Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna
Te całe gran derbi to jest jakaś parodia. Same faule, wymuszenia, symulacje, a mało dobrej gry. Nie wiem, czym tu się jarać. :o
odi.profanum
25-08-2012, 10:04
Te całe gran derbi to jest jakaś parodia. Same faule, wymuszenia, symulacje, a mało dobrej gry. Nie wiem, czym tu się jarać. To, że na boisku biega w gran derbi 1/2 najlepszych grajków świata ;)
To akurat było spoko - zwłaszcza 2 połowa.
I 1/2 najlepszych płaczków świata :lol:
Dzis rusza Serie A, na początek Juve-Parma i Fiorentina-Udinese. Zwłaszcza ten drugi mecz może być ciekawy, bo Viola zrobiła kilka interesujących zakupów ( Borja Valero, Aquilani, Cuadrado ).
odi.profanum
26-08-2012, 00:13
I 1/2 najlepszych płaczków świata Tak jakby we włoskiej lidze ich nie brakowało. Co nie zmienia faktu, że czasem w tych super klasykach jest więcej teatru niż piłki ;)
że czasem w tych super klasykach jest więcej teatru niż piłki ;)
Kiedy? :P
odi.profanum
26-08-2012, 15:09
Spotkania w Lm Realu i Barcelony :D
Barcy z Realem ogladalem tylko druga polowe i jestem zadowolony :D sędzia naprawde duzo akcji puszczał jak na hiszpanskie realia
P.S. A getafe ladnie dzis z Realem powalczyło no i oplacilo sie ;)
odi.profanum
27-08-2012, 11:56
Dobrze, że akurat tego meczu nie oglądałem ale ponoć Real grał straszny piach i zasłużył na porażkę. Barca już 5 pkt przewagi :D
Modric w Realu ;)
Fornalik przebił Smudę powołując do kadry Saganowskiego. A myślałem że Smudy nie przebije nikt. ;)
odi.profanum
28-08-2012, 20:12
A tu Sagan 3 bramy sieknie 8-)
Nieoficjalnie: Barbatov w Juve, za 5 mln euro, z kontraktem ok. 2 mln.
Nie jest to na pewno ten, którego wymarzyli sobie kibice, ale ja jestem nawet zadowolony. Tanio i bardzo solidnie. Liczę, że w tym roku wystrzeli w Genoi król strzelców Serie B z poprzedniego sezonu, Ciro Immobile, do którego połówki posiada prawo Juventus i że za rok wykupią go jak Giovinco ( jak wystrzeli, to pewnie coś koło 10 baniek, czyli spora dopłata ) i na tym temat top playera na atak się skończy. Zobaczymy co z tego wyniknie..
PS: Bojan Krkic w Milanie http://forum.juvepoland.com/images/smiles/icon_prochno.gif
http://www.sinaimg.cn/dy/slidenews/2_img/2012_35/730_791233_511286.jpg
Fajny meczyk, ale szkoda, że przygasł w 2. połowie.
Barca przez większość czasu nie istniała i gdyby nie nieudolność Higuaina zwycięstwo mogło być dużo wyższe. No i nieuznana bramka Pepe. Ogólnie mecz nie był brutalny, za to czerwona kartka dla Adriano jak najbardziej prawidłowa, co ciekawe, wszyscy są co do tego zgodni na portalach wszelakich :D
Ogólnie Barcelona praktycznie nie istniała w meczu, stworzyli kilka sytuacji pod koniec, ale wynikało to tylko z tego, że Real odstąpił całkowicie pola, by utrzymać wynik.
Ronaldo zrobił coś pięknego przed strzeleniem bramki :O Genialne przerzucenie piłki piętką.
[youtube:3szy8ysb]http://www.youtube.com/watch?v=2voHKxpzTXo[/youtube:3szy8ysb]
Do tego piękny gol z wolnego Messiego
[youtube:3szy8ysb]http://www.youtube.com/watch?v=SMaQt4nnCWo[/youtube:3szy8ysb]
odi.profanum
30-08-2012, 09:00
Dokładnie, niestety oglądałem mecz na tvp i nieobiektywizm komentatora był kompromitujący :? :? Barcelona nie istniała, poza pieknym strzałem Messiego i kilkoma wrzutkami w pole karne nic nie zagrali. Natomiast Higuain w Realu miał 4 setki :) Zaskoczony jestem bo tak beznadziejnej gry Barcelony w sumie nigdy nie widziałem: Khedira ich nawet kiwał ( raz przeszedł 5 i strzelił po długim rogu ) ;). W drugiej połowie mecz przygasł, Real już tak agresywnie nie atakował to i Barcelona coś klepała. Generalnie pozytywne zaskoczenie jak dla mnie, Real obiektywnie był zdecydowanie lepszy na boisku, szkoda nieskuteczności bo równie dobrze mogłoby być 5,6:1.
No i Ronaldo jak Pique pojechał ;)
Tradycyjnie też sędzie nie uznaje bramki Realowi z niewiadomych względów, to już się zaczyna robić nudne.
Oglądałem tylko drugą połowę, ale Real igrał z ogniem, bo Barca kilka akcji stworzyła. Choć ogólnie cała druga część była nudna, jedni już za bardzo nie chcieli, drudzy grając w dziesiątkę za bardzo nie mogli.
Szopka z tym Berbatovem, bo wyląduje najprawdopodobniej w Fulham.
Fiorentina była już dogadana z samym zawodnikiem i United, Berba miał wylądować na badaniach, tymczasem olał całą sprawę... Kilka słów z Fiorentiny
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... batova.php (http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/viola_wsciekla_przez_berbatova.php)
Między słowami oskarżają chyba Juventus, że to przez nich nie doszło do transakcji.
Tymczasem Marotta twierdzi, że skontaktował się z agentami Berbatova dopiero po tym, jak ten olał Viole.
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... e_juve.php (http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/marotta_odpowiednie_zachowanie_juve.php)
Sam piłkarz ponoć wolał pozostać w Anglii.
Nisko spadła Serie A, skoro nawet 31-letnia powoli odchodząca gwiazda woli jakiś ogórków od mistrza Włoch i gry w LM.
odi.profanum
30-08-2012, 17:20
PS: Bojan Krkic w Milanie No to Milan srogo się uzbroił - przyszykował ekipę na walkę o utrzymanie w lidze ;)
Opłacało mu się wymieniać Pazzini za Cassano z Interem?
Oglądałem tylko drugą połowę, ale Real igrał z ogniem, bo Barca kilka akcji stworzyła. Choć ogólnie cała druga część była nudna, jedni już za bardzo nie chcieli, drudzy grając w dziesiątkę za bardzo nie mogli. Nuda była w 2 giej połowie.
Samą wymiane jeszcze by można przyjąć ( choć to raczej strata dla Milanu ) ale oni dopłacili jeszcze 7 mln :lol: Inna sprawa, że Cassano ma trudny charakterek i wkurzył się po sprzedaniu Ibry i Silvy, dlatego też musieli się go pozbyć.
A tymczasem Juventus ma osłabić... o przepraszam, "wzmocnić"... Bendtner z Arsenalu... to jest jakaś kpina, to już wolę w jego miejsce Mariana Janoszkę. Widać co roku, na koniec okna musi przyjść gość, który gówno sobie pogra, a w meczach w których mu się to uda, gówno pokaże. 2 lata temu jakiś Rinaudo i Traore, rok temu Elia i w tym roku przyszedł czas na duńskie drewno. Szkoda gadać.
Haha w końcu się udało komuś wcisnąć to drewno :D już się bałem, że zostanie w Arsenalu
odi.profanum
31-08-2012, 08:49
Samą wymiane jeszcze by można przyjąć ( choć to raczej strata dla Milanu ) ale oni dopłacili jeszcze 7 mln Inna sprawa, że Cassano ma trudny charakterek i wkurzył się po sprzedaniu Ibry i Silvy, dlatego też musieli się go pozbyć. Ja nie wiem co ten Milan robi; poza Boatengiem i Abate tam nie ma w ogóle dobrych, regularnych grajków. Ten Juventus to ich tam wszystkich będzie prał w tym sezonie.
Grupa A
1. FC Porto
2. Dynamo Kijów
3. Paris Saint-Germain
4. Dynamo Zagrzeb
Grupa B
1. Arsenal FC
2. FC Schalke 04
3. Olympiakos SFP
4. Montpellier HSC
Grupa C
1. AC Milan
2. Zenit Sankt Petersburg
3. RSC Anderlecht
4. Málaga CF
Grupa D
1. Real Madryt
2. Manchester City
3. AFC Ajax
4. Borussia Dortmund (...)
Grupa E
1. Chelsea FC
2. Szachtar Donieck
3. Juventus FC
4. FC Nordsjælland
Grupa F
1. Bayern Monachium
2. Valencia CF
3. Lille OSC
4. BATE Borysów
Grupa G
1. FC Barcelona
2. SL Benfica
3. Spartak Moskwa
4. Celtic FC
Grupa H
1. Manchester United
2. SC Braga
3. Galatasaray SK
4. CFR 1907 Cluj
Real ma fajną grupę, będzie co oglądać w tym roku ;) United farciarze :D
Rafi, to tylko wypożyczenie, na całe szczęście... A sam Bendtren to niezły klaun:
09:20: Dzisiejsza La Gazzetta dello Sport podaje zaskakujące informacje na temat żądań Nicklasa Bendtnera. Duńczyk przechodzi obecnie badania medyczne, a do Turynu trafi jedynie na zasadzie wypożyczenia. Okazuje się jednak, że Bendtner zażyczył sobie otrzymania numeru '10', który przez wiele lat nosił kapitan Alessandro Del Piero. Marotta miał odpowiedzieć krótko - "Damy ci znać".
Z tym numerem grały największe legendy Juventusu, jak i światowej piłki, takie jak Platini, Baggio czy Del Piero, a ten paź chce ten numer? Pora wrócić do dalekiej Skandynawii, posada drwala murowana dla tego chłopaczka :lol:
United farciarze :D
Tak sobie , ja liczyłem na jakiejś mocniejsze zespoły , inaczej pewnie znowu podejdą lekceważąco i się skończy na fazie grupowej.
Liczyłem, że Juve trafi na United, bo tradycja ich pojedynków jest ciekawa ;) No ale może to i lepiej, że nie trafili, bo ta Benfica jest całkiem dobra.
Mam pytanie:
jaki typujecie wynik meczu dziś o Superpuchar? Poza Barsą to liga hiszpańska mi...jest tak średnio na jeża, angielska też, ale gdyby Atletico wygrało byłby to fajny policzek dla gigantów finansowych :) Chociaż Atletico też nie należy do biedaków, to im dużo brakuje :)
Chelsea wydaje się być w gazie z nowymi nabytkami, takimi jak Hazard. Także stawiam na nich.
odi.profanum
31-08-2012, 20:04
Ja na Atletico, wolę kibicować tym słabszym ;)
Tak sobie , ja liczyłem na jakiejś mocniejsze zespoły , inaczej pewnie znowu podejdą lekceważąco i się skończy na fazie grupowej. Nie no bez jaj, kadrę mają całkiem niezlą.
To chyba musisz Chelsea kibiciowac :lol:
Falcao... nawet nie będę komentował, wyborny napastnik.
Te podanka Atletico o wiele bardziej mi sie podobają niż przereklamowana tiktaka od pana Tiktaka :mrgreen:
Ja na Atletico, wolę kibicować tym słabszym ;)
Tak sobie , ja liczyłem na jakiejś mocniejsze zespoły , inaczej pewnie znowu podejdą lekceważąco i się skończy na fazie grupowej. Nie no bez jaj, kadrę mają całkiem niezlą.
Niby rok temu też była dobra , a zespoły nawet chyba jeszcze słabsze niż teraz . I jak wyszło ?
Falcao rozjechał Czelsi, to fajne :mrgreen: , a w naszej skopanej, bez względu co o niej myślę :D cudny wynik, milicjanty przegrały z Polonią, czyżby Smuda wlezie na stołek trenerski Wisły?
odi.profanum
31-08-2012, 21:38
To chyba musisz Chelsea kibiciowac W domyśle chodziło mi o biedniejszych; eh, kiedyś były takie czasy, że deportivo jechało 4:0 Milan u sibie w LM. Szkoda, że tak rozwalono tą ligę. Gdyby hiszpańska piłka miała kasę anglików to byłyby bez kitu gwiezdne wojny a tak to po raz kolejny hiszpanie pokazują drewnianym angolom jak się w piłę gra, by potem sprzedać co lepszych grajków na wyspy ;)
Generalnie niezłe drewno to Chelsea, grali bez zaangażowania, nie rozumiem takiego podejścia.
Falcao... nawet nie będę komentował, wyborny napastnik Ciekawe kiedy go sprzedadzą :D Zajebistym napastnikiem jest już od 2 lat. Nie ma co, interes zrobiło Atleti sprzdając przeciętniaka Agguero kosztem takiego grajka ;)
[youtube:1cipq4xb]http://www.youtube.com/watch?v=BeJ-6nBcE5I&feature=related[/youtube:1cipq4xb]
Niby rok temu też była dobra , a zespoły nawet chyba jeszcze słabsze niż teraz . I jak wyszło ? Ale Manchester ma co jakiś czas taki sezon, że gra beznadziejne w LM by potem wrócić w dobrym stylu ;)
Te podanka Atletico o wiele bardziej mi sie podobają niż przereklamowana tiktaka od pana Tiktaka No nie? Zamiast męczyć widzów milionem podań do tyłu Atleti jak i Real - klepka i szybkie kontrataki i od razu się coś dzieje;)
Aguero cienki? Bez komentarza.
Swoją drogą Kolumbia ma całkiem ciekawy skład. Na obronie: Zapata, Armero, Zuniga; w pomocy Guarin, Rodriguez, Cuadrado; w ataku Muriel z Falcao. Mogą zamieszać w Brazylii, jeżeli awansują.
odi.profanum
31-08-2012, 22:14
Aguero cienki? Bez komentarza. Kiwacz jakich wiele, ja go z ligi hiszpańskiej pamiętam, że było dużo hałasu o nim a jak przychodziło pograć z Realem czy Barceloną to jakoś Aguero znikał.
