli czasy gdy Stomil był w I lidze to trochę z lekka mówiąc czasy wielkiej imprezy na trybunach hehehe. 8-)

Barsa
08-04-2010, 15:28
Tak z canal + są najlepsi, chyba Ci co komentują ligę angielską najlepsi, potem bym umieścił tych od La Ligi itd... Ale chyba ogólnie poziom polskiego komentatora i studiów przedmeczowych, słabo wygląda przy tym co jest w Anglii czy Hiszpanii... Wczoraj jak się posłuchało Bońka, no chłop miał świetną karierę ale no mi nie pasuję w roli eksperta, już wole tego Pola czy tam Steca, choć oni w TV też "głupio gadają", widać przed wejściem do studia coś się podpisują, co zabrania im mówić tego co np. piszą na blogach.

Ronin
09-04-2010, 22:54
Komentarz Polski jest odpowiedni do poziomy Polskiego Futbolu więc generalnie nie ma się czemu dziwić. ;) Gdybyśmy mieli taki poziom jak Liga Włoska czy Hiszpańska albo chociażby Francuska to by siłą rzeczy wzrósł nacisk na rzetelny i kompetentny komentarz a tak skoro mamy podwórko w Ekstraklasie i na nim wychowanych komentatorów zwłaszcza młodego pokolenia to nie ma się czemu dziwić że jest tak jak jest lepiej nie będzie...

Dragonit
09-04-2010, 23:39
Świetny mecz Lecha, szczególnie 2 połowa :wink: Szkoda tylko, że skuteczność jak u Ruskich na euro 2008. No i Kravic, czy jak on tam ma, odpieprzał. Ale niektóre akcje świetne, no i bramka Wojtkowiaka.

Nagano
10-04-2010, 19:24
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Real- ... &_ticrsn=5 (http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Real-i-Barca-oddadza-hold-Polakom,wid,12160235,wiadomosc.html?ticaid=19f74&_ticrsn=5)
Piękne zachowanie Realu i Barcy...

Dragonit
11-04-2010, 00:00
Co zrobił Messi po golu? Bo nie widziałem, a ktoś wspominał coś w komentach.

Barsa
11-04-2010, 10:29
nic nienormalnego nie zrobił... cieszył się, nie pamiętam czy się przeżegnał i spojrzał w góre, ale zawsze tak robi więc...

Czik
11-04-2010, 14:01
Bez rewelacji ten mecz, trochę bez wyrazu, ale 3 punkty i fotel lidera są, więc nie ma co narzekać :).

Baal-Melkart
11-04-2010, 14:38
Zwycięstwo Barcy cieszy. Mają szansę na drugi z rzędu świetny sezon.

Regulus
13-04-2010, 11:25
http://www.juvepoland.com/news.php?id=15832

http://www.goal.com/en/live-update/105/ ... trial-live (http://www.goal.com/en/live-update/105/calciopoli-trial-live)

Calciopoli 2: Inter do serie B? :twisted:
Choć wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby ogromne odszkodowanie dla Juventusu, Moggiego i zwrot scudetti z 2005 i 2006 r.

Sam Fisher
13-04-2010, 13:18
Mógłbyś Regulusie trochę rozszerzyć sprawę? Z tego co orientuję się to nie tylko Juve oszukiwało. Jako że jesteś fanem Juve to pewnie wiesz więcej o tym zamieszaniu.

Regulus
13-04-2010, 15:27
Czynności, za które Juve skazano, robiły wszystkie inne kluby - w tym zwłaszcza "krystalicznie czysty" Inter. Chodzi mianowicie o wpływ na wyznaczanie sędziów. Główny zarzut przeciwko Moggiemu polegał na tym, że utrzymywał bliskie kontakty z facetem odpowiedzialnym za desygnowanie arbitrów - Paolo Bergamo. Zapisy ich rozmów telefonicznych były głównym dowodem przeciwko Juve i Moggiemu. Teraz jednak okazało się, że istnieją taśmy z zapisami rozmów Morattiego, Facchettiego (nieżyjącego już byłego dyrektora Interu), Meaniego (byłego dyrektora Milanu), z których wynika, że robili dokładnie to samo co Moggi. Prysł więc mit jakoby Juventus miał być uprzywilejowany korzystając z sieci powiązań swojego byłego dyrektora generalnego.
Myślę, że każdy, kto od lat ogląda serie A zgodzi się, że mistrzostwa w latach 2005 i 2006 Juventus wygrał jak najbardziej na boisku, a błędy sedziowskie zdarzały się wielokrotnie także przeciwko Starej Damie. Zresztą we Włoszech wielkie kluby zawsze były lekko faworyzowane przez sędziów i w tej kwestii do dzisiaj nic sie nie zmieniło. Wystarczy sobie przypomnieć wszystkie te podejrzane karne Interu z ostatnich lat, czy ostatnie mecze, jak sędziowie pomagali koszmarnie grającemu Juventusu, choćby przeciwko Genoi. Absurdem jednak jest mówienie, że kluby kupowały/kupują mecze, co często niestety słyszę o Juventusie od osób nie mających pojęcia o calcio.

Sam Fisher
13-04-2010, 16:59
Chodzi mianowicie o wpływ na wyznaczanie sędziów. Główny zarzut przeciwko Moggiemu polegał na tym, że utrzymywał bliskie kontakty z facetem odpowiedzialnym za desygnowanie arbitrów - Paolo Bergamo. Zapisy ich rozmów telefonicznych były głównym dowodem przeciwko Juve i Moggiemu.

...co chyba nadal świadczy o winie Juve? Nie demonizuję teraz Juve. Tak naprawdę to nie wiem gdzie leży prawda. Jeśli jednak Juve wraz z innymi zespołami tak robiły to wszystkie one zasługują na takie same kary.

Absurdem jednak jest mówienie, że kluby kupowały/kupują mecze, co często niestety słyszę o Juventusie od osób nie mających pojęcia o calcio.

A co mamy na obronę Juve?

Regulus
13-04-2010, 17:43
Jeśli jednak Juve wraz z innymi zespołami tak robiły to wszystkie one zasługują na takie same kary.
Zgadzam się, to byłoby najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie. Tyle, że oznaczałoby koniec dla włoskiej piłki. W wyniku degradacji samego tylko Juventusu Serie A strasznie podupadła, a co byłoby gdyby teraz zdegradować Inter i Milan? Decydenci pomni doświadczeń z 2006 roku pewnie będą to brali pod uwagę.

Milanos
13-04-2010, 21:15
a czy mam ci przypomnieć że Milanowi też się oberwało chyba zapomniałeś jak to walniento dość dużą karę ujemnych pkt i chyba finansową(lecz tego dokładnie nie pamiętam) jedynie Inter nic nie dostał

Milanos
19-04-2010, 09:20
http://img52.imageshack.us/img52/917/e01guf.jpg

Sam Fisher
19-04-2010, 10:15
Ciągle ta sama śpiewka. Ludzie nie chcą przebywać w miejscach, gdzie mogą przebywać osobniki, które mogą wykazywać się agresją. Zwykli ludzie boją się stadionów, bo przyciągają one młodych ludzi. Nie wszyscy są źli, wiem. Z tymi stadionami jest jak na ciemnej ulicy na Zatorzu w Olsztynie - niby nikogo nie ma, ale zawsze ludzie mi mówią (spoza Zatorza), że boją się chodzić tam. I wcale im się nie dziwię. Wielu z tych chłopaków po 16-20pare lat chodzi na mecze Stomilu.

19-04-2010, 20:33
Gol Rudzielca w ostatnich sekundach i Man City na kolanach w łzach - coś pięknego. :twisted:

Aquila
20-04-2010, 21:44
3-1 ;)

Barsa
20-04-2010, 21:52
Zabójczy Inter, świetny Cesar i Milito, nijaka Barca... trzeba wierzyć.

Sam Fisher
21-04-2010, 08:28
Ten wątek nadaje się do tematu "Koniec świata" :lol: Ciekawe czy tak będzie na Camp Nou.

Dragonit
21-04-2010, 17:24
Jeleń znowu strzela, tym razem 2 bramki, pierwsza świetna, druga tez niczego sobie. http://www.youtube.com/watch?v=5ftMbFfLt_Y

Adam_bos
27-04-2010, 06:36
Jak myślicie -, jaki będzie finał LM?

Ja obstawiam Barca [powinni uporać się z Interem] vs Bayern

Sam Fisher
27-04-2010, 08:58
Mam nadzieję, że Inter utrzyma prowadzenie z pierwszego meczu. A w kolejnym meczu widziałbym w Lyonie zwycięzce. Bayern ma poważne problemy kadrowe na mecz i Lyon będzie miał przewagę boiska i składu. W Bayernie nie zagrają Ribery, Pranjic, Tymoszczuk. Niepewni występu są Martín Demichelis, Daniel Van Buyten i Contento.

Hetman
30-04-2010, 12:16
Z tego co czytam w gazetach i na necie to Barcelona naprawdę schodzi na psy. Zachowanie kibiców przed meczem oraz w trakcie + symulacja Busquetsa*, szarpanie Murinho przez Valdeza i włączenie zraszaczy - żal, normalnie żal.

"Duma Katalonii" powinna zostać zmieniona na "Hańba Katalonii"

Przypomnijcie sobie walnięcie Messiego w Mediolanie ^^ uznane za przypadkowe a tu mamy przypadkowe uznane po znakomitej aranżacji aktorskiej za celowe...

Sam Fisher
30-04-2010, 14:12
Barcelona, jako klub, jest chyba najlepszym obecnie zespołem. Nie udało się tego potwierdzić w dwumeczu z Interem. Przegrana na wyjeździe jeszcze nie oznaczała odpadnięcia Barcy. Inter postanowił jednak grać stylem nazywany przez wielu "antyfutbolem". Nie ma w tym pięknej gry. Jest jednak skuteczność, której Mourinho potrzebował w starciu z świetnie grającą Barcą w tym sezonie. Oczywiście doceniam zwycięstwo Interu w pierwszym meczu. Ale nie to przyniosło prawdziwe zwycięstwo lecz świetna strategia w wykonaniu Mourinho.

Co innego zachowanie przed i po meczu. To co o czym wspomniałeś, Hetmanie, nie znajduje dla mnie żadnego uznania i wytłumaczenia. Wstyd i hańba.

MateuszKL
30-04-2010, 16:02
Swoją drogą, ten puchar LM naprawdę jest magiczny. Przed dwumeczem z Interem (pomimo całkowitego poparcia dla Włochów) nie spodziewałem się takiej niespodzianki i byłem pewien - no prawie pewien - ze Barca sięgnie drugi raz po trofeum. Ale jednak. :) Ten historyczny moment nie w tym roku, może w przyszłości.

Adam_bos
30-04-2010, 18:03
Kakashi

Nie zgodzę się że inter pokazał choć trochę antyfutbolu - dla mnie taka obronie nie wcale mniej piękna od "klepania" Barcy.

Sam Fisher
30-04-2010, 19:03
Kakashi

Nie zgodzę się że inter pokazał choć trochę antyfutbolu - dla mnie taka obronie nie wcale mniej piękna od "klepania" Barcy.
Ja sam nie lubię operować tym pojęciem. Piłka nożna ma różne strony i jedną z nich jest obrona. Inter wcale nie musiał starać się o bramki, gdyż już miała przewagę. Ogólnie to jestem zadowolony, że to właśnie Inter awansował ;)

Milanos
30-04-2010, 21:03
Wisła Kraków 0:1 Korona Kielce :shock: no to hehehe nic jeszcze u nas nie wiadomo hahaha a miało być tak prosto po remisie z Lechem 8-)

Dragonit
01-05-2010, 00:08
Finał niesamowicie dziwny, trudno mi go sobie wyobrazić - Inter vs Bayern, eh, nigdy bym się nie spodziewał :P Swoją drogą, nieźle nam stanął typer, a niektórzy już chcieli typować naraz kolejne ligi :)
Mecz Wisły z Koroną to było coś, 1:0 po ładnym golu gości i do tego ten piękny strzał w poprzeczkę, nie mówiąc o nieuznanym karnym i czerwonej dla Brożka, pewnie wtedy Kielce grały by jeszcze lepiej ;) Ale i tak bardzo dobra wiadomość, o ile Lech wygra kolejne spotkanie.

Hetman
02-05-2010, 22:21
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24457/sergio_busquets_barcelona_inter_lm470.jpeg

Sam Fisher
03-05-2010, 05:43
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24457/sergio_busquets_barcelona_inter_lm470.jpeg
taaa...jak widzę zachowania w stylu Busquetsa to aż mnie trzepie. Wczoraj jak oglądałem Sunderland - Manchester United to jeden z zawodników Sunderlandu próbował wymusić rzut karny i upadł teatralnie. Można mówić o wielu dobrych aktorach o tendencji do rzucania się na murawę, ale tamten przebił wszystko co widziałem. Nie dysponuję teraz żadnym nagraniem, ale jeśli ktoś będzie miał okazję do obejrzenia takowej powtórki to będzie wiedział o co chodzi.

http://www.bankfotek.pl/image/630582.jpeg

Iron_Marcin
03-05-2010, 09:31
Ale i tak bardzo dobra wiadomość, o ile Lech wygra kolejne spotkanie.
i tak się stało, Kolejorz po raz kolejny utarł nosa Śląskowi, pięknie wygrywając 0:3 we Wrocławiu. punkt straty do Wisły, która następny mecz gra na wyjeździe z Legią oraz spotkanie domowe z Bełchatowem to wspaniała szansa na 1. miejsce w tabeli

MOŻE w tym roku nie zaprzepaszczą szansy na wygraną Ekstraklasy, jak to miało miejsce w poprzednim sezonie.

Adam_bos
04-05-2010, 19:10
Lech będzie miał ciężko, myślę że krakowianie po raz kolejny obronią tytuł.

