PDA

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

dawid96
20-10-2010, 17:08
Ranking pozostawiam bez komentarz
W Anglii aż huczy od plotek w sprawie transferu Rooneya.
Chce go Man City. Ale by było :P

Marc d'Angers
20-10-2010, 17:53
Smuda ma rację, Benin, Gabon, Burkina Faso itd. mają wyższe miejsce w rankingu, bo grają bardzo mało meczy i z dość słabymi przeciwnikami. Nie mówię, że Ghana czy WKS są w top 20, dlatego, że mają mało meczy, bo każdy dobrze wie, że to dzięki zawodnikom światowej klasy, ale Benin? Togo? Gabon? Nie widziałem jeszcze meczu z udziałem tych reprezentacji, ani nie znam, żadnych tamtejszych piłkarzy z wyjątkiem Emmanuela Adebayora, którego bardzo szanuję. A skoro Polska trafia na np. Hiszpanię no to jak mamy dobrze wypaść. Liczę, że po dojściu ''Mańka" Arboledy, Damiana Perquisa nasza defensywa stanie się o wiele bardziej skuteczna.

dawid96
20-10-2010, 20:10
Tottenham przegrywa z Interem 3:0 już po 15 minutach :shock: :shock:

ThorGal77
20-10-2010, 21:40
Świetny mecz :D Bale wyprawiał cuda po prostu... 4:3 Inter : Tottenham albo raczej jak powiedział komentator : "Inter vs Gareth Bale 4:3". W pierwszej połowie Inter strzelił 4 bardzo ładne bramy które obejrzałem na necie bo od 2 połowy oglądałem :P Nadal nie mogę się nadziwić jak pięknie strzelał walijczyk i ta jego szybkość :D

Btw. wie ktoś co krzyczeli na Milan fani Interu ? Bo jakoś nie mogłem zrozumieć tego co tam wrzeszczą.

Dragonit
20-10-2010, 22:30
Szkoda, że nie oglądałem, musiał być niesamowity mecz, chyba najlepszy w tegorocznej lidze mistrzów :D
Wracając do rankingu http://sport.onet.pl/forum/forum.html?d ... 0wMDEuanM= (http://sport.onet.pl/forum/forum.html?discId=10066418&threadId=76731149&AppID=350#forum:MSwzNTAsMTEsNzY3MzExNDksMTk3NTU3NT k0LDEwMDY2NDE4LDAsZm9ydW0wMDEuanM=) - ciekawe wyliczenia, w sumie wiele to tłumaczy.

Marc d'Angers
21-10-2010, 06:23
Naprawde wielkie widowisko i co najdziwniejsze 2 bramki identyczne i to w 89. min. Z gry Tottenhamu podobała się najardziej gra Gallasa i Bale'a, reszta tak średnio wypadła według mnie. Eto'o po strzeleniu dwóch bramek tak jakby chciał dać szansę innm na zdobycie gola i cały czas odgrywał, co czasami skutkowało stratą piłki. Wspaniały był moment jak Stanković, rzucił butem jak zchodził :) Niestety oglądałem mecz od drugiej połowy.

Krzyzak
21-10-2010, 11:27
No tak bardzo ładny wynik :P Przez niego straciłem mnóóstwo pkt w typerze :D

Maharbal
21-10-2010, 13:36
Bramkarz Interu też ,,nieźle" skoro dał sobie strzelić trzy bramki tym samym sposobem :lol: Uderzenia w ten sam róg, mniej-więcej za każdym razem z tego samego miejsca, i w dodatku wszystkie autorstwa jednego gościa.

A takiego wejścia jakie zrobił Gomes to dawno nie widziałem. Ekstra było :mrgreen:

Marc d'Angers
21-10-2010, 15:09
Bramkarz Interu też ,,nieźle" skoro dał sobie strzelić trzy bramki tym samym sposobem Uderzenia w ten sam róg, mniej-więcej za każdym razem z tego samego miejsca, i w dodatku wszystkie autorstwa jednego gościa.

Za pierwszym razem Julio Cesar myślał, że piłka przejdzie obok słupka i stał w miejscu, no ale niestety. Za drugim razem rzucił się w prawo, podczas gdy piłka leciała po jego lewej stronie i oczywiście pięknie wpadła po wewnętrznej siatce. Za trzecim razem to myślę, że to było zaskoczenie bramkarza i po prostu nie zareagował odpowiednio. Ale i tak grał pięknie, zwłaszcza, że wybrał górną piłkę z rzutu rożnego Tottenhamu.

21-10-2010, 15:13
Ponoć nawet Real nie jest w stanie sprostać wymaganiom Rooneya. :idea:

Krzyzak
21-10-2010, 17:21
Yy... finansowo ? :D

dawid96
21-10-2010, 17:57
Jeśli Rooney leci na kasę to trafi do City ale ja bym tego mu odradzał bo wtedy pół Manchesteru będzie go nienawidzić i będzie ich wrogiem numer jeden

Krzyzak
21-10-2010, 18:01
Już nim jest :P

dawid96
21-10-2010, 18:47
Coś cicho w temacie a za kilkanaście minut zacznie się mecz Lech-City
Jaki wynik obstawiacie?
Czy Lech ma szanse na zwycięstwo?

Krzyzak
21-10-2010, 18:50
Teoretycznie ma ale nazwiska mówią co innego. Stawiam na 1-0 dla Manchesteru. Jak Lech zremisuje to będę się darł jak głupi, a jak wygra to nie wiem co :D :D Choć pojechali jako lider grupy 8-)

Marc d'Angers
21-10-2010, 19:08
Ja obstawiam 2:1 dla Manu City, ale to Typera to ja z tym nie pójdę :)

Maharbal
21-10-2010, 19:11
Za pierwszym razem Julio Cesar myślał, że piłka przejdzie obok słupka i stał w miejscu, no ale niestety.

Indyk myślał....

Za drugim razem rzucił się w prawo, podczas gdy piłka leciała po jego lewej stronie i oczywiście pięknie wpadła po wewnętrznej siatce.

Pokrył swój krótki róg, ale uderzenie było na tyle mocne, że chociaż piłka leciała na wyciągnięcie ręki nie obronił jej.

Za trzecim razem to myślę, że to było zaskoczenie bramkarza i po prostu nie zareagował odpowiednio.

Zaskoczenie? Widział doskonale, co Bale robi. Tylko, że samym staniem w miejscu(jeszcze stojąc w pozycji wyprostowanej) takiego uderzenia się nie obroni.

[quote="Marc d'Angers":1qy7kodi]Ale i tak grał pięknie, zwłaszcza, że wybrał górną piłkę z rzutu rożnego Tottenhamu.[/quote:1qy7kodi]

Jedna taka sytuacja, w porównaniu z trzema niemal identycznymi bramkami wypada wybitnie blado.

Jeśli idzie o naszego ,,majstra", to ,,na papierze" nie ma żadnych szans. Lech jednak, nieraz już udowadniał, że to zawodnicy grają w meczu, a nie nazwiska czy pieniądze. Mimo to nie sądzę, żeby udało się z Manchesteru wywieźć jakiś korzystny rezultat. Sytuację w grupie skomplikował dość poważnie remis powyższego z Juventusem(w dodatku w UK). Angielskie drużyny mają jakieś tendencje grać na wyjazdach znacznie bardziej przeciętnie, niż u siebie. Może to kwestia dopingu ze strony kibiców :?:

Marc d'Angers
21-10-2010, 21:06
Niestety jak narazie mamy wynik 2:0 dla Manu City. Mam nadzieję, że to się zmieni :/

Krzyzak
21-10-2010, 22:01
3-1... Nie tak źle. Lech grał dobrze ale bramki tracił tak właściwie z niczego i jestem pod wrażeniem Tshibamby, który latał po boisku jak szalony, podobnie Peszko.

Dragonit
21-10-2010, 22:07
Kurde, szkoda. Tylko przez pierwsze 20 - 25 minut graliśmy słabo, potem się rozkręcaliśmy, w drugiej połowie potrafiliśmy nawet utrzymywać się długo pod polem karnym przeciwnika. Naprawdę ładny mecz, szczególnie w 2 części, i było sporo takich sytuacji, które pozwoliły by na korzystny rezultat (szczególnie Kikuta, no i może Tshibamby, który ładnie pobiegł wtedy do bramkarza i było blisko). Ogólnie ten ostatni zagrał cały mecz w miarę porządnie, strzelił bramę, tylko z 2 sytuacje zmarnował. Peszko jak zawsze odważny, Arboleda nieźle, Dryblas też, nikt nie zawalił. Mimo wszystko, biorąc pod uwagę, o ile słabiej grają angielskie drużyny na wyjazdach, mamy szansę u siebie. I dobrze, że Juve zremisowało z Salzburgiem, ten drugi nawet prowadził, hehe. 2 miejsce w grupie po 3 meczach, w tym 2 na wyjazdach to i tak dobrze, mało kto się tego spodziewał.

Maharbal
21-10-2010, 22:19
Cieszę się, że Lech się nie ,,położył" i walczył. I o ile w pierwszej połowie przewaga Manchesteru była bardzo wyraźna, o tyle w drugiej części gry mecz się niemalże wyrównał. Bramki to w zasadzie wynik indywidualnych błędów, albo też umiejętności Adebayora i Silvy. Drugi gol...no cóż, jak dla mnie błąd Buricia, przy tym trzecim być może zdążyłby przeciąć podanie. A bramka Tschibamby to przegapiostwo obrony angoli :)
Co do gry zawodników...na pewno pozytywnie Peszko, Arboleda i Kikut, reszta towarzystwa raczej średnio, natomiast mimo strzelonej bramki Tschibamba po mojemy in minus. Dlaczego? Dlatego, że w grze tego zawodnika panuje nieraz ogromny chaos i bezład. Kilka mogło stworzyć realne zagrożenie, ale zagrania napastnika z Konga raziły niechlujstwem. Miał też dobrą szansę na 2:2. Trochę przypadkową, ale nikt mu nie kazał bić tej piłki tyle metrów nad bramką :?

Tak czy siak, nie było źle.

Dragonit
21-10-2010, 22:33
Tak w ogóle to teraz pewnie Peszko pójdzie do Manchesteru City za 50 milionów euro.

btw ciekawy news przeczytałem:

W Norwegii pobity został rekord najmniejszej liczby przyjezdnych kibiców na meczu piłkarskim najwyższej ligi - Eliteserien. Na spotkanie zespołu Sandefjord, który był w ubiegłą niedzielę gościem drużyny Aalesund, przyjechał tylko... jeden kibic.

Tor Joergen Svanberg okazał się najwierniejszym sympatykiem Sandefjord w jego historii i miał do dyspozycji całą ogrodzoną trybunę dla gości oraz pełną ochronę policyjną. Dopingował swój klub tak głośno, że piłkarze zaprosili go po meczu na wspólną kolację nie ukrywając, że dzięki jego pomocy zremisowali 2:2.

- Było trochę głupio wykrzykiwać nasz tradycyjny slogan "wszyscy razem dla Sandefjord", ponieważ na trybunie byłem sam, mając naprzeciw 9600 fanów Aalesund. Oni byli jednak wyrozumiali i cichli, kiedy ja zaczynałem krzyczeć. Gdybym jednak nie dojechał byłby wstyd. W okresie ponad trzydziestu lat opuściłem tylko cztery mecze mojej drużyny - powiedział 49-letni kibic, po reportażu wyemitowanym w telewizji, najbardziej znany obecnie fan piłkarski w Norwegii.

Czik
22-10-2010, 04:41
I tak po tej kolejce rezultat LE dla Lecha wyborny, spodziewałem się, że Juve rozwali Salzburg.

OskarX
22-10-2010, 09:18
Gdyby nie marnowali okazji i pilnowali Adebayora byłaby szansa na 1-1 albo 2-2 :) Zdziwiło mnie też, że dopiero w 50 minucie zdaje się prowadzili dwóch czołowych zawodników. Jeśli Lech powtórzy te mecze, to ma szanse wyjść z grupy [dobrze, że juve teraz zremisował i mam nadzieję, że w Poznaniu przegra:)]

Co do Rooneya, to czytałem, że nie przedłuży kontraktu, tak więc MU powinno go w styczniu sprzedać. Na pewno nie wyląduje w Barcy i Chelsea, zostaje Real i City. Myślę ,że to właśnie City go kupi i tak czy inaczej zajdzie daleko z Silvą, Adebayorem i Tevezem w LE :D

odi.profanum
22-10-2010, 09:22
Jeśli się nie umie piłki przyjmować ( Rudnevs ), to ciężko coś ustrzelić. I ten murzyn mógł ze 2 bramy walnąć: widać różnicę w Adebayorze za 25 mln euro i kolesiu za 1 mln pln. Beznadziejna gra środka obrony ( może Arboleda co nieco ogarniał ), przy wszystkich bramach Adebayor był praktycznie bez krycia i mógł strzelić nawet 5 goli . Generalnie, pomoc praktycznie w niczym nie ustępowała na boisku Manchesterowi. Bardzo podobało mi się zaangazowanie w mecz: świetny pressing i sporo biegania. Lech sprawiał wrażenie drużyny, która może powalczyć jak równy z równym. Na pewno nie można być zawiedzionym: no ale bez środka obrony nie da się grać z drużynami z Europy. No i już chyba się wyjaśniło dlaczego Rudnevs na ławie zaczął spotkanie; kompletnie bez formy.

Krzyzak
22-10-2010, 10:33
Hmm widziałem tylko 2 sytuacje, w których źle przyjął piłkę ale i tak był na spalonym :roll:

Dragonit
22-10-2010, 17:14
Bez przesady, na pewno umie przyjąć piłkę, po jednej sytuacji mówisz, że nie potrafi :roll: fakt, że przydałoby się kupić jakiś obrońców, i wykurować Wojtkowiaka, który zawsze trzyma niezły poziom. W zimie na pewno będą transfery, sytuacja w lidze za słaba, by ich nie było, powinni kupić dobrego obrońcę (ale takiego naprawdę porządnego) i napastnika, bo pomoc raczej w porządku, nawet jak nie grał Stilic.

odi.profanum
22-10-2010, 17:41
Po 2 sytuacjach.