No tak, bo strzelenie 23 bramek w jednej z najsilniejszych lig świata i poprowadzenie drużyny do mistrzostwa to typowy objaw bycia zwykłym przeciętniakiem.
No tak, bo strzelenie 23 bramek w jednej z najsilniejszych lig świata i poprowadzenie drużyny do mistrzostwa to typowy objaw bycia zwykłym przeciętniakiem.
W dodatku w pierwszym sezonie w tej lidze.
Ja osobiście jestem od jakiegoś czasu fanem samego Aguero, po prostu uwielbiam patrzeć na jego grę.
odi.profanum
01-09-2012, 09:30
Może w Anglii się rozkręcił, w Hiszpanii był wielkim talentem - strzelał 15,16 goli w sezonie. Zobaczę jak w Lm pogra i co pokaże z Realem ;)
No tak, bo strzelenie 23 bramek w jednej z najsilniejszych lig świata ;)
poprowadzenie drużyny do mistrzostwa to typowy objaw bycia zwykłym przeciętniakiem W Silvie nie zapomniałeś ;) Przeciętny był a Atletico i Argentynie, może w City się wyrobił. Natomiast w porównaniu napadziorów Falcao Aguero i interes jaki zrobiło Atletico na sprzedaży tego pierwszego - to raczej nie mam złudzeń kto jest lepszym napastnikiem ;)
W dodatku w pierwszym sezonie w tej lidze Hiszpańskim zawodnikom lezy liga angielska.
Essien na wypożycieniu w Realu :roll:
Póki co panowie LM ma zdobytą Czelsi, LE Atletico, gdzie jest Atletico w LM? Gdzie jest FC Porto co niedawno tez tak piknie zagrało w LE? W LM nie zaistniało ostatnio...Po prostu zaczyna dziać się to, co kiedyś ostrzegał jakiś trener francuskiej drużyny nie pamiętam który :cry: , że przy takiej ilości spotkań jakie mają zawodnicy, nie dość że medycyna musi ich wspierać w różnoraki sposób ;) , to będą rezygnować z niektórych rozgrywek, nie ze względu na lekceważenie ich, ale po prostu kwestia zachowania sił na cały sezon, bo to już nie pierwszy raz jak coś takiego się dzieje, nie tylko w przypadku tego spotkania...Co nie ujmuje klasy temu meczowi, a szczególnie Falcao :D
odi.profanum
01-09-2012, 15:12
Barcelona tam wygrała z Porto ;) Chelsea tą LM wygrało na mega szczęściu, które gdzieś wczoraj uleciało ;) Ale przez ostatnie 10 lat zasłużyli na triumf jak mało kto, fajnie, że wygrali ale jak mają katować widza takim drewnianym stylem, to niech lepiej dostają po 4:1 ;)
http://pilkarskafiesta.pl/2012/09/02/vi ... fair-play/ (http://pilkarskafiesta.pl/2012/09/02/video-hulk-ignoruje-zasady-fair-play/)
Ale cham.
Lwie Serce
02-09-2012, 17:45
Gwiazdy wygrali z politykami 2 :1. Donaldinho nieźle grał :lol: Nie mówiąc o Kaliszu :lol:
Legia dziś zagrała jak przystoi przyszłemu mistrzowi ;)
Hulk w Zenicie St.Petersburg? Szczena mi opadła...
hyperboria11
04-09-2012, 18:09
Legia dziś zagrała jak przystoi przyszłemu mistrzowi ;)
a myślałem, że tylko ja na tym forum kibicuje Legii 8-) ,
Odnośnie tego meczu: 70 minut k*rwiania i dopiero po wejściu Salinasa zacząłem być dziwnie spokojny, że przynajmniej zremisują. Nie mniej jednak końcówka była naprawdę Mistrzowska :D
No co Ty , z Warszawy jestem a tam tylko jeden klub jest ;) Jakimś wielkim fanem nie jestem , na pewno nie aż takim jak Manchesteru , ale meczu Legii odpuścic nie mogę :) A co do meczu to po prostu po końcówce się poznaje klub ... przegrywać , podnieść się, strzelić gola na 2:1 a potem jak przystało na drużynę z prawdziwego zdarzenia , dobić przeciwnika .
Szkoda, że potrafią to robić tylko z ogórkowymi drużynami z polskiej pseudoklasy, takimi samymi jak oni
Wiadomo , jaka liga taki mistrz ;)
Dla tych co zachłystywali się nad ogromem możliwości naszego bramkarza Borubara :mrgreen: Bezrobotny szuka pracy, czyżby wszyscy się nie poznali poza naszymi pseudo dziennikarzami sportowymi? :lol:
http://ofsajd.onet.pl/newsy/boruc-zdrow ... tykul.html (http://ofsajd.onet.pl/newsy/boruc-zdrowy-wolny-i-zaskoczony,1,5237535,artykul.html)
to nie wiem, czy nie bajki onetowskie ;)
- Fiorentina oferowała mi przedłużenie kontraktu, ale ja czułem, że czas na zmianę.
Przecież w Borubara wierzą tylko ludzie, którzy go ostatnio widzieli jak grał na Euro 2008 i na tym opierają całą swoją wiedzę o jego umiejętnościach. Dla nich to zawsze będzie BEST GOALKEEPER EVAHHHH
Rozumiem, że Boruca w Celticu i w Fiorentinie śledziłeś co do jednego meczu ? Zresztą, tak to prawda na euro 2008 był najlepszym polskim piłkarzem i tyle.
Zawsze będę bardziej za Borucem niż tym pajacem Szczęsnym, dobrze że Kuszczaka powołał.
No tak, Boruc to taki kulturalny człowiek, nigdy nie pajacował tylko popijał lampki wina :D
Tak sobie wypajacował, że nikt go w Europie nie chce, a ponoć taki dobry jest wg niektórych. Widocznie nie jest. Za to Szczęsny o dziwo gra w Premier League.
Dokładnie Aquila, niektórzy nie widzieli go jak grał we Fiorentinie, ale będą mówić, że jest cienki. Ja widziałem kilka meczy i zwłaszcza w dwóch z Juve grał na prawdę wybornie.
Lubie Borubara, w przeciwieństwie do tego zadufanego w sobie pajaca. Przyznać też uczciwie trzeba, że to Artur był jednym z głównych winowajców braku awansu na Mś 2010. Wojtuś niech tam się jeszcze ponaśmiewa z kolegów na "tweecie", w tym jest dobry :lol:
Tak czy siak, uważam, że Boruc się skończył, a szkoda.
odi.profanum
07-09-2012, 21:41
Saganowski kompletnie zmarnował szanse, dostał 2 minuty i gość nic nie pokazał. Więcej bym go nie powoływał.
Wawrzyniak i Grosicki ładnie grę ciągnęli, ten pierwszy wkręcał cały czas rywali, że ci nie wiedzieli co się dzieje a grosik klepeczki. Widać Smuda się mylił, że go nie brał.
Bardzo dobry występ również Murawskiego, uspokoił grę w środku pola, rozdzielał piłki 8-) widać, że nie z byle jakiej ligi przyszedł. No i Glik, chłopak wielkie zaskoczenie na plus oczywiście, widzę w nim młodego Maldiniego; oj, zdarzyło mu się raz, że dupą odwrócony Vucinić przelobował cała obronę naszych, a jakiś tam pajac wyszedł na sam na sam ale to wszystko było pod KONTROLOM naszych.
A tak na serio to poza Lewandowskim, Wasylem, Piszczkiem, Tytoniem, i Błaszczykowskim wszyscy do wywalenia.
Wynik dobry, remis na ciężkim terenie, kibice sobie trochę porzucali, może dzięki temu Czarnogóra wygra w przyszłości coś w kosza. Kołtuń i Zborek rozpływali się nad Vuciniciem i w mniejszym stopniu nad Joveticiem, ach to ich fapanie :lol:
Mecz meczem ale to co Obraniak zrobił i to nie pierwszy raz to po prostu woła o pomstę do Nieba. Gościu nic nie daje zespołowi od dłuższego czasu a teraz jeszcze okazuje się że to taki Cantona na Polską modłę tyle że bez takiego talentu. Wynik dobry? To zależy jak na tym tle wypadnie Angila i Ukraina wtedy powiemy czy wynik był dobry.
Ja patrze pod kontem poprzednich eliminacji Czarnogóry ( dwa remisy z Anglią i wywalczenie baraży ), tego, że to trudny teren, co było zresztą widać ( kibice potrafią zrobić prawdziwe piekło ). A Obraniak dobrze zrobił, uratował nam remis, brawa dla niego! Fornalik dziś mówił, że gdyby nie on, to zagrałby o pełną pulę. Czyli po kilku nieudolnych atakach naszych nielotów, poszłaby kontra Czarnogórców i byśmy przegrali ten mecz :lol:
Moim zdaniem powinni podziękować Obraniakowi na kolejne mecze , Meksyk teraz Czarnogóra a za chwilę z Anglią na Wembley przy stanie 1-0 dla Polski.
Po za tym ten chłop będąc już 3 lata reprezentantem PL jedynym słowem jakie potrafi powiedzieć po polsku to popularne "kurwa" - trochę mało nawet jak na piłkarza.
Z tego co słyszałem w wywiadach różnych dziennikarzy to ten chop kiepsko integruje sie z reszta zawodników.
odi.profanum
09-09-2012, 15:45
Poza tym kiepsko gra. Jedyny jego plus, że w zasadzie to jedyny zawodnik z kadrze, który umie wykopać piłkę z rożnego albo wolnego, by ta mniej więcej leciała w stronę naszych graczy ;) - tj celnie ją zagrać albo spróbować uderzyć z wolnego - co już mu gorzej idzie. Trochę za mało, gdyby rzucał takie piły jak Beckham, to mógłby grać ale jak na razie tego nie robi, więc jego postawa to trochę za mało by grać w 1szej 11...
2:2 z Tytanem piłki nożnej Czarnogórą, wynik satysfakcjonujący.
Mecz z Mołdawią to żenada a wynik szczęśliwy choć do 70 minuty nie było wiadomo czy wygrają ten mecz
Zapłaciłem za transmisje i tak jak roin mówisz do 70 min nie było co oglądać
Nezahualcoyotl
12-09-2012, 15:55
Od dluzszego czasu odnosze wrazenie ze nasze rodzime "gwiazdeczki" robia laske ze zakladaja bialo-czerwone barwy i zmuszaja sie do biegania,a raczej czlapania,za pilka...Karny niesluszny,druga bramka fartowna i az mi szkoda Moldawian ze nie strzelili prznajmniej jednej bramki,na ktora w pelni zasluzyli gdyz to oni byli druzyna z inicjatywa.Z taka gra lepiej wywiesic recznik przed spotkaniami z Anglia oraz Ukraina bo zanosi sie na ostre strzelanie ale do bramki Tytonia niestety :?
W klubach biegaja jak poparzeni zas w reprezentacji jakby im ktos nogi lancuchami poskuwal...zenada
Oczywiście, że karny był słuszny. Piszczek dostał kopa w achillesa
nasze rodzime "gwiazdeczki" robia laske
Co robią? :shock: :lol: :lol: Nie słyszałem by Zimoch coś o tym wspominał, a co piłkarstwa naszego, cóż- nie będę cytował tych co widzieli ten mecz, bo i takich fanatyków znam naszej skopanej dyscypliny :D Słownictwo oddające grę naszych, tak jak zajac napisał
W klubach biegaja jak poparzeni zas w reprezentacji jakby im ktos nogi lancuchami poskuwal...zenada
To fakt, Kuba z Piszczek gryzą trawę w Niemczech, trochę gorzej Lewy ;)
Mecz z Anglią 16.10 o ile dobrze pamiętam hehe, aż strach się bać :lol:
Bardziej powinniśmy się obawiać chyba jednak Ukrainy ;)
Anglicy to papierowy faworyt grupy ale jakoś nie gramy z nimi źle już kilka razy gramy w eliminacjach razem i jakoś tam idzie. Co do Ukrainy to trudno powiedzieć Shevchenko już nie gra a bez niego to zespół jest wart o 40% mniej. Zobaczymy. Tak czy inaczej jak nasi nie zmienią gry to mamy następne mecze w plecy bez dwóch zdań. Forma na Euro nie była rewelacją ale to co jest teraz to po prostu liga podwórkowa.
odi.profanum
15-09-2012, 13:07
Przecież Anglicy są słabi - jednego piłkarza tam światowej klasy obecnie nie ma - w formie. Ukraina faktycznie wydaje się groźniejsza.
Nasi mają kompleks Anglii, zresztą co z tego, że Anglia gra słabo, skoro my jeszcze gorzej :lol:
Może obejrzymy ten meczyk na Trwam TV :mrgreen:
Konflikt zarządu z kibicami, wyprzedanie czołowych graczy, niepłacenie pensji i czarny PR wokół klubu. Niestety, ale typuję Widzew do spadku w tym sezonie :oops:
Muszę uważać, żeby nigdy nie obstawiać żadnych zakładów...