Iron_Marcin
04-05-2010, 20:01
ALE

następne mecze Wisły:
Legia vs Wisła (nie wierzę, że Legia odpuści i przegra z Wisłą, szczególnie że u siebie)
Cracovia vs Wisła (derby są zawsze nieprzewidywalne, szczególnie że te odbędą się na stadionie Cracovii; dojdzie też fakt, że C. zrobi bardzo dużo dla siebie, ale i poniekąd będą grać mecz także dla Kolejorza - przyjaciół od lat)
Wisła vs Odra tutaj w ciemno można stawiać pieniądze na Wisłę
a więc w 3 meczach zdobędą prawdopodobnie 6 punktów, ew. 7 (bardzo optymistyczny wariant)
wynik końcowy 63 (64) pkt

następne mecze Legii
u siebie z Wisłą patrz wyżej
Polonia vs Legia tak jak każde inne derby, w szczególności Warszawy. Poloniści nie oddadzą 3 punktów bez walki
Legia vs GKS Bełchatów mecz nie będzie łatwy, być może o wszystko dla Legii
stawiam na 7pkt, ew. 9 (przy dobrym wietrze)
wynik końcowy 58 (60) pkt

następne mecze Lecha
u siebie z Polonią Bytom pełen stadion kibiców rządnych wygranej? Polonia nie odda skóry za darmo, jednak Bytom... z formą u nich różnie
wyjazdowy z Ruchem Chorzów to może być mecz o wszystko dla Ruchu, podobnie dla Lecha. Ruch na fali, Kolejorz żegna się z Lewandowskim...
u siebie z Zagłębiem Lubin podobnie jak z Polonią Bytom.
stawiam na 5pkt, jednakże serce chciałoby 9 ;)
wynik końcowy 61 (65) pkt

no i niebieska eminencja, czyli Ruch Chorzów
wyjazdowy z Jagiellonią Jaga nie ma szans na 3pkt, nawet u siebie. już 1 pkt byłby wielkim sukcesem.
u siebie z Kolejorzem będzie niebiesko na trybunach, jednakże trybuny będą sprzyjać Ruchowi
wyjazdowy z Koroną ciężko powiedzieć, jednakże w przypadku porażki/remisu z KKS oraz dobrej gry Legii, będą grać na 110% swoich możliwości
stawiam na 6 pkt, optymistycznie na 7
wynik końcowy 59 (60) pkt

z tej krótkiej analizy wynikałoby, że faktycznie Wisła zdobędzie mistrza. jednakże "póki piłka w grze..." zobaczymy 15 maja.

Milanos
04-05-2010, 23:53
Hehehehe Jaga nie ma szanas na 3 pkt? :lol: dodaj nam 10 pkt to zobaczysz jak blisko R będziemy.

Dobra ale nie o tym miałem pisać

22 MAJA BYDGOSZCZ FINAŁ PUCHARU POLSKI JAGIELLONIA BIAŁYSTOK POGOŃ SZCZECIN 8-)

Boże nadal nie mogę uwierzyć ^^

06-05-2010, 11:48
Totti pokazał klasę...
http://www.youtube.com/watch?v=EuSICJR1 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=EuSICJR1ixo&feature=player_embedded)

Nagano
06-05-2010, 11:57
Oglądałem ten mecz wczoraj. Dawno nie oglądałem meczu dwóch Włoskich drużyn, ale już wiem, że dużo nie straciłem. Oni tam grają antyfutbol :o Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać gdy piłkarze teatralnie upadają i wyją jakby stracili nogi. Jedno jest pewne. Nagrody Fair Play raczej do Włoch nie pojadą, a ja wolę już oglądać Polską ligę :D

Milanos
07-05-2010, 21:03
No to Jagiellonia 1:0 Ruch hehehehe no to u nas już utrzymanie zapewnione a R chyba no cóż żegnajcie puchary

w 1 lidze Pogoń na trudnym terenie z ŁkSem w Łodzi 2:2 tak więc hehe narazie oba zespoły do finału pokazują dobrą formę 8-)

Nezahualcoyotl
07-05-2010, 21:05
JAGA wymiata w tym sezonie :!: Start z -10pkt.,Final PP i 7(jak na razie) miejsce w Extraklasie...szacuneczek :D ;)
Nastepny sezon zapowiada sie w Bialymstoku dosc ciekawie ;)

Dragonit
07-05-2010, 21:06
Jaga zawsze była rycerzem wiosny ;)

Aquila
08-05-2010, 07:31
Ja pamiętam, że rycerzami wiosny byli zawsze z ŁKS-u. Gratulacje dla Jagielloni, utrzymać się przy minusowych punktach.
A Mój Lech jeszcze ma szanse na majstra. Jakbym był zdrowy, to na pewno był bym na Poloni.

Nezahualcoyotl
08-05-2010, 13:35
Szykuje sie kolejna "afera" :lol: :shock: :o ...kiedy to sie wreszcie skonczy :roll:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/widzew-awansuje-pzpn-moze-go-zdegradowac,1,3220976,wiadomosc.html)

Dragonit
08-05-2010, 13:51
A ja dzisiaj wyjątkowo kibicuje Legii :wink: Musi wygrać z Wisłą :mrgreen:

Nagano
08-05-2010, 16:26
Szykuje sie kolejna "afera" :lol: :shock: :o ...kiedy to sie wreszcie skonczy :roll:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/widzew-awansuje-pzpn-moze-go-zdegradowac,1,3220976,wiadomosc.html)

PZPN będzie chciał jak najbardziej nas zniszczyć i nie da się ukryć, że mówimy tu o otwartej wojnie. Sami są porządnie umoczeni, a jak wiadomo najlepszą obroną jest atak i to właśnie teraz robią. Gdy na zjeździe PZPN Cacek zaproponował podpisanie przez każdego z delegatów umowy antykorupcyjnej, aż 70% głosowało przeciw! I jeszcze ten zakłamany kmiotek pan L. Najpierw gratulował nam awansu rok temu, a niedługo później nie dopuścił do Ekstraklasy. Pan Rusko też miał w tym swój duży udział.

Gdyby tylko w każdym klubie ludzie zjednoczyli się przeciwko PZPN... No, ale są równi i równiejsi.

Dragonit
08-05-2010, 16:53
Szkoda gadać o tych aferach ...
A Wisła wygrywa 3:0 :roll:

Nezahualcoyotl
08-05-2010, 17:20
Legia vs Wisla...ludzie jesli to byl normalny mecz to ja jestem prezesem pzpn(zawsze z malej litery ;) )
Przeciez sam przebieg meczu juz mowil sam za siebie.To ma bial byc mecz na szczycie Extraklasy :shock: :?: Legionisci grali niczym statysci.Jeden strzal w swiatlo bramki a raczej podanie w swiatlo bramki :shock: :!: w ciagu 90 minut :!:
Nie wiem tylko jaki byl w tym cel...moze zmuszenie sponsora Legii do odejscia i zakonczenia w ten sposob konfliktu przy Lazienkowskiej :?:
Owszem cieszy wygrana Wislakow ale...nie tedy droga Panowie ;)
Jak polska pilka moze sie rozwijac kiedy jest hamowana przy zielonym stoliku...

MateuszKL
08-05-2010, 18:31
Oj, zajączku, bardzo Cię boli klęska, jak widzę. :D Ale bez dowodów się nie oskarża.

Nezahualcoyotl
08-05-2010, 18:39
Z Bialegostoku jestem :lol: ;) jakbys nie wiedzial :lol: ...ale szwindle zawsze mnie wkurzaja ;) obojetnie kto gra...

MateuszKL
08-05-2010, 18:47
To była prowokacja. Po prostu nie wypada tak pisać bez dowodów. Kto z Polski miałby zagrać zaskakująco dobry mecz, jeśli nie Wisła?

Aquila
08-05-2010, 18:54
Może teraz milicja nie trafi na Levadię :lol:

Nezahualcoyotl
08-05-2010, 21:22
Wracaj jak najszybciej do zdrowia "Wasyl"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/marcin ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/marcin-wasilewski-wrocil-na-boisko,1,3221598,wiadomosc.html)

Aquila
08-05-2010, 22:49
Wasyl za Leo to był jedyny, któremu się chciało coś. Niech wraca do zdrowia dalej. Bo Wasyl nawet po kontuzji gra lepiej niż reszta reprezentacji.

Iron_Marcin
09-05-2010, 00:10
a więc tytuł mistrza zostanie rozstrzygnięty między Wisłą a Lechem. mimo że całe serce jest za Kolejorzem, Wisła pewnie więcej punktów nie straci.

drugie miejsce też dobre, przynajmniej powalczymy w UEFA

Nagano
09-05-2010, 20:25
Dzisiaj Chelsea wywalczyła mistrzostwo kraju pokonując na zakończenie sezonu Wigan Athletic 8:0 8-) Hat-trick Drogby zapewnił mu króla strzelców. Chelsea zdobyła 103 gole. Jeszcze tylko Puchar Anglii do wygrania. Są w gazie i szkoda, że odpadli z LM :(

Kolejne trofeum do kolekcji 8-)
http://i44.tinypic.com/1tvn7l.jpg
all rights reserved by Nagano ;)

Aquila
09-05-2010, 20:42
ajjj ostatnio chyba też Chelsea wysoko, bo chyba 7:0. poprawcie jak się pomyliłem :D. ale dziś to demolka totalna... ale ludzie mówią, że jest kasa to jest mistrzostwo.

ale sama kasa nie gra, potwierdzają to np. ManCity, Real. tak więc gratulacje.

09-05-2010, 23:49
Już za 4 lata, już za 4 lata, Manchester zdobędzie 4 razy ligę pod rzęda. ;)

Nagano
10-05-2010, 09:58
ajjj ostatnio chyba też Chelsea wysoko, bo chyba 7:0. poprawcie jak się pomyliłem :D. ale dziś to demolka totalna... ale ludzie mówią, że jest kasa to jest mistrzostwo.

ale sama kasa nie gra, potwierdzają to np. ManCity, Real. tak więc gratulacje.

8:0 z Wigan, 7:0 ze Stoke City, 7:1 z Aston Villa i 7:2 z Sunderlandem 8-)
Mówisz kasa ok, ale przypomnę, że w przerwie zimowej Chelsea nie zrobiła żadnych wzmocnień :) W letnim okienku też nie szaleli.

Prawdziwe transfery, nie tylko w Chelsea zaczną się zaraz po mistrzostwach świata, a te już niedługo.

Aquila
10-05-2010, 13:17
ja właśnie nie mówię, że kasa. nic do Chelsea nie mam :) wolałem żeby to oni niż ManU wygrali ligę.

10-05-2010, 18:16
Tylko nie ManU. ;) I czemu nie oni? ;)

Aquila
10-05-2010, 21:30
Nie lubię Sir Fergusona :D

Hetman
10-05-2010, 21:47
Co wy macie do tego wspaniałego klubu :) ManU jest tylko godne mistrza Anglii oraz LM :mrgreen:

Aquila
10-05-2010, 21:50
godny LM to jest Kolejorz :D

Adamsky
11-05-2010, 18:56
Kolejorz na mistrza, Górnik do ekstraklasy i gra muzyka.

MateuszKL
11-05-2010, 19:57
Niezłe końcówki meczów, naprawdę emocjonująco się śledziło kilka relacji live naraz. :D Ale jeszcze leszki nie macie się z czego cieszyć.

Aquila
11-05-2010, 20:08
ale nerwy !!! :shock: cos mi sie wydaje, ze swietowanie na starym ryku jeszcze moze miec miejsce :D

Sam Fisher
11-05-2010, 20:12
Niezly gol Jopa ^^' po prostu bramki swiata. :evil:

Nezahualcoyotl
11-05-2010, 20:15
wrzutka tez niczego sobie ;)

Nagano
11-05-2010, 20:54
Hehe no to ciekawie się dzieje na Polskim podwórku. Wreszcie spadnie Odra. Nie wiem co oni robili przez tyle lat w ekstraklasie :? Nie wiem czy obserwujecie 1 ligę, ale jeśli dobrze pójdzie to w przyszłym sezonie beniaminkiem w ekstraklasie będze... Sandecja Nowy Sącz :D Mają duże szanse na 2 lokatę.

Milanos
11-05-2010, 20:56
No ostro ostro było :D ja tam nikomu źle nie życzę ale się cieszę z ostatniego miejsca Odry(sor jeżeli kogoś z Wodzisłąwia uraziłem;) ale 3 raz nie chce mi się zaliczać wyjazdu do tego miejsca trochę moim zdaniem po 12 latach czas ochłonąć w 1 lidze 8-)

Aquila
11-05-2010, 21:24
wreszcie... ile mozna na fuksie lecieć. ;) ja dobrze wspominam wyjazdy do Białegostoku :)

Milanos
11-05-2010, 21:31
No baa u nas każdy dobrze się bawi hehe 8-)

Edit może za rok jak będę znowu u was Aquila to jak to robię zazwyczaj zj%$ie z kordonu na miasto to sobie po jednym może walniemy 8-)

Aquila
11-05-2010, 21:35
heh bardzo chętnie :)

odi.profanum
11-05-2010, 22:25
Niezly gol Jopa ^^' po prostu bramki swiata. :evil:
http://www.weszlo.com/news/4946 ;] ;D :lol:
Jop - Who am I? I am the Champion! :lol: http://www.youtube.com/watch?v=oWy3NsW2 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=oWy3NsW20rw&feature=player_embedded) Proszę spojrzeć jak napastnik składał się do tego strzału ( Jop ). Niezwykłe umiejętności stopera Wisły ;) 8-) :lol: :shock:

Dragonit
11-05-2010, 23:06
Dawno nie pamiętaj takiej sytuacji - dziwny gol Lecha w ostatniej minucie (na początku myślałem, że piłka przeleciała obok bramki), strzał odbity od pleców obrońcy ledwo trafił w bramkę, do tego Wisła miażdżąca cały mecz Cracovię, która oddała 4 strzały na bramkę traci gola po samobóju :lol: Gest Jopa ala syn kapitana z 300 dobrze pokazał, co ten człowiek odwalił :lol: Nie ma bata, tera musimy mieć majstra!