Nezahualcoyotl
22-10-2010, 19:47
karny dla leglej z niczego(bramkarz nawet nie dotknal legionisty)...czyli drukarnia sie rozkreca ;) :lol: :lol:
Korona w dziesiatke ale moze da rade nawet przeciwko sedziemu ;) Komentatorzy az orgazmu dostaja kiedy legla ma pilke :mrgreen: :mrgreen:

Aquila
22-10-2010, 20:07
Ja pierdo*** jakbym był Scyzorem to chyba bym rozniósł stadion, "komentatorzy" nie ukrywający za kim są, karny z dupy, spuszczanie nad tym kucharczykiem czy jak mu tam...

'sędzia' kończący mecz w najmniej odpowiednim momencie... liczę, że sprawiedliwości stanie się zadość i wygrają ci, ktorzy na to zasluguja - czyli Korona.

Super doping Korony, praktycznie nonstoper.

Milanos
22-10-2010, 21:04
Lol co jest 4:1 dla L no bez jaj :shock: co tam się stało hehe jak nic muszę obejrzeć powtórkę bo sam w to nie wierzę.

Nezahualcoyotl
22-10-2010, 21:04
Masakra Korony w Kielcach :shock: ...chociaz patrzac na ten wynik z punktu widzenia Jagi i zwyciestwa(mam nadzieje) nad Widzewem uciekniemy jeszcze bardziej z punktami ;)

Dragonit
22-10-2010, 21:46
Wreszcie dobry mecz Legii, fakt, że 11 na 10, ale nie o to chodzi, tylko o styl, utrzymywanie się przy piłce i tak dalej. Kucharczyk będzie godnym następcą Lewego, podobny ciąg na bramkę, a technika chyba nawet lepsza, dobra determinacja przy bramce i świetna asysta, ot tak ośmiesza 3 obrońców i wykłada piłkę jak na tacy. Vrdoljak perfekcyjny karny, brama Radovica też fajna, ogólnie przyjemnie się oglądało. Legia ma szczęście, że się przebudziła (jak bardzo, to dopiero się okażę) przed meczem z Jagą, bo "stara legła" dostała by z 5 bramek ;)

Krzyzak
23-10-2010, 08:38
Ja pierdo*** jakbym był Scyzorem to chyba bym rozniósł stadion, "komentatorzy" nie ukrywający za kim są, karny z dupy, spuszczanie nad tym kucharczykiem czy jak mu tam...

'sędzia' kończący mecz w najmniej odpowiednim momencie... liczę, że sprawiedliwości stanie się zadość i wygrają ci, ktorzy na to zasluguja - czyli Korona.

Super doping Korony, praktycznie nonstoper.

Komentatorzy zawsze są za Legią i też to zauważyłem. Szczególnie Nsport ma "warszawskich" komentatorów co mnie wnerwia, bo jak słyszę takie podniecanie się każdym zawodnikiem to mnie kó(u)rwica bierze :D Takie zagrania w porównaniu do Europejskich Lig to sztuczki/podania na poziomie szkoły podstawowej :D

Nagano
23-10-2010, 13:00
O komentatorach w Polsce można powiedzieć wszystko, ale na pewno nie to, że są bezstronni :|
Dzisiaj Widzew gra z Jagą. Chłopaki chcą kibicom zrekompensować przegraną z Legią, ale przeczuwam, że przegrają tak z 0:3, 1:3... Pozostaje mi się tylko bawić jak zwykle na trybunach mimo wyniku ;)

Czik
23-10-2010, 14:02
Ja pie*dole, czepcie się jeszcze Legii że wygrała bo koszulki ma lepsze i autokar szybszy :D.

Po pierwsze: karny, powiedzmy, wątpliwy. Ale do cholery, niech ktoś mi wytłumaczy: dlaczego zawodnik miałby symulować, MAJĄC PRZED SOBĄ PUSTĄ BRAMKĘ?! No dlaczego? Jak już minął bramkarza to chyba raczej lepiej po prostu strzelić, niż usiłować wywalczyć karnego... Na replayu wygląda to, jakby bramkarz musnął go palcami. Jeśli zawodnik skutecznie mija bramkarza, ale przewraca się w wyniku jego interwencji, a bramkarz nawet nie musnął piłki, to karny raczej bez zastrzeżeń. Za to czerwona IMO nie do końca z sensem, nie wyglądało to na umyślne ze strony bramkarza. Chociaż bramkarz sam sobie jest winny, bo rzucił się z rękami w stronę nóg zawodnika wtedy, kiedy nie mógł już sięgnąć piłki.

Swoją drogą: podanie przy tej akcji idealne :D. Jaram się. A karny Vrdoljaka - czysta perfekcja. Bramkarz wiedział, co się stanie, ale nie mógł tego powstrzymać.

Poza tym. Karny, nie karny, Legia rozpieprzyła Koronę 3 bramkami przewagi i jeden gol tu nie robi wielkiej różnicy. Byli lepsi tego dnia i wygrali. Ot cała filozofia. Jakby Korona grała w pełni mocnym składem, to byłoby sporo trudniej.

A co do mediów: jesteście niesamowicie odkrywczy teraz, że media z koncernu posiadającego i sponsorującego Legię ją wspierają :D. Zresztą, Legia dostarcza dużo emocji, nigdy nie wiadomo, czego się po nich w tym sezonie spodziewać, zawsze postępują dokładnie odwrotnie, niż ktoś się spodziewa - mecze, w których są wskazywani jako faworyci, wygrywają, a kiedy każdy skazuje ich na porażkę z potencjalnie mocniejszym przeciwnikiem, pozytywnie zaskakują. Według tej reguły w następnym meczu będzie kompromitacja - obym się mylił.

A Manu dalej się rozkręca. Od początku sezonu robi dużo wiatru i kombinuje, ale w miarę zgrywania się z ekipą staje się to coraz bardziej owocne i bolesne dla przeciwników Legii.

Dragonit
23-10-2010, 14:11
Mnie też śmieszy napinanie się, że teraz to sztuczki na poziomie szkoły podstawowej, ciągle te słynne, europejskie ligi, może lepiej odbijcie od tematu?
Co do karnego, to bramkarz zachował się naprawdę dobrze, obronił by w ten sposób wiele karnych, ale akurat nie ten ;) Dzisiaj na canal+ mecz Lechii, całkiem ciekawy będzie, ale najbardziej obejrzałbym Widzew z Jagą, zostanie skrót meczu na liga + ;)

Czik
23-10-2010, 14:20
Karnego w lewy dolny róg po prostu nie da się wykonać lepiej - to fizycznie niemożliwe. Piłka tak blisko słupka, że lekko go dotknęła, cholernie mocno. Vrdoljak broni, strzela, mobilizuje, ogólnie nieźle daje ognia. Słyszałem, że jest straszną gwiazdką i musi odgrywać w drużynie centralną rolę, albo strzela fochy - w takim układzie jego gra w Legii jest idealnym wyjściem, bo po dotychczasowych dokonaniach jest wyraźnym liderem drużyny i ulubieńcem kibiców. A Kucharczyk? Jeśli będzie tak tyrał czachy, to załapie się do kadry na Euro 2012.

Romanos
23-10-2010, 16:46
Aż ciężko tego nie skomentować... piepszenie jak zwykle, nie tyle karny był tak bardzo kontrowersyjny co moim zdaniem zbyt pochopnie pokazana czerwona kartka, co nie zmienia faktu, że Legia była w tym meczu zdecydowanie lepszy i tak czy siak by wygrała (może nie aż 4-1) Mam nadzieję, że już wszystko zaskoczyło na stałe i cały czas będą grali na miarę swoich możliwości, kolejny mecz prawdy już we wtorek.
Co jak co, ale na kupowaniu meczów w Kielcach znają się dużo lepiej, w Poznaniu przecież też coś o tym wiedzą ;) więc taka napinka kolejny raz nie ma sensu koledzy...

Milanos lepiej szykuj dupsko na 6 listopada 8-)

Earl
23-10-2010, 16:54
Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy :lol: Szkoda nawet komentować takie napinki, bo żenua i żal.pl. Zajmijcie się lepiej trawą na Bułgarskiej i budową stadionu w Białym, bo na czas nie zdążą i w Płocku będą grac ;)

Dragonit
23-10-2010, 17:12
Polonia wreszcie się przełamała troszkę, pewne zwycięstwo 3:0, do tego sporo setek dla podopiecznych Janasa. Kiedy ostatnio było tylu pretendentów do strefy pucharowej, Jaga, Korona, Lechia, Polonia Warszawa, Gks, Legia, Wisła, Lech, Górnik ...

Aquila
23-10-2010, 19:46
Panowie Earl i Romanos . Możemy się spotkać przy okazji meczu na Bułgarskiej z wami, ale wątpie żebyscie jezdzili za L. Koniec tematu.

:shock: Patrzę na wynik Jagi i już 4-0 w dupsko :shock: niesamowite, nie widziałem całego meczu, ale co się działo ?

Wisła też 5:2 poszła, jutro liczę na Czibambę :D i wszystko wraca do normy, pogoń za czołówką.

PS: Ciekawa sytuacja z wyjazdu chłopaków do Anglii.

Tak jak w modzie jest nasz Lech bo pod stadionem po meczu znalazł się nawet typ z wielkim herbem Jagiellonii na masce samochodu. Moda nakazała mu przykryć go kupą liści a pasażerom założyć koszulki Lecha. Goście mieli sporo szczęścia, że metr od nich znaleźli się angielscy mundurowi.

Aahahaha :mrgreen: jak mi to opowiadali przez kome to myslalem ze je** :lol: na skrzyzowaniu koles hamowal, liscie spadly i herb sie odslonil. Przekopane autko ładnie.

23-10-2010, 20:06
Moje serce się raduje, nic to że Legia I Wisła wygrała swój mecz, idzie przeżyć ;) . Ważne że jest bardzo dobre spotkanie Widzewa :lol: Jest szansa że usadowią się środku tabeli, ale cóż pożyjemy zobaczymy ...

Nagano
24-10-2010, 10:03
Myślałem, że dostaniemy minimum 0:3 od Jagi, a tu chłopaki w połowicznie rezerwowym składzie prowadzili już 4:0 :D
Wczoraj pierwszy raz Waka Waka poszła na cały stadion, a i piłkarze po meczu się przyłączyli ;) http://www.youtube.com/watch?v=YusdDAURU_c

Czołówka traci punkty. W tym roku liga jest nadzwyczaj nieprzewidywalna.

PS. Biedna Cracovia - piłkarze chyba wybiegają na boisko z zamkniętymi oczami i kopią piłkę licząc na opatrzność.

Nezahualcoyotl
24-10-2010, 11:42
Alez Widzew pojechal po Jadze :shock: ...zagrali jak rasowy bokser.Cztery uderzenia i nokaut :!: Jagiellonia mogla odskoczyc na kilka pkt lecz nie wykorzystala szansy i teraz trzeba bedzie szybko pozbierac druzyne w calosc i w meczu przeciw Dyskopolo sie zrehabilitowac ;)

Czik
24-10-2010, 14:13
Skorża pewnie budzi się codziennie rano z myślą "jest dobrze, nie spie*dol tego". I to przyzwoicie oddaje stan sytuacji. Jeśli utrzyma się obecna tendencja, Legia będzie grać w europejskich pucharach. A mistrza wśród czołowych drużyn też bym nie wykluczał... W różnych ligach często jest tak, że jedna z drużyn poza czołówki ma bardzo mocny start, ale bardzo rzadko udaje się to komuś utrzymać. Zdziwię się, jeśli Lech, Legia i Wisła nie skończą wszystkie w pierwszej piątce (no, może szóstce :P). Cholernie mnie ciekawi co w Legii zrobią z niewypałami transferowymi.

Łazęga, Cabral i Antolovic to młodzi piłkarze. Dwóch pierwszych ma umiejętności piłkarskie na przyzwoitym poziomie, ale ciężko im się dostosować do naszej ekstraklasy. Cabral nigdy nie grał poza Ameryką pd., więc w naszej siłowej kopaninie ciężko mu się odnaleźć. A Mezenga styczność z europejską piłką miał tylko na tureckim zadupiu, więc problem jest podobny. Jak dla mnie na pół roku powinni siedzieć w drużynie Młodej Ekstraklasy, okazyjnie występując w pierwszym składzie. Antolovic to spory talent, po roku u Dowhania będzie jednym z czołowych bramkarzy w lidze. Zresztą, po roku u Dowhania nawet ja byłbym dobrym bramkarzem, facet to cudotwórca :). Kostia nigdy nie był uważany za materiał na pierwszego bramkarza, sporo tam na niego narzekali, chłopak się podobno nieźle opier*ala i nikt go tam nie chciał do bramki wstawiać - ale póki co radzi sobie w porządku, więc niewykluczone, że jeśli uda mu się cały sezon utrzymać formę, to zostanie sprzedany za porządną kasę.

Swoją drogą: im mniej Rybusa na boisku, tym więcej bramek Legia strzela. Nikt tam nie widzi prostej zależności :D?

Scooter
24-10-2010, 15:33
PYRKI na kolanach! Górnik pnie się w górę :lol:

Nagano
24-10-2010, 15:44
Kto by pomyślał, że po 10 kolejkach Ekstraklasy pierwsze 3 miejsca będą zajmować Jaga, Korona i Górnik :o

Czik
24-10-2010, 16:23
Wątpię, żeby na podium znalazła się więcej niż jedna drużyna z tej trójki.