Czyżby historia zatoczyła koło? Walka o mistrza miałaby się toczyć z Legią do ostatniej kolejki? Chyba nie, ale przepowiadanie mi jak widać źle idzie, więc może jednak? ;)
http://www.weszlo.com/news/11855-Mialem ... nie_zgaslo (http://www.weszlo.com/news/11855-Mialem_zapal_do_pracy_w_klubie_ale_jakos_to_we_mni e_zgaslo)
Bardzo ciekawy wywiad z Mielcarskim. Głównie opowiada o standardach w Porto i porównuje do realiów naszej skopanej ;)
PS: Pajac Małecki - Room, room! :lol:
odi.profanum
18-09-2012, 21:37
Ale mecz na Santiago :shock: - dobrze, że City strzeliło te gole, przynajmniej Real zaczął strzelać swoje... i Robert gola sieknął dla BVB
Zerknąłem na mecze PSG, przejrzałem skład, bardzo ciekawy i 6 (?) moich Brazylijczyków hmmm....powoli widać to w ich grze....Mam nadzieję że namieszają jak dawniej OM... :mrgreen:
Dziś piękne zwycięstwo Juve nad Romą, prowadzoną przez naczelnego hejtera turyńczyków Zemana - 4:1. Momentami to wyglądało jak gra z dziećmi na podwórku, trzy bramki do 20 minuty i w pierwszej połowie jeszcze dwie poprzeczki. W drugiej przez kilka minut bawili się z nimi jak na jakimś orliku, ale potem postanowili dograć do końca i wtedy ultra-ofensywnie ustawiona Roma dostała karnego. Niby potem naciskali, ale nic wielkiego nie wyszło, w 90 minucie poszła kontra i się skończyło. Barzagli nieźle szusował przy tej ostatniej akcji :lol:
http://eurorivals.net/juventus~roma-hig ... 29-09-2012 (http://eurorivals.net/juventus~roma-highlights-video-29-09-2012)
PS: Co tam w PD, jakieś wałki FC Korupcjony w Sewilli?
PS: Co tam w PD, jakieś wałki FC Korupcjony w Sewilli?
Kolejny przewał pt. "Barcelona przegrywa, więc teraz nie dyktuję fauli dal drużyny przeciwnej i ignoruję przyjęcia ręką graczy FCB" + oczywiście obowiązkowo czerwona kartka z dupy dla zawodnika z drużyny przeciwnej. Barcelona zadziwiająco dużo meczów w ten sposób wygrywa w końcówce. Sędziowanie w PD jest skandaliczne, rzadko kiedy zdarzają się fajnie prowadzone mecze. Najlepsze jest to, że arbitrom się chyba wydaje, że nikt nie ma do nich pretensji
Fabregas prawie zginął
[youtube:9wbf99po]http://www.youtube.com/watch?v=nO__8dOK7ZM[/youtube:9wbf99po]
Oczywiście, po tym przyjęciu ręką padła bramka
[youtube:9wbf99po]http://www.youtube.com/watch?v=nvXflr-moKY[/youtube:9wbf99po]
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/09/aecf6a762b8390b6a8a12cb506fd4dc3.png?1348961422
Ja kiedyś kibicowałem Barsie, a teraz trochę ją lubię, a jak tak dalej pójdzie...Czasy Ronaldinho nieodwołalnie odeszły, takich oskarowych przedstawień było zdecydowanie mniej, nie mówiąc o tym, że Deco i spółce nikt nie pomagał, czasami były inne dziwne sytuacje...Za czasów dawniejszych trenerów chociażby holenderskich u Cruijffa, czy van Gala, czy też za innych, wtedy gdy Barsa okopywała środek tabeli,takich nagminnych popisów nie było.
Ale jak Platini lubi jak gra Barsa, to co się dziwić? :lol:
----
Grunt że PSG zaczyna grać równo i systematycznie :mrgreen: Mam nadzieję, ze popsują w LM bukmacherskie zakłady :evil:
odi.profanum
01-10-2012, 20:34
Ja sie juz przyzwyczailem - nieuznana bramka czy karny z kapelusza to norma ( nie mam chwilowo polskich znakow wiec musze pisac bez nich ).
Grunt że PSG zaczyna grać równo i systematycznie :mrgreen: Mam nadzieję, ze popsują w LM bukmacherskie zakłady :evil:
Kolejny szejkowy klubik? Dziękuję, postoję...
A co to przeszkadza, że szejkowie? Każdy z liczących się klubów ma teraz sponsora czy sponsorów grubego kalibru, a że momentalnie postawili na nogi klub? ludzie mają godziwą rozrywkę to źle? Ale każdy ma własne zdanie :D
edit:
A jak by miało być mniej układów Barsopodobnych i byłaby to metoda, to czemu nie....Jednakże masz i ty rację, taki trend wskazuje że źle się dzieje z kondycją dawnych sponsorów, a to nie jest takie dobre, w myśl zasady co za dużo to niezdrowo...A czy faktycznie tak dużo szejkowie mają znanych klubów? Powiem szczerze, że nie wiem :roll:
Ała :? Jedyny lubiany przeze mnie zawodnik z Barcy chyba wyeliminował się na jakiś czas. Strasznie to wygląda
http://www.sadistic.pl/kontuzja-puyola- ... 142255.htm (http://www.sadistic.pl/kontuzja-puyola-wykrecona-reka-vt142255.htm)
Pięknie że przegrali, szkoda że nie oglądałem meczu Łukaszenków ze Szwabami FC :D Może w końcu włodarze klubu, którzy narzekali swego czasu, że LM jest niepotrzebna, by grały tzw. słabsze zespoły itp...się przymkną :D Jest w Polsce klub który jest wstanie tak grać? :lol:
edit:
Borussia- na własne życzenie zremisowała, a to co Lewy pokazał, to nie musi już się bać o to że Ferguson go będzie chciał zatrudnić :lol:
Z kolei PSG, cóż musi jak MC swoje frycowe zapłacić by się zgrać, jeszcze im brakuje ale trenera mają z najwyższej półki i Ibracadabra musi uważać ;)
Smutne że Real wygrał, cóż zdarza się, :oops: gdzie te czasy Ajaxu gdy rozstawiali innych po piłkarskich kątach :cry:
Świetne zawody w Manchesterze, Borussia na prawdę mnie zaskoczyła, o ile pierwsza połowa była wyrównana, to już w drugiej robili z tym City co chcieli i powinni to wygrać.
O Juventusie nie będę wspominał, bo wstyd...
Ale mecz, Barsa- Real, a to jak gra Maluch i Krystyna, to zasługuje na uznanie :shock:
Bardzo fajny wyrównany mecz.
odi.profanum
07-10-2012, 21:21
No tak, dobry meczyk.
Ale, że Dudka na Mundial nie wzięli. :mrgreen:
Skład reprezentacji Polski:
Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Kamil Glik, Jakub Wawrzyniak – Grzegorz Krychowiak, Eugen Polanski – Paweł Wszołek, Ludovic Obraniak, Kamil Grosicki - Robert Lewandowski. :roll:
Jakoś mam złe przeczucia, ale może się mylę :)
Grunt, że Brazylia zaczyna coś pokazywać, a raczej Kaka, ale to tylko mecz towarzyski i przeciwnik taki sobie :D Ale Kaka wraca do formy ;)
Nezahualcoyotl
16-10-2012, 19:58
Ja pier... no tylko w POlsce jest mozliwe wybudowanie stadionu za miliardy z dachem,ktorego nie mozna uzyc oraz murawa bez wysokiej klasy drenazu :lol: :lol:
Nie mozna zasunac przed deszczem...ze wzgledu na bezpieczenstwo kibicow :mrgreen: a wiadomo ze bedzie padac w stolicy od wczoraj :lol:
Blamaż, szkoda gadać, powinien być walkower dla Anglików i może to by ich czegoś nauczyło, mam na myśli Muchę i całą plejadę elyty PZPNowskiej... :cry:
Tylko w Polsce i u Ruskiej swołoczy takie rzeczy mogą się zdarzyć :shock:
Nezahualcoyotl
16-10-2012, 20:31
W normalnym kraju juz nastepnego dnia polecialy by glowy po takiej obsuwie :oops: :oops: ...powinno sie utopic caly pzpn w tej sadzawce na Narodowym :evil:
FIFA powiedziała , że gra może się odbyć przy ówczesnych ( kilka godzin temu ) warunkach , a na samo zasunięcie dachu nie zgodziły się obie drużyny
haha Szwecja z Niemcami odrobiła czterobramkowa strate w 30 minut :D
Nezahualcoyotl
17-10-2012, 04:42
[youtube:2a1oka32]http://www.youtube.com/watch?v=jJ4Gn8XaoGg&feature=player_embedded[/youtube:2a1oka32]
Fumanchu
17-10-2012, 07:36
http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/2 ... zu_600.jpg (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201210/1350415446_i5ekzu_600.jpg)
3 : 0 dla Anglii.
Po wczorajszym blamażu z Narodowym dziś będzie sauna bo dach zamknięty a deszczu nie ma być o godzinie 17 Polska to dziwny kraj kraj największych jaj. A co do wyniku to 4:1 dla Anglii.
odi.profanum
17-10-2012, 15:17
Otworzyli dach znowu - dzis rano rano
Lwie Serce
17-10-2012, 15:47
Póki co to pogoda jest dobra, oby tak dalej tylko... szanse mamy nikłe. Gerard, Rooney, Carrick, Cole, te nazwiska przemawiają same za siebie :)
odi.profanum
17-10-2012, 16:40
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4334_n.jpg (http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/429234_533228276690647_1487844334_n.jpg) smieszne
W sumie Anglicy sa slabi, z reszta jak mowilem, szkoda ze taka szmate nam wadzili. Jak na razie spoko meczyk tylko ta bramka :?
Nezahualcoyotl
20-10-2012, 13:22
Okazuje sie ze "farbowane lisy" tak chetnie wcielane przez Dyzme do Reprezentacji sa calkowicie zbedne.Ku mojemu (pozytywnemu) zaskoczeniu mlodziez ze swoim zapalem oraz doswiadczenie weteranow dalo dosc ciekawy efekt koncowy i mozna bylo ogladac bialo-czerwonych jako strone dominujaca grajaca interesujacy futbol ;)
Grosicki zamiast Lewego nagminie partaczacemu szanse stworzone przez tego pierwszego ;)
Generalnie odnosze wrazenie ze Fornalik wymaga od reprezentantow walki oraz zwyciestwa a nie jak jego poprzednik gry na remis.Cos sie w koncu zmienia ku lepszemu...
Ostrzwtlumie
20-10-2012, 16:03
Genialne derby Londynu za nami :D Obie drużyny ładnie grały ale mój faworyt wygrał. To się nazywa futbol na najwyższym poziomie! Teraz czekam na mecz Pogoni z Legią. Oby portowcy wygrali tak jak z Wisłą(chodzi o wynik ^^).
odi.profanum
24-10-2012, 22:08
No i to jest dobry meczyk, otwarty futbol, kontra za kontre, super sie to ogladalo i zasluzone zwyciesstwo Borussi ;)
Sam Fisher
25-10-2012, 16:51
Chociaż bardzo cierpiałem patrząc na bezradny Real to z drugiej strony cieszyłem się troszkę z sukcesu Lewandowskiego i Piszczka. Jeszcze tylko Kuby brakowało. Zastanawiające jest to jak wspaniałym jest trener Klopp, który zmotywował swoich graczy do takiej gry. W ostatniej kolejce przegrali z Schalke 1:2 i dosłownie gryźli piach. To była żenada. A teraz z Realem zwycięstwo. Niebywałe.
Ostrzwtlumie
28-10-2012, 18:56
W Premier League widać fantastyczne sędziowanie. Czerwień dla Torresa za symulkę(a był faul) później Gol Hernandeza ze spalonego... wtf? Wcześniej mecz Liverpool i nie zaliczony gol. Gratuluje im sędziów....
Ale w meczach UTD to już jest traktowane jako normalka :D
Zazwyczaj to działa w obie strony ...
W Serie A też aferka, Catania strzela Juve prawidłowego gola, sędzie gwiżdze spalony, potem Juve strzela po spalonym i mecz kończy się 1:0... Oczywiście całe odium skupia się na Starej Damie, kolejna sprawa ala gol Muntariego.
Nezahualcoyotl
28-10-2012, 21:02
Grunt ze Jaga pokonala Kolejorza w Poznaniu i paradoksalnie stala sie jedyna druzyna w Extraklasie,ktora jeszcze nie przegrala na wyjezdzie :lol: a zazwyczaj to w domu byla nie do zdobycia ;) No musze przyznac ze szmugler fajek cos tworzy z ta druzyna...ale sprzedazy Makuszewskiego nie wybacze :lol:
odi.profanum
28-10-2012, 21:11
Serie A to juz w ogole, moga sie te kluby zaczac bic z liga holenderska. Poza Juventusem nie ma tam zadnej bardzo dobrej druzyny :?
Ostrzwtlumie
28-10-2012, 23:18
Ale w meczach UTD to już jest traktowane jako normalka :D
Zauważyłem niestety :/ W środę rewanżyk mam nadzieje na wygraną Chelsea :twisted: A w weekend aby Arsenal wygrał z ManU choć za nimi nie jestem to teraz pałam nienawiścią do ManU :evil:
Ostrzwtlumie
29-10-2012, 21:01
High Five! :mrgreen:
Arsenal w Capital one Cup z Reading przegrywał 4-0 w 40 minucie i wygrał 5-7 :D co to byl za mecz :D
Cholera jasna, a ja nie obejrzałem, bo stwierdziłem, ze nic ciekawego tam nie będzie :P
[youtube:8vyjuga8]http://www.youtube.com/watch?v=czdVs4vOxsg[/youtube:8vyjuga8]
Arsenal w Capital one Cup z Reading przegrywał 4-0 w 40 minucie i wygrał 5-7 :D co to byl za mecz :D
INCREDIBLE!
hyperboria11
31-10-2012, 18:47
Grunt ze Jaga pokonala Kolejorza w Poznaniu i paradoksalnie stala sie jedyna druzyna w Extraklasie,ktora jeszcze nie przegrala na wyjezdzie :lol: a zazwyczaj to w domu byla nie do zdobycia ;)
Zonk :lol: zapomniałeś o Legii i Górniku zajac :lol:
Juve umacnia się na fotelu lidera po wygranej z Bologną 2:1... o mały włos wysiłku całego zespołu nie zaprzepaściłby De Ciulie... tfu, De Ceglie. Wybił wprost pod nogi przeciwnika i ten zza pola karnego pokonał Buffona i doprowadził do remisu, mimo, że to raczej Stara Dama dominowała od początku i kontrolowała gre.