Iron_Marcin
12-05-2010, 08:19
Przyjaciół zawsze będzie trzech
Arka Cracovia Lech

wspaniale ułożyła się ta kolejka! Lech wygrywa, Wisła przegrywa, Legia przegrywa, a Ruch, który przegrał, utrzymał 3. miejsce :D. 30. kolejka będzie eksplozją emocji, walka o mistrza pewnie będzie trwać do ostatniej minuty, do ostatniego gwizdka. najgorsze jest to, że przeciwnikiem Wisły jest spadająca Odra, zaś Lech zmierzy się z Zagłębiem Lubin, całkiem niedawnym mistrzem... mam nadzieję, że kibice na stadionie przy Bułgarskiej będą nie tylko 12 zawodnikiem, ale i całym drugim składem ;)

Aquila
12-05-2010, 15:17
bilecik jest :D

Dragonit
12-05-2010, 18:41
Zapomniałem wspomnieć, dawno nie widziałem Lewego w akcji, i oglądając wczorajszy mecz aż się zdziwiłem, jakby perspektywa transferu dała mu możliwość włączenia kolejnego biegu - zupełnie inna technika i drybling, poruszał się pewniej i dobrze podawał, ta akcja gdy faulowany dwukrotnie kiwał się dalej i wykonał strzał kierujący piłkę mniej więcej w okienko naprawdę mnie zaskoczyła. Szkoda tylko, że jeśli Lech wywalczy majstra i będzie grał o Ligę mistrzów, to bez Lewego będzie dużo gorzej. Bo wątpię, by dobrze wykorzystali te kilka milionów, Wisła sprzedała m.in. Błaszczykowskiego za sporą kasę i nic.

Nezahualcoyotl
12-05-2010, 18:50
Bo to polska futbolowa szara rzeczywistosc.Zrobic duzo szumu wokol zdolnego zawodnika,sprzedac go na Zachod,kase roztwonic i...czekac az pojawi sie nastepny zdolniacha.
Z takim podejsciem zawsze polska pilka nozna bedzie zasciankowa i bez perspektyw :|
Pytanie za 100pkt.:Co robia ci nasi superutalentowani pilkarze obecnie w zagranicznych ligach i gdzie graja jesli wogole graja...to wszystko ;) :?:

Dragonit
12-05-2010, 18:55
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/poziom-spada-wspolczuje-smudzie,1,3223851,wiadomosc.html)
Mnie zastanawia jedno, czemu ludzie nie potrafią myśleć i podają tak żałosne argumenty jak "u nas ostatnia drużyna z tabeli potrafi wygrać z liderem"? W takim razie Hiszpańska to dno i kilo mułu, bo 3 ligowiec wygrywa z Realem Madryt. Żenua jak nie wiem.

Edit - Utalentowani, czyli np. Jeleń, radzą sobie bardzo dobrze. :)

odi.profanum
12-05-2010, 19:45
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/poziom-spada-wspolczuje-smudzie,1,3223851,wiadomosc.html
Mnie zastanawia jedno, czemu ludzie nie potrafią myśleć i podają tak żałosne argumenty jak "u nas ostatnia drużyna z tabeli potrafi wygrać z liderem"? W takim razie Hiszpańska to dno i kilo mułu, bo 3 ligowiec wygrywa z Realem Madryt. Żenua jak nie wiem.

Edit - Utalentowani, czyli np. Jeleń, radzą sobie bardzo dobrze. :)Real przegrał z jakimś Alcorcon na stadionie przypominający te z polskiej 4 ligi. U siebie wygrali, z resztą, popatrz na tabele: Real 95 pkt...

Dragonit
12-05-2010, 22:32
Myślcie ludzie, właśnie o tym piszę :roll: Real razem z Barcą to praktycznie jedyni pretendenci to mistrzostwa Hiszpanii, a potrafił przegrać chyba 3:0 z 3 ligowcem, więc potwierdzanie słabości ligi "argumentem" "lider potrafi przegrać z ostatnią drużyną ligi" to dno i kilo mułu.

Nezahualcoyotl
13-05-2010, 18:57
O sile danej ligi stanowi ile druzyn gra w europejskich rozgrywkach,nazwiska graczy oraz trenerow,mozliwosci finansowe a takze sila druzyny narodowej z danej ligi ;) To taka moja dygresja...a to ze raz na jakis czas top team dostanie baty od amatorow to zaden argument ;)
Najlepsze ligi europejskie wedlug mnie to:
1.Liga hiszpanska
2.Liga angielska
3.Liga wloska
4.Liga niemiecka
...
20.Liga polska :lol: -to i tak dobra lokata :!: (mam dobry humor dzisiaj :mrgreen: )

Nagano
13-05-2010, 19:10
Za nami już koniec kilku lig europejskich, triumf Athtletico w Lidze Europejskiej z czego się cieszę, bo grają naprawdę miły dla oka futbol, a przed nami finał Ligi Mistrzów, ostatnie mecze Ekstraklasy i później także 1 ligi, a już w czerwcu oczekiwane mistrzostwa świata. Maradona podał skład na mundial i muszę powiedzieć, że ofensywa robi wrażenie. Aguero, Messi, Milito, Tevez, Di Maria, Higuain i każda defensywa świata jest łatwa do rozklepania :) Gorzej już z samą defensywą Argentyny, którą większość reprezentacji może rozklepać. Niespodzianką jest brak wiekowych, ale w życiowej formie Javiera Zanetti i Estebana Cambiasso z Interu.

Sam Fisher
13-05-2010, 19:13
O sile danej ligi stanowi ile druzyn gra w europejskich rozgrywkach,nazwiska graczy oraz trenerow,mozliwosci finansowe a takze sila druzyny narodowej z danej ligi ;) To taka moja dygresja...a to ze raz na jakis czas top team dostanie baty od
A mimo to Anglia, jako liga, zajmuje pierwsze miejsce w rankingach od calkiem dawna.

Aquila
13-05-2010, 19:27
Dla mnie zawsze na pierwszym Anglia, później niech się dzieje co chce. W Hiszpanii tylko Barca i Real.

Nezahualcoyotl
13-05-2010, 19:30
No i CF Valencia ;) ...po Jadze moj drugi ulubiony klub ;)

Dragonit
13-05-2010, 22:04
To taka moja dygresja...a to ze raz na jakis czas top team dostanie baty od amatorow to zaden argument ;)
Przecież ciągle o tym mówię. Że zlanie lidera przez zespół z końca ligi bądź nawet z niższej, to nie argument, tylko debilizm. I o to chodzi, że w tym linku koleś nie powiedział np. "nasza liga jest słaba, bo nie gramy w lidze mistrzów" itd., tylko że u nas lider potrafi przegrać z ostatnią drużyną z tabeli. Nie mogę pojąć jego głupoty.

odi.profanum
14-05-2010, 19:30
Za nami już koniec kilku lig europejskich, triumf Athtletico w Lidze Europejskiej z czego się cieszę, bo grają naprawdę miły dla oka futbol, a przed nami finał Ligi Mistrzów, ostatnie mecze Ekstraklasy i później także 1 ligi, a już w czerwcu oczekiwane mistrzostwa świata. Maradona podał skład na mundial i muszę powiedzieć, że ofensywa robi wrażenie. Aguero, Messi, Milito, Tevez, Di Maria, Higuain i każda defensywa świata jest łatwa do rozklepania :) Gorzej już z samą defensywą Argentyny, którą większość reprezentacji może rozklepać. Niespodzianką jest brak wiekowych, ale w życiowej formie Javiera Zanetti i Estebana Cambiasso z Interu.
Argentynie będę kibicował, ale podejrzewam, że szału na mistrzostwach nie zrobią... Owszem, mają świetny atak, ale nędzną pomoc, taką se obronę i bramkarza - zagadkę. Trochę niezbalansowany skład.
Co innego Hiszpania, Anglia, Brazylia i jak zwykle Niemcy. Ja osobiście liczę na Hiszpanów - ładnie grają, Holendrów, a z jakiejś tam sympatii, jak co mundial, na nieszczęsną Argentynę :)

Ronin
15-05-2010, 17:41
Zanosi się na to że Kolejorz Będzie mistrzem :D

Maharbal
15-05-2010, 18:13
Brawo dla Lecha. Należało im się to mistrzostwo już w tamtym sezonie, ale dopiero w tym udało się je zdobyć. Dominacja Wisły została złamana; teraz dobrze by było coś w pucharach (niekoniecznie awans do LM; o to w naszych warunkach niełatwo. Może dobre wyniki w LE? ).

Adamsky
15-05-2010, 18:39
Kolejorz pokazał klasę, jak przystało na drużynę z najwybitniejszej polskiej prowincji.
Jest to jednak dowód, że w sporcie bez pieniędzy nie ma żadnych sukcesów w dzisiejszych czasach.
Teraz jeszcze Górnik Zabrze niech wejdzie do ekstraklasy z drugiego miejsca i nareszcie tabela będzie dobrze wyglądać.
Lechowi, jak żadnej innej drużynie, należało się to mistrzostwo.

Sam Fisher
15-05-2010, 18:45
Kolejorz pokazał klasę, jak przystało na drużynę z najwybitniejszej polskiej prowincji.
Jest to jednak dowód, że w sporcie bez pieniędzy nie ma żadnych sukcesów w dzisiejszych czasach.
Teraz jeszcze Górnik Zabrze niech wejdzie do ekstraklasy z drugiego miejsca i nareszcie tabela będzie dobrze wyglądać.
Lechowi, jak żadnej innej drużynie, należało się to mistrzostwo.
Czemu jak zadnej innej druzynie?

Adamsky
15-05-2010, 18:59
Bo mają fajnych kibiców. I barwy. I są Lechem. Co za pytanie. Przecież w tematach o sportowej rywalizacji zawsze są całkowicie subiektywne opinie. Też mogłeś jakąś fajną wiązankę skleić o swoim zespole. Mam sentyment do tej prowincji i już. Zapracowali na to.

Milanos
15-05-2010, 19:24
A ja liczę na to że zaraz mi tu nowych kibiców Lecha nie wyrośnie cały las jak po ich wyczynach w LE bo takich zachowań nienawidzę(to coś takiego kibicuje ManUtd bo jest naj po roku (...) ich w tym roku Barca jest lepasz to kibicuje im ).

Ja osobiście im gratuluję udało się dogonić i wyprzedzić Wisłę, dobre jest to że zminił się mistrz bo zarząd Wisły praktycznie szczerze nic nie robił aby te mistrzostwo utrzymać, więc może teraz kubeł zimnej wody im pomoże i za rok dopiero będzie walka 8-)
tak co dalej no to Odra i Piast out, sorki ale co do Odry po tych wyczynach na zielonym stoliku i wstawiania się tego debila piechniczka za nich to im się należało.

Mnie najbardziej cieszy to że Legia nie zagra w LE, i nie temu że jej nienawidzę itp bo moim zdaniem z tego się cieszy peło kibiców L a dlatego że (...) Walter zamiast zarabiać straci co za tym idzie kolejny cios dla ITI i to najbardziej cieszy,

cóż podsumowując powodzenia dla Wisły Ruchu i Lecha w pucharach

teraz tylko 22 Maja 8-)

Nagano
15-05-2010, 19:49
No i dobrze, że Lech wygrał, zawsze to coś nowego, a nie tylko ciągle Legia & Wisła :P Muszę przyznać, że nowy stadion w Poznaniu choć jeszcze nie dokończony robi ogromne wrażenie. Osobiście cieszę się z 3 pozycji Ruchu i że zagrają w pucharach :> To pokazuje, że z przeciętnym składem można zajść naprawdę daleko. Piasta, a już w ogóle Odry mi nie szkoda.

Już jutro natomiast awans do ekstraklasy może przypieczętować Widzew, który potrzebuje tylko remisu z 3 w tabeli Sandecją, aby awansować. Do końca rozgrywek zostały 4 kolejki (razem z tą).

Dragonit
15-05-2010, 22:23
KOLEJORZ!!
Jest majster ;D Ciekawe jak ten transfer Lewego, jak go sprzedadzą, to będzie ciężko w lidze mistrzów, chodź będzie spora kasa za transfer. A jeśli nie, to jest szansa, że w meczach eliminacyjnych pokażę się z dobrej strony i zainteresują się nim inne kluby ;) Podobnie z innymi wyróżniającymi się grajkami.

Maharbal
16-05-2010, 00:08
KOLEJORZ!!
Jest majster ;D Ciekawe jak ten transfer Lewego, jak go sprzedadzą, to będzie ciężko w lidze mistrzów, chodź będzie spora kasa za transfer. A jeśli nie, to jest szansa, że w meczach eliminacyjnych pokażę się z dobrej strony i zainteresują się nim inne kluby ;) Podobnie z innymi wyróżniającymi się grajkami.

Podobno Lech i Borussia już ,,zaklepały" umowę. Kwestia teraz sprowadzenia na jego miejsce 2-3 kolejnych napastników.

Ronin
16-05-2010, 00:13
KOLEJORZ!!

Podobno Lech i Borussia już ,,zaklepały" umowę. Kwestia teraz sprowadzenia na jego miejsce 2-3 kolejnych napastników.

No strata Lewego przed LM to duże osłabienie ciekawe jak Lech zainwestuję te środki bo nie da się ukryć że coś trzeba w tej sprawie zrobić i to dość szybko jeżeli nie chcą zaliczyć wpadki takiej jak Wisełka którą wyeliminował klub Estoński co było największą żenadą polskiej Piłki od lat....

Sam Fisher
16-05-2010, 08:43
Bo mają fajnych kibiców. I barwy. I są Lechem. Co za pytanie. Przecież w tematach o sportowej rywalizacji zawsze są całkowicie subiektywne opinie. Też mogłeś jakąś fajną wiązankę skleić o swoim zespole. Mam sentyment do tej prowincji i już. Zapracowali na to.
Rozczaruje Cie, ale nie mam swojej ulubionej polskiej druzyny. Lecha oczywiscie lubie i bede im zawsze kibicowal jak beda grali w europejskich rozgrywkach. To dobra druzyna, ktora zasluzyla na koncowe zwyciestwo nie z powodu takich rzeczy jakie wymieniles. Zagrali po prostu w tym sezonie najlepiej.

Nezahualcoyotl
16-05-2010, 09:18
Gratulacje dla Lecha za Mistrzostwo i trzymam kciuki zeby zaszli daleko jak nie w CHL to w EL ;)
Jaga dala ciala z Lechia i skonczyla w tabeli gdzie obecnie jest a mogla byc 6...trudno.I tak dokonala wielkiej rzeczy w tym sezonie i za to nalezy sie bialostockiemu klubowi prawdziwy kibicowski szacuneczek :!:
Teraz 22 Maja sie liczy i...mozliwe transfery.Mamy jednego z najlepszych trenerow w Extraklasie,wspanialych kibicow,wzorowe relacje z wladzami miasta,nowy stadion w budowie oraz zdolna mlodziez w szkolce Jagielonii(zasluga Probieza).Mysle w nadchodzacym sezonie 2010/11 Jaga ostro namiesza(juz nie bedzie -10pkt. na stacie :lol: ).