Maharbal
24-10-2010, 16:55
PYRKI na kolanach! Górnik pnie się w górę :lol:

Pierwsza bramka raczej ze spalonego, ale jako że czerwona kartka na końcu meczu niesłuszna, to w pewnym sensie mamy wyrównanie. Szkoda kontuzji Drygasa. A swoją drogą w przerwie zimowej w Poznaniu będzie nad czym się zastanawiać...i nie myślę tu bynajmniej o zawodnikach :roll:

Milanos
24-10-2010, 17:54
Najlepsze jak można w 1 meczu stracić tyle bramek co w 9 meczach wcześniej łącznie(czyli obecnie od początku sezonu) :lol: , ja po 2:0 odwrócilem sie plecami do murawy i w d miałem mecz bo zabawa na sektorze była przednia,

Marc d'Angers
24-10-2010, 17:56
No i mamy 3:0 dla Arsenalu w meczu Man'em City!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/premier-league-arsenal-podbil-manchester-swietny-m,1,3742442,wiadomosc.html)

Romanos
24-10-2010, 19:16
Ha Zdech dobrze jedzie :lol: czyżby to jednak wam przypadło miano najpiękniejszego stadionu w pierwszej lidze...? 8-)

a tak na poważnie to kolejny przykład tego że nasi kopacze zupełnie nie potrafią zagrać dwóch dobrych meczów w ciągu tygodnia... jakaś parodia

Krzyzak
24-10-2010, 19:24
Mówisz o Lechu ? :P Albo to co piszesz to racja, albo Lech nie może się odnaleźć na szkolnym podwórku...

Dragonit
24-10-2010, 20:22
Kolejka cudów, kolejna cegiełka do najbardziej nieprzewidywalnej ligi w Europie :lol: Legia miecie, Wisła miecie, Gks przegrywa, Jaga dostaje 4:1, Lech znowu przegrywa, Polonia wygrywa pierwszy raz od chyba 5 meczy ... ad meczu Lechii z Wisłą, fakt, że sędzia zepsuł, ale czy widowisko byłoby tak piękne, gdyby uznał karnego dla gospodarzy ;) ? Warto zauważyć, że mimo świetnej gry Wisły w 2 połowie (Kirm wymiótł), Lechia grała dobrze, dużo klepki, świetne sytuacje, tylko napastnicy byli nie w formie, szczególnie ten murzyn, bo mogło się skończyć dla Krakowian źle ... Arka znowu anty-futbol, mam dosyć tego zespołu, wolę, by oni spadli, a nie Cracovia. Jaga mam nadzieję, że się szybko podniesie, widać było, że nawet Probierz jakoś bardzo się nie martwił, tylko wziął to za "dziki" mecz.

Czik
24-10-2010, 21:32
W polskiej ekstraklasie zdają się zawodzić wszystkie reguły. Tylko pytanie - czy nasza liga jest taka słaba, bo czołówka nie potrafi utrzymać się na topie, czy taka mocna, że wszyscy maja predyspozycje do bycia w czołówce :D?

Dragonit
24-10-2010, 21:58
Ja bym powiedział, że się wzmocniła, bo większość zespołów a to zatrudniła przyzwoitych trenerów, a to zrobiła dobre transfery, wystarczy popatrzeć na grę np. takiego Zagłębia, które w meczu z Lechem po prostu potrafiło rozgrywać dobrze piłkę, nie wygrało tylko dlatego, że Lech grał słabo. To samo z wieloma innymi drużynami.

Maharbal
24-10-2010, 22:06
Nasza liga owszem, jest w tej chwili nieprzewidywalna, ale w tej kategorii, jak dla mnie zdecydowanie prowadzi Serie A. Zwycięstwa drużyn z końca tabeli nad liderem/wiceliderem to tam nic nadzwyczajnego.

Czik
24-10-2010, 22:16
Serie A nieprzewidywalna? Przecież tam od 5 lat co roku ligę wygrywa ten sam zespół.

Marat
24-10-2010, 22:49
Co więcej, od powrotu Juve z Serie B, miejsca ktore gwarantowały udział w LM zajmowali: w pierwszym sezonie - Inter, Roma, Juve, Fiorentina; drugi sezon - Inter, Juve, Milan, Fiorentina; trzeci sezon - Inter, Roma, Milan, Sampdoria.

Milanos
25-10-2010, 09:42
Bundesliga jest jeszcze dość nie przywidywalną ligą bo co roku w górze tabeli jakieś zmiany, fakt co 2,3 sezon Lige wygrywa Bayern no ale zawsze jakieś zespoły typu Hoffenheim ten sezon zresztą przykałdem, mi się bardzo podoba obecny sezon, nasza Liga może i w przedbiegach dostaje z jakimiś azerami ale mówie niech tlyko będzie wiecej zespołów w Lidze i będzie ona wcześniej się zacyznac to to się skończy bo moim zdnaiem w tej chwili po 10 kolejkach dac takich azerów na ansze rozegrane drużyny to by była inna bajka, już nie długo bo za gdzieś 1,5,2 lata większość stadinów ekstraklasy będzie nowa z o wiele większą widownią czyli kolejny zysk więcej ludzi ogląda czyli tv musi więcej zapłacić tak samo sponorzy i myślę że już nie długo będziemy na równi ze średniakami europy(jakimiś Grekami Belgami itp)

Dragonit
25-10-2010, 17:15
Grekowie i Belgowie są około 15 miejsca (my chyba 25 - 27), i są oni półkę wyżej, tzn mogą wystawić 2 drużyny do ligi mistrzów i 2 do ligi europy, czyli łącznie cztery. Awans na to miejsce wymaga trochę wyników, ale nie jest to nie możliwe, np. Lech 2 lata temu zdobył aż 8 pkt, z tego co wypatrzyłem, nikt 10 miejsc w górę i w dół od nas nie zdobył więcej w tamtym roku. Lech jest w rankingu drużyn gdzieś koło setnego miejsca, ale to dlatego, że przed sezonem 2008/2009 to były totalne ogóry, w tamtym się nie udało, w tym na razie jakoś idzie, trochę awansuje, jak za rok i dwa też będzie w pucharach to powinien osiągnąć przyzwoite miejsce. Albo jak Jaga czy inny zespół trafi go Ligi mistrzów, fajnie by było ;) Fakt, zaczynanie sezonu wcześniej będzie miało zdecydowane przełożenie. Bo każdy kto widział mecz takiej Wisły potrafił zauważyć, że to nie Azerowie grali dobrze, tylko Krakowianie gorzej niż Lech z Górnikiem czy Zagłębiem, jakby zostali obudzeni o 3 w nocy, a najdziwniejszy był drugi mecz, w którym Wisła straciła 3 bramki w 10 czy 15 minut i zdołała odrobić dwie, chodź przeciwnicy musieli murować bramkę niesamowicie, kto jest w stanie to ogarnąć, bo nie ja :lol:

Maharbal
25-10-2010, 19:38
Wisła akurat w ostatnich latach wręcz ,,wyspecjalizowała się" w robieniu różnego rodzaju blamażów i kompromitacji w europejskich pucharach. Ostatni ,,bój" z Karabachem(nawet ta nazwa mnie rozśmiesza) to tylko cegła z muru, stworzonego z takich ,,potężnych" europejskich zespołów jak wspomniany Karabach, Levadia Tallin czy Valereenga. Z drugiej strony, Wisła miewała grywała też takie mecze, jakich oczekujemy (np: z jednym klubem z Tbilisi [wyjazd wygrany 2:8], Beitarem Jerozolima [5 albo 6:0 w Krakowie] czy choćby w tym roku, z tym Kaunasem, czy jak tam ten klub się nazywa).
Metodą na polepszenie naszego statusu na arenie międzynarodowej jest faktycznie, wspomniane już tu cofnięcie rozpoczęcia się sezonu. Dodam, że przerwa zimowa też powinna być nieco krótsza.

Dragonit :arrow: Grecy, nie grekowie(tylko żeby nie było, że się czepiam) ;)

Aquila
25-10-2010, 21:32
NIGDY NIE SPADNIE, KOLEJORZ NIGDY NIE SPADNIE!
Miał być mistrz Polski, a będzie mistrz Wielkopolski.

Co mi innego pozostało ? :|

PS: dobrze, ze nie pojechalem na Gornik, nie chcialbym zostac przejechany przez panikujaca wiare. a i ząb mialem robiony, moze bym uciekl w jakies pole czy cos.

Milanos
26-10-2010, 19:14
No i dalej Puchar Nasz :mrgreen: a Polonia musiała grać dogryweczkę czyli przed piątkowym meczem wszystko po naszej myśli.^^

dawid96
26-10-2010, 19:36
A GKS przegrał z Podbeskidziem :shock: :o

Milanos
26-10-2010, 20:10
A to takie małe coś hehe
http://img43.imageshack.us/img43/7752/o ... legiaw.jpg (http://img43.imageshack.us/img43/7752/okolicznosciowyvslegiaw.jpg)

banerek zachęcający na naszym forum na wyjazd za 2 tygodnie :lol:

Nagano
26-10-2010, 20:28
Jak nie oglądacie teraz meczu pucharowego Wisła - Widzew (po 45 minutach) to nic nie tracicie. Jakby Gepetto wystrugał 22 piłkarzyków i kazał im grać. Mimo wszystko liczę na zwycięstwo ;)

Krzyzak
26-10-2010, 21:21
Nagano wyjąłeś mi to z ust :D Nie wiem czemu ale w lidze Lech gra słabo to fakt, ale jak patrzę na ten mecz i porównuję go do Man City - Lech to nasi Poznaniacy wyglądają jak Barcelona ;)

Dragonit
26-10-2010, 21:37
Nagano wyjąłeś mi to z ust :D
:?

Albo głupoty gadacie, albo 2 połowa była 100x lepsza, bo widziałem jej trochę i mnóstwo fajnych akcji, podań, strzałów itd ;) mecz Jagi też klawy, ogólnie nawet puchary wyglądają ciekawie w tym roku :D z Gks'u trochę beka, podobnie z Łks'u, 1 karnego tylko strzelić :lol:

Czik
26-10-2010, 23:06
A to takie małe coś hehe
http://img43.imageshack.us/img43/7752/o ... legiaw.jpg (http://img43.imageshack.us/img43/7752/okolicznosciowyvslegiaw.jpg)

banerek zachęcający na naszym forum na wyjazd za 2 tygodnie :lol:

Tylko spróbujcie nam łazienek nie porozpieprzać jak lechici :P.

Milanos
27-10-2010, 13:37
Dawaj Czik na ten mecz chętnie się spotkam na żywo bo ja już dzień wcześniej do Romanosa jadę i będę razem z nim na waszej trybunie siedział hehe (oczywiście tylko nie przesadzajmy z kupowaniem biletów na żyletę :mrgreen: )

Czik
27-10-2010, 16:29
Nie wiem, czy dam radę - dla mnie to trochę kosztowna wycieczka, bo w stolicy nie mieszkam teraz, a z kasą cienko. Jak dam radę, to dam znać :).

28-10-2010, 15:17
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/polska-zielinskiemu-nie-pomogl-pp-sensacyjny-wybor,1,3754922,wiadomosc.html)

Typowo polska polityka, i co z tego że nie idzie teraz? Toż to piłka nożna, a zmiana trenera i jeżeli to prawda na takiego może Lechowi wyjść bokiem. Nie zazdroszczę kibicom Lecha, a mam kilku w pracy, ich zdaniem to zawodnicy powinni ponosić konsekwencje tego że nie przykładają się do wykonywanego zawodu piłkarza, a nie trener 8-)

Czik
28-10-2010, 15:21
Bakero nie jest zły, może im to wyjść na dobre.

28-10-2010, 15:24
Masz rację, ale znowu zawodnicy są niewinni, a później się dziwić że grają jak grają :cry:

Krzyzak
28-10-2010, 15:26
Zły nie jest, ale wątpie czy to pomoże. Zgadzam się też z Eutychesem choć moim zdaniem, Lech jeszcze nie jest skazany na porażkę i dopiero teraz zacznię wygrywać seriami 8-)

Czik
28-10-2010, 15:29
Jak przestanie przegrywać seriami to już będzie sukces.

Dragonit
28-10-2010, 16:02
Jak dla mnie szokująca decyzja, ale dobry wybór trenera, Bakero może tu zdziałać naprawdę dużo. Zieliński zły nie jest, prowadzone przez niego drużyny zawsze coś osiągały, ale w grę weszła rutyna, może zmęczenie, trudno powiedzieć, nie mniej nie było już tej świeżości. I niech nikt nie pieprzy, że typowe zachowanie polskiego zarządu bla bla bla, bo przecież nie przegrał on 1 meczu jak Polonia Warszawa, tylko w lidze idzie fatalnie od początku, prezes był cierpliwy. Bakero ma potencjał, zawodnicy Lecha zapewne będą w stanie sprostać jego taktyce gry, więc będzie się działo. Tylko wiadomo, że na początku może być średnio, a na horyzoncie Wisła, liga europy z nadziejami ...

28-10-2010, 17:09
I niech nikt nie pieprzy, że typowe zachowanie polskiego zarządu bla bla bla, bo przecież nie przegrał on 1 meczu jak Polonia Warszawa, tylko w lidze idzie fatalnie od początku, prezes był cierpliwy. Bakero ma potencjał, zawodnicy Lecha zapewne będą w stanie sprostać jego taktyce gry, więc będzie się działo. Tylko wiadomo, że na początku może być średnio, a na horyzoncie Wisła, liga europy z nadziejami ...

Dragonicie, ja nie pieprzę, akurat w tym momencie jak piszę, uwierz na słowo ;) ...bla bla bla...Czytaj uważnie bla bla bla ;) Mi chodziło o to że w Polsce nigdy nie są winni piłkarze za wyniki, i tyle, i kolejny trener co powinien za bidulki grać? Tu akurat kwestia Lecha, a z moimi czasami bywało podobnie.... i Można wiele przykładów wymienić.