Na szczęście świetnie dziś zagrał Paul Pogba - w pierwszej połowie obił słupek, w drugiej świetne podanie ala Pirlo do asystującego Giacceriniego, aż w końcu w doliczonym czasie gry strzelił z główki gola dającego 3 punkty. Będą ludzie z murzynka, ma potencjał chłopak, SAF pozbył się go chyba zbyt lekką ręką - no ale pożyjemy, zobaczymy. Ufff, była nerwówka. Napoli przegrało, Lazio zremisowało i na drugie miejsce wskoczył... Inter.
A w Milanie cały czas padaka...
odi.profanum
01-11-2012, 00:02
Ale co tu sie dziwic jak jedyny dobry pilkarz w Milanie obecnie to Boateng. Jakby nie on to by z ligi spadli- bramkarz przecietny, obrona cieniasy, pomoc tez slaba, atak lamliwy i mlody.
I tu się mylisz, Boateng gra fatalnie w tym sezonie, zresztą końcówkę ostatniego też miał słabą. Nieźle gra Montolivo, a bardzo dobrze gra El Shaarawy, młody chłopak, ale pyka od kilku meczy brameczki. Pato wraca, może coś zacznie grać. Wczoraj to nawet Bojan zagrał dobrze po wejściu z ławki.
Ostrzwtlumie
01-11-2012, 01:42
Heh szkoda że nie oglądałem meczu Chelsea-Man United. 5-4. :D Karny uratował nas w ostatniej minucie doliczonego czasu gry :P Wreszcie sędzią nie pomógł wynik jak najbardziej sprawiedliwy. Żałośni są ludzie którzy piszą że ManU przegrał bo grał rezerwami(co w sumie niektórzy z nich byli bardzo doświadczeni). A Chelsea od początku miała tylko Luiza, Cahilla, Cecha i Mata z podstawowego reszta to rezerwy....
Karny uratował nas w ostatniej minucie doliczonego czasu gry
Jesteś z Londynu?
Ostrzwtlumie
01-11-2012, 11:04
Karny uratował nas w ostatniej minucie doliczonego czasu gry
Jesteś z Londynu?
Nie, ale kibicuje od paru lat Chelsea, a w szczególności w meczach z ManU :twisted:
A właśnie przegapiłem mecz Pogoni Szczecin z Koroną Kielce :evil: Ale wynik nie satysfakcjonujący( 1-2)...
A Chelsea od początku miała tylko Luiza, Cahilla, Cecha i Mata z podstawowego reszta to rezerwy....
A Obi Mikel, Ramires na drugą połowę? Hazard od 55 i Oscar od 72 to nie bardzo rezerwowy skład.
Ostrzwtlumie
01-11-2012, 14:06
A Chelsea od początku miała tylko Luiza, Cahilla, Cecha i Mata z podstawowego reszta to rezerwy....
A Obi Mikel, Ramires na drugą połowę? Hazard od 55 i Oscar od 72 to nie bardzo rezerwowy skład.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
"Żałośni są ludzie którzy piszą że ManU przegrał bo grał rezerwami"
Niestety ale to jest prawda. w Manu jedynym zawodnikiem ktory zagrał w tym meczu i który gra regularnie w Premier League był Rafael, a z Chelsea Cech, Luiz, Cahill, Obi Mikel, Ramires, Mata, Oscar i Hazard.
Ostrzwtlumie
01-11-2012, 16:39
Na pewno tacy zawodnicy jak: Welbeck, Giggs, Chicharito, Fletcher, Nani, to bardzo słabe rezerwy. A Chelsea Azpilicueta, Romeu, Piazon, Moses, to według mnie dalekie rezerwy(ta czwórka). A to że zmiany były jakie były to wina trenera(wiadomo, chciał żeby ważniejsi odpoczęli(Ronney czy Van Persie) no ale na ławkę mógł ich dać....
Ale dobra ważna jest wygrana, a i tak jest w lepszym stylu niż ta ManU z 28 października...........
Fletcher prawie w ogóle w tym sezonie nie gral ze względu na chorobę , wrócił bardzo nie dawno , a Nani w pierwszym składzie też już dawno nie zagrał.
Ostrzwtlumie
01-11-2012, 17:30
No ale nie są jakaś słabą rezerwą...
Już żałuje ,że poruszyłem ten temat tu.....
odi.profanum
01-11-2012, 21:14
I tu się mylisz, Boateng gra fatalnie w tym sezonie, zresztą końcówkę ostatniego też miał słabą. Nieźle gra Montolivo, a bardzo dobrze gra El Shaarawy, młody chłopak, ale pyka od kilku meczy brameczki. Pato wraca, może coś zacznie grać. Wczoraj to nawet Bojan zagrał dobrze po wejściu z ławki.Moze i teraz gra slabiej ale ogolnie to dobry pilkarz. Pato jest zbyt lamliwy a El Sharavy zbyt mlody by stanowic o sile tego zespolu w konteksice calego sezonu. Montolivo faktycznie spoko grajek ale nei ta klasa, ktorą kiedyś dawał Pirlo czy Seedorf. Ogólnie Milan jest slaby, w każdej formacji, dawno juz takiej nedzy u nich nie było, w sumie jak zyje to nie bylo sytuacji - az do tego sezonu, bym nie mogł wskazać w tej ekipie jednego piłkarza klasy światowej.
No ale nie są jakaś słabą rezerwąNo ale rezerwa są - nie ważne jaka.
I tak najśmieszniejsza jest Roma Zemana :lol: wygrywali 2:0 m.in z Bologna i Udinese, by przegrać 2:3... 2:0 przegrywali z Genoa, by strzelić 4 gole. A wczoraj, mecz kuriozum na wodzie - parodia gry w piłkę ( ze strony Romy )
http://www.youtube.com/watch?v=t_Vj1cvmq1s
Polecam ich mecze, można się i pośmiać i na fajny futbol też popatrzeć ( bo w ataku grać potrafią ). Jak grali z Juve, to były takie 10-minutowe momenty, że Stara Dama pogrywała z nimi jak z jakimiś dzieciakami z orlika :lol:
Jak zatrudnią w końcu normalnego trenera, a nie jakieś popłuczyny w stylu Enrique czy Zemana + dokupia dwóch solidnych obrońców, to jest szansa na ciekawy zespół, bo jakość w ataku i pomocy jest.
Zemanlandia!
http://imageshack.us/scaled/landing/42/41501388.jpg
PS: Fiorentina całkiem ciekawy zespół buduje.
To już problem Chelsea, że nie ma solidnych rezerw
odi.profanum
03-11-2012, 15:36
Od kiedy to Chelsea nie ma solidnych rezerw? :lol:
No jeśli muszą wystawiać 1szy skład w COC to chyba jednak tak jest.
Nezahualcoyotl
03-11-2012, 17:40
Buric wczoraj cuda wyprawial i milicja znow bez punktow ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... Lecha.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91842,12788938,Wspaniala_interwencja_Buricia_ra tuje_Lecha.html)
odi.profanum
03-11-2012, 22:17
Zapomniałem, że oni nie mają szkółki tylko wszystko kupują :D
Marat gdzie relacja meczu Juve? :D
http://fbhl.pl/juventus-13-inter-mediolan-03-11-2012/
Akurat nie miałem czasu, ale i tak pewno będziesz sugerował coś innego 8-)
No cóż, serie przerwana w najgorszy z możliwych sposobów, bo u siebie i z merdaczami, teraz się będą tym pysznić. W sumie mecz był raczej wyrównany, a dokładniej, raczej słaby. Już od początku źle mi się oglądało, bo bramka w... 20 sekundzie ze spalonego... Może to i lepiej, że przegrali, nie będzie kontrowersji. Zimny prysznic na głowy piłkarzy, trenerów i kibiców i to się przyda, bo od początku sezonu grają padakę, a to że wygrali 9 meczy i po jednym przegrali oraz zremisowali mogą zawdzięczać słabiutkiej lidze. Liczę teraz na 4:3:3 z Pepe na prawej stronie w meczu z Pescarą ( bo w LM chyba nie zaryzykują ), bo to 3:5:2 nie działa w tym sezonie tak dobrze, a w 4:3:3 grywali bardzo dobrze w ataku w tamtym roku. Nie widzę szansy na awans w LM z taką gównianą grą, bo trzeba by pokonać Chelsea u siebie... niby możliwe to jest, ale trudno w to uwierzyć. No chyba, ze w najblizszych dwóch meczach z outsiderami z Nordsjeallandu i Pescary wygrają zdecydowanie po 3:0, a potem zdominują solidne Lazio. Brawa dla Stramaccioniego, nieźle poukładał ten zespół.
Milan wczoraj też odpalił i wygrali 5:1, Szary kolejna bramka i asysta.
Oglądałem dziś w tv mecz Lechii z Legia . O samym meczu nie będę dyskutował , ale zwróciłem uwagę na stan murawy. To normalnie skandal aby grać na takim boisku , przecież ta murawa wyglądała jak by sie na niej krowy miały paść , co z tego że mamy piękne stadiony jak taka murawa wręcz obrzydza . Niestety taka murawa jest na większości stadionów starych i nowych. Czy Polacy na prawdę nie potrafią zakupić porządną murawę i o nią zadbać! Tfu :roll:
Zapomniałem polecić na dziś wieczór mecz Roma-Palermo. Jak grają Rzymianie, to zawsze jest dużo goli i często elementy satyryczne :mrgreen: Nie inaczej było też dziś, wygrali 4:1. W drugiej połowie Tottiego zmienił Destro, szybko dostał żółtko za faul, a po chwili strzelił gola i zdjął koszulkę, za co sędzia wlepił mu drugą żółtą :lol: Nie wiem dokładnie ile chłopak pograł, ale tak z 10-15 minut max 8-)
No to City praktycznie leci z LM, mam nadzieję, że nie będe musiał napisać jutro tego samego o Juve...
Trzeci raz wątpię w Borussie i trzeci raz mnie zaskakują. Jednak w lidze padaka, trochę za krótka ławka - a w sumie to jej brak, bo nie ma tam za wielu solidnych zmienników, trzeba grać każdy mecz żelazną jedenastką. Trochę przypomina mi się Napoli z zeszłego sezonu, w lidze padaka, w LM świetna gra.
odi.profanum
07-11-2012, 08:51
Czyli jest jak powiedzialem, Borussia i Real wychodza z grupy :D
Nezahualcoyotl
11-11-2012, 09:16
Legia ma kurdupla Koseckiego zas Jagiellonia Franka ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12,91 ... akcje.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12,91668,12832135,Legia___Jagiellonia_1_2__Gole_i_ najciekawsze_akcje.html)
Chelsea myślała, że drugi raz z rzedu namiesza w LM tylko się broniąc? Brawa dla Di Mateo za taktyke, ładnie ich Juve wypunktowało. Teraz wystarcza remis z Szachtarem, który przy takim wyniku wychodzi z pierwszego miejsca.
odi.profanum
21-11-2012, 02:04
No Chelsea limit szczescia wyczerpalo w tamtym sezonie ;)
No to Di Matteo poleciał, nie dziwie się, bo to co wymyślił na wczorajszy mecz to była jakaś szopka - nawet chyba sam Dyzma nic gorszego by nie wykombinował. Niby mieli ze 3 dobre kontry, ale tak to kompletne oddanie pola Juventusowi, nawet przy tym 1:0 nie ruszyli do jakiś większych ataków. Chyba zabrakło Terrego i Lamparda, oni chociaż maja charakter, choc z drugiej strony ponoć trzęsą szatnią i się na nich wyłożył Villas-Boas.
A i brawa dla Luiza Adriano z Szachtara! Szkoda, że Duńczycy nie przetrącili pajaca w dalszej części meczu.
Aż miło patrzeć na serię w zasadzie samych zwycięstw Juve 8-)
Presidente
23-11-2012, 20:32
http://www.warszawa.sport.pl/sport-warszawa/1,124560,12851541,119_0__Hutnik_Warszawa_najskutec zniejszy_w_Europie.html :lol: :lol: :lol:
Nezahualcoyotl
25-11-2012, 19:42
Jaga potrafi przyprawic czlowieka o palpitacje serca.Od 0-3 do 3-3...jak ich nie kochac ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12,91 ... akcje.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12,91668,12906557,Slask___Jagiellonia_3_3__Gole_i_ najciekawsze_akcje.html)
Zas w Anglii na "czarnego konia" rozgrywek wyrasta West Bromwich Albion.Bez milionow w budzecie ale za to z sercem do walki w kazdym meczu ;)
Chelsea jako pierwszy obrońca trofeum nie wychodzi z grupy :D No cóż, podwędzili miejsce Tottenhamowi i... karma is a bitch.
A Juventus? Trzy punkty po trzech meczach, w tym wpadka z totalnymi outsiderami tej edycji... sytuacja beznadziejna,a tu jednak się udało wyjść z pierwszego miejsca. Byle ominąć Real i jest duża szansa na ćwierćfinały, a przy szczęściu w losowaniu i tam można trafić na drużynę gorszą.
tak z naszego podwórka:
Nadchodząca kolejka:
GKS Bełchatów - Piast Gliwice "HIT KOLEJKI" :)
Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk BRAK SEKTORA GOŚCI
Korona Kielce - Lech Poznań ZAKAZ WYJAZDOWY
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Widzew Łódź BRAK SEKTORA GOŚCI
Polonia Warszawa - Pogoń Szczecin ZAKAZ WYJAZDOWY
Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok BRAK SEKTORA GOŚCI
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa ZAKAZ WYJAZDOWY
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków ZAKAZ WYJAZDOWY
odi.profanum
06-12-2012, 16:16
Po prostu liga angielska jest slaba :lol:
Ten pomysł z EURO na całym kontynencie jest poroniony. W takich imprezach chodzi właśnie o to, że mnóstwo ludzi z przeróżnych krajów i nacji mogło zebrać się w jednym miejscu i integrować się, imprezując ile wlezie.
Teraz każdy pojedzie tam gdzie ma bliżej i żadnego święta piłkarskiego z tego nie będzie. Platini - człowiek, który zniszczy piłkę nożną.