Aquila
16-05-2010, 11:16
a ja umieram, ale co tam mamy MAJSTRA :D To co się działo, to było coś wyjątkowego :) ale na Rynku był tłok.
http://img217.imageshack.us/img217/8356/30704396190048617513226.jpg

Gdzie twoje berło? Berło i korona! Gdzie twoje mistrzostwo?! Wisło pier...ona!

sa juz filmiki http://www.youtube.com/watch?v=zLGNUnDc6_Y

jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam, prawie nie moge mowic :P wspaniala atmosfera, wszyscy swietowali, pilkarze z racami. gdzie takie coś ? :mrgreen:

no radosc byla niesamowita, Grecja k*** ! to sa najpiekniejsze momenty w zyciu kibicowskim, czasami wsciekalem sie po remisach z sosnowcami czy innymi, ale tu wszyscy wierzylismy w majstra :)

az siedemnascie lat czekania, ale to co sie dzialo w Poznaiu - ogień ! ludzie na parapetach, pomnikach, lampach (szacun dla wspinających się ;).

kamilo251196
16-05-2010, 12:44
Ahh jaki piękny sezon :D i ta podróż razem z piłkarzami na dworzec do batorego.Gratuluję Jadze ,że mimo -10 utrzymali się no i najważniejsze Legia poza pucharami!!

Aquila
16-05-2010, 12:49
jeszcze bonusik :lol: :mrgreen:

http://img16.imageshack.us/img16/7827/4icqexhb6obe.jpg

Marat
16-05-2010, 19:05
Widzew chyba wybija Sandecji Ekstraklase z głowy, pokonując ją w Nowym Sączu aż 6:1 ;) A tymczasem Barca po pierwszej połowie prowadzi 2:0, natomiast Real przegrywa 1:0, chyba juz pozamiatane tam. Cieszę się, że "Mamona Madryt" nie wygrała nic w tym sezonie

odi.profanum
16-05-2010, 19:56
Widzew chyba wybija Sandecji Ekstraklase z głowy, pokonując ją w Nowym Sączu aż 6:1 ;) A tymczasem Barca po pierwszej połowie prowadzi 2:0, natomiast Real przegrywa 1:0, chyba juz pozamiatane tam. Cieszę się, że "Mamona Madryt" nie wygrała nic w tym sezonie
http://demotywatory.pl/1592208/Pamietamy.
Barca mistrzem Hiszpanii.

Ronin
18-05-2010, 16:40
Najnowsze news-y mówią że oprócz Lewandowskiego Lecha ma zamiar opuścić też Peszko no to czarno widzę tą Ligę Mistrzów. Co roku jest kurna to samo najpierw drużyna wygrywa majstra a potem nie ważne czy to Wisła, Lech czy Legia, wyprzedają największe perełki i potem wielka kupa w LM żal to wszystko komentować... Lech miał być jeszcze parę miesięcy temu szykowany na LM a teraz wygląda na to że jednak liczy się kasa ponad wszystko. Tak daleko nasza liga nie zajedzie jeżeli się nic nie zmieni to praktycznie nie mamy szans na to żeby zagrać w LM nawet za następne 15 lat jak nie lepiej.

18-05-2010, 18:59
Ja za to będę miał w czwartek możliwość obejrzenia świeżego majstra na żywo, że też chciało im się tu przyjechać. ;)

Hetman
20-05-2010, 00:50
http://www.smog.pl/wideo/28532/kreatywn ... idzew_lks/ (http://www.smog.pl/wideo/28532/kreatywnosc_kibicow_na_meczu_widzew_lks/) liczy się kreatywność i efekty specjalne ^^

20-05-2010, 13:40
http://pl.uefa.com/uefa/footballfirst/m ... u+madrycie (http://pl.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/refereeing/news/newsid=1490425.html#webb+arbitrem+g%C5%82ownym+fin a%C5%82u+madrycie)

Webb będzie sędzią w finale, już się boję. :P

MateuszKL
20-05-2010, 13:45
Chyba nigdy tego nie zrozumiem. Średni sędzia robiący co kilka miesięcy epic fail, a sędziuje w tak ważnych meczach.

Sam Fisher
20-05-2010, 13:53
Chyba nigdy tego nie zrozumiem. Średni sędzia robiący co kilka miesięcy epic fail, a sędziuje w tak ważnych meczach.
Moze chodzi o przyciagniecie dodatkowych widzow, ktorzy chetnie obejrza kontrowersyjnego sedziego. Nie ma co ukrywac - wiekszosc typowala na finalistow takie zespoly jak Chelsea, Barcelona, Manchester United, Real Madryt. A tu zonk. :mrgreen:

Hetman
21-05-2010, 14:10
A tu zonk. :mrgreen:

Ciekawe kto będzie miał zonka w 92 minucie :mrgreen:

Nezahualcoyotl
21-05-2010, 17:52
Jutro Jaga zagra przeciwko paprykarzom :lol: Mam nadzieje ze chlopcy Probieza nie beda grali z takim "zaangazowaniem" jak ostatnie 2 kolejki w Extraklasie ;)
Jezeli beda grac tak jak Nas Jagiellonia przyzwyczaila to o wynik jestem juz spokojny...tak 3-1 dla Bialostoczan i Puchar jedzie na Podlasie :D :!:

Nezahualcoyotl
22-05-2010, 17:31
Puchar jest Nasz :D :D :D :D :!: :!:
Ide sie narabac z radochy ;) :lol:

Aquila
22-05-2010, 18:27
Gratuluję ;)

Nagano
22-05-2010, 19:07
Bardzo dobra akcja z koszulkami :)
Pozdrawiam i gratuluję trofeum.

Aquila
22-05-2010, 22:18
Seria A, Puchar Włoch, Liga Mistrzów. Wielki Jose, wielki Inter :) brawo Diego. :D :D :D

wreszcie Il Capitano nagrodzony za wiernosc Interowi :) podziwam tego zawodnika. Materazzi zreszta tez :P

MateuszKL
22-05-2010, 22:41
Rewelacyjny Inter :)

odi.profanum
22-05-2010, 22:46
Seria A, Puchar Włoch, Liga Mistrzów. Wielki Jose, wielki Inter :) brawo Diego. :D :D :D

wreszcie Il Capitano nagrodzony za wiernosc Interowi :) podziwam tego zawodnika. Materazzi zreszta tez :P
Szkoda Bayernu. Antyfutbol znów wygrał... Smutne, że Bayern cisnął a Inter miał ze 3 kontry, które wykorzystał. Zwycięzców się nie sądzi, taka jest piłka, ze Bayern grał a Inter strzelał. Wielka była Barcelona, bo grała wielką piłkę w tamtym sezonie. Inter nuda, kontra, nuda. Niemniej gratulacje dla "wielkiego Jose". Bardzo fajnie, że Zanettiego doceniono. Co jak co ale to jest geniusz, tyle lat i tak grał z Messim na Camp Nou jak z dzieckiem, coś pięknego. Wielki piłkarz.

Sam Fisher
23-05-2010, 06:57
I bardzo dobrze tak Niemcom 8-) Inter mnie nie zawiodl :mrgreen:

Witia
23-05-2010, 09:14
Jestem osobą, która raczej unika oglądania meczy piłkarskich, gdyż uznaję za stratę czasu spędzenie 2 godzin na patrzenie jak 20 chłopa lata od prawej do lewej strony boiska za piłką, dlatego jeżeli oglądam jakieś mecze piłki nożnej, to albo finał ( jakiejś ligi, etc ) albo mistrzostwa świata.
Ale muszę powiedzieć, że nawet totalny amator piłki zauważa pewne szczegóły. Oglądając wczorajszy mecz i styl grania obu zespołów, po prostu dusza się radowała ( szczególnie patrząc na Inter ). Szybkie, zwinne podania, często nawet bez przyjmowania piłki, telepatyczna wręcz komunikacja w niektórych akcjach ofensywnych, częsta improwizacja przy tworzeniu nowych akcji na polu przeciwnika, po prostu miodzio. I teraz jak to się dzieje, że oglądając mecze naszej reprezentacji, albo dowolny mecz polskiej ligi piłkarskiej, mam ochotę iść do kibla i zwrócić wczorajszy obiad ? Stoi kilku ( często łysych ) matołów, poruszają się i kopią jak zaprogramowane roboty, zanim jeden do drugiego poda, musi się obrócić w kółko ze dwa razy, aby nie przegapić przypadkiem lepszej okazji do podania, jak już poda, to jego kolega oczywiście musi stracić 4 sekundy żeby piłkę przyjąć i ustawić na prawą nóżkę, jak brakuje pomysłów, bo schematy wyklepane na treningach się skończyły, to jedynym ratunkiem pozostaje bezmyślne kopanie w kierunku bramki ( a'la Krzynówek ). Nieważne jak, byle by kopnąć.

Czemu inne kraje nie mają problemu z normalną grą w piłkę ? Nasi południowi sąsiedzi - Czesi, wymiatają na każdych mistrzostwach jako drużyna narodowa. Na ostatnich Rosjanie pokazali, że grają lepiej od Holendrów, Niemcy - mimo iż strasznie techniczni i schematyczni - mają na tym polu taką przewagę, że przegrywają jedynie z najlepszymi z najlepszych.
Irytuje mnie podniecanie się polskim footballem, bo tego gówna po prostu nie da się oglądać. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jakikolwiek nasz zawodnik ( może poza Smolarkiem ) wykonał akcję na miarę chociażby europejskiej klasy. U nas piłka zeszła na psy i jest grana tylko dla pieniędzy. Weźcie pierwszy lepszy mecz ligi włoskiej, i porównajcie go z jakimś z naszej 'ekstraklasy'. Smród u ubóstwo.

Maharbal
23-05-2010, 09:36
Jestem osobą, która raczej unika oglądania meczy piłkarskich, gdyż uznaję za stratę czasu spędzenie 2 godzin na patrzenie jak 20 chłopa lata od prawej do lewej strony boiska za piłką, dlatego jeżeli oglądam jakieś mecze piłki nożnej, to albo finał ( jakiejś ligi, etc ) albo mistrzostwa świata.
Ale muszę powiedzieć, że nawet totalny amator piłki zauważa pewne szczegóły. Oglądając wczorajszy mecz i styl grania obu zespołów, po prostu dusza się radowała ( szczególnie patrząc na Inter ). Szybkie, zwinne podania, często nawet bez przyjmowania piłki, telepatyczna wręcz komunikacja w niektórych akcjach ofensywnych, częsta improwizacja przy tworzeniu nowych akcji na polu przeciwnika, po prostu miodzio.

Od razu widać, że to co napisałeś o oglądaniu meczy przez siebie to prawda. Wczoraj Inter nie zagrał nic rewelacyjnego; potrafili jedynie strzelić dwie bramki z właściwie trzech klarownych sytuacji, które sobie stworzyli w całym meczu. Natomiast Bayern zmiażdżył włoską drużynę w ogólnym procencie posiadania piłki. To, że mecz zakończył się 0:2 dla Interu zawdzięczać oni mogą temu, że w większości akcji obronnych uczestniczyło 8 a nawet 9 zawodników. Po prostu ulepszone catenaccio.

Weźcie pierwszy lepszy mecz ligi włoskiej, i porównajcie go z jakimś z naszej 'ekstraklasy'. Smród u ubóstwo.

Marne porównanie :? :roll:

Sam Fisher
23-05-2010, 10:59
Niestety, ale liga polska ssie :?

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci

...przechodzę do Realu Madryt - wyjawił José Mourinho dla niemieckiej stacji Sat.1.

Nezahualcoyotl
23-05-2010, 11:08
Nie lubie wloskiego futbollu ale jeszcze bardziej nie cierpie niemieckiej pilki :lol: wiec dobrze ze Inter wygral :lol:
Jose w Realu...zapowiada sie wiec trzesienie ziemi na rynku transferowym oraz pasjonujaca wojna pomiedzy Katalonia a Kastylia ;)

odi.profanum
23-05-2010, 11:15
Nie lubie wloskiego futbollu ale jeszcze bardziej nie cierpie niemieckiej pilki :lol: wiec dobrze ze Inter wygral :lol:
Jose w Realu...zapowiada sie wiec trzesienie ziemi na rynku transferowym oraz pasjonujaca wojna pomiedzy Katalonia a Kastylia ;)Też nie lubię niemieckiej piłki, ale wczoraj ładnie grał Bayern. A Robben <3. Do tego zawsze kibicuje drużyną, które grają przeciwko Włochom ( albo reprezentacji, albo klubom ). Fajnie z Włochów kiedyś Juve grało, ale to było z 5 lat temu.
A Mourinho w Realu sobie długo nie potrenuje, nikt nie zdzierży grania u siebie z kontry, strzeleniu gola i graniu na 1:0. Ciekawe czy przerobi Kake, Ronaldo, Higuaina i Benzema na żołnierzy, którzy będą posłusznie cały czas grać, to co Mourinho powiedział, czy może trochę jak del Bosque - nie będzie przeszkadzał gwiazdom ;) ?

Czik
23-05-2010, 11:58
Mourinho może wylecieć. On nie zbuduje drużyny w 1 sezonie, tak jak nie zrobił tego w Interze. On potrzebuje na to czasu. A Real płaci i chce mieć wyniki, dlatego nie wiem, czy po pierwszym sezonie - w razie braku natychmiastowych sukcesów - będzie tolerować tłumaczenia. Jakby dali Jose całkowicie wolną rękę to by mogło być OK, ale tego nie zrobią, bo nazwiska muszą grać, żeby leciała kasa. Gonzalo i tak chyba odejdzie w tym okienku, a to jeden z bardziej produktywnych piłkarzy Królewskich.