Dragonit
28-10-2010, 17:15
Wiem, że przesadzają ze zwolnieniami, ale w tym sezonie tylko prezes Polonii się popisał, przecież zwolnienie Ulatowskiego jak najbardziej zasłużone, bo trudno czekać aż coś się poprawi, a wyrzucenie Jacka Zielińskiego niespodziewane, ale na pewno nie jakieś bardzo pochopne. Co do piłkarzy, to są motywowani przez kibiców nieraz :lol: a Lechici grali jak grali, ale nie dlatego, że chodzili po boisku (prócz Wichniara), tylko zupełnie im się nie kleiło.
http://www.youtube.com/watch?v=T8lHxOB5 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=T8lHxOB5RbI&feature=player_embedded) dobre :lol:

Aquila
28-10-2010, 19:24
Ja bym naszego ciabambe jak najszybciej odesłał tam skąd przybył.

Marc d'Angers
28-10-2010, 20:36
No niestety Joel nie jest na tyle profesjonalny, by grać z taką konkurencją jak ManCity. Za dużo chaosu jest w jego grze.

Krzyzak
28-10-2010, 20:46
Ja bym naszego ciabambe jak najszybciej odesłał tam skąd przybył.
A ja wręcz przeciwnie. Chłopak z Man City dawał radę mimo, że nie trafił 2 razy na bramkę. Ale na tle tych wszystkich gwiazd było go widać i to ważne. Wystarczy go jeszcze poduczyć trochę gry w Polsce i może być przyzwoity napastnik.

Marc d'Angers
28-10-2010, 20:54
Ale niestety brak mu skoncentrowania na strzale, precyzji czy nawet głębszego celowania w bramkę. Według mnie w jego grze brakuje spokoju i opanowania.

Aquila
28-10-2010, 20:56
Nie potrafi grać z pierwszej i przyjać piły :roll:

Maharbal
28-10-2010, 21:04
Wystarczy spojrzeć na prowadzenie przez niego piłki w tym filmiku...0.06 do 0.08. W ,,ligach pszenno-buraczanych" pokroju V-tej czy A-klasy może by takie coś przeszło :lol:

Marc d'Angers
28-10-2010, 21:10
Filmiku?

Krzyzak
28-10-2010, 21:48
Mówicie tak jakby takie coś nie było do wyćwiczenia. No proszę Was...

Maharbal
28-10-2010, 22:13
Takie rzeczy powinno się opanować w trampkarzach, a nie bawić się w to teraz, w seniorach :?

odi.profanum
28-10-2010, 22:56
Dokładnie, poszedł za tą piłą (wypuszczoną na 7 metrów) jak kuna :lol: :lol: :lol:

Dragonit
28-10-2010, 23:15
Najpierw myślałem, że to fatalne podanie, ale skoro to był dribling, to spoko :lol: w ogóle głupie ujęcie trochę i słabo to widać.

OskarX
29-10-2010, 18:45
Kadra znowu się zmniejszyła, tym razem Boruc i Żewłakow. Co do tego pierwszego, niema co płakać [Fabiański i Kuszczak się ponoć wznoszą na wyżyny] no ale ten drugi był bardzo dobrym i doświadczonym piłkarzem z tego co mi się wydaje. No i czekam na zwycięstwo w listopadzie i pełny Polski skład.

Marc d'Angers
29-10-2010, 19:10
A co myślicie o zrobieniu Błaszczykowskiego na kapitana reprezentacji? Podzielacie zdanie Tomaszewskiego czy nie

dawid96
29-10-2010, 19:11
ale ten drugi był bardzo dobrym i doświadczonym piłkarzem z tego co mi się wydaje
No doświadczony ale ostatnio nie grał zbyt dobrze ;)
A co do bramkarzy do nieźle se poradził ostatnio Szczęsny. Będzie z niego niezły bramkarz ;)
No a ten czibamaba no to był według mnie zły transfer. Powinni kupić jakiegoś obrońce. ;)

A co myślicie o zrobieniu Błaszczykowskiego na kapitana reprezentacji? Podzielacie zdanie Tomaszewskiego czy nie

A co on tam mówił, chyba że nie pasję :)
Ja nie jestem trenerem więc nie wiem jak tam w reprze jest ale jak ma charyzmę i poważanie wśród kolegów to czemu nie
Mi pasuję ;)

Maharbal
29-10-2010, 19:47
Kadra znowu się zmniejszyła, tym razem Boruc i Żewłakow. Co do tego pierwszego, niema co płakać [Fabiański i Kuszczak się ponoć wznoszą na wyżyny]

Ani Fabiański ani Kuszczak nigdy nie grali lepiej od ,,Borubara", ani w chwili obecnej lepszych od tamtego umiejętności nie prezentują. Ci faceci się nie rozwijają ; to zrozumiałe w przypadku, kiedy ich głównym zadaniem podczas meczu jest ogrzać ławkę rezerwowych(jeśli nawet się znajdą w kadrze meczowej) :? Nie przypominam sobie zresztą meczu naszej reprezentacji, w którym Fabiański albo Kuszczak wybroniliby parę ,,setek", i uratowali tym samym zespół przed porażką...
Tego drugiego zresztą, dyskredytuje ogromnie bramka puszczona ze 110 metrów :lol:

OskarX
29-10-2010, 21:19
Kadra znowu się zmniejszyła, tym razem Boruc i Żewłakow. Co do tego pierwszego, niema co płakać [Fabiański i Kuszczak się ponoć wznoszą na wyżyny]

Ani Fabiański ani Kuszczak nigdy nie grali lepiej od ,,Borubara", ani w chwili obecnej lepszych od tamtego umiejętności nie prezentują. Ci faceci się nie rozwijają, bo zrozumiałe w przypadku, kiedy ich głównym zadaniem podczas meczu jest ogrzać ławkę rezerwowych(jeśli nawet się znajdą w kadrze meczowej) :? Nie przypominam sobie zresztą meczu naszej reprezentacji, w którym Fabiański albo Kuszczak wybroniliby parę ,,setek", i uratowali tym samym zespół przed porażką...
Tego drugiego zresztą, dyskredytuje ogromnie bramka puszczona ze 110 metrów :lol:

Mówiłem jakby co o meczach ligowych w tej chwili...Kuszczaka w reprezentacji widzialem tylko raz, więc nie znam dziada. Ale Fabiański w Arsenalu się ostatnio popisał i to bardzo dobrze.

No doświadczony ale ostatnio nie grał zbyt dobrze

To żeś teraz powiedział. Mało kto w naszej reprezentacji gra dobrze, a ten zawodnik po ponad 100 meczach może miec gorszy dzień :D Ale kapitan wylecial, niema co wspominać.

To mój ulubiony piłkarz w reprezentacji. Chyba nikt inny nie mógłby wejść w to miejsce.

Czik
29-10-2010, 22:43
Boruc jest niesamowicie utalentowany, ale ma chłopak trudny charakter. Już w Pogoni był znienawidzony przez resztę składu i ze wszystkimi skonfliktowany, w czasie kariery zagranicznej kilka razy popisał się głupimi wybrykami... Wadą tego są ciągłe wahania jego formy, nie potrafi się zmotywować do pracy na 110% niezależnie od sytuacji - brakuje mu profesjonalizmu. Gdyby nie to, byłby jednym z najlepszych bramkarzy świata. Ale na tej pozycji jedną z najważniejszych cech jest zdolność utrzymywania równego poziomu. Jak trafi mu się dobry mecz jest niesamowity, ale pytanie: czy możemy ryzykować, licząc na to, że mu dobrze pójdzie?

Maharbal
29-10-2010, 23:11
Możemy, a nawet powinniśmy, biorąc pod uwagę jakie mamy alternatywy 8-)

Krzyzak
30-10-2010, 07:58
Jeden mecz w kadrze na pewno nie zaszkodzi.

Nezahualcoyotl
30-10-2010, 11:40
Pozycja Lidera obroniona dzieki Frankowi ktory uwielbia strzelac bramki dla Dyskopolo...17 meczy=17 bramek :lol: ;)
Teraz czas zaczac sie przygotowywac do meczu z legia ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... owski.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91832,8591748,11__kolejka__Jagiellonia___Poloni a_W__1_0__Frankowski.html)

Dragonit
30-10-2010, 15:00
Maharbal - strasznie przesadzasz, Boruc jest bardzo dobry, ale Fabiański i Kuszczak to bardzo solidni bramkarze, a Szczęsny ma zadatki nawet na lepszego od Boruca, akurat w naszym kraju mówienie o słabych alternatywach na bramce jest niedorzeczne :roll:
Profesor Frankowski ... brak słów, nikt na świecie nie strzela tak jak on :mrgreen: żeby zjawić się nagle w polu karnym i upadając zblazować piłkę od ziemie, by odbiła się i przeleciała nad bramkarzem ...

Maharbal
30-10-2010, 15:49
Nie przesadzam, po prostu nie przypominam sobie dobrego meczu w kadrze w wykonaniu Fabiańskiego czy Kuszczaka i dalej będę twierdził, że Boruc na bramce naszej reprezentacji to najlepsze wyjście.

OskarX
30-10-2010, 16:48
Boruc na bramce naszej reprezentacji to najlepsze wyjście.

ale ma chłopak trudny charakter

I wszystko jasne 8-) Poza tym jakby mimo zakazu selekcjonera nie pił alkoholu to byś go na pewno jeszcze zobaczył w naszych barwach. Mam nadzieję ,że na bramce zobaczymy Szczęsnego, niech pokaże na co go stać 8-)

Nezahualcoyotl
30-10-2010, 17:37
Wow kolejka cudow w Premiership :shock:
Blackburn wygrywa z Chelsea zas Wolves zegna dwoma bramkami szejkow z Man City :lol: ...jutro derby B'gham ;)

Nagano
30-10-2010, 17:37
Świętowanie urodzin Ze Eduardo w Santosie
http://www.youtube.com/watch?v=q7Q--I12 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=q7Q--I12Ohk&feature=player_embedded)
Gorzej niż w gimnazjum :? :evil:

Nagano
30-10-2010, 17:41
Blackburn wygrywa z Chelsea zas Wolves zegna dwoma bramkami szejkow z Man City :lol: ...jutro derby B'gham ;)
Przecież Chelsea wygrało z Blackburn :D

Nezahualcoyotl
30-10-2010, 17:49
Przecież Chelsea wygrało z Blackburn :D
O w morde teraz poprawili wynik :mrgreen: :lol: na livescore...

Milanos
30-10-2010, 21:23
Wiem że Lech gra swój mecz dopiero jutro i ma jeszcze jeden mecz zaległy ale dzisiejszego wieczoru mistrz Polski jest w 1 lidze XD

Krzyzak
30-10-2010, 21:26
Spokojnie, nie minęło nawet pół sezonu, a my dopiero się rozkręcamy :D Stawiam na pierwszą piątkę pod koniec sezonu :P

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 12:42
Spokojnie, nie minęło nawet pół sezonu, a my dopiero się rozkręcamy :D Stawiam na pierwszą piątkę pod koniec sezonu :P
Cztery ostatnie mecze i cztery razy w plecy...no faktycznie ladnie sie "rozkrecacie" a raczej rozmontowujecie druzyne :lol: Pozostalo 5(dla Lecha 6) meczy do polmetka rozgrywek Extraklasy a Kolejorz jest tuz przed cacovia.Krzyzak a Ty mi opowiadasz o pierwszej piatce :shock:

Krzyzak
31-10-2010, 13:09
No dobra, za bardzo wierzę w naszego Lecha :D Ale chyba na tym polega wierność klubowi nie ? M.in na tym. Gdybyśmy mieli Franka to kto wie :D Liczę na to, że Jagiellonia zagra w Lidze Mistrzów, bo jak na razie w EKSTRAKLASIE to jedyny klub, który jest godzien nas tam prezentować. Lech do LE. :D

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 13:35
Kilka stron wczesniej zastanawiales sie nad zmiana ulubionej druzyny ;) :lol: ...ale juz nie bede sie czepial szczegolow.
legia vs Gornik i Lech vs Wisla...gdyby w obu tych spotkaniach padly remisy bylbym wielce zadowolony ;)

Krzyzak
31-10-2010, 13:42
Śmiem wątpić, Zajączku :mrgreen: Zastanawiałem się raczej kto będzie moją drużyną ulubioną oprócz Lecha. Wybór padł na Jagę, więc powinieneś być zadowolony :D
Co do meczów to Legła jak przegra to będę zadowolony.

Nagano
31-10-2010, 13:59
Ja dzisiaj kibicuje dzisiaj Lechowi. Po pierwsze z Wisłą w tym sezonie Widzew dostał 2 razy po 0:1, a po drugie Wisła nam trochę odskoczy jak wygra z kolejorzem :D

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 14:18
Co prawda nie z takiego dystansu z jakiego Kuszczak stracil bramke ale tez niczego sobie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1a0E5BuvZ28

Maharbal
31-10-2010, 15:20
No dobra, za bardzo wierzę w naszego Lecha :D Ale chyba na tym polega wierność klubowi nie ? M.in na tym.

Zastanawiałem się raczej kto będzie moją drużyną ulubioną oprócz Lecha. Wybór padł na Jagę, więc powinieneś być zadowolony :D

Nasuwa mi się tu na myśl jeden cytat z Piłsudskiego, ale jest zbyt niepolityczny, żeby go tutaj umieścić w całości.

Gdybyśmy mieli Franka to kto wie :D Liczę na to, że Jagiellonia zagra w Lidze Mistrzów, bo jak na razie w EKSTRAKLASIE to jedyny klub, który jest godzien nas tam prezentować. Lech do LE. :D

,,Gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była". Gdyby w Lechu grał Messi, Podolski i Drogba to kto wie :ugeek: A zresztą, co wymienieni mieliby do gadania, gdy nie ciężko wymienić kilka podań z pierwszej piłki i skonstruować atak pozycyjny? Frankowski też Salomonem nie jest.
A Lech jak nie zacznie grać jak mistrzowi polski przystało, to skończy gdzieś w środku albo w końcu tabeli, bo o ile w fazie grupowej LE rozegrał trzy spotkania na wysokim poziomie, to w lidze przegrywa z ,,potęgami" pokroju Górnika Zabrze :?