Plus pomysł likwidacji LE i zrobienie LM z 64 zespołami. Cudownie, mecz Barcelona - Śląsk Wrocław mógłby być ciekawy, bicie rekordów otwarte dla Katalończyków ( pamiętne 8:3 Monaco - Deportivo ). Już samo podwyższenie liczby uczestników Euro we Francji jest poronione. Obie te imprezy wyróżniały się elitarnością. Rozumiem chęć dania szansy słabszym krajom i klubom, ale na to już jest za późno w czasach dzisiejszej globalizacji i nie powróci wyrównana rywalizacja z LM z lat 70 czy 80, czy początku 90. Niech ten człowiek zniknie jak najszybciej.
Nezahualcoyotl
07-12-2012, 16:49
Czyzby wreszcie w pzpn pojawil sie wlasciwy czlowiek
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/druga-bomba-w-pzpn-orzelek-za-2-mln,1,5323949,wiadomosc.html)
Dobry koleś :lol:
http://www.weszlo.com/news/13076-Gosc_w ... e_do_Genui (http://www.weszlo.com/news/13076-Gosc_w_dom_Bog_w_dom_Unikalny_wyjazd_kibica_-_w_pojedynke_do_Genui)
No i Corinthas górą, Chelsea pokonane 0;1.Po cichaczu liczyłem na drużynę z Londynu.Torres...co on tam w ogóle jeszcze robi?
Czyzby wreszcie w pzpn pojawil sie wlasciwy czlowiek
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/druga-bomba-w-pzpn-orzelek-za-2-mln,1,5323949,wiadomosc.html)
Wydaje mi się, że tak...
Na razie wydaje, zobaczymy co będzie za kilka miesięcy. Jak na razie to zniknięcie tej komerchy z koszulek to dobre posunięcie. Zostanie polskie, Narodowe Godło - i tyle.
Lubie to!
Galatasaray Stambuł - Schalke 04 Gelsenkirchen
Celtic Glasgow - Juventus FC
Arsenal Londyn - Bayern Monachium
Szachtar Donieck - Borussia Dortmund
AC Milan - FC Barcelona
Real Madryt - Manchester United
Valencia CF - Paris Saint-Germain
FC Porto - Malaga CF
Celtic dla Juve? Not bad. Fajne pary Szachcior-Borussia i Real-ManU. Milan dostanie niezłe bęcki.
United - Real, jaram sie jak Tupolev. Kilka lat czekania, piekny prezent na swieta.
odi.profanum
20-12-2012, 18:06
Dostanie Manchester po mordzie i się skończy 8-) A tak na poważnie to też czekałem na ten klasyko od bardzo dawna ;)
[youtube:3k4m1z62]http://www.youtube.com/watch?v=-0QiX2KgiV8[/youtube:3k4m1z62]
A widzieliście, że próbne losowanie całkowicie pokryło się z tym właściwym? :mrgreen:
W sumie od kilku sezonów chodziły teoryjki spiskowe o tym, że UEFA ustawia losowania, tak żeby te najbardziej cenne marketingowo kluby dochodziły dalej i żeby oglądalność była większa ( a nie tam jakiś finał Porto-Monaco - swoją drogą dwie świetne drużyny w tamtym pamiętnym sezonie ).
Osobiście nie wiem co o tym myśleć, bo fanem takich teorii nigdy nie byłem.
A myślisz, że dlaczego Platini nie chce wprowadzania analizy powtórek jak w hokeju albo siatkówce? Bo w tej chwili można zawsze starać się ustawić mecz.
Cud, że udało się wymusić chociaż testowanie systemów wykrywających gole, bo Michałek jest również przeciw temu.
W sumie od kilku sezonów chodziły teoryjki spiskowe o tym, że UEFA ustawia losowania, tak żeby te najbardziej cenne marketingowo kluby dochodziły dalej i żeby oglądalność była większa
No to chyba im się chyba w tym roku ustawienie wyników nie powiodło, skoro w 1/8 odpadna juz 3 zespoly z par Bayern-Arsenal, Milan-Barca i Real-MU :D
Nezahualcoyotl
30-12-2012, 19:26
krakowscy milicjanci z uporem maniaka wciaz sciagaja zagraniczny szrot na wzmocnienie wlasnych szeregow.Widac przyklad Legii z jej wychowankami nie odpowiada za bardzo skislemu zarzadowi...Kto wie moze doczekamy sie derbow Krakowa w II-ej lidze :mrgreen: ;)
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/orlin-peralta-na-celowniku-wisly-krakow,1,5381526,wiadomosc.html)
Nezahualcoyotl
05-01-2013, 13:32
Nie bede robic edit... bo wiadomosc swieza i jakze szokujaca.Grunt ze mecz bedzie dostepny na necie ;)
http://babol.pl/kat,1025465,title,TVP-n ... caid=6fd46 (http://babol.pl/kat,1025465,title,TVP-nie-pokaze-meczu-Real-Man-Utd,wid,15225193,wiadomosc.html?ticaid=6fd46)
W sumie to jestem zadowolony z tego wyboru, bo oba zespoły grają fajną, ofensywną piłkę i to może być na prawdę ciekawszy mecz ( City-Borussia był kapitalny ), a Real-ManUtd to mogą być taktyczne szachy. Zresztą tych głównych drużyn zdążyłem się naoglądać przez ostatnie kilka lat, ciągle pary złożone z Barcy/Realu/Bayernu/Anglików - trochę to już było nudne. I tu się kłania druga strona medalu... żeby to był świadomy wybór, jakaś wizja, że ten mecz może być lepszy, bardziej widowiskowy... ale niestety, wybrano go ze względu na "słynną polską trójkę z Dortmundu", którą być może obejrzy nawet stereotypowa kura domowa, razem z sąsiadką w moherowym berecie. Tak samo wybrano na ostatni mecz grupowy grającą mocno rezerwowym składem o pietruszkę Barcelonę, która i tak pokonała walczącą o awans Benfice. A tenże sam, efektownie grający Szachtar grał z równie ciekawym Juventusem, gdzie jedni grali o awans, drudzy o utrzymanie lidera + historyczna szansa na wyeliminowanie obrońcy tytułu już na fazie grupowej. No ale Messi bił przecież rekord, jak tego nie pokazać...
W tym roku im się udało, za rok może nam się trafić Barcelona/Borussia vs. Izolator Boguchwała.
Tak czy siak, ja tam się nie dziwie, ani nie licze na poprawę, takie dziś czasy nastały, ze w radiach/TV puszcza się masówkę.
PS: Polecam tą stronkę:
http://livefootball.ws/
Lapek, kabelek HDMI, telewizor 37 cali + zabawny ruski komentarz, a jakość wyśmienita. Patałachy z TVP czy enki mogą się wypchać.
Nezahualcoyotl
13-01-2013, 11:59
Az zal mi bylo wczoraj Waltersa ze Stoke Cityw meczu przeciwko Chelsea.Nie dosc ze wpakowal dwa samoboje glowka to jeszcze zmarnowal karnego strzalem w poprzeczke...no jak sie ma pecha to na calego :D
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/anglia-triumf-chelsea-dwa-samoboje-waltersa,1,5392409,wiadomosc.html)
Ale Pogba dziś bombę zasadził.
http://www.youtube.com/watch?v=RkijFc1gJ4Q
Później na 2-0 podwyższył też zza pola karnego.
Nezahualcoyotl
28-01-2013, 20:32
Nasz rodzimy skauting z przymrozeniem oka :lol: ;)
http://zkarnego.interia.pl/wtopy/news-b ... nId,774174 (http://zkarnego.interia.pl/wtopy/news-berbatow-essien-arszawin-gwiazdy-za-slabe-na-polske,nId,774174)
Murzyn Balotelli w Milanie. Przynajmniej będzie weselej we Włoszech ;) A Sneijder z Drogba w Galatasaray... do tego Eboue, rosną na faworyta meczu z Schalke, o ile nowe nabytki szybko wejdą do drużyny.
Marat, ostrzeżenie za post pod postem i spam!
Nie mam pojęcia co ludzie widzą w tym Balotellim. Poza tym, że jest idiotą i wyszedł mu jeden mecz na Euro, gra beznadziejnie. Nawet Torres strzelił kilkanaście bramek
Ban i karny jeżyk za brak mózgu - Marat
Eboue to juz tam jest z poltora roku :P
Voitek
A Balotelli mimo tego ze jest głupi ma wielki talent i gdyby chciał to mógłby zostać wielką gwiazdą. W poprzednim sezonie w PL nie majac miejsca w pierwszym skladzie, czesto wchodzac z ławki strzelał gola średnio co 100 minut, to jest przeciez swietny wynik. Musi trafić na odpowiedniego trenera który go piłkarsko i mentalnie poukłada
odi.profanum
30-01-2013, 23:26
No ale jest idiotą. Bardzo dobry mecz dziś na Bernabeu, 19 letni francuzik a tak zagrać :shock:
Moje pierwsze GD od 2011 roku i pamiętnej serii... w końcu dało się obejrzeć. Fani ełksy z polską flagą na trybunach :mrgreen:
Co do Barwuaha:
http://www.acmilan.com.pl/news/GIANNINO ... niem-5031/ (http://www.acmilan.com.pl/news/GIANNINO-Balotelli-juz-blysnal-zachowaniem-5031/)
To talent Balotellego musi być głęboko schowany, bo od bardzo długiego czasu pokazuje jedno wielkie nic
odi.profanum
31-01-2013, 02:01
Nikt oprócz mnie nie pochwali 19 letniego stopera, który zagrał tak zajebiście, że aż sam w to uwierzyć nie mogę
Bo Varane zagrał tak znakomicie, że nie ma o czym dyskutować!
Jeden z lepszych El Clasico ostatnio. Wyrównany mecz i żadnych bójek. Szkoda, że padły tylko dwa gole.
I cieszę się, że Diego Lopez dobrze wszedł w drużynę, widać, że doświadczony bramkarz :) Szkoda trochę Adana, ale jest po prostu słaby.
odi.profanum
31-01-2013, 16:02
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _sbJP31Ws0 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S_sbJP31Ws0) Jeżeli koleś bezie się w takim tempie rozwijał, będą go omijać kontuzję to możliwe, że zostanie najlepszym stoperem na świecie. Interwencje jak u Nesty za najlepszych czasów :D
Bartosz Salamon ponoć w Milanie. I jak na moje oko będzie miał spore szanse na grę na środku obrony, bo tam mają raczej niepewnych graczy ( Zapata wypożyczony, Mexes poleci w lato bo ma za duży kontrakt, przyszedł jakiś staruch Zaccardo z Parmy i jest jeszcze wieczny rezerwowy Bonera ).
To Majewski się chyba pod ziemię zapadnie, że skreślił Bartka w młodzieżówce :lol:
Co ty możesz wiedzieć janku, doktor wie lepiej kto jest prawdziwym talentem!
Zapomniałem ostatnio, Wolski poszedł do Fiorentiny. Kupili też Giuseppe Rossiego, ciekawe czy po tej serii poważnych kontuzji gość jeszcze wróci do jakiegoś sensownego poziomu ( pomysleć, że był bliski Barcelony ).
http://www.tvn24.pl/380-meczow-bylo-ust ... 268,s.html (http://www.tvn24.pl/380-meczow-bylo-ustawionych-podejrzana-nawet-liga-mistrzow,304268,s.html)
Europejski Urząd Policji (Europol) przedstawił zaskakujące wnioski swojego 18-miesięcznego śledztwa. Wynika z niego, że nawet 380 meczów w europejskiej piłce mogło być ustawionych. - Odkryliśmy potężną siatkę przestępczą - przyznaje szef urzędu Rob Wainwright.
Jesteśmy zaskoczeni skalą i powszechnością tego kryminalnego przedsięwzięcia. To smutny dzień dla europejskiego futbolu
dyrektor Europolu Rob Wainwright
Szkoda gadać :cry:
Platini zapowiedział współpracę z Europolem.
Ciekawe ile dał im w łapę, żeby się akurat jego nie czepiali
http://s.bravo.pl/download/multimedia/pictures/1007/305430070223101654323340.png
Nezahualcoyotl
04-02-2013, 17:08
A kasy ma troche bo szejkowie z kataru troche jemu sypneli za MS ;)
http://m.onet.pl/sport/pilka-nozna,svzhf
Lewy w Monachium ? Sky Italia trafiła z Guardiolą, więc kto wie...
odi.profanum
20-02-2013, 01:01
A Arsenal to nie błysnął z tym Bayernem. Szkoda, że takie cieniasy grają w tym jeszcze niedawno dobrym klubie. :cry:
Przy pierwszej bramce dla Milanu... NIE BYŁO RĘKI! :D
[youtube:29qecvuc]https://www.youtube.com/watch?v=2k3wfgh7I4I[/youtube:29qecvuc]
Nezahualcoyotl
23-02-2013, 16:23
Ani slowa o Jadze :oops: ...do nastepnej kolejki :oops:
odi.profanum
26-02-2013, 23:21
No i Real w ładnym stylu ogrywa Barce :D
Ogrywa znów, choć styl może już nie taki ładny :D
odi.profanum
03-03-2013, 11:51
No z gry Barca zrobila 1 akcje. Kompletnie nieudolnie próby przedarcia się w okolice bramki Real ładnie rozbijał. Fajnie gra Varane - obecnie, na ten moment chyba najlepszy stoper na świecie do tego gość ma 19 lat. Ciekawe jak jeszcze może grać :D
Jeszczeniech 10 dni utrzymają taką formę, a sezon mają z głowy, bo liga już praktycznie wygrana i do końca będą grać o pietruszkę.
A w Serie A ciekawie. Juve remisuje z Napoli, Milan ogrywa Lazio i wskakuje na 3 miejsce, a trener Interu pobił się z Cassano, który nie został powołany na dzisiejszy mecz :lol: Także Inter ma dwóch napadziorów, stare drewno Rocchi i Palacio. Mieli brać awarynie Johna Carew'a, ale nie przeszedł testów medycznych :lol: Pośmiewisko z siebie robią.
