PDA

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Brave
28-08-2009, 13:28
W tym topicu wypowiadamy sie na temat footballu.

Ja zacznę. Co myślicie o wczorajszym meczu Lecha?

Ja aż od początku meczu, aż do karnych siedziałem jak na szpilkach.

Rafi
28-08-2009, 13:36
Do tematu. Nawet jakby lech wygrał nie wyszedłby pewnie z grupy - nic straconego.

BTW temat raczej do tawerny

Marat
28-08-2009, 18:27
Cóz Lech Zielińskiego to juz nie to samo co Lech Smudy. Szkoda. Kolejorz zagrał słabo w ataku, w tamtym sezonie praktycznie w kazdym meczu p.uefa mieli 10-20 minut gdzie ostro cisneli przeciwników ( nie wiem jak z CSKA, bo wtedy mało oglądałem ). Brakuje Murawskiego, który grzeje zresztą ławe w Rubinie. Na plus postawa Gancarczyka, jeżeli na podobnym poziomie będzie grał w reprezentacji, to będzie to wielkie wzmocnienie. Jedyny plus odpadniecia Lecha jest taki, że bedą sie mogli skupić na lidze, licze na mistrza i awans do LM.

28-08-2009, 23:13
No, a już 01.09. będzie można zobaczyć w moim mieście mecz Polska-Norwegia U19. :wink:

Sam Fisher
29-08-2009, 08:36
No i zabrał temat mRe :D

Szkoda Lecha, miał okazję pod koniec, ale Bosackiemu zabrakło szczęścia. A tak to pięknie przegraliśmy....jak zawsze zresztą.

Luminos
29-08-2009, 09:19
Smuda idzie się marnować do Zagłębia, a szkoda. Pewnie byłyby oferty z lepszych klubów. Czy to pomoże graczom z Lubina, zobaczymy.

Milanos
29-08-2009, 09:36
No nie wyszło chłopakom było widać jednak brak Peszki.
No a wczoraj Super Puchar Europy i choć Barca wygrała to dopiero po dogrywce hehe i z tego co czytam to normlanym składem , meczu nie oglądałem więc bardziej się nie wypowiadam w tej kwestii.
Trochę czasu forum nie działao więc trzeba napisać co się jeszcze działo klasę pokazuje Zagłębie Lubin szczególnie w ostatnim meczu w PP chyba nie muszę nikomu więcej nic pisać bo chyba każdy o tym słyszał :lol: hehe najlepszy był tekst że frekwencja na danym stadionie wyniosła 200% XD
http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,20 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,2033128,,pilkarskie_hity_w_czolowy ch_ligach_europy,wiadomosc.html) kurcze nie pamiętam kiedy aż tyle szlagierów było.
Co tam jeszcze hehe moim zdaniem plamę w lidze Europejskiej dało Aston Villa z Rapidem Wiedeń

No i teraz scena kibicowska hehe
No coś powoli zaczyna się rozgrzewać scena kibicowska w Anglii ostatnio w niższych ligach zaczęło znowu się coś dziać no i doszło do zabawy hehe West Ham vs Millwall . Można powiedzieć że od razu jakoś weselej mi na duszy się zrobiło jak oglondałem ten mecz 8-) Zdjęć nie będę wklejał bo i tak zaraz za teksty że podnieca mnie taka sprawa dostane parę postów po głowie a co mówić za wklejanie fot z tego 8-)

Luminos
29-08-2009, 09:46
Najgorsze jest to, że w LM znalazł się Debreczyn, który spotkał Levadię, więc Wisła mogłaby powalczyć o miejsce w LM :evil:
Ale niestety polskie drużyny nie nadają się na Europejskie puchary. (Tudzież Lech, albo Wisła z czasów Żurawskiego, Szymkowiaka i Frankowskiego).

Pop517
29-08-2009, 09:50
taa... chciałbym pooglądaćmecze wisły za tamtych czasów :cry:

Furvus
29-08-2009, 10:04
Z kim oni wtedy odpadli? Z Lazio?

Pop517
29-08-2009, 10:07
tak
Rzym 3:3
Kraków3:4

Marat
29-08-2009, 10:10
tak
Rzym 3:3
Kraków3:4

Jakie 3:4 :P 1:2 chyba było

Pop517
29-08-2009, 10:12
:oops: serio... może... to było dawno temu :cry:

Luminos
29-08-2009, 10:49
Lazio zrewanżowało się wtedy za Parmę ;)
W końcu dostali w Krakowie 4:1

Furvus
29-08-2009, 10:57
Jeszcze chyba jakąś niemiecką drużynę wtedy wyeliminowali. Herthę?

29-08-2009, 10:58
A nie Schalke ?

Luminos
29-08-2009, 11:08
Schalke.
Pamiętam tylko że na wyjeździe wygrali 1:4.

Pop517
29-08-2009, 11:10
to był piękny mecz
http://www.youtube.com/watch?v=uDr7ZO6o ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=uDr7ZO6oUBU&feature=related)

29-08-2009, 11:12
Tylko, czy te czasy wrócą ?

Maharbal
29-08-2009, 11:41
Wtedy Wisła objechała Parmę 4:1 u siebie (ile było na wyjeździe nie pamiętam). Następnie dwumecz z Shalke- 1:1 w Krakowie i 1:4 w Gelsenkirchen. No i potem pamiętne mecze z Lazio- 3:3 w Rzymie i 1:2 w Krakowie. Włosi swoją drogą kręcili trochę, bo rewanż odbył się później niż planowano.

Marat
29-08-2009, 12:03
A bodajże sezon wcześniej, Wisła przegrała najpierw z Realem Saragoss 4:1, a potem wygrali w takim samym stosunku i po karnych awansowali. Trzeba przyznac, że niezlą pake wtedy mieli, Zurawski w formie, Kosowski to samo ( za granicą sie pogubił ), Szymkowiak był już doświadczony, Kalu Uche objawieniem, Mauro Cantoro też świetnie grał. Do tego taka młodzież jak Strąk i mozna było wygrywać. To były jednak lepsze czasy, niż chociaż ostatni sezon w wykonaniu Lecha ( nie ujmując nic temu zespołowi ). Kolejorz albo remisowal, albo jedną bramką wygrywał, a takie 4:1 działało wtedy na wyobraźnie i to 3:3 w Rzymie. Ech...

A tym czasem została zdjęta kara z Widzewa. Animucki niby sie domaga ekstraklasy, ale to poroniony pomysl. Dla Widzewa jest nawet lepiej grać w 1 lidze. Nawet jak by jakimś cudem dokoptowali ich ( bo to musiał by się cud zdarzyć 8-) ) to pewnie dostali by karne punkty. A tak anulują im obecne minus 6, moze dostaną jakieś odszkodowanie i za rok ekstraklasa czeka.

Brave
29-08-2009, 12:58
Heh. piękny mecz moim zdnaiem to był Chelsea 4:4 Liverpool.

Emocje były niesamowite.

Milanos
29-08-2009, 17:33
Kurcze 1:2 z milicją :cry: , no cóż paraliż totalny 1 połowa 2 chyba inny zespół wyszedł, no nic trzeba wykorzystać chwilową słabość Lecha i wygrać za tydzień 8-)

MateuszKL
29-08-2009, 20:40
No i Wisła już teraz ma nad głównymi rywalami przewagę godną podziwu nawet w połowie sezonu.

Luminos
29-08-2009, 21:02
Heh. piękny mecz moim zdnaiem to był Chelsea 4:4 Liverpool.

Emocje były niesamowite.
To nie był przypadkiem Arsenal:Liverpool?
Jeżeli to to był najlepszy mecz tamtego sezonu. Może z nim konkurować tylko Atletico Barcelona.
Arszawin był niesamowity, a Fabiański dobrze bronił :)

Sam Fisher
29-08-2009, 21:05
No i Real zaliczył wygraną w meczu z Deportivo. 3:2 Atak mają świetny, ale z obroną cienko. Głupio tracili bramki, a mogli stracić więcej.

PS
65 minuta
Milan przegrywa 0:3 z Interem :lol:

Luminos
29-08-2009, 21:07
Inter jest wdg poza zasięgiem wszystkich drużyn Serie A. Świetna paka, świetny trener.

Rafi
29-08-2009, 21:09
hehe to był mecz. szkoda że Arsenal dzisiaj tak nie zagrał i uległ 2-1 ManU, Tamci gola strzelili z karniaka, a drugiego sam sobie wbił Diaby. Szkoda że nie zagrał tak jak z Portsmouth

29-08-2009, 21:10
Uuu...pięknie Inter ;)

Barsa
30-08-2009, 09:13
No Inter... swietne transfery jak sie okazuje: Etoo(o tym wiedzialem), Diego Milito(to podejrzewalem), Motta(dla mnie to byla wielka niewiadoma) i Sneijder(szybko sie odnalazl w Interze ;) )... ale zaraz wskocza kibice Juve i napisza, ze ich klub to i tak lepsze transfery zrobil i maja lepsza mlodziez itd :)

Niby poczatek sezonu ALE dla mnie jak juz pisalem to nie raz Inter to faworyt głowny, dopiero potem jest Juve a potem wielkie nic ;)

Real.. no mozna bylo sie spodziewac wiecej po tym galaktycznym gwiazdozbiorze :roll:

Barca w Supercopa Europy... ciesze sie z wyniku i z gry... heh nie ofensywnej, bo tu widac brak Iniesty i brak formy Xaviego, Barca ma dlugi sezon musi w niego "spokojnie wejsc", przypomne,ze rok temu byly na poczatku porazki z Wisla i Numancia(pozniejszy spadkowicz) oraz remis ze Sportingiem... z czego sie ciesze? Z defensywy, niby Szachtar to nie Man UTD czy Real, ale poprostu widac to jak zespol broni, widac pressing, to jest dla mnie futbol totalny, polaczenie angielskiego biegania, z wloska taktyka i hiszpanską finezja oraz stylem Barcy(tiki taka - http://www.youtube.com/watch?v=LS1TgoF8htg)... zobaczymy co bedzie w sezonie, mimo tego, ze narazie wszystko jest w pozadku moze sie okazac, ze to i tak niewypali, i za to kochamy piłe :)

Sam Fisher
30-08-2009, 11:14
Real.. no mozna bylo sie spodziewac wiecej po tym galaktycznym gwiazdozbiorze :roll:

Galaktyczny to może w odniesieniu do pomocy i ataku, ale z pewnością tak powiedzieć nie można o obronie. Tym bardziej, że Pepe nie grał. Z wczorajszego meczu jedyny obrońca, który zasługuje na pochwałę to Marcelo. Udzielał się świetnie na flankach i miał kilka pewnych interwencji.

Milanos
30-08-2009, 17:00
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... olacy.html (http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/kibica-west-hamu-zabili-polacy.html) o proszę nasze media k&^$% .

Luminos
30-08-2009, 17:06
A Lech przegrywa już 0:2 z BOTem (oczywiście Bełchatów ;) ). Widać że troszkę się załamali po porażce z Brugge.

30-08-2009, 17:08
No :evil: dlaczego Smuda odszedł ? ciągle przegrywamy, jak na razie 2:1. Może coś zrobią...

Raku
30-08-2009, 18:53
Uuu...pięknie Inter ;)
Juventus też nie najgorzej ;) 3-1 z Romą, nabytki okazały się strzałem w dziesiątkę, w szczególności Diego :D

Marat
30-08-2009, 18:58
Diego to geniusz, asysta z Chievo, dziś 2 gole ( zwłaszcza ten pierwszy cudny, przebiegł z 1/3 boiska z obrońca na plecach i idealnie kolo słupka umieścił piłke ) Melo też dobrze w odbiorze, no i gol. Cannavaro mnie zadziwia, myslalem, ze bedzie dużo farfocli, a tu w ostatnim meczu był najlepszy na boisku, dzis tez dobrze sie prezentował. Żeby jeszcze tego Zdenka się pozbyc ( wzglednie Zebina niech wróci do gry ).

30-08-2009, 19:11
No i Lech remisuje, dobre i to. Ja mówię wprost, we Włoszech liczą się tylko : Juve i Inter, kolejność bez znaczenia. Ja sympatyzuję z Interem ;) ale szacun dla równie dobrego teamu trzeba mieć ;)

Joopiter
30-08-2009, 21:19
Tymczasem w Hiszpanii Valencia po slabym spotkaniu pokonala Seville. Spodziewalem sie, ze Villa, Mata czy Silva beda obrazeni ze nie puszczono ich do innych klubow, tymczasem grali przyzwoicie, choc rzeczywiscie brakowalo jakby entuzjazm w ich grze. szczegolnie Villa gral ponizej swojego poziomu.

Natomiast Andaluzyjczycy zaprezentowali sie tragicznie i z taka forma beda miec nie tylko problemy z obronieniem 3 miejsca, ale nawet zakwalifikowaniem sie do Ligi Mistrzow. Choc Atletico tez sie skompromitowalo przegrywajac z Malaga 0-3, a Villarreal tylko zremisowal z Osasuna, wiec walka o te dwa miejsca w przyszlorocznej edycji LM zapowiada sie pasjonujaco. Jak na razie Valencia wysuwa sie na prowadzenie w tym wyscigu.

Volfgan
30-08-2009, 22:07
Widzieliście cię co się stało Wasilewskiemu?... masakra.

Sam Fisher
30-08-2009, 22:13
Widzieliście cię co się stało Wasilewskiemu?... masakra.
Jak ktoś będzie miał nagranie na youtube czy na innej stronie to podajcie :/ Otwarte złamanie...jeny...ciekawe jak długo będzie musiał pauzować :/

Volfgan
30-08-2009, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=NE9N8TcXrgw - Uwaga, brutalne!

Brave
30-08-2009, 22:18
O kurde. I to jeszcze otwarte.

infamin
30-08-2009, 22:24
O kurde. I to jeszcze otwarte.

Otwarte...żeby nie getry, to by mu noga 3 metry dalej odleciała. Swoją drogą uważam, że zapodawanie takich filmów nie jest dobre, jak na temat piłka nożna. :roll: Bardziej pasuje to do sztuk walki, lub do tematu: jak gra się przeciwko pół-mózgom. :roll:

Joopiter
30-08-2009, 22:24
Szok :shock: I to jeszcze w takim momencie kariery, kiedy byl praktycznie w zyciowej formie z szansami na angaz w lepszym klubie...

Ale w przeciwienstwie do ludzi komentujacych ten filmik na YT, nie demonizowalbym akurat tego pilkarza, ktory to zrobil. To bylo normalne starcie, obaj poszli na calosc, widac bylo, ze koles nie chcial stanc m na tej nodze, ale to sa ulamki sekund. Ponosi on na pewno mniejsza wine niz swego czasu pilkarz Birmingham Taylor, ktory zlamal noge Eduardo z Arsenalu.

Luminos
30-08-2009, 22:30
Joopiter, tu się z tobą nie zgodzę.
Zobacz jaki ruch wykonuje zawodnik Standardu. Tak nie atakuje się piłki, chyba że chciałby ją sobie zwichnąć. Wydaje mi się, że Witsel zaatakował brutalniej od Taylora.
Wiem że może za bardzo spinam że tak akurat sfaulowali Polaka, ale sądzę że konsekwencje trzeba wyciągnąć.

31-08-2009, 08:41
O ku*** czarny pedał. Jak Wasyl wyzdrowieje powinien wyjaśnić mu coś ręcznie. To jest piłka, a nie MMA.

infamin
31-08-2009, 08:51
O ku*** czarny pedał. Jak Wasyl wyzdrowieje powinien wyjaśnić mu coś ręcznie. To jest piłka, a nie MMA.

Jak dla mnie sprawa wygląda wręcz niewiarygodnie jak to możliwe, że koledzy Wasyla z Anderlechtu nie zlinczowali małpy na miejscu :x Czarnuch urwał nogę polakowi i jeszcze rozłożył łapska w geście zdziwienia :shock:

Luminos
31-08-2009, 09:09
Ale przejawem rasizmu było tylko okaleczenie Eduardo, a tutaj będzie tekst. Spokojnie, nie zaogniajmy stosunków międzykulturowych :evil:

Rafi
31-08-2009, 09:22
Tamten link nie chodzi to dam nowy http://www.youtube.com/watch?v=_OapMvlhZOQ :)

O kurde. I to jeszcze otwarte. gdyby to było TYLKO otwarte było by bardzo dobrze ;)

Pamietam jak Taylor skosił Eduardo i porównując do tego Witsel był o wiele łagodniejszy :D Wtedy Taylor po prostu oparł się całym ciałem na nodze Eduardo i rozwalił ją tak że trzymała się tylko na kawałku skóry, nie wiem jak jest w tym przypadku . Wydaje mi sie ze Witsel zrobił to nieumyślnie bo co miał zrobić? Polecieć w powietrze? Wydaje mi się ze tą noga chciał zatrzymać piłkę ale akurat była tam noga Wasiela

O ku*** czarny pedał. Moim zdaniem taki koment jest zbędny ;)

31-08-2009, 09:27
Zbędny bo co ? bo wszędzie jest polityczna poprawność ? ciekawe czy jak bym ci stanął specjalnie na nodze w korkach, co byś powiedział na złamanie ?

Rafi
31-08-2009, 09:35
Super ale możesz skrytykowac jego zachowanie a nie pochodzenie. Specjalnie? Nie masz żadnych argumentów żeby stwierdzić że było to specjalnie, wg. mnie nie chciał skasować Wasilewskiego ale stało się i co zrobisz? Powyzywasz od czarnuchów i pedałow i Ci ulży?

31-08-2009, 10:04
A co nie jest czarny ? ale nie będę się kłócił z kimś, kto nie miał z nimi do czynienia. Takie wejście do futbolowa śmierć. Tamci ze Standardu mieli jeszcze jakieś pretensje za czerwoną kartkę, kpina. Terry i Ferdinand są jednymi z najlepszych obrońców na świecie, ale czy złamali komuś nogę ? nie. Gra z zaangażowaniem -ok, ale bez bandytyzmu.

Milanos
31-08-2009, 10:56
Żeby to było odwrotnie to wszystkie już tam organizacje wliły by o wielkim przejawie rasizmu itp i pewnie chcieli by całkowitego zakazu gry w piłkę i pewnie publiczne przeprosiny czarnych, tak już tam jest uderz czarnego będą o tym bębnić czarny uderzy białego to lepiej to przemilczeć. Czasami aż się cieszę z tego gdzie mieszkam.

edit: a tak w cieniu tego incydentu inny polak za granicą http://www.youtube.com/watch?v=uAluUXeniEA

31-08-2009, 12:10
No, proszę mówili że będzie grzał ławę itp. a tu całkiem, całkiem sobie pogrywa :)

Milanos
31-08-2009, 13:03
http://www.youtube.com/watch?v=AediJOfJ ... annel_page (http://www.youtube.com/watch?v=AediJOfJoFw&feature=channel_page) a tym jestem zaskoczony czyżby Artur wracał do formy?