Krzyzak
31-10-2010, 15:35
To, że kibicuję również innemu klubowi nie oznacza, że zostawiłem Lecha...

OskarX
31-10-2010, 16:18
Odstąpić od klubu ze swojego miasta, bo zaczął przegrywać i to dla takiego, który jest na drugim końcu Polski [patrząc od Poznania] no pogratulować tylko. Za rok Jaga będzie przegrywać to też już ich nie będziesz lubił ? heh :cry:

Co prawda nie z takiego dystansu z jakiego Kuszczak stracil bramke ale tez niczego sobie

Takie coś się zdarza każdemu, miesiąc temu oglądałem jak Van der Sar wpuścił niezłą szmatę od boku ktos strzelil leciutko chyba on przepuścił centralnie między rękoma i remis 8-) Każdy ma takie momenty w swojej karierze;)

Teraz ciekawi mnie jedynie występ Lecha w LE z nowym trenerem, no i mecz Polski

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001, ... Lecha.html (http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8572761,Na_mecz_kadry_Polski_taniej_niz_na _Lecha.html)

xP mam nadzieję ,że nie zbłaźnimy się przed Platinim :twisted:

Krzyzak
31-10-2010, 16:41
Odstąpić od klubu ze swojego miasta, bo zaczął przegrywać i to dla takiego, który jest na drugim końcu Polski [patrząc od Poznania] no pogratulować tylko. Za rok Jaga będzie przegrywać to też już ich nie będziesz lubił ? heh

Ehh... kolega 5 z czytania raczej nie ma ;) Do nauki chłopie w takim razie :P
Napisałem, że kibicuję również Jagielloni.

OskarX
31-10-2010, 16:47
Odstąpić od klubu ze swojego miasta, bo zaczął przegrywać i to dla takiego, który jest na drugim końcu Polski [patrząc od Poznania] no pogratulować tylko. Za rok Jaga będzie przegrywać to też już ich nie będziesz lubił ? heh

Ehh... kolega 5 z czytania raczej nie ma ;) Do nauki chłopie w takim razie :P
Napisałem, że kibicuję również Jagielloni.

Czytania ze zrozumieniem raczej. Ale to zostawiłem już w podstawówce. Wiem o co ci biega, ale chodzi mi o to, że gadasz ,że będziesz "kibicował" Jadze [zapewne nie chodził na mecze, nie interesował i nie oglądał meczy ale mniejsza z tym] bo zaczęła wygrywać-i to mnie niestety zasmuciło. Rozumiem, że można kibicować drużynie jak by grała w LE, bo to u nas rzadkość, ale nie od razu się wznosi w ekstraklasie : P Pozdro wielki kibicu

Krzyzak
31-10-2010, 17:27
No przykro mi, że nie lubię Wisły itd... Sory nie znasz moich powodów dlaczego akurat ją lubię i z tym, że przez to, że wygrywają nie trafiłeś :lol:

Czik
31-10-2010, 17:34
Wyjątkowo dzisiaj kibicuję Wiśle :D. Chociaż z remisu też będę bardzo zadowolony.

dawid96
31-10-2010, 19:05
No Lech wygrał 4:1 :) no ale to takie "pyrrusowe" zwycięstwo bo kontuzjowany jest Peszko no i nie wspomnieć o groźnej kontuzji Clebera która wyglądała dramatycznie. Ogólnie dobre spotkanie ;)

31-10-2010, 19:12
Nic mnie tak nie cieszy, jak przegrany mecz Wisły i Legii. Wisła poległa, i to jest piękne, zobaczymy co dalej z Legią. A poważnie- to nie mogę cały czas przeboleć porażki mojej ekipy...W doliczonym czasie, 6 minuta, ale czy faktycznie tyle było przerw w meczu? Nie mogłem oglądać meczu, może ktoś widział, bo te dziennikarskie wypociny to czasami mnie dobijają...Oczywiście chodzi o Widzew...

Czik
31-10-2010, 19:15
:lol:
Co do Wisły to rywal Legii stracił punkty, więc ja się cieszę i tak :D. W Warszawie cały mecz napieprzali pod bramką Górnika jak dzikie osły, mnóśtwo dośrodkowań i stałych fragmentów gry, sporo strzałów z dystansu; wreszcie w końcówce meczu 2 asysty Kiełbowicza i mamy 3 pkt. Mezenga = wejście smoka. Pokazuje, że chociaż mu nie idzie, instynkt napastnika ma i będą z niego ludzie. IMO zwycięstwo zasłużone.

Krzyzak
31-10-2010, 19:34
Lech Kolejorz ! I kto nie wierzy w Poznaniaków ? 8-)

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 19:39
Wisla na kolanach.Ostatnio w modzie sa wyniki 4-1 :lol: Zas legia kolejne zwyciestwo wiec za tydzien bedzie mam nadzieje ze pasjonujace spotkanie.Jaga ma patencik na komuszkow :lol: ;)

Dragonit
31-10-2010, 20:09
Lech nieźle zagrał, początek to była miazga, a strzał Injaca ... czemu nikt jeszcze o nim nie wspomniał? Będzie na youtubie to wrzucę, chyba, że ktoś mnie uprzedzi ;) cień na spotkanie rzuciła tylko kontuzja Clebera i zamieszki na stadionie, Aquilla, jak widać, jeszcze się bije :lol:

Aquila
31-10-2010, 20:22
:lol: A co, może zazdrościsz ? do Krakowa też się wybieram.

gol Ivana - piękno, wreszcie spięli dupska.

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 20:39
Dragonit wiec Cie uprzedze bo bramka pieknej urody ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _1_1_.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8595121,11__kolejka__Lech___Wisla_4_1__In jac__1_1_.html)

Dragonit
31-10-2010, 20:52
:lol: A co, może zazdrościsz ? do Krakowa też się wybieram.
jaki koleś, kto tu się spiął :lol:

Aquila
31-10-2010, 21:30
Beka z ciebie typie, nasi kopacze się spieli.

OskarX
31-10-2010, 21:50
Zostawiając w tyle naszych "kopaczy" i wracając do pięknej piłki, Real wygrywa 3-1! Barca co prawda 5-0, ale pewnie na sterydach jechali :?
http://sport.gadu-gadu.pl/5534159794916 ... s-ronaldo1 (http://sport.gadu-gadu.pl/5534159794916369247/wielcy-wygrywaja-pogrom-barcelony-popis-ronaldo1)
powracając do dyskusji o bramkarzach, zobaczcie w meczu Realu do 1.20 minuty Casillas niby najlepszym, a taką brameczkę wpuścił. Ronaldo pokazał ,że jest zabójczą bronią :twisted: ale szkoda trochę, że nadal niektórzy marnują szanse. Tak czy inaczej również mieli szansę na 5:0 Nie mogę się doczekać jak w środę pogonią Milan ;)

Nezahualcoyotl
31-10-2010, 22:15
Zostawiając w tyle naszych "kopaczy" i wracając do pięknej piłki, Real wygrywa 3-1! Barca co prawda 5-0, ale pewnie na sterydach jechali :?

Ta wypowiedz pozostawie bez komentarza...kolejne sezonowe dziecko Krolewskich :lol: :lol: Sterydy by sie Tobie przydaly ale na przyrost mozgu ;)

Czik
31-10-2010, 22:37
Co do lecha: jeden mecz mistrza nie czyni.

Co do Barcy: Zapowiada się mocna walka o mistrza w tym roku, podobnie jak rok temu.

OskarX
31-10-2010, 22:55

Ta wypowiedz pozostawie bez komentarza...kolejne sezonowe dziecko Krolewskich :lol: :lol: Sterydy by sie Tobie przydaly ale na przyrost mozgu ;)

hmm jak Real to od razu dziecko, nie? Po prostu nienawidzę barcy, nie lubię ani Messiego, ani Villi ani Puyola :P a Realowi kibicuje od 3 lat :P Barca do domu :P 8-) :lol:

Co do tych sterydów, to jakbyś nie zrozumiał nie mówiłem na serio :roll:

Earl
31-10-2010, 23:52
No gol tego Injaca to stadiony świata. Fajnie, że Legła wygrała i będą emocje w lidze skopanej. Pałe dzanasa zostawię w spokoju, bo szkoda się znęcać nad bidokiem. Brawo Franek łowca bramek - moje uznanie i prztyczek w nochal dzanasa-kreta.

Krzyzak
01-11-2010, 07:33

hmm jak Real to od razu dziecko, nie? Po prostu nienawidzę barcy, nie lubię ani Messiego, ani Villi ani Puyola :P a Realowi kibicuje od 3 lat :P Barca do domu :P 8-) :lol:

Co do tych sterydów, to jakbyś nie zrozumiał nie mówiłem na serio :roll:
A nim nie jesteś ? :P No cóż musimy się przyzwyczaić, że niektórzy chcą szpanować jacy to są fajni kibicując Realowi. Chciałbym widzieć teraz mecz Barcelony i Plastików. Okazało, by się kto ma uciekać do domu...

dawid96
01-11-2010, 08:18
No cóż musimy się przyzwyczaić, że niektórzy chcą szpanować jacy to są fajni kibicując Realowi. Chciałbym widzieć teraz mecz Barcelony i Plastików. Okazało, by się kto ma uciekać do domu...
To ma oznaczać że kto kibicuje Realowi jest be?
Ja kibicuje, nie jakoś fanatycznie ale lubię ten klub :)
Jeśli chodzi o ten mecz to ci "Plastików" to jest Real tak?
Jeśli tak to faktycznie mogą przegrać ale przypominam że Jose w Interze też cudów nie zdziałał w 1 sezonie( wygrał ligę ale tam nie było Barcelony)

Krzyzak
01-11-2010, 08:22
Nie, chodzi o to że możnaby się pochamować w określaniu gry Realu ,, piękną piłką ,, bo ona aż taka nie jest. Poza tym kolega OskarX przed chwilą najeżdża na mnie mimo, że niezrozumiale przeczytał to co napisałem, a zaraz sam wyskakuje ze swoim kibicowaniem :D
Odchodząc od tematu. Jaki obstawiacie wynik w meczu Real-Milan ?

dawid96
01-11-2010, 08:29
Real wygra ponieważ Milan gra ostatnio słabo a Real się rozkręca.
Przegrana z Juve które nie jest w wysokiej formie mówi sama za siebie.
Wynik 2-0 :)

Krzyzak
01-11-2010, 08:47
Ale nie należy lekceważyć ,, włoskich końcówek meczu ,, . Milan jest mistrzem w strzelaniu bramek w 90 minucie :D Jak wejdzie Pippo i Ibra to kto wie :P Pato w LM mnie ostatnio zawodzi.

OskarX
01-11-2010, 10:50
No cóż musimy się przyzwyczaić, że niektórzy chcą szpanować jacy to są fajni kibicując Realowi. Chciałbym widzieć teraz mecz Barcelony i Plastików. Okazało, by się kto ma uciekać do domu...
To ma oznaczać że kto kibicuje Realowi jest be?
Ja kibicuje, nie jakoś fanatycznie ale lubię ten klub :)
Jeśli chodzi o ten mecz to ci "Plastików" to jest Real tak?
Jeśli tak to faktycznie mogą przegrać ale przypominam że Jose w Interze też cudów nie zdziałał w 1 sezonie( wygrał ligę ale tam nie było Barcelony)

Real wygra ponieważ Milan gra ostatnio słabo a Real się rozkręca.
Przegrana z Juve które nie jest w wysokiej formie mówi sama za siebie.
Wynik 2-0 :)

Lol, wyjąłeś mi to wszystko z ust, sam bym tego lepiej nie napisał :P

musimy się przyzwyczaić, że niektórzy chcą szpanować jacy to są fajni kibicując Realowi.

Jak niektórzy tutaj pokazują o wiele bardziej jak kibicują barcy to jest dobrze, ale jak Real to od razu szpan, dziecko, plastiki i takie tam...no cóż.

Co do meczu barca-Real to teraz może by było 1:0 czy tam 2:1 ale zobaczymy z 5 miechów gdzieś jak się rozkręcą 8-)

Krzyzak
01-11-2010, 10:52
Pisząc plastiki miałem na myśli Real, nie Ciebie ;)

OskarX
01-11-2010, 10:53
A dokładniej to Ronaldo :twisted:

Krzyzak
01-11-2010, 12:18
I innych graczy, którzy lecą na kasę... Sory ale wygrywanie takim zespołem pucharów dla mnie nie byłoby żadnym osiągnięciem.

odi.profanum
01-11-2010, 20:04
"Pisząc plastiki miałem na myśli Real, nie Ciebie... I innych graczy, którzy lecą na kasę... Sory ale wygrywanie takim zespołem pucharów dla mnie nie byłoby żadnym osiągnięciem."
Nie przyszło ci geniuszu do głowy, że niektórzy kochają ten klub od dziecka? Bo gdy kopali piłkę na ulicy to w telewizji leciały spotkania Realu gdzie grali Figo, Macmanaman, Moro, Calos, Hierro, Zidane, Raul czy Ronaldo - ich idoli?C. Ronaldo też poleciał na kasę? Myślisz, że Manchester jest biedniejszy od Realu? Że nie daliby mu tyle, ile chciał? Nie, po prostu chciał grać w Madrycie. No i to, że Real ma tyle kasy też się skądś wzięło: acha, przecież to najbardziej utytułowany klub w historii, który sobie tą kasę zarobił na boiskach całej Europy ( oczywiście łączy się to z wpływami z reklam, praw do wizerunku zawodnika etc. ) - żaden szejk czy inny ruski złodziej ich nie sponsoruje... Więc nie wiem w czym problem, że Real wydaje? Ale faktycznie, że ostatnie kilka lat ( praktycznie od 2002 r ) to ZDECYDOWANIE przesadzają z kupowaniem. :evil:

Dragonit
01-11-2010, 20:26
:lol: nigdy czegoś takiego nie zrozumiem, po prostu kilka postów zasłużenie chwalących grę Lecha i bramkę, a tu już spina, że jeden mecz mistrza nie czyni.
Już w czwartek mecz z Manchesterem, a piłkarze coś sapią się do trenera, może to spowodować ich słabszą dyspozycję ;)

Czik
01-11-2010, 21:08
:lol: nigdy czegoś takiego nie zrozumiem, po prostu kilka postów zasłużenie chwalących grę Lecha i bramkę, a tu już spina, że jeden mecz mistrza nie czyni.
Już w czwartek mecz z Manchesterem, a piłkarze coś sapią się do trenera, może to spowodować ich słabszą dyspozycję ;)

Jeśli to wg ciebie była spinka to mocno przewrażliwiony jesteś człowieku :D. Po prostu śmieszą mnie komentarze w stylu "4-1, kolejorz wraca do czołówki!" (nie mam tu na myśli nikogo konkretnie z użytkowników jakby co).