Za to Barca kupiła Villę i dała Ibrahimovicowi wolną rękę z decyzją o swojej przyszłości. Wobec obniżki formy i prawdopodobnego odejścia Henry'ego, możliwe, że Ibra - jeśli zostanie - będzie często pojawiać się w Barcy na skrzydle. Teraz kupią z Arsenalu Cesca, bo Iniesta drugie tyle co pogra, to leczy kontuzji, chociaż jest w optymalnej formie świetny. A Cesc nie dość że wychowany w Barcelonie, to z resztą rozgrywających świetnie klepie piłkę w kadrze Hiszpanii, więc szybko się zgra. Obrona nie wymaga już żadnych szlifów dopóki Puyol się trzyma, potrzeba tylko, żeby Dymitro i Gaby się porządnie rozegrali i uzyskali optymalną formę.

23-05-2010, 13:22
40mln za 30latka... Nawet nie wiedziałem, że Barca taka chętna do wydawania kasy, ponoć jeszcze Fabregas lub Silva mają dojść.

odi.profanum
23-05-2010, 21:02
40mln za 30latka... Nawet nie wiedziałem, że Barca taka chętna do wydawania kasy, ponoć jeszcze Fabregas lub Silva mają dojść.
Real dał za Zidana 72 mln i nikt potem nie płakał A jak przechodził to miał ok 29 lat - czyli tyle, co Villa. Barcelona za te 30 mln kupiła sobie przynajmniej 30 goli w sezonie ( rózne rozgrywki ), bo Villa bramki zapewni, a Xavi, Iniesta czy Alves podania ;)

Czik
23-05-2010, 21:56
Barca kompletuje reprezentację Hiszpanii, z tym Cesciem i Villą będą mogli wystawić prawie cały skład z kadrowiczów :).
Valdes (powołali go wreszcie), Pique, Puyol, Busquets, Fabregas, Xavi, Iniesta, Bojan, Villa :D. Tylko bocznych obrońców brakuje. Ale 23 z 9 to chyba ewenement, nie wiem, czy w jakiejkolwiek reprezentacji jest tylu graczy z jednego klubu.

A sama Hiszpania to mój faworyt do tytułu, od zwycięskiego Euro2008 nie ucierpieli, a zyskali ciekawe opcje - świetny Pique, żywiołowy Pedro... Tylko pytanie, czy szkoleniowiec będzie potrafił ich tak nakręcić, jak poprzedni. Spodziewam się składu:
Casillas - Capdevila, Pique, Puyol, Ramos - Alonso, Fabregas, Xavi, Iniesta - Torres, Villa
Ale mając tylu ciekawych piłkarzy selekcjoner może kombinować i zaskakiwać. Fajnie jest.

Poza tym niesamowicie mocna Argentyna, imponujące formacje ataku i pomocy, ale gorzej już z pozycjami defensywnymi - no i Maradona, którego jedyną zaletą jest to, że w kraju jest uważany za boga, ma autorytet i może tym motywować piłkarzy... Ale nie podejrzewam go o wiedzę taktyczną.

Brazylia zawsze mocna, wiadomo. O ile brak Adriano rozumiem, o tyle Ronaldinho jednak się poprawił i fajnie rozgrywa piłkę. Najmniej głośna, medialna i gwiazdorska obsada ataku od lat - Robinho, Fabiano, Nilmar, Grafite. A w obronie i pomocy dalej widać starych weteranów, którzy zdobywali MŚ 8 lat temu. Ta drużyna może wymiatać, ale zobaczymy, jak wyjdzie.

Holandia to również uszczuplona gwardia weteranów i młoda krew, ale takie nazwiska jak Robben, van Persie i Sneijder wróżą, że będzie na co popatrzeć.

Na Włochy raczej bym nie liczył, ale warto pamiętać, że to oni bronią tytułu i łatwo go zapewne nie oddadzą... Ta legendarna włoska defensywa to cień tego, co było, ale wielu graczy będzie się chciało udowodnić i pokazać. Niby Serie A to po aferach korupcyjnych podupadły gigant, ale jednak Inter wygrał LM i może mamy szansę na odrodzenie? Bo ciekawa rzecz w kadrze mistrzów, to prawie wszyscy gracze grający dla rodzimych klubów. Fajnie.

Liczę na Angoli, zobaczymy, co z nich wyrzeźbił Capello. Niesamowicie mocny środek pomocy i równie mocne skrzydła, z tymi sprinterami w stylu Walcotta i Lennona... Do tego Rooney w ataku i kilku świetnych stoperów. Brak Robinsona też napawa optymizmem.

Liczę na Nigerię, młodzi dobrze zaszaleli na olimpiadzie, a od tamtego czasu raczej umiejętności im nie ubyło - a mam nawet nadzieję, że przeciwnie.

Obecność Australii cholernie mnie cieszy, podziwiam tamtejszą federację za walkę o uczynienie futbolu szanowanym sportem w ich kraju :).

U Niemców jak zwykle potęga imigrantów, ale reprezentacja bardzo mocna, trzeba przyznać. Jedna z drużyn, których dobra gra jest praktycznie pewna.

No i standardowo groźna Portugalia.

Cholernie ciekawe ułożenie grup, bo brak grupy śmierci, za to w każdej grupie jest jeden murowany faworyt. Ale dostało się niesamowicie dużo niepozornych reprezentacji, które mogą zaskakiwać. Ogólnie: święto futbolu. Ja będę się starał obejrzeć wszystkie mecze, jakie się da. Start 11 czerwca meczem RPA - Meksyk. Będzie się działo :D.

Aquila
24-05-2010, 14:21
O moich przewidywaniach wypowiem się poźniej. Na razie chcę tylko dodać - że Maradona to idiota. Dziękuję, dobranoc.

Czik
24-05-2010, 22:09
Z Maradoną jest jak u nas z panem G. Lato, grał dobrze, ale do pewnych spraw trzeba umieć myśleć... A śladowe ilości tej umiejętności zostały u tych panów przepite(Lato)/przećpane(Maradona) już dawno. Wiem, że pełnią inne funkcje, ale problem podobny.

Maradona jak chce trenować reprezentację nikt mu tego nie odmówi, on mógłby tam zostać prezydentem... U nich się cieszy podobnym autorytetem, jak u nas za swojego życia Jan Paweł II. Jego tam po prostu czczą. Mam nadzieję, że nie będzie kadrze zbyt mocno przeszkadzał... Bo działania 'na pozytyw' się po nim nie spodziewam.

odi.profanum
24-05-2010, 22:39
O moich przewidywaniach wypowiem się poźniej. Na razie chcę tylko dodać - że Maradona to idiota. Dziękuję, dobranoc.Tymczasem Argentyna - Kanada 5:0 a mogło być 15.
Może Argentynie nie potrzeba sztywnej, drewnianej gry? Tylko kogoś, kto pozwoli tym gwiazdom grać swoje. Może to dziwnie brzmi w kontekście całej otoczki "taktycznej" w współczesnym futbolu. Niezłe jajo mogą mieć ci wszyscy, co wrzucają kupy na niego, a tu Argentyna dochodzi do półfinałów, czy finału. Domenech ( ten od horoskopów ) tez jest debilem, a mimo to Zidane poprowadził Francję do finału w 2006. Może z Messim będzie podobnie? ( trochę porównanie na wyrost, bo Zidane to był "kapitan" i dyrygent, geniusz, ale Messi też jest niesamowity. Może czas by stać się liderem tej reprezentacji? ) Co jak co ale Argentyna atak to ma najmocniejszy na świecie. Obronę też niezłą, a pomoc bardziej od biegania i odbierania piły niż grania do przodu. Więc bym ich nie skreślał, nawet z gościem, który faktycznie na trenerce się nie zna, ale za to ma zajebisty kontakt z zawodnikami. A oni dla Boga Maradony będą żreć boisko, by wygrać, przede wszystkim na Mundialu ;)

Czik
25-05-2010, 00:27
Ciekawi mnie, że nikt nie mówi o Korei Północnej. W komunistycznym reżimie sprawy zawsze wyglądają ciekawie jeśli chodzi o drużyny sportowe - ostatnie PÓŁ ROKU zawodnicy spędzili zamknięci w strzeżonym obozie treningowym, a podejrzewam, że treningi do lekkich nie należały... Skutki widać - jak twierdzi np. Eriksson, są niesamowicie dobrze przygotowani fizycznie i biją pod tym względem wszystkie inne reprezentacje, grają na 150% przez mecz. A szybkościowo zapewne też są nieźli. Niby w grupie Portugalia i Brazylia, ale o ile o tych drugich bym się nie martwił, Portugalia to już nie jest taki pewniak - ostatnio zremisowała 0-0 z Zielonym Przylądkiem. Owszem, oni mają świetną technikę, ale przeciwko takim drużynom można wygrywać, kiedy się mocno pracuje i biega - a tego właśnie należy się spodziewać po komuchach. WKS też może zaskoczyć, mają tam w końcu kilku świetnych graczy.

A z drużyną, która dowodzi się sama, to jest tak, że potrzeba jakiegoś "mózgu", rozgrywającego, który ustala rytm gry i decyduje o sposobie rozwiązania akcji. Messi to nie ten typ piłkarza, Messi ma być z przodu i strzelać bramki.

Nagano
25-05-2010, 08:39
W Magazynie "Futbol" czytałem, że piłkarze Korei Północnej po przegranych meczach lub zawalonych turniejach musieli iść pracować do kopalni, a jak wygrywają to dostają wieniec kwiatów :shock:

Raku
25-05-2010, 08:47
W Magazynie "Futbol" czytałem, że piłkarze Korei Północnej po przegranych meczach lub zawalonych turniejach musieli iść pracować do kopalni, a jak wygrywają to dostają wieniec kwiatów :shock:
Nie ma to jak motywacja :lol: Wątpie jednak by Koreańczycy posiadali jakieś inne atuty oprócz wspomnianej kondycji i szybkości, a w związku z tym Brazylia i Portugalia, przy odpowiednim nastawieniu i taktyce w połączeniu z ich umiejętnościami, mogą rozpykać ich jak dzieci. Choć z drugiej strony nie takie niespodzianki się zdarzały na MŚ.

odi.profanum
25-05-2010, 08:51
Ciekawi mnie, że nikt nie mówi o Korei Północnej. W komunistycznym reżimie sprawy zawsze wyglądają ciekawie jeśli chodzi o drużyny sportowe - ostatnie PÓŁ ROKU zawodnicy spędzili zamknięci w strzeżonym obozie treningowym, a podejrzewam, że treningi do lekkich nie należały... Skutki widać - jak twierdzi np. Eriksson, są niesamowicie dobrze przygotowani fizycznie i biją pod tym względem wszystkie inne reprezentacje, grają na 150% przez mecz. A szybkościowo zapewne też są nieźli. Niby w grupie Portugalia i Brazylia, ale o ile o tych drugich bym się nie martwił, Portugalia to już nie jest taki pewniak - ostatnio zremisowała 0-0 z Zielonym Przylądkiem. Owszem, oni mają świetną technikę, ale przeciwko takim drużynom można wygrywać, kiedy się mocno pracuje i biega - a tego właśnie należy się spodziewać po komuchach. WKS też może zaskoczyć, mają tam w końcu kilku świetnych graczy.

A z drużyną, która dowodzi się sama, to jest tak, że potrzeba jakiegoś "mózgu", rozgrywającego, który ustala rytm gry i decyduje o sposobie rozwiązania akcji. Messi to nie ten typ piłkarza, Messi ma być z przodu i strzelać bramki.
Gdyby piłka zależała tylko od biegania i reżimu na boisku, to CCCP wygrałby choć raz mistrzostwa świata. To samo Chiny lub jacyś Afrykańcy. Trzeba jeszcze grać do przodu, a nie wiem jak tam u nich z kreatywnymi graczami. Cudów im nie wróżę, ale fakt, że Portugalię mogą pyknąć. Ich granie na tym mundialu to będzie zagadka i zobaczymy co CR9 pokaże.
Messi jak oglądałem mecze Barcy w tym sezonie, to owszem, miał latać do przodu ale wbrew pozorom dużo też dogrywał do partnerów. Oczywiście nie jest to klasyczny rozgrywający, ale piłkarz niesamowity, który może praktycznie wszystko; włącznie z dograniem kilka razy prostopadłej piłki do Aguerro czy Higuaina albo Millito ( :o :roll: kto tam będzie w pierwszym składzie grał, bogactwo ). Z resztą wszystko zależy od taktyki. Jeśli Maradona będzie grał skrzydłami, przy zablokowaniu środka pola Mascherano i Veronem, playmaker nie jest do końca potrzebny. Kurde chciałbym, by coś argentyńczyki ugrąły na tym mundialu - jedna z moich ulubionych reprezentacji. O Hiszpanię się nie boję, natomiast Holandia Van Persiego, Robbena, SNeijdera i Van der Vaarta mam nadzieję, że będzie miażdżyć i dojdą przynajmniej do półfinałów. Szkoda, że Van Gola nie wzięli :cry: Niemniej, Oranje!! :!: 8-)

Czik
25-05-2010, 12:49
Reżim w Korei Północnej jest bardziej 'hardkorowy' od tego w powojennym CCCP. Nawet pomijając fakt kondycji fizycznej, podejrzewam, że jeśli wzięli kilku chłopa i kazali im codziennie wykonywać po kilkaset rzutów wolnych przez pół roku, to teraz mają w kadrze dwóch, którzy mogą precyzyjnie uderzyć. Wiadomo, z trenerem i filozofią piłki może być gorzej, ale u nich chęć sukcesu jest napędzana przez groźbę kary przy porażce. Gorzej niby z trenerem ale jeśli wie, że czeka go cholernie nieprzyjemna przyszłość w razie nie wypełnienia zadania, to prawdopodobnie przez kilka miesięcy oglądał i analizował tysiące meczów na wideo :P. Tak, jak jego sztab. Więc spodziewam się cholernie zdeterminowanych cyborgów.

Jedyną rzeczą, której komuchy nie były w stanie im zapewnić, to kontakt ze światową i europejską piłką. Ci ludzie nigdy nie grali z taką Brazylią, WKS. I tu może być ich słaby punkt.