31-08-2009, 13:08
Ta pierwsza akcja genialna. Ale bomba :shock: dobrze, że Artur wraca do formy.

31-08-2009, 14:58
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2034 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74318,1248685,2034162,wiadomosc.html)
Ja niestety jestem za młody aby Go pamiętać.

31-08-2009, 17:40
"Na kolana chamy śpiewa Lucjan Pavarotti" ;). To oczywiście cytat z Kazika :lol:

JUVE rozbił Romę 3:1 :D

Noty:

ROMA
Julio Sergio - 7.5: Questions over the Brazilian before the game but he answered all of them with a string of excellent saves, including two from Amauri and one from Tiago. Could do nothing on the three goals that beat him.
Cassetti - 4.5: Strange decision by Spalletti to prefer Cassetti to Motta, and the veteran didn't justify this choice as he gifted the ball to Diego in the build-up to the first goal.
Burdisso - 5.5: Tactically very suspect at times, as he was in his Inter days, but Burdisso did perform one superb tackle to prevent an almost certain Iaquinta goal.
Mexes - 5.5: Started imperiously, but clearly doesn't possess an understanding with Burdisso just yet. Was powerless to stop Diego on the second goal.
Riise - 5.5: Reasonably solid down the left hand side, but he was taken on by Diego for the Brazilian's first goal.
Pizarro - 6.5: Quick thinking led to De Rossi's equaliser, Pizarro was neat and tidy but he was occasionally overpowered by Felipe Melo.
De Rossi - 7.5: Stunning goal that got Roma back into the game, De Rossi was extremely fired up this evening. Though, he tired towards the end and allowed Felipe Melo to surge through in injury time.
Taddei - 6: Would have hoped to test De Ceglie more than he did in the first half. Hooked at half time for Tonetto.
Perrotta - 6: Ran his heart out, but is quite clearly not the same effective player he was a few years ago when he won the World Cup.
Menez - 7: Starved of the ball during spells but looked dangerous every time he got it, slipping Totti clean through on goal and firing wide in the second half.
Totti - 7: Far too isolated until the introduction of Vucinic, but still could have scored twice as he hit the post and was denied by a masterful Buffon save.
Subs
Tonetto - 6: Added little quality to the Roma side, but did a job.
Vucinic - 6.5: Roma looked far more dangerous after he came on.
Cerci - N/A

JUVENTUS
Buffon - 7: Perhaps should have been more awake for De Rossi's stunner, but this aside Buffon was perfect and he saved his side on half time with a fantastic stop from Totti.
Grygera - 7: Surprisingly good down the right hand side, although he was tested a little more towards the end when Vucinic came on.
Cannavaro - 8: Solid as a rock for the second week in succession, all those who doubted Cannavaro are already eating their words. Looks as fit as he has done since the World Cup. Can he keep it up?
Chiellini - 7.5: The 25-year-old's partnership with Cannavaro is really starting to gel. Gobbled up everything in the air.
De Ceglie - 6: The weak link of the Juventus team today, if there was one. Had a few difficulties against Menez in the second half before his substitution.
Tiago - 7: Intelligent display by Tiago, whose passes always found their target. However, he was sleeping on De Rossi's goal, allowing Pizarro to take a quick free kick. Needs to improve his stamina.
Marchisio - 6.5: A typically tenacious performance in midfield from the youngster before he was forced off injured after the hour.
Felipe Melo - 8.5: Dominated and conquered the midfield. The ex-Fiorentina man has such personality, even if his passes are hit-and-miss. Crowned his debut with the killer third.
Diego - 9: Is this the next star of Italian football? Two brilliant goals, the first after running from the half-way line, and numerous skills and inventive passes. World class today.
Iaquinta - 7: Stretched the game with his tireless running by working the channels, and eventually wore out the Roma backline.
Amauri - 7: The Roma defence found it difficult to cope with the power of Juve's frontmen. Amauri hit the post and was a little wasteful on two other chances, but his presence was key.
Subs
Camoranesi - 6: Caught in possession a few times.
Legrottaglie - 6: Brought on to tighten up the defence late on.
Poulsen - N/A

Brawo Diego - byłem przyznam się bardziej ostrożny, ale gość daje sobie świetnie radę jak na razie :D

Marat
31-08-2009, 18:32
A tymczasem na koniec okienka, Juve pozyskało jeszcze Fabio Grosso z Lyonu. Miejmy nadzieje, ze sprawdzi sie tak, jak na razie sprawdza się Cannavaro ( miałem wątpliwości jak będzie grał ).

Raku
31-08-2009, 18:45
A tymczasem na koniec okienka, Juve pozyskało jeszcze Fabio Grosso z Lyonu. Miejmy nadzieje, ze sprawdzi sie tak, jak na razie sprawdza się Cannavaro ( miałem wątpliwości jak będzie grał ).
Takiego Mercato sam Moggi by się nie powstydził :mrgreen: Patrzę na ten sezon z wielkim optymizmem.

Luminos
31-08-2009, 20:00
No no, Grosso jeden z wyższych bocznych obrońców a zarazem strasznie szybki i oczywiście znany ;)
A co sądzicie o naszej "cudownej" ekstraklasie? Wdg mnie Wisła znów idzie na mistrza, namieszać może dobrze grający Ruch. Lech zaczął mniej więcej tak jak Wisła w zeszłym roku. Co sądzicie na ten temat?

Milanos
31-08-2009, 20:02
http://kibice.net/news/1033_Chorzow_Psy ... bijac.html (http://kibice.net/news/1033_Chorzow_Psycho_Fans_chca_zabijac.html) hahahahahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol: "Mimo najlepszych starań polskiego rządu, chuligaństwo wciąż jest powszechne w kraju. W 2006 roku 6 kibiców zostało zadźganych w starciach wrogich grup
W tym samym roku 150 szalejących polskich chuliganów aresztowała niemiecka policja podczas Mistrzostw Świata"
yyyy to było w naszym świecie bo jakoś nie słyszałem o tym :lol: :lol: :lol: :lol:

Sam Fisher
31-08-2009, 20:53
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,20 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,2034637,wiadomosc.html)

Kolejny nabytek Realu. Zna ktoś bliżej tego piłkarza? Ja w sumie nic nie mogę o nim powiedzieć.

infamin
31-08-2009, 21:03
http://kibice.net/news/1033_Chorzow_Psycho_Fans_chca_zabijac.html hahahahahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol: "Mimo najlepszych starań polskiego rządu, chuligaństwo wciąż jest powszechne w kraju. W 2006 roku 6 kibiców zostało zadźganych w starciach wrogich grup
W tym samym roku 150 szalejących polskich chuliganów aresztowała niemiecka policja podczas Mistrzostw Świata"
yyyy to było w naszym świecie bo jakoś nie słyszałem o tym :lol: :lol: :lol: :lol:

Starania polskiego rządu...jak coś takiego słyszę, to mi się kiszki skręcają z bólu :lol: Ludzie pozbywają się polskich paszportów(Cejrowski) co by nie płacić wysokich danin na tych darmozjadów, a oni śmią się nawet "starać" o coś :lol: Toż to kpina i ubaw po pachy.

mRe napisał(a):
No :evil: dlaczego Smuda odszedł ? ciągle przegrywamy, jak na razie 2:1. Może coś zrobią...

Smuda odszedł, bo dowiedział się że Kaszyński, czy jak mu tam planuje rozsprzedać drużynę...

01-09-2009, 06:23
Parę słów o nieodżałowanym Gaetano Scirei: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ble-genius (http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/09/01/1472366/calcio-debate-gaetano-scirea-1953-1989-the-impossible-genius)

W filmiku najlepsze akcje w wykonaniu WIELKIEJ LEGENDY JUVE

Kerlon idzie do Ajaxu: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ax-on-loan (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/01/1473617/inter-milans-kerlon-joins-ajax-on-loan)

Ranieri ponoć za Spalettiego w Romie: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... s-coach-of (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/01/1473417/claudio-ranieri-to-replace-luciano-spalletti-as-coach-of)

Roma wypożycza Fabio Zamblerę z Newcastle: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... oan-report (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/01/1473618/roma-sign-newcastles-fabio-zamblera-on-loan-report)

F. Zamblera to napastnik, który uważany jest za jeden z największych włoskich talentów.

31. 08. 2009 Fabio Grosso oficjalnie graczem JUVE: http://www.juventus.it/site/eng/NEWS_ne ... 09EF0D.asp (http://www.juventus.it/site/eng/NEWS_newseventi_8944C26CFAC94CBEB34FB4964A09EF0D.a sp)

2 mln e + 1 jeśli się dobrze spisze.

No to chyba linia będzie: Zebina (Grygera), Cannavaro, Chiellini, Grosso. Wygląda naprawdę nieźle, bo z Molinaro i De Ceglie to byłoby ciężko. Jeden nie umie grać w ofensywie, drugi w defensywie... ;). Mam nadzieję, że Grosso się sprawdzi.

X71
01-09-2009, 17:00
1/16 finału Pucharu Polski 2009/10:
Okocimski KS Brzesko - Arka Gdynia
Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław Śląski
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
Start Otwock - Łódzki KS
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom
GKP Gorzów Wielkopolski - Legia Warszawa
Hetman Zamość - Wisła Kraków
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk
Piast Kobylin - Cracovia
Polonia Słubice - Piast Gliwice
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław
Korona Kielce - GKS Bełchatów
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Widzew Łódź - Ruch Chorzów

Moj klub gra z Jaga,jakies szanse zawsze sa ;)

Sam Fisher
01-09-2009, 17:05
http://m.onet.pl/_m/971c89cca8196f86b0d7a274462662cf,5,1.gif
Rentgen Wasilewskiego :x

Milanos
01-09-2009, 17:15
Jupi Tychy, nareszcie wyjazd tam gdzie jeszcze nie byłem już się bałem że wpadnie miasto gdzie już się jeździło lub na jakąś wiochę a tu fajna ekipa kibicowkso 8-) .

Edit nie zauważyłem ale spotkanie kibicowskie się szykuje Widzew - Ruch hehehehe

Edit :cry: jednak zamknięty sektor znowu :cry: :cry: a szykował się taki fajny wyjazd

X71
01-09-2009, 18:17
Jupi Tychy, nareszcie wyjazd tam gdzie jeszcze nie byłem już się bałem że wpadnie miasto gdzie już się jeździło lub na jakąś wiochę a tu fajna ekipa kibicowkso 8-) .

Edit nie zauważyłem ale spotkanie kibicowskie się szykuje Widzew - Ruch hehehehe

Edit :cry: jednak zamknięty sektor znowu :cry: :cry: a szykował się taki fajny wyjazd

Racja,sektor dla przyjezdnych bedzie zamkniety :(
Ogolnie,wyglada ze losowanie bez walow tym razem..no ale pewny na 100% nie jestem :|

Milanos
02-09-2009, 12:43
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno :shock: :shock: Kocham to :D 8-)

Barsa
03-09-2009, 16:13
http://rafalstec.blox.pl/2009/09/Mourinho-cenniejszy-niz-pilkarze.html

dobre :lol: Wloska Liga jest nienormalna ;)

jeszcze to:

http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=673135&sec=england&cc=5739

a tu po polskiemu:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,6998371,FIFA_ukarala_Chelsea_zakazem_trans ferowym.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4606275

:mrgreen:

05-09-2009, 14:24
Dzisiaj dzień prawdy, moi ulubieńcy grają mam na myśli Brazylię, z Argentyną, okaże się ile jest faktycznie w nich klasy....Może być to przełomowy mecz, dla boskiego Maradony na stołku selekcjonera kadry ;) czeka mnie nieprzespana noc....A wcześniej, nasi grają widziałem skład, kto tam ma bramki strzelać? Benhałer, przy całym jego uznaniu dla pierwszego historycznego awansu do Mistrzostw Europy, pogubił się tak, jak wtedy gdy prowadził reprezentację Holandii...Płakał po meczu z Belgią :lol:
Podejrzewam, że na koniec eliminacji, przy takim doborze zawodników, też będzie płakał :lol: Przepraszam, za te emoticony, ale złośliwy ze mnie Kotołak ;)

infamin
05-09-2009, 14:46
Ciężko będzie z tą Irlandią z Północy, bo bankowo zamurują bramkę całym zespołem. Mam nadzieje, że jakiś Roger albo inny Smolarek ładnie się wywróci w polu karnym i chociaż tą jedną strzelą. Sędzia jest dobry do nabierania, bo to niejaki mejuto, co prowadził mecz Arsenal-Celtic w El. LM.

Demand
05-09-2009, 16:50
Mam wrażenie, że dzisiaj się nasi postarają wyjątkowo, w związku z kontuzją Wasilewskiego i wielokrotnie powtarzanym hasłem, że chcą "wygrać dla niego", dlatego stawiam na wysokie zwycięstwo Polaków.

EDIT: może ja jestem staroświecki, ale uważam że jednak w futbolu trzeba biegać, nasza reprezentacja póki co ma na ten temat inne zdanie :/ Niezbyt dobrze to wygląda póki co.
EDIT2: No i daliśmy rzyci po całości w obronie, aż żal było patrzeć na tę bramkę... Wycofuje się ze stwierdzenia w pierwotnym poście, dobrze będzie jeśli wyszarpiemy w ogóle te 3 pkt. a będzie ciężko z tego co widzę.

Marat
05-09-2009, 20:45
Nie chce mi sie już na to patrzeć, dałem sobie spokój. :?

Generał Scorpius
05-09-2009, 20:49
Moim zdaniem piłka nożna jest mocno wrośnięta w kulturę wielu państw, jednak powinno się kontrolować wszelkie zgromadzenia piłki nożnej jak mecze i treningi oraz ostro karać pseudokibiców i wszelkie inne zarazy niszczące imię Polski na arenie międzynarodowej.

jan_boruta
05-09-2009, 21:16
...jak to było w Medievalu? ">>...w imieniu króla zakazujemy zatem pod karą więzienia urządzania w tym mieście takich gier.<< Przyjąwszy takie prawo, władze są pewne, że te mecze nigdy nie staną się obsesją na niemal religijną skalę." :lol:

(screen znaleziony na forum: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8d05c.html (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0e67548b8378d05c.html))

05-09-2009, 21:29
...jak to było w Medievalu? ">>...w imieniu króla zakazujemy zatem pod karą więzienia urządzania w tym mieście takich gier.<< Przyjąwszy takie prawo, władze są pewne, że te mecze nigdy nie staną się obsesją na niemal religijną skalę." :lol:

(screen znaleziony na forum: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8d05c.html (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0e67548b8378d05c.html))

Jeżeli Murawski, po pierwszej połowie, gdy nasi przegrywają 1-0, mówi do dziennikarza, że grają dobry mecz :shock: To, co można rzecz na takie sformułowanie? Np. P#@!^&% ;)
Oglądam dalej mecze, nacieszę oczy meczem Hiszpanów, a potem........ Brazylią....

Marat
05-09-2009, 21:39
Chociaż Żewłakow na koniec powiedział prawde. Pierwsza połowa beznadziejna, drugiej nie oglądałem, dopiero ok 85 minuty włączyłem spowrotem. Szanse w sumie jeszcze są, ale to już nie zależy do końca od nas. W środe wygrywamy ze Słowenią, Słowacja z Irlandią a Pepiki z San Mariano.

1. Słowacja 19 pkt
2. Irlandia 14 pkt
3. Polska 14 pkt
4. Knedliczki 12 pkt

W pazdzierniku 2 mecze, Polska remisuje z pepikami ( bo o wygranej nie ma co marzyć ), a Słowacja pokonuje Słowenie

1. Słowacja 22 pkt i zapewniony awans
2. Polska 15 pkt
3. Irlandia 14 pkt
4. Czechy 13 pkt

I ostatnia kolejka gramy u siebie ze Słowacją, która ma już awans.

Brzmi pieknie, ale nie wiem czy jest sens awansowac i zostać najgorsza druzyna na mistrzostwach.

Demand
05-09-2009, 23:23
Ja już naprawdę nie wiem czemu to są takie łajzy... Jeśli tak grali mecz, który dedykowali koledze z drużyny, to bojęsię co by się działo jakby grali normalnie :? I powiem szczerze, że nie wiem czy chcę, żeby oni awansowali dalej, po co się mam później wstydzić, chyba przerzucę się na ręczną albo siatkę (bo niestety bardzo lubiane przeze mnie rugby jeśli chodzi o transmisje w TV prawie u nas nie istnieje :( ), czasami przynajmniej będę mógł się cieszyć po meczu naszej kadry...

infamin
06-09-2009, 09:27
Polska piłka niestety jest słaba, i można bez końca wymieniać wady rodzimej ligi. Miałem lekką nadzieję, że chłopaki pokażą lepszy poziom ale skończyło się tym, że tylko odwracałem wzrok od TV :lol: Najlepszy ten Murawski w przerwie z tym "dobrym poziomem"... :lol: Kurde doszło już do tego, że nie trzeba przełączać na 2 lub gdzieś tam żeby zobaczyć kabareton, wystarczy obejrzeć mecz reprezentacji :|

06-09-2009, 10:12
Hiszpania przy stanie 3-0, chciała jeszcze grać, ośmieszyli Belgów, a moi ulubieńcy udowodnili, że praktycznie są już na Mistrzostwach Świata. Kaka wraca do formy, te podanie po którym strzelił Fabiano, i jak to on zrobił :D ...I co ważne Brazylia grała konsekwentnie taktycznie, a Argentyna, cóż, mają problem :lol:
O naszych już napisałem wcześniej, podsumowując jeszcze...Od 1992 roku, gdy zmarnowano potencjał srebrnych medalistów olimpijskich , dziwne rozgrywki PZPN, nasza piłka osiągnęła poziom, gdzie Irlandia Płn. sprawia problemy, czysto piłkarskie, nie że sędzia kalosz, itp....Szkoda.....