A co do Realu: to śpiewka jest ta sama co w Polsce z Legią; tutaj ściągali piłkarzy poprzez powołania do wojska, w Hiszpanii było jeszcze gorzej. Dochodziło nawet do porwań piłkarzy drużyn przeciwnych, ustawiania wyników poprzez szantaże i groźby etc. Dlatego Real jest najbardziej utytułowanym klubem w Hiszpanii.

odi.profanum
01-11-2010, 21:17
A co do Realu: to śpiewka jest ta sama co w Polsce z Legią; tutaj ściągali piłkarzy poprzez powołania do wojska, w Hiszpanii było jeszcze gorzej. Dochodziło nawet do porwań piłkarzy drużyn przeciwnych, ustawiania wyników poprzez szantaże i groźby etc. Dlatego Real jest najbardziej utytułowanym klubem w Hiszpanii Nie pisałem akurat o Hiszpanii... Bo w latach 40stych i 50 tych to się tam różne rzeczy działy i dobrze o tym wiem. jednak, gdy jeśli chodzi o Puchar Mistrzów i Ligę Mistrzów nie można mieć do nich większych zastrzeżeń - 9x. Z czego 8 w XX wieku.

Aquila
02-11-2010, 08:07
Jeśli to wg ciebie była spinka to mocno przewrażliwiony jesteś człowieku :D. Po prostu śmieszą mnie komentarze w stylu "4-1, kolejorz wraca do czołówki!" (nie mam tu na myśli nikogo konkretnie z użytkowników jakby co).

ahahaha. cały czas jesteśmy w czołówce.

OskarX
02-11-2010, 09:22
I innych graczy, którzy lecą na kasę... Sory ale wygrywanie takim zespołem pucharów dla mnie nie byłoby żadnym osiągnięciem.

Jak się nie znasz, to po co gadasz :roll: Nie wszyscy lecą na kasę, wystawienie najlepszych zawodników na murawę nie gwarantuje wygrania meczu. Wielu piłkarzy mówiło ,ze od dziecka chcieli grać w realu [np. czytałem ,ze Ozil chciał no i teraz gra]

No i taki przykład ci dam, jakbym miał dostać tyle samo kasy i wybrać barca czy Real wybrałbym to drugie :P Nie grałbym w klubie które nie lubię, za rzadką kasę

Aquila
02-11-2010, 10:11
No widzisz, a kopaczom wszystko jedno, to są najemnicy.

ps: łódzkie 'czerwona armia' nabiera nowego znaczenia :lol: ewenement w kibicowskiej Polsce.

Czik
02-11-2010, 10:42

ahahaha. cały czas jesteśmy w czołówce.

Jeśli uważasz 14 miejsce za czołówkę, to ta rozmowa zbytniego sensu chyba nie ma :).

Nie pisałem akurat o Hiszpanii... Bo w latach 40stych i 50 tych to się tam różne rzeczy działy i dobrze o tym wiem. jednak, gdy jeśli chodzi o Puchar Mistrzów i Ligę Mistrzów nie można mieć do nich większych zastrzeżeń - 9x. Z czego 8 w XX wieku.

No właśnie Real zbudował swoją potęgę na byciu perełką Franco i raczej to dzięki temu tyle razy triumfował w Europie. Ale nie ma co gdybać, teraz siły między nim a Barceloną są wyrównane i gwarantuje to w miarę emocjonującą ligę - szkoda tylko, że nikt poza tymi 2 drużynami się tam nie liczy.

Aquila
02-11-2010, 13:08
Jeśli uważasz 14 miejsce za czołówkę, to ta rozmowa zbytniego sensu chyba nie ma :).

:lol: jeśli myślisz, że po 4 przegranych meczach Mistrz Polski już nie nalezy do czolowki, to moze rzeczywiscie - zacznij sobie ogladac Real.

Czik
02-11-2010, 13:19
Nie należy do czołówki ekstraklasy w tym momencie, bo ma 14 miejsce - co jest w tym trudnego do zrozumienia? Nie mam tu na myśli umiejętności piłkarzy czy czegokolwiek innego, mówię o wynikach. Liczby nie kłamią :).

Aquila
02-11-2010, 13:29
To ja próbuję cię przekonać, że Wisła, wy i my ciągle należymy do czołówki, z wicemistrzem 4:1, liczby nie kłamią ;)

Czik
02-11-2010, 13:44
Ale od bramek ważniejsze są punkty. A tych macie mniej więcej tyle, co rozegranych spotkań :). Wisła i Lech może zajęły czołowe miejsca w poprzednim sezonie, ale w tej rundzie ich spotkanie było walką drużyny ze środka tabeli z ekipą ze strefy spadkowej.

Krzyzak
02-11-2010, 14:10

Jak się nie znasz, to po co gadasz :roll: Nie wszyscy lecą na kasę, wystawienie najlepszych zawodników na murawę nie gwarantuje wygrania meczu. Wielu piłkarzy mówiło ,ze od dziecka chcieli grać w realu [np. czytałem ,ze Ozil chciał no i teraz gra]

No i taki przykład ci dam, jakbym miał dostać tyle samo kasy i wybrać barca czy Real wybrałbym to drugie :P Nie grałbym w klubie które nie lubię, za rzadką kasę
Wybacz ale nie znasz mnie, a dzięki gg wiesz co robię i mam dużo większe doświadczenie na temat piłki od Ciebie. Mów sa siebie - pierwsze zdanie. Co do drugiego to pieniądze czynią cuda, nie znasz piłkarzy więc nie wiesz ;) A to, że jesteś naiwny i lecisz na bajeczki typu "od dziecka chciałem grać w Realu" to już Twój problem. Przykład Kaka, który mówił, że marzył o graniu w Milanie i będzie tam grał do końca kariery, a dostał ładną kasę, przeszedł do Realu i gadał to samo co w Mediolanie...

Czik
02-11-2010, 14:12
W "zawsze chciałem grać tutaj, to najlepszy klub na świecie" itp to nie wiem jak można wierzyć, przecież to się słyszy przy dosłownie każdym transferze w czołówce :D. A co do Ozila jak akurat dobrze pamiętam to była taka akcja że na jego stronie czy gdzieś tam było coś o tym, że kibicuje Barcelonie, i usunęli to po jego transferze :D.

Krzyzak
02-11-2010, 14:13
Mów o tym OskarX`owi, a nie mi :)

Czik
02-11-2010, 14:15
Skąd wnioskujesz, że mówię tobie :P?

Krzyzak
02-11-2010, 14:41
Hmm... w sumie nie wiem ale wolę się bronić :D

OskarX
02-11-2010, 15:00
Wybacz ale nie znasz mnie, a dzięki gg wiesz co robię

Nie mam cie w ogóle na liście, ale jak opisujesz tam swojego życie to chętnie dodam :lol:

mam dużo większe doświadczenie na temat piłki od Ciebie.

Oj wątpię, wątpię...

Co do drugiego to pieniądze czynią cuda, nie znasz piłkarzy więc nie wiesz ;)

Ty też nie, więc nie wiesz kto chciał grać, a kto poszedł dla większego zarobku.

A to, że jesteś naiwny i lecisz na bajeczki typu "od dziecka chciałem grać w Realu" to już Twój problem. Przykład Kaka, który mówił, że marzył o graniu w Milanie i będzie tam grał do końca kariery, a dostał ładną kasę, przeszedł do Realu i gadał to samo co w Mediolanie...

Dostał więcej kasy od lepszego klubu, poszedł się rozwijać, zresztą nie chce mi się o nim mówić. zresztą jak ktoś by nie chciał grać w danym klubie, to by dla kasy tam nie poszedł :P [np. ja w barcy za rzadką kaskę bym nie pograł]

Krzyzak
02-11-2010, 15:59
Tak się składa, że pewnie i masz ale zablokowałeś mnie bo powiedziałem prawdę o Tobie na forum :lol:

Hehe no tak jeśli dla Ciebie wielkim doświadczeniem jest gra na boisku szkolny, lub orliku z kolegami to faktycznie Ci nie podskoczę :cry:

Wypowiedzi piłkarzy itd. Zwracaj na nie uwagi może ? :P

Ta, bo Real jest o tyle lepszy, że mimo najbogatszego składu na świecie nie potrafią wygrać LM i ligi...

Ale proponuję drogi kolego przenieść naszą dyskusję na PW, oczywiście nie licząc rozmowy o Realu, która o dziwo jest kulturalna :D

I wystarczy. Wjazdy możecie sobie robić na gg/pw. Następny post z jakimiś osobistymi ,,ale" nagrodzę ostrzeżeniem, i wszystko jedno czy napiszesz go Ty czy OskarX-Maharbal

dawid96
02-11-2010, 16:23
Ta, bo Real jest o tyle lepszy, że mimo najbogatszego składu na świecie nie potrafią wygrać LM i ligi...
Piłkarze to tylko połowa sukcesu. Według mnie ważny też jest dobry trener, który umie opanować ty graczy a taki według mnie jest Jose ;)

Co do drugiego to pieniądze czynią cuda, nie znasz piłkarzy więc nie wiesz ;)

Ty też nie, więc nie wiesz kto chciał grać, a kto poszedł dla większego zarobku.

Dla kasy to leci się do Man City :)
PS: Widzę was na GG :)

Krzyzak
02-11-2010, 16:41
Tak jest Maharbalu :D !
Owszem, zgadzam się z tym trenerem. I możliwe, że Jose ogarnie tych zawodników. Ale na sukcesy w LM liczyłbym dopiero za 1,5 roku. Teraz czuję, że Real oberwie w ćwierćfinale i będę wtedy ogromnie szczęśliwy :P Póki co na ich miejscu liczyłbym na ligę, choć wiadomo, że taki klub jakim jest Real celuje w Ligę Mistrzów.

dawid96
02-11-2010, 16:45
Teraz czuję, że Real oberwie w ćwierćfinale i będę wtedy ogromnie szczęśliwy :P
CO?! :evil: :evil:
Real powinien dojść co najmniej do półfinału :)

Krzyzak
02-11-2010, 16:50
Może w Lidze Europejskiej :D Może takie są założenia zarządu ale nie ma szans, żeby przedarli się do półfinału. Jak dostaliby od Interu to bym się śmiał :D

Czik
02-11-2010, 17:07

Real powinien odpaść w 1/8. Taka ich tradycja klubowa :D.

Sam Fisher
02-11-2010, 17:09

Chwila chwila :D To Mourinho jest tu od bicia rekordów. Może wcześniej odpadną? :D <joke>

Czik
02-11-2010, 17:12

Chwila chwila :D To Mourinho jest tu od bicia rekordów. Może wcześniej odpadną? :D <joke>

Aż taki dobry nie jest :D.

Maharbal
02-11-2010, 17:25
W przypadku Realu pytanie brzmi, czy Mourinho tak poukłada zespół, że zawodnikom odechce się gwiazdować, a co za tym idzie strzelać fochy jedni na drugich. Chociaż i tak widać przesyt zawodników z wielkimi ambicjami. Brakuje kogoś, kto odwalałby tą ,,czarną robotę". Nawet w czasie, kiedy w Realu obok siebie grali Zidane, Beck(cham) ;) , Figo i Ronaldo, znalazł się jeden zawodnik, który nie błyszczał w każdym meczu, ale swoje robił. Mam tu na myśli Claude'a Makelele.

Dragonit
02-11-2010, 18:37
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ps-zielinski-zwolniony-z-lecha,1,3765046,wiadomosc.html
Dziwny moment na zwolnienie, dwa razy 4:1 ...

dawid96
02-11-2010, 18:42
Poczekajmy na oficjalne info ale masz rację, było by to dziwne ;)

Maharbal
02-11-2010, 19:01
Nie ma co się oszukiwać, kryzys trwał dłuższy czas, właściwie od początku tego sezonu. Nawet te trzy ostatnie, dobre mecze(liczę też ten z MC) nie pokrywają kiepskiego wrażenia, jakie zrobiła drużyna mistrza polski w rozgrywkach krajowych(i w eliminacjach LM). Oby przyszedł Bakero.

Aquila
02-11-2010, 19:28
:evil: byle nie ten hazardzista, ktorego mafia nie chce wypuscic za dlugi z Polski, marze o Petrescu.

Milanos
02-11-2010, 22:41
Tak sobie dzisiaj obejrzałem przez neta na ntv mecz chyba po roku kiedy ostatni raz tą stacje oglądałem :shock: kur kto tam jest komentatorem? on robił laske dla prezesa że ma ten zawód?? musiałem ściszyć aby obejrzeć mecz (chodzi o Tottenham Inter)

Krzyzak
02-11-2010, 22:42
Hehe, chodzi Ci pewnie o Kalinowskiego :P On zawsze tak komentuje, ale nie działa mi na nerwy bardziej niż Jagoda...