Słyszałem, że jak kilkadziesiąt lat temu doszli w MŚ do ćwierćfinału (odpadli właśnie z Portugalią 3-5) to zostali po powrocie zamknięci w więzieniach bo poniosło ich ze świętowaniem, ale wkrótce ich wypuścili i obwołali bohaterami narodowymi. Taki status społeczny to u nich coś, przecież tam zwykły człowiek zapieprza cały dzień za miskę ryżu, a wybrańcy i ulubieńcy partii mają ciepłe posadki i życie na koszt państwa.

Nezahualcoyotl
31-05-2010, 18:03
No to sie bedzie dzialo w swiatku pilkarskim az milo :D
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mourin ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mourinho-trenerem-realu,1,3234425,wiadomosc.html)

Aquila
31-05-2010, 18:09
beka z ebiego :lol: :lol: co za idiota.

Nezahualcoyotl
31-05-2010, 18:13
To fakt :!: Nasza bezrobotna "gwiazda" dala pokaz glupoty...szkoda tylko dzieciaka ;)

Sam Fisher
31-05-2010, 18:15
To fakt :!: Nasza bezrobotna "gwiazda" dala pokaz glupoty...szkoda tylko dzieciaka ;)
Ale chwilka, co sie stalo?

Nezahualcoyotl
31-05-2010, 18:28
Ebi nazwal swego nowonarodzonego syna...Messi :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/messi- ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/messi-kolejny-czlonek-rodziny-smolarkow,1,3234195,wiadomosc.html)

MateuszKL
31-05-2010, 18:32
Myślałem, że chodzi o sprawę demosmolarków. :lol: :lol:

Nezahualcoyotl
02-06-2010, 21:28
Panowie nie oszukujmy sie.Nie mamy Reprezentacji :!: Dzisiejszy mecz tylko mnie upewnil w tym przekonaniu ;) Amunicji w nogach wystarcza naszym pilkarzykom na 45 min a pozniej "Wszystko w rekach Boga" :D
O ile w pierwszej polowie jeszcze cos iskrzylo w grze bialo-czerwonych to druga odslona pokazala dobitnie calkowite braki kondycyjne naszych kadrowiczow.ZADNEJ akcji w drugich 45min. :!: Tylko zlap pilke i wykop jak najdalej od wlasnej bramki w mysl zasady "A moze cos z tego bedzie i ktos dobiegnie" :lol:
Spodziewam sie masakry w spotkaniu z Hiszpania gdyz "Espanioles" jak nikt inny na swiecie wykorzystuje slabe strony przeciwnika.Jak bedziemy miec pilke w posiadaniu ok 10-20% w ciagu calego spotkania to bedzie cud ;) :!:

Dragonit
02-06-2010, 22:39
Ło tam, pieprzysz. Jakoś nie widzę, by tak było. Mecz chaotyczny, ale przy takiej ulewie to raczej normalne, Serbia to mocna drużyna i też gubiła się czasami. A reprezentacji to może nie mieć Kambodża.

Milanos
03-06-2010, 00:13
A pokaż mi co pokazała Serbia reprezentacja nie patrzeć złożona z no gwiazd i reprezentacja któa wystąpi w Mundialu i w rankingu FIFA jest hen do przodu przed nami , i nie mówić mi że vidić nie grał bo on gówno by im pomógł bo oni zagrali i tak na zero z tyłu ale z przodu także a vidić to nie napastnik.

edit z Hiszpania stawiam na 1:1 lub 2:1 dla Hiszpanów akurat jakoś nie widzę pogromu, zwłaszcza że ta Hiszpania aż tak teraz nie zachwyca i nie będzie forsować tępa tuż przed mundialem

odi.profanum
03-06-2010, 03:30
A kiedy i gdzie grają z Hiszpanami?

Dragonit
03-06-2010, 16:48
Chyba 8 Czerwca.

Nagano
03-06-2010, 17:37
8 czerwca w Murcii (Hiszpania). Typowa zagrywka przed ważnymi mistrzostwami. Hiszpanie walną nam z 10 bramek i pojadą na mundial pewni swego :P

Milanos
03-06-2010, 17:44
po co się rozdrabniać może od razu z 20 :roll: sam idź zagraj jak potrafisz lepiej od nich

Nagano
03-06-2010, 18:10
Dobra to jadę. Też chciałbym dobry wynik dla Polski, ale różnica w umiejętnościach obu zespołów jest kolosalna. Historia jednak pokazuje, że z mocnymi reprezentacjami gramy w miarę dobrze (wygrana z Włochami, Portugalią, nieznaczna przegrana z Niemcami) i tu trzeba mieć nadzieję.

Dragonit
03-06-2010, 18:27
Właśnie o to chodzi, że spotkanie z Hiszpanią to nie kolejna gra ze średniakiem. Obecnie oceniam nasz zespół na średni poziom Europejski z zadatkami na możliwość walki z lepszymi zespołami. Mistrz świata, jaki by nie był, nie ma szans, by w meczu, na którym niezbyt im zależy i pewnie mocno rezerwowym składem wbić nam nawet 5 bramek, chyba że przy ogromnym pechu.

Aquila
03-06-2010, 18:40
przesadziłeś, do średniego poziomu to tam brakuje jeszcze, ho ho.

Dragonit
03-06-2010, 18:42
Nie przesadziłem. Nie mówię o miejscu w rankingu, czy osiągnięciach, ale poziomie, jaki jest w stanie zaprezentować obecna reprezentacja prowadzana przez Smude w tej chwili.

Aquila
03-06-2010, 18:46
gdybyśmy reprezentowali chociażby minimalny poziom europejski, to gralibyśmy na MŚ. naprawdę, nie popadajmy w super optymizm, bo zremisowaliśmy z Finlandią.

Podtrzymuję swoje zdanie, że z Hiszpanią będą baty. Szczegolnie jesli Darek będzie wymiatal, tak jak zawsze.

nie musisz odpowiadac, bo nie przekonam cie do tego, ze nie grają dobrze. Żeby napastnik nie potrafił piłki przyjąć...

Dragonit
03-06-2010, 18:53
:roll: Czytaj wyraźnie. Napisałem coś o grze za Benhakera, bądź eliminacji do mistrzostw świata? I ciekawe, że minimalny poziom to dostanie się na tę imprezę :roll: A Finlandia to dość niewygodny rywal, a przewagę mieliśmy sporą (tylko skuteczność szwankuję).

Podtrzymuję swoje zdanie, że z Hiszpanią będą baty. Szczegolnie jesli Darek będzie wymiatal, tak jak zawsze.

nie musisz odpowiadac, bo nie przekonam cie do tego, ze nie grają dobrze. Żeby napastnik nie potrafił piłki przyjąć...

Nawet jeśli, to gadki o 10 bramkach są z dupy. I bez sensu to przed ostatnie zdanie, bo jak widzisz, popełniłeś kluczowy błąd. Co do nieprzyjmowania piłki, to mokre boisko sporo utrudniało, ale i tak nie widziałem jakiś wielkich problemów w tym zakresie.

Aquila
03-06-2010, 20:19
szkoda słów. wszystko się okaże we wtorek. wtedy też napiszesz, że to niewygodny rywal i skuteczność nie ta.

Nezahualcoyotl
03-06-2010, 21:36
A pokaż mi co pokazała Serbia reprezentacja nie patrzeć złożona z no gwiazd i reprezentacja któa wystąpi w Mundialu i w rankingu FIFA jest hen do przodu przed nami , i nie mówić mi że vidić nie grał bo on gówno by im pomógł bo oni zagrali i tak na zero z tyłu ale z przodu także a vidić to nie napastnik.

edit z Hiszpania stawiam na 1:1 lub 2:1 dla Hiszpanów akurat jakoś nie widzę pogromu, zwłaszcza że ta Hiszpania aż tak teraz nie zachwyca i nie będzie forsować tępa tuż przed mundialem
A co mnie obchodzi Serbia :?: Interesuje mnie Reprezentacja Polski :!: A ta ostatnio niczego nie pokazuje oprocz fochow i pompatycznych zapowiedzi przedmeczowych a pozniej...fatalna nawierzchnia,kiepskie warunki pogodowe,nieobiektywne sedziowanie,etc...Czy zawodnicy druzyn przeciwnych grali w innym wymiarze i przestrzeni czy tez na tym samym boisku ;) :?:
Hiszpanie nie musza forsowac tempa.Im wystarczy ze beda przy posiadaniu pilki(a to rzecz pewna)przez cale spotkanie a Nasze primadonny beda biegaly po boisku probujac ja im odebrac...30 min i bedzie po kondycji a pozniej strzelnica :!:

Dragonit
04-06-2010, 13:41
szkoda słów. wszystko się okaże we wtorek. wtedy też napiszesz, że to niewygodny rywal i skuteczność nie ta.
ja pierdziele :roll:

A co mnie obchodzi Serbia :?: Interesuje mnie Reprezentacja Polski :!: A ta ostatnio niczego nie pokazuje oprocz fochow i pompatycznych zapowiedzi przedmeczowych a pozniej...fatalna nawierzchnia,kiepskie warunki pogodowe,nieobiektywne sedziowanie,etc...Czy zawodnicy druzyn przeciwnych grali w innym wymiarze i przestrzeni czy tez na tym samym boisku ;) :?:

Ciekawe, gdzie te wieczne fochy i pompatyczne zapowiedzi, fochy to mają kibicie, a raczej ich większość. Jak pogoda jest fatalna to taka jest, nic dziwnego w tłumaczeniu :roll: sędziowanie akurat nie raz jest nieobiektywne i mam w dupie gadanie "o, znowu teorie spiskowe", bo mam oczy.

odi.profanum
04-06-2010, 15:17
To, że reprezentacja jest cienka nie wiadomo od dziś. Ale z czego ma Smuda reprezentacje robić? Z tych pseudogwiazd ( Krzynówki, Boruce, Smolarki )? Trzeba stawiać na młodych chłopaków, którzy coś są w stanie pokazać i chce im się grać.Dla mnie gra ich jest bardzo w porządku. Zwłaszcza, że co mecz grają innym składem, chłopakami z ligi. Z Serbia zaprezentowali się bardzo przyzwoicie. A to, że polska piłka z rokiem 2009 sięgnęła dna chyba się każdy zgodzi. Do tej pory to jeszcze chociaz reprezentacja grała na turniejach finałowych ( euro czy mundial ). Nie rozumiem tych oczekiwań na wyrost wśród Polaków. Piłka u nas leży, w przeciwienstwie do siatkówki czy piłki ręcznej. Nie ma pieniędzy nie ma piłki. Smuda zrobił kadrę z nowych kopaczy z gównianej polskiej ligi + kilku z poza ( Jelen, Blaszczykowski - reszta to lawy). Graliśmy z Finalndią, ktora ma pewnie kadrę złożoną z graczy, którzy grają w lepszych ligach niż polska. O Serbii nie chce wspominać. A najbardziej ten balonik oczekiwań pompuję prasa i kibice. Ludzie spójrzcie obiektywnie na naszą kadrę i porównajcie sobie z Serbią, a graliśmy zdecydowanie lepiej od nich, więc nie rozumiem pretensji. Niedosyt moglibyśmy mieć, gdyby u nas grał na pomocy Iniesta z Gerrardem, w obronie Puyol i Terry a na ataku Torres i Messi i tylko "remis" i tłumaczenia " że deszcz przeszkodził. Wtedy to będzie można mówić o rozczarowaniu.
Podsumowując Polska jest piłkarską miernotą w Europie a te mniejsze kraje ( Słowacy, Słowency, Serbowie ) już nas dawno prześcignęły. 0:0 z Serbia w obecnej sytuacji można traktować jako sukces, a nie rozczarowanie, bo są od nas po prostu lepsi. Niestety, gdybyśmy mieli piłkarskich odpowiedników siatkarzy - Wlazłego, Gruszke, Zagumnego, Kurka, Mike, Ignaczaka to moglibyśmy grac z najlepszymi. Nie mamy i mieć nie będziemy dopóki na piłkę nie będą szły prawdziwe pieniądze.
A co do meczu z Hiszpanią: 2:0 w plecy przy niezłej grze naszych. Jeśli Dudka zagra na lewej, a Navas na jego stronie to będzie ładny wiatrak :lol: Hiszpanów można ograć ale trzeba duuuuuuuużo biegać, a kondycyjnie to nasze orzełki mogą tego nie wytrzymać.

Nagano
04-06-2010, 16:14
Niedawno szanse na mundial przez kontuzje stracili Essien i L.Diarra to na dodatek Drogba też najprawdopodobniej nie zagra w RPA :( W meczu z Japonią musiał zejść w 15 minucie z boiska z powodu kontuzji łokcia. Dla zawodnika wyeliminowanie z największych piłkarskich rozgrywek świata poprzez kontuzje przed samymi zawodami to chyba najgorsza rzecz jaka może go spotkać.

z innej beczki: Antonio Cassano nie pojedzie na MŚ, bo uparł się, że będzie miał ślub i nawet jeśli Lippi go powoła terminu uroczystości nie zmieni :D

Raku
04-06-2010, 16:54
z innej beczki: Antonio Cassano nie pojedzie na MŚ, bo uparł się, że będzie miał ślub i nawet jeśli Lippi go powoła terminu uroczystości nie zmieni :D
Do czego to doszło, żeby baba była ważniejsza od piłki... :(

;)

Nagano
04-06-2010, 18:42
Kolejny zawodnik wypada z mundialu. Tym razem Rio Ferdinand. Nie będzie już stalowego muru na polu karnym Anglii Terry + Ferdinand.

Oj sypią się te kadry...

Czik
04-06-2010, 18:51
Akurat bez Ferdinanda powinni sobie dać radę, jest Carragher.

Aquila
04-06-2010, 19:12
:x szkoda mi Drogby...

Nezahualcoyotl
05-06-2010, 12:11
Jestem pod wrazeniem :o :shock: ...az 90 minut treningu :!: Czyzby Naszym kondycja wracala :lol: :?:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/hiszpa ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/hiszpania-kadra-trenowala-w-upale-lekki-uraz-smudy,1,3237206,wiadomosc.html)

Nagano
05-06-2010, 12:14
Ciekawe czy któryś z zawodników zostaje na treningach po godzinach indywidualnie potrenować.