Joopiter
06-09-2009, 11:18
Ja już naprawdę nie wiem czemu to są takie łajzy... Jeśli tak grali mecz, który dedykowali koledze z drużyny, to bojęsię co by się działo jakby grali normalnie :? I powiem szczerze, że nie wiem czy chcę, żeby oni awansowali dalej, po co się mam później wstydzić, chyba przerzucę się na ręczną albo siatkę (bo niestety bardzo lubiane przeze mnie rugby jeśli chodzi o transmisje w TV prawie u nas nie istnieje :( ), czasami przynajmniej będę mógł się cieszyć po meczu naszej kadry...
A przerzucaj sie, im mniej takich lecacych tylko na sukcesy 'kibicow' tym lepiej :roll:

Polacy zagrali wczoraj katastrofalnie i nie zasluzyli na zwyciestwo. Okazuje sie, ze zapowiedzi o ambitnej grze, 'rzuceniu sie na przeciwnika', rewanzu za Belfast, grze dla Wasyla niewiele znacza dla naszych grajkow. Bo w tym meczu nie zabraklo im umiejetnosci, tylko woli walki. Przeciez to byla tragedia, oni snuli sie po boisku, kazdy musial 5 razy dotknac pilki, zanim oddal ja partnerowi, zero sprintow. Co mnie bardzo zdziwilo, jedynym, ktory prezentowal sie odmiennie byl Jacek Krzynowek, ktory staral sie i calkiem niezle mu to wychodzilo (poza strzalami...). Reszta beznadziejnie, a juz to co robil Błaszczykowski wolalo o pomste do nieba. Ani jedna dobra akcja, ani jedno miniecie, chyba nawet ani razu nie biegl szybciej niz truchtem :roll: Po za tym mnostwo strat. Byl do zmiany juz w 45 minucie, nie mam pojecia dlaczego zostal na boisku przez cale spotkanie. I tu wychodzi inna sprawa - Beenhakker. Dla mnie czas tego Pana stanowczo dobiegl juz konca i gdyby mial jaja, sam zlozylby dymisje po srodowym spotkaniu ze Slowenia. Doceniam to, ze awansowal z naszymi orlami na ME, ale od tamtej pory miota sie tylko i kompromituje. Bledy w powolaniach (gdzie Brozek, Iwanski, Malecki, skad w kadrze Lobodzinski, Smolarek, Tralka?!), ustawieniu (mielismy ten mecz wygrac, a w skladzie tylko 1 napastnik + 1 na lawce... po co w takim razie powolany w ogole zostal Saganowski, skoro nie zasiadl nawet na lawie?), mierna reakcja na wydarzenia na boisku (wspomniany Blaszczykowski). Po za tym zatracil to, co bylo dotad jego najwiekszym atutem - umiejetnosc zmobilizowania naszych pilkarzy. Zreszta widac to bylo podczas meczu - Leo siedzial tylko na lawce, z wielce zasmucona mina, ani razu nie widzialem, zeby wstal i pokrzyczal na zawodnikow, podpowiedzial im (chocby to, ze dlugie podania na Brozka to nie jest najlepszy pomysl...). Chyba juz nie ma on checi do prowadzenia kadry, a na stolku trzyma go juz tylko kasa. Dla mnie Lato powinien Beenhakkera zwolnic po srodowym meczu, niezaleznie czy po nim bedziemy mieli jeszcze szanse na awans.

W tej sytuacji uwazam, ze selekcjonerem powinien zostac F. Smuda. Moze nie jest to geniusz taktyczny, ma czesto problemy z przygotowaniem zespolow (choc w kadrze przeciez nie ebdzie musial tego robic), potrafi sklocic ze soba niektorych graczy, ale do cholery przynajmniej za jego kadencji nie bedziemy musieli sie martwic, ze ktorys z naszych grajkow nie bedzie angazowal sie w gre. Bo po jednym odpuszczonym meczu juz wiecej w kadrze nie zagra!

Baal-Melkart
06-09-2009, 18:04
Bo w tym meczu nie zabraklo im umiejetnosci, tylko woli walki.

Obawiam się, że im jednak brakuje umiejętności. Grzanie ławy w klubach zagranicznych i słabiutka polska liga nie może być powodem małego zangarzowania. Choć oczywiście też odniosłem wrażenie, że dodatkowo wyglądali w tym meczu na sparaliżowanych.

Co do Beenhakkera to kiedyś byłem jego zwolennikiem. Byłem zdania, że zmiana nie wiele wniesie. Ale na chwilę obecną uważam, że czas na kogoś nowego. Nie warto czekać. Szanse na awans nikłe, więc nowy selekcjoner ostatnie mecze w eliminacjach mógłby potraktować jako doskonały element testowania zawodników i czas przygotowujący drużynę na kolejne eliminacje. Smutna prawda jest jednak taka, że i z pustego Salomon nie naleje...

Nezahualcoyotl
06-09-2009, 18:13
Alez o co tyle krzyku :!: Zaakceptujmy fakt ze polska pilka nozna lezy i to na dwoch lopatkach :!: :twisted:
W przeciagu zaledwie trzech tygodni Nasze kluby odlecialy w nieslawie z rozgrywek europejskich,Extraklasa to jeden wielki burdel za przeproszeniem,pilkarze grajacy a raczej siedzacy w zagranicznych klubach sa bez formy(krajowi rowniez) zas Leo mowi przed kazdym meczem Reprezentacji chyba o innej druzynie niz polska :lol: :lol: :!:
Wiec zbierajac to wszystko do jednego worka nie nalezy sie dziwic ze Nasza pilka jest tam gdzie sie obecnie znajduje... :!:

06-09-2009, 18:16
A najbardziej boli fakt, że nasze oreły nawet podać dokładnie nie potrafią, co pokazywali wczoraj b. często.

Baal-Melkart
06-09-2009, 18:24
Alez o co tyle krzyku :!: Zaakceptujmy fakt ze polska pilka nozna lezy i to na dwoch lopatkach :!: :twisted:

Tylko nie zaakceptować!!! Jak by nie patrzył to nasz sport narodowy i parafrazując pewną byłą minister "jestem głęboko poraniony" stanem polskiej piłki.

A najbardziej boli fakt, że nasze oreły nawet podać dokładnie nie potrafią, co pokazywali wczoraj b. często.

Podać, przyjąć, strzelić...
Z pomocą graczy Irlandii Płn. wyrównali.

Pinotchet
06-09-2009, 18:26
Dajcie spokój, nasza reprezentacja prezentuje tak żenujący poziom, że nawet lepiej że nie awansują, bo znowu byłaby padaka i po pierwszym meczu stalibyśmy pod ścianą a po drugim mogli pakować manatki, na samo wspomnienie występów na mundialu 2006 czy w ostatnich mistrzostwach Europy robi mi się niedobrze. Przykładowo w razie awansu wylosowali byśmy taką grupę Ghana, Anglia i np Paragwaj, to przecież zero punktów w porywach jeden :lol: :lol: by nasi zdobyli. Wyobraźcie sobie np taki mecz z Ganijczykami czy innymi Afrykanerami na otwarcie, przecież nasi by kondycyjnie nie wytrzymali takiego spotkania, 3:0 minimum by dostali po dupsku.

Nezahualcoyotl
06-09-2009, 18:37
Zwyczajnie bysmy przerabiali utarty scenarjusz :lol: :lol: :
-mecz otwarcia
-mecz o wszystko
-mecz o honor
...i do domu :!:
Zeby nie bylo niejasnosci to wciaz trzymam kciuki za Nasza Reprezentacje lecz moja nadzieja jest bardzo nikla...ale jest ;)

06-09-2009, 19:05
Przynajmniej nie stracimy na tych darmozjadów jeszcze więcej chajsu. :o

Maharbal
06-09-2009, 19:12
Niestety Pinotchet ma rację....zobaczmy, z kim graliśmy mecze na dwóch ostatnich MŚ.
2002- Korea Południowa- gospodarz, szybcy zawodnicy. 0:2
2006- Ekwador- dobrzy technicznie i kondycyjnie gracze, 0:2

W kolejnych meczach trafialiśmy na światowe potęgi, z którymi nie mieliśmy prawie żadnych szans(0:4 z Portugalią w 2002 i 0:1 z Niemcami w 2006), a ostatnie mecze graliśmy ze średniakami(2002 USA, 3:1 ; 2006 Kostaryka, 2:1), choć przynajmniej potrafiliśmy je wygrać.

Joopiter
06-09-2009, 23:47
Bo w tym meczu nie zabraklo im umiejetnosci, tylko woli walki.

Obawiam się, że im jednak brakuje umiejętności. Grzanie ławy w klubach zagranicznych i słabiutka polska liga nie może być powodem małego zangarzowania. Choć oczywiście też odniosłem wrażenie, że dodatkowo wyglądali w tym meczu na sparaliżowanych.
Masz racje, ale przeciez ci Irlandczycy maja tak samo - jesli zatrudniani sa w dobrych zespolach, to siedza tam na lawie, zas jesli graja to w slabych zespolach na poziomie Championship. A dodatkowo ich liga mimo wszystko jest daleko za nasza. Dlatego uwazam, ze pod wzgledem umiejetnosci nasi sa/powinni byc znacznie lepsi, tylko ze im, w prciwienstwie do nas, nigdy nie brakuja woli walki czy przygotowania kondycyjnego

Co do Beenhakkera to kiedyś byłem jego zwolennikiem. Byłem zdania, że zmiana nie wiele wniesie. Ale na chwilę obecną uważam, że czas na kogoś nowego. Nie warto czekać. Szanse na awans nikłe, więc nowy selekcjoner ostatnie mecze w eliminacjach mógłby potraktować jako doskonały element testowania zawodników i czas przygotowujący drużynę na kolejne eliminacje. Smutna prawda jest jednak taka, że i z pustego Salomon nie naleje...
Gwoli scislosci to w nastepnych eliminacjach nie bedziemy brac udzialu (bo udzial w EURO 2012 mamy zapewnony), ale rozumiem o co Ci chodzi i zgadzam sie ;) Te ostatnie kilka meczy tych eliminacji przyda sie szczegolnie dlatego, ze przez nastepne prawie dwa lata bedziemy grac tylko mecze towarzyskie. Niech nowy selekcjner tez ma szanse zobaczyc w akcji polskich grajkow w spotkaniu o punkty, chociaz na poczatku.

Dajcie spokój, nasza reprezentacja prezentuje tak żenujący poziom, że nawet lepiej że nie awansują, bo znowu byłaby padaka i po pierwszym meczu stalibyśmy pod ścianą a po drugim mogli pakować manatki, na samo wspomnienie występów na mundialu 2006 czy w ostatnich mistrzostwach Europy robi mi się niedobrze. Przykładowo w razie awansu wylosowali byśmy taką grupę Ghana, Anglia i np Paragwaj, to przecież zero punktów w porywach jeden :lol: :lol: by nasi zdobyli. Wyobraźcie sobie np taki mecz z Ganijczykami czy innymi Afrykanerami na otwarcie, przecież nasi by kondycyjnie nie wytrzymali takiego spotkania, 3:0 minimum by dostali po dupsku.[/quote]
Wiesz, ja jednak wole, by nasi zawsze awansowali, nawet jesli mieliby dostac baty. Brak udzialu w duzych imprezach to dopiero jest kleska i spychanie sie w pilkarski niebyt. Niech sie kwalifikuja, niech jada, zawsze to troche kasy dla PZPN i mozliwosc zebrania doswiadczenia. A duzo wiekszy wstyd dla mnie niz gra naszych orlow w mundialu/EURO to koniecznosc ogladania innych nacji w TV podczas wielkiego turnieju, zamiast reprzentantow mojego kraju...

Demand
07-09-2009, 10:44
A przerzucaj sie, im mniej takich lecacych tylko na sukcesy 'kibicow' tym lepiej :roll:
Wiesz co Joopiter, darowałbyś sobie takie debilne teksty... Jakby przegrali tamten mecz po heroicznej walce/błędzie sędziego/skrajnym niefarcie to byłbym zły, ale na pewno nie na naszych piłkarzy, a oni pokazali coś czego nie toleruję w sportowcach, któym kibicuje - to, że mają w dupie czy się zakwalifikują, czy nie. Bo jak inaczej nazwiesz fakt, że w arcyważnym meczu, decydującym właściwie o być albo nie być na MŚ notorycznie powtarzała się sytuacja, że zawodnik z piłką rozkłada bezradnie ręce bo nie ma do kogo zagrać (tak, zgadłeś, jest to wina tego, że nikt nie biegał). I o to chodzi, a nie o to, że nasz kraj nie jest jeszcze 3-krotnym zdobywcą mistrzostwa świata.

Obawiam się, że im jednak brakuje umiejętności.
Podzielam te obawy, znamienna jest jedna rzecz, gdy nasi podają piłkę, komentator często mówi "podanie w kierunku", gdy grają dobre zespoły, czy reprezentacje, mówi "podanie do". Można tu wychwycić istotną różnicę między jakościami gry.

Wiesz, ja jednak wole, by nasi zawsze awansowali, nawet jesli mieliby dostac baty. Brak udzialu w duzych imprezach to dopiero jest kleska i spychanie sie w pilkarski niebyt. Niech sie kwalifikuja, niech jada, zawsze to troche kasy dla PZPN i mozliwosc zebrania doswiadczenia.
Ale z poziomem jaki prezentuje nasza piłka, zasługuje ona na niebyt, oglądanie ich wypocin w moim przypadku to już chyba tylko nieuleczalna ogromna sympatia do tego sportu. A argument o kasie dla PZPN (jeśli to nie był żart oczywiście) jest absurdalny. Przecież to jedna z najbardziej szkodliwych instytucji ostatnich lat w piłce nożnej, a tu jeszcze dofinansowanie... Na co? Żeby Zdzisio Kręcina sobie kort koło basenu walnął? A w ogóle to brak obecności na wielkich imprezach pomoże wreszcie w jakiś reformach, bo narazie wszystkie awanse są takim alibi dla związkowców ("no jak to polska płka jest na dnie, skoro jesteśmy na ME czy MŚ") aby utrzymać status quo .

Marat
07-09-2009, 11:03
Powiem tak, Polska piłka nie jest ani tak slaba by przegrywać z Irlandia czy Słowenia ( a nawet Słowacja ), ani tak silna, by ogrywać Portugalie czy Czechy. Do tego meczu bylem zwolennikiem Leo, ale teraz zmienilem zdanie. Beznadziejna selekcja i zmiany. Myśle, że za bardzo patrzyliśmy na tego trenera przez pryzmat wygranej z Portugalią, a ostatnio z Czechami. Prawda jest taka, że Portugalia w poprzednich eliminacjach nie tylko z nami zaliczyła wpadke, co wiecej, w obecnych też za bardzo im nie idzie. Natomiast Czechy są w najwiekszym kryzysie od wielu lat, dawno tak słabo nie grali.

Mimo wszystko licze jeszcze na to 2 miejsce, choc z drugiej strony jak popatrze na zespoły z którymi możemy zagrać w barazach, to nie wiem czy jest sens ( dodatkowo druzyna z najgorszym bilansem nie gra barazy, bo jest 9 grup ). Zobaczymy w srode, po meczu ze Słowenią i po spotkaniu Irlandii ze Słowacją, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej o szansach na awans.

Na koniec taka ciekawostka:

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2038 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74331,1248675,2038411,wiadomosc.html)

Hurrra !!! Za rok może uda sie minimalnie wygrać z Levadią 8-)

Milanos
07-09-2009, 15:43
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... edzie.html (http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ultras-w-polsce-jest-dobrze-jak-bedzie.html)
"Wszyscy chcemy by nasz futbol równał do standardów angielskich, ale czy na pewno do wszystkich? Powinniśmy korzystać z doświadczenia Wyspiarzy, ale wyłącznie w kwestiach czysto sportowych. W sferze kibicowskiej jesteśmy (pomijając frekwencję) daleko przed Anglikami, nie mamy się tu od nich czego uczyć. Ba, w tej kwestii to oni powinni wzorować się na nas, by dodać swej znakomitej piłce dodatkowego blasku – blasku trybun." 8-)

Baal-Melkart
07-09-2009, 17:29
Masz racje, ale przeciez ci Irlandczycy maja tak samo - jesli zatrudniani sa w dobrych zespolach, to siedza tam na lawie, zas jesli graja to w slabych zespolach na poziomie Championship. A dodatkowo ich liga mimo wszystko jest daleko za nasza. Dlatego uwazam, ze pod wzgledem umiejetnosci nasi sa/powinni byc znacznie lepsi, tylko ze im, w prciwienstwie do nas, nigdy nie brakuja woli walki czy przygotowania kondycyjnego

Słuszna uwaga, aczkolwiek muszę powiedzieć, że gracze Irlandii Płn. na tle naszych prezentowali się całkiem nieźle. Ponadto przygotowanie kondycyjne czy umiejętności nie mogą wynikać tylko z zaangażownia. To wynik pracy na treningach i regularnej gry. Chybaże masz na myśli całkowity brak zaangażowania, tj. odpuszczanie sobie już na poziomie klubów.

Gwoli scislosci to w nastepnych eliminacjach nie bedziemy brac udzialu (bo udzial w EURO 2012 mamy zapewnony)

No tak, kompletna amnezja z mojej strony.

Dajcie spokój, nasza reprezentacja prezentuje tak żenujący poziom, że nawet lepiej że nie awansują, bo znowu byłaby padaka i po pierwszym meczu stalibyśmy pod ścianą a po drugim mogli pakować manatki, na samo wspomnienie występów na mundialu 2006 czy w ostatnich mistrzostwach Europy robi mi się niedobrze. Przykładowo w razie awansu wylosowali byśmy taką grupę Ghana, Anglia i np Paragwaj, to przecież zero punktów w porywach jeden :lol: :lol: by nasi zdobyli. Wyobraźcie sobie np taki mecz z Ganijczykami czy innymi Afrykanerami na otwarcie, przecież nasi by kondycyjnie nie wytrzymali takiego spotkania, 3:0 minimum by dostali po dupsku.

Wiesz, ja jednak wole, by nasi zawsze awansowali, nawet jesli mieliby dostac baty. Brak udzialu w duzych imprezach to dopiero jest kleska i spychanie sie w pilkarski niebyt. Niech sie kwalifikuja, niech jada, zawsze to troche kasy dla PZPN i mozliwosc zebrania doswiadczenia. A duzo wiekszy wstyd dla mnie niz gra naszych orlow w mundialu/EURO to koniecznosc ogladania innych nacji w TV podczas wielkiego turnieju, zamiast reprzentantow mojego kraju...

Zgadzam się, zważywszy że czekają nas EURO 2012 u nas. No przecież ci biedacy muszą chociaż z grupy wyjść...