Borussia i Real dalej, jednak nie będzie ćwierćfinału bez drużyn z La Liga :(
Ale sędzia się nie popisał.
odi.profanum
06-03-2013, 10:25
W sumie 2 lata temu Pepe wyleciał za podobne wejście, z tym że on nawet w rywala nie trafił a czerwo obejrzał ;) W sumie kartka mocno dyskusyjna bo jak dla mnie zółta chociaż za wjazd wyprostowanaą nogą w brzuch sędzia mógł dać czerwo. Ale dlaczego tutaj czerwieni nie dostał Rafael a Real karnego tego chyba nikt nie wie http://i.minus.com/iJ6XysLT7IFnG.gif
MU też powinno mieć karnego za faula Ramosa. Słabiutki ten sędzia był wczoraj.
Napiszę tak, proszę na mnie nie krzyczeć :oops:
---
Podsumowaniem pracy sędziego, było zachowane Mourinho gdy podszedł do sir Fergusona po decyzji sędziego...
-----------------
Nie umniejsza to potencjału Realu Madryt, jaki ma, to widać było przez pierwsze 25 minut spotkania...
---------------
Kiedyś byłem "kibicem" Barsy i Ligii hiszpańskiej, ale od czasu Ovrebo mój entuzjazm ochłódł do tych rozgrywek...Dlatego przewiduję, z jednego karnego i czerwoną kartkę na małym hormo- sterydzie, ale jako jeszcze sympatyk Barsy mam nadzieję, że uczciwość w sporcie zwycięży i przejdzie lepszy...Cieszy mnie że w końcu widać jacy zawodnicy stanowią o sile Barsy, jak są bez formy to Messi już nie jest gloryfikowany przez media ;)
---
Nie wolno zapomnieć o aferze korupcyjnej którą bada Europol, dla mnie zabija to radość z oglądania tej najpiękniejszej dyscypliny drużynowej....
---------
Dzisiaj ciekawe czy Valencia powalczy z szejkami, bo PSG bez formy jest :D
odi.profanum
06-03-2013, 14:12
No tak, sam Mourinho mówi, że MU był lepszy w tym meczu i to jest prawda. Gdyby Nani nie wyleciał Real pewnie by nie strzelił tych dwóch goli ale tego nie wiemy. Szkoda, że tak fajny dwumecz przyćmił błąd sędziego. To niestety nie był taki mecz na jaki czekałem po 10 latach, pamiętne 4:3 na Old Trafford :cry:
Swoją drogą, co Nani musiałby zrobić Arbeloi, żeby kibice United nie płakali, że czerwona kartka jest niesłuszna? Połamać mu żebra?
Rok temu Pepe dostał czerwoną za rzekomy faul na Alvesie, gdzie na powtórkach było widać trafienie w piłkę.
De Jong przykopał na MŚ w klatę Alonso i nie dostał czerwonej co było uznane za skandal(!)
Prawda jest taka, że ManU może mieć tylko pretensje o brak karnego po faulu Ramosa. Zresztą Rafael też obronił bramkę ręką (intencjonalnie czy nie, obronił strzał)
Zresztą, gdyby identycznie Pepe przykopał van Persiemu zapewne byłoby darcie mordy o czerwonej, o niezrównoważonym mordercy.
odi.profanum
06-03-2013, 14:27
Też mnie to zastanawiało, że najmniej pretensji kibice MU mają do samego Naniego, który odwala taką akcję w czasie gdy Manchester miał pod kontrolą mecz i wystarczyło tylko konsekwentnie grać. Z resztą gdyby trafili to co mieli to Realowi by nic nie pomogło. Chociaż Modrić - wejśćie smoka no i ta akcja na 2:1 - pięknie.
Voitek nie chodzi czy kibić MU czy też nie, ale w dobie takiej techniki jaką mamy do dyspozycji obecnie, warto byłoby wprowadzić powtórki z zapisów wideo i byłoby po sprawie...Ale jak ktoś taki jak Platini kręci nad tym nosem, to już mi to robi się smutno.... :oops: Co do reszty masz po części rację Ramos- karny, ale z drugiej strony był to dzień bramkarza, widziałem powtórki obronionych strzałów przez niego i teraz widać co mu Real zawdzięcza :D
odi.profanum
06-03-2013, 15:15
Man of the match. W sumie niesamowite jest to, że tak dobry bramkarz pałęta się po jakiś cienkich klubach, w Sevilii ląduje na trybunach a tutaj z marszu po przyjściu do Realu rozgrywa świetne mecze z MU, Barca tak, że sami kibice Realu stawiają powrót Casillasa miezy słupki pod znakiem zapytania. Ostatnimi czasy Real robi na serio dobre transfery za mały pieniądz - chociażby Varane, Ozil czy Lopez ;)
Ja natomiast oglądałem mecz Borussii, ale tak jak sądziłem była to tylko formalność ze strony BVB, chociaż na początku drugiej połowy "Donieck" pokazał jak powinien zagrać w tym spotkaniu :)
A dzisiaj jak sądzicie, kto przejdzie? Osobiście będę oglądał spotkanie PSG z "V", i ciekawie by było gdyby "paryżanie" przeszli dalej :)
Nezahualcoyotl
06-03-2013, 17:28
Wciaz mam ogromny sentyment dla "Nietoperzy" wiec bede trzymac kciuki za nich.Eech jak sobie przypomne ta druzyne z lat 1999-2002 az lezka sie w oku pojawia.Wtedy wymiatali z kazdym i az patrzec bylo milo ;)
Pinotchet
06-03-2013, 18:26
Moje serce się raduje, Borussia po raz pierwszy od 1998 roku znalazła się na tym etapie rozgrywek, myślałem, że już się nie doczekam. Mam nadzieję, że tak jak w 1998 roku trafimy na bujern :twisted:, wtedy o awansie zadecydowała bramka Stephana Chapuisat - jeden z moich ulubionych napastników BVB obok Kale Riedle, Marcio Amoroso i Lucasa Barriosa.
Zajac, Valencia pod wodzą Hectora Raula Cupera faktycznie grała fenomenalnie, o ile w finale z Realem nie mieli nic do powiedzenia to rok później z bujernem :twisted: zabrakło im niewiele, zadecydowały rzuty karne.
Nezahualcoyotl
06-03-2013, 18:33
Bodajze Pellegrino wowczas przestrzelil :?
Moje serce się raduje, Borussia po raz pierwszy od 1998 roku znalazła się na tym etapie rozgrywek, myślałem, że już się nie doczekam. Mam nadzieję, że tak jak w 1998 roku trafimy na bujern :twisted:, wtedy o awansie zadecydowała bramka Stephana Chapuisat - jeden z moich ulubionych napastników BVB obok Kale Riedle, Marcio Amoroso i Lucasa Barriosa.
Nie obrażę się, jak Juve będzie miało szanse na rewanż za pamiętny finał 8-) Co drugi dzieciak latał potem w koszulce z Rickenem.
Zajac, Valencia pod wodzą Hectora Raula Cupera faktycznie grała fenomenalnie, o ile w finale z Realem nie mieli nic do powiedzenia to rok później z bujernem :twisted: zabrakło im niewiele, zadecydowały rzuty karne.
Ooo widzę fana "bujerna" :twisted: "inaczej" :D
Również jestem zadowolony z takiego przebiegu spraw dla BVB, może w LM osłodzą nam klęskę z "bujernem" :twisted:
Pinotchet
06-03-2013, 19:01
Nie obrażę się, jak Juve będzie miało szanse na rewanż za pamiętny finał 8-) Co drugi dzieciak latał potem w koszulce z Rickenem.
Nie mam nic przeciwko finałowi, ale Juventusu to akurat bym nie chciał :) Ja latałem z Mollerem, na moim osiedlu był jeszcze Zorc, Sammer, wspomniany przez Ciebie Ricken, oraz Klos i Julio Cesar :D
Również jestem zadowolony z takiego przebiegu spraw dla BVB, może w LM osłodzą nam klęskę z "bujernem" :twisted:
No porażkę, nie klęskę ;) , bo jestem przekonany, że bujern czy też inaczej frajern :lol: zdobędzie mistrzostwo Bundesligi, ale tylko z jednym punktem zrobionym na BVB, w 31 czy 32 kolejce czeka ich lanie w Dortmundzie. :P Tak wiec bawarskim parówom 8-) brakuje jeszcze trochę do Dortmundu, jeżeli chodzi o zdobywanie 6 puntów w meczach zespołem kończącym ligę na 2 miejscu, tak jak to było w ostatnich dwóch sezonach.
Za bardzo to przeżyłem :D no porażka lepiej pasuje :D
Edit: No to "paryżanie" jadą dalej, chociaż ich gra nie była tak emocjonująca kiedy jest z nimi "Ibra" :D
Chelsea mnie zawiodła jako fana :(
odi.profanum
10-03-2013, 00:27
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... pixgo3_nnE (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fpixgo3_nnE) oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooo, joga bonito :D
http://www.youtube.com/watch?v=Y1M6oWUsRXI&feature=player_embedded
Ach ten Rio :mrgreen:
Ładny mecz swoją drogą, nie spodziewałem się, że rozbita Chelsea da taki pokaz w drugiej połowie.
Presidente
12-03-2013, 20:00
[youtube:299j9xgu]http://www.youtube.com/watch?v=7Iz90n5iYfY&feature=player_embedded[/youtube:299j9xgu]
Pinotchet
13-03-2013, 20:19
Pięknie, Scheiße za burtą Ligi Mistrzów :lol: BVB i bujern dostaną w następnej rundzie więcej kasy za transmisje z tego tytułu 8-)
Dokładnie :D ważne, że BVB przechodzi dalej, a Bujern niech sobie wpadnie na kogoś z Katalonii :D
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/re ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/zmarl-byly-selekcjoner-wladyslaw-stachurski,1,5443941,wiadomosc.html)
Możecie wierzyć, czy nie kibicowi Widzewa, że ale było na co popatrzeć....Szacunek dla trenera bo miał "ciekawych" wtedy zawodników w klubie....Pokój jego pamięci...
Po zakończeniu kariery piłkarskiej jako trener prowadził m.in. Legię Warszawa, którą w sezonie 1990/91 doprowadził do półfinału Pucharu Zdobywców Pucharów po pamiętnych bojach z Sampdorią Genua.
edit:
To się czyta jak fantastykę, ale wtedy tak szkolono w PRL co zaowocowało, że te pokolenie takie miało wejście w III RP :D
Malaga - Borussia
Real - Galatasaray
PSG - Barcelona
Bayern - Juventus
To co, hiszpańsko-niemieckie półfinały, czy jednak Juve da rade? :)
Mam nadzieję, że Ibrakadabra rozdupcy Barcelonę, chociaż chyba nie może grać w pierwszym meczu.
Pinotchet
15-03-2013, 12:46
Bardzo dobre losowanie dla Dortmundu, Real i Barca na pewno w półfinale :? , fatalna para Juve z bujernem (obydwa te kluby miałyby szansę wyrzucić Real i Barce).
Nie jestem taki pewien że Barsa i Real awansują bez problemowo, ich przeciwnicy nie mają nic do stracenia, a wszystko do zyskania, a Galata ma ciekawy skład, a PSG ma szansę zaistnieć za petrodolary :D
Według mnie największe szansę ma Real na awans.
Mimo wszystko moje typy na finał to Juve i Borussia.
PS. Czy przypadkiem nie będzie losowania półfinałów?
odi.profanum
15-03-2013, 15:30
PSG ma szansę z Barcą. Real z turasami powinien wygrać. Juve imo przejdzie Bayern, Malaga - Borussia - może być różnie :D
Chyba będzie tak jak większość myśli, czyli przechodzą: Barca, Bujern, Borussia, Real :)
Tak półfinały będą losowane.
Odi, PSG wg. mnie gra tak sobie. Za bardzo uzależnieni od Ibry znowu ( jak większość drużyn w których grał ). U siebie grają bez niego, a rewanż na Camp Nou... czarno to dla nich widzę. Choć Milan też mieli rozjechać, a tu w pierwszym meczu niespodzianka, a w drugim jakby Niang strzelił, to coś czuje że by Barcelona poleciała.
Co do Juventusu, serce mowi "tak", rozsądek "nie ma szans" ( tzn. wyrównany dwumecz pewnie będzie, ale minimalnie dla Bayernu ).Tak po prawdzie to Juventus z nikim poważnym nie grał, Chelsea była beznadziejna, Szachtar to jednak Szachtar ( choć na jesień byli na pewno lepsi niż teraz, w dwumeczu z Borussia ), Celtic outsiderzy. A przed LM prestiżowy mecz z Interem w lidze, po rewanżu znowu z Lazio ( na szczęście pomiędzy słabiutka Pescara na Juventus Stadium, która w pierwszym meczu dostała oklep 6:1 ). Ja i tak jestem zadowolony, losowanie z 3 koszyka, mało doświadczony skład w LM i udało się dojść do ćwierćfinału, w przyszłości skład będzie wzmacniany, jest dobra struktura wiekowa ( nie będzie jak w Interze czy Milanie, gdy nagle połowa pierwszego składu odejdzie ).
odi.profanum
15-03-2013, 16:23
Odi, PSG wg. mnie gra tak sobie. Za bardzo uzależnieni od Ibry znowu ( jak większość drużyn w których grał ). U siebie grają bez niego, a rewanż na Camp Nou... czarno to dla nich widzę. Choć Milan też mieli rozjechać, a tu w pierwszym meczu niespodzianka, a w drugim jakby Niang strzelił, to coś czuje że by Barcelona poleciała.Ale Barcelona w 2013 r zagrała jeden dobry mecz jak na razie - rewanż z Milanem. No ale to co Milan odstawiał to komedia, grali jak amatorzy. Barcelona jest również uzależniona od Messiego, słabo grają jej napastnicy, pomocnicy też - poza Iniestą - obrona jest dziurawa i dużo przepuszcza no i sama bramka, która nigdy najsilniejsza nie była.
Barcelona gra dobrze w lidze ale te 3 porażki z rzędu z silnymi rywalami nie wzięły się znikąd. Ancelotti jest dobrym trenerem, nie raz już z Barcą grał. Ja PSG, mimo, że ich nie lubię daje spore szanse.