PS. Jakaś klątwa w Chelsea. Po Ballacku i Drogbie kontuzji doznał Obi Mikel i też nie zagra na mundialu :?

odi.profanum
05-06-2010, 13:19
Po prostu ludzie to nie maszyny i po CL, PL, Pucharze Anglii, grac Mundial? Organizm może tego nie wytrzymać.

Dragonit
05-06-2010, 23:52
Jestem pod wrazeniem :o :shock: ...az 90 minut treningu :!: Czyzby Naszym kondycja wracala :lol: :?:

http://www.venco.com.pl/~zuzanka/muzeum/graf/beczka.jpg

Aquila
06-06-2010, 18:39
:lol: 90 minut to ja z chłopakami gram na osiedlu. no rzeczywiście sensacja jak nie wiem co.

Sam Fisher
07-06-2010, 09:35
Polecam poczytać artykuł w Piłka nożna PLUS na stronie 40 pt "Problemy polskiego futbolu. Zdechlaki na boisku" :roll:

Dragonit
07-06-2010, 15:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-201 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-2010-rpa/hiszpania-z-polska-w-najmocniejszym-skladzie,1,3237803,wiadomosc.html)
Dla mnie to dobra wiadomość, swego rodzaju zaszczyt. No i można powiedzieć, że kości zostały rzucone.

Marat
08-06-2010, 19:31
http://www.goal.com/en-india/news/222/t ... -liverpool (http://www.goal.com/en-india/news/222/transfer-zone/2010/06/08/1965504/disappointment-for-manchester-united-arsenal-and-liverpool)

Milos Krasic na dniach w Juve? Oby, oby... Mówi się też o Dżeko, który odrzucił oferte ManCity - choć agent zaprzecza, że są prowadzone jakieś rozmowy.

Pop517
08-06-2010, 21:15
15 minut 2 do 0 czarno widze ten mecz :(

Nezahualcoyotl
08-06-2010, 21:17
No wyszedlem na fajke a wynik jak wyzej :o :!: W takim tempie to bedzie i dwucyfrowka :shock:

Sam Fisher
08-06-2010, 21:53
Świetnie dysponowana Hiszpania. Widać, że chcemy pograć piłką, ale niestety to nie na nasze progi...

Nezahualcoyotl
08-06-2010, 22:16
Moze powinnienem przestac palic fajki podczas meczu :?: Znowu dwie bramki w plecy :shock:

Marat
08-06-2010, 22:39
Ktos mówił, że Hiszpanie nie maja szans na strzelenie 10 bramek? Prosze, na kompletnym luzie napykali nam już 6 8-) Nasi nie pokazali kompletnie nic.

Nezahualcoyotl
08-06-2010, 22:59
Polska reprezentacja pokazala jak sie gra kiedy sie nie potrafi grac.Szesc straconych bramek to i tak mala kara za nadete i pompatyczne wypowiedzi przedmeczowe Smudy i co poniektorych zawodnikow ;)
Dokladnie za dwa lata rozpocznie sie Euro 2012...dla Nas skonczy sie po trzech meczach(tradycyjnie).
Dalej trenujcie po 90minut dziennie i rozkoszujcie sie darmowymi wczasami narzekajac na ulewy badz upaly :lol:
Gra w Kadrze Narodowej do czegos zobowiazuje :!:
P.S.Wczesniej napisalem ze dla Hiszpanow wystarczy samo posiadanie pilki ;)
P.P.S.A jak Naszym chlopcom sil przybylo gdy zaczeli uganiac sie za Hiszpanami po koszulki :lol: :mrgreen: :D

Czik
08-06-2010, 23:40
Nie no. Hiszpanie:
-Najlepszy zespół w Europie i być może na świecie
-Tuż przed najważniejszą imprezą piłkarską świata, świetnie przygotowani
-Grający u siebie
-Mający stabilną sytuację w kadrze i zespół w obecnym kształcie istniejący już od poprzednich MŚ 4 lata temu

Polska:
-Drużyna w budowie
-Bez ustabilizowanego składu, wypracowanego rytmu i opanowanej taktyki, słabo zgrana
-Bez kilku bardzo ważnych piłkarzy

Czego się spodziewaliście? Jakbyśmy grali oficjalny, ważny mecz, w którym wystawilibyśmy najsilniejszy skład ze wszystkimi Jeleniami itp., i starali się oprzeć grę na mocnej i bardzo agresywnej defensywie, grając tak, jak się grać z rywalem o kilka klas lepszym powinno - taki wynik byłby wielkim rozczarowaniem. Nasza słaba obecnie ekipa próbowała grać ofensywny i otwarty futbol, rezultat był raczej wiadomy...

Earl
08-06-2010, 23:51
E viva España ole. :lol:
Nie ma co krytykować, tylko się cieszyć ze nie było 10:0. :lol:

odi.profanum
09-06-2010, 05:00
Olee, olee, olee, olee, olee... :lol:
Tylko Błaszczykowski coś gral. Lewy i reszta to drewna z polskiej ligi. Strzał Peszki to chyba jedyny pozytywny aspekt spotkania.
Ciekawy skład wystawila Hiszpania. Spodziewałem sie nieco slabszego a tu w wszyscy najlepsi ( poza łajzą Busquetsem i Torresem oraz Ramosem) od pierwszych minut.
Hiszpania ładnie pokazała jak się gra w piłkę z drewnianymi zespołami gdy się ma technikę, zgranie. Ogólnie mogło być gorzej, ale chyba nikt się nie spodziewał, że ogramy Hiszpanię. Niestety robiąc reprezentacje ze swojaków dobitnie się przekonujemy w meczach z ciut lepszymi jak beznadziejnie słabą mamy ligę... To w większości są młode chłopaki, niech się szkolą i patrzą jak można grać w piłkę.

Sam Fisher
09-06-2010, 06:43
Tylko Błaszczykowski coś gral. Lewy i reszta to drewna z polskiej ligi. Strzał Peszki to chyba jedyny pozytywny aspekt spotkania.
Ciekawy skład wystawila Hiszpania. Spodziewałem sie nieco slabszego a tu w wszyscy najlepsi ( poza łajzą Busquetsem i Torresem oraz Ramosem) od pierwszych minut.
Hiszpania ładnie pokazała jak się gra w piłkę z drewnianymi zespołami gdy się ma technikę, zgranie. Ogólnie mogło być gorzej, ale chyba nikt się nie spodziewał, że ogramy Hiszpanię. Niestety robiąc reprezentacje ze swojaków dobitnie się przekonujemy w meczach z ciut lepszymi jak beznadziejnie słabą mamy ligę... To w większości są młode chłopaki, niech się szkolą i patrzą jak można grać w piłkę.
Najlepsi poza Busquetsem, Torresem i Ramosem? Torres może i nie miał udanego sezonu, bo złapał kontuzję, ale to jest niesamowity napastnik. Busquets jest czołową postacią Barcy na pozycji defensywnego pomocnika. Ramos zagrał wczoraj na prawej stronie obrony, ale trzeba pamiętać, że praktycznie cały sezon w Realu grał jako środkowy obrońca z powodu kontuzji Pepego i naprawdę świetnie się spisywał. Widzę w nim prawdziwego następce Puyola.

Milanos
09-06-2010, 07:04
a czego co 2 osoba się spodziewała , i brdzo dobrze że teraz tak przegraliśmy bo chyba o to chodzi że my mamy tego się nauczyć żeby za te 2 lata tego nie było, to nie tylko wina piłkarzy , bo oni jednak potrafią grać wiadomo przez ostatnie te lata nie byliśmy tam w żadnej czołówce ale grać potrafiliśmy bo awansowaliśmy 3 razy na wielkie imprezy i ogrywaliśmy takie marki jak Portugalia , teraz budujemy inny zespół który obecnie dużo nam nie pokaże, moim zdaniem winą za takie porażki z takimi zespołami ponosi nasz zarząd i ta cała spółka sportfive bo pokażcie mi ile meczy towarzyskich graliśmy z jakimiś klasowymi drużynami przez ostatnie lata zdarzała się jedna na 2 lata, ja jetsem zdania żeby się liczyć z tymi najlepszymi trzeba z nimi grać a nie dla poprawy humoru organizować mecz z jakimś San Marino czy inne Wyspy Owcze, dobrze że teraz będzie otwierana duża część nowych stadionów bo tacy debile ze sportfive stoją teraz pod ścianą i na ich otwarcia muszą znaleść kluczowe drużyny, to zamiast takiego jednego meczu przez te 2 lata zagramy ich może z 8 i po tym powinien być efekt, bo tylko ograni piłkarze którzy przestaną ich się bać bedą wstanie z nimi rywalizować i nie chodzi tu że liga słaba bo ta moim zdaniem idzie ku górze ponieważ coraz większe pieniądze zaczynają się wokól niej kręcić, co za tym idzie zaczną przychodzić lepsi zawodnicy a nasi będą musieli z nimi grać więc własnym poziomem się do nich przystosowywać. Tak więc z ta cała Hiszpanią zgraliśmy na tyle na ile oni sami nam pozwolili a na ile może pozwolić zespół który nie wiem chyba przez ostatnie 30 meczy przegrał tylko raz a po drodze sobie rozpieprzał takie marki jak Argentyna Francja i tego typu no to chyba nic nie trzeba tutaj dodawać , ja jestem bardzo zadowolony z tego że mogliśmy z nimi zagrać i z takimi trzeba grać a nie ich unikać, nawet kosztem jak koljne 5 meczy pzregramy po 4-6:0

Fumanchu
09-06-2010, 09:15
Co by nie pisać nadają się chłopaki worki z piaskiem nosić,oby dało to komuś do myslenia coby za 2 lata było troche lepiej np. jakieś 3:0

Marat
09-06-2010, 14:18
A tymczasem Benitez został trenerem Interu.

Czik
09-06-2010, 15:28
No i Manu w Legii. Ciekawe, jak się w naszej lidze sprawdzi...

Baal-Melkart
09-06-2010, 15:32
opanowanej taktyki

Litości! Tylko nie taktyka! :) Ten termin odkąd pamiętam przez wszystkie przypadki odmieniał Szpakowski i tylko jak go usłysze to dostaje wstrząsu anafilaktycznego!

Hiszpanie pokazali nam miejsce w szeregu. No cóż, w piłce kopanej od dawna się już nie liczymy i tak pozostanie w najbliższej przyszłości :(. Zastanawiam się tylko dlaczego. W takiej siatce czy ręcznej jakoś mamy naprawdę solidne reprezentacje. Ligi zresztą też.

Nezahualcoyotl
09-06-2010, 17:37
Biedaczysko :( ...z nikim nie wymienil koszulki :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvM ... i998PY74Hk (http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvMVXU&playnext_from=TL&videos=ui998PY74Hk)

Earl
09-06-2010, 18:05
http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvM ... i998PY74Hk (http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvMVXU&playnext_from=TL&videos=ui998PY74Hk)

Pomyśleć, ze Ruch chce za takiego kopacza 1,5 melona juro...jak to mówią młodzi: łarmagedon :lol:

Milanos
09-06-2010, 18:07

Pomyśleć, ze Ruch chce za takiego kopacza 1,5 melona juro...jak to mówią młodzi: łarmagedon :lol:
nie za nie go tylko za ich 2 ^^

Czik
09-06-2010, 18:09
Dżizas... Na początku myślałem, że to coś nie tak, że mówi co innego. Ale jak się przyjrzałem, to widać, że mówi 'ti-szert' pokazując na koszulkę. Porażka.

Aquila
09-06-2010, 22:00
i to jest k*** reprezentant naszego kraju.... :lol: ale zaraz pojawia się 'przesada', 'nie znacie sie', 'Smuda dopiero buduję repre'.

teraz widać różnice między piłkarzami a kopaczami. nawet nie walczyli :| szkoda że się nie rozpłakał ten cienias. w życiu bym się nie płaszczył przed jakims żelmenem obojętnie czy byłby to Fabregas czy super technik Ronaldo.

Czik
09-06-2010, 22:22
Najwyżej wyleci z kadry... Nie jesteśmy w ostatniej fazie przygotowań do jakiegoś turnieju, żeby głupie zachowanie jakiegoś reprezentanta traktować jako gwóźdź do trumny polskiej piłki.

Nezahualcoyotl
09-06-2010, 22:49
Jakas klatwa zawisla nad polska pilka czy co :shock: :?:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mlodzi ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mlodzi-polscy-pilkarze-przegrali-z-luksemburgiem,1,3239995,wiadomosc.html)

odi.profanum
09-06-2010, 22:51
Najlepsi poza Busquetsem, Torresem i Ramosem? Torres może i nie miał udanego sezonu, bo złapał kontuzję, ale to jest niesamowity napastnik. Busquets jest czołową postacią Barcy na pozycji defensywnego pomocnika. Ramos zagrał wczoraj na prawej stronie obrony, ale trzeba pamiętać, że praktycznie cały sezon w Realu grał jako środkowy obrońca z powodu kontuzji Pepego i naprawdę świetnie się spisywał. Widzę w nim prawdziwego następce Puyola.Chodziło mi o pierwszy skład jaki wybiegł z Polakami. Wiem kim oni są, bo akurat z Hiszpańską piłką jestem w sumie na bieżąco. A Busquets jest cienki, do tego jest pajacem i pozerem i go po prostu nie trawię.
Co do reszty się zgodzę, z wyjątkiem tego, że Ramos większość meczy grał w obecnym sezonie na środku. Raczej na prawej - jego nominalnej pozycji, choć to uniwersalny zawodnik. Zaczął grac grywać częściej na środku po kontuzji Pepe w meczu z Valencia ( zerwanie więzadeł w kolanie, coś w listopadzie ), końcówke sezonu to faktycznie - okupował środek defensywy.
http://img25.imageshack.us/img25/2451/busquetst.gif (http://img25.imageshack.us/i/busquetst.gif/)

Busquets <3
Fajnie sie też zachował w meczu z Villareal.
Olee, olee, olee ole ole, oleeeee !

Baal-Melkart
10-06-2010, 16:14
Jakas klatwa zawisla nad polska pilka czy co :shock: :?:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mlodzi ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/mlodzi-polscy-pilkarze-przegrali-z-luksemburgiem,1,3239995,wiadomosc.html)

Nie no z Luksemburgiem to mieli prawo przegrać [ :lol: ]

Aquila
10-06-2010, 16:28
jak widzę co niektórzy z piłka robią, to coraz bardziej uświadamiam sobie ze w reprze nie grają wcale ci najlepsi. no, ale tyko jeden gol, jest sukces :lol: zawsze lepsze to niz 6-0.