03-11-2010, 09:27
Ktoś to widział? Co sądzicie? Ja powiem że teraz część wypowiedzi Tomaszewskiego widzę w innym świetle. :oops:
http://sport.onet.pl/wideo/smuda-powied ... klip.html# (http://sport.onet.pl/wideo/smuda-powiedzial-siadz-i-wypij,7809914,2,klip.html#)

Marat
03-11-2010, 11:45
A tym czasem, Artur wejdzie do bramki Fiorentiny na kilka najbliższych miesięcy.

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=182807 (http://www.seriea.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=182807)

Dragonit
03-11-2010, 13:07
Ciekawe info, nie spodziewałem się, zobaczymy, jak Boruc sobie poradzi. I już potwierdzili, że Bakero trenerem.

Marat
03-11-2010, 13:23
Trzeba przyznać, że spadła mu ta kontuzja Freya jak manna z nieba. Po tym wywiadzie Smuda go już na pewno skreślił definitywnie, więc będzie mógł mu pokazać jak bardzo się mylił. Oby dał rade Borubar.

Krzyzak
03-11-2010, 13:31
A ja wczoraj widziałem wywiad Artura w Nsport. Widać chłopak albo zmyśla albo faktycznie Smuda naprawdę go nie lubi.

Aquila
03-11-2010, 18:23
Smuda stracił u mnie po tym bardzo, bardzo dużo... dla Artura szacunek, nasz najlepszy bramkarz. fabianskie i kuszczaki nie maja startu do niego.

Krzyzak
03-11-2010, 18:49
Dołączam się do Twojego zdania Aquilla. Dziś o 19 kolejny wywiad właśnie tylko tym razem ze Smudą, reklamy wiele powiedziały ale warto zawsze obejrzeć :D Szykuje się walka ala PiS i PO :lol:

dawid96
03-11-2010, 20:17
No i Bakero jest trenerem Lecha :(
Ciekawe czy Lech będzie grał lepiej? Ja wątpię.

Smuda stracił u mnie po tym bardzo, bardzo dużo... dla Artura szacunek, nasz najlepszy bramkarz. fabianskie i kuszczaki nie maja startu do niego.
A ja biorę stronę Smudy :)
No sorry ale jakby mnie ktoś tak obraził to też bym go wywalił z repry.
Zakaz to zakaz i koniec.
Boruc jest dobry ale bez przesady że Kuszczak i Fabiański go nie zastąpią ;)
Ps:Zaraz mecz Real-Milan
Real najlepszy!!!!!!!!

Marat
03-11-2010, 20:42
A to co się dzieje w Juventusie, to jakaś parodia - kontuzja na kontuzji. Oto powołani na jutrzejszy mecz:

http://www.solojuve.com/oficjalny/19_po ... lzburg.php (http://www.solojuve.com/oficjalny/19_powolanych_na_salzburg.php)

Z 22 osobowej kadry ( graczy którzy mają jakiekolwiek szanse na gre ) jest tylko... 10 graczy :!: Pozostała 10 jest kontuzjowana, a 2 nie może grać w LE, bo zaliczyli występy w poprzednich klubach ( Aquilani/L'pool, Quagiarella/Napoli ). Pierwszy raz coś takiego widzę, taką plagę kontuzji - to jest chyba jakiś rekord. Liczę, że jakiś młodziak pokaże się z naprawdę dobrej strony i wskoczy przynajmniej na rezerwę. Jeżeli jutro Salzburg urwie jakieś punkty Starej Damie, to Lech jest w wybornej sytuacji.
Co prawda nie zależy mi na tym pucharze, wolę żeby Juve skupiło się na lidze i awansie do LM, ale nie wyjść z takiej grupy to wstyd...

OskarX
03-11-2010, 21:17
A ja biorę stronę Smudy :)
No sorry ale jakby mnie ktoś tak obraził to też bym go wywalił z repry.
Zakaz to zakaz i koniec.
Boruc jest dobry ale bez przesady że Kuszczak i Fabiański go nie zastąpią ;)
Ps:Zaraz mecz Real-Milan
Real najlepszy!!!!!!!!

Jak zwykle masz racje :D :)

PS. Ten mecz z Milanem pechowy bardzo, mogli już strzelić przynajmniej dwie. Jak na to patrzę, to moim zdaniem skład nie jest jakiś superowy, mógłby być lepszy. Poza tym druga bramka milanu na spalonym!!! :evil: :evil: :evil:

Marat
03-11-2010, 22:40
Taka ciekawostka, wypowiedź Mourinho z przed 2 tygodni:

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=181471 (http://www.seriea.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=181471)

Wykrakał 8-)

dawid96
03-11-2010, 22:42
Uff, Real wyrównał :P
Dobry mecz no i zaskoczył mnie ten Inzaghie .

Krzyzak
03-11-2010, 22:53
Przecież Inzaghi to król pola karnego. Nie dziwię się, Real powinien przegrać ;)

Sam Fisher
03-11-2010, 23:13
Przecież Inzaghi to król pola karnego. Nie dziwię się, Real powinien przegrać ;)
Milan to w ogóle nie powinien mieć uznanego drugiego gola. I pan Webb był strasznie pobłażliwy dla Abate, który powinien wylecieć z boiska.

Milanos
03-11-2010, 23:34
ale uznał bo to magia pippo , żeby odjąc mu bramki zdobyte ze spalonych to sporo by sie nazbierało tego , jak to mówią 9 razy go złapią na spalonym za 10 już nie, prawdziwy lis.

Czik
04-11-2010, 06:00
Tak, jego zdolności strzelania lewym pośladkiem ustępują tylko jego zdolności strzelania plecami. Bardziej sęp niż lis. Chociaż fakt, prawdopodobnie najlepszy sęp w historii futbolu :D.

Sam Fisher
04-11-2010, 06:48
http://www.youtube.com/watch?v=_kEKWml7 ... _embedded# (http://www.youtube.com/watch?v=_kEKWml7OKE&feature=player_embedded#)!

metrowy spalony jak ***, ale to Inzaghi jest zajebisty. Farciarz i szmaciarz :D

Krzyzak
04-11-2010, 12:22
Dziadki Milanu są lepsze niż te młodziaki :P

OskarX
04-11-2010, 12:48
Spalony był metr jak nic, mam nadzieję ,że prowadzą "technikę" do piłki albo więcej sędziów, a najlepiej po każdym golu niech patrzą na kamerę, jak był spalony to i gola nie ma...a nie takie rzeczy na mundialu i LM się co drugi mecz dzieją

Marat
04-11-2010, 13:23
Szmaciarz to jest symulant C.Ronaldo :lol: Niezłe teatrzyki gość odprawia, ale Gattuso mu nie odpuszczał 8-)

dawid96
04-11-2010, 13:47
Szmaciarz to jest symulant C.Ronaldo
Dobre było jak łapał się za nos a chyba Abate udeżył go w szyje :lol:

Krzyzak
04-11-2010, 13:48
Marat dokładnie :D Najlepsza akcja z Abate, kiedy ten uderzył go w szyję, a plastikowy się chwyta za nos :D :D

04-11-2010, 14:03
Niezłe teatrzyki gość odprawia, ale Gattuso mu nie odpuszczał 8-)

Szczerze, to Inzaghi na tym polu bardzo mu nie ustępował. :D

OskarX
04-11-2010, 15:07
Fakt, takiego aktorstwa nigdy nie widziałem. Dostał w szyje, patrzy ,że idzie sędzia to na glebe i się rzucał :D Trener nie słusznie chyba powiedział, że to najlepszy piłkarz świata, bo teraz już totalnie olał wszystko

Krzyzak
04-11-2010, 15:48
Ale Ronaldo potrzebuje takiego czegoś. Jak ktoś mu powie, że nie jest najlepszy to będzie grał jak dupa. W tym meczu nie błyszczał ale może kiedy indziej się uda.

Btw dawid nie zauważyłem Twojego ostatniego postu i napisałem to samo :lol:

OskarX
04-11-2010, 19:50
No ale zobacz, że najlepszy piłkarz świata
musi coś wnosić do każdego meczu! A może jakby tak trener nie mówił to może Ronaldo by się zaczął starać i grać, żeby tak zaczął tak mówić, w co wątpię :D

PS. Mam nadzieję, że Fabiański będzie bronił w następnym meczu Polski

dawid96
04-11-2010, 20:52
LECH WYGRYWA Z MAN CITY 3:1 :o :o :o :o :o :D :D :D :D :D :D :D :shock: :shock: :shock:

Krzyzak
04-11-2010, 20:54
I wygrał ! Arboleda i Bakero królami :D

Nagano
04-11-2010, 20:57
No no. Widzę, że spinanie się Lechowi na ważne mecze wychodzi b.dobrze ;) Gratuluję.

Nezahualcoyotl
04-11-2010, 21:26
No szacuneczek dla Kolejorza...mieli byc "chlopcem do bicia" w grupie a tymczasem sa jaj liderem :lol: ;)
http://www.goal.pl/index.php?dzial=video&material=1858

OskarX
04-11-2010, 21:30
Lech+Bakero=Puchar ligi europejskiej 8-) Co za emocje były

Aquila
04-11-2010, 21:39
JAZDA Z <cenzura> KOLEJORZ JAZDA Z <cenzura>

Podnieta w <cenzura>. Brak mi słów. Injac potęga, Kiełb :shock: nie pierwszy i ostatni raz mijal wszystkich jak chcial, Modzen ale przypitolil.

CHWAŁA WIELKIEMU LECHOWI.

Idę się <cenzura>

Maharbal
04-11-2010, 22:03
To był kawał dobrego futbolu w wykonaniu polskiej drużyny, jakiego w pucharach europejskich dawno nie było nam dane widzieć. Długo możnaby było wymieniać zawodników, którzy rozegrali dobry/świetny mecz, przejdę więc do wskazania(moim zdaniem) zawodnika, który zagrał najsłabiej w naszym zespole, czyli Kriwca. Brak zdecydowania w grze, straty, niecelne podania-krótko mówiąc cienko. Niemniej jednak reszta składu dała radę. Lech w tym meczu był po prostu lepszy od Manchesteru City.
Cieszy mnie fakt, że wyciągnięto dobrą lekcję ze spotkania w Anglii. Efekty były doskonale widoczne, choćby w postaci zneutralizowania Johnsona i Adebayora. Ten drugi, kiedy zawodnicy drużyny mistrza polski odcięli go od podań grał bezproduktywnie, i dziś tylko raz uczynił nam szkodę strzelając bramkę. Oklaski dla Incjaca i Możdżenia za(odpowiednio) ładne i piękne uderzenia 8-)
Que será, será, Kolejorz 3 punkty ma!

Krzyzak
04-11-2010, 22:27
No to teraz wybiorę się na Juventus i grupa LE zaliczona :P Kiełb chyba kiwał najlepiej na boisku. I my mamy swojego Polskiego Messiego ;)

Btw http://www.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pW ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pWntY&feature=related) - poległem :lol:

Dragonit
04-11-2010, 23:34
LECH!!!
Manchester poległ 3:1, hahaha. Świetny mecz, zasługi przede wszystkim do Zielińskiego, ale Bakero coś tam też musiał ich zmotywować. Kriwec fakt, wyglądał, jakby męczył się grą w piłkę i chciał już zejść, ale chyba 2 przypadkowe asysty zaliczył :lol: Arboleda nie do przejścia, Injac znowu świetny strzał i porządna gra, Peszko trochę mniej ciągnął bo jeszcze czuje uraz, ale coś tam robił, Kiełb robił obrońców City jak chciał :lol: Kikut nieźle, Buric parę razy uratował sytuację, Możdżeń ... parę miechów temu nikt go na mieście nie rozpoznawał, teraz wchodzi w takim meczu i strzela okienko :D W ogóle na żywo nie doceniłem tej bramki, bo nie przyglądałem się i cieszyłem wynikiem, dopiero na powtórce widać, że przywalił z 20 - 25 metrów jak nic. Jeszcze raz gratzy! I jeszcze remis Juve, także lider tabeli i 3 pkt przewagi nad 3 miejscem.

Marat
05-11-2010, 00:19
No to Lech ma już chyba awans w kieszeni, bo patrząc na grę Juve w tym pucharze, nie widzę możliwości ich zwycięstwa w Poznaniu, ba, może być niezły blamaż. Co do samego dzisiejszego meczu, wynik trochę zakłamuje sytuację, bo ManCity w pierwszej połowie dwa razy poważnie zagroził bramce Lechitów, bylo bardzo gorąco. Ta druga bramka to też czysty fart - remis byłby na pewno sprawiedliwszy, ale dobrze się stało, że kopciuszek utarł nosa milionerom z koziej rzyci, którzy psują rynek transferów.

Czik
05-11-2010, 07:25
Hm. Zaspałem na ten mecz, a widzę, że było co oglądać :). Dobrze. Juve raczej im nie zagrozi z taką plagą kontuzji.

Demand
05-11-2010, 13:24
Ho ho, widzę że wszystkim skoczyła piłkarska samoocena, "Juve nam nie zagrozi", "Leszcze nic nie grają" ;) panowie to mimo wszystko słynny klub z o wiele mocniejszej ligi. Lech będzie musiał się bardzo spiąć żeby z nimi wygrać. Ale fakt jest to w zasięgu Poznaniaków.

Marat
05-11-2010, 13:54
Popatrz na gre Juve z Salzburgiem, to bedziesz wiedział co i jak ;) Dodaj do tego jeszcze plage kontuzji + to, że Juve nie podchodzi chyba do LE z pełnym zaangażowaniem.