Co do Juventusu, serce mowi "tak", rozsądek "nie ma szans" ( tzn. wyrównany dwumecz pewnie będzie, ale minimalnie dla Bayernu ).Tak po prawdzie to Juventus z nikim poważnym nie grał, Chelsea była beznadziejna, Szachtar to jednak Szachtar ( choć na jesień byli na pewno lepsi niż teraz, w dwumeczu z Borussia ), Celtic outsiderzy. A przed LM prestiżowy mecz z Interem w lidze, po rewanżu znowu z Lazio ( na szczęście pomiędzy słabiutka Pescara na Juventus Stadium, która w pierwszym meczu dostała oklep 6:1 ). Ja i tak jestem zadowolony, losowanie z 3 koszyka, mało doświadczony skład w LM i udało się dojść do ćwierćfinału, w przyszłości skład będzie wzmacniany, jest dobra struktura wiekowa ( nie będzie jak w Interze czy Milanie, gdy nagle połowa pierwszego składu odejdzie ).Juve da rade, wystarczy, że zagrają jak Arsenal na Alianz :D A skład mają lepszy i to ze 2x od Arsenalu. Moim zdaniem Juve jest bardziej ułożoną drużyną od Bayernu.
Tylko, że PSG to nie jest monolit, to jest na razie zbieranina gwiazd i gwiazdeczek. Masz przykład City, skład nawet lepszy i grają już ze sobą dłużej, a dwa razy nie wyszli z grupy. W sumie mam mieszane uczucia, Barcelony ostatnio nie trawie, ale nie lubię też szejkowych klubików ( zwłaszcza, że PSG mocno wykupuje Serie A, bo Leonardo i Ancelotti maja tam największe rozeznanie - gdyby nie wyskoczyli z 12 milionami za Verattiego, to ten już był jedną nogą w Juve, idealny następca Pirlo ).
Co do Juve, obserwuje ich sytuacje na co dzień, oglądam każdy mecz i być może dlatego podchodzę tak krytycznie, bo więcej wiem i widzę. To jest drużyna nieobliczalna w tym sezonie, mogą nawet wygrać tą całą LM. Z Chelsea w pierwszym meczu wyszli z klockiem w majtkach i to było widać, później świetna walka do końca. Na rewanże z Chelsea i Szachtarem wyszli maksymalnie zmotywowani i pokazali się na prawdę dobrze. Mają beznadziejny atak, w dodatku kartkami zagrożeni są Vidal i Marchisio - za tego drugiego mógłby zagrać Pogba. Bayern ma ogromną przewagę w lidze, może ją sobie odpuścić i grać mocno rezerwowym składem, podczas gdy Juve ma "tylko" 9 pkt przewagi nad Napoli i 11 nad Milan. Liczę trochę na to, że właśnie na teraz Conte planuje zwyżkę formy, jak w tamtym roku, gdzie po słabym styczniu i lutym, od połowy marca w 8 meczach ( w tym Fiorentina, Inter, Napoli, Lazio czy Roma ) Juventus zdobył komplet, przy stosunku bramkowym 23-1. W tym roku styczeń był słaby, musieli chyba dostać mocno w kość podczas krótkiej przerwy świąteczno-noworocznej, oby do końca marca przyszła najwyższa forma.
Arsenal nic takiego nie zagrał na AA, w sumie po pierwszej bramki to do ok. 70 minuty nic już nie zrobili. Bayern ich po prostu zlekceważył, a z Juventusem wynik będzie raczej cały czas niepewny, więc nie liczyłbym na to. Wierzę, ale nie napalam się jakoś bardzo ;)
odi.profanum
Barcelona jest również uzależniona od Messiego, słabo grają jej napastnicy, pomocnicy też - poza Iniestą - obrona jest dziurawa i dużo przepuszcza no i sama bramka, która nigdy najsilniejsza nie była.
Jako jeszcze sympatyk Barsy od iluś tam lat :D , powiedzmy że pamiętam czasy jak okupowała twardo miejsca tabeli "zarezerwowane" obecnie dla innych ;) i wspomniany wcześniej Juventus pokazał jej lekcje footbolu ;) dlaczego jeszcze wyjaśniłem to, w którymś niedawnym poście, to wydaje mi się, że nie hormo-steryd stanowi o sile tego zespołu, a wymieniony przez ciebie Iniesta i Xavi, a raczej Xavi i Iniesta...Jak potrzebni są w formie, widać po występach reprezentacji i jak dla mnie klubu...Nie ma ich, nie ma zespołu, nie istnieje wtedy, najbardziej medialnie rozdmuchany zawodnik świata...
-
Jest fenomenem Messi nie ma co się o to spierać i już zapisał się w annałach piłkarskiego świata, ale nie on stanowi o sile tego zespołu jak i reprezentacji, gdzie swego czasu był kreowany na jej boiskowego przywódcę....Właśnie widać było to, jakie są indywidualnościowe uzależnienia w tym klubie, jak chociażby po pierwszy kapitalnie wykonanym spotkaniu Milanu...W rewanżu zapomniano kto, tak naprawdę, rozdaje tam piłki.. i działo się jak kiedyś ;)
-
Cóż bycie sympatykiem danego klubu nie zwalnia z dozy dystansu do ich dokonań, cieszy mnie że nie było karnych i czerwonych kartek w dwumeczu z AC Milan, odetchnąłem z ulgą, ale z coraz większym sentymentem wspominam czasy Ronaldinho w Barsie, z Deco, Eto i innymi :cry:
Tylko się odniosę jeszcze do wypowiedzi
Marata
Tylko, że PSG to nie jest monolit, to jest na razie zbieranina gwiazd i gwiazdeczek.
To wszystko prawda, ale różnicę w tym klubie w przeciwieństwie do początków MC robi doświadczony trener, którego CV spełnia rolę opiniotwórczą i nawet Ibra robi to co mu się każe, nie mówiąc o tych jak nazwałeś gwiazdeczkach i potencjalnych gwiazdach z Brazylii, którym w reprezentacji jak grają kibicuję...Dlatego tutaj upatruję możliwości, że może być ciekawie, a jako sympatyk Barsy chciałbym żeby włodarze klubu przestali rozpływać się nad Leo a zaczęli szukać następców Xaviego i Iniesty, a taki zimny prysznic mógłby im pomóc...Co miało swego czasu już miejsce w historii Barcelony :D
------
Co do Juve, mam znajomych kibiców tego zespołu i są wręcz przekonani, że szwaby zostaną pokonane, czego oczywiście Bayernowi serdecznie życzę ;)
Baal-Melkart
15-03-2013, 19:49
Barcelona jest również uzależniona od Messiego, słabo grają jej napastnicy, pomocnicy też - poza Iniestą - obrona jest dziurawa i dużo przepuszcza no i sama bramka, która nigdy najsilniejsza nie była.
To chyba opis Barcelony w kryzysie :) . Co do Messiego to raczej uzależnienie na własne życzenie. Mi osobiście od samego początku nie przypadło do gustu to napinanie się na rekordy strzeleckie. Czasami te granie pod Messiego jest delikatnie mówiąc - niepotrzebne. Co do obrony to faktycznie nie jest ona najlepsza, ale nie ma też tragedii. Barcelona w tym sezonie ligowym straciła 30 bramek, dla porównania Real 25. Przepaści nie ma.
Barcelona gra dobrze w lidze ale te 3 porażki z rzędu z silnymi rywalami nie wzięły się znikąd.
Pamiętajmy też, że ta drużyna od pewnego czasu właściwie gra bez trenera, bo moim zdaniem nie da się prowadzić klubu z aspiracjami do zdobywania trofeów przez telefon. No i oczywiście kryzys zdarza się chyba każdej drużynie. Rzecz jasna dochodzi też zmęczenie materiału. Wielu zawodników gra na wysokim poziomie od lat w klubie i reprezentacji.
Jest fenomenem Messi nie ma co się o to spierać i już zapisał się w annałach piłkarskiego świata, ale nie on stanowi o sile tego zespołu jak i reprezentacji, gdzie swego czasu był kreowany na jej boiskowego przywódcę
Zwłaszcza, że w moim odczuciu to już nie ten Messi co kiedyś, choć w meczu z Milanem zagrał przednie (pierwsza bramka wspaniała).
a jako sympatyk Barsy chciałbym żeby włodarze klubu przestali rozpływać się nad Leo a zaczęli szukać następców Xaviego i Iniesty
Ja chciałbym, żeby skończyło się te granie na siłę pod Messiego. A rozpływanie się to chyba część marketingu :) . Następcy Xaviego raczej łatwo znaleźć nie będzie. Podobno miał być nim Thiago Alcantara, ale jeszcze mu dużo brakuje. Przed Iniestą chyba jeszcze parę lat (w Barcelonie B wybija się powoli Sergi Roberto). Bardziej martwię się o Puyola.
odi.profanum
16-03-2013, 17:08
To chyba opis Barcelony w kryzysie . Co do Messiego to raczej uzależnienie na własne życzenie. Mi osobiście od samego początku nie przypadło do gustu to napinanie się na rekordy strzeleckie. Czasami te granie pod Messiego jest delikatnie mówiąc - niepotrzebne. Co do obrony to faktycznie nie jest ona najlepsza, ale nie ma też tragedii. Barcelona w tym sezonie ligowym straciła 30 bramek, dla porównania Real 25. Przepaści nie ma. Barcelony na dzień dzisiejszy.
Pamiętajmy też, że ta drużyna od pewnego czasu właściwie gra bez trenera, bo moim zdaniem nie da się prowadzić klubu z aspiracjami do zdobywania trofeów przez telefon. No i oczywiście kryzys zdarza się chyba każdej drużynie. Rzecz jasna dochodzi też zmęczenie materiału. Wielu zawodników gra na wysokim poziomie od lat w klubie i reprezentacji. No właśnie, jeden z czynników ich słabszej gry.
Tylko, że PSG to nie jest monolit, to jest na razie zbieranina gwiazd i gwiazdeczek. Masz przykład City, skład nawet lepszy i grają już ze sobą dłużej, a dwa razy nie wyszli z grupy. Ale Carlo jest bardzo dobrym trenerem, który potrafi się zająć gwiazdami. Potrafi też świetnie organizować grę obroną i chyba potrafi gadać z Ibrą. Tego natomiast nie mogę powiedzieć o Mancinim, dla mnie słaby trener, za słaby do ogarnięcia apetytów City.
Ja bym osobiście dał sznanse 50/50 w starciu PSG z Barceloną.
Jeśli nie oglądaliście ostatnio meczu BVB z Freiburgiem to macie czego żałować. A Lewandowski chyba zagrał jeden z lepszych meczy w karierze.
Polecam jego akcję od 2 minuty
http://eurosport.onet.pl/wideo/piekne-g ... 155,w.html (http://eurosport.onet.pl/wideo/piekne-gole-genialna-asysta-zobacz-wielki-wystep-l,123155,w.html)
Pinotchet
19-03-2013, 15:38
Zgadzam się, że Lewandowski zagrał piękny mecz, ale mnie dużo bardziej cieszy znakomity występ Sahina - 2 bramki i asysta. Mam nadzieję, że Nuri wróci do swojej dawnej dyspozycji i od nowego sezonu będzie miał pewne miejsce w wyjściowej jedenastce, bo na "bajeczną technikę" :shock: Gundogana to już patrzeć nie mogę, co ciekawsze Gundogan gra słabo od kilku spotkań (od Leverkusen), a komentatorzy zarówno na Eurosporcie 2, TVP1 (jak był mecz ligi mistrzów) i Orange Sport (Puchar Niemiec) wszędzie mówią, że jest w znakomitej formie, fajny żart :lol: , chyba inne mecze oglądali :D
Po żenującym meczu, który zniesmaczył mnie całkiem do naszych rozgwiazd, patrz post wyżej, tym bardziej większe w@#$%^, nie mogłem sobie odmówić i pooglądałem konferencję prasową trenera, szkoda że nie ma mamy selekcjonera :roll: , kadry narodowej, zawsze uważałem że protegowany Antoniego Piechniczka się nie nadaje i musi wiele wody upłynąć, by coś się w tej kwestii zmieniło...Teksty dla mnie obłędne, ciekawy jestem, ile trzeba zarabiać by robić z siebie takiego @#$%
-
Jedynym plusem jest to, że wygrałem zakład w pracy, co wcale mnie nie cieszy.....
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/el ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms/waldemar-fornalik-konsekwencje-sa-okropne,1,5451691,wiadomosc.html)
Cała Europa wie o firmowym zagraniu Jarmołenki - nie wiedzieliście, jak on uderza z prawej strony?
- Cała Europa wie, jak gra Lionel Messi i nikt nie umie tego powstrzymać. Oczywiście, że wiedzieliśmy, jaką jest to jego mocną stroną. Inna sprawa, że mogliśmy lepiej zareagować.
Nie uważa pan, że trzeba odstawić gwiazdy i dać pograć innym zawodnikom?
- Jeśli ktoś śledzi reprezentację Polski, to wie, że staramy się robić ewolucję, nie rewolucję. Dziś debiutował Teodorczyk, po przerwie wszedł Kosecki. Ta kadra wcale nie opiera się wokół tych zawodników, którzy do tej pory grali. Widzimy, gdzie mamy problemy. Nasza defensywa nie jest monolitem, ciągle w niej są zmiany. Pewnie też dlatego przegrywamy, ale nie widzę innej możliwości na przetestowanie zawodnika, niż danie mu szansy w takich meczu.
Nie przewidzieliście, że Ukraina będzie się starała grać w odbiorze całą drużyną? Nie przegraliście tego meczu taktyką?
- Nie uważam tak. Wszelka taktyka legła w gruzach w 7. minucie, gdy musieliśmy ciągle atakować. A Ukraińcy mogli zastosować najprostszą taktykę - odbierać i kontratakować. To, co się wydarzyło było naprawdę dużym zaskoczeniem, bo byłem przekonany, że nasza koncentracja jest na dobrym poziomie. Nie wiem, może brakło nam agresji? Konsekwencje są, jak już wiemy, okropne.