Nezahualcoyotl
12-06-2010, 14:13
Peszko przeszedl do "koniczynek" zas Lewandowski dolaczyl do Kuby w Dortmundzie.Dwoch podstawowych zawodnikow Lecha odeszlo a LM juz niedlugo...tradycyjnie zatem dla polskiej pilki klubowej wyprzedaz a pozniej pretensje ze nie ma Naszych zespolow w Elicie.

Earl
12-06-2010, 15:35
Peszko przeszedl do "koniczynek" zas Lewandowski dolaczyl do Kuby w Dortmundzie.Dwoch podstawowych zawodnikow Lecha odeszlo a LM juz niedlugo...tradycyjnie zatem dla polskiej pilki klubowej wyprzedaz a pozniej pretensje ze nie ma Naszych zespolow w Elicie.

No ja nie wiem, czego innego można się było spodziewać. :roll: Chłopaki odchodzą z beznadziejnej polskiej ligi, bo tutaj to tylko obniżą poziom i nie zarobią dobrej kaski. Nawet jak będą siedzieć na ławeczce, to na pewno finansowano nie stracą za granicą. A kwestia awansu do LM...cóż to jest kwestia wyjątkowo szczęśliwego losowania przeciwnika. Dla polskich zespołów to szczytem możliwości jest awans do grupy w lidze europejskiej, chyba że coś się naprawdę zmieni z tymi wyprzedażami.

Czik
12-06-2010, 21:48
No przepraszam, ale akurat chyba nie chcielibyście, żeby ci piłkarze siedzieli do oporu w Ekstraklasie? Piłkarz musi dostosować się do poziomu ligi, w której gra... Wiadomo, że lepiej będzie rozwijać się gracz w lidze greckiej, niż tyrając potęgi w stylu Znicza Pruszków...

Sam Fisher
14-06-2010, 13:02
http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Zdymi ... omosc.html (http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Zdymisjonowac-Smude-natychmiast,wid,12366179,wiadomosc.html)

No jego to już całkowicie powaliło. Szuka miejsca w mediach przez bycie kontrowersyjnym?

Dragonit
14-06-2010, 16:47
Szkoda słów na tego człowieka, podczas tego meczu z Anglią rzucanie się po piłkę ostro zryło mu banię.

Nezahualcoyotl
14-06-2010, 17:25
Tomaszewski tylko by donosil na innych i przed sady stawial...nawyk ze Stanu Wojennego we krwi mu pozostal ;) :lol:

Nagano
14-06-2010, 17:40
Bramkarzem może i był niezłym, ale człowiekiem to jest śmiesznym. Zawsze szuka wszędzie spisków i ma tok rozumowania elektryka wysokich napięć.

Baal-Melkart
14-06-2010, 19:24
No cóż, kiedyś Anglicy nazwali Tomaszewskiego "pajacem", jak widać sporo w tym prawdy.

Aquila
14-06-2010, 21:51
Wydaje mi się, że jesli mielibyśmi więcej takich ludzi, nie bojących się mowic prawdy, to moze lepiej by bylo w polskiej pilce.

Chociaż, najlepiej jest krytykować, a jak by doszedł do władzy to nic by sie nie zmienilo. Już od dawna wiem, ze w polskiej pilce nic sie nie zmieni. Porażki 6-0 zawsze będą sukcesem, bo dopiero się uczymy :lol: Debil nie potrafiący się wysłowić, żebrzący o koszulkę - polski kopacz.

Dopóki nie rozgoni się pzpnu to będzie tak jak jest, jak wejdą ludzie młodzi, wykształceni, chcący cos zmieniać i rozumiejacy kibiców. Wtedy zacznie się zmiana na lepsze.

To będzie trudne, niesamowite jak beton się trzyma. Wystarczy przypomnieć tą kur*ę, listkiewicza, nie szło się mendy pozbyć.

Wydaje mi sie, że w pilce klubowej troszke sie zmienia na lepsze. Tylko iti przeszkadza Warszawiakom.

Sam Fisher
14-06-2010, 22:01
To będzie trudne, niesamowite jak beton się trzyma. Wystarczy przypomnieć tą ku*wę, listkiewicza, nie szło się mendy pozbyć.

Tak żeby nikt się nie obrażał na słówko "ku*wa" to podam taki przykład

http://www.sport.pl/sport/1,89353,57713 ... z_nut.html (http://www.sport.pl/sport/1,89353,5771332,michal_listkiewicz_klamie_jak_z_nu t.html)
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/ekst ... 19485.html (http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/ekstraklasa/przekreci-widzew-na-7-mln-z_119485.html)
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-l ... ,nId,97721 (http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-listkiewicz-jestem-niewinny,nId,97721)

Mogę się mylić, ale chyba jakiś czas temu Listkiewicz też chciał położyć łapę na organizacji Euro2012. Oczywiście chodzi o własną kieszeń.

Dragonit
14-06-2010, 22:13
Debil nie potrafiący się wysłowić, żebrzący o koszulkę - polski kopacz.

Sorry, ale wypowiedzi pomeczowe to ostatnie, co mogę zarzucić naszym piłkarzom.

Nagano
19-06-2010, 07:25
Tak działa komunistyczna mafia zwana PZPN
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8035 ... o_sad.html (http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8035109,PZPN_szantazuje_Widzew__Albo_licen cja__albo_sad.html)

Milanos
19-06-2010, 08:07
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... edzie.html (http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/pan-kibicuje-millwall-pan-na-mundial-nie-jedzie.html) :roll: w Anglii z tymi zakazami to ich kompletnie poj

Dragonit
21-06-2010, 11:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-m ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/el-lm-lech-poznan-poznal-rywala,1,3301395,wiadomosc.html)

A Tomaszewski dalej się ośmiesza http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-201 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-2010-rpa/w-normalnym-kraju-selekcjoner-podalby-sie-do-dymis,1,3301309,wiadomosc.html)

odi.profanum
29-06-2010, 12:31
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-f ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-francuska/arsenal-zaoferowal-85-mln-euro-za-kandydata-do-gry,1,3313253,wiadomosc.html)
Proszę.

Dragonit
29-06-2010, 14:12
Z Błaszczykowskim to jest taka sprawa, że albo Kicker ocenia polaków niesprawiedliwie, albo w polskiej reprezentacji gra o wiele lepiej niż w klubie - bo w tym drugim oceniany jest raczej przeciętnie, a w większości meczów reprezentacji (no, może ostatnio szło mu trochę gorzej) pokazuje się ze znakomitej strony, potrafi jeździć jak chce czeskich obrońców bądź pakować takie bramy, jak ta w meczu z Bułgarią. Jeśli chodzi o polskie talenty, to wie ktoś, co się dzieje z Janotą? Pamiętam, jak Lech grał z Feyenoordem, wtedy wpuścili go na boisku w drugiej połowie i był jednym z najlepszych w swojej drużynie, wiele robił na lewym skrzydle. A miał wtedy chyba 18 lat.

Czik
29-06-2010, 14:59
Błaszczykowski to po prostu zwykły gracz średniego zespołu z Bundesligi, ale jak na warunki polskiej piłki to wielkie osiągnięcie. Wyróżnia się, bo jako jeden z niewielu "naszych" jest równie szybki, co piłkarze grający w najlepszych ligach, i dobrze przygotowany fizycznie. W jednym ze swoich sezonów był, powiedzmy, rewelacją, i nawet Liverpool chciał go kupić, ale Borussia żądała za dużo kasy. Jest jeszcze stosunkowo młody, ale wielkiej kariery raczej już nie zrobi.

Poza nim, świetnie we Francji radzi sobie Jeleń, który jest obecnie naszym najlepszym napastnikiem, ale przez "geniusz taktyczny" Smudy nie mamy jak tego wykorzystać - bo nie gramy w stylu Auxerre, który w pełni korzysta z atutów Jelenia. Mam na myśli grze dość defensywnej, opartej na dużej dyscyplinie taktycznej, i atakach z kontry opierających się na długich podaniach do szybkiego napastnika - czyli Jelenia właśnie. Jest jeszcze Obraniak, który jakiś mega rewelacyjny nie jest, ale ma ten sam atut co Błaszczykowski - trenuje i gra regularnie w jednej czołowych lig, przez co pozytywnie wyróżnia się na tle naszych pod względem szybkości i przygotowania fizycznego.

Młody Lewandowski to póki trochę masakra. To dobry gracz jak na warunki Ekstraklasy, ale straszne z niego drewno - rzadko udaje mu się przyjąć piłkę tak, żeby mu nie odskoczyła na 2 metry. Ale tutaj możemy być dobrej myśli, bo jest jeszcze w wystarczająco młodym wieku, by się rozwijać, a gra w Niemczech na pewno mu w tym pomoże.

Jeszcze Roger do tego, i mamy całkiem zgrabną ofensywę.

Problem największy mamy z obroną, ja dziwie się, że Smuda wszystkimi dostępnymi środkami nie próbuje łapać Boenischa... Taki gracz w chwili obecnej byłby dla nas na wagę złota. Nie jest on jakiś super-hiper-mega, ale na pewno lepszy od produktów naszej ekstraklasy...

Dragonit
29-06-2010, 19:18
Błaszczykowski wyróżnia się techniką, zobacz, jak czasami potrafi przedryblować. Musiałbym obejrzeć kilka meczy Borussi, by dowiedzieć się, czemu nie zdobywa wyższych ocen. On nie miał jakiejś kontuzji? Bo coś mi się kojarzy, jeśli tak, to wiadomo już, czemu nie gra na takim poziomie.
Jeleń wiadomo, że również trzyma poziom, ale też trudno robić taktykę tylko pod 1 zawodnika. Nie mniej, jakieś zmiany by się przydały. Jeśli chodzi o Lewego, to różnie to bywa, ale w ostatnich meczach ekstraklasy imponował formą i opanowaniem piłki, po prostu strasznie waha się jego poziom.
Roger? Teraz to nic szczególnego w nim nie widzę, już wolę Boguskiego, albo jakiegoś młodzika. A Boenisch to wiadomo, przydałby się.

Czik
29-06-2010, 22:56
Technika to nie tylko drybling. To także przyjęcie piłki, bieg z piłką blisko przy nodze... Błaszczykowski ma tendencję do wypuszczania sobie 'jak głupi' bardzo daleko piłki, biegnąc na pełnej szybkości. To nie jest pokaz dobrej techniki...

Dragonit
30-06-2010, 01:10
Maradona też wypuszczał piłkę, przecież zazwyczaj w ten sposób udaje mu się przebić dalej, więc jest to raczej dobre rozwiązanie. Gdzieś widziałem nawet filmik, gdzie Błaszczykowski pokazywał, jak klei mu się piłka do nogi.

Aquila
30-06-2010, 15:58
śmiem wątpić, że pamiętasz co robił Maradona :D

Żurawski w Wiśle, Wichniarek u nas ;) w naszej lidze Artur to gwarancja co najmniej 10 bramek, skore Reiss był krolem strzelcow. . ale jeszcze 1 napastnika trzeba kupic.

Dragonit
30-06-2010, 16:50
Nie muszę pamiętać :D
Kupno Wichniarka to dobra rzecz, wiele razy już o tym wspominano. Kluczem jest, by wrócił do dyspozycji, jaką prezentował w Arminii, transfer do kraju może być czynnikiem, który w tym pomoże. Wtedy może trochę namieszać.
A Żurawski ... myślę, że prócz pewnego autorytetu wśród młodych, nic nie zdziała, ale nie mówię hop ;)

Nezahualcoyotl
30-06-2010, 17:00
No odmladza sie ta polska liga :lol: .Smuda bedzie mial w czym przebierac ;) ...tyle zdolnej "mlodziezy" bedzie biegac po boiskach Extraklasy :mrgreen:
Moze Krzynowka ktos by sciagnal :?:

Nagano
30-06-2010, 17:23
Najgorsze jest to, że takie staruchy, których już nie chcą na zachodzie podnoszą poziom naszej ligi :?

Dragonit
30-06-2010, 18:34
Nie mogę już z niektórych sucharów :roll:

Milanos
30-06-2010, 20:03
Takie staruchy jak powiadacie są najlepszymi nauczycielami , do tego także czasami potrafią z takimi młodziakami pogadać tak abym tym woda sodowa do łba nie uderzała przykładem jest Frankowski który dość często motywował Grosickiego. Ogólnie to wolę aby te staruchy od naszych klubów dostawały kasę niż tacy juniorzy którzy zamiast trenować pałętają się po klubach kozacząc gdzie grają i to że raz zagrali w 1 składzie, a później albo na meczu albo na trenie kacuwa i biegać się nie chce.

Dragonit
01-07-2010, 15:44
Dzisiaj mecz Ruchu, oczywiście tv nie transmituje. Mam nadzieję, że Chorzowianie wygrają. Przyznaję, że nie oglądałem zbyt dużo meczy tego zespoły, dobry jest ten Sadlok? Bo w komentarzach często o nim wspominają. Wiem tylko, że nie gra.

Nagano
01-07-2010, 15:58
Polsat będzie transmitował mecze LE, ale tylko z tego meczu nie będzie transmisji (sprawy techniczno-biznesowe). Sadlok jest całkiem dobry jak na poziom naszej ekstraklasy chociaż jak pokazał mecz naszej reprezentacji chłopak musi zmężnieć i nabrać doświadczenia. To trochę taka sytuacja jak kiedyś z Błaszczykowskim także ma zadatki na postać wyróżniającą się w Polsce.

Jeśli chodzi o sam wyjazd Ruchu to mieli pecha trafiając na rywala prawie z pod samej chińskiej granicy. Była nawet możliwość zabrania ok. 40 kibiców na mecz (koszt ok. 3000 zł na osobę) i byli chętni, lecz ostatecznie klub poinformował, że nie bierze kibiców.

Dragonit
01-07-2010, 16:02
Bez kibiców będzie ciężko, chodź myślę, że będzie conajmniej z 1:0, za to mam nadzieję, że u nas będzie miazga :D