Milanos
07-09-2009, 20:58
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Strz ... omosc.html (http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Strzelil-bramke-samobojcza-i-zmarl,wid,11467836,wiadomosc.html) :roll: hehe to dopiero się chłopaczyna przeją ciekawe jak by nasi grali jakby mieli tak przeżywać ilu by dotrwało do końca? :lol:

Joopiter
08-09-2009, 10:22
Wiesz co Joopiter, darowałbyś sobie takie debilne teksty... Jakby przegrali tamten mecz po heroicznej walce/błędzie sędziego/skrajnym niefarcie to byłbym zły, ale na pewno nie na naszych piłkarzy, a oni pokazali coś czego nie toleruję w sportowcach, któym kibicuje - to, że mają w dupie czy się zakwalifikują, czy nie. Bo jak inaczej nazwiesz fakt, że w arcyważnym meczu, decydującym właściwie o być albo nie być na MŚ notorycznie powtarzała się sytuacja, że zawodnik z piłką rozkłada bezradnie ręce bo nie ma do kogo zagrać (tak, zgadłeś, jest to wina tego, że nikt nie biegał). I o to chodzi, a nie o to, że nasz kraj nie jest jeszcze 3-krotnym zdobywcą mistrzostwa świata.
Wybacz jesli Cie urazilem, nie to bylo moim celem. Wspominasz o tym, ze nasi pilkarze pokazali brak zaangazowania i ja sie z tym w zupelnosci zgadzam, o czym pisalem wczesniej. Tyle ze to wlasnie sa tylko zwykle pilkarzyki - nie tylko oni tworza ta reprzentacje. Kazdego pilkarza mozna wywalic z repry i to o czym piszesz moim zdaniem nie jest powodem by sie od tej reprzentacji odwracac i to w chwili, mozna powiedziec, najwiekszej potrzeby ;)

Wiesz, ja jednak wole, by nasi zawsze awansowali, nawet jesli mieliby dostac baty. Brak udzialu w duzych imprezach to dopiero jest kleska i spychanie sie w pilkarski niebyt. Niech sie kwalifikuja, niech jada, zawsze to troche kasy dla PZPN i mozliwosc zebrania doswiadczenia.
Ale z poziomem jaki prezentuje nasza piłka, zasługuje ona na niebyt, oglądanie ich wypocin w moim przypadku to już chyba tylko nieuleczalna ogromna sympatia do tego sportu. A argument o kasie dla PZPN (jeśli to nie był żart oczywiście) jest absurdalny. Przecież to jedna z najbardziej szkodliwych instytucji ostatnich lat w piłce nożnej, a tu jeszcze dofinansowanie... Na co? Żeby Zdzisio Kręcina sobie kort koło basenu walnął? A w ogóle to brak obecności na wielkich imprezach pomoże wreszcie w jakiś reformach, bo narazie wszystkie awanse są takim alibi dla związkowców ("no jak to polska płka jest na dnie, skoro jesteśmy na ME czy MŚ") aby utrzymać status quo .
PZPN popelnia wiele bledow i slusznie jest pietnowany (chocby za kompletny brak konsekwencji w przypadku degradacji i licencji), ale chyba za bardzo wierzysz w to, co prezentuja media/krzycza kibice. Mimo wszystko PZPN czyni sporo dobra dla naszej pilki, m.in. rozbudowujac infrastrukture, czy inwestujac w szkolenie mlodziezy. Co by tez nie mowic, to przyznanie nam organizacji EURO to ewidentny sukces wladz pilkarskiej centrali. To, ile pieniedzy ma PZPN jest bardzo wazne i uwierz, nie wszystko trafia do kieszeni dzialaczy.
Po za tym ostatnio powolutku zaczyna cos sie zmieniac. Powolanie 'Ekstraklasy SA' (szkoda, ze z tak beznadziejnymi wladzami, ale ludziz awsze mozna zmienic), czy odsuniecie 'Misia' Listkiewicza od wladzy i wybor na prezesa Laty to pozytywne wydarzenia. Przynajmniej teraz najwazniejsza osoba w polskiej pilce ma charyzme i stanowczosc, nie daje sie tak wodzic za nos. Lato ma sporo dobrych checi i pomyslow, ale problemem jest obecnie zarzad i delegaci. Niestety srodowisko pilkarskie wysyla na zjazdy PZPN starych, skorumpowanych dzialaczy, ktorzy skutecznie blokuja wszystkie reformy. Np. na ostatnim zjezdzie Lato probowal przepchnac jeden swietny projekt - zakaz karania klubow degradacjami za korupcje, co zastopowaloby balagan w rozgrywkach. Niestety 'beton' go nie poparl i wniosek odrzucil.

Słuszna uwaga, aczkolwiek muszę powiedzieć, że gracze Irlandii Płn. na tle naszych prezentowali się całkiem nieźle. Ponadto przygotowanie kondycyjne czy umiejętności nie mogą wynikać tylko z zaangażownia. To wynik pracy na treningach i regularnej gry. Chybaże masz na myśli całkowity brak zaangażowania, tj. odpuszczanie sobie już na poziomie klubów.
Bez przesady, Irlandczycy to sa typowi wyrobnicy, widziales jak pod koniec meczu, gdy Polska przycisnela, ich dramatyczne wybicia spod wlasnego pola karnego? Oni bazuja na obronie i twardej grze, tyle ze w przeciwienstwie do nas, maja wszczepione z angielskich klubow zaangazowanie i kulture gry. Nasze 'gwiazdeczki' z polskich klubow nie sa przyzwyczajone do ciezkiej walki i gryzienia trawy, stad pozniej wychodzi to wszystko w reprezentacji albo gdy wyjezdzaja za granice i siedza na lawkach w nawet sredniej klasy klubach.

Barsa
09-09-2009, 08:38
na poziomie Championship

No ja nie wiem czy poziom Championship to jest gorszy poziom niż nasza ekstraklasa, powątpiewam...

Milanos znów o polskich kibicach... pewnie, że fajne, ze takowych mamy, ale ich era musi się skonczyc... gdy powstana stadiony na 30-50 tys ludzi sami "kibole" ich nie zapełnią, mów Milanosie co chcesz ale dla klubu lepiej, gdy stadion jest pełny niż gdy jest 1/4 ale za to fanatycznych kibiców. Coś jak w Barcelonie, trzeba bylo wywalic radykałów(teraz dla nich tylko wyjazdy) zeby sciagnac na stadion wiekszy tlum(choc nigdy z tym problemu nie bylo) i najlepiej zeby ten "tlum" kupywał jeszcze "gadzety"... Tak naprawde nie rozumiem co Polscy kibice widzą zlego w "systemie angielskim"... dowalic surowe kary i zaraz bedzie spokoj, bo nie powiesz mi, że nie mozna kibicowac bez łamania prawa. :lol:

ps. inna sprawa, że na polskie stadiony mogą nigdy nie zawitac tlumy, gdy poziom naszej pilki będzie taki jaki jest.... ja tam reprezentacje Polski ogladam tylko z "patriotycznych" powodów.. na pewno nie dla widowiska, bo umówmy się "nasze piekne" mecze z Czechami, Portugalia itd. to nic wiekszego od dobrych meczy w Champions League, tylko przy Polakach czuje sie "dreszczyk emocji", bo jest sie Polakiem.

09-09-2009, 08:42
Dzisiaj grają, obejrzę bo to repra w końcu, ale jak nie wygramy to koniec :roll:

Milanos
09-09-2009, 08:59
Ty wiesz barsa swoje ja wiem swoje, tylko że w różnych państwach typu Turcja Argentyna Grecja Włochy nadal jest fanatyzm i częste szczepy pomiędzy kibicami a jakoś stadiony pełne, ale o tym dyskutować już nie zamierzam bo jedni wolą iść tylko mecz oglądać i coś zjeść a inni przy okazji oglądania meczu pośpiewać poszaleć i ponapinać się czy to na drużynę przeciwną czy to na policję czy to coś innego. A i tak na marginesie wątpię czy się uda to u nas wytępić bo mamy trochę inny charakter hehe słowiańska dusza.

09-09-2009, 09:18
Ty wiesz barsa swoje ja wiem swoje, tylko że w różnych państwach typu Turcja Argentyna Grecja Włochy nadal jest fanatyzm i częste szczepy pomiędzy kibicami a jakoś stadiony pełne, ale o tym dyskutować już nie zamierzam bo jedni wolą iść tylko mecz oglądać i coś zjeść a inni przy okazji oglądania meczu pośpiewać poszaleć i ponapinać się czy to na drużynę przeciwną czy to na policję czy to coś innego. A i tak na marginesie wątpię czy się uda to u nas wytępić bo mamy trochę inny charakter hehe słowiańska dusza.

Masz rację, Argentyna, czy moja ulubiona Brazylia jest to fanatyzm, porównywalny do tego jaki panował przy religijnych wariactwach....Tylko, nie zawsze przekłada się to na zadymy, oglądałem mecz gdzie zespół klubowy argentyński, przegrywał mecz na własnym stadionie....Doping do końca, nikt nie wychodził z kibiców, a jak sędzia się pomylił, to komentatora głos zniknął w ogólne wrzawie....
Słowiańska dusza, a bandyci podszywający się pod kibiców, to dwie różne sprawy....Ale, to już kwestia organizacji kibicowskich, czy coś zrobią z tym fantem, czy.....

Barsa
09-09-2009, 09:20
Oj z Argentyną to nie wyskakujcie, bo nawet u nas w Polsce do tamtych "rozbójników" to nam daleko... juz czegoś takiego to na pewno nie chcial bym w Polsce, doping dopingiem ale co sie tam wyrabia...

Słowania - Polska typuje 1:1.... i papa Leo, kto za niego? Nie mam bladego pojęcia..

Marat
09-09-2009, 11:12
Co do dzisiejszego meczu, licze, że w końcu zobaczymy Gancarczyka, bo na Krzynowka juz patrzec nie moge. Dodatkowo Bosacki za Dudke, bo tej łamagi też mam juz dosyć. Może Bosackiemu również zdarzaja sie błędy, ale przy Dudce "błąd" to powinno byc jego drugie imię. Świetnie byłoby zagrać też na 2 napastników w końcu, ale Leo będzie sie pewnie uparcie trzymał swojej taktyki. Saganowski mógłby zagrać, bo chociaż sie stara na tym boisku. Byle nie wchodzil przereklamowany Lewandowski, już wole Smolarka bez klubu, niż Robcia "7 milionów" Lewandowskiego.

09-09-2009, 11:49
JUVE zaczyna mieć ciekawą "listę życzeń";

Środkowi obrońcy: Simon Kjaer: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... kjaer-next (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/07/1485122/juventus-milan-to-battle-for-palermos-simon-kjaer-next)

Napastnicy: Luis Fabiano: http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... -listen-to (http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/09/08/1487754/sevilla-striker-luis-fabianos-agent-we-will-listen-to)

Edison Cavani: http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... y-juventus (http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/09/08/1487904/palermo-striker-edinson-cavani-flattered-by-juventus)

Marc Janko: http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -trezeguet (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/08/1489028/juventus-look-to-marc-janko-to-replace-david-trezeguet)

Luis Fabiano to naprawdę niezły napastnik, który jest z pewnością najpoważniejszym kandydatem do zastąpienia Trezegueta. Przyznam jednak, że za Brazylijczykiem nie przepadam ;). Edison Cavani ma potencjał, ale póki co na JUVE trochę za wcześnie. Marc Janko to wielka niewiadoma, również dla mnie ;). Simona Kjaera chciałbym widzieć w biało-czarnej koszulce - imponują jego umiejętności, przebojem też podbił boiska Serie A.

Demand
09-09-2009, 11:52
Po moim ostatnim typowaniu wyniku to się wolę nie wychylać tym razem. Naszych mężnych chłopców stać na tak wiele, że aż się boję pomyśleć co tym razem nam pokażą. Dobrze, że dwie inne reprezentacje nasze mają praktycznie zapewniony awans do dalszej fazy swoich turniejów, to przynajmniej coś będziemy mogli poświętować. ;)

09-09-2009, 15:45
heh w Kolumbii ostatnio ktoś granat wniósł na trybuny i bum :lol: więc chłopaki z Arki i od nas się chowają :)

Marat
09-09-2009, 20:16
Dziekuje, podaruje sobie reszte tego marnego widowiska, jakim uraczyli nas nasi marni kopacze. Ech, a Słowacja gra "pod nas" i wygrywa z Irlandia.

Pop517
09-09-2009, 20:20
tsss...przegrywamy a zresztą przyzwycziliśmy się...jak to zwykle bywa...

EDIT:HEHE ładne widowisko z tymi "iskierkami"

EDIT2:NA TRZY KRZYCZYMY PRZEGRALIŚMY
RAZ...DWA...TRZY PRZEGRALIŚMY!...PRZEGRALIŚMY!...PRZEGRALIŚMY!.. .

EDIt3:ciekawe czy będzie 4 : 0 :cry:

Adamsky
09-09-2009, 22:14
Moglibyście chociaż pozwolić wygrać mecz dla San Marino, chłopacy się starają, a brakuje im sukcesów, nawet tych najmniejszych. Bądźcie mesjaszem narodów i na przyszłość pozwólcie wygrać kelnerom. W sumie pasterzom z Wysp Owczych też można dać fory.
Słowenii gratuluję bliskości Italii. Jednak co zachód, to zachód.

Moorian.
09-09-2009, 22:23
A najśmieszniejsze jest to, że jakiś rok temu po Euro 2008 byłem za wywaleniem Holendra na zbity pysk, grupka forumowych "znafcuff" pokroju Maharbala i Voromira broniła świętości "wielkiego leo", próbując udowadniać że powinien dalej prowadzić reprezentację.

Dziś śmieję im się w twarz, podobnie jak holenderskiemu dziadowi :lol: macie swoje czyny, nie cuda!

Marat
09-09-2009, 22:30
A ja proponuje Mooriana na selekcjonera. Ten człowiek zna sie na wszystkim, nawet na hodowli sikiratek;)

09-09-2009, 22:32
A najśmieszniejsze jest to, że jakiś rok temu po Euro 2008 byłem za wywaleniem Holendra na zbity pysk, grupka forumowych "znafcuff" pokroju Maharbala i Voromira broniła świętości "wielkiego leo", próbując udowadniać że powinien dalej prowadzić reprezentację.

Dziś śmieję im się w twarz, podobnie jak holenderskiemu dziadowi :lol: macie swoje czyny, nie cuda!

Szkoda, zmarnowanych ostatnich lat, był historyczny awans do ME, a teraz, smutne....Dalej będę naszym kibicował, ale czekam na mecz swoich ulubieńców, czy to nie wariactwo, czekać do 3-ciej nad ranem, na mecz? Muszę , się zastanowić... ;)

Nezahualcoyotl
09-09-2009, 22:38
No i po klopocie :o :!: Jak odejsc to z hukiem czyz nie Leo :lol: :?: :mrgreen: :mrgreen:

Volomir
09-09-2009, 22:49

I nie uwazam, zeby to byla zla decyzja. Wtedy jeszcze Holender cos probowal zdzialac. Dzis jego odejscie jest poprostu koniecznoscia. Nic nie zdzialamy, niech nowy trener zacznie budowac sobie druzyne. Tylko najsmieszniejsze jest to, ze tu chyba nie ma z czego budowac.

Dziś śmieję im się w twarz, podobnie jak holenderskiemu dziadowi macie swoje czyny, nie cuda!

Smiej sie, twoj poziom jest tak niski, ze nie robisz na mnie wrazenia :lol: Moorian na trenera! Dzialaj cuda mistrzu!

Ps: Moorian to cos od slowa moron?

Romanos
09-09-2009, 22:51
Nie da się tego nawet skomentować co zobaczyliśmy... :shock:

Abu Yusuf
10-09-2009, 00:15
haha : P

dzisiejszy mecz, no cóż , jak dostajemy 3:0 od kompletnych zer i podobnie z irlandią północną.. to ja naprawde nie wiem czy jest sens wogóle oglądać następne mecze przez pare lat .. co do beenhakera to powinen wylecieć już po euro i tej aferze z jego udziałem w feynordzie, co do szkoleniowca, potrzebny nam Polak co zna realia Polskiej piłki i wie co kto gra jak i gdzie i wogóle, a nie jakiś dziad holenderski co tylko hajs zgarnia za "tą" "reprezentacje"...

Pop517
10-09-2009, 07:09
http://dariuszwolowski.blog.interia.pl/
cóż :?
hehe ale teraz kaski będzie miał pzpn co nie
mówie wam krzyzys upadnie jak zwolną beenhakera :roll:

10-09-2009, 07:09
No ciekawe kto będzie teraz selekcjonerem Polski i Argentyny... Albiclestes mimo swego potencjału mają antytalent trenerski na ławce. Carlo Garganese z charkterystycznym błyskiem w oku zanalizował sytuację: http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... -argentina (http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2009/09/06/1484337/world-cup-debate-how-diego-maradona-has-turned-argentina)

Martin Palermo zajmujący miejsce Mauro Zarate jest chyba najlepsza odpowiedzią na pytanie o kompetencje człowieka z tatuażem "Che" :lol:

Volomir
10-09-2009, 08:31
potrzebny nam Polak co zna realia Polskiej piłki i wie co kto gra jak i gdzie i wogóle, a nie jakiś dziad holenderski co tylko hajs zgarnia za "tą" "reprezentacje"...

Polskie realia, polska mysl szkoleniowa itd. Ja sie tego wlasnie obawiam! Bo po tym co zobaczylem to martwie sie, ze tu nikt nie da sobie rady! W Polsce pilka gnije pod kazdym wzgledem. "Polska mysl szkoleniowa" czyli sila, przepychanki i zero techniki, tak jest ciagle. Podejrzewam, ze w rugby to nasi pilkarze lepiej by sobie poradzili niz w pilce. Jakis czas temu widzialem mapke Europy na ktorej bylo zaznaczone ile razy dany kraj gral w lidze mistrzow (przez ostatnie 10 lat chyba). Oczywiscie z Polski nikomu sie nie udalo, no ale jak "polska mysl prezesowa" polega na wyprzedazy po udanym sezonie pilkarzy, zamiast kuopwaniu nowych. Oczywiscie dodajmy sobie do tego lesnych dziadkow, ktorzy o wspolczesnej pilce nie maja pojecia to mamy piekny zestawik. Ja tu widze tylko dwa plusy: budowanie orlikow (moze to cos zmieni) i wspaniali kibice. Reszta do naprawy. Moze jak zacznie sie w Polskiej pilce stawiac na mlodosc, ludzi, ktorzy wiedza jak to sie robi na zachodzie, zmieni sie to co jest zepsute to wtedy bedziemy mogli ze spokojem ogladac mecze reprezentacji. Bo w tej chwili to nie wierze, ze ktos pomoze tej druzynie.

Moorian.
10-09-2009, 10:32
a Volomir od woła ?

nie masz żadnych argumentów cieniasie, tylko się plujesz niepotrzebnie, broniłeś Benhakkera podważając umiejętności Janasa czy Engela, a ten śmieszny dziad całe eliminacje grał jednym napastnikiem, nawet wczoraj jak trzeba było wygrać.
Jeszcze brakuje tu Maharbala i jego spojrzenia na świat.

10-09-2009, 10:39
a Volomir od woła ?

nie masz żadnych argumentów cieniasie, tylko się plujesz niepotrzebnie, broniłeś Benhakkera podważając umiejętności Janasa czy Engela, a ten śmieszny dziad całe eliminacje grał jednym napastnikiem, nawet wczoraj jak trzeba było wygrać.

Kto twoim zdaniem, ma prowadzić naszą reprezentację? Poważnie pytam....