Czuje pan zrezygnowanie? Każda następna strata punktów eliminuje nas z mundialu.
- Nie, ciągle myślę o przyszłości. Jestem zły, bo chcieliśmy wygrać. Piłka jest brutalna. Można zakładać, planować... a teraz trzeba się zmierzyć z tą sytuacją.
W pierwszej połowie gra Polaków jeszcze jakoś wyglądała. Po przerwie było już znacznie gorzej. Skąd taka zmiana?
- W pierwszej połowie zawodnicy rzucili się do ataków, stracili trochę sił stwarzając te okazje. Po trzecim golu zgasła nieco wiara, a po niewykorzystanej okazji Obraniaka zgasł entuzjazm. Niestety, tak to działa.
Można w ogóle powiedzieć cokolwiek dobrego po tym meczu?
- Jak ktoś chce zobaczyć coś dobrego, to znajdzie. Gra pomiędzy 10., a 40. minutą była pozytywem. Były sytuacje, strzeliliśmy bramkę... Ale i tak rozczarowanie jest większe.
Czemu cały czas pchaliśmy się lewą stroną, nie próbując grać środkiem? To nie przynosiło rezultatów...
- Czasem to, co dzieje się na boisku, wynika z reakcji przeciwnika. Nie było założeniem, by jednocześnie Kuba Kosecki i Kuba Błaszczykowski znajdywali się cały czas po jednej stronie, miało to być bardziej wyważone.
Nezahualcoyotl
23-03-2013, 15:24
A dlaczego nie jestem zaskoczony wczorajszym wynikiem to sie sam dziwie ;)
http://ofsajd.onet.pl/newsy/polska-prze ... osni/gzm8n (http://ofsajd.onet.pl/newsy/polska-przegrala-z-ukraina-internauci-bezlitosni/gzm8n)
Presidente
26-03-2013, 20:27
San Marino (http://www.sadistic.pl/san-marino-bedzie-ciezko-vt185653.htm)
Trzeba uważać na stałe fragmenty :mrgreen:
Dziś dwie amatorskie drużyny stają naprzeciw siebie, wynik trudny do przewidzenia.
Nezahualcoyotl
26-03-2013, 20:47
zapomnialem obstawic na remis u bucha :(
Śmiech by był jakby SanMarnio strzeliło bramkę w 87 minucie meczu bo mieli ku temu okazje :lol: , ostatnią beamkę te chłopaki strzelili 4 lata temu , a w sumie w 50 meczach strzelili 7 :!:
Nistety nie da sie stworzyć solidnej reprezentacji mając tak żałosną ligę jak Ekstraklasa - i to moim zdaniem jest największy problem reprezentacji :?:
Strzelili by gdyby na bramce mieli byśmy innego bramkarza :D
Nezahualcoyotl
29-03-2013, 15:33
Kiedy nasi kibice zachowuja sie w sposob nieodpowiedni sprawa jest nalezycie naglasniana.Zas jezeli to dziala w druga strone to cichosza.....zenada :?
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/el ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms/mecz-el-ms-polska-czarnogora-moze-odbyc-sie-bez-ud,1,5456493,wiadomosc.html)
Przynajmniej 'nec nuntius cladis' nie znajdzie sie na stadionie :lol:
No to Bayern postraszył Juventus przed LM, 9:2 z Hamburgiem i to nie do końca podstawowym składem... ale może to i lepiej, będą zbyt pewni siebie.
Tymczasem Debry d'Italia tym razem dla Juve, mistrzostwo już praktycznie pewne.
Prezes zdecydowanie zaprzeczył, jakoby miało dojść do spotkania pomiędzy nim i Carlo Tarricone. Włoch może być zamieszany w aferę hazardową w swoim kraju. http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/re ... omosc.html (http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/zbigniew-boniek-wydal-specjalne-oswiadczenie-oszcz,1,5457399,wiadomosc.html)
Mnie to nie dziwi, tłumaczyłoby tez poniekąd nawet teraz dziwne zachowania Bońka w stosunku do działaczy PZPN-u i nie tylko....Jako zawodnik, to był fenomen i nikt mu tego nie odbierze, ale co do reszty, zawsze uważałem że nie powinien zostać wybrany na szefa PZPN-u...
Nezahualcoyotl
01-04-2013, 11:53
Zdelegalizowac caly pzpn w skali krajowej.Zwolnic wszystkich dzialaczy bez prawa powrotu do struktur sportowych,zinwigilowac kazdego z osobna a nastepnie oddac do dyspozycji prokuratury jezeli znajdzie sie odpowiedni delikwent.Pozamykac stadiony oraz zawiesic mecze ligowe oraz reprezentacyjne...Przeczekac 50 lat az wszystko powymiera a nastepnie zbudowac polska pilke od podstaw :!:
Kto ma lepszy pomysl ;) :?:
odi.profanum
01-04-2013, 15:01
Zrzucić bombę atomową na pzpn :lol: i później metodą ruskich - zalać wszystko betonem 8-)
A Chelsea przeszła United, szansę na wygranie pucharu są całkiem spore.
http://www.meczyki.pl/image_upload/image/4134.gif
A tu kosmiczna interwencja z wczorajszego meczu :D
No i pierwsze mecze LM za nami. Bez niespodzianek.
Bayern - Juventus - jeden z najgorszych meczy ( albo i najgorszy ) pod wodzą Conte. Pirlo totalne dno, cała drużyna zresztą wyszła z kupą w majtach ( może oprócz Vidala i w sumie Bonucciego z Gigim - później Pogba całkiem fajnie ). Były plotki przed meczem, że Juventus wyjdzie w 3-6-1 z Pogbą zamiast z dwoma napastnikami i to by chyba było lepsze rozwiązanie, bo napastnicy nie istnieli w tym meczu, choć nie mam do nich pretensji, pomoc ze skrzydłami nic im nie wykreowała. Z młodym Francuzem, który potrafi grać bez kompleksów mogło pójść lepiej, zagęszczony środek, a i Paul umie odebrać i walnąć petardę z daleka. Mimo to obie bramki dosyć przypadkowe ( druga po spalonym? ). Bayern był zdecydowanie lepszy, dominował, świetny kolektyw, ale jeżeli nie poprawią skuteczności to ich może ktoś znowu wywalić z LM i będzie płacz.
Dobrze, że Juventus mógł się sprawdzić z obecnie chyba najlepsza drużyną na świecie, przynajmniej wiedza ile brakuje do czołówki i mam nadzieje, że to tylko wzmocni ten zespół, ktory jest na początku drogi. Bayern ma starszy projekt, wielu z tych piłkarzy już w 2010 było w finale, wielu dochodziło do finału i półfinałów ostatnich MŚ i Euro, bardzo doświadczona drużyna, zgrana, ze świetnym taktykiem na ławce, w dodatku klub jest zarządzany wzorowo.
W rewanżu na nic nie liczę, choć jak w pierwszej połowie uda się strzelić Juventusowi bramkę, to może być różnie, bo nawet z tym słabiutkim Arsenalem potrafili się Bawarczycy momentami ( choć krótkimi ) pogubić.
Malaga - Borussia - Dortmund zdecydowanie lepszy, w rewanżu powinni pozamiatać jak z Szachtarem. Ale muszą uważać, bo jedna przypadkowa bramka Malagi i robi się trudno. Oby ten brak skuteczności się na nich nie zemścił.
To teraz o meczach których nie oglądałem. Real już ma awans, Galata może zbudować drużynę z gwiazd i gwiazdeczek nie chcianych w innych klubach, może tym zawojować Turcje, nawet dojść do ćwierćfinału LM, ale z drużynami ze ścisłego top5 nie ma taka zbieranina szans. Ponoć były jakieś kontrowersje z sędziowaniem w tym meczu?
A Barcelona z PSG? Niby Paryż ma dalej szanse na awans, ale ciężko mi sobie wyobrazić ich wygraną na Camp Nou, albo remis 2:2 bądź wyższy. Barcelona bez Messiego i kilku innych graczy? Zobaczymy.
Podtrzymuje to co pisałem po losowaniu - awans dla Bayernu, Realu, Barcelony i Borussi - a jak już na jakąś niespodziankę liczyć, to prędzej zrobi ją Malaga niż PSG albo Juventus.
odi.profanum
04-04-2013, 23:00
PSG imo było lepsze w tym spotkaniu, brakowało chłodnej głowy w kontrach i ostatnich podań ale grali nieźle. Barcelona - 1sza brama z przypadku - chociaż samo podanie Alvesa świetne, druga kontrowersyjny karny. PSG ma szansę, tylko musi spiąć poślady, ja będę im kibicował.
Co do Juve - hm, coś czuję, że jeszcze zawalczą o ten awans - to tylko 2 gole ;) Juventus grał totalną kupę, bez pomysłu ale w drugiej połowie zaczęli jakieś sensowne akcje konstruować. Bayern jest do pyknięcia tylko trzeba na nich siąść od 1szej minuty.
Co do reszty to Real już awansował, Borussia - Malaga; raczej pewne zwycięstwo Borussi.
Tak się gra, oczywiście nie zawsze, u mojej ulubionej piłkarsko nacji, po naszych skopaczach euro dewizowych :D
[youtube:36533fa4]https://www.youtube.com/watch?v=Gx0W6Hr7xHk[/youtube:36533fa4]
Mimo ze ma swoje lata, chociaż brazylijscy piłkarze potrafią bardzo długo grać na najwyższym światowym poziomie, wrócił Scolari, już pokazał co niektórym, że nie interesują go przy powołaniach metryki daty urodzin i histeryczne zapewnienia mediów i agentów piłkarskich o klasie danego zawodnika...
----
Odnośnie MŚ...Tylko jak ktoś powiedział kiedyś, a kiedy Xavi i Iniesta przestaną grać hehe
odi.profanum
05-04-2013, 14:43
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 4679_n.jpg (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/165475_618987351462049_464214679_n.jpg) nowe stroje Barcelony :lol:
Nezahualcoyotl
07-04-2013, 16:22
Dosc intrygujace nieprawdaz :?:
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/tabe ... bd41000000 (http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/tabela/szczesliwy-przypadek-czy-afera-bukmacherska-w-ekstraklasie,artykul.html?material_id=51602815142d 5cbd41000000)
Co do Juve - hm, coś czuję, że jeszcze zawalczą o ten awans - to tylko 2 gole ;) Juventus grał totalną kupę, bez pomysłu ale w drugiej połowie zaczęli jakieś sensowne akcje konstruować. Bayern jest do pyknięcia tylko trzeba na nich siąść od 1szej minuty.
Problem jest taki, że za kartki nie zagra Vidal, a to jest być może najbardziej znaczący piłkarz Juve ( nawet ważniejszy od Pirlo ). Zresztą on jako jedyny zagrał dobre zawody w Monachium ( choć można się na siłę czepiać, że musnął piłkę przy pierwszym golu, co nadało jej jakiejś nienaturalnej rotacji ). Nie zagra też Liechtsteiner, kolejny ważny zawodnik. I teraz będzie problem na prawej stronie. Jest Isla, ale Conte chyba juz nie wierzy w niego w tym sezonie, bo wielokrotnie dawał na flance Padoina, blisko 30-letniego średniaka, który jest w dodatku środkowym pomocnikiem. Tym graczem to Bayernu nie zaskoczą. Zresztą Heynckes rozpracował juvetusowe 3-5-2. Może warto zagrać 4-3-3 z Vucinicem i Quagliarellą na bokach i z Matrim w środku. Nadale niestety pozostaje problem prawej flanki, bo nie wiem kto by miał zagrać skrzydłowego obrońcę.
A tak a propo Serie A, wczoraj Milan wygrywał z grającą w 10 Fiorentiną 2:0, by ostatecznie po dwóch karnych zremisować 8-) Ale Inter postanowił ich przebić, grając na własnym stadionie z Atalantą i wygrywajć już 3:1, udało im się przegrać 4:3 + w ostatniej minucie Ranocchia nie trafił do pustej bramki z metra :lol:
Ja trzymam kciuki za Juventus, nigdy Bayernu nie lubiłem, z niemieckiej ligi mam tylko żywsze pozytywne uczucia do Bayeru, szczególnie gdy grał swoje mecze życia Krzynówek, a i teraz widać że mają potencjał, ale brakuje im tego co ma Borussia i Bayern...trenera, ale to moje zdanie tylko...Juve jak mówią ci komentatorzy sportowi, co znają włoską piłkę, jest wstanie zatrzymać Bayern i tak jak Marat napisał, muszą zagrać innym systemem i inaczej, lepiej....
---
Z innej bajki Widzew wygrał pierwszy mecz w tej rundzie jeszcze kilka punktów i można będzie powiedzieć że się utrzymają....Obecnemu prezesowi PZPN-u dzięki za to, coś swego czasu uczynił w Widzewie...Ci co sympatyzują z tym klubem wiedzą o czym napisałem...Cóż polskie piłkarskie piekiełko :(
odi.profanum
10-04-2013, 09:20
https://www.facebook.com/photo.php?v=432762460150733 wsadzil
Baal-Melkart
10-04-2013, 15:46
https://www.facebook.com/photo.php?v=432762460150733 wsadzil
:shock: , mimo lat wciąż wspaniały zawodnik.
Co do drugiego meczu, to trochę szkoda mi Malagi, dobry mecz rozegrali - tylko ta końcówka. Ponadto mam już odrobinę dość stronniczości i zachwytów polskich komentatorów nad Borussią :?
A dlaczego nie mogą być stronniczy? Kiedy ostatnio Polak z pola grał na tym etapie Ligi Mistrzów?
Jak Legia Warszawa grała o europejskie puchary ze Spartakiem to, o dziwo, nikt pretensji do stronniczości komentatorów nie miał? Podobnie Śląsk Wrocław z Hannoverem? Albo Lech Poznań z SC Bragą?
Proszę, wyjaśnij mi ten fenomen, bo czegoś tu nie rozumiem?