Krzyzak
05-11-2010, 14:19
A ja sądzę, że będzie remis. Lech w tym meczu był lepszy od Man City i zasłużenie wygrał. Arboleda po prostu doskonale przykrył Adebayora, choć przy bramce dla nich trochę zaspali, słabo wyskakując w górę i nie przeszkadzając przeciwnikowi przy dobitce. Mimo wszystko
Wielki Kolejorz KKS :P

Rados
05-11-2010, 16:08
Szkoda ze Zielinski nie doczekal tego zwyciestwa jako trener, bo to jemu sie ono tak naprawde nalezalo. Nie wiem czy ktos z was widzial ten transparent rozwieszony wsrod kibicow o zabawie z biletami, zmianami trenerow itd. To Zielinski wygral dla lecha tyle ile Smuda i inni nie byliby w stanie wygrac. Jesli Lech teraz wyjdzie z grupy w LE i cos tam powalczy to tylko dzieki zasludze poprzedniego trenera, a nie Bakero.

W juventusie byla/jest masa kontuzji: bodajze z calej kadry moglo gac tylko 10 zawodnikow, bo reszta poltuczona (a dwoch nie moglo zagrac w LE w tym sezonie bo w miedzyczasie zmienili klub). Juve walczy w lidze wloskiej a drugorzedny puchar ich zupelnie nie obchodzi w tym sezonie. Mysle ze Lech, jesli koledzy nie spoczna na laurach, bedzie mogl spokojnie wygrac u siebie z Wlochami, by w ostaniej kolejce dobic (badz zremisowac, to juz bedzie walka o miejsce w grupie w MC) z Salzburgiem. Powodzenia!

Milanos
05-11-2010, 22:40
no i Wisła dowaliła Cracovi, ta cisza w 94 minucie po bramce :shock: hehehe nie wiem co bym zrobił żebym był kibicem Cracovi chyba samobój XD

Dragonit
05-11-2010, 22:54
Współczuje Cracovii, wyrównany mecz, a tu taki pech parę sekund po doliczonych 4 minutach ... autentycznie smutno mi się zrobiło po gwizdku, jak widziałem niedowierzanie i zdołowanie ich piłkarzy. Interwencja Cabaja świetna, coś jak Dudek w finale ligi mistrzów.

Nagano
06-11-2010, 12:47
Chodzą plotki, że Zieliński przejmuje Widzew!

Ronin
06-11-2010, 12:58
Szkoda ze Zielinski nie doczekal tego zwyciestwa jako trener, bo to jemu sie ono tak naprawde nalezalo. Nie wiem czy ktos z was widzial ten transparent rozwieszony wsrod kibicow o zabawie z biletami, zmianami trenerow itd. To Zielinski wygral dla lecha tyle ile Smuda i inni nie byliby w stanie wygrac. Jesli Lech teraz wyjdzie z grupy w LE i cos tam powalczy to tylko dzieki zasludze poprzedniego trenera, a nie Bakero.

W juventusie byla/jest masa kontuzji: bodajze z calej kadry moglo gac tylko 10 zawodnikow, bo reszta poltuczona (a dwoch nie moglo zagrac w LE w tym sezonie bo w miedzyczasie zmienili klub). Juve walczy w lidze wloskiej a drugorzedny puchar ich zupelnie nie obchodzi w tym sezonie. Mysle ze Lech, jesli koledzy nie spoczna na laurach, bedzie mogl spokojnie wygrac u siebie z Wlochami, by w ostaniej kolejce dobic (badz zremisowac, to juz bedzie walka o miejsce w grupie w MC) z Salzburgiem. Powodzenia!

Oby Bakero niczego nie zawalił. Myślę że jak Lech nie przegra z Włochami i wygra z Salzburgiem to ma szansę na awans. A tak się śmieją wszyscy z Lecha zę w lidze ma 11 miejsce i nic nie gra. Żal mi tych ludzi z Krakowa i Warszawki którzy od lat potrafią tylko gadać bo grać na pewno nie. Lech już drugi sezon dobrze sobie radzi w LE żadna inna drużyna z Polski od dłuższego czasu nie może powiedzieć że ma porównywalne sukcesy.
:)

OskarX
06-11-2010, 13:40
Myślę że jak Lech nie przegra z Włochami i wygra z Salzburgiem to ma szansę na awans. A tak się śmieją wszyscy z Lecha zę w lidze ma 11 miejsce i nic nie gra.

Ma szansę? Na 99% wyjdzie z grupy. Lech ma/miał przewagę jednego zawodnika, bo ten zawodnik to kibice ;) Ale do ligi by się mogli przyłożyć i wejść póki co w piąte miejsce

Dragonit
06-11-2010, 14:07
A co da 5 miejsce?

. Myślę że jak Lech nie przegra z Włochami i wygra z Salzburgiem to ma szansę na awans.
Przecież gdyby tak było, to Lech by miał 11 pkt, przecież to jest milion procentowy awans :roll:

06-11-2010, 14:20
Chodzą plotki, że Zieliński przejmuje Widzew!
Bez jaj :oops: Poważnie? Zamiast trenera niech skombinują rozgrywających, bo atak jest. Obecny trener nie jest zły, a oni zawsze mieszają z tymi zmianami trenerskimi... :evil:

Krzyzak
06-11-2010, 14:40
Każdy Polski klub ma z tym problem .

Dragonit
06-11-2010, 14:48
A Zieliński nie ma iść do Polonii? Widzew ma duży potencjał, naprawdę, Sernas i Robak to dobrzy napastnicy, ale drużyna ma problem z psychiką lub trenerem.

Nagano
06-11-2010, 14:54
Kretek to trener bez jajeczny. Do każdego meczu podchodzi tak samo (nieważne czy to pojedynki z Legią, Bełchatowem czy Arką, Polonią), piłkarze w ogóle nie czują przed nim respektu i nie potrafi ich zmobilizować. Wzmocnień trzeba zimą szukać na gwałt i sprzedać drewna pokroju Kuklis, Grzeszczyk, Durić czy Szymanek. Wczoraj w meczu z Zagłębiem środek pola u nas nie istniał :evil:

Czik
06-11-2010, 16:38
Wreszcie strzelamy bramkę jako pierwsi. Jagiellonia nie stara się murować bramki i w efekcie mamy całkiem ładny mecz. Pięknie wyglądają trybuny z kompletem kibiców :).

Krzyzak
06-11-2010, 16:45
Zgadzam się z przedmówcą. Ładne uderzenia Legii z daleka i fajne rozgrywania piłki w polu karnym. Pierwsza połowa bardzo udana, a gol właściwie nie do obrony, bo uderzenie było precyzyjne. Liczę na Jagę ;)

06-11-2010, 18:12
Zerkałem na mecz Legii z Jagiellonią mocno trzymając kciuki za Jagę...Niestety, moje przewidywania się sprawdziły Legia zaczęła grać swoje po okresie wahań formy...Jak trener ma wolną rękę i zaufanie właścicieli to zawodnicy też zaczynają inaczej postrzegać swoją pracę...Tyczy się to obydwu zespołów.

Dragonit
06-11-2010, 20:44
Co nie zmienia faktu, że 1 gol ukradziony, mecz potoczył by się wtedy inaczej. Chodź Jaga nadal ma problem z meczami na wyjazdach i ostatnio lekki kryzys jest, nie grają tak ładnie jak kiedyś.

OskarX
06-11-2010, 21:48
Po przyjściu z meczu Zawisza-Jarota [zwycięstwo 3:0] oglądałem mecz Jagi z Legią od drugiej połowy-co do drugiej bramki, to nie powinno się zostawiać bramki bez bramkarza, lepiej przegrać 0-1 niż 0-2, a po takim rzucie wolnym bramkarz nie miał żadnych szans na strzelenie gola 8-)

Czik
07-11-2010, 08:55
OskarX, jaja sobie robisz? Przecież to była ostatnia akcja meczu, w takiej sytuacji wyjście bramkarza do ofensywy to normalka.

Nie wiem jak było z tą ukradzioną bramką, bo oglądałem od 40 minuty jakoś, ale IMO Legia mocno dominowała na boisku i zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Ułożyła się już w Legii wyraźna pierwsza jedenastka, chociaż w składzie bardzo innym od tego, którego spodziewano się przed sezonem. Dobrze, że wreszcie udało się strzelić pierwszą bramkę i skończyć mecz na zero z tyłu.

OskarX
07-11-2010, 10:56
Ostatnia akcja pod bramką Legii i Legia zdobywa bramkę 8-) Tak, dominowali wyraznie na boisku, lider dostal 2:0 mam nadzieję ,że lech szybko wskoczy na wyższe miejsca

A co da 5 miejsce?

Chyba lepiej zacząć odrabiac straty i miec np. to piąte poki co, niz siedziec na koncu tabeli

Maharbal
07-11-2010, 11:53
Ktoś tam gadał, że jeśli Lech wyjdzie z fazy grupowej LE teraz, to w następnym sezonie mamy 5 drużyn w pucharach(a mistrz będzie zaczynał od 4 fazy eliminacji LM).

Czik
07-11-2010, 12:05
To całkiem zacnie, chociaż brzmi zbyt ładnie żeby było prawdziwe :D. Możesz podać źródło?

Nezahualcoyotl
07-11-2010, 12:35
No coz dzieki amatorskiemu sedziowaniu znow nie uznano prawidlowo zdobytej bramki :? Mozemy tylko gdybac co by bylo gdyby...jednak trzeba przyznac ze legia poczynila ogromny postep w swej grze i wrocila do gry.
Zas Jaga musi w najblizszym spotkaniu (jak to mawia Aquila) spiac tylki i wkopac koroniarzom zeby wciaz byc Liderem i zachowac ta 2-3pkt przewage nad pozostalymi ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8623829,12__kolejka__Legia___Jagiellonia_ 2_0__Skrot_meczu.html)

Dragonit
07-11-2010, 17:32
Dobry mecz w Wawie, Lechia zasłużenie wygrała, świetnie gra piłką - mnóstwo podań, klepka, dobra taktyka, jeden z najlepszych obecnie zespołów w lidze. Ale sytuacji nie wykorzystanych było co nie miara, to co zrobił Gołębiewski nie trafiając z 1 metra :lol: albo piłka w japę bramkarza, "wybicie" przez obrońcę, dużo się działo. Tylko pierwsze 20 minut niemrawe. Ciekawe, jak sobie Lech poradzi, będę zerkał relację live albo transmisję w necie.

Ale Borussia przejechała Hanover :lol: Lewy wreszcie strzela (jak wyglądała ta bramka?), Kuba też strzela, Piszczek asysta, dobry mecz trójki Polaków. I dobre info, że dwóch z nich to podstawowi gracze lidera Bundesligi. Myślę, że miejsce w czołówce ma już pewne, chodź o lidera walka będzie do końca i będzie się jeszcze dużo działo.

Maharbal
07-11-2010, 18:51
Bramka Lewandowskiego tutaj http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_me ... video=2072 (http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_mecz=1917&id_video=2072) . Na tej samej stronie jest reszta goli z tego meczu.

Szkoda tylko, że jedynie Piszczek gra w pierwszym składzie Borussii :?

A tymczasem Lech znowu dostaje w zadek...czy ten zespół nie może normalnie grać pod nieobecność Arboledy :?: :?

Dragonit
07-11-2010, 19:01
Błaszczykowski normalnie gra, po kontuzji teraz czasami wchodzi później, ale są mecze gdzie zaczyna.

Czik
07-11-2010, 20:16
Bramka Lewandowskiego tutaj http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_me ... video=2072 (http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_mecz=1917&id_video=2072) . Na tej samej stronie jest reszta goli z tego meczu.

A tymczasem Lech znowu dostaje w zadek...czy ten zespół nie może normalnie grać pod nieobecność Arboledy :?: :?

Bramka jak bramka, znacznie bardziej jaram się jego podaniem w tej akcji :D. Miód! Jeszcze Błaszczykowski jedną dorzucił na koniec, tak srogo je*nął że nie mam pytań :o.

BTW: Jak Lech będzie dalej szedł tą drogą, to więcej punktów będzie miał w grupie w LE niż w ekstraklasie :lol: . To by dopiero była heca.

OskarX
07-11-2010, 21:06
Hanover bardzo wymagający przeciwnik, no naprawdę-gdyby karny udany to 5-0 by było. Porażka z Sevillą, no i przegrana z 3 ligowym klubem-niema z czego się cieszyć. Co do Lecha, to przecież wiadomo, że łatwiej pokonać Machester City niż taką potęgę futbolową jak Ruch Chorzów :lol:
Czytałem na gg jakie rzeczy się w tej naszej kadrze dzieją, no nie wiem czy z wybrzeżem wygramy :roll: Ponoć Peszko ma wrócić

Dragonit
07-11-2010, 21:08
Podanie Lewego klasa, strzał Błaszczykowskiego też; już nieraz pokazywał, że potrafi uderzyć, chodź rzadko to wykorzystuje, pamiętacie jego bramkę chyba z Bayernem?

http://www.youtube.com/watch?v=B04F_WIFZRs - beka :lol:

Czik
07-11-2010, 23:02
Komentarze na youtube jak zwykle dobrze podsumowują: "Jakby się jakiś tapsów najadł" :D.

Nagano
08-11-2010, 12:37
http://www.widzewiak.pl/zdjecia/topnews/256.jpg
http://www.widzewiak.pl/zdjecia/news/12894.jpg
Wizualizacja nowego stadionu Widzewa
Nowy stadion ma mieć pojemność 33 128 miejsc, w tym 28 800 normalnych miejsc, 1 600 miejsc dla kibiców gości, 1 972 miejsc VIP, 540 miejsc w tzw. sky boxach oraz 260 miejsc dla mediów. Obiekt ma spełniać kryteria UEFA Elite.

Stadion ma być budowany modułowo. (...) Całą inwestycję Widzew chciałby zakończyć do 2014 roku.

Krzyzak
08-11-2010, 14:51
Szykuja się Polska Alianz Arena :D