Marat
10-09-2009, 10:41
A twoje jedyne argumenty to "cieniasie", "idioto" itp. Ostrzeżenie słowne już było w którymś temacie dane przez Jarla , teraz będzie juz normalne. Pewnie to już 3, więc nie bedziemy sie musieli użerać.

Volomir
10-09-2009, 10:49
a Volomir od woła ?

Ooo, widze, ze wczesnie dzis podstawowka skonczyla zajecia;) Powiedz mi jak Ty sobie wyobrazasz taktyke naszej reprezentacji? Kogo Ty bys powolal? Bo po tym co ja widzialem to stwierdzam, ze poporstu nasi kopacze nie potrafia grac. Sa kiepscy poprostu. Leo pokazal, ze mozna grac inaczej, ze mozna siegac po ludzi z naszej ligi, mlodych. Inna sprawa jest, ze to wsyzstko sie podczas tych eliminacji posypalo, przepieranie sie "prezesem" PZPNu, nagonka, brak wspolnej pracy no i sporo winy trenera, ktoremu braklo pomyslow. Tylko nie wydaje mi sie zeby ktos inny mogl zrobic cos lepszego z tymi zawodnikami. Albo zmieni sie wszystko co jest wokol pilki w Polsce, albo nie zmieni sie nic.

10-09-2009, 13:15
Żenada ! co ben kaker powie, że nie ma u nas dobrych piłkarzy ? są. czasem jak patrzę na kumpli, albo ogólnie młodych, to podziwiam :)
tylko co teraz ? <tutkać> pzpn, i na tym zakończę.

Volomir
10-09-2009, 13:25
Żenada ! co ben kaker powie, że nie ma u nas dobrych piłkarzy ? są.

Nie ma i wlasnie o to sie rozchodzi!

czasem jak patrzę na kumpli, albo ogólnie młodych, to podziwiam

Wiesz, talenty sa, zawsze byly, tylko co dalej? Kazdy z nas (wiekszosc) biegal za pilka. Zawsze bylo paru chlopakow, lepszych, szybszych, celniejszych itd. No ale dzieki PZPNowi i naszej "mysli szkoleniowej" nic sie z nimi nie dzieje, nie rozwijaja sie! Brak zaplecza, odpowiednich treningow, obiektow, trenerow, pieniedzy, podejscia itd. PZPN powinien przestac wspominac jak to bylo za Gorskiego, a wziac sie za to co jest teraz. Bo powiedzmy sobie szczerze, nie ma dobrej ligii, nie ma treningu z mlodzieza, nie ma reprezentacji.

10-09-2009, 13:34
Wiesz, talenty sa, zawsze byly, tylko co dalej? Kazdy z nas (wiekszosc) biegal za pilka. Zawsze bylo paru chlopakow, lepszych, szybszych, celniejszych itd. No ale dzieki PZPNowi i naszej "mysli szkoleniowej" nic sie z nimi nie dzieje, nie rozwijaja sie! Brak zaplecza, odpowiednich treningow, obiektow, trenerow, pieniedzy, podejscia itd. PZPN powinien przestac wspominac jak to bylo za Gorskiego, a wziac sie za to co jest teraz. Bo powiedzmy sobie szczerze, nie ma dobrej ligii, nie ma treningu z mlodzieza, nie ma reprezentacji.
Heh, 1 raz się z Tobą zgadzam :) treningi z młodzieżą, bomba w siedzibę związku złodziei polskich i będzie git.

Milanos
10-09-2009, 14:03
A ja powiem tak są w naszej lidze sama Ekstraklasa ma 16 zespołów + 1 liga to jest w h powiem , u nas się rozchodzi o to że jak ktoś gra za granicą to musi grać w kadrze tak tylko jeżeli taka osoba gra każde spotkanie ligowe i jest w transie a nie co 7 mecz czy 10. Wiem że w europejskich pucharach nie mamy sukcesów no ale w kadrze nie muszą byś tylko zawodnicy z Lecha Wisły i Legi to są tylko 3 zespoły a razem licząc ekstraklasę i 1 ligę jest ich ponad 30. Nie muszą nasi reprezentanci grać w czołowych ligach europejskich , w takiej Słowacji i Słowenii oni właśnie nie mają gwiazd ale poukładany zespół z chłopaków na co dzień grających w piłkę. Wiem że nasza liga to niższy średniak a może i dla wielu jeszcze niżej ale nie musimy mieć super zepołów posiadających wielu super zawodników wystarczy powybierać z całej ligi po 1 po 2 tych obecnie na fali po co sięgać po kogoś kto kiedyś grał super teraz gra źle bierzemy dobrego, a mówię wam że takich mamy bo jestem osobą która ogląda i naszą ligę (naprawdę dużo spotkań) ale i ligi europejskie i widzę różnicę w zespołach ale nie w niektórych zawodnikach. Z całym szacunkiem dla wielu osób pokroju Krzynówka ci ludzie byli naprawdę dobrzy ale byli już nie, i gadanie że jakaś liga 2 angielska jest lepsza od naszej przez nie pamiętam chyba Saganowskiego i jest prawdą ale on sam nie jest lepszy od wielu naszych w naszej lidze grających.
tyle odemnie.
A na trenera naszej kadry widziałbym albo polaka albo szwaba, który trenował zespoły z Bundesligii pokroju Borussii Dortmund bo im łatwiej jakoś się buduje zespoły z Europy wschodniej jakoś czują to , ponieważ dla trenerów z państw typu Holandia Francja Hiszpania potrzebne są bardziej indywidualności które potrafią pociągnąć zespół aby ten funkcjonował, a szwaby potrafią bardziej skleić zespół który może i nieb będzie grać finezyjnie ale skutecznie jak chociażby Grecja parę lat temu

Marat
10-09-2009, 14:17
Tylko, że to jest trochę błędne koło. Zagra taki pare dobrych meczy, staje się gwiazda ligi polskiej i już na zachód chce uciekać. Owszem, często ci ze słabszych klubów przechodzą do krajowych "potentatów" typu Lech, Wisła, Legia, ale tu znowu wystarczy kilka udanych spotkan w lidze, reprze, pucharach. Potem niestety grzeją ławe zagranica jak ktoś ich kupi. Taki Murawski, poszedł ro Rubina i gra tam? A własnie tego piłkarza brakowało Lechowi w meczach z Belgami. Niestety, nie można tak zmieniać co chwila trzonu kadry i wymieniać co rok na "krajowców", bo potem nie ma zgrania, a przy naszym słabym poziomie technicznym to jest najwazniejszy element gry.

Kamil
10-09-2009, 14:51
Ja w roli selekcjoner Polski bym widział Guusa Hiddinka. Ten koleś potrafi przygotowywać zespoły do turniejów jak mało kto. A zważywszy że trener którego teraz zatrudnimy będzie raczej trenował zespół aż do euro w 2012 roku, to Hiddink znakomicie by się nadawał. Mnóstwo czasu na zbudowanie drużyny. Ale pewnie względy finansowe nam na to nie pozwolą :D .

Marat
10-09-2009, 15:20
No niestety, po za naszym zasiegiem, zwłaszcza, że ciagle jest selekcjonerem swołoczy. Ruskie sobie mogą pozwolić z Abramowiczami i inymi na takiego trenejro. Ale fakt, to jest koleś do którego mam najwiekszy szacunek, a najbardziej za to jak grała Australia.

Ronin
10-09-2009, 15:27
Tylko nie wydaje mi sie zeby ktos inny mogl zrobic cos lepszego z tymi zawodnikami.
Volomir
Taką argumentację miał Engel po Mundialu i co jednak można było coś zrobić z repezentacją. Ludzie się nie zmienili Leo owszem wniósł świeży powiew do naszej kadry to trzeba mu oddać. Ale już ostatnie mecze wykazały że głową to on jest nie w kadrze a w Feyenordzie i to było widać. Polska na mecz wychodzi w składzie który widzi się praktycznie w takim ustawieniu pierwszy raz żenada. A do tego mamy wygrać grając jednym napastnikiem gdzie już z Irlandią Płn było widać że ta taktyka to poroniony pomysł bramkę strzela Marcin Lewandowski a nie Brożek. A Roger toż to jakiś cień zawodnika co on robi w repezentacji przecież ten człowiek nie potrafi zupełnie nic.
Czas Leo już się dawno skończył po Euro tylko nikt wtedy tego głośno nie chciał powiedzieć. A teraz jest konsekwencja tego. :D

Volomir
10-09-2009, 15:58
Taką argumentację miał Engel po Mundialu i co jednak można było coś zrobić z repezentacją.

No niby po czesci tak jest;) tylko spojrz na cos innego. Od jak dawna Polska jest sredniakiem? Kiedy ostatni raz swiecilismy jakies triumfy? Kiedy ostatni raz cokolwiek osiagnelismy? Wielu probowalo: Strelau, Wojcik, Boniek, Engel, Janas, Beenhakker i wielu, wielu innych. Z polska pilka jest poprostu cos nie tak i to trzeba naprawic. Gdy cala Europa idzie naprzod, my nadal stoimy w latach 70. PZPN chwali sie "polska mysla szkoleniowa", tak bede sie tego czepiac! Bo co to jest ta "polska mysl szkoleniowa"? Walenie na sile pod bude? Brak techniki? Byle silniej, byle mocniej? Tak to sie w rugby gra, a nie w pilke, jak slusznie zauwazyly mlodzki bodajze AcMilan podczas wystepow towarzyskich w Polsce.

Ronin
10-09-2009, 16:08
To że w PZPN jest Beton to wiadomo nie od dziś. Ale czy to oznacza że dzieci polskie są słabiej utalentowane od dzieci włoskich ? Nie wydaje mi się. Trzeba zmian i owszem przede wszystkim budowy centrum szkolenia piłkarskiego dla młodzieży ogólnopolskiego centrum z zagranicznymi fachowcami po to właśnie żeby uczyć się od najlepszych. Zmiany w PZPN są konieczne jak to żeby po suszy spadł deszcz ale jeżeli PZPN jest państwem w Państwie to nic nie poradzimy.

Volomir
10-09-2009, 16:12
Ale czy to oznacza że dzieci polskie są słabiej utalentowane od dzieci włoskich ? Nie wydaje mi się.

Tego nie powiedzialem;) uwazam, ze mamy bardzo duzo talentow! Zreszta pisalem o tym wczesniej. Jakby nie patrzec to bilka nozna to sport narodowy, wiekszosc gra itd. Tylko nic sie z tym dalej nie robi i to jest problem.

Ronin
10-09-2009, 16:18
Tego nie powiedzialem;) uwazam, ze mamy bardzo duzo talentow! Zreszta pisalem o tym wczesniej. Jakby nie patrzec to bilka nozna to sport narodowy, wiekszosc gra itd. Tylko nic sie z tym dalej nie robi i to jest problem.

No to prawda tu się zgodzę z tobą żeby zmienić obraz polskiej piły trzeba by zmienić polskie szkolenie które nie wiem jakie jest bo polska myśl szkoleniowa jest dla mnie tak abstrakcyjna jak to że w Afryce spadnie śnieg hehe. Wszędzie w Europie dzieci uczy się techniki a u nas żal się robi jak widzimy dzieciaki które kopią się po kostkach i cieszą jak kiwną jednego aby później stracić kontrole nad piłką. Później taki Smolarek czy Krzynówek urastają do bochaterów narodowych mimo że w klubach są średniakami

Marat
10-09-2009, 16:58
I tu jest pies pogrzebany, szkolenie. Ktoś może powiedzieć, że Polacy po prostu nie sa dobrzy w sportach zespołowych, ale kłam temu zadają sukcesy siatkarzy czy szczypiornistów. Zwłaszcza, że te sporty nie są tak popularne u nas w kraju jak kopana. Tutaj nie pomoże nic Benhałer, owszem zrobił facet masę błędów, ale co by dalej było po awansie? Sam awans to juz jest dla nas sukces i trąbi się o tym na około, jakich to geniuszy mamy. A prawda taka, że z takim składem nie mamy co robić na turniejach rangi mistrzowskiej. No ale póki się nie pozbędziemy tych dziadów z PZPR, to wątpię by coś się ruszyło, bo zmieniono tylko szyld z "Listkiewicz" na "Lato, a cała centrala ta sama pozostała. Niestety, na przeszkodzie stoją tutaj światowe władze piłkarskie, które zaraz straszą zawieszeniem.

Na koniec trochę humoru ( choć czarnego ). Rozwalił mnie ten trener: "Tego frajera już nie wystawie", "To nie jest piłkarz", "Znalazł bym 50 tys ludzi w Polsce którzy zakręcili by tym obrońcą" :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=o_sVLU09j8U

Ronin
10-09-2009, 17:20
http://www.youtube.com/watch?v=o_sVLU09j8U

To dopiero szczery trener zarazem i śmieszne i straszne że taki jest obraz naszego piłkarstwa :|

Demand
10-09-2009, 17:51
Nie byłem pewien czy to bardziej tutaj czy do Centrum Humoru dać, ale tematycznie postanowiłem zamieścić:

z odprawy przedmeczowej

- Interesuje mnie jedynie zwycięstwo! - grzmiał Leo Beenhakker przechadzając się w tę i z powrotem przed grupką skupionych piłkarzy.
- Dobrze, powtórzę jeszcze raz. Żewłakow! Co to jest?
Wywołany wyprężył się na baczność i stuknął obcasami. To znaczy próbował, lecz gumowe korki stłumiły odgłos.
- To jest kura panie generale!
- Gówno tam! Bosacki! Co to jest?
Bartosz Bosacki przez chwilę z uwagą przyglądał się okazanemu przedmiotowi.
- To nie jest kura? - zaczął asekuracyjnie.
- Dobrze. To nie jest kura. A co to jest?
- Nie kura, panie gene... znaczy, panie trenerze.
- To już wiem. Pytałem, co to jest.
- To jest... to jest piii...
- Dobrze, dobrze, pi?
- Pinokio?
- Sam jesteś Pinokio! Dudka! Co to jest?
- To jest piłka, panie trenerze!
- Brawo! Świetnie! Reszta słyszała? No to wszyscy razem powtarzamy. Głośno! Żebym was słyszał!
- Toooojeeeeestpiiiiiiiłkaaaaaaa.
- Dobrze. Piłka do gry w piłkę nożną, zwaną też futbolem. Dlatego czasami nazywa się ją też futbolówką. Dudka! Czemu Gancarczyk się przewrócił?
Dariusz Dudka podbiegł do kolegi, który zsunął się z ławki i jęczał na podłodze w pozycji "ranek na weselu". Fachowo sprawdził puls i oddech, po czym zdał relację.
- Zwykłe omdlenie, panie trenerze.
- Omdlenie? A to czemu?
- Zwykle tak reaguje na natłok informacji. Po prostu układ nerwowy mu się wyłącza. Pan trener podał zbyt dużo informacji o piłce, kolega próbował to przyswoić i zapomniał oddychać. Niedotlenienie mózgu i omdlenie jako naturalna konsekwencja.
- Ale ja tylko powiedziałem, że piłka to futbolówka!
- No właśnie. Za dużo informacji na raz, proszę pana.
Leo przez chwilę milczał, po czym machnął ręką.
- Nieważne. Błaszczykowski! Co macie robić z piłką na meczu?
- Nie dotykać rękami!
- Dobrze. A do tego co? Tak, Boruc?
- Ja mogę rękami, trenerze?
- Możesz.
Ktoś nieśmiało zaprotestował.
- Dlaczego Boruc może rękami, a my nie?
- Bo Boruc jest bramkarzem.
- Ale to niesprawiedliwe. Dlaczego zawsze Boruc jest bramkarzem?
- Bo mam rękawice, złamasie!
- Sam jesteś złamasem, złamasie!
- Spokój!!! - Leo włożył w ten okrzyk tyle sił, ile miał - Boruc może dotykać piłki rękami, a wy nie. Jasne?
- Ale...
- Jasne?!!!
- Tak, trenerze.
- To dobrze. Nie zazdrośćcie mu, bo on będzie musiał cały mecz stać na bramce, a wy będziecie mogli strzelać gole. Ooo... widzę że Gancarczyk doszedł do siebie. Zuch chłopak. Tak, Lewandowski?
- Co to znaczy strzelać gole, trenerze?
- To znaczy musicie umieścić piłkę w bramce przeciwnika.
- Ale tylko Boruc może jej dotykać!
- Tak, ale piłka nożna polega na kopaniu piłki nogami. Trochę to zakrawa na pleonazm, bo niby nie można kopać rękami, ale... Czemu Gancarczyk znowu leży?
- Pleonazm, trenerze. Załatwił go pan tym chyba na cacy.
- Ups...
- Chyba trzeba będzie zadzwonić po erkę...
- Dobrze, niech ktoś zadzwoni. Na czym to ja... Acha. Trzeba wkopać piłkę do bramki przeciwnika.
Wśród zawodników zapanowało poruszenie. Wreszcie z ławki podniósł się Krzynówek.
- Ale to bardzo trudne, trenerze. Niech pan sam spojrzy - piłka jest okrągła i bardzo trudno jest ją tak kopnąć, żeby poleciała tam gdzie się chce. O, proszę...
Tu Krzynówek postawił przed sobą piłkę i spróbował kopnąć w stronę Beenhakkera. Guerreiro, trafiony centralnie w nos, dołączył stanami świadomości do Gancarczyka. Leo przeciągnął sobie wolno dłonią po twarzy. Zrobił kilka głębokich wdechów.
- Nie wiem, jak tego dokonacie, ale macie wygrać. Macie ich roznieść, rozgnieść i rozgromić! Macie być jak polska husaria pod Wiedniem! Jak szwoleżerowie pod Samosierrą! Jak Jagiełło pod Grunwaldem! Zrozumiano?
Brożek nieśmiało podniósł rękę.
- Na pewno jak Jagiełło pod Grunwaldem?
- Tak, do jasnej cholery!
- A skąd trener tak dobrze zna historię Polski?
- Nieważne! A teraz won! Na boisko!

Piłkarze stali przy wyjściu do szatni. Lewandowski jeszcze raz przypominał słowa trenera.
- Pamiętacie, co nam powiedział? Mamy być jak Jagiełło!
- A co robił Jagiełło? - spytał Guerreiro, któremu dawna historia Polski nie była jeszcze dość bliska.
- Z tego co wiem, to trzeba stać na wzgórzu i po prostu patrzeć, co robią tamci...
- Ale na boisku nie ma wzgórza!
- No to po prostu będziemy stać i patrzeć. Trener na pewno będzie zadowolony

Milanos
10-09-2009, 18:09
Hahaha dobre akcja z Gancarczykiem najlepsza XD

Maharbal
10-09-2009, 18:13
Jednak Polacy są narodem bardzo niewdzięcznym.....jednego dnia mogą kogoś śpiewać ,,Chwała Ci, o wielki...." a następnego, po kilku potknięciach mieszać z błotem.... :roll: :roll:

Polska reprezentacja zagrała bardzo słaby mecz i zasłużenie przegrała. Nie będzie niczym nowym jeśli powiem, że żeby osiągnąć jakieś sukcesy potrzebujemy nowego, znacznie bardziej doskonałego systemu szkolenia młodzieży i dzieci.

Milanos
10-09-2009, 19:47
http://mundial.wp.pl/kat,1728,title,Dzi ... omosc.html (http://mundial.wp.pl/kat,1728,title,Dzialacze-w-bojowych-nastrojach,wid,11481100,wiadomosc.html)? hahahhahahaha :lol: jakie hoolsy XD ciekawe jakby któregoś naprawdę uderzyli na ile by im dano zakaz stadionowy XD

10-09-2009, 19:48
- Jakbym był dwadzieścia lat młodszy, podszedłbym i wpier.... Będą mnie obrażać? Za to , co dla polskiej piłki zrobiłem? - oburzał się Piechniczek.

- Antek ma rację. Pomógłbym mu nawet. Oni cwaniakują, bo w grupie są. Jakby jeden na jeden stanęli, to by spier.... gdzie pieprz rośnie - dodał Greń. Szkoda, że w podobnych, bojowych nastrojach nie byli w środę wieczorem nasi piłkarze.
:lol: :lol: :lol: ha ha ha zasługi piechniczka :lol: wyłapali by strzała i śpią.

Sam Fisher
10-09-2009, 20:19
Temat jest o piłce nożnej, a nie o lidze podwórkowej, więc nic nie wspomnę na ten temat...

5:1 dla Anglików przeciwko Chorwacji. Momentami przypominali mi swoją grą Hiszpanów. Dużo wymiany piłek, atrakcyjna dla oka gra ofensywna. Chorwaci niczym nie przypominali tego zespołu, który wyeleminował Anglię z ME.

Milanos
10-09-2009, 20:22
http://www.youtube.com/watch?v=DUsqUyCH ... p%3A%2F%2F (http://www.youtube.com/watch?v=DUsqUyCHYcA&eurl=http%3A%2F%2F) o k%$#@ :lol: :lol: :lol:

Sam Fisher
10-09-2009, 20:51
http://www.youtube.com/watch?v=DUsqUyCHYcA&eurl=http%3A%2F%2F o k%$#@ :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=RvUIbqKyppY
(taka wojna na linki)

Demand
11-09-2009, 16:55
+5 pkt. dla Kakashiego, rugby to chyba najbardziej niedoceniany sport w Polsce, pomimo jego widowiskowości (ale w sumie to trochę offtop, więc starczy tyle z mojej strony :P)

Marat
11-09-2009, 19:17
No i Majewski trenerem kadry na 2 ostatnie mecze eliminacji. Oby tylko na te 2...

Eboue w Juve juz tej zimy?

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... oue-report (http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/09/10/1492030/juventus-plan-move-for-arsenals-emmanuel-eboue-report)

A zamiast Fabiano wolał bym tego grajka:

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... eppe-rossi (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/11/1494080/juventus-plan-2010-move-for-villarreals-giuseppe-rossi)

12-09-2009, 08:24
Eboue w Juve juz tej zimy?
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... oue-report (http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/09/10/1492030/juventus-plan-move-for-arsenals-emmanuel-eboue-report)
A zamiast Fabiano wolał bym tego grajka:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... eppe-rossi (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/09/11/1494080/juventus-plan-2010-move-for-villarreals-giuseppe-rossi)

No byłoby wielkim szczęściem mieć Eboue w JUVE bo nasza prawa obrona to najsłabsza w tej chwili pozycja, ale póki co tę wiadomość podaje Tuttosport, a ten wiarygodnością nie grzeszył nigdy ;)

Rossi to ciekawa opcja w ataku, jednak jak na razie Villarreal chce za niego 25. 0 mln e. To zbyt dużo

Momo Sissoko wraca wreszcie: http://www.goal.com/en/news/89/africa/2 ... -six-month (http://www.goal.com/en/news/89/africa/2009/09/11/1495606/momhamed-sissoko-returns-to-juventus-after-a-six-month)

JUVE chce pozyskać jeden z największych talentów włoskiego futbolu 16-letniego Marco Verattiego: http://www.tribalfootball.com/pescara-m ... tus-307991 (http://www.tribalfootball.com/pescara-midfielder-marco-verratti-followed-juventus-307991)

Oprócz Fabiano i Roosiego mowa jest o dwóch nazwiskach Fernando Cavenaghi: http://www.tribalfootball.com/juventus- ... ghi-308001 (http://www.tribalfootball.com/juventus-keeping-tabs-bordeaux-striker-cavenaghi-308001)
oraz Goran Pandev: http://www.tribalfootball.com/juventus- ... dev-303531 (http://www.tribalfootball.com/juventus-made-august-move-lazio-striker-pandev-303531)
Na radarze wolny agent pomocnik Fabrizio Zambrella: http://www.tribalfootball.com/juventus- ... lla-310251 (http://www.tribalfootball.com/juventus-consider-free-agent-zambrella-310251)
Także na nieoficjalnej liście napastników:
1) Luis Fabiano
2) Giuseppe Rossi
3) Goran Pandev
4) Fernando Cavenaghi
5) Edison Cavani
6) Marc Janko ;)

12-09-2009, 10:23
Tylko nie Luis Fabiano :shock: Spotka, go co Rivaldo, Adriano, Ronaldo itd......Ta nacja poza oczywiście wyjątkami, nie nadaje się do tego stylu gry....

Marat
12-09-2009, 12:49
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/

Skład Juve na dzisiejszy mecz z Lazio. Nie moge się doczekać by zobaczyc w akcji Caceresa i Grosso. Mam nadzieje, że Trezeguet się otrząśnie w końcu, bo w sparingach przed sezonem grał gorzej niz nasi rodzimi kopacze.

Seban
12-09-2009, 13:42
bedzie sie dzialo!! jak masz Marat jakas line na transmisje na necie to zarzuc =]

forza!!!

Marat
12-09-2009, 13:47
http://www.rojadirecta.org/

http://www.atdhe.net/index.html

http://www.meczyki.pl/

Osobiście ogłądam na Iraq Goals mecze ( 3 link ).

Pinotchet
12-09-2009, 14:07
Ja się dzisaj emocjonuje meczem mojej Borussi Dortmund z Bayernem Monachium, który już za jakieś 30 min, mam nadzieje że spiorą dupsko tym frajerom z Monachium, za Borussią stoi statystyka - 19 spotkań u siebie bez porażki (17 w tamtym sezonie (wszystkie ze spotkań rozgrywanych na własnym boisku) i 2 spotkania nowego sezonu).

12-09-2009, 15:47
Tylko nie Luis Fabiano :shock: Spotka, go co Rivaldo, Adriano, Ronaldo itd......Ta nacja poza oczywiście wyjątkami, nie nadaje się do tego stylu gry....

Eutychesie :) no w Serie A sprawdzili się Kaka, Emerson, Pato, Juan, Amauri, Maicon, Simplicio, Melo, Motta, Eriberto, Taddei, Aldair, Taffarel, Edmundo, Julio Cesar, Zico, Junior, itd. itd. także zbyt dużo tych wyjątków... Adriano też był świetny - w końcu kibice "międzynarodówki" okrzyknęli go imperatorem Mediolanu - dopóki sam nie zaczął chlać na umór i korzystać z tzw. "gruppen sex" ;)

Fabiano raczej też da radę, z tym, że nie przepadam za nim, ma za dużo pretensji do wszystkich wokół i gra czasami jak prostak :lol:

12-09-2009, 19:58

Eutychesie :) no w Serie A sprawdzili się Kaka, Emerson, Pato, Juan, Amauri, Maicon, Simplicio, Melo, Motta, Eriberto, Taddei, Aldair, Taffarel, Edmundo, Julio Cesar, Zico, Junior, itd. itd. także zbyt dużo tych wyjątków... Adriano też był świetny - w końcu kibice "międzynarodówki" okrzyknęli go imperatorem Mediolanu - dopóki sam nie zaczął chlać na umór i korzystać z tzw. "gruppen sex" ;)

Fabiano raczej też da radę, z tym, że nie przepadam za nim, ma za dużo pretensji do wszystkich wokół i gra czasami jak prostak :lol:
Wilhelmie :) Kaka tak, Emerson też, ale co do pozostałych...hm....Nie będę dyskutował, znasz ligę włoską na pewno sto razy lepiej ode mnie :lol: :lol: :lol: - oceniam kanarki według tego, co prezentują jako reprezentacja, i gdzie grali, gdy osiągali swoje największe sukcesy, i co ciekawe, przynależność ligowa i dyspozycja, to jedno, a reprezentacja, to drugie...
pozdrawiam

Seban
12-09-2009, 21:51
mwhahahahhaahah Juve - lazio 2 - 0 xD
caceres i treze w ostatnich minutach =D

Milanos
12-09-2009, 23:09
A w naszej :cry: :cry: ahhh a mogło być tak pięknie ale powiem jedno może i widziałem meczu z 60-70% bo stojąc na młynie ciężko jest cały obejrzeć to powiem że na razie nie było tak dobrego meczu w tym sezonie w ekstraklasie jeżeli chodzi o widowisko no cóż taki jest futbol :roll: i 3:2 dla Lecha.

A tak na marginesie aż k$%^#$# łapie jak się widziało rajdy bocznych pomocników czy to Grosickiego czy Peszki którzy takie rzeczy robili że h a w seniorskiej naszej nie graja.

13-09-2009, 06:20
Roma Capta :lol: Po raz drugi
Obszerniejszy skrócik z cudownym komentarzem - zdaje się w języku Madziarów :lol: : http://www.youtube.com/watch?v=gdpEaQmXdz4

LAZIO
Muslera: 7- Made three big saves in the early going to keep the match scoreless and is turning into a world class keeper right before our eyes. Had no chance on the first goal and was unlucky on the second.
Lichtsteiner: 6- He did not venture into Juve territory as much as he would have liked tonight. Made a mess of the cross that led to Trezeguet’s late goal.
Diakite: 7- The French centre-back was absolutely fantastic tonight and did not put a foot wrong all evening long.
Siviglia: 6- Made an important intervention on Trezeguet near the end of the first half and battled hard against Amauri.
Kolarov: 7.5- Galloped forward on a number of powerful runs and showed off his cannon of a shot in the 20th minute that almost found the back of the net.
Dabo: 6.5- The French midfielder did an admirable job snuffing out Grosso’s runs and patrolled the midfield area with extraordinary zeal.
Baronio: 6- He was a real threat from set pieces as he almost beat Buffon twice in the first half.
Mauri: 6- Thought he had opened the scoring just before halftime but the referee blew his whistle before the ball went into the net because of a foul inside of the area.
Matuzalem: 5- He was supposed to be the creative force for Lazio tonight but was not quite up to the task.
Foggia: 6- He was thrust into a striker’s role tonight due to the injuries upfront and did not look out of place at all.
Cruz: 5.5-‘El Jardinero’ loves to pester the Old Lady and has ten goals against Juventus in his career but it was his foul on Legrottaglie that negated Mauri’s strike. Missed a sitter in the 68th minute that will keep him awake tonight.
Subs:
Inzaghi: NA
Eliseu: NA

JUVENTUS
Buffon: 7- Has turned back the years for both club and country in the last few weeks and his good form continued again tonight with an admirable showing.
Grosso: 6.5- The World Cup hero made his debut for the Old Lady but could not replicate his performances on an international front for the Bianconeri this evening although he did provide a mouthwatering cross for Amauri in the second half.
Legrottaglie: 6- Committed a handful of silly fouls in the first half but rebounded with a solid showing in the second 45 minutes and will be pleased with the clean sheet.
Chiellini: 7.5- He was a pillar of strength at the back as Foggia and Cruz did not even get a sniff at goal. Made a vital intervention in the 66th minute that may well have saved a goal.
Caceres: 6.5- A timid debut for the first 70 minutes by the Barca-owned full-back who had his hands full with the probing runs of Kolarov. Unbelievably opened the scoring with a ferocious shot that left Muslera with no chance.
Marchisio: 6- The future is bright for the Tardelli-esque type midfielder although he will be disappointed with his offensive contribution this evening.
Felipe Melo: 7.5- The Brazilian hardman was a tower of power in the middle of the pitch. Swept up loose balls, made crunching tackles and started numerous counterattacks.
Camoranesi: 5.5- Not a vintage performance as his deliveries into the penalty area were poor to say the least and fell off the radar in the second half and was eventually substituted.
Diego: 6- The Brazilian maestro was unable to pry open the Lazio defence and to make matter worse his night was cut short due to an injury in the 44th minute.
Trezeguet: 6- Was handed a starting role by Ferrara and looked a bit rusty tonight. He was wasteful in front of goal as he had two good chances to open the scoring in the first 15 minutes and another one in the 63rd minute. Finally found his goal at the death.
Amauri: 6.5- Played a part in both goals tonight. Worked his socks off upfront for Juve tonight and it was his presence that caused enough chaos in the Lazio penalty area that led to Caceres’ goal.
SUBS
Giovinco: 7- Provided some offensive spark to what was a pretty stale Bianconeri attack for large stretches of the match.
Tiago: 6
Molinaro: NA

Spodobał mnie się ten Kolarov, zakręcił Caceresem i Camoranesim - strzał tez niezły. Trezeguet mimo "bramki" to na razie cień dawnego gracza, ale trzymam kciuki za niego :)

Edit: Tuttosport nadaje nowe-stare kandydatury oprócz Eboue, a więc Clerc i Rafinha: http://www.tribalfootball.com/juventus- ... ing-313671 (http://www.tribalfootball.com/juventus-gm-blanc-targets-new-right-back-signing-313671) ;)

Raku
13-09-2009, 10:10
Bramki Caceresa i Trezegueta jak i samo zwycięstwo bardzo cieszą :D Ale czy ktoś mi wyjaśni w jaki sposób Amauri kopnął tą piłkę? (http://www.youtube.com/watch?v=y9arNwwGRXQ) :D

Seban
13-09-2009, 10:18
hahh wyskoczyl i lewa noge podlozyl pod prawa i ta lewa noga w locie uderzyl =p
chyba=]

13-09-2009, 12:22
Brawa dla Jagi, rzeczywiście od jakiegoś czasu to co robi Grosicki, albo Peszko jest piękne :) a i Franek nadal w formie.

Nezahualcoyotl
13-09-2009, 12:40
Spojrzcie co ludzie za projekty juz zakladaja :D ;)
http://www.koniecpzpn.pl/

infamin
13-09-2009, 12:51
To już pomału robi się niesmaczne z tym denno-badziewnym pzpn`em. Ludzie powinni zignorować na jakiś czas mecze kadry, co i tak by pewnie niczego nie zmieniło. :? Nie wiem, może trzeba namówić jakiegoś taliba, co by bombę na miodowej podłożył :D Chociaż jak to mówią komunistycznego żel-betonu nie da się skruszyć :lol:

Ronin
13-09-2009, 16:33
To już pomału robi się niesmaczne z tym denno-badziewnym pzpn`em. Ludzie powinni zignorować na jakiś czas mecze kadry, co i tak by pewnie niczego nie zmieniło. :? Nie wiem, może trzeba namówić jakiegoś taliba, co by bombę na miodowej podłożył :D Chociaż jak to mówią komunistycznego żel-betonu nie da się skruszyć :lol:

Proste trzeba to towarzystwo rozgonić i tyle tak jak chciał tego minister Drzewiecki. Na przeszkodzie stoi Fifa która matkuje PZPN-owi i grozi Polskim władzom odebraniem licencji na grę naszej reprezentacji w Euro 2012 tu jest tak naprawdę problem. Gdyby nie to wszystko by można załatwić w przeciągu kilku miesięcy. Nowy zarząd nowy prezes i nowi delegaci nie ci z PRL-U tylko ludzie którzy naprawdę znają się na nowoczesnej piłce nożnej. :D

Volomir
13-09-2009, 17:06
Niby najgorszy problem to fifa. Tylko, ze ona grozi wykluczeniem druzyn z pucharow i repry z mundialu. Wiec o co chodzi? Druzyny nasze nei graja, reprezentacja tez jest slaba. Rozgonic towarzycho, FIFka nalozy kare, my to uporzadkujemy, czas przeznaczymy na rozwoj mlodziezy. Jak mlodziki podrosna, sankcje sie skoncza to ruszmay na podboj swiata;)

Brave
15-09-2009, 21:45
LIGA MISTRZÓW

NEW!

Grupa A

Juventus 1-1 Bordeaux

Maccabi 0-3 Bayern

Grupa B

Besikstas 0-1 ManU

Wolfsburg 1-3 CSKA

Grupa C

Marsille 1-2 Milan

Real Madryt 5-2 FC Zurich

Grupa D

Chelsea 1-0 Porto

Atletico 0-0 Apoel Nicosa

NEW!

Sam Fisher
15-09-2009, 21:48
Haha pocieszny Real. W dwie minuty stracić dwie bramki z takim zespołem. :mrgreen:
Duże niespodzianki to remisy Juve i Atletico. :shock:

Barsa
16-09-2009, 09:18
Oj tam Jove az taka niespodzianka, Bordo to nie szczwiki typu Apoel... cypryjczycy znów narobią stracha niektóym ? ;)

Dzis Barca - Inter... coś mi się zdaje, ze może być dla Barcy nieciekawy wynik, Inter wiecej grał, no i z tego co wiem, z uwagi na ilosc spotkan Barca ma sie "rozkrecac powoli", lecz inna sprawa czy mozna w ten sposób kontrolowac forme piłkarzy....

Sam Fisher
16-09-2009, 09:49
A Juve to nie szczwiki typu Bordeaux ;] Nie oglądałem meczu, więc nie wiem czy to Juve słabiej zagrało czy to Bordeaux podkręciło tempo.
W zasadzie to Juve zremisowało dzięki pomocy liniowego.
http://www.uefa.com/competitions/ucl/fi ... index.html (http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=2000028/match=2000372/index.html)
Gol Bordeaux. Dośrodkowanie, przedłużenie główką i pozycja na spalonym strzelca bramki.

http://www.uefa.com/competitions/ucl/fi ... index.html (http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=2000028/match=2000376/index.html)

Ronaldo fuksiarz :mrgreen:

http://sport.onet.pl/0,1248770,2043747,wiadomosc.html

Żyd i Niemiec chcą objąć naszą reprezentację. Ja podziękuję jednak :mrgreen:

Milanos
16-09-2009, 11:42
Dlaczego karcicie tak Bordeaux, moim zdaniem remis nie jest aż taką niespodzianką ponieważ Bordeaux jest mistrzem Francji ligi naprawdę mocnej do tego w obecnych rozgrywkach przewodzi więc jest w formie.

16-09-2009, 12:06
'Szukołech" jakiegoś fajnego skrótu ale jest tylko to co znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=0Xyizw_ItLg

Ocenki: http://www.goal.com/en/news/1716/champi ... 1-bordeaux (http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2009/09/15/1503253/player-ratings-juventus-1-1-bordeaux)
JUVENTUS

Buffon 8.0 Bailed his side out on a number of occasions with a string of commanding saves. Took no chances with a slippery ball on corners and free-kicks, opting to punch instead.
Caceres 6.5 Capable of fine deliveries at the attacking end but struggled in his defensive duties when Bordeaux overloaded the left side with Tremoulinas and Wendel.
Legrottaglie 6.5 Tidy distribution to his midfield colleagues and was on hand with some crucial blocks and interceptions.
Cannavaro 7.5 Displayed his usual relish in his challenges before being forced off with an injury. Provided a top-rate through-ball for Iaquinta's goal and shackled Chamakh.
Grosso 5.0 Exposed by Bordeaux from a defensive standpoint. He was bypassed from the first minute until last. Contributed going forward however.
Marchisio 5.0 Missed a glorious opportunity to win the game in injury time after a fairly anonymous second half. Showed sharp vision and good, early usage of the ball in the first.
Felipe Melo 6.0 Was bossed for the most part by Fernando and Diarra but managed to break away to have some efforts on goal.
Tiago 6.0 Lost his marker, crucially, for Bordeaux's goal but that belied an efficient display in the midfield, characterised by tidy contributions in the pass.
Giovinco 7.0 Always willing to take command of the ball and tried to prove himself with inventive passing. He will grow into this level but needs more game-time to find his range. Could do with brushing up on his set-pieces.
Iaquinta 8.5 The best player by a distance in white and black. Showed willing movement, tried to capitalise on any sniff of goal he was given and took his goal with aplomb. Led from the front.
Amauri 6.5 It took him a while to get going and even then he was limited to half chances. Should have scored with a second-half header.
Subs
Camoranesi n/a Energetic cameo.
Zebina n/a Slotted in at right-back.
Poulsen n/a Missed a pair of late chances.

BORDEAUX:
Carrasso 6.0 Showed indecisiveness on corners and was slow off his line for one-on-ones. Had to depart with a knock.
Chalme 6.5 Spent the evening bombing forward and making Grosso uncomfortable. Tucked in well during the last 10 minutes as his side reverted to a flat back-four.
Planus 6.0 Used the ball well in possession but found the combination of Amauri and Iaquinta hard to deal with.
Ciani 6.5 Roughed up Giovinco, making use of his physical presence; a commanding specimen at both ends but cumbersome at times.
Tremoulinas 7.0 Galloped forward incessantly and pinned Caceres into his own half for the most part. Had Marchisio in his pocket.
Fernando 9.0 The stand-out performer. Was prominent in every aspect of the Bordeaux play. Attacked and defended with equal effectiveness and put Felipe Melo and Tiago on the back-foot. Outstanding.
Diarra 7.5 A study in breaking up play and simple passing. Top-rate showing; an understated contribution.
Plasil 7.5 Proved himself to be deceptively quick ghosting past Grosso and was equally stealthy when sneaking in for his goal. Linked up well with the midfield and provided an outlet.
Gourcuff 6.5 Top class set-piece deliveries throughout but was well marshalled in open play; Hit-and-miss in front of goal.
Wendel 6.5 Part of a steady left-flank with Termoulinas and enjoyed a fruitful relationship with Gourcuff.
Chamakh 5.5 Very withdrawn; he was scarcely in the Juventus box but provided a good point of pivot for his colleagues.
Subs:
Rame 6.5 Made a few point-blank stops.
Gouffran n/a

Poszło jak poszło, ale przynajmniej będzie to zimny prysznic i drogowskaz ile jeszcze robótki czeka Ciro Ferrarę. Czekam na powrót Momo Sissoko.

Totti ponoć będzie musiał zmniejszyć swoje żądania finansowe odnośnie nowego kontraktu: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... demands-or (http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/09/16/1504401/roman-soldier-francesco-totti-must-lower-his-wage-demands-or)

Totti ze zmniejszonymi zarobkami, a Tutti contenti? ;)

Sam Fisher
16-09-2009, 12:08
Dlaczego karcicie tak Bordeaux, moim zdaniem remis nie jest aż taką niespodzianką ponieważ Bordeaux jest mistrzem Francji ligi naprawdę mocnej do tego w obecnych rozgrywkach przewodzi więc jest w formie.
Ja nie karcę Bordeaux tylko wskazuję na klasę Juventusu. A nie jest to żadna nowość, że Juve to o wiele lepszy klub (generalnie mówiąc, bo akurat w meczu nie udało się tego potwierdzić).

Barsa
16-09-2009, 12:14
No ale remis Juve z Bordo to nie jest niespodzianka tej samej "klasy" co remis Atletico z Apoelem ;)

Romanos
16-09-2009, 13:43
Może nie aż takiego kalibru, ale jednak niespodzianka. Duży wpływ na wynik miała koszmarna pogoda - ulewa jaka przeszła podczas meczu. Kolejna rzecz to kontuzje... omg, kończąc na bramce zdobytej ze spalonego!

Trzeba przyznać, że Bordaeux grało całkiem nieźle i śmiało atakowało za co im chwała, dzięki temu mecz był naprawde ciekawy... ale napewno na remis nie zasłużyło.

Marat
17-09-2009, 10:04
http://sport.onet.pl/0,1248770,2044526,wiadomosc.html

Nie zdziwił bym się, jakby to była prawda. A już z piknikowiczami w PZPN to na pewno.

17-09-2009, 16:47
http://sport.onet.pl/0,1248770,2045054,wiadomosc.html

AAAAA!!!! To będzie gwóźdź do trumny polskiej piłki, no nie mogę...taki cienias na trenera...ile on drużyn spuścił z ekstraklasy ?

Sam Fisher
17-09-2009, 20:09
http://lh6.ggpht.com/_t1IlAtqUbFs/Sqz6xBfJp-I/AAAAAAAAAtQ/iXnniU7F84Q/s400/adestamp.png Rasizm 8-)
Adebayor zawieszony na 3 mecze 8-) Będzie także inne postępowanie dyscyplinarne ws. Adebayora. :mrgreen:
Dotyczy ono zbyt kontrowersyjnego okazywania radości ze zdobytego gola, co sprowokowało zamieszki w sektorze zajmowanym przez kibiców Arsenalu, byłego klubu Togijczyka.

Marat
17-09-2009, 20:44
Nie no i jeszcze ziomka z druzyny w której niedawno grał? Totalne zero.

infamin
17-09-2009, 20:48
Nie no i jeszcze ziomka z druzyny w której niedawno grał? Totalne zero.

A po strzeleniu bramki przebiegł przez całe boisko i cieszył się przed trybuną zajmowaną przez kibiców Arsenalu... :shock: Widać wyraźnie, że gość bez szkoły, wykształcenia i tylko skórzankę umie kopać.

18-09-2009, 12:35
A mnie cieszy fakt, że ani Adebayor, ani Tevez nie będą mogli grać w derbach Manchesteru. :twisted:

Sam Fisher
18-09-2009, 13:19
A mnie cieszy fakt, że ani Adebayor, ani Tevez nie będą mogli grać w derbach Manchesteru. :twisted:
Występ Ferdinanda pod znakiem zapytania :? "Sprawa wyjaśni się tuż po popołudniowej sesji treningowej" - devilpage.pl

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... ie_znaczy/ (http://devilpage.pl/index/news/komentarze/19331/richards_united_bez_ronaldo_nic_nie_znaczy/)

Cisną się na usta niecenzuralne słowa, ale pozostawię bez komentarza.

18-09-2009, 13:22
Występ Ferdinanda pod znakiem zapytania :? "Sprawa wyjaśni się tuż po popołudniowej sesji treningowej" - devilpage.pl

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... ie_znaczy/ (http://devilpage.pl/index/news/komentarze/19331/richards_united_bez_ronaldo_nic_nie_znaczy/)

Cisną się na usta niecenzuralne słowa, ale pozostawię bez komentarza.

A kto to Richards? Jakaś kolejna piłkarzyna za kase szejków?
btw
Osobiście twierdzę, że Man nabrał charakteru i się bardziej zgrał po odejściu Krystyny.

Sam Fisher
18-09-2009, 13:32
A kto to Richards? Jakaś kolejna piłkarzyna za kase szejków?
btw
Nie. Szlifuje swoje umiejętności w ManCity od 2001 roku ;] Bardzo zdolny chłopak, podstawowy zawodnik w składzie City, ma już występy w reprezentacji Anglii.

Nezahualcoyotl
19-09-2009, 14:23
Kocham onet.pl :lol: :lol: :mrgreen: :
http://sport.onet.pl/1,16,11,60667330,1 ... AT=1248685 (http://sport.onet.pl/1,16,11,60667330,161836095,7255222,0,forum.html?TE MAT=1248685)

19-09-2009, 14:28
http://sport.onet.pl/74327.7,1248707,20 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74327.7,1248707,2046107,wiadomosc.html) ale jaja :D

infamin
19-09-2009, 16:41
Haha ruskie jak sobie popiją, to różne cuda wyczyniają. :D

Sam Fisher
19-09-2009, 16:45
Haha ruskie jak sobie popiją, to różne cuda wyczyniają. :D
Cuda to się dzieją w Brazylii i to na sucho :mrgreen: Jakiś młodziak stał za bramką i "podał" do bramkarza w ten sposób: wszedł na boisko i wepchnął piłkę do siatki. Sędzia uznał, że gol padł po akcji :twisted:

infamin
19-09-2009, 17:39
Cuda to się dzieją w Brazylii i to na sucho :mrgreen: Jakiś młodziak stał za bramką i "podał" do bramkarza w ten sposób: wszedł na boisko i wepchnął piłkę do siatki. Sędzia uznał, że gol padł po akcji :twisted:

A to coś podobne jajca jak w naszej kochanej lidze. :lol:

Wtedy Wisła objechała Parmę 4:1 u siebie (ile było na wyjeździe nie pamiętam).

W Parmie było 2:1 dla miejscowych, a Wisła w Krakowie wygrała 4:1 po dogrywce. Ech jakie piękne czasy wtedy były. Z Lazio z kolei to było pechowo, bo musieli końskie łajno kłaść na zamrożone boisko i do tego przegrali po bramce straconej bodajże w 75 minucie, a remis dawał im awans.

19-09-2009, 21:09
Barca od 2 minuty prowadzi z Atletico, gol Abracadabry :)

Barsa
19-09-2009, 21:58
4:1 do połowy.... moja narzeczona mówi, że to już staje się nudne "ciagle wygrywaja i wygrywają" ;)

Marat
19-09-2009, 22:15
A Juve 2:0 z Livorno. Przyznam, że bardzo dobry poczatek w wykonaniu Juve. Może styl nie zawsze przekonujący, ale licza sie wygrane mecze.

Nezahualcoyotl
19-09-2009, 22:55
Ten ruski kibic ladnie strzelil karnego :mrgreen: a co powiecie o tym :?: :D :D :D :D :
http://www.youtube.com/watch?v=4F8e6mq3 ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=4F8e6mq3yqs&feature=related)

infamin
19-09-2009, 23:08
Niezły gwizdkowy :lol: Może zupa była za słona, albo żona nie dała w nocy. :D

Marat
20-09-2009, 11:11
Patrze na skrót meczu Juve - Livorno i nie podoba mi się to. Kolejny mecz w którym Buffon musi stawać na rzęsach.

http://www.youtube.com/watch?v=aunRLfBNqt4

20-09-2009, 11:51
Livorno spokojnie mogło coś strzelić. Nie liczy się styl, tylko wynik ? też tak pisałem po remisie z Barcą.

Barsa
20-09-2009, 12:01
Tylko remis u siebie a wygrana to jest ta "drobna" róznica... no i jednak dla mnie liczy sie styl :roll:

Marat
20-09-2009, 12:05
Tak, mistrza zdobywa sie własnie w taki sposób, wygrywając mecze w których nie do końca idzie. Liga Mistrzów to troche inna bajka, bo to że wyjda z grupy nic im nie da. Ale niech im bedzie, mają remis z Wielką Barcą u siebie i brawa za ten wyśmienity wynik 8-)

20-09-2009, 12:30
Juve też zremisowało swój mecz w lm, więc jakby zagrali z Barcą ? :)

Barsa
20-09-2009, 12:52
Moze by wygrali? Może przegrali? Może zremisowali? Nie wiesz drogi kolego, że mecz meczowi nie równy?

Marat tylko, że tak czasem patrząc na ligę włoską to tam tak często też mecze są "nieprzekonowujące" ;) , nawet sporo ich, może też dlatego ligi angielska i hiszpanska jest teraz sporo wyżej od Italiano, co by nie mówic o Anglii to tak biegają jak glupie pały(czasem bez sensu :lol: ), grają szybką piłe, mają też swietnych graczy, no i dużo mamony, ogolnie odkąd w Anglii zaczeli trenować nie Anglicy zaczelo się tam dziać coraz ciekawiej :) Mam nadzieje, że w tym sezonie "Anglicy" znów nie rozwalą "Wlochów" szybko w fazie pucharowej, bo nudno już oglądac te 3 zespoly angielskie w połfinalach, teraz jeszcze ten Milan cieniuje, a Ci potrafili grac z Włochów jak nikt ostatnimi czasy stamtąd w LM... Mimo wszystko licze też na Real w LM, no mają gwiazdozbiór ciekawe jak to trener poukłada...

Sam Fisher
20-09-2009, 13:37
hahah 2 minuta i Rooney na 1:0 :mrgreen:

20-09-2009, 14:38
Barsa, jak już tak sobie piszemy jaka liga najlepsza, to jak dla mnie najlepsza jest premiership, uwielbiam te zaangażowanie i walkę.
Liga hiszpańska niby bardziej techniczna, ale daję ją na 2 miejsce :)

Kakashi, już remis. Tevez, ciekawe czy podbiegł do gumożuja ?

Sam Fisher
20-09-2009, 14:41
Barsa, jak już tak sobie piszemy jaka liga najlepsza, to jak dla mnie najlepsza jest premiership, uwielbiam te zaangażowanie i walkę.
Liga hiszpańska niby bardziej techniczna, ale daję ją na 2 miejsce :)

Kakashi, już remis. Tevez, ciekawe czy podbiegł do gumożuja ?
Jeśli chodzi o ranking lig to wątpliwości tu nie ma.
http://www.eurotopfoot.com/paysgb.php3

Wiem, przecież oglądam. :mrgreen:
Już nie :D Fletcher gol !
buu Bellamy ;<

20-09-2009, 15:32
4-3 sędzia bohaterem meczu, doliczył 2 minuty, a grali do 96 no i strzelił United :evil: nieźle w <sandała> zagrał kalosz :roll:
mecz ładny, ale emocje i walka. niestety wszystko popsuł pan z 1 linijki

20-09-2009, 15:57
Prąd mnie wyłączyli na ostatnie 2 bramki... Nie ma co, Giggs dziś wymiatał.

Sam Fisher
20-09-2009, 17:03
Prąd mnie wyłączyli na ostatnie 2 bramki... Nie ma co, Giggs dziś wymiatał.
Fletcher wg mnie najlepszy na boisku i to nie tylko dlatego, że strzelił 2 bramki. Obecnie najlepszy środkowy pomocnik ManU ;]
Trudno znaleźć powód, dla którego sędzia aż o tyle przedłużył grę. Będzie afera.

20-09-2009, 17:47
A Wisłą remis z Polonią 1:1.

Sam Fisher
21-09-2009, 07:31
Z tego co widziałem to Chelsea też grała do 96 minuty, ale nie wiem czy sędzia techniczny tyle dodał czy "wyszło tak jakoś". Afery jednak nie będzie, bo żaden gol nie padł w doliczonym czasie gry ;]

Demand
21-09-2009, 09:30
Dobrze, że nie mogłem obejrzeć derbów Manchesteru bo by mi serducho wysiadło, a to trochę wstyd w wieku 20 lat :P Ma ktoś może jakiś link do skrótów meczu, bo na YT nie mogę znaleźć.

Barsa
21-09-2009, 09:49
Hmm tak po obejrzeniu kilku meczów w ten weekend chcialbym żeby z Barcą każdy gral jak "równy z równym" ;) Czyli bez murowania bramki, niech będzie futbol totalny.. ciekawie by było :twisted:

Sam Fisher
21-09-2009, 12:12
Dobrze, że nie mogłem obejrzeć derbów Manchesteru bo by mi serducho wysiadło, a to trochę wstyd w wieku 20 lat :P Ma ktoś może jakiś link do skrótów meczu, bo na YT nie mogę znaleźć.

http://www.meczyki.pl/skroty/3101/manch ... ty_43.html (http://www.meczyki.pl/skroty/3101/manchester_utd_manchester_city_43.html)

http://www.meczyki.pl/skroty/3117/real_ ... ez_50.html (http://www.meczyki.pl/skroty/3117/real_madryt_xerez_50.html) A to tak przy okazji ;]

http://www.meczyki.pl/skroty/3115/chels ... am_30.html (http://www.meczyki.pl/skroty/3115/chelsea_tottenham_30.html)

Barsa
23-09-2009, 22:57
Real i Barca idą jak burza w Hiszpanii, 4 kolejki 12 pk, sporo bramek... Ibra i CR też sie szybko zaaklimatyzowali, odpowiednio 4 i 5 bramek. Messi też 5 zasadził w 2,5 mecza :P

Sam Fisher
24-09-2009, 06:12
Real i Barca idą jak burza w Hiszpanii, 4 kolejki 12 pk, sporo bramek... Ibra i CR też sie szybko zaaklimatyzowali, odpowiednio 4 i 5 bramek. Messi też 5 zasadził w 2,5 mecza :P
Wczoraj jak padła bramka w 2 minucie meczu Villareal - Real to powiedziałem, że kolejna bramka padnie po 70 minucie. I rzeczywiście, Kaka strzelił z karnego w 73 minucie :mrgreen: A powiedziałem tak, bo w poprzednim meczu Ronaldo też strzelił szybko gola i zaczęli strzelać kolejne gole po 70 minucie :mrgreen: Bardzo podobał mi się występ Gutiego.

PS kiedy Gran Derbi Europy? 8-)

PS 2

Bellamy będzie musiał spowiadać się przed Angielska Komisją Dyscyplinarną.

http://i.cr3ation.co.uk/dl/s2/gif/bellamyslap.gif

Barsa
24-09-2009, 09:45
PS kiedy Gran Derbi Europy?

2009-11-29 ...

24-09-2009, 14:02
Kibic trzymany przez 4 zielonych co miał zrobić? angole potrafią się bić, Bellamy dostał by na pewno. Mógł z Rio wyjśc :lol:

Rusza protest kibiców przeciwko PZPN
Rusza protest kibiców przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych . Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać!Proszę skopiujcie ten komunikat i umieśćcie go na innych forach.

W sumie dobra akcja, chyba sobie ten mecz odpuszczę.
http://www.koniecpzpn.pl/

Marat
24-09-2009, 15:01
Dziś mecz Juve - Genoa, może być cięzko. Mam złe przeczucia. Milan dalej fatalnie, wczoraj przegrali z Udinese. Skończyła się też dobra pasa Sampdorii, która przegrała z Fiorentiną. Dla kibiców Juve polecam ten link:

http://www.ustream.tv/channel/mjtoshi

Ma byc tam mecz Juve z polskiego C+ Sport. Ktoś na JP to zapodał. Niema limitów, jakość nawet niezła, wczoraj patrzyłem na mecz Widzew - Ruch na tym ;)

PS:

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2048 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74331,1248675,2048578,,moge_trenowac_wszedzie__tyl ko_nie_w_polsce,wiadomosc.html)

Tylko kase doić :roll:

24-09-2009, 17:02
Marat, u mjtoshi jest genialnie! oglądałem derby Manchesteru, mecz Wisły z Polonią i jakość była idealna.
Meczyk Juve z chęcią obejrzę, Diego gra ?

Barsa
24-09-2009, 17:49
e tam genialnie, w oknie przegladarki nigdy nie będzie za dobrze ;), genialnie to jest na GolTV(potrzebny program TVU Player) swietny komentarz i chyba najlepsza jakosc jaką widzialem... co do meczów z polskich komentem to ja zawsze oglądam na Sopcascie(taki program) na Public Sport, to nazwa zbiorcza, bo niekiedy Public Sport nadaje kilka rzeczy, wtedy kanały są numerowene. Co prawda oglądam tylko ligi hiszpanską i anglielską, no i czasem włoską czy niemiecką, ale własnie te "czasem" na GolTV, myśle, że Public Sport też puszcza mecze ligi włoskiej... a tak w ogole to "strona guru" to dla mnie:

http://www.soccer-live.pl/

Tylko jak są puchary ligowe to czasem musze szukać "glębiej"...

Spojrzałem własnie na mecz Juve, ja tam na waszym miejscu oglądałbym na Fox Sport(koment hiszpanski, ja już przyzwyczajony ;) ) lub na FSC(koment angielski) oba są na TVU Playerze. Na obu ja oglądam Premiership i bardzo dobre transmisje dają, no ogolnie to moje 3 programy na TVP to: GolTV, FSC i Fox Sport.

Sam Fisher
24-09-2009, 18:00
Gdybym podał stronkę do piratów to bym nie dostał ostrzeżenia? :mrgreen:
Tak otwarcie rozmawiać o tym...coś tu mi śmierdzi :P

http://www.youtube.com/watch?v=i4dnj03tBZs

Co powiecie na to? :twisted: Chyba nie ma sensu tworzyć nowego tematu o futsalu, więc zamieszczam to tutaj ;]

Milanos
24-09-2009, 18:03
Hehe mRe nie uda się powiem ci tyle wiem że np na taki mecz jak Czechy Polska wybiera się teraz na prawdę sporo osób i nie chodzi mi akurat o kibiców sukcesu :twisted: sam bym pojechał ale kasy nie mam a co do meczu na śląskim to myślę że będzie to samo co przed sekundą napisałem 8-)
dobra ale nie o tym miałem pisać jutro mecz Legia Lech hehe i powiem że tym roku stawiam na Ległą 2:1

Marat
24-09-2009, 18:30
Diego nie zagra, po kontuzji jest oszczędzany na Bayern ( tak przypuszczam ).

Krzyzak
24-09-2009, 19:25
No i słusznie chociaz sadze, ze Juve poradzilo by sobie z glupim Bayernem nawet bez Diego :) Ale to juz ich sprawa :)

Raku
24-09-2009, 21:46
Sam nie wiem co myśleć o tym meczu, Juve grało na przemian ładnie i bardzo słabo. Amauri - porażka; Melo - grubo poniżej oczekiwań; Camoranesi - niby biegał i się starał, ale nic z tego nie wychodziło; nawet dobrze zagrali Bufon, Giovinco no i Trezeguet z Iaquintą, obaj po jednej strzelonej i jednej nieuznanej bramce :P Mimo, że remis wydaje się sprawiedliwym wynikiem, pozostawia niesmak...Del Piero i Diego, wracajcie :!: ;)

Sam Fisher
25-09-2009, 06:22
Myślałem, że po szybko strzelonej bramce Juve będzie dzieliło i rządziło a tu takie cuś. Ogladałem tylko pierwszą połowę, która skończyła się wynikiem 1:1, ale byłem przekonany, że Juve da im popalić. Ogólnie podobała mi się pierwsza połowa. Nie było wielu sytuacji podbramkowych, ale ładnie rozgrywano piłkę.

Milanos
25-09-2009, 15:28
Kadra piłkarskiej reprezentacji Polski na mecze z Czechami i ze Słowacją:

Bramkarze: Jerzy Dudek (Real Madryt), Wojciech Kowalewski (Iraklis Saloniki), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa)

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Jarosław Bieniuk (Widzew Łódź), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Adam Kokoszka (Empoli), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Piotr Polczak (Cracovia), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa).

Pomocnicy: Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk (Lech Poznań), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Maciej Iwański (Legia Warszawa).

Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Dawid Janczyk (KSC Lokeren), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre).
No to co panowie sądzicie? moim zdaniem niektóre zmiany super lecz pozostawianie Rogera i Smolarka to chyba nietrafny wybór, a wyboru bramkarzy nie będę komentował :roll: 8-) a i brakuje mi jeszcze jednego racza czyli Małeckiego z Wisły nie rozumiem czemu z U21 nie wziął jego jak Grosickiego

Sam Fisher
25-09-2009, 16:52
Bardzo odważnie, ale nie dziwię się po tym co poprzedni skład zrobił (a raczej czego nie udało im się zrobić). Kilka nowych nazwisk, nie wiem czy się zgrają. Obawiam się, że Majewski może mieć twarde lądowanie. Przyszedł w trudnym okresie. Oby polska opinia publiczna nie zwalała winy na Majewskiego, gdyby się nie powiodło.

Nezahualcoyotl
25-09-2009, 17:24
Cos na rozluznienie :lol: :lol: :lol: ...gosciu wymiata :!:
http://sport.onet.pl/1,16,11,60867242,1 ... AT=1248685 (http://sport.onet.pl/1,16,11,60867242,162306371,7280757,0,forum.html?TE MAT=1248685)

25-09-2009, 19:56
Dudek, wierzę w niego! nie każdy może bronić strzały Cristiano i Kaki choćby na treningu :) A co do Kowalewskiego, to podobno tylko jego Boruc się bał :) dadzą radę.
A i jest Peszkin, teraz w Wilkiem wymiatają :D Ciekawe jak tam z formą Kokoszki. Dudek i Kowalewski nie chleją/chlali przed meczem, i są dobrzy, szkoda ze leło pomijał Kowalewskiego.

Ronin
25-09-2009, 20:32
No nareszcie jakiś skład widzę Dudka również bym nie skreślał mimo że grzeje ławę ale bramkarz akurat nie jest tak uwiązany do ciągłych występów jak piłkarze którzy jeżeli nie grają to ich postęp przechodzi w stagnację a później w regres.
Po za tym składzik super tylko szkoda że nie widziałem Grzegorza Bronowickiego swego czasu wymiatał. No i Roger Perejro nie wiem po co on tam przecież ten człowiek jest bez formy o ile kiedyś był w jako takiej w co szczerze wątpię. :? A to że jest Peszko to moim zdaniem wielki plus dla reprezentacji bo chłopak ma talent.

PS. Szkoda tylko że Lechowi coś nie idzie po zmianie trenera trzeba było Franza zostawić jeszcze na stanowisku bo drużyna prezentowała się za jego przewodnictwem o niebo lepiej. Polak mądry po szkodzie.

25-09-2009, 20:44
Niestety, Franciszek zły bo trzeba było zapieprzać na treningach i biedny Reksio się skarżył, korupter jeden.
Tak to jest w Polsce, drużyna gra dobrze i Murawskiego sprzedają, on dużo wnosił, a teraz? 2-0 z legła.

Ronin
25-09-2009, 21:03
Niestety, Franciszek zły bo trzeba było zapieprzać na treningach i biedny Reksio się skarżył, korupter jeden.
Tak to jest w Polsce, drużyna gra dobrze i Murawskiego sprzedają, on dużo wnosił, a teraz? 2-0 z legła.

No ja też nie rozumiem tej decyzji ze sprzedarzą Murawskiego i co on tam przecież ławę grzeje w tym Rubinie Kazań. Na co mu to było. Przecież on tworzył grę Pozycyjną Lecha większość piłek przechodziła przez niego w trakcie ataków. Tyle warte są wypowiedzi prezesów i innych włodarzy Budujemy Silnego LECHA na puchary i Ligę Mistrzów i takiego wała jak już z Legią przegrywamy to jest źleeeee oj źleeeee. :( :( :(

Sam Fisher
26-09-2009, 06:09
Ależ to było do przewidzenia. Najlepsi nie zostają tutaj na dłużej. Wszystkim tylko kasa w głowie.

Romanos
26-09-2009, 10:25
jak już z Legią przegrywamy to jest źleeeee oj źleeeee. :( :( :(

jak już?! ha ha ha a kiedy to tak Lech wygrywał z Legią lub był wyżej od niej w tabeli...?

Furiusz
26-09-2009, 12:15
No ja też nie rozumiem tej decyzji ze sprzedarzą Murawskiego i co on tam przecież ławę grzeje w tym Rubinie Kazań. Na co mu to było. Przecież on tworzył grę Pozycyjną Lecha większość piłek przechodziła przez niego w trakcie ataków. Tyle warte są wypowiedzi prezesów i innych włodarzy Budujemy Silnego LECHA na puchary i Ligę Mistrzów i takiego wała jak już z Legią przegrywamy to jest źleeeee oj źleeeee. :( :( :(

Byli raz wyżej w 93 jak mistrzostwo ukradli,

26-09-2009, 13:16
haha o kradzieżach to dużo wiecie warszawioczki, wie o tym cała Polska. braliście najlepszych piłkarzy, sorry powoływali ich do zasadniczej służby wojskowej...

Maharbal
26-09-2009, 14:54
Nawet 4-letnie osoby płci żeńskiej wiedzą, czym jest Legia :lol: :lol: A ,,Kolejorz" wygrał w Warszawie bodajże 2 sezony temu, 0:1.

infamin
26-09-2009, 15:40
haha o kradzieżach to dużo wiecie warszawioczki, wie o tym cała Polska. braliście najlepszych piłkarzy, sorry powoływali ich do zasadniczej służby wojskowej...

Tak, zawsze kiedy przegrywacie z Legią, to wyciągacie stary i nieaktualny zabieg, który Legia stosowała jeszcze za czasów komunizmu. Nikt nie lubi Legii w kraju, ale to nas wcale nie obchodzi :D A wczoraj wygraliśmy mecz z jakimś tam klubikiem z Wielkopolski, który aktualnie bardziej się pogrąża niż rozwija :D

Furiusz
26-09-2009, 16:16
A później lech trzecia ekipa w lidze dostaje mistrzostwo - nie ma to jak układziki :d No i się okazuje, że teraz zarząd się tłumaczy, że lech to nie Lech a Amica...

Nawet 4-letnie osoby płci żeńskiej wiedzą, czym jest Legia
I każdy wie o czym będa filmy :D

A ,,Kolejorz" wygrał w Warszawie bodajże 2 sezony temu, 0:1.

Błąd dwa sezony temu na łazienkowskiej na meczu z oprawą raiders on the storm dostał leszek w dupę 3-1 i tyle z niego było

Sam Fisher
26-09-2009, 18:36
Koniec Blackburn Rovers 2 - 1 Aston Villa

Koniec Stoke City 0 - 2 Manchester United
62' D Berbatov
77' J O'Shea

Koniec Birmingham City 1 - 2 Bolton Wanderers

Koniec Liverpool FC 6 - 1 Hull City
F Torres 12'
15' Geovanni
F Torres 28'
F Torres 47'
S Gerrard 61'
R Babel 88'
R Babel 90'

Koniec Tottenham Hotspur 5 - 0 Burnley
R Keane (pen) 18'
J Jenas 33'
R Keane 74'
R Keane 77'
R Keane 87'

Koniec Wigan Athletic 3 - 1 Chelsea FC
T Bramble 16'
47' D Drogba
H Rodallega (pen) 52'
P Scharner 90'

Koniec Portsmouth FC 0 - 1 Everton FC

kozacka kolejka. :o

26-09-2009, 18:43
32. - na trybunach odezwali się kibice, jednak nie z dopingiem, a z "pozdrowieniami" dla PZPN-u. Sędzia moment wcześniej odgwizdał pozycję spaloną Patrykowi Małeckiemu, nie pomylił się przy tej okazji
Wisłą prowadzi z Polonią 2-1. Wisła przeważa, a Inter dostaje 1-0 z Sampdorią.

Marat
26-09-2009, 18:57
Inter przegrał. Wielka szansa dla Juve, trzeba pokonać jutro Bolonię i dodatkowo nie zmęczyc sie za bardzo przed Bayernem. Przewidywany skład Juventusu:

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/

Milanos
27-09-2009, 10:53
http://sport.onet.pl/74327.6,1248706,20 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74327.6,1248706,2050350,,czerwona_kartka_jelenia__ polak_pochwalony,wiadomosc.html) no prawdziwy polak nie da se w kasze dmuchać Włoch czy jakiś inny południowiec to zaraz po takim fałlu zrobił by 10 fikołków z bólu to w prawo i w lewo 8-) .

Barsa
27-09-2009, 16:49
Real i Barca z kompletem punktów... czyli bez zmian.

Z innej beczki Ibra 5 meczów i 5 goli... no cóz szczerze to widac co można robić gdy się ma Xaviego i Messiego do pomocy, a jak jeszcze Iniesta wróci do pelni sił :twisted: Choc Ibra nie ma co gadać bardzo ułozony napastnik, czołowa swiatowa, niech jeszcze do konca skumie gre Barcy, pressingu juz sie nauczyl ;) Swietnie za to sprawdza się te jego stanie na 16-20 metrze na pograniczu spalonego, coś co we Włoszech jest chyba regulą, a w Barcie Etoo raczej tego nie robił, wolal "wbiegać" w pole karne "z rozpedu". No własnie Etoo 3 brameczki, rozumiem liga włoska to mniej goli, ale odczuje Sami jeszcze zmiane Xaviego na Snaijdera.

27-09-2009, 16:56
Milanos, oglądałem wczoraj mecz Interu i simulatione non stop z jednej i drugiej strony :P tak grają Włosi.
Jako ciekawostkę dodam, że w demie pesa 2010, faule proboja wymuszac tylko Włosi(!) taka ciekawostka. :)

Marat
27-09-2009, 18:52
No i niestety, Juve zremisowało z Bolonią 1:1, tracąc gola w 93 minucie :( Przyznam szczerze, że nie podoba mi się ich gra w tym sezonie. Zawsze po zdobyciu bramki odpuszczają i przeciwnik zaczyna swoja grę. We wcześniejszych meczach ratowało ich albo szczęście i nieskuteczność przeciwników ( nawet z Romą przy stanie 2:1 mieli okres gry gdzie mocno ich gospodarze przycisnęli ) albo świetne interwencje Buffona. Co do dzisiejszego meczu, Diego bez fajerwerków, ale miał przerwę więc nie ma co od niego za dużo wymagać, dobrze, że mógł zagrać to 60 minut przed Bayernem, mam nadzieje, że z Bawarczykami wzniesie się na wyżyny. Poprawnie Treze, jest jakiś progres. Dalej nie gra przekonująco, ale bramkę strzelił i to się liczy. Oby wracał do formy. Trwa niestety niemoc Amauriego. Wraca Del Piero, więc niech chłopak trochę sobie odpocznie. Chiellini gra chyba pewniej przy Cannavaro, choć dziś ładnie wybił piłkę prawie z lini bramkowej ( co prawda nie przeciął jej wcześniej i ta doszła do napastnika drużyny przeciwnej ). Na prawej obronie w końcu mógł pohasać Zebina. Oby kontuzje go omijały, może nie jest to ideał, ale bardziej mi się podobał dziś od Caseresa i Grygery. Na lewą stronę niech wraca Grosso, który również nie błyszczy, ale na Molinaro już patrzeć nie mogę.
Obawiam się meczu z Bayernem jeżeli taka będzie gra...

EDIT: Milan zremisował u siebie z beniaminkiem z Bari, chyba po woli sięgają dna...

Barsa
28-09-2009, 08:04
http://www.sport.pl/sport/1,65025,70848 ... elony.html (http://www.sport.pl/sport/1,65025,7084817,Rafal_Stec__108_dotkniec_Barcelony .html)

dobry tekst o Barcie..

Nezahualcoyotl
29-09-2009, 18:57
No Jagiellonia sie wzmacnia(bramkarzy zawsze mielismy slabych) a Legia w weekend do Bialegostoku przyjezdza ;) .Zapowiada sie dosc interesujace spotkanie.W zeszlym sezonie pare razy wygralismy z Legia zarowno w Pucharach i w Extraklasie ;)
No tylko cholera szkoda tych debetowych 10pkt na starcie za grzechy z przed 5 sezonow :!: A Lech mimo ze Reiss sie przyznal niczego po tylku nie dostal :!:
Tak obstawiam na 2:1 dla Jagi ;) :!:
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2051 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/74318,1248685,2051621,,szamotulski_wrocil_do_ekstr aklasy,wiadomosc.html)

Milanos
29-09-2009, 19:10
No stary co dopiero się ujawniasz powoli zaczynałem myśleć że jestem otoczonym rodzynkiem tutaj przez pyrki XD a tu jest i kolejna osoba od Jagusi. :twisted:

http://sport.onet.pl/0,1248760,2051731, ... omosc.html (http://sport.onet.pl/0,1248760,2051731,,rpp_sensacyjna_porazka_lecha__w ygrane_legii_i_lechii,wiadomosc.html) o lol kolejna niespodzianka w PP i to obrońca.

Nezahualcoyotl
29-09-2009, 19:22
Pozdrawiam :D :!:
Niestety mecz bede ogladal na necie ;) ...dosc daleko mam do Bialego :!: :mrgreen: ale wiem ze bedzie goraco na trybunach :twisted:
Jak Grosicki(gratulacje za powolanie :!: )i Franek(Pozdro dla Wygody ;) ) beda miec swoj dzien i zostana dobrze obsluzeni przez pozostalych graczy bedziemy miec 3pkt. az milo :!: ;)

Demand
30-09-2009, 08:36
http://www.youtube.com/watch?v=mKwj3efLxbc
Zgadzam się w pełni z komentarzem Zbigniewa Bońka :P